Notat om forslag til justering af ledelsesansvar og organisation af 24. januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat om forslag til justering af ledelsesansvar og organisation af 24. januar 2013"

Transkript

1 Kommunaldirektøren Ref. HEK Sagsnr Brevid: Notat om forslag til justering af ledelsesansvar og organisation af 24. januar 2013 Forslag til justering af ledelsesansvar og organisation i 2013 Den nuværende administrative organisation har nu virket siden Den grundlæggende organisering, økonomistyring og brug af tværgående stabsfunktioner virker ganske fornuftigt. Disse principper er fyldigt beskrevet i andre dokumenter, og udelades derfor i dette notat. Imidlertid er det min vurdering, at der er behov for at tænke vores forvaltningsorganisering på en helt ny måde. Tidspunktet er godt nu al den stund, at vi er i sidste år af valgperioden, og en række store reformer bl.a. beskæftigelse, folkeskole og socialpolitik etc. sætter dagsorden for, hvad vi arbejder med lokalt. I nedenstående forslag rykkes der afgørende ved den klassiske fagopdeling af forvaltningen, og dermed vil forslaget understøtte en mere udpræget helhedstænkning i forhold til borgeren. Organisationsforslaget er derfor også velegnet i forhold til eventuelle overvejelser om en ny organisering af det politiske arbejde. Endvidere vil jeg fremhæve, at nye samarbejdskonstellationer mellem direktører og afdelingschefer simpelthen giver ny energi og nye erkendelser til organisationen. Endelig er det vigtigt at understrege, at hovedændringerne i dette forslag ligger på nye opgavefordelinger mellem direktører i nogle nye sammenhængende direktørområder, og i mindre grad på at lave om på vore afdelinger der er kun forslag om én ny afdeling. Det fremgår tydeligt nedenfor. Det nye forslag åbner gode muligheder for også at få arbejdet med, at vore medarbejdere mere entydigt kan få det fulde sagsansvar i forhold til bestemte borgergrupper, og dermed understøtte én-indgang tænkningen, som præger vore diskussioner i dag. Sagt lige ud, de politiske dagsordener både lokalt og nationalt har flyttet sig siden Der er derfor brug for at kigge med friske øjne på vores forvaltning. Det forslag til revideret organisation jeg her præsenterer for økonomiudvalget, mener jeg bedre vil kunne understøtte den situation Roskilde Kommune står i. I det følgende gennemgår jeg direktørområde for direktørområde med en kort beskrivelse af ansvarsområder. Titler på direktørområder og nye afdelinger skal betragtes som arbejdstitler, se også sidste afsnit. Begrebet enhedsdirektion eller helhedsdirektion fylder således meget i det forslag jeg lægger op til. Jeg ønsker fremadrettet en direktion, hvor der i endnu højere grad sikres et fælles ansvar for den samlede opgavevaretagelse. I den type organisation vil direktørerne hyppigere blive tildelt justeret ledelsesansvar og projekter.

2 Side2/6 Kommunaldirektør Henrik Kolind Udviklingsdirektør Jesper R. Tangbæk Erhverv (ny) Digitalisering og Borgerservice Byrådssekretariat (ny i dette regi) HR Det foreslås, at der udpeges en Udviklingsdirektør, med særlige udviklingsopgaver. Her er tanken at frigøre en direktør helt fra faste driftsopgaver, og have en direktørprofil der kan allokeres til højt prioriterede opgaver og begivenheder der kræver ekstra ledelseskraft. Der vil således være tale om et jobindhold som løbende skal aftales med kommunaldirektør og øvrige direktører og vil fremme idealet om en enhedsdirektion. Som det fremgår foreslås det yderligere, at placere den nye erhvervsafdeling og erhvervschef under et centralt stabsområde. Det vil give den nødvendige pondus for en ny erhvervschef, som skal arbejde på tværs i hele organisationen og, som skal servicere et stærkere politisk fokus på erhvervsområdet. Beskæftigelse, Social- og Økonomi Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen Socialafdeling (ny i dette regi) Jobcenter Ydelsescenter og Integration Økonomi og Analyse Ejendomme og Indkøb Ideen med dette nye direktørområde kan beskrives med overskriften: - Én indgang for voksne, der har behov for særlig støtte til at komme i beskæftigelse/de specialiserede voksne (som fremadrettet bliver mindre specielle). Hovedformålet med førtidspensionsreformen er, at flere borgere end i dag kommer i beskæftigelse. Med reformen ændres fokus og afsæt således, at der sker en større sammenhæng mellem social og beskæftigelsespolitikken. Det fordrer nyudvikling i retning af en mere tværgående og aktiv sammenhængende indsats i forhold til de borgere, der i dag er på beskæftigelsesområdet og det specialiserede voksenområde. Ved at etablere en sammenhængende organisering med beskæftigelsesområdet, og det specialiserede socialområde opnås der stærke forudsætninger for at geare organisationen til, at kunne udføre målrettede koordinerede indsatser ud fra den enkelte borgers behov. Beskæftigelse får et afgørende afsæt for det fokus, der skal være for den sammenhængende kommunale indsats for denne gruppe i forhold til den sociale lovgivning og serviceloven. Mange af de borgere, der i dag får botilbud eller støtte i eget hjem, og som er indenfor det specialiserede socialområde modtager førtidspension. Førtidspensionsreformen betyder at 2 timers ugentlig arbejdsevne

3 Side3/6 gør, at der ikke er grundlag for at bevilge førtidspension. Dermed ændres forsørgelsesgrundlaget for mange af disse borgere på det specialiserede socialområde og fordrer en mere integreret kommunal indsats. Forsørgelsesgrundlaget er afsættet for den støtte borgeren bevilges, og dermed vil der med reformen komme en endnu tydeligere sammenhæng mellem socialpolitikken og beskæftigelsespolitikken. Der vil fortsat være bostøtte i form af varige botilbud, eller støtte i egen hjem. Men udgangspunktet for al kommunal støtte vil være, at få borgeren i beskæftigelse og i stand til at mestre eget liv. På socialområdet er der i dag stor fokus på egenmestring og recovery, hvilket også i Roskilde Kommune er omdrejningspunkt både i handicap og psykiatripolitikken og i de konkrete daglige indsatser på området, herunder på alkohol og stofområdet. Med reformen bliver den aktive beskæftigelsesindsats et omdrejningspunkt, som skal spille sammen med en aktiv socialpolitik for at opnå de ønskede resultater og effekter. Det taler for en sammenhængende organisering for at sikre effektive arbejdsgange, tidlig indsats og koordinerede effektfulde resultater for borgeren. Jeg henleder opmærksomheden på, at de opgaver der er tilbage på folkepensionsområdet i dag er organiseret sammen med førtidspensionsområdet af hensyn til én indgang for borgeren, i givet fald skal flyttes til det brede ældreområde (se nedenfor), da det er sammenhængende for størsteparten af disse borgere, som er voksne uden behov for særlig støtte til at komme i beskæftigelse da de er pensionister og En indgang er ældreområdet/ hjemmeplejen. By, Kultur og Miljø Direktør Martin Holdgaard Sekretariat Kultur og Idræt (ny i dette regi) Plan og Udvikling Miljø og Byggesag Veje og Grønne områder Forslaget er her at knytte kultur- og idrætsafdelingen endnu tættere til den fysiske udvikling af vor kommune og byer. Det sker bedst ved at direktøransvaret for afdelingen hører under samme direktør. Der er allerede i dag eksempler på tætte samarbejder mellem kultur- og idrætsafdelingen og forskellige udviklingssatsninger i nuværende teknik og miljø. Kultur- og idrætsafdelingen vil naturligvis fortsat skulle arbejde selvstændigt tværgående med en række kulturpolitiske tiltag, således, som det også foregår i dag, hvor det er placeret som en del af børneområdet. I erkendelse af at attraktive byer med liv er en af de væsentligste konkurrenceparametre i at tiltrække borgere, har en række kommuner lavet en tilsvarende organisering. Velfærdsområde Direktør Yvonne Barnholdt Sekretariat Skoleområdet Dagtilbud (evt. ny afdeling)

4 Side4/6 Ældreområdet Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungerådgivning (ny) Dette direktørområde markerer altså et afgørende nybrud med sektoropdelingen ved dannelse af et bredt velfærdsområde. Der er tale om en sammenlægning af skole- og børneområdet og store dele af socialområdet. Folkeskolereformen med afledte konsekvenser for øvrige institutioner vil blive et hovedindsatsområde for direktørområdet. Derudover vil forslaget her styrke helhedssynet på den specialindsats, som i dag foretages i forhold til børnefamilier. Vi har i dag spredt denne indsats på 2 direktørområder. Ved at flytte familieafdelingen tæt sammen med SPR og PPR i en børne- og ungerådgivning, muliggøres en anderledes helhedsorienteret indsats i forhold til børnefamilier. En række kommuner har set samme potentiale og har en lignende organisering af den specialiserede indsats rettet mod børnefamilier. Med inklusion og forebyggelse som dagordenen er det derfor tiden til at reorganisere børne-, familieområdet og PPR. For at videreudvikle indsatser omkring inklusion og tidlig indsats i lokalområdet, vil det styrke samarbejdet og øge forudsætningerne for at opnå endnu bedre resultater ved at der er een sammenhængende organisation der støtter familier, børn og unge. Med ganske få undtagelser er alle børn tilknyttet normalområdet (også de børn der har sager i familieområdet). Med decentralisering af specialundervisningen, implementering af LP-modellen på dagtilbuds og skoleområdet, pilotprojekt med socialrådgivere i dagtilbud og skole, er der allerede igangsat mange tiltag, som bliver yderligere styrket ved en sammenhængende organisering. Samtidig vil det forenkle opgaveløsningen, øge produktiviteten og sikre en bedre indsats for borgeren, når PPR og familieområdet samles, idet der er en stor andel af de sårbare børn, der modtager støtte begge steder fra og ved at samle det organisatorisk er der en stærkere forudsætning for sammenhængende og mere optimale forløb for familien og børnene. Det nye direktørområde vil således have ansvaret for driften af langt størstedelen af vore institutionsområder. Betegnelsen velfærdsområdet er derfor ganske dækkende.

5 Side5/6 Den videre proces Selve organiseringen og placeringen af en række af de afdelinger som jeg her kort har beskrevet, kræver i varierende grad forskellig typer af proces. Enkelte afdelinger flyttes fuldt og helt til et nyt direktørområde. Det påvirker derfor ikke medarbejdere direkte, men er mere et rent ledelsesanliggende. Enkelte afdelinger vil blive fusioneret eller integreret med andre afdelinger. Især forslaget om at oprette en ny børne- og ungerådgivning kræver en helt anden analytisk proces. Det vil her være min anbefaling, at vi benytter ekstern konsulentbistand til at komme på plads med dette vigtige område. Da organisationsændringer altid jævnfør MED-aftalen bør forelægges for relevante MED-udvalg, foreslås følgende proces. Januar-februar principgodkendelse i økonomiudvalget/byrådet af ny organisationsmodel. Februar-marts høring i MED-organisation.

6 Side6/6 April-december ikrafttræden af ny organisation og igangsætning af eventuelle konsulentanalyser. Den indlægges en relativt lang implementeringsperiode for, at tydeliggøre at der bør foretages en række præcise analyser af ovenstående hovedintentioner inden vi lægger os fast på konkret organisering på afdelings- og afsnitsniveau.

Pkt. 17 Udvikling af organisationen 2013

Pkt. 17 Udvikling af organisationen 2013 Pkt. 17 Udvikling af organisationen 2013 Sagsnr. 230890 Byrådet Lukket punkt Resume Der fremlægges her et forslag til ny organisering på det centrale/rådhusniveau. Beslutningskompetence Byrådet Sagsfremstilling

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune JOBPROFIL Skolechef, Roskilde Kommune 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny skolechef. Jobprofilen er udarbejdet af Genitor ApS,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Allerød Kommunes organisationsstruktur Som opfølgning på Økonomiudvalgets møde den 19.

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling

Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling Socialafdelingen Socialafdelingen varetager opgaver med rådgivning, vejledning og støtte til voksne med handicap, psykisk sygdom eller sårbarhed, misbrugsproblemer

Læs mere

Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune

Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune Odense og Aalborg præsenterer tilgange til rehabilitering af unge mennesker med sociale udfordringer (f.eks. psykiske) med svag tilknytning

Læs mere

NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013

NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013 Velfærd Familie og Børn Sagsnr. 197704 Brevid. 1680118 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013 29. maj 2013 Resume

Læs mere

Orientering fra direktionen

Orientering fra direktionen Orientering fra direktionen Direktionens strategiplan 2017-2020 1. Vi styrker den poliske ledelse 5. Vi er omstillingsparate og modstandsdygtige 2. Vi har fokus på resultater og det, der virker Servicetjek

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie Notat Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie Dato: 29. marts 2019 Sags nr.: Sagsbehandler: jru Borgmesteren har bedt om et oplæg til, hvordan

Læs mere

Dialogmøde mellem Socialudvalget og Handicaprådet d. 29/10/2014

Dialogmøde mellem Socialudvalget og Handicaprådet d. 29/10/2014 Vedrørende: Notat om koordinering mellem forvaltninger i Randers Kommune - mhp. Social- og Arbejdsmarked Sagsnavn: Koordinering mellem forvaltningerne i Randers Kommune - mhp. Social- og Arbejdsmarked

Læs mere

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013).

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013). Notat Til: HovedMED-Udvalget Kopi til: Fra: Direktionen 18. april 2016 Sags id: 16/8709 Forslag til justering af organiseringen i Velfærd Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ

Læs mere

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering BILAG 4 Tidligere præsenterede modeller for organisering Strukturudvalget blev d. 5. oktober samt d. 12. oktober 2012 forelagt foreløbige forslag til modeller for ny organisering. Disse modeller er samlet

Læs mere

Projekt Ny organisationsstruktur

Projekt Ny organisationsstruktur 1. Vision Kommuneqarfik Sermersooq er en kommune i fremdrift, der prioriterer udvikling, vækst og nytænkning. Med borgeren i centrum skal kommune til stadighed udvikles, således at borgerne opnår den bedst

Læs mere

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning Notat Administrativ ledelse og organisation - tilpasning 1. januar 2010 Direktionen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: Ref.: Niels

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering BILAG 4 Tidligere præsenterede modeller for organisering Strukturudvalget blev d. 5. oktober samt d. 12. oktober 2012 forelagt foreløbige forslag til modeller for ny organisering. Disse modeller er samlet

Læs mere

N OTAT. Fremtidens kommunestyre

N OTAT. Fremtidens kommunestyre N OTAT Fremtidens kommunestyre Debattens første fase og nyt udviklingsprojekt Vilkårene for kommunalpolitik har ændret sig markant over de seneste år. Danmark er midt i en økonomisk tilpasning, og det

Læs mere

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Byrådet godkendte i februar 2014 en ny administrativ organisation for Haderslev Kommune. Godkendelsen skete på baggrund af en grundig

Læs mere

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 8. marts 2010 TID TIL STRATEGISK TÆNKNING OG HANDLING - efter høringsrunden Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 19. februar 2010 sluttede høringsperioden vedr. vores

Læs mere

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding Notatark Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding 29. november 2018 - Sagsnr. 18/104 1. Indledning Kolding Kommune har stort fokus på de unge. Det gælder også de unge, der har behov for

Læs mere

Forslag til administrativ struktur

Forslag til administrativ struktur Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde December 2018 Indhold 1. Oversigt over anbefalinger og afledte foreslåede fremtidige indsatser fra 17, stk. 4-udvalget

Læs mere

Tværgående borgerforløb. Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner]

Tværgående borgerforløb. Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner] Tværgående borgerforløb Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner] April 2016 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af frikommuneforsøget om Tværgående borgerforløb...1 1.1 Centrale og fælles

Læs mere

Sbsys dagsorden preview. 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015

Sbsys dagsorden preview. 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015 Side 1 af 5 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015 Sagsnr: 81.38.04-P35-9-14 Sagsansvarlig: Lilli Christoffersen Sagsfremstilling Direktionen har med indspark fra chefforum

Læs mere

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning Direktionen Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning 27-03-2019 18/27039 Den 25. marts var der frist for indkomne høringssvar vedr. det oplæg til organisationstilpasning, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling)

Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling) Punkt 3. Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling) 2017-046487 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt pr. 1. januar 2018 ændres

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Københavns Kommunes opgaveløsning Tre overordnede principper for organisering Aldersopdeling 0-16 år 17-25 år 25-65 år 65+ år Alle borgere Strategisk Tværgående

Læs mere

Administrativ organisation

Administrativ organisation VIBORG STORKOMMUNE Kommunaldirektøren Administrativ organisation - Til brug ved besættelse af chef- og afdelingslederstillinger 6. april 2006 1. Indledning I sit møde den 26. januar 2006, vedtog Sammenlægningsudvalget

Læs mere

Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater. Byrådets temamøde d. 22. juni 2016

Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater. Byrådets temamøde d. 22. juni 2016 Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater Byrådets temamøde d. 22. juni 2016 Dagsorden: 13.30 Introduktion: Økonomiaftalen for 2017 og budgetanalysernes afsæt 13.45 Ældre- og sundhedsområdet v. Ingelise

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019

Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019 Sagsnr. 00.15.00-P00-1-19 Dato: 7.1.2019 Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019 Direktionen foreslår, at de kommunale ungeindsatser for de 14-29 årige i Horsens Kommune samles i én

Læs mere

Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur

Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur Norddjurs Kommune 21. december 2010 KKN Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur Baggrund og målsætning I forbindelse med vedtagelsen af budget 2011 blev det besluttet at etablere en ny,

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Fire modeller inden for kommunens nuværende styreform 1. Kommunens organisering i dag (med ny placering af Københavns Ejendomme) 2. Udgangspunkt i borgere

Læs mere

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV Punkt 11. Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV 2016-033769 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse, at Handicapafdelingen, som led i udmøntningen af

Læs mere

Afdelingsleder Udførerområdet

Afdelingsleder Udførerområdet Job- og personprofil Afdelingsleder Udførerområdet Børn og Familie Favrskov Kommune 1. Indledning Favrskov Kommune er en vækstkommune med 48.000 indbyggere, og væksten forventes at fortsætte de kommende

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET Direktionens fremtidige rolle, opgaver og ansvar. Sagsnr.: 15/ Beslutning. Punkttype

ØKONOMIUDVALGET Direktionens fremtidige rolle, opgaver og ansvar. Sagsnr.: 15/ Beslutning. Punkttype ØKONOMIUDVALGET 2014-2017 5. Direktionens fremtidige rolle, opgaver og ansvar Sagsnr.: 15/12524 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Beslutning Temaet for sagen er, at Økonomiudvalget fastlægger den fremadrettede

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

Samarbejde på tværs af siloer. Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune

Samarbejde på tværs af siloer. Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune Samarbejde på tværs af siloer Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune Dagsorden Hvorfor samarbejde på tværs? Hvordan styrkes samarbejdet på tværs? Hvilke krav stiller det til ledelse

Læs mere

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber Tillidsdagsordenen er bredt forankret i Københavns Kommune, og dagsordenen har stor opbakning

Læs mere

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen.

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen. Notat vedr. administrativ hovedstruktur i Silkeborg Kommune Indhold Den administrative hovedstruktur 1. Direktionen 2. Koncernledelsen 3. Direktører 4. Afdelings- / stabschefer Den administrative hovedstruktur

Læs mere

Kommissorium for. Social- og Beskæftigelsesudvalget

Kommissorium for. Social- og Beskæftigelsesudvalget Kommissorium for Social- og Beskæftigelsesudvalget 2018-2021 Baggrund Byrådet har et særligt ansvar overfor borgere med særlige fysiske eller psykiske behov. Byrådet ønsker en rehabiliterende tilgang for

Læs mere

Opfølgning på puljen til "Det gode arbejdsliv" 2010

Opfølgning på puljen til Det gode arbejdsliv 2010 Til Økonomiudvalget Hovedudvalget Postadresse: HR Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 Fax: 46 31 32 52 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskildekom.dk Opfølgning på puljen til "Det

Læs mere

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET Forår 2018 Om undersøgelsen KL s forvaltningsundersøgelse på børn- og ungeområdet er gennemført blandt de kommunale børn-

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Oversigt over analyser

Oversigt over analyser Oversigt over analyser Fremhævning af tidsrum: 2019 Intern Ekstern Analyse: STARTÅR År 2019 2020 2021 2022 Tværgående temaer og analyser 1. Analyse af mer- og mindreforbrug regnskab 1 Intern 2. Optimering

Læs mere

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen Dagsorden Dato: 26-03-2015 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Byrådssalen, Servicecenteret i Hørning 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen Sagsnr.:

Læs mere

Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde

Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde Notat Sagsnr.: 00.00.00-G01-78-17 Dato: 04-04-2018 Titel: Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde Sagsbehandler: Kirstine Andersen Indhold En tidlig indsats og et stærkt

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Pædagogisk medarbejder -, Sekretariatet ved Børn og Skole, medio 2017 side 1/5 1. Indledning

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

JOURNAL NR. 2011/195707 131 Bilag 4: Arbejdsmiljøarbejdet i Odense Kommune Ny lovgivning gav nye muligheder. Den 1. oktober 2010 trådte en ny lov om arbejdsmiljø i kraft. Den nye lovgivning har blandt

Læs mere

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016 Notat Vedrørende: Status på sygefraværsindsatsen 2016 Sagsnavn: Sygefraværsnotat 2016 Sagsnummer: 81.28.00-A00-4-16 Skrevet af: Christina Willumsen og Bjarne Vejrup E-mail: christina.willumsen@randers.dk

Læs mere

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019 Handleplan for børnefamilieområdet Marts 2019 To rapporter En evaluering udført af KL s konsulentvirksomhed KLK, af sammenhængen mellem de tre styringscentre politisk-strategisk, økonomiskfinansiel og

Læs mere

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Maj 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer 1 Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs Kommune 24. juni 2015 Peter Bogh og Morten H. Vestergaard, KLK Måltal for budgetreduktioner Byrådsmødet 25. februar 2015 blev det besluttet at få foretaget

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret Organisering af den kommunale ungeindsats Etablering af Ungdomscentret Ny uddannelsespolitisk målsætning Alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse.

Læs mere

Justeringer i Hvidovre Kommunes organisation pr. 1. aug. 2014

Justeringer i Hvidovre Kommunes organisation pr. 1. aug. 2014 Hvidovre, 18. maj 2014 Notat til Økonomiudvalg og kommunalbestyrelse Justeringer i Hvidovre Kommunes organisation pr. 1. aug. 2014 Resume Kommunalbestyrelsen vedtog i forbindelse med budget 2014, at der

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Køge Byråd besluttede med aftalen om budget at nedsætte et 17 stk. 4 udvalg, som skal beskæftige sig med afbureaukratisering.

Køge Byråd besluttede med aftalen om budget at nedsætte et 17 stk. 4 udvalg, som skal beskæftige sig med afbureaukratisering. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Stab for Byråd og Direktion Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om Afbureaukratisering Køge Byråd besluttede med aftalen om budget 2017-20 at nedsætte et 17 stk.

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Organisation Kolding Kommune

Organisation Kolding Kommune Organisation Kolding Kommune Opfølgning på påtænkte organisatoriske ændringer fra 2016 Baggrund og formål Gennem de seneste 10 år er kravene til os som offentlig institution skærpet fra vores omgivelsers

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Forslag til ny organisering af Randers Kommune

Forslag til ny organisering af Randers Kommune Forslag til ny organisering af Randers Kommune Randers kommune skal spare 150 millioner kroner heraf er de 60 millioner kroner med henblik på et forhøjet anlægsniveau. Økonomiudvalget har besluttet at

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring 14. september 2016 Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring i Roskilde Kommune FMU er og OMU er, jf. tidsplan besluttet i HMU s møde d. 23. juni, inviteret til afgivelse af høringssvar vedr.

Læs mere

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse.

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-6-14 Dato:30.3.2014 Orientering om Arbejdsmarkedsfastholdelse Udfordring Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013

Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013 Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013 Direktionen er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder nedenstående politiske mål. Indsatsområder og politiske

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG

SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG APRIL 2018 [1] Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Udvalgenes reduktionsforslag: a. Miljø- og Naturudvalget b. Teknik- og Erhvervsudvalget c. Beskæftigelses-

Læs mere

Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0

Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0 Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0 Hørringsudgave Forord Dette er den fælles strategi (2018-2021) for det fortsatte arbejde med implementering af Paradigmeskifte version 2.0. Strategien

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

It- og digitaliseringsstrategi. Sønderborg Kommune

It- og digitaliseringsstrategi. Sønderborg Kommune It- og digitaliseringsstrategi Sønderborg Kommune 2017-2020 Indhold Baggrund 3 Rammerne 3 Mål og Tema 3 Hvordan arbejder vi med målsætningen? 4 Illustration af elementerne i it- og digitaliseringsstrategien

Læs mere

Vi starter ikke på bar bund!

Vi starter ikke på bar bund! Bilag 3: Indsatskatalog Vi starter ikke på bar bund! Politikken for de specialiserede sociale indsatser forkaster ikke den måde, som vi har arbejdet på hidtil. Snarere tværtimod. Gennem de seneste år har

Læs mere

ZebraByer i Roskilde Kommune konkretisering af pilot

ZebraByer i Roskilde Kommune konkretisering af pilot ZebraByer i Roskilde Kommune konkretisering af pilot Baggrund & projektidé Følgende er en konkretisering af hvordan løsningen ZebraByer, i samarbejde med lokalsamfund, lokale decentrale institutioner samt

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef

Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef Kan du løfte stillingen som Ældre- og handicapchef i Skanderborg Kommune og sikre styringen og den fortsatte udvikling på området? En udvikling hvor vi sætter

Læs mere

Optimeringer i Job & Borgercenter

Optimeringer i Job & Borgercenter Job og Borgercenter Optimeringer i Job & Borgercenter Indhold Øget virksomhedsindsats nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud rekruttering af medarbejdere indsats for sygemeldte Fastholde virksomhedsindsats

Læs mere

Bilag 3 Ressourceteam på institutionsområdet

Bilag 3 Ressourceteam på institutionsområdet Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETNOTAT Bilag 3 Ressourceteam på institutionsområdet Baggrund Det er i forbindelse med debatmøderne om chancelighed blevet understreget, at der er behov at styrke samarbejdet

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Årsplan Center for Familie og Handicap

Årsplan Center for Familie og Handicap Årsplan 2019 Center for Familie og Handicap Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Poul Vagn

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage

Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Holbæk Kommune Job- og personprofil, leder til Alle kan Bidrage Afdelingsledere for: I job og uddannelse 1. Indledning og baggrund for stillingen Den 1. januar 2015 satte Byrådet i Holbæk Kommune en fuldstændig

Læs mere