Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 02. juni 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00

2 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo Jensen (V) Gitte Krogh (V) Martin Rishøj Jensen (V) Birgitte Josefsen (V) Carsten Jespersgaard (V) Kim Toft (V) Karsten Frederiksen (C) Johannes Trudslev Pedersen (A) Ole Bruun (A) Peer Thisted (A) Jette Ramskov (A) Adnan Jedon (A) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen (V) Runa Christensen (V) Poul Pedersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Bendt Danielsen (J) Johnny Sort Jensen (J) Uffe Sørensen (J) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Arne M. Jensen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Marianne Jensen (A) Ole Jespersgaard (A)

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer Budgetopfølgning nr. 1 pr. 31. marts Ændringer i opdeling af budget som følge af ændringer i den politiske organisering Ansøgning om overførsel af kr. af pulje til halbyggeri Etablering af træningshal ved Brønderslev-Hallen Fritvalgspriser 2009 vedrørende praktisk hjælp og personlig pleje på ældreområdet samt efterregulering af timepriserne for Forslag til ændret struktur i distrikterne i Ældreområdet Budgetforslag 2010 for AVV I/S Budgetforslag 2010 for Modtagestation Vendsyssel Lokalplan nr for "Erhvervsområde ved Østre Ringgade, Jerslev" Lokalplan nr for "Boligområde ved Havnegade, Asaa" og kommuneplantillæg nr. 22 (D) Lokalplanforslag nr for "Træningshal og offentlige formål, Nørregade 82, Brønderslev" samt forslag til kommuneplantillæg nr. 21 (B) Lokalplanforslag nr for "Område til centerformål, Algade 78-84/Albani Plads 2-6 i Brønderslev samt forslag til kommuneplantillæg nr. 20 (B) Ansøgning om principgodkendelse af ny butiks- og boligbebyggelse ved Grønnegade/Gravensgade Brønderslev Styrelsesvedtægt for børnehaver Politik for dagtilbud 0-6 år Udtræden af skolebestyrelsen på Toftegårdsskolen Udtræden af skolebestyrelsen på Søndergades Skole Orientering Lukket sag - Orientering

4 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Ingen. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

5 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Budgetopfølgning nr. 1 pr. 31. marts 2009 J.nr.: Ø09/dwokhoc 09/11841 Åben sag BE Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 7. maj 2009: Fremsendes til fagudvalg med opfordring til at finde mulige afdækninger og initiativer som kompensation for overskridelserne på service- og overførselsudgifterne. Punktet genoptages på næste økonomiudvalgsmøde. Opfølgning på aftalepunkter i budget 2009 udleveret. Mikael Klitgaard var fraværende Beslutning i Forsyningsudvalget den 13. maj 2009: Udvalget henviser til at området er brugerfinansieret. Beslutning i Socialudvalget den 13. maj 2009: Udvalget har særligt drøftet udgiftsudviklingen indenfor socialpsykiatrien, hvor der har været en stor stigning i 1. kvartal. Udviklingen kan forventes at fortsætte fremover. Udviklingen i andre kommuner undersøges. Udvalget ønsker mulighederne for at lave værested for psykisk syge som en del af aktiveringen undersøgt. Udvalget opfordrer til, at Center for Aktiv Livsstil "mander op" hurtigst muligt og undersøger, om der er behov for et lignende tilbud i den østlige del af kommunen. Søren Erik Nielsen og Marianne Jensen var fraværende Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 14. maj 2009: Budgetopfølgningen tages til efterretning. Behandles igen på næste møde. Henning Jørgensen var fraværende. Beslutning i Sundhedsudvalget den 18. maj 2009: Jens Davidsen og Susanne Mariegaard deltog under dette punkt. Færdigbehandlede patienter: Merudgiften på kr. kan forventes reduceret til kr., idet den omtalte "tvangsanbringelsessag" er afsluttet medio marts. Aktivitetsbestemt medfinansiering: KL forventer, at den endelige opgørelse af afregningerne for 2008 vil medføre en regulering på -2 mio. kr. i Brønderslev Kommune, som forventes indregnet i midtvejsreguleringen for Reguleringen svarer nøje til mindreforbruget i regnskabet for 2008, og denne afregning forventes derfor finansieret af kassebeholdningen.

6 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1271 Alternativt kan den forudsatte mindreudgift i 2009 ikke realiseres. Rehabilitering: En videreførelse af den nuværende rehabiliteringsindsats må forventes at give en årlig udgift på 2,5-3,0 mio. kr. fra 2010, heraf er der foreslået finansieret 1,3 mio. kr. i 2010 i budgetopfølgningen. Fortsættes indsatsen ikke, må der forventes en tilsvarende merudgift på den aktivitetsbestemte medfinansiering. Jette Ramskov og Hans Chr. Holst var fraværende. Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 19. maj 2009: Halvdelen af restmidlerne på erhvervs- og turistområdet tillægges kassebeholdningen. Runa Christensen var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 19. maj 2009: Udvalget kan ikke pege på kompenserende besparelser, men kan henvise til, at der kan justeres på det vedtagne generelle serviceniveau gennem en nedsættelse af normeringer, vikarmidler og øvrig drift på institutioner og skoler. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 25. maj 2009: Udvalget ønsker en opstramning på energiområdet med henblik på overholdelse af budgettet. Udvalget forudsætter, at der sker gennemførelse af budgetomplaceringer som forudsat ved centralisering af energiområdet, således at institutionerne betaler de reelle energiomkostninger. Johannes Trudslev Pedersen var fraværende. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 25. maj 2009: Udvalget opfordrer Jobcentret til til stadighed at være opmærksom på eventuelt mindreudgifter. Udvalget har peget på muligheden for at investere sig ud af dele af den økonomiske udfordring i optimeringsnotatet med en virkning på 1,16 mio. kr. i 2009 og 3,77 mio. kr. i Udvalget er opmærksom på, at en del af overskridelsen på budgettet vil blive kompenseret via budgetgarantien. Et flertal af udvalget har endelig peget på behovet for at etablere et Kompetencecenter, således at Jobcentret er klar til de udfordringer, som vi står overfor i Udgiften hertil er 1 mio. kr. Asta Skaksen og Adnan Jedon var fraværende. Beslutning i MED-Hovedudvalget den 27. maj 2009: MED-Hovedudvalget har taget sagen til efterretning. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Økonomiudvalget indstiller, at de foreslåede tiltag fra fagudvalgene med henblik på minimering af budgetskred på kort og lang sigt iværksættes. Anlægsaktiviteten afpasses udviklingen i budgetafvigelsen.

7 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1272 Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Kommunaldirektør og stabschef for Økonomi og IT fremsender budgetopfølgning 1 pr. 31. marts Ifølge Principper for Økonomistyring udarbejder Center for Økonomi kvartalsvise budgetopfølgningsrapporter til Forretningsledelsen, der fremsender budgetopfølgningen til Fagudvalg og Økonomiudvalg/Byråd. Budgetopfølgningsmaterialet udarbejdes på alle politikområder. Budgetopfølgning 1 viser, at der pt. forventes følgende budgetafvigelser: Serviceudgifter... Overførsler... Finansiering... Netto kr kr kr kr. En uddybende forklaring på afvigelserne fordelt på politikområder og udvalg fremgår af vedlagte bilag over den samlede budgetopfølgning 1 pr. 31. marts Endvidere vedlægges status vedr. opfølgningen på opmærksomhedspunkter fra budget Forretningsledelsen drøftede i møde den 28. april 2008 budgetopfølgning 1 med følgende bemærkninger: I forhold til overførselsudgifterne vil der formentligt komme en midtvejsregulering i 2009 som delvis kan finansiere merudgifterne. KL er i gang med at undersøge kommunernes forventninger til overførselsudgifterne og resultatet heraf vil formentlig foreligge medio maj Sidst KL undersøgte området, var forventningen en samlet overskridelse på ca. 1 mia. kr. i 2009 og Brønderslev Kommunes forholdsmæssige andel heraf udgør ca. 6.0 mio. kr. Det anbefales, at merforbruget på overførselsudgifterne ses i sammenhæng hermed. Samtidig kan det overvejes at afhjælpe stigningen i overførselsudgifterne ved at investere sig ud af problemerne, f.eks. ved flere ansatte på Jobcentret. Vedrørende merudgifterne på serviceudgifterne opfordrer Forretningsledelsen til, at det samlede Byråd træffer beslutninger, der kan bremse stigningen i serviceudgifterne og herunder, at det besluttes, hvorvidt der skal igangsættes en udarbejdelse af et afdækningskatalog og i givet fald hvor stor en procentsats, der ønskes afdækket. Bilag: Budgetopfølgning Revideret Aftalepunkter til budgetopfølgning - revideret udgave Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Godkendt. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

8 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Ændringer i opdeling af budget som følge af ændringer i den politiske organisering J.nr.: A26/dwokjd 09/443 Åben sag FL/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Stabsenhedens forslag indstilles godkendt. Førtidspension flyttes først, når der er lovhjemmel hertil. Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Fra 2010 sker der ændring i den politiske organisation, idet Byrådet har vedtaget at nedlægge Udviklings- og Planlægningsudvalget, Sundhedsudvalget og Forsyningsudvalget. Opdelingen af budgettet skal derfor konsekvensrettes i overensstemmelse med den aftalte omfordeling af opgaverne. Samtidigt er budgettet pt. opdelt i 27 politikområder, hvilket er relativt mange når man sammenligner med andre kommuner. En del af politikområderne har derfor relativt små driftsbevillinger, hvilket bl.a. medfører en del ekstra administrativt arbejde med omplaceringer og udarbejdelse af flere skemaer, samtidig med at det materiale som forelægges politisk bliver sværere at overskue. Staben for Økonomi og IT foreslår derfor, at Byrådet samtidigt benytter lejligheden til at fastlægge yderligere ændringer i sammensætningen af politikområderne med der formål at: mindske antallet af politikområder sammenlægge udgiftsområder, der naturligt hører sammen Af vedlagte bilag fremgår nyt forslag til opdeling af budgettet i politikområder. Forretningsledelsen behandlede forslaget til ny opdeling på mødet den 19. maj 2009 og anbefalede forslaget. Endvidere foreslår Forretningsledelsen, at det er de eksisterende udvalg, der behandler budget Stabschefen for økonomi foreslår, at Byrådet godkender nyt forslag til opdeling af budgettet i politikområder. Bilag: Ny opdeling af budgettet i politikområder Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Godkendt. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

9 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Ansøgning om overførsel af kr. af pulje til halbyggeri J.nr.: Ø40/dwbkes 08/16252 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 14. maj 2009: Fagenhedens indstilling anbefales godkendt. Henning Jørgensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Fritids- og Kulturudvalgets indstilling indstilles godkendt. Karl Emil Nielsen tager forbehold. Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Brønderslev-Hallen ansøger om at få overført kr. fra puljen afsat til ny træningshal ved Brønderslev-Hallen. Begrundelsen herfor er, at man nu er så langt fremme med projektet, at hallen p.t. har haft udgifter på kr. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender, at der frigives kr. af afsat rådighedsbeløb på sted nr , Ny kommunal træningshal til Brønderslev-Hallen på kr. - rest kr. Fagenheden oplyser, at der tidligere er frigivet kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Godkendt. Karl Emil Nielsen stemmer imod. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

10 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Etablering af træningshal ved Brønderslev-Hallen J.nr.: Ø40/dwbkes 08/16252 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 14. maj 2009: Udvalget indstiller, at projektet godkendes i den nuværende form. Udvalget indstiller videre, at Brønderslev-Hallen selv finansierer den øgede drift foranlediget af renovering af omklædningsrum og forbindelsesgang på kr. Den resterende del af det øgede driftsbehov på netto kr. kan udvalget finansiere indenfor egen nuværende budgetramme. Den endelige udmøntning af finansieringen drøftes med Idrætssamvirket. Henning Jørgensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Fritids- og Kulturudvalgets indstilling indstilles godkendt. Karl Emil Nielsen tager forbehold. Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Bestyrelsen for Brønderslev-Hallen oplyser, at der nu har været afholdt licitation over etablering af træningshal. I henhold til projektforudsætningen var der beregnet følgende udgifter: Anlægsudgift incl. moms træningshallen... Anlægsudgift incl. moms vedr. renovering af omklædningsrum og forbindelsesgang... I alt kr kr kr. Det bemærkes, at i forhold til tidligere materialer om etablering af træningshal er der i ovenstående medtaget anlægsudgift til renovering af omklædningsrum og forbindelsesgang. Efter licitationen udgør udgifterne følgende: Anlægsudgift incl. moms træningshallen... Anlægsudgift incl. moms vedr. renovering af omklædningsrum og forbindelsesgang... I alt kr kr kr.

11 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1276 Der er forudsat følgende finansiering af anlægsudgiften incl. moms: Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune LR Realkredit træningshal... LR Realkredit omklædningsrum og forbindelsesgang... Borgere/firmaer... Fonde... I alt kr kr kr kr kr kr kr. Byrådet vedtog i sit møde den 3. februar 2009 at tilkendegive, at det har til hensigt at ville afsætte 3,5 mio. kr. ekskl. moms i anlægstilskud i budget Bestyrelsen for Brønderslev-Hallen har udarbejdet følgende driftsbudget: Indtægter: Brønderslev kommunes køb af timer til foreninger samt grundtilskud... Ekstra lejeindtægter... Øget indtjening i cafeteriet... I alt kr kr kr kr. Udgifter: Afdrag og renter vedrørende lån, træningshallen... Afdrag og renter vedrørende lån omklædningsrum og forbindelsesgang... Varme... El... Rengøring... Ekstra personale... Vedligeholdelse... Forsikringer... I alt... Underskud kr kr kr kr kr. 0 kr kr kr kr kr.

12 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1277 Fagenheden for Børn og Kultur bemærker: Ved et møde med repræsentanter for Hallen er oplyst, at underskuddet er forudsat finansieret af overskud fra nuværende Brønderslev-Hal, ligesom repræsentanter for hallen ikke har indlagt forudsætninger om reklameindtægter under henvisning til, at man p.t. ikke mener, at det er muligt at få virksomheder til at reklamere. Fagenheden har opstillet følgende beregning for de forudsætninger, der er indlagt for Brønderslev Kommunes medfinansiering af driftsudgifterne: Køb af 1713 timer til foreninger x 232,- kr. (beløbet er Folkeoplysningslovens takst i 2009 fremskrevet med 2,5% til 2010)... Brønderslev Kommune opkræver takst fra foreningerne: 1713 timer x 40,50 kr.... Grundtilskud... I alt kr kr kr kr. Beløbet svarer til Brønderslev-Hallens forudsætninger om kr. minus kr., der finansierer afdrag og renter vedr. lån på kr. til renovering af omklædningsrum og forbindelsesgang, som Fagenheden anmoder udvalget om at tage stilling til, hvorvidt Brønderslev Kommune medfinansierer. Brønderslev Kommune forudsætter således at finde dækning for netto kr. ( kr. minus indtægt i forbindelse med opkrævning af takst fra foreninger på kr.) Der er foretaget beregning på, hvad en forhøjelse af foreningens betaling af takster for anvendelse af timerne i haller vil indbringe, såfremt taksterne forhøjes med 1/3 i forhold til nuværende takster og med udgangspunkt i det antal timer, der er opkrævet takst for i Det vil kunne indbringe kr. Herudover kan fagenheden pege på følgende muligheder for yderligere medfinansiering: Reduktion i rammen vedr. tilskud i henhold til Brønderslev-ordningen Forhøjelse af takster for foreningers benyttelse af timer i forhold til medlemmer over 25 år (= differentieret betaling) Køb af færre timer i haller og på gymnasierne Ændring af reglerne for tilskud til egne lokaler (kræver dog 1 års opsigelse til 1 års udgang) Endelig finansieringsmodel forudsættes drøftet med Idrætssamvirket. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at der har været afsat rådighedsbeløb på i alt 5,0 mio. kr. til en ny træningshal ved Brønderslevhallen svarende til kr. incl. moms. Heraf er der tidligere frigivet til projektet. Endvidere bemærkes, at der fra fagenheden er angivet en mulig finansiering af de øgede driftsudgifter.

13 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1278 Bilag: Notat vedr. takster Brønderslev-Hallens reviderede budget med bemærkninger Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Karl Emil Nielsen stemmer imod. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

14 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Fritvalgspriser 2009 vedrørende praktisk hjælp og personlig pleje på ældreområdet samt efterregulering af timepriserne for 2008 J.nr.: S29/dwokamc 09/13753 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Socialudvalget den 13. maj 2009: Indstilles godkendt. Søren Erik Nielsen og Marianne Jensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Socialudvalgets indstilling indstilles godkendt. Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Efter bestemmelserne i Lov om Social Service, stilles der i Fritvalgsordningen krav om årlige beregninger af timepriserne til leverandører af praktisk hjælp og personlig pleje på ældreområdet. Det bærende princip i lovgivningen om det frie leverandørvalg er, at der sikres lige konkurrencevilkår mellem alle leverandører. Timepriserne skal fastsættes ud fra en kalkulation af de gennemsnitlige, langsigtede omkostninger ved den kommunale leverandørvirksomhed og skal således omfatte alle direkte og indirekte omkostninger, der er forbundet med levering af praktisk og personlig hjælp. Timepriserne udgør således afregningsgrundlaget, som den kommunale myndighed skal betale til alle godkendte leverandører, der er indgået kontrakt med I henhold til Lov om Social Service skal der ved aflæggelse af årsregnskab ske opfølgning og kontrol af, om priskravet har været fastsat korrekt, samt justere timeprisen fremadrettet. Der skal ske efterbetaling til private leverandører, hvis det viser sig, at priserne er for lave. Ny timepris 2008 Gl. timepris 2008 Regulering af timepris 2008 Praktisk hjælp 260 kr. 255 kr. 5,00 kr. Personlig pleje, hverdagstimer 302 kr. 295 kr. 7,00 kr. Personlig pleje, øvrig tid 388 kr. 365 kr. 23,00 kr. De endeligt beregnede priser er godkendt af kommunens revision.

15 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1280 Der efterbetales til private leverandører for 2008 ca kr. Beløbet finansieres af overført beløb fra regnskabsår 2008 til Med baggrund i Socialministeriets vejledning er der beregnet nedenstående priser gældende fra 1. januar 2009 Timepris 2009 Praktisk hjælp Personlig pleje, hverdagstimer Personlig pleje, øvrig tid 271 kr. 315 kr. 406 kr. Prisstigningen fra 2008 til 2009 forventes, at kunne afholdes indenfor budgetrammen, idet prisstigningen stort set svarer til den normale pris- og lønstigning som er indlagt i budgetterne. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi foreslår, at Byrådet godkender de endeligt beregnede priser for 2008 samt priserne for Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Godkendt. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

16 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Forslag til ændret struktur i distrikterne i Ældreområdet J.nr.: A21/dwsbhsj 09/14064 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Ældrerådet den 11. maj 2009: Forslaget blev taget til efterretning. Beslutning i Socialudvalget den 13. maj 2009: Ældrerådets udtalelse blev forelagt på mødet. Indstilles godkendt. Søren Erik Nielsen og Marianne Jensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Socialudvalgets indstilling indstilles godkendt. Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Ældreområdet er på nuværende tidspunkt inddelt i 4 distrikter: 1: Den østlige del af Brønderslev by samt Ø. Brønderslev og Jerslev 2: Den vestlige del af Brønderslev by samt Manna, Thise, Stenum og Serritslev 7: Hjallerup, Hallund, Klokkerholm og Flauenskjold 8: Dronninglund, Asaa og Agersted Denne struktur er midlertidig, men har fungeret siden ultimo Der blev i september 2008 foretaget en evaluering af den midlertidige struktur. I evalueringen peges der på ulempen ved, at aften- og nattevagterne er delt i 2 distrikter, og der stilles forslag om, at vagterne deles op i 4 distrikter. Dette forslag anses ikke for relevant, da det overenskomstmæssige krav om årlige medarbejderudviklingssamtale ikke vil kunne overholdes. Forslag til ændring af strukturen Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at ældreområdet i den nye struktur opdeles i 2 distrikter: distrikt øst distrikt vest

17 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1282 De nye distrikter foreslås dannet således: Distrikt 1 og 2 fra gammel struktur bliver til distrikt vest og distrikt 7 og 8 fra gammel struktur bliver til distrikt øst. Ved at ændre fra 4 til 2 distrikter vil der i hvert distrikt være dag/aften og natmedarbejdere. I distrikt øst vil der være 125 medarbejdere, og i distrikt vest 135 medarbejdere. Hvert distrikt får et ledelsesteam bestående af: 1 distriktsleder 1 souschef 2 gruppeledere Der foreslås endvidere 4 planlæggere i hvert distrikt. Begrundelsen for denne sammensætning af ledelsesteam er bl.a., at medarbejderne har overenskomstmæssigt krav på, at der afholdes medarbejderudviklingssamtale årligt. Dette krav er vanskeligt at opfylde under den nuværende struktur. Det anses endvidere for særdeles vigtigt, at der er ledelsesmæssig sparring i distriktet. Ved at oprette 2 gruppelederstillinger, udover souschef stillingen, vil der være mulighed for uddelegering af opgaver, hvilket er vanskeligt under den nuværende struktur, idet der ikke er andre ansatte med ledelsesmæssig kompetence end distriktslederen. Det får den virkning, at distriktslederens tid udfyldes af den daglige drift, hvorved den faglige udvikling til gavn for både medarbejdere og borgere formindskes. De 2 gruppeledere skal medvirke ved den daglige planlægning af opgaver hos borgere, og de skal have ansvaret for tjenestetidsplanlægning og ferieplanlægning. Fordele ved ny struktur i distrikterne Da grundlaget for at højne kvaliteten af plejen udspringer af den måde, hvorpå området organiseres, beskrives først fordelene for medarbejdergrupperne. Distriktslederne Distriktslederne vil blive frigjort fra daglig drift og vil derved få frigivet ressourcer til: At kunne virke som dynamo i distriktet for faglig- og personaleudvikling. Dette frem for "Hvordan klarer vi os gennem dagen i dag" At sikre at nye tiltag implementeres, så disse ikke glemmes igen At kunne spotte og udvikle den enkelte medarbejders kompetencer At kunne bevare det brede perspektiv over distriktet Souschef Der vil være tæt samarbejde mellem distriktsleder og souschef, hvilket gør, at der vil være mulighed for daglig sparring for begge på ledelsesmæssigt niveau` Souschefen vil have reelle ledelsesmæssige kompetencer, hvilket vil give reelle handlemuligheder i stillingen

18 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1283 Afløsning for leder ved ferie m.v. vil blive klaret i eget distrikt, hvilket vil betyde, at der altid vil være "en kendt" leder til stede. Dette vil være en fordel for både medarbejdere og borgere Gruppeledere Gruppelederne vil have ledelsesmæssige kompetencer, og vil medvirke i den daglige sparring med distriktsleder og souschef En af gruppeledernes funktioner vil være at deltage i den daglige planlægning af arbejdet hos borgerne. Dette betyder, at der vil være en planlægger med ledelsesmæssige kompetencer helt tæt på medarbejdergruppen i forhold til eventuelle problemstillinger vedrørende planlægningen af det daglige arbejde Planlæggerne Et helt døgn vil blive planlagt på en gang, hvilket vil give: Større sammenhæng i døgnet for borgeren, hvilket vil give bedre faglig dækning. Her tænkes på, at når man planlægger for hele døgn, kan de faglige ressourcer fordeles bedre, f.eks. i forhold til hvornår sygeplejersken skal komme, fordelt på døgnet. Dette medfører større helhed i plejen. Der er kun en person der har fat i en opgave Sygeplejerskerne Sygeplejerskegruppen i distriktet vil blive større, hvilket vil give større mulighed for vidensdeling samt faglig udvikling. Der vil være en større gruppe at dække vagter, ferie og weekender med, hvilket betyder, at langtidsplanlægningen bliver forbedret, og forbrug af vikarbureauer begræses. Dette vil medføre, at antallet af ukendte medarbejdere i borgerens hjem vil blive reduceret. Der vil være mindre sårbarhed ved akut fravær Hele medarbejdergruppen Der vil blive større ensartethed ved løsning af opgaver Der vil blive større fleksibilitet over de eksisterende grænser i henholdsvis øst og vest Distriktslederen vil være frigivet til at kunne rette fokus mod medarbejderne, og vil derved være mere synlig Afløserpuljen vil kunne udnyttes på bedre måde i langtidsplanlægningen Generel bedre udnyttelse af ressourcer Begrænsning af vikarforbruget For medarbejdernes vedkommende vil dette medføre større arbejdsglæde, hvilket er en væsentlig faktor til at nedsætte sygefravær. Distriktslederen vil endvidere få frigivet ressourcer til at arbejde målrettet med sygefravær.

19 Byrådet, den 02. juni 2009 Side 1284 Borgeren Alt det beskrevne vil føre til en forbedret pleje hos den enkelte borger, både i forhold til hvordan plejen planlægges og udføres. Påtegning fra Organisation og Personale Det er Organisation og Personales opfattelse, at forslaget til struktur er en nødendig styrkelse af ledelseskraften i Ældreområdet. Forretningsledelsen anbefaler i møde den 5. maj 2009, at forslaget til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet godkendes. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi vurderer, at forslaget til ændret struktur kan holdes inden for ældreområdets ramme og har derfor ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Forslag til ændret struktur i Ældreområdet Kommentarer fra distriktslederne Organisering på ældreområdet - distrikterne Bilag til strukturforslag Forslag til ændring af struktur i distrikterne Evaluering af struktur i ældreområdet, oktober 2008 Referat Sektor-udvalg for Ældreområdet 4. maj 2009 Referat fra MED møde i D1 Referat fra Ekstraordinært MED-møde den 1.maj 2009 Referat ekstraordinært MED maj 2009 Beslutning i Byrådet den 2. juni 2009: Godkendt. Eskild Andersen, Ole Bruun, Uffe Sørensen, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

20 Byrådet, den 02. juni 2009 Side Budgetforslag 2010 for AVV I/S J.nr.: Ø02/dwtftj 09/12927 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 13. maj 2009: Teknisk Chef, Torben Nørgaard, AVV gennemgik budgetforslaget. Indstilles som foreslået, idet det ønskes tilføjet, at den 3. genbrugsplads i den tidligere Dronninglund Kommune fremrykkes til etablering i Martin Rishøj var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Forsyningsudvalgets indstilling indstilles godkendt, dog således at 3. genbrugsplads placeres i Asaa, jfr. byrådsbesluting. Det forventes, at Hjørring Kommune afklarer deres stillingtagen inden takstfastsættelsen skal ske for den kommunale budgetlægning for Uffe Sørensen var fraværende. Sagsfremstilling: Affaldsselskabet AVV I/S fremsender forslag til drifts- og anlægsbudget for 2010 med tilhørende overdragelsesaftale til godkendelse i interessentkommunerne Brønderslev og Hjørring. Forslaget er udarbejdet på grundlag af AVV-bestyrelsens beslutninger på bestyrelsesmøderne den 12. januar 2009, den 16. marts 2009 og den 20. april Der er regnet med anlæg og drift af en ny genbrugsplads ved Løkken samt anlæg af en ny genbrugsplads ved Bjergby i Herudover er der regnet med, at det fremsatte lovforslag om ny organisering af affaldssektoren bliver vedtaget af Folketinget til ikrafttræden fra den 1. januar Dette indebærer bl.a., at erhvervsvirksomhederne får fri adgang til at benytte alle AVVs genbrugspladser fra den 1. januar 2010 mod betaling af et fast gebyr, som er afhængig af virksomhedsart og størrelse. Virksomhedens faste genbrugsgebyr skal opkræves af kommunerne efter de retningslinier, som fastsættes af Folketinget i forbindelse med vedtagelsen af loven. Indtil der foreligger særlige brugerundersøgelser for virksomhedernes benyttelse af genbrugspladserne, skal der regnes med en udgiftsfordeling på 85% til de private og 15% til virksomhederne. På dette grundlag er erhvervsvirksomhedernes genbrugsbetaling fra kommunerne til AVV beregnet til 1.317,38 kr. pr. momsregistreret virksomhed i De privates genbrugsbetaling fra kommunerne til AVV foreslås ændret fra 342,39 kr. pr. indbygger i 2009 til 349,19 kr. pr. indbygger i 2010.

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-12:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-22,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/247 Spørgetid for medlemmer

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Arne M. Jensen (A) Jens Arne Hedegaard (V) Peer Thisted

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. september 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Fritids- og Kulturudvalget. Referat Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 13. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen (A)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.029 og lokalplan 3-3-114 Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) 2017-037562 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes.

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes. Notat En offensiv og balanceret - økonomistyring. 17. januar 2008 Forslag: I forbindelse med gennemførelsen af 3. budgetopfølgning for kunne det konstateres at det budgetværn der er afsat i 2008 ikke kan

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 8.4 Område ved Herstedøster Landsby Udendørs oplagsplads 1999 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum.

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Forslag til up Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund Randers

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. maj 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-16:30 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Dato: 21- juni 2016 Sags id.: 15/8177 Sagsbehandler: Helle Neigaard Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Fredericia Kommune har udarbejdet forslag

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. marts 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere