A-Pressen har investeret i MetroXpress af fire vigtige grunde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A-Pressen har investeret i MetroXpress af fire vigtige grunde."

Transkript

1 Sagsnr Ref. HJE/jtj Den 7. september 2001 MetroXpress LO s forretningsudvalg har dags dato med baggrund i nedenstående redegørelse drøftet A-Pressens investering i MetroXpress. Forretningsudvalget var på baggrund af drøftelsen enige om, at investeringen lå inden for det mandat, som LO s medieudvalg og A-Pressens bestyrelse har på baggrund af såvel LOkongressens som Hovedbestyrelsens beslutninger om LO s mediepolitik. Der var ligeledes enighed om, at det havde været mere optimalt, hvis MetroXpress geografiske dækning havde været bredere, og der blev udtrykt ønske om, at den ambition kunne indfries senere. Hvorfor MetroXpress? A-Pressen har investeret i MetroXpress af fire vigtige grunde. MetroXpress opfylder væsentlige dele af kongresbeslutningen fra Der er ikke bare en enkelt formulering, der er tilgodeset, men en hel række af de krav, som kongressen opstillede. MetroXpress er en avis for alle, også i langt højere grad end f. eks. Aktuelt. Det er mennesker, som ikke føler, at de har tid til at læse en avis, eller har råd til at købe en avis, og dermed ofte kobles af informationsstrømmen. Det gælder ikke mindst de unge og en række af fagbevægelsens medlemmer. Metros erfaringer i andre lande er, at f. eks. 50% flere unge i aldersgruppen år læser avis, når de har Metro, ligesom en større del af de ledige nu også får læst avis som følge af Metro. Alt tyder på, at investeringen er fornuftig rent økonomisk. Erfaringen er entydig, at MetroXpress giver overskud efter 36 måneder på markedet. Konceptet har overalt vist sin bærekraft, hvilket også giver en konkurrencefordel. Ud over investeringen ud fra økonomiske motiver er der også tale om en investering i demokratiet og i den danske model. MetroXpress er med sine forventede store læsertal på omkring , med til at give mere sammenhæng i samfundet, når flest muligt følger med og forholder sig til samfundsproblemerne, dermed bliver demokratiet også mere levende, jo flere seriøse og troværdige informationer der eksisterer. Det vil også være til gavn for fagbevægelsen synspunkter.

2 Problemstillinger Hvorfor lukke Aktuelt og investere i et nyt dagblad? Aktuelt og MetroXpress er som nat og dag. Aktuelt var en avis med en snæver målgruppe - det som blev kaldt "opinionsdannerne". MetroXpress har brede befolkningsgrupper som mål. Aktuelt var en dybdeborende avis med meget baggrundsstof rettet mod en bestemt gruppe. MetroXpress skriver kort, og med væsentlige stofområder for fagbevægelsen. Aktuelts markedsgrundlag var svagt, og avisen havde behov for store driftstilskud på 60 mio. kr. årligt. MetroXpress har et markedspotentiale og vil ikke få en årlig driftsstøtte, men alene investeringskapitalen. Begge aviser har som noget naturligt i dagens samfund den fulde redaktionelle frihed, for Aktuelts vedkommende siden Ingen af aviserne er eller var et "talerør" Mangler avisen holdninger? Avisen er et helt nyt koncept i Danmark; den er neutral i sin politiske observans. Noget som de fleste aviser i Danmark prøver at markedsføre sig under, også selv om alle nok er klar over, vi har et borgerligt pressemonopol. Der er heller ikke en leder, som er det sted, man sædvanligvis læser om avisens holdning. Men det betyder kun, at avisen ikke har en selvstændig holdning, og ikke at man ikke kan læse om holdninger i avisen. Alle som ud fra et redaktionelt nyhedskriterie mener noget, vil naturligvis kunne komme i avisen, herunder også mennesker fra fagbevægelsen. Man kan også lægge vægt på, at med et dagsordenssættende medie mere i Danmark, så er der også et medie mere at komme til orde i. Også for dansk fagbevægelse. Om kort tid vil MetroXpress have læsere - hvoraf mange aldrig har holdt avis før. Hvad indeholder avisen? MetroXpress indeholder nyheder, og er derfor med til at bryde det borgerlige avismonopol i Danmark. Avisens stofområder er nyheder fra indland, politik, udland, job og penge, kultur, sport og debatstof. Områder, som det er væsentligt for fagbevægelsen bliver belyst, også af andre end borgerlige aviser.

3 Hvorfor bruge medlemmernes penge til det? Når A-Pressen foretager investeringer er det ud fra det, af LO kongressen vedtagne medieoplæg, herunder målsætning og strategier for A-Pressen. Investeringen er fuldt ud indeholdt i medieoplægget. Det politiske ansvar og beslutning om brug af penge fra mediebevillingen blev på kongressen givet LO s hovedbestyrelse, som på sit møde den 20. april vedtog at opretholde bevillingen i resten af kongresperioden og gav mandat til et nedsat medieudvalg om at forvalte bevillingen. Medieudvalget har truffet sin beslutning ud fra de fire hovedformål som er angivet i indledningen. Det tilsvarende juridiske ansvar for investeringen ligger i A-Pressens bestyrelse, som ud fra samme retningslinier har truffet beslutningen. Så fuldstændig på samme måde som i alle andre tilfælde hvor fagbevægelsen forvalter medlemskontingenterne, og løser fagbevægelsens opgaver, har de der har mandatet, givet af en kompetent forsamling, her LO s kongres, truffet beslutningen. Hvem skal informeres om hvad og hvornår? LO s medieudvalg har løbende været orienteret om forhandlingerne. Det er altid et problem i en demokratisk levende bevægelse, når man er nødt til af konkurrencemæssige grunde at føre fortrolige forhandlinger, og træffe beslutninger uden en offentlig debat, også selv om alle formalia i beslutningen har været overholdt. Men det har været meget afgørende, at projektet ikke blev afsløret over for mulige konkurrenter. Især det Berlingske hus reaktion viser, at konkurrencen fra MetroXpress tages ekstremt seriøs. Havde Berlingske kunnet udsende en konkurrent enten før eller på samme tid som MetroXpress, så havde de haft konkurrencefordelen. Nu er den fordel klart på MetroXpress side. Både de konkurrencemæssige forhold og de børsetiske regler måtte gå forud for fagbevægelsens traditionelle medlemsdemokrati, hvor man i politiske sager har en lang tradition for en åben information og debat, ofte længe inden beslutninger bliver taget. Den tradition gør det naturligvis mere uforståeligt for mange, når det i enkelte tilfælde, som f.eks. i denne beslutning, må tilsidesætte den offentlige debat, inden en beslutning træffes. Derimod er det beklageligt, at A-Pressen ikke har kunnet have en færdig information klar til udsendelse til de enkelte forbund, da beslutningen blev offentliggjort.

4 Hvordan med overenskomsterne? Selskabet bag MetroXpress har - af konkurrencemæssige og dermed naturlige - årsager ikke kunnet dannes, før avisen kom på gaden. Det ville være det samme som at afsløre eksistensen over for konkurrenterne. Der har dermed intet selskab været at indgå overenskomster med, ligesom A-Pressen ikke har kunnet informere overenskomstparterne. Arbejdsdelingen mellem A-Pressen og fagbevægelse er klart. A-Pressen investerer og sikrer, at et selskab, man ejer en del af, også er villig til at indgå overenskomster. Det har A-Pressen i forhandlingsforløbet sikret. Fagbevægelsen forhandler overenskomster. Det kommer nu. Det er ligeledes tilkendegivet fra de relevante forbund og afdelinger, at man her vil rejse krav om overenskomster, og at der intet problem er. Er MetroXpress ikke københavneri? Nej, avisen udgives i hele HT-området - i Køge, Hillerød, Helsingør og Roskilde - og der er tusindvis af øvrige sjællændere, der pendler ind i HT-området, som også får avisen tilbudt. Udgivelsesområdet svarer næsten til en tredjedel af landet. Men det er jo rigtigt, at avisen ikke for nærværende kommer i Jylland. Andre steder i verden findes der eksempler på, at avisen efter en opstart i en by senere har bredt sig. Hvad der sker i Danmark er endnu for tidligt at udtale sig om. Det er forståeligt, at det enkelte menneske der ikke nyder godt af MetroXpress, kan føle sig forbigået og at vedkommende nu er med til at betale for noget, man ikke selv kan få glæde af, eller mener er unødvendigt. Derfor er det naturligvis relevant at forholde sig til, at medlemmer i det øvrige land igennem deres kontingent indirekte har været med til at finansiere investeringen. På trods af problemstillingen har A-Pressen altså valgt at investere ud fra de overordnede mål og strategier, og også ud fra, at man forventer at investeringen - der er væsentlig mindre, end blot et års driftstilskud til Aktuelt vil føre til væsentlig flere læsere end Aktuelt havde.

5 Beslutningen er i øvrigt ikke enestående. I en række år fik både Bornholmeren og NY Dag store årlige driftstilskud fra mediebevillingen konfirmeret på den ene kongres efter den anden uden problemer, ligesom der heller ikke i beslutningen fra kongressen i 1999 er hverken formelle eller reelle krav, tilkendegivelser eller andet, der tilkendegiver en geografisk anvendelse af mediebevillingen. Det ville i øvrigt også være forkert ud fra en virksomheds-målsætning. Hvem kan annoncere? Det kan alle. Annoncerne betaler avisudgivelsen. Og overholder man straffelov, injurielovgivning mv., så kan alle, der vil, købe annoncer. Det er den kommercielle idé, der skaber bærekraften i MetroXpress. Andet I følge aftalen med MetroXpress, skal de levere deres nyheder til alle lokalradioer, som fagbevægelsen er med i. Lokalradioerne har deres redaktionelle frihed til at udvælge og bringe det de vil mod citat. Nyhederne vil blive leveret elektronisk. NET-Redaktionen har indgået aftale på almindelige kommercielle vilkår med MetroXpress om at levere deres nyhedstjeneste til avisen. Redaktionen har deres redaktionelle frihed til at anvende stoffet. Kongressen i 1999 LO-kongressen i 1999 vedtog en fyldig og omfattende mediestrategi. Den var bl.a. baseret på et forskningsmæssigt input fra medieforskerne Jørgen Poulsen og Preben Sepstrup. De to skrev blandt andet:»kvalitet og udførlighed er ikke i alle tilfælde det vigtigste. Overskuelighed og adgang via et medie, som den enkelte har lettere adgang til, kan i mange sammenhænge være mere udslagsgivende for, om en informationsmulighed bliver valgt.«de mange informationstilbud er til rådighed for borgerne i varierende omfang afhængigt af den enkeltes daglige eller ugentlige medierutiner. De bedst uddannede og rutinerede brugere af et bestemt medie vil få stadigt lettere ved at finde et for dem relevant informationsudbud, mens de med kortere uddannelse og et mere begrænset engagement i deres lidt fjernere omverden, vil vælge et helt andet informations- og underholdningsudbud.

6 Det betyder, at forskellene, mellem hvad den enkelte opsøger af information og interesserer sig for i sin omverden, vil øges mere end nogensinde tidligere. Det vil være stadigt sværere at finde en fælles dagsorden, som mange kan snakke med om. De store almene og letforståelige temaer vil få en øget vægt for mange mennesker. Aviserne har en vis rolle som informations-, debat- og dagsordenssættende medie for de mindre informationsstærke danskere, hvoraf halvdelen har et løst forhold til mediet. Aviserne har problemer med at nå unge og yngre, ikke mindst kvinder. Blandt andet på ovennævnte baggrund vedtog kongressen både en målsætning og en strategi for A-pressen. Her lever MetroXpress op til kongressens beslutninger: Der blev på kongressen vedtaget følgende målsætning: Koncernen skal modvirke koncentrationen i mediernes ejerkreds og sikre alsidigheden. Koncernen skal medvirke til at undgå en opdeling i samfundet mellem informationssvage og informationsstærke grupper. Der blev på kongressen også vedtaget en fyldig strategi. Her hedder det: Målsætningen skal nås ved at fastholde en mediekoncern, der består af flere medietyper. Mangfoldigheden er nødvendig i informationssamfundet. A/S A-Pressen skal fortsat kunne udvikle og drive nye projekter. Journalistikken skal være samfundsengagerende, seriøs og troværdig. Alle selskaber i koncernen skal arbejde for en øget kommercialisering. MetroXpress opfylder hver eneste af ovennævnte formuleringer, som udgør den væsentligste del af vedtagelserne i afsnittet»mediepolitikken «. Et par af formuleringerne opfylder MetroXpress i øvrigt synligt bedre end Aktuelt, bl.a. kravet om øget kommercialisering. Det skal understreges, at MetroXpress er en investering. Bladet modtager intet løbende driftstilskud. Her lever MetroXpress ikke op til kongressens beslutninger: Kongressen havde også en række vedtagelser om den ungdomspolitiske dagsorden. Hverken Aktuelt eller MetroXpress lever i specifik grad op til disse vedtagelser. Men A-Pressen er som bekendt eneejer af Tjeck Magazine, som langt mere direkte har fat i de unge.

7 Det er dog værd at bemærke, at svenske erfaringer fortæller, at 50% flere i aldersgruppen år læser avis, når det er muligt at læse metro. Men der er to formuleringer, som MetroXpress ikke lever op til. Den første stammer fra afsnittet om målsætning, den anden fra afsnittet om strategi: Koncernen skal være med til at sætte dagsordenen for samfundsdebatten med henblik på en fortsat udbygning af demokrati og velfærdssamfund på fagbevægelsens idegrundlag. Der skal udgives en holdningsavis, som er et klart alternativ til de traditionelle omnibusaviser. Ingen af disse formuleringer kan siges at være opfyldt med MetroXpress. Det mener konkurrenterne Det berlingske hus har været meget offensiv i sin reaktion mod MetroXpress. Direktør Joachim Malling har bebudet modtræk. B.T. har ført, hvad der kun kan betegnes som smædekampagne mod projektet»lo har brugt dine penge, og der bliver med garanti brug for flere«; skrev bladet i en leder. Bladet har også interviewet en række lokale faglige folk, der alle som en udtrykte, hvad bladet mente var fagbevægelsens holdning. De var alle imod. Berlingske må af flere årsager også anses som en hovedkonkurrent. Annoncører kan forudses at fravælge B.T og tilvælge MetroXpress. Det er der udsagn om fra det seriøse Mediacom om. Og Berlingske ejer en stor andel af lokal- og gratisaviserne i hovedstadsområdet, som også påføres konkurrence om attraktive annoncekroner. Generelt har medierne være imod på lederplads - f.eks. både Politiken og Information mens reportagen ude i aviserne har tegnet et meget positivt billede. Politiken havde en leder, de kaldte»nyt selvmål af LO«. Mens anmeldelsen inde i avisen var positiv. Informations anmeldelse var overstrømmende positiv.»den byder på velprioriterede, stramt redigerede nyheder i overskueligt format.«og både TV-avisen, radioavisen og TV2 Nyhederne har interviewet metrolæsere, der var meget positive.»folk vil gerne læse den,«som Radioavisen meddelte. Den største succes på gratis-markedet, Søndagsavisen, har taget positivt imod MetroXpress og kaldt den et gennembrud for gratisaviserne. Der tegner sig et billede af, at de umiddelbare konkurrenter er negative. Mens medier, der ikke er umiddelbart konkurrerende, er nøgterne eller positive. Weekend Nu s direktør har for eksempel taget meget positivt imod MetroXpress.

8 Det mener forskerne Medieforskeren og professoren Jørgen Poulsen fra RUC, forudså allerede i sin fremskrivning til LO-kongressen, at adgangen til et medie kunne være afgørende for, om det bliver valgt. Han har uddybet i en række aktuelle kommentarer og vurderer i dag, at»det undrer mig, at dagbladene i København ikke er gået ind i denne niche før. Konkurrencen fra radio, tv og internettet er jo stærkt stigende og gør, at det bliver sværere og sværere at sælge almindelige nyheder. Den svenske mediekoncern MTG, der står bag metroxpress, har en international udveksling af nyheder. Og så har de penge, så metroxpress kan blive ved, indtil der kommer et overskud om to-tre år.«professor Frans Mortensen, Århus Universitet, hæfter sig ved, at det er lykkedes for metroaviserne, at få fat i unge mennesker, der var holdt op med at læse aviser. Hvis det samme gør sig gældende i Danmark, så er det glædeligt - og det behøver ikke ramme de eksisterende dagblade.»de kan jo ikke tabe annoncelæsere, som de ikke har i forvejen,«mener han. Professor Anker Brink Lund, Odense Universitet, har i flere kommentarer rost konceptet. Og samtidig stillet spørgsmålstegn ved, om konjunkturerne er med MetroXpress. Annoncemarkedet er utroligt presset for tiden, mener han. Og det kan også ramme MetroXpress. Kommunikationskonsulent Henrik Byager har i Danmarks Radio anmeldt MetroXpress:»Den er så nyhedsmættet, at den godt kan gå hen og blive en alvorlig trussel imod de traditionelle morgenaviser. Avisen er også langt mere lødig og med meget mere journalistisk fokus, end jeg egentlig havde troet,«mener Byager.

På LO s repræsentantskabsmøde i 2001 tog vi et afgørende skridt i udviklingen af fagbevægelsens medieindsats.

På LO s repræsentantskabsmøde i 2001 tog vi et afgørende skridt i udviklingen af fagbevægelsens medieindsats. /2 VNRQJUHV RNWREHU 5HGHJ UHOVHYHGU 3NW)DJEHY JHOVHQVPHGLHLQGVDWV $I/2 VIRUPDQG+DQV-HQVHQ På LO s repræsentantskabsmøde i 2001 tog vi et afgørende skridt i udviklingen af fagbevægelsens medieindsats. Baggrunden

Læs mere

Kære annoncører og mediebureauer

Kære annoncører og mediebureauer 2012 Kære annoncører og mediebureauer Vi er glade for at kunne give dig opskriften på større effekt for annoncekronerne: Tag Danmarks mest læste avis. Kombiner med stærk dækning både lokalt og regionalt.

Læs mere

Journalistiske kvaliteter

Journalistiske kvaliteter Korallen i RUC s segl Journalistiske kvaliteter Rapport udarbejdet af Ida Willig, Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller-Hartley og Sofie Flensburg Ida Willig, professor mso Center for Nyhedsforskning CBIT,

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup.

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Bemærk! Alle øvelserne beregnes med udgangspunkt i tallene for 2005 (med mindre andet står angivet i selve opgaven)! Øvelse A) MetroXpress og de unge. Hvor mange

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Det internationale område

Det internationale område Det internationale område Tema: Globalisering Fag: Dansk Fag: Samtidshistorie Titel: Medierne, samfundet og kulturen Indhold 1.0 Indledning udvikling i nyhedsmedier.3 2.0 Problemformulering..3 3.0 Tv-mediets

Læs mere

Kajs Avis 2. april 2013 - nr.6 - side 14 EGNS-AVIS for området V,1f,RLØSE-EGNEN 3500 Værløse Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt'9'1945 ved om en dame med spjættende ben sælger

Læs mere

Høring om den fremtidige mediestøtte

Høring om den fremtidige mediestøtte Institution Gade By Att. Navn 9. marts 2011 Høring om den fremtidige mediestøtte Udvalget om den fremtidige offentlige mediestøtte er for øjeblikket i gang med at udarbejdet et grundlag for regeringens

Læs mere

PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag:

PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag: PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag: Aviserne er førende medier i deres lokaleområder og giver dig mulighed for at skabe kontakt til potentielle

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Avisens Genrer. Man skelner mellem informationsgenrer og opinionsgenrer: Information: Informative artikler Nyhedshistorie Reportage Interview Baggrund

Avisens Genrer. Man skelner mellem informationsgenrer og opinionsgenrer: Information: Informative artikler Nyhedshistorie Reportage Interview Baggrund Avisens genrer Avisens Genrer Man skelner mellem informationsgenrer og opinionsgenrer: Information: Informative artikler Nyhedshistorie Reportage Interview Baggrund Opinion (betyder mening): Debatskabende

Læs mere

Afsluttende opgave Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman

Afsluttende opgave Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman Afsluttende opgave Kommunikation/it 16-05-2008 Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman Indledning I denne afsluttende opgave har fået vi et emne for og nogle under emner vi kan vælge imellem fx markedsføring,

Læs mere

KomDag 14 Sådan sætter vi dagsorden! Rasmus Emborg Chefredaktør, adm. direktør

KomDag 14 Sådan sætter vi dagsorden! Rasmus Emborg Chefredaktør, adm. direktør KomDag 14 Sådan sætter vi dagsorden! Rasmus Emborg Chefredaktør, adm. direktør Avisen.dk ApS A-Pressen A/S (Aktuelt, MetroXpress, reklamebureau, nyhedsbureau m.m.) Freeway A/S (Dating.dk, Lejebolig.dk,

Læs mere

Netværket Dagbladene. Formandens mundtlige beretning for 2017

Netværket Dagbladene. Formandens mundtlige beretning for 2017 Netværket Dagbladene Formandens mundtlige beretning for 2017 Netværket Dagbladenes ordinære netværksmøde onsdag den 16. maj 2018 1 Indledning Tak for ordet. Og tak fordi I er kommet her til det fjerde

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Mænd med lange uddannelser skriver debatsiderne

Mænd med lange uddannelser skriver debatsiderne 1 Mænd med lange uddannelser skriver debatsiderne Notat om uddannelse og køn i de danske debatsektioner De mennesker, der skriver debatindlæg i de store landsækkende medier, har ikke meget til fælles med

Læs mere

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren.

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 161 Offentligt Preben Sepstrup Kommunikation & Medier Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Baggrund

Læs mere

VINCENT HENDRICKS: VI ER NØDT TIL AT DROPPE DET MEGET LEMFÆLDIGE FORHOLD TIL INFORMATION

VINCENT HENDRICKS: VI ER NØDT TIL AT DROPPE DET MEGET LEMFÆLDIGE FORHOLD TIL INFORMATION VINCENT HENDRICKS: VI ER NØDT TIL AT DROPPE DET MEGET LEMFÆLDIGE FORHOLD TIL INFORMATION 08.12.2013 Hvis man har et alt for lemfældigt forhold til sandhed, så har man også et alt for lemfældigt forhold

Læs mere

7DOHY/2 VQ VWIRUPDQG7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU SNWYHGWDJHOVHRPQ\UHJLRQDORJORNDOWY UIDJOLJ VWUXNWXU Da vi i sommeren 2002 spurgte jer i de lokale fagforeninger om, hvad grunden er til, at I er medlem af LO-amter

Læs mere

Pendlermåling Øresund 0608

Pendlermåling Øresund 0608 Pendlermåling Øresund 0608 DAGENS PROGRAM INDHOLD Konklusioner Hvem pendler og hvorfor? Medievaner Tilfredshed med medierne/ Hvad mangler pendlerne 2 FORMÅL OG METODE Undersøgelsens primære formål er at

Læs mere

Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Radio- og tv-nævnet

Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Radio- og tv-nævnet Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Organisation/virksomhed: Respondent navn og titel: Mads Bryde Andersen, formand Dato for interview: Del 1 og 2: 10-05-2016. Del 3: 12-05-2016 Formanden for Radio-og

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

SUNDHEDSAGENDA 2015 - kort version Download den fulde version på: www.yougov.dk/sundhedsagenda2015. DKF 21. oktober 2015

SUNDHEDSAGENDA 2015 - kort version Download den fulde version på: www.yougov.dk/sundhedsagenda2015. DKF 21. oktober 2015 SUNDHEDSAGENDA 2015 - kort version Download den fulde version på: www.yougov.dk/sundhedsagenda2015 DKF 21. oktober 2015 Om undersøgelsen Om undersøgelse Undersøgelsen er baseret på interview med 1508 repræsentativt

Læs mere

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune:

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Jeg skriver, da jeg er bekymret over kommunens plan om at opsætte vindmøller i Jernbæk og Holsted N. Som

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Profil af metroxpress læsere. 1. Halvår 2015

Profil af metroxpress læsere. 1. Halvår 2015 Profil af metroxpress læsere 1. Halvår 2015 Danmarks mest læste dagblad Antal læsere, dagligt, i 1.000 Side 2 DK ØST VEST 514.000 308.000 206.000 BT 137.000 83.000 55.000 Berlingske 188.000 164.000 25.000

Læs mere

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet København den 1. november 2005 Opslag om 50 % finansiering af to phd.-stipendier af forskningspuljen om public service-medier Regeringen

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk/medieudviklingen

Læs mere

Gør din forening kendt

Gør din forening kendt Gør din forening kendt Skal lokale jagtforeninger mere i medierne? 23-02-2017 1 Dagsorden Min baggrund Hvorfor arbejde med synlighed og presse? Hvordan står det til med jeres synlighed i pressen? Hvad

Læs mere

Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark.

Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark. Q&A Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark. Resam tilvejebringer herudover fakta og viden samt understøtter

Læs mere

Konference om public service forskning d. 28. janauar 2009

Konference om public service forskning d. 28. janauar 2009 Jens Thorhauge, Direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier Konference om public service forskning d. 28. janauar 2009 Velkommen til konferencen Public service- de 10 bud. På vegne af Radio- og tv-nævnet

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

Runde 2: November 2014

Runde 2: November 2014 Runde 2: November 2014 INDHOLD Metode Forbrugeradfærd Mærkekendskab Mærkeevaluering Opsummering Målgruppestudie METODE Formål: At måle opfattelse og overvejelse af Cphbusiness, med hensigt på at kunne

Læs mere

Kommunikation/IT A-niveau. VUC Roskilde, Rmedie14 Ditte & Lasse

Kommunikation/IT A-niveau. VUC Roskilde, Rmedie14 Ditte & Lasse Indledning Mediehuset overvejer at lave et ungdomsmagasin til uddannelsesinstitutionerne men ønsker et større kendskab til målgruppen, før de går videre med projektet. Ungdomsmagasinet er tiltænkt unge

Læs mere

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Modstand og indvendinger mod kontakt med pressen Journalisterne er så negative Pressen

Læs mere

Undersøgelse om danskernes mobilvaner

Undersøgelse om danskernes mobilvaner t Undersøgelse om danskernes mobilvaner Danmarks Radio 2. dec 2015 AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Frekvenser... 3 2. Kryds med køn... 24 3. Kryds med alder...

Læs mere

AVIS/PRINT HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

AVIS/PRINT HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 2018 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN AVIS/PRINT HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X AVIS/PRINT Introduktion Kapitlet Avis/print er struktureret

Læs mere

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Lektor Karsten Pedersen, Center for Magt, Medier og Kommunikion, kape@ruc.dk RUC, oktober 2014 2 Resume De nye breve er lettere

Læs mere

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 NATIONAL RAPPORT DANMARK Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark Standard Eurobarometer 70 / Efterår 2011 TNS Opinion & Social EU s initiativer

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Anmodning om at blive optaget på ministeriets aktstykke vedr. tips- og lottomidlerne

Anmodning om at blive optaget på ministeriets aktstykke vedr. tips- og lottomidlerne Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 155 Offentligt SAML tlf. 9813 9681 Kulturminister Uffe Elbæk Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Sendt per mail til min@kum.dk Aalborg, den 13. november

Læs mere

Presseguide til ph.d.-stipendiater

Presseguide til ph.d.-stipendiater Presseguide til ph.d.-stipendiater Udgivet af Forskerskole Øst Gitte Gravengaard Forord Når man lige har afleveret sin ph.d.-afhandling, er det første, man tænker på, sjældent, hvordan man får formidlet

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 2010

Regnskabsmeddelelse 2010 Regnskabsmeddelelse 2010 Historisk godt år for JP/Politikens Hus JP/Politikens Hus fik i 2010 et overskud på 267,1 mio. kroner før skat. Det er en fremgang på 197,5 mio. kroner i forhold til året før.

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne.

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. 0 Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. Præcis, troværdig og målrettet kommunikation er en forudsætning for at leve op til vores mål, og derfor

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

DEMOKRATI OG DELTAGELSE

DEMOKRATI OG DELTAGELSE DEMOKRATI OG DELTAGELSE Arne Juul, Slagelse Boligselskab Ønsket om øget inddragelse Mange taler om det, men færre gør noget ved det. Mange har ønsket om det, men færre ved hvordan de skal gøre det. Hvordan

Læs mere

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier.

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier. Indledning Explora har i foråret 2005 udført en instrumentalitetsanalyse for De Lokale Ugeaviser. Formålet med instrumentalitetsanalysen er at beskrive, hvordan danskerne læser ugeaviserne, og hvorfor

Læs mere

Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget

Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget Jens Otto Kjær Hansen 9:07 AM (17/3-2015) to, Thomas Kære Jeg overlader det 100 % hvad du mener der skal skrives og indestår på ingen måde for hvad du skriver,

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

Brugertest af folkeskolen.dk

Brugertest af folkeskolen.dk Folkeskolen.dk Brugertest af folkeskolen.dk Undersøgelsen er udført af Peytz Analyse via en exit-pop på folkeskolen.dk. Undersøgelsen blev foretaget fra d. 2. juni 14. juni 2010. I alt har 818 gennemført

Læs mere

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Trine Bille Associate Professor, Ph.D. Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Copenhagen Business School Udvalget om den fremtidige offentlige

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Jobindex Kundetilfredshed 2010

Jobindex Kundetilfredshed 2010 Jobindex Kundetilfredshed 2010 1. Kundetilfredshedsundersøgelse hos Jobindex 2010 I efteråret 2010 gennemførte Jobindex en online spørgeskemaundersøgelse blandt vores 1000 største kunder, der skulle belyse,

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

Post. Oprettet den 08-09-2013 21:03 af Kirsten Mikkelsen Nyt dokument

Post. Oprettet den 08-09-2013 21:03 af Kirsten Mikkelsen Nyt dokument Journalnummer Landzonetilladelser Peter Dan Brounbjerg Jeppesen;Peter Bonnens Vej 105;7430 Ikast Dokumenttitel Afslag på ansøgning om landzonetilladelse til etablering af et redskabsskur, Vester Moselundvej,

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Via Ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Læs mere om Via Ritzau på ritzau.dk/home/via-ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Af Ritzau Fokus Hvad er det, der gør, at en

Læs mere

Medieanalyse. Omtalen af ny akuttelefon i Region Sjælland. August-november 2011

Medieanalyse. Omtalen af ny akuttelefon i Region Sjælland. August-november 2011 Medieanalyse Omtalen af ny akuttelefon i Region Sjælland August-november 211 Nøgletal Omtale af akuttelefonen: Antal, læsertal og estimeret annonceværdi Antal Positive Neutrale Negative Bruttolæsertal

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

MX-LÆSER PROFIL. Index Danmark/Gallup 1. og 4. kvt. 2015

MX-LÆSER PROFIL. Index Danmark/Gallup 1. og 4. kvt. 2015 MX-LÆSER PROFIL Index Danmark/Gallup 1. og 4. kvt. 2015 Danmarks mest læste dagblad Antal læsere, dagligt, i 1.000 Side 2 512 150 181 134 243 307 BT Berlingske Ekstra Bladet Politiken Kilde: Index Danmark/Gallup

Læs mere

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 DANSKERNE FORETRÆKKER VALGKAMP PÅ TV FREM FOR BESØG VED HOVEDDØREN SOCIALE MEDIER KAN FÅ BETYDNING FOR UDFALDET AF VALGET VALGPLAKATER

Læs mere

ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 "REP-PIXI"

ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 REP-PIXI ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 "REP-PIXI" 1 Forord Et repræsentantskabsmøde er på mange måder en meget formel ting. Netop derfor kan det være svært at finde rundt i det hele. Hvordan hænger tingene indbyrdes

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Talepapir til inspirationsoplæg for debatcafe på Decemberkonferencen 2011

Talepapir til inspirationsoplæg for debatcafe på Decemberkonferencen 2011 Talepapir til inspirationsoplæg for debatcafe på Decemberkonferencen 2011 Ved Hans Stavnsager, HAST Kommunikation I modsætning til mange andre brancher har frivillighedsområdet succes i disse år. Vi nærmer

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

Læsere af Socialrådgiveren

Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge til Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge foretaget i perioden 3.-24. maj 2011 724 har gennemført besvarelsen Konglomeratet. Klosterport 4E, 4. sal. 8000 Århus C. Tlf. 36968719. Mobil 28877819.

Læs mere

Forandringsprocesser i demokratiske organisationer

Forandringsprocesser i demokratiske organisationer Forandringsprocesser i demokratiske organisationer 4 nøgleudfordringer Af Tor Nonnegaard-Pedersen, Implement Consulting Group 16. juni 2014 1 Bagtæppet: Demokratiet som forandringsmaskine I udgangspunktet

Læs mere

Planchestatistik. Antal plancher: 59. Fordelt på 27/M og 30/K. Aldersgrupper (12-15 og 16-19 år) Fordeling på K:

Planchestatistik. Antal plancher: 59. Fordelt på 27/M og 30/K. Aldersgrupper (12-15 og 16-19 år) Fordeling på K: Planchestatistik Antal plancher: 59 Fordelt på 27/M og 30/K Aldersgrupper (12-15 og 16-19 år) Fordeling på K: 12-15 år antal plancher: 17 = 30% 16-19 år antal plancher: 13 = 2 Fordeling på M: 12-15 år

Læs mere

Bliv annoncør i Plastindustriens medier

Bliv annoncør i Plastindustriens medier Bliv annoncør i Plastindustriens medier Priser for 2013/2014 Side 3: Annoncering på print Side 4: Annoncer i nyhedsbreve Side 5 og 6: Annoncer på hjemmeside Side 7: Massiv eksponering i kortere perioder

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier KMD Analyse Maj 2014 VEJEN TIL EU GÅR VIA TV KLASSISKE MEDIER SLÅR DE NYE SOCIALE MEDIER MED FLERE LÆNGDER VALGPLAKATER:

Læs mere

BAR Jernbanekampagne 2009 kampagnen

BAR Jernbanekampagne 2009 kampagnen BAR Jernbanekampagne 2009 kampagnen Problembaggrund Togpersonalets arbejdsmiljø påvirkes i stigende grad af passagernes opførsel Konsekvens: Sygemeldinger Længerevarende fravær Utryg arbejdsplads Målsætningen

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk?

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? 0-3 mdr. 3 13% 3-6 mdr. 4 17% 6-12 mdr. 3 13% 1-2 år 7 30% mere end 2 år 6 26% Hvordan blev du bekendt med foreningen? Internettet 18 78% mund til mund

Læs mere

SUNDHEDSAGENDA 2015. DKF 21. oktober 2015

SUNDHEDSAGENDA 2015. DKF 21. oktober 2015 SUNDHEDSAGENDA 2015 DKF 21. oktober 2015 Om undersøgelsen Om undersøgelse Undersøgelsen er baseret på interview med 1508 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden

Læs mere

Dansk Finansservice Danske Aktier. Ekstra-mail - Handler Dansk Finansservice med rettidig omhu?

Dansk Finansservice Danske Aktier. Ekstra-mail - Handler Dansk Finansservice med rettidig omhu? Analyse og data pr. 30. september 2015. Udsendt den 23. oktober 2015. Ekstra-mail - Handler med rettidig omhu? Der ses meget få tab på over 20 procent, mens mange aktier mere end fordobles i værdi før

Læs mere

I det følgende er der en gennemgang af målene med TPL og de opnåede resultater.

I det følgende er der en gennemgang af målene med TPL og de opnåede resultater. Indledning og resultater Berlingske Tidendes projekt Tættere på læserne (i daglig tale forkortet til TPL) blev iværksat i januar 2003. Arbejdet resulterede i en omlægning af avisen i november 2003, hvor

Læs mere

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V 26. oktober 2018 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Sendt pr. mail til Radio24syv Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Marie Frank-Nielsen

Læs mere

Post. Journalnummer 20.00A Forvaltning Børne- og Kulturområde

Post. Journalnummer 20.00A Forvaltning Børne- og Kulturområde Journalnummer 20.00A Forvaltning Børne- og Kulturområde Kultur og Fritid Dokumentdato 02-09-2014 Bjarne Ohn;Emil Møllesgade 28B, 1. sal th.;8700 Horsens Dokumenttitel Svar på ansøgning om tilskud til kunstudstilling

Læs mere

STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1. Strategi- og handlingsplan

STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1. Strategi- og handlingsplan STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1 Strategi- og handlingsplan 2010-2014 STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 2 Forord Bestyrelsen for Forsikring & Pension vedtog i september 2009 en revideret

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

Jyllands-Posten præsenterer..

Jyllands-Posten præsenterer.. præsenterer.. Tour holder læserne up-to-date med det vigtigste inden for bil, båd og camping. Et miks af nyheder, tests, råd og oplevelseshistorier er hovedingredienserne i Tour, ligesom fantastiske biler

Læs mere

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013 Kommunerne og valgdeltagelsen Kommuna Den 19. november 2013 er der kommunalvalg. Det er vigtigt, at så mange som muligt tager del i demokratiet den dag. Derfor opfordrer

Læs mere

Journalister i Danmark

Journalister i Danmark Landerapport Journalister i Danmark Morten Skovsgaard, Arjen van Dalen, Syddansk Universitet 7. februar 2017 Journalisters baggrund Den typiske danske journalist er midt i 40 erne og har en bachelorgrad

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere