Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 17. december, kl , i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 17. december, kl , i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg"

Transkript

1 Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 17. december, kl , i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg

2 2 Dagsorden: 1. Sager til beslutning Godkendelse af flaskehalsliste gældende fra 1. halvår 2010, og liste over områder hvortil der kan bevilges tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Godkendelse af program for Rådets konference d januar Aktivitetsplanen for Specialfunktionen Job & Handicap Temaer og sager til drøftelse Den aktuelle situation Drøftelse af jobcentrenes beskæftigelsesplaner for Oprettelse af Unge Task Force Evaluering af handicapindsatsen Evaluering af arbejdsmarkedsbalancemodellen Orientering fra Formanden, Formandskabet og Beskæftigelsesregionen Indkomne skrivelser og meddelelser til orientering Status vedrørende Rådgivningsfunktionen Orientering om Kandidat- og aftagerundersøgelsen Orientering om CABIs kortlægning af forbruget af LBRs bevillinger Orientering om TTA-projektet Orientering om afklaringsforløb afholdt for afskedigede medarbejdere fra MAN Diesel og MARTIN Orientering om samarbejdsaftale mellem A-kassernes samvirke og beskæftigelsesregionerne Gensidig orientering Orientering til pressen Eventuelt... 32

3 3 1. Sager til beslutning 1.1 Godkendelse af flaskehalsliste gældende fra 1. halvår 2010, og liste over områder hvortil der kan bevilges tilskud til ansættelse af voksenlærlinge A. Hvorfor behandles sagen? Beskæftigelsesrådet skal inden årets udgang prioritere anvendelsen af den statslige bevilling til at forebygge og afhjælpe mangel på arbejdskraft (flaskehalse). Rådet skal fastlægge en liste over fagbetegnelser, hvortil jobcentrene kan opnå tilskud (en tilskudsliste ), hvis de sætter aktiviteter i gang på området. Listen fastlægges med udgangspunkt i resultaterne fra arbejdsmarkedsbalancen. B. Kort beskrivelse af sagen Den foreløbige flaskehalsbevilling for 2010 er på kr Heraf anbefaler Formandskabet, at Rådet som tidligere reserverer 5 % til akut opståede problemer og informationskampagner m.v. Der er således ca. kr. 17,5 mio. til tilskud til jobcentrenes indsats. Primo januar får regionen den endelige udmelding af bevillingen, hvorefter den efter objektive kriterier som et acontobeløb fordeles til jobcentrene. De nye data til arbejdsmarkedsbalancen, som ligger til grund for flaskehalslisten for 2010, viser en markant nedgang i virksomhedernes meldinger om forgæves rekrutteringer. Det har som konsekvens, at der er langt færre stillingsbetegnelser end tidligere på den bruttoliste over stillingsbetegnelser, som Rådet skal prioritere ud fra. Stillingsbetegnelserne kan prioriteres fra arbejdsmarkedsbalancens kategorier over tværgående, strukturel mangel på arbejdskraft og mangel på arbejdskraft. Flaskehalsudvalget har på sit møde den 3. december udarbejdet en indstilling til Rådet om den nye flaskehalsliste. Det skal dog bemærkes, at udvalget ikke var beslutningsdygtigt, idet kun 2 medlemmer deltog.

4 4 Flaskehalsliste 2010 bioanalytiker businesscontroller driftsleder, landbrug finanscontroller finansmedarbejder optiker rengøringsassistent/serviceassistent salgskonsulent sygeplejerske systemudvikler tandplejer vvs-tekniker Data til arbejdsmarkedsbalancen er blandt andet indhentet gennem det halvårlige virksomhedssurvey, hvor virksomheder i hele landet svarer på, om de i en given periode forgæves har forsøgt at rekruttere arbejdskraft. Data er indhentet fra ultimo august til medio oktober. Der er et fald i antallet af forgæves rekrutteringer på landsplan på 76% og i Nordjylland på ca. 82% sammenlignet med samme periode sidste år. Der er dermed et meget lavt niveau for forgæves rekrutteringer 591 i Nordjylland og godt i hele landet. De fleste forgæves rekrutteringer ligger inden for erhvervsgrupperne Landbrug (især landbrugsmedhjælpere og driftsledere) og Akademisk arbejde (især læger og tandlæger). For blandt andet landbrugsmedhjælpere er der tale om paradoksproblemer, fordi der er mange ledige registreret med denne stillingsbetegnelse. På grundlag af 29 stillingsbetegnelser, hvor der er registreret forgæves rekrutteringer, har Flaskehalsudvalget prioriteret ovenstående liste på 12 stillingsbetegnelser, som indstilles til godkendelse i Rådet. Udvalget har denne gang indstillet nogle stillingsbetegnelser (finanscontroller, businesscontroller og systemudvikler), der kræver længerevarende uddannelse med den begrundelse, at flaskehalsforløb af kortere varighed kan opkvalificere ledige med en relevant videregående uddannelse til at varetage disse funktioner. Ark 1 i det vedlagte excel-ark (bilag 1.1.1) viser bruttolistens stillingsbetegnelser og sorteringen ud fra de kriterier, som Rådet tidligere har fastlagt. Stillingsbetegnelser fremhævet med fed skrift, indstilles til flaskehalslisten i I Ark2 kan man se den liste, der indstilles af udvalget.

5 5 I Ark 3 sammenlignes den aktuelle liste (2009) med den foreløbige liste for 2010, som Rådet vedtog i juni måned, og den liste, der indstilles til Der arbejdes stadig med listen over uddannelser, hvortil der i 2010 kan bevilges tilskud til ansættelse af voksenlærlinge. Listen vil blive fremlagt til orientering på mødet. C. Indstilling og konsekvens Det indstilles, at Beskæftigelsesrådet godkender flaskehalslisten for Flaskehalsudvalget anbefaler endvidere Beskæftigelsesrådet at rejse en diskussion om muligheden for at supplere flaskehalslisten med flere stillingsbetegnelser, når den foreløbige liste for 2011 skal udarbejdes efter første halvår Årsagen er, at der for 2010 er så få stillingsbetegnelser, der kan komme på listen, at det kan blive vanskeligt for jobcentrene at anvende bevillingen fuldt ud. Samtidig er situationen den, at kommer der gang i efterspørgslen efter arbejdskraft på nogle områder, f.eks. på bygge- og anlægsområdet og inden for private servicefag, kan der hurtigt opstå mangelsituationer. Det vil derfor være fornuftigt, at kunne sætte nye forløb i gang senere på året. Der er i dag ikke mulighed for i bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr af 07/12/2006) at revidere flaskehalslisten efter 1. halvår. D. Bilag Oversigt over områder på flaskehalslisten Udmelding af flaskehalsbevillingen for 2010 E. Beslutning Rådet udtrykte bekymring for teknikken - arbejdsmarkedsbalancemodellen bag flaskehalslisten, som aktuelt kun giver 12 stillingsbetegnelser, og som medfører, at en række stillingsbetegnelser ikke er med på listen, stillingsbetegnelser som der fremover - både på det korte og det lange sigt - vil blive brug for i Nordjylland f.eks. inden for sosu-området. Endvidere viser modellen ikke den reelle arbejdskraftefterspørgsel på den enkelte stillingsbetegnelse.

6 6 Det blev bemærket, at redskabet er udviklet i en opgangsperiode, og at den nu anvendes under en lavkonjunktur. Samtidig udtrykkes der bekymring for, at de 18 mio.kr. i puljen ikke vil blive brugt tilstrækkelig målrettet i forhold til både de kort- og langsigtede behov på det nordjyske arbejdsmarked. Det blev besluttet, at uhensigtsmæssighederne i teknikken bag flaskehalslisten skal påpeges over for de centrale myndigheder. Det skal forslås, at modellen laves om, så den i højere grad kan tage højde for behovet for kvalificeret arbejdskraft både på kort og på 2-3 års sigt, alternativt at der åbnes op for en ventil, som muliggør en bredere og dermed mere målrettet anvendelse af midlerne, gerne med afsæt i Fremkom. Det blev endvidere besluttet, at formandskabet og formanden for flaskehalsudvalget hurtigt tager en drøftelse med Marie Hansen om problemstillingen og mulige løsningsmuligheder. Beskæftigelsesrådet godkendte med disse bemærkninger flaskehalslisten, som indstillet af udvalget.

7 7 1.2 Godkendelse af program for Rådets konference d januar 2010 A. Hvorfor behandles sagen? Rådet holder den 27. og 28. januar 2010 den årlige planlægningsog strategikonference. Programmet fremlægges hermed til godkendelse. B. Kort beskrivelse af sagen Konferencen blev udskudt fra november 2009 til januar 2010 med det argument, at der så var lidt flere erfaringer efter kommunaliseringen af jobcentrene pr. 1. august Første del af konferencen er derfor både et tilbageblik på 2009 og en strategisk drøftelse af udfordringerne i 2010 og Anden del af konferencen præsenterer en ny styringsfilosofi inden for beskæftigelsesområdet. Formandskabet blev på dets møde med Arbejdsmarkedsstyrelsen i november orienteret om resultatbaseret styring som er overskriften på den styringsfilosofi, som vil blive introduceret i løbet af 2010 og På konferencen får Rådet lejlighed til at høre om, hvad det kan betyde og diskutere fordele og ulemper ved den nye model. Efter konferencen, den 28. januar 2010 holdes efter frokost ordinært Rådsmøde. Forslag til program for konferencen vedlægges som bilag C. Indstilling og konsekvens D. Bilag E. Beslutning Det indstilles, at Rådet godkender programmet Forslag til program for konferencen den 27. og 28. januar 2010 Rådet godkendte programmet med den justering, at der sættes fokus på udfordringer og ikke på organiseringen af jobcentrene.

8 8 1.3 Aktivitetsplanen for Specialfunktionen Job & Handicap 2010 A. Hvorfor behandles sagen? B. Kort beskrivelse af sagen Beskæftigelsesregionen har modtaget aktivitetsplanen for 2010 for Specialfunktionen Job og Handicap. Rådet og regionen skal afgive høringssvar til aktivitetsplanen senest d. 8. januar Udvalget vedrørende specialfunktionerne behandler aktivitetsplanen på møde d. 15. december Formand for udvalget Ivan Leth vil fremlægge udvalgets indstillinger til Rådet på mødet. Fra 2010 bliver Specialfunktionen Job og Handicap organiseret direkte under Beskæftigelsesregion Syddanmark. Specialfunktionen vil dog fortsat have placering i Vejle. Specialfunktionen finder, at den nye placering i beskæftigelsesindsatsen vil give mulighed for stor gennemslagskraft, en stærk profil og en klar kobling til Den nationale Beskæftigelsesstrategi. Der har tidligere været et stort ønske om forenkling af både høringsprocessen omkring aktivitetsplanen og en mere overskuelig og forenklet aktivitetsplan. Specialfunktionen Job og Handicap og Beskæftigelsesregion Syddanmark forsøger med Aktivitetsplanen for 2010 at efterkomme disse ønsker. Der vil i år og fremover kun være én høring, da sigtelinjerne er blevet skrevet ind i aktivitetsplanen. Der er således tale om et markant anderledes produkt end tidligere. Indholdet i aktivitetsplanen tager afsæt i dels de indvundne erfaringer dels i evalueringsrapporten fra Rambøll om handicapindsatsen (se dagsordenens punkt 2.4). Aktivitetsplanen for Specialfunktionen Job og Handicap falder i 4 overordnede kerneopgaver: 1. Understøtning af Den nationale Beskæftigelsesstrategi 2. Understøtning af princippet om én indgang 3. Understøtte sagsbehandlingen 4. Medvirke til større viden om beskæftigelse og handicap Udover aktiviteterne, der er beskrevet inden for de 4 områder, vil specialenheden naturligvis varetage de opgaver, der udgør nerven i Specialfunktionens arbejde, herunder hotlinefunktionen, kursusaktiviteter, informationsvirksomhed, drift af hjemmeside, udadrettet samarbejde og projektarbejde. Disse opgaver

9 9 indgår på tværs af kerneopgaverne, som beskrives i aktivitetsplanen. Det er Beskæftigelsesregion Nordjyllands vurdering, at de skitserede aktiviteter samlet set vil være en tilfredsstillende ramme for specialfunktionens arbejde i Sekretariatet har enkelte bemærkninger til aktivitetsplanen og foreslår, at der i høringssvaret gives følgende anbefalinger: Generelle arbejdsopgaver: Det er tilfredsstillende, at specialfunktionen lader de daglige aktiviteter, såsom hotlinefunktionen, kursusaktiviteter, informationsvirksomhed mv. gå på tværs af kerneopgaver. Det er desuden positivt, at specialfunktionen lader aktiviteterne for 2010 tage udgangspunkt i Den nationale Beskæftigelsesstrategi således, at der kommer fokus på, at personer med handicap er en ligeværdig gruppe af arbejdsstyrken, som i udgangspunktet skal have den samme indsats, som alle andre borgere, der henvender sig i jobcentrene. Kerneopgave 1 Understøtning af Den nationale Beskæftigelsesstrategi: Det er positivt, at specialfunktionen planlægger aktiviteter, der ligger i direkte forlængelse af Rambølls evaluering af handicapindsatsen. På den måde er specialfunktionen med til at forsøge at løse nogle af de udfordringer og uhensigtsmæssigheder i indsatsen for personer med nedsat arbejdsevne, som der peges på i evalueringen. Det er positivt, at specialfunktionen vil gøre en særlig indsats for, at personer med nedsat arbejdsevne som udgangspunkt får den samme behandling som alle andre borgere, der henvender sig i jobcenteret. Kerneopgave 2 Understøtte princippet om én indgang: Det er positivt, at specialfunktionen planlægger aktiviteter, der ligger i direkte forlængelse af Rambølls evaluering af handicapindsatsen. Rådet og regionen finder det væsentligt, at arbejdet i specialfunktionen er baseret på viden om den konkrete indsats. Det er centralt, at specialfunktionen arbejder aktivt for, at alle medarbejdere i jobcentrene får kendskab til de kompenserende ordninger. De planlagte aktiviteter på området ser i den forbindelse ud til at leve op til intentionerne om, at flere jobcentermedarbejdere skal have viden om og gøre brug af de kompenserende ordninger. Det skal bemærkes, at Rådet

10 10 og regionen formoder, at aktiviteter af denne type bliver en del af specialfunktionens daglige virke. Medarbejderudskiftningen i jobcentrene medfører, at der til stadighed vil være behov for, at der informeres om hvilke muligheder, der er for at anvende de handicapkompenserende ordninger. Kerneopgave 3 Understøtte sagsbehandlingen: Det er tilfredsstillende, at specialfunktionen til stadighed understøtter og styrker nøgleperson-netværkene med viden, inspiration og sparring. Det er væsentligt, at såvel nøglepersoner som jobcentermedarbejdere er kvalificerede til at varetage indsatsen for borgere med nedsat arbejdsevne. Det er her væsentligt, at specialfunktionen til stadighed arbejder for, at kendskabet til de handicapkompenserende ordninger bredes ud til alle medarbejdere i jobcentrene. Evalueringen af handicapindsatsen viser, at der er behov for, at jobcentermedarbejderne får kendskab til ordningerne. Af samme grund bør specialfunktionen overveje, om det er tilstrækkeligt at udbyde kurser til jobcentermedarbejdere lejlighedsvist. Kerneopgave 4 Medvirke til større viden om beskæftigelse og handicap: Det er positivt, at specialfunktionen vil arbejde for at skabe overblik over den tilgængelige viden og lovgivning på området. Det kan i den forbindelse overvejes om udsendelse af elektroniske nyhedsbreve kan bidrage til, at nøglepersoner og øvrige jobcentermedarbejdere på en nem og enkel måde kan blive orienteret om ny viden og lovgivning. Produktion og opsamling af viden om beskæftigelse og handicap er helt centralt for indsatsen. Specialfunktionen kan i den forbindelse overveje, om det er muligt at samle op på viden fra relevante projekter, der er iværksat af De lokale Beskæftigelsesråd (se endvidere dagsordenens punkt 4.3). C. Indstilling og konsekvens D. Bilag Formand for udvalget vedrørende specialfunktionerne, Ivan Leth, vil fremlægge udvalgets indstillinger til Rådet på mødet Aktivitetsplan for Specialfunktionen Job og Handicap

11 11 E. Beslutning Ivan Leth fremlagde indstillingerne fra mødet den 15. december 2009 i udvalget vedrørende specialfunktionerne: Beskæftigelsesregionens indstilling følges med følgende tilføjelser: Beskæftigelsesrådet og beskæftigelsesregionen vil først og fremmest kvittere for en ny og anderledes aktivitetsplan. Aktivitetsplanen er meget overskuelig, let tilgængelig og god disponeret. Kerneopgave 1: Specialfunktionen bør i forbindelse med Den nationale Beskæftigelsesstrategi have fokus på samarbejde med de øvrige specialfunktioner, idet udfordringer kan gå på tværs af specialfunktionernes fagområder. Kerneopgave 2: Beskæftigelsesrådet og beskæftigelsesregionen finder det positivt, at specialfunktionen vil sætte fokus på jobcentercheferne. Ledelsesmæssig fokus er en forudsætning for, at indsatsen for personer med handicap lykkes. Kerneopgave 3: Formulering ændres til: Det er væsentligt, at såvel nøglepersoner som jobcentermedarbejdere er kvalificerede til at varetage indsatsen for borgere med nedsat arbejdsevne. Det er her væsentligt, at specialfunktionen til stadighed arbejder for, at kendskabet til de handicapkompenserende ordninger bredes ud til alle medarbejdere i jobcentrene. Evalueringen af handicapindsatsen viser, at der er behov for, at jobcentermedarbejderne får kendskab til ordningerne. Af samme grund bør specialfunktionen overveje, om der bør udbydes kurser løbende frem for lejlighedsvist. Kerneopgave 4: Formulering ændres til: Produktion og opsamling af viden om beskæftigelse og handicap er helt centralt for indsatsen. Specialfunktionen bør i den forbindelse være aktivt opsøgende i forhold til at indsamle viden fra relevante projekter, der er iværksat af De lokale Beskæftigelsesråd. Specialfunktionen bør desuden overveje at indgå i samarbejdsrelationer med CABI og DH om formidling af viden, rapporter, undersøgelser mv. Rådet tilsluttede sig udvalgets indstillinger.

12 12 2. Temaer og sager til drøftelse 2.1 Den aktuelle situation A. Hvorfor behandles sagen? Som et fast punkt på dagsordenen tages en kort drøftelse af den aktuelle situation på arbejdsmarkedet. B. Kort beskrivelse af sagen Der er ikke nogen klar udviklingstendens på arbejdsmarkedet for tiden. Som varslingsstatistikken og statistikken over forlængelser af arbejdsfordelinger viser, er der stadig mange virksomheder, som ikke kan beskæftige deres medarbejdere. På den anden side synes ledigheden ikke at stige så kraftigt som forventet i efteråret. Det betyder, at Beskæftigelsesregionen må nedjustere skønnet over ledigheden i 4. kvartal Både i udlandet og herhjemme fortæller økonomer nu, at krisen har nået bunden, og at der igen er positive tegn i økonomien, som kunne tyde på en opadgående kurve i Imidlertid skønner de samme økonomer også, at der vil gå en rum tid inden de positive tendenser viser sig i form at stigende beskæftigelse. Man skal først have nedbragt lagre, udnyttet de ressourcer, der er i virksomhederne og have konsolideret sig, før man begynder at tænke på at ansætte medarbejdere igen. Beskæftigelsesregionen arbejder lige nu på at udarbejde en prognose for udviklingen i beskæftigelse og ledighed i Vi håber at kunne præsentere de nyeste skøn på mødet. C. Indstilling og konsekvens D. Bilag: Det indstilles, at Rådet drøfter den aktuelle situation E. Beslutning Statistik af varslingssager for Arbejdsfordelingsstatistik for 2009

13 13 Med hensyn til prognosen for udviklingen i beskæftigelse og ledighed i 2010 orienterede Beskæftigelsesregionen om, at prognosen først forventes klar først i januar, da resultatet af surveyen endnu ikke foreligger. Rådet tog materialet til efterretning og drøftede den aktuelle situation.

14 Drøftelse af jobcentrenes beskæftigelsesplaner for 2010 A. Hvorfor behandles sagen? Alle jobcentre skal en gang årligt udarbejde en beskæftigelsesplan for det kommende år. Beskæftigelsesplanerne tager udgangspunkt i Beskæftigelsesministerens udmeldte mål for indsatsen det kommende år. Beskæftigelsesplanerne skal sendes til orientering til Beskæftigelsesrådet med de lokale Beskæftigelsesråds (LBR) bemærkninger. Beskæftigelsesrådet har ikke nogen kompetencer i forhold til beskæftigelsesplanerne, hvorfor de alene fremlægges til drøftelse og orientering. B. Kort beskrivelse af sagen Beskæftigelsesregionen har modtaget beskæftigelsesplaner for alle 10 jobcentre i Nordjylland samt for Læsø Kommune. Sekretariatet har udarbejdet en sammenskrivning af planerne, som er vedlagt som bilag Beskæftigelsesplanerne i deres fulde længde kan findes på hjemmesiden under materialet til Rådsmødet. Samtlige beskæftigelsesplaner forholder sig til de lokale udfordringer, som jobcentrene står over for i forhold til opfyldelse af ministerens tre indsatsområder og mål for beskæftigelsesindsatsen i 2010, nemlig: Mål 1: Jobcentrene skal sikre, at antallet af ledige med mere end 3 måneders sammenhængende ledighed begrænses mest muligt. Mål 2: Jobcentrene skal sikre, at antallet af sygedagpengeforløb over 26 uger bliver nedbragt i forhold til året før. Mål 3: Jobcentrene skal sikre, at antallet af unge kontanthjælps-, starthjælps-, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere under 30 år begrænses mest muligt. Næsten alle jobcentre har opsat konkrete niveauer for Ministerens 3 udmeldte mål. Der er dog enkelte beskæftigelsesplaner, der afviger. Ca. halvdelen har anvendt Beskæftigelsesregionens prognose for fastsættelse af målene. Samlet set svarer Jobcentrenes niveauer på Ministerens mål for arbejdskraftreserven og sygedagpengeindsatsen stort set til de niveauer, der er fastlagt i Beskæftigelsesrådets og regionens Kontrakt For ungeindsatsen ser det ud til, at jobcentrenes ambitionsniveau samlet set er lidt lavere end det niveau, der er lagt i Kontrakt 2010.

15 15 Bortset fra Jobcenter Frederikshavn har jobcentrene fulgt den skabelon, som Arbejdsmarkedsstyrelsen har udmeldt til brug for udarbejdelse af planen. Jobcenter Frederikshavn giver imidlertid en læsevejledning, som tydeliggør opbygningen i forhold til skabelonen. Det Lokale Beskæfigelsesråd i Hjørring har medsendt et skriftligt høringssvar, som er vedlagt planen som bilag. De fleste steder har det lokale beskæftigelsesråd været involveret i udarbejdelsen af beskæftigelsesplanerne, og eventuelle bemærkninger er derfor indarbejdet i de fremsendte beskæftigelsesplaner. Jobcentrene peger blandt andet på følgende udfordringer i forhold til ministerens 3 indsatsområder og mål: Virksomhederne skal have den arbejdskraft de har behov for: Der er vigende efterspørgsel i en række brancher Det er en særlig udfordring, at de nyledige ikke bliver en del af arbejdskraftreserven Grupper med særlig stor risiko for at blive ledige i mere end 3 sammenhængende måneder: o Ikke forsikrede o Kvinder o Ældre over 55 år o Personer uden en kompetencegivende uddannelse o Særligt fokus på mænd og unge kontanthjælpsmodtagere Styrket indsats for at nedbringe sygefraværet Den positive udvikling skal fastholdes Reduktion i antallet er en af største udfordringer Øget tilgang af sygemeldte med stress og depression Nedbringe antallet af langtidssygemeldte kvinder og ældre Styrket indsats for de unge 30 procent har ikke en kompetencegivende uddannelse Der er et stort antal ikke arbejdsmarkedsparate At hæve de unges uddannelsesniveau De unge rammes først af krisen og stigende ledighed Der er en særlig stor stigning i antal unge mandlige dagpengemodtagere Endvidere trækkes blandt andet følgende udfordringer frem: Stigende ledighed men stadig mangel på arbejdskraft på sigt Arbejdsstyrken ældes og mindskes Uddannelsesniveauet er lavt Det er svært at finde relevante fleksjob

16 16 Overholde fristerne for rettidighed og fastholde fokus herpå Under den borgerrettede indsats beskrives blandt andet følgende indsatser: Udgangspunkt i den enkelte borgers behov og beskæftigelsesperspektiv Fokus på rettidighed Indsats organiseret som Hjælp til selvhjælp Effektiv hurtig i gang indsats Virksomhedsrettet aktiveringsindsats Fokus på ordinær uddannelse til de unge I forhold til sygedagpengeforløb fokus på tidlig forebyggende indsats Under den virksomhedsvendte indsats beskrives blandt andet følgende indsatser: Oprettelse af virksomhedscentre Indgåelse af partnerskabsaftaler Gennemsigtighed på arbejdsmarkedet ordrer på Jobnet Indgåelse af aftaler om jobrotation Virksomhederne serviceres efter deres konkrete behov Under Andre aktører beskrives blandt andet følgende ---- Inddragelse af andre aktører, hvor det er relevant i forhold til indsatsen for bestemte målgrupper Anvendelse af de landsdækkende udbud (LVU-udbuddet, Serviceudbuddet, Hurtigt i gang-udbuddet) Fremover får beskæftigelsesregionen en mere aktiv rolle i forhold til udarbejdelsen af beskæftigelsesplanerne. Beskæftigelsesplanen skal drøftes med Beskæftigelsesregionen forud for planens forelæggelse for Kommunalbestyrelsen, og Beskæftigelsesregionens bemærkninger til beskæftigelsesplanerne skal, sammen med LBR s bemærkninger, forelægges kommunalbestyrelsen før godkendelse. Beskæftigelsesregionen vil derfor i 2. kvartal 2010 indgå i dialog med de enkelte jobcentre om beskæftigelsesplanen for 2011, før de endelige bemærkninger til beskæftigelsesplanen udarbejdes til de enkelte jobcentre. Beskæftigelsesregionen har allerede i år tilbudt jobcentrene individuelle møder for at drøfte beskæftigelsesplan 2010, og mere end halvdelen af de nordjyske jobcentre har benyttet sig af dette tilbud.

17 17 Formandskabet har drøftet sammenskrivningen på mødet den 3. december Udvalget besluttede følgende: Formandskabet drøftede sekretariatets sammenskrivning. Der var enighed om i højere grad at sætte de enkelte jobcentres mål og resultater op over for hinanden. Til mødet den 17. december forsøger sekretariatet at synliggøre jobcentrenes ambitioner set i relation til Rådets kontrakt. Det overvejes, om der skal gives en individuel tilbagemelding til hvert enkelt jobcenter fra Rådet. Der samles op på notatet om beskæftigelsesplanerne på tværs af jobcentrene på Rådsmødet. C. Indstilling og konsekvens D. Bilag E. Beslutning Det indstilles, at Rådet drøfter jobcentrenes beskæftigelsesplaner og tager dem til efterretning. Det indstilles endvidere, at Rådet træffer beslutning om, hvorvidt Rådet skal give en individuel tilbagemelding til hvert enkelt jobcenter Sammenskrivning af beskæftigelsesplanerne for Status på Ministerens mål Rådet tog jobcentrenes beskæftigelsesplaner til efterretning. Rådet besluttede at give en individuel tilbagemelding til hvert enkelt jobcenter. Endvidere anmodes de jobcentre, som ikke har fastlagt et niveau for Beskæftigelsesministerens mål, om at gøre dette.

18 Oprettelse af Unge Task Force A. Hvorfor behandles sagen? Der er tidligere orienteret om den ungepakke, som der er indgået forlig om blandt et flertal af Folketingets partier. Ét af initiativerne er oprettelse af en Unge task force. Det er nu besluttet, at den skal placeres i Nordjylland. B. Kort beskrivelse af sagen Rådet har tidligere fremsendt en skrivelse til beskæftigelsesministeren med en anbefaling af, at Unge task force blev placeret i Nordjylland. På det seneste møde blev Rådet orienteret om, at ministeren endnu ikke kunne sige noget om, hvor enheden skulle placeres. Det er nu offentliggjort, at Unge task force placeres hos Beskæftigelsesregion Nordjylland. Task forcen, som kommer til at bestå af 5-6 medarbejdere skal være til støtte og hjælp for alle landets jobcentre i bestræbelserne på at få de unge i gang med en uddannelse eller i arbejde. Task forcen får desuden en større bevilling, som kan anvendes til igangsætning af forsøg mv. Task forcen skal være funktionsdygtig fra 1. april C. Indstilling og konsekvens Det indstilles, at Rådet drøfter og tager orienteringen til efterretning. D. Bilag: Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeren E. Beslutning Rådet tog orienteringen til efterretning.

19 Evaluering af handicapindsatsen A. Hvorfor behandles sagen? Rambøll har foretaget en evaluering af beskæftigelsesindsatsen for handicappede. Det er mundet ud i 2 rapporter, Evaluering af handicapindsatsen. Barriereanalyse. og Evaluering af handicapindsatsen. Løsningskatalog. Evalueringen blev offentliggjort d. 1. december 2009, og begge rapporter ligger tilgængelige på Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside, Som bilag vedlægges hovedresultaterne af evalueringen. B. Kort beskrivelse af sagen Rambøll har foretaget en evaluering af beskæftigelsesindsatsen for handicappede. Evalueringen omfatter hele den indsats, der i beskæftigelsesøjemed ydes til personer med handicap, både fra jobcentrene og fra Specialfunktionen Job og Handicap. Formålet med barriereanalysen er at afdække barrierer i forhold til, at personer med handicap kommer i beskæftigelse og undersøge, om handicapindsatsen er dækkende, tilstrækkelig og relevant. Barriereanalysen har 4 fokusområder: 1) personer med handicap, 2) lovgivningen, 3) jobcentrenes indsats og 4) organiseringen. Hovedkonklusionerne fra evalueringen er: At eget initiativ i forhold til jobsøgning er afgørende for, at personer med handicap som er i beskæftigelse i dag, har fået job. Samtidig har mange ledige med handicap ikke søgt job inden for det seneste år og mener ikke selv, at de kan gøre mere. Der er en klar sammenhæng mellem vurdering af egen arbejdsevne og arbejdsmarkedstilknytning. At ledige med handicap oplever deres funktionsnedsættelse som en barriere for at komme i beskæftigelse. Samtidig giver personer med handicap, der er i beskæftigelse, udtryk for, at der på arbejdsmarkedet er rummelighed i forhold til at ansætte personer med handicap. At de kompenserende ordninger er tilstrækkelige og dækkende, der hvor den ordinære indsats ikke kan stå alene. Der kan dog være behov for f.eks. styrket formidling om ordningernes anvendelse. Det gør sig blandt andet gældende i de tilfælde, hvor kompensationsbehovet veksler over tid

20 20 eller hvor kompensationsbehovet retter sig mod at kunne indgå i sociale relationer på arbejdspladsen. Der er behov for at styrke den ordinære indsats over for ledige med handicap. Her er der behov for at understøtte jobsøgningen og give aktive tilbud for personer med handicap. Den overordnende rolle- og ansvarsfordeling på handicapområdet fungerer, herunder Specialfunktionens formidling af viden til nøglepersonerne. Dog har implementeringen af nøglepersonerne ude i jobcentrene i flere tilfælde været utilstrækkelig og præget af manglende systematik, hvorved adgangen til information og sparring for øvrige jobcentermedarbejdere i flere tilfælde ikke lever op til det ønskede. På baggrund af ovenstående konkluderes det, at der er et potentiale i øget jobsøgning blandt ledige med handicap og i at gøre den ordinære indsats til omdrejningspunkt for handicapindsatsen i jobcentrene. Det vil sige, at jobcentrene som udgangspunkt skal give ledige med handicap den samme ordinære indsats som andre ledige med det formål at styrke deres jobsøgning, og at der suppleres med aktive tilbud, hvis det ikke er nok. Hvis sagsbehandleren er i tvivl om, hvorvidt et handicap er en barriere for at den ledige kommer i beskæftigelse eller fastholdes i job, anbefales det, at sagsbehandleren trækker på specialviden. I de tilfælde, hvor det står klart, at handicap er en barriere for beskæftigelse, anbefales det, at jobcentrene giver en supplerende indsats i form af fx aktiveringstilbud, der er målrettet den lediges handicap eller i form af tilbud om en handicapkompenserende ordning. C. Indstilling og konsekvens Det indstilles, at Rådet tager evalueringen til efterretning. D. Bilag : Uddrag af Evaluering af handicapindsatsen. Barriereanalyse. Rambøll E. Beslutning Rådet tog evalueringen til efterretning.

21 Evaluering af arbejdsmarkedsbalancemodellen A. Hvorfor behandles sagen? Et af de mest centrale redskaber i beskæftigelsesindsatsen er arbejdsmarkedsbalancen. Få at få et billede af, om teknikken i arbejdsmarkedsbalancen er i to, har Arbejdsmarkedsstyrelsen fået gennemført to evalueringer dels af det virksomhedssurvey, som grunddatakilden i arbejdsmarkedsbalancen, dels af den tekniske regnemaskine, som bearbejder tallene fra surveyet. Henholdsvis SFI og CBS har gennemført de to evalueringer. B. Kort beskrivelse af sagen AMS ønskede i foråret 2009 at få gennemført et evaluering af surveyet om virksomhedernes rekrutteringssituation. Formålet var at sikre, at surveyets metode, herunder den statistiske metode, er så robust som muligt, hvorved usikkerheden i surveyet begrænses mest muligt. Generelt vurderer SFI, at surveyet giver et godt og robust billede af omfang af mangel på arbejdskraft på det danske arbejdsmarked. SFI har samtidig forskellige forslag til forbedringer af især dataindsamlingsdelen af surveyet, som AMS og regionerne vil arbejde videre med med henblik på at forbedre modellen. Arbejdsmarkedsstyrelsen indgik endvidere i foråret 2009 kontrakt med CBS om at foretage en evaluering af Arbejdsmarkedsbalancen. Formålet med evalueringen var at undersøge beregningsdelen af Arbejdsmarkedsbalancen for at sikre, at modellen giver det mest retvisende billede af beskæftigelsessituationen. CBS vurderer i deres rapport, at modellen generelt er et stort fremskridt i arbejdsmarkedsovervågningen i Danmark, når man sammenligner med de redskaber, der tidligere er anvendt. Det, at man anvender en formaliseret model, sikrer: At der fra halvår til halvår anvendes samme metode og samme objektive tilgang til at kategorisere stillingsbetegnelserne. At et stort datamateriale ligger til grund for beslutningerne At enkeltpersoners eller enkeltorganisationers præferencer ikke får indflydelse på objektive holdninger. De to evalueringer viser lidt groft sagt, at arbejdsmarkedsbalancen er den bedst mulige måde at få viden om virksomhedernes rekrutteringssituation. Modellen er altså anerkendt af forskere som kvalificeret og troværdig, men kan selvfølgelig løbende forbedres.

22 22 Der vedlægges to notater, som beskriver de mere tekniske konklusioner fra de to evalueringer. C. Indstilling og konsekvens Det indstilles, at Rådet tager evalueringerne til efterretning. D. Bilag E. Beslutning Notat om ændringer i surveyet Notat om ændringer i arbejdsmarkedsbalancen Rådet tog evalueringerne til efterretning.

23 23 3. Orientering fra Formanden, Formandskabet og Beskæftigelsesregionen A. Møde i Formandskabet Der har været afholdt møde i Formandskabet den 3. december Der kan specielt orienteres om, at Formandskabet har indbudt a-kasserne til møde den 20. januar Programmet for dette møde omdeles på mødet. Indstilling Det indstilles, at referatet tages til efterretning. Bilag Referat af møde i Formandskabet den 3. december 2009 Beslutning Rådet tog referatet til efterretning B. Møde i Ad hoc udvalget vedrørende flaskehalsindsatsen Der har været afholdt møde i Ad hoc udvalget vedrørende flaskehalsindsatsen den 3. december Indstilling Det indstilles, at referatet tages til efterretning. Bilag Referat af møde i Ad hoc udvalget vedrørende flaskehalsindsatsen den 3. december 2009 Beslutning Rådet tog referatet til efterretning C. Møder med Arbejdsmarkedsstyrelsen og med beskæftigelsesministeren og BER Formandskabet har været til møde med Arbejdsmarkedsstyrelsen den 10. november 2009 og til møde med beskæftigelsesministeren og Beskæftigelsesrådet (BER) den 13. november Formandskabet vil kort orientere fra de to møder.

24 24 Indstilling Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Bilag Der er ingen bilag til dette punkt Beslutning Rådet tog orienteringen til efterretning.

25 25 4. Indkomne skrivelser og meddelelser til orientering 4.1 Status vedrørende Rådgivningsfunktionen Der er ikke igangsat nye projekter i rådgivningsfunktionen siden sidst, bortset fra, at Jobcenter Brønderslev har anmodet om hjælp i forbindelse med tilrettelæggelse af indsatsen med henblik på at leve op til rettidighedskravene. En skematisk oversigt over igangsatte projekter er vedlagt. Indstilling Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Bilag Oversigt over aktiviteter i Rådgivningsfunktionen Beslutning Beskæftigelsesregionen orienterede om status for projekterne. Rådet tog orienteringen til efterretning. 4.2 Orientering om Kandidat- og aftagerundersøgelsen Indstilling Aalborg Universitet har i samarbejde med en række aktører gennemført en kandidat- og aftagerundersøgelse. Kandidatundersøgelsen siger noget om, hvor de nyuddannede kandidater får arbejde, hvad der er attraktive job for dem, deres karriereønsker og meget andet. Aftagerundersøgelsen siger noget om de virksomheder, som ansætter kandidaterne fra Aalborg Universitet, hvad deres særlige kompetencer er m.v. Undersøgelsen vedlægges til orientering. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning.

26 26 Bilag Kandidat- og aftagerundersøgelse Beslutning Rådet tog orienteringen til efterretning

27 Orientering om CABIs kortlægning af forbruget af LBRs bevillinger Til orientering vedlægges et notat fra CABI, hvor man har opsamlet de aktiviteter, som de lokale beskæftigelsesråd har iværksat for de bevillinger, som de er blevet tildelt. Indstilling Bilag Beslutning Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning LBR-kortlægning Rådet tog orienteringen til efterretning. Beskæftigelsesregionen formidler resultaterne af CABIs kortlægning videre til de lokale beskæftigelsesråd. 4.4 Orientering om TTA-projektet På forrige møde blev besluttede Rådet at protestere over, at der ikke var blevet bevilget midler fra det store TTA-projekt (forebyggelse af langvarigt sygefravær) til ansøgere fra Nordjylland. Der blev sendt et brev til henholdsvis Beskæftigelsesministeren og Forebyggelsesfonden, som har uddelt midlerne. Der er nu kommet svar fra ministeren, hvoraf det fremgår, at der nu alligevel er fundet midler til ét nordjysk projekt i Vesthimmerland Kommune. Indstilling Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Bilag Skrivelse fra Beskæftigelsesministeren Beslutning Rådet tog orienteringen til efterretning

28 Orientering om afklaringsforløb afholdt for afskedigede medarbejdere fra MAN Diesel og MARTIN Til orientering vedlægges et to notater fra EUC Nord, som har afviklet afklarings/jobsøgningsforløb for medarbejdere, som er blevet afskediget hos MAN Diesel og Martin i Frederikshavn. Indstilling Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Bilag Beslutning Opsamling på afklaringsforløb hos Martin Opsamling på vejledningssamtaler og jobsøgningskursus hos MAN Diesel Orienteringen blev taget til efterretning Det blev besluttet, at dilemmaerne i forbindelse med uddannelsesaktiviteter, når man har en kompetencegivende uddannelse, tages op med Marie Hansen. 4.6 Orientering om samarbejdsaftale mellem A-kassernes samvirke og beskæftigelsesregionerne Indstilling Bilag Til orientering vedlægges en samarbejdsaftale, som er indgået mellem A-kassernes samvirke og beskæftigelsesregionerne om udveksling af informationer m.v. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning Samarbejdsaftale

29 29 Beslutning Orienteringen blev taget til efterretning

30 30 5. Gensidig orientering Indstilling Bilag Beslutning Det indstilles, at medlemmerne gensidigt orienterer hinanden om relevante beskæftigelsespolitiske emner. Der er ingen bilag til dette punkt Der blev orienteret om følgende: Forretningsudvalget vil søge den centrale pulje til flaskehalsaktiviteter om midler til finansiering af velfærdsundersøgelsen. Alternativt finansierer Rådet undersøgelsen af 5% puljen.

31 31 6. Orientering til pressen Indstilling Bilag Beslutning På baggrund af dagens møde drøftes og besluttes, hvilke emner, som formanden efterfølgende skal orientere pressen om. Det indstilles, at Rådet beslutter, hvilke informationer, som skal gives til pressen efter mødet Der er ingen bilag til dette punkt Det blev besluttet, at pressen skal informeres om følgende: Jobcentrenes beskæftigelsesplaner er drøftet, og det er Rådets vurdering, at de harmonerer godt med Rådets Kontrakt. Samtidig ser Rådet frem til samarbejdet med jobcentrene i det næste år. Det blev drøftet, om bekymringerne i forbindelse med den nye flaskehalsliste skal nævnes.

32 32 7. Eventuelt Der var ikke noget under dette punkt

Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl ca , derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg

Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl ca , derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl. 15.00 ca. 17.30, derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg 2 Dagsorden: 1. Sager til beslutning... 3 1.1 Flaskehalsudvalgets

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 24. juni 2010 kl ca på Hotel Scandic Hadsundvej 200, 9220 Aalborg

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 24. juni 2010 kl ca på Hotel Scandic Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 24. juni 2010 kl. 13.00 ca. 16.00 på Hotel Scandic Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Tema: Beskæftigelsesregionens opgaver og analyser. Rådets Kontrakt 2010 (Kontrakt

Læs mere

Koncept for håndtering af flaskehalslisten

Koncept for håndtering af flaskehalslisten Koncept for håndtering af flaskehalslisten Beskæftigelsesregion Midtjylland August 2006 Koncept for håndtering af flaskehalsbevillingen Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING... 1 2. FLASKEHALSBEVILLINGEN...

Læs mere

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske NOTAT 24. februar 2009 Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010 J.nr. 2009-0000659 2. kontor/kba Indledning Efter at ledigheden generelt har været faldende siden

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl Frokost kl

Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl Frokost kl Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl. 13.00 Frokost kl. 12.30 2 Dagsorden: 1. Strategiske drøftelser... 4 1.1 Drøftelse og godkendelse af Kontrakt 2015... 4 1.2 Opfølgning på kommunernes/jobcentrenes

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl Frokost fra kl

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl Frokost fra kl Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl. 13.00 Frokost fra kl. 12.30 Tema (fra kl. 13.00 til 14.00): Mentorforsøget Der er tale om et kontrolleret forsøg, hvor blandt andet to nordjyske

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19.

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 19. maj 2010 Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Resultatrevision 2009

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv.

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesrådets sekretariat Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Beskæftigelsesrådet

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådet Nordjyllands ekstraordinære møde den 23. oktober 2006, kl

Dagsorden til Beskæftigelsesrådet Nordjyllands ekstraordinære møde den 23. oktober 2006, kl 1 Dagsorden til Beskæftigelsesrådet Nordjyllands ekstraordinære møde den 23. oktober 2006, kl. 14.00 Side 1. Godkendelse af udkast til Kontrakt 2007...2 2. Godkendelse af kriterier for fastlæggelse af

Læs mere

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 BESKÆFTIGELSESPLAN 2008 I foråret 2007 skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en beskæftigelsesplan for 2008.

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Referat Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 15:30 Møde afsluttet: 17:00 Særlige forhold: Mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud:

Læs mere

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 5, 18. juli 2009 Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk, side 1 Nyt på Jobindsats.dk, side 4 Nøgletal, side

Læs mere

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011 Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl. 14.00 Afbud: Niels W. Petersen (Karsten G. Hansen deltager som suppleant), Henrik Jensen, Mona Rask og Bo Ravn 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14.

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14. Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august 2013. Temadrøftelse fra kl. 13.00 til kl. 14.00. Rådsmøde starter ca. kl. 14.00 Frokost fra kl. 12.30 2 Temadrøftelse: Status vedrørende førtidspensionsreformen

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 4.11.2008 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753 5131 E-mail: hd@syddjurs.dk Referat af møde i LBR

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 23. APRIL 2008, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 23. april 2008 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

LBR NØGLETAL BILLUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL BILLUND JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 BILLUND JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Indledning. Denne pixiudgave giver overblik over:

Indledning. Denne pixiudgave giver overblik over: Indledning Denne pixiudgave er udarbejdet for at give dig et kortfattet og præcist overblik over de udfordringer, mål og strategier der står i Høje-Taastrups Kommunes beskæftigelsesplan for 2009. Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 10-0325 - 20.04.2010 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 Kommunernes udarbejdelse af beskæftigelsesplaner

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Nordfyn 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Nordfyn 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 27 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 24. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN. PIXI-udgave. Forside. Hedensted

BESKÆFTIGELSESPLAN. PIXI-udgave. Forside. Hedensted BESKÆFTIGELSESPLAN 2009 PIXI-udgave Forside Hedensted INDHOLD EN INDSATS FOR borgere og virksomheder 3 FAKTA OM ARBEJDSMARKEDET 4 UDFORDRINGER i 2009 5 MÅL i 2009 Beskæftigelsesministerens mål 6 MÅL i

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 27. juni, kl Frokost fra kl

Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 27. juni, kl Frokost fra kl Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 27. juni, kl. 13.00 Frokost fra kl. 12.30 Tema (fra kl. 13.00 til 14.00): Mentorforsøget Der er tale om et kontrolleret forsøg, hvor blandt andet to nordjyske jobcentre

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.11.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Orientering om status på jobcentrets resultater...3 2. Orientering

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 30. september 2010, kl På Hotel Scandic, Hadsundvej 200, 9000 Aalborg

Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 30. september 2010, kl På Hotel Scandic, Hadsundvej 200, 9000 Aalborg Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 30. september 2010, kl. 13.00 På Hotel Scandic, Hadsundvej 200, 9000 Aalborg Tema: Udfordringer, strategi og indsatser for Den Nationale Ungeenhed 2 Dagsorden:

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 NOTAT JC - Fællesadministrationen 01-03-2012 Resultatrevision 2011 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67787/12 12/6116 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Til LBR Syddjurs Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 21.5.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753

Læs mere

Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 30. april 2009, kl.13.00, i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg

Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 30. april 2009, kl.13.00, i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg Referat af Beskæftigelsesrådets møde den 30. april 2009, kl.13.00, i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg 2 Mødet indledes med en temadrøftelse om Unge i restgruppen i Aalborg Kommune med

Læs mere

Resultat af Review af Arbejdsmarkedsbalancen

Resultat af Review af Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 15. december 2009 Resultat af Review af Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll Baggrund Arbejdsmarkedsstyrelsens 4. kontor indgik i foråret 2009 kontrakt med CEBR om, at foretage

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

Job & Arbejdsmarked. Opfølgning på Beskæftigelsesplan Januar 2010

Job & Arbejdsmarked. Opfølgning på Beskæftigelsesplan Januar 2010 Job & Arbejdsmarked Opfølgning på Beskæftigelsesplan 29 Januar 21 Indsatsområder for den virksomhedsrettede indsats i 29 Flaskehalsindsats Forebyggelse af sygefravær Mål for den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 25. august 2008

Referat fra LBR mødet den 25. august 2008 Referat fra LBR mødet den 25. august 2008 kl 14.00 i Jobcenter Struer Afbud/fraværende: Martin Munkebo, Mona Rask, Grethe Riksted, Poul Kjær Nielsen, Iben Kollemorten og Annelise Knudsen (suppleant). 1)

Læs mere

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 060. Godkendelse af dagsorden 94 061. Godkendelse af referat 95 062. Orientering om

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

arbejdsmarkedsbalancen

arbejdsmarkedsbalancen Sådan bruger du arbejdsmarkedsbalancen på www.brhovedstadensjaelland.dk et godt fundament når du har samtaler BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND Et godt fundament... når du har Gå ind på»www.brhovedstadensjaelland.dk«vælg»arbejdsmarkedet

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Formål Virksomhederne er en vigtig medspiller i beskæftigelsesindsatsen. Formålet med strategien er at sikre et professionelt service- og samarbejdsniveau,

Læs mere

Jobcenter Gladsaxe. Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009

Jobcenter Gladsaxe. Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009 Jobcenter Gladsaxe Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Jobcentrets plan for, hvordan Jobcenteret møder de beskæftigelsespolitiske udfordringer. Planen revideres

Læs mere

Jobcenter Sønderborg: Vi har en plan! Beskæftigelsesplan 2010. Sønderborg. - vi hjælper mennesker videre

Jobcenter Sønderborg: Vi har en plan! Beskæftigelsesplan 2010. Sønderborg. - vi hjælper mennesker videre Jobcenter Sønderborg: Vi har en plan! Beskæftigelsesplan 2010 Sønderborg - vi hjælper mennesker videre Jobcenter Sønderborg Blegen 9 6400 Sønderborg T: 8872 4027 E: jobcenter@sonderborg.dk W: JobcenterSonderborg.dk

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2009 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2009 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2009 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 24. november 2011

Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 24. november 2011 Referat fra Beskæftigelsesrådets møde den 24. november 2011 Tema: Fremkom II, Indledning ved konsulent Lone Johansen, Region Nordjylland 2 Dagsorden: 1. Sager til beslutning... 3 2.1 Opsamling på beskæftigelsesregionens

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2010

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2010 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2010 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskæftigelsesministerens indsatsområder og mål for 2010... 3 3. Beskæftigelsespolitiske udfordringer i 2010... 4

Læs mere

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011 Halsnæs Kommune Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535 Den

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd

Læs mere

LBR NØGLETAL HORSENS JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL HORSENS JOBCENTER 2. KVARTAL 2010 HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 2. KVARTAL 2010 HORSENS JOBCENTER HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

Referat af møde i Beskæftigelsesrådet i Midtjylland den 14. juni 2006

Referat af møde i Beskæftigelsesrådet i Midtjylland den 14. juni 2006 Referat af møde i Beskæftigelsesrådet i Midtjylland den 14. juni 2006 Pkt. 1.A Valg af formand Beskæftigelsesrådets medlemmer skal jf. 38 stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Foreløbigt regnskab 2008 samt økonomi 2009 24 2. Resultatløn

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august 1 Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august Dato: 26.8.2010 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.:

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

DAGSORDEN. Arbejdsmarkedsudvalget. Møde nr. : 05/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3. Dato : 16. maj 2007 Start kl. : Slut kl.

DAGSORDEN. Arbejdsmarkedsudvalget. Møde nr. : 05/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3. Dato : 16. maj 2007 Start kl. : Slut kl. Arbejdsmarkedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 05/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3. Dato : 16. maj 2007 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Mødet starter Kalorievej 15, Grenaa (kl. 14.00-15.00). Medlemmer

Læs mere

Endelig opgørelse af forbruget på flaskehalsbevillingen for 2008 samt meget vigtig information om afregningen for 2009 og forenklet

Endelig opgørelse af forbruget på flaskehalsbevillingen for 2008 samt meget vigtig information om afregningen for 2009 og forenklet RRRR Halsnæs Kommune Att.: Jobcentret Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535 Den 22. december

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.00 Til kl.: 15.00 Mødested: Beskæftigelsesforvaltningen Fælledvej 3, 1.sal, mødelokale 3 8800 Viborg Mødenr.: 3 Fraværende: Katrine Ørnebjerg Larsen Poul Vesterbæk deltog

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 24. august 2009

Referat fra LBR mødet den 24. august 2009 Referat fra LBR mødet den 24. august 2009 kl. 14.00 i Jobcenter Struer 1) Meddelelser 2) Orientering a. Opfølgning på mål fra Beskæftigelsesplan 2009 Den stigende ledighed har betydet, at der i første

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Torsdag 25.01.2007 kl. 8.15 Ordinært møde Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget Børne-

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.05.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Dialog med Det Regionale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere:

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag 7. april kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: Kim Rockhill, Ole Søbæk, Hans Henning Bjørnsen, Mogens Andersen,

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Maj 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Maj 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Maj Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 7 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået.

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået. Pkt.nr. 6 Afrapportering Beskæftigelsesplan 2007 613756 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at afrapporteringen tages til efterretning Politisk beslutning:

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 kl. 14.00 i Jobcenter Struer Afbud: Grethe Riksted, Anders Holm og Mona Rask 1) Meddelelser 2) Orientering a. Nyt medlem af LBR indstillet LO har overfor Byrådet

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Beskæftigelsesudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 18-08-2009 Sag nr.: ØU 218 Sagsbehandler: Jakob Duvå Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30 Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30 Tema 1: Arbejdsstyrkeanalysen og Fremkom 2 Oplæg Lars Pilgaard, Beskæftigelsesregion Nordjylland 2 Dagsorden:

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i UUV.

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i UUV. Referat af Beskæftigelsesråds møde den 10.05.2010 kl. 16:00 i UUV. Tilstedeværende: Annie Bendtsen Gitte Voss Nygaard Helle Frandsen Henning Kofod Jonna Slott Jorry Højer Mogens Møller Svend Wagner Afbud:

Læs mere