Schreiber Gruppen Pressekit

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Schreiber Gruppen Pressekit"

Transkript

1 Schreiber Gruppen Pressekit Nye initiativer 2013 ::Afklaringsforløb ::Den socialøkonomiske andelstanke ::Schreibers STU ::Deviso

2 SCHREIBERS AFKLARINGSFORLØB - Praktisk afklaringsforløb for sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere. VORES KONCEPT Vi kombinerer kommerciel virksomhed med institution for personer der, på kort sigt, har begræsninger i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Det resulterer i hjertevarme arbejdspladser hvor der er plads til forskelligheder. Vores virksomhed rummer: Produktion af træemballage Engros salg til lamelproduktion Salg af strøelsesprodukter til animalsk produktion Forlystelsesarrangementer For vores unge, giver det mening, at arbejde i en rigtig virksomhed, der sælger produkterne til forbrugere. De oplever, at deres arbejde har en værdi, og bliver ikke sygeliggjorte, men betragtet som enhver anden af vores medarbejdere. - Selvfølgelig altid med rummeligheden som en naturlig del af hverdagen. HVAD KAN JEG? Vi ønsker at støtte sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, udviklingshæmmede og misbrugere i at afdække deres mulighed for at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads. Vi har udviklet et afklaringsforløb, med udgangspunkt i vores egne virksomheder hvor kursisterne stilles overfor arbejdsopgaver som produktion, montage, lager, trykkeri og service. Forinden start vil kursisterne få udarbejdet en DISC profil.

3 UGEPROGRAM Dag 1 Afhentning fra banegården og indkvartering Kl Frokost og gennemgang af forløbet Kl Udarbejdelse af DISC profil Kl Første arbejdsprøvning Kl Fyraften Kl Indkøb til aftensmad Kl Spisning og aftenhygge Dag 3 Kl Vækning Kl Tredje arbejdsprøvning Kl Spisning Kl Fælles paintballkamp Dag 4 Kl Vækning Kl Fjerde arbejdsprøvning Kl Refleksion over 3. og 4. dag Kl Spisning og aftenhygge. Dag 2 Kl Vækning Kl Anden arbejdsprøvning Kl Gennemgang og refleksion over de første to dage Kl Spisning og aftenhygge Dag 5 Kl Vækning Kl Femte arbejdsprøvning Kl Eksamen/evaluering af kursusforløb samt udlevering af kursusbevis Kl Afrejse. FRITID Der er klubfaciliteter til rådighed gennem hele ugen, som kan benyttes om aftenen. Der er i klublokalerne mulighed for et slag billard, bordfodbold, spillemaskiner, film på storskærm m.m.

4 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Virksomheder der ud over at skulle tjene penge har et helhjertet socialt engagement Virksomheder uden en hær af aktionærerer der pacer for at opnå det højest mulige afkast Virksomheder der drives af 50% ideologi og 50% økonomi Virksomheder der ofte ligger inden for service- og restaurationsbranchen eller produktion af nicheprodukter. FÅ VAREN SOLGT Vi har udarbejdet et katalog med oversigt over produkter, forlystelser og serviceopgaver, som vi har erfaring for, kan løftes i en socialøkonomisk virksomhed - Eller alternativt anvendes som udgangspunkt for beskæftigelse for borgere i kommunalt regi eller borgere i institutionsregi. Vi har desuden etableret: Et salgsteam, som varetager nationalt salg og eksport. Et markedsføringsteam, der sikrer salg via annoncering samt off- og online markedsføring. Et lager, der varetager logistik og distribution af leverancerne. Et bogholderi, som sikrer fakturering, rykkerprocedurer mm.

5 SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Tørring, marts Brev til fremadsynende institutioner der ønsker at gøre en forskel i samfundet. En ny bevægelse er i gang; socialøkonomiske virksomheder Kommunerne og forskellige institutioner har genenm år forsøgt sig med: som om produktion, for at skabe indhold for borgere, der med fordel kan have et job og stå op til. Disse projekter lider ofte under beskyldninger om at være konkurrenceforvridende. Derfor bliver indhodlet i projekterne ligegyldige - et faktum borgerne omgående spotter. De borgere, vi i dag har i systemet, kan vel dårligt være en trussel og i konkurrence til private leverandører? Vi har selv 20 års erfaring i både institutionsdrift og kommerciel drift og kender derfor til forskellige faldgruber. Vi ved, at om ikke andet, kan åbenhed og gennemskuelighed i regnskaberne sikre, at det ikke sker. - Omvendt er økonomi indimellem det, som er drivkraften og en rimelig belønning for en risiko for institutionen. Vi mener, at en kombination af socialøkonomisk virksomhed og beskæftigelse for borgere på overførselsindkomst kan sikre muligheden for, at der kan laves kvalificerede afklaringsforløb, fleksjobansættelser, skånejobansættelser og alle de andre typer af ansættelser, som vi i dag mangler på arbejdsmarkedet. Vi vil gerne mødes med de kommuner og institutioner, der ser det gavnligt, at deres borgere får et meningsfyldt jobtilbud, og fortælle mere detaljeret om vores koncept. Med Venlig Hilsen, Torben Schreiber

6 Trænger I til et provokerende indslag på jeres næste møde? Torben Schreiber har 20 års erfaring med institutionsdrift og socialøkonomisk virksomhed og så er han, som han selv siger: en skide kapitalist, med hjertet på rette sted. Torben deler gerne ud af sine erfaringer om inklusion af socialt udsatte grupper på arbejdspladsen med gratis peptalks der kan inspirere, provokere og næsten helt sikkert sætter gang i debatten omkring bordet. Torben tager afstand fra pædagogisk rundbordssnak, men formår i såvel sine virksomheder, som på institutionerne, at sikre positive resultater. Vi ved, at de unge med det samme står af, hvis de skal deltage i useriøse projekter, hvor de bare skal vende vand i vandpytterne. Vi giver dem arbejdsopgaver med mening, og de kan se, at det de laver, bliver brugt til noget. Derfor går institutionsdrift og virksomhedsdrift faktisk helt fint i spænd. fortæller Torben. Oplægget vil tage udgangspunkt i Torben Schreibers virksomheder og institutioner i Schreibergruppen. Der vil være rigeligt mulighed for at blive forarget og fornøjet, om du arbejder på jobcentret eller på socialområdet. Vi er ikke bange for at stille krav til vores unge. Vi viser dem tillid og giver dem ansvar, og det bliver i meget høj grad belønnet! fortæller Torben. Lignende peptalks er allerede afholdt hos blandt andet Kerteminde og Sønderborg Kommune med stor succes. Er I interesserede i besøg af Torben på jeres næste møde? Send en mail til marketingansvarlig, Marie Holm på Torben Schreiber står blandt andet bag to institutioner og Schreiber-gruppen, der rummer: Schreiber s emballage, Schreiber s spåner, Paintballfabrikken, Schreiber Tours, Deviso, Bavnegården og Ertebjerggaard.

7 Socialøkonomisk virksomhed Scan koden med din mobiltelefon og læs mere om os Socialøkonomisk virksomhed

8 Dette produkt er fremstillet i en social økonomisk virksomhed i Schreiber Gruppen. Schreiber Gruppen består af en række virksomheder, to institutioner for socialt udsatte unge samt en række samarbejdspartnere. I virksomhederne arbejder de unge side om side med vores andre medarbejdere. Det betyder, at de unge oplever, at der er brug for deres indsats. De unge er med til fremstilling eller indkøb af vores produkter, logistik, drift og markedsføring. Hos os træner de unge sig til at blive samfundsborgere, der kan klare sig selv, passe et arbejde og et hjem, samt på sigt få en familie. I øjeblikket spilder det danske samfund milliarder af kroner på at ekskludere unge mennesker i fængsler og pædagogiske tilbud, i stedet for at give dem en reel chance for at komme på ret køl og blive værdifulde medlemmer af vores fællesskab. På vores institutioner, i vores virksomheder og hos vores samarbejdspartnere, gør vi op med tanken om, at de unge skal forstås og forsørges. Vi forsøger i stedet at lære de unge, at forstå sam fundet og at forsørge sig selv. Hvis de unge pakkes ind i vat, gør vi dem en bjørnetjeneste og fastholder dem i deres hjælpeløshed. Når de unge fylder 18 sættes de ud i samfundet. Her er der ingen der tager særlige hensyn til deres barndom eller forstår baggrunden for deres opførsel - de skal kunne klare sig selv. Når de unge får lov til at være med på en arbejds plads, oplever vi, at de unge får et kæmpe selv tillids boost og en følelse af at være en del af fællesskabet. - De finder ud af, at der er brug for dem, og det gør hele forskellen. Ved køb af dette produkt støtter du vores arbejde med de unge i kommercielle virksomheder. Vi viser respekt for de unge ved at placere dem i rigtige virksomheder fremfor projekter der er opfundet til lejligheden. Læs mere om Schreiber Gruppen på:

9 Lidt mere om os... Schreibers STU udspringer af 20 års arbejde med anbragte unge på institutionerne Satellitten i Tørring og ErtebjergGaard i Slagelse. Vi er vant til at rumme unge med mangeartede og komplekse problemstillinger fra diagnoser som ADHD og Borderline til kriminalitet og misbrug. Vi mener, at vores opgave er, at gøre de unge i stand til at indgå i normalsamfundet i så høj grad som overhovedet muligt. STU forløb Vi følger udviklingen Alle vores STU er bliver fulgt nøje, med vores effektmålingsværktøj Deviso, der synliggør, fremskridt, stagnation og tilbagegang. Deviso bruges også Deviso til en månedlig eksamen med den unge. Eksamen er ikke en banken-i-hovedet over hvad man ikke har lært at mestre, men en måde, at sammenholde den enkeltes uddannelses-/handleplan, med virkeligheden, og hele tiden holde øje med, at personen flytter sig i den ønskede retning. For hvis ikke, skal vi gøre noget andet, eller eleven skal flyttes til et andet tilbud. Deviso resultaterne sendes til forældrene, hvis den unge er under 18 år. Deviso anvendes således både som udgangspunkt for dialog med STU erne, og som redskab til vurderinger og evalueringer i overgangene. Ved afsluttet forløb, får STU erne et kompetencebevis med karakterer, visuel fremstilling af progression i forløbet og oversigt over opnåede kompetencer. Praktiske oplysninger Fag og botræning STU en udgør 840 timer årligt fordelt på 40 uger, hvilket svarer til 9 moduler om ugen. Der er nogle fag, alle har (obligatoriske fag) og der er fag, hvor du melder dig på ét (værkstedsfag). Da fagene hører sammen med vores daglige produktion, skal du ikke være bange for, at faget ikke oprettes - vi udbyder som udgangspunkt altid alle værkstedsfag. Da vores fag tager udgangspunkt i praktiske opgaver fylder værkstedsfaget en del i skemaet. Vi tror ikke kun, at du skal lære noget i undervisningen, der er meget læring i det, at bo for sig selv, og også her guider og støtter vi selvfølgelig - også udenfor normal arbejdstid. Mødetider Mødetiderne vil som udgangspunkt være: Mandag torsdag Fredag 9:00 13:00 Ferier STU følger folkeskolens ferieplan. Dvs. at der også er efterårsferie og vinterferie. Et forløb for dig der har mod på udvikling og udfordring fagligt og socialt Vi glæder os til at lære dig at kende! Schreibers STU Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring, Få mere information: Schreibers STU, Torvegade 97, 7160 Tørring,

10 Fag og læring Målgruppe Vi tager imod unge (16-25 år) der: er sent modne. er bogligt svage. har mindre fysiske problemer. har mindre psykiske problemer. mangler socialt netværk. har indlærings- og koncentrationsvanskeligheder. har mangler i deres almenfaglige færdigheder. har brug for praktisk betonet indlæring. har brug for særligt tilrettelagte undervisningsforløb. STU STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Uddannelsen er for dig, der har aftalt med UU-vejlederen, at du skal prøve et lidt anderledes forløb. Forløbet tager udgangspunkt i dig og det du brænder for og evner. - Men det er ikke en sommerferielejr. STU en er en uddannelse, der giver dig nye færdigheder både fagligt, socialt og i forhold til at skulle bo selv. For at kunne gå på STU skal du altså selv være frisk på at gøre en indsats. Har du vilje, gå-på-mod og lyst til at lære, så er vi klar til at lave et STU forløb til dig! Praktisk tilgang Vi tager udgangspunkt i en praktisk tilgang til alt hvad vi foretager os. Hos os, forklarer vi altid meningen med, at vi skal arbejde med noget. Vores personale er alsidigt, og spænder fra fabriksarbejdere til akademikere. Alt vores personale arbejder med udøvende pædagogik, frem for floskler og pompøse vendinger. Vi løfter i samlet flok, men løfter ikke den unge vi forventer, at den unge er med til at løfte sig selv. Målet er, at den unge bliver selvhjulpen, og derfor stiller vi tydelige krav til den unge naturligvis altid med udgangspunkt i den enkeltes formåen. Vi arbejder tværfagligt, for at tydeliggøre sammenhænge og tilbyde hele forløb, med mening. På Schreibers STU tilbyder vi følgende fag og linjer: Dansk og kommunikation Vi arbejder med de traditionelle dele af faget, som skrivning og læsning, men vi kigger også på emner som etik, medier, grafisk kommunikation, video og meget mere. Samfundsfag og erhverv Du er en del af samfundet, og det giver en masse rettigheder, men det giver også nogle pligter. Det er en stor fordel for én selv, hvis man kender dem og ved, hvorfor de er der. Derfor beskæftiger vi os bl.a. med politik, historie, kultur og arbejdsmarked. Da Schreiber STU er en del af Schreibergruppen, som har mange virksomheder, vil vi også ofte tage udgangspunkt i dem. Vi diskuterer desuden nyhederne. Sociale relationer Det er vigtigt, at man kan samtale, diskutere, spørge, lytte, give sin mening og sine ønsker til kende. Det er også vigtigt, at forstå, hvorfor andre mennesker reagerer, som de gør, og om kropssprog og mimik. For at få gode stabile relationer skal man kunne lave aftaler og holde dem. På Schreiber STU viser vi dig en stor tillid, og vi regner med, at vi kan stole på hinanden. Hos os, vil du komme i klasse med andre STU-elever, men vil også komme i tæt kontakt med vores virksomheder. STU erne indgår som en naturlig del af hverdagen i Schreiber-gruppen. Du får kolleger og vil desuden indgå i relationer til vores anbragte unge. Der er fælles morgenmad og frokostordning, som en del af forløbet. Du får derfor en bred kontaktflade, med mange forskellige slags mennesker. Det tror vi på, er med til, at træne dig i at indgå i arbejdet på en almindelig arbejdsplads efterfølgende. Bo-træning Bo-træningen handler om at gøre dig klar til at bo for dig selv. Du skal vide noget om rengøring, tøjvask, opvask, indkøb, økonomi, hygiejne, madlavning. Det betyder, at vi øver disse ting i hverdagen. F.eks. laver vi mad sammen og vasker tøj. Praktik Når du skal i praktik i løbet af din uddannelse, kan vi støtte dig i at finde et praktiksted. Schreiber gruppen har stort kendskab til mindre virksomheder i lokalområdet. Praktikker ude af huset følges løbende op, af kontaktpersonen på Schreibers STU. Vi har desuden mulighed for mange interne praktikker i virksomheder der er en del af Schreiber gruppen. Værkstedsfag I alle valgfag ligger, ligesom for resten af forløbet en løbende måling via Deviso i forhold til personens interesse for faget og en vurdering af personens ressourcer og arbejdsdygtighed. Lager og logistik Salg og markedsføring Service Grafik og tryk på træ/tekstiler (Tørring) Drift af forlystelsesbane (Tørring) Arbejde med heste (Slagelse) Gips- og lysproduktion (Slagelse) Grønt arbejde (Slagelse) Kontakt os for flere muligheder. Studietur I samarbejde med Schreiber Tours, er det muligt, at deltage i en årlig studietur til Rumænien. Der er brugerbetaling på studieturen.

11 INFOFOLDER ikke Vores system kan det hele, men det vi kan, gør vi let, meningsfuldt og sikkert!

12 DOKUMENTATION PÅ EN HELT NY MÅDE Træt af store og uoverskuelige dokumentationssystemer der giver en fornemmelse af dokumentation blot for dokumentationens skyld? Så er Deviso måske noget for jer. Deviso er et dokumentationssystem med en unik formel til effekt- og progressionsmåling, der er perfekt, som udgangspunkt for dialog og som kvalitetssikring af jeres tilbud. Lyder det fancy? I virkeligheden er der blot tale om sund fornuft: I stedet for skalaer og andre synsninger, udarbejder I, med udgangspunkt i den enkelte borgers handleplan, en række ja/ nej spørgsmål.disse spørgsmål fungerer som håndgribelige fokuspunkter, der dagligt eller ugentligt observeres og dokumenteres. Med udgangspunkt i besvarelserne udarbejder Deviso en række grafer og udregner en karakter der indikerer borgerens fremgang, tilbagegang eller stagnation på det enkelte område.

13 SÅDAN ER VI FORSKELLIGE FRA ANDRE: Faktuelle, observationsbårne målinger Vi tager afstand fra skalaer og synsninger. I stedet tager vi udgangspunkt i ting, der kan observeres og besvares ved hjælp af ja/nej registreringer. Det er en unik metode, som vi ikke har set andre steder. Du får adgang til det hele Vores system er ikke modulopbygget. Det betyder, at du altid får de nyeste opdateringer til systemet helt automatisk. Hvis vi udvikler en ny funktionalitet eller laver en forbedring i systemet, har du derfor med det samme adgang til den, uden at det koster dig ekstra. Vi vil lære dig at kende Vi har ingen ambitioner om at blive et stort verdensomspændende imperium, og vil i stedet bruge tid på at skabe relationer til den enkelte kunde. Det er blandt andet en af grundene til, at vi tilbyder fri support. Vi kender virkeligheden Vi er ikke blot producenter, men også selv brugere af Deviso i vores egne institutioner. Det betyder, at vi selv har en forpligtelse overfor vores borgere, samarbejdspartnere og myndighedspersoner i forhold til at levere et produkt der giver mening. DU KAN OGSÅ SPØRGE Vi samler på glade kunder, og vil hellere have få, tilfredse kunder, end et hav af kunder, som vi ikke kan tilbyde en ordentlig service. Vores produkt henvender sig bredt til alle, der arbejder med socialt udsatte og handleplaner. Af kunder kan blandt andet nævnes: Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune bruger systemet til registrering i afklaringsforløb, på insti-tutioner og på STU. Over 70 borgere er koblet op på systemet og flere kommer løbende til. Nordfyns Folkehøjskole Nordfyns Folkehøjskole og Deviso er pt. i færd med at udvikle en ny evalueringspraksis af højskoleforløb med udgangspunkt i Deviso. Deviso skal skabe et fælles sprog med myndighedspersoner, og være med til at forklare Højskoleeffekten. Satellitten og Ertebjerggaard Arbejder med socialt udsatte unge og bruger systemet til dokumentation af fremskridt indenfor misbrugsbehandling, udvikling af sociale kompetencer, botræning og evne til at passe arbejde/skole.

14 BLIV INSPIRERET Vi kommer gerne ud til et inspirationsmøde, hvor vi kan høre lidt om jeres organisation, give eksempler på brugen af Deviso og demonstrere systemet. Kontakt os på for planlægning af møde, eller mere information. Du er også velkommen til at besøge vores hjemmeside DEVISO TEAMET Marie Holm Susanne Matthiesen Ole Schreiber Torvegade 96 DK Tørring Tlf

15 Brug for mere information? KONTAKT Marie Holm Marketingansvarlig Schreiber Gruppen

Forord. På styregruppens vegne. Susanne Jensen Kontorchef, Psykiatrien i Nordjyllands Amt Formand for styregruppen

Forord. På styregruppens vegne. Susanne Jensen Kontorchef, Psykiatrien i Nordjyllands Amt Formand for styregruppen Forord Denne rapport omhandler evalueringen af projekt Bryd Isolationen, der er et projekt under Det Digitale Nordjylland. Rapporten er udarbejdet med henblik på at videreformidle erfaringerne fra projektet,

Læs mere

Shaqo 2011-2013 Anbefalinger

Shaqo 2011-2013 Anbefalinger 2013 Shaqo 2011-2013 Anbefalinger Akantus 2011 ApS 08.02.14 1. Baggrund 2 2. Målgruppebeskrivelse 5 2.1 Barriererne 5 2.1.1 Systemiske barrierer 5 2.1.2 Kulturelle barrierer 7 2.1.3 Arbejdsmarkedsbarrierer

Læs mere

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video.

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video. Indledning Det følgende er en redigeret udgave af en opgave om brug af video i undervisning. Opgaven er lavet som en del af min uddannelse i brug af it i undervisningen. På de første sider gør jeg rede

Læs mere

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden Lunden marts 2014 Til Beboerhåndbog Botilbuddet Lunden Lunden, Brøndby Brøndbyøstervej 156 A 2605 Brøndby Telefon 45 11 79 00 Direkte 23706414 Fax 45 11 79 09 Mail lunden@psv1.regionh.dk Web www.lunden-botilbud.dk

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2015... 3

Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2015... 3 Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2015... 3 Lovgrundlag...3 Målsætning...3 Målgruppe...3 Værdigrundlag...3 Pædagogisk arbejdsgrundlag på Faaborg-Midtfyn Produktionsskole:...4 Forventninger...4

Læs mere

Projekter støttet af metodeudviklingspuljen. Slutevaluering

Projekter støttet af metodeudviklingspuljen. Slutevaluering Projekter støttet af metodeudviklingspuljen Slutevaluering August 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 1.1 Datakilder... 6 2. Virksomme elementer... 9 2.1 Rammerne for indsatsen... 10 2.1.1 En

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

FRA UDSAT TIL ANSAT KOM GODT I GANG MED REKRUTTERING OG INTEGRATION

FRA UDSAT TIL ANSAT KOM GODT I GANG MED REKRUTTERING OG INTEGRATION KURSUSHÆFTE FRA UDSAT TIL ANSAT KOM GODT I GANG MED REKRUTTERING OG INTEGRATION Fra Udsat Til Ansat KOM GODT IGANG MED REKRUTTERING OG INTEGRATION - plads til rummelighed Udgivet af CABI og projekt Fra

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2014... 3

Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2014... 3 Ledelsesgrundlag for Faaborg-Midtfyn Produktionsskole 2014... 3 Lovgrundlag...3 Målsætning...3 Målgruppe...3 Værdigrundlag...3 Pædagogisk arbejdsgrundlag på Faaborg-Midtfyn Produktionsskole:...4 Forventninger...4

Læs mere

Samarbejde i krydsfeltet. damtoft consult. Delrapport om KFUM s Sociale Arbejde i Danmarks Projekt Direkte i Arbejde. 2005-2006 Projektet efter tre år

Samarbejde i krydsfeltet. damtoft consult. Delrapport om KFUM s Sociale Arbejde i Danmarks Projekt Direkte i Arbejde. 2005-2006 Projektet efter tre år Delrapport om KFUM s Sociale Arbejde i Danmarks Projekt Direkte i Arbejde 2005-2006 Projektet efter tre år damtoft consult Januar 2007 k Samarbejde i krydsfeltet damtoft consult BILAG Forord I KFUM s Sociale

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

VESTJYLLAND. Siden sidst. Grennessminde Birkerød. www.grennessminde.dk ERHVERVSSKOLEN. vild udvikling i dit tempo

VESTJYLLAND. Siden sidst. Grennessminde Birkerød. www.grennessminde.dk ERHVERVSSKOLEN. vild udvikling i dit tempo ligeværd KÆRE POLITIKERE. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse er til revision. Det er nu, I kan rette op på åbenlyse urimeligheder. Spørgsmålet er blot, om I fortsætter ad den nuværende vej eller vælger

Læs mere

Evaluering af Fra underkendt til anerkendt 2

Evaluering af Fra underkendt til anerkendt 2 Evaluering af Fra underkendt til anerkendt 2 Anerkendende metoder til jobkonsulenter for personer med psyko-social funktionsnedsættelse Projekt af Specialfunktionen Job & Handicap Interventioner af Harbohus

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE Det har været særdeles opløftende at opleve dialogen med repræsentanterne for de tre interessentgrupper. Hans Erik Brønserud administrerende direktør SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

Læs mere

Frivillige skaber. livskvalitet. Inspiration til samarbejdet mellem den frivillige verden og det offentlige

Frivillige skaber. livskvalitet. Inspiration til samarbejdet mellem den frivillige verden og det offentlige Frivillige skaber livskvalitet Inspiration til samarbejdet mellem den frivillige verden og det offentlige Indhold Forord: Samarbejde skaber livskvalitet 5 Grundlag for samarbejdet 7 Udgiver: Ældre Sagen

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Denne rapport omfatter et sammendrag (s. 4-17) og en hovedrapport (s. 18-66). Sammendraget

Læs mere

Udgivet af 3F Fagligt Fælles Forbund 3F Kampmannsgade 4 1790 København V www.3f.dk. Oktober 2014

Udgivet af 3F Fagligt Fælles Forbund 3F Kampmannsgade 4 1790 København V www.3f.dk. Oktober 2014 KURSUSKATALOG 15 Udgivet af 3F Fagligt Fælles Forbund 3F Kampmannsgade 4 1790 København V www.3f.dk Oktober 14 Oplag: 22.000 Udarbejdet af: TUK Tillidsvalgte, Udvikling og Kurser Layout: CoolGray Tryk:

Læs mere

akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg

akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg unge lejlighederne tilbuddet M unge Udarbejdet i August 2014 Grafisk design Tryk lindevangen Ida Weinholt og Max Wettendorff bostøttemedarbejdere

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

Brian Nygaard Poulsen Socialrådgiver Misbrugscentret. Mobil: 2277 2226 E-mail: brian.poulsen@fredericia.dk Adresse: Gothersgade 44, 7000 Fredericia.

Brian Nygaard Poulsen Socialrådgiver Misbrugscentret. Mobil: 2277 2226 E-mail: brian.poulsen@fredericia.dk Adresse: Gothersgade 44, 7000 Fredericia. Slutevaluering for Projekt MSSA (Misbrug, sociale forhold, sundhed og arbejdsmarked). - om helhedssyn og koordineret indsats i komplicerede enkeltsager - Brian Nygaard Poulsen Socialrådgiver Misbrugscentret

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107. 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning.

Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107. 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning. Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning. September 1999 købte Michael Kaiser Tinnetgaard med det formål sammen

Læs mere

Projekt og evaluering

Projekt og evaluering Projekt og evaluering Udarbejdet af: Inger Kruse Andersen, sundhedskoordinator, Randers Sundhedscenter Ulla Skov Aldahl, projektkoordinator, Randers gymnastiske Forening April 2014 Indhold Indledning...

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre

håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre Bogen er udgivet i 2008: Tekster: Ankestyrelsen og Identitet & Design A/S Foto: Velfærdsministeriet, Identitet & Design A/S, DKbilleder, Schutterstock, Gettyimages,

Læs mere