Tilsagnsnotat. Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsagnsnotat. Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde"

Transkript

1 Tilsagnsnotat Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde 15. januar 2010

2

3 3 Tilsagnsnotat Indhold P Hjørring Kommune 4 P Nordjyske Jernbaner 6 P TITSAM 7 P Metroselskabet I/S 8 P Trafikselskabet Movia 9 P Trafikselskaber og togoperatører i Danmark v/ Rejseplanen A/S 10 P Nordjyllands Trafikselskab 11 P Nordjyllands Trafikselskab 12 P Nordjyllands Trafikselskab 13 P Thisted Kommune 14 P Trafikselskabet Movia 15 P Sydtrafik 16 P TITSAM 17 P Rudersdal Kommune 18 P Vestegnssamarbejdet 19 P Trafikselskabet FynBus 20 P Trafikselskabet FynBus 21 P Trafikselskabet FynBus 22 P Trafikselskabet FynBus 23 P Trafikselskabet FynBus 24 P Trafikselskabet FynBus 25 P Guldborgsund Kommune 26 P Trafikselskabet Movia 27 P DSB 28 P Trafikselskabet Movia 30 P Frederiksberg Kommune 32 P Trafikselskabet Movia 33 P Herning Kommune 34 P Herning Kommune 35

4 4 Tilsagnsnotat P Hjørring Kommune Bæredygtig transport i Hjørring Projektet P Bæredygtig transport i Hjørring fra Hjørring Kommune i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland tildeles ikke puljemidler. Et fremtrædende og gennemgående element i forprojektet er et muligt fremtidigt nyt standsningssted, Hjørring Øst. Trafikstyrelsen har foretaget en screening af stationsstrukturen i Danmark der viser, at den undersøgte evt. stationslokalitet i Hjørring Øst falder i en gruppe af de undersøgte lokaliteter, hvor det vil være samfundsøkonomisk rentabelt at etablere en ny station. Dvs. det kan være rimeligt at gennemføre videre analyser af lokaliteten, hvis der i øvrigt er grundlag for at arbejde videre med denne. I den forbindelse er der imidlertid ikke i dag afsat statslige midler målrettet til anlæg af en ny station i Hjørring Øst. Grundlaget for videre analyser er således ikke til stede i dag, medmindre fx kommunen kan anvise finansieringsmulighed til anlæg af en station, samt at der foreligger en endelig beslutning om en ny station. På den baggrund vurderes det, at det på nuværende tidspunkt ikke er relevant at gennemføre det fremsendte forprojekt, hvor et endnu ikke vedtaget standsningssted (Hjørring Øst) har så fremtrædende en rolle. Dermed støttes projektet ikke med midler fra Fremkommelighedspuljen. Trafikstyrelsen overvejer gerne en fornyet ansøgning, når og i givet fald etableringen af Hjørring Øst er nærmere afklaret eller ansøgningen ændres således, at Hjørring Øst ikke indgår som en væsentlig forudsætning for projektet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb ligger mellem kr. til kr. svarende til 22-28% af det samlede budget. Hjørring Kommune har ligeledes ansøgt Cykelpuljen, der administreres af Vejdirektoratet om kr., men får afslag fra denne pulje. Medfinansieringen fra ansøger og medansøgere beløber sig til kr. svarende til 50% af det samlede budget. Resume af projektets formål og succeskriterier Formålet med forprojektet er at udarbejde en samlet strategi for grøn transport i Hjørring-området. Strategien skal indeholde integrerede tiltag, der skal gøre brugen af bæredygtig transport i Hjørring mere udbredt. Forprojektet har tværgående karakter idet der er fokus på kollektiv trafik så vel som cykeltrafik. Forprojektet indeholder ideer om indretning af ny kollektiv trafikterminal for bus og tog i Hjørring by og ny terminal i Hjørring Øst, samt fokus på sammenhængen mellem kollektiv transport og cykeltrafikken. Hjørring Kommune estimere at hovedprojektet på sigt vil omflytte omkring 6% af nuværende rejsende mellem de for skellige kollektive transportformer.

5 5 Tilsagnsnotat Mens det estimeres, at de af forprojektet efterfølgende projekter vil generere 2% nye kunder til kollektiv transport.

6 6 Tilsagnsnotat P Nordjyske Jernbaner Internet i Nordjyske Jernbaners tog Projektet P Internet i Nordjyske Jernbaners tog fra Nordjyske Jernbaner A/S tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Udbud af trådløst internet i togene er et tiltag, der styrker, der hvor kollektiv transport i forvejen har en udtalt fordel sammenlignet med biltrafikken, idet det giver en mere fleksibel mulighed for at udnytte rejsetiden. Trafikstyrelsen vurderer, at forbedret service i togene via udbud af trådløst internet vil skabe højere kundetilfredshed og dermed vil resultere i fastholdelse af passagerer i den kollektive trafik samt i tiltrækning af nye. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 33% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 67% af det samlede budget. Projektet omfatter installering og udbud af trådløst internet i Nordjyske Jernbaners tog på strækningen mellem Skagen og Frederikshavn, samt Hjørring og Hirtshals. Hermed forventer Nordjyske Jernbaner, at lokke en del af de nuværende bilpendlere over i togene. Succeskriteriet for projektet er, at der inden for et år tiltrækkes mindst 50 nye faste pendlerkunder, hvilket svarer til en stigning på påstigende passagerer årligt lig 2,5% af den samlede passagermængde som udgør 1 mio. passagerer årligt.

7 7 Tilsagnsnotat P TITSAM Serviceforbedring af passagerinformation og kundebetjening Projektet P Serviceforbedring af passagerinformation og kundebetjening fra Trafikselskabernes IT-samarbejde, TITSAM, tildeles ikke puljemidler. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet i meget ringe grad bidrager til at gøre kollektiv trafikinformation lettere tilgængelig for nuværende og potentielle passagerer. Dels vurderes det, at den tilgængelige information kun vil nå ud til et begrænset antal brugere, når informationen er linket til kommunale hjemmesider og dermed ikke de hjemmesider, der normalt anvendes, når der skal søges oplysningen om køretider mv. for bus og tog. Dels vurderes det, at den information projektet vil bidrage med, oftest vil være mindre relevant end den information, der kan opnås på fx Rejseplanen. Således vurderes det, at den almindelige bruger ikke i det daglige vil have brug for oversigter over stoppesteder og ruteforløb. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 74% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 26% af det samlede budget. Trafikselskabernes IT-samarbejde, TITSAM, arbejder for at gøre informationer om den kollektive trafik lettere tilgængelig for nuværende og potentielle passagerer. En fremtidig internetløsning baseret på selskabernes GIS-system skal give passagererne mulighed for at finde informationer om stoppesteder, ruteforløb, omlægning af ruter osv. Samme løsning skal tilbydes som en WMS-service, således kommuner og virksomheder kan tilgå løsningen direkte fra deres respektive hjemmesider, og dermed være tilgængelig for brugerne/passagererne. Løsningen skal ses som et supplement til Rejseplanen. Endvidere forventes forbedret kundeservice, både via internet og ved telefonisk kontakt. Succeskriterierne er, at 20% af de jyske kommuner bruger WMS-servicen på deres hjemmeside og at 50% af passagerne kender til servicen efter 6 måneders drift, samt øget kundetilfredshed med information fra trafikselskaberne. Endelig forventer TITSAM en passagertilgang på 0,5% som følge af projektet.

8 8 Tilsagnsnotat P Metroselskabet I/S Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil Projektet P Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil fra Metroselskabet I/S tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier, idet tilgængelighed af realtidsinformation på web og mobil vil give kunderne mere præcise oplysninger om metroen og derved en bedre mulighed for at planlægge deres samlede rejse. Projektet vil således skabe en konkret serviceforbedring for de eksisterende passagerer, ligesom det appellerer til potentielle passagerer. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 52% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 48% af det samlede budget. Projektet omfatter udvikling af et system, der kan gøre Metroens realtidsinformation tilgængelig på internettet og mobil, samt give mulighed for implementering i andre informationsplatforme i den kollektive trafik, fx rejseplanen. Metroselskabet I/S vurderer, at projektet vil øge kundetilfredsheden, fastholde eksisterende passagerer samt tiltrække nye. En forventet stigning i passagertallet i tidsrummet på 3% svarer til en stigning på ca nat-passagerer på et år. Samtidig forventes en generel stigning i antallet af passagerer i den kollektive transport i hovedstadsområdet på baggrund af tilslutningstrafik og bedre mulighed for planlægning af den samlede rejse.

9 9 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet Movia Strækningsbaseret pendlerservice i MitMovia Projektet P Strækningsbaseret pendlerservice i MitMovia fra Trafikselskabet Movia tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet bidrager til forbedring af trafikinformationsservice i MitMovia, hvormed der opnås øget passagertilfredshed og større loyalitet, hvilket vurderes at være en væsentlig faktor i fastholdelsen af passagerer i den kollektive bustrafik. Samtidig er denne forbedring af trafikinformation målrettet den enkelte passagers rejsemønster den første af sin art i Danmark, og projektet indeholder således et innovativt element, der kan være med til at udvikle tilbuddet om information i bussektoren. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 81% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 19% af det samlede budget. I dag tilbyder Trafikselskabet Movia passagererne at abonnere på nyheder om buslinjer, hvor man informeres om planlagte ruteændringer, flytning af stoppesteder, og evt. strejker. Formålet med projektet er, at udvide denne service til at kunne tilbyde kunderne stræknings- og tidsbaseret trafikinformation baseret på den aktuelle her-og-nu driftssituation, og ikke bare en buslinje. Denne forbedring i trafikinformationen til at være målrettet kundernes rejsemønster og ikke bare en buslinje, vil være den første af sin art i Danmark, og ideen vil kunne implementeres i øvrige trafikselskabers trafikinformationstilbud. Trafikselskabet Movia forventer, at projektet vil medføre en forbedring af den oplevede rettidighed og pålidelighed, og hermed en øget kundetilfredshed og større loyalitet. Dette forventes at resultere i fastholdelse af kunder i den kollektive trafik samt tiltrækning af nye kunder. Projektet forventes at give flere medlemmer i MitMovia i 2010, samt yderligere i Den udvidede service forventes at skabe højere kundetilfredshed og større loyalitet, og kan dermed resultere i fastholdelse af passagerer i den kollektive trafik samt tiltrækning af nye. Trafikselskabet Movia skønner, at dette vil medføre en vækst over de to år på ca. 3 mio. påstigninger.

10 10 Tilsagnsnotat P Trafikselskaber og togoperatører i Danmark v/ Rejseplanen A/S Trafikinformation på tværs med Rejseplanen i det Offentlige rum, TRO Projektet P Trafikinformation på tværs med Rejseplanen i det Offentlige rum, TRO fra Trafikselskaber og togoperatører i Danmark ved Rejseplanen A/S tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet vil bidrage med øget service og øget information om den kollektive trafik, og herved forbedre kundetilfredsheden, fastholde eksisterende passagerer og tiltrække nye. Projektet udføres i samarbejde med alle trafikselskaber samt flere togoperatører, hvilket kan give erfaring med fælles/tværgående trafikinformation generelt og i det offentlige rum. Trafikstyrelsen vurderer, at dette kan være til stor nytte for ikke mindst kunderne, som ikke tidligere har været tilfældet. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 78% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 22% af det samlede budget. Formålet med projektet er, at tiltrække flere passagerer ved at udbyde forbedret og aktiv informationsindsats via informationstavler og touchskærme i det offentlig og halv-offentlige rum. Projektet sigter efter at opsætte omkring 100 skærme /touch-screens fordelt på forskellige relevante lokaliteter rundt om i landet. Projektet omfatter udvikling, evaluering og modelopstilling for videre udbredelse på hel eller delvis kommerciel basis. Med projektet sigtes på at skabe et grundlag for at informationstiltag kan implementeres i stor skala som en integreret del af sektorens almindelige virke gennem udvidelse af samarbejdsfladerne mellem trafiksektoren, kommercielle aktører på reklamemarkedet og andre offentlige og private aktører. Ansøger vurderer, at succeskriteriet for projektet er sikring af et konkret grundlag for videreudvikling og udbredelse af informationsvirksomhed på nye områder i det offentlige rum på et teknisk og forretningsmæssigt forbedret grundlag. Endvidere vurderer ansøger, at eksisterende kunder vil øge deres brug af kollektiv trafik med en årlig stigning i antal rejse på 1-3%, svarende til ca. 1,2 mio. rejser pr. år. Hertil vurderes at komme yderligere nye rejser årligt foretaget at nye kunder genereret via projektet.

11 11 Tilsagnsnotat P Nordjyllands Trafikselskab Lettere forståelige køreplaner - øget tilfredshed Projektet P Lettere forståelige køreplaner øget tilfredshed fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet kan bidrage med innovative tiltag, som kan nedbryde barrierer omkring køreplaninformation og brug af kollektiv transport, og derved tiltrække nye passagerer såvel som fastholde eksisterende passagerer i den kollektive bustrafik. Endvidere vurderes kundetilfredsheden at øges. Projektet kan med lethed udrulles til hele Nordjyllands Trafikselskab og senere til hele den kollektive trafik. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 75% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 25% af det samlede budget. Projektet bidrager med udvikling og afprøvning af nye og skæve måder at formidle køreplaninformation på både digitalt og trykt. Disse innovative tiltag kan nedbryde barrierer omkring køreplaninformation, som holder potentielle passagerer væk fra den kollektive bustrafik. Fokus i projektet er at finde en supplerende/alternativ form til at illustrere hvornår og hvordan de nordjyske busser kører. Inspiration til dette skal hentes fra andre brancher og fra kommunikationsfolk, der tænker som man gør i en IPhone-, og google-verden eller tilsvarende kreative miljøer. Såfremt den alternative køreplaninformation viser sig succesfuld vil den udrulles som en del af Nordjyllands Trafikselskabs kommunikationsstrategi. Projektet succeskriterium er at øge kundetilfredsheden på de ruter, der bliver udvalgt til at tilbyde en alternativ og lettere tilgængelig køreplaninformation med mindst 15%. Samtidig vurderer ansøger, at projektet ved udbredelse til alle Nordjyllands Trafikselskabs ruter vil generere ca. 0,5 mio. nye passagerer årligt.

12 12 Tilsagnsnotat P Nordjyllands Trafikselskab Nytænkning i salg af den kollektive trafik Projektet P Nytænkning i salg af den kollektive trafik fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles ikke puljemidler. Projektet bidrager med nytænkning inden for salg af billetter i den kollektive trafik, idet et væsentligt element i projektet er at lade en professionel salgsvirksomhed stå for salget. Det er dog uklart hvilke konkrete forbedringer, der opnås ved at lade en professionel salgsvirksomhed stå for salget, og generelt fremgår det ikke klart hvilke konkrete tiltag der skal resultere i en tiltrækning af passagerer. På det foreliggende grundlag kan Trafikstyrelsen dermed ikke tildele puljemidler til projektet. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 61,5% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 38,5% af det samlede budget. Formålet med projektet er at udvikle en nytænkende og aggressiv salgsstrategi for at sælge den kollektive trafik til pendlere, herunder at udvikle et nyt og attraktivt produkt til pendlerne. Salgsstrategi og produkt udvikles i samarbejde med professionel partner og produkterne sælges via eksterne salgsaktører (f.eks. telemarketingvirksomheder eller andre virksomheder der lever af salg). Kontrakten med salgsvirksomhederne skal være incitamentsstyret. Endvidere er formålet at erhverve nye salgskompetencer som kan være med til at styrke den kollektive trafik, herunder et kompetenceudviklingsforløb for Nordjyllands Trafikselskabs salgspersonale udført af salgsvirksomheden. Succeskriteriet for projektet er at passagertallet øges med 2% i perioden , for korridoren mellem Aalborg Thisted Mors, hvortil projektet som udgangspunkt afgrænses. Salgskampagnen udrulles til den øvrige region i takt med udrulningen af den kollektive trafik og det forventes at passagerantallet på de lange korridorer øges med minimum 2% i perioden Endvidere forventes en stigning i salget af regionale periodekort med kontraktlængde på 3+ måneder med 25% i perioden

13 13 Tilsagnsnotat P Nordjyllands Trafikselskab Oplevelsesbusser 2.0 Projektet P Oplevelsesbusser 2.0 fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles det ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet først og fremmest bidrager til markedsføring og styrkelse af Nordjyllands Trafikselskabs kundeimage gennem oplevelser på udvalgte busture. Projektet har dog en klar innovativ profil, og er samtidig et forholdsvist lille projekt, hvilket vægter positivt. Omvendt må det vurderes som usikkert om projektet resulterer i egentlige forbedringer af trafikale forhold eller serviceelementer, der generelt kan nyttiggøres i den kollektive trafik. Samlet set finder Trafikstyrelsen, at projektet kan tildeles det ansøgte beløb med henblik på at afprøve, hvorvidt der kan tiltrækkes passagerer gennem af de beskrevne tiltag. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 75% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 25% af det samlede budget. Formålet med projektet er at skabe stærke, involverende og store oplevelser for folk der benytter busserne. I oplevelsesbusserne vil passagerne f.eks. få serveret morgenkaffe, eller opleve historieoplæsning eller levende musik. Ved at øge passagerinteressen forventer Nordjyllands Trafikselskab at øge fastholdelseskvotienten og kundetilvæksten. Derudover vil projektet styrke Nordjyllands Trafikselskabs omdømme (image). Endelig skal relationer mellem trafikselskab, chauffører og passagerer styrkes. Nordjyllands Trafikselskab vurderer, at projektet vil fastholde 5% af de passagerer, der berøres af projektet og som angiveligt på sigt ville have fravalgt den kollektive trafik. Samtidig vurderer Nordjyllands Trafikselskab, at 35% af folk der hører om projektet vil være mere tilbøjelig til at rejse med Nordjyllands Trafikselskab i fremtiden.

14 14 Tilsagnsnotat P Thisted Kommune Opgradering af stoppestedsforhold i Thisted Kommune Projektet P Opgradering af stoppestedsforhold i Thisted Kommune fra Thisted Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at etablering af bedre tilgang til 4 mellemstore stoppesteder samt kortlægning og digitalisering af alle kommunens stoppesteder vil skabe forbedringer i kommunens kollektive trafik og dermed give et varigt passagerløft. Desuden kan en kortlægning af de eksisterende busstoppesteder medføre et øget fokus på at skabe bedre kvalitet på de andre busstoppesteder i byerne. På denne baggrund vurderes det, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 66% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 34% af det samlede budget. Formålet med projektet er at foretage en kortlægning og digitalisering af kommunens stoppesteder med henblik på at skabe et samlet overblik over de nuværende forhold samt forbedring af 4 mellemstore stoppesteder. For de 4 konkrete stoppestedsprojekter gælder, at adgangsforhold og venteforhold skal forbedres, f.eks. ved etablering af buslommer, vendepladser og læskærme. Kortlægningen gælder især registrering og digitalisering af læskærme og standere på mindre stoppesteder i kommunen mhp. en senere ansøgning til puljerne vedr. opgradering af disse stoppesteder.

15 15 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet Movia Skolepakken Projektet P Skolepakken fra Trafikselskabet Movia tildeles et delvist tilsagn på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet kan få en positiv effekt på brugen af kollektiv trafik. Dog er en adfærdsændring hos hele familien og ikke blot skolebarnet vigtig. Nye ideer udvikles og afprøves, som kan give erfaring med udvikling af undervisningsmaterialer for kollektiv trafik. Dog noterer Trafikstyrelsen, at man skal være opmærksom på risikoen for, at konceptet ender på en hylde. Trafikselskabet Movia har efterfølgende informeret Trafikstyrelsen om, at konceptudviklingen skal foregår gennem dialog med skoler, hvor lærerne inkluderes fra opstarten af projektet. Det forudsættes, at skolepakken udvikles således, at den uden yderligere input kan implementere i alle landets trafikselskaber. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at projektet skal få børnene ud af bilerne og ind i bussen og ikke af cyklerne og ind i bussen. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Dog gives der ikke puljemidler til udgifter til rejsehjemmel for de skolebørn, der deltager i pilotprojektet, idet dette ikke indebærer en reel udgift for trafikselskabet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 82% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 18% af det samlede budget. Dette pilotprojekt inkluderer udvikling og afprøvning af skolepakke med undervisningsmateriale om kollektiv trafik rettet mod folkeskolens 4. og 5. klassetrin. Projektets formål er at få flere børn og unge til at anvende kollektiv transport. Den primære målgruppe er børn, som i dag bliver transporteret (i bil) af deres forældre. Succeskriterierne for pilotprojektet er udvikling af et endeligt produkt af skolepakkekonceptet, og afprøvning af dette. Trafikselskabet Movia estimerer at skolebørn og deres familier involveres i pilotfasen. På sigt forventes projektet at betyde at flere nye børn tager bussen, mens børn der allerede benytter bussen vil tage den oftere. Endvidere, kan skolepakkens undervisningsforløb have en afsmittende effekt på hele familiens transportvaner.

16 16 Tilsagnsnotat P Sydtrafik Bagage-/cykeltrailer i turistsæson Projekt P Bagage-/cykeltrailer i turistsæson fra Sydtrafik tildeles ikke puljemidler. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet ikke vil skabe et varigt løft i den kollektive bustrafik, idet målgruppen udgøres af folk, der ikke regelmæssigt benytter bustrafikken. Det vil således ofte være situationsbestemt, hvorvidt passagererne vælger at tage bussen, hvorfor Trafikstyrelsen vurderer, at projektet ikke har potentiale for at skabe et varigt løft i den kollektive bustrafik. Derimod er projektet innovativt, og vil kunne bidrage med positiv nyhedsværdi for bustrafikken, men det innovative tiltag i sig selv vurderes ikke at kunne forbedre bustrafikken. Endvidere tillægges det negativ betydning, at ansøger ikke bidrager med medfinansiering af projektet. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 100% af det samlede budget. Medfinansieringen er på 0 kr., men ansøger bidrager med egen arbejdskraft, som ikke er medregnet i medfinansieringen. Formålet med projektet er, at tilbyde mulighed for at medtage cykel og/eller bagage i trailer, der påmonteres de busser, der betjener 3 turistdestinationer. Målgruppen for projektet er turister, badegæster og unge sæsonarbejdere i ferieområderne. Sydtrafik angiver at 728 daglige passagerer vil berøres af projektet i turistsæsonen, og forventer at projektet vil skabe en passagertilvækst på 2%, svarende til ca. 15 daglige passagerer.

17 17 Tilsagnsnotat P TITSAM Landsdækkende Erhvervskortportal Projektet P Landsdækkende Erhvervsportal fra TITSAM tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet vurderes at være innovativt og vil kunne bidrage til flere passagerer i den kollektive trafik, idet det billigere erhvervskort gøres nemmere tilgængeligt for kunder i hele landet. Det vurderes dog usikkert, hvorvidt det angivne succeskriterium om tiltrækning af 20% nye passagerer kan holde stik. Projektet er fælles for alle trafikselskaber i Danmark, og IT-systemet vil dermed kunne benyttes til bestilling mv. af alle erhvervskort til rejser indenfor et trafikselskab. Det vurderes, at TITSAM vil kunne gennemføre projektet, idet denne organisation har gennemført lignede projekter tidligere. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 62% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 38% af det samlede budget. Projektets formål er at udvikle en landsdækkende IT-løsning til håndtering af erhvervskort, der gør det nemmere og mere oplagt at bestille og anvende erhvervskortet. TITSAM forventer at projektet resulterer i 20% nyoprettede erhvervskortholdere, der ikke tidligere har haft pendlerkort og at 95% af medarbejderne i virksomheder med erhvervskortaftale bestiller via det system som udvikles med projektet. Uden for hovedstadsområdet forventes endvidere 100% stigning i erhvervskortaftaler et år efter system er sat i drift og 200% efter 2 år.

18 18 Tilsagnsnotat P Rudersdal Kommune Forprojekt til omlægning af Holte Stationsforplads Projektet P Forprojekt til omlægning af Holte Stationsforplads fra Rudersdal Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet er et forprojekt, der har til formål at undersøge en ombygning af Holte Stationsplads, som er nedslidt og utidssvarende. Forprojektet vil desuden afsøge om en ombygning kan omfatte implementering af ITS, evt. i form af en intelligent terminal. Holte Station er beliggende på S-banen mod Hillerød og har 12 afgange i timen mod København og 6 mod Hillerød. Stationen er desuden terminal for 11 busliner og har et samlet passagertal på om dagen, heraf mange skift. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet kan tiltrække flere passagerer og at det vil skabe forbedringer for mange passagerer i den kollektive trafik. En senere ansøgning om ombygning vil blive indsendt til Fremkommelighedspuljen. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 67% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 33% af det samlede budget. Formålet er at undersøge mulighederne for ombygning af Holte Stationsplads til en tidssvarende kollektiv trafikterminal med udnyttelse af de nyeste muligheder inden for ITS og udført efter de nyeste standarder, herunder med fokus på tilgængelighed. Det skal undersøges om terminalen kan udformes som en intelligent terminal. Forprojektet støtter sig til Masterplan for Østdanmark fra 2008.

19 19 Tilsagnsnotat P Vestegnssamarbejdet Lancering/relancering af Erhvervskortet på Vestegnen Projektet P Lancering/relancering af Erhvervskortet på Vestegnen fra Vestegnssamarbejdet tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet vurderes at leve op til Passagerpuljens formål, idet projektet kan tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik, gennem oplysning og markedsføring af den særlige ordning, Erhvervskortordningen, der indebær lavere takster i den kollektive trafik. Projektet anses for at kunne tiltrække nye passagerer i Vestegnen, hvor den kollektive trafik er tilstrækkeligt udbygget til i mange tilfælde, at kunne udgøre et egentligt alternativ til alene at anvende bil. Projektet vurderes endvidere at være gennemtænkt og tilstrækkeligt forankret i Vestegnssamarbejdet, ligesom Vestegnssamarbejdet i et vist omfang (25%) bidrager til finansieringen af projektet. Dog synes projektets tidsplan, afrapportering og budget for overordnet beskrevet. Tilskud til projektet tildeles derfor under forudsætning af, at disse forhold dokumenteres tilstrækkeligt. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 75% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 25% af det samlede budget. Formålet med projektet er gennem målrettede kampagner, at få væsentligt flere borgere og pendler til og fra samt i Vestegnen til at tilslutte sig Erhvervskortet og derigennem få disse til i større omfang at benytte den kollektive trafik. Vestegnssamarbejdet forventer, at 10% af de ansatte i kommunerne på Vestegnen har tilmeldt sig Erhvervskortordningen inden for det første år efter kampagnestart, samt at få tidoblet antallet af tilmeldte til ordningen (fra 350 til 3500) inden for det første år efter kampagnestart.

20 20 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Driftsoptimering og bedre kundeinformation Projektet P Driftsoptimering og bedre kundeinformation fra Trafikselskabet FynBus tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet bidrager med øget stabilitet og rettidighed af busserne og deraf øget kundetilfredsheden. Dette vurderes, at skabe et varigt løft i antallet af passagerer, herunder fastholdelse af eksisterende passagerer og tiltrækning af nye, samt at skabe forbedringer for passagererne i den kollektive trafik. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 72% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 28% af det samlede budget. Trafikselskabet FynBus indsamler hver dag en stor mængde data, der omhandler passagerernes konkrete brug af trafiksystemet (via elektronisk billetteringssystem), samt data vedrørende driftskvaliteten. Formålet med projektet er via kvalitetssikring af data og effektivisering af dataanvendelse at forbedre driftskvaliteten, herunder reducere antallet af forsinkelser samt etablere grundlag for mere præcis indsættelse af ekstrabusser i myldretiden; forbedre informationen til kunderne, samt effektivisere køreplanlægning, og dermed øge den kundeoplevede kvalitet. På sigt kan erfaringer fra dette projekt benyttes af andre trafikselskaber ved indførelse af rejsekortet. Projektets succeskriterier er øget kundetilfredshed og derigennem fastholdelse af eksisterende kunder samt tiltrækningen af nye. Antallet af passagerer er på Trafikselskabet FynBus regionale ruter faldet fra 7.0 mio. passagerer i 2007 til 6,4 mio. passagerer i Målet er en vækst frem til 2013 på passagerer, således at passagertallet for 2013 når op på 7,2 mio. passagerer.

21 21 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Incitamentskontrakter Projektet P Incitamentskontrakter fra Trafikselskabet FynBus tildeles et delvist tilsagn på kr. Projektet lever op til puljens tildelingskriterier, idet der ved at etablere kontrakter med incitament til at højne kundetilfredsheden og øge antallet af passagerer forventes tiltrukket flere passagerer til bybustrafikken i Odense og Svendborg. Der er tale om en incitamentskontraktform, der er forholdsvis velafprøvet. Både Nordjyllands Trafikselskab og Trafikselskabet FynBus selv har således erfaringerne med denne kontrakttype. Det vurderes at Trafikselskabet FynBus medfinansiering af projektet ikke reelt udgør en væsentlig omkostning for Trafikselskabet FynBus. Således udgør ansøgers medfinansiering omkostningen til bonus for stigende passagerer, der såfremt den udløses må antages at kunne finansieres helt eller delvist af Trafikselskabet FynBus stigende passagerindtægter. Trafikselskabet FynBus medfinansiering vurderes dermed at være væsentlig mindre end de angivne 2,0 mio. kr. Det vurderes endvidere, at næsten alle udgifter i projektet, der foreslås dækket med puljemidler, er driftsrelaterede udgifter. Såfremt projektet skal fortsættes efter de to år som projektet varer, vil disse omkostninger skulle udredes af Trafikselskabet FynBus/Odense og Svendborg kommuner. Dette faktum er ikke behandlet i ansøgningen til Passagerpuljen, og dermed er projektets bæredygtighed på længere sigt ikke afklaret. Der tildeles delvist tilsagn til projektet. Dermed ydes den ansøgte støtte, bortset fra den ansøgte støtte til dækning af bonuspulje på 4,0 mio. kr. Baggrund er, at ansøger bør bidrage med en væsentlig medfinansiering af de driftsrelaterede udgifter til projektet, der hviler på et velafprøvet koncept og dermed indeholder begrænset risici. Med den øgede medfinansiering opnås endvidere øget sikkerhed for, at projektet, hvis det gennemføres, vil kunne videreføres, udover de 2 år, som udgør projektets varighed. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 73% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 27% af det samlede budget. Projektets formål er at etablere kontrakter for bybuskørslen i Odense og Svendborg med incitamenter for henholdsvis øget kundetilfredshed, nedbringelse af kundeklager og stigende passagerer. Trafikselskabet FynBus forventer at projektet fører til, at kundetilfredshedsindekset stiger med 15%, at antallet af kundeklager falder med 10%, at passagertallet stiger med 10% samt at chaufførtilfredsheden stiger.

22 22 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Mobil natbuskøreplan Projektet P Mobil natbuskøreplan fra Trafikselskabet FynBus tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet bidrager til øget service og information om natbussernes kørsel og derved øget kundetilfredshed og fastholdelse af eksisterende kunder samt tiltrækning af nye. Endvidere kan dette innovative tiltag på sigt benyttes i hele den kollektive transportsektor. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 78% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 22% af det samlede budget. Formålet med projektet er at øge passagerantallet i Trafikselskabet FynBus natbusser. Dette foreslås gjort ved at udvikle og markedsføre et særprodukt, rettet mod det yngre publikum (især de årige): En mobil natbuskøreplan som kan downloades til mobilen. Ved øget service og information om natbussernes kørsel, øges kundetilfredsheden og fastholdelsen af eksisterende passagerer, ligesom tiltaget kan tiltrække nye passagerer. Som succeskriterier forventer Trafikselskabet FynBus, at projektet vil medføre en vækst i antallet af passagerer som benytter natbusserne på 20% over 12 måneder, svarende til ca passagerer. Endvidere forventes et øget kendskab blandt fynske regionalbuskunder til de fynske natbusser via introduktionen af den mobile natbuskøreplan med 20%.

23 23 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Takstnedsættelse - Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere Projektet P Takstnedsættelse Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere fra Trafikselskabet FynBus tildeles et delvist tilsagn på kr. Projektet er et forsøg på at tiltrække flere passagerer ved at kombinere virkemidler. Det vurderes sandsynligt at forsøget vil kunne trække flere bus passagerer i området i og omkring Odense, og projektet ligger således inden for Passagerpuljens formål. Projektet inkluderer et væsentligt tilskud (4,6 mio. kr. over to år) til dækning af indtægtstab ved projektets takstnedsættelser. Der er i projektet ikke taget højde for indtægter som følge af tiltrækningen af nye passagerer. Endvidere er der ikke redegjort for hvordan indtægtstabet er tænkt finansieret efter 2011, når der ikke længere ydes tilskud hertil. Det vurderes på den baggrund at der ikke grundlag for at tildele puljemidler til brug for dækningen af indtægtstabet i projektet. Derimod tildeles de øvrige ansøgte midler til gennemførelsen af projektet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 82% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 18% af det samlede budget. Formålet med projektet er at tiltrække nye pendlerkunder ved at anvende en kombination af målrettede kampagner (Mobility Management), takstnedsættelse og mulighederne i et elektronisk betalingsmedie (KVIKkortet). Trafikselskabet FynBus forventer, at projektet indebærer at der sælges mere end 1000 nye KVIKkort, 1000 nye erhvervskort og der besøges virksomheder, så der opnås kontakt til mere end ansatte.

24 24 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Korrespondancegaranti - For LynBus-konceptet FynBus har d. 17. december 2009 trukket deres ansøgning tilbage til projektet P Korrespondancegaranti for LynBus-konceptet.

25 25 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet FynBus Webbestillinger Projektet P Webbestillinger fra Trafikselskabet FynBus tildeles ikke puljemidler. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet bidrager med rationalisering af driften hos Trafikselskabet Fynbus, idet systemet for webbestillinger gøres uafhængigt af manual håndtering. Projektet relaterer sig derimod ikke til egentlige forbedringer af trafikale forhold eller serviceelementer, der generelt er knyttet til anvendelsen af den kollektive trafik, idet projektet kun i ringe grad vurderes at medføre nævneværdige forbedringer for kunderne. Samtidig er passagereffekten af projektet meget lille (900 nye kunder) og står ikke mål med projektets udgifter. Endvidere ligger Trafikselskabet Fynbus s medfinansiering af projektet på under 10% af det samlede budget. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 91% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 9% af det samlede budget. Formålet med projektet er at give passagererne lettere adgang til bestilling af diverse rejsehjemmel via Internettet. Ved at gøre det nemt, hurtigt og enkelt at bestille den rette rejsehjemmel, samt at minimere ekspeditionstiden, oplever passageren et smidigt og fleksibelt bestillingssystem, og herunder kort tid mellem bestilling og modtagelse. Bestillingssystemet skal være smidigt og fleksibelt og uafhængigt af manuel håndtering. Passageren skal ikke længere opsøge kundecenter og/eller kortsalgssteder, og undgår den nuværende manuelle håndtering ved webbestillinger; som kan være årsag til at potentielle passagerer fravælger den kollektive transport. Trafikselskabet FynBus succeskriterier er en vækst i antallet af kunder, der benytter WEB-bestillinger på 15% efter første års drift, samt en stigning i kundetilfredshedsmålingen af bestilling af rejsehjemmel på 15%. Mht. projektets passagereffekt vurderer Trafikselskabet FynBus, at projektet vil generere 900 nye kunder svarende til 3% af de kunder der har størst incitament til at benytte webbestillingsløsningen.

26 26 Tilsagnsnotat P Guldborgsund Kommune Forbedring af stoppesteder, Nykøbing Bybus Projektet P Forbedring af stoppesteder, Nykøbing Bybus fra Guldborgsund Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet vil bidrage til bedre kundeinformation ved stoppesteder (opsætning af count down moduler) og øget kundeinformation ved banegården (opsætning af dynamiske informationstavler), og dermed øge kundetilfredsheden. Dette vil skabe en markant serviceforbedring for de eksisterende passagerer, og vil ligeledes kunne bruges til at tiltrække nye passagerer til den kollektive bustrafik. På den baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 50% af det samlede budget. Formålet med projektet er at skabe et attraktivt, enkelt og velfungerende bybusnet og derved få flere til at benytte den kollektive trafik. Guldborgsund Kommune ønsker, at gøre bybusterminalen ved Nykøbing F. station og udvalgte stoppesteder på bybusnettet mere synlige, informative og indbydende ved opstilling af to dynamiske informationstavler, 18 nye stopppestedsstandere med count down moduler, og to læskærme/skure. Guldborgsund Kommune vurderer, at gennemførelsen af dette projekt er en ikke uvæsentlig årsag til, at passagertallet for bybussen i Nykøbing kan øges med 10% i løbet af det første år. Det understreges, at dette projekt ingen sammenhæng har med Trafikselskabet Movias to projekter om opsætning af count down standere og dynamiske informationstavler i trafikselskabets geografiske område, som blev tildelt puljemidler i 1. ansøgningsrunde til Passagerpuljen.

27 27 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet Movia Ansøgning om tilskud til reduktion af kundernes anskaffelsespris på Rejsekort Personligt og Rejsekort Flex Projektet P Ansøgning om tilskud til reduktion af kundernes anskaffelsespris på Rejsekort Personligt og Rejsekort Flex fra Trafikselskabet Movia tildeles ikke puljemidler. Det indgår ikke som et af Passagerpuljens formål at støtte indførelse af Rejsekortet (Det landsdækkende rejsekort). På den baggrund ydes der ikke støtte til projektet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og medfinansieringen er på 0 kr. Projektet formål er at nedbringe kundernes kortpris på Rejsekort Personligt og Rejsekort Flex fra 80 til 50 kr. pr. stk. Det er målsætningen, at projektet fører til at 50% af kunderne føler sig trygge ved brugen af Rejsekortet efter 12 måneder samt at liking er på 60%, når Rejsekortet er udrullet på Sjælland og i Jylland.

28 28 Tilsagnsnotat P DSB Bemandet trafikinformationsstand til Nørreport Projektet P Bemandet trafikinformationsstand til Nørreport fra DSB tildeles ikke puljemidler. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet bidrager med øget information og bedre service til passagererne i ombygnings- og anlægsperioden. Dog vurderes det, at relevant information til passagerer under en anlægsombygningsperiode er en naturlig aktivitet, der ikke opfattes som en egentligt varig forbedring af servicen for passagererne. Det bemærkes, at hovedparten af de ansøgte puljemidler angår drift (lønomkostninger til bemanding), hvorved der i realiteten ansøges om midler til dækning af udgifter til almindelig drift. Derudover vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke har karakter af at være et forsøg, idet projektet løber over 4½ år, og at DSB desuden har erfaringer fra en lignende informationsstand på Hovedbanen. Endvidere bemærkes det, at to vigtige aktører i samspillet mellem bus, tog og metro ikke er medansøgere til projektet, nemlig Trafikselskabet Movia og Metroen, og endelig skal det bemærkes, at DSB ikke bidrager med nogen medfinansiering. På denne baggrund vurderer Trafikstyrelsen, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 100% af det samlede budget. Der er ingen medfinansiering fra hverken DSB eller Københavns Kommune og Banedanmark, som er medansøgere til projektet. Nørreport er den station i Danmark med flest daglige rejsende (omkring ) og samtidig landets største trafikknudepunkt, hvor rejsende skifter mellem busser og mellem bus og skinnebåren trafik. Formålet med projektet er at etablere en informationsstand på Nørreport, hvor kunderne tilbydes trafikinformation på tværs af trafikmidler (bus, tog, metro). Der skal ydes information om forhold vedrørende busser, herunder evt. ændrede placering, metro og tog og information om specifikke driftsforhold og planlagte ændringer. Informationsstanden vil være bemandet alle ugens 7 dage, fx mellem kl. 7 og kl. 21. Der sælges ikke billetter i informationsstanden. Der er tale om afprøvning af et nyt informationskoncept til passagerer i perioden I dette tidsrum afprøves informationsstanden både under normale driftsforhold og i en længere periode under skiftende og vanskelige adgangs- og informationsforhold (grundet anlægsbyggeri ). Det vil på denne baggrund blive vurderet om der skal etableres en permanent informationsstand på Nørreport.

29 29 Tilsagnsnotat Succeskriteriet for projektet er ved at tilbyde kunderne fyldestgørende information om driften, at styrke brugernes tilfredshed og derved reducere risikoen for afvandring af passagerer i busser og i alle dele af den kollektive trafik på Nørreport.

30 30 Tilsagnsnotat P Trafikselskabet Movia Brugerdreven Innovation i Bustrafikken (BIB) Projektet P Brugerdreven innovation i bustrafikken fra Trafikselskabet Movia tildeles et delvist tilsagn på kr. Gennem etablering af bedre udstyr og en øget fokus på at servicere kunder, hvor kundebehovene er, opnås en bedre kvalitet af den kollektive trafik, hvilket forventes at tiltrække flere passagerer. Det fremhæves i ansøgningen, at lignede forsøg viser at det virker. Projektet vurderes dermed som udgangspunkt at leve op til Passagerpuljens formål. Ansøgningen består af en række forskellige tiltag (delprojekter), der koblet sammen til et projekt. Der er meget stor variation i hvor veldefinerede de enkelte delprojekter er. Delprojekterne vedrørende forsøgsstoppesteder, imagekampagner og forsøg med nyt kvalitetssystem er meget kortfattet og ikke tilstrækkeligt præcist beskrevet. På den baggrund vurderes det at disse delprojekter ikke lever op til puljens tildelingskriterier. Delprojektet med etablering af trådløst internet i 80 busser, strømudtag i 110 busser samt voiceannoucement i 36 busser på linie 150S og 173E vurderes at leve op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier, idet dette delprojekt vurderes at kunne forbedrede service i busserne, der efterspørges af passagererne, hvormed dette tiltag må forventes at kunne tiltrække flere passagerer. Delprojektet vedrørende kampagner med dialog med kunder, involvering og uddannelse af chauffører, bonusaftale med chauffører, involvering af driftsledelse og samarbejde med kommuner og vejmyndigheder vurderes ligeledes at leve op til puljens formål og tildelingskriterier idet det anerkendes, at der gennem fokus på kundernes konkrete behov, gennem forbedringer af chaufførerne arbejdsglæde og samarbejdsevne, gennem forbedringer af samarbejde mellem chauffører, driftsledelse, kommune, vejmyndigheder mv., kan opnås en bedre kvalitet af den kollektive trafik, hvormed der kan tiltrækkes og fastholdes flere passagerer. Det bemærkes, at projektet medfinansieres med 14% af den samlede projektsum. Heraf finansierer Trafikselskabet Movia 3%. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. svarende til 87% af det samlede budget. Medfinansieringen er på kr. svarende til 13% af det samlede budget. Gennem bedre dialog og samarbejde mellem kunderne, chauffører og andre medarbejdere, nye entreprenørkontrakttyper, og konkrete forbedringer af services overfor kunderne er det i hensigten at opnå mere tilfredse kunder, gladere chauffører et bedre image og ikke mindst tiltrække flere kunder. Trafikselskabet Movia forventer hermed at opnå 7% flere passagerer (svarende til 2,0 mio. kr. ekstra passagerer), at andelen af meget tilfredse kunder øges med 15%, at chauffører tilfredshed stiger med 15% samt at

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

[Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere

[Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere Ansøgning til passager-puljen [Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere RESUMÉ FynBus ønsker at afprøve mulighederne for at øge antallet af erhvervspendlere bosiddende i og omkring

Læs mere

[Incitamenskontrakter]

[Incitamenskontrakter] Ansøgning til passager-puljen [Incitamenskontrakter] RESUMÉ FynBus ønsker at iværksætte et 2-årigt projekt om indgåelse af incitamentskontrakter for bybuskørsel i Odense samt i Svendborg. Hvis projektet

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

[Forbedret SMS billetsystem]

[Forbedret SMS billetsystem] Ansøgning til passagerpuljen [Forbedret SMS billetsystem] RESUMÉ FynBus ønsker gennem dette projekt at forbedre SMS billetsystemet for derigennem at øge brugervenligheden. Jeg bruger altid mobiltelefonen

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Sammenhæng i Silkeborg

Sammenhæng i Silkeborg Sammenhæng i Silkeborg Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 2. Resumé...3 3. Baggrund...3 4. Formål...4 5. Projektets indhold...5 Samkørsel af realtidsinformation mellem busser og tog... 6 Forbedring af services

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold P2009-1-1: Pendlerbus 4 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 5 P2009-1-3 Ekspresbusser

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Kundetilfredsheden er høj i buskørsel (målt i 2008) og i handicapkørsel er 92 % tilfredse eller meget tilfredse (målt i 2009). Gratis køreplaner samlet i bøger for større

Læs mere

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune.

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune. Notat Til: Furesø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 September 2010 Muligheder for forbedring af trafikinformationen

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE DET VIL JEG SNAKKE OM Trafikplan 2013 Proces Indhold Borgerinddragelse Hvad gjorde vi? Hvad svarede borgerne? Hvad brugte vi det til? HVORFOR EN TRAFIKPLAN?

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Regional Udvikling. Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9.

Regional Udvikling. Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9. Regional Udvikling Bilag til punkt 5 Ideer til projekter inden for de statslige trafikpuljer - Oversigt over ansøgninger til fremkommelighedspuljen, 2. runde - Oversigt over ansøgninger til passagerpuljen,

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Aarhus, den 8. august 2013 Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Baggrund og forudsætninger I lov om Aarhus Letbane (L77) hedder det i 14,

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND OPGRADERING AF HILLERØD STATION S TYRK DEN KOL- LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND? December 2015 2 Ombygning af Station Ombygning af Station /3 HILLERØD STATION BAGGRUND spor sammenbygges her Transportministeren

Læs mere

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK TØF Kollektiv Trafik Konference 3. Seminarrunde - Seminar S Mogens Møller mm@viatrafik.dk OPLÆGSHOLDER OG ORDSTYRER Trafikplanlægger i 20 år Medstifter af VIA TRAFIK siden 2000

Læs mere

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&...

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&... Side 1 af 9 Vejledning til det elektroniske ansøgningsskema Alle felterne skal udfyldes, før det er muligt at gå til næste side. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Hvis et eller flere felter ikke

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram Bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk Bynet 2019 - arbejdsprogram Frederiksberg Kommune,, Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia gennemfører i samarbejde

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

FAGLIGT FORUM ØVRIGE EMNER KORT

FAGLIGT FORUM ØVRIGE EMNER KORT 10. marts 2016 FAGLIGT FORUM ØVRIGE EMNER KORT 15. Marts 2016 2 DEN SAMLEDE REJSE, STATUS Følger tidsplan med pilot projekt Jammerbugt efterår 2016 Skiftesteder aftalt med næsten alle kommuner Udrulning

Læs mere

Eventstrategi for Assens Kommune 2015-2016

Eventstrategi for Assens Kommune 2015-2016 Eventstrategi for Assens Kommune 2015-2016 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til Vækst realiseres gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her. Vækst og udvikling og Alle får en uddannelse. Et

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 vejledning til ansøgere Region Nordjylland Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø www.rn.dk tlf. 96 35 13 88 Marts 2015 Læs mere

Læs mere

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri Ansøgningsskema 1. Projektets titel: 2. Hvilket af puljens tre indsatsområder søges der tilskud?, samt resumé af projektet 3. Generelle

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2015

Forslag til Trafikbestilling 2015 Forslag til Trafikbestilling 2015 Administrativt høringsoplæg Frederikssund Kommune skal hvert år inden 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at foretage i busdriften

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 4. januar 2016 2015 2252 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Ministerredegørelse

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne

Læs mere

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring.

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring. UDKAST TIL HØRINGSSVAR 13-02-2014 Sag nr. 14/477 Dokumentnr. 4215/14 Høringssvar til Det danske landdistriktsprogram 2014-2020 Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Vedr. Svar på indsigelser til lokalplan 921, Gl. Kongevej Viby J Hermed svar på indsigelser til lokalplan

Læs mere

En grøn transportpolitik 2009

En grøn transportpolitik 2009 En grøn transportpolitik 2009 Bred trafikpolitisk aftale mellem V,K, S, SF, R, DF og LA af 29. januar 2009. Grøn transportvision, der både skal sikre høj mobilitet og mindske forureningen og andre negative

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern Alm. Brand 2015 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for bank, forsikring og pension. Vi tager hånd om vores kunder Visionen at

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Nærværende rapport er en udarbejdelse af statistisk materiale, der er dannet på baggrund af spørgeskemaer vedr. inklusion, besvaret af ledere, lærere

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Temadrøftelse om Rejsekortet Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Hvad er rejsekortet? Betalingskort og elektronisk billet, som kan bruges i alle kollektive trafikmidler i hele landet Hver rejse har

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold Indledning 4 P2009-1-1: Pendlerbus 7 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 8 P2009-1-3

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU.

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU. Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang Linda Christensen, LCH@Transport.D.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.D.dk Andelen, der går og cykler afhængig af rejselængden Rejselængden er

Læs mere

Metroselskabet I/S v/metro Service A/S

Metroselskabet I/S v/metro Service A/S AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0203 Klageren: XX på vegne datteren YY 1174 Kbh. K. Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører:

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Høring: Evaluering og afrapportering projekt "det sammenhængende sundhedsvæsen".

Høring: Evaluering og afrapportering projekt det sammenhængende sundhedsvæsen. Punkt 3. Høring: Evaluering og afrapportering projekt "det sammenhængende sundhedsvæsen". 2014-28512 Forvaltningerne indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget godkender At

Læs mere

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer?

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Trafikbestillerkonferencen d. 9. juni 2016 Simon Baadsgaard, Movia Hvad er det strategiske net? Hovedlandevejene Gode og prioriterede forbindelser mellem

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet ekspresbusser med resumé incitament i Aalborgområdet ansøgning til passagerpuljen Projektet går ud på, at to entreprenører (City-Trafik og Arriva) af Aalborg Kommune og NT får stillet i opdrag - inden

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2015 Jens Peter Langberg 09 Forsøg med Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, at Allerede iværksatte forsøg med Flextur videreføres

Læs mere