Logbog. Torsdag d. 28. marts: Onsdag d. 4. april: Onsdag d. 11. april: Torsdag d. 12. april: Fredag d. 13. april:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logbog. Torsdag d. 28. marts: Onsdag d. 4. april: Onsdag d. 11. april: Torsdag d. 12. april: Fredag d. 13. april:"

Transkript

1 Logbog Torsdag d. 28. marts: Ole og Steffen har i dag arbejdet på problemformuleringen indenfor den merkantile del af projektet. Det er altid svært at overskue hvad der skal med og hvad man skal undlade, og dette har også givet os problemer. Vi er dog overordnet kommet frem til hvad vi ønsker projektet skal indeholde og har fået det skrevet ned. Onsdag d. 4. april: I dag har Ole og Steffen arbejdet på afgrænsningen for den merkantile del af projektet. Derudover har Ole og Steffen udarbejdet en tidsplan for den merkantile del, så den er klar til at blive flettet sammen med Signe og Sørens tidsplan. Onsdag d. 11. april: Ole og Steffen er i dag begyndt at undersøge hvordan en markedsundersøgelse skal se ud. Vi har læst på udleverede notater fra vejledere, og har nu et større overblik over opgaven og er klar til at begynde næste gang vi mødes. Torsdag d. 12. april: Ole og Steffen arbejdede i dag på formålsbeskrivelsen til markedsundersøgelsen. Vi har mere eller mindre fulgt et eksempel, som Anders Møller har udleveret, og har tilføjet nye relevante ting og ændringer. Både Ole og Steffen føler en lettelse over endeligt at få noget tekst på papir, da vi så småt kan mærke tidspresset nærme sig. Fredag d. 13. april: Ole og Steffen har i dag fortsat formålsbeskrivelsen. Det er gået fint uden de store problemer. Der er dog stadig lang vej til lyset for enden af tunnelen, men vi føler dog at arbejdet skrider fremad.

2 Torsdag d. 19. april: Gruppen har fået respons på den første afleverede version af projektbeskrivelsen, og Anders Møller bad os stramme op på den specielt problemformuleringen, hvor et skema skal udarbejdes, hvori det nøje beskrives hvilke problemer vi vil arbejde med, hvorfor vi vil arbejde med det og hvordan det skal gøres. Steffen og Ole brugte lang tid på at omformulere problemformuleringen, og skal arbejde videre med dette i næste uge. Lørdag d. 21. april: I dag mødtes Ole og Steffen om eftermiddagen, og arbejdede et par timer. I løbet af disse timer blev formålsbeskrivelsen til markedsundersøgelsen færdiggjort, og næste trin er at begynde udarbejdelsen på selve spørgeskemaet. Torsdag d. 26. april: Ole og Steffen havde fortsat en del arbejde med problemformuleringen, og dette har vi arbejdet på i dag. Vi er også blevet færdige med den, og er nu klar til at aflevere den endelige projektbeskrivelse. Torsdag d. 3. maj: Ole og Steffen mødtes i dag for at starte på spørgeskemaet. Det blev dog hurtigt besluttet ikke at arbejde videre, da den fornødne baggrundsviden ikke eksisterede. Derfor skal vi hver især læse teori om hvordan et spørgeskema udarbejdes til næste gang. Lørdag d. 5. maj: Mødestedet for Ole og Steffen var i Århus, nærmere betegnet Steffens kærestes lejlighed. Ole havde dagen forinden udarbejdet første udkast til et spørgeskema. Dette kiggede Ole og Steffen igennem, og lavede ændringer dertil, samtidig med at der blev skrevet tekst til hvorfor der blev gjort som der blev gjort. Spørgeskemaet er endnu ikke helt færdigt, men skulle gerne blive det i starten af næste uge.

3 Torsdag d. 10. maj: Spørgeskemaet blev i dag færdigudarbejdet. Det er nu, som det skal være dog skal det læses igennem i morgen for at sikre at det hele er let forståeligt og at alle spørgsmål er relevante. Fredag. 11. maj: Spørgeskemaet er nu færdigt. Ole og Steffen rettede i dag et par småting deri dertil havde Signe og Søren et par ting, de syntes skulle overvejes, hvilket førte til yderligere et par ændringer. Ole og Steffen mødtes også med vejleder Anders Møller, som hurtigt kiggede spørgeskemaet igennem. Spørgeskemaet er klar til print og udlevering i weekenden. Projektperiode start Onsdag d. 16. maj: Første dag i selve projektperioden. Det hele startede lidt rodet, idet vi først skulle fremskaffe borde og skilletavler til lokalet. I gang kom vi dog omkring Ole og Steffen startede med markedsundersøgelsen, hvor alle de tanker til de stillede spørgsmål i spørgeskemaet blev skrevet ned. Dette tog længere tid end forventet, og derfor gik det meste af dagen med dette. En skabelon blev udarbejdet i Word, så alle gruppemedlemmers dokumenter ser ens ud. Søren og Signe har brugt dagen på at lodde kredsløbene. Der er desuden blevet arbejdet på at få LCD displayet til at fungere sammen med Starter Kit et. Det første print blev lavet uden problemer, mens det andet ikke blev færdige. Der arbejdes videre på det senere. 17. maj 2007 Søren arbejdede videre med LCD displayet. Der kan nu skrives ud til det. Indtil videre er det kun muligt at udskrive character arrays ud, så det skal laves mulighed for at udskrive integers også (typekonvereting). 18. maj 2007 Signe og Søren har lavet kredsløbene færdige og der er arbejdet videre med LCDdisplayet. Problemerne fra igår er løst, og displayet kan nu vise tal.

4 Funktionaliteten til knapperne er også blevet implementeret, så samplingstiden kan ændres. Desuden er vi begyndt på at dokumentere, hvad der er blevet lavet indtil nu. Mandag d. 21. maj: Fra morgenstunden startede Ole og Steffen med at indsamle sekundær data. Der blev undersøgt forhold omkring folkeskoler og gymnasier samt underviserne dertil. Efter indsamling begyndte Ole at udarbejde dokumenter til konkurrentanalysen og desk research. Steffen gik i gang med at undersøge hvordan data for de indsamlede spørgeskemaer skal behandles. Vi har indtil nu kun fået 11 spørgeskemaer retur, så vi håber stadig at modtage et par stykker mere. Projektbeskrivelsen skal rettes, da 5. streng ikke har frekvensen 220 Hz, men 110 Hz. Søren har arbejdet på at få timeren til at virke og det fungerer næsten som det skal. Der mangler blot at indtaste de rigtige talværdier, så den trigger efter det rigtige antal millisekunder. Signe har arbejdet videre med rapporten samt kigget på teorien bag Fast Fourier Transformationer. Tirsdag d. 22. maj: Steffen har efterbehandlet data fra spørgeskemaerne i dag. I forbindelse med dette er det opstået nogle problemer, idet behandlingen er væsentligt sværere end forventet. Arbejdet med dette fortsættes i morgen. Ole har udarbejdet en SWOT analyse og Porter s generiske strategier. Signe og Søren har fortsat arbejdet med Fast Fourier. Desuden er der sendt mødeindkaldelse ud til morgendagens møde med vejlederne. For at lettere at kunne debugge på starter kit et, er der anskaffet en JTAG. Derved kan man debugge direkte ved hjælp af AVR Studio. JTAG enheden gav en del bøvl i starten, men efter at have sat sig ind i procedurerne, fungerer det nu tilfredsstillende. Det var blandt andet nødvendigt at genoprette projektet, hvor JTAG en istedet blev valgt som simuleringsenhed. For at gøre det muligt at opsamle så meget data som muligt, er der bestilt en 16 MHz krystal, således at MCU en kan komme op på 16 MHz. Desuden er arbejdet med A/D converteren påbegyndt. I morgen skal der laves forsøg med om der måles de korrekte værdier ved at tilslutte en konstant spænding til A/D converterens indgang (f.eks. 2½ volt DC).

5 Onsdag d. 23. maj: Ole og Steffen har i dag brugt det meste af tiden på at udarbejde House of Quality og skrive tekst dertil. De sidste spørgeskemaer er først kommet i hænde sidst på dagen i dag, så House of Quality kan først færdiggøres i morgen. De sidste to timer af dagen blev brugt at analysere yderligere på data indsamlet i spørgeskemaerne. Der har desuden været møde med vejledere. Signe har Arbejdet på FFT appendiks og MathCAD dokument til FFT eksempel. Søren har Skiftet MCU til ATMega128 (kontakt til Ib), målingafvigelser på A/Dconverter og fastsættelse af tidsintervaller på målinger. Der er desuden fundet motordatablade, da der skulle undersøges hvorvidt skolen havde en motor der kunne benyttes til test. Der er kigget på elektronik til motorstyring. Torsdag d. 24. maj: I dag startede Ole og Steffen ud med at udarbejde en evaluering af de returnerede spørgeskemaer. Efter frokost mødtes Ole og Steffen med Lars Pedersen for at få hjælp til stadeopgørelsen. Efter et par gode råd, blev stadeopgørelsen udarbejdet i MS Project. Søren og Signe har fortsat arbejdet med FFT. Der er desuden kommet svar fra Ib angående gårsdagens spørgsmål. Vi kan låne en hurtigere MCU samt at der er bestilt en 16Mhz krystal til Starter Kit et. Fredag d. 25. maj: Tidsforbrug: 2. timer pr. mand til stadeopgørelse, 3 timer pr. mand til motordimensionering, 3 timer pr. mand til House of quality. Stadeopgørelsen fortsatte i dag, da det manglede et par løse ender. Stadeopgørelsen er nu helt færdigudarbejdet. Efter et møde med Emir Pasic, hvor alle deltog, begyndte Ole og Steffen at udarbejde motordimensioneringen. De sidste 3 timer af dagen blev brugt på House of quality. I weekenden skal Steffen arbejde videre med efterbehandling af spørgeskema, mens Ole skal begynde på programformuleringen.

6 Signe og Søren har haft et møde med morten carter angående FFT. Der skal ændres i kodeopbygningen. I forbindelse med FFT var det kun vigtigt at der var samme interval mellem målingerne. Funden FFT algoritme blev implementeret. Der blev afhentet et nyt starter kit hos Ib med ATMega128 påmonteret. Og udviklet et MathCAD dokument til at vise hvorledes man kan måle frekvens på en anden måde (Databehandling, Schmitt Trigger) Alle deltog i et møde med Emir angående motor regulering. Der blev desuden indkøbt motor samt motorcontroller. Søndag d. 27. maj: Ole og Steffen havde hver især fået stillet til opgave at udarbejde første udkast af to forskellige emner. Ole skulle udarbejde programformuleringen og Steffen skulle efterbehandle de indsamlede data fra spørgeskemaet. Næste gang Ole og Steffen mødes, rettes det udarbejdede materiale sammen. På den tekniske front er der sket det at FFT algoritmen er blevet implementeret i systemet, således at de nu er muligt at foretage FFT analyser på de opsamlede data. I den forbindelse er der også implementeret en metode til at teste om algoritmen virker. Metoden laver blot et datasæt baseret på en sinus kurve med en givet frekvens. Det forventes så at FFT analysen giver den rigtige frekvens, hvilket den i vores tests også har gjort. Desværre har det vist sig at MCU en er ret langsom til at foretage den krævede beregning (ca. 3 sekunder for 64 målinger), hvorfor det nok må opgives at bruge FFT metoden i forbindelse med en eventuel prototype. Der kræves simpelthen en hurtigere MCU. Eventuelt kan et skifte til ATMega128 gøre det bedre, men vi har ingen forventning om at den kan reducere tidsforbruget kraftigt. Der er desuden ændret en del i koden, da det vil være en god idé at kunne regulere samplingsfrekvensen ved hjælp af knapperne i forbindelse med FFT. Dette har betydet at 16 bit timeren er taget i anvendelse, således at der på hvert compare/match kan læses en måling fra AD converteren (og derved styre samplingsfrekvensen præcist).

7 Der er sendt til Emir for at få afklaret hvor hurtigt microcontrolleren skal være i stand til at beregne frekvensen i forbindelse med motorreguleringen samt med hensyn til at bestilling af varer til prøvebænken. Mandag d. 28. maj: af indsamlet data fra spørgeskemaer. Steffen var startet med det i weekenden og var nået ca. halvvejs. Der er i dag blevet analyseret færdig på de indsamlede data, og programformuleringen som Ole begyndte på i weekenden er læst igennem, så ændringer kan foretages i morgen. Tirsdag d. 29. maj: Ole og Steffen startede i dag ud med at færdiggøre House of quality. Derefter blev situationsanalysen færdigudarbejdet. Til sidst fik Ole og Steffen færdiggjort strategiformuleringen. Ole og Steffen mangler nu kun at skrive programformuleringen til den merkantile del af projektet. Onsdag d. 30. maj: Til at starte med opdaterede Ole og Steffen den aktuelle tidsplan. Derefter havde gruppen et møde med Emir Pasic, og Ole og Steffen skulle designe den mekaniske kobling. Denne blev tegnet i Inventor, og er nu klar til at blive printet i 3D. Sidst på dagen kiggede Anders Møller forbi og kom med gode råd om hvad der skal være i hovedrapporten og hvad der i bilagsrapporten. Signe og Søren har indset at det ikke vil være muligt at bestemme strengens frekvens ved hjælp af FFT, da microcontrolleren ikke har hverken regnekraft eller hukommelse til at udføre opgaven. Der blev istedet sat ind på at bestemme frekvensen ved hjælp af en schmitt Trigger. Motor modtaget fra RSComponents Torsdag d. 31. maj: Dagen startede med at Ole og Steffen fandt Jørgen Maagaard, så udprintningen af den mekaniske kobling kunne påbegyndes. Derefter gik Ole og Steffen i gang med at færdiggøre programformuleringen. Efter frokostpausen gik resten af dagen for Ole og Steffens vedkommende med motordimensionering og beskrivelse af den mekaniske kobling.

8 Søren og Signe har arbejdet videre på Schmitt Triggeren og den tilhørende databehandling. Bestemmelse af frekvens virker på simuleret signal. Der er påbegyndt procesbeskrivelse og systembeskrivelse i forbindelse med regulering. Møde med Emir ang. Motorregulering Fredag d. 1. juni: I dag har været en dag hvor Ole og Steffen forsøgte at få en rød tråd i markedsføringen. Anders Møller blev spurgt til råds, hvilket hjalp meget. Til sidst på dagen har Ole og Steffen opdateret tidsplanen, hvilket har givet store problemer, da brugen af MS Project er vanskelig på grund af manglende kundskaber i programmet. Søren og Signe har arbejdet på at rette fejl på kredsløb 2 Ib Havn blev spurgt til råds, og der blev lavet et helt nyt kredsløb der er mere tilpasset til vores problem. Der er blevet programmeret styring af output til motorcontrolleren. Desuden er der arbejdet på at udvikle PD Controlleren. H Bro + Motor blev tilslutet. Efter knapperne blev tilsluttet til Port C, duede de ikke længere (Skyldes at JTAG en bruger nogle pins på denne port, hvorfor de ikke kan bruges anden løsning må findes). 3. juni 2007 Søren har arbejdet på implementering af PD controller. Port C fortsat anvendt til knapper, men SW1+SW2 er erstattet af SW6+SW7. Søren og Signearbejdede med tilslutning af H Broen. Vi kunne dog ikke få den til at virke som ønsket, så vi skal have fat i enten Emir eller Ib i løbet af i morgen. Mandag d. 4. juni: Ole og Steffen rettede programformuleringen igennem i dag. Det eneste der mangler i markedsføringen er nu en delkonklusion, som skal udarbejdes i morgen. Derefter opdaterede Ole og Steffen den aktuelle tidsplan, samt færdiggjorde stadeopgørelsen. Resten af dagen gik med at skrive systembeskrivelsen.

9 Søren og Signe arbejdede på motorstyring, og fandt ud af at Bootstraps på H broen ikke skule forbindes. For dem handler det nu om at få prototypen til at du og opstillet den færdige prøvestand, så det hele kan testes. Ellers er dagen gået med afrapportering. Tirsdag d. 5. juni: Dagen startede for Ole og Steffens vedkommende med at udarbejde delkonklusioner til de enkelte afsnit i markedsføringen. Derefter gik Ole og Steffen i gang med at udarbejde en beskrivelse over den endelige løsning. Det medførte en masse overvejelser om design og hvilke funktionaliteter guitartuneren skal have. Beskrivelsen er endnu ikke færdig, hvilket den skal blive i morgen, da deadline er nær. I forbindelse med tilkobling af H Broen, hvor de to bootstraps blev forbundet ved en fejl, har porten hvor A/D converteren sad på fået så meget spænding, at A/D converteren blev nulstillet. Dette giver en del problemer, og Søren og Signe, har vedtaget at tage kontakt til en lærer imorgen, og bruge resten af dagen på at skrive rapport. Onsdag d. 6. juni: I dag fik Ole og Steffen færdigarbejdet den endelige løsning, og herunder fremskaffet priser på de enkelte komponenter. Herefter blev tidsplanen opdateret. Resten af dagen og aftenen gik med at udarbejde procesrapporten. Torsdag d. 7. juni: Tidsforbrug: 4 timer pr. mand til procesrapporten, 4 timer pr. mand til korrekturlæsning og 4 timer pr. mand til færdiggørelse af projekt (herunder udskrift). Sidste dag i projektperioden. Til at starte med blev procesrapporten færdigudarbejdet. Dernæst blev der foretaget korrekturlæsning hvor hele gruppen var samlet. Sidste punkt på dagsordenen var udskrift og samling af rapporten.

Frekvensbestemmelse. HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007

Frekvensbestemmelse. HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007 HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007 Søren Riis, 3024 Vitus Bering Danmark 31 05 2007 University College Vitus Bering Danmark Teknologi og Managementdivisionen Titel: Frekvensbestemmelse Tema: Hardwareprogrammering

Læs mere

Projektbeskrivelse. Automatisk Guitartuner. Steffen Nissen. Ole Sønderby. Signe Lisby. Søren Riis

Projektbeskrivelse. Automatisk Guitartuner. Steffen Nissen. Ole Sønderby. Signe Lisby. Søren Riis Projektbeskrivelse Automatisk Guitartuner Steffen Nissen Ole Sønderby Signe Lisby Søren Riis Indholdsfortegnelse Titel...3 Emne...3 Baggrundsbeskrivelse...3 Formål...4 Problemformulering...5 Problemskema...6

Læs mere

Strømforsyning. Tromsø, Norge. Ugerne 14 og Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT

Strømforsyning. Tromsø, Norge. Ugerne 14 og Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT Ugerne 14 og 15 2016 Strømforsyning Tromsø, Norge Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT Indhold Opgaven... 2 Teori... 3 Planlægning... 3 Tidsplan... 3 Tegninger... 4 Logbog... 6 Mandag:...

Læs mere

Undersøgelse teknologi og resurser: Eleverne skal lære om enkel produktudvikling fra ide til implementering.

Undersøgelse teknologi og resurser: Eleverne skal lære om enkel produktudvikling fra ide til implementering. Forløbets titel Design og byg en solcelle racerbil Intro: Solcellelamper findes i mange forskellige versioner til haven. Solcellen omdanner solens energi til elektrisk strøm, så man kan bruge den til fx

Læs mere

Automatisk Guitartuner

Automatisk Guitartuner Indholdsfortegnelse 1 Indledning...4 2 Markedsundersøgelse...5 2.1 Identifikation af problemer og muligheder...5 2.2 Formulering af markedsundersøgelsesbehov...5 2.3 Spørgeskema...6 2.4 House of Quality...6

Læs mere

Automatisk Guitartuner

Automatisk Guitartuner 6 Motorregulering Når det er muligt, at bestemme frekvensen for en streng, er det også muligt at regulere den. Motorreguleringen foregår ved hjælp af en PD-controller. For at udvikle denne, er det nødvendigt,

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Programmerbar elektronik. uc Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Forstå princippet i programmering af en uc og se mulighederne. Programmeringen

Læs mere

D210 GSM Strømstyringsmodul med temperatursensor

D210 GSM Strømstyringsmodul med temperatursensor Side 1 af 11 D210 GSM Strømstyringsmodul med temperatursensor Vigtig: Maks 8A 110-230V AC Indgang Vejledning Manual version 1.0 1. Beskrivelse GSM Strømstyrings modul med indbygget 12VDC 200mA strømforsyning

Læs mere

Arduino Programmering

Arduino Programmering Microcontroller, Arduino I teknologi skal vi lære at lave programmer til uc for at have muligheden til eksamen at kunne lave intelligente el-produkter. I hvert fald skal vi have set mulighederne, og forstået

Læs mere

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Programmering C Eksamensprojekt Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Indledning Analyse Læring er en svær størrelse. Der er hele tiden fokus fra politikerne på, hvordan de danske skoleelever kan

Læs mere

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research.

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research. Markedsundersøgelse Metode Der skal foretages desk research såvel som field research. o Hovedvægten vil blive lagt på desk research til at skaffe alle nødvendige oplysninger. o Det vil blive suppleret

Læs mere

Førsteårsprøven 2015. Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner

Førsteårsprøven 2015. Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner Førsteårsprøven 2015 Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner Projektbeskrivelse Formål Som afslutning på første studieår skal I gennemføre et tværfagligt projektforløb, der skal afspejle væsentlige

Læs mere

Arduinostyret klimaanlæg Afsluttende projekt informationsteknologi B

Arduinostyret klimaanlæg Afsluttende projekt informationsteknologi B Arduinostyret klimaanlæg Afsluttende projekt informationsteknologi B Udarbejdet af: Mathias R W Sørensen, klasse 3.4 Udleveringsdato: 02-03-2012 Afleveringsdato: 11-05-2012 IT-vejleder: Karl G. Bjarnason

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Påbegyndt.: 8/2-1999 Afleveret.: 4/3-1999 Projektet er lavet af.: Kasper Kirkeby Brian Andersen Thomas Bojer Nielsen Søren Vang Jørgensen Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Kompendium til Arduino-programmering i Teknologi. Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Vi skal forstå princippet i programmering af en uc og se

Læs mere

AVR MP3 29-05-08 05576 Ingeniørhøjskolen i Århus Michael Kaalund

AVR MP3 29-05-08 05576 Ingeniørhøjskolen i Århus Michael Kaalund AVR MP3 29-05-08 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...2 2 Udviklingsmiljø...2 3 Beskrivelse af systemet...3 3.1 VS1001k...3 3.2 MP3 file formatet...6 4 Konklusion...6 5 Litteratur liste...6 6 Illustrations

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL ALPHATRONICS DANMARK BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Version 4.2 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 2 TIL- OG FRAKOBLING... side 3 TILKOBLING NIVEAU 1... side 4 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2...

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med?

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med? Udkast til referat af fokusgruppeinterview angående temaet det gode specialeforløb. Tirsdag d 24.03.09, Det biovidenskabelige fakultet. Deltagere: Interviewer/ordfører: Jakob Lundgren Willesen Medinterviewer/logbogsholder:

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Dataopsamling Klaus Jørgensen Gruppe. Klaus Jørgensen, Jacob Clausen Og Ole Rud Erhvervs Akademi Fyn Allegade 79 Odense C 5000 fra d 2/12-02 til d 20/12-02 Vejleder: SKH. Forord: Denne rapport omhandler

Læs mere

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 Læringsprogram Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Indholdsfortegnelse FORMÅL...

Læs mere

Hvad skal vi have ud af dagen: Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS.

Hvad skal vi have ud af dagen: Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS. Logbog 28/10-14 Første møde. Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS. Vi fandt en masse artikler, vi kunne bruge, og begyndte på at arbejde på vores SWOT/TOWS

Læs mere

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10)

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) 1. Det er et problem at... (udgangspunktet, igangsætteren ). 2. Det er især et problem for... (hvem angår

Læs mere

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2 1/ Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Dokumentation... 4 Hjemmeside og logo design... 14 Valg af skrifttype... 15 AIDA... 16 Arbejdsroller og opgaver... 17 Logbog for vores proces (Ugevis)... 19 Konklusion...

Læs mere

IsoBar ControlModul. Brugsanvisning. Indhold. Introduktion og tekniske specifikationer 1. Generel beskrivelse af display og tastatur 2

IsoBar ControlModul. Brugsanvisning. Indhold. Introduktion og tekniske specifikationer 1. Generel beskrivelse af display og tastatur 2 IsoBar ControlModul Brugsanvisning Indhold Introduktion og tekniske specifikationer 1 Generel beskrivelse af display og tastatur 2 Indstilling af ISOBAR drift 3 Indstilling af MANUEL drift 4 Indstilling

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL TIMER TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL TIMER TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL TIMER TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse og egenskaber... 3 2. Tekniske data og specifikationer...5 3. Indstilling

Læs mere

Undervisningsmateriale - Rapport

Undervisningsmateriale - Rapport Kom/IT Undervisningsmateriale - Rapport Klasse 1.7 Mathias Saxe H. Jensen 10-05-2011 Side 1 af 10 Indhold Forside... 1 Indledning... 3 Problemstilling... 3 Målgruppe... 3 Problemformulering... 4 Kommunikationsplan...

Læs mere

Lyskryds. Thomas Olsson Søren Guldbrand Pedersen. Og der blev lys!

Lyskryds. Thomas Olsson Søren Guldbrand Pedersen. Og der blev lys! Og der blev lys! OPGAVEFORMULERING:... 2 DESIGN AF SEKVENS:... 3 PROGRAMMERING AF PEEL KREDS... 6 UDREGNING AF RC-LED CLOCK-GENERAOR:... 9 LYSDIODER:... 12 KOMPONENLISE:... 13 DIAGRAM:... 14 KONKLUSION:...

Læs mere

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g - 2018 Til sommereksamen i 3.g - 2018 skal du op i AT (almen studieforberedelse). Det er en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i din afleverede synopsis (er

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 21. april 8. maj Mundtlig årsprøve: Maj/juni 2015

Udarbejdelse af synopsis: 21. april 8. maj Mundtlig årsprøve: Maj/juni 2015 Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Total systembeskrivelse af AD1847

Total systembeskrivelse af AD1847 Total systembeskrivelse af AD1847 Af Anna Hampen Jens Jørgen Nielsen Johannes Bjerrum Johnny Nielsen 3.semester HIH Anna Hampen, Jens Nielsen, Johannes Bjerrum, Johnny Nielsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3

Læs mere

TG 8. Indhold: TG8 - Kredsløbsbeskrivelse Gruppemedlemmer: Kim Andersen, Kasper Jensen & Thyge Mikkelsen Dato: Modtaget af: Søren Knudsen

TG 8. Indhold: TG8 - Kredsløbsbeskrivelse Gruppemedlemmer: Kim Andersen, Kasper Jensen & Thyge Mikkelsen Dato: Modtaget af: Søren Knudsen TG 8 EUC-Syd Sønderborg 6. Skoleperiode Elektronikmekaniker Indhold: TG8 - Kredsløbsbeskrivelse Gruppemedlemmer: Kim Andersen, Kasper Jensen & Thyge Mikkelsen Dato: 30 04-2002 Modtaget af: Søren Knudsen

Læs mere

SRP køreplan: What to do.

SRP køreplan: What to do. SRP køreplan: What to do. SRP en synes sikkert at være langt ude i fremtiden, men du skal faktisk allerede så småt i gang nu. Her kan du finde en kort oversigt, som kan hjælpe dig i din planlægning. Start

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

STYR TIDSRØVERNE. 1 Styr tidsrøverne

STYR TIDSRØVERNE. 1 Styr tidsrøverne 1 Styr tidsrøverne 9 1 Styr tidsrøverne Hverdag i kontormiljøet Fred og ro! Det er nu du tager en større sag frem som vil kræve et par timers koncentreret arbejdsindsats. Måske en sag hvor du skal sætte

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

PWM regulering Pulse Wide Modulation (Frekvens vidde Rytme)

PWM regulering Pulse Wide Modulation (Frekvens vidde Rytme) PWM regulering Pulse Wide Modulation (Frekvens vidde Rytme) I forbindelse med solcelleregulatorer støder vi på udtryk som PWM, og hvad betyder det så. Frekvens betegner det antal gange i sekundet, hvormed

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Informations Teknologi Indholdsfortegnelse

Informations Teknologi Indholdsfortegnelse Informations Teknologi Indholdsfortegnelse Arbejdsmetode:... 2 System udviklingen:... 2 Forløbs beskrivelse:... 2 Test:... 3 Arbejdsmetode: Vi startede med at finde ud af, hvad vi ville lave. Vi besluttede

Læs mere

Undervisbeskrivelse for faget. Design & Produktion El

Undervisbeskrivelse for faget. Design & Produktion El Undervisbeskrivelse for faget Design & Produktion El Skoleåret 2017/2018 Hold 1 & 2 Ansvarlige for planen: Jonas Hansen Kristina Rødgaard 1 Fagplan for Design & Produktion - El Teknisk Gymnasium, Rybners

Læs mere

KOMPONENT BESKRIVELSE

KOMPONENT BESKRIVELSE Beskrivelse : S12-20-8A tegningsnummer 630014 Program som styrer 5 individuelle trykforløb på samme tid. Kan køre med intern tryk-reservoir. Kommunikerer med PC-program 714014 Dato Sign. Beskrivelse af

Læs mere

Rågelund Efterskole Selvevaluering

Rågelund Efterskole Selvevaluering Rågelund Efterskole Selvevaluering 07-8 Evaluering af niveauinddeling i matematik På Rågelund Efterskole finder vi det vigtigt, at skolens elever oplever tryghed i et overskueligt miljø. Trygheden, mener

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Juni 2012 Vejledning i rekvirering af mad på Brandevej version 3

Juni 2012 Vejledning i rekvirering af mad på Brandevej version 3 Juni 2012 Vejledning i rekvirering af mad på Brandevej version 3 Deadline for bestilling af mad er kl. 9 efter følgende plan. Mandag inden deadline bestilles til tirsdag Tirsdag inden deadline bestilles

Læs mere

Indholdsfortegnelse If-sætningen... 3 Opgaver... 4 OR, AND sammen med if-sætningen... 5 Rand() funktion... 5 Opgave... 5 Include() funktionen...

Indholdsfortegnelse If-sætningen... 3 Opgaver... 4 OR, AND sammen med if-sætningen... 5 Rand() funktion... 5 Opgave... 5 Include() funktionen... Modul 2 Indholdsfortegnelse If-sætningen... 3 Opgaver... 4 OR, AND sammen med if-sætningen... 5 Rand() funktion... 5 Opgave... 5 Include() funktionen... 6 Opgave... 6 POST/GET og formular... 6 Opgaver...

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere

GAMBLER DU FOR MEGET?

GAMBLER DU FOR MEGET? GAMBLER DU FOR MEGET? Gode råd til dig, der spiller INTRODUKTION Denne vejledning er til dig, der spiller pengespil og oplever, at spillet er ved at tage overhånd. Du oplever måske, at det kan være svært

Læs mere

Resonans 'modes' på en streng

Resonans 'modes' på en streng Resonans 'modes' på en streng Indhold Elektrodynamik Lab 2 Rapport Fysik 6, EL Bo Frederiksen (bo@fys.ku.dk) Stanislav V. Landa (stas@fys.ku.dk) John Niclasen (niclasen@fys.ku.dk) 1. Formål 2. Teori 3.

Læs mere

Køreplan AT-Årsprøve 2018

Køreplan AT-Årsprøve 2018 Køreplan AT-Årsprøve 2018 Kære elev i 2g. AT-Årsprøve er en forsmag pa næste a rs AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig a rsprøve i AT. Pa de næste sider fa r du den nødvendige

Læs mere

Væske- og vandladnings-skema, børn Version: :13

Væske- og vandladnings-skema, børn Version: :13 Væske- og vandladnings-skema, børn Version: 06-04-2017 17:13 Vejledning og skema-materiale findes i web-mappe. Revision: 06-04-2017 1) Vejledning og kladde opdateret - Version 2017-04-06.pdf 2) Nyt afsnit

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale

Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale Noget nyt, under opsejling, og det kræver Jeres støtte! En ny måde at bruge sine forældretimer, være kreative, social hygge

Læs mere

ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING. Art nr 540120 EAN nr 5709133540173

ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING. Art nr 540120 EAN nr 5709133540173 ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING Art nr 540120 EAN nr 5709133540173 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af elforbrugsmåleren. ADVARSEL! Forbind IKKE 2

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering...

Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering... Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering... 3 Kildekoden... 4 Variabler... 4 Setup... 4 Loop... 4 Indledning

Læs mere

Kom godt i gang med. Comega fiberboks

Kom godt i gang med. Comega fiberboks Kom godt i gang med Comega fiberboks Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne lille vejledning finder

Læs mere

Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester

Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester Referat fra semestergruppemøde nr. 1 Sundhedsteknologi 2. semester B216 Mandag den 1. marts kl. 13.00 i lok. A315 Gruppe Navn Til stede Med afbud Uden afbud Carsten W. Stoltenberg cstolt16@student.aau.dk

Læs mere

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14 DI-version 2015-04-14 Audit Alle rettigheder tilhører DI 3-2-1 - Audit - Kaizenlederens Vejledning - 2015-04-14 side 1 af 11 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder til denne instruktion.

Læs mere

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner Institutionens navn: Slotsgårdens Naturinstitution Målgruppe: Antal børn: 14 Tema: (Gør det tema der skrives om fed) Personlig udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Natur Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Automatisering Af Hverdagen

Automatisering Af Hverdagen Automatisering Af Hverdagen Programmering - Eksamensopgave 10-05-2011 Roskilde Tekniske Gymnasium (Kl. 3,3m) Mads Christiansen & Tobias Hjelholt Svendsen 2 Automatisering Af Hverdagen Indhold Introduktion:...

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Rapport. Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen. Skole login: knmape68. E-mail: mypedersen@gmail.com

Rapport. Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen. Skole login: knmape68. E-mail: mypedersen@gmail.com Rapport Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen Skole login: knmape68 E-mail: mypedersen@gmail.com URL til brugerundersøgelsen: http://web328.webkn.dk/hjemmeside/image/laering/sem2brugerundersogelse/brugerundersogelse/

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13702 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 14 80 87 01 Euromaster Danmark A/S Sletten 11 7500 Holstebro Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Projekt. Analog Effektforstærker.

Projekt. Analog Effektforstærker. Projekt. Analog Effektforstærker. Udarbejdet af: Klaus Jørgensen. Gruppe: Klaus Jørgensen Og Morten From Jacobsen. It og Elektronikteknolog. Erhvervsakademiet Fyn Udarbejdet i perioden: 7/0-03 /-03 Vejledere:

Læs mere

2 Markedsundersøgelse

2 Markedsundersøgelse 2 Markedsundersøgelse Når man overvejer at lancere et nyt produkt, er det nødvendigt at foretage en undersøgelse af markedet, så man kan danne sig et overblik over de muligheder markedet byder på, og de

Læs mere

Køge Stations Apotek. Åbningstider. Side 1 af 6. Peter Schjørring-Thyssen. Rådhusstræde 10G - Overfor Køge S-station.

Køge Stations Apotek. Åbningstider. Side 1 af 6. Peter Schjørring-Thyssen. Rådhusstræde 10G - Overfor Køge S-station. Side 1 af 6 Køge Stations Apotek Apoteker Apotekets navn Adresse Postnummer / by Peter Schjørring-Thyssen Køge Stations Apotek Rådhusstræde 10G - Overfor Køge S-station 4600 Køge Telefon 32220122 Faxnummer

Læs mere

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere end en

Læs mere

Vejledning til strukturering af specialet

Vejledning til strukturering af specialet Vejledning til strukturering af specialet Skal du i gang med dit speciale, kan du herunder finde gode redskaber til at styre og planlægge din tid. Nedenstående er tænkt som en måde, hvorpå du kan holde

Læs mere

VEJLEDNING TIL OPFØLGNING, EVALUERING OG AFRAPPORTERING PÅ MÅLAFTALE - INSTITUTION

VEJLEDNING TIL OPFØLGNING, EVALUERING OG AFRAPPORTERING PÅ MÅLAFTALE - INSTITUTION VEJLEDNING TIL OPFØLGNING, EVALUERING OG AFRAPPORTERING PÅ MÅLAFTALE - INSTITUTION Guldborgsund Kommune Økonomi og IT, Styringsenheden 10. februar 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 2 OPFØLGNING, EVALUERING

Læs mere

Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen. Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn.

Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen. Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn. Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn. Journal JTAG Xilinx XC9536 29-9-3 Generel beskrivelse af JTAG: JTAG:

Læs mere

Virksomhedslederkursus. Onsdag den 15. marts 2017

Virksomhedslederkursus. Onsdag den 15. marts 2017 Virksomhedslederkursus Onsdag den 15. marts 2017 Dagsorden Lederrollen Samarbejde med vejleder Økonomi Nyt fra byrådet Lederrollen Ledelse Konflikttrappen Fordeling af ansvar Ansættelse og fyring Struktur

Læs mere

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP Indledning Vi vil i vores brugervenlighedsundersøgelse teste Seniorlands webshop 1. Vi vil teste hvor at webshoppen fungerer set ud fra en bruger af Internet. Vi vil blandt

Læs mere

KEB Combivert Frekvensomformer F5-B version (0,37-15kW)

KEB Combivert Frekvensomformer F5-B version (0,37-15kW) Quickguide KEB Combivert Frekvensomformer F5-B version (0,37-15kW) Forord Denne quickguide er et supplement til manualer udgivet af KEB og kan således ikke erstatte KEBs manualer. Det er kun en lille del

Læs mere

Eksamensprojekt 2009 2010

Eksamensprojekt 2009 2010 Eksamen i teknikfag Eksamen i teknikfag består af et eksamensprojekt og en mundtlig prøve. I eksamensprojektet udarbejder den studerende/gruppen en rapport og et praktisk udført produkt på baggrund af

Læs mere

Teori. Konklusion. Efter 6 timer ser situationen således ud:

Teori. Konklusion. Efter 6 timer ser situationen således ud: Hvordan kan vi nedsætte tidsforbruget på en golfrunde uden at begrænse tilgangen til banen? (Dette notat er skrevet, da vi stadig havde 8 starttider i timen) Teori Det er vigtigt at forstå, at antallet

Læs mere

Design & Produktion. Valle Thorø. Sønderborg. ELektronik. ( Pendler-ordning gør det muligt! )

Design & Produktion. Valle Thorø. Sønderborg. ELektronik. ( Pendler-ordning gør det muligt! ) Design & Produktion Valle Thorø Sønderborg ELektronik ( Pendler-ordning gør det muligt! ) 1.G 2.G 3.G Teknologi B Teknologi B Evt. teknologi A Teknikfag, Elektronik 5 lekt. Pr uge 5 lekt. Pr uge 9 lekt.

Læs mere

User authentication og authorization i Angular 2

User authentication og authorization i Angular 2 User authentication og authorization i Angular 2 Skrevet af: Kasper Due Vejleder: Michael Claudius Skole: Erhvervsakademi Sjælland - Campus Roskilde Uddannelse: Datamatiker - 4. semester Afleveret d.:

Læs mere

Søren Gleerup, Fredrik Dam & Casper Palle Kom/it - Afsluttende opgave - HTX Roskilde - d.4/ Rapport. Asociale børn.

Søren Gleerup, Fredrik Dam & Casper Palle Kom/it - Afsluttende opgave - HTX Roskilde - d.4/ Rapport. Asociale børn. Rapport Asociale børn Side 1 af 7 Teori Vi har valgt at se på hvilket problem der ville opstå hvis skolebørn ville begynde at blive undervist hjemme i stedet for at være sociale med deres kammerater. Mange

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

Forandringshjulet. Hvad ønsker vi at opnå?

Forandringshjulet. Hvad ønsker vi at opnå? !"#$%& ' ))) &%)*!"#$+ 1 Forandringshjulet Hvad ønsker vi at opnå? Hvornår ved vi at en forandring er en forbedring? Hvilke forandringer kan iværksættes for at skabe forbedringer? Mål Målinger Pakkerne

Læs mere

Multimediedesign på Cph-Business

Multimediedesign på Cph-Business Multimediedesign på Cph-Business URL:mul122.itkn.dk/banner/banner.html Undervisere: Ditlev Skanderby, Frederik Tang, Ian Wisler-Poulsen, Jesper Hinchely, Merete Geldermann Lützen, Morten Rold og Thomas

Læs mere

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog.

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog. Koncern Praksis Udviklingsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Direkte 38665315 Dato: 12. april 2012 Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed

Læs mere

DRONNINGER (QUEENS) Opgave 1

DRONNINGER (QUEENS) Opgave 1 DRONNINGER (QUEENS) I denne opgave vil vi beskæftige os med det såkaldte 8-dronningeproblem, hvor man skal placerede 8 dronninger på et 8 x 8 skakbræt, således at ingen af dronningerne kan slå hinanden.

Læs mere

Elevplaner På HVAL.DK

Elevplaner På HVAL.DK Journal nr. 13.21.12 Modulet Elevplaner På HVAL.DK Tutorial til testskoler Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk

Læs mere

IndentifyIT Survey Rapport

IndentifyIT Survey Rapport IndentifyIT Survey Rapport af Andreas Stjerneklar Kristensen Login: Knankr23 Email: Andreas.kristensen@gmail.com SurveyID: ASKsurvey3 Løsning findes på http://andreasstjerneklar.dk/#nav=spørg eskema Portfolio

Læs mere

Bestillingsskema - skolemad

Bestillingsskema - skolemad 05.01. torsdag 1 06.01. fredag 1 09. 01 mandag 1 10.01. tirsdag 1 11.01. onsdag 1 1.01. torsdag 1 13.01. fredag 1 16.01. mandag 1 17.01. tirsdag 1 18.01. onsdag 1 19.01. torsdag 1 0.01. fredag 1 3.01.

Læs mere

IT opgave. Informationsteknologi B. Vejleder: Karl. Navn: Devran Kücükyildiz. Klasse: 2,4

IT opgave. Informationsteknologi B. Vejleder: Karl. Navn: Devran Kücükyildiz. Klasse: 2,4 IT opgave Informationsteknologi B Vejleder: Karl Navn: Devran Kücükyildiz Klasse: 2,4 Dato:03-03-2009 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planlægning... 3 Kommunikationsplanlægning... 3 Problemstillingen...

Læs mere

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5 Arbejdsblad 27. maj 2010 A312 Indhold 1 Projektplanlægning 1 2 Samarbejdet i gruppen 3 3 Samarbejdet med vejlederne 5 1 Procesanalyse 1 Projektplanlægning I projektarbejdet har vi benyttet Google kalender

Læs mere

Michael Jokil 11-05-2012

Michael Jokil 11-05-2012 HTX, RTG Det skrå kast Informationsteknologi B Michael Jokil 11-05-2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Teori... 3 Kravspecifikationer... 4 Design... 4 Funktionalitet... 4 Brugerflade... 4 Implementering...

Læs mere

Hvad er formålet med en VTV-rapport?

Hvad er formålet med en VTV-rapport? Hvad er formålet med en VTV-rapport? Inspiration Ny viden på området Fortælling, fx artikel 1. 2. 3. 4. 5. VTV rapport Business case VTV-processen bidrager med: Helhedsvurdering af teknologien De fire

Læs mere

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig university of copenhagen Københavns Universitet DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig Publication date: 2017 Citation for published version

Læs mere

Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn

Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn 1 Læreruddannelsen på Fyn. Evaluering af bachelorforløbet 2012. Rapport med data. KAAG okt 2012 Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn Redegørelse for evalueringen Der er indsamlet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Viden & Strategi i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning 1. Indledning Børne- og familieudvalget har netop udarbejdet en Børne-

Læs mere

SVINGNING. 2 x 5,3 kw AC

SVINGNING. 2 x 5,3 kw AC SVINGNING 2 x 5,3 kw AC SIDE 1/8 MOTOR TEGNING SIDE 2/8 JUSTERINGSVEJLEDNING FOR AC SVINGNING FUNKTIONSBESKRIVELSE AF SVINGNING Svingningen er drevet af to parallel koblet kortslutningsmotorer. Fra frekvensomformer

Læs mere