ØVRIGE DELTAGERE: Catrine Boas Abrahamsson fra Fælles Service CPH (CBA) Referat: Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØVRIGE DELTAGERE: Catrine Boas Abrahamsson fra Fælles Service CPH (CBA) Referat: Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger."

Transkript

1 REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET AAU CPH # DATO KL LOKALE 4.06 FREDERIKSKAJ 12 AAU CPH DELTAGERE: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Michael Mullins (MULLINS), Thomas Ploug (TP), Stephanie Redmond (SRS), Nikolaj Stegeager (NS), Jens Balslev (JBA), Dorte Caswell (DC) REFERENT: Niels Aasberg Husted Madsen (NAHM) ØVRIGE DELTAGERE: Catrine Boas Abrahamsson fra Fælles Service CPH (CBA) AFBUD: Egon Moesby, Simon Holmen Reventlow Clemmensen TIDSPUNKT DAGSORDEN Godkendelse af dagsorden OPFØLGNING Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger Opsamling på Campusrådets møde med Direktionen Campusrådet havde i juli et konstruktivt møde med direktionen om status og udviklingsperspektiver for AAU CPH. Campusrådet samler op på indtrykkene fra mødet og drøfter, hvordan de kan omsættes til konkrete indsatser. Indledningsvist til punktet orienterede TKA om indholdet på mødet mellem direktionen og campusrådet. Man drøftede den organisatoriske sammenhængskraft på universitet, herunder relationerne mellem campusserne. I forlængelse heraf blev vigtigheden af den AAU kernefortælling, der udarbejdes i regi af AAU strategien Viden for verden og heriunder de elementer, der herunder indgår i arbejdet med fortællingen om AAU CPH. MVI bemærkede hertil, at der fortsat er behov for mere specifikt materiale om AAU CPH som supplement den overordnede AAU fortælling. TKA bemærkede hertil, at det var vigtigt, at fortællingsarbejdet blev koordineret med implementeringen af strategien i indsatsområdet Identitet, Kultur og Kommunikation. Det blev fra DC og TP bemærket, at fortællingen om AAU CPH udover virksomhedssamarbejde også skal omhandle videnssamarbejder, der involverer offentlige myndigheder, hvilket i højere grad er muligt ved at have en campus i København. Campusrådet drøftede besøget fra direktionen, og rådet var enige om, at mødet havde været en succes, der skulle gentages. TKA vil eftersende følgende: 1) Det godkendte referat fra direktionsmødet mandag den 22. august ) Noterne fra mødet med direktionen i København

2 Hertil blev det bemærket, at forberedelsen af direktionens besøg havde bidraget til et konstruktivt møde. Et enigt råd konkluderede, at der fremadrettet skulle være færre punkter på dagsordenen til møderne med direktionen for at styrke opmærksomheden mod de punkter, der så blev taget op. Under dette punkt udspandt der sig en drøftelse om udfordringerne omkring studiemiljøforholdene på campus og disses relevans ift. uddannelsesakkreditering mv. Rådet var enige om løbende at følge udviklingen i studiemiljøforbedringerne på campus. 3. Tema: Erfaringer med lokaleanvendelse på AAU APV-resultaterne viste at nogle medarbejdere stadig oplever udfordringer med at arbejde i storrum på AAU CPH. HAMiU har bedt Campusrådet om at drøfte erfaringer med indretning og anvendel se af både storrums- og flerpersonerskontorer. HAMiU skal have en kort, skriftlig tilbagemelding til udvalgets møde i december Campusrådet drøfter, hvordan en indhentning og kondensering af erfaringerne bedst kan tilrettelægges. MULLINS foreslog, at de enkelte institutter hver især leverer en one-pager, der viser hvordan de har arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet med et fokus på, hvordan deres arbejde har virket eller ej. Rådet drøftede, at der ikke var sikkerhed for, at alle havde gennemført runderinger om arbejdsmiljøet, og at der ikke på alle tjenestesteder var implementeret en egentlig arbejdsmiljøsektion. Heri indgik der drøftelser af betydningen af de fysiske rammer for det psykiske arbejdsmiljø. Rådet var enigt om, at der ikke skulle udarbejdes nye undersøgelser/runderinger, hvis runderingen allerede havde fundet sted, men at de enkelte institutter og afdelinger skulle tage udgangspunkt i de runderinger, der i de fleste tilfælde allerede var foretaget. Var den ikke det, så var det op til den enkelte institutleder at beslutte en model for, hvordan inputtene om det fysiske og psykiske arbejdsmiljø blev indhentet. Sammenfattende blev det konkluderet, at der udarbejdes en skabelon for den one-pager, der sendes ud til institutterne. Hvert campusrådsmedlem får ansvaret for, at de institutter/afdelinger, der organisatorisk er tilknyttet medlemmet får afleveret en one-pager til campusrådet. Fælles Service CPH vil sammen med formanden for campusrådet vil udarbejde skabelonen til en one-pager og sende denne rundt til rådets medlemmer, der kommunikerer videre ned i organisationen. Der udarbejdes også en tids- og procesplan for, hvem der skal modtage de udfyldte onepagers. Når alle svar er modtaget vil Fælles Service CPH udarbejde et udkast til et svar til HAMiU. Udkastet forelægges campusrådet til drøftelse og godkendelse.

3 På baggrund af besvarelserne udarbejdes der ét samlet svar til HAMiU, der beskriver de forskellige indretningserfaringer og løsninger i AAU CPH Visioner for campusudviklingen Campuschefen orienterer om igangværende tanker og planer for udvikling af campusarealet og det øvrige område mellem Teglholmsgade og Sluseholmen samt om etablering af Innovationsdistrikt Sydhavn. Campusrådet drøfter på baggrund af campuschefens orientering notatet om Innovationsdistrikt Sydhavn og giver input til, hvordan AAU CPH og AAU som helhed kan bidrage til udvikling af innovationsdistriktet. Bilag: Notat om Innovationsdistrikt Sydhavn Forslag til helhedsplan for campus MVI orienterede om arbejdet med at udvikle campusområdet og - miljøet i København. Formålet med initiativet er at forbedre miljøet om campus generelt, at øge synligheden af AAU især i lokalområdet og at ændre de gamle Nokia udtryk til en moderne AAU campus. Udover de identitetsfremmende dele af campusudviklingen indebærer arbejdet også et fokus på at skabe bedre forhold på en række områder, herunder skiltning, cykelparkering og motionsfaciliteter. Nogle af de konkrete tiltag er bl.a. fremkommet på baggrund af en række workshops med studerende og ansatte faciliteret af Juul Frost arkitekter, som herefter har udarbejdet et inspirationskatalog med forslag til ændringer af campusområdet. MVI omdelte kataloget som foreslår bl.a.: - Flere grønne områder på campus - Motions og boldbaner omkring campus - Bedre og mere sikre trafikforhold - Bedre cykelparkering - Bedre udnyttelse af kajområdet - Etablering af rygezoner Derudover er der arbejdet med at synliggøre campus bedre og mere korrekt skiltning. Rådet drøftede især skiltningen, som flere af Campusrådets medlemmer havde hørt divergerende holdninger til og herunder de konsekvenser, det havde for udsynet fra enkelte områder. Enkelte medarbejdere havde udtrykt kritik af de blå logoer placeret i glasfacader.tka udtrykte ønske om at campusrådet bliver løbende orienteret om arbejdet med inspirationskataloget og tiltag i forlængelse deraf.

4 Et enigt råd konkluderede, at de igangsatte aktiviteter var gode og nødvendige, herunder ny skiltning og en mere klar visuel identitet i gadebilledet. Rådet fandt inspirationskataloget meget brugbart, men anbefalede en tættere orientering af rådet fremover og gerne tidligere, så rådets medlemmer kender til baggrunden for initiativer og fysiske ændringer. Campuschefen vil fremsende en skriftlig orientering til rådet Fysiske ændringer på campus sommeren 2016 Der ved at blive sat nye skilte op indvendigt og udvendigt, på campus der giver AAU CPH en mere ensartet identitet. Desuden er det store auditorium blevet renoveret, og mødearealet på 4. Sal i Frederikskaj 12 står over for en opdatering Punktet blev behandlet sammen med punkt Lokalefordeling og anvendelse af campusfaciliteter Fælles Service CPH gør status på lokalefordelingsprocessen for efterårssemesteret 2016 og orienterer om de væsentligste erfaringer og udfordringer. Desuden orienterer Fælles Service CPH om status og årshjul for afholdelse af større konferencer og lignende på campus. Catrine Boas Abrahamsson (CBA) deltager under dette punkt Bilag: Statusnotat om lokalefordelingsprocessen Årshjul for afholdelse af større arrangementer TKA bød CBA velkommen til mødet. CBA orienterede om, at lokalefordelingen igen i går er gået op. Processen glider fortsat lettere og hurtigere, Der er stadigt fokus på at forbedre det system, der anvendes til lokalebookingsprocessen. Herudover er der fortsat nogle opmærksomhedspunkter, som institutterne skal være opmærksomme på, herunder at begrænse mængden af undervisning i uge 43, da der er studiepraktik i tre dage, hvor gymnasielever kan besøge AAU. Det blev besluttet, at medlemmerne af campusrådet skal orientere om nødvendigheden af, at der ikke planlægges fuld undervisning i uge 43. Rådet drøftede herefter spidsbelastningsperioderne Medlemmerne af campusrådet har fået til opgave at orientere sit organisatoriske bagland om at uge 43 ikke skal bookes til undervisning, da der er studiepraktik. Konference- og Eventteamet vil levere en oversigt over anvendelsesgraden af AAU CPHs lokaler til campusrådet i årets spidsbelastningsperioder.

5 generelt og udfordringer med at have lokalekapacitet til større arrangementer som f.eks. konferencer i spidsbelastningsmånederne. Fælles Service CPH havde derfor lavet et årshjul for, hvornår det lettest lader sig gøre at finde lokaler til større arrangementer. Rådet udtrykte tilfredshed med, at der er udarbejdet et årshjul, således konferencer kan planlægges i god tid med vished om, at der er ledige lokalefaciliteter også flere år ude i fremtiden. Rådet bestilte fra CBA desuden en opgørelse over anvendelseskapaciteten af lokalerne Studiestart Programmet for morgenens og eftermiddagens fællesarrangementer præsenteres Catrine Boas Abrahamsson deltager under dette punkt CBA orienterede om programmet for studiestart. 8. Julefrokost Som opfølgning på rådets drøftelse på det foregående møde præsenteres forslag til koncept og etablering af planlægningsgruppe. Catrine Boas Abrahamsson deltager under dette punkt Bilag: Forslag til koncept CBA præsenterede den nye model for julefrokost, hvor de enkelte afdelinger/institutter starter med at holde julefrokost selv og derefter mødes til fælles julefrokost i kantinen. Til at koordinere julefrokosterne skal hvert hovedområde stille med en repræsentant. Rådet tiltrådte konceptet. Det blev besluttet, at medlemmerne af campusrådet, der repræsenterer et hovedområde, hver især skal finde en repræsentant til koordineringsopgaven. 9. Evt. a) I forlængelse af aftalen mellem AAU og Factum Books etableres en pop-up shop på campus de første tre uger af hvert semester. Fælles Service CPH kommunikerer nærmere om dette via intranettet. b) TP bemærkede, at Vidensby Sydhavnen ikke blev taget op på mødet i dag, men at der var planer om en opstartsceremoni mellem AAU, Københavns Kommune Hvert campusrådsmedlem fra hovedområderne skal melde et navn på en repræsentant til julefrokostkoordineringsopgaven senest 1. oktober 2016 til Konference og Eventteamet i Fælles Service CPH på mail: conference.event@cph.aau.dk

6 og Professionshøjskolen UCC, hvor man gerne så, at et direktionsmedlem deltog. TKA stillede sig positivt over for dette forslag og bemærkede, at emnet om Vidensby i Sydhavnen bringes op igen på næste møde i campusrådet. c) MVI orienterede om, at en gruppe studerende på campus har tage initiativ til at lave en studenteravis. Umiddelbart var indtrykket, at avisen var informativ og godt stykket sammen. Det overvejes at støtte avisen med midler fra Fælles Service CPHs pulje til fremme af studiemiljøet på AAU CPH.

Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael Mullins (MULLINS). Henrik Brohus (HB) og Lene Tølbøll (LT) deltog via videokonference

Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael Mullins (MULLINS). Henrik Brohus (HB) og Lene Tølbøll (LT) deltog via videokonference REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #04.2018 DATO 12.06.2018 Kl. 11.00 12.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael

Læs mere

Orientering om arbejdet med at følge op på Arbejdstilsynets rådgivningspåbud vedrørende det psykiske arbejdsmiljø for VIP i bygning A.

Orientering om arbejdet med at følge op på Arbejdstilsynets rådgivningspåbud vedrørende det psykiske arbejdsmiljø for VIP i bygning A. REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #02.2018 DATO 21.03.2018 Kl. 13.00 15.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas

Læs mere

Michael Mullins (MULLINS) Catrine Boas Abrahamsson (CBA), Fælles Service CPH. Simon Holmen Reventlow Clemmensen (SRC) TIDSPUNKT DAGSORDEN OPFØLGNING

Michael Mullins (MULLINS) Catrine Boas Abrahamsson (CBA), Fælles Service CPH. Simon Holmen Reventlow Clemmensen (SRC) TIDSPUNKT DAGSORDEN OPFØLGNING REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #0 2.2017 DATO 23.03.2017 KL. 13.00 15.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: INVITEREDE: REFERENT: Thorkild Ærø (TKA), Martin

Læs mere

Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Lene Tølbøll (LT), Vibeke Møller Thomsen (VMT), Dorte Caswell (DC)

Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Lene Tølbøll (LT), Vibeke Møller Thomsen (VMT), Dorte Caswell (DC) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #01.2018 DATO 22.01.2018 Kl. 14.00 16.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Lene

Læs mere

Thorkild Ærø, Martin Vive Ivø, Michael Mullins, Thomas Ploug, Stephanie Redmond, Nikolaj Stegeager, Egon Moesby, Jens Balslev, Dorte Caswell

Thorkild Ærø, Martin Vive Ivø, Michael Mullins, Thomas Ploug, Stephanie Redmond, Nikolaj Stegeager, Egon Moesby, Jens Balslev, Dorte Caswell REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #05.2016 DATO 11.10.2016 KL. 13.00-15.00 STED BYGNING A, LOKALE 2.1.021, A. C. MEYERS VÆNGE 15 AAU CPH F ÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: INVITEREDE: AFBUD: Thorkild Ærø, Martin

Læs mere

Thorkild Ærø (TKA, formand), Martin Vive Ivø (MVI), Nikolaj Stegeager (NS), Egon Moesby (HEM), Jens Balslev (JBA), Dorte Caswell (DC)

Thorkild Ærø (TKA, formand), Martin Vive Ivø (MVI), Nikolaj Stegeager (NS), Egon Moesby (HEM), Jens Balslev (JBA), Dorte Caswell (DC) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #0 6.2016 DATO 13.12.2016 KL. 13.00-15.00 STED BYGNING A, LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: REFERENT: Thorkild Ærø (TKA, formand),

Læs mere

Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas Ploug (PLOUG), Michael Mullins (MULLINS), Vibeke Møller Thomsen (VMT)

Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas Ploug (PLOUG), Michael Mullins (MULLINS), Vibeke Møller Thomsen (VMT) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #07.2017 DATO 29.11.2017 Kl. 11.00 13.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: REFERENT: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI),

Læs mere

Nikolaj Stegeager (NS) (måtte opgive pga. tekniske problemer) Dagsordenen godkendt uden bemærkninger. 2. Status på Arbejdstilsynssagen (fast punkt)

Nikolaj Stegeager (NS) (måtte opgive pga. tekniske problemer) Dagsordenen godkendt uden bemærkninger. 2. Status på Arbejdstilsynssagen (fast punkt) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #0 1.2017 DATO 20.01.2017 KL. 11.00 13.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: PR. VIDEO: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI),

Læs mere

Dorte Caswell (DC), Stephanie Redmond (SRS)

Dorte Caswell (DC), Stephanie Redmond (SRS) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #04.2017 AFHOLDT 27.06.2017 KL. 13.00 15.00 LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas

Læs mere

REFERENT: Simon Holmen Reventlow Clemmensen (SRC) OPFØLGNING. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt.

REFERENT: Simon Holmen Reventlow Clemmensen (SRC) OPFØLGNING. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt. DAGSORDEN FOR MØDE I CAMPUSRÅDET #02.2016 DATO 26.05.2016 KL. 13.00 15.00 STED LOKALE 4.06 FREDERIKSKAJ 12 AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Michael Mullins

Læs mere

Torsdag den 6. december, klokken Frederikskaj 12, lokale 4.13

Torsdag den 6. december, klokken Frederikskaj 12, lokale 4.13 Campusrådet Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Sagsbehandler: Simon Clemmensen Telefon: 9940 3720 E-mail: src@adm.aau.dk Dato: 26-11-2018 Sagsnr.: 2018-019-00016 Udkast til referat af campusrådsmøde

Læs mere

AFBUD: SÆRLIGT INVITEREDE: Morten Dahlgaard (MDA, deltog i punkt 2), Niels Aasberg Husted Madsen (NAHM, deltog i punkt 4)

AFBUD: SÆRLIGT INVITEREDE: Morten Dahlgaard (MDA, deltog i punkt 2), Niels Aasberg Husted Madsen (NAHM, deltog i punkt 4) REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #05.2017 DATO 22.08.2017 KL. 13.00 15.00 STED LOKALE 2.1.023, BYGNING A (ACM 15) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas Ploug

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Henrik H. Søndergaard, Ole Busck, Karina Boller Jensen, Antonino

Læs mere

Mandag den 8. oktober, klokken Frederikskaj 12, lokale 4.13

Mandag den 8. oktober, klokken Frederikskaj 12, lokale 4.13 Campusrådet Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Sagsbehandler: Simon Clemmensen Telefon: 9940 3720 Email: src@adm.aau.dk Dato: 06-11-2018 Sagsnr.: 2018-019-00016 Referat af campusrådsmøde #6.2018

Læs mere

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU Møde nr.: 2015-11 Dato: 3. dec. 2015 Tid: 9.00 til 11.00 Deltagere: LFK, MC, FB, KHN, CGLA, HH, LD Fraværende uden afbud: Afbud: Referenten: JTL 1. Dagsorden Emne Godkendelse af dagsorden Tid Start Fremstilling

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen

Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen Professionshøjskolen Absalon Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B1.14 Deltagere:

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen (fra kl. 13:25), Antonino Castrone, Henrik Pedersen, Kim Dremstrup, Thorkild Ærø, Trond Beldo

Læs mere

Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00

Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00 Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00 Sted: HR-afdelingens store mødelokale, F3-42 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Kjeld Lanng, Lars Brodersen, Thorkild Ærø (pr. video), Henriette

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Socialrådgiveruddannelsen Mødedato: Tirsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Kl.14.00 Kl.16.00 Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000

Læs mere

Til bestyrelsen for Campus Bornholm:

Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 4. februar, 2015 klokken 16.30, Ridderlokalet,. Ordinære medlemmer: Anders Steen Mortensen, Kristoffer Mæng, næstformand Johan Sørensen, kasserer ** (AFBUD) Pia

Læs mere

Dagsorden møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiverudannelsen

Dagsorden møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiverudannelsen Dagsorden møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiverudannelsen Professionshøjskolen Absalon Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B1.14 Deltagere:

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Proces for opfølgning på udfordringer med det fysiske studiemiljø

Proces for opfølgning på udfordringer med det fysiske studiemiljø Bilag til Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2019 Sagsnummer: 2018-412-01052 Proces

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Ricco Norman Dyhr- afbud Michael Nørgaard- afbud Kim Leck

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS)

KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS) DIALOG RESULTATER TRIVSEL MUS GRUS KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS) 1. INDLEDNING I Syddjurs Kommune gennemføres samtaler i form af medarbejderudviklingssamtaler

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden (5 min.) Godkendelse af referat (5 min.)... 2

1. Godkendelse af dagsorden (5 min.) Godkendelse af referat (5 min.)... 2 Dagsorden Mødedato: Onsdag d. 28. juni 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 16.00 Mødested: Campus Roskilde Mødelokale: A2.03 Mødesekretær: Ledelseskonsulent Maja Brink Houborg Dagsordenspunkter 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018.

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018. Side 1/5 Mødedato: 18. september kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Uwe Henriksen, Jensa

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 6 Bestyrelsen PROTOKOL 11. møde i bestyrelsen 4. november 2009, kl. 14.00-15.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 6 Bestyrelsen PROTOKOL 11. møde i bestyrelsen 4. november 2009, kl. 14.00-15.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 6 4. november 2009, kl. 14.0015.20 Sted: Tilstede: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen,

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Antonino Castrone, Lars Brodersen, Henrik H. Søndergaard, Rudi P. Nielsen (pr. video), Ole Busck,

Læs mere

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1)

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1) Referat Møde Uddannelsesrådet Aalborg Kommune Tid 17-11-2015, kl. 12.30 15.30 Direktørens Sekretariat Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4 9000 Aalborg Sted Aalborg Kommune, Danmarksgade 17,

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07)

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07) Direktionen Referat for møde den 19. juni 2018 Tidspunkt: kl. 09:00 Sted: Strategisk Fokus (1.Ø.07) Deltagere Lisbeth Binderup Frederik Gammelgaard Lone Rasmussen Bemærkninger Indholdsfortegnelse 169.

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2012 Forum FAMU Møde afholdt: Fredag den 27. januar 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay Til stede: Jens

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger. REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Dato: 19-05-2017 Møde: FSU HUM Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 9. maj 2017, kl. 10:00 12:00

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 26. februar 2018 kl. 10:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: UCC Campus Carlsberg,

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Louiselund Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forebyggelsespakker: Opsamling på workshop d. 1. november 2012 3

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Pædagoguddannelsen Frøbel. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:_1.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Pædagoguddannelsen Frøbel. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:_1. Her indsætter I uddannelsesstedets logo UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Pædagoguddannelsen Frøbel Dato:_25. august 2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:_1. august

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2016 om hospitalslægers

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 Forslag til AAU s budget for 2016 Præsentation

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 21. november 2017

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 21. november 2017 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 21. november 2017 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Antonino Castrone, Mogens Juul Møller, Trond Beldo Klausen, Henrik H. Søndergaard, Peter Fojan, Louise Danielsen,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Antonino Castrone, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Kim Dremstrup, Henriette Giese, Jette Thorsen Gade, Martin

Læs mere

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi. Referat

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi. Referat Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi Referat Bestyrelsen 29-09-2016 09:15 29-09-2016 16:45 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 29. september 2016 09:15-29-09-2016 16:45 Samsø Rådmand Kristian Würtz

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 12. maj 2011, kl. 12.00 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Driftssituationen i Jobcentret...2 3. Konference psykisk arbejdsmiljø...3 4. Evaluering af Unge-projekt...4

Læs mere

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15. Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.30 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ballum Til stede: Ulla

Læs mere

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland.

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. marts 2015 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1709 Mobil 3035 9491 Dato 18. marts 2015 Deltagere: Per

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 2. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster Per Rye under pkt. 4.

REFERAT/ DAGSORDEN. 2. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster Per Rye under pkt. 4. 2. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3 8900 Randers C Lokale 1.56 Mødedato: 27. marts 2017 Deltagere [Navne] Gæster Per Rye under pkt. 4 Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer

Læs mere

Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen Elisabeth Kjeldsen Lone Birgitte Christensen Kristian Jacobsen Birgitte Christensen Niels Ågesen

Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen Elisabeth Kjeldsen Lone Birgitte Christensen Kristian Jacobsen Birgitte Christensen Niels Ågesen OFFENTLIGE CHEFER I DJØF BESTYRELSESMØDE DEN 25. NOVEMBER 2016 Sagsnr. 2016-156 Ref. tmb/- Til stede var: Afbud fra: Fra sekretariatet deltog: Henning Thiesen Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen

Læs mere

ad 2. Retningslinjer for arbejdsmiljø i værksteder og laboratorier (RAVL)

ad 2. Retningslinjer for arbejdsmiljø i værksteder og laboratorier (RAVL) Referat fra HAMiU-møde mandag d. 19. september 2016 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Louise Danielsen, Mogens Juul Møller, Trond Beldo Klausen, Henriette Giese, Annette Lorentsen, Peter Nielsen,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Afbud: Bjarne Mortensen, Hjørdis Espensen, Knud Johnsen og Vera Eckhardt.

Afbud: Bjarne Mortensen, Hjørdis Espensen, Knud Johnsen og Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. maj 2017 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale) Medlemmer: Svend Aage Sørensen

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere