Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Tirsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 169. Til efterretning Til orientering Bosætningskampagne UdviklingsCenter Haderslev: Strategi for erhvervsudviklingen de næste fire år Økonomisk redegørelse pr. 31. marts Erhverv og Kultur Decentrale beretninger Udviklingsråd Sønderjylland Region Sønderjylland - Slesvig: Udpegning af udvalgsmedlemmer Festivaler og byfester i Haderslev Kommune Ansøgning fra Vojens Høtte Kultur i Syd: Underskudsgaranti og samarbejde Genoptagelse: Ansøgning vedrørende Idræts- og Kulturnatten Teatret Møllen: Budget og aktivitetsplan 2007/ Oritentering vedrørende status for EGO-trips Årsberetning - Haderslev Kommunes EU-kontor LOF: Anke over lokaletilskud Opkridtning af baner Opkridtning af baner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret Principper for tildeling af timer til foreninger i idrætshaller Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DICAOL / 06/17018 Dagsorden for Haderslev Erhvervsråd til ordinært bestyrelsesmøde den 28. marts Referat af bestyrelsesmøde i Haderslev Erhvervsråd den 28. marts Vedhæftet oplæg til diskussion i Haderslev Erhvervsråd. Temamøde for kulturelt samarbejde den april på Musik Center Askov. Referat af bestyrelsesmøde i UCH den 20. marts Reglement fra Haderslev Bibliotekerne Gram - Haderslev - Vojens. Haderslev Kunstforening indbyder til fernisering den 13. april udstiller Maja Lisa Engelhardt. Taget til efterretning Til orientering DICAOL / 06/17018 Eleverne på Bregnbjergskolen har henvendt sig til Jens Chr. Gjesing vedr. skoleteaterordningen. (LAG) Lokale Aktionsgrupper skal snart iværksættes. Der vil på næste møde blive optaget en sag om emnet. Der er en opfordring fra Region SydDanmark om deltagelse i deres dialogmøder. Der blev udleveret bilag med datoer. Den 24. april holder UCH seminar vedr. fremtidens erhvervsudvikling i Haderslev Kommune. Vi er godt i gang med udarbejdelse af en vision og udviklingsplan for turismen i Aarøsund-området.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Bosætningskampagne 2007 DIWIFE / 05/11607 Haderslev Kommune (ny) har i 2006 og de to første måneder af 2007 gennemført en bosætningskampagne i samarbejde med en række lokale ejendomsmæglere og projekter. Projektet har bestået af en omfattende annoncekampagne fortrinsvis i JydskeVestkysten. Gennem hele perioden har der været indrykket helsides annoncer på bagsiden af JVs lokalsektioner om søndagen. Parterne har primo 2007 evalueret indsatsen og er enige om, at kampagnen har været tilfredsstillende gennemført. I udgangspunktet for kampagnetilrettelæggelsen var der enighed om, at der via en lang og vedholdende kampagne skulle skabes opmærksomhed om bosætningsmulighederne. Det er opfattelsen er dette er sket, men også at kampagnen kunne have været forkortet en anelse og erstattet af anden opmæksomhedsskabende initiativer. Der er enighed om i en fortsættelse af kampagnen at fokusere på målgrupper og projektsalg. En målrettet indsats herpå vil dels kunne have en afsmittende effekt på andre muligheder i kommunen, dels kunne fungere som forløber for kommende kampagner. Det foreslås derfor, at bosætningskampagnen fortsætter med særlig fokus på Havneomdannelsesprojektet og projektsalg i øvrigt og at dette sker ved at gennemføre 2 åbenthusarrangementer Et arrangement d. 3. juni 2007 og Et arrangement d. 2. september Erhvervs- og Kulturservice foreslår, at ovennævnte kampagne efterfølges af kampagner, der kan rette sig efter uddannelsessøgende (i samarbejde med Uddannelsesrådet og udlejere) børnefamilier / førstegangskøbere (i samarbejde med lokale ejendomsmæglere m.fl.) personer, der får midlertidig beskæftigelse i kommunen (militæret, beredskabet, sygehus m.v.). Indsatsen skal ses i sammenhæng med byrådets vision, der fokuserer på bosætning og levesteder. Endvidere kan det konstateres, at

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 240 Haderslev Kommune befinder sig i en gunstig udvikling som bosætningskommune, hvilket bl.a. ses i en positiv udvikling i ejendomspriserne, gennem de senere år. Økonomiske forhold Udgifterne til kampagne-arrangementer 3. juni 2007 og 2. september 2007 afholdes af projektdeltagerne, UCHs budget til TVmarkedsføring, havneomdannelsesprojektet samt annoncering i forbindelse med salg. Bilag Bosætningskampagne opgave- og rollefordeling (303264) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at kampagnearrangementerne 3. juni 2007 og 2. september 2007 godkendes. Godkendt som indstillet UdviklingsCenter Haderslev: Strategi for erhvervsudviklingen de næste fire år DIWIFE / 06/14928 I 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget samarbejdsaftalen mellem UdviklingsCenter Haderslev og Haderslev Kommune. I aftalen hedder det, at bestyrelsen i løbet af 2007 skal udarbejde konkrete målepunkter for operationaliseringen af samarbejdsaftalen. Bestyrelsen har som led i denne formulering inviteret alle samarbejdspartnere omkring UdviklingsCenter Haderslev til et strategiseminar, den 24. april Som optakt til seminaret har bestyrelsen anmodet alle parter om at prioritere 1-2 kortsigtede mål og 1-2 langsigtede mål for arbejdet med erhvervsudvikling i Haderslev Kommune. Med udgangspunkt i Samarbejdsaftalen mellem UdviklingsCenter Haderslev og Haderslev Kommune samt udvalgets foreløbige visionsovervejelser for valgperioden drøftes de temaer, som prioriteres medtaget til temadagen.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 241 Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur med udgangspunkt i sine foreløbige visionsovervejelser prioriterer 1-2 kortsigtede mål og 1-2 langsigtede mål, som skal indgå i UdviklingsCenter Haderslevs strategiseminar, den 24. april Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Udsat til næste møde. På kort sigt: UCH og Opus skal have en enstrenget struktur. UCH s flytning fra Havneområdet. På lang sigt: Udvikling af kulturarven og kvalitetsturisme Medvirke til fokusering på uddannelsesinstitutioner. Sikre erstatningsarbejdspladser for de arbejdspladser som udflyttes Økonomisk redegørelse pr. 31. marts Erhverv og Kultur DIBITW / 07/7664 Vedlagte Økonomiske Redegørelse pr. 31. marts 2007 er den første af i alt fire som skal forelægges Udvalget for Erhverv og Kultur og Økonomiudvalget i løbet af Procedure Redegørelsen forelægges Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april 2007 og Økonomiudvalget den 18. april 2007.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 242 Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen. Bilag Redegørelse pr. ultimo marts 2007 (307959) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at redegørelsen tages til efterretning og fremsendes til Økonomiudvalget. Godkendt som indstillet Decentrale beretninger 2006 DIBITW / 07/2259 Som led i regnskabsafslutningen for 2006 er der blevet udarbejdet decentrale beretninger. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at de decentrale beretninger for 2006 tages til efterretning. Taget til efterretning. Udvalget ønsker et dialogmøde med cheferne i Erhvervs- og Kulturservice i august med henblik på drøftelse af budgetlægningen Udviklingsråd Sønderjylland Old_SHUSGEB / 06/2818 Som konsekvens af kommunalreformen har det været nødvendigt at lave en revision af kommissoriet for UdviklingsRåd Sønderjylland - URS. Det er URS formål i et samarbejde mellem private og offentlige

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 243 parter at skabe en dynamisk udvikling, så Sønderjylland er et attraktivt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Sønderjylland skal tillige være et attraktivt sted at drive virksomhed samt skabe sunde og udviklende arbejdspladser. På møde i URS den 5. marts 2007 var der enighed om, at de fire sønderjyske kommuner overtager de offentlige arbejdspladser i URS. URS er i øvrigt sammensat af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, private virksomheder og landbrugets organisationer, Erhvervsakademierne i Sønderjylland, CVU Sønderjylland, og Syddansk Universitet. På mødet den 5. marts 2007 blev der etableret et formandskab med direktør Hans Kirk, Danfoss, som formand, og borgmester Tove Larsen, Aabenraa Kommune, som næstformand. Sekretariatet anmoder Haderslev Kommune om at udpege en repræsentant til URS. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sagen til Byrådet med anbefaling om, at der udpeges et medlem til UdviklingsRåd Sønderjylland. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Punktet udsættes til næste møde. Udvalget indstiller at H.P. Geil udpeges som medlem til UdviklingsRåd Sønderjylland.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Region Sønderjylland - Slesvig: Udpegning af udvalgsmedlemmer DIWIFE / 06/14443 Som led i den samlede konstituering af Region Sønderjylland - Slesvig skal Haderslev Kommune udpege 2 udvalgsmedlemmer blandt byrådets medlemmer. Der er etableret 3 udvalg med følgende overskrifter: Uddannelse og udvikling Erhverv Kontakt og samarbejde Haderslev Kommune skal udpege medlemmer til Uddannelse og udvikling samt Kontakt og samarbejde. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sagen til Byrådet med henblik på udpegning til udvalgene. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Punktet udsættes til næste møde. Sagen fremsendes til Byrådet, idet udvalget har bedt de politiske grupper om at komme med forslag til medlemmer. Der skal både udpeges et medlem og en suppleant.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Festivaler og byfester i Haderslev Kommune DITHLA / 07/7652 I forlængelse af udvalgets drøftelser af tilskud til henholdsvis Hertug Hans Festen, Vojens Høtte og Idræts- og Kulturnatten har Erhvervsog Kulturservice udarbejdet en samlet oversigt indeholdende faktuelle oplysninger om de større festivaler og byfester i Haderslev Kommune. Følgende er omtalt i oversigten: Arnum Hestemarked, Arnum Gram Pinsemærken, Gram Haderslev Jazzfestival, Haderslev Hertug Hans Festen, Haderslev Haderslev - Nordens Wittenberg: Markering af reformationen, Haderslev Idræts- og Kulturnatten, Haderslev Kløften Festival, Haderslev Haderslev Kulturfestival, Haderslev 3 Organs Festival / Haderslev Sommerkoncerter, Haderslev Aarøsund Havnefest, Aarøsund Sommersted Festival, Sommersted Vojens Høtte, Vojens Dansk - Tysk Børneteaterfestival, Haderslev Af oversigten fremgår det, at Kløften Festival er suverænt den største begivenhed når der tages udgangspunkt i omsætningen, der i de seneste år har været på 7,5 mio. kr. Besøgsmæssigt er Vojens Høtte den største med et sted mellem og gæster / besøgende. Begge arrangementer er i øvrigt kendetegnet ved, at der ikke ydes kommunal støtte til begivenhederne om end der gennem en lang årrække har været ydet en mindre underskudsgaranti på kr. til Kløften Festival. Af oversigten fremgår det endvidere, at det kommunale økonomiske engagement i begivenhederne har været relativt beskedent, når der sammenlignes med andre kommuner. Haderslev Kommune har ydet et tilskud på kr. til Idræts- og Kulturnatten gennem 10 år - tilskuddet er bortfaldet i forbindelse med kommunesammenlægningen ydet et tilskud på kr. til Haderslev Kulturfestival ydet et tilskud på kr. til 3 Organs Festival / Haderslev Sommerkoncerter

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 246 ydet et tilskud på ca kr. til Hertug Hans Festen de seneste 4 år, dvs. siden festens ændring fra traditionel byfest til historisk, kulturfestival. via Kulturelt Samråd ydet en underskudsgaranti på kr. til Haderslev Jazzfestival de seneste 3 år ydet en underskudsgaranti på kr. til Kløften Festival i 10 år De tidligere Gram og Vojens Kommuner har ikke været engageret med tilskud eller garantier til byfester, markeder og festivaler. Alle de gamle kommuner har stillet arealer til rådighed for arrangørerne, der dog har måttet afholde udgifter til genopretninger, såfremt arealerne er blevet beskadiget som følge af fx slitage ved dårligt vejr. De omtalte begivenheder samt en række mindre byfester, som ikke er medtaget her, er alle fortrinsvis med til at skabe gode oplevelser for borgerne i Haderslev Kommune. Tilsvarende giver begivenhederne i større eller mindre omfang et økonomisk afkast til det lokale kultur- og fritidsliv. Begivenhederne bidrager i varierende omfang til at markedsføre kommunen ud ad til. Ingen af begivenhederne har dog den megaeffekt, som fx Middelalderfestivalen har for Horsens og Roskilde Festival for Roskilde, for bare at nævne et par eksempler. Førstnævnte kan i kraft af et omfattende kommunalt engagement (medarbejdermæssigt og økonomisk) tilbyde et spektakulært og professionelt skue for gæsterne. Sidstnævnte har, som en af de første rockfestivaler overhovedet i Europa, udviklet sig til at være Nordeuropas stærkeste festival. Andre ex. i medfølgende bilag. Kultur- og fritidstilbud er i stigende grad et konkurrenceparameter. Byerne byder sig via store kulturbegivenheder til overfor turister, erhvervsliv og borgere. Alt sammen for at skabe sig et gunstigt omdømme, som på lang sigt kan medvirke til øget bosætning og tiltrækning af nye virksomheder. I Sønderjylland er SønderjyskE og Kultur i Syd gode eksempler herpå. Haderslev Kommune samarbejder allerede med SønderjyskE og er hjemkommune for flagskibene: Ishockey og fodbold. Jf. efterfølgende punkt på dagsordenen har Haderslev Kommune og det lokale erhvervsliv nu mulighed for at indgå i et samarbejde med Kultur i Syd og dermed blive vært for megakoncerter på landsstævnestadion i Haderslev. I den fortsatte politiske drøftelse af det kommunale engagement i byfester og festivaler bør der tages udgangspunkt i følgende principielle spørgsmål / forhold: Skal Haderslev Kommune støtte begivenheder, som har vist sig levedygtige i en lang årrække?

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 247 Skal Haderslev Kommune støtte begivenheder, som bl.a. har til formål at generere overskud til enkeltstående foreninger? Skal Haderslev Kommune prioritere fremtidig støtte til begivenheder, der medvirker til markedsføre Haderslev Kommune overfor turister, erhvervsliv og potentielle borgere? Skal Haderslev Kommune i prioriteringen af fremtidig støtte forudsætte lokal opbakning fra erhvervslivet? Kan være i form af o konkret medvirken, o sponsorater, o markedsføring, o udvidede åbningstider, o m.v. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at Haderslev Kommune dels bør opretholde et uændret engagement i de omtalte begivenheder, dels bør anskue udviklingen på området ud fra en kultur- og fritidspolitisk, oplevelsesøkonomisk og markedsføringsmæssig synsvinkel. Anbefalingen skal ses i lyset af, at det kan have vidtrækkende både økonomiske og arrangementsmæssige konsekvenser såfremt Haderslev Kommune begynder at støtte begivenheder, som har kunnet hvile i sig selv. Anden del af anbefalingen er begrundet i mulighederne for at markedsføre kommunen i en større region. Dette kan ske ved en eller flere af følgende muligheder: yde direkte tilskud, købe markedsføringsværdi, stille underskudsgaranti, forestå arrangementsrollen direkte m.v. I forhold til de begivenheder, der p.t. opnår direkte tilskud fra Haderslev Kommune kan følgende bemærkes: 3 Organs Festival / Haderslev Sommerkoncerter er ganske vist et såkaldt smalt klassisk arrangement, men understreger dog, at Haderslev er en domkirkeby. Festivalen præsenterer i øvrigt hvert år det højeste kunstneriske niveau på sit område, og er særdeles velanset. Haderslev Kulturfestival er ugen, hvor primært byens kulturinstitutioner og foreninger ligger sig særligt i selen for at tilbyde kommunens borgere et særligt stort udbud af kunstneriske og kulturelle oplevelser - lige fra det folkelige til det mere abstrakte. Haderslev Kommunes tilskud er minimalt i forhold til det program, der bliver præsenteret, og tilskuddet bruges primært til markedsføring. Idræts- og Kulturnatten har gennem 10 år præsenteret den folkelige idræt og kultur på en aften. Som bekendt har styregruppen valgt at aflyse arrangementet i p.g.a. manglende økonomisk

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 248 grundlag og usikkerhed om foreningernes engagement / interesse i arrangementet. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at kommunens foreninger skal inviteres til at udvikle en ny model og nye rammer for dette folkelige arrangement, der bør kunne udvikles til årets fejring af breddeidrætten og den folkelige kultur. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at der skal gøres en særlig indsats for at tilvejebringe den nødvendige økonomi for at gennemføre dette arrangement. Hertug Hans Festen er et af de senere års initiativer i forhold til at levendegøre kommunens kulturarv. Gennem samarbejdet i EURO 16 er det endvidere lykkedes at give begivenheden et internationalt perspektiv. De lokale aktører deltager endvidere i flere andre arrangementer med historisk islæt året rundt. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at begivenheden bør indgå meget direkte i den fortsatte udvikling af Haderslev Kommunes kulturarv. Økonomiske forhold I budgettet er der afsat midler til Haderslev Kulturfestival ( kr.) og 3 Organs Festival / Haderslev Sommerkoncerter ( kr.). Endvidere er der via udvalgets udviklingspulje bevilget et årligt tilskud på kr. i tre år til Hertug Hans Festen. På det centrale markedsføringsbudget er der afsat begrænsede midler til markedsføring af kulturelle begivenheder. Personalemæssige forhold Haderslev Kommune har gennem en længere årrække primært via kulturkonsulenten været involveret i Hertug Hans Festen, Idræts- og Kulturnatten, Haderslev Kulturfestival og reformationsmarkeringen i Haderslev. Men også flere af de øvrige begivenheder i gl. Haderslev Kommune har haft et samarbejde med Haderslev Kommune / kulturkonsulenten. Procedure Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at der indhentes udtalelse i sagen hos Kulturelt Samråd, der bl.a. skal fungere som bindeled mellem foreninger, organisationer, institutioner m.v. og Udvalget for Erhverv og Kultur. Det anbefales endvidere, at der indhentes udtalelse i sagen hos bestyrelsen for UdviklingsCenter Haderslev. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen / Jørn Mejer. Bilag Andre kommuners tilskud til større arrangementer 2007 (308093) Oversigt over festivaler og større byfester i Haderslev Kommune (308552)

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 249 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur drøfter de rejste spørgemål med udgangspunkt i medsendte oversigt, at der indhentes udtalelser fra Kulturelt Samråd og UdviklingsCenter Haderslev, og at sagen herefter genoptages med henblik på vedtagelse af en kultur- og markedsføringspolitisk ramme for det kommunale engagement i byfester, festivaler, events m.v. Sagen drøftet og godkendt som indstillet Ansøgning fra Vojens Høtte DIJMHA / 06/16539 Høttekomiteen vedrørende byfesten Vojens Høtte ansøger i henvendelse af 23. januar 2007 om tilskud til en nyskabelse til festen i Det er tanken at entrere med Cirkus Trapeze v/ Issabella Enoch, der udlejer et telt med alt udstyr. Teltet skal efterfølgende anvendes under hele Vojens Høtte til cirkusforestillinger, HøtteRevy, teatergrupper for børn, forældre og bedsteforældre samt aftenvarite med serveringsteater. Økonomiske forhold Vojens Høtte modtager p.t. ingen kommunale tilskud, og oparbejder hvert år et pænt overskud, der videreføres til ungdomsarbejdet i VBI. Budgettet for det nye tiltag er på kr. og der ansøges om et kommunalt tilskud på kr. Finansieringen sker ved solgte cirkusforestillinger, sponsorstøtte og kommunalt tilskud. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 26. februar 2007 Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og Fritidschef Jørn Mejer

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 250 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der ikke ydes tilskud til projektet jf. vedlagte notat. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Udvalget vil opfordre initiativtagerne til at deltage i et møde, hvor yderligere oplysninger tilvejebringes. Udvalget ser positivt på udviklingen af Høtte. Sagen genoptages. Supplerende sagsfremstilling til mødet den 26. marts 2007 Erhvervs- og kulturservice har afholdt møde med repræsentanter fra Vojens Høtte. Repræsentanterne udleverede på mødet et supplerende notat, der medsendes dagsorden. Heraf fremgår det, at aktiviteter, som der søges tilskud til, udgør en reel udvidelse af program og faciliteter. Vojens Høtte gennemføres primært med og for VBI. VBI s frivillige medhjælpere modtager ikke direkte tilskud for de timer eller den indsats, der ydes i forbindelse med gennemførslen af Høtten. Gevinsten for VBI består i, at et overskud tilgår VBI. Udover at yde et tilskud til Vojens Høtte er der også mulighed for at stille en underskudsgaranti. Såfremt denne løsning tages i anvendelse, bør det dog forudsætte, at et evt. overskud fra Høtten tilgår et åbent formål. Arrangørerne oplyser, at Høtten samarbejder med et par foreninger, der modtager tilskud for en særlig indsats f.eks. Vojens Walkie Klub. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget tager stilling til om der skal ydes tilskud eller meddeles underskudsgaranti. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Punktet udsættes til næste møde.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 251 Høtte s ansøgning om støtte imødekommes ikke. Forvaltningen vil med udgangspunkt i pkt. 177 om festivaler og byfester i Haderslev Kommune, udarbejde principper og retningslinier for tildeling af støtte til festivaler og events Kultur i Syd: Underskudsgaranti og samarbejde DIJSME / 06/15326 Erhvervs- og Kulturservice har sammen med lokaludgaven af JydskeVestkysten gennem længere tid - både før og efter landsstævnet i sommeren arbejdet på at skabe grundlaget for offentligt - privat samarbejde om at tiltrække og gennemføre store events i Haderslev. Hensigten har været at udnytte dels landsstævnestadion, dels Damparken til sådanne events. I den sammenhæng har der i 2006 været afholdt en række møder med lokale erhvervsledere. I januar 2007 henvendte Kultur i Syd sig for at afklare mulighederne for et samarbejde med Haderslev Kommune og virksomhederne i kommunen. Kultur i Syd (KIS) har i de seneste par år arrangeret en række større koncerter i Sønderborg området. Blandt andre har Lucianno Pavarotti og Eric Clapton har givet koncerter i Augustenborg Slotspark, og 1. maj i år optræder Pink Floyd guitaristen Roger Waters i slotsparken. KIS har henvendt sig til Haderslev Kommune for at drøfte mulighederne for et samarbejde om større arrangementer i Haderslev. KIS har især været interesseret i de muligheder, som landsstævnestadion ved Haderslev Idrætscenter giver for koncerter / arrangementer med op til publikummer. KIS lægger op til at etablere et samarbejde med virksomhederne i Haderslev Kommune og kommunen om større kulturelle begivenheder. Arrangementer, som er eksklusive i Danmark, og afvikles som er del af Europa- /verdenstur. Udgangspunktet for KIS henvendelse er en opfattelse af, at samarbejde gør stærk, når der skal tiltrækkes store begivenheder til den sønderjyske region. Endvidere er det KIS opfattelse, at landsdelens rammemuligheder skal udnyttes optimalt. KIS tager i sine overvejelser udgangspunkt i, at de største arrangementer lægges i Haderslev ( publikummer), mens de mindre (

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 252 publikummer) primært placeres i Sønderborg. Foreningens økonomi består af sponsorater og underskudsgarantier. Foreningen er almenvelgørende og har momsfritagelse. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at Haderslev Kommune bør tilslutte sig et samarbejde med Kultur i Syd og understøtte rekrutteringen af medlemmer, sponsorer og underskudsgaranter blandt virksomhederne i Haderslev Kommune. Et samarbejde med Kultur i Syd giver adgang til samarbejde med en forening, der er i besiddelse af samarbejdsrelationer med de bureauer, der typisk formidler de koncerter og events, der har en sådan størrelse, at de kan fylde landsstævnestadion. Som eksempler fra sommerens kalender kan nævnes Metalica, George Michael, Genesis, the Police m.fl. Erhvervs- og Kulturservice forudsætter i sin anbefaling, at KIS forretningsudvalg suppleres med medlemmer fra Haderslev Kommune, og at overskud ved gennemførelse af events og koncerter i Haderslev tilfalder almennyttige formål i kommunen. Økonomiske forhold Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at Byrådet meddeler en underskudsgaranti til Kultur i Syd på 1 mio. kr. I det medsendte materiale er der beskrevet en risikovurdering ved meddelelse af en sådan underskudsgaranti. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler endvidere, at Borgmester og Viceborgmester i samråd med administrationen kan forhøje underskudsgarantien til 2 mio. kr., idet det dog forudsættes at risikoprofilen ikke ændres. Procedure Sagen fremsendes via Økonomiudvalget til Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Jørgen Smed. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Haderslev Kommune tilslutter sig et samarbejde med Kultur i Syd på de i sagen beskrevne forudsætninger, og at der meddeles Kultur i Syd en underskudsgaranti på 1 mio. kr.

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 253 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bent K. Andersen og Preben Holmberg Udsat til næste møde. Godkendt som indstillet og fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet Genoptagelse: Ansøgning vedrørende Idræts- og Kulturnatten 2007 DILIJO / 06/16777 "Styregruppen for Idræts- og Kulturnatten" fremsender en ansøgning om støtte fra Udviklingspuljen til Idræts- og Kulturnatten Historisk set har Idræts- & Kulturnatten gennem 10 år været et fast årligt arrangement i Haderslev. Formålet med arrangementet har været at skabe en hyggelig og sjov aften for hele familien, og samtidig vise det alsidige idrætsliv i Haderslev Kommune. Idrætsforeningerne har vist deres sportsgrene frem, og publikum har kunnet prøve selv bagefter. Aftenen er blevet krydret med forskellige kulturelle arrangementer, museerne og butikkerne har haft aftenåbent. Arrangementet har hvert år haft et besøgsantal på mellem publikummer. Med den nye kommunestruktur og nedlæggelsen af amterne er det blevet nødvendigt at nytænke arrangementet. Med nedlæggelsen af Sønderjyllands Amt er DIF Sønderjylland (Danmarks Idræts Forbunds amtskreds) blevet nedlagt. Ligeledes er HSI (Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger) nedlagt. Samtidigt er støttebidragene forsvundet herfra. DIF og HSI har hidtil støttet med ca kr. hvert år. Der er sammensat en ny styregruppe, hvor der er repræsentanter fra Haderslev, Vojens og Gram. Af hensyn til Vojens Høtte er Idræts- & Kulturnatten flyttet til fredag den 31. august Arrangementet ligger på åbningsaftenen for Haderslev Jazzfestival. Det er afprøvet før med stor succes. Årets arrangement bliver en præsentation af idrætslivet i 2007 i de tre "gamle" kommuner ved hjælp af tre "satelitter" i Damparken i Haderslev. Tre områder af parken vil præsentere idrætslivet i Vojens, Gram og Haderslev, og endvidere laves en fælles kulturscene, hvor der vil være mulighed for at høre forskellige bands fra hele Haderslev

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 254 Kommune. Der arbejdes med at Kulturscenen kan ske i et samarbejde med MGK/Haderslev Musikskole, GUMF (Gram Ungdoms Musik Forening) samt musikscenen i Haderslev, både den rytmiske og den klassiske scene. Derudover vil der være en kunstscene i Lavgade centreret omkring gallerierne, med udstillingsmulighed for flere af kommunens kunsthåndværkere. Den nye storkommune skal markeres i Idræts- & Kulturnatten. Dette vil ske i et samarbejde med projekt "Haderslev i Bevægelse". Ideen er, at åbningen af Idræts- & Kulturnatten skal ske ved et løb, der strækker sig på tværs af den nye kommune med start i den vestlige del, i Fole, og mål på Bispepladsen i Haderslev. Dermed sættes der fokus på hele den nye storkommune i bevægelse. Deltagerne kan løbe, gå, køre på rulleskøjter, cykle en strækning på 3-5 km, eller hele vejen, hvis de har mod på det. Der er nedsat et udvalg fra Idræts- & Kulturnatten og Haderslev i Bevægelse, der arbejder nærmere med projektet. Erhvervs- og Kulturservice betragter idræts- og kulturnatten i den foreslåede form, som et godt initiativ til sikring af sammenhæng i kommunen, hvilket er en del af den overordnede vision for kommunen. Idræts- og kulturnatten indeholder også en lang række aktiviteter, som giver idrætsforeningerne mulighed for at fremvise deres aktiviteter og af den vej reklamere for deres tilbud. På den måde kan arrangementet være med til at understøtte breddeidrætten i kommunen. Men Idræts- og kulturnatten udgør kun i begrænset omfang positiv og fremadrettet forskel på erhvervs- og kulturområdet jf. udvalgets visionsnotat. Erhvervs- og Kulturservice opfatter det som positivt, at "Styregruppen for Idræts- og Kulturnatten" søger supplerende finansiering hos "Gang i Danmark" samt fra folkeoplysningsudvalgets "Start og Udviklingspulje". Det er imidlertid Erhvervs- og Kulturservices opfattelse, at arrangementet bør videreudvikles i samarbejde med detailhandlen og restaurationsbranchen. Idet disse hidtil har brugt arrangementet som et redskab til markedsføring og holdt åbent til kl Erhvervs- og Kulturservice savner i ansøgningen en tilkendegivelse af hvordan arrangementet vil kunne finansieres på sigt uden støtte fra udviklingspuljen. Økonomiske forhold Hidtil har arrangementet modtaget ca kr. i støtte fra DIF Sønderjylland og Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger. Med nedlæggelsen af amterne og nedlæggelsen af HSI er støtten bortfaldet. Haderslev Kommune har hidtil støtte med kr. Midlerne er kommet fra puljen "Anskaffelser efter Børn & Families nærmere bestemmelse". Beløbet er ikke overgået til Kultur & Fritid efter

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 255 kommunesammenlægningen, men overflyttet til Udvalget for Børn & Familie i Ny Haderslev Kommune. Idræts- & Kulturnattens budget er på kr. Der ansøges om kr. fra Udviklingspuljen. Endvidere søges Gang i Danmark om kr. til samarbejdsprojektet med løbet på tværs af kommunen. Endelig søges der fra Folkeoplysningsudvalgets Start- og Udviklingspulje. Personalemæssige forhold Kulturkonsulent Lisbet Johansen er sekretær for styregruppen. Tovholder/informationsansvarlig Kulturkonsulent Lisbet Johansen Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der ikke ydes støtte fra udviklingspuljen. at idræts- og kulturnatten støttes med et engangsbeløb på kr. som finansieres via overførte midler fra 2006 på fritids- og kulturområdet. Støtten gives under forudsætning af yderligere støtte fra "Gang i Danmark" og Folkeoplysningsudvalgets udviklingspulje. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Godkendt. Men støtten gives uafhængig af støtte fra "Gang i Danmark" og Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje. Udvalget ønsker at styregruppen etablere sig som en forening eller at en af arrangørerne påtager sig arrangøransvaret. Supplerende sagsfremstilling til mødet 17. april 2007 Styregruppen bag idræts- og kulturnatten har besluttet ikke at gennemføre arrangementet i 2007.

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 256 Erhverv- og Kulturservice indstiller: at beslutningen tages til efterretning. Taget til efterretning. Erhvervslivet, Idrætslivet og detailhandlen inviteres til et møde, hvor ideen bag Idræts- og Kulturnatten drøftes med henblik på sæsonen Teatret Møllen: Budget og aktivitetsplan 2007/2008 DIJMHA / 04/3382 Teatret Møllen fremsender budget og aktivitetsplan for sæsonen 2007/ Teatret lægger i materialet op til en fortsættelse af de seneste års høje aktivitetsniveau, og sæsonen omfatter følgende nye produktioner. Oskar - ny femmands forestilling for børn og unge fra 14 år Samlerne - ny 2 mands forestilling for voksne Den indbildte syge - 2 mands forestilling for alle En storbyfortælling - genopsætning af forestilling for børn og unge fra 12 år Trinbræt genopsætning af forestilling for børn fra 8 år og op. Natcirkus genopsætning af forestilling for børn fra 6 år og op. Glo ikke så romantisk - en genopsætning af Møllens cabaret med Brecht sange for alle. Desuden gennemføres den 4. Dansk - Tyske Børneteaterfestival i april 2008 i samarbejde med Kulturbüro Flensborg, Sydslesvigsk Forening, Bund Deutscher Nordschleswiger, Landestheater Flensborg, Theaterwerkstatt Pilkentafel og Haderslev Kommune. Abonnementsmæssigt vises gæsteforestillinger samt 4 af

22 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 257 teatrets egne forestillinger. I alt ca. 55 forestillinger. Teatrets nye forestilling "Samlerne" spiller endvidere 4 uger på "Sorte Hest" i København sammen med Svalegangen. Økonomiske forhold Teatret Møllens budget for sæson 2007/ 2008 udviser indtægter på kr. og udgifter på kr., der finansieres via tilskud fra Haderslev Kommune, Kunstrådet, Teaterrådet, Scenekunstudvalget m.fl. I forhold til budgettet for indeværende sæson ender regnskabet med et negativt resultat på driften på kr kr. Egenkapitalen forventes at udgøre kr pr. 1. juli Budgettet for den kommende sæson forventes at ende med et positivt resultat på kr , hvilket giver en budgetteret egenkapital på kr pr. 1. juli Juridiske aspekter Teatret Møllen er en selvejende institution med kontrakt mellem Haderslev Kommune og Kulturministeriet. Nuværende aftale løber indtil 2009 Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april 2007 Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Bilag Budget- og aktivitetsplan 07/ 08 Teatret Møllen (307719) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at budget og aktivitetsplan tages til efterretning. Taget til efterretning.

23 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Orientering vedrørende status for EGO-trips DIKILE / 06/14454 På udvalgsmødet 26. februar bad Erhvervs- og Kulturudvalget om en status på Ego-tripsprojektet. Egotripsprojektet indgår i et større turismeudviklingsprojekt, (benævnt Turismeprojektet) som Erhvervsfremmeudvalget i 2004 bevilligede 1.79 mio. kr. til over en periode fra I vedhæftet notat har UdviklingsCenterHaderslev redegjort for status for Turismeprojektet. Statusen følger de formulerede formål med projektet. Der redegøres således for status i relation til følgende emner: Produktudvikling og salg Markedsføring og medfinansiering Kompetenceudvikling Økonomi I efteråret 2006 gjorde UdviklingsCenter Haderslev status for Turismeprojektet over for Erhvervsfremmeudvalget. Vedhæftede notat er en gengivelse af denne status suppleret med den seneste udvikling frem til primo marts Bilag Notat om Egotrips (299405) Erhvervs- og Kulturservice indstiller; at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning Årsberetning - Haderslev Kommunes EU-kontor DIKILE / 06/14454 Haderslev Kommunes EU-kontor har fremsendt deres årsberetning 2006, hvor kontoret gør status over aktiviteter og indsatsområder. Vedrørende fremtiden kan det bl.a. læses, at Haderslev Kommunes EU-kontor i Bruxelles formelt ophører med at eksistere i 2007, i det

24 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 259 Region Syd og de 22 kommuner i fællesskab har etableret det Syddanske Bruxelles Kontor. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Haderslev Kommunes EU-kontors Årsberetning 2006 tages til efterretning. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Udsat til næste møde. Taget til efterretning LOF: Anke over lokaletilskud DIBETH / 06/14348 LOF Haderslev Vojens anker over manglende tilskud til aftenskolens eget lokalevalg. Haderslev Kommune har, med henvisning til, at man ikke er forpligtet til at yde tilskud til faglokaler, meddelt afslag på LOF s ansøgning om tilskud til lokaleleje. LOF har i sidste sæson afviklet undervisningen på Haderslev Søsportscenter, men besluttede i midten af 2006 at leje nye faciliteter hos New Body and Soul. Baggrunden for dette er, at man arbejder på at fastholde kursister, følge med tiden og højne kvaliteten i skolens bevægelsesfag. Yoga, Callenetisc, Fødselsforberedelse, Efterfødselskurser og Mavedans etc. kræver spejle på væggen, varme i rummet samt toiletforhold som lever op til dagens standard, når kurset går i gang. Aftenskolen oplyser, at man ikke kan fastholde hverken kursister eller lærere til disse hold, når man ikke kan ligge på gulvet og lave de øvelser der kræves, hvis der ikke er en minimumsvarme i lokalet hele døgnet. På Søsportscentret blev der for at spare på varmen, lukket ned når man ikke brugte lokalet. Dette bevirkede at gulv, vægge og madrasser

25 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 260 etc. var kolde når disse ting skulle bruges, og mange klagede. LOF har også benyttet festsalen i den gl. katedralskole, men klager her over manglende rengøring, dårlige depotforhold og tyveri. LOF mener ikke at det nye lokale er et faglokale. Det er et bevægelseslokale, og der er ingen borde eller stole, når aktiviteterne finder sted. LOF har selv opsat og betalt barrer samt spejle på væggene. Det er Kultur og Fritids opfattelse at der, med de opsatte barer og spejle, er tale om et faglokale. Økonomiske forhold Aftenskolen har ansøgt om tilskud til leje af lokaler i New Body and Soul på kr Folkeoplysningsudvalget vedtog ikke at yde tilskud til disse lokaler, da der er tale om faglokaler, hvortil Folkeoplysningsudvalget ikke er forpligtet til at yde tilskud. Folkeoplysningsudvalget vedtog at bevillige et lokaletilskud på kr svarende til 75% af det ansøgte, under forudsætning af at lokalerne lejes i Haderslev Søsportscenter. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 26. marts 2007 Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og Fritidsmedarbejder Thor Lange Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at anken afvises, at Kultur & Fritid i samarbejde med LOF Haderslev Vojens finder en acceptabel løsning for aftenskolen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing Punktet udsættes til næste møde. Godkendt som indstillet.

26 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Opkridtning af baner DIKIFK / 07/896 Der har i de tidligere kommuner og sogne været forskellige retningslinier for opkridtning. Haderslev Kommune har foretaget opkridtningen for alle kommunens foreninger. I de øvrige kommuner og sogne er det foreningerne, der har stået for opkridtningen - og modtaget en større, mindre eller ingen betaling for opgaven. Kommunerne har ligeledes betalt alle materialerne, med undtagelse af Bevtoft, hvor foreningen selv har afholdt hele udgiften. Økonomisk oversigt er vedlagt som bilag. Skal kommunen opkridte alle boldbaner, som det indtil i dag er sket i Haderslev, vil det kræve et budget på over 1 mig. kr. Da der ikke er tilført ekstra midler til området, foreslår forvaltningen, at retningslinierne tager udgangspunkt i de kr., der tidligere er blevet brugt til opgaven. Forvaltningen begrunder også denne løsning med, at den ønsker at undgå besparelser på drift og vedligehold af udendørsanlæggene. Forslag til retningslinier for opkridtning af boldbaner og høringssvar er vedlagt som bilag. Dette forslag afviger fra det tidligere administrative harmoniseringsforslag - i forhold til det beløb som foreningerne bliver tilbudt og anbefalingen af, at ordningen også omfatter baner på Haderslev Stadion. Det tidligere harmoniseringsforslag har været til høring i folkeoplysningsudvalgene i 5 tidligere kommuner og i Haderslev Idrætsråd. Økonomiske forhold Der har tidligere sammenlagt været anvendt kr. til opkridtning af boldbaner. En ordning hvor kommunen foretager opkridtning af alle baner, vil betyde, at der skal bruges yderligere kr. Personalemæssige forhold Alt efter hvilken ordning, der vælges, vil det betyde ændringer i personalesammensætningen i Teknik og Miljø/Entreprenørfunktionen. Juridiske aspekter Folkeoplysningslovens 22 anfører, at lokaler og udendørsanlæg stilles til rådighed med fornødent udstyr. Det betyder, at kommunen som udgangspunkt har forpligtelsen til at foretage opkridtning. Det betyder imidlertid ikke, at kommunen ikke kan indgå aftaler med foreningerne om, at de udfører opgaven mod betaling fra kommunen.

27 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 262 Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007 og Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april Tovholder/informationsansvarlig Idrætskonsulent Kia Fog Kristensen Bilag Notat vedr. opkridtning (301338) Budget og beregninger vedr. opkridtning (301653) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at forslaget drøftes, at forslaget fremsendes Udvalget for Erhverv og Kultur med anbefaling. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Morten Jørgensen og Preben Holmberg Forslaget fremsendes til Udvalget for Erhverv og Kultur med anbefaling. Godkendt som indstillet Principper for tildeling af timer til foreninger i idrætshaller DIBETH / 07/7005 Folkeoplysningsudvalget tildeler i henhold til Folkeoplysningsloven timer i kommunale lokaler, herunder i idræts- og svømmehaller og gymnastiksale til foreningerne. Den nedsatte arbejdsgruppe vedrørende frivillige foreninger/organisationer, idræt og folkeoplysning har foreslået, at tildeling af timer i idrætshaller sker på baggrund af foreningernes medlemstal inden for forskellige idrætsgrene. Arbejdsgruppen foreslår, at reglerne også gælder for selvejende idrætshaller.

28 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 263 Den nedsatte arbejdsgruppe foreslår, at tildeling af timer i idrætshaller sker efter følgende principper: Medlemsbestemt timetildeling Der tildeles timer efter antal medlemmer i de forskellige idrætsgrene. Træningsintensitet Motionister, oldboys/oldgirlsspillere tildeles timer til 1 x ugtl. træning.. Fodboldspillere til og med ynglinge tildeles timer til 1 x ugtl. træning. Ingen timer til seniorfodbold. Divisionshold tildeles timer til 3 x ugtl. træning. Elitehold, det vil sige hold, der deltager i eliteturneringer, tildeles timer til 4 x ugtl. træning. Normtal Der tildeles timer efter hvor mange spillere der kan være på banen i de forskellige idrætsgrene. Aktivitet Badminton Basketball Fodbold Håndbold Minitennis Volleyball Gymnastik, aerobic, linedance m.v. Nye aktiviteter Antal spillere 12 (Haderslev Idrætscenter 14,4 spillere) 24 spillere, (Haderslev Idrætscenter 15 spillere) 16 spillere (seniorfodbold afvikles i weekend) 16 spillere 14 spillere (spillere til og med 10 år) 24 spillere Efter konkret vurdering i Folkeoplysningsudvalget Ingen normtal. Henvises til gymnastiksale Point/timer De enkelte timer i hallerne værdisættes fra 1-3 points. Selvejende haller Timer i selvejende haller fordeles efter kriterier, som er gældende for de kommunale haller. Fordelingen af timerne sker i samarbejde mellem hallernes bestyrelser og de implicerede foreninger. Placering af timer De foreninger der får timer i en bestemt hal, fordeler indbyrdes timerne i forhold til antal tildelte points.

29 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 264 Kan enighed ikke opnås, fordeler Folkeoplysningsudvalget timerne. Der afsættes 2 timer til nye initiativer/foreninger. Hvis timerne ikke er anvendt inden primo september, fordeler Folkeoplysningsudvalgets lokalefordelingsudvalg timerne. Foreningerne i hallerne afholder primo september et møde for at vurdere om timefordelingen er hensigtsmæssig og omfordeler evt. timerne. Økonomiske forhold Der ydes kun tilskud til timer i selvejende idræts- og svømmehaller der er bevilget af Folkeoplysningsudvalget. Juridiske aspekter Folkeoplysningsudvalget afgiver i henhold til Folkeoplysningslovens 37 stk. 1 udtalelse til Byrådet om regler for anvisning af offentlige lokaler. Procedure Det af arbejdsgruppen udarbejdede forslag har været udsendt til høring hos foreninger og folkeoplysningsudvalg i Christiansfeld, Nørre- Rangstrup, Gram, Vojens og Haderslev, Haderslev Samvirkende Idrætsforeninger og Haderslev Idrætsråd. Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts og i Udvalget for Erhverv og Kultur den 17. april Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer / Bent Therkildsen Bilag Beskrivelse af lokalefordelingsprincipper (300901) Pointskema timefordeling idrætshaller (300692) Høringssvar vedr. lokalefordelingsprincipper (300671) Pointberegning 2007/2008 Folkeoplysningsudvalgets møde 27/ (300321) Erhvervs- og Kulturservice indstiller at, arbejdsgruppens forslag fremsendes med anbefaling til Udvalget for Erhverv og Kultur, der nedsættes et lokalefordelingsudvalg til, i samarbejde med Erhvervs- og Kulturservice, at udarbejde forslag til fordeling af lokaler for sæson 2007/2008 på baggrund af foreningernes ønsker og medlemstal, samt at lokalefordelingsudvalgets forslag til fordeling af lokaler

30 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 265 behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde den 24. april Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Morten Jørgensen og Preben Holmberg Arbejdsgruppens forslag fremsendes med anbefaling til Udvalget for Erhverv og Kultur, Lokalefordelingsudvalg nedsat til, i samarbejde med Erhvervsog Kulturservice, at udarbejde forslag til fordeling af lokaler for sæson 2007/08 på baggrund af foreningernes ønsker og medlemstal, Lokalefordelingsudvalgets forslag til fordeling af lokaler behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde den 24. april Godkendt, med tilføjelse af at de oplyste timetal er et minimum Eventuelt DICAOL / 06/17018 Der har været afholdt et godt møde i projektgruppen vedrørende Ishockey-arena.

31 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 266 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Bent S. Olesen Holger Mikkelsen Uwe Jessen

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 27-03-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Morten Jørgensen og Preben Holmberg Bemærkninger: Preben Olesen deltog

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-03-2007 Mødested: Musikskolen Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bent K. Andersen fraværende

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åbent Referat til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 11. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00-17:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Hotel Arnbjerg, Varde. Erik Buhl Nielsen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18.15 Ingen Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 26-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 25-08-2011 Kl. 17:00 undvisningslokalerne ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 25-08-2011 Kl. 17:00 undvisningslokalerne ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 25-08-2011 Kl. 17:00 undvisningslokalerne ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Preben Juhl Rasmussen, Søren Sørensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. oktober 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Stadion, Ved Stadion 6, 2820 Gentofte Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Torsdag den 16-08-2007 Mødested: 101, Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Hanne Hovmøller, Anne-Grethe Schmidt, Frede Rasmussen,

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE Der er på baggrund af udkast til budget for Driftsselskabet Svendborghallerne P/S udarbejdet af Revisions Firmaet Edelbo foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser

Læs mere