Socialforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen"

Transkript

1 Pkt.nr. 2 Etablering af Frit Valgs ordning i hjemmeplejen Indstilling: Socialforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at udvalget godkender reviderede standarder for indkøb og nye standarder for madservice 2. at tage forvaltningens status for implementeringen af Frit Valgsordningen til efterretning 3. at lade Ældrerådets høringssvar indgå i behandlingen Politisk beslutning: Socialudvalgets møde 10. december 2002 Punkt 2: Der blev udleveret referat af 9/1202 fra lokaludvalg for hjemmeplejen. ad 1: Gruppe A og V kan tiltræde indstilling. Gruppe O stemmer imod 1. at, hvad angår standard for indkøbsordning, idet Dansk Folkeparti ikke kan acceptere serviceforringelser. Liste H undlader at stemme. Ser med bekymring på den kommende omlægning i hjemmeplejen og de konsekvenser for både borger og personale. Ønsker fortsat drøftelse i Kommunalbestyrelsen vedrørende besparelserne. ad 2: Taget til efterretning. ad 3: Ældrerådets høringssvar indgik i behandlingen. Tillæg til Punkt 2 Etablering af Frit Valgs ordning i hjemmeplejen Indstilling: Socialforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende ny organisationsstruktur samt de personalemæssige konsekvenser heraf 2. at tage forvaltningens status for implementeringen af Frit Valgsordningen til efterretning. 3. at lade Ældrerådets høringssvar indgå i behandlingen.

2 Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 09. december 2002 Punkt 54: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen. Liste H, grupperne V og F afventer stillingtagen til Kommunalbestyrelsen. Exo. Økonomiudvalgsmøde , kl. 16,30. Økonomiudvalgets møde 17. december 2002 Punkt 2: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen. Gruppe V og Liste H afventer stillingtagen til Kommunalbestyrelsen. Gruppe F kan ikke acceptere at økonomien på området rettes op via en ny ordning, at der gennemføres personalereduktioner. Gruppe F ønsker at området tilføres de lønmidler, som i sidste Kommunalbestyrelsesmøde blev tilført kassebeholdningen. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde d. 29. oktober 2002 grundprincipperne for indførelse af Frit Valg på Ældreområdet. Beslutningen blev delt i to punkter: 1. Hovedreglen vælges som princippet for model for frit valg på Hjemmehjælpsområdet. 2. Der skal udarbejdes et oplæg til organisationstruktur, som bygges op omkring adskillelse af bestiller og udførerfunktionen. Organisering Hjemmeplejen er i dag bygget op omkring den ledende hjemmesygeplejerske, som har det overordnede ledelsesansvar for hele hjemmeplejen. I hver af de fire distrikter, hvorfra visitation, sygepleje og praktisk hjælp ydes, er der ansat en områdesygeplejerske, som har den daglige ledelse. I henhold til Socialministeriets supplement til vejledning af 9. oktober 2002 om sociale tilbud til ældre med flere efter lov om social service, skal kommunerne sikre, at Kommunalbestyrelsen ikke qua sit kendskab til egen leverandørvirksomhed må give denne fordele som andre leverandørvirksomheder ikke får. Det ses desuden at reglerne om habilitet, at det vil være uforeneligt, at bestiller og udførerfunktionen har samme ledelse. Denne problemstilling beskrives også som et grundlæggende EUretligt princip omkring ligebehandling af forskellige leverandører. Under hensyn til denne lovgivning samt Kommunalbestyrelsens beslutning om adskillelse af bestiller og udførerfunktionen, anbefaler forvaltningen en ændret organisationsstruktur. Som det ses af bilag A foreslår forvaltningen, at der etableres en bestillerenhed som en stabsfunktion til sektorchefen ligesom uddannelses og demenskoordinatoren fremover vil være stabsfunktioner. Der etableres ligeledes en udførerfunktion som en selvstændig enhed ligestillet med de private udførere og de øvrige institutioner i Omsorg og pensionssektoren. Ved denne placering i organisationen opfylder kommunen kravene i forhold til adskillelse og synliggørelse, idet organiseringen medfører:

3 1. Tydelig adskillelse, som skaber større gennemsigtighed både om borgernes rettigheder og om de politiske prioriteringer, der er foretaget. Dette opnås ved, at bestillerenheden sikrer en ensartet visitation, herunder revisitation og udfærdigelse af kvalitetsstandarder samt information til borgerne. 2. En adskillelse af bestiller og udførerfunktion, der skaber en klar ansvarsfordeling mellem myndighed og leverandør. Bestillerenheden vil have controllerfunktion, kontraktudformning og budgetstyring. Af bilag A fremgår desuden, at sundhedsmedarbejderne, der forestår forebyggende hjemmebesøg til over 75årige er henlagt til Pensionsområdet, idet der ikke foregår visitation til hjemmeplejeydelser eller andre bevillingskompetencer hos denne medarbejdergruppe, og de har derfor et naturligt tilhørsforhold til Pensionsområdet, som også er i kontakt til den borgergruppe. De koordinerende sygeplejersker, som forestår koordinering af brugernes udskrivelser og indlæggelser på hospital, placeres i Boligteamet. Bilag B tydeliggør den fremtidige struktur med to selvstændige enheder med selvstændig ledelse. Bestillerenheden er centralt placeret på Rådhuset og udførerfunktionen er decentralt placeret på et af de fire hjemmeplejedistriktskontorer. Som det fremgår af planen over bestillerenheden, skal der være En bestillerchef To administrative medarbejdere/økonomimedarbejdere. Seks visiterende medarbejdere. Udførerenheden skal have en udførerchef (nuværende hjemmeplejeleder) med en administrativ koordinator som stabsfunktion. Udførerchefen skal være overordnet budget og personaleansvarlig for hele det udførende led, som alle har deres selvstændige områdeleder til at varetage den daglige opgavefordeling, som modtages fra bestillerenheden. Derudover er områdelederne ansvarlige for de sygeplejersker, som udfører opgaver i henhold til sygeplejebekendtgørelsen. Samtidig bibeholdes Torndalshave og ældreboligerne på Holmelundsvej under udførerchefen. Implementering af Frit Valg Ifølge lovgivningen skal kommunerne inden den 1. januar 2003 have fastlagt kvalitetsstandarder samt have beregnet priser på alle ydelser. Denne opgave er ligesom ændring af strukturen for Sektor for Omsorg og Pension en overordentlig omfangsrig proces i forvaltningen. Lovkravet indebærer også, at der er indgået aftaler med de interesserede udbydere samt at der er givet information til borgerne, som så frit vil kunne vælge mellem private udbydere og Hvidovre Kommune. Forvaltningen kan lig øvrige kommuner på bl.a. Vestegnen ikke nå denne implementeringsproces over så kort en periode. Alle standardskrav og priser skal være indberettet på en landsdækkende Frit Valgsdatabase henhørende under Socialministeriet inden den 1. januar Denne deadline forventer forvaltningen at kunne overholde. Den endelige implementering af hele lovændringen vil først være endelig på plads til april (Bilag C).

4 Kommunernes Landsforening har igangsat en hasteundersøgelse med henblik på status for landets kommuner bl.a. i forhold til, hvor langt kommunerne er i processen, idet landsforeningen er af den holdning, at implementeringsperioden er alt for kort i forhold til den omfangsrige opgave det er for kommunerne. Prisfastsættelse Som grundlag for udarbejdelse af prisniveauet har forvaltningen analyseret på: a. Konsekvenser af ændret struktur og dermed ændringer i personalesammensætningen b. Indkøbsordning i Hjemmeplejen Begrundelse for dette tager afsæt i, at forvaltningen for nuværende budgetår vil få et underskud på lønsummen på hjemmeplejen på ca. 3,3 mio. kr. For at kunne udregne præcise priser og få et korrekt budgetmæssigt grundlag for Frit Valgsordningen, fremlægger forvaltningen følgende budgetmæssige tiltag: Ad a. Konsekvenser af ændret struktur Den nye struktur indebærer, at nogle funktioner bliver overflødige og andre skal ændres i forhold til stillingsindhold og organisatorisk placering. Der vil også blive ændret på stillingsbetegnelser, idet funktionerne ikke kan sidestilles med de nuværende. Disse ændringer er nærmere beskrevet i bilag D. I de tilfælde hvor stillinger nedlægges, vil reduktionen ske ved naturlig afgang eller omplacering. Bestillerchefen er en ny funktion, som er rettet mod visitation af ydelser, økonomi og kontraktskrivning. De administrative medarbejdere i denne funktion, skal ligeledes være økonomimedarbejdere, da det er i bestillerfunktionen, at den økonomiske styring skal ske. Fagligheden i forhold til visitation skal ske gennem en visitatoruddannelse, som tilbydes de medarbejdere, der ansættes i denne funktion. Ad b. Indkøbsordning Forvaltningen vurderer, at det vil være forsvarligt at reducere i standarderne på indkøb. Dette vil kunne gennemføres ved at kommunens indkøbsordning erstattes af et tilbud om betaling for levering af varer fra lokale handlende. Ordningen er nærmere beskrevet i bilag E. Forvaltningen har udarbejdet standarder for madservice med levering. Hidtil har kommunen ikke haft fastlagte standarder på dette område, hvorfor de vedlagt fremsendes til politisk behandling Bilag F. Socialforvaltningen har som følge af den meget korte tidsfrist ansat Instituttet for Serviceudvikling til at prisfastsætte personlig og praktisk hjælp, herunder madlavning, i Hvidovre kommune. Socialforvaltningen har valgt netop dette firma grundet dets erfaring med lignende projekter inden for ældreområdet. Det forudsættes, at instituttet kan beregnes en timepris, som er saglig, konkret og velunderbygget. Socialforvaltningen indstiller, at der som nævnt i Socialministeriets bilag G om prissætning af personlig og praktisk hjælp herunder madservice, beregnes følgende fire priser: 1. Pr. time praktisk hjælp. 2. Pr. time personlig pleje i hverdagstimerne. 3. Pr. time personlig pleje på øvrige tider. 4. Et måltid mad leveret i hjemmet (madservice).

5 De fire priskrav er centrale i forhold til leveringen af den personlige og praktiske hjælp. Der vil være mulighed for at differentiere prisen i det omfang, der findes behov herfor. Hvis der er fastsat kvalitetskrav for flere ydelseskategorier, skal der ske en prisfastsættelse af hver enkelt ydelseskategorier. Det vil sige, at praktisk hjælp skal beregnes i følgende dele, hvis der er forskellige kvalitetskrav eksempelvis på: Rengøring Indkøb Tøjvask Det frie leverandørvalg betyder, at der skal være mulighed for at vælge forskellige leverandører til henholdsvis personlig pleje og praktisk hjælp. Kommunalbestyrelsen kan ikke stille krav om, at leverandøren af den praktiske hjælp også skal kunne varetage den personlige pleje. Af bekendtgørelsen omkring kvalitetsstandarder og Frit Valg fremgår, at hvis kommunen er distriktsopdelt, skal denne opdeling afspejles i kravene til leverandørerne, og hvis de gennemsnitlige, langsigtede omkostninger varierer mellem de forskellige distrikter, skal dette fremgå af priskravene. Det vil det gøre for en leverandør, men ikke for kommunen, da medarbejderne er i distriktet rent fysisk (omkostningerne kan f.eks. omfatte kørsel til brugerne). Socialforvaltningen vil inden udgangen af 1. kvartal 2003 udarbejde et oplæg til kontrakt med henblik på politisk godkendelse af følgende områder: Arbejdsmiljø Personalepolitik Uddannelse Eventuelle sociale klausuler Beredskab hos leverandøren Dokumentationskrav Forvaltningsretlige forhold Arbejdsredskaber, herunder tekniske hjælpemidler Udgangspunktet for udarbejdelse vil være vejledning af 3. november 2002 udarbejdet af Kommunernes Landsforening, hvori de beskriver hvilke krav, der skal stilles til en leverandør samt beskrivelse af overvejelser om opfølgning, tilsyn, godkendelsesprocedure og kontraktindgåelse. Etableringsproces Der er krav om en fysisk adskillelse mellem bestiller og udførerenheden. Derfor arbejder forvaltningen med at skabe plads til at etablere bestillerenheden på Rådhuset. Der er en række ITløsninger, som også skal være på plads i forhold til udførerenheden, idet kommuen har krav på, at også de private udførere dokumenterer ydelser m.v. Forvaltningen vil foreslå, at der ultimo 2003 foretages en evaluering af omstruktureringen i forhold til bestillerenheden. Økonomiske konsekvenser: Økonomisk forvaltnings bemærkninger: Økonomisk forvaltning bemærker, at standardkrav og priser er beregnet til brug for indberetning pr. 1. januar 2003.

6 Den samlede løsning incl. Organisatorisk ændring forventes gennemført i 1. kvartal Personalemæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Andre konsekvenser: Bilag: A: Forslag til nyt organisationsdiagram for Omsorgs og Pensionssektoren B: Bestillerenhed/udførerenhed C: Om offentliggørelse af Kvalitets og priskrav til leverandører af personlig og praktisk hjælp m.v. (Socialministeriet) / Økonomiske konsekvenser D: Oversigt over nuværende og fremadrettede funktioner E: Kvalitetsstandarder indkøb F: Kvalitetsstandarder for madservice med levering Hvidovre Kommune G: Bilag om prissætning af personlig og praktisk hjælp herunder madservice I: Ældrerådets høringssvar eftersendes.

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Notat om timepriser på fritvalgsområdet af

Notat om timepriser på fritvalgsområdet af Notat om timepriser på fritvalgsområdet af 30.08.2010 I henhold til lov om Social Service 83 har Kommunalbestyrelsen pligt til at tilbyde personlig pleje og praktisk hjælp til borgere med midlertidig eller

Læs mere

Pkt.nr. 5. Nye Veje Nye Måder: Hvem udfører hvilke opgaver i hjemmeplejen? 258365. Indstilling: Projektgruppen og Chefgruppen indstiller at

Pkt.nr. 5. Nye Veje Nye Måder: Hvem udfører hvilke opgaver i hjemmeplejen? 258365. Indstilling: Projektgruppen og Chefgruppen indstiller at Pkt.nr. 5 Nye Veje Nye Måder: Hvem udfører hvilke opgaver i hjemmeplejen? 258365 Indstilling: Projektgruppen og Chefgruppen indstiller at 1. Opgavefordelingen i hjemmesygeplejen mellem sygeplejersker og

Læs mere

socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver i ældreplejen

socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver i ældreplejen Pkt.nr. 16 Nye Veje Nye Måder - Hvem udfører hvilke opgaver i hjemmeplejen? 259791 Indstilling: socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver

Læs mere

Frit leverandørvalg valg af model

Frit leverandørvalg valg af model Frit leverandørvalg valg af model 1.0 Baggrund Kommunerne er i henhold til Lov om Social Service 91 forpligtet til at sikre borgerne et frit valg af leverandører af personlig pleje, praktisk hjælp og madservice.

Læs mere

Vejledning og vilkår. Januar Frit leverandørvalg. personlig og praktisk hjælp. Hedensted Kommune

Vejledning og vilkår. Januar Frit leverandørvalg. personlig og praktisk hjælp. Hedensted Kommune Januar 2014 Vejledning og vilkår Frit leverandørvalg personlig og praktisk hjælp Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1 Indholdsfortegnelse Kontraktens parter...3

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune.

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune. Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2012/0011303 Dato: 20. februar 2013 Titel: Fritvalgsområdet potentiale afklaring. Sagsbehandler: Anne Mette Nielsen Leder af Sundhedsstaben Nærværende

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 SIDE Forside 4 + 5 + 7 + 19 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 Ændringsoversigt vedrørende kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 299 af 25. marts 2010 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør og personlig og praktisk hjælp mv.

Bekendtgørelse nr. 299 af 25. marts 2010 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør og personlig og praktisk hjælp mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Bilag 8: Baggrundsnotat for beregning af timepriser 2012 for hjemmeplejen Sagsnr. 2012-29256 Dokumentnr. 2012-241990 Timeprisberegning for personlig og praktisk hjælp

Læs mere

NOTAT. Spørgsmål Hvilke redaktionelle ændringer? - Pensionistforeningerne skal fremgå i oversigtsform i forbindelse med oplysningen herom på side 12.

NOTAT. Spørgsmål Hvilke redaktionelle ændringer? - Pensionistforeningerne skal fremgå i oversigtsform i forbindelse med oplysningen herom på side 12. Svar til Økonomiudvalget vedr. Kvalitetsstandarder: Sundhed og ældre 2017 NOTAT RÅDHUSET Børn & Velfærd Sundheds- og Ældreafdelingen Sagsnr.: 16/27599 Dato: 25-01-2017 Økonomiudvalget har anmodet om besvarelse

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Åbent referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 23. november 2015 Mødetidspunkt: 8:00-8:45 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften

Læs mere

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning.

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Pkt.nr: 13 Tilskud til privat børnepasning 230407 Indstilling: at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Formål med indstilling: At orientere om lovændring vedrørende

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu?

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Pjece udarbejdet til Kommunaløkonomisk Forum 2013. 2 Reglerne for frit valg og udbud på ældreområdet er ved at blive ændret. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU. Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD

KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU. Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD KVALITETSSTANDARDER KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU HER FINDES LOVE OG REGLER OM KVALITETSSTANDARDER Serviceloven 92, 93, stk. 3 og 139 ( lov nr. 150 af

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. april 2004 RN C605/04

RIGSREVISIONEN København, den 1. april 2004 RN C605/04 RIGSREVISIONEN København, den 1. april 2004 RN C605/04 Notat til statsrevisorerne om Ældrepakken I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig på deres møde den 5. november 2003 om i et notat at redegøre

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4

Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4 Socialudvalg Referat Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.15. Indkaldte: kl. 13.15 - Britta Rasmussen vedr. punkterne 161-163 kl. 13.45 - Irene Kristensen

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Pkt.nr. 3. Frit valg, redegørelse for forskellige indkøbskoncepter. 441400. Indstilling:

Pkt.nr. 3. Frit valg, redegørelse for forskellige indkøbskoncepter. 441400. Indstilling: Pkt.nr. 3 Frit valg, redegørelse for forskellige indkøbskoncepter. 441400 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at udvalget tager status og evaluering af indkøb

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Omkostningskalkulation personlig og praktisk hjælp 2011

Omkostningskalkulation personlig og praktisk hjælp 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT På baggrund af revisionsbemærkninger i juni 2011 er dette notat tilrettet i forhold til notatet, der blev forelagt Socialudvalget den 18. maj 2011. Tilretningerne

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører PLEJEOMRÅDET Servicebeviser og markedsføring af leverandører Nr. 03 den 7. juli 2009 1 Indledning. Folketinget har ved 3. behandling den 14.april 2009 vedtaget: Forslag til lov om ændring af lov om social

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 09-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 09-08-2017 17:00 1 (Åben) Temapunkt: Det gode liv

Læs mere

Godkendelse af Leverandørkrav 2017 personlig pleje, praktisk hjælp, madservice med/uden udbringning

Godkendelse af Leverandørkrav 2017 personlig pleje, praktisk hjælp, madservice med/uden udbringning Punkt 6. Godkendelse af Leverandørkrav 2017 personlig pleje, praktisk hjælp, madservice med/uden udbringning 2016-018399 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at de

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:05 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Poul Holm-Christiansen Solveig Skovrider Eriksen Børge

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder - et redskab til at arbejde med det kommunale serviceniveau Her findes love og regler om kvalitetsstandarder Serviceloven 92, 93, stk. 3 og 139 ( lov nr. 150 af

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 28. april 2003 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT AF TILLÆ G S D A G SO R D E N Økonomiudvalget 28. april 2003 kl. 8.30 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Beredskabsplan for håndtering af konkurser på hjemmehjælpsområdet

Beredskabsplan for håndtering af konkurser på hjemmehjælpsområdet Beredskabsplan for håndtering af konkurser på hjemmehjælpsområdet 26. november 2018 (UDKAST) 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål 4 2. Risici og hændelser som planen skal tage højde for 5 3. Beredskabsplan

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

2, stk. 5-henvendelse til socialministeren om frit valg-lovgivningen

2, stk. 5-henvendelse til socialministeren om frit valg-lovgivningen 2, stk. 5-henvendelse til socialministeren om frit valg-lovgivningen Journal nr. 3/1120-0203-0013/SEK/kra Rådsmødet den 29. september 2004 Resumé 1. Konkurrencerådet foretog på rådsmødet den 17. december

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 4. juni 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Bemærk! Ændret mødedato og tid Anette Eriksen,

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83 Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ankestyrelsen Att.: Ann-Britt Møller ast@ast.dk abmm@ast.dk Dato: 04-07-2017 Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPIVR Sagsnr.:

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu?

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Pjece udarbejdet til informationsmøder om de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet den 23. okt. 2012 i København og den 25. oktober

Læs mere

Ældre Sagen i Herning Fredensgade 14 7400 Herning. Udtalelse vedrørende madservice for ældre og svagelige borgere i Herning Kommune

Ældre Sagen i Herning Fredensgade 14 7400 Herning. Udtalelse vedrørende madservice for ældre og svagelige borgere i Herning Kommune Ældre Sagen i Herning Fredensgade 14 7400 Herning 22-12- 2009 Udtalelse vedrørende madservice for ældre og svagelige borgere i Herning Kommune Ældre Sagen har ved brev af 13. marts 2009 rettet henvendelse

Læs mere

Snitflader i hjemmeplejen mellem SOF og SUF (fællesindstilling) ( )

Snitflader i hjemmeplejen mellem SOF og SUF (fællesindstilling) ( ) Snitflader i hjemmeplejen mellem SOF og SUF (fællesindstilling) (2013-11969) Borgerrepræsentationen besluttede den 13. december 2012 på baggrund af Strukturudvalgets rapport, at der inden juni skal udarbejdes

Læs mere

Notatet beskriver indledningsvist de ny regler for frit valg og udbud på ældreområdet.

Notatet beskriver indledningsvist de ny regler for frit valg og udbud på ældreområdet. BESLUTNINGSOPLÆG Potentialeafklaring på ældreområdet Dette notat er tænkt som et beslutningsoplæg til Kommunalbestyrelsen i Struer Kommune forud for udarbejdelsen af en potentialeafklaring på ældreområdet.

Læs mere

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2 Skole og Kulturforvaltningen mdp Dagsorden for Fællesmøde mellem Kultur og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl. 16.30 i Sollentuna 1 og 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr.

Læs mere

Kvalitetsstandarder Sammenhæng og synlighed på ældreområdet

Kvalitetsstandarder Sammenhæng og synlighed på ældreområdet Kvalitetsstandarder Sammenhæng og synlighed på ældreområdet Juni 2003 1 0615-Kvalitetsstandarder.p65 1 Titel: Kvalitetsstandarder Sammenhæng og synlighed på ældreområdet Udgiver: Socialministeriet Kontoret

Læs mere

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:00 Mødested: Udvalgsværelse Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 46. Revision af kvalitetsstandarder på ældreområdet 2019

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister er der i afsat 462,6 mio. kr. Dertil

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 18:15. Fraværende: Ingen. Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo februar 2008-50

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse for den sociale hjemmepleje 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse for den sociale hjemmepleje 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget 14-02-2012 Sagsnr. 2012-25259 Dokumentnr. 2012-135470 Brugertilfredshedsundersøgelse for den sociale hjemmepleje

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2013 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83)

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) Indledning Ifølge Lov om Retssikkerhed og Administration på det sociale område 15 og 16, har kommunalbestyrelsen

Læs mere

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Økonomi Indkøb Tlf. 46 11 20 38 MAJBA@rudersdal.dk Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 2. REGLER FOR INDKØB AF MADSERVICE...2 2.1

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 9. maj 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 9. maj 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 9. maj 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg 1. Resume Statsforvaltningen Midtjylland har anmodet Århus Byråd om en

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Dato: Tirsdag den 25. september 2018 Start kl.: 15:00 Slut

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Introduktion myndighed

Introduktion myndighed Introduktion myndighed Lov om social service Kvalitetsstandarder Rehabilitering Hjemmepleje Frit valg Private leverandører af hjemmehjælp Madservice Hjælpemidler (genbrugshjælpemidler mv.) Magtanvendelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer

Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer Oversigt over høringssvar Kvalitetsstandarder 2015 Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer Ældrerådet Ældrerådet anbefaler, at der under overskriften serviceniveau i kvalitetsstandarden for

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016 Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen m.v. Thisted Kommune fører tilsyn med den personlige og praktiske hjælp efter Serviceloven (SEL) 83, som leverandørerne yder til kommunens

Læs mere

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010 Notat vedrørende beregning af pris for praktisk hjælp Baggrund I foråret 2010 udarbejdede Viborg Kommunes fagforvaltninger et reduktionskatalog og samtidig med forslagene, blev der angivet en vurderet

Læs mere

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter-

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter- Kvalitetskrav I nedenstående tabel formuleres de kvalitetskrav Albertslund Kommune stiller til en evt. leverandør og som leverandøren skal kunne indfri for at komme i betragtning som leverandør af praktisk

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Skal din virksomhed levere personlig og praktisk hjælp?

Skal din virksomhed levere personlig og praktisk hjælp? Skal din virksomhed levere personlig og praktisk hjælp? Skal din virksomhed levere personlig og praktisk hjælp? Reglerne om frit valg giver borgerne mulighed for at vælge mellem kommunale og private leverandører

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem Punkt 4. Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem 2016-015414 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at forslaget til

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

Kontrakt mellem kommune og (privat) leverandør

Kontrakt mellem kommune og (privat) leverandør Kontrakt mellem kommune og (privat) leverandør November 2002 FORORD... 3 LOVENS BESTEMMELSER... 4 KONTRAKTENS ENKELTE DELE... 4 SIKKERHEDSSTILLELSE... 4 UNDERLEVERANDØRER... 5 SAMARBEJDSRELATIONEN... 5

Læs mere

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering.

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering. Pkt.nr: 11 Analyseprojekt - forskel på LBN og de reelle regnskabsresultater, hjemmeplejen. 163719 Indstilling: at socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

Politikkontrol på Frit valgs området Kommissorium

Politikkontrol på Frit valgs området Kommissorium Politikkontrol på Frit valgs området Kommissorium Indhold 1. Baggrund for politikkontrol på Frit valgs-området 2. Politikkontrolspørgsmål og fremgangsmåde - Er der sammenhæng mellem Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 15 Pensionsnævn fremtidig sammensætning 369804 Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 1. at det nuværende kommunale pensionsnævn formelt nedlægges

Læs mere

Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen

Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen 4/0120-0220-0005 /CF Indledning Norddjurs Kommune har i mail af 2. marts 2008 til Konkurrencestyrelsen redegjort for kommunens beregning af priser til private

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder.

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. På Social- og Sundhedsudvalgets møde d. 31. januar 2008, blev kvalitetsstandarderne for praktisk hjælp og personlig pleje, hjemmesygeplejeydelser samt træning

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 23. september 2010 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen:

Statsforvaltningens skrivelse af 23. september 2010 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Statsforvaltningens skrivelse af 23. september 2010 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: 23-09- 2010 Vedr.: Den tidligere Bogense Kommunes overholdelse af fritvalgsreglerne: Konkurrencestyrelsen anmodede

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik Morsø Kommune Tilsynspolitik Godkendt 2017 Tilsynspolitik Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen og madservice Morsø Kommune fører tilsyn med madservice, personlige og praktiske

Læs mere

Kommentarer fra administrationen

Kommentarer fra administrationen vedr. eventuelt udbud på visiteret indkøb af dagligvarer Høringssvar Område Vest Vi har følgende kommentarer til model 1: Set ud fra et borgerperspektiv er vores holdning, at der ved dette udbud vil kunne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 121 Folketinget 2012-13 Fremsat den 24. januar 2013 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Kommunalbestyrelsens tilrettelæggelse

Læs mere

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen Social- og Seniorudvalget Punkt: 5 Acadre sagsnr.: 14/10246 Journalnr.: Sagsforløb: SSU - Åben sag Mødedato: 23.06.2014 Sagsansvarlig enhed: Politik og Borgerservice Sagsbehandler: Helle Skude Mulighed

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere