Folkeoplysningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkeoplysningsudvalget"

Transkript

1 REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Morten Jørgensen og Preben Holmberg Bemærkninger: Preben Olesen deltog i stedet for Morten Jørgensen. Kent Glumsø deltog ikke i behandling af pkt. 20 p.g.a. inhabilitet. Børge Koch deltog ikke i behandling af pkt. 22 p.g.a. inhabilitet.

2 Folkeoplysningsudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 15. Meddelelser Principper for tildeling af timer til foreninger i idrætshaller Opkridtning af baner Venskabsbysamarbejde Ansøgning fra Arnum IF om lokaletilskud ved benyttelse af Arrild Svømmehal Fordeling af prioriteringsmidler Udviklingspuljen: Ansøgning vedrørende "Urban Movement Day - street culture & sports" Udviklingspuljen: Ansøgning vedrørende "Gang i Haderslev og gang i HFK" Ansøgning om støtte til Idræts- og Kulturnatten Støtte til eliteidræt Eventuelt... 33

3 Folkeoplysningsudvalget, Side Meddelelser J.nr.: ÅBEN SAG Orientering om aftale vedrørende Søsportcentret Orientering om rideklubberne Orientering om møde med Gokartcentret/-klubben. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Orientering givet. 16. Principper for tildeling af timer til foreninger i idrætshaller J.nr.: ÅBEN SAG Folkeoplysningsudvalget tildeler i henhold til Folkeoplysningsloven timer i kommunale lokaler, herunder i idræts- og svømmehaller og gymnastiksale til foreningerne. Den nedsatte arbejdsgruppe vedrørende frivillige foreninger/ organisationer, idræt og folkeoplysning har foreslået, at tildeling af timer i idrætshaller sker på baggrund af foreningernes medlemstal inden for forskellige idrætsgrene. Arbejdsgruppen foreslår, at reglerne også gælder for selvejende idrætshaller. Den nedsatte arbejdsgruppe foreslår, at tildeling af timer i idrætshaller sker efter følgende principper: Medlemsbestemt timetildeling Der tildeles timer efter antal medlemmer i de forskellige idrætsgrene. Træningsintensitet Motionister, oldboys/oldgirlsspillere tildeles timer til 1 x ugtl. træning.. Fodboldspillere til og med ynglinge tildeles timer til 1 x ugtl. træning. Ingen timer til seniorfodbold. Divisionshold tildeles timer til 3 x ugtl. træning. Elitehold, det vil sige hold, der deltager i eliteturneringer, tildeles timer til 4 x ugtl. træning. Normtal Der tildeles timer efter hvor mange spillere der kan være på banen i de forskellige idrætsgrene. Aktivitet Antal spillere Badminton 12 (Haderslev Idrætscenter 14,4

4 Folkeoplysningsudvalget, Side 21 Basketball Fodbold Håndbold Minitennis Volleyball Gymnastik, aerobic, linedance m.v. Nye aktiviteter spillere) 24 spillere, (Haderslev Idrætscenter 15 spillere) 16 spillere (seniorfodbold afvikles i weekends) 16 spillere 14 spillere (spillere til og med 10 år) 24 spillere Efter konkret vurdering i Folkeoplysningsudvalget Ingen normtal. Henvises til gymnastiksale Point/timer De enkelte timer i hallerne værdisættes fra 1-3 points. Selvejende haller Timer i selvejende haller fordeles efter kriterier, som er gældende for de kommunale haller. Fordelingen af timerne sker i samarbejde mellem hallernes bestyrelser og de implicerede foreninger. Placering af timer De foreninger der får timer i en bestemt hal, fordeler indbyrdes timerne i forhold til antal tildelte points. Kan enighed ikke opnås, fordeler Folkeoplysningsudvalget timerne. Der afsættes 2 timer til nye initiativer/foreninger. Hvis timerne ikke er anvendt inden primo september, fordeler Folkeoplysningsudvalgets lokalefordelingsudvalg timerne. Foreningerne i hallerne afholder primo september et møde for at vurdere om timefordelingen er hensigtsmæssig og omfordeler evt. timerne. Der ydes kun tilskud til timer i selvejende idræts- og svømmehaller der er bevilget af Folkeoplysningsudvalget. Juridiske aspekter Folkeoplysningsudvalget afgiver i henhold til Folkeoplysningslovens 37 stk. 1 udtalelse til Byrådet om regler for anvisning af offentlige lokaler. Det af arbejdsgruppen udarbejdede forslag har været udsendt til høring hos foreninger og folkeoplysningsudvalg i Christiansfeld, Nørre-Rangstrup, Gram, Vojens og Haderslev, Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger og Haderslev Idrætsråd. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts og i Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april 2007.

5 Folkeoplysningsudvalget, Side 22 Jørn Mejer / Bent Therkildsen Bilag Beskrivelse af lokalefordelingsprincipper (300901) Pointskema timefordeling idrætshaller (300692) Høringssvar vedr. lokalefordelingsprincipper (300671) Pointberegning 2007/2008 Folkeoplysningsudvalgets møde 27/ (300321) Erhvervs- og Kulturservice indstiller at, arbejdsgruppens forslag fremsendes med anbefaling til Udvalget for Erhverv og Kultur, der nedsættes et lokalefordelingsudvalg til, i samarbejde med Erhvervs- og Kulturservice, at udarbejde forslag til fordeling af lokaler for sæson 2007/2008 på baggrund af foreningernes ønsker og medlemstal, samt at lokalefordelingsudvalgets forslag til fordeling af lokaler behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde den 24. april Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Arbejdsgruppens forslag fremsendes med anbefaling til Udvalget for Erhverv og Kultur, Lokalefordelingsudvalg nedsat til, i samarbejde med Erhvervs- og Kulturservice, at udarbejde forslag til fordeling af lokaler for sæson 2007/08 på baggrund af foreningernes ønsker og medlemstal, Lokalefordelingsudvalgets forslag til fordeling af lokaler behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde den 24. april Opkridtning af baner J.nr.: ÅBEN SAG Der har i de tidligere kommuner og sogne været forskellige retningslinier for opkridtning. Haderslev Kommune har foretaget opkridtningen for alle kommunens foreninger. I de øvrige kommuner og sogne er det foreningerne, der har stået for opkridtningen - og modtaget en større, mindre eller ingen betaling for opgaven. Kommunerne har ligeledes betalt alle materialerne, med undtagelse af Bevtoft, hvor foreningen selv har afholdt hele udgiften. Økonomisk oversigt er vedlagt som bilag.

6 Folkeoplysningsudvalget, Side 23 Skal kommunen opkridte alle boldbaner, som det indtil i dag er sket i Haderslev, vil det kræve et budget på over 1 mio. kr. Da der ikke er tilført ekstra midler til området, foreslår forvaltningen, at retningslinierne tager udgangspunkt i de kr., der tidligere er blevet brugt til opgaven. Forvaltningen begrunder også denne løsning med, at den ønsker at undgå besparelser på drift og vedligehold af udendørsanlæggene. Forslag til retningslinier for opkridtning af boldbaner og høringssvar er vedlagt som bilag. Dette forslag afviger fra det tidligere administrative harmoniseringsforslag - i forhold til det beløb som foreningerne bliver tilbudt og anbefalingen af, at ordningen også omfatter baner på Haderslev Stadion. Det tidligere harmoniseringsforslag har været til høring i folkeoplysningsudvalgene i 5 tidligere kommuner og i Haderslev Idrætsråd. Der har tidligere sammenlagt været anvendt kr. til opkridtning af boldbaner. En ordning hvor kommunen foretager opkridtning af alle baner, vil betyde, at der skal bruges yderligere kr. Personalemæssige forhold Alt efter hvilken ordning, der vælges, vil det betyde ændringer i personalesammensætningen i Teknik og Miljø/Entreprenørfunktionen. Juridiske aspekter Folkeoplysningslovens 22 anfører, at lokaler og udendørsanlæg stilles til rådighed med fornødent udstyr. Det betyder, at kommunen som udgangspunkt har forpligtelsen til at foretage opkridtning. Det betyder imidlertid ikke, at kommunen ikke kan indgå aftaler med foreningerne om, at de udfører opgaven mod betaling fra kommunen. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007 og Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april Idrætskonsulent Kia Fog Kristensen Bilag Notat vedr. opkridtning (301338) Budget og beregninger vedr. opkridtning (301653) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at forslaget drøftes, at forslaget fremsendes Udvalget for Erhverv og Kultur med anbefaling.

7 Folkeoplysningsudvalget, Side 24 Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Forslaget fremsendes til Udvalget for Erhverv og Kultur med anbefaling. 18. Venskabsbysamarbejde J.nr.: ÅBEN SAG Gl. Haderslev Kommune etablerede i 1999, sammen med kommunens venskabsbyer - Sandefjord (N), Varberg (S) og Nystad (SF), en arbejdsgruppe bestående af 2 repræsentanter for hver af kommunerne var Haderslev vært for en konference hvor ledere, politikere og embedsfolk fra Sandefjord, Varberg og Haderslev deltog. I årene er der blevet afholdt ungdomsledertræf og ungdomslejre, og der har været besøg bl.a. til Idræts- & Kulturnatten. Der har endvidere været nogle få foreningsbesøg (handicapidræt og fodbold). Varberg havde indbudt til ungdomslejr i 2006, men på grund af Landsstævnet måtte Haderslev melde fra. Varberg Kommune har nu taget initiativ til på ny at sætte gang i det nordiske samarbejde, hvilket passer fint ind i opbygningen af den nye Haderslev Kommune. Samarbejdet består i at: udvikle samarbejdet venskabsbyerne imellem på områderne kultur, fritid og idræt. at hjælpe og vejlede foreninger i det praktiske omkring besøg i de enkelte byer. at virke for udbredelse af kendskab og forståelse for hinandens forskelligheder. Byrådet forventes på mødet den 29. marts 2007 at godkende følgende venskabsbyer: Varberg (S), Sandefjord (N), Nystad (SF), Wittenberg (D) og Braine (F) Folkeoplysningsudvalget har et budget på kr. i 2007 Personalemæssige forhold Erhvervs- og Kulturservice/ Kultur og Fritid har afsat 2 medarbejdere til varetagelse af venskabsbysamarbejdet. Folkeoplysningsudvalget og Haderslev Idrætsråd anmodes hver især om at udpege et medlem til arbejdsgruppen.

8 Folkeoplysningsudvalget, Side 25 Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007, og videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur til orientering. Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Bilag Mail fra Ove Nilsson (282404) Møde i Varberg (3972) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at sagen drøftes, at Folkeoplysningsudvalget af dets midte udpeger en repræsentant til arbejdsgruppen, der dækker alle kommunens venskabsbyer, samt at sagen videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur til orientering. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Udsat. 19. Ansøgning fra Arnum IF om lokaletilskud ved benyttelse af Arrild Svømmehal J.nr.: ÅBEN SAG Arnum IF søger om lokaletilskud til afvikling af familiesvømning i Arrild Svømmehal som er beliggende i Tønder Kommune. Foreningen har afviklet svømmeundervisning i Arrild Svømmehal i mere end 30 år og i de sidste 10 år har det udviklet sig til familiesvømning, hvor der kommer hver svømmeaften. Der undervises på 8 niveauer fra plaske/leg til forberedelse til livredderprøven. Foreningen benytter udover svømmehallen, spabad, sauna og romersk bad. Undervisningen foregår torsdag aften fra kl i perioden september - februar, i alt gange. Arnum IF har indtil fået bevilget lokaletilskud op til 88% af en max. timepris som i Gram Hallen (pt. kr. 370) samt til sauna, spabad og romersk bad (kr. 250 pr. time). Erhvervs- og Kulturservice har meddelt Arnum IF at resten af sæsonen (foråret 2007) indtil 31. juli 2007 fortsætter uændret.

9 Folkeoplysningsudvalget, Side 26 I henhold til Folkeoplysningsloven er kommunen forpligtet til at yde tilskud med mindst 65% af en timepris, der i 2007 udgør kr. 210,15. Tilskuddet kan nedsættes forholdsmæssigt for de medlemmer der er over 25 år, svarende til disse deltageres andel af foreningens samlede antal medlemmer. Nustrup Ungdomsforening lejer sig, i lighed med Arnum IF, ind i en svømmehal udenfor Haderslev Kommune. Nustrup UF får tilskud efter lovens regler til svømmehal og helsebad og der ydes ikke tilskud til sauna, spabad og romersk bad. En alternativ mulighed kunne være at henvise foreningen til Vojens Svømmehal. Dette vil dog medføre, at den offentlige svømning skal reduceres, med deraf manglende indtægter til følge. Afstanden fra Arnum til Arrild er ca., 11,5 km og fra Arnum til Vojens ca. 24 km. Arnum IF oplyser, at det er nødvendigt med 3 store bassiner og at det er en forringelse for lokalsamfundet hvis der ikke kan fortsættes i Arrild Svømmehal. Foreningen er af den opfattelse, at mange vil falde fra, hvis foreningen skal svømme i Vojens Svømmehal, der kun har 2 bassiner. De økonomiske konsekvenser fremgår af vedlagte bilag. Juridiske aspekter Regler om lokaletilskud findes i Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004, som ændret ved 2 i lov nr. 593 af 24. juni 2005 og lov nr af 20. december , 26 og 27. Sagen behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts Jørn Mejer/Anette Petersen Bilag Arnum IF - Konsekvensberegning af lokaletilskud (301022) Erhvervs- og Kulturservice, Fritid & Kultur indstiller, at der fra 1. august 2007 ydes 70% tilskud i henhold til den i Folkeoplysningsloven gældende takst pr. time (pt. kr. 210,15), der ikke ydes tilskud til medlemmer over 25 år, samt at der ikke ydes tilskud til sauna, spabad og romersk bad.

10 Folkeoplysningsudvalget, Side 27 Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Godkendt at der fra 1. august 2007 ydes 70% tilskud i forhold til den i Folkeoplysningsloven gældende takst pr. time (pkt. 210,15). Der ydes ikke tilskud til medlemmer over 25 år og der ydes ikke tilskud til sauna, spabad og romersk bad. 20. Fordeling af prioriteringsmidler 2007 J.nr.: ÅBEN SAG Erhvervs- og Kulturservice har pr. 1. marts 2007 modtaget ansøgninger til prioriteringsmidlerne til anvendelse i forbindelse med nyanlæg og større vedligeholdelsesarbejder på idræts- og fritidsområdet. Der er indkommet ansøgninger fra 26 foreninger om tilskud til i alt 31 projekter. Erhvervs- og Kulturservice har udarbejdet et forslag til fordeling af prioriteringsmidlerne hvor følgende kriterier indgår: 1. Ansøgninger til energibesvarende foranstaltninger herunder tag og facader (undtaget er dog udgifter, der kan afholdes af kontoen for lokaletilskud) 2. Ansøgninger til optimering af forholdende vedrørende udøvelse af en idrætsgren. 3. Der tages hensyn til den geografiske fordeling af prioriteringsmidlerne. I vedlagte bilag er alle ansøgningerne beskrevet med forvaltningens indstilling til de enkelte projekter. Der er afsat kr. til formålet. I alt er der ansøgt om tilskud på kr. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts Jørn Mejer/Thor Lange Bilag Prioriteringsmidler 2007, oversigt over ansøgninger, begrundelser, økonomi m.m. (293820)

11 Folkeoplysningsudvalget, Side 28 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at den af Erhvervs- og Kulturservice udarbejdede indstilling vedrørende fordeling af prioriteringsmidlerne drøftes og godkendes Morten Jørgensen og Preben Holmberg Kent Glumsø p.g.a. inhabilitet Den af Erhvervs- og Kulturservice udarbejdede indstilling vedrørende fordeling af prioritetsmidler godkendes. 21. Udviklingspuljen: Ansøgning vedrørende "Urban Movement Day - street culture & sports" J.nr.: ÅBEN SAG SkateCity Haderslev ansøger Udviklingspuljen om et tilskud til arrangementet "Urban Movement Day - street culture & sports", et arrangement, der finder sted d. 27. april 2007 i forbindelse med Haderslev Butikkernes "Skør Fredag". Arrangementet skal give borgerne i Haderslev og omegn et nuanceret indblik i "streetkulturen", og vise at det er en kultur der både indeholder sport, musik og mode og som efterspørges af et bredt udsnit af ungdommen. Programmet byder således bl.a. på streetbasket, klatring foruden skateboardopvisning. Der forventes op mod tilskuere til arrangementet, der på den måde kan være med til at udbrede kendskabet til projekt SkateCity. Der budgetteres med udgifter på kr. til leje af faciliteter, honorar til bands, instruktører med flere samt udgifter til PR. Der er søgt midler fra forskellige steder. Haderslev butikkerne, Spillestedet Månen, Haderslev Ungdomsskole, Kulturelt Samråd og SkateCity Haderslev har givet tilsagn om støtte. Der søges om et tilskud på kr. Der resterer kr. inkl. uforbrugte midler 2006 Behandles i Folkeoplysningsuvalget den 27. marts 2007 Jørn Mejer/ Thor Lange

12 Folkeoplysningsudvalget, Side 29 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen en godkendt. 22. Udviklingspuljen: Ansøgning vedrørende "Gang i Haderslev og gang i HFK" J.nr.: ÅBEN SAG Haderslev Fodbold Klub søger Udviklingspuljen om et tilskud til et sundhedsfremmende arrangement, der finder sted 26. til 27. maj Arrangementet er tænkt som et led i kampagnen "Gang i Danmark". Programmet byder på et bredt spektrum af idrætsaktiviteter for såvel børn som voksne, og henvender sig både til øvede som uøvede idrætsudøvere. Målet med arrangementet er at få gjort flere interesseret i at dyrke idræt/motion. Der forventes op imod deltagere til arrangementet, der laves i samarbejde med "Videnscenter for Sundhedsfremme ved CVU Sønderjylland. De samlede udgifter for arrangementet er budgetteret til kr. Der er ansøgt midler fra fonde/puljer for i alt kr. til projektet. Det resterende beløb forventes dækket via salg fra boder samt deltagerbetaling. Der ansøges om kr. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007 Jørn Mejer/ Thor Lange Bilag Haderslev Fodbold Klub, ansøgning om tilskud fra udviklingspuljen 2007 (300629)

13 Folkeoplysningsudvalget, Side 30 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der bevilges et tilskud på kr., at arrangørerne opfordres til at inddrage andre lokale foreninger i arrangementet. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Børge Koch p.g.a. inhabilitet Godkendt at der bevilges et tilskud på kr ,-. Arrangørerne opfordres til at inddrage andre lokale foreninger i arrangementet ligeledes opfordres arrangørerne til at lade sund mad indgå i projektet. Arrangørerne opfordres til at søge midler hos Sundhedsudvalget. 23. Ansøgning om støtte til Idræts- og Kulturnatten 2007 J.nr.: ÅBEN SAG "Styregruppen for Idræts- og Kulturnatten" fremsender ansøgning om støtte fra udviklingspuljen til Idræts- og Kulturnatten Historisk set har Idræts- & Kulturnatten gennem 10 år været et fast årligt arrangement i Haderslev. Formålet med arrangementet har været at skabe en hyggelig og sjov aften for hele familien, og samtidig vise det alsidige idrætsliv i Haderslev Kommune. Idrætsforeningerne har vist deres sportsgrene frem, og publikum har kunnet prøve selv bagefter. Aftenen er blevet krydret med forskellige kulturelle arrangementer, museerne og butikkerne har haft aftenåbent. Arrangementet har hvert år haft et besøgsantal på mellem publikummer. Med den nye kommunestruktur og nedlæggelsen af amterne er det blevet nødvendigt at nytænke arrangementet. Med nedlæggelsen af Sønderjyllands Amt er DIF Sønderjylland (Danmarks Idræts Forbunds amtskreds) blevet nedlagt. Ligeledes er HSI (Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger) nedlagt. Samtidigt er støttebidragene forsvundet herfra. DIF og HSI har hidtil støttet med ca kr. hvert år. Der er sammensat en ny styregruppe, hvor der er repræsentanter for Haderslev, Vojens og Gram. Af hensyn til Vojens Høtte er Idræts- & Kulturnatten flyttet til fredag d. 31. august Arrangementet ligger på åbningsaftenen for Haderslev Jazzfestival. Det er afprøvet før med stor succes. Årets arrangement bliver en præsentation af idrætslivet i 2007 i de tre "gamle" kommuner ved hjælp af tre "satellitter" i Damparken i Haderslev. Tre områder af parken vil

14 Folkeoplysningsudvalget, Side 31 præsentere idrætslivet i Vojens, Gram og Haderslev, og endvidere laves en fælles kulturscene, hvor der vil være mulighed for at høre forskellige bands fra hele Haderslev Kommune. Den nye storkommune skal markeres i Idræts- & Kulturnatten. Dette vil ske i et samarbejde med projekt "Haderslev i Bevægelse". Ideen er, at åbningen af Idræts- & Kulturnatten skal ske med et løb, der strækker sig på tværs af den nye kommune med start i den vestlige del, i Fole, og mål på Bispepladsen i Haderslev. Hidtil har arrangementet modtaget ca kr. i støtte fra DIF Sønderjylland og Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger. Med nedlæggelsen af amterne og nedlæggelsen af HSI er støtten bortfaldet. Haderslev Kommune har hidtil støttet med kr. Midlerne er kommet fra puljen "Anskaffelser efter Børn & Families nærmere bestemmelse". Beløbet er ikke overgået til Kultur & Fritid efter kommunesammenlægningen, men overflyttet til Udvalget for Børn & Familie i Ny Haderslev Kommune. Idræts- & Kulturnattens budget er på kr. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007 Kulturkonsulent Lisbet Johansen Bilag Ansøgning Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje (301381) Notat vedr. Idræts- og kulturnatten 2007 (301227) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der bevilges kr. af udviklingspuljen. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Godkendt, at der bevilges kr ,- af udviklingspuljen. 24. Støtte til eliteidræt J.nr.: ÅBEN SAG Mange kommuner støtter eliteidrætten i den enkelte kommune med sponsorater til foreninger og klubber - eller eliteoverbygninger til disse.

15 Folkeoplysningsudvalget, Side 32 Haderslev Kommune yder i dag ikke sponsorstøtte, men bruger eliteidrætten til markedsføring af kommunen f.eks. via SønderjyskE. Foranlediget af et par konkrete ansøgninger, ønsker Kultur og Fritid udvalgets holdning til tildeling af sponsorater til lokale idrætsudøvere eller foreninger/ klubber. Kultur og Fritid har udarbejdet notat til sagen. Der er ikke disponeret særlige puljer til sponsorater Juridiske aspekter I 7 i Lov om eliteidræt af 26. april 2004 anføres det, at kommuner kan yde økonomisk støtte til eliteidræt, medmindre der er tale om egentlig erhvervsvirksomhed. Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 12. marts 2007 Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Bilag Evt. sponsorat Katrine Ditmar (278848) Ansøgning om sponsorstøtte til sejlsportsmesterskaber i Canada 2007 (272782) Lov om eliteidræt (273617) Ansøgning fra Roklubben vedr. eliteidræt (286557) Notat vedr. personlige sponsorater (286177) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der i forbindelse med fastlæggelsen af budgettet til elitekommunesamarbejdet afsættes en pulje til at støtte individuelle eliteidrætsudøvere, og at forvaltningen sammen med styregruppen for elitekommunesamarbejdet udarbejder kriterier for støtte. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Ingen Styregruppen for elitekommunesamarbejdet bedes udarbejdes kriterier for støtte. Sagen sendes til høring i Folkeoplysningsudvalget og Idrætsrådet, hvorefter sagen genoptages i udvalget.

16 Folkeoplysningsudvalget, Side 33 Supplerende sagsfremstilling til Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. marts Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at sagen drøftes, at formand og Kultur og Fritid på baggrund af drøftelsen udarbejder høringssvar. Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Drøftet. 25. Eventuelt J.nr.: ÅBEN SAG Besøgssrunde hos foreninger? Morten Jørgensen og Preben Holmberg Ingen Erhvervs- og Kulturservice anmodes om at udarbejde forslag til besøgsrunde, Ungdomsskolebestyrelsen har udpeget tilforordnet medlem til Folkeoplysningsudvalget. på næste møde drøftes "sund mad"-politik i sportshaller.

17 Folkeoplysningsudvalget, Side 34 Underskriftsside Allan Emiliussen Preben Holmberg Kim Quist John Lauridsen Kai Bjørnskov Morten Jørgensen Børge Koch Kent Glumsø Karsten Boe Birgit Sørensen Leif Pedersen Connie Andersen Kurt Koch

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-05-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3. sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Leif Pedersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 17. maj 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg i Øsby hallen, og derefter Næshallen og Søsportscentret.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde nr. 2

Repræsentantskabsmøde nr. 2 H I R Haderslev Idrætsråd Repræsentantskabsmøde nr. 2 Torsdag den 27. marts 2008 Vojens Fritidscenter Bestyrelsens beretning for 2007 Indledning: Det er Haderslev Idrætsråd s (HIR) 2. ordinære repræsentantskabsmøde.

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE Vedtaget af Folkeoplysningsudvalget 27.marts 2008 Kriterier i forbindelse med fordeling af timer i

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-05-2007 Mødested: Aarøsund Badehotel Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:40 Afbud: Preben Holmberg Bemærkninger: Udvalget for

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Tirsdag den 17-04-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 12. april 2011

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 12. april 2011 REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. april 2011 Mødested: Fremtidsværkstedet Nørregade 27 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Jesper Hans Matthiessen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 17-08-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3.sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:05 Afbud: Astrid Refshauge,

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 16-03-2010 Mødested: KFUMs klubhus Kløvermarken 1 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:20 Afbud: Børge Koch, Morten Jørgensen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-06-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3.sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Afbud: Maria Damgaard og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 6 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 22. november 2004 17:30 Mødelokale 2 Hans Krarup Olesen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 for

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 11. december 2014 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: I dette

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 16. november 2006 Mødelokale: Løgumkloster Rådhus, udvalgsværelse 1 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 16:00 Fraværende: Johan Sørensen 16. november 2006

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Kriterier for tildeling af timer

Kriterier for tildeling af timer d. 4.3.2010 (rev. Sommer 2010) Kriterier for tildeling af timer Fordelingsmodel Der tildeles træningstider i Fredericia Kommunes indendørs idrætsfaciliteter (dog ikke svømmefaciliteter eller skydefaciliteter)

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Elinor Harder, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jeppe Ottosen, Curt Sørensen, Erling Johansen, Litta Lund, Kurt Sorknæs,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening... 3 2. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 2007-2008 Lokaletildelingen gennemføres på baggrund af Folkeoplysningslovens 21 og 22 samt bekendtgørelsens

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE. KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE. KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale 1 Fordeling af timer i idrætshaller/sale og svømmehaller/svømmesale Udgangspunktet

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune udlåner idræts- og bevægelseslokaler/-faciliteter til folkeoplysende foreninger efter nedenstående

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere