Handleplan for Lokalrådet i Helsingør Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handleplan for Lokalrådet i Helsingør Kommune"

Transkript

1 Handleplan for Lokalrådet i Helsingør Kommune Politidirektøren udarbejder hvert år en plan for samarbejdet mellem politiet og kommunen, andre offentlige myndigheder, interesseorganisationer, foreninger mv. og offentliggør samarbejdsplanen efter forudgående drøftelse i Kredsrådet. (Rpls. 113) Lokalrådet i Helsingør Kommune har til opgave at drøfte spørgsmål vedrørende politiets kriminalitetsbekæmpende og kriminalpræventive indsats i lokalområdet samt spørgsmål vedrørende kriminalitetsudviklingen, SSPK samarbejdet og samarbejdet i øvrigt mellem politiet og lokalsamfundet. (forretningsorden 1, stk. 2) Denne handleplan beskriver Lokalrådets prioriterede indsatsområder i Helsingør Kommune, og samarbejdet mellem det lokale politi og de kommunale interessenter omkring indsatsområderne set i sammenhæng med kommunens og politiets egne indsatsområder, mål og resultatkrav, politikker m.v., og skal fungere som et overordnet styringsredskab i forhold til samarbejdet mellem politiet og kommunen. FRO udarbejder forslag til Lokalrådets handleplan mhp. godkendelse på Lokalrådets sidste møde inden årsskiftet og implementeres som konkrete indsatsområder.

2 Handleplan for indsatsområder 2015/2016 i Lokalrådet Helsingør Kommune Følgende handleplan for indsatsområder i 2015/16 tager udgangspunkt i såvel Kredsrådets overordnede indsatsområder i samarbejdsplanen, såvel som i Helsingør Kommune og Helsingør Lokalpoliti udpegelse af lokale behov. Udvælgelsen af indsatsområder er sket med bevidstheden om, at der en lang række forskellige faktorer, der influerer på minimering af risikoadfærd og kriminalitet. Faktorerne, der er illustreret nedenfor, forsøger både kommune, politi og kriminalforsorgen at påvirke i vores daglige arbejde. Indsatsområder i 2015/2016 vedrører faktorerne bymiljø/infrastruktur, rusmidler, sammenhængskraft i lokalområder, organiseret kriminalitet og tidligere straffet. Helt konkret er indsatsområderne følgende: 1. Risikoadfærd og utryghedsskabende adfærd i det offentlige rum/trygge nærområder a. Færre indbrud b. Færre tricktyverier c. Færre gaderøverier 2. Forebyggelse af risikoadfærd a. Rusmidler og hashhandel i Helsingør b. Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 3. Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme a. Tværkommunalt beredskab til samarbejdspartnere og forældre b. Informationsfolder Fredensborg/Helsingør og sparring. 4. Den gode løsladelse 5. Enheden for Trygge Boligområder tværsektoriel indsats I nedenstående bliver indsatsområderne konkretiseret gennem forslag til konkrete handleplaner.

3 Ad.1. Utryghedsskabende adfærd/risikoadfærd i det offentlige rum Lokalrådet arbejder målrettet med at forebygge og gribe ind i utryghedsskabende adfærd i det offentlige rum gennem borgerinddragelse, awareness og styrkelse af den lokale sammenhængskraft. Det bliver konkretiseret nærmere i nedenstående mål og indsatser: Indsatsområde nr. 1a: Indbrud i privat beboelse Indsatsen mod indbrud i privat beboelse i det foregående år har været blandt Nordsjællands Politis prioriterede indsatsområder. På trods af at indbrud stadig har et uacceptabelt niveau, så er antallet af indbrud faldende i forhold til Lokalrådet skal arbejde på at understøtte indsatsen mod indbrud ved bl.a. styrke det tværsektorielle samarbejde mellem politi og kommune og ved at øge medinddragelsen af borgere og andre relevante samarbejdspartner og understøtte de initiativer der følger af en styrkelse af nabohjælp, sms-kæder og borgernetværk, forebyggelsesvejledning omkring indbrudssikring og øget opmærksomhed hos såvel borgere som kommunalt ansatte overfor mistænkelig adfærd i boligområderne.

4 Indsatsområde nr. 1a: Indbrud i privat beboelse MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING FÆRRE INDBRUD POLITIET HELSINGØR KOMMNE / ØVRIGE FÆLLES Antallet af indbrud i privat beboelse skal nedbringes i forhold til det samlede antal i Vil øge borgernes viden om mulighederne for med enkle midler og tiltag at sikre sig mod at blive ofre for indbrudstyveri, for derigennem at nedbringe antallet af indbruds tyverier i privat beboelse, samt øge borger awareness i relation til indbrud. Direkte kontakt til grundejerforeninger og boligselskaber med tilbud om kriminalpræventivt sikringsforedrag, herunder orientering om SMSprojektet TRYK POLITI, Politiet på FACEBOOK samt DKR og TrygFondens relancering af Ny Nabohjælp. Hjemmehjælpere udleverer Actioncard og rådgiver de ældre borgere. Kommunale medarbejdere tilmeldes TRYK POLITI og FACEBOOK Tæt dialog og samarbejde mellem kommunens og politiets kommunikationsmedarbejdere om udbredelsen af DKR og Trygfondens Ny Nabohjælp Indsatsen evalueres løbende i Tryghedsgruppen, FRO, status præsenteres på møder i lokalrådet. Offensiv pressestrategi.

5 Indsatsområde nr. 1b: Styrket indsats mod tricktyverier. Borgerne i Nordsjælland - og resten af landet er i stigende omfang udsat for tricktyverier. Denne kriminalitet udøves både i private hjem og i det offentlige rum. Tricktyverierne retter sig primært mod ældre mennesker. Tricktyverierne medfører en høj grad af utryghed hos særligt ældre mennesker. Frygten for eller udsættelsen for tricktyveri gør, at mange ældre føler sig utrygge i eget hjem og/eller i det offentlige rum. Derfor ønsker Nordsjællands Politi at inddrage Helsingør Kommune i den forebyggende indsats på dette område. For at forankre samarbejdet på dette punkt, medtages den forebyggende indsats mod tricktyverier som indsatsområde for 2012 i Helsingør Lokalråd. Metode: Forebyggelsesafdelingen i Nordsjællands Politi indgår dialog med kommunens hjemmehjælpere for at afdække mulige tiltag. Det bemærkes at tricktyve ofte udgiver sig for at være hjemmehjælpere eller andre kommunale ansatte medarbejdere. Der afholdes løbende foredrag i ældreforeninger og lign. med henblik på at oplyse borgerne om en hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum og egen bolig. Det indledes drøftelser med Helsingør Kommune omkring legitimation og uniformering til hjemmehjælpere samt om mulig varsling af borgerne om kommende hjemmehjælperbesøg.

6 Indsatsområde nr. 1b: Styrket indsats mod tricktyverier. MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING FÆRRE TRICKTYVERIER POLITIET HELSINGØR KOMMUNE / ØVRIGE FÆLLES Antallet af tricktyveri i privat beboelse skal nedbringes i forhold til antallet i OCN, EAE og Lokalpolitiet koordinerer i tæt samarbejde med Udlændingeenheden og indsatser rettet mod tricktyveri, ligesom politiet aktivt anvender medierne herunder de sociale medier og Tryg Politi til at advare og oplyse om tricktyveri. SSPK Team, Hjemmehjælpere etc. udleverer Actioncard og rådgiver de ældre borgere i udsatte boligområder. Kommunale medarbejdere tilmeldes TRYG POLITI Indsatsen evalueres løbende i Lokalrådet.

7 Indsatsområde 1c: Styrket indsats mod gaderøverier og anden truende og voldelig adfærd. Som én del af Helsingør Kommunes overordnede visioner 2020 er at tiltrække 800 flere familier. Der er derfor behov for at skabe trygge nærområder og dermed fastholde en særlig indsats for at øge trygheden i nogle af Helsingørs almene boligområder, herunder i særlig grad i boligområderne i Helsingør Syd og den nye Multipark ved Villa Fem. Episoder af optøjer omkring Mc Donalds, Uno-X, ildspåsættelser af containere mv. giver utrygge beboere særligt i Nøjsomhed, Vapnagård og Lerbakken, selv om vi oplever en positiv udvikling trygheden i Nøjsomhed som følge af den boligsociale helhedsplan, Værestedet Klub+, Værestedet Tetriz, ETB og videoovervågning mv. Kriminelle handlinger og utryghedsskabende adfærd ses nu mere i området omkring McDonald s, UnoX og mp:h området ved Vapnagård i Helsingør, men så småt også i Espergærde i omkring Biblioteket og Tibberupparken. Det tværgående samarbejde mellem SSPK, Lokalpolitiet, ETB, boligselskabernes sociale Helhedsplaner og Områdesekretariatet er i 2014 løbende blevet udbygget, og medvirker fortsat til at sikre vidensdeling og koordinering af tryghedsskabende indsatser i fællesskab med de respektive projektmedarbejdere i boligselskaberne. Vi ønsker inden for gældende lovgivning at udbygge samarbejdet løbende med beboerrepræsentanter via eksisterende samarbejdsfora i boligområderne for at give interessenterne opportune muligheder for at forebygge og bekæmpe kriminalitet og øge trygheden og den uformelle sociale kontrol i nærområderne. SSPK Team vil fortsat prioritere gadeplansindsatsen ved at opsøge utryghedsskabende og kriminalitetstruede unge i de udsatte boligområder, og følge op på disse unge via et forpligtende tværfagligt samarbejde omkring bekymringsbreve, bekymringssamtaler, underretninger, fritidspas, mentorordninger, foranstaltninger mv. Tilsvarende fastholdes indsatsen for at afhjælpe problemer med marginaliserede voksne gennem samarbejdet med boligselskaberne og relevante kommunale centre. Overordnet ser vi et fald i kriminaliteten for unge under 18 år, men samtidig mærker vi en øget approach fra LTF i nærmiljøet, hvilket er bekymrende. De unge udtrykker selv frustration over skærpede uddannelseskrav, manglende fritidsjob mv. som kan være latente risikofaktorer for at bliver tiltrukket disse miljøer for at opnå status og anerkendelse.

8 MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING FÆRRE GADERØVERIER POLITIET HELSINGØR KOMMUNE / ØVRIGE FÆLLES Øge trygheden i udvalgte nærområder ved at nedbringe antallet af gaderøverier og anden voldelig og truende adfærd. ETB koordinerer med OCN og MI-patruljering, at der iværksættes skærpet gående patruljering i målområdet i nødvendigt omfang mod udvalgte fokuspersoner. Politiet deltager i Tryghedsgruppen. SSPK udfører OPS i nærområderne med fokus på hot spot områderne i samarbejde med ETB og øvrige interessenter. Koordinering af indsatserne på tirsdagsmøderne Tirsdagsmødet, Helsingør Syd netværket sikrer vidensdeling omkring fokuspersoner. Lokalrådet orienteres løbende. Særlige koordinerede indsatser omkring utryghedsskabende unge og deres familier Analyse, polmap mv. ETB / Forebyggende Sektion deltager i bekymringssamtaler med SSPK SSPK Team deltager i bekymringssamtaler med ETB/Forebyggende sektion.

9 Ad 2a: Forebyggelse af risikoadfærd Rusmidler og hashhandel i Helsingør. Socialstyrelsen fokuserer i øjeblikket på kvaliteten af behandlingstilbud til unge under 18 år med misbrugsproblemer. Helsingør Rusmiddelcenter er med i et 4 årigt udviklingsprojekt der udløber med udgangen af 2014 (handleplanens løbetid). I den forbindelse har vi opkvalificeret vores tilbud og arbejder på at synliggøre helsingung i forhold til de professionelle, der arbejder med børn og unge. I medierne er der løbende debat, hvor der til tider stilles spørgsmål ved om hvorvidt hash er et skadeligt rusmiddel eller ej. Helsingør kommune har i den forbindelse den klare holdning, at hash er et skadeligt rusmiddel, som det er vigtigt at formidle til de unge. Samtidig er det vigtigt at kunne intervenere tidligt med kvalificerede indsatser, der understøtter de unges ønsker om at kunne få kontrol over deres rusmiddelforbrug. Center for Rusmiddelforskning har med den seneste undersøgelse tilkendegivet, at der i rapporten Unge der misbruger rusmidler af Mads Uffe Pedersen og Kirsten Frederiksen Center For Rusmiddelforskning 2012, kommer de med nogle tal på, hvor mange unge de mener, der har misbrug2 (dim). et henholdsvis: problematisk forbrug1 (pf) af rusmidler og et direkte interventionskrævende. Ud fra rapportens antagelser, så er der anslået 17,03 %, der har et problematisk forbrug af rusmidler, svarende til ca unge i Helsingør kommune og der er 8,06 %, der har et direkte interventionskrævende misbrug, svarende til ca. 500 unge i Helsingør Kommune. Tallene er udregnet på baggrund af et skøn fra CFR, men tager vi de cirka 500 unge, som skulle have et Direkte Interventionskrævende Misbrug, så svarer det meget godt til de tal, Sundhedsstyrelsen opererer med. Her siger de, at 8,3 % af de unge, svarende til cirka 542 unge i Helsingør, har røget sidste måned3. Så hvis vi regner med, at der cirka er 500 unge i Helsingør, som har et forbrug af primært hash, som påvirker deres liv i en uheldig retning på kort og langt sigt, tror jeg, vi har et meget godt udgangspunkt

10 2a: Rusmidler, hashhandel i Helsingør MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING Hash er et skadeligt rusmiddel POLITIET KOMMUNEN / øvrige FÆLLES Øge bevidstheden om at hash er et skadeligt rusmiddel Øge antallet af indskrevne til alt 150 unge i interventionskrævende behandling og nedsætte rusmiddelrecidivet Øge kontakten til skolerne Begrænse tilgængeligheden af hash i det offentlige rum og øge risikoen for pågribelse. Færre unge i problematisk eller interventionskrævende misbrug i 2013 Station Nords, Lokal Efterforskning, Beredskab og MIpatruljen samarbejder med ETB om opfølgning på konkrete tips og fiduser på gadeplansnarkosager. Såvel MIpatruljen som ETB har fokus på narko i nattelivet og på gadeplan og ved mistanke om besiddelse af narko foretages gadevisitationer og efterfølgende ransagninger. Helsingung øger sine fleksible tilbud Styrker samarbejdet med grundskolerne (folkeskoler og fri- og privatskoler) samt ungdomsuddannelserne i kommunen. Styrke samarbejdet via SSPK netværket og vedligeholde den gode omtale. Undervisning i social pejling i alle 6. kl. omkring flertalsmisforståelser og sociale overdrivelser. Vil trække relevante faglige elementer ud af Sundhedsstyrelsens nye forebyggelsespakker om Stoffer. Indsatsen evalueres løbende i helsingung og status præsenteres på møder i lokalrådet og lokaludvalget.

11 Ad 2b: Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker om alkohol og rygning. Sundhedsstyrelsen har udviklet en række forebyggelsespakker, som indeholder faglige anbefalinger til en kommunal sundhedsfremmende og forebyggende indsats af høj kvalitet. De tilgængelige temaer pt. er ALKOHOL, TOBAK, MENTAL SUNDHED, FYSISK AKTIVITET OG SEKSUEL SUNDHED. Der følger en forebyggelsespakke omkring STOFFER. Vi vælger relevante temaer ud og kombinerer det med evidensbaserede forebyggelsesprogrammer med kendt effekt som TACKLING OG SOCIAL PEJLING og implementerer dette i undervisningen i folkeskolens 6. kl. (Social Pejling) og kl. (TACKLING) jf. SSPK s Kriminalpræventive Forebyggelsesprogram / kriminalpræventive lærervejledning til skolerne. Ulighed i sundhed er et tema, der er gennemgående i alle forebyggelsespakkerne, og anbefalingerne indeholder bl.a. rammesættende indsatser, der har en generel effekt på hele befolkningens sundhedsadfærd og dermed også stor effekt i forhold til ulighed. Med erfaringerne nationalt fra Social Pejling håndplukker vi de forebyggelsesindsatser, der virker særligt i forhold til de unge således at vi prioriterer, planlægger og tilrettelægger et samordnet forebyggelsesprogram koordineret mellem SIM og BUF (SSPK). Der skal i lokalrådet tages stilling til om hvorvidt vi vil følge Sundhedsstyrelsens anbefaling om at etablere et samarbejdsforum, der sikrer samarbejde omkring Ansvarlig udskænkning og samarbejde omkring bevillingsopgaven med restauratører, politi, uddannelsesinstitutioner, foreninger og kommune.

12 Ad 2b: Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker om alkohol og rygning. MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING Reduktion af risikoadfærd POLITIET KOMMUNEN / øvrige FÆLLES Begrænsning af tilgængelighed af alkohol Påvirke unges valg gennem undervisning. Vil have mere struktureret samarbejde med kommunen eksempelvis om koordinering af Facebookfester. Fredag og lørdag fører patruljer særligt tilsyn på restaurationer, hvor der tidligere har været registreret problemer. Holder møder med restauratører, ejere og deres dørmænd om fx forholdsregler ift. tilladelse til indgang af 18- årige. Vil trække relevante elementer ud af Sundhedsstyrelsens projekt om Ansvarlig udskænkning og forebyggelsespakker om Tobak og Alkohol ved systematisk Undervisning s 19 og Forældreaftale s 18 Kommunen vil i første del af 2014 kvalitetssikre kommunens alkoholbevillingskriterier ud fra en forebyggelsesvinkel Tackling materialet forelægges skolerne i april på den enkelte undervisningsafd/dpl, hvor forløbet aftales. Der vil være øget koordinering mellem, SSPK, SIM og politiet om eksempelvis facebookfester. Indsatsen evalueres løbende i helsingung og på møder i lokalrådet og lokaludvalget.

13 3. Fokus på forebyggelses af radikalisering i Helsingør Kommune Forebyggende indsats overfor risikoadfærd ved radikalisering og ekstremisme blandt børn og unge. Formålet med indsatsen er at udarbejde en strategi i Helsingør for at yde rådgivning og vejledning til samarbejdspartnere og sikre de fornødne kompetencer til at handle på bekymringer og risikoadfærd, der kan sammenkædes med radikalisering og ekstremisme i såvel religiøs eller politisk henseende blandt børn unge. Tirsdagsmødet hos politiet er rammen om indsatsen. Tirsdagsmødet modtager/indsamler bekymringer desangående og politiet researcher via PET mv. hvorefter det besluttes hvilke forebyggende tiltag der skal iværksættes i kommune, skole etc. Udgangspunktet er risikoadfærd eller en konkret bedømmelse af behov for intervention jf. børnelinealen. SSPK lederen fungerer som kommunens kontaktperson, der yder rådgivning og vejledning til det kommunale forebyggende netværk. Definition af radikalisering / ekstremisme: Ved radikalisering forstås i denne sammenhæng den proces, hvori en ung i stigende grad accepterer anvendelsen af udemokratiske eller voldelige midler i bestræbelserne på at opnå et bestemt mål oftest af ideologisk karakter, men målet kan også være sammenhold og samvær omkring vold for eksempel i supportgrupper, hooligans for fodboldhold eller rocker/bandemiljøer. Der oprettes et sparringsorgan mellem Fredensborg og Helsingør kommune og EAE, der mødes ad hoc, når der er sager med behov for fælles drøftelse. Der udarbejdes en fælles brochure til forældre og samarbejdspartnere. Forankring: SSPK og Nordsjællands Politi Partnerskab mellem Nordsjællands Politi (EAE), Fredensborg kommune og SSPK

14 3. Fokus på forebyggelses af radikalisering i Helsingør Kommune MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING Forebyggelse af radikalisering POLITIET KOMMUNEN / øvrige FÆLLES Formidle støtte og vejledning Afdække og intervenere Udvikle partnerskab med Fredensborg kommune om brochurer og tværkommunal indsats OPA vil på baggrund af underretninger og tips fra medarbejdere i politiet herunder medarbejdere fra både, beredskab, efterforskning, forebyggelse og ETB vil udbrede kendskabet til mulighederne for at forebygge radikalisering. EAE formidler og koordinerer operationalisering af konkrete sager tilgået via politiets sagsbehandling, den almindelige monitering, radikaliseringsnetværket etableret af PET og SIM samt sager der er tilgået fra PET. Den Forebyggende sektion vil i samarbejde med kommunen koordinere og gennemfører relevante bekymringssamtaler. At formidle støtte og vejledning når pædagoger. lærere eller andre medarbejdere har behov for viden og indsigt, når det drejer sig om børn og unge med ekstreme holdninger, der giver anledning til bekymring og indgriben. At afdække og intervenere og derved forebygge radikaliseringsprocesser samt give vejledning og formidling af viden om ungdomskulturer, ekstreme politiske og religiøse grupper til personalet i det forebyggende netværk i skoler og klubber etc. Udvikle fælles brochure og koordination med unge i risikogruppen der har familiefællesskab. Sparringsgruppe Fredensborg / Helsingør og EAE ved bekymringer Udviklingssamtaler UU/SSPK. Indsatsen evalueres løbende i EAE og 17,4 udvalget og status præsenteres på møder i lokalrådet og lokaludvalget.

15 Ad.4. Udmøntning af projekt God løsladelse Helsingør Kommune indgik i foråret 2012 en samarbejdsaftale med Kriminalforsorgen vedrørende God løsladelse. Samarbejdsaftalen skal sikre, at der tages hånd om alle forhold omkring hver enkelt løsladelse. Den dag, borgeren forlader fængslet, skal alle spørgsmål fra forsørgelse til bolig - være på plads. MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING FALD I RECIDIVPROCENT POLITIET Helsingør KOMMUNE FÆLLES Sikre samarbejde mellem Kriminalforsorgen og Helsingør Kommune med det formål at færre løsladte borgere falder tilbage i kriminalitet (fald i recidiv). Har udarbejdet samarbejdsskabelon og køreplan for God løsladelse. Udarbejder en samarbejdsaftale med Helsingør kommune. Sikrer at der er i god tid før borgerens løsladelse er udarbejdet handleplan for den indsattes forsørgelse, boligsituation, beskæftigelse- /uddannelsessituation m.m. Hvordan skal vores opgave forstås her? Hvad ligger der i at vi skal sikre Det er netop vores opgave lave en handleplan for den løsladtes beskæftigelse, bolig, forsørgelse og uddannelse?? Kvalitetssikrer den interne arbejdsgang i forhold til Køreplan for God løsladelse og samarbejdsaftalen. Center for psykiatri og handicap udarbejder samarbejdsaftale med Kriminalforsorgen. Sikrer at der er i god tid før borgerens løsladelse er udarbejdet handleplan for den indsattes forsørgelse, boligsituation, beskæftigelse- /uddannelsessituation m.m. Indsatsen evalueres løbende på samarbejdsmøder mellem Kriminalforsorgen og Helsingør Kommune og status præsenteres i Lokalrådet.

16 Ad.5 ETB Enheden for Trygge Boligområder et tværsektorielt tiltag ETB s tætte samarbejde med Helsingør Kommune og Boliggården i Nøjsomhed samt ikke mindst medarbejderne i Villa 5 (Multiparken) og SSPK er af helt vital betydning for indsatsen i og omkring Nøjsomhed, og samarbejdet skal videreudvikles og plejes endnu mere i Opgaven i 2013 bliver fortsat at sikre kontinuerlig og konsekvent fokus på såvel de røde som de gule fokuspersoner i Nøjsomhed og til dels også i Vapnagård og Multiparken. Det vil ske ved synlig opsøgende tilstedeværelse i lokalområdet, hvor en kontant og konsekvent opfølgning på de konkrete hændelser, de unge måtte havne i, vil ske ved at foretage bekymringssamtaler, dialog- og adfærdsregulerende samtaler med såvel de unge som forældrene umiddelbart efter uhensigtsmæssig eller uacceptabel hændelser. Herudover skal der i regi af tirsdagsmøderne udarbejdes koncepter jf. børnelinealen og LØFT (løsningsfokuseret tilgang) til at understøtte screening og en samordnet tidlig indsats overfor unge jf. børnelinealens truende børn. (se vedhæftede) i forhold til U15 indsats, individ- eller gruppeorienteret indsats eller bekymringssamtaler af ETB/SSPK. Endvidere skal relationsarbejdet med og mellem interessenterne intensiveres og udbygges som en direkte udløber af at Nøjsomhed er udvalgt som ETB-område, og der er indledt et gensidigt forpligtende samarbejde med Helsingør kommune og Nøjsomhed. Der er taget initiativ til at igangsætte et konkret projekt på det udførende niveau jf. vedhæftede bilag. NSJÆ s mål for 2014 er ligeledes medtaget i bilaget.???

17 MÅL VIRKEMIDLER EVALUERING Fælles mål forsøges udfundet POLITIET Helsingør KOMMUNE FÆLLES Der er opsat en række konkrete kredsmål for politiet jf. vedhæftede bilag. Disse går i stor udstrækning på antal af straffelovsovertrædelser, antal sigtelser, antal personer udpeget til exit og antal dialog- og adfærdsregulerende samtaler. Politiet indgår i det ligeværdige forpligtende samarbejde i og omkring Nøjsomhed med udvikling af nye koncepter for udpegning af fokuspersoner og afholdelse af bekymringssamtaler og foretager såvel operativ som efterforskningsmæssig og opsøgende indsatser med det formål at øge trygheden og sænke kriminaliteten og ikke mindst den urotryghedsskabende adfærd. Rigspolitiet iværksætter landsdækkende måling af den oplevede tryghed. Kommunen indgår i det ligeværdige forpligtende samarbejde i og omkring Nøjsomhed med udvikling af nye koncepter for udpegning af fokuspersoner og afholdelse af bekymringssamtaler. SSPK foretager såvel operative som opsøgende indsatser og følger udviklingen i området tæt. SSPK/BUF anvender LØFT og revideret BØRNELINEAL Indsatsen evalueres løbende på de ugentlige tirsdagsmøder, hvor såvel kommune som politi er repræsenteret og på de 4 årlige Lokalrådsmøder Bilag til handleplan for ETB indsats.

Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune

Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune Denne generelle handlingsplan er udarbejdet på baggrund af samarbejdsplanen for 2011 indgået mellem Midt- og Vestjyllands politi, kommunerne,

Læs mere

SSP HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI

SSP HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI HVAD ER? #FOKUS I Varetagelse af Helsingør Kommunes generelle forebyggelsesstrategi. Særlig indsats til unge som udviser risikoadfærd eller bekymringstegn

Læs mere

KL Misbrugskonference /10 Comwell Kolding Forebyggelse på tværs

KL Misbrugskonference /10 Comwell Kolding Forebyggelse på tværs KL Misbrugskonference 2014 7/10 Comwell Kolding Forebyggelse på tværs #Session 2: Forebyggelse på tværs af forvaltninger på ungeområdet Der er etableret et netværk, som inddrager flere forskellige forvaltninger,

Læs mere

Generel handlingsplan for 2012 Lokalrådet i Silkeborg kommune

Generel handlingsplan for 2012 Lokalrådet i Silkeborg kommune Generel handlingsplan for 2012 Lokalrådet i Silkeborg kommune Denne generelle handlingsplan er udarbejdet på baggrund af samarbejdsplanen for 2012 indgået mellem Midt- og Vestjyllands politi, kommunerne,

Læs mere

Lokalrådet i Viborg Kommune

Lokalrådet i Viborg Kommune Lokalrådet i Viborg Kommune Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet skal virke som et fremtidsudviklingsorienteret partnerskab. Samarbejdet skal være med til at forebygge og bekæmpe kriminalitet for

Læs mere

Samarbejdsplan for Nordjyllands Politi Indledning

Samarbejdsplan for Nordjyllands Politi Indledning Samarbejdsplan for Nordjyllands Politi 2009 1. Indledning Med ikrafttræden den 1. januar 2007 blev både Danmarks politikredse og hele det kommunale område reformeret gennem etablering af større og mere

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017. Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet

Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017. Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017 Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet Indledning Det er SSP Frederikshavns overordnede mål, at Frederikshavn Kommune skal være en kommune, hvor det er trygt

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 22. maj 2007 + bilag LOKALPOLITIET POLITIINSPEKTØREN Kornerups Vænge 12 4000 Roskilde Telefon: 4635 1448 Indvalg: 4632 1551 Lokal: 3006 Mobiltlf.: 2510 7625 E-mail: HGM001@politi.dk

Læs mere

SSP samarbejde og handleplan

SSP samarbejde og handleplan SSP samarbejde og handleplan En samlet beskrivelse af SSP samarbejdet i Rebild Kommune maj 2015 Indholdsfortegnelse Formål med SSP samarbejdet 3 Organisering af SSP samarbejdet 4 Beskrivelse af ansvars-

Læs mere

HANDLEPLAN 2012 Lokalrådet i Frederikshavns kommune

HANDLEPLAN 2012 Lokalrådet i Frederikshavns kommune HANDLEPLAN 2012 Lokalrådet i Frederikshavns kommune Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rammerne for Lokalrådets arbejde... 3 3. Lokalrådet i Frederikshavn kommune... 3 4. Det kriminalitetsforebyggende

Læs mere

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv.

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv. KOMMISSORIUM Tirsdagsmøder i det kriminalitetsforebyggende samarbejde U18 Formål: 1. Tirsdagsmøderne har til formål at opkvalificere kommunens indsats over for unge, som har begået kriminalitet eller er

Læs mere

HANDLEPLAN 2013. Lokalrådet i Frederikshavns kommune

HANDLEPLAN 2013. Lokalrådet i Frederikshavns kommune HANDLEPLAN 2013 Lokalrådet i Frederikshavns kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Rammerne for Lokalrådets arbejde...3 3. Lokalrådet i Frederikshavn kommune 3 4. Det kriminalitetsforebyggende

Læs mere

Samarbejdsplan 2013. for samarbejdet mellem Syd- og Sønderjyllands Politi og kommunerne i politikredsen

Samarbejdsplan 2013. for samarbejdet mellem Syd- og Sønderjyllands Politi og kommunerne i politikredsen Samarbejdsplan 2013 for samarbejdet mellem Syd- og Sønderjyllands Politi og kommunerne i politikredsen Aabenraa Esbjerg Fanø Haderslev Sønderborg Tønder Varde Vejen Indledning Politiet kan ikke skabe tryghed,

Læs mere

Plan for indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge

Plan for indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Plan for indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Indledning Lov 166 om ændring af lov om social service og lov om rettens pleje (Styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede børn og unge)

Læs mere

KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN 2019

KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN 2019 Frederikshavn Kommune KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN Læsø Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune Samarbejdet

Læs mere

Fraværende: Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef, Morten Schou, Beredskabschef og Carsten Spliid, Leder af ETB.

Fraværende: Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef, Morten Schou, Beredskabschef og Carsten Spliid, Leder af ETB. Hillerød Kommune REFERAT Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd Dato: 27.marts 2014 Sted: Mejeriet Møde nr. 22 Fraværende: Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef, Morten Schou, Beredskabschef

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2013

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2013 Læsø Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2013 Frederikshavn Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune 1.

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012 Læsø Kommune Frederikshavn Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012 Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune 1.

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 1.4: Trygt Furesø 1 Trygt Furesø Furesø s strategi og indsatser for færre indbrud og øget tryghed Under Byrådets

Læs mere

Generel handlingsplan for 2010 Lokalrådet i Holstebro kommune

Generel handlingsplan for 2010 Lokalrådet i Holstebro kommune Generel handlingsplan for 2010 Lokalrådet i Holstebro kommune Denne generelle handlingsplan er udarbejdet på baggrund af samarbejdsplanen 2010 for Midt- og Vestjyllands Politi og samtidig på baggrund af

Læs mere

1. Fora med fokus på kriminalitetsforebyggelse

1. Fora med fokus på kriminalitetsforebyggelse Bilag 2: Oversigt med kriminalitetsforebyggende fora, indsatser og nye tiltag. 1. Fora med fokus på kriminalitetsforebyggelse Forum Beskrivelse Deltagere/ ressourceforbrug Kredsrådet. Ramme for Nordsjællands

Læs mere

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Sådan arbejder vi i Esbjerg Kommune Indhold Introduktion Sådan forstår vi radikalisering og ekstremisme Sådan arbejder vi Sådan er indsatsen organiseret Sådan

Læs mere

Handlingsplan 2014-2018

Handlingsplan 2014-2018 Handlingsplan 2014-2018 SSP Fredensborg INDHOLD Indledning.......1 Ansvarsfordeling i forhold til handlingsplanen.......2 Generel forebyggelse..........4 Specifik forebyggelse...... 5 Fokuspunkter...7

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Godkendt af Børne- og skoleudvalg og Lokalråd 2011 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Som en del af den sammenhængende

Læs mere

Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb for 4.-10. klasse. Identitet og handlekompetence.

Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb for 4.-10. klasse. Identitet og handlekompetence. 1 Greve Kommune Center for Børn & Familier Februar 2013 Greve Kommune, Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2015. Bilag Projekt 1: KFI og tidlig forebyggelse Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

HANDLEPLAN 2013. for. SSP-lokalrådet i Syddjurs Kommune

HANDLEPLAN 2013. for. SSP-lokalrådet i Syddjurs Kommune HANDLEPLAN 2013 for SSP-lokalrådet i Syddjurs Kommune Rammerne for Lokalrådets arbejde. Kredsrådet er det strategiske forum for Østjyllands Politis samarbejde med kommunerne og andre lokale samarbejdsparter.

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet 1 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet. Som en del af den sammenhængende børnepolitik, har Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune Bilag 1 Center for Børn Unge og Familier Stab Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282990 lgo43@helsingor.dk Dato 4.7.2016 Sagsbeh. Lars Løgstrup Det arbejde i Helsingør Kommune 1. Indledning Det fremgår

Læs mere

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune Bilag 1 Center for Børn Unge og Familier Stab Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282990 lgo43@helsingor.dk Dato 22.12.2015 Sagsbeh. Lars Løgstrup Det arbejde i Helsingør Kommune 1. Indledning Det fremgår

Læs mere

KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN 2017

KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN 2017 Frederikshavn Kommune KREDSRÅDETS SAMARBEJDSPLAN Læsø Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune Samarbejdet

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør -

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør   - SSP+ Med udbygningen af SSP-området, det såkaldte SSP+, opnår Helsingør Kommune en mere direkte og bedre indsats for stop af uhensigtsmæssig adfærd og udvikling af kriminalitet blandt unge over 18 år,

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2014

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2014 Læsø Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET Frederikshavn Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune 1. INDLEDNING

Læs mere

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet

Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet Planen for indsatsen imod ungdomskriminalitet Mariagerfjord Kommune skal i henhold til lov 166 om ændring af Lov om Social Service og Lov om Rettens Pleje (Styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Politisk målsætning I Esbjerg Kommune ydes der en konsekvent, hurtig og målrettet indsats overfor Kriminalitetstruede unge og unge lovovertrædere.

Læs mere

Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016

Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016 Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016 INDLEDNING Faxe Kommunes rusmiddelpolitik skal sikre, at visioner, værdier og mål for indsatsen bliver udmøntet i alle kommunens afdelinger og i alle kommunens

Læs mere

Handlingsplan. for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune Formål.

Handlingsplan. for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune Formål. 16.juni 2017 Sagsbehandler: Frede Nissen SYDØSTJYLLANDS POLITI Patruljecenter Midt Handlingsplan for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune 2017 1.0 Formål. Lokalrådets formål er at virke som

Læs mere

HANDLEPLAN 2015. for. SSP Lokalrådet i Syddjurs Kommune

HANDLEPLAN 2015. for. SSP Lokalrådet i Syddjurs Kommune HANDLEPLAN 2015 for SSP Lokalrådet i Syddjurs Kommune Kredsrådet er det strategiske forum for Østjyllands Politis samarbejde med kommunerne og andre lokale samarbejdsparter. Politidirektøren er formand

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI

SYDØSTJYLLANDS POLITI SYDØSTJYLLANDS POLITI Organisering af det kriminalitetsforebyggende arbejde i Sydøstjyllands Politi Indledning Forebyggelse af kriminalitet og især forebyggelse af ungdomskriminalitet er en af de væsentligste

Læs mere

Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016

Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016 Rusmiddelpolitik Vedtaget i Byrådet d. xx.xx.2016 INDLEDNING Faxe Kommunes rusmiddelpolitik skal sikre, at visioner, værdier og mål for indsatsen bliver udmøntet i alle kommunens afdelinger og i alle kommunens

Læs mere

Samarbejdsplan for Fyns Politi og kommunerne på Fyn 2014

Samarbejdsplan for Fyns Politi og kommunerne på Fyn 2014 Samarbejdsplan for Fyns Politi og kommunerne på Fyn 2014 Koordinering af arbejdet med forebyggelse af radikalisering og ekstremisme Odense kommune og Fyns politi har indgået en aftale om, at den fremtidige

Læs mere

Projektbeskrivelse Forebyggelse af vold og anden utryghedsskabende adfærd blandt unge Baggrund for projektet

Projektbeskrivelse Forebyggelse af vold og anden utryghedsskabende adfærd blandt unge Baggrund for projektet Projektbeskrivelse Forebyggelse af vold og anden utryghedsskabende adfærd blandt unge Baggrund for projektet Forebyggelse af vold og anden utryghedsskabende adfærd blandt unge kræver langsigtede strategier

Læs mere

Organisering af SSP-samarbejdet i Silkeborg

Organisering af SSP-samarbejdet i Silkeborg Organisering af SSP-samarbejdet i Silkeborg Centrale aktører i SSP-samarbejdet SSP-styregruppen...1 SSP-konsulenten...1 Ungemedarbejderen på Silkeborg Ungdomsskole...2 Politiets forebyggelsesgruppe...3

Læs mere

Samarbejde mellem kommune, politi og borgere i København

Samarbejde mellem kommune, politi og borgere i København Side 1 / SIKKER BY: Samarbejde mellem kommune, politi og borgere i København v/ kontorchef Lea Bryld Center for Sikker By Side 2 / Disposition Sikker By Programmet Måling af den lokale tryghed og kriminalitet

Læs mere

SSP-Samrådets årsmøde 2014 Jørn Kjer, centerchef. Rigspolitiet Nationalt Forebyggelsescenter

SSP-Samrådets årsmøde 2014 Jørn Kjer, centerchef. Rigspolitiet Nationalt Forebyggelsescenter SSP-Samrådets årsmøde 2014 Jørn Kjer, centerchef Rigspolitiet Nationalt Forebyggelsescenter Præsentation af Rigspolitiet Politiområdet Politidirektør Udviklingschef Chefpoliti inspektør Stabschef Efterforsknings

Læs mere

Hotspot. -En tryghedsskabende områdebaseret indsats Integrationsministeriet Odense d. 8.4.2010. www.kk.dk/hotspot

Hotspot. -En tryghedsskabende områdebaseret indsats Integrationsministeriet Odense d. 8.4.2010. www.kk.dk/hotspot Hotspot -En tryghedsskabende områdebaseret indsats Integrationsministeriet Odense d. 8.4.2010 www.kk.dk/hotspot Hotspotprogrammet Det kortsigtede formål med Hotspot er At genskabe oplevelsen af tryghed

Læs mere

Referat. Kredsrådets møde den 22. januar 2014

Referat. Kredsrådets møde den 22. januar 2014 31. januar 2014 Sagsbehandler: CH NORDSJÆLLANDS POLITI Ledelsessekretariatet Web: www.politi.dk Referat Kredsrådets møde den 22. januar 2014 Deltagere: Politidirektør Finn Borch Andersen, stabschef Mogens

Læs mere

Cover til samarbejdsaftale mellem CSB og Københavns Politi vedr. Tryg By

Cover til samarbejdsaftale mellem CSB og Københavns Politi vedr. Tryg By KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til ØU - aflæggerbordet Til orientering Cover til samarbejdsaftale mellem CSB og Københavns Politi vedr. Tryg By Baggrund Københavns Politi har ønsket at udforme en samarbejdsaftale,

Læs mere

HANDLEPLAN 2014. Lokalrådet i Frederikshavns kommune

HANDLEPLAN 2014. Lokalrådet i Frederikshavns kommune HANDLEPLAN 2014 Lokalrådet i Frederikshavns kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Rammerne for Lokalrådets arbejde...3 3. Lokalrådet i Frederikshavn kommune 3 4. Det kriminalitetsforebyggende

Læs mere

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme Margrethe Wivel, MB 8. februar 2012 Sagsnr. 2012-17996 Kære Margrethe Wivel Dokumentnr. 2012-106133 Tak for din henvendelse af 31. januar 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: 1.

Læs mere

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016 Forslag til Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune Gældende fra 1. januar 2016 Indhold Styregruppen for SSP-samarbejdet i Faxe Kommune...3 Koordinationsgruppen for SSP samarbejdet i Faxe Kommune...4

Læs mere

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer POLITIAFDELINGEN januar 2011 Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 3343 0006 E-mail: Web: rpcha@politi.dk www.politi.dk Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens

Læs mere

Alder Hvad laver de unge Total I gang med forberedende og udviklende aktiviteter. 1 1 I gang med offentlig forsørgelse

Alder Hvad laver de unge Total I gang med forberedende og udviklende aktiviteter. 1 1 I gang med offentlig forsørgelse Geografi Skt. Klemens Dalum udgør den sydlige del af Odense Kommune. Området består derfor primært af åben-lav og tæt-lav forstadsbebyggelse og åbent land med mindre landsbyer. Befolkning Gennemsnitsindkomst

Læs mere

Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune

Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune Sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune 2012 Formål Den sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet skal medvirke til at forebygge kriminalitet i Norddjurs Kommune.

Læs mere

HANDLEPLAN 2014. for. SSP Lokalrådet i Norddjurs Kommune

HANDLEPLAN 2014. for. SSP Lokalrådet i Norddjurs Kommune HANDLEPLAN 2014 for SSP Lokalrådet i Norddjurs Kommune Rammerne for Lokalrådets arbejde. Kredsrådet er det strategiske forum for Østjyllands Politis samarbejde med kommunerne og andre lokale samarbejdsparter.

Læs mere

Arbejdsgrundlag for det kriminalitets- og misbrugsforebyggende arbejde i SSP-organisationen i Roskilde Kommune

Arbejdsgrundlag for det kriminalitets- og misbrugsforebyggende arbejde i SSP-organisationen i Roskilde Kommune Forebyggelses- og Socialudvalget Social og Sundhed Familie og Børn Sagsnr. 204582 Brevid. 1483568 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk 27. juni 2012 Arbejdsgrundlag for det kriminalitets-

Læs mere

Afbud: Gitte Byg De Araujo, Kriminalforsorgen, Arbejdsmarkedschef Stine Hollendsted

Afbud: Gitte Byg De Araujo, Kriminalforsorgen, Arbejdsmarkedschef Stine Hollendsted Hillerød Kommune REFERAT Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd Dato: 18. marts 2019 Sted: Ploven, Hillerød Rådhus Deltagere: Kultur og Udviklingschef Pia Kjær (formand), Vicepolitiinspektør Brian Stybe

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

STRATEGI VI ER TIL FOR BORGERNE NORDSJÆLLANDS

STRATEGI VI ER TIL FOR BORGERNE NORDSJÆLLANDS STRATEGI 2016 VI ER TIL FOR BORGERNE NORDSJÆLLANDS TRYGHED, SIKKERHED, FRED OG ORDEN Nordsjællands Politis opgave er at skabe tryghed, sikkerhed, fred og orden for borgerne i politikredsen. Det sker gennem

Læs mere

STRATEGI NORDSJÆLLANDS

STRATEGI NORDSJÆLLANDS STRATEGI 2017 NORDSJÆLLANDS NORDSJÆLLAND SKAL VÆRE ET TRYGT OG SIKKERT STED Nordsjællands Politis centrale opgave er at skabe tryghed, sikkerhed, fred og orden for borgerne i politikredsen. Det skal vi

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010

SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010 SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010 I. INDLEDNING I 2007 blev Danmarks politikredse og kommuner reformeret ved bl.a. etablering af større og mere bæredygtige enheder, der samtidig fik en række

Læs mere

Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering

Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2016-17 UUI Alm.del Bilag 61 Offentligt Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Læs mere

Ballerup Kommune deltager i projekt: Narkoen ud af byen. En forebyggende indsats mod brug og tilgængelighed af stoffer blandt unge

Ballerup Kommune deltager i projekt: Narkoen ud af byen. En forebyggende indsats mod brug og tilgængelighed af stoffer blandt unge Ballerup Kommune deltager i projekt: Narkoen ud af byen En forebyggende indsats mod brug og tilgængelighed af stoffer blandt unge 02 Mange undersøgelser viser sammenhæng i brug af forskellige rusmidler.

Læs mere

Hvad er SSP. Skoler - Socialforvaltning - Politi. Samarbejde mellem:

Hvad er SSP. Skoler - Socialforvaltning - Politi. Samarbejde mellem: Hvad er SSP Samarbejde mellem: Skoler - Socialforvaltning - Politi Formål: At sikre de bedst mulige livsvilkår for børn og unge uden kriminalitet, misbrug og mistrivsel. Afdække årsagerne til at børn og

Læs mere

STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund. www.albertslund.dk

STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund. www.albertslund.dk STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund www.albertslund.dk 1 STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS INDHOLDSFORTEGNELSE Den kriminalpræventive indsats

Læs mere

Forslag til Alkoholpolitik. - for sundhed og trivsel Juni 2012

Forslag til Alkoholpolitik. - for sundhed og trivsel Juni 2012 Forslag til Alkoholpolitik - for sundhed og trivsel Juni 2012 Alkoholpolitik Indledning I de senere år er der kommet mere og mere fokus på at iværksætte forebyggende indsatser over for danskernes forbrug

Læs mere

Afbud: Stine Hollendsted, Jobcenterchef; Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef; Carsten Spliid, leder af ETB.

Afbud: Stine Hollendsted, Jobcenterchef; Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef; Carsten Spliid, leder af ETB. Hillerød Kommune REFERAT Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd Dato:1.10.2014 Sted: Mødelokalet Ploven Møde nr. 23 Afbud: Stine Hollendsted, Jobcenterchef; Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservicechef;

Læs mere

Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune

Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune Handleplan til forebyggelse og bekæmpelse af ungdomskriminalitet i Assens Kommune Lovgivning: Forpligtigelsen til at etablerer kriminalpræventivt samarbejde mellem Skole, Sociale myndigheder og Politi,

Læs mere

Socialforvaltningen har givet input til spørgsmål 1-3 og har besvaret spørgsmål 4 selvstændigt.

Socialforvaltningen har givet input til spørgsmål 1-3 og har besvaret spørgsmål 4 selvstændigt. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Badar Shah, MB E-mail: Badar_Shah@kk.dk Kære Badar Shah 25. februar 2019 Sagsnr. 2019-0046943 Dokumentnr. 2019-0046943-1

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. SSP Skole Socialforvaltning - Politi. Indsatsen mod ungdomskriminalitet

GLOSTRUP KOMMUNE. SSP Skole Socialforvaltning - Politi. Indsatsen mod ungdomskriminalitet GLOSTRUP KOMMUNE SSP Skole Socialforvaltning - Politi Indsatsen mod ungdomskriminalitet et tillæg til Børnepolitikken herunder den sammenhængende børnepolitik Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 12. september

Læs mere

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Børnesyn i Norddjurs Kommune Børn og unge i Norddjurs kommune Udgangspunktet for den sammenhængende børnepolitik er følgende børnesyn:

Læs mere

SSP-samarbejdets organisering

SSP-samarbejdets organisering SSP står for samarbejdet mellem Skolerne, Socialforvaltningen og Politiet. Formålet med SSPsamarbejdet er at koordinere den kriminalpræventive indsats, der ydes overfor børn og unge; Herunder også den

Læs mere

Vi forebygger kriminalitet

Vi forebygger kriminalitet et i Haderslev Kommune Vi forebygger kriminalitet Hvad er et? et i Haderslev Kommune er et netværk for de personer og grupper, som arbejder med kriminalitetsforebyggelse blandt kommunens unge. et er både

Læs mere

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus.

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus. Til Til Magistraten Drøftelse Side 1 af 6 Tryg i Aarhus Udkast til en fælles tryghedsstrategi for Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Tryghed er et grundlæggende behov for alle mennesker. Det er det,

Læs mere

VIDENS INDSAMLING HOTSPOT. Fælles fodslag for tryggere boligområder

VIDENS INDSAMLING HOTSPOT. Fælles fodslag for tryggere boligområder VIDENS INDSAMLING 01 HOTSPOT Fælles fodslag for tryggere boligområder 1 MOD TRYGGERE BOLIGOMRÅDER 1 Nye tiltag mod utryghed Frygten for vold, tyveri og hærværk er kendsgerninger, som beboere i mange udsatte

Læs mere

Samlet status stoffer Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016

Samlet status stoffer Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016 Samlet status stoffer Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår ikke i dialogværktøjet,

Læs mere

Indbrudsforebyggelsesindsatsen i Furesø Kommune

Indbrudsforebyggelsesindsatsen i Furesø Kommune Indbrudsforebyggelsesindsatsen i Furesø Kommune Baggrund I sommeren 2014 ligger Furesø Kommune på 1. pladsen på Bolius` liste med flest indbrud per indbygger. Lokalrådet beslutter at kommunen aktivt skal

Læs mere

Servicekvalitet 9.2.7

Servicekvalitet 9.2.7 Servicekvalitet 9.2.7 Relevant servicemål Ansvarlig afdeling Alkoholforebyggelse 9.2 Sundhed Myndighed: Social- og sundhedscenter Holbæk Leverandører: Alle kommunens afdelinger Værdi og målsætninger Fremme

Læs mere

KREDSRÅDET SAMARBEJDSPLAN. Frederikshavn Kommune. Læsø Kommune. Hjørring Kommune. Brønderslev Kommune. Jammerbugt Kommune. Vesthimmerlands Kommune

KREDSRÅDET SAMARBEJDSPLAN. Frederikshavn Kommune. Læsø Kommune. Hjørring Kommune. Brønderslev Kommune. Jammerbugt Kommune. Vesthimmerlands Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET Frederikshavn Kommune Læsø Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune Forord

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN 2015. En plan for samarbejdet mellem Lokalpolitiet Haderslev og Haderslev kommune

SAMARBEJDSPLAN 2015. En plan for samarbejdet mellem Lokalpolitiet Haderslev og Haderslev kommune SAMARBEJDSPLAN 2015 En plan for samarbejdet mellem Lokalpolitiet Haderslev og Haderslev kommune Indledning Politiet kan ikke skabe tryghed, fred og orden alene. Det kan kun ske i samarbejde med det øvrige

Læs mere

Tjekliste for forebyggelsespakke om Stoffer

Tjekliste for forebyggelsespakke om Stoffer Tjekliste for forebyggelsespakke om Stoffer : rundniveau, : dviklingsniveau. Status for anbefalingen i Solrød Kommune: Farven grøn betyder, at kommunen lever op til anbefalingen. Farven gul betyder, at

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

FOKUSOMRÅDER 1 - VOLD

FOKUSOMRÅDER 1 - VOLD Sag 12/15137 Dok. 13499-15 Handlingsplan 2015 for Lokalråd Varde Kommune og Politi Varde FOKUSOMRÅDER 1 - VOLD Vold i det private og offentlige rum er i høj grad en forbrydelse, der påvirker borgerne.

Læs mere

STATUS- OG STRATEGINOTAT

STATUS- OG STRATEGINOTAT STATUS- OG STRATEGINOTAT SSP-samarbejdet i Viborg Kommune JANUAR 2014 INDLEDNING SSP-samarbejdet i Viborg Kommune tager sit afsæt i det brede generelle forebyggende arbejde i forhold til risikoadfærd blandt

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Fremdriften er ikke tilfredsstillende f.eks. pga. forsinkelser i forhold til tidsplanen

Fremdriften er ikke tilfredsstillende f.eks. pga. forsinkelser i forhold til tidsplanen BILAG 1 Forklaringsnøgle til trafiklys - fremdrift FARVE FORKLARING GRØN GUL RØD BLANK en er tilfredsstillende en er ikke tilfredsstillende f.eks. pga. forsinkelser i forhold til tidsplanen Indsatsen er

Læs mere

Bilag 1 Samlet status alkohol Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015

Bilag 1 Samlet status alkohol Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 1 of 5 Bilag 1 Samlet status alkohol Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen

Læs mere

Radikaliseringsgruppen

Radikaliseringsgruppen gladsaxe.dk Radikaliseringsgruppen når du møder unge med ekstremistisk, voldelig eller truende adfærd Radikaliseringsgruppen Baggrund Nogle kommuner oplever i denne tid små tegn på, at der blandt unge

Læs mere

KREDSRÅDET SAMARBEJDSPLAN. Frederikshavn Kommune. Læsø Kommune. Hjørring Kommune. Brønderslev Kommune. Jammerbugt Kommune. Vesthimmerlands Kommune

KREDSRÅDET SAMARBEJDSPLAN. Frederikshavn Kommune. Læsø Kommune. Hjørring Kommune. Brønderslev Kommune. Jammerbugt Kommune. Vesthimmerlands Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET Frederikshavn Kommune Læsø Kommune Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune Forord

Læs mere

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen Ungeindsatsen Socialcenter Vest YOT Team YOT Inddragelse af de unge og

Læs mere

SSP Aabenraa Kommune

SSP Aabenraa Kommune Kriminalpræventiv handleplan for Aabenraa kommune 2019-2020 Den Kriminalpræventiv handleplan for Aabenraa kommune 2019-2020 skal konkret vejlede og bibringe alle samarbejdspartnere en forståelse for den

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Handlingsplan for Lokalrådet i Skanderborg Kommune 2016.

Handlingsplan for Lokalrådet i Skanderborg Kommune 2016. Til Lokalrådets medlemmer 1. april 2016 Sagsbehandler: abh SYDØSTJYLLANDS POLITI Lokalpolitiet i Skanderborg Adelgade 38 8660 Skanderborg Tlf.: 7258 3505 (mobil) Mail.: abh001@politi.dk Handlingsplan for

Læs mere

Alkoholpolitik for Syddjurs Kommune

Alkoholpolitik for Syddjurs Kommune Borgere og ansatte 2014-2018 Forord Syddjurs Kommune skal være den kommune i Danmark, der giver borgerne de bedste muligheder for at leve et godt, sundt og langt liv med overskud til også at være noget

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Handleplan for Ishøj og Vallensbæk Kommuners misbrugspolitik

Handleplan for Ishøj og Vallensbæk Kommuners misbrugspolitik Handleplan for Ishøj og Vallensbæk Kommuners misbrugspolitik 2014-2018 Indhold Handleplanens overordnede indsatser... 3 Aktivitetsoversigt... 5 Forebyggende arbejde... 5 Tværfagligt samarbejde... 8 Kompetenceudvikling

Læs mere

SSPK overblik over organisering og forebyggende indsatser

SSPK overblik over organisering og forebyggende indsatser Bilag 3. Center for Børn Unge og Familier Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. - Mob. 25313350 ksk07@helsingor.dk Dato 22.12.2015 Sagsbeh. Kristine Skyhøj SSPK overblik over organisering og forebyggende

Læs mere