Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun"

Transkript

1 Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun Velkommen til Swim Team Neptun (STN). Denne håndbog er en hjælp til jer som forældre, der har et barn tilmeldt svømmeskolen. Håndbogen skal gerne give svar på mange af de spørgsmål, I kan have vedrørende svømning som idræt og fritidsinteresse. Desuden får I et indblik i, hvordan klubben og instruktørerne ser svømmesporten. Det at overgive ansvaret for Jeres barn til et fremmed ungt menneske, er en stor ting, og vi ønsker, at I skal vide, hvor alvorligt vi tager det ansvar. Der er mange aspekter at tage hensyn til, når børn skal lære at svømme, men børnenes lyst og glæde ved at bevæge sig i vand, må og skal være det vigtigste. Det er glæden ved vandet, og lysten til at bevæge sig deri, vi først og fremmest skal pleje, dernæst skal børnene nok få lært at svømme. Oplysninger vil blive slået op på klubbens hjemmeside: samt på klubbens Facebookside: Hjemmesiden og Facebook bliver løbende opdateret. I kan også kontakte svømmeskoleudvalget, hvis I har spørgsmål. Kontaktoplysningerne findes også på hjemmesiden.

2 Forældre på kanten Det er helt i orden, at I som forældre er med i svømmehallen. Vi har stor forståelse for, at det er rart at kunne holde øje med sit barn under undervisningen. Det er naturligt, at I ønsker det bedste for jeres barn, og det kan derfor være fristende at hjælpe til, imens undervisningen står på. På de mindste hold kan det være en god ide, at forældrene går med i vandet, hvis det i starten kan hjælpe barnet til at blive tryg ved vandet. Men fokus skal være, at efter få gange, så er barnet tryg nok ved selv at være i vandet. På de fleste hold er der ligeledes en hjælpetræner i vandet til at hjælpe børnene. Børn kan let lade sig distrahere, og især hvis far eller mor sidder på kanten og kommenterer på sit barns svømning. Det kan samtidig være svært for barnet at koncentrere sig om, hvad instruktøren siger, og nogle gange kan det virke distraherende på undervisningen, og kan forstyrre både de andre børn og instruktøren. Vi ved, at I alle sidder med ved kanten for jeres barns skyld, og det er kun godt. Men er I uforstående, undrende eller har I blot spørgsmål til undervisningen, må I meget gerne henvende jer til instruktøren før eller efter træningen, som så vil svare på jeres spørgsmål. Som udgangspunkt vil vi gerne, at I respekterer, at trænerne udelukkende står for svømmeundervisningen, og ikke skal svare på spørgsmål under træningen. I er også meget velkomne til at kontakte svømmeskoleudvalget, hvis I har spørgsmål af mere generel karakter, eller hvis der er noget, som I undrer Jer over. I finder kontakteoplysningerne til svømmeskoleudvalget på klubbens hjemmeside. Nyttige ting Det anbefales at købe nogle svømmebriller (ikke dykkerbriller), så tilvænningen sker hurtigere. Børnene vænner sig hurtigere til klorvandet, og de har større mulighed for at orientere sig under vandet. Tætsiddende badebukser/badedragt kan ligeledes anbefales, da barnet får en større bevægelsesfrihed, og desuden bliver vandmodstanden mindre, så de bruger mindre kræfter på at bevæge sig. Et håndklæde til at tørre sig med efter barnet har vasket sig under bruseren, således at de ikke bliver kolde. Barnet kan evt. tage en t-shirt på, når det er på kanten for at undgå at sidde og fryse inden undervisningsstart. Til børn med langt hår anbefaler vi brug badehætte, da det er uhygiejnisk og ikke mindst hårdt for håret. En hår-elastik er også en rigtig god idé, så håret ikke sidder ned i øjnene. STN har Sportigan i Randers Storcenter som sponsor, og klubbens medlemmer får 30 % rabat på svømmeprodukter svømmetøj, svømmebriller etc. af mærket Speedo. Oprykning I svømning er er en efterårssæson (sommer til vinter) og en forårssæson (vinter til sommer). I forbindelse med hver sæsonafslutning vil holdets instruktør så vidt muligt vurdere alle svømmerne. De svømmere, som instruktøren mener, skal rykke op, henvender vedkommende sig til. Denne vurdering resulterer i en anbefaling af hvilket hold, jeres barn vil få mest ud af at

3 gå på i efterfølgende sæson. Men det er jeres/forældrenes eget ansvar at holde jer opdateret ift. eventuel oprykning. Henvend jer derfor til instruktøren, hvis I er i tvivl. Vurderingen er baseret både på umiddelbare evner og en forventning om, hvilken form for undervisning jeres barn vil drage mest fordel af. Der kan være mange faktorer i spil, og måske vil et barn kunne drage positiv nytte af at blive rykket op sammen med venner, og på den måde få et godt og udbytterigt undervisningsforløb, selv om barnets evner ikke nødvendigvis opfylder alle krav til en oprykning. Omvendt skal en dygtig svømmer heller ikke rykkes op med hastværk, hvis han meget hellere vil svømme sammen med kammeraterne på et mindre hold. Beslutningen om hvilket hold I som forældre ønsker, at jeres barn skal gå på er i sidste ende jeres, men tag aldrig den beslutning uden først at have talt med barnets instruktør. Husk at instruktøren kan have nogle vigtige pointer omkring barnets svømning, som I som forældre ikke nødvendigvis lægger mærke til. Tal med barnets instruktør, hvis I ønsker en vurdering af jeres barns evner og generelle niveau. Alle instruktører tilstræber altid at have fingeren på pulsen, hvad angår den enkelte svømmers udvikling, men da alle klubbens instruktører underviser flere hold, kan det være svært at få talt med alle forældre, med mindre I selv henvender jer løbende. Svømmemiljø og god opførsel Afvaskning og hygiejne Inden svømmebadet benyttes skal der foretages en grundig afvaskning af hele kroppen med sæbe. Håret skal enten skylles, eller der skal bruges badehætte. Efter toiletbesøg vasker man sig naturligvis på ny. --> Vi henviser til skiltene i omklædningsrummene. Svømmere med åbne sår og smitsomme sygdomme har ingen adgang til bassinet. Er man i tvivl spørg svømmeinstruktøren. Omklædningsrummet Børn på 7 år og derover klæder om sammen med eget køn. Ejendele og værdigenstande m.m. opbevares på eget ansvar. Regler i svømmehallen Der må ikke løbes. Man må ikke skubbe ukontrolleret andre i vandet. Der må ikke springes på hovedet i den lave ende. Ingen må gå i vandet før instruktøren på det pågældende hold har givet lov. Hvis man kommer ind før tid, sætter man sig ud til siden og forholder sig i ro. Det er ikke tilladt at sætte sig ved bassinets kant med fødderne i vandet, da det kan genere undervisningen for de svømmere, som er i vandet. Tyggegummi og lignende er især forbudt i vandet. Hvis der er brug for livreddende førstehjælp kan det være vanskeligt, hvis der sidder et stykke tyggegummi fast i svælget.

4 Svømmevinger Svømmevinger? som udgangspunkt Aldrig, og det er der flere grunde til. Man skal undgå brugen af svømmevinger til børn. Vinger fylder nemlig det meste af armene, så de ikke kan bruges til at skabe fremdrift, hvilket hæmmer barnets svømmeudvikling. Vinger begrænser ligeledes barnets udvikling af balancen og koordinering i vandet, hvilket er utrolig vigtigt for, at de får et veludviklet kropskendskab i vandet. Når balancen ændres pga. af vinger, får barnet en forkert stilling i vandet (lodret frem for vandret), og er dermed mere passive i vandet. Ved brug af vinger får barnet et andet grundlag for at udvikle deres balance, og dermed forsvinder den veludviklede fornemmelse for fremdrift og egen opdrift af kroppen i vand. Barnet får den opfattelse, at det er naturligt at have hovedet over vandet, og at det ikke er nødvendig at bevæge sig. Barnet vil derfor ikke lære at rotere rundt i vandet og skabe frie luftveje. Uden frie luftveje sker der drukneulykker. Det er korrekt, at vingerne holder barnet oppe, men det er en falsk tryghed. Hvis barnet har vænnet sig til at benytte vinger, som holder ham oppe, kan der lettere opstå drukneulykker. Hvis barnet ved et uheld falder i vandet, vil barnet ikke naturligt bevæge sig og søge op mod vandoverfladen, men passivt vente på, at blive trukket op til overfladen hvilket ikke sker ad sig selv. Uden brug af vinger har barnet mulighed for at lege med sine bevægelser i vandet, og herved opnå større kropsbevidsthed, bedre koordinering i vandet samt udvikle sin balance, så barnet er rustet til at klare vandets udfordringer på godt og ondt. Barnet skal have en fornemmelse af egne samt vandets muligheder og begrænsninger, for at blive tryg ved vandet og for at kunne håndtere det at svømme. At bruge vinger giver altså falsk tryghed, og barnet vil ikke opnå respekt for vandet, hvilket kan have store konsekvenser. Hvad skal jeg gøre hvis mit barn allerede bruger vinger? Snak med jeres barn, og fortæl at det nu er tid til at svømme uden vinger. Snak med barnets instruktør, da han/hun vil kunne give råd for alternativer og kunne hjælpe til i undervisningen. Tag selv i svømmehallen når der er offentlig åben og leg med dit barn uden vinger. Køb et par svømmebriller, så det bliver nemmere for barnet at få hovedet under vandet. Har jeres barn svært ved at komme af med vingerne, kan det være en fordel at benytte sig af aquaorme (de lange slanger i forskellige farver). Spørg jeres Instruktør, hvis I er i tvivl. Det optimale for en sund svømmeudvikling er ingen brug af opdriftsmidler, (her indgår også oppustelige ting og badetøj med indbygget opdrift), men kendskab til aquaorme, svømmebriller, små plader og ikke mindst råd og vejledning fra instruktørerne om svømmeteknikker og støttegreb.

5 Chokoladestævne og Mærke-/Distancesvømning Mærke- / Distancesvømning STN anvender Dansk Svømmeunions distance- og svømmemærker AquaChamp. Distancemærkerne findes fra kant-til-kant og op til meter, så det er muligt for alle svømmere lige fra nybegynderen til den mere øvede at opnå mindst ét mærke. Der stilles ingen krav, om svømmeart eller om svømningen er teknisk korrekt udført. Der må anvendes hjælpemidler til børnemærkerne, som er mærkerne fra "kant til kant" og til og med 150 meter mærket. Svømmemærkerne består af Pingvinmærket og Sælmærket. De er tiltænkt aldersgruppen tre til fem år og kan anvendes ved eksempelvis familiesvømning, plask-og-leg-hold samt til de ældste børn på babysvømningshold. Pingvinmærket og Sælmærket er færdighedsmærker, der opnås gennem en kombination af forskellige øvelser. For at opnå Pingvinmærket eller Sælmærket skal mindst fire ud af de seks øvelser, tilhørende det pågældende mærke, udføres. Forældre og instruktører må gerne være med i vandet og støtte barnet igennem øvelserne. Mærkerne koster 15 kr. og sammen med mærket følger et diplom. Der svømmes mærke og distancesvømning én gang i hver sæson. Det foregår tæt på sæsonafslutning, så man kan se hvor god man er blevet i løbet af sæsonen. Det foregår i forbindelse med egen svømmetid. STN vil gerne opfodre til, at forældre er behjælpelige med afkrydsning i forbindelse med afviklingen af distancesvømningen. Dette vil være en stor hjælp for vores instruktører på forhånd tak! Chokoladestævne 2 gange om året (maj og november) afholder STN et begynderstævne, for alle svømmerne i svømmeskolen. STN inviterer ligeledes de andre svømmeklubber i Randers. Det er vigtigt at understrege, at der er tale om et begynderstævne og der lægges stor vægt på det sociale, og at det skal være en god oplevelse for børnene at deltage i stævnet. Der svømmes distancer på 25 og 50 meter. Når et barn har svømmet en distance, modtager de alle en lille gave. Der er ligeledes medaljer til 1., 2. og 3. pladsen på hver årgang. Undervisningsforløb og tankerne bagved Jeres barn er nu tilmeldt svømning i Swim Team Neptuns svømmeskole. Jeres barn befinder sig således et sted i nedenstående forløb: Muslinger 3-5 år Havmus Havkat Sæler 5-7 år 6-8 år 7-10 år

6 Hajer 9-12 år Søstjerner 8-16 år (overvægtige børn) Der svømmes i forskellige haller i Randers: Nørrevangsskolen, Tirsdalens Skole og Rismølleskolen. Udover ovenstående hold har STN ligeledes svømning for unge, voksne motion og lær crawl og konkurrencesvømmere. Efter svømmeskolens målsætninger findes på klubbens hjemmeside pædagogikken og svømmefilosofien i Dansk Svømmeunions bog, Morderne Svømning, er svømmeskoleudvalget med hjælp fra klubbens mest erfarne instruktører ved at udarbejde undervisningsplaner for svømmeskolen. Disse planer bruges af instruktørerne til undervisningen af holdene, og der er udarbejdet en plan til hver enkelt lektion for børneholdene. Dette gør undervisningen ensartet og sikrer, at der undervises efter de meste tidssvarende metoder inden for pædagogik og metodik. Inden for de enkelte undervisningsplaner har den enkelte instruktør mulighed for at sætte sit eget præg på undervisningen. Dansk Svømmeunion har i en lang årrække arbejdet med at ændre opfattelsen af elementær svømmeindlæring. Man er gået væk fra svømning som indlæring af specifikke svømmefærdigheder til en mere fundamental vandgrunduddannelse, hvor det centrale er oplevelser med og i vand via sanserne. Svømmeskolen har til formål at lære børnene svømning indenfor en eller flere svømmearter. Men der arbejdes først med en række grundlæggende færdigheder, der leder videre til arbejdet med stilarterne. Dvs. at tilegnelsen af svømning sker via rytme, koordination og sammenhæng mellem vejrtrækning, fornemmelse af flydeevne og balance, som skal kobles til teknikken. Svømmeskolens metodik begår på enkle bevægelsesmønstre, dog med sigte på bevægelsesmønsteret i konkurrencestilen. Målet med svømmeundervisning er at få positive oplevelser i og med vandet. Frivillige hjælp til i klubben Driften af Swim Team Neptun er primært baseret på frivillig hjælp fra forældre til svømmerne i klubben. Vi kan altid bruge frivillige til at give en hjælpende hånd i forbindelse med fx afholdelse af begynderstævne, distancesvømning og praktisk hjælp til træneren i svømmehallen. Der er brug for hjælp til både store og små opgaver. Så hvis du kunne tænke dig at give en hjælpende hånd, er du meget velkommen til at tage kontakt til svømmeskoleudvalget kontaktoplysninger findes på klubbens hjemmeside.

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING VELKOMMEN TIL AGF Denne folder er en velkomst til alle nye svømmere og forældre i AGF Svømning. Den fortæller lidt om klubben, undervisningen og om det fællesskab, du bliver en del af her i AGF Svømning.

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk 2010/2011 i HINNERUP-BADET NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk tilmelding OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS NY TILMELDINGSPROCEDURE: Tilmelding for nuværende

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

Baby/Super baby svømning

Baby/Super baby svømning Baby/Super baby svømning Revideret januar 2011 Indholdsfortegnelse Baby svømning... 3 Instruktion... 3 Generelle oplysninger... 3 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 3 Hygiejne... 3 Omklædning...

Læs mere

Billund Svømmeklub 2014/2015

Billund Svømmeklub 2014/2015 Billund Svømmeklub 2014/2015 Maj 2014 April 2015 Indholdsfortegnelse VISION... 3 TILBUD OG PRINCIPPER... 3 TRÆNERE OG UDDANNELSE... 4 ORDENSREGLER... 4 ADGANG TIL OMKLÆDNINGSRUM OG SVØMMEHAL... 5 TILMELDING...

Læs mere

Billund Svømmeklub 2016/2017

Billund Svømmeklub 2016/2017 Billund Svømmeklub 2016/2017 September 2016 Marts 2017 Indholdsfortegnelse OM BILLUND SVØMMEKLUB... 3 TILBUD OG PRINCIPPER... 3 TRÆNERE OG UDDANNELSE... 4 ORDENSREGLER... 5 ADGANG TIL OMKLÆDNINGSRUM OG

Læs mere

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Billund Svømmeklub 2015/2016

Billund Svømmeklub 2015/2016 Billund Svømmeklub 2015/2016 September 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse OM BILLUND SVØMMEKLUB... 3 TILBUD OG PRINCIPPER... 3 TRÆNERE OG UDDANNELSE... 4 ORDENSREGLER... 4 ADGANG TIL OMKLÆDNINGSRUM OG

Læs mere

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene fortrolighed med vand, og prøver samtidig de første

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2018-2019 Vores Teams af trænere og hjælpetrænere glæder sig rigtig meget til at komme i gang med sæsonen. Vi ser frem til rigtig mange gode timer med sjov, læring og

Læs mere

CRAWL. Fra Plask&Leg til Talent

CRAWL. Fra Plask&Leg til Talent CRAWL Fra Plask&Leg til Talent Lidt om mig Træner siden 1993 - Kolding, S68 Hjørring, Roskilde Svømning, Hovedstadens Svømmeklub - Fra svømmeskole, via årgangssvømning til at blive cheftræner Uddannelsesmæssige

Læs mere

BS3 er et tilbud til børn i alderen 3-6 år, hvor det primært er tilvænning og tryghed i vandet, der er formålet med undervisningen.

BS3 er et tilbud til børn i alderen 3-6 år, hvor det primært er tilvænning og tryghed i vandet, der er formålet med undervisningen. FAS Familiesvømning Holdet er bindeleddet mellem baby- og småbørnsholdene i varmtvandsbassinet og begynderholdene i Nakskov svømmehal. Holdet er primært for børn, der gerne vil gå til svømning, men som

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer NAVN:

I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer NAVN: I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer SKRIV DIT NAVN HER :) NAVN: VELKOMMEN i Rødding svømmeklub Rødding Svømmeklub blev etableret i 1974, og har lige siden haft fokus på at lære vores medlemmer

Læs mere

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk www.ebeltoftsk.dk Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt LOGO SVØMMEKLUB SAMT EIF Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 07. september 2015 og slutter

Læs mere

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub Svømmerne i Vejle Svømmeklub vil blive vurderet på nedenstående parametre, for at sikre de rigtige oprykninger og et konstant flow i konkurrenceafdelingen. OBJEKTIVE KRITERIER Konkurrence niveau Trænings

Læs mere

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Revideret juni 2011 Afkrydsningslister: * Alle instruktører finder ved sæsonstart afkrydsningslister i de hvide mapper i depotet. Det er vigtigt at

Læs mere

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD PROGRAM 2015/2016 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2015-16. Vi bestræber os hele

Læs mere

PROGRAM september juni 2018 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD

PROGRAM september juni 2018 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD PROGRAM 2017-2018 1. september 2017-18. juni 2018 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2017 2018. I vores bestræbelser

Læs mere

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK.

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK. 6920 VIDEBÆK. Formandens beretning ved generalforsamlingen i Videbæk Svømme Club Den 19. september 2013 Videbæk Svømme Club Træner/leder 2012/2013 Vi har i Videbæk Svømme Club afsluttet vores 65. års sæson

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE.

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM GODT I GANG MED AT SVØMME Formålet med denne guide er at hjælpe dig til

Læs mere

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne Første gang du eller dit barn skal til stævne, er der flere ting, som er rart at have styr på. Har du erfaring inden for svømmeverdenen, er der nok ikke meget at hente i denne beskrivelse, men har du ikke

Læs mere

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med.

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Vandet i varmtvandsbassin er 34 g. varmt. Babysvømning kræver ikke tilmelding. Der er ikke instruktør

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2019-2020 Undervisningskoncept i svømmeskolen I Herlev Svømning arbejder vi fra Svømmeskolekonceptet Min svømmebog, som i denne sæson bruges på alle vores svømmeskolehold.

Læs mere

LIVREDDER- AKADEMI 1

LIVREDDER- AKADEMI 1 LIVREDDER- AKADEMI 1 KÆRE SVØMMEKLUB Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning har udviklet LivredderAkadamiet, der er en uddannelse for undervisere i svømme - klubber. Initiativet er taget for at

Læs mere

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt DSF retningslinjer for juniordykning - generelt Juniordykning er ikke en integreret del af kurset for voksne. Fremgang og indhold er specifikt for juniorer. Træningsprogrammet til juniordykkere henvender

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op. Undervisningen

Læs mere

Babysvømning i Horsens svømmeklub

Babysvømning i Horsens svømmeklub Babysvømning i Horsens svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn. Det er lige fascinerende

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Kære svømmere og forældre

Kære svømmere og forældre Svømmeskole Kære svømmere og forældre Velkommen til svømmeskolen i DeltaSwim I denne folder kan du læse lidt om, hvad børnene skal lære i svømmeskolen. Du finder også andre vigtige informationer. Svømmeskolen

Læs mere

Alm. Brand Bank Cup 2016

Alm. Brand Bank Cup 2016 2012 Alm. Brand Bank Cup 2016 Indbydelse til Svømmestævne 6.-7. februar i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Sigma Swim Allerød Sigma Swim Allerød vil gerne invitere til Alm. Brand Bank Cup i Blovstrød Svømmehal

Læs mere

2-5 årige børns svømmepotentiale

2-5 årige børns svømmepotentiale 2-5 årige børns svømmepotentiale Min historie Pædagog Instruktør i babysvømning USA, Sverige, England Motorikvejleder Idræt på Universitet Mødte Jesper Svømmeren Svømme eksamen Lars Bo Svømmeprojekt At

Læs mere

PROGRAM 2016/ august juni 2017 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD

PROGRAM 2016/ august juni 2017 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD PROGRAM 2016/2017 15. august 2016-4. juni 2017 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2016-17. I vores bestræbelser

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2013-2014 Vi starter mandag den 2. september 2013 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2012-2013 Vi starter mandag den 3. september 2012 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning.

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning. Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris Leg & Plask (LP) 2-5 år Formål: At skabe tryghed omkring det at komme i vandet samt tilvænning til at kunne færdes i vandet. På dette hold er enten mor/far eller

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser Undervisning i varmtvandsbassin Med øvelser 2 Undervisning i varmtvandsbassin Undervisning i varmtvandsbassin Mange mennesker med gigt har stor gavn og glæde af undervisning i varmt vand. Det styrker muskler,

Læs mere

September Monsi Nyt

September Monsi Nyt September 2017 Monsi Nyt VELKOMMEN Efteråret er over os, og det betyder at det er tid til svømning. Jeg vil med dette lille velkomst skriv, byde både nye og tidligere medlemmer velkommen til sæsonen 2017/2018

Læs mere

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Alle elever bedes medbringe badetøj og håndklæde. Hvis barnet har let ved at fryse, kan det anbefales, at bruge en svømmedragt med korte arme og ben. Fra starten og indtil

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2015-20 2016 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2015-2016 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening,

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2013-2014 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2013-2014 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening, der

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter LEKTION 1/12 Dagens Tema: Vejrtrækning og balance Opvarmning 5 Valgfri svømning. Vejrtrækning 5 Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Hold fast i kanten med begge hænder, stræk dig ud og lig i overfladen

Læs mere

Alm. Brand Bank Cup 2015

Alm. Brand Bank Cup 2015 2012 Alm. Brand Bank Cup 2015 Indbydelse til Svømmestævne 25. - 26. april 2015 i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Sigma Swim Allerød Sigma Swim Allerød vil gerne invitere til Alm. Brand Bank Cup i Blovstrød

Læs mere

4. Februar 2016, kl. 19:00

4. Februar 2016, kl. 19:00 4. Februar 2016, kl. 19:00 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. Formandens beretning 1/6: Endnu et år er gået for Vordingborg svømmeklub og det er tid til

Læs mere

Hvem er vi Træning Stævner/kalender Stævne regler. 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde

Hvem er vi Træning Stævner/kalender Stævne regler. 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde Hvem er vi Stævner/kalender Stævne regler 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde 1 Michael Nielsen 48 år Ansat som håndværker på Erhvervsskolerne Aars Har tidligere været K-svømmer, K- og talenttræner,

Læs mere

SjovtVand.dk Præsenterer:

SjovtVand.dk Præsenterer: SjovtVand.dk Præsenterer: forord Min Svømmebog er først og fremmest den unge svømmers holdepunkt gennem svømmeskolen. Den bliver et symbol på alt det barnet lærer i vandet. Barnet kan bruge bogen til at

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2011-2012 Vi starter mandag den 29. august 2011 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter Lektion: 1 ud af 12 Isæt og vendinger Isæt 10 min Svøm kortere distancer (mellem 25 og 50 m) med lavt tempo og høj koncentration. Skift mellem øvelserne. 1. Lad fingrene slæbe henover vandoverfladen (konstant

Læs mere

Velkommen i skole Dansk

Velkommen i skole Dansk Velkommen i skole Dansk Favrskov Kommune Her kan du og dine forældre få information om det at gå i skole i Danmark. Enkelte punkter kan være forskellige fra skole til skole, så spørg din lærer, hvis du

Læs mere

April Monsi Nyt

April Monsi Nyt April 2017 Monsi Nyt Tak for en god sæson Svømmesæsonen 2016/2017 sluttede lige op til skolernes påskeferie. Jeg håber meget, at i alle har haft en masse gode oplevelser og har været tilfredse med vores

Læs mere

NIVEAU M CRAWL

NIVEAU M CRAWL Lektion: 1 ud af 12 Vandret kropsposition og vejrtrækning Opvarmning 5 min Valgfri. Bland forskellige stilarter. Vandret kropsposition 10 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Lig som et x på

Læs mere

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen.

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen. Nedenstående holdbeskrivelser (mål og forudsætninger) er vejledende, og den endelige afgørende er op til den enkelte instruktør på det enkelte hold. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør,

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal. DGI Midtjylland Svømning Aqua Baby Workshop Lørdag, den 6. januar 2018 kl. 9.00-14.00 i Skals Idræts- og svømmehal. www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration

Læs mere

Velkommen til en ny sæson i BSG. Vi glæder os til at se dig!

Velkommen til en ny sæson i BSG. Vi glæder os til at se dig! Velkommen til BSG Brøndby Strands Gymnastikforening tilbyder svømning og gymnastik for alle. Vi har tilbud til alle aldersgrupper, og vores undervisning tilgodeser både nybegyndere og øvede udøvere. I

Læs mere

Babysvømning i Horsens Svømmeklub

Babysvømning i Horsens Svømmeklub Babysvømning i Horsens Svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Babysvømning giver barnet en følelse af velvære og minder barnet om den trygge tid i mors mave under graviditeten. Det er lige fascinerende

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Holdleder Henrik Bach Er du forhindret i at møde op på selve stævnedagen bedes du ringe til Henrik mob 27 14 20 53 Holdledermøde kl. kl 09.

Holdleder Henrik Bach Er du forhindret i at møde op på selve stævnedagen bedes du ringe til Henrik mob 27 14 20 53 Holdledermøde kl. kl 09. Slutinfo til Begynderstævne 1 d. 27/9-2014 Møde tid ved Aarhus Svømmestadion - kl 08:45 Stævne adresse: Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaardsgade 3, 8000 Aarhus C Holdleder Henrik Bach Er du forhindret

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2014-2015 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening, der

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015

Nyhedsbrev november 2015 Nyhedsbrev november 2015 Sådan sikrer du dig dit medlemskab efter jul Vi nærmer os juleferien - og dermed 1. halvår af sæsonen 2015/2016. Vi har tilrettelagt undervisningsprogrammerne, så svømmerne bliver

Læs mere

Svømmesæsonen 2010/2011. Program WWW.FHISK.DK. www.fhidraet.dk. Tilmelding & betaling: - Online via hjemmesiden www.fhisk.dk fra medio August

Svømmesæsonen 2010/2011. Program WWW.FHISK.DK. www.fhidraet.dk. Tilmelding & betaling: - Online via hjemmesiden www.fhisk.dk fra medio August Svømmesæsonen 2010/2011 Program WWW.FHISK.DK www.fhidraet.dk Tilmelding & betaling: - Online via hjemmesiden www.fhisk.dk fra medio August Svømmeprogram for sæson 2010 2011 Hold Tidspunkt Mandag 1 Frøer

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange.

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. Lektion: 1 ud af 12 Rytmisk vejrtrækning og vandret kropsposition Opvarmning 5 min Valgfri. Varm musklerne op i roligt tempo. Rytmisk vejrtrækning 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Hold

Læs mere

BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL

BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL BRUG AF SVØMMEBANER I KILDESKOVSHALLENS SVØMMEHAL Husk Dialog er altid at foretrække Vi skal hjælpe hinanden - men ved tvivl gælder følgende retningslinjer. Indhold Banetove... 2 Baneskilte... 4 Brug af

Læs mere

Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling

Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling Herlev Svømning har en stor og bred svømmeskole, hvis formål er at lære børn, unge og voksne at svømme. Du har måske selv lært at svømme her. En anden

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Efter en uge på H2O Camp, har du helt sikkert lært en masse om svømning. Du er også blevet dygtigere i vandet, og kan måske nu dykke ned til bunden eller

Læs mere

Træningsprogram CMAS Juniordykker Bronze vers Side 1 af 16

Træningsprogram CMAS Juniordykker Bronze vers Side 1 af 16 Indhold DSF retningslinjer for juniordykning - generelt... 2 Træningsforløbet Juniordykker Bronze... 3 Br1 Introduktion... 4 Br2 Grundlæggende færdigheder med ABC-udstyr... 5 Br3 Håndtegn... 6 Br4 Komme

Læs mere

NOTAT. Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK. 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/

NOTAT. Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK. 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/ NOTAT Evaluering af svømmesamarbejde mellem Frederiksberg Kommune og HSK 11. februar 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/0003636-10 Skoleafdelingen Der bliver i skoleåret 2014/2015 gennemført et pilotprojekt

Læs mere

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013 Praktiske oplysninger &Svømmeklubben KVIK Kastrup Velkommen til Danmarks Mesterskaber for hold 2013 Svømmeklubben KVIK Kastrup og Dansk

Læs mere

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning DGI Midtjylland Svømning Voksen i Vand Workshop 6. januar 2019 Kom til Herning og bliv inspireret i alt fra Aqua Fitness til crawltræning og svømning for voksne. www.dgi.dk/201906753003 2 Voksen i vand

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen.

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Svømmerne bliver vurderet på følgende parametre. Del 1: Objektive kriterier 1. Alder. 2. Konkurrence niveau. 3. Trænings niveau. 4. Fremmøde Del2: Subjektive

Læs mere

Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver

Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver 0 Indledning De Danske Svømmeprøver består af 4 prøver, som knytter sig til en fremadrettet undervisning, som giver svømmerne mulighed for at erhverve sig

Læs mere

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Set fra kanten Horsens Svømmeklub har i den forgangne weekend deltaget i DM for hold 4 division vest. Vi vandt 4. Division vest og blev samlet nr. 3 på landsplan klubben er

Læs mere

1. Indledning. 2. Beskrivelse af målgruppe, udvikling. 3. Didaktiske overvejelser

1. Indledning. 2. Beskrivelse af målgruppe, udvikling. 3. Didaktiske overvejelser 1. Indledning Da vi første gang mødte op i Vestbadet og skulle undervise, følte vi os alle temmelig meget på bar bund, da ingen af os havde erfaring fra tidligere med at undervise i svømning. Vi havde

Læs mere

Det er meningen at denne trænermappe skal fungere som et let læselig og forståelig supplement til den røde tråd.

Det er meningen at denne trænermappe skal fungere som et let læselig og forståelig supplement til den røde tråd. Trænermappen Mål Denne trænermappe er skrevet for at give alle trænere og hjælpetrænere et overblik over de alle de ting som de skal være opmærksomme på og som træneren har ansvar for når man skoletræner

Læs mere

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,-

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,- Babysvømning hold 1-5 Mandag kl. 10.15-13.00 Underviseren arbejder ud fra det enkelte barns behov, og tilstræber at give barnet, og dets forældre en god og tryg oplevelse hver gang. Babysvømning har mange

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Børnestævne 20. september 2014

Børnestævne 20. september 2014 Karlslunde Tri Børnestævne 20. september 2014 Primær kontakt person under stævnet er: Stævneleder Brian Hesselø tlf. 30718137 men der er naturligvis rigtig mange andre hjælpere på dagen bare se efter de

Læs mere

Befolkningsundersøgelse

Befolkningsundersøgelse Befolkningsundersøgelse Grafrapport August 2014 Sp.1 I hvilket land er du født? 10 96% 96% 96% 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2% 2% 2% 1% 1% 1% 1% 1% Danmark Vestligt land Østeuropæisk land Andet Befolkning (n=3208)

Læs mere

JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl.

JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl. JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl. Nu er endnu en JGP sæson godt i gang. De foregående år har der været 8-10 stævner. Det samme er tilfældet i år. JGP stævnerne har noget grundlæggende

Læs mere

Skolesvømning. Skoleudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

Skolesvømning. Skoleudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 5. Skolesvømning. 2014-7561. Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalgets godkender, at fremstillede model for afvikling af skolesvømning på 3. klassetrin i skoleåret 2014/2015 iværksættes. Sagsbeskrivelse

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2015/2016 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning Landsbydyst til sommerfesten.. 1. gang 3. september 2015 kl. 18.00 kl. 20.00

Læs mere

Velkommen til Konkurrencesvømning i Haslev Svømmeklub

Velkommen til Konkurrencesvømning i Haslev Svømmeklub Velkommen til Konkurrencesvømning i Haslev Svømmeklub Bestyrelsen i Haslev Svømmeklub vil gerne byde dig og dine forældre velkommen til vores konkurrenceafdeling. For at alle bedre kan forstå hvad konkurrencesvømning

Læs mere

IF Lyseng Svømning. Stævneledelse

IF Lyseng Svømning. Stævneledelse Velkommen IF Lyseng Svømning og Dansk Svømmeunion byder herved velkommen til DMH-Å, som finder sted den 2-3 februar 2013. Vi håber vi sammen kan få nogle rigtig gode og spændende oplevelser i denne weekend.

Læs mere

Svømning 2010/2011. Program

Svømning 2010/2011. Program Svømning 2010/2011 Program HGF Svømning Indhold Hvem er vi?...3 Hvad vil vi?...3 Sæson...3 Efterårssæson...3 Forårssæsonen...3 Tilmelding...3 Gamle medlemmer...3 Betaling...4 Betaling via Girokort...4

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014

Nyhedsbrev december 2014 Nyhedsbrev december 2014 Glædelig jul og godt nytår - svømmeskolen starter igen den 6. januar. Svømmeskolebørnene og instruktørerne holder en velfortjent juleferie, mens konkurrencesvømmerne fortsætter

Læs mere