Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse"

Transkript

1 Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse Velkommen til undersøgelsen og tak fordi du vil svare på spørgeskemaet! Spørgeskemaet vil tage dig minutter at besvare. Dine besvarelser vil blive behandlet med fortrolighed, og individuelle besvarelser vil ikke blive offentliggjort Undersøgelsens opbygning Spørgeskemaet er opbygget således, at du først bliver stillet nogle få indledende spørgsmål, som sikrer, at du tilhører undersøgelsens målgruppe, samt at spørgsmålene matcher den målgruppe, du arbejder med. Herefter vil du blive præsenteret for en case. Casen omhandler en samtale mellem en sagsbehandler og en borger, som realistisk ville kunne forekomme i et forløb tilknyttet forsøgsprojektet om empowerment. Casen optræder i et vindue, hvor du kan scrolle op og ned med musen. Herefter vil der være nogle spørgsmål, som du bedes besvare. Når du har besvaret alle spørgsmål skal du blot trykke på "Afslut". Hvis der opstår spørgsmål i forbindelse med besvarelsen af spørgeskemaet, er du meget velkommen til at kontakte mig på mail: awla14@student.aau.dk Med venlig hilsen Anne Würtz Larsen

2 Er du tilknyttet projektet om empowerment? Undersøgelse er kun relevant for personer, der arbejder i et projekt om empowerment iværksat af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) i Du skal derfor ikke besvare undersøgelsen. Tak for din interesse. Varetager du en myndighedsfunktion som sagsbehandler/rådgiver med individuel kontakt til borgere i projektet? Undersøgelsen er kun relevant for personer, der varetager en myndighedsfunktion som sagsbehandler/rådgiver med individuel kontakt til borgere i projektet. Du skal derfor ikke besvare undersøgelsen. Tak for din interesse. Hvilken kommune er du ansat i?

3 Hvor mange medarbejdere er I i projektet med tilsvarende funktion som din - inklusiv dig selv? Hvad er din uddannelsesbaggrund? (1) Socialrådgiver (2) Socialformidler (3) Andet - Hvilken? Hvilken målgruppe arbejder du primært med i projektet? (1) Kontanthjælpsmodtagere, der har modtaget kontanthjælp uafbrudt i minimum 2 år (3) Borgere, der er tilkendt et ressourceforløb og enten er fyldt 30 år eller har en kompetencegivende uddannelse (4) Unge under 30 år, der har modtaget uddannelseshjælp uafbrudt i minimum 2 år (5) Unge, som tilkendes ressourceforløb og ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse Følgende case beskriver et uddrag af en indledende samtale mellem koordinerende sagsbehandler Lene og kontanthjælpsmodtager Tanja, der netop er visiteret til opstart i et ressourceforløb tilknyttet forsøgsprojektet om empowerment Tanja er en kvinde på 38 år. Hun er mor til en dreng på 12 år, der er anbragt i plejefamilie. Tanja har aldrig været på arbejdsmarkedet. Hun har en 9. klasses eksamen, og har en uddannelse som kosmetolog, som hun har fået bevilget gennem revalidering. Tanja har været igennem flere praktikforløb samt en korterevarende ansættelse med løntilskud, men dette har ikke ført til beskæftigelse. Tanjas hidtidige aktiveringsforløb har generelt været

4 præget af et højt fravær og flere længerevarende sygdomsperioder. Dette skyldes dels, at Tanja har haft to diskusprolapser i ryggen, og dels at hun har været igennem en frivillig anbringelsessag i familieafdelingen. Tanja er blevet opereret for hendes to diskusprolapser og har gået til genoptræning, men hun lider af varige kroniske smerter, som hun tager smertestillende piller for dagligt. Smerterne begrænser hende i en sådan grad, at hun ofte har måttet gå tidligt hjem fra hendes aktivering. Tanja fortæller, at sønnen er diagnosticeret med svær autisme, og at hun dengang ikke magtede at have ham. Sønnen blev fjernet for syv år siden. Tanja fortæller, at hun fortsat bruger meget energi på at være i dialog med familieafdelingen, for at få mere samvær med sønnen. Det kan godt være jeg gjorde det frivilligt, men jeg kan ikke holde ud, at kommunen kun gir mig lov til at se ham en gang hver anden måned. Det er jo ingenting, og de er ikke til at tale med deroppe. Tanja forklarer, at samværet med hendes søn er hendes største problem lige nu. Hun kunne derfor godt tænke sig, at blive hjulpet med at få en afklaring på denne sag. Lene spørger ind til en socialmedicinsk undersøgelse, som Tanja fik udarbejdet for to år siden. Heraf fremgår det, at Tanja har udviklet en svær depression. Tanja forklarer: Jeg har selv tænkt over pension, når det ser mørkest ud. Men jeg vil sgu gerne videre med mit liv. Det er bare hvordan. Jeg kan måske godt få et arbejde, men jeg tror ikke, at jeg kan passe det. Slet ikke på fuld tid. Det er det værste. Så vil filmen knække. Tanja understreger, at hun gerne vil have, at de tager én ting ad gangen. Hun fortæller, at det er en stor stressfaktor for hende, at skulle møde til aktivering, og at hun har svært ved at overskue flere ting på én gang.

5 Lene spørger ind til den antabusbehandling, Tanja afbrudte for fire år siden, som fremgår af hendes papirer. Tanja forklarer: Ja altså, det var det med min søn. Der begyndte jeg at drikke. Ikke at jeg ikke har gjort det før, jeg har altid kunne lide at få en øl eller to. Men der blev det bare hver dag, for ligesom at få dulmet nerverne og stresse af. Men den antabus, den hjælper mig ikke, det er ikke noget for mig, og heller ikke sådan noget gruppeterapi. Tanja mener ikke at det står så slemt til, at hun skal i alkoholbehandling. Hun forklarer, at hun drikker fordi hun er stresset eller er trist over, at hendes søn er blevet fjernet. Hun mener derfor, at det der skal til er samtaler med en psykolog, hvor hun kan få bearbejdet tingene. Mener du, at Lene bør lytte til Tanjas ønske, og støtte hende i at få en afklaring på hendes sag om samvær i familieafdelingen? Mener du, at en undersøgelse af Tanjas mulighed for en afklaring på hendes sag om samvær, bør være det første Lene igangsætter? Mener du, at Lene bør lytte til Tanjas ønske og kun igangsætte ét tilbud ad gangen?

6 Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Tanja om direkte beskæftigelsesrettede tilbud på nuværende tidspunkt? Mener du, at Lene bør lytte til Tanjas ønske, og støtte hende i, at blive henvist til en psykolog? Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Tanja om anden alkoholbehandling på nuværende tidspunkt? Hvis du har kommentarer eller begrundelser for dine besvarelser af spørgsmålene til casen, kan du skrive dem her:

7 Følgende case beskriver et uddrag af en indledende samtale mellem koordinerende sagsbehandler Lene og uddannelseshjælpsmodtager Ditte, der netop er visiteret til opstart i et forløb tilknyttet forsøgsprojektet om empowerment. Ditte er en ung kvinde på 25 år. Hun har en 9. klasses eksamen, og har ingen erhvervskompetencegivende uddannelse. Ditte har tidligere haft nogle ufaglærte jobs indenfor servicebranchen, som hun har været glad for. Hun har været på uddannelseshjælp de sidste to år. Ditte forsøgte at starte på Social- og sundhedshjælperuddannelsen for lidt over to år siden, men hun droppede ud efter kort tid, fordi hun stort set aldrig mødte til undervisningen. Ditte fortæller ved samtalen: tja, det gik jo ligesom ikke med den uddannelse. Det var ikke så godt. Jeg kan ikke komme op om morgenen. Det er det. Og så koger jeg bare rundt. Men jeg ville virkelig gerne ha mig en uddannelse og komme videre. Dittes hidtidige aktiveringsforløb har ligeledes generelt været præget af et højt fravær. Ditte beskriver det at hun måtte droppe ud af uddannelsen som et stort nederlag for hende. Det gik bare ned ad bakke. Jeg havde det ikke godt. Og så det med pengene, de smed mig sgu ud af lejligheden. Ditte forklarer, at hun de seneste to år har boet midlertidigt hos hendes søster, som tilbød hende en plads på sofaen, da Ditte mistede hendes lejlighed. Ditte står på venteliste til at få en lejlighed, og står nu som nummer 20 på listen. Ditte fortæller: Jeg kan slet ikke overskue noget, før jeg har fået mig et sted at bo og har fået noget ro på. Det med lejligheden er sgu mit største problem lige nu. Ditte kunne godt tænke sig at få hjælp til at finde en bolig. Hun understreger, at hun gerne vil have, at de tager én ting ad gangen. Ditte fortæller, at det er en stor stressfaktor for hende, at skulle møde til aktivering, og at hun har svært ved at overskue flere ting på én gang.

8 Lene spørger ind til det gruppeforløb for unge med angstproblematikker, Ditte har deltaget i for et år siden, som fremgår af hendes papirer. Ditte fortæller, at hun har haft problemer med angst i lidt over to år. Hun forklarer: Det med gruppeterapi, det er ikke noget for mig. Det er penge ud af vinduet. Ditte mener ikke, at det står så slemt til, at hun skal i behandling. Hun forklarer, at når hun mærker angst, så er det fordi at hun er stresset over alt det kaos omkring hende. Hun mener derfor, at det vil løse sig, når hun får sit eget sted at bo. Mener du, at Lene bør støtte Ditte i at få undersøgt hendes mulighed for at få en bolig? Mener du, at undersøgelsen af Dittes mulighed for at få en bolig, bør være det første Lene igangsætter? Mener du, at Lene bør lytte til Dittes ønske og kun igangsætte ét tilbud ad gangen? Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Ditte om direkte uddannelsesrettede tilbud på nuværende tidspunkt?

9 Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Ditte om behandling af hendes angstproblematik på nuværende tidspunkt? Hvis du har kommentarer eller begrundelser for dine besvarelser af spørgsmålene til casen, kan du skrive dem her: Følgende case beskriver et uddrag af en indledende samtale mellem koordinerende sagsbehandler Lene og Eva, der netop er visiteret til opstart i et ressourceforløb tilknyttet forsøgsprojektet om empowerment. Eva er en ung kvinde på 25 år. Hun er mor til en dreng på 6 år, der er anbragt i plejefamilie. Hun har en 9. klasses eksamen, og har ingen erhvervskompetencegivende uddannelse. Eva har været på offentlig forsørgelse de sidste syv år, og har aldrig haft et arbejde. Eva forsøgte at starte på Social- og sundhedshjælperuddannelsen for lidt over to år siden, men hun droppede ud efter kort tid, fordi hun stort set aldrig mødte til undervisningen. Eva

10 fortæller ved samtalen: tja, det gik jo ligesom ikke med den uddannelse. Jeg havde det ikke godt. Men jeg ville virkelig gerne ha mig en uddannelse og komme videre. Det er bare hvordan. Evas hidtidige aktiveringsforløb har generelt været præget af et højt fravær og flere længerevarende sygdomsperioder. Dette skyldes dels, at Eva har haft en diskusprolaps i ryggen, og dels at hun har været igennem en frivillig anbringelsessag i familieafdelingen. Eva er blevet opereret for hendes diskusprolaps, har gået til genoptræning, men hun lider af varige kroniske smerter, som hun tager smertestillende piller for dagligt. Smerterne begrænser hende i en sådan grad, at hun ofte har måttet gå tidligt hjem fra aktivering. Eva fortæller, at sønnen er diagnosticeret med svær autisme og at hun dengang ikke magtede at have ham. Sønnen blev fjernet for fem år siden. Eva fortæller, at hun fortsat bruger meget energi på at være i dialog med familieafdelingen, for at få mere samvær med ham. Det kan godt være jeg gjorde det frivilligt, men jeg kan ikke holde ud, at kommunen kun gir mig lov til at se ham en gang hver anden måned. Det er jo ingenting, og de er sgu ikke til at tale med deroppe. Eva forklarer, at samværet med hendes søn er hendes største problem lige nu. Hun kunne derfor godt tænke sig, at blive hjulpet med at få en afklaring på denne sag. Lene spørger ind til en socialmedicinsk undersøgelse, som Eva fik udarbejdet for to år siden. Heraf fremgår det, at Eva har udviklet en svær depression. Eva forklarer: Jeg ville gerne i gang med en uddannelse, men jeg tror sgu ikke, at jeg kunne klare den. Det er det værste. Så vil filmen knække. Eva understreger, at hun gerne vil have, at de tager én ting ad gangen. Hun fortæller, at det er en stor stressfaktor for hende, at skulle møde til aktivering, og at hun har svært ved at overskue flere ting på én gang

11 Lene spørger ind til den antabusbehandling, Eva afbrudte for omkring tre år siden, som fremgår af hendes papirer. Eva forklarer: Ja altså, det var det med min søn. Der begyndte jeg at drikke. Ikke at jeg ikke har gjort det før, jeg har altid godt kunne lide at få en øl eller to. Men der blev det bare hver dag, for ligesom at få dulmet nerverne og stresse af. Men den antabus, den hjælper mig ikke, det er ikke noget for mig, og heller ikke sådan noget gruppeterapi. Eva mener ikke at det står så slemt til, at hun skal i alkoholbehandling. Hun forklarer, at hun drikker fordi hun er stresset eller er trist over, at hendes søn er blevet fjernet. Hun mener derfor, at det der skal til er samtaler med en psykolog, hvor hun kan få bearbejdet tingene. Mener du, at Lene bør lytte til Evas ønske, og støtte hende i at få en afklaring på hendes sag om samvær i familieafdelingen? Mener du, at en undersøgelse af Evas mulighed for en afklaring på hendes sag om samvær, bør være det første Lene igangsætter? Mener du, at Lene bør lytte til Evas ønske og kun igangsætte ét tilbud ad gangen?

12 Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Eva om direkte uddannelsesrettede tilbud på nuværende tidspunkt? Mener du, at Lene bør lytte til Evas ønske, og støtte hende i, at blive henvist til en psykolog? Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Eva om anden alkoholbehandling på nuværende tidspunkt? Hvis du har kommentarer eller begrundelser for dine besvarelser af spørgsmålene til casen, kan du skrive dem her:

13 Følgende case beskriver et uddrag af en indledende samtale mellem koordinerende sagsbehandler Lene og kontanthjælpsmodtager Pia, der netop er visiteret til opstart i et forløb tilknyttet forsøgsprojektet om empowerment. Pia er en kvinde på 38 år. Hun har de seneste fire år været udenfor arbejdsmarkedet. Pia har en 9. klasses eksamen og har ingen yderligere uddannelse. Hun har tidligere haft en række ufaglærte jobs indenfor servicebranchen, som hun har været glad for, og hvor hun har været ansat i flere år ad gangen. Pia har senest været ansat som rengøringsmedhjælper på en virksomhed i tre år. Hun blev fyret fra dette job for fire år siden. Hun forklarer ved samtalen: De sagde, at det var fordi der i en periode ikke blev gjort ordentligt rent alle steder, og at jeg ikke altid mødte som aftalt. Jeg forstod dem sgu godt. Den var ikke helt okay, min rengøring. Men jeg havde lige mistet min mor, og så gik alt bare i sort for mig. Pia beskriver det at hun blev fyret som begyndelsen på en nedtur. Jeg havde det ikke godt. Det gik bare ned ad bakke. Og så det med pengene, de smed mig sgu ud af lejligheden. Jeg har selv tænkt over pension, når det ser mørkest ud. Jeg kan nok godt få et arbejde, og det ville jeg også gerne, men jeg tror sgu ikke, at jeg kan passe det. Det er det værste. Så vil filmen knække. Pia forklarer, at hun det seneste år har boet midlertidigt hos hendes søster, som tilbød hende en plads på sofaen, da Pia mistede hendes lejlighed. Pia står på venteliste til at få en lejlighed, og står nu som nummer 20 på listen. Pia fortæller: Jeg kan slet ikke overskue noget, før jeg har fået mig et sted at bo og har fået noget ro på. Det med lejligheden er mit største problem lige nu. Pia kunne godt tænke sig at få hjælp til at finde en bolig. Hun understreger, at hun gerne vil have, at de tager én ting ad gangen. Pia fortæller, at det er en stor stressfaktor for hende, at skulle møde til aktivering, og at hun har svært ved at overskue flere ting på én gang.

14 Lene spørger ind til den antabusbehandling, Pia gennemgik for omkring 2 år siden, som fremgår af hendes papirer. Pia forklarer: Ja altså, det var det med min mor. Der begyndte jeg at drikke. Ikke at jeg ikke har gjort det før, jeg har altid kunne lide at få et glas vin eller to. Men der blev det bare hver dag, for ligesom at få dulmet nerverne og stresse af. Men den antabus, den hjælper mig ikke, det er ikke noget for mig, og heller ikke sådan noget gruppeterapi. Pia mener ikke, at det står så slemt til, at hun skal i alkoholbehandling. Hun forklarer, at når hun drikker, så er det fordi at hun er stresset over sin boligsituation, og er trist over hendes mors død. Hun mener derfor, at løsningen er, at hun får sin egen lejlighed, og får nogle samtaler med en psykolog, hvor hun kan få bearbejdet tingene. Mener du, at Lene bør støtte Pia i at få undersøgt hendes mulighed for at få en bolig? Mener du, at undersøgelsen af Pias mulighed for at få en bolig, bør være det første Lene igangsætter? Mener du, at Lene bør lytte til Pias ønske, og kun igangsætte ét tilbud ad gangen?

15 Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Pia om direkte beskæftigelsesrettede tilbud på nuværende tidspunkt? Mener du, at Lene bør lytte til Pias ønske, og støtte hende i, at blive henvist til en psykolog? Mener du, at Lene bør undlade at tale yderligere med Pia om anden alkoholbehandling på nuværende tidspunkt? Hvis du har kommentarer eller begrundelser for dine besvarelser af spørgsmålene til casen, kan du skrive dem her:

16 Du har nu besvaret alle spørgsmål Hvis jeg må kontakte dig vedrørende et uddybende gruppeinterview sammen med nogle af dine kollegaer, bedes du skrive dine kontaktoplysninger her: Hvis du har generelle kommentarer til undersøgelsen, kan du skrive dem her Endnu engang tak for din hjælp!

Bilag 8 Vignetundersøgelsens resultater

Bilag 8 Vignetundersøgelsens resultater Bilag 8 Vignetundersøgelsens resultater Hvilken kommune er du ansat i? *anonymiseret Hvad er din uddannelsesbaggrund? Hvad er din uddannelsesbaggrund? - Andet - Hvilken? HK HK/kontorass. Kommunom salgsassistent.

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år.

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år. Line, 28 år At være ængstelig - og om at mangle mor, og at være mor Da jeg talte med Line i telefonen for ca. 2½ uge siden og aftalte at besøge hende, hørte jeg barnegråd i baggrunden. Jeg fik oplevelsen

Læs mere

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Jobindsatsen i Albertslund kommune

Jobindsatsen i Albertslund kommune Jobindsatsen i Albertslund kommune De senere år er der kommet stigende og berettiget fokus på jobcentrenes virke. Talrige ledige, syge og udsatte borgere kan berette om urimelige afgørelser og et system,

Læs mere

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år P R O J E K T B E S K R I V E L S E Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år 13. marts 2014 Implementering/ass Baggrund Det fremgår af aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet, at der skal

Læs mere

1. Status på frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet. 5. Maj 2015 Lis Elgaard

1. Status på frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet. 5. Maj 2015 Lis Elgaard 1. Status på frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet 5. Maj 2015 Lis Elgaard Frikommune, hvorfor? Øgede frihedsgrader - frihed til at tilrettelægge en meningsfuld indsats Præstere bedre..eller minimum

Læs mere

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Baggrund for reformen fleksjob og førtidspension Den grundlæggende intention bag dette lovforslag er at

Læs mere

LÆR AT TACKLE kroniske smerter

LÆR AT TACKLE kroniske smerter LÆR AT TACKLE kroniske smerter Deltaget på tre eller færre moduler Kære kursist Du har deltaget på tre eller færre moduler i kurset LÆR AT TACKLE kroniske smerter. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema,

Læs mere

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen?

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 02-11-2016 Sagsnr. 2016-0360781 Dokumentnr. 2016-0360781-2 Kære Ulrik Kohl Tak

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Indhold. Nyhedsbrev. Nyhedsbrev om Ungekontakten, nr. 3, december 2014. Officiel indvielse af Ungekontakten. Nyhedsbrev #3 december 2014 1

Indhold. Nyhedsbrev. Nyhedsbrev om Ungekontakten, nr. 3, december 2014. Officiel indvielse af Ungekontakten. Nyhedsbrev #3 december 2014 1 om Ungekontakten, nr. 3, december 2014 Nyhedsbrev Ungekontakten Svendborg Kommune A. P. Møllersvej 37, indgang A 5700 Svendborg Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 9-15 Torsdag kl. 10-16.30 Fredag kl. 9-14

Læs mere

LÆR AT TACKLE kronisk sygdom

LÆR AT TACKLE kronisk sygdom LÆR AT TACKLE kronisk sygdom Deltaget på tre eller færre moduler Kære kursist Du har deltaget på tre eller færre moduler i kurset LÆR AT TACKLE kronisk sygdom. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema,

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

LÆR AT TACKLE kroniske smerter

LÆR AT TACKLE kroniske smerter LÆR AT TACKLE kroniske smerter Gennemført (har deltaget på 4-6 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE kroniske smerter. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder spørgsmål

Læs mere

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært.

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Det første skridt er tit det sværeste tag fat i din kollega Vidste du, at hver femte dansker på et eller andet

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Hvad hørte I sidst? Organisering Økonomi, politiske investeringer og statistik Mål: At understøtte virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret

Læs mere

Baggrundsnotat om målgruppen for beskæftigelsespejlemærket

Baggrundsnotat om målgruppen for beskæftigelsespejlemærket KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Til Socialudvalget 25-10-2012 Sagsnr. 2012-141877 Baggrundsnotat om målgruppen for beskæftigelsespejlemærket Notatet illustrerer målgruppen

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud Finder potentialet frem i alle Hånd i Hånd jobmatch af borgere visiteret til fleksjob LAS 70 tilbud Kommunens udbytte Costeffective Kvalitet Ekstra udbytte for borgeren Empowerment Udvikling / Genopdagelse

Læs mere

Landsforeningen Autisme. Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start

Landsforeningen Autisme. Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start Landsforeningen Autisme Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start Kontanthjælpsreformen 1.1.2014 Baggrund Over 50.000 kontanthjælpsmodtagere var under 30 år Over 90 % havde ingen erhvervskompetencegivende

Læs mere

Reform af førtidspension og fleksjob pr. 1. januar Flere personer får tilknytning til arbejdsmarkedet

Reform af førtidspension og fleksjob pr. 1. januar Flere personer får tilknytning til arbejdsmarkedet Ressourceforløb Reform af førtidspension og fleksjob pr. 1. januar 2013 Mål: Færre personer på førtidspension Flere personer får tilknytning til arbejdsmarkedet Målgruppen Borgere med større begrænsninger

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

LÆR AT TACKLE angst og depression

LÆR AT TACKLE angst og depression LÆR AT TACKLE angst og depression Deltaget på tre eller færre moduler Kære kursist Du har deltaget på tre eller færre moduler i kurset LÆR AT TACKLE angst og depression. Vi vil bede dig om at udfylde dette

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 24.2.2014 Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2013 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2014 22.2.2015 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

Afklaring. Grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker!

Afklaring. Grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker! Afklaring Grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker! Virkeligheden vi står overfor: Psykiske lidelser Psykiske lidelser Fra: rapporten: Ulighed i Sundhed: Modtagere af indkomstoverførsler

Læs mere

Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår af 70 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og grundlaget for en afgørelse fremgår af lovens 70a.

Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår af 70 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og grundlaget for en afgørelse fremgår af lovens 70a. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Januar 2012 Retsregler om tilkendelse af fleksjob Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår

Læs mere

Fokus på job og motivation

Fokus på job og motivation Fokus på job og motivation også for de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet Oplæg på Workshop den 22/10-15 Af Thomas Vesterby Mikkelsen, Faglig Koordinator Dagpenge & Kontanthjælp Jobcenter Aarhus

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler Jobcenter Jammerbugt vil med dette forsøg skabe mulighed

Læs mere

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100%

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100% Hvilken gruppe deltog du i? Annette og Susanne modul.7 b Hjerneskadeteamet i CST. hjerneskadeteamet CST Hjerneskade teamet hjerneskade teamet Hjerneskade 2 hjerneskade 2 Hjerneskade 2 Udv. - mand Psykiatrigruppe

Læs mere

Information og samtykkeerklæring

Information og samtykkeerklæring Information og samtykkeerklæring Vedrørende undersøgelse af psykiatribrugeres vurdering af deres psykiatriske behandling Du er hermed inviteret til at deltage i en spørgeundersøgelse omhandlende psykiatribrugeres

Læs mere

LÆR AT TACKLE angst og depression

LÆR AT TACKLE angst og depression LÆR AT TACKLE angst og depression Gennemført (har deltaget på 4-7 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE angst og depression. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder

Læs mere

LÆR AT TACKLE kronisk sygdom

LÆR AT TACKLE kronisk sygdom LÆR AT TACKLE kronisk sygdom Gennemført (har deltaget på 4-6 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE kronisk sygdom. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder spørgsmål

Læs mere

Du kan også finde kontaktoplysninger her:

Du kan også finde kontaktoplysninger her: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende Gennemført (har deltaget på 4-7 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Grundig afklaring. Er grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker!

Grundig afklaring. Er grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker! Grundig afklaring Er grundlaget for uddannelses- og beskæftigelsesrettede forløb der virker! Virkeligheden vi står overfor: Fra omtalen af projekt Flere skal med januar 2018 og fra Rapport udgivet af AE

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 22. august 2016 Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Ankestyrelsens praksisundersøgelse, marts 2016

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2017

Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2017 Sekretariatet Jobcentret Dato:06.03. Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i Beskæftigelsesudvalget har d. 21. februar besluttet, at der i følges tæt op på de konkrete initiativer,

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper SUFO ÅRSKURSUS 2017 Andreas Nikolajsen, psykolog i fonden Ensomme Gamles Værn Lone Rømer, sundhedskonsulent i Roskilde Kommune. Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for

Læs mere

Pligt til uddannelse?

Pligt til uddannelse? Pligt til uddannelse? - en analyse af unge kontanthjælpsmodtageres uddannelsesmønstre Rapporten er udarbejdet af DAMVAD A/S for DEA af seniorkonsulent Maria Lindhos, Konsulent Magnus Balslev Jensen og

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Ressourceforløb og rehabiliteringsteams i praksis Beskæftigelsespolitisk konference 11.december 2013

Ressourceforløb og rehabiliteringsteams i praksis Beskæftigelsespolitisk konference 11.december 2013 Ressourceforløb og rehabiliteringsteams i praksis Beskæftigelsespolitisk konference 11.december 2013 Hvad er det nye At der lægges en fælles tværfaglig og koordineret plan sammen med borgeren At virksomhederne

Læs mere

Forsørgelsesgrundlaget

Forsørgelsesgrundlaget Forsørgelsesgrundlaget for mennesker med udviklingshæmning En surveyundersøgelse blandt Landsforeningen LEVs medlemmer August 2017 Turid Christensen Thomas Holberg Landsforeningen LEV 1 Baggrund for undersøgelsen

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Attestarbejde - på godt og ondt

Attestarbejde - på godt og ondt Attestarbejde - på godt og ondt 11.00-12.15 Hvem er vi? Jesper Lundh praktiserende læge Praksiskonsulent Asmus Thun Bisgaard Tidl. praktiserende læge Tidl. afd.læge socialmed afd, Frb Overlæge 1813 Om

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

LÆR AT TACKLE job og sygdom

LÆR AT TACKLE job og sygdom LÆR AT TACKLE job og sygdom Gennemført (har deltaget på 4-6 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder spørgsmål

Læs mere

Sygedagpengesager 2010. Ophør pga. af varighedsbegrænsning i 2009 og 2010

Sygedagpengesager 2010. Ophør pga. af varighedsbegrænsning i 2009 og 2010 Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 B 95 Bilag 1 Offentligt HK/Danmark Arbejdsliv og analyseafdelingen 9. februar 2010 Sygedagpengesager 2010 Ophør pga. af varighedsbegrænsning i 2009 og 2010 Sagerne illustrerer

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Du kan også finde kontaktoplysninger her:

Du kan også finde kontaktoplysninger her: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende Deltaget på 3 eller færre moduler Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder

Læs mere

Erfaringer med ressourceforløb i Hjørring Kommune. Aalborg 3. oktober 2013

Erfaringer med ressourceforløb i Hjørring Kommune. Aalborg 3. oktober 2013 Erfaringer med ressourceforløb i Hjørring Kommune Aalborg 3. oktober 2013 Agenda Organisering vedr. ressourceforløb Fordeling af sager i rehabiliteringsteam antal ressourceforløb hvor kommer de fra hvilke

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Handicapkonsulent Region Sjælland, PsykInfo Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk Sektoransvar Når man har brug

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage!

Projekt. Aktive hurtigere tilbage! Projekt Aktive hurtigere tilbage! Mbs 26. august 2009 Projektet er landsdækkende og løber fra januar 2009 til september 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter: Ugentlig

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Notat Dato 24. marts 2017 MLJ Side 1 af 5 Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Beskæftigelsesområdet, har gennem en årrække været præget af store reformer.

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje

Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje Det glade budskab! Mennesker med psykisk sygdom kan genvinde arbejdsevnen Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre

Læs mere

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014 - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Hvis du bliver sygemeldt I Jobcentret står vi klar til at arbejde sammen med dig om at håndtere

Læs mere

BUSINESS CASE. En God Start for Unge. Ungeenheden

BUSINESS CASE. En God Start for Unge. Ungeenheden Hedensted BUSINESS CASE En God Start for Unge Ungeenheden Baggrund Der er i kommunen en voksende tilgang af unge med psykiske vanskeligheder nogle er diagnosticerede, mens andre ikke er. Disse unges opvækst

Læs mere

Bryd tabuet! Livsmod 27. september 2016

Bryd tabuet! Livsmod 27. september 2016 Bryd tabuet! Livsmod 27. september 2016 Program Præsentation og program TUBA - tal og fakta Konsekvenser ved at vokse op i hjem med misbrug Nadjas historie Hvad kan være svært i arbejdet? Hvordan reagerer

Læs mere

Sårbarhedsundersøgelse 2017

Sårbarhedsundersøgelse 2017 Sårbarhedsundersøgelse 2017 En spørgeskemaundersøgelse blandt 1.030 forældre til børn med autisme Maj 2017 Indledning: Når børn får diagnosen autisme, så kommer forældrene ind i det offentlige system og

Læs mere

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen NOTAT Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen Carsten Kjærgaard Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske

Læs mere

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk Nr. 20, 12. september 2014 Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling vedr. arbejdsmarkedsydelser, side 3 Nyt på Jobindsats.dk, side 5 Nøgletal, side 7 Målinger om uddannelseshjælp

Læs mere

Projektet er afsluttet og der er på baggrund af de gennemførte forløb evalueret på effekten i forhold til succeskriterier for projektet:

Projektet er afsluttet og der er på baggrund af de gennemførte forløb evalueret på effekten i forhold til succeskriterier for projektet: GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Evaluering af GLAS og projekt Reload NOTAT Dato: 18. september 2012 Af: Tine Hansen og Cristine Dyhrberg Evalueringsresultater To af Social- og Sundhedsforvaltningens

Læs mere

Ankestyrelsens praksisundersøgelse er gennemført som et led i implementeringen af reformen og har haft fokus på at

Ankestyrelsens praksisundersøgelse er gennemført som et led i implementeringen af reformen og har haft fokus på at Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 17. juni 2015 Ankestyrelsen har undersøgt 10 kommuners praksis for at tilkende og for at give afslag på i sager, hvor

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011)

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011) Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov. 2010 til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov. 2010 til marts 2011) Målgruppe: matchgruppe 2, indsatsklare kontant og starthjælpsmodtagere.

Læs mere

Guide: Sådan tackler du stress

Guide: Sådan tackler du stress Guide: Sådan tackler du stress Et nyt dansk forskningsprojekt viser, at den bedste stressbehandling er at bevare kontakten til arbejdet Af Trine Steengaard, 16. oktober 2012 03 Arbejd dig ud af stress

Læs mere

Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014

Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014 Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014 2 Forord Hvordan er jeg stillet, når dagpengeforsikringen ryger? Det

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Bike4Life projektbeskrivelse. Et U- turn projekt for socialt udsatte unge

Bike4Life projektbeskrivelse. Et U- turn projekt for socialt udsatte unge Bike4Life projektbeskrivelse Et U- turn projekt for socialt udsatte unge Om projektet Resumé: Et projekt, der beskæftiger sig med unge i alderen 18-30 år, som modtager offentlig forsørgelse (uddannelseshjælp,

Læs mere

Bl.a. baseret på erfaringer fra den socialøkonomiske virksomhed Topkærgaard. 2

Bl.a. baseret på erfaringer fra den socialøkonomiske virksomhed Topkærgaard. 2 Caseberegninger Cabi har udarbejdet 4 fiktive cases 1 vedrørende personer, som af forskelige årsager er havnet på overførselsindkomst. Alle cases har det til fælles, at borgerforløbene ender med positivt

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse.

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes

Læs mere

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere.

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Michael Petterson Arbejdsmarkedschef/Vejle kommune Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Kommer omkring. Ø Hvordan er billedet

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Du kan med fordel maksimere dette vindue med spørgeskemaet, for den bedste opsætning.

Du kan med fordel maksimere dette vindue med spørgeskemaet, for den bedste opsætning. Tak fordi du vil deltage. Instruktioner: Du bedes besvare skemaet ud fra dine egne erfaringer fra arbejdet med sygedagpengesager. Du bedes så vidt muligt tage udgangspunk i den nuværende situation i dit

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus

Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus Oplæg v. Marianne Eriksen Søren 28 år Flere år på kontanthjælp Arbejdsmarkedscenter peger på førtidspension Bostøtte via VH (ADHD) hver 14 dag. Tidligere hjemløseproblematik

Læs mere

SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR

SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR - ET TILBUD TIL BØRN I 0.-6.KL. Til mor og far Når voksne skilles, vil der altid følge en række problemer og ofte smerter med i kølvandet. Skilsmisse betyder forandring. Skilsmisse

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 10. november 2005 Sag nr

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 10. november 2005 Sag nr Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 38 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 10. november 2005 Sag nr. 103-0012 Samrådsspørgsmål : Ministeren bedes redegøre for opdelingen af kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

EN TIDLIG, VEDVARENDE OG TVÆRFAGLIG INDSATS ALLE KAN BIDRAGE

EN TIDLIG, VEDVARENDE OG TVÆRFAGLIG INDSATS ALLE KAN BIDRAGE EN TIDLIG, VEDVARENDE OG TVÆRFAGLIG INDSATS Baggrund Politisk omstillingsgruppe (2014) Det hårde mål: beskæftigelse som middel til besparelse Det bløde mål: beskæftigelse som middel til øget trivsel Målgruppe:

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra juli 2013 til juli 2014 2013 2014 Målgruppe / Mdr. JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL Forsikrede

Læs mere

DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB

DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB REGISTRERET SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED RELATIONSVÆRKET IVÆRKSÆT DIT POTENTIALE DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB Med fokus på individuelle, skræddersyede løsninger kommer vi altid sikkert i mål MÅLRETTET BESKÆFTIGELSE

Læs mere

Den fremrykkede evaluering af reform af førtidspension og fleksjob:

Den fremrykkede evaluering af reform af førtidspension og fleksjob: Den fremrykkede evaluering af reform af førtidspension og fleksjob: Der er fuld gang i evalueringen af FØP-reformen. Dels er der offentliggjort en hovedrapport om evaluering af reglerne om førtidspension

Læs mere

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo?

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo ligger i Nordjylland og har afdelinger placeret i Jammerbugt Kommune og Aalborg Kommune. Autismecenter Nord-Bo

Læs mere

Man bliver syg af det!

Man bliver syg af det! Man bliver syg af det! Survey om sårbarhed hos forældre til børn med autisme. Af: Heidi Thamestrup Det er ikke vores børn med autisme, der gør os syge; det er de evindelige kampe med systemet om at få

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 2 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Støtteskema ved etablering af kontakt med vægtstopperen Dette skema har dels til formål at indhente oplysninger

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Medlem af Beskæftigelsesudvalget Lene Horsbøl (V) vedrørende Uddannelseshjælp og Nyttejob SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

Læs mere