Fantasy. Gennem øvelser, tekster og filmtrailere arbejder de både med kendte eksempler fra fantasy og med at skabe deres eget fantasyunivers.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fantasy. Gennem øvelser, tekster og filmtrailere arbejder de både med kendte eksempler fra fantasy og med at skabe deres eget fantasyunivers."

Transkript

1 Fantasy Forfatter Shân Mari Linnet Nissen Niveau 7. klassetrin Niveau lektioner Om forløbet Eleverne lærer i dette forløb genren fantasy at kende. De skal arbejde med de enkelte elementer, der kendetegner fantasygenren, herunder ordforrådet, karaktererne, de magiske elementer og meget mere. Gennem øvelser, tekster og filmtrailere arbejder de både med kendte eksempler fra fantasy og med at skabe deres eget fantasyunivers. Til slut viden skal de samle deres viden som grundlag for selv at lave en fantasyhistorie. Faglige mål Forløbet har særligt fokus på tekst- og genreforståelse. Eleverne lærer om og arbejder med fantasy som genre. Gennem forskellige teksttyper lærer eleverne om genren fantasy, hvilke elementer og ord der kendetegner den, hvilke beboere fantasyverden er befolket af osv. Eleverne får rig lejlighed for at operationalisere deres viden igennem de mange opgaver, hvor de løbende skal anvende deres viden og selv skal producere indhold, der lever op til genretrækkene. Forløbet afsluttes med et projekt, hvor eleverne skal skrive deres egen fantasyhistorie og dermed får mulighed for at bruge al den viden, de har samlet sammen i løbet af forløbet. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 7. klasseelever, men rummer også udfordringer for elever i 6. og 8. klasse. Forløbet tilgodeser disse mål for engelsk i 9. klasse:

2 Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Niveau 1: Eleven skriver en historie med inddragelse af få genretræk og med en del gentagelser fra forløbet. Niveau 2: Eleven skriver en historie i sit eget sprog med inddragelse af få genretræk og genretypiske ord. Skrivning (9. klasse/f2) Eleven har viden om kriterie til valg af sprog og indhold. Øvrige færdigheds- og vidensmål Læsning (9. klasse/f2) Eleven kan forstå centrale synspunkter i autentiske tekster. Sprogligt fokus (9. klasse/f2) Eleven kan anvende et rimelig præcist og nuanceret ordforråd. Tekst og medier (9. klasse/f1) Eleven kan producere multimodale teksttyper på engelsk. Eleven skriver sin egen fantasyhistorie med inddragelse af typiske ord og genretræk. Øvrige læringsmål Eleven læser og forstår et uddrag fra The Wonderful Wizard of Oz og bruger denne viden i en samtale. Eleven anvender et genrespecifikt ordforråd i sin fantasihistorie. Eleven anvender et digitalt værktøj til at producere sin fantasihistorie. Niveau 3: Eleven skriver en historie i et flydende og originalt sprog med tydelig inddragelse af de gennemgåede genretræk og genretypiske ord.

3 Tilrettelæggelse af undervisningen Oversigt over forløbet GOALS PART 1 Religion PART 2 Hannah Cohen s Holy Communion PART 3 Themes PROJECT At lære om fantasygenrens særlige karakteristika og ordforråd og til slut skrive sin egen fantasyhistorie. Text: The Fantasy World (0,3 ns.) Text: The Fantasy Setting (0,5 ns.) Trailer: Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (YouTube) Trailer: Alice in Wonderland (YouTube) Baum, L. Frank: The Wonderful Wizard of Oz (1,2 ns.) Eleverne skriver deres egen fantasyhistorie med inddragelse af typiske ord og genretræk Tilrettelæggelse af undervisningen Dette forløb er målrettet grundskolens overbygning og varer i sin fulde længde lektioner. Forløbet har særligt fokus på tekstforståelse og genrekendskab. I forløbet kommer eleverne omkring genren fantasys særlige ordforråd og karakterstika. Forløbet munder ud i et produkt hvor eleverne skal lave deres egen fantasyhistorie med udgangspunkt i det, de har lært igennem hele forløbet. Du kan tage udgangspunkt i denne oversigt over, hvor lang tid du bør sætte af til hver del. GOAL PART 1 PART 2 PART 3 PROJECT 15 minutter 1-2 lektioner 3-4 lektioner 3-4 lektioner 3 lektioner Kortere forløb: 8-10 lektioner Hvis du ønsker et kortere forløb eller at differentiere din undervisning, er dette også muligt. Forløbet er tilrettelagt således, at du kan undlade dele af opgaverne eller forkorte enkelte præsentationer, skriftlige kommentarer eller lade projektet blive en skriftlig aflevering, eleverne laver derhjemme. Opgavevejledning GOAL

4 Gennemgå læringsmålene med eleverne, så de er med på, hvad formålet med arbejdet er. Indled gerne emnet med en klassebrainstorm om, hvad fantasy er, og hvilke fantasyhistorier de kender. På den måde aktiverer eleverne deres forforståelse og bliver sporet ind på emnet. PART 1: What Is Fantasy? Fantasy words Eleverne skal igennem hele forløbet huske at skrive deres ord i My own Dictionary, så de har ordene samlet, når de skal skrive deres egen historie. De skal oprette et emne om fantasy. Derudover kan det være en god ide at kategorisere ordene fx: steder, personer, farver, ordforråd, magiske elementer og dyr/væsener. Dette kan de gøre både inden og efter brainstormen. Hvis der er brug for yderligere ordforrådstræning, kan du evt. snakke med eleverne om forskellige strategier som gæt og transparente ord. Derudover er det en god idé at øve ordbogsopslag og træne eleverne i dette. Word wizard Eleverne gøres opmærksomme på et lille hjørne af det massive ordforråd, man kan bruge i arbejdet med fantasygenren. Her skal de arbejde ud fra tre kategorier med grammatisk fokus og inddele ordene i de tre ordklasser: Nouns, verbs og adjectives. Mange af ordene går igen i næste opgave, så det er en god idé at bruge lidt tid på, at eleverne slår de ord op, de ikke kender og meget gerne lægger dem ind i My own Dictionary. Dette kan evt. gives for som hjemmeopgave. Efterfølgende skal eleverne vælge tre af ordene ud og bruge dem i sætninger. Gør eleverne opmærksomme på, at adjektiverne er brugbare til beskrivelser og i opremsninger, fx: the evil, old and ugly witch; the dark, huge and foggy woods. Du kan også overveje at snakke med eleverne om ord, som både kan være verber og substantiver fx curse. Fantasy characteristics I denne opgave skal eleverne sammensætte sætninger, der fortæller dem om genren. De indhenter hermed en viden om genre og indhold, samtidig med at de får endnu flere ord med, de kan bruge i forløbet. Efter de har løst opgaven, skal de kort summe med deres partnere for at se, om de kan komme i tanke om historier, der indeholder alle kendetegnene. Snak gerne med eleverne om, at de skal huske kendetegnene og bruge dem, når de til slut selv skal skrive en fantasyhistorie. Part 2: The Fantasy World The fantasy setting

5 Her skal eleverne selv prøve at lave en setting til deres historie. De skal som minimum komme omkring hvor, historien finder sted, hvem hovedpersonerne er, og hvordan stemningen er. Du kan selv vælge at sætte flere kriterier op. Du kan evt. differentiere ved at lade nogle elever nøjes med at skrive stikord, mens andre skal lave en sammenhængende beskrivelse. Du kan også bede eleverne sætte det op i et online program som fx Padlet, så de kan præsentere deres settings for klassen. Entering the fantasy world Eleverne ser trailere til to film, der begge bygger på klassiske fortællinger inden for fantasygenren. De fleste elever kender nok til historierne i forvejen og har enten læst dem eller set dem som film. De kan eventuelt gengive indholdet for hinanden i par eller grupper. Trailerne viser tydeligt, hvordan hovedpersonerne kommer ind i fantasyverden, og eleverne skal i par snakke om dette. De kan dels beskrive dem for hinanden, men også snakke om forskelle og ligheder og evt. sammenligne med andre breakthrough barriers, de er stødt på. Tal eventuelt om andre eksempler på breakthrough barriers som eleverne kender det kan også være fra computerspil. Your breakthrough story Eleverne får muligheden for at bruge deres egen viden og fantasi og ikke mindst det allerede tillærte om genren og ordforrådet. Der er givet nogle rammer for indholdet, men I kan vælge at udvide listen, hvis I synes. Meningen er, at denne skriftlige opgave skal være kort og kun have fokus på, hvordan personen kommer ind i fantasyverdenen. Den kan fx gives en begrænsning på mellem ord. Produktet kan dog også gives som lektie som større skriftlig opgave. Picturing the fantasy world Eleverne skal her have gang i deres fantasi ved at beskrive billeder med motiver fra fantasygenren. Billederne kan også gennemgås sammen i klassen i stedet. Part 3: Fantasy Elements Fantastic characters I fantasygenren findes altid en quest. I teksten, som er fra The Wonderful Wizard of Oz, får eleverne et eksempel på en karakter, som er en almindelig lille pige, og den fantasiverden, hun er blevet en del af og skal udfordres i. The Quest

6 I fantasy genren findes altid en quest. Dette kan I sikkert finde mange gode eksempler på. I dette eksempel som er fra The Wonderful Wizard of Oz, får eleverne et eksempel på en karakter som er en almindelig lille pige og den fantasiverden hun er blevet del af og skal udfordres i. I kan læse hele historien på Gutenberg. INDSÆT link Magic and Spells Magic and spells er også et element, der er vigtig i denne genre. Eleverne får muligheden for at skabe deres egne spells. Tal med eleverne om spells de måske kender, som fx fra Harry Potter: Reducto (breaks and destroys objects), Alohomora (unlocks and opens) eller Muffliato (fills peoples ears with muffled sounds). Make a potion Eleverne får lov til selv at lave en magisk opskrift. Det er en lidt lettere opgave og kan være sjov og kreativ. Lad eventuelt eleverne fremlægge den mundtligt. Part 4 Project Eleverne skal i dette afsluttende projekt vise, hvad de har lært. Alle elementer de har lært om genren fantasy og ordforrådet skal bruges i deres egen fantasi historie. Thinglink en god støtte til valg af setting og characters. Derudover er længden af de enkelte tekstelementer begrænset af formen. Alternativet til Thinglink er, at eleverne laver en skriftlig aflevering.

Til slut viden skal de samle deres viden som grundlag for selv at lave en fantasyhistorie

Til slut viden skal de samle deres viden som grundlag for selv at lave en fantasyhistorie FANTASY Om forløbet Børnene lærer i dette forløb genren fantasy at kende. De skal arbejde med de enkelte elementer, der kendetegner fantasygenren, herunder ordforrådet, karaktererne, de magiske elementer

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Voices of Africa Forløbsvejledning Af Lene Vendelbo Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på det moderne Afrika. Det tager udgangspunkt i tre succesrige afrikanere fra hvert deres

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Democracy Niveau 8.klasse Varighed 10-13 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på demokrati. I forløbet ser vi nærmere på, hvordan et demokrati kan defineres. Eleverne får igennem en række tekster

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Omdrejningspunktet i dette forløb er novellen Oh! Carol, som er den del af bogen Oh! Carol and Other Steve Stories, som findes på superreaders.dk.

Omdrejningspunktet i dette forløb er novellen Oh! Carol, som er den del af bogen Oh! Carol and Other Steve Stories, som findes på superreaders.dk. Oh! Love Niveau 8. 9. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Kærlighed findes i mange former. Der findes kærlighed til familien, romantisk kærlighed, kærlighed til fysiske ting, men det der for mange

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. On the Run Niveau 9.klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Medierne flyder over med historier om hidtil usete flygtningestrømme, lukkede grænser og et Europa under pres. I dette forløb sætter vi fokus

Læs mere

Fabulous Fiction gennemførelsen

Fabulous Fiction gennemførelsen Fabulous Fiction gennemførelsen Lektionsplan Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne.

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne. Liebe und Gefühle Niveau 9.-10. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet Liebe und Gefühle er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne kan arbejde selvstændigt med. Eleverne

Læs mere

A Trip Around the USA

A Trip Around the USA A Trip Around the USA Niveau 6 klasse Varighed 8-12 lektioner Om forløbet Forløbet A Trip Around the USA tager eleverne med på en rejse rundt i USA, hvor de får et indblik i landets opbygning, geografien

Læs mere

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch.

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch. Made in Germany Niveau 8. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kendte tyske varemærker, hvor elevene stifter bekendtskab med store, kendte mærker som f.eks. Aldi, Adidas

Læs mere

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten.

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten. Formula 1 Niveau 5. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Formula 1 handler om motorsport og har fokus på ordforråd, der handler om biler og racerløb. Eleverne skal også både lytte og læse til tekster

Læs mere

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner Märchen Niveau 8. klasse Varighed 8 lektioner Om forløbet Alle kender til eventyrets magiske verden, eventyrets typiske konstruktion og karaktertræk. Samtidig kender eleverne til de typiske figurer og

Læs mere

US Elections. Forløbet er lavet med udgangspunkt i klasses elever, men rummer også udfordringer for elever i 10. klasse.

US Elections. Forløbet er lavet med udgangspunkt i klasses elever, men rummer også udfordringer for elever i 10. klasse. US Elections Niveau 8.-9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Det amerikanske præsidentvalg bliver fulgt med spænding i hele verden. Hvem der bliver USA's næste præsident har stor betydning langt

Læs mere

Music Stars and Stories

Music Stars and Stories Music Stars and Stories Niveau 5.-6. klasse Varighed 12-14 lektioner Om forløbet Forløbet Music Stars and Stories omhandler musik og kendte musikstjerners liv og baggrundshistorier. Eleverne får først

Læs mere

Beauty World Tour. Forløbet har særligt fokus på elevernes færdigheder inden for diskussion og skriftlig fremstilling.

Beauty World Tour. Forløbet har særligt fokus på elevernes færdigheder inden for diskussion og skriftlig fremstilling. Beauty World Tour Niveau 8. klasse Varighed 9-12 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på skønhedsidealer i et globalt perspektiv. Eleverne kommer med på en Beauty World Tour, hvor de møder skønhedsidealer,

Læs mere

Mirror, Mirror on the Wall

Mirror, Mirror on the Wall Mirror, Mirror on the Wall Niveau 8. klasse Varighed 12-16 lektioner Om forløbet Der er mere end nogensinde i vores samfund fokus på krop, sundhed, velvære og kropsidealer. Vi bliver bombarderet med gode

Læs mere

The Bizarre World of Tim Burton

The Bizarre World of Tim Burton The Bizarre World of Tim Burton Niveau 8-9. klasse Varighed 15 lektioner Om forløbet Med sit yderst indadvendte og pudsige væsen lå det ikke ligefrem i kortene, at den amerikanske filminstruktør, Tim Burton,

Læs mere

Boris the Acrobat. Historien handler altså om at turde, at bliver bedre til noget, om venskaber og at være anderledes.

Boris the Acrobat. Historien handler altså om at turde, at bliver bedre til noget, om venskaber og at være anderledes. Boris the Acrobat Forløbsvejledning Af Shân Mari Linnet Nissen Varighed ca. 8-10 lektioner Om forløbet Historien Boris the Acrobat, er en lille fortælling om en modig og akrobatisk flagermus. Det er en

Læs mere

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner Jugendsprache Niveau 9.-10. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb handler om det tyske ungdomssprog. Eleverne stifter bekendtskab med det formelle tyske sprog og de mest typiske kendetegn

Læs mere

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne. Merry Christmas Niveau 4. - 5. klasse Varighed 2-4 lektioner Om forløbet Forløbet Merry Christmas er centreret omkring emnet jul og juletraditioner. Eleverne får mulighed for at opfriske og udvide deres

Læs mere

Årsplan for engelsk i 8. klasse

Årsplan for engelsk i 8. klasse Årsplan for engelsk i 8. klasse Fælles Mål for Engelsk 2009 formålsparagraf: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således

Læs mere

Årsplan for 3.kl. i dansk på Herborg Friskole

Årsplan for 3.kl. i dansk på Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-40 Klasseregler. Genrekendskab 1.-3. Eventyr 4.-8. Fantasy Skriftligt Skrivevejen

Læs mere

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger Kan bruges til følgende titler i samlingen: i 2. 3. klasse There was an Old lady who Swallowed a Fly The Very Hungry Caterpillar Itchy Bear On the Farm

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Kultur og samfund Tekst og medier (Fase ) Eleven kan producere multimodale teksttyper på engelsk/eleven har viden om struktur og funktion i multimodale

Læs mere

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Eleverne skal nu tilpasse sig mellemtrinsniveauet i engelsk. for engelsk foreskriver at eleverne efter 4. klassetrin kan: - Deltage i korte og enkle samtaler om konkrete

Læs mere

Vi begynder på et helt nyt engelsksystem, som hedder A Piece of Cake. Af praktiske grunde arbejder begge klasser ud fra samme bog.

Vi begynder på et helt nyt engelsksystem, som hedder A Piece of Cake. Af praktiske grunde arbejder begge klasser ud fra samme bog. Vi begynder på et helt nyt engelsksystem, som hedder A Piece of Cake. Af praktiske grunde arbejder begge klasser ud fra samme bog. A Piece of Cake 1 til 7. klasse: Starting Over: about British and American

Læs mere

Free Time, Me Time! Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

Free Time, Me Time! Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne. Free Time, Me Time! Niveau 4. klasse Varighed 8-10 Lektioner Om forløbet Forløbet Free time, me time tager udgangspunkt i tre børns forskellige fritidsinteresser og hobbyer og er tilrettelagt, så det passer

Læs mere

LEGO StoryStarter - et engelskforløb om 'Mash up fairy tales' i 5.kl.

LEGO StoryStarter - et engelskforløb om 'Mash up fairy tales' i 5.kl. LEGO StoryStarter - et engelskforløb om 'Mash up fairy tales' i 5.kl. v/ Ulla Krogsgaard pædagogisk konsulent for fremmedsprog, Der er mange grunde til at arbejde med storytelling i engelsk på mellemtrinnet.

Læs mere

Friendship. I Teacher-knappen på de enkelte sider i forløbet vil du kunne læse, når der er ekstra fokus på sociale kompetencer.

Friendship. I Teacher-knappen på de enkelte sider i forløbet vil du kunne læse, når der er ekstra fokus på sociale kompetencer. Friendship Niveau 4. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Hvornår er man en god ven, og hvad vil det egentlig sige at være det? Forløbet her stiller skarpt på begrebet venskab og på de aspekter, der

Læs mere

D U G L E M M E R A L D R I G D I N T I D P Å B R O B Y

D U G L E M M E R A L D R I G D I N T I D P Å B R O B Y ÅRSPLAN 18/19 Lærer: OL Fag: Engelsk 7. klasse Eleverne vil løbende få skriftlige opgaver.. Uge Emne Mål Materialer 33-36 Samtale - Eleven kan udveksle synspunkter om kendte emner og situationer. Eleven

Læs mere

Un animal de compagnie

Un animal de compagnie Un animal de compagnie Af Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 5.-6. klasse Varighed: 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Un animal de compagnie har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laure, der ønsker

Læs mere

Årsplan for dansk 3.-4.klasse

Årsplan for dansk 3.-4.klasse Årsplan for dansk 3.-4.klasse I den faste morgenlektion efter morgensamling, vil vi i dansk arbejde med følgende; Mandag: læsebånd + skrivebog Tirsdag: læsebånd + diktat Onsdag: læsebånd + bibliotekstid

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Vild med film 2018 Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, du måske allerede kender fra fantasygenren i

Læs mere

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner Anderssein Niveau 7. -8. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Forløbet Anderssein handler om det at være anderledes. Eleverne skal være med til at definere begrebet i den første del af forløbet.

Læs mere

Fagformål for faget tysk

Fagformål for faget tysk Fagformål for faget tysk Formålet med faget tysk er, at eleverne skal erhverve sig viden, kompetencer og redskaber, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både skriftligt og mundtligt i et klart

Læs mere

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner Hundefutter Niveau 9. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til filmen Hundefutter er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Forløbet er struktureret således, at elevernes sproglige

Læs mere

Myths and Legends. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 6. klasse lektioner

Myths and Legends. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 6. klasse lektioner Myths and Legends Niveau 6. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Myths and Legends har fokus på genreskrivning, sat ind i en ramme, der rummer både genrelæsning og ikke mindst kulturforståelse.

Læs mere

Vejnoveller fra Sophienborgsskolen

Vejnoveller fra Sophienborgsskolen Vejnoveller fra Sophienborgsskolen Angiv fag, klassetrin, kompetenceområde og færdigheds- og vidensmålpar for forløbet. Der må gerne være mere end et færdigheds- og vidensmålpar per forløb, men antallet

Læs mere

Undervisningsplan: Open Up - working with genre (til Open Wide, 2. udgave)

Undervisningsplan: Open Up - working with genre (til Open Wide, 2. udgave) Undervisningsplan: Open Up - working with genre (til Open Wide, 2. udgave) Længde: 3-11 moduler à 95 minutter. Forløbet kan køres kronologisk fra modul 1-11, hvorved alle teksterne i kapitlet Open Up kommer

Læs mere

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål Årsplan 2015-2016 Dansk 2.klasse Mål Formålet med undervisningen i dansk er, at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig

Læs mere

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse Intro Finde tekst Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg Tekstforståelse Eleven har viden om fortællende og informerende teksters struktur Eleven kan få øje på sproglige træk sproglige, lydlige

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Dansk 2015/2016

Årsplan for 3. klasse Dansk 2015/2016 Årsplan for 3. klasse Dansk 2015/2016 Lærer Minna M. Aarup Litteraturundervisning Der anvendes materialet Fandango for 3. klasse, som er et dansksystem med skønlitteratur i fokus. Bogen indeholder en del

Læs mere

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå.

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Le feu d'artifice Niveau: 5.-6. klasse Varighed: Om forløbet Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Bogen kan læses på to niveauer,

Læs mere

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK JUNI 2014 Engelsk på Nuuk Internationale Friskole Vi underviser i engelsk på alle klassetrin (1.-10. klasse). Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner

Læs mere

Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets

Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets Albert Einstein Nogle gange finder magien og mysteriet sted i en anden verden, og nogle gange er de magiske elementer en del af en verden, der

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. klasse Skoleåret 2016/17

Årsplan for engelsk 6. klasse Skoleåret 2016/17 Årsplan for engelsk 6. klasse Skoleåret 2016/17 Undervisningen tilrettelægges med udgangspunkt i Undervisningsministeriets Fælles Mål. Kommunikation og interkulturel kompetence er centrale mål for undervisningen

Læs mere

Fan fiction. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 7.-8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Fan fiction. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 7.-8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Fan fiction Niveau 7.-8. klasse Varighed 12-16 lektioner Om forløbet En amerikansk forfatter og journalist har beskrevet fan fiction som litteratur, som den ville se ud, hvis den skulle genopfindes efter

Læs mere

Årsplan engelsk 2019/ CSU

Årsplan engelsk 2019/ CSU Årsplan engelsk 2019/2020 - CSU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Årsplan engelsk 2017/ CU

Årsplan engelsk 2017/ CU Årsplan engelsk 2017/2018 - CU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er de Forenklede Fællesmål for faget engelsk. Generel information: Vi bruger Pirana My First English Book samt udleveret

Læs mere

Engelsk 5. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 5. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder August 32 Back to School 9 33 Interkulturel kontakt 34 Samtale 35 It's Fashion 9 Skriftlig kommunikation Skrivning September

Læs mere

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner Das Traumtor Niveau 6. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Das Traumtor er et sportsforløb, som tager udgangspunkt i Jasper og hans venner, som dyrker fodbold. Fodboldforløbet

Læs mere

Feuer auf dem Zeltplatz

Feuer auf dem Zeltplatz Feuer auf dem Zeltplatz Niveau 5.-6. klasse Varighed 2-3 lektioner Om forløbet Forløbet Feuer auf dem Zeltplatz har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Emma og Carolin, dere r på telttur. Alt går

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Engelsk 5.-6. klasse Der vil mundtlig primært blive arbejdet ud fra clio portalen skriftligt arejder vi enten med pirana eller lets do it. Måned Uge nr. Forløb

Læs mere

Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets Albert Einstein

Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets Albert Einstein Den største oplevelse et menneske kan have, er mysteriets Albert Einstein Formål Nogle gange finder magien og mysteriet sted i en anden verden, og nogle gange er de magiske elementer en del af en verden,

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser. Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Lytning (Fase 2) Eleven kan forstå enkle budskaber om nære emner / Eleven har viden om forhold mellem mimik, gestik og indhold i situationer.

Læs mere

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Engelsk 1. forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb Emne Freedom The Media Identity & Culture Fear Læringsmål for undervisningsforløb Skriftlig Kultur og samfund Mundtlig Skriftlig

Læs mere

Dansk 4. klasse årsplan 2018/2019

Dansk 4. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder August 32 Naturdigtning 14 33 Håndskrift og layout (fase 2) Præsentation og evaluering (fase 2) Læringsmål Jeg kan skrive

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole

Vesthimmerlands Naturfriskole Vesthimmerlands Naturfriskole Dansk i 5.-7. klasse (samlæst) 2017-2018 Lærer: Josefine Skov Kaas-Hansen Denne plan skal anses for at være overordnet, og den har derfor til opgave at give et overblik over

Læs mere

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 American Summer 33 Camp 34 Antal Kompetencemål og lektioner færdigheds- og vidensområder 9 Tekst og medier (fase 1) Samtale (fase 2) Læringsmål I can use information from

Læs mere

Time Capsule. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 7.-8. klasse. 12 lektioner

Time Capsule. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 7.-8. klasse. 12 lektioner Time Capsule Niveau 7.-8. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet tager eleverne med på en tidsrejse, der strækker sig fra 1910 til 2065. Udgangspunktet er de teknologiske landvindinger, som

Læs mere

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Engelsk 1. forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb 5. forløb Emne Freedom Identity & Culture The Media Fear Wise and wicked Læringsmål for undervisningsforløb Skriftlig kommunikation

Læs mere

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner.

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner. Sternzeichen Niveau 4.-6. klasse Varighed 8-10 lektioner Forfatter Martje Moseler Om forløbet Forløbet Sternzeichen handler om stjernetegn og horoskoper. Eleverne arbejder med et ordforråd, hvor formålet

Læs mere

aktiviteter Ordlege. Læsning, oplæsning og oversættelser af tysksprogede tekster. Gruppearbejde. Samtaler og diskussion.

aktiviteter Ordlege. Læsning, oplæsning og oversættelser af tysksprogede tekster. Gruppearbejde. Samtaler og diskussion. Fag: Tysk Hold:14 Lærer: Malene Clante 31-36 Undervisningsmål 9/10 klasse Arbejde med at lytte til tysk, som det tales i og uden for de tysktalende lande. Arbejde med at læse og bearbejde forskellige teksttyper

Læs mere

Årsplan engelsk 6. klasse

Årsplan engelsk 6. klasse Årsplan engelsk 6. klasse Årsplan 1. forløb Food (eksempel) Kommunikationsstrategier kan vælge gættestrategier i forståelse af ukendt ordforråd har viden om forskellige gættestrategier Samtale kan indgå

Læs mere

ENJOY! Om forløbet. Om Tim Burton. Varighed Ca. 1,5 måned.

ENJOY! Om forløbet. Om Tim Burton. Varighed Ca. 1,5 måned. Om forløbet Forløbet har særligt fokus på sproglig opmærksomhed. Gennem film og digte bliver eleverne bevidste om sproglige virkemidler, blandt andet brugen ad adjektiver til at skabe billeder. Eleverne

Læs mere

aktiviteter Ordlege. Læsning, oplæsning og oversættelser af tysksprogede tekster. Gruppearbejde. Samtaler og diskussion. ITinddragelse (ordbøger).

aktiviteter Ordlege. Læsning, oplæsning og oversættelser af tysksprogede tekster. Gruppearbejde. Samtaler og diskussion. ITinddragelse (ordbøger). Fag:Tysk 31-36 Hold: 9 Lærer: Malene Clante Undervisningsmål 9/10 klasse Arbejde med at lytte til tysk, som det tales i og uden for de tysktalende lande. Arbejde med at læse og bearbejde forskellige teksttyper

Læs mere

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin Fagplan for tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER Vildheks et undervisningsforløb Du skal til at arbejde med bogen Ildprøven. Den er første bind i serien om Vildheks af Lene Kaaberbøl. Den har illustrationer af Anders

Læs mere

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Af Mette Kjersgaard Andersen Dette undervisningsforløbs overordnede formål er at etablere en forståelse for genren fantastiske fortællinger. Hensigten

Læs mere

Pete the Cat - I Love My White Shoes

Pete the Cat - I Love My White Shoes Pete the Cat - I Love My White Shoes Læringsforløb Målgruppe Kompetenceområde /færdigheds- og vidensmål 1.-2. klasse Mundtlig kommunikation - lytning: Eleven kan forstå hovedindholdet i korte fortællinger.

Læs mere

Planlægningsguide til situationsdidaktik NN - Engelsk 9.A & 9.B Rap and Life in the Ghetto - en radio dokumentar

Planlægningsguide til situationsdidaktik NN - Engelsk 9.A & 9.B Rap and Life in the Ghetto - en radio dokumentar Rap and Life in the Ghetto - en radio dokumentar Kort beskrivelse af forløb, mål & meningsfuld situation Forløbet går ud på at arbejde med amerikansk rap og livet i ghettoen. Klassen har netop arbejdet

Læs mere

Pit Stop #6 - Food! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. What Did People Eat?

Pit Stop #6 - Food! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. What Did People Eat? Pit Stop #6 - Food! What Did People Eat? Eleven kan forstå detaljer fra tekster inden for kendte emner / fokuseret lytning gennem støttespørgsmål. Eleverne kan lytte fokuseret til de fire tekster på side

Læs mere

Læseplan for faget dansk som andetsprog basisundervisning

Læseplan for faget dansk som andetsprog basisundervisning Læseplan for faget dansk som andetsprog basisundervisning Indhold Indledning 3 Trinforløb for basisundervisning 4 Læsning 4 Skrivning 5 Lytning 6 Tale 7 It og medier 8 Innovation og entreprenørskab 9 Indledning

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE AUGUST uge 33-34-35 Kompetence område Færdighedsog vidensområde(r) Læringsmål Det er målet, at eleverne Forløb/træning Tid Korrektur ved, hvordan man bruger afkodningsstrategien

Læs mere

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner Ab in den Skiurlaub Niveau 5. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Ab in den Skiurlaub tager udgangspunkt i Florian fra Hamburg og hans familie, der hvert år tager på skiferie

Læs mere

Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring

Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring 2 Introduktion til undervisningsforløb I dette undervisningsforløb lægges vægt på, at eleverne udvikler et nuanceret fagsprog, hvor de bruger ord og begreber

Læs mere

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år Kommunikative færd 5. - 7. klasse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse af valgfaget Godt igennem.

Undervisningsbeskrivelse af valgfaget Godt igennem. Undervisningsbeskrivelse af valgfaget Godt igennem. Stamoplysninger om undervisningen. Uddannelse Hotel- og Restaurantskolen Varighed Fag/forløb/antal moduler Ca. 15 moduler Underviser Maria-Emilie Keller

Læs mere

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne:

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Årsplan 4. klasse Dansk 2017/18 Trine Person Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Deltage aktivt i undervisningen Samarbejde på flere planer Blive medansvarlige

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole

Vesthimmerlands Naturfriskole Vesthimmerlands Naturfriskole Dansk i 8.-9. klasse (samlæst) 2017-2018 Lærer: Josefine Skov Kaas-Hansen Denne plan skal anses for at være overordnet, og den har derfor til opgave at give et overblik over

Læs mere

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter.

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter. ag Engelsk Kompetenceområde(r) Mundtlig og (skriftlig) kommunikation Emne 2 Animals arighed 4 uger Klasse 4c ærdigheds- vidensmål 1 Mundtlig komm. Sprogligt fokus ase 4 Eleven kan anvende de hyppigst forekommende

Læs mere

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Sådan vil vi have det i indskolingen skoleåret. Med udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer tilrettelægges de øvrige underviseres mål, at jeres barn skal være glad

Læs mere

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING INDLEDNING FÆLLES MÅL OPGAVESÆTTET

LÆRERVEJLEDNING INDLEDNING FÆLLES MÅL OPGAVESÆTTET Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVAD ER ET POLITISK PARTI? Udarbejdet af Folketingets Administration LÆRERVEJLEDNING INDLEDNING Dette materiale består af 2 dele: Filmen HVAD ER ET POLITISK PARTI? Opgavesættet

Læs mere

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau D

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau D Kommunikation: Karakter Bedømmelseskriterier Forstå indholdet af talt fremmedsprog om alsidige emner Forstå indholdet af skrevne fremmedsproglige tekster om alsidige emner Eleven kan, inden for niveauet,

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Middle School, USA. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 7.-8. klasse. 12-15 lektioner

Middle School, USA. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 7.-8. klasse. 12-15 lektioner Middle School, USA Niveau 7.-8. klasse Varighed 12-15 lektioner Om forløbet Dette forløb handler om det amerikanske skolesystem. Rammen er en kulturudveksling, hvor eleverne sammenligner og finder ligheder

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A6 I SKOLE LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 40 substantiver og 40 verber relateret til skolen. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

Engelsk årsplan 8.A Helle Wormslev 2015/2016

Engelsk årsplan 8.A Helle Wormslev 2015/2016 Engelsk årsplan 8.A Helle Wormslev 2015/2016 Forløb: Fame Kompetencemål Forenklede Fælles Mål Eleven kan indgå i spontane samtaler om forskellige emner i et sprog, der passer til situationen Eleven kan

Læs mere

Novelleskrivning med IBog

Novelleskrivning med IBog Novelleskrivning med IBog AD-ugen 2013 Katrine Ellen Rasmussen 30110709 Josephine Lunøe 30110726 Anne Sonne Mortensen 30110715 Indholdsfortegnelse Lærervejledning... 3 Undervisningsforløb... 4 Dannelses-

Læs mere

Plan for dansk - 5.-6. klasse Det talte sprog

Plan for dansk - 5.-6. klasse Det talte sprog Plan for dansk - 5.-6. klasse Det talte sprog bruge talesproget forståeligt og klart i samtale, samarbejde, diskussion, fremlæggelse og fremførelse udtrykke sig mundtligt i genrer som referat, kommentar,

Læs mere

Årsplan 8. klasse Uhre Friskole 19/20

Årsplan 8. klasse Uhre Friskole 19/20 Årsplan 8. klasse Uhre Friskole 19/20 Jannie Jakobsen Med udgangspunkt i Fællesmål for engelsk tilrettelægges undervisningen i 8.klasse således, at elevernes individuelle niveau tilgodeses, og der skabes

Læs mere

Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP

Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP Periode Forløb 1 Emne og materialer Pirates Treasure Maps Læringsmål Mål Evaluering Bodyparts Colours Numbers Clothes Pirate Presentations hovedindholdet

Læs mere

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau E

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau E Kommunikation: Karakter Bedømmelseskriterier Forstå hovedindholdet af talt fremmedsprog om udvalgte Forstå hovedindholdet af skrevne fremmedsproglige tekster om udvalgte Eleven kan, inden for niveauet,

Læs mere

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Af Katja Dollerup Schmidt Poulsen Børnene der modtager dansk-undevisning på den Skandinaviske Skole i Maputo er spredt

Læs mere

Trin - og slutmål for faget Tysk

Trin - og slutmål for faget Tysk Trin - og slutmål for faget Tysk Beskrivelse af undervisningen i 6.klasse Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes sproglige forudsætninger. Fra begyndelsen af forløbet skal undervisningen tilrettelægges,

Læs mere