Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax julf@trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske Havnevirksomheder og Dansk Industri Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv Peter Wallbohm Olsen, Danmarks Rederiforening Jesper Sebbelin, Danmarks Skibsmæglerforening Erik Tvedt, Søfartsstyrelsen Kasper Skov-Mikkelsen, SikkerhedsBranchen Michael Prehn, Danske Maritime Keld Ludvigsen, Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen, Trafikstyrelsen Niels Remmer, Trafikstyrelsen Lise Aaen Kobberholm, Trafikstyrelsen Toke Ture Klitgaard Lassen, Trafikstyrelsen Kristina Mosbæk, Trafikstyrelsen Julie Flagsø, Trafikstyrelsen Afbud Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik Esben Tranholm Nielsen, Landbrug & Fødevarer Dagsorden 1. Velkomst v/vicedirektør Keld Ludvigsen 2. Godkendelse af referat fra møde af 24. februar Opfølgning på aktioner aftalt på sidst møde v/vicedirktør Keld Ludvigsen: a. Maritime Fora b. EU, herunder deltagelse i komitéarbejde Side 1 (7)

2 c. Regelforenkling d. Evaluering af havneloven e. Miljø 4. SafeSeaNet v/gitte Lillelund Bech, Danske Havne 5. Opfølgning på anbefalingerne fra Trafikstyrelsens evaluering af reglerne for maritim sikring status fra arbejdsgrupper v/kontorchef Lise Aaen Kobberholm 6. ERFA-gruppen for sikringsansvarlige v/kasper Skov-Mikkelsen, SikkerhedsBranchen 7. Maritim sikring risikobaseret tilsyn v/kontorchef Lise Aaen Kobberholm 8. Reaktions- og sanktionsmuligheder ved manglende opfyldelse af krav til maritim sikring v/kontorchef Lise Aaen Kobberholm 9. Kort bordrunde v/alle deltagere hvad rør der sig i branchen? 10. Evt. 11. Næste møde er aftalt til torsdag den 29. oktober Velkomst v/vicedirektør Keld Ludvigsen Vicedirektør Keld Ludvigsen (KELD) bød velkommen til det andet møde i Branchepanelet for Havne. 2. Godkendelse af referat fra møde af 24. februar 2015 KELD orienterede, at referaterne fra møderne afholdt i Branchepanelet fremadrettet vil blive lagt på Trafikstyrelsens hjemmeside. et fra sidste møde, den 24. februar 2015, blev herefter godkendt af deltagerne. 3. Kort bordrunde v/alle deltagere hvad rør der sig i branchen? Medlemmerne af branchepanelet redegjorde kort for, hvad der pt. rør sig i branchen. Jakob Svane (JS) på vegne af Danske Havnevirksomheder og Dansk Industri informerede om, at det generelt synes at gå fremad i branchen. Danske Havnevirksomheder kan mærke et opsving i den mængde gods, der kommer over kaj. Der er fokus på grøn omstilling i havnene, men det nugældende regelsæt for blandt andet flis og træ synes ikke at være gearet til denne omstilling. Herudover gav JS udtryk for, at Transportministeriets rapport om farlig gods på havne og terminalområder (april 2015) ønskes drøftet i branchepanelet. Det blev aftalt, at Trafikstyrelsen undersøger, om Transportministeriets departement vil have mulighed for at deltage på næste møde i oktober. JS vil komme med et oplæg til brug for en drøftelse af rapporten til næste møde. Side 2 (7)

3 Jesper Sebbelin fra Danmarks Skibsmæglerforening gav udtryk for, at SafeSeaNet pt. er en stor udfordring, som optager branchen meget. Det er Danmarks Skibsmæglerforenings opfattelse, at systemet ikke fungerer hensigtsmæssigt, er mangelfuldt og dermed skaber store administrative byrder for skibsmæglerne. Endvidere efterspurgte Danmarks Skibsmæglerforening status på evalueringen af havneloven. Kasper Skov-Mikkelsen fra SikkerhedsBranchen gav udtryk for, at de på tilsvarende måde også oplever lysere tider i branchen sammenlignet med perioden under den økonomiske krise. Gitte Lillelund Bech fra Danske Havne har ligesom Danmarks Skibsmæglerforening stor fokus på SafeSeaNet. Ifølge Danske Havne fungerer systemet ikke, og informationerne fra myndighederne er mangelfulde. Endvidere gav Danske Havne udtryk for, at man også oplever fremgang særligt i højværdiggods. Ydermere oplyste Danske Havne, at man i branchen oplever udfordringer med træflis og opbevaring heraf. Herudover orienterede Danske Havne om, at de følger forhandlingerne om EU s havnepakke tæt. Endelig efterspurgte Danske Havne en status på evaluering af havneloven. Peter Wallbohm Olsen fra Danmarks Rederiforening tilsluttede sig den fremførte kritik af SafeSeaNet. Herudover er der stor fokus i Rederibranchen på nærskibsfartens konkurrenceevne. Erik Tvedt fra Søfartsstyrelsen orienterede om, at Søfartsstyrelsen fremadrettet vil være repræsenteret på sagsbehandlerniveau i branchepanelet, og styrelsens repræsentanter vil variere afhængig af punkterne på dagsordenen. Erik Tvedt orienterede kort om Søfartsstyrelsens repræsentation i MARSEC, IMO regler og sikkerhed for passagerskibe. Yderligere blev der kort orienteret om Cyber Security. Niels Remmer fra Trafikstyrelsen (Center for transportmarkeder) orienterede kort om, at havneloven er forankret i Transportministeriets departement. Status på evalueringen af havneloven afventer udnævnelse af den nye transportminister. Lise Aaen Kobberholm (LAK) fra Trafikstyrelsen (Center for luftfart) orienterede kort om, at det er styrelsens overordnede opfattelse, at havnene gør, hvad de skal i forhold til at overholde reglerne for maritim sikring. I første halvår ser tilsynene generelt gode ud, og inspektørerne bliver velmødt i havnene. Dog er der enkelte havne, der ikke lever op til reglerne, og dem har styrelsen fokus på. Side 3 (7)

4 4. Opfølgning på aktioner aftalt på sidst møde v/vicedirktør Keld Ludvigsen KELD gennemgik Trafikstyrelsens aktioner som opfølgning på sidste møde: a) Trafikstyrelsen har udarbejdet en oversigt over maritime fora, som er fremsendt til branchepanelet. Panelet kvitterede for oversigten. Det blev aftalt, at Trafikstyrelsen justerer overskriften, således det fremgår, at der alene er tale om de maritime fora, som Trafikstyrelsen deltager i. Danske Havne foreslog, at ERFA-gruppen om sikringsansvarlige i havnene udgår fra oversigten. Endvidere spurgte Danske Havne til, om Trafikstyrelsen deltager i SECA, hvad angår svovlregler. Trafikstyrelsen oplyste, at det gør styrelsen ikke, da det er Miljøstyrelsen og Søfartsstyrelsens område. Endvidere blev det aftalt, at Søfartsstyrelsen vil sende oversigt over, hvilke fora de deltager i, til Trafikstyrelsen. En opdateret oversigt over de maritime fora, som Trafikstyrelsen deltager i, vil blive sendt ud til branchepanelet i forbindelse med udsendelse af nærværende referat. c) Trafikstyrelsen har udarbejdet oplæg til regelforenkling og foreslår igangsætning af meld en sær regel, som styrelsen har haft gode erfaringer med på bl.a. luftfartsområdet. Branchepanelet kvitterede for initiativet. Det blev aftalt, at den konkrete lovgivning, hvortil, der kan meldes en særregel, skal specificeres, herunder at det fremgår, at det som udgangspunkt er Trafikstyrelsens lovgivning og evt. også, hvilke bekendtgørelser der er tale om. Trafikstyrelsen vil arbejde videre hermed samt forlænge fristen for indmeldinger. Trafikstyrelsen vil give en status på meld en særregel på næste møde i branchepanelet. e) KELD opfordrede medlemmerne til at komme med oplæg til, hvordan branchepanelet kan arbejder videre med miljø. JS efterspurgte en kategorisering af miljøemnerne. Danske Havne annoncerede, at de vil komme med et oplæg om miljøproblemstillingerne vedrørende lugt, støj og støv. KELD kvitterede herfor og informerede, at miljøemnet vil komme på dagsordenen til næste møde. 5. SafeSeaNet v/gitte Lillelund Bech, Danske Havne Pr. 1. juni 2015 overgik rapporteringspligten i forbindelse med meldepligt af skibe etc. til SafeSeaNet fra havne til skibe. Formålet med systemet er at samle kommunikationen mellem primært skibe, havne, mæglere og myndigheder i et system for på den måde at lette de administrative byrder for erhvervet, så samme data og indberetninger til myndighederne ikke skal ske flere gange. Side 4 (7)

5 Danske Havne orienterede, at de har bedt om at få SafeSeaNet på dagsordenen i branchepanelet, idet systemet ikke fungerer som en administrativ lettelse, som ellers tiltænkt, ligesom informationen fra myndighederne vurderes at været mangelfulde og ukoordineret. Danske Havne efterspurgte en status på projektet. LAK gjorde indledningsvis opmærksom på, at det er Forsvaret ved Marinestaben, som er ansvarlig myndighed for både SafeSeaNet samt udvikling og drift af single window systemet, hvor Trafikstyrelsen kun er bruger af systemet og har en meget lille aktie, idet før-ankomstinformation udgør en meget lille del af de informationer, som systemet skal tage hånd om. LAK så ligesom Danske Havne, at systemet i øjeblikket byder på en række udfordringer, herunder at det endnu ikke virker efter hensigten. Desuden var LAK enig i, at styregruppen burde have givet en samlet statusinformation til de berørte aktører før 1. juni Danske Havne oplyste, at ifølge flere havne ligger der på nuværende tidspunkt data i systemet, men der mangler en udmelding fra myndighederne om, hvorvidt systemet er i drift. Trafikstyrelsen vil viderebringe de fremførte synspunkter på førstkommende møde i styregruppen, men opfordrerede desuden til, at branchen formidler ønsker til forbedringer direkte til de relevante miljø-, skatte, told-, politi- og søfartsmyndigheder. Opfølgning på anbefalingerne fra Trafikstyrelsens evaluering af reglerne for maritim sikring v/lise Aaen Kobberholm LAK orienterede om, at der har været afholdt møder i begge arbejdsgrupper, hvor henholdsvis udkast til kommissorium for arbejdsgruppen om mulig klageadgang over Trafikstyrelsens afgørelser inden for maritim sikring og kommissorium for arbejdsgruppe til fremme af en konsekvensanalyse af de fælles europæiske regler for maritim sikring er blevet drøftet. På møderne har der været lejlighed til at komme med forslag til eventuelle justeringer af kommissorierne. Det er Trafikstyrelsens opfattelse, at der har været en god og åben dialog på møderne. Branchepanelet kvitterede for de to kommissorier, som tiltrædes. Dog gjorde SikkerhedsBranchen specifikt opmærksom på, at de ikke kan støtte kommissoriet for arbejdsgruppe til fremme af en konsekvensanalyse af de fælles europæiske regler for maritim sikring, idet SikkerhedsBranchen ligger vægt på, at det alene skal være en costbenefit-analyse af de danske regler (og ikke de europæiske regler). Side 5 (7)

6 6. ERFA-gruppe for sikringsansvarlige v/kasper Skov- Mikkelsen, SikkerhedsBranchen SikkerhedsBranchen orienterede, at de stiller sig uforstående overfor udmeldingen fra Danske Havne om, at der ikke vil blive etableret en fælles ERFA-gruppe for sikringsansvarlige, som først anonceret, men at der i stedet alene er blevet etableret en ERFA-gruppe, som kun inkluderer de sikringsansvarlige i havnene. Danske Havne oplyste hertil, at man efter dialog med havnene har konstateret, at de sikringsansvarlige i havnene alene ønskede et netværk for de sikringsansvarlige i havnene, hvor man kan gå i dialog med samt udveksle erfaringer med Trafikstyrelsens inspektører for maritim sikring. KELD afrundede med at sige, at deltagerne i branchepanelet er velkomne til at tage initiativ til at etablere en bredere ERFA-gruppe for sikringsansvarlige, såfremt det vurderes, at der vil være et behov herfor. LAK supplerede og oplyste, at styrelsen altid gerne stiller op til arrangementer, som har til formål at udveksle erfaringer med og indsigt i maritim sikring. 7. Maritim sikring risikobaseret tilsyn v/lise Aaen Kobberholm LAK orienterede om, at Trafikstyrelsen arbejder for, at tilsyn med maritim sikring på havnene planlægges på baggrund af en risikovurdering af de enkelte tilsynsobjekter, og at tilsynets omfang tilpasses risikoens størrelse. LAK understregede, at der er tale om et internt planlægningsværktøj, som ikke vil betyder ændringer for havnene. Endelig pointerede LAK, at Trafikstyrelsen gerne vejleder, men ikke rådgiver havnene. Danske Havne gav udtryk for, at man sætter stor pris på den gode og åbne dialog med Trafikstyrelsen. Slides er vedlagt dette punkt. 8. Reaktions- og sanktionsmuligheder ved manglende opfyldes af krav til maritim sikring v/lise Aaen Kobberholm LAK orienterede kort om Trafikstyrelsens reaktions- og sanktionspolitik. Såfremt der konstateres afvigelser ved et tilsyn, skal dette bringes i orden. Reaktionen skal være forudsigelig, og reaktionen og sanktion skal være proportional. Side 6 (7)

7 Der arbejdes med en reaktions-stige med 3 forskellige niveauer, jf. vedlagte slides. JS opfordrede til, at reaktions- og sanktionsmulighederne tænkes sammen med arbejdsgruppens arbejde med klageadgangen. 9. Evt. KELD orienterede medlemmerne om en fra Erik Østergaard, DTL, som efterspørger et koordineret adgangssystem til havnene, eksempelvis ved anvendelse af en bizz. Danske Havne oplyste, at dette har været bragt op tidligere, hvor der umiddelbart ikke var støtte hertil fra havnene henset til, at havnene har investeret i forskellige systemer. Endvidere gjorde Danske Havne opmærksom på, at der kan være nogle lovgivningsmæssige barrierer (IT-og Telestyrelsen). JS oplyste, at der tidligere har været arbejdet med dette for at finde forskellige løsninger, men der har ikke været enighed omkring betalingen af systemet. Han oplyste desuden, at en del havne faktisk allerede har ensartede systemer. Det blev aftalt, at emnet vil blive taget op på næste møde. Danske Havne gav i den forbindelse udtryk for, at de ville forsøge at danne sig et overblik over, hvad der på nuværende tidspunkt findes af løsninger i havnene. Søfartsstyrelsen orienterede kort om, at der i IMO er en heftig debat om reglerne om cyber security på havnene. Søfartsstyrelsen opfordrede til at følge emnet tæt. 10. Næste møde er aftalt til torsdag den 29. oktober 2015 Side 7 (7)

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 18. august 2017 Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar 2018 Deltagere: - Jakob

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Danske Havne Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Program - formiddag Kl. 10.00 Kl. 10.15 Kl. 11.15 Kl. 12.00 Velkommen og praktisk information

Læs mere

Kære Lene, From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Hej Julie. Du har forstået mig korrekt.

Kære Lene, From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Hej Julie. Du har forstået mig korrekt. From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Kære Lene, Du har forstået mig korrekt. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har yderligere spørgsmål. Rigtig god dag! Med venlig hilsen

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Referat fra møde i Danske Havnes bestyrelse torsdag den 18. september 2014

Referat fra møde i Danske Havnes bestyrelse torsdag den 18. september 2014 Referat fra møde i Danske Havnes bestyrelse torsdag den 18. september 2014 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1 Meddelelser fra formanden... 3 Ad punkt 2 Placering af Danske Havnes likvider... 4 Ad punkt 3 Direktørinstruks...

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar 2014 Deltagere - Henrik Carstensen

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december 2014 Deltagere

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Center For Sundhed Enhed for tværsektorielt udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Mandag den 31. august 2015 Kl.: 8:30-10:00

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Mødereferat Dato:

Mødereferat Dato: Mødereferat Dato: 20.06.2019 Mødeforum: LUU Stenhugger Dato: Torsdag den 20. juni 2019 Tid: 09:00 13:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens Lokale V222

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 10. februar 2011 Tid: kl. 10.00-12.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MK Susanne Würtz SW Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780353 Fax 7262 6790 pali@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Deltagere Susanne Isaksen,

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Forretningsudvalgsrunde 5. Udvalgsrunde

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 22. marts 2017 kl. 15:00 18.00 Bestyrelsesmødet var indkaldt af direktør Inge Prip på vegne af formandskabet. Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

INSPIRE Følgegruppen. Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni

INSPIRE Følgegruppen. Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni INSPIRE Følgegruppen Strategi & Sekretariat J.nr. Ref. dbl Den 24. september 2007 Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni Deltagere: Afbud fra: Anne Kjølhede Revald, VD Erik Sommer,

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Deltagere

Læs mere

Referat åben dagsorden

Referat åben dagsorden Referat åben dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 09-02-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Politidirektørens mødelokale, Nordjyllands Politi. Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg Deltagere Arne

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Brøndbyernes Andelsboligforening

Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndbyernes Andelsboligforening Stationsparken 24, 2. th. 2600 Glostrup, tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 mail: bab@babnet.dk CVR nr. 36 88 05 11 Varmemester tlf. 36 75 14 84 - mail:

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Referat- Fælles Myndighedsindsats TaskForce

Referat- Fælles Myndighedsindsats TaskForce Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 486 Offentligt Referat- Fælles Myndighedsindsats TaskForce Tidspunkt: Mandag den 18. april 2016 kl. 10.00-12.00 TaskForce Fælles Myndighedsindsats

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn Havnecon Consulting ApS Nørrevang 8 7620 Lemvig Sendt elektronisk til hc@havnecon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 22. oktober 2013 Tid: Kl. 13.00-15.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Lars Svenningsen Carsten Sand Nielsen Søren Steensen Punkter:

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW).

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Pårørenderådsmøde torsdag den 8. januar 2015 Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Referent Anita

Læs mere

26. januar 2011. Beregninger af emissioner fra transport. Notat fra møde den 11. januar 2011 i København

26. januar 2011. Beregninger af emissioner fra transport. Notat fra møde den 11. januar 2011 i København 26. januar 2011 Beregninger af emissioner fra transport Notat fra møde den 11. januar 2011 i København 1. Velkomst Niels Anders Nielsen, Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport bød velkommen til mødet.

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 23. april Torsdag 23.04. kl. 17:30 Følgende sager behandles på mødet Side Konstituering 2 Meddelelser 3 Status på flygtningeområdet

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5 Møde i: Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer Dato: 12. februar 2016 Kl.: Kl. 10-12.00 Sted: Regionsgården, H5 Deltagere: Peter Mandrup Jensen Christian Bartholdy Anne Hertz Birte Sonnenborg Grothe

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Deltagere Kristian Durhuus,

Læs mere

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø Referat Møde i Aarhus Uddannelsesråd Mødedato: 23. maj 2014 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Afbud/Fravær: Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Torsdag den 15. juni 2017 kl

Torsdag den 15. juni 2017 kl 22. juni 2017 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 17.08: Torsdag den 15. juni 2017 kl. 14.30 Tilstede: June Larsen, Lindy Nymark Christensen, Martin E.H. Jacobsen, Jytte G. Hansen, Inez Bach, Annica Dahlgren,

Læs mere

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende:

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen og Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 101 sprotokol

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven.

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. PARTNERSKABSAFTALE Mellem Faxe Kommune Adr Adr Og Business Faxe Industrivej 2 4683 Rønnede Om Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. 1 PRÆAMBEL 3 1 FORMÅL 3

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden - Dagsorden godkendt. Dog tilføjes punkt med Nyt fra Frikirkeforum som punkt 9.

1. Godkendelse af dagsorden - Dagsorden godkendt. Dog tilføjes punkt med Nyt fra Frikirkeforum som punkt 9. Endeligt referat Til FU Endeligt referat for møde i Forretningsudvalget den 2. juni kl. 16-18 i Trinitatisstuen på Diakonissestiftelsen. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943

Læs mere

Referat for møde i TAG den 18. februar 2019 Deltagere: Dansk Fjernvarme, Dansk Energi, Drivkraft Danmark, Gasselskaberne og Energistyrelsen.

Referat for møde i TAG den 18. februar 2019 Deltagere: Dansk Fjernvarme, Dansk Energi, Drivkraft Danmark, Gasselskaberne og Energistyrelsen. TEKNISK ARBEJDSGRUPPE Referat for møde i TAG den 18. februar 2019 Deltagere: Dansk Fjernvarme, Dansk Energi, Drivkraft Danmark, Gasselskaberne og Energistyrelsen. 1. Godkendelse af dagsorden og referat

Læs mere

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn Gilleleje Havn Havnekontoret, Havnen 5 3250 Gilleleje Sendt elektronisk til gillelejehavn@gmail.com og kbo@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus)

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Referat af SSP styregruppens møde den 18.12.2014 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Tilstedeværende: Henrik Laybourn () formand Helle Poulsen (V) udvalgsmedlem Jacob Mark (F) udvalgsmedlem

Læs mere

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Forretningsudvalgsrunde 5. Udvalgsrunde

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV Referat Generalforsamling 2010 i den 15. april Deltagere: Peter Sonne, (formand) Kenneth Juul Andersen, Banedanmark (dirigent) Esther Kristensen, KPMG (repræsentant for revisor) Bernd Schittenhelm (sekretær)

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Indkaldte: Forældrerepræsentanter: Mette, Gitte, Hans-Erik, Lena, Jesper, Susan, Thomas, Jacob, Medarbejderrepræsentanter: Connie, Jacob Elevrepræsentanter:

Læs mere

Formanden takkede bestyrelsen for godt og konstruktivt samarbejde i den forløbne periode.

Formanden takkede bestyrelsen for godt og konstruktivt samarbejde i den forløbne periode. ab TOMSVÆNGET v/formand John Nielsen Tomsvej 5, 3400 Hillerød www.tomsvaenget.dk mail: ab@tomsvaenget.dk Referat af ordinær generalforsamling mandag den 4. april 2018. 21 boliger ud af 25 var repræsenteret.

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt Forsvarsudvalget 2015-16 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt 20. januar 2016 FAKTANOTAT OM FORHANDLINGSFORLØBET OM GRØNNEDAL- BILAG TIL BESVARELSE AF FOU ALM. DEL SPM. 76 Den daværende

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere