Det er meningen at denne trænermappe skal fungere som et let læselig og forståelig supplement til den røde tråd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er meningen at denne trænermappe skal fungere som et let læselig og forståelig supplement til den røde tråd."

Transkript

1 Trænermappen Mål Denne trænermappe er skrevet for at give alle trænere og hjælpetrænere et overblik over de alle de ting som de skal være opmærksomme på og som træneren har ansvar for når man skoletræner i Vest Brøndby. Det er alle de administrative og praktiske opgaver der er en del af trænerjobbet som er beskrevet nedenfor som trænermappen vil tydeliggøre. Derudover er der løbende nogle mere generelle råd og eksempler fra erfarne Vest Brøndby trænere, omkring hvordan man bedst løser de problemstillinger der kan opstår når man underviser i Vest Brøndby. Det er meningen at denne trænermappe skal fungere som et let læselig og forståelig supplement til den røde tråd. Her har man mulighed for at læse om nogle emner eller problemer forbundet med at være svømmetræner man ikke er sikker på. Trænermappen består for at bevare overblikket af nogle korte beskrivelse i punktform over de ting man skal lave og være opmærksomme på, for at kunne udfører en succesfuld svømmeundervisning i Vest Brøndby. Denne trænermappe er inddelt i fire afsnit; før, under og efter undervisningen, plus en diverse sektion der er meningen skal afspejle trænernes arbejde. Yderligere er der et link til en pdf. pil i trænermappen til trænermappens kalender, således man kan se hvilke begivenheder man skal være opmærksomme på i løbet af sæsonen.

2 Før undervisningen Det først man altid skal før undervisningen som træner i Vest Brøndby, er at logge ind på Klubmodul via vælge Adm. til venstre på skærmen og gå ind under fanen Instruktør. Klubmodulet giver dig et overblik over alle de hold man er træner for igennem sæsonen og her skal man vælgere sine hold og trykker på se afkrydsningsliste. Se alle holdlisterne igennem, idet der eventuelt er nogle svømmere man som træner har haft tidligere, da det kan give et indblik i niveauet på holdet allerede før undervisningen. Der vil uundgåeligt være forskelle på niveau som man ofte kan se på afkrydsningslisten, blandt andet ved om man haft svømmerne før og hvilken alder svømmerne er på holdet. Det er det altid nødvendigt at være opmærksom på om man som træner skal til at undervise et eksempelvis et gammelt søheste hold, hvor de fleste af svømmerne er 7-8 år, så man kan tilpasse undervisningen niveauet. Dog skal man træner altid sikre sig at selvom man har svømmerne der ligger i den ældre del af aldersgruppen i forhold til den røde tråd, så betyder det ikke nødvendigvis at de derfor er bedre svømmerne eller de har svømmet på samme hold i tidligere sæsoner. Udskriv de pågældende afkrydsningslister ud så man altid kan krydser sine svømmere af. I begyndelse af sæsonen vil der altid være nogle svømmere som ikke møder op, dog skal man ikke afskrive dem før der gået i hvert fald 3 træningspas. Hvis man har meget plads (se klubmodulets antal på afkrydsningslisterne på hvert niveau) og som en generel regel, så det er vigtigt man opdatere sin afkrydsningsliste på klubmodul hver gang der er sket en ændring, så svømmerene på venteliste har mulighed for at deltage i undervisningen. Lav altid et lidt længere program end hvad der er tid til, så både dig og din hjælpetræner altid har en ekstra øvelse i kan bruge i undervisningen. Årsagen til man skal lave et længere program, er at der altid kan være nogle øvelser der ikke lige passer eller er for korte etc., så giver de ekstra øvelser overskud til hvordan I bedre vil nå målet i den røde tråd, der er sat denne dag. Husk svømmetøj og vask dig over hele kroppen før undervisningen, da det altid nødvendigt for træneren at kunne være klar til at være vandet.

3 Træneren og hjælpetrænerne skal hente alle redskaber og legetøj som man har planlagt at anvende i undervisningen, så de er klar til brug på kanten inden undervisningen begynder. Se også efter om der nogle ting der eventuelt kan bruges længere fremme i sæsonen og skriv det ned for en sikkerhed skyld, derved glemmer man det ikke. Derudover skal trænerne være klar over at det kan være nødvendigt at man kan tilpasse sin undervisning efter hvilket legetøj Vest Brøndby har på det pågældende tidspunkt, da erfaringerne fra tidligere sæsoner viser at et bestemt redskab måske ikke er til rådighed hele sæsonen. I Vestbadet har vi et område til vores ting bagved den bagerste balkontrappe og før babybassinet. På Nørregård er vores legetøj i et rum, inde i pigernes omklædningsrum og et større rum inde i selve svømmehallen. Trænerne skal have nøgler til begge rum, hvis ikke skal man kontakte Annelise Andersen. Tal altid med og vis din hjælpetræner programmet for hvert træningspas og forklare hvad han/hun skal være særligt opmærksom på at rette og hjælpe til med i vandet. Mød op 10 min før undervisningens start så man viser overblik og overskud, så alt ikke bliver gjort forhastet. En anden årsag til at møde i god tid inden undervisningen er så man kan tale med forældrene og svømmerne om eksempelvis dagens undervisning og hvordan det går med udviklingen af den enkelte svømmer. Under undervisningen Den første undervisningsgang er det nødvendigt at bruge lidt ekstra tid til at forklare svømmerne og forældrene svømmehallens baderegler og hvad der kommer til at ske i løbet af sæsonen. Det inkluder eks.; at fortælle man aldrig må gå i vandet inden trænerne giver lov, man altid skal høre efter, ellers kan de ikke lære at svømme, hvorfor vi ikke bruger bælter og vinger på vores haletudse og frø hold, og at alle svømmerne altid skal vaske over hele kroppen uden badetøj inkl. håret. I Vestbadet er det vigtigt vi forklare at svømmerne ikke må benytte sig af morskabsbassinet før og efter undervisningen medmindre de har købt en ekstra billet.

4 Det er en god idé at sende et introduktionsbrev via klubmodul, hvor man beskriver hvilket hold svømmerne går på, hvad holdet sæsonmål og hvilke arrangementer der afholdes i sæsonen. Sid altid ned et sted med plads på kanten der er relativt roligt og kryds alle svømmere af på afkrydsningslisten og råb gerne deres navn to gange for en sikkerheds skyld. Derved er man altid er sikker på hvilke svømmere der tilstede og afkrydsningslisterne bliver altid er opdateret Lav en kort opvarmning(3-5 min) på land eller eventuelt i vand, som alle deltager i, så der ikke er nogle der fryser eller får skader. Vandet i Vestbadet og på Nørregaard er altid koldt og svømmerne vil klage over det og det vil forsætte med at være et problem hele sæsonen. Det er trænerne og hjælpetrænernes pligt at ikke lade sig mærke med temperaturen og forklare svømmere, at hvis de svømmer og følger dagens undervisning, så får de varmen. Hvis nogle svømmere går op fordi de fryser, så skal de så vidt muligt overtales til at komme i vandet igen i løbet af undervisningen. Det er nødvendigt i følge mange års erfaringer fra trænerne i Vest Brøndby, at trænerne også er i vandet sammen med hjælpetræneren på haletudse og frø holdne i den første periode frem til efterårsferien. Det er trænernes vurdering om det forsat er nødvendigt at forblive i vandet efter efterårsferien. Hvis hjælpetræner eks. har alle svømmerne helt ude fra kanten og kan overskue at hjælpe og rette svømmerne selv, så er det bedre for målet af undervisningen i den røde tråd at have et større overblik fra kanten som træner. Årsagen til at trænerne er med i vandet er det skaber mere tryghed og det bidrager til vandtilvænning der er helt centralt for svømmernes tillid til jer i begyndelse af sæsonen, og det betyder meget for hvordan I kan opnå målene videre i sæsonen. I løbet af undervisningen er det vigtigt at svømmere har trænernes og hjælpetræners fulde opmærksomhed og engagement. Svømmerne er på baggrund af mange års erfaring, lynhurtige til at opfatte især igennem lukket kropsprog og højt stemmeleje, hvis en træner og/eller en hjælpetræner ikke er engageret i undervisningen og intet kan skabe mere larm og ødelægge undervisningen hurtigere end en uoplagt træner.

5 Et åbent kropssprog og en roligt tone signalere derimod overskud og det skader aldrig at vise noget entusiasme, der viser at det rent faktisk er rigtigt sjovt at svømme i Vest Brøndby. Hvis man eks. selv syntes det er sjovt at være svømmetræner, så er der en god chance for at svømmerne også syntes det er sjovere at svømme dette kan være medvirkende til at skabe mere ro om undervisningen og derved er det lettere at nå de forskellige mål de den røde tråd. Træneren skal under undervisningen være parate til at være fleksible med øvelserne, da svømmerne i skoleafdelingen er meget unge og det en kræver pædagogisk tilgang, der ligger vægt på det er på svømmernes præmisser at man gennemføre øvelserne, da det er dem der skal lære at svømme. En øvelse tager tit længere tid end man havde forventet at lave tilfredsstillende og det vil aldrig være alle svømmere der kan finde ud af det hele. Så man skal administrere undervisningens mål bedst muligt og være indstillet på at man skal være omstillingsparat og endnu vigtigere tålmodig med svømmerne. Derfor var det netop en god plan med lidt længere program og kunne tage nogle hurtige valg, så man har flere øvelser at vælge imellem og man desuden kan besluttet at bruge lidt længere tid på at hjælpe og rette på den en øvelse fremfor en anden. Det er træneres opgave at bevare det fulde overblik over tiden, dvs. hvor langt svømmerne er kommet med dagens øvelser i undervisningen og hvor tid der er tilbage af undervisningen. I Vestbadet har det store ur på bagvæggen tidligere været nogle minutter foran, men når man underviser så er det nemmere for træneren at følge Vestbadet tid i undervisningen. På Nørregård er det, hvis der ikke er noget ur over opgangen til omklædningsrummene trænerens ansvar at sørge for at tiden bliver overholdt med andre midler. Svømmere må ikke forlade undervisningen uden træneres tilladelse, så både trænere og hjælpetrænerne altid ved hvor svømmere er. Under hele undervisningen er det vigtigt at trænerne og hjælpetrænere altid er opmærksomme på hvor svømmerne er i forhold til dem selv, og de holder sig tæt på svømmerne. Derfor er skal trænerne og hjælpetrænerne så vidt muligt aldrig vende ryggen til svømmerne, da der på en øjeblik kan opstår problemer og i værste fald at svømmerne er ved at drukne.

6 Trænere skal efter bedste evne prøve redde svømmeren ved både at anvende livredning og kommunikation for undgå kaos og utryghed på holdet resten af sæsonen. Ifølge erfaringer fra tidligere sæsoner, så er statistikken at 9 ud af 10 gange når sådanne situationer opstår, så er det en svømmer der fik vand i munden, eller ikke havde flere kræfter på det dybe, hvor de så bliver bange og går i panik, og derved følte at de er ved at drukne Det ser næsten altid mere dramatisk ud end det er for både svømmere og forældre, men statistik siger ingenting om den enkelte svømmer og tag ALDRIG! nogen chancer med svømmerne sikkerhed. Derfor er bassinprøvens gennemførsel hvert år inden sæsonstart så altafgørende et krav for at træneren og hjælpetræner må undervise i Vest Brøndby. Et eksempel fra en haletudse hold var at en træner løste sådan en problemstilling, ved roligt at fortælle svømmeren, imens han selv eller hjælpetræner var ved siden af, kunne stille sig på bunden eller svømme ind og holde fast ved kanten og tage nogle dybe vejrtrækninger. Hvis en svømmer har oplevet at de er ved at drukne, er det yderst vigtigt når situationen er standset at trænere skaber ro så ingen går i panik, og hjælpetræneren forsætter undervisningen efter programmet med resten af holdet. Trænere skal på baggrund af erfaringer fra tidligere sæsoner, tale med den udsatte svømmer og forældrene og forklare hvad der sket og hvor alvorligt situationen faktisk var. Hvis det overhovedet er muligt, så skal træneren gøre alt i sin magt for at få svømmeren i vandet igen i en eller andet kapacitet. Selvom den svømmer bare kigger på det meste af tiden og sidder med fødderne i vandet, er det bedre end at gøre ingenting eller ignorere svømmerens oplevelse og derudover skal træneren sørge får at forældrene lover at komme igen næste uge. Det er eksempelvis sket før i Vest Brøndby, at en svømmer går grædende væk med vrede forældre og de aldrig kommer til svømning mere grundet sådanne oplevelse. Effekten på resten af holdet var af det ødelagde tilliden til trænerne og hjælpetrænernes evner til at skabe sikkerhed og tryghed, hvilket der efterfølgende førte til at mange svømmere ikke nåede målene i den røde tråd og således ikke kunne består prøverne.

7 Efter undervisningen Efter undervisningen er slut, så tal med forældre og svømmerne om dagens undervisning hvis de har lyst og sig pænt farvel, selvom det er mellem to hold hvor der er kort tid, så det er altid tiden værd. Den gestus er medvirkende til ifølge erfaringerne at svømmerne føler sig som en del af det fællesskab på holdet og det viser trænerens og hjælpetrænerens interesse i deres arbejde tydeligt. Når der er specielle dage i undervisningen af den røde tråd, som eksempelvis ugen med distancesvøm og stranddagen, så husk at fortælle svømmerne og deres forældre hvad de skal forvente og have med, en uge i forvejen. Man kan med fordel også sende en mail til hele holdet gennem klubmodul med de samme informationer, så svømmere og forældre der ikke deltog i undervisningen den uge også er forberedte. Det er ligeså vigtigt at man taler åbent og ærligt med hjælpetræneren om hvordan dagens undervisning er forløbet, og om der er nogle ting eller øvelser der kan gøres anderledes. Det behøver blot at være en kort samtale, der dog skal være en fast bestanddel efter undervisningen hver uge. Både træneren og hjælpetræneren må gerne tage initiativet, hvor det bestemt heller ikke er ulovligt også at rose hinanden for en god undervisning og gode svømmere. Men det er trænerens ansvar at fortælle hjælpetræneren hvor han/hun bedst kan placeres i vandet og hvad der skal rettes på svømmerne til hvilke øvelser, så det er ikke er uforståeligt eller en overraskelse til næste undervisningsgang. Selvom træneren og hjælpetræneren måske kan være nogenlunde jævnaldrende og gode venner, så er det vigtigt at man kan tale om både de positive og negative oplevelser, da det er den bedste måde at lærer på og blive bedre til at være svømmetræner i Vest Brøndby. I Vestbadet er det igen vigtigt at påpege, selvom man allerede har sagt før undervisningen, at svømmerne ikke må være i morskabsbassinet medmindre de har betalt for dette. Ryd alle redskaberne og legetøjet væk og tilbage til deres pågældende steder hvor man tog dem før undervisningen, således at Vest Brøndbys erfaringer med at vi mister ting som sæsonen skrider frem, ikke bliver gentaget.

8 Efter undervisningen skal træneren for den pågældende undervisningsgang, også hvis man er afløser, afkrydse svømmerne af inde på klubmodul under fanen Afkrydser. Herunder skal man igen under afkrydser og vælge kommer senere, medmindre ens navn kan vælgers under denne fane. Herefter skal man vælger sit og sin hjælpetrænes navn og svømmerne der var tilstedet og kryds dem og afslutte med at klikke på det røde kryds oppe i højre hjørne. Kryds af sammen dag som man har undervisning, gerne så hurtigt som muligt efter undervisningen er slut, da det meget lettere at huske.

9 Diverse For at gøre undervisningen endnu mere strømlinet skal trænere tage hensyn til periode målene der er beskrevet i den røde tråd for hvert enkelt hold. Med periode målene og desuden også de to Vest prøver i hukommelsen, har man større mulighed for at kunne planlægge sin undervisning med øvelser der er i overensstemmelse og derved kunne opfylde holdets sæsonmål. En relateret problemstilling til planlægning af sæsonen er at antallet af lektioner i hver periode, som er beskrevet detaljeret i den røde tråd, som er udtryk for en standardsæson. Det betyder at enkelte hold kan have færre gange til at nå målene i den røde tråd. Ofte er det de hold der ligger fredag, lørdag og søndag, men ikke udelukkende kun dem der kan være ramt forskelligt af ferie og fridage fordelt henover sæsonen. Særligt i slutningen af sæsonen i april/maj ligger der mange helligdage og derfor skal man i begyndelse af sæsonen planlægge grundigt, alt efter hvilken dag og hvilken svømmehal man som træner underviser i. Både træneren og hjælpetræneren skal løbende tjekke trænermappens kalender for eventuelle ændringer især ferie og helligedage, men også opstartsdagen, stævner, datoer og trænermøder, for at holde sig ajour med Vest Brøndbys aktiviteter. Hvis man ikke krydser sine svømmere af på klubmodulet, så ved Vest Brøndby ikke hvor mange der går på holdet eller om der er plads til flere fra ventelisten. Derudover resultere manglende afkrydsning i, at både trænere og hjælpetrænere ikke kan aflønnes, da man fra Vest Brøndby side ikke kan dokumentere eller bevise at der rent faktisk har forgået undervisning. Læs altid træner og hjælpetræner kontrakten nøje igennem og gennemgå den med en forælder/voksen inden man skriver under, da den der er et juridisk bindende dokument mellem dig og Vest Brøndby. Opstartsdagen, alle trænermøder og stævner er obligatoriske og en del af trænerens og hjælpetræners kontrakt, hvor man skal altid melde afbud hvis man er forhindret i deltage. De officielle oprykninger af svømmere sker i nov. og april. I forbindelse med prøverne i den røde tråd og sæsonafslutningen. Det er op til en enkelte træner at vurdere om svømmerne ved beståelse af prøven er parate til at rykke op eller om de skal blive.

10 Hvis man som træner har en svømmer der er klar til at rykke op i nov., så skal man som det første selv undersøge om der er plads på andre hold på næste niveau, inden man giver svømmere og forældrene beskeden om oprykning. Måden gå ind på klubmodul under Instruktør og vælge et af sine hold og tryk se afkryds liste. Dernæst er der en liste af ens eget hold, nu vælger man i stedet et hold på et højere niveau under fanen hold oppe i venstre hjørne og trykker flyt og søg, så vises dette nye hold og om hvor mange svømmere der går. Hvis holdet er fyldt vælger man et andet hold og gentage søgningen på et tilsvarende niveau. Hvis der plads på det hold, så kontakter man den ansvarlige træner og høre om det er muligt at rykke op, derefter kontakter man Annelise Andersen får at for godkendt oprykningen. Forhåbentligt passer chance for oprykning med svømmerens og forælderens muligheder for at gå til svømning i Vest Brøndby, ellers må svømmerne fortsætte på holdet. Oprykning til Minitalent holdet i konkurrence afdelingen skal i sammenråd og efter aftale med den ansvarlige træner, henrunden skal man kontakte Andreas Marker-Pedersen. Yderligere information om kravene til svømmefærdigheder og aldersgrupper for drenge og piger på Minitalent holdet vil være til rådighed på opstartsdagen den 24. aug Vest prøvernes formål er beskrevet i den røde tråd og den er en klar retningslinje på om svømmerne er færdighedsmæssigt klar på det næste niveau. Man skal dog være klar over som træner at det hold man vil rykke en svømmer op til i nov. er nåede ligeså langt i den røde tråd på deres niveau og det kræver noget ekstra at rykke dem op. Når der svømmes distancesvømning med mærker i januar i den kommende sæson, så er der i skoleafdelingen ikke enighed i hvad reglerne er, det er op til den enkelte træner selv at fastsætte reglerne og håndhæve dem. Distancesvømningen og dens regler vil blive diskuteret på opstartsfasen den 24. aug Hjemmesiden: er et udmærket redskab og den har et kæmpe oversigt over øvelser som nogle af vores trænere allerede kendskab til. Hvis man går ind under fanen Øvelser så findes der mange forskellige kombinationer man med held kan bruge i sammenhæng med den røde tråd.

11 Før man lave programmer på aquaschool.dk kræver det log in og kodeord. Her kontakter man Michael Frischauf, der er kontakt person for aqua school gennem Dansk Svømme union.

12 Kalender Trænermappens kalender er et løbende projekt der bliver opdateret ligeså snart Vest Brøndby har informationer om stævner, trænermøder og lign. Kalenderen ligger gemt i pdf. format der kan åbnes med Adobe Reader: Oprykningerne i nov. er i øjeblikket i uoverensstemmelse med at der skal afholdes Vest prøver ugen efter ifølge lektionsplanerne i den røde tråd. Et forslag kunne være at udskyde oprykningerne så de sker i dec. Fra den 9. dec og ugen frem.

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Revideret juni 2011 Afkrydsningslister: * Alle instruktører finder ved sæsonstart afkrydsningslister i de hvide mapper i depotet. Det er vigtigt at

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene fortrolighed med vand, og prøver samtidig de første

Læs mere

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk 2010/2011 i HINNERUP-BADET NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk tilmelding OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS NY TILMELDINGSPROCEDURE: Tilmelding for nuværende

Læs mere

Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun

Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun Velkommen til Swim Team Neptun (STN). Denne håndbog er en hjælp til jer som forældre, der har et barn tilmeldt svømmeskolen. Håndbogen skal gerne give svar

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen.

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Svømmerne bliver vurderet på følgende parametre. Del 1: Objektive kriterier 1. Alder. 2. Konkurrence niveau. 3. Trænings niveau. 4. Fremmøde Del2: Subjektive

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Set fra kanten Horsens Svømmeklub har i den forgangne weekend deltaget i DM for hold 4 division vest. Vi vandt 4. Division vest og blev samlet nr. 3 på landsplan klubben er

Læs mere

NOTAT. Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK. 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/

NOTAT. Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK. 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/ NOTAT Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/0003636-10 Skoleafdelingen Der bliver i skoleåret 2014/2015 gennemført et pilotprojekt

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

September Monsi Nyt

September Monsi Nyt September 2017 Monsi Nyt VELKOMMEN Efteråret er over os, og det betyder at det er tid til svømning. Jeg vil med dette lille velkomst skriv, byde både nye og tidligere medlemmer velkommen til sæsonen 2017/2018

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. september 2018

BESTYRELSESMØDE 10. september 2018 1 BESTYRELSESMØDE 10. september 2018 TILSTEDE: Anders M., Anders K., Tina, Flemming, Bo Rasmussen, Morten, Bo Røse, Sandra AFBUD Kalle Referent Tine 1. Godkendelse af referat Godkendt fra sidste møde 2.

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er I Netwerks lærervejledning kan du læse om forberedelse, refleksioner og tilgange til den første indledende samtale med en elev. Dette dokument er et supplement til lærervejledningen, og giver dig nogle

Læs mere

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Alle elever bedes medbringe badetøj og håndklæde. Hvis barnet har let ved at fryse, kan det anbefales, at bruge en svømmedragt med korte arme og ben. Fra starten og indtil

Læs mere

Baby/Super baby svømning

Baby/Super baby svømning Baby/Super baby svømning Revideret januar 2011 Indholdsfortegnelse Baby svømning... 3 Instruktion... 3 Generelle oplysninger... 3 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 3 Hygiejne... 3 Omklædning...

Læs mere

Billund Svømmeklub 2014/2015

Billund Svømmeklub 2014/2015 Billund Svømmeklub 2014/2015 Maj 2014 April 2015 Indholdsfortegnelse VISION... 3 TILBUD OG PRINCIPPER... 3 TRÆNERE OG UDDANNELSE... 4 ORDENSREGLER... 4 ADGANG TIL OMKLÆDNINGSRUM OG SVØMMEHAL... 5 TILMELDING...

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk www.ebeltoftsk.dk Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt LOGO SVØMMEKLUB SAMT EIF Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 07. september 2015 og slutter

Læs mere

Vejledning. Ugekalender. Tabulex Daginstitution Børn 6. september Side 1 af 6

Vejledning. Ugekalender. Tabulex Daginstitution Børn 6. september Side 1 af 6 Ugekalender Tabulex Daginstitution Børn 6. september 2016 Side 1 af 6 Ugekalenderen vises til venstre på opslagstavlen hos forældre og på touch-skærmen/ infotavlen, hvis I benytter sådan en, i jeres institution.

Læs mere

Boost formen efter ferien..!

Boost formen efter ferien..! havstrygerne.dk 8-ugers træningsprogram: Boost formen efter ferien..! den 14. august starter vi et 8-ugers træningsforløb op som sikrer en god form til efterårets mange løb! Træningen bliver tilrettelagt

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2015-20 2016 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2015-2016 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening,

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2018-2019 Vores Teams af trænere og hjælpetrænere glæder sig rigtig meget til at komme i gang med sæsonen. Vi ser frem til rigtig mange gode timer med sjov, læring og

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

RogDayTime. Information om A-holdet-Hold for børn og unge med autisme spektrum forstyrrelser (ASF)

RogDayTime. Information om A-holdet-Hold for børn og unge med autisme spektrum forstyrrelser (ASF) RogDayTime Information om A-holdet-Hold for børn og unge med autisme spektrum forstyrrelser (ASF) Indhold. Velkommen til A-holdet. Dette hold er for dig der kunne tænke dig at have det sjovt og få bevæget

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til dagplejere 13. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Oversigt over børnene... 4 Børn... 4 Kolonnen

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Løb din drømme 10 km til sommer!

Løb din drømme 10 km til sommer! havstrygerne.dk 12-ugers spændende træning forude: Løb din drømme 10 km til sommer! Rigtig mange i klubben har en drøm om at bryde en grænse på sin 10 km tid; under 70 minutter, under en time, under 55

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd.

Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd. Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd. En dreng sagde til sin far: Jamen, når I ikke havde computere, hvordan kom I så på nettet? Nettet er ikke noget problem for børn,

Læs mere

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Danseforeningen Global Kidz udfordrer elever i en tryg ramme, og skolebesøgene giver nye medlemmer særligt blandt minoritetsunge. Københavns Kommune

Læs mere

Forældreguide til Zippys Venner

Forældreguide til Zippys Venner Forældreguide til Indledning Selvom undervisningsmaterialet bruges i skolerne af særligt uddannede lærere, er forældrestøtte og -opbakning yderst vigtig. Denne forældreguide til forklarer principperne

Læs mere

Side: 1. Referat af: Møde nr. Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse. Mødedato: kl 18:15-20:00. Mødested: Klublokalet

Side: 1. Referat af: Møde nr. Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse. Mødedato: kl 18:15-20:00. Mødested: Klublokalet Referat af: Møde nr. nr. 3-2017/2018 Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse Mødedato: 09-10-17 kl 18:15-20:00 Mødested: Klublokalet Deltagere (medlemmer): Stine Gervig Heidi Sauer Ann Aagaard

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2019-2020 Undervisningskoncept i svømmeskolen I Herlev Svømning arbejder vi fra Svømmeskolekonceptet Min svømmebog, som i denne sæson bruges på alle vores svømmeskolehold.

Læs mere

O-service Brugervejledning

O-service Brugervejledning O-service Brugervejledning Denne manual er beregnet til de fleste brugere af O-service systemet. Brugere som skal vedligeholde egne oplysninger og som måske skal melde sig til arrangementer. O-service

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking

Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking 1) Oversigt over indhold af denne vejledning 2) Gå ind på Fritidsportalen i Silkeborg Kommune 3) Klik på en genvej 4) Søg dig frem til en facilitet

Læs mere

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Efter en uge på H2O Camp, har du helt sikkert lært en masse om svømning. Du er også blevet dygtigere i vandet, og kan måske nu dykke ned til bunden eller

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner Dialogkort Spillet består af 28 dialogkort med spørgsmål, svar og perspektiverende spørgsmål i fire kategorier: Penge, Hjerne, Statistik og Venner. 7.-10. klasse / 15-60 min. Spillevejledning: Gruppedialog

Læs mere

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning.

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning. Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris Leg & Plask (LP) 2-5 år Formål: At skabe tryghed omkring det at komme i vandet samt tilvænning til at kunne færdes i vandet. På dette hold er enten mor/far eller

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN.

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN. UNDERVISNING 1 Forberedelse. 2 Musikken. 3 Step Sheet. 4 Program for en danseaften. 5 Evaluering. 6 Vær altid opmærksom på. 7 Planlægning af en sæson. 8 Etik på dansegulvet. 9 Mine gode råd. 1 Forberedelse

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec.2010 Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Fællesaktiviteter om onsdagen kl. 14.00-15.30 - Hvordan kan vi samarbejde om at

Læs mere

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. Overlund Skole SFO Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. I denne folder vil vi give praktisk info og indblik i forskellige aspekter af SFO en. Funktionsopdelt

Læs mere

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Elitechef Triton Ballerup siden August 2013. Tidligere cheftræner Hillerød Svømmeklub i 6 år. Uddannet pædagog 2003 Arbejdet i flere år med

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2014-2015 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening, der

Læs mere

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING VELKOMMEN TIL AGF Denne folder er en velkomst til alle nye svømmere og forældre i AGF Svømning. Den fortæller lidt om klubben, undervisningen og om det fællesskab, du bliver en del af her i AGF Svømning.

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2013-2014 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2013-2014 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening, der

Læs mere

Tema Samarbejde: Den gode gruppe

Tema Samarbejde: Den gode gruppe Tema Samarbejde: Den gode gruppe Mål Målet med undervisningsforløbet er, at eleverne skal blive bevidste om gruppevalg, dvs. at de skal træffe valg om, hvem de vil være i gruppe med ud fra saglige og faglige

Læs mere

Babysvømning i Horsens svømmeklub

Babysvømning i Horsens svømmeklub Babysvømning i Horsens svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn. Det er lige fascinerende

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter LEKTION 1/12 Dagens Tema: Vejrtrækning og balance Opvarmning 5 Valgfri svømning. Vejrtrækning 5 Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Hold fast i kanten med begge hænder, stræk dig ud og lig i overfladen

Læs mere

Velkommen til Ramløse Fritidsordning

Velkommen til Ramløse Fritidsordning Velkommen til Ramløse Fritidsordning - Vi glæder os til at møde dig August 2010 1 Kære Forældre! Med denne folder vil vi gerne informere jer om Ramløse Fritidsordning (FO). Hvis I har spørgsmål, er I altid

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER

VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER Forløb med førsvømning af Bjarne W. Andresen Jydsk Pædagog-Seminarium, maj 2000. INDHOLD Forsvømning Metodik Det sumeriske elementprincip Det akkumulative elementprincip

Læs mere

Bestyrelsesmøde kl.19 Referat

Bestyrelsesmøde kl.19 Referat Bestyrelsesmøde 15-08-16 kl.19 Referat Referat: Steen Isdahl 1. Breddeansvarlig (15 min) 1052 tilmeldte dags dato, med 42 på venteliste og der er manglende tilmelding torsdag og især fredag. De nye hold,

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2012-2013 Vi starter mandag den 3. september 2012 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet Så er planen for sommer opstarten 2014 klar I ugerne 28-29-30 er der hver tirsdag åben sommer træning for alle. For alle betyder det, forældre, venner, søskende osv. Vi mødes bare oppe på banerne også

Læs mere

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN Dansk Taekwondo Forbund Nr. 1 Juni 2013 Jeg har nu været ansat i Dansk Taekwondo Forbund i et år, og har haft mulighed for at lære mange af jer og jeres klubber at kende.

Læs mere

Skoleparathed. Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade København S Tlf

Skoleparathed. Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade København S Tlf Skoleparathed Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade 33 2300 København S Tlf. 32 57 17 06 www.den-flyvende-kuffert.dk SKOLEMODENHED- SKOLEPARATHED Hvad skal et 5-6 årigt barn kunne?

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2

1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2 Revideret d. 16. juli 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2 1.2 Elevernes UNILogin... 2 1.3 Rambøll Sprog... 2 1.3.1 Sikre

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

2-5 årige børns svømmepotentiale

2-5 årige børns svømmepotentiale 2-5 årige børns svømmepotentiale Min historie Pædagog Instruktør i babysvømning USA, Sverige, England Motorikvejleder Idræt på Universitet Mødte Jesper Svømmeren Svømme eksamen Lars Bo Svømmeprojekt At

Læs mere

BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL

BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL Husk Dialog er altid at foretrække Vi skal hjælpe hinanden - men ved tvivl gælder følgende retningslinjer. Indhold Banetove... 2 Baneskilte... 4 Brug af

Læs mere