Schreiber Gruppen Pressekit

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Schreiber Gruppen Pressekit"

Transkript

1 Schreiber Gruppen Pressekit Nye initiativer 2013 ::Afklaringsforløb ::Den socialøkonomiske andelstanke ::Schreibers STU ::Deviso

2 SCHREIBERS AFKLARINGSFORLØB - Praktisk afklaringsforløb for sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere. VORES KONCEPT Vi kombinerer kommerciel virksomhed med institution for personer der, på kort sigt, har begræsninger i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Det resulterer i hjertevarme arbejdspladser hvor der er plads til forskelligheder. Vores virksomhed rummer: Produktion af træemballage Engros salg til lamelproduktion Salg af strøelsesprodukter til animalsk produktion Forlystelsesarrangementer For vores unge, giver det mening, at arbejde i en rigtig virksomhed, der sælger produkterne til forbrugere. De oplever, at deres arbejde har en værdi, og bliver ikke sygeliggjorte, men betragtet som enhver anden af vores medarbejdere. - Selvfølgelig altid med rummeligheden som en naturlig del af hverdagen. HVAD KAN JEG? Vi ønsker at støtte sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere i at afdække deres mulighed for at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads. Vi har udviklet et afklaringsforløb, med udgangspunkt i vores egne virksomheder hvor kursisterne stilles overfor arbejdsopgaver som produktion, montage, lager, trykkeri og service. Forinden start vil kursisterne få udarbejdet en DISC profil.

3 UGEPROGRAM Dag 1 Afhentning fra banegården og indkvartering Kl Frokost og gennemgang af forløbet Kl Udarbejdelse af DISC profil Kl Første arbejdsprøvning Kl Fyraften Kl Indkøb til aftensmad Kl Spisning og aftenhygge Dag 3 Kl Vækning Kl Tredje arbejdsprøvning Kl Spisning Kl Fælles paintballkamp Dag 4 Kl Vækning Kl Fjerde arbejdsprøvning Kl Refleksion over 3. og 4. dag Kl Spisning og aftenhygge. Dag 2 Kl Vækning Kl Anden arbejdsprøvning Kl Gennemgang og refleksion over de første to dage Kl Spisning og aftenhygge Dag 5 Kl Vækning Kl Femte arbejdsprøvning Kl Eksamen/evaluering af kursusforløb samt udlevering af kursusbevis Kl Afrejse. FRITID Der er klubfaciliteter til rådighed gennem hele ugen, som kan benyttes om aftenen. Der er i klublokalerne mulighed for et slag billard, bordfodbold, spillemaskiner, film på storskærm m.m.

4 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Virksomheder der ud over at skulle tjene penge har et helhjertet socialt engagement Virksomheder uden en hær af aktionærerer der pacer for at opnå det højest mulige afkast Virksomheder der drives af 50% ideologi og 50% økonomi Virksomheder der ofte ligger inden for service- og restaurationsbranchen eller produktion af nicheprodukter. FÅ VAREN SOLGT Vi har udarbejdet et katalog med oversigt over produkter, forlystelser og serviceopgaver, som vi har erfaring for, kan løftes i en socialøkonomisk virksomhed - Eller alternativt anvendes som udgangspunkt for beskæftigelse for borgere i kommunalt regi eller borgere i institutionsregi. Vi har desuden etableret: Et salgsteam, som varetager nationalt salg og eksport. Et markedsføringsteam, der sikrer salg via annoncering samt off- og online markedsføring. Et lager, der varetager logistik og distribution af leverancerne. Et bogholderi, som sikrer fakturering, rykkerprocedurer mm.

5 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Tørring, marts Brev til fremadsynende institutioner der ønsker at gøre en forskel i samfundet. En ny bevægelse er i gang; socialøkonomiske virksomheder Kommunerne og forskellige institutioner har genenm år forsøgt sig med: som om produktion, for at skabe indhold for borgere, der med fordel kan have et job og stå op til. Disse projekter lider ofte under beskyldninger om at være konkurrenceforvridende. Derfor bliver indhodlet i projekterne ligegyldige - et faktum borgerne omgående spotter. De borgere, vi i dag har i systemet, kan vel dårligt være en trussel og i konkurrence til private leverandører? Vi har selv 20 års erfaring i både institutionsdrift og kommerciel drift og kender derfor til forskellige faldgruber. Vi ved, at om ikke andet, kan åbenhed og gennemskuelighed i regnskaberne sikre, at det ikke sker. - Omvendt er økonomi indimellem det, som er drivkraften og en rimelig belønning for en risiko for institutionen. Vi mener, at en kombination af socialøkonomisk virksomhed og beskæftigelse for borgere på overførselsindkomst kan sikre muligheden for, at der kan laves kvalificerede afklaringsforløb, fleksjobansættelser, skånejobansættelser og alle de andre typer af ansættelser, som vi i dag mangler på arbejdsmarkedet. Vi vil gerne mødes med de kommuner og institutioner, der ser det gavnligt, at deres borgere får et meningsfyldt jobtilbud, og fortælle mere detaljeret om vores koncept. Med Venlig Hilsen, Torben Schreiber

6 Trænger I til et provokerende indslag på jeres næste møde? Torben Schreiber har 20 års erfaring med institutionsdrift og socialøkonomisk virksomhed og så er han, som han selv siger: en skide kapitalist, med hjertet på rette sted. Torben deler gerne ud af sine erfaringer om inklusion af socialt udsatte grupper på arbejdspladsen med gratis peptalks der kan inspirere, provokere og næsten helt sikkert sætter gang i debatten omkring bordet. Torben tager afstand fra pædagogisk rundbordssnak, men formår i såvel sine virksomheder, som på institutionerne, at sikre positive resultater. Vi ved, at de unge med det samme står af, hvis de skal deltage i useriøse projekter, hvor de bare skal vende vand i vandpytterne. Vi giver dem arbejdsopgaver med mening, og de kan se, at det de laver, bliver brugt til noget. Derfor går institutionsdrift og virksomhedsdrift faktisk helt fint i spænd. fortæller Torben. Oplægget vil tage udgangspunkt i Torben Schreibers virksomheder og institutioner i Schreibergruppen. Der vil være rigeligt mulighed for at blive forarget og fornøjet, om du arbejder på jobcentret eller på socialområdet. Vi er ikke bange for at stille krav til vores unge. Vi viser dem tillid og giver dem ansvar, og det bliver i meget høj grad belønnet! fortæller Torben. Lignende peptalks er allerede afholdt hos blandt andet Kerteminde og Sønderborg Kommune med stor succes. Er I interesserede i besøg af Torben på jeres næste møde? Send en mail til marketingansvarlig, Marie Holm på Torben Schreiber står blandt andet bag to institutioner og Schreiber-gruppen, der rummer: Schreiber s emballage, Schreiber s spåner, Paintballfabrikken, Schreiber Tours, Deviso, Bavnegården og Ertebjerggaard.

7 Socialøkonomisk virksomhed Scan koden med din mobiltelefon og læs mere om os Socialøkonomisk virksomhed

8 Dette produkt er fremstillet i en social økonomisk virksomhed i Schreiber Gruppen. Schreiber Gruppen består af en række virksomheder, to institutioner for socialt udsatte unge samt en række samarbejdspartnere. I virksomhederne arbejder de unge side om side med vores andre medarbejdere. Det betyder, at de unge oplever, at der er brug for deres indsats. De unge er med til fremstilling eller indkøb af vores produkter, logistik, drift og markedsføring. Hos os træner de unge sig til at blive samfundsborgere, der kan klare sig selv, passe et arbejde og et hjem, samt på sigt få en familie. I øjeblikket spilder det danske samfund milliarder af kroner på at ekskludere unge mennesker i fængsler og pædagogiske tilbud, i stedet for at give dem en reel chance for at komme på ret køl og blive værdifulde medlemmer af vores fællesskab. På vores institutioner, i vores virksomheder og hos vores samarbejdspartnere, gør vi op med tanken om, at de unge skal forstås og forsørges. Vi forsøger i stedet at lære de unge, at forstå sam fundet og at forsørge sig selv. Hvis de unge pakkes ind i vat, gør vi dem en bjørnetjeneste og fastholder dem i deres hjælpeløshed. Når de unge fylder 18 sættes de ud i samfundet. Her er der ingen der tager særlige hensyn til deres barndom eller forstår baggrunden for deres opførsel - de skal kunne klare sig selv. Når de unge får lov til at være med på en arbejds plads, oplever vi, at de unge får et kæmpe selv tillids boost og en følelse af at være en del af fællesskabet. - De finder ud af, at der er brug for dem, og det gør hele forskellen. Ved køb af dette produkt støtter du vores arbejde med de unge i kommercielle virksomheder. Vi viser respekt for de unge ved at placere dem i rigtige virksomheder fremfor projekter der er opfundet til lejligheden. Læs mere om Schreiber Gruppen på:

9 Lidt mere om os... Schreibers STU udspringer af 20 års arbejde med anbragte unge på institutionerne Satellitten i Tørring og ErtebjergGaard i Slagelse. Vi er vant til at rumme unge med mangeartede og komplekse problemstillinger fra diagnoser som ADHD og Borderline til kriminalitet og misbrug. Vi mener, at vores opgave er, at gøre de unge i stand til at indgå i normalsamfundet i så høj grad som overhovedet muligt. STU forløb Vi følger udviklingen Alle vores STU er bliver fulgt nøje, med vores effektmålingsværktøj Deviso, der synliggør, fremskridt, stagnation og tilbagegang. Deviso bruges også Deviso til en månedlig eksamen med den unge. Eksamen er ikke en banken-i-hovedet over hvad man ikke har lært at mestre, men en måde, at sammenholde den enkeltes uddannelses-/handleplan, med virkeligheden, og hele tiden holde øje med, at personen flytter sig i den ønskede retning. For hvis ikke, skal vi gøre noget andet, eller eleven skal flyttes til et andet tilbud. Deviso resultaterne sendes til forældrene, hvis den unge er under 18 år. Deviso anvendes således både som udgangspunkt for dialog med STU erne, og som redskab til vurderinger og evalueringer i overgangene. Ved afsluttet forløb, får STU erne et kompetencebevis med karakterer, visuel fremstilling af progression i forløbet og oversigt over opnåede kompetencer. Praktiske oplysninger Fag og botræning STU en udgør 840 timer årligt fordelt på 40 uger, hvilket svarer til 9 moduler om ugen. Der er nogle fag, alle har (obligatoriske fag) og der er fag, hvor du melder dig på ét (værkstedsfag). Da fagene hører sammen med vores daglige produktion, skal du ikke være bange for, at faget ikke oprettes - vi udbyder som udgangspunkt altid alle værkstedsfag. Da vores fag tager udgangspunkt i praktiske opgaver fylder værkstedsfaget en del i skemaet. Vi tror ikke kun, at du skal lære noget i undervisningen, der er meget læring i det, at bo for sig selv, og også her guider og støtter vi selvfølgelig - også udenfor normal arbejdstid. Mødetider Mødetiderne vil som udgangspunkt være: Mandag torsdag Fredag 9:00 13:00 Ferier STU følger folkeskolens ferieplan. Dvs. at der også er efterårsferie og vinterferie. Et forløb for dig der har mod på udvikling og udfordring fagligt og socialt Vi glæder os til at lære dig at kende! Schreibers STU Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring, Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring,

10 Fag og læring Målgruppe Vi tager imod unge (16-25 år) der: er sent modne. er bogligt svage. har mindre fysiske problemer. har mindre psykiske problemer. mangler socialt netværk. har indlærings- og koncentrationsvanskeligheder. har mangler i deres almenfaglige færdigheder. har brug for praktisk betonet indlæring. har brug for særligt tilrettelagte undervisningsforløb. STU STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Uddannelsen er for dig, der har aftalt med UU-vejlederen, at du skal prøve et lidt anderledes forløb. Forløbet tager udgangspunkt i dig og det du brænder for og evner. - Men det er ikke en sommerferielejr. STU en er en uddannelse, der giver dig nye færdigheder både fagligt, socialt og i forhold til at skulle bo selv. For at kunne gå på STU skal du altså selv være frisk på at gøre en indsats. Har du vilje, gå-på-mod og lyst til at lære, så er vi klar til at lave et STU forløb til dig! Praktisk tilgang Vi tager udgangspunkt i en praktisk tilgang til alt hvad vi foretager os. Hos os, forklarer vi altid meningen med, at vi skal arbejde med noget. Vores personale er alsidigt, og spænder fra fabriksarbejdere til akademikere. Alt vores personale arbejder med udøvende pædagogik, frem for floskler og pompøse vendinger. Vi løfter i samlet flok, men løfter ikke den unge vi forventer, at den unge er med til at løfte sig selv. Målet er, at den unge bliver selvhjulpen, og derfor stiller vi tydelige krav til den unge naturligvis altid med udgangspunkt i den enkeltes formåen. Vi arbejder tværfagligt, for at tydeliggøre sammenhænge og tilbyde hele forløb, med mening. På Schreibers STU tilbyder vi følgende fag og linjer: Dansk og kommunikation Vi arbejder med de traditionelle dele af faget, som skrivning og læsning, men vi kigger også på emner som etik, medier, grafisk kommunikation, video og meget mere. Samfundsfag og erhverv Du er en del af samfundet, og det giver en masse rettigheder, men det giver også nogle pligter. Det er en stor fordel for én selv, hvis man kender dem og ved, hvorfor de er der. Derfor beskæftiger vi os bl.a. med politik, historie, kultur og arbejdsmarked. Da Schreiber STU er en del af Schreibergruppen, som har mange virksomheder, vil vi også ofte tage udgangspunkt i dem. Vi diskuterer desuden nyhederne. Sociale relationer Det er vigtigt, at man kan samtale, diskutere, spørge, lytte, give sin mening og sine ønsker til kende. Det er også vigtigt, at forstå, hvorfor andre mennesker reagerer, som de gør, og om kropssprog og mimik. For at få gode stabile relationer skal man kunne lave aftaler og holde dem. På Schreiber STU viser vi dig en stor tillid, og vi regner med, at vi kan stole på hinanden. Hos os, vil du komme i klasse med andre STU-elever, men vil også komme i tæt kontakt med vores virksomheder. STU erne indgår som en naturlig del af hverdagen i Schreiber-gruppen. Du får kolleger og vil desuden indgå i relationer til vores anbragte unge. Der er fælles morgenmad og frokostordning, som en del af forløbet. Du får derfor en bred kontaktflade, med mange forskellige slags mennesker. Det tror vi på, er med til, at træne dig i at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads efterfølgende. Bo-træning Bo-træningen handler om at gøre dig klar til at bo for dig selv. Du skal vide noget om rengøring, tøjvask, opvask, indkøb, økonomi, hygiejne, madlavning. Det betyder, at vi øver disse ting i hverdagen. F.eks. laver vi mad sammen og vasker tøj. Praktik Når du skal i praktik i løbet af din uddannelse, kan vi støtte dig i at finde et praktiksted. Schreiber gruppen har stort kendskab til mindre virksomheder i lokalområdet. Praktikker ude af huset følges løbende op, af kontaktpersonen på Schreibers STU. Vi har desuden mulighed for mange interne praktikker i virksomheder der er en del af Schreiber gruppen. Værkstedsfag I alle valgfag ligger, ligesom for resten af forløbet en løbende måling via Deviso i forhold til personens interesse for faget og en vurdering af personens ressourcer og arbejdsdygtighed. Lager og logistik Salg og markedsføring Service Grafik og tryk på træ/tekstiler (Tørring) Drift af forlystelsesbane (Tørring) Arbejde med heste (Slagelse) Gips- og lysproduktion (Slagelse) Grønt arbejde (Slagelse) Kontakt os for flere muligheder. Studietur I samarbejde med Schreiber Tours, er det muligt, at deltage i en årlig studietur til Rumænien. Der er brugerbetaling på studieturen.

11 INFOFOLDER ikke Vores system kan det hele, men det vi kan, gør vi let, meningsfuldt og sikkert!

12 DOKUMENTATION PÅ EN HELT NY MÅDE Træt af store og uoverskuelige dokumentationssystemer der giver en fornemmelse af dokumentation blot for dokumentationens skyld? Så er Deviso måske noget for jer. Deviso er et dokumentationssystem med en unik formel til effekt- og progressionsmåling, der er perfekt, som udgangspunkt for dialog og som kvalitetssikring af jeres tilbud. Lyder det fancy? I virkeligheden er der blot tale om sund fornuft: I stedet for skalaer og andre synsninger, udarbejder I, med udgangspunkt i den enkelte borgers handleplan, en række ja/ nej spørgsmål.disse spørgsmål fungerer som håndgribelige fokuspunkter, der dagligt eller ugentligt observeres og dokumenteres. Med udgangspunkt i besvarelserne udarbejder Deviso en række grafer og udregner en karakter der indikerer borgerens fremgang, tilbagegang eller stagnation på det enkelte område.

13 SÅDAN ER VI FORSKELLIGE FRA ANDRE: Faktuelle, observationsbårne målinger Vi tager afstand fra skalaer og synsninger. I stedet tager vi udgangspunkt i ting, der kan observeres og besvares ved hjælp af ja/nej registreringer. Det er en unik metode, som vi ikke har set andre steder. Du får adgang til det hele Vores system er ikke modulopbygget. Det betyder, at du altid får de nyeste opdateringer til systemet helt automatisk. Hvis vi udvikler en ny funktionalitet eller laver en forbedring i systemet, har du derfor med det samme adgang til den, uden at det koster dig ekstra. Vi vil lære dig at kende Vi har ingen ambitioner om at blive et stort verdensomspændende imperium, og vil i stedet bruge tid på at skabe relationer til den enkelte kunde. Det er blandt andet en af grundene til, at vi tilbyder fri support. Vi kender virkeligheden Vi er ikke blot producenter, men også selv brugere af Deviso i vores egne institutioner. Det betyder, at vi selv har en forpligtelse overfor vores borgere, samarbejdspartnere og myndighedspersoner i forhold til at levere et produkt der giver mening. DU KAN OGSÅ SPØRGE Vi samler på glade kunder, og vil hellere have få, tilfredse kunder, end et hav af kunder, som vi ikke kan tilbyde en ordentlig service. Vores produkt henvender sig bredt til alle, der arbejder med socialt udsatte og handleplaner. Af kunder kan blandt andet nævnes: Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune bruger systemet til registrering i afklaringsforløb, på insti-tutioner og på STU. Over 70 borgere er koblet op på systemet og flere kommer løbende til. Nordfyns Folkehøjskole Nordfyns Folkehøjskole og Deviso er pt. i færd med at udvikle en ny evalueringspraksis af højskoleforløb med udgangspunkt i Deviso. Deviso skal skabe et fælles sprog med myndighedspersoner, og være med til at forklare Højskoleeffekten. Satellitten og Ertebjerggaard Arbejder med socialt udsatte unge og bruger systemet til dokumentation af fremskridt indenfor misbrugsbehandling, udvikling af sociale kompetencer, botræning og evne til at passe arbejde/skole.

14 BLIV INSPIRERET Vi kommer gerne ud til et inspirationsmøde, hvor vi kan høre lidt om jeres organisation, give eksempler på brugen af Deviso og demonstrere systemet. Kontakt os på for planlægning af møde, eller mere information. Du er også velkommen til at besøge vores hjemmeside DEVISO TEAMET Marie Holm Susanne Matthiesen Ole Schreiber Torvegade 96 DK Tørring Tlf

15 Brug for mere information? KONTAKT Marie Holm Marketingansvarlig Schreiber Gruppen

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Vejen videre til success

Vejen videre til success Vejen videre til success HVAD ER STU ROSA? STU ROSA er en kreativ samt erhvervsrettet Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov i alderen 16 til 25 år. MÅLGRUPPE STU ROSA

Læs mere

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering GRENNESSMINDE ALTID I UDVIKLING - det går stærkt Hanne

Læs mere

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ELinie Unge der forventes at kunne klare job/beskæftigelse med lidt støtte JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015.

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Sagsnr.: 2013-009827-2 Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Skolens profil STU Middelfart er Middelfart Kommunes tilbud

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? et er ikke en diagnose, der afgør, hvorvidt

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

Elevfokuseret Selvevaluering

Elevfokuseret Selvevaluering Elevfokuseret Selvevaluering BUSI ESS FORUM Udvikling af elever Processer i Medarbejdere Mål og strategi Udvikling og forbedring Samarbejde Bevis for afholdelse Strøm, Styring og IT grundforløb (EUD) ved

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ALinie Unge med behov for særlig tilrettelagt struktur JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan vi lide,

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet?

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Bilag 2 Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Christina Mortensen: Der er rigtig mange måder at arbejde med livshistorie på, for vi har jo den del

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup Hvem er vi? Treårig ungdomsuddannelse Udannelsestilbud for 16-25-årige unge med vidt forskellige vanskeligheder Består

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton

Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Place de Bleu designer, producerer og sælger bl.a. boliginteriør Opkvalificerer og beskæftiger

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 11 Marts 11 Svarprocent: 73% (151 besvarelser ud af 7 mulige) Skolerapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

SELVEVALUERING 2014/15

SELVEVALUERING 2014/15 SELVEVALUERING 204/5 Evalueringsspørgsmål: I hvor høj grad opnår skolens elever faglige kompetencer, så de selvstændig kan klare egen husholdning? Model: Med udgangspunkt i Målopfyldelsesevaluering Rødding

Læs mere

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Politik Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Indhold Hvad er en social økonomisk virksomhed? 3 Politikkens grundlæggende principper samt konkrete

Læs mere

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Ansøgning om LBR projekt Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Formål Projektets overordnede ide og mål er at få afprøvet en virksomhedsrettet model der kan være medvirkende til

Læs mere

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Skoleåret 2015-2016 Indledning Sorø Fri Fagskole (SFF) har i slutningen af skoleåret 2015/2016 foretaget den obligatoriske årlige selvevaluering af skolens værdigrundlag

Læs mere

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31.

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. maj Jeg er selv meget stresset lige nu... Mine forældre er ret gamle,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 14 Maj 14 Svarprocent: 91% (5 besvarelser ud af 55 mulige) Netværksrapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde...

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde... BO, BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE Beskæftigelse 103 Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel Et rigtigt arbejde... I Chaplins beskæftigelsestilbud er medarbejderne i front i den daglige drift. Her varetager

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst

Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst Forestil dig en virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST!

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! Ungestrategi for 18-29-årige Jobcenter Brøndby 2016-2018 BRØNDBY KOMMUNE 1 OM STRATEGIEN Denne ungestrategi er rettet mod de 18-29-årige i Brøndby Kommune. I ungestrategien beskriver

Læs mere

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob?

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob? Henrik Appel Esbensen, MB 15. februar 2013 Sagsnr. 2012-188370 Dokumentnr. 2013-130468 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 31. januar 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Selvevaluering Sorø Husholdningsskole

Selvevaluering Sorø Husholdningsskole Selvevaluering Sorø Husholdningsskole Skoleåret 2014-2015 Indledning Sorø Husholdningsskole (SH) har i slutningen af skoleåret 2014/2015 foretaget den obligatoriske årlige selvevaluering af skolens værdigrundlag

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Lov 564 1. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til

Læs mere

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært.

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Det første skridt er tit det sværeste tag fat i din kollega Vidste du, at hver femte dansker på et eller andet

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Mentorpakke Personlige og tætte kontaktforløb med støtte til arbejdsmarkeds- og uddannelsesforløb Arbejdsprøvningspakke

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Sektion H/i Version A

Sektion H/i Version A + 1 Sektion H/i Version A + 1 + 2 Filter: Hvis IP er en mand... 1 Gå til spm. HF1 Hvis IP er en kvinde... 2 Gå til spm. HF2 HF1 KORT A. Nu vil jeg kort beskrive nogle forskellige personer. Lyt til hver

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE?

WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE? WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE? Peter Koudahl Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik DPU koudahl@dpu.dk

Læs mere

Forandringskompas Voksne borgere med handicap

Forandringskompas Voksne borgere med handicap Forandringskompas Voksne borgere med handicap INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Opbygning... Vejledning... 1. Struktur og overblik.... Psykisk trivsel og tryghed.... Sociale kompetencer / socialt liv....

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2010

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2010 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 1 Svarprocent: 83% ( besvarelser ud af 24 mulige) Områderapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger Hvordan

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 213 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 78% (273 besvarelser ud af 35 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen

Læs mere

BRANCHEPAKKER. LG Insight og Foreningen Nydansker // 2015

BRANCHEPAKKER. LG Insight og Foreningen Nydansker // 2015 LG Insight og Foreningen Nydansker // 2015 NYE VEJE TIL BESKÆFTIGELSE Har I brug for hjælp til at få flere ledige indvandrere og flygtninge ud på arbejdsmarkedet? Så brug branchepakker som et effektivt

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Situation Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Struer Kommune er udvalgt til forgangskommune i forbindelse med udviklingen af en model for etablering og drift af værdiskabende

Læs mere

Sektion H/i. Version B

Sektion H/i. Version B Sektion H/i Version B 1 Filter: Hvis IP er en mand... 1 Gå til spm. HF1 Hvis IP er en kvinde... 2 Gå til spm. HF2 HF1 KORT A. Nu vil jeg kort beskrive nogle forskellige personer. Lyt til hver beskrivelse

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Charlotte Møller Nikolajsen

Charlotte Møller Nikolajsen Charlotte Møller Nikolajsen Indhold INDLEDNING 2 KORT RIDS AF UNDERSØGELSENS RESULTATER 3 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING MED BOGEN DEN NYE ULIGHED VED LARS OLSEN 4 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING

Læs mere

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid:

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid: MEDARBEJDER LOGBOG LOGBOG Skriv dine kontaktpersoner ind her :-) Mine kontaktdata: Navn: Adresse: Mobil: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Navn: Mobil: Adresse: Virksomhed: Navn: Adresse: www: Leder:

Læs mere

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium Sommerhuset Dronninglund Gymnasium VIL I MED I VORES SOMMERHUS? Det ligger ca. 15 minutters gang fra DG Vi har lejet det full-time i de kommende to år og har i december installeret brændeovn, nye varmepumper,

Læs mere

Introduktionsperioden

Introduktionsperioden 1 Introduktionsperioden 2 Korte møder Husk tilbage på den modtagelse du selv fik da du startede i praktik. Hvad var godt og hvad var skidt? 1 3 Modtagelse af eleven Den omvæltning, det er at være ny, vil

Læs mere

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse K Linie Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov estegnen JOB & AKTIVITETSCENTER Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 96% (66 besvarelser ud af mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 ENERGISTYRELSEN rapport Marts 2014 Antal besvarelser: Svarprocent: 28 88% INDHOLD 3 OM DENNE RAPPORT 4 OPBYGNINGEN AF RAPPORTEN 5 DEL 1: OVERORDNEDE RESULTATER 5 GENNEMSNIT, EMNEOMRÅDERNE

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 13 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 87% (222 besvarelser ud af 256 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 214 Maj 214 : ADHD Svarprocent: 68% (13 besvarelser ud af 19 mulige) Netværksrapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er,

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 11 Marts 11 Svarprocent: 89% (7 besvarelser ud af 79 mulige) Skolerapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 89% ( besvarelser ud af 81 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Projekt: Grøn Omsorg. Jesper Klintebjerg Fuglsang, Virksomhedskonsulent

Projekt: Grøn Omsorg. Jesper Klintebjerg Fuglsang, Virksomhedskonsulent Projekt: Grøn Omsorg Jesper Klintebjerg Fuglsang, Virksomhedskonsulent Dagsorden Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat Næste møde Fokusgruppe interview Evaluering af projektet Handlingsplan Status

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune Gartneriet Oringe og værkstedet på Færgegårdsvej, Hyldevang-Skovhjælpere, Præstø værkstedet, Butikken i Vordingborg

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

STU på Ringsted Produktionshøjskole

STU på Ringsted Produktionshøjskole 2015 STU på Ringsted Produktionshøjskole Søren Terp og Kim Jensen Læringsakademiet Ringsted Produktionshøjskole 01-01-2015 STU særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Ringsted Produktionshøjskole tilbyder

Læs mere

Boligsocial årskonference 12 - socialøkonomien set indefra! Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton

Boligsocial årskonference 12 - socialøkonomien set indefra! Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Boligsocial årskonference 12 - socialøkonomien set indefra! Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Place de Bleu designer, producerer og sælger bl.a. boliginteriør, håndlavet i hjertet af Cph Opkvalificerer

Læs mere

Elevfokuseret Selvevaluering

Elevfokuseret Selvevaluering Elevfokuseret Selvevaluering BUSINESS FORUM Udvikling af elever Processer i Medarbejdere Mål og strategi Udvikling og forbedring Samarbejde Bevis for afholdelse Murer (EU) ved Randers Tekniske Skole har

Læs mere

Favrskov læring for alle

Favrskov læring for alle Favrskov læring for alle 2013- Kontekst og baggrund: Byrådet vedtog i forbindelse med B-2013, at der afsættes 1 mio. i 20 og 2 mio. i 20, 20 og 2016 til at sikre øget inklusion i folkeskolen, ved at have

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 13 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Odense Søndersø Svarprocent: % (237 besvarelser ud af 296 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til

Læs mere

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter JA, DET KAN DE. OG DET GJORDE DE. LØKKEFONDENS PROJEKTER LøkkeFonden udvikler konkrete projekter, der kan virke til gavn for drenge

Læs mere