OK13 spørgsmål/svar knyttet til statens lønsystem SLS/HR-Løn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OK13 spørgsmål/svar knyttet til statens lønsystem SLS/HR-Løn"

Transkript

1 OK13 spørgsmål/svar knyttet til statens lønsystem SLS/HR-Løn Finansministeriet har varslet lockout og boykot fra 1. april 2013 for overenskomstansatte lærere mv. ved en række nærmere opregnede undervisningsinstitutioner. Hvis der bliver tale om at gennemføre den varslede lockout, vil lønudbetaling skulle stoppes for de berørte medarbejdere i konfliktperioden. I dette materiale indgår spørgsmål/svar, der knytter sig til statens lønsystem (SLS og HR-Løn). Indeholder svar på følgende spørgsmål: Hvad gør jeg, hvis der kommer en konflikt?... 2 Hvor finder jeg information om konfliktperiodens varighed?... 2 Hvordan finder jeg ud af, hvem der kan være konfliktramt?... 2 Hvis jeg ikke får en oversigt fra jer, hvad gør jeg så?... 2 Hvordan standser jeg lønnen?... 3 Hvornår får vi uddata/oversigt fra lønsystemet?... 3 Hvad med særlig feriegodtgørelse?... 3 Hvad med PENSAB?... 4 Får alle institutioner uddata 750/751?... 4 Hvad med tilgodehavende ferie og særlige feriedage?... 4 Giver Moderniseringsstyrelsen besked til pensionskasser?... 5 Hvad gør vi, hvis vi er en ØSC-institution?... 5 Er der en beskrivelse af uddata 750/751?... 5 Hvem kan blive konfliktramt?... 6 Hvordan får vi uddata/oversigt fra SLS?... 7 Hvilke data indeholder det uddata I sender til os?... 7 Hvordan er sorteringen på uddata 750/751?... 8 Kan vi selv bestemme sorteringen for uddata 750/751?... 8 Hvem kontakter jeg, hvis der er tvivl om, hvem der er omfattet?... 8 Hvilke regler gælder ved sygdom, barsel mv.?... 8 Hvad gør jeg, hvis en medarbejder kommer til at skylde penge?... 9 Hvad sker der med kørselsfradraget?... 9 Hvad hvis medarbejder er sygemeldt? Hvad med G-dage? Hvad hvis konflikten starter på en anden dag end den første i måneden? Hvordan med barsel, forældreorlov mv. i lønsystemet? Hvad med medarbejdere der har tjenestefri uden løn? Hvad sker der med ancienniteten? Hvad med eksisterende afgangsårsag/akko i lønsystemet? Kan jeg få Moderniseringsstyrelsen til at standse lønudbetaling? Hvor kan vi hente hjælp? Hvad når konflikten ophører?... 13

2 Side 2 af 14 Hvad gør jeg, hvis der kommer en konflikt? Hvis der kommer en konflikt, skal du sørge for, at lønnen for de konfliktramte lærere stoppes i lønsystemet. Lønnen skal stoppes pr. den dato, hvor konflikten påbegyndes. Hvor finder jeg information om konfliktperiodens varighed? Følg med på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan læse mere om overenskomstforhandlingerne i øvrigt. Hvordan finder jeg ud af, hvem der kan være konfliktramt? Fra statens lønsystem får du en oversigt (et uddata 750/751), hvor alle potentielt berørte medarbejdere fremgår. Herfra kan afdækning af, hvem der reelt kan blive berørt foretages. Det skal bl.a. afklares, om en given medarbejder er organiseret eller ej. Denne afklaring beror hos institutionen/arbejdsgiver. Hvis jeg ikke får en oversigt fra jer, hvad gør jeg så? Hvis du vurderer, at der kan være berørte medarbejdere i din institution og du ikke modtager en uddata 750/751 fra os, skal du endelig tage kontakt til os. Det gør du på mail til Moderniseringsstyrelsens Lønsupport: modstlon@modst.dk.

3 Side 3 af 14 Hvordan standser jeg lønnen? Der er oprettet en afgangsårsag: 151 Lockout i lønsystemet. I tilfælde af en konflikt, skal du indrapportere afgangsårsag 151 i lønsystemet, og du skal bruge den dato hvor konflikten starter, fx Afgangsårsag 151 danner AKKO = 14, og al lønberegning/-udbetaling standses. Se også spørgsmål: Kan jeg få Moderniseringsstyrelsen til at standse lønudbetaling? Hvornår får vi uddata/oversigt fra lønsystemet? Uddata 750/751 bliver dannet i SLS, så snart vi kender kriterierne for potentielt berørte medarbejdere. Du kan forvente at modtage uddata 750/751 primo marts måned Uddataet hentes i ØDUP-filhenter, og der sendes en mailnotifikation til jeres kontaktperson når uddataet er klar til at blive hentet. Uddata 750/751 dannes på baggrund af data i SLS pr. LG 04/2013, 1. lønkørsel (marts måned). Læs mere om uddata 750/751 i denne vejledning. Hvad med særlig feriegodtgørelse? Den særlige feriegodtgørelse udbetales normalt med lønudbetalingen ultimo april. Udbetaling kan imidlertid ikke ske under en lockout, og kan derfor først ske efter lockoutens ophør. Moderniseringsstyrelsen sørger for, at feriegodtgørelse for konfliktramte medarbejdere (registre med afgangsårsag 151) bliver udbetalt i den førstkommende 2. lønkørsel, efter at konflikten er ophørt. Dog tidligst til 2. lønkørsel i maj måned (LG , 2. lønkørsel).

4 Side 4 af 14 Hvad med PENSAB? Ansatte med tjenestemandspensionsret i en statsgaranteret pensionskasse, optjener ikke pensionsalder under konflikten. Der sker en automatisk overmelding fra SLS til PENSAB, for den periode hvor afgangsårsag 151 er registreret i SLS. Får alle institutioner uddata 750/751? Nej. Det vil kun være institutioner der er omfattet af en evt. konflikt, og som har medarbejdere inden for lærergruppen, der vil modtage det midlertidige uddata 750/751: Medarbejdere. Uddataet indeholder potentielt berørte medarbejdere. Hvad med tilgodehavende ferie og særlige feriedage? Planlagt ferie, herunder afvikling af særlige feriedage og omsorgsdage, samt afspadsering, der påbegyndes før eller samtidig med arbejdsstandsningens ikrafttræden afbrydes ikke, og der udbetales sædvanlig løn mv. for ferie- eller afspadseringsperioden. Hvis ferie, særlige feriedage, omsorgsdage og/eller afspadsering afvikles i umiddelbar forlængelse af hinanden som en samlet frihedsperiode anses den samlede afvikling som påbegyndt på første fraværsdag. Den ansatte er omfattet af arbejdsstandsningen når ferie-/afspadseringsperioden er afsluttet. Det samme gør sig gældende, hvis medarbejderens ferie afbrydes på grund af sygdom. Tilgodehavende ikke afholdt ferie Ansatte der ved ferieårets udløb d. 30. april er omfattet af lockout, og som ikke har afholdt den 5. ferieuge eller dele heraf og som ikke har truffet aftale om at ferien skal overføres til det følgende ferieår, kan efter anmodning få den tilgodehavende restferie udbetalt som kontant godtgørelse ved den førstkommende lønudbetaling efter konfliktens ophør.

5 Side 5 af 14 Til udbetaling af tilgodehavende ikke afholdt ferie, anvendes løndel 5005 i SLS. Kontant udbetaling af tilgodehavende ikke afholdte særlige feriedage Ansatte der ved ferieårets udløb d. 30. april er omfattet af lockout, og som ikke har afholdt de særlige feriedage eller dele heraf og som ikke har truffet aftale om at ferien skal overføres til det følgende ferieår, skal have disse udbetalt som kontakt godtgørelse ved den førstkommende lønudbetaling efter konfliktens ophør, med mindre der efterfølgende indgås aftale om overførsel af dagene. Til udbetaling af tilgodehavende ikke afholdte særlige feriedage, anvendes løndel 5037: Ej afholdt særlige feriedage (for særlige feriedage der vedrører optjeningsåret 2011). Giver Moderniseringsstyrelsen besked til pensionskasser? Ja. Moderniseringsstyrelsen informerer pensionskasser om, at der ved en evt. konflikt, kan være medlemmer der ikke betaler pensionsbidrag i konfliktperioden. Hvad gør vi, hvis vi er en ØSC-institution? Umiddelbart er der ingen ØSC-institutioner, der vil kunne blive omfattet af en evt. konflikt. Hvis en ØSC-institution vurderer at være omfattet og ikke modtager uddata 750/751, er man velkommen til at kontakte Moderniseringsstyrelsens Lønsupport på mail: modstlon@modst.dk. Er der en beskrivelse af uddata 750/751? Ja. Der er udarbejdet en beskrivelse af det midlertidige uddata 750/751. Beskrivelsen finder du her.

6 Side 6 af 14 Hvem kan blive konfliktramt? De medarbejdere der kan blive berørt af en konflikt, er fx lærere på frie grundskoler og Social- og sundhedsskoler. Du kan her se, hvilke områder og hvilke PKAT det drejer sig om: Område Lærere ved frie grundskoler, efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Lærere ved Almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning P-KAT 223, 230, 237, Lærer ved Social- og sundhedsskoler 607,609 Lærer ved arbejdsmarkedsuddannelser mv. 062 Forsvarets Civile Faglærere 256 Ledere og Lærere ved produktionsskoler 537 Lærer ved Dansk Røde Kors 605 Lærer ved SKT (FIVU s område) 029, 133 Fængselslærere m.fl. 151 Der gøres opmærksom på, at øvrige overenskomstansatte kan være omfattet af konflikt. Det vil gælde, hvis pågældende er omfattet af én af organisationsaftalerne for nævnte PKAT ovenfor, og er medlem i én af de lockoutede organisationer/centralorganisationer. Der er ikke medtaget tjenestemand og tjenestemandslignede ansatte lærere samt timelønsansatte lærere, da disse ikke vil være omfattet af en konflikt. Det bemærkes for samtlige personalekategorier, at det ikke nødvendigvis er alle på den anførte personalekategori, der vil være omfattet af en eventuel konflikt.

7 Side 7 af 14 Hvordan får vi uddata/oversigt fra SLS? Oversigten (uddataet) sendes i postkassesystemet ØDUP, til den partneraftale I har til PDF-filer. Uddataet sendes i 2 filer: PDF-fil (uddata 750) og tekstfil (uddata 751). Se evt. mere i beskrivelse af uddata 750. Det vil således være den eller de kontaktpersoner/mailadresser, som I har oplyst til jeres partneraftale med PDF-filer, som vil modtage standardmailnotifikation når de 2 filer ligger klar til at blive hentet i ØDUP-filhenter. Hvis du er i tvivl om hvem jeres kontaktperson er, og hermed hvem der modtager standardmailnotifikationen, er du velkommen til at tage kontakt til os: Moderniseringsstyrelsens Lønsupport på mail modstlon@modst.dk. Hvilke data indeholder det uddata I sender til os? Uddata 750/751 dannes pr. løngruppe og delregnskab, og indeholder oplysning om medarbejders: Lønnummer (cpr.nr. + løbenummer) Navn Stillingsbetegnelse (STIKO) Personalekategori (PKAT) Klasse/lønramme (KL) Eksisterende AKKO/afgangsårsag, fx for Barselsorlov OBS: Der dannes et uddata pr. løngruppe, på baggrund af data i lønsystemet pr. LG , 1. lønkørsel.

8 Side 8 af 14 Hvordan er sorteringen på uddata 750/751? Sorteringen på uddata 750/751 er: Løngruppe Delregnskab Lønnummer Der er tale om en standardsortering, som der ikke kan ændres på. OBS: Der dannes et uddata pr. løngruppe. Kan vi selv bestemme sorteringen for uddata 750/751? Nej. Der er ikke mulighed for selv at vælge sortering på uddata 750/751. Hvem kontakter jeg, hvis der er tvivl om, hvem der er omfattet? Hvis du er i tvivl om hvilke medarbejdere der er omfattet af en evt. konflikt, kan du kontakte Moderniseringsstyrelsens kontor for Overenskomster & Aftaler: Mail konflikt@modst.dk Telefon Hvilke regler gælder ved sygdom, barsel mv.? Moderniseringsstyrelsen har udarbejdet en vejledning om lockout mv., hvor du kan læse, hvordan du skal forholde dig i forskellige situationer. Du finder vejledningen på hjemmesiden.

9 Hvis du har spørgsmål til vejledningen, kan du kontakte Moderniseringsstyrelsens kontor for Overenskomster & Aftaler: Side 9 af 14 Mail konflikt@modst.dk Telefon Se også spørgsmål: Hvordan skal medarbejdere på barsel, forældreorlov mv. registreres i lønsystemet? Hvad gør jeg, hvis en medarbejder kommer til at skylde penge? Hvis en medarbejder med baggrund i en evt. konflikt, kommer til at skylde penge (skyldigt beløb), indeholdes det skyldige beløb ved den første lønudbetaling efter konfliktens ophør. Brug evt. løndel 8561, til at indeholde et skyldigt beløb i SLS. Læs mere om Skyldige beløb i Emnebeskrivelse på hjemmesiden. Hvad sker der med kørselsfradraget? Der vil ikke blive givet kørselsfradrag i den periode en evt. konflikt varer, svarende til, at der ikke gives kørselsfradrag i den periode hvor der ikke udbetales løn. Ved ophør af konflikten, vil kørselsfradraget igen blive aktiveret, når afgangsårsag 151 har anført en afgangsdato. Moderniseringsstyrelsen opsætter markering på lønmodtagers register (Felt 11 Markering DÅ), så der ikke gives kørselsfradrag i konfliktperioden. Der gøres opmærksom på, at kørselsfradraget af tekniske årsager - ikke vil blive givet pr. fulde måned. Hvis konflikten eksempelvis løber i perioden , vil SLS overmelde til eindkomst, at der ikke skal gives kørselsfradrag for perioden (hele april måned). Det kan derfor blive nødvendigt for den enkelte medarbejder, at foretage rettelse af kørselsfradrag ved konfliktens ophør.

10 Side 10 af 14 Hvad hvis medarbejder er sygemeldt? Ansatte der er fraværende på grund af sygdom, skal også have standset deres lønudbetaling ved en konflikts iværksættelse. Hvad med G-dage? Der udbetales ikke dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag (G-dage) i tilknytning til genoptagelse af arbejdet efter konfliktens ophør. Hvad hvis konflikten starter på en anden dag end den første i måneden? Hvis konflikten starter på en anden dag end den første i måneden, skal der udbetales forholdsmæssig løn, herunder tillæg mv. I den situation skal afgangsårsag 151 indrapporteres i lønsystemet med den første dag i konfliktperioden, fx Det samme gælder når konflikten ophører. Afgangsårsag 151 ophæves pr. den sidste dag i konfliktperioden, eksempelvis d. 23. april 2013, hvis arbejdet genoptages d. 24. april Note: Løndel 0225 skal ikke anvendes, da der ikke er tale om orlov der startes på en skæv dato i måneden. Hvordan med barsel, forældreorlov mv. i lønsystemet? Medarbejdere der er på barsel, har forældreorlov, tjenestefrihed mv. med løn skal også have standset deres lønudbetaling ved en konflikts iværksættelse. Det gælder tilsvarende hvis der er tale om såkaldt udskudt orlov med løn. Disse medarbejdere skal også have standset deres løn med afgangsårsag 151.

11 Der gøres opmærksom på, at ansatte der i forbindelse med barsels- eller adoptionsorlov har genoptaget arbejdet delvis, også vil være omfattet af en arbejdsstandsning, for så vidt angår de dage/timer, hvor arbejdet er genoptaget. Disse medarbejdere skal derfor også have registreret afgangsårsag 151 ved konfliktens start. Side 11 af 14 Hvad med medarbejdere der har tjenestefri uden løn? Ansatte, der har tjenestefrihed uden løn, er ikke omfattet af konflikten. Hvis tjenestefriheden ophører under konflikten, er den pågældende fra dette tidspunkt omfattet af arbejdsstandsningen/lockout og der skal fra dette tidspunkt, registreres afgangsårsag 151 i lønsystemet. Hvad sker der med ancienniteten? I konfliktperioden hvor der ikke udbetales løn - optjenes der ikke anciennitet, fx løn- og jubilæumsanciennitet. Efter konfliktens ophør, vil der blive givet nærmere information om, hvordan man skal forholde sig i forhold til evt. justering af fx lønanciennitet i lønsystemet. Hvad med eksisterende afgangsårsag/akko i lønsystemet? Vi anbefaler, at du anmoder Moderniseringsstyrelsens Lønsupport, om at registrere afgangsårsag 151 i SLS, for de medarbejdere der har afgangsårsager/akko der rækker ind i en konfliktperiode. Så vil relevante afgangsårsager/akko er blive registreret igen ved konfliktens ophør. Af tekniske årsager, kan vi ikke gendanne relevante afgangsårsager/akko er efter konfliktens ophør, hvis institutionen selv har registreret afgangsårsag 151. Hvis institutionen selv registrerer afgangsårsag 151 i SLS, og der er afgangsårsager/akko er der skal gendannes ved konfliktens ophør, må institutionen selv indrapportere disse i lønsystemet. Disse perioder fremgår af uddata 750.

12 Side 12 af 14 Eksempel 1: 1) Berørt medarbejder er i tilknytning til konflikten, registreret med afgangsårsag/akko der rækker ind i konfliktperioden: 1) Register før evt. konflikt som vil fremgå af uddata 750: Ikraft-dato på register Afgangsdato på register Afgangsårsag AKKO Tekst Orlov med hel eller delvis løn 2) Hvis konfliktperioden fx starter første april, skal afgangsårsag 151 registreres 1. april i lønsystemet: 2) Register ifm. evt. konflikt som vil fremgå af uddata 750: Ikraft-dato på register Afgangsdato på register Afgangsårsag AKKO Tekst Orlov med hel eller delvis løn Lockout Når afgangsårsag 151 der automatisk danner AKKO = 14 registreres, slettes orlovsperioden med afgangsårsag 88/AKKO = 30. 3) Ophører konfliktperioden fx d. 19. april, skal afgangsårsag 88, virke igen fra d. 19. april: 3) Register ifm. evt. konflikt efter afgangsårsag 151 er ophævet: Ikraft-dato på register Afgangsdato på register Afgangsårsag AKKO Tekst Orlov med hel eller delvis løn Lockout Orlov med hel eller delvis løn Når der sættes afgang på afgangsårsag 151, skal orlovsperioden med afgangsårsag 88/AKKO = 14 indrapporteres igen. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte Moderniseringsstyrelsens Lønsupport på mail: modstlon@modst.dk. Kan jeg få Moderniseringsstyrelsen til at standse lønudbetaling? Ja, du kan godt få Moderniseringsstyrelsen til at standse lønudbetaling altså registrere afgangsårsag 151 ved en evt. konflikts start. Du skal enten indsende tekstfil (uddata 751) eller et regneark til Moderniseringsstyrelsens Lønsupport: modstlon@modst.dk. Du kan læse mere i beskrivelse af uddata 750/751. Advis Ved registrering af afgangsårsag 151 dannes advis: RR2951: Afgangsårsag 151 er registreret (lønberegning standses).

13 Side 13 af 14 Hvor kan vi hente hjælp? Hvem du skal kontakte, afhænger af hvilken institution du arbejder i, og hvad dit spørgsmål handler om. Her får du en oversigt over forskellige kontaktflader: Anvender statens lønsystem (SLS/HR-Løn) Anvender ikke SLS/HR-Løn Alle Indgår i Ministeriet for Børn og Undervisning (MBU) Andre ministerier Lønsystem Kontakt Moderniseringsstyrelsens Lønsupport på mail: modstlon@modst.dk Kontakt egen lønleverandør. Arbejds- og ansættelsesretslige forhold Kontakt Moderniseringsstyrelsens kontor for Overenskomster & Aftaler: på mail konflikt@modst.dk eller telefon: * * * Tilsyn med børn, eksamen mv. Kontakt MBU s callcenter på telefon Kontakt eget ministerium. Andre typer af spørgsmål: Handler dit spørgsmål om ISOLA eller statistik: Kontakt Moderniseringsstyrelsens Økonomisupport på mail: modstoko@modst.dk Hvad når konflikten ophører?

14 Når konflikten ophører, vil Moderniseringsstyrelsen sørge for, at alle der er registreret i SLS med en afgangsårsag 151, får registreret afgangsdato, svarende til den sidste dag i konfliktperioden og dagen før arbejdet genoptages. Side 14 af 14 Det betyder, at Moderniseringsstyrelsen sikrer, at alle der har været omfattet af lockout, får igangsat lønberegningen igen pr. den dato hvor arbejdet genoptages. Advis Når afgangsårsag 151 er ophævet, dannes advis: RR2952: Afgangsårsag 151 er ophævet (lønberegning genoptages).

Spørgsmål/svar OK18 i lønsystemet (3)

Spørgsmål/svar OK18 i lønsystemet (3) Spørgsmål/svar OK18 i lønsystemet (3) Side 1 af 16 Spørgsmål/svar knyttet til Statens Lønløsning (SLS og HR-Løn) For at understøtte institutionernes håndtering af standsning af løn ved en evt. konflikt,

Læs mere

Information om OK18 i lønsystemet - 2

Information om OK18 i lønsystemet - 2 Information om OK18 i lønsystemet - 2 OK18 standsning af løn i lønsystemet (2) Som led i overenskomstforhandlingerne har de faglige organisationer varslet strejke og blokade, og Finansministeriet har varslet

Læs mere

Vejledning om lockout mv. Februar 2013

Vejledning om lockout mv. Februar 2013 Februar 2013 Indhold Indhold 1 Vejledning om lockout mv. 2 1.1 Hvem er omfattet af lockouten?...2 1.2 Konsekvenser for ansættelsesforholdet...3 1.3 Udbetaling af løn, pensionsbidrag mv....3 1.4 Sygefravær...4

Læs mere

AKKO og afgangsårsager

AKKO og afgangsårsager AKKO og afgangsårsager Side 1 af 8 I denne brugervejledning kan du læse om, hvilke AKKO er og afgangsårsager der findes - hvad de bruges til og hvad forskellen er. Indhold 1. Forskellen på AKKO og afgangsårsager...

Læs mere

Vejledning om overenskomstmæssige konflikter mv Afgivelse af konfliktvarsler Hvem er omfattet af konflikten?...

Vejledning om overenskomstmæssige konflikter mv Afgivelse af konfliktvarsler Hvem er omfattet af konflikten?... Vejledning om overenskomstmæssige konflikter mv. Indhold Vejledning om overenskomstmæssige konflikter mv. 3 1.1 Afgivelse af konfliktvarsler... 3 1.2 Hvem er omfattet af konflikten?... 3 1.3 Konsekvenser

Læs mere

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Indhold Indhold 1 Vejledning om lockout mv. 2 1.1 Fortrædigelsesklausulen...2 1.2 Udbetaling af løn mv...3 1.3 Anciennitet...4 1.4 Ferie...5 1.5 Fleksjob...5

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.)

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 04/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. marts 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. december 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.)

Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.) Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 12/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. november 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.)

Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.) Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 05/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. april 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.)

Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.) Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 04/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. marts 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet.

I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet. Uddata Side 1 af 23 I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 3 2. Uddata fra SLS... 3 - U 198, Kontroluddata... 3 - U

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 12 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne vejledning gælder kun for medarbejdere,

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 11 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne emnebeskrivelse gælder

Læs mere

Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99

Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99 Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99 Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Indhold 1. Generelt om funktioner... 2 2. Oprettelse af løbenummer

Læs mere

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold Uddata Side 1 af 20 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 2 2. Uddata fra SLS... 2 - U 198, Kontroluddata... 2 - U 700,

Læs mere

Vejledning om barsel og ferie

Vejledning om barsel og ferie Vejledning om barsel og ferie Denne vejledning beskriver reglerne om optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med barsel- og forældreorlov. Vejledningen beskriver alene feriereglerne i relation til

Læs mere

Sletning af registre og inddata

Sletning af registre og inddata Sletning af registre og inddata Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om automatiske sletningsbetingelser i lønsystemet samt om, hvordan du sletter registre og inddata manuelt. Indhold 1. Automatisk

Læs mere

Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99

Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99 Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99 Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i SLS. Indhold 1. Generelt om funktioner... 2 2. Oprettelse af løbenummer 98 og

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.)

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Løninformation nr.18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 6. april 2017 (LG 05/17, 1.)

Løninformation nr. 7 af 6. april 2017 (LG 05/17, 1.) Løninformation nr. 7 af 5. april 2017 (LG 05/17, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 05/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 11. april 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering Side 1 af 32 Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer et barselsforløb i SLS/HR-Løn OBS BEMÆRK I denne vejledning henvises

Læs mere

Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.)

Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.) Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 04/15, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. marts 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage.

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Særlige feriedage Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Regelsættet der ligger til grund for afregning af særlige feriedage er: Cirkulære om Ferieaftalen

Læs mere

AKKO og afgangsårsager

AKKO og afgangsårsager AKKO og afgangsårsager Side 1 af 9 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke AKKO er og afgangsårsager der findes - hvad de bruges til og hvad forskellen er. Indhold 1. Forskellen på AKKO og afgangsårsager...

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.)

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. juli 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Statens Lønsystem. ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem. Oktober Side 1 af 22

Statens Lønsystem. ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem. Oktober Side 1 af 22 Statens Lønsystem ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem Oktober 2012 Side 1 af 22 Forord Moderniseringsstyrelsen digitaliserer papiruddata fra Løn- og Pensionssystemet

Læs mere

Ferie- og fraværsregistrering i SLS

Ferie- og fraværsregistrering i SLS Ferie- og fraværsregistrering i SLS Side 1 af 18 De generelle regler om registrering af fravær er beskrevet i Fraværsregistrering i HR-Løn I denne vejledning vil du kunne læse om hvordan du foretager registreringer

Læs mere

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse.

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse. Koder og begreber Side 1 af 22 I denne emnebeskrivelse kan du læse om hvilke koder og begreber, der anvendes i lønsystemet, samt hvilken betydning de har. På de følgende sider, finder du en alfabetisk

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.)

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.) Løninformation nr. 24 af 20. dec. 2017 (LG 01/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 01/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. december 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.)

Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.) Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 05/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. april 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 12/13, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. november 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid Side 1 af 6 I denne brugervejledning kan du læse om, hvordan du foretager rettelser af afgangsårsager mere end 11 måneder tilbage i tiden. Indhold 1. Sådan

Læs mere

Sekretariatet. OK13-lockout/boykot af undervisere: Betydning for AC'ere

Sekretariatet. OK13-lockout/boykot af undervisere: Betydning for AC'ere Sekretariatet OK13-lockout/boykot af undervisere: Betydning for AC'ere Med virkning fra 1. april 2013 har hhv. Finansministeriet og KL varslet konflikt overfor en række lærergrupper. Der er ikke varslet

Læs mere

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering Side 1 af 10 Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer et barselsforløb i SLS/HR-Løn Indhold 1. Forord... 2 2. Afgangsårsager...

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 11/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

1. Regler for efterindtægt i lønsystemet... 1 2. Eksempel på PKAT 026... 4 3. Eksempel på PKAT 027... 7

1. Regler for efterindtægt i lønsystemet... 1 2. Eksempel på PKAT 026... 4 3. Eksempel på PKAT 027... 7 Efterindtægt Side 1 af 8 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvisning af efterindtægt i lønsystemet, samt hvordan du indrapporterer efterindtægt på PKAT 026

Læs mere

Ferieafregning i HR-Løn

Ferieafregning i HR-Løn Ferieafregning i HR-Løn Side 1 af 9 I denne vejledning kan du læse, hvilke oplysninger du skal indberette i ferieafregningsbilledet i HR-Løn. Indhold 1. Brug af ferieafregningsbilledet i HR-Løn... 2 2.

Læs mere

Danmarks Designskole

Danmarks Designskole H Danmarks Designskole 0 Denne vejledning er lavet for at give svar på nogle af de spørgsmål, der kan være fra de ansatte i forbindelse med barselsorlov for både moderen og faderen. Hvis du har flere spørgsmål,

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.)

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.)

Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.) Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 02/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. januar 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.)

Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.) Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/13, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. oktober 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.)

Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.) Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.) Side 1 af 12 Løninformation om lønkørsel for LG 06/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. maj 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.)

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Afvikling af barsel - efter 1.4.2008

Afvikling af barsel - efter 1.4.2008 Afvikling af barsel - efter 1.4.2008 Aftalen omfatter tjenestemandsansatte lærere og børnehaveklasseledere samt månedslønnede lærere og børnehaveklasseledere. Man er omfattet af aftalen, så længe man er

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.)

Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.) Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 08/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. juli 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.)

Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.) Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 10/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. september 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Oversigten er rettet specifikt mod de spørgsmål, du kan have som personaleleder og er derfor ikke en rådgivning til dine medarbejdere.

Oversigten er rettet specifikt mod de spørgsmål, du kan have som personaleleder og er derfor ikke en rådgivning til dine medarbejdere. OK18 Personalelederens konflikt ABC Den truende overenskomstmæssige konflikt med varslet strejke og lockout rejser en række ledelsesmæssige spørgsmål omkring håndtering af UCL og EAL s medarbejdere. Oversigten

Læs mere

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Økonomistyrelsen Funktioner Løbenummer 098 og 099 Overblik Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Introduktion I dette Opslag, kan du se; hvornår og hvordan du bruger funktioner (løbenummer 098 og 099),

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst - og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst.

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

FOA Overenskomst Marts Lockout. på skoleområdet. - hvad må FOAs medlemmer under konflikten?

FOA Overenskomst Marts Lockout. på skoleområdet. - hvad må FOAs medlemmer under konflikten? FOA Overenskomst Marts 2013 Lockout på skoleområdet - hvad må FOAs medlemmer under konflikten? INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Hvem er omfattet af lockout?... 3 Hvornår kan lockouten træde i kraft?...

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 18. december 2018 (LG 01/19, 2.)

Løninformation nr. 24 af 18. december 2018 (LG 01/19, 2.) Side 1 af 7 Løninformation nr. 24 af 18. dec. 2018 (LG 01/19, 2.) Løninformation om lønkørsel for LG 01/19, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. december 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.)

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.) Løninformation nr. 22 af 22. nov. 2016 (LG 12/16, 2.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 12/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. november 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.)

Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.) Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 03/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %)

Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %) Storkonflikt Den 23. februar brød forhandlingerne sammen Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %) Omfattende lockout-varsel fra de offentlige

Læs mere

Opgørelse af arbejdstid i forbindelse med overgang til nye arbejdstidsregler pr. 1. august 2014

Opgørelse af arbejdstid i forbindelse med overgang til nye arbejdstidsregler pr. 1. august 2014 Vejledning 19. maj 2014 Opgørelse af arbejdstid i forbindelse med overgang til nye arbejdstidsregler pr. 1. august 2014 Den 1. august 2014 træder de nye arbejdstidsregler i kraft for lærere omfattet af

Læs mere

Administrative tjenestesteder

Administrative tjenestesteder Administrative tjenestesteder Side 1 af 5 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvad administrative tjenestesteder kan anvendes til i SLS Indhold 1. Formål med administrative tjenestesteder... 1 2. Brugerstyret

Læs mere

Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.)

Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.) Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 11/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. oktober 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Barsel, adoption og omsorgsdage for statens tjenestemænd i Grønland

Barsel, adoption og omsorgsdage for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 6. juni 2005 Perst. nr. 032-05 PKAT nr. J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære... 3 Aftale 1. Ret

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.)

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Når en medarbejder skal på barsel

Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på graviditets-, barsels- eller forældreorlov, er der en række oplysninger du som arbejdsgiver skal huske og en række oplysninger du kan give videre

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2015

Overenskomstforhandlingerne 2015 J.nr. 2014-1513-0159 Organisationsaftale for lærere ved arbejdsmarkedsuddannelserne mv., jf. cirkulære af 4. juni 2014 (Modst.nr. 040-14). 1. Ophævelse af 13, stk. 6, om godtgørelse. J.nr. 2014-1513-0158

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere

Læs mere

Programmet for i dag

Programmet for i dag Programmet for i dag Velkommen Den overordnede ramme beskrevet i Hovedaftale mellem Finansministeriet og LC Konfliktvarsel er afsendt. Hvad så nu? Hvad er situationen for de ansatte, hvis konflikten bliver

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.)

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 03/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. februar 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 12 af 20. maj 2015 (LG 06/15, 2.)

Løninformation nr. 12 af 20. maj 2015 (LG 06/15, 2.) Løninformation nr. 12 af 20. maj 2015 (LG 06/15, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 06/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. maj 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.)

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 05/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. april 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 26 af 18. december 2015 (LG 01/16, 2.)

Løninformation nr. 26 af 18. december 2015 (LG 01/16, 2.) Løninformation nr. 26 af 18. dec. 2015 (LG 01/16, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster Barselsregler For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster 25-05-2009 Indhold 1. Lovgrundlag... 3 2. Orlovsperioder - en

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.)

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 02/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. januar 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.)

Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.) Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 08/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. juli 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.)

Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.) Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 03/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. februar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 21. december 2016 (LG 01/17, 2.)

Løninformation nr. 24 af 21. december 2016 (LG 01/17, 2.) Løninformation nr. 24 af 21. dec. 2016 (LG 01/17, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Ferie Vejledning om optjening og afvikling

Ferie Vejledning om optjening og afvikling HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 www.aau.dk Ferie Vejledning om optjening og afvikling Regelgrundlag Ferieloven af 22. februar 2013 Finansministeriets og CFU s Ferieaftale

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende:

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende: Forord Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsninget blevet udviklet og moderniseret, frem til i dag hvor systemet har

Læs mere

Løninformation nr. 1 af 10. januar 2019 (LG 02/19, 1.)

Løninformation nr. 1 af 10. januar 2019 (LG 02/19, 1.) Løninformation nr. 1 af 10. januar 2019 (LG 02/19, 1.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 02/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. januar 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013 De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten Beredskab 2013 Program Varsling af lockout hvem og hvornår? Konfliktens virkninger for arbejdstilrettelæggelsen? Konfliktens virkninger for den ansatte?

Læs mere

Konfliktvejledning omkring personalets forhold i forbindelse med strejken/lockouten i de selvejende institutioner

Konfliktvejledning omkring personalets forhold i forbindelse med strejken/lockouten i de selvejende institutioner Konfliktvejledning omkring personalets forhold i forbindelse med strejken/lockouten i de selvejende institutioner Vejledningen er udarbejdet med henblik på afklaring af de mest almindelige spørgsmål, som

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.)

Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.) Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 11/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster Barselsregler For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster Udarbejdet af Danmarks Privatskoleforening Senest opdateret i

Læs mere

Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.)

Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.) Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Ferie- og fraværsregistrering i HR-Løn

Ferie- og fraværsregistrering i HR-Løn Ferie- og fraværsregistrering i HR-Løn Side 1 af 22 I denne vejledning kan du kunne læse, hvordan du registrerer forskellige typer af ferie og sygdom og andet fravær i HR-Løn. Indhold 1. Ferie/fravær i

Læs mere

SLS-guide PKAT-beskrivelse

SLS-guide PKAT-beskrivelse SLS-guide PKAT-beskrivelse Side 1 af 8 I dette vejledning kan du se hvilke oplysninger du kan læse i SLS-guiden på beskrivelserne for de enkelte PKAT - personalekategorier. Indhold 1. Hoved på PKAT-beskrivelsen...

Læs mere

Administrative tjenestesteder

Administrative tjenestesteder Administrative tjenestesteder Side 1 af 5 I denne brugervejledning kan du læse om, hvad administrative tjenestesteder kan anvendes til i SLS. Indhold 1. Formål med administrative tjenestesteder... 1 2.

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I denne guide finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt og lockout. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF,

Læs mere

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Ferie for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 6. juni 2005 Perst. nr. 031-05 PKAT nr. J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Aftale 1.... 5

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.)

Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.) Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. juli 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. december 2017 (LG 01/18, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. december 2017 (LG 01/18, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. dec. 2017 (LG 01/18, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/18, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 11. december 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Ferieregler. Senest opdateret 29. april 2013

Ferieregler. Senest opdateret 29. april 2013 Ferieregler Senest opdateret 29. april 2013 Udarbejdet af sekretariatssamarbejdet mellem Danmarks Privatskoleforening, Lilleskolerne, Foreningen af Kristne Friskoler, Deutscher Schul- und Sprachverein

Læs mere

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold FAQ Ferielov 1. Overgangen til den nye ferielov A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold 1.1 Kommer der nogen ændringer i ferieåret 2019 2020? Den

Læs mere

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.)

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. juni 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1.

tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1. tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1. Om: Barselsreglerne (2008) i oversigtsform I forbindelse med fornyelsen af aftaler og overenskomster pr. 1.4.2008 er der foretaget ændringer i

Læs mere

Løninformation nr. 1 af 10. januar 2017 (LG 02/17, 1.)

Løninformation nr. 1 af 10. januar 2017 (LG 02/17, 1.) Løninformation nr. 1 af 10. jan. 2017 (LG 02/17, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 02/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. januar 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.)

Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.) Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 11/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere