Schreiber Gruppen Pressekit

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Schreiber Gruppen Pressekit"

Transkript

1 Schreiber Gruppen Pressekit Nye initiativer 2013 ::Afklaringsforløb ::Den socialøkonomiske andelstanke ::Schreibers STU ::Deviso

2 SCHREIBERS AFKLARINGSFORLØB - Praktisk afklaringsforløb for sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere. VORES KONCEPT Vi kombinerer kommerciel virksomhed med institution for personer der, på kort sigt, har begræsninger i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Det resulterer i hjertevarme arbejdspladser hvor der er plads til forskelligheder. Vores virksomhed rummer: Produktion af træemballage Engros salg til lamelproduktion Salg af strøelsesprodukter til animalsk produktion Forlystelsesarrangementer For vores unge, giver det mening, at arbejde i en rigtig virksomhed, der sælger produkterne til forbrugere. De oplever, at deres arbejde har en værdi, og bliver ikke sygeliggjorte, men betragtet som enhver anden af vores medarbejdere. - Selvfølgelig altid med rummeligheden som en naturlig del af hverdagen. HVAD KAN JEG? Vi ønsker at støtte sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere i at afdække deres mulighed for at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads. Vi har udviklet et afklaringsforløb, med udgangspunkt i vores egne virksomheder hvor kursisterne stilles overfor arbejdsopgaver som produktion, montage, lager, trykkeri og service. Forinden start vil kursisterne få udarbejdet en DISC profil.

3 UGEPROGRAM Dag 1 Afhentning fra banegården og indkvartering Kl Frokost og gennemgang af forløbet Kl Udarbejdelse af DISC profil Kl Første arbejdsprøvning Kl Fyraften Kl Indkøb til aftensmad Kl Spisning og aftenhygge Dag 3 Kl Vækning Kl Tredje arbejdsprøvning Kl Spisning Kl Fælles paintballkamp Dag 4 Kl Vækning Kl Fjerde arbejdsprøvning Kl Refleksion over 3. og 4. dag Kl Spisning og aftenhygge. Dag 2 Kl Vækning Kl Anden arbejdsprøvning Kl Gennemgang og refleksion over de første to dage Kl Spisning og aftenhygge Dag 5 Kl Vækning Kl Femte arbejdsprøvning Kl Eksamen/evaluering af kursusforløb samt udlevering af kursusbevis Kl Afrejse. FRITID Der er klubfaciliteter til rådighed gennem hele ugen, som kan benyttes om aftenen. Der er i klublokalerne mulighed for et slag billard, bordfodbold, spillemaskiner, film på storskærm m.m.

4 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Virksomheder der ud over at skulle tjene penge har et helhjertet socialt engagement Virksomheder uden en hær af aktionærerer der pacer for at opnå det højest mulige afkast Virksomheder der drives af 50% ideologi og 50% økonomi Virksomheder der ofte ligger inden for service- og restaurationsbranchen eller produktion af nicheprodukter. FÅ VAREN SOLGT Vi har udarbejdet et katalog med oversigt over produkter, forlystelser og serviceopgaver, som vi har erfaring for, kan løftes i en socialøkonomisk virksomhed - Eller alternativt anvendes som udgangspunkt for beskæftigelse for borgere i kommunalt regi eller borgere i institutionsregi. Vi har desuden etableret: Et salgsteam, som varetager nationalt salg og eksport. Et markedsføringsteam, der sikrer salg via annoncering samt off- og online markedsføring. Et lager, der varetager logistik og distribution af leverancerne. Et bogholderi, som sikrer fakturering, rykkerprocedurer mm.

5 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Tørring, marts Brev til fremadsynende institutioner der ønsker at gøre en forskel i samfundet. En ny bevægelse er i gang; socialøkonomiske virksomheder Kommunerne og forskellige institutioner har genenm år forsøgt sig med: som om produktion, for at skabe indhold for borgere, der med fordel kan have et job og stå op til. Disse projekter lider ofte under beskyldninger om at være konkurrenceforvridende. Derfor bliver indhodlet i projekterne ligegyldige - et faktum borgerne omgående spotter. De borgere, vi i dag har i systemet, kan vel dårligt være en trussel og i konkurrence til private leverandører? Vi har selv 20 års erfaring i både institutionsdrift og kommerciel drift og kender derfor til forskellige faldgruber. Vi ved, at om ikke andet, kan åbenhed og gennemskuelighed i regnskaberne sikre, at det ikke sker. - Omvendt er økonomi indimellem det, som er drivkraften og en rimelig belønning for en risiko for institutionen. Vi mener, at en kombination af socialøkonomisk virksomhed og beskæftigelse for borgere på overførselsindkomst kan sikre muligheden for, at der kan laves kvalificerede afklaringsforløb, fleksjobansættelser, skånejobansættelser og alle de andre typer af ansættelser, som vi i dag mangler på arbejdsmarkedet. Vi vil gerne mødes med de kommuner og institutioner, der ser det gavnligt, at deres borgere får et meningsfyldt jobtilbud, og fortælle mere detaljeret om vores koncept. Med Venlig Hilsen, Torben Schreiber

6 Trænger I til et provokerende indslag på jeres næste møde? Torben Schreiber har 20 års erfaring med institutionsdrift og socialøkonomisk virksomhed og så er han, som han selv siger: en skide kapitalist, med hjertet på rette sted. Torben deler gerne ud af sine erfaringer om inklusion af socialt udsatte grupper på arbejdspladsen med gratis peptalks der kan inspirere, provokere og næsten helt sikkert sætter gang i debatten omkring bordet. Torben tager afstand fra pædagogisk rundbordssnak, men formår i såvel sine virksomheder, som på institutionerne, at sikre positive resultater. Vi ved, at de unge med det samme står af, hvis de skal deltage i useriøse projekter, hvor de bare skal vende vand i vandpytterne. Vi giver dem arbejdsopgaver med mening, og de kan se, at det de laver, bliver brugt til noget. Derfor går institutionsdrift og virksomhedsdrift faktisk helt fint i spænd. fortæller Torben. Oplægget vil tage udgangspunkt i Torben Schreibers virksomheder og institutioner i Schreibergruppen. Der vil være rigeligt mulighed for at blive forarget og fornøjet, om du arbejder på jobcentret eller på socialområdet. Vi er ikke bange for at stille krav til vores unge. Vi viser dem tillid og giver dem ansvar, og det bliver i meget høj grad belønnet! fortæller Torben. Lignende peptalks er allerede afholdt hos blandt andet Kerteminde og Sønderborg Kommune med stor succes. Er I interesserede i besøg af Torben på jeres næste møde? Send en mail til marketingansvarlig, Marie Holm på Torben Schreiber står blandt andet bag to institutioner og Schreiber-gruppen, der rummer: Schreiber s emballage, Schreiber s spåner, Paintballfabrikken, Schreiber Tours, Deviso, Bavnegården og Ertebjerggaard.

7 Socialøkonomisk virksomhed Scan koden med din mobiltelefon og læs mere om os Socialøkonomisk virksomhed

8 Dette produkt er fremstillet i en social økonomisk virksomhed i Schreiber Gruppen. Schreiber Gruppen består af en række virksomheder, to institutioner for socialt udsatte unge samt en række samarbejdspartnere. I virksomhederne arbejder de unge side om side med vores andre medarbejdere. Det betyder, at de unge oplever, at der er brug for deres indsats. De unge er med til fremstilling eller indkøb af vores produkter, logistik, drift og markedsføring. Hos os træner de unge sig til at blive samfundsborgere, der kan klare sig selv, passe et arbejde og et hjem, samt på sigt få en familie. I øjeblikket spilder det danske samfund milliarder af kroner på at ekskludere unge mennesker i fængsler og pædagogiske tilbud, i stedet for at give dem en reel chance for at komme på ret køl og blive værdifulde medlemmer af vores fællesskab. På vores institutioner, i vores virksomheder og hos vores samarbejdspartnere, gør vi op med tanken om, at de unge skal forstås og forsørges. Vi forsøger i stedet at lære de unge, at forstå sam fundet og at forsørge sig selv. Hvis de unge pakkes ind i vat, gør vi dem en bjørnetjeneste og fastholder dem i deres hjælpeløshed. Når de unge fylder 18 sættes de ud i samfundet. Her er der ingen der tager særlige hensyn til deres barndom eller forstår baggrunden for deres opførsel - de skal kunne klare sig selv. Når de unge får lov til at være med på en arbejds plads, oplever vi, at de unge får et kæmpe selv tillids boost og en følelse af at være en del af fællesskabet. - De finder ud af, at der er brug for dem, og det gør hele forskellen. Ved køb af dette produkt støtter du vores arbejde med de unge i kommercielle virksomheder. Vi viser respekt for de unge ved at placere dem i rigtige virksomheder fremfor projekter der er opfundet til lejligheden. Læs mere om Schreiber Gruppen på:

9 Lidt mere om os... Schreibers STU udspringer af 20 års arbejde med anbragte unge på institutionerne Satellitten i Tørring og ErtebjergGaard i Slagelse. Vi er vant til at rumme unge med mangeartede og komplekse problemstillinger fra diagnoser som ADHD og Borderline til kriminalitet og misbrug. Vi mener, at vores opgave er, at gøre de unge i stand til at indgå i normalsamfundet i så høj grad som overhovedet muligt. STU forløb Vi følger udviklingen Alle vores STU er bliver fulgt nøje, med vores effektmålingsværktøj Deviso, der synliggør, fremskridt, stagnation og tilbagegang. Deviso bruges også Deviso til en månedlig eksamen med den unge. Eksamen er ikke en banken-i-hovedet over hvad man ikke har lært at mestre, men en måde, at sammenholde den enkeltes uddannelses-/handleplan, med virkeligheden, og hele tiden holde øje med, at personen flytter sig i den ønskede retning. For hvis ikke, skal vi gøre noget andet, eller eleven skal flyttes til et andet tilbud. Deviso resultaterne sendes til forældrene, hvis den unge er under 18 år. Deviso anvendes således både som udgangspunkt for dialog med STU erne, og som redskab til vurderinger og evalueringer i overgangene. Ved afsluttet forløb, får STU erne et kompetencebevis med karakterer, visuel fremstilling af progression i forløbet og oversigt over opnåede kompetencer. Praktiske oplysninger Fag og botræning STU en udgør 840 timer årligt fordelt på 40 uger, hvilket svarer til 9 moduler om ugen. Der er nogle fag, alle har (obligatoriske fag) og der er fag, hvor du melder dig på ét (værkstedsfag). Da fagene hører sammen med vores daglige produktion, skal du ikke være bange for, at faget ikke oprettes - vi udbyder som udgangspunkt altid alle værkstedsfag. Da vores fag tager udgangspunkt i praktiske opgaver fylder værkstedsfaget en del i skemaet. Vi tror ikke kun, at du skal lære noget i undervisningen, der er meget læring i det, at bo for sig selv, og også her guider og støtter vi selvfølgelig - også udenfor normal arbejdstid. Mødetider Mødetiderne vil som udgangspunkt være: Mandag torsdag Fredag 9:00 13:00 Ferier STU følger folkeskolens ferieplan. Dvs. at der også er efterårsferie og vinterferie. Et forløb for dig der har mod på udvikling og udfordring fagligt og socialt Vi glæder os til at lære dig at kende! Schreibers STU Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring, Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring,

10 Fag og læring Målgruppe Vi tager imod unge (16-25 år) der: er sent modne. er bogligt svage. har mindre fysiske problemer. har mindre psykiske problemer. mangler socialt netværk. har indlærings- og koncentrationsvanskeligheder. har mangler i deres almenfaglige færdigheder. har brug for praktisk betonet indlæring. har brug for særligt tilrettelagte undervisningsforløb. STU STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Uddannelsen er for dig, der har aftalt med UU-vejlederen, at du skal prøve et lidt anderledes forløb. Forløbet tager udgangspunkt i dig og det du brænder for og evner. - Men det er ikke en sommerferielejr. STU en er en uddannelse, der giver dig nye færdigheder både fagligt, socialt og i forhold til at skulle bo selv. For at kunne gå på STU skal du altså selv være frisk på at gøre en indsats. Har du vilje, gå-på-mod og lyst til at lære, så er vi klar til at lave et STU forløb til dig! Praktisk tilgang Vi tager udgangspunkt i en praktisk tilgang til alt hvad vi foretager os. Hos os, forklarer vi altid meningen med, at vi skal arbejde med noget. Vores personale er alsidigt, og spænder fra fabriksarbejdere til akademikere. Alt vores personale arbejder med udøvende pædagogik, frem for floskler og pompøse vendinger. Vi løfter i samlet flok, men løfter ikke den unge vi forventer, at den unge er med til at løfte sig selv. Målet er, at den unge bliver selvhjulpen, og derfor stiller vi tydelige krav til den unge naturligvis altid med udgangspunkt i den enkeltes formåen. Vi arbejder tværfagligt, for at tydeliggøre sammenhænge og tilbyde hele forløb, med mening. På Schreibers STU tilbyder vi følgende fag og linjer: Dansk og kommunikation Vi arbejder med de traditionelle dele af faget, som skrivning og læsning, men vi kigger også på emner som etik, medier, grafisk kommunikation, video og meget mere. Samfundsfag og erhverv Du er en del af samfundet, og det giver en masse rettigheder, men det giver også nogle pligter. Det er en stor fordel for én selv, hvis man kender dem og ved, hvorfor de er der. Derfor beskæftiger vi os bl.a. med politik, historie, kultur og arbejdsmarked. Da Schreiber STU er en del af Schreibergruppen, som har mange virksomheder, vil vi også ofte tage udgangspunkt i dem. Vi diskuterer desuden nyhederne. Sociale relationer Det er vigtigt, at man kan samtale, diskutere, spørge, lytte, give sin mening og sine ønsker til kende. Det er også vigtigt, at forstå, hvorfor andre mennesker reagerer, som de gør, og om kropssprog og mimik. For at få gode stabile relationer skal man kunne lave aftaler og holde dem. På Schreiber STU viser vi dig en stor tillid, og vi regner med, at vi kan stole på hinanden. Hos os, vil du komme i klasse med andre STU-elever, men vil også komme i tæt kontakt med vores virksomheder. STU erne indgår som en naturlig del af hverdagen i Schreiber-gruppen. Du får kolleger og vil desuden indgå i relationer til vores anbragte unge. Der er fælles morgenmad og frokostordning, som en del af forløbet. Du får derfor en bred kontaktflade, med mange forskellige slags mennesker. Det tror vi på, er med til, at træne dig i at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads efterfølgende. Bo-træning Bo-træningen handler om at gøre dig klar til at bo for dig selv. Du skal vide noget om rengøring, tøjvask, opvask, indkøb, økonomi, hygiejne, madlavning. Det betyder, at vi øver disse ting i hverdagen. F.eks. laver vi mad sammen og vasker tøj. Praktik Når du skal i praktik i løbet af din uddannelse, kan vi støtte dig i at finde et praktiksted. Schreiber gruppen har stort kendskab til mindre virksomheder i lokalområdet. Praktikker ude af huset følges løbende op, af kontaktpersonen på Schreibers STU. Vi har desuden mulighed for mange interne praktikker i virksomheder der er en del af Schreiber gruppen. Værkstedsfag I alle valgfag ligger, ligesom for resten af forløbet en løbende måling via Deviso i forhold til personens interesse for faget og en vurdering af personens ressourcer og arbejdsdygtighed. Lager og logistik Salg og markedsføring Service Grafik og tryk på træ/tekstiler (Tørring) Drift af forlystelsesbane (Tørring) Arbejde med heste (Slagelse) Gips- og lysproduktion (Slagelse) Grønt arbejde (Slagelse) Kontakt os for flere muligheder. Studietur I samarbejde med Schreiber Tours, er det muligt, at deltage i en årlig studietur til Rumænien. Der er brugerbetaling på studieturen.

11 INFOFOLDER ikke Vores system kan det hele, men det vi kan, gør vi let, meningsfuldt og sikkert!

12 DOKUMENTATION PÅ EN HELT NY MÅDE Træt af store og uoverskuelige dokumentationssystemer der giver en fornemmelse af dokumentation blot for dokumentationens skyld? Så er Deviso måske noget for jer. Deviso er et dokumentationssystem med en unik formel til effekt- og progressionsmåling, der er perfekt, som udgangspunkt for dialog og som kvalitetssikring af jeres tilbud. Lyder det fancy? I virkeligheden er der blot tale om sund fornuft: I stedet for skalaer og andre synsninger, udarbejder I, med udgangspunkt i den enkelte borgers handleplan, en række ja/ nej spørgsmål.disse spørgsmål fungerer som håndgribelige fokuspunkter, der dagligt eller ugentligt observeres og dokumenteres. Med udgangspunkt i besvarelserne udarbejder Deviso en række grafer og udregner en karakter der indikerer borgerens fremgang, tilbagegang eller stagnation på det enkelte område.

13 SÅDAN ER VI FORSKELLIGE FRA ANDRE: Faktuelle, observationsbårne målinger Vi tager afstand fra skalaer og synsninger. I stedet tager vi udgangspunkt i ting, der kan observeres og besvares ved hjælp af ja/nej registreringer. Det er en unik metode, som vi ikke har set andre steder. Du får adgang til det hele Vores system er ikke modulopbygget. Det betyder, at du altid får de nyeste opdateringer til systemet helt automatisk. Hvis vi udvikler en ny funktionalitet eller laver en forbedring i systemet, har du derfor med det samme adgang til den, uden at det koster dig ekstra. Vi vil lære dig at kende Vi har ingen ambitioner om at blive et stort verdensomspændende imperium, og vil i stedet bruge tid på at skabe relationer til den enkelte kunde. Det er blandt andet en af grundene til, at vi tilbyder fri support. Vi kender virkeligheden Vi er ikke blot producenter, men også selv brugere af Deviso i vores egne institutioner. Det betyder, at vi selv har en forpligtelse overfor vores borgere, samarbejdspartnere og myndighedspersoner i forhold til at levere et produkt der giver mening. DU KAN OGSÅ SPØRGE Vi samler på glade kunder, og vil hellere have få, tilfredse kunder, end et hav af kunder, som vi ikke kan tilbyde en ordentlig service. Vores produkt henvender sig bredt til alle, der arbejder med socialt udsatte og handleplaner. Af kunder kan blandt andet nævnes: Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune bruger systemet til registrering i afklaringsforløb, på insti-tutioner og på STU. Over 70 borgere er koblet op på systemet og flere kommer løbende til. Nordfyns Folkehøjskole Nordfyns Folkehøjskole og Deviso er pt. i færd med at udvikle en ny evalueringspraksis af højskoleforløb med udgangspunkt i Deviso. Deviso skal skabe et fælles sprog med myndighedspersoner, og være med til at forklare Højskoleeffekten. Satellitten og Ertebjerggaard Arbejder med socialt udsatte unge og bruger systemet til dokumentation af fremskridt indenfor misbrugsbehandling, udvikling af sociale kompetencer, botræning og evne til at passe arbejde/skole.

14 BLIV INSPIRERET Vi kommer gerne ud til et inspirationsmøde, hvor vi kan høre lidt om jeres organisation, give eksempler på brugen af Deviso og demonstrere systemet. Kontakt os på for planlægning af møde, eller mere information. Du er også velkommen til at besøge vores hjemmeside DEVISO TEAMET Marie Holm Susanne Matthiesen Ole Schreiber Torvegade 96 DK Tørring Tlf

15 Brug for mere information? KONTAKT Marie Holm Marketingansvarlig Schreiber Gruppen

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015.

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Sagsnr.: 2013-009827-2 Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Skolens profil STU Middelfart er Middelfart Kommunes tilbud

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde...

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde... BO, BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE Beskæftigelse 103 Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel Et rigtigt arbejde... I Chaplins beskæftigelsestilbud er medarbejderne i front i den daglige drift. Her varetager

Læs mere

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Mentorpakke Personlige og tætte kontaktforløb med støtte til arbejdsmarkeds- og uddannelsesforløb Arbejdsprøvningspakke

Læs mere

Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton

Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Sociale og socialøkonomiske virksomheder -Resultater og vilkår Place de Bleu en case! v. Trine Alette Panton Place de Bleu designer, producerer og sælger bl.a. boliginteriør Opkvalificerer og beskæftiger

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering GRENNESSMINDE ALTID I UDVIKLING - det går stærkt Hanne

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 STU - Dyr og Landbrug Præsentation af værkstedet STU Landbrug og dyr: På værkstedet Dyr og Landbrug får du mulighed for at arbejde med både dyrepasseropgaver og landbrugsopgaver.

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ELinie Unge der forventes at kunne klare job/beskæftigelse med lidt støtte JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen

Læs mere

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Ansøgning om LBR projekt Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Formål Projektets overordnede ide og mål er at få afprøvet en virksomhedsrettet model der kan være medvirkende til

Læs mere

Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser

Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser Det tværfaglige kursus Den motiverende samtale blev en øjenåbner for 20 medarbejdere i Sundhedsafdelingen i

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Evaluation only. Oplæg. Aktivitetsparate unge Juni 2014

Evaluation only. Oplæg. Aktivitetsparate unge Juni 2014 Oplæg Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Copyright 17, 20042011 Aspose Ltd. stk.4 Pty udvalg Aktivitetsparate unge Juni 2014 Aktivitetsparate 1830 årige 200 Aktivitetsparate

Læs mere

Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense

Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense ved Jytte Noer, Roskilde Gymnasium Dette dokument indeholder dels oplægget fra

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år og er: *Ung med omfattende fysiske handicap *Ung med omfattende fysiske og udviklingsmæssige

Læs mere

Servicedeklaration for Broskolen April 2014

Servicedeklaration for Broskolen April 2014 Servicedeklaration for Broskolen April 2014 Brogade 2B, 4700 Næstved Tlf. 71 72 69 51 Skoleleder: René Vilsted Hjemmeside: www.broskolen-stu.dk E-mail: kontakt@broskolen-stu.dk Lovgrundlag 3 Vision og

Læs mere

Hovedresultater af spørgeskemaundersøgelse om kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder

Hovedresultater af spørgeskemaundersøgelse om kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder Fokus på socialøkonomiske virksomheder Bilag 1: Hovedresultater af spørgeskemaundersøgelse om kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder BAGGRUND Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering

Læs mere

Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU

Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Myndighedsafdelingen Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Maj 2012 1 1. Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem lovgivningen,

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Chaplin. Hvem er vi. Ressourceforløb

Chaplin. Hvem er vi. Ressourceforløb Chaplin Hvem er vi Den socialøkonomiske virksomhed Chaplin i Helsingør blev etableret i 2003 og er baseret på at udvikle og integrere unge og voksne mennesker med særlige behov personligt, fagligt og socialt.

Læs mere

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse STU - med indhold og perspektiv www.hedehuset.dk - en forskel, der gør en forskel Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse Harlekin Dagbeskæftigelse og Bostøtte Botilbuddene

Læs mere

Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning Projekt 1.1.

Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning Projekt 1.1. Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning Projekt 11 August 2007 Analyse af besvarelser på spørgeskema vedr Anvendelse 95 i samarbejdet mellem folkeskoler og UU-centre Datagrundlaget og formålet

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Morsø Kommune - Trivselsmåling. Steffen Krøyer. Maj 2009. Svarprocent: 100% (7/7)

Morsø Kommune - Trivselsmåling. Steffen Krøyer. Maj 2009. Svarprocent: 100% (7/7) - Trivselsmåling Steffen Krøyer Svarprocent: % (7/7) Maj 9 Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring Arbejdsglæde og Loyalitet er, loyalitetssegmentering, intern sammenligning,

Læs mere

Mennesker i vækst. Vil du og din virksomhed åbne dørene og hjælpe et menneske på vej til arbejdsmarkedet?

Mennesker i vækst. Vil du og din virksomhed åbne dørene og hjælpe et menneske på vej til arbejdsmarkedet? Mennesker i vækst Vil du og din virksomhed åbne dørene og hjælpe et menneske på vej til arbejdsmarkedet? indhold 04 Åbn døren 07 Hvem har brug for virksomheden? 08 Hvad tilbyder væksthuset? 11 Hvad er

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ALinie Unge med behov for særlig tilrettelagt struktur JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan vi lide,

Læs mere

Indledning. Side 1 af 5. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18

Indledning. Side 1 af 5. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18 Indledning Motivation og hovedbudskab Alle kan bidrage på arbejdsmarkedet Vi vil have alle med i fællesskabet og vi skal sikre en ansvarlig kommunal økonomi Holbæk Kommune står overfor store økonomiske

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Situation Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Struer Kommune er udvalgt til forgangskommune i forbindelse med udviklingen af en model for etablering og drift af værdiskabende

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter JA, DET KAN DE. OG DET GJORDE DE. LØKKEFONDENS PROJEKTER LøkkeFonden udvikler konkrete projekter, der kan virke til gavn for drenge

Læs mere

Ydelseskatalog kontaktpersoner. Journalnummer: 27.48.08-G01-2-13

Ydelseskatalog kontaktpersoner. Journalnummer: 27.48.08-G01-2-13 Ydelseskatalog kontaktpersoner 0 Formål Målgruppen for kontaktpersonens ydelser er børn og unge i alderen 0-23 år (inkl. efterværn gældende fra 18-23 år) der har vanskeligheder på væsentlige områder, og

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014.

Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014. Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014. Kære forældre. Frokost tilbuddet kan i Skive Kommune tilbydes i 2 former. Kommunalt arrangeret frokost mad ordning

Læs mere

ALLE UNGE GODT FRA START

ALLE UNGE GODT FRA START ALLE UNGE GODT FRA START ALLE UNGE GODT FRA START En svær start på livet kan få omfattende konsekvenser for unge i resten af deres liv. Når mere end hver syvende elev forlader folkeskolen uden at kunne

Læs mere

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Dag- og døgnafdelingen Lovgrundlag Kollegiet er opført jf. Lov om almene boliger 5 stk. 3. Det er Frederikssund kommune, der har anvisningsretten til lejlighederne.

Læs mere

Projektet skal svare på det helt grundlæggende spørgsmål: Hvad virker for hvem under hvilke omstændigheder?

Projektet skal svare på det helt grundlæggende spørgsmål: Hvad virker for hvem under hvilke omstændigheder? Jobcenter København Indledning I Københavns Kommune er der 12.000 kontanthjælpsmodtagere i match 2. Kommunen bruger ca. 250 millioner kroner om året til en aktiv beskæftigelsesindsats for denne gruppe.

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Charlotte Møller Nikolajsen

Charlotte Møller Nikolajsen Charlotte Møller Nikolajsen Indhold INDLEDNING 2 KORT RIDS AF UNDERSØGELSENS RESULTATER 3 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING MED BOGEN DEN NYE ULIGHED VED LARS OLSEN 4 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING

Læs mere

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680.

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680. Indledning I Lov om Social Service 85, er det muligt at søge Handicap- og Psykiatriafdelingen om at få socialpædagogisk støtte i eget hjem. For at blive tildelt socialpædagogisk støtte, skal du have en

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Sundhedens Center Træning, Aktivitet og Rehabilitering Lindhøjvænget 1 5330 Munkebo www.kerteminde.dk

Sundhedens Center Træning, Aktivitet og Rehabilitering Lindhøjvænget 1 5330 Munkebo www.kerteminde.dk Sundhedens Center Træning, Aktivitet og Rehabilitering Lindhøjvænget 1 5330 Munkebo www.kerteminde.dk Kontakt oplysninger Leder: Trine Gisselmann Andersen Tlf.: 65 15 17 31 E-mail: tgi@kerteminde.dk Klinisk

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

Ishøjs DIALOG DIALOG ÅBENHED ÅBENHED ÅBENHED DIALOG. frivilligpolitik LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE OPBAKNING OG SYNLIGGØRELSE LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE

Ishøjs DIALOG DIALOG ÅBENHED ÅBENHED ÅBENHED DIALOG. frivilligpolitik LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE OPBAKNING OG SYNLIGGØRELSE LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE Ishøjs frivilligpolitik DIALOG Kultur og fritid LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE Miljøområdet DIALOG LIGEVÆRDIGT SAMARBEJDE ÅBENHED ÅBENHED OPBAKNING OG SYNLIGGØRELSE Det sociale område OPBAKNING OG SYNLIGGØRELSE

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Børnehuset Petra Deltagere: Pædagoger Anne Thomsen, Marianne Secher, leder Marianne Krogh, dagtilbudschef Jørn Godsk, konsulent Lene Bering Sprogpakken Beskriv hvorledes I

Læs mere

OM MENTORFUNKTIONEN I VIRKSOMHEDSCENTRE

OM MENTORFUNKTIONEN I VIRKSOMHEDSCENTRE OM MENTORFUNKTIONEN I VIRKSOMHEDSCENTRE Dette notat beskriver mentorfunktionen i virksomhedscentrene. Denne funktion omfatter mange andre elementer end mentorfunktionen i individuelle virksomhedsforløb

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

STU august 2014. Samlet resultat for Syddansk Erhvervsskole. 193 besvarelser

STU august 2014. Samlet resultat for Syddansk Erhvervsskole. 193 besvarelser STU august 2014 Samlet resultat for Syddansk Erhvervsskole 193 besvarelser Resultater på Syddansk Erhvervsskole 193 skolepraktikelever (266 svar i 2013), har i 2014 givet deres mening til kende i tilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse!

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! 2 dages top-motiverende seminar samt personligt coachingforløb, der giver dig energi, glæde, effektive værktøjer og nye indsigter, der vil bane vejen til din

Læs mere

Info til franchise -tager hos

Info til franchise -tager hos Info til franchise -tager hos Arbejde til unge med udviklings - hæmning hos rbejde til unge ed ud - iklings - æmning hos cdonald s Unge mennesker med udviklingshæmning skal have en reel mulighed for at

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 89% ( besvarelser ud af 81 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Indhold Opgaverne og målgruppen i socialpædagogisk vejledning... 3 Værdier og Målsætning... 3 Målsætning... 3 Personale og pædagogisk tilgang...

Læs mere

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS >> Værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb Arbejdshæftet er udviklet i forbindelse

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 213 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 78% (273 besvarelser ud af 35 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 13 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Odense Søndersø Svarprocent: % (237 besvarelser ud af 296 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Holbølls Minde Centret, Svendborg Kommune. Mandag den 23. august 2010 fra kl. 11.30

Anmeldt tilsyn på Holbølls Minde Centret, Svendborg Kommune. Mandag den 23. august 2010 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Holbølls Minde Centret, Svendborg Kommune Mandag den 23. august 2010 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Holbølls Minde

Læs mere

Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER -

Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER - Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER - Forord Meget få tosprogede medarbejdere deltager i efteruddannelse, sammenlignet med deres etnisk danske

Læs mere

Lev livet - længere - om arbejdsmiljø og sundhed i hotel- og restaurationsbranchen

Lev livet - længere - om arbejdsmiljø og sundhed i hotel- og restaurationsbranchen Lev livet - længere - om arbejdsmiljø og sundhed i hotel- og restaurationsbranchen Arbejdsmiljøcirkel GODT ARBEJDSMILJØ Tekst: Foto: Design: Peter T. Petersen og Signe Bonnén Magnesium Topp AD ISBN: 87-7904-124-8

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 96% (66 besvarelser ud af mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven.

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven. Ydelseskatalog Det specialiserede socialområde for voksne 1. januar 2015 Indledning Dette katalog beskriver de ydelsespakker og indsatser, som Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune tilbyder borgere

Læs mere

EVA s personalepolitik

EVA s personalepolitik EVA s personalepolitik DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT EVA s personalepolitik fra holdning til handling EVA er en attraktiv arbejdsplads med fokus på faglighed, arbejdsglæde og plads til forskellighed EVA

Læs mere

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS 1 indhold 3 Forord 4 Hovedkonklusioner 5 Baggrund for undersøgelsen 6 7 Sygefravær og medarbejdertilfredshed 8 Tre væsentlige faktorer 9 Den gode mangfoldighedsleder

Læs mere

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Det er en 3-årig uddannelse, der tilrettelægges helt efter den unges behov og ønsker. Hvis man skal have en STU, skal man henvende

Læs mere

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. DGI-huset Willy Sørensens Plads 5 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

Den personlige kontakt i den uopfordrede jobansøgning

Den personlige kontakt i den uopfordrede jobansøgning Uopfordrede henvendelser på baggrund af udsøgning fra IT system Denne vejledning i uopfordrede ansøgninger illustrerer jobsøgerens overvejelser, muligheder og handlinger frem mod at skaffe sig en personlig

Læs mere

Budskaber i dette oplæg: 1. Grundskolens mission er dannelse gennem læring. 2. De unge skal lyst og evner til at forme deres egen fremtid.

Budskaber i dette oplæg: 1. Grundskolens mission er dannelse gennem læring. 2. De unge skal lyst og evner til at forme deres egen fremtid. Dette dokument er til intern brug, da det ikke er færdigt. Budskaber i dette oplæg: 1. Grundskolens mission er dannelse gennem læring. Strategi for grundskolen 0.6 2015 04 11 2. De unge skal lyst og evner

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Kreativ. Langsigtet. et LEV-projekt www.projektklap.dk

Kreativ. Langsigtet. et LEV-projekt www.projektklap.dk Kreativ Langsigtet ArbejdsPlanlægning et LEV-projekt www.projektklap.dk 1 Målgruppen Unge udviklingshæmmede i alderen 16-25 år, som er i gang med et STU- forløb. Som har potentiale til ansættelse med løntilskud

Læs mere

Selvevaluering på Staby Efterskole

Selvevaluering på Staby Efterskole Selvevaluering på Staby Efterskole Evalueringen foregik på et pædagogisk møde over 2 timer. Med følgende struktur. 5 min information - vores forventninger PT/AM o I får 12 min til at diskutere hvert emne

Læs mere

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1 KNI Værdier KNI Værdier Side 1 Indhold Fra CEO 3 KNI 4 Historie 5 KNI ånden 6 KNI værdier 7 Leveregler i KNI 8 Medarbejderprofil i KNI koncernen 9 Kompetenceudvikling i KNI 10 KNI Værdier Side 2 Fra CEO

Læs mere

Handicappedes offerrolle

Handicappedes offerrolle 1 Handicappedes offerrolle Den danske beskæftigelsespolitik handler for tiden mest om at vi skal have færrest muligt på passiv forsørgelse og flest muligt i arbejde. Alligevel trives et menneskesyn, hvor

Læs mere

RÅDETS ANBEFALINGER. unge på kanten

RÅDETS ANBEFALINGER. unge på kanten RÅDETS ANBEFALINGER unge på kanten RÅDETS ANBEFALINGER SIDE 2 BEHOV FOR POLITISK ANSVAR At være ung og leve et liv på kanten af samfundet dækker i dag over en kompleksitet af forhold, der både kan tilskrives

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Info til franchise -tager hos

Info til franchise -tager hos Info til franchise -tager hos Arbejde til unge med udviklingshæmning og andre med kognitive vanskeligheder hos rbejde til unge ed ud - iklings - æmning hos cdonald s Den udviklingshæmmede og andre med

Læs mere

Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb efter transfermetoden

Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb efter transfermetoden TEAMLEDERE Et kompetenceudviklingsforløb der levendegør viden i handling Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb efter transfermetoden 2 Indledning Mange medarbejdere oplever at komme

Læs mere

APV 2015 Arbejdspladsvurdering

APV 2015 Arbejdspladsvurdering APV 215 Arbejdspladsvurdering (Tillæg til rapporten for MTU 215) Svarprocent: 83% (85 besvarelser ud af 13 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion til arbejdspladsvurdering

Læs mere

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Indhold: 1. Indledning/baggrund 2. Lovgivning og præsentation af de særlige forløb 3. Oversigt over de særlige forløb 4. Procedure 5. Aftale

Læs mere