Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015"

Transkript

1 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET PÅTALER... 2 AKTIER Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse Indkaldelse til ordinær generalforsamling Offentliggørelse af forløb af ordinær generalforsamling Videregivelse af kursrelevant information til journalist Tidspunkt for offentliggørelse af delårsrapport Manglende information i selskabsmeddelelse... 5 OBLIGATIONER Manglende offentliggørelse af indkaldelse til og offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling Offentliggørelse af årsrapport... 6 II. FIRST NORTH PÅTALER... 7 OBLIGATIONER Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Offentliggørelse af årsrapport UDTALELSER OG ANDRE SAGER Gennemgang af selskaber samt Certified Advisers på First North... 8 III. GENERELLE MARKED UDTALELSER OG ANDRE SAGER Børsen ophører med brug af begrebet børspause og harmoniserer til international standard... 9

2 I. BØRSMARKEDET 1. PÅTALER AKTIER 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse (Euroinvestor.com A/S) Et selskab opjusterede forventningerne til årets omsætning og resultat markant. Det fremgik af meddelelsen, at baggrunden for opjusteringen blandt andet skyldes, at selskabet havde overtaget 2 selskaber som efter overtagelsen indregnes fuldt ud som en del af koncernresultatet. En lille måned forud for opjusteringen offentliggjorde selskabet køb af ejerandelene i de 2 selskaber. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier, at et køb eller et salg af et selskab eller aktiviteter skal offentliggøres, såfremt købet eller salget må antages at være kursrelevante. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om: Købspris Betalingsform Relevante oplysninger om den købte eller solgte selskab eller aktivitet Årsagerne til transaktionen Forventede konsekvenser for selskabets drift Tidsplanen for transaktionen Hovedvilkårene eller betingelserne for transaktionen Det fremgår af kommentaren til reglen, at der i forbindelse med sådanne virksomhedstransaktioner er behov for et højt oplysningsniveau. Markedsdeltagerne skal på baggrund af de offentliggjorte oplysninger kunne vurdere den økonomiske betydning af købet eller salget samt konsekvenserne for selskabets drift og betydningen for kursen på selskabets værdipapirer. Med baggrund i korrespondancen med selskabet lagde børsen blandt andet til grund at selskabet i forvejen havde en ejerandel på godt 50 % af de to datterselskaber, at selskabet havde oplysninger om det forventede budget samt forventede omsætningstal flere år frem i tiden, at transaktionen vurderes at være væsentlig for selskabet, da målselskabet repræsenterer en væsentlig del af koncernomsætningen. Det var herefter børsens vurdering, at selskabet måtte have haft et tilstrækkeligt kendskab til de to datterselskaber til at kunne vurdere konsekvenserne ved transaktionerne. Børsen fandt således, at selskabsmeddelelsen vedrørende købet af ejerandelene skulle have indeholdt de forventede 2(9)

3 konsekvenser for selskabets drift, herunder fx indvirkningen på resultatopgørelsen eller balancen, jf. punkt i Regler for udstedere af aktier og påtalte forholdet overfor selskabet. 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Et selskabs indkaldelse til ordinær generalforsamling med dagsorden blev bragt i en avis forud for offentliggørelsen af meddelelsen fra selskabet. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier på NASDAQ OMX København A/S, at indkaldelse til generalforsamling skal offentliggøres. Det fremgår også af kommentaren til punkt i Regler for udstedere af aktier, at selvom en indkaldelse ikke indeholder kursrelevante oplysninger, skal indkaldelsen generelt offentliggøres på samme tidspunkt, som en annonce er sendt til en avis. Der kan dog være situationer, hvor visse informationer stadig er udestående, hvor et udkast sendes til en avis. I en sådan situation kan offentliggørelse afvente færdiggørelsen af indkaldelsen. Indkaldelsen skal dog altid offentliggøres aftenen før offentliggørelsen sker i en avis, og før den er gjort tilgængelig på selskabets hjemmeside. Børsen påtalte over for selskabet, at indkaldelsen til den ordinære generalforsamling blev bragt i en avis forud for offentliggørelsen af meddelelsen fra selskabet, jf. punkt i Regler for udstedere af aktier. 1.3 Offentliggørelse af forløb af ordinær generalforsamling Et selskab afholdt ordinær generalforsamling. Forløbet af den ordinære generalforsamling blev offentliggjort den efterfølgende børsdag efter åbning af markedet og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt i Regler for udstedere af aktier fremgår det, at et selskab skal offentliggøre beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådanne beslutninger er uvæsentlige. Det fremgår endvidere af kommentaren til punkt 3.3.2, at efter generalforsamlingens afholdelse skal der altid offentliggøres en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger. Det fremgår endvidere af punkt 3.1.3, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt, medmindre andet er særligt bestemt. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af generalforsamlingen tilsyneladende ikke blev offentliggjort hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Af redegørelsen fremgik, at selskabet erkendte, at selskabet ikke korrekt og rettidigt offentliggjorde forløbet af generalforsamlingen. Børsen påtalte på den baggrund over for selskabet, at selskabet ikke offentliggjorde forløbet af den ordinære generalforsamling umiddelbart efter generalforsamlingens afholdelse i overensstemmelse med Regler for udstedere af aktier punkt og punkt (9)

4 1.4 Videregivelse af kursrelevant information til journalist (Viborg Håndbold Klub A/S) Nasdaq København (børsen) konstaterede at det i en artikel i en avis fremgik, at direktøren for et noteret selskab havde udtalt, at selskabets underskud ville være væsentligt større end det selskabet tidligere havde offentliggjort. Børsen rettede henvendelse til selskabet, der senere samme dag offentliggjorde en meddelelse med en udvidelse af resultatspændet. Børsen anmodede efterfølgende selskabet om at redegøre for hændelsesforløbet forud for og i forbindelse med artiklen. Selskabet anførte i redegørelsen, at journalisten og direktøren havde haft en uformel snak samt, at udtalelserne fra direktøren ikke var tænkt som værende til referat. Børsen fandt det beklageligt, at selskabets direktør ikke havde været tilstrækkelig opmærksom på ikke at videregive kursrelevante oplysninger til eksterne interesser og påtalte over for selskabet, at der skete videregivelse af kursrelevant information til en journalist, uden at disse oplysninger samtidig blev offentliggjort til markedet, jf. punkt i Regler for Udstedere af aktier. 1.5 Tidspunkt for offentliggørelse af delårsrapport (Dantax A/S) Et selskab offentliggjorde sin delårsrapport en onsdag morgen. Af delårsrapporten fremgik, at bestyrelsen og direktionen havde behandlet og godkendt denne dagen før. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier på NASDAQ OMX København A/S (børsen), at et selskab hurtigst muligt skal offentliggøre kursrelevante oplysninger, såfremt disse oplysninger direkte vedrører selskabet. Det fremgår endvidere af punkt i Regler for udstedere af aktier, at alle forhold omfattet af selskabets oplysningspligt skal offentliggøres hurtigst muligt, medmindre andet er særlig bestemt. Dette indebærer, at offentliggørelse af årsrapporter og delårsrapporter skal ske i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor årsrapporten eller delårsrapporten godkendes. Børsen anmodede selskabet om at redegøre for forløbet frem til offentliggørelsen af delårsrapporten. Det fremgik af redegørelsen, at der blev afholdt bestyrelsesmøde i selskabet om tirsdagen, hvorunder delårsrapporten blev underskrevet. Det fremgik videre, at delårsrapporten straks efter underskrivelsen blev scannet og forsøgt offentliggjort via selskabets Service Provider. Selskabet fik med det samme en meddelelse om, at meddelelsen var blevet registreret, men fulgte ikke op på om den var blevet offentliggjort. Sidst på aftenen blev det konstateret, at delårsrapporten ikke var blevet offentliggjort, hvorfor den blev offentliggjort den efterfølgende morgen. 4(9)

5 Børsen fandt med baggrund i det anførte, at delårsrapporten ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt efter bestyrelsens godkendelse, og børsen påtalte forholdet over for selskabet. 1.6 Manglende information i selskabsmeddelelse (Columbus A/S) Et selskab offentliggjorde en meddelelse vedr. køb af en virksomhed. Nasdaq København (børsen) rettede telefonisk henvendelse til selskabet efter selskabets offentliggørelse af meddelelsen, idet det var børsens opfattelse, at meddelelsen var mangelfuld i forhold til transaktionens størrelse, jf. regler for udstedere af aktier punkt Meddelelsen indeholdt fx ikke informationer om købspris og betalingsform. Selskabet offentliggjorde den følgende dag en opfølgende meddelelse med yderligere informationer, herunder bl.a. købspris og betalingsform. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier, at et køb eller et salg af et selskab eller aktiviteter skal offentliggøres, såfremt købet eller salget må antages at være kursrelevante. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om: Købspris Betalingsform Relevante oplysninger om den købte eller solgte selskab eller aktivitet Årsagerne til transaktionen Forventede konsekvenser for selskabets drift Tidsplanen for transaktionen Hovedvilkårene eller betingelserne for transaktionen Det købte selskabs eller aktiviteternes væsentligste forretningsområde(r), resultatmæssige historik og økonomiske stilling skal beskrives. Det fremgår af kommentaren til reglen, at der i forbindelse med sådanne virksomhedstransaktioner er behov for et højt oplysningsniveau. Markedsdeltagerne skal på baggrund af de offentliggjorte oplysninger kunne vurdere den økonomiske betydning af købet eller salget samt konsekvenserne for selskabets drift og betydningen for kursen på selskabets værdipapirer. Børsen påtalte med baggrund i ovennævnte over for selskabet, at selskabets første meddelelse ikke indeholdt de krævede informationer i henhold til Regler for udstedere af aktier punkt Børsen anerkendte, at selskabet efterfølgende offentliggjorde de manglende informationer til markedet. OBLIGATIONER 1.1 Manglende offentliggørelse af indkaldelse til og offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling (GW Energi A/S) 5(9)

6 Et selskab afholdt ekstraordinær generalforsamling en fredag. Indkaldelse til generalforsamlingen var ikke blevet offentliggjort og forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort om søndagen og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt i Regler for udstedere af obligationer fremgår det, at oplysninger omfattet af dette regelsæt skal offentliggøres hurtigst muligt. Det fremgår endvidere af punkt , at beslutning om afholdelse af ekstraordinær generalforsamling hurtigst muligt skal offentliggøres, og at årsagen til indkaldelse af ekstraordinær generalforsamling skal angives. Det fremgår endvidere, at der umiddelbart efter generalforsamlingens afholdelse skal offentliggøres en meddelelse om forløbet heraf, indeholdende oplysning om trufne beslutninger. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af den ekstraordinære generalforsamling ikke blev offentliggjort umiddelbart efter afholdelsen. Det fremgik af selskabets redegørelse, at den ekstraordinære generalforsamling i henhold til vedtægterne blev indkaldt med 1 uges varsel til kapitalejeren i selskabet. Det fremgik videre, at forløbet af generalforsamlingen blev meddelt sammen med offentliggørelse af periodeoplysning for 3. kvartal. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at indkaldelsen til ekstraordinær generalforsamling skulle have været offentliggjort som en selskabsmeddelelse i overensstemmelse med børsens regler og at forløbet af ekstraordinær generalforsamling ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt, og børsen påtalte forholdene overfor selskabet. 1.2 Offentliggørelse af årsrapport (Mare Baltic PCC Limited) Et selskab noteret på Nasdaq København anmodede om en fristforlængelse til at offentliggøre årsrapporten for Det fremgår af punkt I Regler for udstedere af obligationer på Nasdaq København (børsen), at årsregnskabsmeddelelsen skal offentliggøres senest tre måneder efter udløbet af regnskabsperioden. Årsagen til anmodning var, at selskabet samt dets revisorer og eksterne værdiansættelses specialister havde identificeret en potentiel misinformation i værdiansættelsen af obligationerne. Med henblik på at kunne undersøge dette og få værdien justeret, kunne selskabet ikke nå at offentliggøre årsrapporten i tide. Som følge heraf bad selskabet om en udsættelse af offentliggørelse af årsrapporten. Nasdaq København besluttede sig for ikke at tildele en fristforlængelse, da anmodningen var baseret på problemer, der var opstået internt i selskabet, og som medførte en fejl i værdiansættelsen af obligationer, jf. punkt der anfører, at udstederen skal etablere og opretholde hensigtsmæssige procedurer, kontroller og systemer, herunder systemer og procedurer for regnskabsaflæggelse, for at kunne opfylde sine oplysningsforpligtelser og give markedet rettidige, pålidelige, nøjagtige og ajourførte oplysninger, som påkrævet af børsen. Årsrapporten blev offentliggjort med en forsinkelse på 15 dage og Nasdaq København anmodede selskabet om at redegøre i detaljer for forløbet af denne forsinkelse. Selskabet begrundede, at 6(9)

7 revisorerne, under revideringen af værdiansættelse af obligationerne, havde bemærket fejl i modellen for obligationernes værdiansættelse. Fejlen havde medført en højere nominel værdi af obligationerne. Børsen påtalte overfor selskabet, at årsrapporten ikke var offentliggjort senest tre måneder efter udløbet af regnskabsperioden i overensstemmelse med børsens regler. II. FIRST NORTH 1. PÅTALER OBLIGATIONER 1.1 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Et selskab afholdt generalforsamling en mandag efter normal arbejdstid. Forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort om onsdagen og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt 4.8 i First North Bond Market Rulebook fremgår det, at et selskab skal offentliggøre beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådanne beslutninger er uvæsentlige. Det fremgår endvidere af punkt 4.2 i First North Bond Market Rulebook, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt. Det fremgik af selskabets redegørelse, at selskabet har en procedure omkring offentliggørelse til Nasdaq First North, som skal sikre, at kvaliteten er korrekt. Denne verifikation skete først to dage efter afholdelsen og offentliggørelse skete umiddelbart herefter. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at forløbet af generalforsamlingen ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt, og børsen påtalte forholdet overfor selskabet. 1.2 Offentliggørelse af årsrapport (Haldor Topsøe A/S) Et selskab afholdt bestyrelsesmøde en torsdag, hvor årsrapporten blev godkendt. Om fredagen udsendte selskabet en meddelelse som lød Offentliggørelse af årsrapport. Af punkt 4.6 i First North Bond Market Rulebook fremgår det, at et selskab skal offentliggøre årsrapporten i forlængelse af bestyrelsens godkendelse. Det fremgår endvidere af punkt 4.2 i First North Bond Market Rulebook, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt. 7(9)

8 Det fremgik af selskabets redegørelse, at selskabet på grund af en intern misforståelse ikke offentliggjorde årsrapporten umiddelbart efter bestyrelsesmødet, men først dagen efter. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at offentliggørelsen af årsrapporten ikke skete hurtigst muligt, og børsen påtalte dette overfor selskabet. 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 2.1 Gennemgang af selskaber samt Certified Advisers på First North Nasdaq København har, sammen med de øvrige Nasdaq Nordic børser, som led i et løbende ønske om at sikre tilliden til og kvaliteten af First North, foretaget en undersøgelse af selskabernes opfyldelse af adgangskravene på markedspladsen samt de tilknyttede Certified Advisers rolle på First North. Et vigtigt kendetegn ved First North er kravet om Certified Advisers, som har en aktiv og vigtig rolle i forbindelse med markedets funktion og dermed også i forbindelse med selskabernes kommunikation til markedet. Undersøgelsen havde til hensigt at sikre: at udstedere på First North opfylder de løbende adgangskrav, og ligeledes oplysnings- og informationsforpligtelserne i First North Nordic Rulebook ( regelsættet ), at Certified Advisers opfylder de krav og forpligtelser de har i henhold til regelsættet at Certified Advisers deltager aktivt i kommunikationen mellem børsen og selskabet. Undersøgelsen, der fandt sted i perioden september/oktober 2014, omfattede 12 selskaber noteret på First North og 4 Certified Advisers. Børsen gennemgik bl.a. selskabernes hjemmeside, finansielle rapporter, insidertransaktioner og selskabets kapacitet til at offentliggøre kursrelevant information. Certified Advisers blev bl.a. bedt om at beskrive hvordan de monitorerer, at de enkelte selskaber løbende opfylder adgangskravene og oplysningsforpligtelserne på First North, ligesom de blev bedt om at fremsende interne regler og forretningsgange til børsen. Generelt opfylder selskaberne og Certified Advisers forpligtelserne i regelsættet, men børsen kan konstatere, at der er enkelte mangler bl.a. i forhold til offentliggørelse af insidertransaktioner. Det følger af regelsættet, Supplement D Denmark punkt 4.14, at offentliggørelse af insidertransaktioner skal ske i overensstemmelse med 28a i værdipapirhandelsloven, hvorefter en række oplysninger skal være indeholdt i offentliggørelsen. Børsen forventer at foretage en lignende gennemgang af selskaber og Certified Advisers med regelmæssigt interval. 8(9)

9 III. GENERELLE MARKED 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 2.1 Børsen ophører med brug af begrebet børspause og harmoniserer til international standard Fra og med den 4. maj 2015 vil børsen ikke længere benytte begrebet børspause 1. Fremover vil børsen kun anvende begrebet suspension i alle situationer, hvor handlen i et værdipapir skal afbrydes i en kortere eller længere periode. Børsen kan eksempelvis beslutte at suspendere handlen i et værdipapir i situationer, hvor markedet ikke har lige adgang til information, markedet ikke har tilstrækkelige oplysninger om et instrument, hvor markedets ordentlige funktion ikke kan opretholdes eller hvor opretholdelse af handel ville kunne skade investorernes interesser. Hidtil har børspausen som udgangspunkt været anvendt til kortere stop for handlen i et værdipapir. Under en børspause har der været lukket for at registrere købs- og salgsordrer, men det har været tilladt for børsens medlemmer at foretage manuelle handler og indberette disse til børsens handelssystem. Fremover, når børsen suspenderer handlen i et værdipapir vil det ikke være muligt at handle det pågældende værdipapir på børsen. Det vil ikke være muligt at registrere nye købs- og salgsordrer i børsens handelssystem eller indberette manuelle børshandler. I perioden hvor et værdipapir er suspenderet kan værdipapirhandlere offentliggøre OTC-handler (handlet udenom børsen) via børsens handelssystem. Alle ordrer i ordrebogen for et suspenderet værdipapir bliver slettet. Derved vil der ikke være aktive ordrer i ordrebogen, når handlen i et suspenderet værdipapir genoptages. Børsen kan beslutte at genoptage handlen i et suspenderet værdipapir med en auktion af 10 minutters varighed. I dag anvendes begrebet suspension i national lovgivning og i EU-regulering. De enkelte EUmedlemslandes tilsynsmyndigheder kan beslutte en regulatorisk suspension af handlen i et værdipapir. En regulatorisk suspension har effekt på alle handelspladser i EU for det pågældende værdipapir. Oplysning om etablering og ophør af en suspension vil, ligesom før, blive meddelt til markedet. 1 NASDAQ OMX Nordic Member Rules, version 2.7 gældende fra 4. maj (9)

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling... 2 1.2 Indsendelse af oplysninger

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.2 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 1. Børsmarkedet... 2 1.1. Sanktioner... 2 Aktier... 2 1.1.1. Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN 1 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2011 I FORORD... 3 I. BØRSMARKEDET... 4 1. PÅTALER... 4 1.1 ANSÆTTELSE AF NY DIREKTØR... 4 1.2 KORREKTE

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen NASDAQ OMX Copenhagen I. FORORD... 1 II. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER.... 2 1.1. Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 2 1.2. Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen Afgørelser og Udtalelser 2008 NASDAQ OMX Copenhagen I. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. FØR 1. JULI 2008... 5 1.1.1. Manglende oplysninger om selskabets økonomiske situation... 5 1.1.2. Oplysninger

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN I FORORD... 3 II. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. Halvårsrapport tilgængelig på selskabets hjemmeside forud for offentliggørelse... 5 1.2. Manglende

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1Hammershøj8830 Tjele Telefon 8799 3000CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S (i

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling... 2 1.2 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling...

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2008 - efter 1. juli HOVEDMARKEDET PÅTALER... 3 Offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelse, baseret på et urevideret regnskab, den sidste dag

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 HOVEDMARKEDET... 3 PÅTALER... 3 Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 3 Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister Sydbank A/S Att.: Direktionen Peberlyk 4 6200 Aabenraa 26. august 2019 Ref. SLO J.nr. 6376-0166 OFFENTLIGGØRELSESVERSION Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling Marts 2013 N y t Generalforsamling i børsnoterede selskaber Selskabslovgivningen, NASDAQ OMX Copenhagen A/S Regler for udstedere af aktier ( Udstederreglerne ) og Anbefalingerne for god Selskabsledelse

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2006

Afgørelser og Udtalelser 2006 Afgørelser og Udtalelser 2006 OMX Den Nordiske Børs København E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S Afgørelser og Udtalelser 2006 1. Oplysningsforpligtelser 1. 1 Tidspunktet for

Læs mere

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R 28. juni 2016 N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R I forbindelse med at Europa-Parlamentet og

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2007

Afgørelser og Udtalelser 2007 Afgørelser og Udtalelser 2007 OMX Den Nordiske Børs København ø en a n E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Læs mere

Nye oplysningsforpligtelser. DIRF medlemsmøde. Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

Nye oplysningsforpligtelser. DIRF medlemsmøde. Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. Nye oplysningsforpligtelser DIRF medlemsmøde Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008 Introduktion - Nasdaq OMX Børsens overvågning af selskaberne Nye oplysningsforpligtelser Introduktion - Nasdaq OMX Børsens overvågning

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør NASDAQ OMX Copenhagens regler for udstedere af aktier pkt. 4.1 (bilag

Læs mere

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder [Format: Vejledning] Finanstilsynet 23. oktober 2018 KARE J.nr. 133-0006 /AMV Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse ved ledelsesændringer i børsnoterede virksomheder Når en ledelsesændring

Læs mere

First North-selskaber og informationsforpligtelsen

First North-selskaber og informationsforpligtelsen First North-selskaber og informationsforpligtelsen til markedet af Nis Jul Clausen 1. First North Denmark en markedsplads for handel med værdipapirer Den daværende OMX Københavns Fondsbørs nu NASDAQ OMX,

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 8 i oplysningsforpligtelser for udstedere på

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S Nasdaq Copenhagen A/S 03-01-2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 5 1.1 REGLERNES GYLDIGHED... 5 1.2 IKRAFTTRÆDELSE... 5 1.3 ÆNDRING AF REGELSÆT... 5 1.4 FORTROLIGHED...

Læs mere

INTERNE REGLER VEDRØRENDE OPLYSNINGSFORPLIGTELSER FOR GLUNZ & JENSEN A/S

INTERNE REGLER VEDRØRENDE OPLYSNINGSFORPLIGTELSER FOR GLUNZ & JENSEN A/S INTERNE REGLER VEDRØRENDE OPLYSNINGSFORPLIGTELSER FOR GLUNZ & JENSEN A/S A. INDLEDNING Værdipapirhandelsloven (VPHL), Selskabsloven og "Regler for udstedere af aktier på Nasdaq OMX Copenhagen A/S 26-11-2015

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2001

Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Udvidelse af aktiviteter behov for supplerende informationer 3 1.2. For sen offentliggørelse

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S Nasdaq Copenhagen A/S 03-07-2016 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 4 1.1 REGLERNES GYLDIGHED... 4 1.2 IKRAFTTRÆDELSE... 4 1.3 ÆNDRING AF REGELSÆT... 4 2. BETINGELSER FOR

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2 Ikrafttrædelse...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2002

Afgørelser og Udtalelser 2002 Afgørelser og Udtalelser 2002 Forord Traditionen tro udgiver Københavns Fondsbørs en samling af de afgørelser og udtalelser for det forløbne år, som Fondsbørsen har fundet af betydning for forståelsen

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 253 Offentligt Finanstilsynet 8. juni 2007 Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Den 20. april 2007 offentliggjorde

Læs mere

INTERNE REGLER for HANDEL MED VÆRDIPAPIRER i ENALYZER A/S

INTERNE REGLER for HANDEL MED VÆRDIPAPIRER i ENALYZER A/S J.nr. 6458-7 EN/ml Dok 000089 INTERNE REGLER for HANDEL MED VÆRDIPAPIRER i ENALYZER A/S 1. Formål, værdipapirer. 1.1. Disse regler har til formål at sikre, at reglerne om handel med aktier mv. i Enalyzer

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-06-2013

Regler for udstedere af obligationer NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-06-2013 NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-06-2013 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 5 1.1 REGLERNES GYLDIGHED... 5 1.2 IKRAFTTRÆDELSE OG ÆNDRING AF REGLERNE... 5 2. BETINGELSER FOR

Læs mere

Børsselskabernes løbende oplysningspligt.

Børsselskabernes løbende oplysningspligt. Børsselskabernes løbende oplysningspligt. Medlemsmøde i DIRF den 14. april 2011 David Moalem, advokat, ph.d. Partner, Leder af Legal Services & Kapitalmarkedsretsgruppen Blot én af de problemstillinger,

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D.

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D. Praktisk Børsret Den 5. december 2012 v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015 David Moalem, advokat, Ph.D. 2 Fire spørgsmål på programmet 1 Hvorfor bruge krudt på børscompliance? 2 Hvem har ansvaret for at

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts 20181. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Aftale om børshandelsadgang

Aftale om børshandelsadgang December 2011 Aftale om børshandelsadgang Aftalen om børshandelsadgang gælder Sydbanks ebanking-løsninger (NetBank for private, MobilBank og Online Banking for erhverv). Ved børshandelsadgang har du mulighed

Læs mere

Nis Jul Clausen. 1 De nationale First North markeder har i så henseende haft forskellig succes. Mens det for

Nis Jul Clausen. 1 De nationale First North markeder har i så henseende haft forskellig succes. Mens det for First North selskaber og informationsforpligtelsen over for markedet 2 af Nis Jul Clausen 1. Indledning De enkelte nordiske NASDAQ OMX børser har gennem en årrække drevet markedspladser, hvor små og mellemstore

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs Oplysningsforpligtelser for udstedere af aktier

OMX Den Nordiske Børs Oplysningsforpligtelser for udstedere af aktier OMX Den Nordiske Børs Oplysningsforpligtelser for udstedere af aktier Indhold Indhold... 2 1 GENERELLE OPLYSNINGSFORPLIGTELSER... 3 1.1 Generalklausul... 3 1.2 Korrekte og relevante oplysninger... 5 1.3

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Ad dagsordenens pkt. 2 Bestyrelsens orientering om plan for kapitalforhøjelse.

Ad dagsordenens pkt. 2 Bestyrelsens orientering om plan for kapitalforhøjelse. Fondsbørsmeddelelse nr. 06-2008. Forløb af ekstraordinær generalforsamling i Viborg Håndbold Klub A/S. Indkaldelse til ny ekstraordinær generalforsamling i Viborg Håndbold Klub A/S. Indgåelse af betinget

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber

Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber OFFENTLIGGØRELSE AF INTERN VIDEN 2 Den almindelige regel om offentliggørelse En udsteder skal hurtigst muligt offentliggøre intern viden,

Læs mere

Regler for handel med værdipapirer. Sparekassen Faaborg A /S's regler for handel med værdipapirer

Regler for handel med værdipapirer. Sparekassen Faaborg A /S's regler for handel med værdipapirer Sparekassen Faaborg A /S's regler for handel med værdipapirer 1. Indledning Følgende betingelser gælder for handel med finansielle instrumenter isparekassen Faaborg A/S. I øvrigt gælder Sparekassen Faaborg

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2003

Afgørelser og Udtalelser 2003 03 Afgørelser og Udtalelser 2003 Forord Københavns Fondsbørs ønsker løbende at orientere markedet om, hvordan Fondsbørsen fortolker og administrerer den regulering, der gælder for udstedere af børsnoterede

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30 55 77 51 Ordinær generalforsamling i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S ("Selskabet") afholdes tirsdag den 29. maj

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

EUROPEAN LIFECARE GROUP A/S

EUROPEAN LIFECARE GROUP A/S VEDTÆGTER for EUROPEAN LIFECARE GROUP A/S Selskabets navn er European Lifecare Group A/S. 1 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: Danske Lægers Vaccinations Service A/S (European Lifecare

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Lov om Værdipapirhandel 27, 27a og 37 (bilag 1). Intern viden

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for insideres handel med selskabets værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør af Aktieselskabslovens 53 (bilag 1), Lov om Værdipapirhandel 28

Læs mere

Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00

Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00 Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00 Velkommen Bestyrelsen ved Direktør Poul Erik Tofte CFO Per Have Tidl. intern revisionschef Jørgen Madsen og direktionen Direktør Peter Ott, PFA Portefølje Administration

Læs mere

NeuroSearch realiserede et underskud af primær drift på 6,1 mio.kr. i første halvår 2019 (underskud på 2,8 mio.kr. i samme periode 2018).

NeuroSearch realiserede et underskud af primær drift på 6,1 mio.kr. i første halvår 2019 (underskud på 2,8 mio.kr. i samme periode 2018). Selskabsmeddelelse nr. 20-19 Side 1 af 11 Selskabsmeddelelse NeuroSearch A/S NeuroSearch realiserede et underskud af primær drift på 6,1 mio.kr. i første halvår 2019 (underskud på 2,8 mio.kr. i samme periode

Læs mere

MiFID II og MiFIR. 1 Formål

MiFID II og MiFIR. 1 Formål MiFID II og MiFIR DIREKTIV OM MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG OPHÆVELSE AF EU- ROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/39/EF SAMT FORORDNING OM MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER 1 Formål

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2000

Afgørelser og Udtalelser 2000 Afgørelser og Udtalelser 2000 C Afgørelser og Udtalelser 2000 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Overtrædelse af værdipapirhandelslovens 27, stk. 1 offentlig påtale fra Fondsbørsen selskabet

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Dato: 6. april 2010 Tidspunkt: 16.00 Årets meddelelse nr.: 8. Side 1 af 5. Blue Vision A/S Indkaldelse til ordinær generalforsamling.

Dato: 6. april 2010 Tidspunkt: 16.00 Årets meddelelse nr.: 8. Side 1 af 5. Blue Vision A/S Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Dato: 6. april 2010 Tidspunkt: 16.00 Årets meddelelse nr.: 8 Side 1 af 5 Blue Vision A/S Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Nedenfor fremsendes Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue

Læs mere

Handelsbanken. 1. Børshandel i Webbank

Handelsbanken. 1. Børshandel i Webbank Handelsbanken Indholdsfortegnelse: 1. Handel på de Regulerede markeder (i det følgende kaldet børshandel) i Webbank 2. Børshandel er for den erfarne investor 3. Limiteret ordre - børs handles på Det regulerede

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern 8. juni 2016 N Y E R E G L E R O M O F F E N T L I G G Ø R E L S E A F I N T E R N V I D E N, M A R K E D S S O N - D E R I N G O G L E D E N D E M E D A R B E J D E R E S T R A N S A K T I O N E R Den

Læs mere

Forretningsorden for direktionen. Vestas Wind Systems A/S. Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1

Forretningsorden for direktionen. Vestas Wind Systems A/S. Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1 Forretningsorden for direktionen Vestas Wind Systems A/S Forretningsorden for Vestas Wind Systems A/S direktion 1 Indholdsfortegnelse Direktionens sammensætning 3 Direktionens opgaver, kompetence og ansvar

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 6.07. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

Klik her for tilmelding til den ekstraordinære generalforsamling den 11. januar 2010.

Klik her for tilmelding til den ekstraordinære generalforsamling den 11. januar 2010. Dagsorden og forslag EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Til aktionærerne i DFDS A/S CVR-nr. 14 19 47 11 Bestyrelsen for DFDS A/S ( DFDS ) indkalder til ekstraordinær generalforsamling, som afholdes Mandag

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 31.3.2017 L 87/411 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/588 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2004

Afgørelser og Udtalelser 2004 Afgørelser og Udtalelser 2004 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 Postbox 1040 DK-1007 København K Tlf. +45 33 93 33 66 Fax +45 33 12 86 13 cse@cse.dk www.cse.dk 04 Forord Afgørelser og Udtalelser 2004

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 22. juni 2017 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Formuepleje LimiTTellus A/S

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Formuepleje LimiTTellus A/S Aarhus, den 13. maj 2014 Indkaldelse ekstraordinær generalforsamling i Bestyrelsen indkalder i henhold vedtægternes pkt. 4 ekstraordinær generalforsamling i, CVR-nr. 28483597, der afholdes Onsdag, den

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

OMX Surveillance. Stockholm

OMX Surveillance. Stockholm OMX Surveillance Månedsrapport september 2008 Stockholm I løbet af september har OMX Nordic Exchange Stockholms Disciplinær Komité truffet beslutning i en enkelt sag. Sagen omhandlede en situation, hvor

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

Markedsmisbrugsforordningen. De vigtigste ændringer for udstedere

Markedsmisbrugsforordningen. De vigtigste ændringer for udstedere Markedsmisbrugsforordningen De vigtigste ændringer for udstedere Markedsmisbrugsforordningen Overblik for udstedere VHL MAR Hvordan bør man forholde sig til ændringerne? Realitetsgrundsætningen Intern

Læs mere

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Dagens program 1. Hvad er Finanstilsynets rolle på kapitalmarkederne? 2. dan arbejder Finanstilsynet i praksis med en 27-sag?

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S

Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S side 1 af 6 Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S Indhold: 1 Bestyrelsens sammensætning... side 2 2 Bestyrelsens kompetencer... side 2 3 Bestyrelsesmøder,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr V E D T Æ G T E R for RTX A/S cvr. nr. 17 00 21 47 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research A/S (RTX A/S), RTX Wireless Communication

Læs mere

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden?

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? UDKAST af 10. februar 2017 Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? Er din virksomhed omfattet af reglerne om offentliggørelse af intern viden? Så har du måske

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S

Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S Side 1 af 9 Dagsorden i følge vedtægterne: Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S onsdag den 2. maj 2018 kl. 16.00 Vesterbro 18, 9000 Aalborg. 1. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II 27/06/2017 ESMA70-872942901-63 DA Indhold 1 Anvendelsesområde...

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S Nasdaq Copenhagen A/S 03-07-201601-2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...53 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER...64 1.1 REGLERNES GYLDIGHED...64 1.2 IKRAFTTRÆDELSE...64 1.3 ÆNDRING AF REGELSÆT...64 2. BETINGELSER

Læs mere

MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG VÆRDIPAPIRER - MiFID II og MiFIR

MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG VÆRDIPAPIRER - MiFID II og MiFIR MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG VÆRDIPAPIRER - MiFID II og MiFIR 1 Formål EU-Kommissionen stillede den 20. oktober 2011 forslag til en revision af det nugældende direktiv om markeder for finansielle

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 J. nr. 36900 V E D T Æ G T E R for RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 30-05-2011 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX Telecom A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research

Læs mere