DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG KL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG KL"

Transkript

1 Landsforeningen SIND DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG KL STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, VANLØSE TLF FAX GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT SAGER TIL BEHANDLING 143 ORIENTERING FRA SEKRETARIATET 144 DEN POLITISKE SITUATION 145 BUDGETSTATUS 146 KONCERNREGNSKAB 147 FUNDRAISINGSTRATEGI 148 STATUS PÅ REORGANISERING AF SINDs STRUKTUR 149 SINDS FREMTIDIGE ORGANISATION 150 OM BISIDDERORDNINGEN 151 NYT FRA SINDRÅDGIVNINGEN 152 MØDEPLAN HB + DL HB-MØDET DEN 23. OG SAGER FREMTVUNGET AF UDVIKLINGEN 155 NYT FRA UDVALGENE 156 TILBUD OM MØDER, KONFERENCER OG HØRINGER 157 DIVERSE EFTERRETNINGSSAGER OG EVENTUELT

2 Landsforeningen SIND Dagsordenens punkter udarbejdes efter følgende retningslinjer: a. Identifikation af punktet, journal nr. Stikordsoverskrift Kort beskrivelse Fortegnelse over bilagsmateriale b. Tidligere DL/FU/HB behandling af sagen med henvisning til tidligere dagsordenspunkt (hvis flere end 5 henvisninger anføres kun for det seneste år) c. Sagsfremstilling d. DL s indstilling/vedtagelse e. Sekretariatets evt. efterfølgende bemærkninger f. HB s vedtagelse. DL-dagsorden (åben + evt. lukket, inkl. bilag) sendes senest 7 dage før mødet til DL s medlemmer. Åben + evt. lukket DL-dagsorden inkl. vedtagelser sendes senest 10 dage efter mødet til DL s medlemmer. Åben DL-dagsorden inkl. vedtagelser sendes senest 10 dage efter mødet til øvrige HB-medlemmer og kreds- og lokalforeningsformænd og udvalgsformænd. Dagsordensbilag omdelt på mødet sendes til fraværende DL-medlemmer. Lukkede dagsordener og oplysninger i disse skal behandles fortroligt. Lukkede dagsordener indeholder købs/salgstilbud og sager, der berører personers private eller privatøkonomiske forhold samt sager, der bør være fortrolige i forhold til andre organisationer m.v.

3 Landsforeningen SIND Mødedeltagere: Knud Kristensen, Kristian Bennedsen, Ingelise Svendsen. Sekretariat: Ole Riisgaard, Helene Kemp under punkterne 147, 148, 149, 150 a. DL pkt Jnr.: GODKENDELSE AF DAGSORDEN Bilag: Menneskerettighedsinstituttets invitation til møde. c. Mødet begyndes kl med et besøg fra Institut for Menneskerettigheder (DIHR). Besøget sker på foranledning af menneskerettighedsinstituttet. Sekretariatschefen har tidligere pr. mail ( kl. 10:14) fremsendt instituttets invitation. Sekretariatet har meddelt instituttet, at SIND især gerne vil fokusere på anvendelse af tvang i psykiatrien. d. Deltagere fra menneskerettighedsinstituttet: Dennis Sørensen (DS), jurist i ligebehandlingsafdelingen Maria Ventegodt Lisberg (MVL), jurist, chef for ligebehandlingsafdelingen. MVL og DS indledte med at præsentere sig og deres arbejde. DIHR overvåger i f.t. FNs menneskerettighedskonvention og andre konventioner, bl.a. FNs handicapkonvention. De har tidligere haft rundbordssamtaler med mange organisationer samtidigt, men tager nu på individuelle besøg. Det er naturligvis forskelligt, hvor stort udbytte organisationerne har af møderne, men det er aldrig til at sige på forhånd. DIHR vil gerne øjne for konventioners muligheder, p.t. især handicapkonventionen. Knud K bemærkede, at SIND allerede har haft gode kontakter med DIHR, f.eks. i f.t. civilsamfundsrapportarbejdet i DH-regi om Danmark forhold til Handicapkonventionen. SINDs erfaring er i øvrigt, at der i kommunerne er der stor uvidenhed om handicapkonvention. Og om at psykiatri er omfattet. SIND rejste følgende emner, der hver især blev drøftet kort:

4 Landsforeningen SIND Tvang overfor mindreårige. Stedfortrædende samtykke fra forældre i stedet for anvendelse af psykiatriloven. Lovligt? Børnekonvention? Barnet mister klagemulighed. Endvidere om retspsykiatri: Anbringelsesdømte beholdes ofte frihedsberøvede selvom der ikke længere er en behandlingsmæssig grund til det. Det sker af hensyn til retsfølelsen. Vold mod embedsmand fører i stigende grad til politianmeldelse og foranstaltningsdomme. Retten til at blive rask: at komme fri af diagnoser. Forsikringer for folk med diagnoser. DS spurgte til, hvordan retspsykiatrien havde været behandlet i psykiatriudvalget: Knud K sagde, at udvalget havde efterlyst klarhed på området, men generelt ikke havde behandlet emnet indgående i sin rapport, da Justitsministeriet (JM) ikke havde været med i udvalget. Der er en anbefaling fra udvalget om, at der skal komme et udvalg om retspsykiatri. Der har tidligere været et udvalg under danske regioner. Der vil komme et regeringsudvalg om retspsykiatri. JM er meget straforienteret. JM er træge mht handicapkonventionen. DIHR vil gerne være med i et udvalg om retspsykiatrien. SIND foreslog, at de to organisationer skal kræve hinanden med i udvalget, når tiden kommer. Ingelise S spurgte om DIHR mener, at psykiatriloven er i modstrid med FNs handicapkonvention. DS svarede, at DIHR bevidst var forsigtige med at kommentere dette spørgsmål, men at det tror jeg personligt ikke, at den er generelt. Der var enighed om, at opgaven vedrørende dette emne er, at bringe loven i mere generel overensstemmelse med handicapkonventionen.

5 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: ORIENTERING FRA SEKRETARIATET Bilag: Justeret udgave af organisationskonsulentens opgavebeskrivelse. c. Sekretariatslederen gennemgår de væsentligste aktuelle sager i sekretariatet. Blandt disse er bl.a.: Ansættelse af økonomimedarbejder. Konkretisering af organisationskonsulentens opgaver, jf. bilag. Prioriteringer for kommunikationschefens opgaver i den nærmeste fremtid. Sidste nyt om flytning. Eventuelle forhold vedrørende SIND Ungdom. DOFs dialogmøde i Odense 30. oktober Andet. d. 1. Økonomimedarbejder. DL udtrykte indledningsvis stor tak til Birgit Strøbechs mangeårige og meget professionelle indsats. Ole R. orienterede om, at efter en 2. samtale, har et enigt ansættelsesudvalg peget på Ilse Helene Vinther som ny økonomimedarbejder pr. 1. december Ilse Helene Vinther er uddannet i bankvirksomhed og er merkonom. Hun har haft en lang bankkarriere og har de sidste fem år været ansat i Døv-Blindeforeningen, der er medlem af DH og bor i DH-huset. DL godkendte ansættelsen. 2. Organisationskonsulent. Ole R. og Helene K. gjorde rede for den nye konkretiserede udgave af hendes opgavebeskrivelse (se bilag). Denne blev godkendt af DL. 3. Kommunikationschefens opgaver. Disse vil i den kommende tid blive snævret ind til primært være vedrørende SIND- Bladet og arbejdet med en ny hjemmeside. DL er enig heri. Det er stadig ambitionen at få en ny hjemmeside klart til 1. april Knud K. og Ole R. snarest muligt gennemgå tilbuddene med kommunikationschefen. 4. Flytning. Lejekontrakt er på vej. Flytning formodentligt i uge 7, Vedrørende SIND Ungdom Sekretariatschefen har indtryk af, at der sommetider kan være uklarhed om, hvordan SIND Ungdom hænger sammen med lokale SIND-afdelinger. DL har derfor bekræftet, at det er som følger:

6 Landsforeningen SIND Om SIND-Ungdom SIND-Ungdom er for de unge, af de unge. SIND Ungdom klubber ude i de store byer skal så vidt muligt startes, drives og ledes af de unge selv. Hjælp fra andre dele af SIND er selvfølgelig velkommen, men udgangspunktet er for de unge, af de unge. SIND Ungdom er en landsdækkende aktivitet, der ledes af en landsdækkende bestyrelse. De lokale SIND-Ungdom klubber referer til SIND-Ungdoms bestyrelse, ikke til de lokale SIND-afdelinger. Det er SIND-Ungdoms bestyrelse, der bestemmer over brandet SIND-Ungdom, dvs. f.eks. hvem, der kan kalde sig SIND-Ungdom. Det vil også sige, hvor man kan åbne nye SIND-Ungdom klubber. SIND-Ungdom har fået en 4-årig SATS-puljebevilling fra Socialministeriet til opstart af nye SIND Ungdom klubber. Bevillingen er hængt op på en række betingelser, som er beskrevet projektbeskrivelsen for SIND Ungdom, Social Inklusion SUSIprojektet. Socialministeriet skal fortløbende have dokumentation for, at pengene er brugt korrekt. SIND-Ungdoms bestyrelse har ansvaret for bevillingsanvendelse, også når pengene er fordelt ud i landet. SIND-Ungdoms bestyrelse har ansat en projektleder for SUSI-projekt. Andre personer, der er aflønnet af SUSI-projektets midler skal referere til projektlederen, der også på bestyrelsen vegne følger anvendelsen af andre SUSI-midler, dvs. dem der går til aktiviteter. De lokale klubber af SIND-Ungdom klubber er altså ikke underlagt de lokale SINDafdelinger. Men det er vigtigt, at de lokale SIND-Ungdom aktiviteter sker i forståelse med de lokale SIND-afdelinger. Det gælder især mht. at søge kommunale midler (f.eks. efter 18 i serviceloven). Her skal man sørge for ikke at gå hinanden i bedene. 6. DOFs dialogmøde i Odense 30. oktober Landsforeningens deltagelse er aflyst af praktiske grunde.

7 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: DEN POLITISKE SITUATION Ingen bilag. c. Lige nu befinder vi os i en situation - efter psykiatriudvalgets rapport. - efter psykiatritopmødet. - før psykiatriudspil fra regeringen. - under finanslovsforhandlingerne. - lige før kommunalvalget. DL kan på den baggrund drøfte den almindelige politiske situation, hvis man finder det fornødent. d. Knud K. orienterede: Nye penge til psykiatri kommer ikke på selve finansloven for 2014, men indgår i SATS- puljeforhandlinger. Sats-puljeforhandlingerne er p.t. brudt sammen. Regeringen vil for Sundhedsministeriet og Socialministeriet tilsammen bruge 100 mill. kr. p.a. på psykiatrien (i hver af 4 år). Venstre og Konservative siger 125 mill. kr. første år. VK vil have bindende mål for reduktion af tvang. Fokus er bæltefri afdelinger. Den nationale psykiatriplan fra regeringen kommer formentlig først efter nytår.

8 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: BUDGETSTATUS Bilag: 1.Budgetstatus 30. september Medlemsstatistik 30. september 2013 c. RESULTATOPGØRELSE Resultatet ultimo september viser et underskud på kr., hvilket er kr. bedre end forventet. Indtægter: Indtægterne udgør knap 4,1 mio. kr. og er kr. bedre end forventet. Kontingentindtægterne udgør kr. og er kr. mindre end budgetteret. Antallet af medlemmer ultimo september var Tilgangen af nye medlemmer i 2013 udgør 634, og 617 medlemmer er udmeldt. A conto udmelding 2013 fra Socialministeriets tips/lottopulje udgør 3,7 mio. kr. hvilket er kr. bedre end budgetteret. Arv/gaver udgør kr. og er kr. mindre end budgetteret. I boet efter Edith Hansen indgik et sommerhus, som blev solgt i juli måned for kr. Denne arv forventes ifølge bobestyrer at udgøre ca. 2 mio. kr., og bobestyrer regner med, at sagen afsluttes i I september modtaget SIND meddelelse om endnu en arvesag, som udgør ca. 3 3,5 mio. kr. Denne arvesag forventes først afsluttet i Derudover er vi indsat som legatar i et testamente, og beløbet udgør kr. Ultimo september var antallet af gavegivere 45. Udgifter: Udgifter før finansielle poster udgør kr. I forhold til budget har vi i perioden haft et mindre forbrug på kr. Lønudgifterne udgør ca. 1,3 mio. kr. og er kr. mindre end budgetteret. Møde- og udvalgsudgifter beløber sig til kr. Forbruget er kr. mindre end forventet. HB har afholdt 3 møder, og DL har afholdt 7 møder. Alle udvalg har i perioden afholdt møder. Administrationsomkostningerne udgør kr. og forbruget har været kr. mindre end forventet.

9 Landsforeningen SIND Udgifter til SIND bladet udgør kr. I perioden har der været fire bladudgivelser. Fra Bladpuljen har SIND i 2013 modtaget distributionstilskud på kr. Distributionstilskuddet for 2012 var kr. for højt og bliver modregnet i tilskuddet for Udgifter til oplysende arbejde beløber sig til kr. Forbruget er kr. mindre end forventet. Lønandele for sekretariatets rådgivning m.v. og kommunikationsrådgiverens arbejde med oplysende arbejde udgør henholdsvis kr. og kr. I perioden er der blevet layoutet og trykt informationsmaterialer m.v. for Udgifter til hjemmesiden beløber sig til kr. og dækker bl.a. abonnement på moduler til hjemmesiden. Aktiviteter udgør kr., og forbruget er kr. mindre end budgetteret. Mindre forbruget skyldes bl.a. at organisationskonsulenten først tiltrådte 1. august samt ekstern bevilling fra puljer/fonde til enkelte af aktiviteterne. Udgifterne til den landsdækkende rådgivning udgør kr. og dækker bl.a. tilskud til rådgivningerne i Odense, Hillerød og København samt serviceaftale og abonnement på rådgivningernes telefonanlæg. Presseudgifterne dækker Meltwater News 2013, leje af udstillingsvindue og 5% af lønudgiften til kommunikationschefen. Primo marts blev der afholdt grundkursus for rådgivere og bisiddere. 42 frivillige og ansatte deltog i kurset. Udgiften udgør kr. Udgiften dækkes delvist af Uddannelsespuljen. Udgifterne til Folkemødet på Bornholm beløber sig kr. Jascha Fonden støtter aktiviteten med kr. SIND Sommerhøjskole blev afholdt ultimo juni. Udgifterne udgør kr. SIND deltog i september i Carefestival. Udgifterne beløb sig til kr. Medio september blev der afholdt medietræning for 9 lokale tillidsfolk. Der er afregnet udgifter for kr. De øvrige foreningsudgifter udgør kr. og dækker kontingentandele til regioner, kredse og lokalafdelinger. De finansielle poster udgør kr. og er kr. mindre end budgetteret. Ultimo september er der optaget et urealiseret tab på værdipapirer på kr. BALANCE 31. SEPTEMBER 2013 Balancesummen er 20,2 mio. kr. Aktiver: Anlægsaktiver udgør 4,9 mio. kr., hvoraf 4,8 mio. kr. er bundne legater/værdipapirer. Omsætningsaktiver udgør 15,3 mio. kr. heraf udgør 14,4 mio. kr. værdipapirbeholdning, 0,5 mio. kr. tilgodehavender og 0,3 mio. kr. likvide midler.

10 Landsforeningen SIND Passiver: Egenkapitalen udgør 12,6 mio. kr., hensættelser 5,6 mio. kr. og kortfristet gæld 2 mio. kr. ESTIMAT 2013 Kolonnen viser et overslag over, hvordan sekretariatet skønner årsresultatet vil blive. Tallene er naturligvis behæftet med en betydelig usikkerhed, fordi der ikke kan tages højde for pludselige ændringer. Som nævnt forventer vi, at den ene arv kommer til udbetaling i Indtægterne fra arv, gave m.v. skønnes derfor at udgøre ca. 2,4 mio. kr., hvilket er 100 t kr. mindre end budgetteret. Beholdningen af værdipapirer er ikke reguleret. Også denne post kan der imidlertid ske en udvikling i resten af året. Danske Bank har oplyst, at Danske Invest Mix obligationer ikke udbetaler udbytte i år. De finansielle indtægter forventes derfor at blive ca. 192 t kr. mindre end forventet. Udgifterne forventes at udgøre 6,7 mio. kr., hvilket giver et mindre forbrug på knap 1 mio. kr. i forhold til budget. Lønudgifterne forventes at blive ca. 51 t kr. mindre end budgetteret. Årsagen er bl.a. at lønreguleringen blev mindre end forventet. Udgifterne til bladet forventes at blive 73 t kr. mindre end budgetteret. Årsagen er besparelse på trykudgifter til SIND bladet og et mindre forbrug af eksterne artikler. Vi forventer, at udgifter til Aktiviteter vil udgøre 0,8 mio. kr. Årsagen til mindre forbruget er bl.a.: Medlemskonference vil blive dækket af hensættelsen fra Jascha Fonden Grundkursus for bisiddere/rådgivere dækkes delvist af Uddannelsespuljen Udgifter til bisiddere dækkes delvist af PUF-puljen Folkemødet, Psykiatri Topmødet og Sindets Dag støttes delvist af Jascha fonden SIND Ungdom forventes ikke at have behov for tilskud fra landsforeningen, da aktiviteterne har eksterne bevillinger. Udgifterne til SIND Sommerhøjskole blev 51 t kr. mindre end budgetteret Som nævnt er estimatet særdeles usikkert, men hvis forudsætningerne holder, vil årsregnskabet vise et overskud på knap 1 mio. kr. Budgetstatus indstilles til DLs godkendelse. d. DL har godkendt budgetstatus og indstiller til HB, at budgetstatus godkendes. Det konstateres, at pga. ændringer omkring arv er forventet underskud på ca. 1 mill. kr. er vendt til forventet overskud på ca. 1 mill. kr.

11 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: KONCERNREGNSKAB Bilag: Koncernregnskab Diagrammer: indtægter/udgifter/bevillinger c. Koncernregnskabet 2012 viser et overskud på 2,2 mio. kr. I koncerntallene SINDs regnskab og projekter, kredse, lokalforeninger og SIND aktiviteter. Indtægterne udgør 40,2 mio. kr. De offentlige bevillinger udgør 27,1 mio. kr. hvilket svarer til 67,5 % af de samlede indtægter. De offentlige bevillinger er steget med ca. 7% fra 25,3 mio. kr. i 2011 til 27,1 mio. kr. i SIND skolerne er den aktivitet, som modtager de største bevillinger fra det offentlige. 38,9% af de samlede offentlige bevillingerne gives til SIND skolerne. Herefter følger rådgivningerne 24,3 % og SINDs væresteder, klubber og huse med 20,8 %. Udgifterne beløber sig til knap 38 mio. kr. Udgifterne til Aktiviteter og offentligt støttede projekter udgør 31,6 mio. kr. svarende til 83,2 % af de samlede udgifter. d. DL har godkendt koncernregnskab og indstiller til HB, at koncernregnskab godkendes. Det bør overvejes, hvordan koncernregnskab kan bruges mere aktivt/ illustrativt.

12 Landsforeningen SIND a. DL pkt FUNDRAISINGSTRATEGI Bilag: Fundraisingstrategi version 0.1 okt fra Helene Kemp. c. Sekretariatet (organisationskonsulenten) har udarbejdet en første version af en fundraisingstrategi, som DL bedes drøfte. d. DL har godkendt de indstillinger der er i notatet. De pågældende aktiviteter vil blive sat i gang af sekretariatet og HB orienteres på kommende møde. Der var følgende overvejelser i drøftelsen: Vi skal passe mht. at tilbyde medlemskab i forbindelse med rådgivning, jf. notatet pkt. a.3.2 Med hensyn til arv til SIND skal vi tale videre med Arnfinn T fra SIND-Kbh. om muligt samarbejde med Ret og Råd. Vi skal også se på om der er midler fra Nordisk Ministerråd, der kan søges. Senere også EU-midler. Vi skal overveje om SIND-Erhverv kunne have indtægtsdækket virksomhed.

13 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: 1-1 STATUS PÅ REORGANISERINGEN AF SINDs STRUKTUR Punktet skal ses i sammenhæng med pkt. om bisidder-ordningen. Bilag: 1. De 5 udkast til SIND-regionsvedtægter. 2. De 5 oversigter over inddelinger i lokalafdelinger. 3. Skematisk oversigt over materialet fra SIND-regionerne, sådan som organisationskonsulenten vurderer det. 4. (Beskrivelse af) Overgangsordningen. 5. Mail fra Kirsten Hove til HB m.fl. af 15. oktober 2013, kl. 10:38 Organisationskonsulenten deltager evt. under punktet. c. På HB-mødet den november 2013 skal HB Godkende SIND-regionernes vedtægter og arbejdsdeling ml. region og lokalafdeling (mht. lovlighed og efterlevelse af principper, samt tilse om der er nødvendig klarhed). Afgøre inddeling i lokalafdelinger, hvis regionens midlertidige bestyrelse ikke har kunnet blive enige. Fastsætte endelig fordeling af kontingentandele. Sekretariatet foreslår, at DL, efter en gennemgang fra sekretariatet, definerer: Hvis der er brug for det: En tilbagemelding til bestyrelserne, som de kan få hurtigst muligt inden HB-mødet. Indstillinger til HB. d. Der er generelt tilstrækkeligt materiale til, at HB kan afslutte regionernes vedtægter m.v. på HB-mødet den november d.å. Organisationskonsulenten vil kontakte hver af regionerne med en række mindre præcisionsforslag, som kan laves inden udsendelse til HB. Derefter udsendes en større pakke til HB med alle vedtægtsforslag, notater mv.

14 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: SINDS FREMTIDIGE ORGANISATION Bilag: Mail fra Kim Kjeldgaard, videresendt fra KK til DL/Ole R kl. 08:48. c. HB-medlem Kim Kjelgaard har i forbindelse med den nye organisationsstruktur fremsendt en anmodning om, at HB tager sig tid til at diskutere, hvordan vor organisation forventes at fungere i praksis og ideelt fremover. Til diskussion ønskes 3 punkter: 1. Hvilke funktioner/roller/ -ansvar har vi personligt som HB-medlemmer, DLmedlemmer og sekretariat i den nye organisationsmodel? 2. Hvordan skal samspillet, kommunikationen og dialog være og fungere mellem specielt disse dele af vor organisation, og hvordan med samspillet, kommunikationen og dialog mellem dem og andre dele af vor organisation, f.eks. udvalg og aktiviteter som bl.a. bisidderne og SIND-nettet. Hvordan skal det blive for at det kan fungere ideelt? 3. Hvordan kan vi fremover i HB, DL og i SINDs sekretariat sikre en god/tæt kommunikation og dialog med vore lokalafdelinger, regionskredse og medlemmerne i vor organisation. Når disse spørgsmål ønskes diskuteret, er det på baggrund af, at vi har fået en ny organisationsstruktur. Vi har den formaliseret på papir, men vi har ikke haft en grundig dialog/diskussion af, hvordan vi personligt eller som medlem af HB, DL, Udvalg eller aktivitet nu vil tage ejerskab af denne. d. DL besluttede at sætte Kim Ks forslag på HB-dagsordenen. Sekretariatet kontakter Kim K. og aftaler processen frem til HB-mødet.

15 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: 27-5 OM BISIDDERORDNINGEN Punktet skal ses i sammenhæng med punktet om SINDs reorganisering og pkt. om rådgivningen. Bilag: 1. Referat af HB-møde den vedrørende bisidderordningen. 2. SINDs puljeansøgning (som blev bevilget) til PUF-midler til SINDs bisidderordning i c. Sekretariatet er bedt om at komme med nogle udredninger og indspark til et eftersyn af bisidderordningen. Der er til en start konstateret følgende: 1. Ifølge referatet af HB-møde refererer bisiddere til formændene for kredsene (de 16 kredse). Dette fastslået efter forslag fra Kirsten Hove. Dette sammen med landsmøde og HBs beslutning om reorganisering - må betyde, at de midlertidige bestyrelser for SIND-regionerne kan placere opgaven enten i SIND-regionen eller i SIND-lokalafdelingerne. MEN der er ikke hjemmel til, at de midlertidige bestyrelser i SIND-regionerne kan skubbe opgaven opad til landsforeningen. 2. Landsforeningen SIND har i 2013 fået kr. i PUF-midler til et projekt, der skal styrke bisidderordningen. Disse penge er ubrugte. Organisationskonsulenten er ved at skrive en ansøgning om at få bevillingen udskudt til Det indstilles, at DL ud fra dette drøfter, hvordan vi kommer videre med bisidder ordningen. Problematikken skal ses i sammenhæng med reorganiseringen og fremtidige ønsker til rådgivningen. d. DL besluttede, at man sammen med AKU vil foreslå HB, at der nedsættes et udvalg, der til HB-mødet i marts 2014 kan fremlægge forslag til bisidderordningens fremtidige organisatoriske ophæng, ordningen indhold m.v.

16 Landsforeningen SIND a. DL pkt NYT FRA SIND-RÅDGIVNINGEN Punktet skal også ses i sammenhæng med punkt om bisidderordning og reorganisering. Bilag: Referat af møde mellem rådgivningerne, næstformand KB og sekretariatschef onsdag den 18. september c. Da KB ikke var tilstede ved sidste DL-møde kan forholdene lige vendes igen. Det skal også ses i lyset af, at rådgivningerne i Odense og Århus er ved at få nye chefer, og i f.t., at fra den landsdækkende rådgivning København har sekretariatschefen modtaget følgende fra Kim B.: Kære Ole Jeg overtager arbejdet med DLT fra Arnfinn, rettere genindtræder i gruppen, da jeg var med fra starten af. Da jeg imidlertid ikke kan mødes fredage og det næste møde vist er en fredag, er det muligt, at Arnfinn tager det. Men vær venligst obs. på, at jeg kun kan mødes mandage - torsdage fremover, hvis det er dig, der er mødeleder/-indkalder. Jeg har brug for lige at få opsummeret følgende: - så vidt jeg forstår, er der ingen egentlig ledelse af DLT lige nu, måske lige bortset fra af en slags kollektiv ledelse (rådgivningernes ledere)? - er der et formål med DLT-møderne, hvor rådgivningslederne deltager? jeg deltager gerne i møder, men det er en hel arbejdsdag, der går eller mere og - med al respekt - det synes mig, at det er de samme problememner, der diskuteres og den samme løsning, der mangler (ledelse, dvs. nogen, der skærer igennem og siger, at sådan er det og den vej, skal vi gå) Mange hilsner Kim - leder, Kbh. Cc. Arnfinn Bemærk, at næste møde mellem rådgivningslederne og sekretariatschefen er fredag den 29. november 2013, dvs. 2 dage efter næste DL-møde. d. Kristian B og Ole R vil på det kommende møde med rådgivningerne den 29. november 2013 lægge op til en afklaring af mødernes formål, styringsforhold mv.

17 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: MØDEPLAN FOR 2014 Bilag: Udkast til mødeplan c. DL anmodes om at tage stilling til den foreslåede mødeplan for 2014 samt komme med forslag til, hvor HB-møderne skal afholdes, idet vi jo har mulighed for at afholde disse i DH-huset. d. DL godkendte forslag til DLs mødedatoer og videresender forslag til HB-møderne som de foreligger i udkastet til mødeplan.

18 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: HB-MØDET DEN 23. OG c. Opmærksomheden henledes på, at det næste møde i HB er aftalt til et 2-dages møde, som vil blive afholdt på Comwell Middelfart a-s november Til HB-mødet kan der være følgende punkter til behandling: 1. Orientering fra Daglig Ledelse 2. Budgetstatus 3. Status på reorganisering 4. Den politiske situation, på 2 niveauer: På landsplan. Efter kommunalvalget. Hvordan bruger SIND sine positioner bedst muligt. 5. Fastsættelse af mødedatoer og sted for Diverse efterretningssager og eventuelt 7. Sager fremtvunget af udviklingen. 8. Fundraisingstrategi? 9. Særlige oplæg besøg udefra? DL anmodes om at tage stilling til, hvem deltagerkredsen udover HB skal være samt indholdet på HB-mødet. d. DL nåede ikke på mødet at fastlægge dagsordenen for HB, men har efterfølgende udarbejdet dagsordenen, der er udsendt ved udsendelse af dette referat. Alle ovenstående punkter indgår i HB-dagsordenen.

19 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: SAGER FREMTVUNGET AF UDVIKLINGEN c. Sekretariatet har umiddelbart en ansøgning til Rindoms m.fl. legat om kr. til dækning af deltagelse i konference. d. Ansøgningen afslås.

20 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: 6-1 NYT FRA UDVALGENE Bilag: Referat af møde i Pårørendeudvalget den er udsendt pr. mail c. Der er møde i aktivitets- og kursusudvalget den 26. oktober Der er møde i brugerudvalget den 26. oktober Der vil muligvis komme et udkast til kommissorium herfra. (de 2 udvalgsmøder foregår samtidigt, begge på Stoppestedet i Odense) d. Mødet i AKU blev udskudt. Kristian K. og Ole R. deltog i brugerudvalgets møde. Mødet forløb godt og udvalget er ved at finde sine ben og et kommissorium er på vej.

21 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: 013 TILBUD OM MØDER, KONFERENCER OG HØRINGER Bilag: Oversigt over alle invitationer eftersendes mandag den 28. oktober c. d. Punktet blev ikke nået.

22 Landsforeningen SIND a. DL pkt Jnr.: DIVERSE EFTERRETNINGSSAGER OG EVENTUELT c. 1. Sekretariatet har bevilget overflytning af: *Johnna og John Dunsø fra Vestegnens Lokalforening til Rødovre Lokalforening * Gunnar Martinussen fra Ringkøbing Kreds til Ribe Kreds. * Anne Heinfelt fra Vestegnens Lokalforening til Frederiksberg Kreds. * Helge Mogensen og Mette Rasmussen, begge København, er oprettet som medlemmer under Bornholms Kreds u.h.t. familiemæssige relationer 2. Ingelise Svendsen er på SINDs vegne blevet bestyrelsesmedlem Asger M. og Grete Elisabeth Hirsprungs Fond, yder støtte til kvinder, der har været i misbrug eller har været ramt af psykisk sygdom. d. DL tog dette til efterretning.

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 31.07.2013 KL. 10.00 15.00

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 31.07.2013 KL. 10.00 15.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 31.07.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 101 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 27.11.2013 KL. 10.00 15.00

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 27.11.2013 KL. 10.00 15.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 27.11.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 158 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN KL SØNDAG DEN KL

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN KL SØNDAG DEN KL Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN 23.11.2013 KL. 11.00 SØNDAG DEN 24.11.2013 KL. 16.00 STED: COMWELL MIDDELFART KARENSMINDEVEJ 3, 5500 MIDDELFART TLF.

Læs mere

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN 14.09.2013 KL. 11.00 16.00

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN 14.09.2013 KL. 11.00 16.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN 14.09.2013 KL. 11.00 16.00 STED: SEVERIN KURSUSCENTER SKOVSVINGET 25, 5500 MIDDELFART TLF. 6341 9100 1251 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 25.09.2013 KL. 10.00 15.00

DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 25.09.2013 KL. 10.00 15.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN OG VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 25.09.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 130 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 21.08.2013 KL. 10.00 15.00

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 21.08.2013 KL. 10.00 15.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 21.08.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 116 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 15.05.2013 KL. 10.00 15.00

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 15.05.2013 KL. 10.00 15.00 Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 15.05.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 80 GODKENDELSE

Læs mere

Årsrapport for. SIND Landsforeningen for psykisk sundhed

Årsrapport for. SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Årsrapport 2016 for SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Sekretariatet Side 1 Afgrænsning: I runde tal er SINDs omfang ca. seks gange større, end dette årsregnskab viser. De følgende sider omfatter

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: /07 Dato: 14. juni 2007 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Onsdag, den 20. juni 2007 kl. 1630 Sted: Nymindegab Kro Medlemmer: Peter Christensen Hans Peter Geil (afbud) Erwin

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG KL

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG KL Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR DAGLIG LEDELSES MØDE ONSDAG 30.01.2013 KL. 10.00 15.00 STED: SEKRETARIATET JERNBANE ALLE 45, 3. 2720 VANLØSE TLF. 3524 0750 FAX 3536 1136 43 GODKENDELSE

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN KL

DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN KL Landsforeningen SIND - 1 - DAGSORDEN MED VEDTAGELSER FOR HOVEDBESTYRELSESMØDE LØRDAG DEN 09.06.2012 KL. 11.00 16.00 STED: SEVERIN KURSUSCENTER SKOVSVINGET 25, 5500 MIDDELFART TLF. 6341 9100 1192 GODKENDELSE

Læs mere

Medlemmerne af PR-udvalget. Landsforeningen og Sophie Pucill, til orientering. 8. januar PR-udvalgets møde den 8.

Medlemmerne af PR-udvalget. Landsforeningen og Sophie Pucill, til orientering. 8. januar PR-udvalgets møde den 8. Medlemmerne af PR-udvalget Landsforeningen og Sophie Pucill, til orientering 8. januar 2009 PR-udvalgets møde den 8. januar 2009 Til stede var: Lennart Karlin (LK), Ingelise Svendsen (IS), Lars Bo Christensen(LBC),

Læs mere

Referat af generalforsamling DAF Lokalforeningen Københavns Vestegn

Referat af generalforsamling DAF Lokalforeningen Københavns Vestegn Referat af generalforsamling DAF Lokalforeningen Københavns Vestegn * Ordinær generalforsamling 25. marts 2015. DAGSORDEN 1. Valg af dirigent Finn Jørding bød velkommen og foreslog Frank Hansen som dirigent

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ejendomsinspektørerne Faglig landsklub for ledere Upsalagade 20 B 2100 København Ø Tlf. 70 15 44 80 Mail: fagligpuls@forbundet.dk Referat fra bestyrelsesmøde Afholdt fredag den 17. januar 2014 i Kolding

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Carsten W.

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Udskrevet: 2016 Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Her finder du en af tre guide som viser, hvordan økonomi typisk styres

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 02-2005 Idrættens Hus Fredag, den 4. februar 2005 kl. 19.00 16. marts 2005 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 01-2005 3. Budget 1. Budget 2005 2. Finnesvømmer

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Udskrevet: 2018 Indhold Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber............................. 3 2 Guide Sådan arbejder I med

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: December 2016 1 1. Indledning Det følger af Bekendtgørelse af lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (LBK nr. 1167 af 09/09/2016),

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008

RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008 BILAG B 2 RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008 Om den kritiske revisor Ifølge Jordemoderforeningens lov vedr. regnskab og revision 34, stk. 3 står der: Den af kongressen valgte kritiske revisor

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 24. april 2013 kl. 15.00

Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 24. april 2013 kl. 15.00 REFERAT Torsdag den 24. april 2013 kl. 15.00 På brandstationen i Frederikssund Løgismose 3 3600 Frederikssund Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Fraværende: Ole Find Jensen, Helge Friis, Steen Hasselriis,

Læs mere

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 1. SAMMENSÆTNING Hovedbestyrelsen træder sammen snarest efter det årlige ordinære landsmøde og konstituerer sig. Hovedbestyrelsen består

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSIONEN

BEREDSKABSKOMMISSIONEN BEREDSKABSKOMMISSIONEN Refer Tidspunkt: 14:00 Mødested: Mødelokalet på Endelavevej 14, 8700 Horsens Mødenummer: 2 Deltagere: Beredskabskommissionen - Afbud fra Kim Hagsten Sørensen, Hedensted René Hemberg,

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14, 3. december 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 03.12.2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer Ordinær generalforsamling 2010 NTR Holding A/SRådhuspladsen 16,1. 1550 København V Tel.: 88 96 86 66 Fax: 88 96 88 06 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk År 2010, den 15. april kl. 15.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen SIND. SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02

Vedtægter for Landsforeningen SIND. SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02 Syddanmark Vedtægter for Landsforeningen SIND SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02 Landsforeningen SIND Protektor: H.K.H. Kronprinsesse Mary landsforeningen@sind.dk * www.sind.dk Side 1/8 1 NAVN,

Læs mere

Jonna E. Menne (udvalgssekretær)

Jonna E. Menne (udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Torsdag 27. august 2015, kl. 12.00-16.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat. Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Referat. Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Dansk Forening for Rosport Referat Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl. 17.30-20.00 på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Tilstede: Marie Heide (MH) Conny Sørensen (CS)

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Resultatopgørelse for året 2012

Resultatopgørelse for året 2012 Resultatopgørelse for året 2012 Kontingentindtægter.. 2.773.816 2.113 Omkostninger kontingentopkrævinger. -130.248-176 Modtagne gaver og legater 1.839.568 1.735 Modtagne Tipsmidler 220.253 221 Øremærkegebyrer

Læs mere

Økonomi Forslag til kontingent for 2018 og kontingentramme

Økonomi Forslag til kontingent for 2018 og kontingentramme Økonomi Forslag til kontingent for 2018 og kontingentramme for 2019 I henhold til foreningens vedtægter 8, stk. 2, fastsætter den ordinære kongres det årlige kontingent for det næstfølgende regnskabsår

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Økonomi Forslag til kontingent for 2014 og kontingentramme

Økonomi Forslag til kontingent for 2014 og kontingentramme G.1.1 Økonomi Forslag til kontingent for 2014 og kontingentramme for 2015 I henhold til foreningens vedtægter 8, stk. 2, fastsætter den ordinære kongres det årlige kontingent for det næstfølgende regnskabsår

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 2016

Referat fra generalforsamlingen 2016 Referat fra generalforsamlingen 2016 Dato: 16. april 2016 Tid: Kl. 13.00-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Generalforsamlingen blev indledt med uddeling af

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil.

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil. Bestyrelsen 17. april 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. april 2013 Mødedato / sted: 9. april 2013 / Holtvej 18c, Græsted kl. 15-19:00 Mødedeltagere: Flemming Møller (FM) Mogens Pedersen (MP) Bo Jul

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013.

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Sted: Hellerup Roklub Referent: Maureen Jørgensen 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog Dorthe Budtz som

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Referat Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl 11.00-15.00 på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), Gudrun Aspel (GA), Lars Petersen,

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares i Fondens

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Denne forretningsorden er godkendt af Halsnæs

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider Vedtægter for SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling 2014 Side 1 af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Hillerød/Allerød. Lokalafdelingen dækker Hillerød og Allerød kommuner.

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg Ny Kongensgade 18, 5.tv. 1557 København V

Den Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg Ny Kongensgade 18, 5.tv. 1557 København V Ny Kongensgade 18, 5.tv. 1557 København V Årsregnskab 2000 Indholdsfortegnelse Side Foreningsoplysninger 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsens årsberetning 4 Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse 1.

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 30/ kl Ordstyrer: Tine

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 30/ kl Ordstyrer: Tine Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 30/8 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Thomas, Kim, John, Pia, Louise, Tine, Ali, Cecilie, Stine, Jens, Anders, Charlotte, Troels (lidt forsinket) Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Fordelingssekretariatet

Fordelingssekretariatet Fordelingssekretariatet Eksternt Bestyrelsesmødereferat Til: Bestyrelsen for Fordelingssekretariatet, Dansk Friskoleforening, Danmarks Privatskoleforening, Der Deutsche Schul- und Sprachverein für Nordschleswig,

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE ORGANISATIONS- BESKRIVELSE 1 Opbygning af Ungdommens Røde Kors Landsstyrelsen er den strategiske og politiske ledelse af Ungdommens Røde Kors. Landsstyrelsen har det overordnede ansvar for organisationen.

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Dagsorden og beslutningsreferat

Dagsorden og beslutningsreferat Bestyrelsesmøde i 3F Bornholm 14-08-2012 Møde indkaldt af: Jens Skovgaard Deltagere: Jens Skovgaard, Merete Koch, Steffen Finne, Ole Kure, Klaus Garberg, Jann Poulsen, Henning B. Pedersen, Søren Kjøller,

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet kl møde. Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund

Referat fra bestyrelsesmødet kl møde. Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund Referat fra bestyrelsesmødet 9.03. 2016 kl. 13.00-15.00 65. møde Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund Tilstede Kristina Koch Sloth, Albertslund (KKS) Anne Vang, Ballerup (AV) Nicolai Drøschler,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00 FREDERIKSSUND GOLFKLUB Forslag Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00 Deltagere: Leif Tullberg, John Gothjelpsen, Henrik Helt, Mette Overby, Andy McCourt, Flemming Gottschalck.

Læs mere

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 Møde dato Blad nr. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 1 Møde i Beredskabskommissionen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 17.00 i mødelokalet på St. Magleby brandstation, Kirkevej 9. Mødedeltagere: Eik

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere