Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Carsten Møller Nielsen (A)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Nordjyske ledighedstal for juni Fremtidig organisering af ungeområdet Forlængelse af projekt unge i vækst Status vedr. indsatsen for ledige fleksjobbere Evaluering af sundhedsaktivering Ledige med risiko for dagpengeophør og forslag til fremadrettet strategi VEU-projektet Kvalificering til nye job Revisionsberetning vedrørende årsregnskabet 2011 for Brønderslev kommune Førtidspensionister i job Orientering Eventuelt Lukket sag - Afgørelser fra Beskæftigelsesankenævnet og Det Sociale Nævn Lukket sag - Orientering

3 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordenen J.nr.: /dwsvldf Åben sag BE Sagsfremstilling: Eventuelt bemærkninger til dagsordenen. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Ingen.

4 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Nordjyske ledighedstal for juni 2012 J.nr.: Resumé: K07/dwjctk 12/1433 Åben sag LBR/BE Beskæftigelsesregion Nordjylland har netop udgivet de seneste nordjyske ledighedstal for maj måned Tallene viser, at der har været et fald i ledigheden i Brønderslev Kommune sammenlignet med sidste år, og at ledigheden i Brønderslev Kommune i juni 2012 ligger under det regionale niveau. Sagen fremsendes til Beskæftigelsesudvalgets orientering. Sagsfremstilling: I Brønderslev Kommune er ledigheden faldet med 9,8%, svarende til et fald i ledigheden på 97 fuldtidspersoner. Der var i maj bruttoledige i Brønderslev Kommune. Ledighedsprocenten (her opgjort som bruttoledige i % af forsikrede i kommunen) viser, at ledigheden i Brønderslev Kommune i maj måned 2012 lå på 5,6%. Selvom ledigheden falder, falder antallet af lønmodtagere bosat i Brønderslev Kommune dog ligeledes. I juni 2012 var der bosat lønmodtagere i Brønderslev Kommune. Det er 127 færre end i juni Men samtidig med, at færre med bopæl i Nordjylland har job, viser beskæftigelsesindikatoren, at lønmodtagerbeskæftigelsen er stigende målt på antallet af arbejdssteder i Nordjylland. Fra april 2011 til april 2012 er der kommet godt flere lønmodtagere, der arbejder i Nordjylland, mens der er knap 900 færre lønmodtagere, der har bopæl i Nordjylland. På regionalt plan falder ledigheden fortsat mest markant for mænd, hvor der er 940 færre ledige i juni 2012, end der var i juni Når det gælder kvinderne, har der været en mindre stigning i ledigheden. Det betyder, at kvinder nu har en lidt højere ledighedsprocent end mænd, 5,9 % i forhold til 5,8 %. Der er tydeligvis sket et skifte på arbejdsmarkedet, hvor det nu er fag og brancher med mange beskæftigede mænd, der er i fremgang, mens der er stor tilbageholdenhed med nyansættelser i de fag og brancher især i den offentlige sektor hvor mange kvinder er beskæftiget. De største fald i ledigheden ses da også primært hos typisk mandsdominerede A-kasser som: Metal, 3F, Byggefagene og el-faget. A-kasser med mange kvindelige medlemmer som eksempelvis FOA og BUPL har derimod haft en stigning i antallet af ledige medlemmer det seneste år. Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget tager de nordjyske ledighedstal for juni 2012 til orientering. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 4. september 2012: Taget til orientering.

5 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 807 Elly Henriksen, Jens Stokholm Olsen og Ole Andersen var fraværende. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Taget til orientering. Bilag: Nordjyske ledighedstal juni 2012

6 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Fremtidig organisering af ungeområdet J.nr.: Resumé: P05/dwuphj 11/4227 Åben sag FL/BE/BS/SS/ØK/BY Arbejdet med Projekt Ungestrategi har resulteret i en række forslag, som er behandlet i projektets styregruppe. Byrådet anmodes om stillingtagen til forslaget om principbeslutning om etablering af en ungeenhed under beskæftigelsesområdet / Beskæftigelsesudvalget, hvor samtlige fagområder er repræsenteret og med tilknytning af UU. Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune arbejder på at optimere indsatsen for at bidrage til, at nå Regeringens målsætning om, at 95 pct. af de unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Netop uddannelse er en væsentlig faktor for, at de unge får et sikkert fodfæste på arbejdsmarkedet og undgår at havne på offentlig forsørgelse. I august 2011 vedtog Brønderslev Kommune en Ungestrategi med visionen om: At sikre en helhedsorienteret, koordineret og prioriteret ungeindsats, så flere unge får en ungdomsuddannelse, og færre unge kommer på offentlig forsørgelse. At sikre, at de unge, der ikke er parate med det samme tilbydes en aktivitet, der forbereder dem til uddannelse. I Ungestrategien er det vedtaget, at vejen til at indfri visionen bl.a. skal ske ved: At arbejde for at flest mulige unge påbegynder en ungdomsuddannelse i umiddelbar forlængelse af folkeskolen. At sætte fokus på fastholdelse af de unge i et kontinuerligt uddannelsesforløb. At have fokus på det tværfaglige samarbejde og indsatser herunder overgangen fra barn til voksen. På baggrund af de prioriterede indsatser i Ungestrategien, og med udgangspunkt i drøftelser om risikogrupper, nuværende praksis og indsatser har fem tværfaglige arbejdsgrupper i perioden januar-juni 2012 arbejdet med forslag til indsatser til opfyldelse af visionen. Arbejdsgruppernes forslag er behandlet i Styregruppen den 27. juni En række tiltag kan iværksættes indenfor eksisterende rammer, og flere af disse er allerede iværksat eller sættes i gang efter sommerferien 2012, men to forslag kræver politisk beslutning. Det gælder forslaget om at iværksætte en målrettet indsats for at skabe flere lære- /praktikpladser i kommunen og en evt. omorganisering af opgaveløsningen vedrørende de årige unge. Andelen af unge som påbegynder en ungdomsuddannelse umiddelbart efter folkeskolen er næsten 100%. Men en stor del af de unge bremses af manglende lære-/praktikpladser, og i tider med manglende jobs, havner disse unge ofte på kontanthjælp. Der er brug for, at kommunen

7 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 809 bidrager til af hjælpe disse unge videre, og en indsats i samarbejde med ungdomsuddannelserne for at skabe flere lære-/praktikpladser i kommunen vil være et skridt i den rigtige retning. Forslaget omhandler bl.a. konference for lokale virksomheder, opsøgende arbejde og kampagne. En konference for lokale virksomheder vil sætte fokus på de manglende lære-/praktikpladser, og har til formål at få flere virksomheder praktikgodkendt samt at få allerede praktikgodkendte virksomheder til at tage flere elever ind. Et sådant arrangement vil betyde udgifter til lokale, forplejning og evt. honorar til oplægsholder i en størrelsesorden af kr. Med hensyn til den fremtidige organisering er der tre muligheder: 1. Etablering af Ungeteam 2. Etablering af Ungeenhed 3. Uændret organisering Styregruppen vurderer, at etablering af et ungeteam med fortsat tilknytning til nuværende fagenheder og udvalg ikke vil ændre på samarbejdet, sagsgangen og snitfaldeproblematikker i tilstrækkelig grad, idet der allerede er etableret et tæt samarbejde, hvor det er muligt. Etableringen af en Ungeenhed under beskæftigelsesområdet vil derimod samle det meste af porteføljen vedrørende de årige unge (undtaget er anbringelser). Herved sikres en koordinering af opgaveløsning og kompetencer i forhold til den fælles målsætning (95%- målsætningen) samt en helhedsorienteret, prioriteret og hurtig sagsbehandling til gavn for kommunens unge. En ungeenhed vil hermed være med til at udmønte budgetaftalens punkt vedrørende koordinerende sagsbehandling. En samlet ungeenhed under beskæftigelsesområdet vil betyde, at det politiske ansvar overdrages til Beskæftigelsesudvalget, og at medarbejdere, opgaver, ansvar og økonomi overføres fra de tre nuværende fagenheder. Men etablering af en ungeenhed vil også have konsekvenserne bl.a.: at princippet om et sammenhængende forløb fra 0-18 år ikke længere kan opretholdes ift. Børne-/Familieområdet at unge i forbindelse med anbringelsessager risikerer flere skift i sagsbehandlingen Etablering af en ungeenhed kræver, at kommunen benytter udfordringsretten og ansøger om dispensation fra kravene i Lovbekendtgørelsen 14-15, sådan at beskæftigelsesindsatsen for unge mellem år varetages som en særskilt indsats i en tværkommunal enhed, der også foretager sagsbehandling og træffer afgørelse i målgruppens sager på myndighedsområdet, børne- og ungeområdet mv. En tredje mulighed vil være at fortsætte uændret, dvs. med nuværende organisering i tre myndigheder. I det daglige arbejde og samarbejde giver dette en række udfordringer f.eks. mange kontaktflader for den unge, medarbejdernes manglende kendskab til hinandens fagområder og lovgivning med deraf følgende snitfladeproblematikker, lang sagsbehandling og risiko for at den unge tabes mellem to stole.

8 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 810 Styregruppen anbefaler At der træffes principbeslutning om etablering af en ungeenhed under beskæftigelsesområdet/beskæftigelsesudvalget, hvor samtlige fagområder er repræsenteret og med tilknytning af UU. Ungeenheden forventes etableret til idriftsættelse pr. 1. januar At forslaget om en målrettet indsats for at skabe flere lære-/praktikpladser iværksættes jf. beskrivelsen i bilag 3. En ny overordnet tids- og aktivitetsplan for det samlede projekt udarbejdes efter politisk behandling, og sendes efterfølgende til orientering i fagudvalgene: Beskæftigelsesudvalget, Børne- og Skoleudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget. Personalemæssige konsekvenser: Ved etablering af en Ungeenhed under beskæftigelsesområdet, skal der flyttes personale fra hhv. Fagenheden Børn & Kultur, Fagenheden Sundhed & Velfærd samt fra Jobcenteret. Disse medarbejdere vil hermed få et andet organisatorisk tilhørsforhold og referere til et andet politisk udvalg. Beslutning i Forretningsledelsen den 7. august 2012: Forretningsledelsen foreslår, at de 3 fagudvalg mødes og drøfter forslaget, inden der træffes beslutning om fremtidig organisering af ungeområdet. Endvidere anbefaler Forretningsledelsen, at forslaget til en målrettet indsats for at skabe flere lære-/praktikpladser iværksættes. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 13. august 2012: Udvalget godkendte, at forslaget til en målrettet indsats for at skabe flere lære-/praktikpladser iværksættes. Der indkaldes til møde mellem de 3 fagudvalg. Udvalget støtter op om Styregruppens forslag om etablering af en ungeenhed. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 15. august 2012: Udvalget anbefaler, at der afholdes fællesmøde med de andre udvalg. Udvalget er positivt indstillet over for en koordinering af den administrative indsats, og endelig har udvalget fokus på såvel de 15% som de 5%, idet begge disse grupper er i målgruppen for Social- og Sundhedsudvalgets arbejde. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 14. august 2012: Forretningsledelsens forslag godkendt. Jacob Kolind og Kurt Kristensen var fraværende.

9 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 811 Sagsfremstilling til Forretningsledelsen den 4. september 2012: Mandag den 3. september 2012 holdt de 3 fagudvalg fællesmøde om organiseringen af ungeområdet. Beslutning i Forretningsledelsen den 4. september 2012: Forretningsledelsen anbefaler, at målgruppen for indsatsen bestemmes tydeligere, men anbefaler i øvrigt konceptet. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Det indstilles, at der etableres en ungeenhed under beskæftigelsesområdet/beskæftigelsesudvalget, hvor samtlige fagområder er repræsenteret og med tilknytning af UU. Ungeenheden indstilles etableret til idriftssættelse pr. 1. januar Bilag: Forslag til implementering af Ungestrategi - juni 2012

10 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Forlængelse af projekt unge i vækst J.nr.: Resumé: P20/dwjctk 10/15686 Åben sag BE Jobcenter Brønderslev er sammen med Hjørring og Frederikshavn Kommuner partner i projekt "Unge i Vækst". Projektet er finansieret af EUs socialfond og Vækstforum og udløber den 31. december 2012 efter at have kørt i 1½ år. Projektbevillingen indeholder uforbrugte midler, og på samme tid er der stort fokus på ungeindsats fra EUs Socialfonds side. Derfor har Vækstforum Nordjylland opfordret Jobcenter Brønderslev til at søge om en 2 årig forlængelse af projektet. Jobcenter Brønderslev forpligter sig på forhånd til at købe 42 forløb om året. Forlængelse af projektet vil netto koste kr. pr. år i 2013 og Beskæftigelsesudvalget bedes godkende, at Brønderslev Kommune søger om forlængelse af projekt "Unge i Vækst". Sagsfremstilling: Projekt "Unge i Vækst" er finansieret af midler fra EUs socialfond og Vækstforum Nordjylland og har en varighed af 1½ år, som udløber den 31. december Brønderslev Kommune er en del af projektet i partnerskab med Frederikshavn og Hjørring Kommuner. Projektbevillingen indeholder uforbrugte midler og på samme tid er der stort fokus på ungeindsats fra EUs Socialfonds side. Derfor har Vækstforum Nordjylland opfordret de involverede kommuner til at søge om en 2 årig forlængelse af projektet. Perioden for forlængelse er 2 år, dvs. fra 1. januar 2013 til 31. december Ansøgningsfristen for forlængelse var 14. august Derfor har Jobcenter Brønderslev allerede givet en administrativ godkendelse af ansøgning om forlængelse, og Vækstforum afventer nu den endelige godkendelse fra Beskæftigelsesudvalget. Ansøgningen bliver behandlet på møde i Vækstforum den 25. september Tilbagemelding fra Erhvervsstyrelsen foreligger i løbet efteråret. Projektet er et forsøgsprojekt, hvor tanken er at finde nye metoder til at sikre, at unge uden uddannelse bliver motiverede og får lyst til at få en ordinær uddannelse. Projektets formål falder i tre dele: Udvikling og etablering af lokalt samarbejde og partnerskab i Vendsyssel om den fælles opgave det er at sikre uddannet arbejdskraft samt helhedsorienteret visitering, vejledning og indsats overfor unge udenfor uddannelse og erhverv. Fælles kompetenceudvikling og udvikling af viden og erfaringer i forhold til pædagogik, vejledning og helhedsorienteret indsats overfor unge, der står udenfor arbejdsmarked og uddannelse. Beskæftigelsesrettet tilbud til ledige årige A-dagpengemodtagere og kontant-

11 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 813 Målgruppe 1: hjælpsmodtagere. Nyledige årige som har haft en tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, dog uden at have opnået en kompetencegivende uddannelse. Målgruppe 2: Ledige årige som er uddannelsesfjerne og har behov for opkvalificering indenfor det personlige og sociale område, inden de er parate til at indgå i en uddannelse eller i et job med uddannelsesperspektiv. Forløbene foregår på VUC i Hjørring og Frederikshavns Handelsskole. Brønderslev forpligter sig til at visitere i alt 42 unge til forløbene om året 18 dagpengemodtagere og 24 kontanthjælpsmodtagere. Jobcenter Brønderslev søger om forlængelse af projektet under samme vilkår som hidtil. Dog med udvidelse i form af følgende aktiviteter: Mentorring. Efterværn via individuelle samtaler og motivation. Kompetenceudvikling. Fast-track ordning, der sikre hurtigt opstart i projektet. Det forventes at forløbenes ugepris for jobcentrene vil stige fra 750 kr. til 850 kr. (brutto). Jobcenter Brønderslev forpligter sig på forhånd til at købe 42 forløb om året. Forlængelse af projektet vil netto koste kr. pr. år i 2013 og Organisering Projektets koordineringsgruppe er Det samarbejdende Vendsyssel. Tovholder på projektet er EUC Nord. Personalemæssige konsekvenser En række beskæftigelsesmedarbejdere vil fortsat - som en del af projektet - indgå i den fælles kompetenceudvikling og udvikling af viden og erfaringer i forhold til pædagogik, vejledning og helhedsorienteret indsats overfor unge. Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget godkender, at Brønderslev Kommune - under forudsætning af tilsvarende beslutninger i Hjørring og Frederikshavn kommuner - ansøger Vækstforum om 2 årig forlængelse af projekt Unge i Vækst. Påtegning fra Center for Økonomi: Forlængelse af projektet vil netto koste kr. pr. år i 2013 og Beregningen er lavet ud fra tidligere gennemførte forløb (24 personer x 7 uger x 850 kr.) og (18 personer x 20 uger x 850 kr.). Udgiften finansieres af driftsloftet med 50% refusion. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012:

12 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 814 Godkendt. Bilag: Informationsfolder Unge i Vækst Udvidelse af aktiviteter

13 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Status vedr. indsatsen for ledige fleksjobbere J.nr.: Resumé: G01/dwjcbbm 11/13791 Åben sag BE Fagenheden for Beskæftigelse har udarbejdet status vedr. initiativer for ledige fleksjobbere. Beskæftigelsesudvalget bedes tage sagen til efterretning. Sagsfremstilling: Økonomiudvalget besluttede den 24. august 2011, at iværksætte tre initiativer, der skulle bidrage til ar nedbringe ledighedsperioden for ledige fleksjobbere. De tre initiativer var: Ekstra ressourcer i form af to virksomhedskonsulenter med speciale indenfor fleksjobområdet. Samarbejde med Anden Aktør om afklaring af restarbejdsevne for en mindre gruppe af borgere. Udvidelse af den kommunale pulje med gratis fleksjobs med endnu en pulje på 10 stillinger. Status for initiativerne blev gennemgået i udvalget den 7. maj Økonomiudvalget besluttede efterfølgende, at der indenfor 6 måneder skulle foretages ny evaluering af effekt og økonomi. For at nå målene i 2012 besluttede Jobcentret i maj 2012 at iværksætte følgende initiativer: tilføre området en flyver, der skal supplere den tidlige indsats. indlede dialog med Anden Aktør i forhold til afklaring af indsats i de langvarige sager. Siden august 2011 har der været en meget positiv udvikling på fleksjobområdet. I uge var der 157 sager i alt og i uge var der 121 sager. Det svarer til et fald på 23 % det seneste år. Ser man på de langvarige ledighedsydelsessager, var der i uge 33 i ledighedsydelsessager over 18 måneder og i uge 33 i 2012 var der 53 sager. Dette svarer til et fald i langvarige ledighedsydelsessager på 17 %. Jobcentret vurderer, at effekten af de nye initiativer fra efteråret 2011 og indsatsen på området begynder at vise sig. Der er i 2012 oprettet 77 fleksjobs. Der har i 2012 været henvist 83 ledighedsydelsessager til virksomhedsservice. Jobcentret vurderer, at det i 2012 ikke er realistisk, at nå målet med gennemsnitligt 43 ledighedsydelsessager over 18 måneder. I uge 33 er gennemsnittet henover året på 58,3 sager. Gennemsnittet falder dog fortsat men ikke i den hastighed, som der var lagt op til. Tilførsel af medarbejder fra flyverteamet, der skal supplere den tidlige indsats I juni 2012 blev en medarbejder fra flyverteamet tilknyttet området. Tanken var, at ressourcen skulle supplere den tidlige indsats. Medarbejderen startede med at deltage i den tidlige indsats i form af at deltage på kompetenceafklaringsforløbene og påbegynde samarbejdet med borgeren

14 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 816 om at finde fleksjob eller praktik. Erfaringen var meget positiv, og det er nu en fast del af forløbet, at de to virksomhedskonsulenter på området er repræsenteret på kompetenceafklaringsforløbet. Medarbejderen har sammen med teamet udarbejdet rammerne for en særlig indsats for de borgere, som har været på ledighedsydelse i mere end 18 måneder. Målgruppen for den særlige indsats er borgere, som har modtaget ledighedsydelse i mere end 18 måneder, og hvor det er vurderet, at der skal ske en anden indsats end henvisning til virksomhedskonsulent. Formålet med indsatsen er at finde den rette vej for borgeren. Forventningen er, at indsatsen kan resultere i følgende: at borgeren kommer i fleksjob. at borgeren kommer godt i gang med virksomhedsvendt indsats og dermed er et skridt nærmere et fleksjob. at borgerens arbejdsevne skal afklares i forhold til førtidspension. at Jobcentret må foretage en rådighedsvurdering. Den særlige indsats igangsættes ultimo august 2012 for 5 borgere. Der vil være løbende optag herefter. Der er forventning om, at der løbende kan være 10 borgere i særlig indsats. Jobcentret håndterer 27 sager over 18 måneder, mens Anden Aktør håndterer 26 sager over 18 måneder. Jobcentret har i uge 34 haft den seneste gennemgang af sagerne tilknyttet jobcentret. 10 sager er henvist til virksomhedskonsulent heraf er 8 i praktik. 6 er for syge til en indsats, 3 sager forventes afklaret til førtidspension, 5 sager er påtænkt den særlige indsats og 3 sager er i anden afklaring. Dialog med Anden Aktør i forhold til afklaring af indsats i de langvarige sager I juni 2012 gennemgik Jobcentret alle sager hos Anden Aktør. Der var tale om 38 sager (sager over 52 uger). Fokus var rettet mod, hvilken plan Anden Aktør havde sammen med borgeren. Var der forventning om fleksjob, var det særlige udfordringer etc. Gennemgangen viste de samme udfordringer for de langvarige ledighedsydelsesmodtagere, som Jobcentret har konstateret i egne sager. Anden Aktør havde en del borgere i praktik, nogle var de ved at finde praktik til med henblik på fleksjob, andre praktikker var med henblik på opkvalificering, nogle var sygemeldte og andre var lidt længere fra en praktikplads. Det er planlagt, at der igen afholdes møde med Anden Aktør i september Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at: Beskæftigelsesudvalget tager status vedr. initiativer for ledige fleksjobbere til efterretning. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Påtegning fra Center for Økonomi: Der blev ved budgetopfølgningen 2. kvartal 2012 bevilget 2,681 mio. kr. til ledighedsydelse over 18 mdr. svarende til gnst. 54 fuldtidssager/betalingssager sidste halvdel af 2012.

15 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 817 Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Taget til efterretning. Bilag: Statusnotat vedr. initiativer for ledige fleksjobbere august 2012

16 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Evaluering af sundhedsaktivering J.nr.: Resumé: P05/dwjcbbm 11/22729 Åben sag BE Beskæftigelsesudvalget besluttede i møde den 9. januar 2012, at der skulle gennemføres en evaluering af sundhedsaktivering. Evalueringen forelægger nu. På baggrund af evalueringen anmodes Beskæftigelsesudvalget om at godkende: At sundhedsaktivering i den nuværende form ophører pr. 31. december At der i samarbejde med Afdelingen for Forebyggelse og Rehabilitering/Sund By udvikles et nyt koncept for den fremadrettede sundhedsfaglig indsats. Sagsfremstilling: Sundhedsaktivering har fungeret som et tilbud indenfor Beskæftigelsesområdet siden august Sundhedsaktivering er et samarbejde mellem Jobcenter Brønderslev og Afdelingen for Forebyggelse og Rehabilitering/Sund By. Sundhedsaktivering blev etableret under de økonomiske incitamenter, der blev indført i beskæftigelsesindsatsen pr. 1. januar 2010, og som betød at kommunen fik refunderet 65% af forsørgelsesudgiften fra staten, når borgeren deltog i et aktiveringstilbud, eksempelvis i form af et vejlednings- og opkvalificeringsforløb. Tidligere erfaringer med indsatsen og nye refusionsregler fra 2011 bevirkede imidlertid, at Sundhedsaktivering fik en anderledes form fra 1. april Hvor der oprindeligt var tiltænkt 75 pladser i Sundhedsaktivering, blev dette ændret til 47 pladser, ligesom det blev besluttet, at et aktiveringsforløb på sundhedsaktivering maksimalt måtte vare i 13 uger. Sidenhen er der gennemført løbende justeringer af forløbet. Beskæftigelsesudvalget besluttede i møde den 9. januar 2012, at der skulle gennemføres en evaluering af sundhedsaktivering, som skulle forelægges Beskæftigelsesudvalget i møde den 10. september Evalueringen af indsatsen er gennemført i samarbejde med to specialestuderende fra Aalborg Universitet. Sundhedsaktivering er blandt andet blevet evalueret via interviews med deltagere på forløbet og via en spørgeskemaundersøgelse til deltagerne på projektet. Den overordnede konklusionen på evalueringen af sundhedsaktivering er, at indsatsen bygger på en holdbar teori, og dermed nogle virksomme tilgange, der tilfører sygedagpenge- og kontanthjælpsmodtagere nogle styrker og en grad af parathed til på sigt at træde ud på arbejdsmarkedet. Det fremhæves dog også, at det arbejdsmarkedsrettet fokus i projektet er for svagt, og at de arbejdsmarkedsrettet aktiviteter fylder for lidt i projektet. Det anbefales, at de arbejdsmarkedsrettet elementer i indsatsen opprioriteres samtidig med at den generelle sundhedsundervisning der foregår på forløbet nedprioriteres. Sundhedsaktiveringen, som er blevet evalueret, er en del af den sundhedsfaglige indsats, som Jobcentret anvender i sin sagsbehandling. Fagenheden for Beskæftigelse vurderer med udgangspunkt i evalueringen samt de erfaringer Jobcentret har fra andre indsatser og jobcentre, at det er vigtigt, at den sundhedsfaglige indsats sker med et beskæftigelsesrettet fokus.

17 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 819 Fagenheden for Beskæftigelse vurderer på den baggrund, at der i den fremadrettede sundhedsfaglige indsats, skal være mulighed for at indsatsen tilrettelægges fleksibelt og individuelt, herunder med mulighed for at kombinere den sundhedsfaglige indsats med en opstart i virksomhedspraktik. Ligeledes skal der være mulighed for at sammensætte mere fleksible forløb på baggrund af den enkeltes behov og forudsætninger. Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at Sundhedsaktivering i den nuværende form ophører pr. 31. december 2012, og at der i samarbejde med Afdelingen for Forebyggelse og Rehabilitering/Sund By udvikles et nyt koncept for den fremadrettede sundhedsfaglig indsats, hvor fleksibilitet, progression og løbende opfølgning og afrapportering er centrale elementer i kombination med et stærkere beskæftigelsesrettet fokus. Påtegning fra Center for Økonomi: Der anvendes 1,7 mio. kr. til sundhedsaktivering, som finansieres af driftsloftet. Det er ikke muligt at dokumentere, hvorvidt indsatsen forkorter sygdomsperioden. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Godkendt. Bilag: Evaluering af sundhedsaktivering - notat Evaluering af Sundhedsaktivering - speciale

18 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Ledige med risiko for dagpengeophør og forslag til fremadrettet strategi J.nr.: Resumé: P05/dwjctk 11/15941 Åben sag BE Beskæftigelsesudvalget har forespurgt om løbende at blive orienteret om, hvor mange borgere der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Fagenheden for beskæftigelse skønner, at ca. 280 ledige vil komme i risiko for at miste dagpengene i perioden fra den 1. september 2012 til den 30. juni 2013, heraf er 51 i målgruppen for seniorjob. For at imødekomme udfordringen anbefaler Fagenheden for Beskæftigelse, at det tætte samarbejde med A-kasserne fastholdes samtidig med, at der iværksættes et intensivt afklaringsforløb for A-dagpengemodtagere, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Samtidig anbefales det, at Beskæftigelsesudvalget drøfter, hvorvidt muligheden for at etablere en timebank, skal afdækkes. Sagsfremstilling: En række forsikrede ledige risikerer at blive ramt af den afkortede dagpengeperiode 4 år til 2 år og fordoblingen af genoptjeningskravet, som er fuldt indfaset den 1. januar Genoptjeningskravet fordobles fra 6 til 12 måneders fuldtidsarbejde. I timer svarer det til fra 962 til 1924 timers arbejde. Det er behæftet med meget stor usikkerhed, hvor mange der reelt vil falde ud af dagpengesystemet frem til 30. juni Mange faktorer spiller ind, og der kan ikke gives et fuldstændigt klart billede. Dels er der nogen, der allerede er faldet ud efter de gamle regler, dels har nogen sygemeldt sig og endelig kan der være nogen i kortvarige jobs, der ikke opnår at fastholde dagpengeretten alligevel. Det forventes desuden, at en del ledige vil intensivere jobsøgningen og søge bredere, når de nærmer sig falddato i dagpengesystemet således, at antallet af borgere der reelt mister dagpengeretten er væsentligt mindre end antaget. Ledige medlemmer af en A-kasse i alderen år, som maksimalt har 5 år tilbage, før de når efterlønsalderen, og som har opbrugt deres periode med ret til dagpenge, skal have tilbudt et seniorjob. I takt med at efterlønsalderen rykkes op, vil aldersgrænsen for seniorjob dog tilsvarende følge med. Det er kommunen (Jobcentret), der efter samtale med personen fastsætter indholdet og omfanget i jobbet, som personen skal tilbydes. Jobbet skal være afstemt med hensyn til vedkommendes kvalifikationer og interesser. Seniorjob må ikke erstatte ordinære job. Personen ansættes på normale arbejds- og lønvilkår. Personer ansat i seniorjob skal ophøre i jobbet, når vedkommende er berettiget til efterløn, som denne skal indbetale til. Ligeledes skal personen stoppe i jobbet, hvis denne afslår et rimeligt ordinært arbejde, som er formidlet af jobcenteret eller misligholder ansættelsesforholdet. Hvor mange falder ud ad dagpengesystemet? Jobcentret har lavet et udtræk fra sagsbehandlingssystemet over de personer, der har minimum

19 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side års ledighed, og som har ophørsdato i dagpengesystemet i perioden den 1. september 2012 til den 30. juni Udtrækket viser, at der er 280 personer, heraf er 51 mellem 55 og 59 år og derfor i målgruppen for seniorjob. Dvs. at 229 ledige er i risikogruppen for at falde ud. Som nævnt indledningsvist, er der nogle, der intensiverer jobsøgningen, nogen er berettiget til seniorjob, og nogen vil sygemelde sig op mod falddatoen. Der er mange bud på, hvor mange der reelt set vil falde ud. I Aalborg Kommune ligger man arbejdsmarkedskommissionens skøn og A-kassernes samvirke til grund for vurderingen. A-kassernes samvirke antager, at 33% af de, som er i farezonen, kommer i beskæftigelse eller uddannelse, Arbejdsmarkedskommissionen vurderer, at 66% kommer i beskæftigelse eller uddannelse. Hvis man ligger dette skøn til grund, kan det forventes at mellem ca. 78 til 153 personer ventes at falde ud af dagpengesystemet frem til den 30. juni Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har på baggrund af samkørsel af registre beregnet, at der på landsplan er 7 ud af 10 som mister dagpengeretten og ikke vil være berettiget til kontanthjælp. Arbejdsmarkedskommissionen forudsætter, at det er 4 ud af 10. Hvor mange er berettiget til seniorjob Som nævnt er der i alt 51 personer, som er i målgruppen for seniorjob, når man kigger på de udfaldstruede. En manuel gennemgang viser, at 8 af disse ikke er i målgruppen for seniorjob. Af de resterende 43 personer er: 12 født i 1953, heraf vil en stor gruppe på ca. halvdelen nå efterlønsalderen inden de mister retten til dagpenge. 14 er født i 1954, 10 er født i 1955, 4 er født i 1956, 3 er født i heraf skønner Jobcentret, at 15% kommer i job, sygemeldes eller ikke har ret til efterløn. På baggrund af ovenstående skønnes det, at blive behov for ca. 30 seniorjobs i perioden frem mod 30. juni Staten yder et tilskud på ca kr. pr. helårsstilling. Forslag til tiltag for forsikrede ledige Fagenheden for Beskæftigelse anbefaler, at det tætte samarbejde med A-kasserne fastholdes samtidig med, at der iværksættes et intensivt afklaringsforløb for A-dagpengemodtagere, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Samtidig anbefales det, at Beskæftigelsesudvalget drøfter, hvorvidt muligheden for at etablere en timebank skal afdækkes. Fortsat tæt samarbejde og dialog med A-kasserne: Jobcentret har indledt et intensiveret samarbejde med A-kasserne omkring de ledige, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Der har været afholdt møder med de største A-kasser enkeltvist. Ved møderne er der gennemgået lister med udfaldstruede ledige, og de enkelte sager, er blevet drøftet. Jobcentret vil fremadrettet indgå i tæt samarbejde og jævnligt afholde dialogmøder med A-kasserne, hvor der er fokus på et højt informationsniveau og på at koordinere indsatserne for de ledige, der er på vej ud af dagpengesystemet, så der kan iværksættes en individuelt tilpasset indsats. Etablering af et intensivt afklaringsforløb i samarbejde med A-kasser: For ledige der er på vej ud af dagpengesystemet, anbefales det, at der etableres et intensivt og håndholdt afklaringsforløb i samarbejde med A-kasserne. Det anbefales, at forløbet gennemføres hos anden aktør, og at der nedsættes en styregruppe bestående af repræsentanter fra A-kasserne og Job-

20 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 822 centrets ledelse. Der skal arbejdes videre med at nedsætte styregruppe og indhente tilbud fra eksterne aktører, hvis Beskæftigelsesudvalget godkender, at der arbejdes videre med dette spor. Etablering af timebank: Beskæftigelsesudvalget anmodes desuden om at drøfte, hvorvidt det skal undersøges, om der kan etableres en timebank for ledige, der står i risiko for at falde ud af dagpengesystemet og stå uden forsørgelsesgrundlag. Der vil her være tale om ledige, som har optjent minimum 80 % af timerne til at blive genindplaceret (altså mangler 374 timer eller derunder af de 1924 timer, som det kræves for at genoptjene dagpengeretten). Idéen bygger på, at A-kasserne indberetter målgruppen til Jobcentret, der efterfølgende bevilger de ordinære timer, som den enkelte ledige har brug for. Målgruppen må på udfaldstidspunktet ikke være omfattet af andre veje til forsørgelse, dvs. de må ikke være berettiget til kontanthjælp, de må ikke være berettiget til seniorjob m.v. Målgruppen er altså de, der har ydet en indsats for at optjene de resterende timer, men hvor det ikke har kunnet lade sig gøre. Vurderingen er, at det vil være beskæftigelsespolitisk relevant at investere de nævnte timer til den omtalte målgruppe. Det forventes, at ca ledige vil komme i betragtning i forhold til denne indsats. Men der skal foretages en nærmere afdækning af behovet, hvis Beskæftigelsesudvalget godkender, at der arbejdes videre med denne model. Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at beskæftigelsesudvalget tager orienteringen vedr. udfaldstruede ledige til orientering og godkender at: Det tætte samarbejde med A-kasserne fastholdes. Der etableres et intensivt afklaringsforløb for ledige på vej ud af dagpengesystemet. Herudover bedes Beskæftigelsesudvalget drøfte, hvorvidt muligheden for at etablere en timebank skal afdækkes. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Taget til orientering. Det tætte samarbejde med A-kasserne fastholdes. Der etableres et intensivt afklaringsforløb for ledige på vej ud af dagpengesystemet. Muligheden for at etablere en timebank blev drøftet, men ikke besluttet. Udviklingen / behovet følges nøje.

21 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side VEU-projektet Kvalificering til nye job J.nr.: Resumé: Ø54/dwjcus 12/15614 Åben sag BE Jobcenter Brønderslev medvirker, sammen med alle andre nordjyske jobcentre, i socialfondsprojektet "Kvalificering til nye job" som partnere. Projektets formål er kompetenceudvikling af langtidsledige mellem 30 og 59 år med henblik på beskæftigelse indenfor regionens styrkepositioner, væksterhverv og erhverv med gode beskæftigelsesmuligheder. Projektperioden er juni september 2013 og Jobcenter Brønderslev har indgået aftale med projektet om, at 15 ledige fra Brønderslev Kommune skal deltage i løbet af projektperioden. VEU-Center Nord og VEU-Center Aalborg/Himmerland er ansvarlige for gennemførelsen af projektet. Beskæftigelsesudvalget bedes tage sagen til orientering. Sagsfremstilling: Samtlige jobcentre i Region Nordjylland medvirker i socialfondsprojektet Kvalificering til nye job som partnere. Hvert enkelt jobcenter medvirker til medfinansiering af projektet med 500 kr. pr. elevuge. - Det betyder en samlet medfinansiering på ca. 2,4 mio. fra alle jobcentrene. Projektbeskrivelse: Projektperioden er juni september 2013 og Jobcenter Brønderslev har indgået aftale med projektet om, at 15 ledige fra Brønderslev Kommune skal deltage i løbet af projektperioden. VEU-Center Nord og VEU-Center Aalborg/Himmerland er ansvarlige for gennemførelsen af projektet. Kvalificering til nye job er et tilbud til kortuddannede langtidsledige forsikrede og arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i alderen år. Tilbuddet består af individuelle tilrettelagte uddannelsesforløb, som skræddersys til den enkelte deltager. Forløbene planlægges med henblik på at sikre det bedst mulige match mellem de individuelle jobønsker og arbejdsmarkedets behov. Deltagernes jobperspektiv kobles med kompetencegivende uddannelse, der f. eks kan føre til et faglært niveau via voksenlærlingeordningen eller en grundlæggende voksenerhvervsuddannelse (GVU). Tilrettelæggelsen af de individuelle forløb sker bl.a. med udgangspunkt i deltagernes eksisterende kvalifikationer og erfaringer. Afdækning af deltagernes realkompetencer kan medføre en formel anerkendelse i form af uddannelses-/kompetencebeviser, der kan forkorte uddannelsestiden, hvis der satses på at opnå en erhvervsuddannelse, der f.eks. færdiggøres i tilknytning til et job. Målet er, at den enkelte ledige forstærker sin faglige og personlige fleksibilitet og dermed opnår en stabil tilknytning til arbejdsmarkedet.

22 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 824 Alle regionens erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner og VUC-centre er involveret i projektet, og det er muligt at sammensætte uddannelsesforløbene på tværs af institutionerne. Projektet skal munde ud i en anvendelig model for en national indsats for kompetenceudvikling af langtidsledige og opkvalificering af kortuddannede beskæftigede og ledige i forhold til at opnå fuld faglig kompetence. De indvundne erfaringer bliver opsamlet i et formidlingshæfte med samlet metodebeskrivelse for de elementer, der skal indgå i en national model. Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget tager sagen til orientering. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Påtegning fra Center for Økonomi: Ansøgningen på kr. bør prioriteres under hensyntagen til den samlede økonomi på LBR s budget jævnfør økonomioversigt. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Taget til orientering. Bilag: Kort projektbeskrivelse VEU faktaark - kvalificering til nye job

23 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Revisionsberetning vedrørende årsregnskabet 2011 for Brønderslev kommune J.nr.: Resumé: S08/dwokph 11/243 Åben sag FL/BE/BS/SS/ØK/BY Kommunens revisionsselskab har fremsendt revisionsberetning for årsregnskabet Hovedkonklusionen er, at årsregnskabet giver et retvisende billede af Brønderslev Kommunes aktiver, passiver og finansielle forhold for Samtidig er der dog en række bemærkninger, der skal besvares over for Tilsynsmyndigheden. Revisionsberetningen fremsendes til Byrådets godkendelse. Sagsfremstilling: Brønderslev Kommunes revisionsselskab PwC har fremsendt revisionsberetning på baggrund af revision af årsregnskabet for perioden 1. januar 2011 til 31. december I modsætning til tidligere år, afgiver Revisionen nu kun én samlet beretning, der både dækker det samlede årsregnskab samt de sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige områder. Revisionsselskabets konklusion på baggrund af den gennemførte revision er følgende: "Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af Brønderslev Kommunes aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2011 samt at resultatet af Brønderslev Kommunes aktiviteter for regnskabsåret 1. januar december 2011, opgjort i henhold til kommunens regnskabspraksis er i overensstemmelse med Økonomi- og Indenrigsministeriets Budget- og regnskabssystem for kommuner. Det er ligeledes vores opfattelse, at der er etableret forretningsgange og interne kontroller, der understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af årsregnskabet, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre foreskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis." Revisionens gennemgang af årsregnskabet har givet anledning til en række bemærkninger, der skal besvares overfor Tilsynsmyndigheden. I vedlagte bilag er angivet Revisionens bemærkninger, samt Administrationens forslag til besvarelse af disse overfor Tilsynsmyndigheden. Økonomiafdelingen foreslår, at Revisionsberetningen til årsregnskabet for 2011 for Brønderslev Kommune godkendes med administrationens bemærkninger til de af Revisionen fremsendte bemærkninger. Årsregnskabet for 2011 herefter endeligt godkendes. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Forretningsledelsen den 4. september 2012:

24 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 826 Forretningsledelsen tager kritikken til efterretning, men konstaterer også, at der er iværksat initiativer, der skal rette op på de kritiserede forhold. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Taget til efterretning. Bilag: Beretning 2011 Beretning Bilag 2 Bemærkninger til årsregnskabet

25 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Førtidspensionister i job J.nr.: Resumé: P20/dwjcus 12/15831 Åben sag SS/BE Af Budgetaftalen for 2012 fremgår, at der ønskes en afklarende indsats af unge førtidspensionisters mulighed for i et eller andet omfang at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Social- og Sundhedsudvalget behandler sagen i møde den 11. september 2012 med henblik på godkendelse af, at der holdes et informationsmøde for førtidspensionister i Brønderslev Kommune. Sagen fremsendes til Beskæftigelsesudvalget til orientering. Sagsfremstilling: Af Budgetaftalen 2012 fremgår følgende: Afklarende indsats Der ønskes en afklarende indsats af unge førtidspensionisters mulighed for i et eller andet omfang at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Grundtanken i indsatsen er, at det er frivilligt for den enkelte at deltage. Hvis afklaringen på kort sigt kræver merudgifter holdes disse inden for Social- og Sundhedsudvalgets samlede budget." Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, at der afholdes et informationsmøde for førtidspensionister i Brønderslev Kommune. Informationsmødet skal give førtidspensionisterne viden om deres muligheder for at komme i job, og give Jobcentret viden om, hvor mange af kommunens førtidspensionister, der er interesseret i at komme i arbejde. Det kan til inspiration oplyses, at Arbejdsmarkedsstyrelsen har iværksat et succesrigt initiativ på området. Initiativet har fungeret i 16 kommuner i 2010 og Intentionen med initiativet var at: informere førtidspensionister op til 50 år om muligheden for job ved siden af pensionen støtte interesserede førtidspensionister i at finde et job. Initiativet havde følgende resultater: 10% af de førtidspensionister, som fik tilsendt et brev med informationsfolder tog imod tilbud om afklaringssamtaler i jobcentret. 40% af de førtidspensionister, som tog imod tilbud om afklaringssamtaler kom i job (skånejob, fleksjob og ordinært job). Fagenheden for Beskæftigelse foreslår, sagen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget behandler sagen i møde den 11. september 2012 med henblik på godkendelse af, at der holdes et informationsmøde for førtidspensionister i Brønderslev Kom-

26 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side 828 mune. Personalemæssige konsekvenser: Informationsmødet prioriteres indenfor Fagenheden for Beskæftigelses nuværende ressourcer. Afhængig af hvor mange førtidspensionister der viser interesse for at komme i arbejde, skal det på sigt afgøres, hvor mange ressourcer der skal afsættes til indsatsen. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Til orientering. Bilag: Cost Benefit Analyse FØP der ønsker at arbejde

27 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Orientering J.nr.: I06/dwsvldf 12/192 Åben sag BE Sagsfremstilling: Åben orientering. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Der holdes politisk seminar i KL s ungepartnerskab den december Medlemmerne kan tilmelde sig hos Hanne Jakobsen i Stabsenheden for Udvikling og Planlægning.

28 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Eventuelt J.nr.: I08/dwsvldf 12/195 Åben sag BE Sagsfremstilling: Eventuelt. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 10. september 2012: Intet til referat.

29 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Lukket sag - Afgørelser fra Beskæftigelsesankenævnet og Det Sociale Nævn

30 Beskæftigelsesudvalget, den 10. september 2012 Side Lukket sag - Orientering

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller Nielsen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Referat

Beskæftigelsesudvalget. Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Dato: 01. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:05 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Carsten Møller

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:05 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. november 2012 Lokale: Byrådssalen og lokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:50 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Carsten Møller

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. maj 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning september 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

22 % 18,9 % 30 % 25 % Kan muligvis opnås Kan muligvis opnås Indvandrer og efterkommere Kan opnås Sygedagpenge - antal Sygedagpenge - andel

22 % 18,9 % 30 % 25 % Kan muligvis opnås Kan muligvis opnås Indvandrer og efterkommere Kan opnås Sygedagpenge - antal Sygedagpenge - andel Resultatopfølgning BP20 til udvalgsmøde 4. december 20 I BeskæftigelsesPlan 20 er opstillet 4 ministermål og 3 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort så aktuelt som

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:45 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V)

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013 From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 213 Til Jobcenter Hermed fremsendes Beskæftigelsesregion opfølgningsrapport til Job- og Arbejdsmarkedsudvalget og det Lokale

Læs mere

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige I dette notat gives der en status på: 1. Aalborg Kommunes strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2. Akutpakken, herunder Akutjobordningen 3.

Læs mere

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben Center for Familie, Social & Beskæftigelse 6. april 2016 Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2016 1. kvartal 1 Samarbejdsmodellen fra projekt Godt videre skal udbredes til også at omfatte arbejdet med alle

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Brønderslev Kommunes indsats for unge I Brønderslev Kommune arbejder vi målrettet hen imod etableringen af

Læs mere

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet 5. december 2012 Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet Notatet præsenterer de centrale initiativer på beskæftigelsesområdet i Regeringens og Enhedslistens aftale om Finanslov for 2013. De foreløbigt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 22. marts 2011 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-16:24 Gitte Krogh, Formand (V) Bodil Thomsen Elly Henriksen Hanne Christensen

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune

Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråds plan for den virksomhedsrettede indsats. I forbindelse med Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:40 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V)

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:45 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Tirsdag den 2. november 2010 Kl. 16.00 i F7, Frederikssund Mødedeltagere: Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Jesper Henriksen (A) Ole Søbæk (C) Susan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 26. september 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 26. september 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 26. september 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 080. Orientering fra formanden 153 081. Orientering fra

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 26. marts 2012 Lokale: Kantinen - Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning September 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 Denne

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (sep.'12) 2.159 5,3% Ledige under 25 år 9 (sep. '12) 688 Aktiverede forsikrede ledige 2 349 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 27.11.2012 Tirsdag 27.11.2012 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status på Akutpakken. 3 Kvalitetsstandard

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune 21. december 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling 1. Indledning Den økonomiske krise rammer også de unge, der oplever at blive afskediget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 4 kvartal 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (nov.'12) 2.192 5,3% Ledige under 25 år 9 (nov. '12) 740 Aktiverede forsikrede ledige 2 467 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål for Budget 2016 / Opfølgning 2016 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål Unge Unge under 25 år skal være i uddannelse eller arbejde Ledigheden for unge under 25 år skal ned på landsgennemsnittet 12,0

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 28. august 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard Aars

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 28. august 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard Aars Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 28. august 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 028. Godkendelse af dagsorden... 53 029. Godkendelse af referat...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg. Notat Seniorjob Seniorjob-ordningen blev indført i forbindelse med, at de tidligere gældende regler om forlænget dagpengeret for 55-59-årige blev ophævet. Efter de tidligere regler om forlænget dagpengeret

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Referat Møde den 30. oktober 2014 kl. 15-17 Team Succes Greve Waves Over Bølgen 2A, 2. sal 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F)

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere