Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00"

Transkript

1 Referatet er godkendt Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl Til stede: Ditte G, Kristina, Isak, Cathrine, Lars, Steffen, Ditte, 2 tolke 1 Valg af referent og ordstyrer Ordstyrer: Ditte G Referent: Ditte H 2 Godkendelse af dagsorden Hovedvægten lægges på punkt 4 for at overholde tiden, hvis de øvrige punkter ikke nås kommer det som skriftlig orientering. Julefrokost kommer med som punkt 4, j Dagsorden godkendt 3 Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 14. juni 2007 (rettelse) Referat fra den 27. august. Ingen kommentarer til referatet 4 Emner til diskussion a. NORDCAP Fra UF til DSIU - UFs erfaringer med kampagner og projektorienteret arbejdsform - FFOs inddragelse af UF - Alternative mødeformer - Erfaring med integrationskampagne - Den gode historie Fra DSIU til UF - Spasserspillet - Brevkasse - Integrationsprojekt - Politiske udvalg: hver gruppe præsenterer resultat af uddannelsesweekenden - Fællesskab og samarbejde - Politisk temadag - Ban Vejen-projektet

2 - Ulandsprojekt i Uganda Program i København Lars har bestilt tid til Dialog i mørke på Eksperimentariet kl og 14. Frokost bliver på Eksperimentariet for at undgå ekstra transport Der er indlagt tid til shoppingtur på Fisketorvet Ditte: Nordmændene har meget erfaring med kampagner. De søger mange forskellige fonde og går ikke nødvendigvis igennem staten, hvilket vi kan lade os inspirere af. De er ret synlige, som DSIU også gerne vil være, så vi skal høre hvordan de gør konkret. Steffen: Den gode historie: en gang om måneden præsenterer de en historie om en person med handicap. Deres hjemmeside er mere spændende end vores Det vi gerne vil fortælle om: brevkasse, spasserspillet, vores integrationserfaringer, præsentere arbejdet i de forskellige politiske udvalg/ politikpapirer, orientere om politisk konsulent, ønske om samarbejde om uddannelse via Nordisk Råd. (Nordisk Film skal rettes i tidligere referat til Nordisk Råd) b. Diskussion af arbejdsmarkedspolitisk udvalg. Cathrine: De var 4 medlemmer, 1 har trukket sig og et medlem kan kun komme hver anden gang, så nu er de kun 2 tilbage. Det er svært at motivere sig og organisere arbejdet, når der ikke er så meget energi, hvorfor det ikke fungerer, når der kun er 2. De har ikke været i stand til at holde nogle møder. Cathrine synes dog det er spændende og er fortsat interesseret i at være med i udvalget, hvis det kommer op at stå. Forslag om at nedlægge udvalget. Kristina: synes også at udvalget skal nedlægges, så der ikke bruges ressourcer på det. Mange af punkterne fra udvalget kan høre under de andre udvalg. Ditte: Det er ærgerligt at nedlægge det. Hvis der ikke er interesse må det nedlægges, men i første omgang kan vi søge efter evt. nye frivillige i medlemsorganisationerne. Steffen: Der er brugt meget krudt på arbejdsmarkedspolitik i DSIU, og det er noget der er vigtigt for mange, men der findes god lovgivning på området og der er en stor gruppe i DSI som beskæftiger sig med området, så måske er der ikke basis for udvalget i DSIU på nuværende tidspunkt. Støtter op om at lave en rundspørge i medlemsorganisationerne, for at se om der sidder nogle med engagement, men ellers kan det lukkes ned. Kristina: Det er ved at være det tidspunkt hvor der søges medlemmer til udvalgene Isak: vi skal ikke lade os binde af de eksisterende strukturer men lægge indsatsen der, hvor der er interesse. Vi må være bevidste om, hvor mange menneskelige ressourcer der er til stede. Steffen: De ressourcer der skal afsættes til at hverve nye frivillige er de ressourcer som udvalgsformændene sætter af til at invitere nye kandidater til udvalgene Beslutning: Vi giver det en chance nu, hvor udvalgsformændene for alle udvalg alligevel skal søge nye frivillige. Arbejdsmarkedspolitisk udvalg benytter denne mulighed for at engagere nye aktive, hvis dette ikke lykkes lukkes udvalget ned for nu.

3 c. Hjemmesidespillet. Lars har tit været inde og set, at spasserspillet har været nede. Hvis det flyttes til en anden server, hvilket koster 1100 kr., skulle det køre hele tiden. Isak: forslag om at lægge det på andre sites, hvor folk støder på det. Lars: Støtter op om Isaks ide. Rent teknisk er det ikke så let, men der er nogle spilportaler, hvor der kan komme et link og en beskrivelse af spillet. Medie- og kampagneudvalget vil gerne tage sig af det, men de skal først udarbejde kampagne/ promovering. Det vil især være godt hvis linket fører spillerne til vores hjemmeside. Beslutning: Det er besluttet at finansiere at lægge spillet på ny server. d. Ulandsarbejde Skal vi gå videre til fase 2? Forundersøgelse er gået godt, vi har fundet gode samarbejdspartnere. Fase to er en partnerskabsseminar Steffen og Isak fortæller om turen: Det var en god tur. I Uganda har de tidligere haft en ungdomskomite, men den er snart ved at have gjort sit arbejde, så der var ved at blive indsat en ny, mens de var på besøg. God mulighed for samarbejde, fordi de starter op nu. Der var en god energi. De var glade for at der blev lagt op til et seminar, hvor ideer udvikles i samarbejde, så det bliver en ligeværdig proces. De var også på besøg i landsbyer for at se tidligere projekter. Steffen: deltagerne på turen har konkluderet en masse undervejs, som der ikke er tid til at fortælle en masse om, men: - Det er nødvendigt at have fokus på køn - Når man ser deres utrolige fattigdom, er politisk empowerment ikke det eneste samarbejdsmulighed. Det er nødvendigt også at tænke indkomstgenerering ind i projektet og ikke blot organisationsudvikling. Man skal arbejde for begge dele. Strategi: Blue ocean = vi skal tænke i det, de andre ikke gør. Man skal ikke konkurrere på de andres vilkår, men finde på nye ting. Vi vil gerne hjælpe dem med at lave noget organisationsudvikling og kapacitetsopbygning. Men vi vil også gerne hjælpe dem med det andet, hvis de er interesserede. De skal dog ikke tvinges til noget, derfor partnerskabsseminar, hvor det videre forløb planlægges Det vigtigt at høre dem. Derfor vil vi bruge AI. Steffen var imponeret over de unge som de besøgte. Isak: der uddannes mange, som der ikke er job til, hvorfor der ikke kan arbejdes med samme centraliserede handicappolitik som herhjemme. Derfor var empowerment projekter ude i landsbyerne meget spændende. Der er endvidere meget langt fra projekter inde i hovedstaden, Kampala, og ud til landsbyerne. Beslutning: Opbakning fra bestyrelsen til at gå videre til fase 2, som skal også følge den skitserede plan. Interessant at vi tænker nyt, så vi ikke påtvinger dem noget, men spørger til hvad deres behov er. Diskussion af hvem skal af sted Vi lægger op til at det er en kvinde, for at imødegå tanken om kønskvotering.

4 Ditte: synes det er fint, at der sendes 4. af sted. Ser ikke noget problem i at sende Steffen af sted igen. Det må være Steffens vurdering, hvor meget arbejde der ligger i det/ hvor meget der er på sekretariatet, om han kan tage af sted. Isak: Ser det som en styrke, at Steffen var med. Cathrine: Mener det er en god ide at forskellige handicap repræsenteres, så det ikke kun er fysisk funktionsnedsættelse. Foreslår at Kristina eller Cathrine. Steffen: Det er også en god ide, at det er en som sidder i bestyrelsen (Kristina og Cathrine) Beslutning: Cathrine deltager som 4. deltager e. Projekt HUC Steffen: Projektet inkluderer blandt andet et uddannelsescenter og spørger, om vi vil sidde med i deres styregruppe eller følgegruppe. Det koster os ikke noget, vi skal blot lægge navn til det. Vi løber ingen risiko. Steffen anbefaler at vi går ind i arbejdet. Isak: Det lyder fint, men er lidt bekymret for, hvorvidt det er relevant for DSIU, men derfor er det vigtigt, at vi er med og sørger for, at det bliver relevant for os. Steffen: synes det er vigtigt at vi er med, så der kommer en ungdomsvinkel på det. Er glad for at vi er inviteret med. Ditte: vi skal støtte op om det. Synes at det er en god ide at uddanne folk til at sidde i styrelser. Vi skal møde op med åbent sind. Beslutning: Det er besluttet at vi går ind i arbejdet f. Event forslag. Lars har fået ideen at lave en event-konkurrence på hjemmesiden, for at få aktiveret/ involveret aktive ude i medlemsorganisationerne. Alle kan nominere en event og hvert kvartal (eller som det passer) kan vi trække en vinder/ vælge den som har fået flest stemmer. Det vil styrke DSIUs relevans ude i medlemsorganisationerne. Event: små happenings på gaderne og lignende. Der er generelt opbakning fra bestyrelsen til ideen. Det er dog vigtigt, at det på forhånd afklares, hvilke typer af events der er mulige, og hvem der er ansvarlige for hvad i forbindelse med udførelsen af events ne. Isak: Det vil gøre at vi er mere med på beatet. Det er også en god måde at bruge idepuljen på. Frisk og ungt. Det kan måske skabe noget dynamik. Der skal selvfølgelig være snor i det fra bestyrelsens side. Steffen: Det er en god måde at gøre vores hjemmeside mere dynamisk. Det er en god måde at opfange hvad der rør sig. Vi forpligter os dog til at gennemføre det. Det er utroværdigt, hvis vi ikke gennemfører. Derfor må vi sortere de indkomne forslag, før de lægges til afstemning.

5 Cathrine: Den hjemmeside vi har nu er meget konservativ. Vi skal være mere med på beatet. Lars: Det er en god ide. Ikke kun for at gøre hjemmesiden bedre, men vil også give bedre forankring i medlemsorganisationerne. Enig med Steffen om at sortere når forslagene kommer ind, ikke når der er stemt. Vi skal forpligte os til at gennemføre det, som der er stemt om. Ditte: vi er nødt til at afklare, hvad vi forstår ved happenings. Vi kan ikke have en hjemmeside, som opfordrer til ulovligheder, når vi skal samarbejde med politikere m.m. Men det er en god ide at have et forum, hvor folk kan komme med ideer, men det er nødvendigt, at det er lovligt, når det foregår i DSIU-regi. Steffen: vi skal bare stille klare regler op for hvad vi kan. Kræve at den der stiller forslag skal medvirke til happening. Beslutning: Der er opbakning til forslaget. Nedsættes en arbejdsgruppe med Lars og Ditte H. g. DSI-Ungdom og DSI DSI laver aktiviteter på ungdomsområdet uden at tage os med på råd. Senest har DSI lavet et børne-/ungdomsprojekt, som vi ikke er involveret i. Steffen: Synes det er vigtigt, at vi er med og stiller krav til DSI om inddragelse. Vi skal dog være indstillet på at imødekomme det. Kristina: vi skal helt bestemt arbejde for at blive inddraget. Ditte: vores vinkel er anderledes. Det har givet pote, når vi medvirker. Det er ikke sikkert at udvalgene skal være med. Bestyrelsen må tage ansvaret på sig, især formandskabet, men udtrykker ønske om at udvalgsformænd bakker op. Isak: Det er svært at hamle op med DSIs frivillige, som har været aktive i 30 år, men det er god erfaring, og det kvalificerer DSIU at være med. Steffen: det er fornuftigt, at det primært er formandskabet, der påtager sig opgaven, men det er vigtigt at hele bestyrelsen vil være med, for der er meget arbejde i det. Det er rigtigt, at vi mangler erfaring, men hvis vi ikke deltager, får vi heller ikke erfaringen. Det er også en uddannelse af os. Det er fint at være med i udvalg, men det primære er, at vi skal med på møderne med ministrene, KL m.fl. En af os skal være med på DSIs repræsentantskabsmøde, hvor projektet om unge skal præsenteres. Vi skal holde oplægget, så vi kan markere os. Ditte: som ungdomsrepræsentanter må vi gerne være anderledes og holde fast i de problemstillinger vi ser. Vi skal ikke lade os kue af de erfarne. Som unge er det os, der ved, hvad der rør sig. Beslutning: Der er opbakning til at støtte op om øget inddragelse i DSI. h. DUF s delegeretmøde Steffen: DUF-arbejdet er vigtigt. DSIU kan sende 2 delegerede og 2 observatører. Flere af vores medlemsorganisationer kan også sende repræsentanter, så samlet kan vi sende 12 personer. DSIU: Ditte,

6 Kristina, Isak og Peter. DBSU: Lars og ven. DDU: Cathrine og ven (Cathrine vil sørge for at DDU sender en anden repræsentant, hvis hun ikke kan deltage) Miriam vil gerne holde formøde med vores delegation. Det er vigtigt at prioritere formødet, så vi er forberedte. Ditte: Vi skal ikke kun tale om handicap, men også andre emner vi er interesserede i, som fx integration m.m. Hovedopgaven er at gøre os synlige uden at fokusere på vores handicap. Steffen: Det vi kan gøre er at deltage i debatten, synliggøre os. Mange ting er besluttet på forhånd. Men stille og roligt kan vi lave nogle gode partnerskaber med andre organisationer og foreninger. Tilmelding er på fredag den 26. oktober. Steffen kan tilmelde dem, der deltager på vegne af DSIU, men dem der deltager for medlemsorganisationer, må selv sørge for at tilmelde sig. Beslutning: Peter og Ditte deltager som delegerede, Isak og Kristina som observatører for DSIU. Forslag om at opstille Peter til DUF styrelsen. Der skal også opstilles en suppleant for Peter. Måske er Sif interesseret? Ellers er Isak interesseret i at opstille som suppleant i. Repræsentantskabsmødet marts Sted: vi forsøger at booke Kalundborg vandrehjem Kristina: forslag om at de delegerede fra Medlemsorganisationerne kan dele værelse, hvis de ønsker det. Forslag til aktiviteter/ aften: Ulands-aften Etisk debat-spillet Indhold på mødet: Ditte: Repræsentantskabet skal føle, at deres beslutninger kommer til live, så vi skal lægge vægt på at formidle fra os til dem. Generelle debatter og hyggeligt samvær, så vi får gjort nye frivillige interesserede i DSIU. Steffen: der skal laves handleplan og årsberetning, som vi skal i gang med. Vi kan starte pr. mail På valg: Cathrine genopstiller Lars er ikke sikker på om han genopstiller. Han vil gerne, men må tænke over det pga. ny arbejdssituation. Isak genopstiller j. Julefrokost for bestyrelsen Dato: lørdag den 8. december. Sted: Steffen har nogle ideer, så Ditte H og Steffen vil arrangere det

7 5 Projekter, aktiviteter og status a. Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter. Springes over gennemgås med nordmændene b. BAN VEJEN for dit fremtidige job Der er afholdt en afsluttende temadag, som gik godt. Vi har fået penge fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. c. Kampagne- og medieudvalget Medie- og kampagneudvalget afholder snart første møde, hvor de skal snakke om spasserspillet m.m. Grundlæggende er formålet synlighed Det er Sara, Peter og Ditte G som er med i udvalget. Det skal afklares hvorvidt Rasmus også er med. Udvalget skal i første omgang få noget erfaring. Det ses som en styrke, at de bor tæt på hinanden for hurtigt at kunne holde møder og reagere. Derfor er det opstartet som et lille udvalg. Det er et forsøg i første omgang. Lars: vil gerne opfordre til at medie- og kampagneudvalget kigger på de redskaber, som vi fik på uddannelsesweekenden. Kristina: Der er et fyldestgørende referat fra lørdag d. De politiske udvalgs aktiviteter og temadage. - Det skal afklares, hvilken betydning det får i forhold til DUF-tilskud, at DSIU vil lave kampagner. Steffen og Miriam har defineret nogle forskellige scenarier som de vil diskutere med DUF. - Udvalgene skal have mulighed for at arbejde med det de har forberedt på uddannelsesweekenden - Uddannelsespolitisk udvalg (Isak): Halvdelen af udvalget var til stede i weekenden. De vil gerne lave en generel plakatkampagne kampagne, om hvorfor der ikke er flere med handicap, som får sig en uddannelse. Koncept: der mangler en brik. Visuelt: et billede fra forskellige situationer i studielivet, hvor der mangler en puslespilsbrik. Målgrupper: universitets- og erhvervsverden, erhvervsorganisationer og fagblade. Ønsker at få det gjort til en gimmick i medierne. Socialpolitiks udvalg (Kristina): De har tre punkter i deres politikpapir. De ønsker at lave en kampagne vedrørende hjælperordning til teenagere: Koncept: Vil du have din mor med på date?. Målgruppe: folkeskoleelever/ unge på ungdomsuddannelserne, politikere Udvalget er begejstret for rollemodel-tanken på folkeskoler og ungdomsuddannelser. I forhold til den anden målgruppe, politikerne og vælgerne, vil de køre noget presse og skabe noget debat. Tidsplan: køre i september. Tilgængelighedsudvalg (Lars): Har tre punkter i deres politikpapir: 1. prioritet er mulighed for at rejse på forskellige måder. 2. prioritet er tilgængelighed til kultur- og byliv. I weekenden startede de med at planlægge en stor event-kampagne, men den blev droppet. De har i stedet besluttet at lave mere traditionelt politisk arbejde på 1. prioritet. De vil samle historier om problemer med at rejse fx Isabellas. Først vil de prøve at få politikerne i tale, hvis dette ikke lykkes vil de forsøge at gå igennem medierne.

8 Isak: hvordan er forholdet/ rollerne mellem medie- og kampagneudvalg og de øvrige udvalg? Lars: udtrykker ønske om bedre information udvalgene imellem omkring aktiviteter Ditte: Godt at der er kommet gejst i de politiske udvalg. Det er vigtigt, at de forskellige tiltag cleares i bestyrelsen, så bestyrelsen kan følge med og stå inde for tiltagene. Medie- og kampagneudvalget har kun et mål: det er at gøre synlig - generel synlighed i det offentlige rum. Men de vil ofte kunne samarbejde med de politiske udvalg Steffen: Bestyrelsesmødet er det forum, hvor de forskellige udvalg kan cleare og følge med i hinandens arbejde. Derfor er det vigtigt, at der er et bestyrelsesmedlem repræsenteret i hvert udvalg. Medie og kampagneudvalget kan blive en koordinerende faktor og på længere sigt blive en erfaringsgruppe. Kristina: Det var rart, at de forskellige udvalg mødtes og så hinanden i weekenden. Det fremmer samarbejdet at de forskellige udvalg kender hinanden Cathrine: rejste forslag om at referater fra de forskellige politiske udvalg sendes rundt til de øvrige udvalg, så alle kan følge med. Ditte: Vi skal passe på ikke at sende for mange mails rundt, men alle referater ligger inde på hjemmesiden. Forslag: at holde et møde en gang om året, hvor alle mødes. e. Brevkasse Vi afventer tegninger fra Ditte og 2 historier fra Sigrid Brevkassen skulle ellers være klar til launch f. Sekretariatet Ditte H er startet som kommunikationsmedarbejder g. Invitationer - Lokal organisation i Bourdeaux. Ditte anbefaler ikke arrangementet, mener at der er andre fora som er mere relevante. - Uddannelse i Appreciative Inquiry (AI) i DUF. Kristina er interesseret, måske Cathrine Frivillighed.dk og duf.dk er gode hjemmesider h. Økonomisk status. Underforbrug på de fleste puljer Overforbrug på repræsentantskabsmøde. Samlet set ser det godt ud.

9 6 Orientering fra: a. Bestyrelsen b. Sekretariatet 7 Evaluering af dagens Bestyrelses-møde Isak: Rækkefølgen af emner til diskussion kunne ændres, så de punkter hvor vi skal have gode ideer og være kreative ligger først. Kristina: Det er godt, at meget af informationen kommer i bilag, så de ikke behøver at siges på mødet. Bilagene må dog gerne komme ud tidligere. 8 Næste møde 8. december 9 Eventuelt Ingen punkter til evt.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007. Godkendt referat Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Onsdag d. 16. januar kl. 15 18.00 Til stede: Isak næstformand Cathrine Kristina Lars Fra sekretariatet: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej.

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej. Referat fra bestyrelsesmødet den 8. december: Til stede: Ditte Guldbrand Christensen Isak Kornerup Houe Lars Holm Sørensen Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen (punkt 1-4c) Ditte Heering Holt Steffen Møller

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007)

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007) Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007 Kalundborg Vandrehjem, Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Isak Kornerup Houe, Lars Holm Sørensen, Kristina Ladingkær og Cathrine Jeppesen. Fra sekretariatet:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Kristina Ladingkær, Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 17. oktober kl. 12.00 17.00

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer),, Benedikte og Sif (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Fredag d. 28.

Læs mere

Handleplan 2008 DSI-Ungdom

Handleplan 2008 DSI-Ungdom Handleplan 2008 DSI-Ungdom Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Letlæselig version... 3 Indledning... 4 Visioner for DSI-Ungdom... 4 Politiske aktiviteter... 5 Uddannelsespolitisk

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Rie Lynge Rasmussen Rebecca Delfs DSI-Ungdoms sekretariat;

Læs mere

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007.

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Referat godkendt REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Lars Holm Sørensen, Thomas Settergren og Brian Damsgaard. Samt Steffen Møller Fjordside og Line Mørkegaard

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Tilstede: Katrine, Mads, Anders, Louise, Sigrid, Fie, Thor (fra punkt 5), Sidsel og Miriam (referent) Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Tilstede: Isabella Leandri-Hansen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Rie Lynge Rasmussen og Miriam Madsen (referent) Afbud: Rasmus Storgaard, Tim Hansen og Frederik

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007

Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007 Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007 Tilstede: Repræsentanter fra medlemsorganisationer: Ditte Guldbrand Christensen (MUG), Isak Houe (MUG),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Tilstede: Trine, Sigrid, Nicolai (under punkt 4), Rie, Sidsel, Signe, Mads, Louise (fra punkt 5) og Miriam (referent). Afbud: Oliver Dagsorden: 1. Velkommen

Læs mere

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen Sif Holst DSI-Ungdoms sekretariat: Steffen Møller Fjordside (ordstyrer), Miriam Madsen, Ditte Holt (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen,

Læs mere

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet.

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet. Referat fra bestyrelsesmødet, tirsdag, d. 28. april 2009 kl.17-20.30 på sekretariatet Tilstede: Isak K. Houe, Rie Rasmussen, Ninna Engelbrecht, Peter Mikkelsen, Miriam Madsen (sekretariatet) og Sif Holst

Læs mere

Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008

Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008 Tid og sted Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008 Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 142, DK-9690 Fjerritslev Fra fredag d. 28. marts kl. 19.00 til søndag d. 30. marts

Læs mere

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE EUDY-Dato: 31/3-2019 Tid og sted: 11:00-16:00 på Brohusgade 17 Ordstyrer: Henrik M. Hørlyck (HH) Referent: Michael Steenberg (MS) Til stede: Victoria Larsen (VL), Mads Jensen (MJ), Mads Jensen (MJ) og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Tilstede: Mads Brix Baulund, Tim Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen (referent) Under punkt 4-5 desuden: Kim Steimle

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Tilstede: Sigrid, Mads, Signe, Sidsel, Rie og Miriam (referent) Afbud: Louise, Trine og måske Oliver Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl.

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl. Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Handicaprådet 30-01-2018 17:00 30-01-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 30. januar 2018 17:00-19:00 Rådhuset, lok. 390 Per Jensen Jan Sejersdahl

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer,

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer, INVITATION LILLESKOLETRÆF 2018 Velkommen til Lilleskoletræf 2018. Hvad er det for et samfund, vi laver lilleskole i og lilleskole til? Hvad er det for fællesskaber og offentligheder, der omgiver vores

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 1. september 2009, kl. 16-20, Kløverprisvej, mødelok. 2 Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl Madsen, Cathrine Jeppesen, Isak Kornerup

Læs mere

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. februar 2012 Tilstede: Tim Hansen, Rasmus Storgaard, Rie Rasmussen, Thomas Arpe, Ulrik Klintrup Dahl Madsen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

TI-DK bestyrelsesmøde

TI-DK bestyrelsesmøde TI-DK bestyrelsesmøde Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 17.00 hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, Baghuset. (Hvis porten er lukket, ring på tlf. 25 53 56 62) Referat: 1. Deltagere. Poul, Knut, Christine,

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl. 12-17 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 12.00 Frokost Ansvar 12.45 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 13.00 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35 Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 Introduktion af nye repræsentanter 18.00-19.00 Aftensmad 19.00-19.30 Velkomst Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere Isak

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Referent: Frederikke Ordstyrer: Deltagere: Alle (,,, Nynne, Tilde,, Frederikke og Sabina) Ikke tilstede: Ingen 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer 2):

Læs mere

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH DAGSORDEN for den 17. december 2011 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH 11.10 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH 11.15 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d.

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde 3-4. oktober 2014 Tilstede: Louise, Mads, Anders, Sigrid, Fie, Katrine, Thor (fra punkt 8), Sidsel og Miriam (referent). Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Tilstede: Thor, Sigrid, Fie, Sidsel, Anders, Mads, Louise (fra punkt 6) og Miriam (referent). Katrine var desværre syg. Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2.

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden.

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden. af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Torsdag den 19. april 2018, kl. 15.30-ca. 20.30 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Indledning fra formanden: 2018 er kommet godt fra start.

Læs mere

DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011. 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011. 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH 14.10 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH 14.15 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH BESTYRELSESWEEKEND I SUMH DAGSORDEN 6.-7. MAJ 2017 Bestyrelse: Anders, Alice, Mette, Nicolaj, Sofie, Frederik (kun søndag) Sekretariat: Nina, Karen (Lørdag), Cecilie (Søndag) Sofie og Nina bød velkommen

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Foreningen af Danske Lægestuderende

Foreningen af Danske Lægestuderende Dagsorden Repræsentantskabsmøde Mandag den 13. November 2017, kl. 16:30,, 5230 Odense M 1. Formalia 16.30 16.40 1. Valg af dirigent Maria indstilles 2. Valg af referent Jonas indstilles 3. Valg af kommunikationsansvarlig

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark 1 Sammenslutningens navn og hjemsted. Stk.1 Sammenslutningen navn er: Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark, herefter kaldet

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH Referat af bestyrelsesmøde d. 18. maj 2012 Tilstede: Osman Sari, Camilla Heide Sørensen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen (fra punkt 6), Rasmus Storgaard (via skype), Rie Lynge Rasmussen og Miriam

Læs mere

Vedtægter for det nationale Sund By Netværk i Danmark

Vedtægter for det nationale Sund By Netværk i Danmark Vedtægter for det nationale Sund By Netværk i Danmark 1 Navn Stk. 1. Netværkets navn er Sund By Netværket, og er et uafhængigt fagligt forum. 2 Formål Stk. 1. Målsætningen med Sund By Netværket i Danmark

Læs mere

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL. 10.30-15.45 Tilstedeværende: Mads, Sigrid, Jonas, Mads, Mette (går tidligt), Niels, Fie (går tidligt), Louise (ankommer kl 12) Nina, Karen, 1. VELKOMMEN & CHECK IN (10 MIN)

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Alt i alt håber vi, at Lilleskoletræf 2017 vil klæde bestyrelser og ledere endnu bedre på til at skabe skole nu og i fremtiden.

LILLESKOLETRÆF Alt i alt håber vi, at Lilleskoletræf 2017 vil klæde bestyrelser og ledere endnu bedre på til at skabe skole nu og i fremtiden. INVITATION LILLESKOLETRÆF 2017 Velkommen til Lilleskoletræf 2017. Hvad skal der til for at lave lilleskoler i dag? Og hvorfor er det stadig vigtigt? Det er nogle af de spørgsmål vi skal zoome ind på og

Læs mere

INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING

INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 Velkommen til Lilleskoletræf 2019. Hvad vil det sige, og hvad kræver det, at være en skole til tiden? Hvilken

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Evaluering af mål A: Fokus på brugerindflydelse På Hjortens årlige seminar på Sølyst tilbage i 2011 var der generel enighed om, at der er

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Signe Nørgarrd Pedersen er opstillet, og har opnået tillid ved valget.

Signe Nørgarrd Pedersen er opstillet, og har opnået tillid ved valget. Pkt. Emne Tid 1 Formalia a. Valg af referent Valgt er Vivianna Axelgaard b. Valg af ordstyrer Valgt er Marie Lykke Diget c. Godkendelse af dagsorden Dagsordnen er godkendt. Fredag 19.00 V 2 Valg af formand

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet]

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] Indhold Dagsorden for FU-møde... 2 Dagsorden Januar BM 11. - 13 Januar... 3 Økonomi... 3 ES... 6 Referat af FU-møde d. 22. december 2012...

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014

Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014 Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014 Til stede: Jane Brøndum (JB), Jeppe Vestenaa (JV), Lisa Vogel (LV), Jannick Jakobsen (JJ), Dan Olvhøj (DO), Anders Gadkjær (AG), Coilin Jeritslev (CJ),

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 9/ Mødetidspunkt: Bestyrelsesmøde julehygge

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 9/ Mødetidspunkt: Bestyrelsesmøde julehygge REBILD KOMMUNE REFERAT Landsbyrådet Mødedato: 9/12 2010 Mødetidspunkt: 17 19.00 Bestyrelsesmøde 19.00 julehygge Sted: Hos Susanne Gl. Landevej 2, Kgs. Tisted, 9610 Nørager Fraværende: Lisbeth og Mona Dagsorden

Læs mere

Titel: Formål: Projektbeskrivelse:

Titel: Formål: Projektbeskrivelse: Titel: Ungebyråd. Formål: Ungebyrådet har til formål at tilbyde de unge i Esbjerg Kommune et organ, hvor de kan få medindflydelse på politiske beslutningsprocesser, der vedrører de unge selv. Samtidig

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 29. august 2017 kl. 18:30-21 Referent Nasrin

Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 29. august 2017 kl. 18:30-21 Referent Nasrin Referat af bestyrelsesmøde, tirsdag den 29. august 2017 kl. 18:30-21 Referent Nasrin Tilstede: Mia, Ellen Margrethe, Erik, Jamila, Marianne, Isak, Frederik og Nasrin Afbud: Lisbet, Kosna og Ebbe Dagsorden:

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen

Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen Torsdag 27. marts 2014 1. Valg af mødeleder. Jørn P. Madsen blev valgt som mødeleder, og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 2. Registrering

Læs mere

Projekt god start. Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur. Tutorerne får en udvidet rolle:

Projekt god start. Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur. Tutorerne får en udvidet rolle: Projekt god start Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur Tutorerne får en udvidet rolle: De deltager i planlægningen af makkerpar, laver en bordplan for første dag. De får et

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! REFERAT GENERALFORSAMLING D. 26.4.2015 1. Valg af stemmetællere Ingen valgt, da der ikke mentes at være behov for det. 2. Valg af dirigent/ordstyrer Kjeld Holm 3.

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Årsberetning 2007 DSI-Ungdom

Årsberetning 2007 DSI-Ungdom Årsberetning 2007 DSI-Ungdom Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse LÆS-LET resumé... 3 1. Politik... 4 1.1 Formandens beretning 2007... 4 1.2 De politiske udvalg... 5 1.3 Socialpolitisk udvalg... 6 1.4 Tilgængelighedspolitisk

Læs mere

U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap

U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap [Sidst opdateret:august 2018] I. Baggrundsinfo generelt om medlemsorganisation Navn Dansk: Sammenslutningen af unge med Handicap (SUMH) Engelsk: Danish

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016

Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016 Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Bilag 2a 3. Forelæggelse af det reviderede regnskab Bilag 3a 4. Fremlæggelse af arbejdsplan

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark Referat fra generalforsamling lørdag d. 7. april 2018 Fænøsund Konference og Ferie Oddevejen 8 5500 Middelfart 1. Velkomst Mogens Schmidt, formand, bød generalforsamlingen velkommen 2. Valg af ordstyrer,

Læs mere

Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune

Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune Indledning Landdistriktsudvalget i Randers Kommune har besluttet at gennemføre et forsøgsprojekt med borgerbudgettering. Kort fortalt vælges et antal

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 1. Formalia (Behandlingstid: 15 min.) - Tilstede: Hanne Jensen, Ida Simonsen, Shelia Hansen, Cecilie Wehnert, Simone Wehnert, Helle H.H.,

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere