Årsplan for biblioteket 11/12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan for biblioteket 11/12"

Transkript

1 Årsplan for biblioteket 11/12 Mål Handling Evaluering At skemalægge årets biblioteksmøder fra årets start. At optimere udbyttet af møderne. Alle møder er lagt i skolens kalender. kontakter JH og inviterer til teammøde(r). Vi har igen i år valgt at afholde 2- timers møder. Dagsorden for teammøder skal være ude en uge før JB udarbejder dagsordener. Referater for teammøder skrives i teammappen under møderne. I forbindelse med planlægning af skoleåret 2012/2013 vil vi tage en diskussion om, hvorvidt mødernes varighed er passende, og om yderligere optimering er nødvendig. At vedligeholde/videreudvikle vores forundringssteder og den generelle organisering af biblioteket, så biblioteket fortsat er et rart og inspirerende sted at besøge for alle. Løbende konkurrencer og udstillinger (se bilag 1). Kategorisering af fakta dvd er () Opgradering af sproghjørne (). Yderligere etablering af kontor til administrationsarbejde. ( VS) Opsætning af et fast fungerende mikroskop (JB) Ris og ros postkassen skal have en bedre plads og vi skal opfordre til øget anvendelse. Etablering af I- nigmakoder (QR- koder) i forbindelse med udstillinger, konkurrencer og lignende. Efterhånden som de forskellige handlingspunkter bliver udført, vil vi både på biblioteksteammøder, afdelingsmøder, lærermøder og møder med ledelsen evaluere, hvordan de nye tiltag fungerer for os bibliotekarer og for bibliotekets brugere. Yderligere er den løbende/daglige snak med biblioteks brugere vigtig i evalueringen.

2 Etablering af ordsprogskonkurrence. Indsamling og udvikling af relevant biblioteksundervisningsmateriale til bibliotekets nye smartboard. Brugernes tilkendegivelser i ris og ros postkassen skal diskuteres på biblioteksteammøder. Yderligere udbredning og brug af superbrugerelever Mål Handling Evaluering Vi ønsker fortsat, at udvikle samarbejdet med lærerne både hvad angår den planlagte biblioteksundervisning og lærernes planlagte temauger/projektarbejde/temakasser. Vi udarbejder årsplaner for hver enkelt klasse og hver enkelt bibliotekstime, hvor hovedtema og aktiviteter vil fremgå. (se eksempel i bilag 2) Vi vil være opsøgende i forhold til de kollegaer der umiddelbart ikke gør brug af biblioteket og bibliotekarer, som vi har målsat. Vi har udarbejdet en tidlig årsplan for udstillinger, fokusområder og mål for biblioteksundervisning med henblik på at lærerne har mulighed for, at integrere den i deres årsplansarbejde. Vi vil inviteres os selv med på et af de førstkommende teammøder med henblik på at gøre opmærksom på vores mål for biblioteksundervisning (se bilag 3) og vores øvrige tilbud. Vi vil yderligere på disse møder notere os, hvilke temaer/emner etc. der arbejdes med i teamene, så vi for et eksempel kan være på forkant med en passende udstilling eller andet. - JB rød afdeling - VS grøn afdeling På biblioteksmødet tirsdag den 24. januar 2012, vi vil midtvejsevaluere om det er lykkedes os at nå flere lærere. Vi vil dagligt føre protokol over biblioteksundervisningen, hvor vi noterer fremmøde og indhold. Til mødet den 24. januar vil ud fra protokol og erfaringer drøfte, hvilke lærere/klasser der stadig mangler opmærksomhed. Vi vil på teammødet tirsdag den 22. maj 2012 endeligt evaluere på om det er lykkedes os at nå alle lærere. Vi vil se om vores årsplan er blevet brugt i teams. Vi vil i udstillingskalenderen løbende notere, hvilke klasser der har gjort brug af vores årsplan.

3 - blå afdeling Det ugentlige nyhedsbrev vil fortsat være stedet, hvor vi udvælger de mest relevante beskeder, links, tilbud etc. Mål Handling Evaluering Vi vil skemalægge biblioteks- og ITundervisningen. Hvilke klassetrin skal igennem, hvilke forløb. Vi vil i år lægge vægt på, at udvikle både biblioteks- og ITundervisningen. Vi ønsker at skabe en biblioteks- og ITundervisningstradition, så klasserne har faste temaer de skal igennem på de respektive klassetrin. Forankringen af denne tradition ser vi på sigt gerne blive så stærk, at alle lærere er klar over, hvilke mål der er sat for det klassetrin de arbejder på og automatisk medtænker det i egne årsplaner og egen undervisning. Se bilag (Bilag 3) På biblioteksmødet tirsdag den 24. januar 2012, vil vi midtvejsevaluere om det er lykkedes os at gennemføre den målsatte biblioteksundervisning. Det vil vi gøre ved en drøftelse af vores undervisning af klasserne det forgangne halve år, her vil det så fremgå, hvilke klasser der eventuelt stadig mangler opmærksomhed og vi vil i årets sidste halvdel sørge for at få de sidste med. Vi vil på teammødet tirsdag den 3. marts 2012 endeligt evaluere på om målene for undervisningen er realistiske og hensigtsmæssige, og om eventuelle justeringer skal gøres i forbindelse med udarbejdelse af årsplanen for 2012/2013.

4 Mål Handling Evaluering Vi ønsker, at bidrage til at uddanne lærerne i aktuelle IT- redskaber. Vi vil ud fra lærerønsker og egne ideer tilbyde lærerworkshops, hvor vi vil have fokus på IT- redskaber til undervisningen. Lærerne skal informeres om, at vi ønsker en tilbagemelding når de gør brug af det lærte i undervisningen. Vi vil inviteres os selv med på et teammøde. - JB rød afdeling - VS grøn afdeling - blå afdeling Vi ønsker at registrere hvilke af de IT- redskaber, vi har undervist i, der efterfølgende bliver bragt med ud i klasser. Det vil vi gøre ved, at registrere i en digital log, når lærerne efterfølgende booker os til klasseundervisning med samme indhold, som lærerworkshops, eller alternativt når lærerne selv går i gang med, at undervise eleverne. Yderligere vil vi forhøre os om teams kommende årsplaner og herudfra se, om workshopemnerne bliver implanteret i planerne. Vi vil evaluere på fremmødet til workshops. Af de fem kommunale indsatsområder har vi i år valgt at have fokus på to*: - Idræt og sundhed* - Læsning - Matematik* - Naturfag - Sociale kompetencer - Inklusion Årets fag (naturfag) på Bækkegårdskolen skal i fokus. Vi vil i nyhedsbreve, konkurrencer, lærerworkshops, udstillinger og I- nigamakoder have fokus på årets fag og indsatsområder. Vi vil oprette en digital portfoliomappe, hvor vi vil samle dokumentation for, at vi har disse mål i fokus. Vi vil især lægge vægt på, at der findes billeddokumentation i denne portfoliomappe.

5 Årets LP- fokusområder, konkurrence og fysisk aktivitet skal i fokus. Vi ønsker fortsat at minimere svind af materialer i forbindelse med bortkomne bøger, ikke afleverede materialer, materialer der bliver fjernet fra biblioteket uden at være registreret udlånt etc. Alle 9. klasses elever skal aflevere alle deres bøger inden sidste skoledag. De kan derefter genlåne evt. relevante materialer til de mundtlige prøver. Vi vil i forbindelse med 9. klasse elevernes mundtlige afgangsprøver kradse de resterende materialer ind. Evt. rykkere vedlægges eksamensbeviset. 1. skoledag efter udsendes rykkere på for gamle taskebøger. 10. skoledag efter udskrives rykkere for alle for gamle bøger. 1. september udskrives regninger til alle for gamle bøger. JB går rundt i klasserne et par gange om året (før jule- og sommerferie) og henter glemte/gemte materialer. JB fører regnskab med rykkere, regninger etc. evalueringen består i, at samle svindet fra dette skoleår med tidligere. Før jule- og sommerferie vil der, i forbindelse med biblioteksundervisningen, blive tjekket op på elevernes eventuelle rykkere. Vi ønsker at effektivisere vores aflåns- og udlånsprocedurer i forbindelse med skolestart og - afslutning. Vil lægge taskebøger parat til klasserne, efter lærernes ønsker. Vi vil bestille supplering af taskebøger denne udgift skal dækkes af bibliotekets nyoprettede suppleringskonto. Klasserne skal med deres respektive klasselærere afhente alle de bestilte materialer i skoleårets første uge. I forbindelse med planlægning af skoleåret 2012/2013 vil vi tage en diskussion om, hvorvidt proceduren skal revideres.

6 Ved aflevering i årets slutning skal elever og lærere benytte ekstra opsatte maskiner til selv at aflevere alt udestående materiale. På de udsendte årsplaner for biblioteksundervisning, vil det fremgå, at de sidste uger er sat af til aflevering af taskebøger og udredning af eventuelle problemer - elever der mener, de har afleveret men stadig skylder bøger etc.

7 Bilag 1 Måned Emne Udstilles Årstiderne Links Ansvarlig August Timeløse fag: Trafik Vejskilte Cykelhjelme Cykellygter osv. Konkurrencer QR koder %20indskoling %20mellemtrin %20udskolinghttp:// tion/trafik.html VS September Kanon forfatter: Oehlenschläger 120 ord Der læses op af den udvalgte forfatters bøger Konkurrencer QR koder Efterår YJB tml VS VS Oktober Halloween Halloween effekter Dragerne hænges op Engelsk konkurrence Efterår YJB QR koder November Avisuge i Blå Frivillighedens år QR koder Efterår Universet

8 Bilag 1 Måned Emne Udstilles Årstiderne Links Ansvarlig December Jul QR koder Julebøger, julepynt, div.julekonkurrence Vinter YJB Januar Fugle Historiske dage Foderbræt og udstoppet Fugle Fugletælling Vinter YJB VS QR koder Februar Fastelavn Eventyrdage Div. Fastelavnsrekvisitter QR koder Vinter YJB YJB Marts Påske Påskepynt. Konkurrence QR koder Forår YJB

9 Bilag 1 Måned Emne Udstilles Årstiderne Links Ansvarlig April Kanonforfatter: Benny Andersen QR koder Forår YJB VS Maj Sprog QR koder Forår YJB Juni QR koder Sommer

10 Bilag b VO Mandag Emil fra Lønneberg Emil fra Lønneberg Astrid Lindgren kursus 2.a TW Fredag Snøvsen Snøvsen Tegn imens din egen snøvs og skriv 3 6 ord om hvordan snøvsen er. Vi ser et uddrag af Snøvsen filmen og taler om forskelle fra bog til film forfatteren til snøvsen Benny Andersen 3.a CB Onsdag billedkompositio ner Med fokus på foto billedkompositio ner Med fokus på foto Af Charlie og en Af Charlie og en 3.b LO Fredag Af Charlie og en Af Charlie og en Af Charlie og en Tegn imens Charlie skriv 3 6 ord om hvordan Charlie ser ud og skriv 3-6 ord om hvordan Charlie er. Vi ser et uddrag af Charlie og en filmen og taler om forskelle fra bog til film 4.b DM Tirsdag Teknikkursus med digitalkamera Teknikkursus med digitalkamera billedkompositio ner Med fokus på foto kursus 5.b CH Onsdag Mundtlige afleveringer IT- lokalet er booket Mundtlige afleveringer IT- lokalet er booket klassikere af klassikere 6.c HD Fredag Teknikkursus i videokamera + filmfaglighed Teknikkursus i videokamera Teknikkursus i videokamera + filmfaglighed Teknikkursus i videokamera Teknikkursus i videokamera + filmfaglighed Teknikkursus i videokamera + filmfaglighed Feature Feature Feature Feature Feature Feature Feature letfaglitteratur 1 elev melder sig til at forberede en letfaglitteratur 1 elev melder sig til at forberede en Af Charlie og en af genretræk ved Bent Haller af klassikere Prezi IT- lokalet er booket

11 boganmeldelse af en letfagbog Boganmeldelse af en letfaglitterærbog Fordybelsesuge i blå af af genretræk ved af 1 elev melder sig til at forberede en boganmeldelse af en letfagbog Boganmeldelse af en letfaglitterærbog af letfaglitterærbog Fordybelsesuge i blå Emil fra Lønneberg Emil fra Lønneberg Astrid Lindgren St. bededag Tegn imens Charlie skriv 3 6 ord om hvordan Charlie ser ud og skriv 3-6 ord om hvordan Charlie er. Vi ser et uddrag af Charlie og en filmen og taler om forskelle fra bog til film Fordybelsesuge i blå Lydkursus med diktafoner Lydkursus med diktafoner Lydkursus med diktafoner af 1 elev melder sig til at forberede en boganmeldelse af et af Eventyr Boganmeldelse af et Fordybelsesuge i blå Lydkursus med diktafoner Lydkursus med diktafoner Lydkursus med diktafoner letfaglitteratur af Kevin Kujon Fordybelsesuge i blå af Kevin Kujon af Kevin Kujon Lydkursus med diktafoner Lydkursus med diktafoner Vi ser et uddrag af klassiker- film og taler om forskelle fra bog til film Fordybelsesuge i blå 2 elever præsenterer boganmeldelser 2 elever præsenterer boganmeldelser 2 elever præsenterer boganmeldelser sikkerhed på nettet 3-4 elever melder sig til at præsenterer deres egen prezi næste gang Prezi af elever IT- lokalet er booket Fordybelsesuge i blå genren lyrik Oplæsning og snak om lyrik. 3-4 elever melder sig til at forberede lyrikoplæsning til næste gang Lyrikoplæsning af elever 3-4 elever melder sig til at forberede lyrikoplæsning til næste gang Lyrikoplæsning af elever St. bededag

12 boganmeldelse af et Boganmeldelse af et af Status på 9. kl. sidste skoledag af genretræk ved Fjolledag 2. pinsedag Status på Status på Sidste skoledag af genretræk ved af 1 elev melder sig til at forberede en boganmeldelse af et Boganmeldelse af et Status på Status på af letfaglitteratur af letfaglitteratur 1 elev melder sig til at forberede en boganmeldelse af en letfagbog Boganmeldelse af en letfaglitterærbog af letfaglitterærbog Status på Status på Af Charlie og en Af Charlie og en Tegn imens Charlie skriv 3 6 ord om hvordan Charlie ser ud og skriv 3-6 ord om hvordan Charlie er. Vi ser et uddrag af Charlie og en filmen og taler om forskelle fra bog til film Status på skovtur med 6. kl. og blå afdeling IT- lokalet er booket sikkerhed på nettet IT- lokalet er booket genren lyrik Oplæsning og snak om lyrik. 3-4 elever melder sig til at forberede lyrikoplæsning til næste gang Lyrikoplæsning af elever Status på Status på 9. kl. sidste skoledag Benny Andersen og Tove Ditlevesen Fjolledag Status på Sidste skoledag

13 Bilag 3 Biblioteksundervisning på Bækkegårdsskolen 2011/2012 Generelt Årgange Bibliotekstid Indskoling Introduktion af specielt indskolingsdelen af biblioteket. Fremvisning og inddragelse af relevante udstillinger og konkurrencer for årgangen/ klassen. af klassiske børnebøger for alderstrinnet. Introduktion til it. Evaluering med klassen i slutningen af skoleåret: o hvad synes I der er godt på biblioteket? o hvad synes I der skal etableres? 0. kl.: Rundvisning på biblioteket, med introduktion af billedbogskrybberne og bøgernes placering deri. Introduktion til: hvad er en bog? (forside, bagside, ryg m.m) Øvelse i udlån/ aflevering af: Spørge-Jørgen, Halfans ABC, Stor bog: Kender du mig?, Lange Peter Madsen, Hullebogen, Muldvarpen der ville vide, Historier, Seje kanin, Aben Osvald, Palle alene i verden, Sådan gør man i trafikken, Ignora i vandtårnet, Prinsesse Klura og dragen, Eventyret om Krible og Krable, Alfabetet på tapetet, Mis med de blå øjne. Alle billedbøger er scannet så de kan følges på smartboardet. Se filmen Mis med de blå øjne på Filmstriben. Uddrag af filmen Palle alene i verden på Filmstriben. Introduktion til computeren: tænd/sluk, logge på computeren, mikroværkstedet og elevunivers. Log-påkørekort udstedes. 0.A 0.B 0.C 1.kl.: Introduktion af letlæsningsbøgernes placering og forslag til gode årgangen. Introduktion af let-faglitterære bøgers placering efter emne, anmeldelse af små fagbøger. Gentagene introduktion af og øvelse i udlån/ aflevering. af: Tante Andante, Min mormors gebis, Hvordan elefanten fik sin lange snabel, Garmin bøgerne, specielle børnebøger der skal læses med en voksen: Idiot og Børnenes bedemand. af Hvorfor prutter man? Se filmen på Filmstriben. af Poulsens Pirater. Se filmen på 1.A 1.B 1.C

14 2.kl.: 3.kl.: Filmstriben. og anmeldelse af. Introduktion til superbog.dk Introduktion til computeren: tænd/sluk, logge på computeren, Mikroværkstedet og Elevunivers. Introduktion til elevintra. IPad værksted: introduktion til produktionsværktøjer. imovie, Ibooks og PuppetPals. Gentagne øvelse i udlån/ aflevering Introduktion af letlæsningsbøgernes placering og forslag til gode årgangen. af kapitelbøger: Emil/Pippi, Folk og røvere i Kardemommeby, Snøvsen Introduktion til forfatterne: Benny Andersen, Astrid Lindgren. Se uddrag af filmen Snøvsen, sammenligne med bogen. Introduktion af let-faglitterære bøgers placering efter emne, anmeldelse af små fagbøger. Genretræk, højtlæsning og anmeldelse af. Introduktion til elevintra: beskedfunktion, forsiden, arbejdsrum og læsekontrakt. Gentagne øvelse i udlån/ aflevering Introduktion af letlæsningsbøgernes placering og forslag til gode årgangen. Lydkursus med diktafoner. Teknikkursus med digitalkamera, introduktion til Tubestory/ moviecut/ fotostory/ ipad ens muligheder for kamera, imovie. af Charlie og en, Kim Fupz Aakeson og julesvineriet. En helt anden historie og andre historier og Endnu flere helt andre historier. Se uddrag af filmen Charlie og en, sammenligne med bogen. En helt anden historie og andre historier og Endnu flere helt andre historier : Den legetøjsløse stakkel, Hr. Wilders stjerne, Kong Guleroth, Min onkel og min onkels nye hund, Pip og Papegøjen og Verdens uartigste dreng. Genretræk, højtlæsning og anmeldelse af. 2.A 2.B 3.A 3.B

15 af Ækle æventyr. Generelt Årgange Bibliotekstid Mellemtrin specielt mellemtrin delen af biblioteket. Fremvisning og inddragelse af relevante udstillinger og konkurrencer for årgangen/ klassen. Introduktion af gode skønlitterære læsebøger. af klassiske børnebøger for alderstrinnet. Web-etik (emu.dk) Arbejde med forskellige itprogrammer tilpasset mellemtrinnet. 4.kl.: Introduktion og øvelser i søgning med opgaver i DDE-libra. Fagbogsskattejagt med Decimalklasse introduktion. Fagbøger i Publisher (AR afvikler fagbogslæsekursus i de to 4. klasser). Introduktion af skønlitteratur til mellemtrinnets placering og forslag til gode årgangen. Stop-motion film læsekontrakt og boganmeldelser på elevintra Introduktion til forfatteren Bent Haller af Mig & Torsten og andre små ulykker, Hønsepigen, Ispigen, Silke, Iqbal Farooq Se uddrag af filmene Silke og fra bøgerne Arbejde med superbog.dk og Elevunivers.dk 4.A TV 4.B TV

16 Evaluering med klassen i slutningen af skoleåret: o hvad synes I der godt på biblioteket? o hvad synes I der skal etableres? 5.kl. Introduktion af skønlitteratur til mellemtrinnets placering og forslag til gode årgangen. Genretræk, højtlæsning og anmeldelse af Fantasy: uddrag af Skammerens datter, ZOOM-ON fantasy bøgerne, uddrag af Søstrene Grimm. Introduktion til og højtlæsning af klassikere: Robin Hood, En verdens omsejling under havet, Moby Dick Lommefilm Introduktion til præsentationsprogrammet Prezi Web-etik (sidst på året) 5.A VS 5.B VS 6.kl.: Introduktion af skønlitteratur til mellemtrinnets placering og forslag til gode årgangen. Introduktion og øvelser i søgning med opgaver i DDE-libra Teknik kursus i videokamera og redigering i Jaycut Introduktion til Louis Jensen. af Skelettet på hjul. Genretræk, højtlæsning og anmeldelse af gys: uddrag af Frankenstein, Dracula og Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Web-etik (først på året) 6.A 6.B Generelt Årgange Biblioteks- /projektopgave tid

17 Udskoling Læringscenteret har med blå afdeling aftalt at lærerne booker særlige forløb som kunne være XXXXXXXXX Læringscenteret indleder et forløb omkring mini master class i samarbejde med blå afdeling. specielt ungdomsafdelingen af biblioteket. Fremvisning og inddragelse af relevante udstillinger og konkurrencer for årgangen/ klassen. Introduktion af gode skønlitterære læsebøger. Kanon forfatterskabslæsning Web-etik (emu.dk, cyberhus.dk, dubestemmerselv.dk) Arbejde med forskellige itprogrammer tilpasset udskolingen Projektopgaveforberedende undervisning o Søgning o Kildekritik o Teknik o Bestilling af materialer Introduktion til EMU Webetik: sociale netværk Introduktion til SmathStudio (matematik) Introduktion til div. Produktionsværktøjer til pc og ipads 7.A: 7.B: 7.C 8.A 8.B: 9.A: 9.B: Bilag 4 VS JB

18 Tildelte adm.timer i alt 128,34 128,34 128,34 Opstart skoleår Afslut skoleår Indkøb af taskebøger, indregistrering og klargøring af taskebøger og andre materialer 30 Udviklingsmøde IT + bib. 11. oktober Materialeudvalgsmøder -læsning af gennemsynsbøger -læsning af lektører -efterbehandling (bestilling på netpunkt) 40 Samarbejdsmøder biblioteksorientering 6. september marts PC-materialer og Amts-materialer 25 Rykkere 25 Nyhedsbrev og post 40 Bogopsætning og materialepleje ( i udlånstiden, vi har hvert vores ansvarsområde!) Skønlitteratur og ungdomsbøger Billedbøger Letlæsning Faglitteratur, undervisningsmateria ler og lærervejledninger Særlige opstillinger: gyserskab, skab, oplæsningsbøger, letlæsningskasser, klassikere, spil, lærerbibliotek Sprohjørne Indretning og udvikling af de fysiske rammer, samt indkøb 10 Ordne materialer til biblioteksundervisning + smartboardundervisning 14 -Team-møder -møde med ledelsen -bib.møder -møde i teams i forbindelse med årsplanen -udfærdige egen årsplan

19 -indhentning af årsplan fra teams -budgetforslag Uddannelsesforum (it) Bellacenteret 8-9. oktober 6 Skolebogmesse 4 Skolebibliotekskonference Helsingør 26. oktober 6 Vedligeholdelse af AV-udstyr 10 Udvikling af billederomaner, specielle billedebøger, ungdomshjørne 18 Udvikling af sproghjørne og smartboardundervisning 14

Biblioteksundervisning på Bækkegårdsskolen 2011/2012

Biblioteksundervisning på Bækkegårdsskolen 2011/2012 Bilag 3 Biblioteksundervisning på Bækkegårdsskolen 2011/2012 Generelt Årgange Bibliotekstid Indskoling Introduktion af specielt indskolingsdelen af biblioteket. Fremvisning og inddragelse af relevante

Læs mere

Årsplan for biblioteket 12/13

Årsplan for biblioteket 12/13 Årsplan for biblioteket 12/13 Mål Handling Evaluering At vedligeholde/videreudvikle vores forundringssteder og den generelle organisering af biblioteket, så biblioteket fortsat er et rart og inspirerende

Læs mere

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen.

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen. Skoles årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer inspirere. Vi vil i år have særlig fokus på

Læs mere

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN Medielæseplan: Formålet med undervisningen er: - at støtte og udvikle elevernes virke-, læse- og lærelyst - at eleverne udvikler tidssvarende it og mediekompetencer - at lære

Læs mere

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Emneuge Gul Klåge Åge Denne emneuge sætter fokus på hvordan man lære på mange forskellige måder. Børnene prøver kræfter med forskellige værksteder i emneugen.

Læs mere

Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012

Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012 Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012 Hvad kan PLC gøre for dig PLC s årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter for det kommende skoleår. Vi kan indgå med kurser for eleverne (photostory,

Læs mere

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:...

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:... Indhold Målsætning :... 2 Handleplan for elever:... 2 Handleplan for lærerne:... 2 Indholdsoversigt for årgangene... 3 Indskoling:... 4 Kurser:... 4 Mellemtrin:... 4 Kurser:... 5 Udskoling:... 6 Kurser:...

Læs mere

Årsplan Dansk klasse Færdigheds- og Læringsmål

Årsplan Dansk klasse Færdigheds- og Læringsmål 32 Introuge 33 Det er nice at være nice Nicelines 34 Forfatterskabslæsning Kim Fupz At kunne agere i et fællesskab uden mobberi og udelukkelse. At kunne søge aktivt og finde fyldestgørende resultater på

Læs mere

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 , 2012 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen Præsentation af skolebiblioteket. De skal orienteres om indretning og bøgernes placering Kendskab til betjening af udlånssystemet (Interaktivt spil)

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-34 Velkommen i skole. Sociale spilleregler og sammenhold i klassen. Venskaber.

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Fag i 2. klasse Lærer: Anna Denne årsplan er sidst revideret d. 29/6 Generelt Der er afsat 6*45 min. For overordnet beskrivelse af faget dansk på Vejrumbro Fri henvises

Læs mere

Skolebiblioteket 2008 2009

Skolebiblioteket 2008 2009 Skolebiblioteksteamet: Skolebiblioteket 2008 2009 Signe Carlsen: Mette Bruun: Annette Hartøft: Jonna Jensen Skolebibliotekar indkøb - CFU Skolebibliotekar indkøb tidsskr. Skolebibliotekar anmeldelser/it.

Læs mere

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N VORES VISION PLC er et levende sted, som skaber og understøtter interesse, lyst og læring Velkommen på skolebiblioteket Kært

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

Utterslev Skoles centerteam Jeanette Thon, Magle Nydal, Anne Jul Nielsen og Pia Mølholm

Utterslev Skoles centerteam Jeanette Thon, Magle Nydal, Anne Jul Nielsen og Pia Mølholm Pædagogisk center skal bl.a. opmuntre til nysgerrighed stille spørgsmål og hjælpe med at finde svar hjælpe med litteratur, der giver lyst til at læse endnu mere. deltage med relevant materiale til årsplaner

Læs mere

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT)

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) Skolebiblioteket hæ fte Snedsted skole 2012/13 ns o i at for e rm er r o f læ In Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) 1 Hvor er mellemgruppens og overbygningens depoter? (Indskolingen

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus Undervisningen i dansk i 4. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål. I 4. klasse skal

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Dansk i 1. klasse Lærer: Anna Jensen Denne årsplan er sidst revideret d. 6/8 Generelt Timerne fordeler således; 7 * 45 min Her på stedet bruger vi Den Første Læsning fordi

Læs mere

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Bevægelseslege (f.eks sprogfitness) Dyk ned i forfatterskab(er) Citatklemmer med boganmeldelser Rollespil Mal til historien

Læs mere

Årsplan for 6.klasse 2013-2014. 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag

Årsplan for 6.klasse 2013-2014. 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag Årsplan for 6.klasse 2013-2014 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag 33 34 Ma. 12. aug. Første skoledag kl. 9.00-11.30 Basisperiode 1 35 On. 28. aug. Rystesammentur til Hjerl Hede for MG 36 Uge 36 Alle børn cykler

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

Årsplan for dansk Hus A 2013-14

Årsplan for dansk Hus A 2013-14 Årsplan for dansk Hus A 2013-14 Læringsmål Fælles Mål Metode Anvendelse af Evaluering Emner/beskrivelse Trinmål/slutmål Faglige/tværfaglige materialer/ IT "Hvad skal vi Hvorfor? aktiviteter Hvad lære?

Læs mere

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN Indholdsfortegnelse Indledning ----------------------------------------------------------- 3 Værdigrundlag...3 Vi er fokuserede og udadrettede...3 Vi er ambitiøse og fornyende...3

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering 33-34 Vi kommer godt i Skriftlige opgaver gang: Hvad kan vi huske? Min sommerferie Skrive, tegne

Læs mere

I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve.

I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve. Østerbro, april 2015 Kære elever og forældre i 9. klasserne. I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve. Først er oversigter over de skriftlige prøver,

Læs mere

Årsplan for 6.klasse 2014-2015

Årsplan for 6.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 6.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet P-fag 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 34 To. 21.aug. Forældremøde i 6.kl. 35. To. 28. aug. Ryste-sammen-tur 4.- 6.kl.

Læs mere

Søndersøskolen april 2014, 2. del

Søndersøskolen april 2014, 2. del Søndersøskolen april 2014, 2. del Kære forældre Som jeg skrev i Nyhedsbrevet, i starten af april måned, vil jeg i de følgende måneder udsende Nyhedsbrevet lidt hyppigere, for vi er nu nået til den periode

Læs mere

FOKUS-rådsmøde

FOKUS-rådsmøde Mødet holdes på Brittas kontor. 1. MUS forår 2016 samt GRUS efterår 2016 (15 minutter) : Orientering omkring tanker med MUS forår 16 og GRUS efterår 16 og dialog omkring oplæg til MUS/Ny løn. Punktet er

Læs mere

Politik for Lektier og faglig fordybelse

Politik for Lektier og faglig fordybelse ~ 1 ~ Politik for Lektier og faglig fordybelse Indledning: På Ellemarkskolen betragtes lektier og faglig fordybelse (i det følgende nævnt som lektier) som et af mange elementer, lærerne bringer i anvendelse

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE 2016-2017. At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst

Læs mere

Årsplan for 5.klasse 2014-2015

Årsplan for 5.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 5.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 To. 14.aug. Forældremøde i 5.kl. 34 To. 21.aug. Fr.22.aug. Skolefotografering (0.kl.,

Læs mere

Årsplan for 4.klasse 2014-2015

Årsplan for 4.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 4.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 34 Fr.22.aug. Skolefotografering (0.kl., 1.kl., 3.kl., 5.kl., 7.kl. og 9.kl.) 35 Ti.

Læs mere

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole 2016-2018 1 Denne IT-handleplan er udarbejdet for Toftlund Distriktsskole i efteråret 2016. Den tager udgangspunkt i Tønder kommunes IT-strategi og folkeskoleloven.

Læs mere

Årsplan 7.x. dansk TG

Årsplan 7.x. dansk TG Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 34 Vi bruger timerne på at lære hinanden bedre at kende og på at planlægge hytteturen. 35 Hyttetur (Bethesda) 36-37 Artikler Medierne er en stor del af vores

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole Case: Ledelsesmøde på Kornager Skole Jørgen Søndergaard, Forskningsleder, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K, E-mail: js@sfi.dk September 2016 Casen

Læs mere

Ressource. Augustenborg skole 2017/18

Ressource. Augustenborg skole 2017/18 Ressource Augustenborg skole 2017/18 Denne folder er en oversigt over hvad ressourceteamet kan tilbyde og hvilke tiltag teamet varetager. Der er her beskrivelser af de projekter der er i gang og beskrivelser

Læs mere

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek FOR ELEVER I 5. + 6. + 7. KLASSE KOLDING KOMMUNE / SKOLEÅRET 2018 + 2019 2 Denne brochure henvender sig til

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Vi arbejder hele året med grundbogen d dansk og det tilhørende træningshæfte. Med d dansk kommer eleverne til at arbejde struktureret med bl.a. læseforståelsesstrategier,

Læs mere

Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder

Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder holder åbent med bemanding hver dag fra 8 14 tilbyder alle klasser

Læs mere

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Sådan vil vi have det i indskolingen skoleåret. Med udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer tilrettelægges de øvrige underviseres mål, at jeres barn skal være glad

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

PÆDAGOGISK SERVICECENTER

PÆDAGOGISK SERVICECENTER PÆDAGOGISK SERVICECENTER Skoleåret 2010-2011 Mailadresse bib@sct-joseph.dk Telefonnummer 39641282-126 Åbningstider Alle hverdage fra 9.00-13.55 (inkl. frikvarterer) Mandag kl. 14.05-14.50 (STP) Tirsdag

Læs mere

Handleplan for læsning

Handleplan for læsning Handleplan for læsning Handleplan for læsning på Hejnsvig Skole På Hejnsvig Skole anser vi læsning som den grundlæggende forudsætning for læring i alle fag. Vi vil gerne arbejde for at eleverne igennem

Læs mere

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-35 Sociale spilleregler og klassens sammenhold. Hvad skal man i timerne og

Læs mere

Årsplan for 9. klasse 2014-2015

Årsplan for 9. klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 9. klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet Første skoledag. Alle møder kl. 9.00. 33 Ma. 11. aug. Indskoling får fri kl. 11.30 og 4.-9. kl. får fri kl. 15. 34 Uge 34 Fr. 22. aug. Skolefotografering

Læs mere

Dybkærskolens handleplan for sprog- og læsefærdigheder fra 4.-6. klasse 2014-2015

Dybkærskolens handleplan for sprog- og læsefærdigheder fra 4.-6. klasse 2014-2015 Anbefalinger fra Silkeborg kommunes læsepolitik for at opnå forenklede Fælles Mål for læsning 2014. Metoder/undervisning Materialer/aktiviteter Ansvar Evaluering Det anbefales at man: Fokuserer på konsolidering

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

EMNEUGE 2015 uge HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION

EMNEUGE 2015 uge HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION EMNEUGE 2015 uge 12 HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION Mål for emneugen: Skovmoseskolen som en Tv-station åbner op for at eleven arbejder i dybden med et selvvalgt tema inden for medieproduktion

Læs mere

Undervejs vil vi også deltage i forskellige projekter som Aktiv rundt i Danmark, Læseraketten, uge sex, etc.

Undervejs vil vi også deltage i forskellige projekter som Aktiv rundt i Danmark, Læseraketten, uge sex, etc. Årsplan 2015/2016 Dansk 4.klasse Årsplanen herunder er vejledende. Der vil som altid kunne ske ændringer af årsplanen i løbet af året, hvis der dukker et emne op, som pludselig er meget aktuelt eller spændende.

Læs mere

Læringsmål Aktiviteter og materialer. Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge

Læringsmål Aktiviteter og materialer. Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge Ug e Emne Kompetence - områder/mål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge 33 34 35 Eleven kan læse ord i klassetrinnet.

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

Sydvestmors Friskole kontor@svmf.dk Tlf.: 9776 1346 Næssundvej 325 www.svmf.dk Mobil: 3152 6315 7960 SFO: 6178 9628 Karby

Sydvestmors Friskole kontor@svmf.dk Tlf.: 9776 1346 Næssundvej 325 www.svmf.dk Mobil: 3152 6315 7960 SFO: 6178 9628 Karby En spændende uge er gået, med mange vinkler på naturfag. 0.-2. årgang har arbejdet med skoven og krible krable insekter, vi har bygget krible krable hoteller til insekterne og lavet små bøger. 3. årgang

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Skolebibliotekets årsplan 2009/10

Skolebibliotekets årsplan 2009/10 Skolebibliotekets årsplan 2009/10 Skolebibliotekets årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer

Læs mere

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Kære forældre til elever i 0. klasse Som forældre er I vigtige personer i jeres barns sprog- og læseudvikling. Når jeres barn starter i 0. kl. har det

Læs mere

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Digital dannelse handler blandt andet om at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle verden, hvilket opnås gennem bevidstheden om ens adfærd og sprog.

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse

Årsplan for dansk i 6.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 6.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

! Årsplan Team Vega 2014 / 2015

! Årsplan Team Vega 2014 / 2015 Årsplan Team Vega 2014 / 2015 Sådan vil vi have det i indskolingen de øvrige underviseres mål, at jeres barn skal være glad for at gå i skole. Vores læringsmål er: Hvis man vil behandle & undervise børn

Læs mere

www.ollerupfriskole.dk

www.ollerupfriskole.dk Anvendelse af IT/ ipads i undervisningen - evaluering Baggrund I efteråret 2013 blev det besluttet at alle elever fra 0.- 7. klasse skulle have ipad. Der havde forud for beslutningen været drøftelser om,

Læs mere

Skolebibliotekets åbningstid

Skolebibliotekets åbningstid Årsplan for Skolebiblioteket Lerbjergskolen 2008/2009 Starten på skoleåret 2008/2009 bliver noget helt specielt for Skolebiblioteket, idet vi august 2008 tager et nyt Skolebibliotek i brug. I over et år

Læs mere

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole HØRSHOLM BIBLIOTEK LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole INDHOLD Forord/booking 3 Kend dit bibliotek 1 5 Genreforståelse: eventyr 6 Kend dit bibliotek 2 7 Forløb om Jakob Martin Strid

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/ klasse

Årsplan for dansk 2017/ klasse Årsplan for dansk 2017/2018 6-7. klasse Strukturering af danskundervisningen Undervisning: Vi har danskundervisning i følgende timer; (1) Tirsdag fra kl. 08:45 09:30 og 10:00 11:30 (2) Onsdag fra kl. 08:45

Læs mere

Årsplan for dansk 2. årgang

Årsplan for dansk 2. årgang Årsplan for dansk 2. årgang 2015 2016 Uge 33-34: 2.A Tværfagligt forløb i dansk med udgangspunkt i Cyklistforbundets skolekampagne Alle børn cykler Materialer: Undervisningsmateriale fra ABC hverdagssituationer.

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Uge: Dato: Aktiviteter: Tovholdere

Uge: Dato: Aktiviteter: Tovholdere ÅRSPLAN for skoleåret 2014-15. Dussen i 1. klasse centret på Gug Skole. Uge: Dato: Aktiviteter: Tovholdere 33 11.8 15.8. 34 18.8-22.8. 35 25.8 29.8. 36 1.9-5.9. Ler værksted Kenneth 37 8.9 12.9. 38 15.9

Læs mere

Årsplan 6. kl. Dansk KS

Årsplan 6. kl. Dansk KS Uge Indhold Mål 32 Præsentation af hinanden, elever og lærer lære hinanden at kende + intro til årets arbejde + vælge frilæsningsbog på bib. + påbegyndelse af emnet Identitet 33-34 Identitet, dannelse,

Læs mere

Vi arbejder med. fester og traditioner. Af Jette Schytte

Vi arbejder med. fester og traditioner. Af Jette Schytte Vi arbejder med fester og traditioner Af Jette Schytte Indhold Indledning............................................ 5 Hvad er fester og traditioner?.............................. 7 Hvorfor fester og

Læs mere

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter , 2013 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet Læringscenteret

Læs mere

LÆSNING I OVERBYGNINGEN. Handleplan for læsning i overbygningen

LÆSNING I OVERBYGNINGEN. Handleplan for læsning i overbygningen LÆSNING I OVERBYGNINGEN Handleplan for læsning i overbygningen LÆSNING I OVERBYGNINGEN Kompetente læsere Elevernes faglige læsning bør være i fokus i hele grundskoleforløbet. Uanset fag arbejder læreren

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Treja Danske Skole. Læsehandleplan

Treja Danske Skole. Læsehandleplan Treja Danske Skole Læsehandleplan 2015 Indholdsfortegnelse 1. Hvilket mål skal vores handleplan hjælpe os med at opnå?... 2 2.Hvilke handlinger vil vi udføre for at nå vores mål?... 2 3. Skolebibliotekets

Læs mere

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre At eleverne bliver

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering 33-26 Forholde sig til korrekt stavning og formel sproglig korrekthed i egne og andres tekster, samt kende forskellige sætningstyper og sætningsled

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Dansk i 0. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 9. august 2018 Generelt I børnehaveklassen er der i skoleåret 2018/2019 tildelt 7 ugentlige lektioner

Læs mere

I løbet af året er indlagt emner, som alle elever fra Storegruppe arbejder med. Skoleåret fordeles således:

I løbet af året er indlagt emner, som alle elever fra Storegruppe arbejder med. Skoleåret fordeles således: Årsplan for dansk i 7.- 8.klasse 2013/2014 Undervisningen tager udgangspunkt i Fælles mål for dansk udsendt af Undervisningsministeriet. Man kan læse om målene på www.uvm.dk Følgende bøger anvendes til

Læs mere

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer Test din viden! Velkommen til sikkertrafik.dk/skole På vores portal finder du alt, hvad du skal bruge til færdselsundervisningen. Alle materialer er

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

SELVEVALUERING: Elevens faglige standpunkt og generelle udbytte af undervisningen.

SELVEVALUERING: Elevens faglige standpunkt og generelle udbytte af undervisningen. Pkt. Evaluerings område 2.a Evalueringsmetoder til systematisk iagttagelse af standpunkt og generelle udbytte af undervisningen Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 2.a Målsætning Fagteams

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere