Forslag til ny organisering af Randers Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til ny organisering af Randers Kommune"

Transkript

1

2 Forslag til ny organisering af Randers Kommune Randers kommune skal spare 150 millioner kroner heraf er de 60 millioner kroner med henblik på et forhøjet anlægsniveau. Økonomiudvalget har besluttet at der skal laves et sparekatalog på 200 millioner kr. Det er besluttet at både borgere og medarbejdere skal inddrages i forslag til sparekataloget. Hovedudvalgets medarbejderside har nedsat sin egen sparebande og har kigget på hele Randers kommunes struktur med fokus på antal ledere i de forskellige ledelsesniveauer og på den forvaltningsmæssige placering af kerneydelser. Siden kommunesammenlægningen har der hvert år været tilpasninger, genopretninger og strukturændringer. Alt sammen ord der dækker over effektivisering og nedskæringer på såvel kerneydelserne til borgerne som på medarbejderstaben. Vi har skåret så meget ned og effektiviseret så meget, at det virker helt surrealistisk at forestille sig, at det skulle være muligt at skære mere ned. Kvalitetsstandarder er forringet, der er stigende antal børn, handicappede og sagsantal, samtidigt med at der er reduceret i medarbejderstaben. Vi skal alle bidrage til de besparelser vi skal opnå, blandt andet på grund af regeringsaftalen og de store problemer, der er omkring det specialiserede socialområde. En problemstilling der er landsdækkende. Et område man her i Randers har forsøgt at rammebelægge som har bevirket yderligere nedskæringer af kerneydelser og medarbejdere. Der er lovændringer og større krav om kontrol, fra Christiansborg. Kommunerne har siden kommunesammenlægningen haft stadig sværere vilkår, år efter år. Afbureaukratisering har også medført forringelser. Stigende antal opgaver, borgere, sagsantal eller børn og færre hænder, betyder at der skal prioriteres i opgaverne og at der skal prioriteres på en måde så opgaverne løses inden for de rammer, der er i lovgivningen og arbejdsmiljølovgivningen. Yderligere nedskæringer af medarbejder og kerneydelser imødeser vi, som kommende på kant med gældende lovgivning og som værende i strid med god etik og moral. En stor del af medarbejderne har stresssymptomer og har svært ved at overskue en arbejdsopgave der er konstant stigende samtidigt med at der er færre til at løfte disse opgaver. Der er tale om et konstant stigende arbejdstempo og som følger deraf et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

3 Et arbejdsmiljø er lettere at nedbryde end at genopbygge og der er brug for at genoprette arbejdsmiljøet på mange arbejdspladser. Der er gjort en stor indsats for at hjælpe de medarbejdere der bliver syge. Der er budgetteret med 11 millioner til indsatsen omkring sygefravær i Randers Kommune en indsats vi selvfølgelig sætter pris på. Men også en budgetmæssig indsats, vi gerne ville have brugt på arbejdsmiljøet og til flere hænder såvel kolde som varme. Medarbejderrepræsentanterne vil ikke acceptere besparelser af kerneydelser eller medarbejder for at styrke et anlægsbudget. Vi mener at vores anlægsbudget svarer til, hvad det gennemsnitligt ligger på i hele landet. Vi er af den opfattelse, at der allerede nu er godt gang i udviklingen af Randers. Der kan nævnes Thorgrunden, Sundhedshus, Naturskolen, Ældreboliger og Vandland. Og vi er derfor af den opfattelse af en styrkelse af anlægsbudgettet ikke er presserende lige nu set i relation til nedskæring af serviceniveauet for børn, skole og ældre. Kerneydelser ligger ikke kun i den borgernære ydelse, men rent faktisk også i administrationen, eksempelvis sagsbehandling i sygedagpengeopfølgning, byggesager og på familieområdet. Og endelig er det vigtigt at huske på, at Randers kommune er den 11. billigste kommune i Danmark rent administrativt. 1. januar 2007 startede en ny Randers Kommune, som et resultat af kommunalreformen. En sammenlægning af 3 delte kommuner, 3 hele kommuner og Amtet. En ny organisation opstod på baggrund af de ledere og medarbejdere der blev virksomhedsoverdraget. En organisation der bar præg af at være ledelsestung. Et forståeligt valg når man tænker på hvor stor en organisation det blev. Nu 3½ år senere en organisation der bør evalueres og justeres i forhold til de forudsætninger, der er for at løse de opgaver der ligger i kommunerne. Det gælder for medarbejder, kerneydelser og ledelse. Ved nedlæggelse eller sammenlægning af områder, indebærer det at lederstillingen bliver opslået på almindelige vilkår.

4 Det er væsentligt at understrege: at der i dette forslag udelukkende er tænkt i funktioner og ikke i personer. at der er tænkt i sammenlægninger, hvor lovområder, budgetområder og det rammebelagte specialiserede socialområde, samles under et direktørområde. at der kan kompetence- og udviklingsløftes, ved at sammenlægge ens eller sammenlignelige områder. Vi foreslår besparelser svarende til nedenstående opgørelse og diagrammer, over en helt ny organisationsplan for Randers Kommune. Direktionen: 2010: : 5 løn i 2007 kr kr ,00 Fagchefer: 2010: : 17 løn i 2007 kr kr ,00 Afledte besparelser: Hjemme-PC-ordninger Mobiltelefoner Avisabonnementer M.m.? anslået besparelse kr ,00 Niveau 3 ledere: 2010:? 2014: - 43 snit pr. år kr kr ,00 MED-udvalg: 2 områdeudvalg kr ,00 5 sektorudvalg kr ,00 Afledt besparelse i form af fortæring og kurser er ikke beregnet. Samlet besparelse: kr ,00

5 Nyt overordnet organiseringsdiagram over Randers Kommune Direktørområderne: Vicekommunaldirektør og Kultur og Borgerservice sammenlægges med de resterende 5 direktørområder. Vicekommunaldirektørens områder overflyttes til Kommunaldirektørens område. Kultur overføres til Børn og Skole Borgerservice overgår til Social og Arbejdsmarked Der oprettes en Økonomichefstilling med reference til Kommunaldirektøren. Vi mener at en central økonomifunktion skal ledes på et niveau der refererer direkte til Direktionen. Decentrale sekretariater centraliseres. Budget og regnskab centraliseres i Økonomi. Vi mener det vil give et, til enhver tid, sikkert overblik over Randers Kommunes samlede budget og regnskab. Konsulenter overføres til et centralt konsulentkorps, sammen med erhverv og udvikling og Byråds- og Direktionssekretariatet, i personale og HR. Vi mener at en fælles konsulentenhed, vil give bred mulighed for kompetenceudvikling, ved at konsulenter kan rokere mellem de forskellige opgaver. Vi mener der på denne måde vil være en afledt besparelse, idet vi vil kunne spare på udgifter til udefra kommende konsulenter. Hver direktør har derefter en personlig sekretariatsstab, uden ledelsesmæssig funktion.

6 Miljø og Teknik Rådhusservice overgår fra Byrådssekretariatet Parker og Sportsarealer overgår fra Kultur og Borgerservice Vi er vidende om at der er besparelser i gang i forvaltningen, som ikke er beskrevet her.

7 Notat Sundhed og Ældre Psykiatrien overgår til Social Der forventes i den kommende tid at ske ledelsesmæssige ændring på ældreområdet, hvor der ligger konkret forslag om færre ledere. En ændring fra 9 - til mellem 3 og 6 ledere. Der bliver færre ældreområder at koordinere imellem hvorfor det burde vurderes om der er behov for koordinerende chef og souschef for ældreområdet. Den sygeplejefaglige leder er indskrevet i ledelsesdiagrammet, da vi mener denne funktion skal sikre kvalitet og udvikling og sikre at bekendtgørelser og lovgivning implementeres og overholdes på tværs af ældreområdet. Det foreslås at Handicapbiler overgår til Visitationen. Der foreslås fælles ledelse af Sundhedscentret. I dag er der leder for sundhedshuset og for rehabilitering.

8 Børn og Skole Kultur og Fritid og Biblioteket overføres fra Kultur og Borgerservice På sigt kunne overvejes at Biblioteket bliver en del af Kultur Familie overføres til Social Det giver et samlet budgetmæssigt og lovmæssigt område og samler det rammebelagte specialiserede socialområde under et direktørområde. Yderligere ser vi en gevinst rent opgave- og kvalitetsmæssigt ved at anbringelsesområderne samles her tænker vi på Familie og Handicap. Vi ser også et større fokus på beskæftigelsesdelen. Sekretariatet centraliseres Vi foreslår centralisering af budget og regnskab og et centralt konsulentkorps. Vi foreslår at der laves en analyse der tager udgangspunkt i antallet af daginstitutioner og en evt. ny ledelsesstruktur. Afledt heraf en vurdering af behovet for en koordinerede leder for daginstitutionerne. Der foreslås en evaluering af nødvendigheden af at have pædagogiske konsulenter. Vi foreslår at der laves en analyse der tager udgangspunkt i antallet af skoler og en evt. ny ledelsesstruktur.

9 Notat Social og Arbejdsmarked Det forslås er der fremadrettet er 2 fagchefer i Social og Arbejdsmarked 1 fagchef for Arbejdsmarked og 1 fagchef for Social Psykiatri foreslås at overgår til Social Familie overgår fra Børn og Skole Psykiatri, Social, Familie og Handicap samles under 1 fagchef Der foreslås sammenlægning af center for stormisbrugsbehandling, Alkoholrådgivningen og Perron 4 under en fælles niveau 3 leder Vi forslår at der er 1 niveau 3 ledere med ansvar for hver af de 4 overordnede Sociale områder Psykiatri, Social, Familie og Handicap. Vi mener det er vigtigt at sikre en høj specialisering i hver af de 4 områder. Med 4 sociale områder tror vi at der på sigt vil kunne ske yderligere sammenlægninger af funktioner der er sammenlignelige. Vi foreslår at funktionen som Jobcenterchef ændres til at være Arbejdsmarkedschef. Vi foreslår 4 niveau 3 ledere under Jobcenterchefen: Sygedagpengeopfølgning(syg), Aktiv indsats(rask) Ydelseskontor og Sprogskole. Sygedagpengeopfølgningen består af 2 opfølgningsgrupper, Tekstilværkstedet og CBR. Aktiv indsats består af Virksomhedskontakt, Faglig konsulent, Revalidering og UU Randers Sprogskolens opgaver hænger sammen med integrationsarbejdet som ligger i ydelseskontoret. Ydelseskontoret er en sammenlægning af ydelseskontorerne for sygedagpenge, kontanthjælp og den del af Borgerservice der ikke skal centraliseres. Vi mener at dette forslag til samling af områder giver et klart fælles beskæftigelsesmæssigt fokus.

10 Notat vedr. MED I forbindelse med ny organisation er der MED-udvalg, der ikke længere vil være relevante. Foreslået sammenlægning af familieområdet, fra 3 distrikter til 1 distrikt, betyder at der fremover vil være 1 lokaludvalg. Familieområdet foreslås overført til Social og Arbejdsmarked under Social og vil derfor ikke længere have behov for et sektorudvalg. Foreslået sammenlægning af psykiatri, handicap og social vil umiddelbart også betyde at den fremtidige MED-udvalg, er Områdudvalget. Det er forslået at der skal være færre ledere i Ældreområdet og at der derfor ikke, i den forbindelse, vil være behov for et sektorudvalg fremtidige MED-udvalg er Områdeudvalget. Omlægninger og sammenlægninger betyder at der er 2 områdeudvalg og 5 sektorudvalg, der kan nedlægges. Forslaget fremsættes ud fra vores MED-aftale, hvor det fremgår at MED-organisationen til enhver tid, skal afspejle Randers Kommunes organisation.

Kortlægning af ledelsesstruktur og ledelsesniveauer. Personaleafdelingen, maj 2018

Kortlægning af ledelsesstruktur og ledelsesniveauer. Personaleafdelingen, maj 2018 Kortlægning af ledelsesstruktur og ledelsesniveauer Personaleafdelingen, maj 2018 Niveau 1: Direktør for flere fagområder, ansvar for det samlede områdes budget, mål, resultater, udvikling, ledelse af

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning Notat Administrativ ledelse og organisation - tilpasning 1. januar 2010 Direktionen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: Ref.: Niels

Læs mere

Forslag til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/

Forslag til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/ NOTAT til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/10 2018 31. maj 2018 Journal nr. 1. Baggrund Byrådet har i forbindelse med vedtagelse af budget 2018-2021 besluttet, at der skal

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

NOTAT. Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / Jobcenter Ringsted. August 2008

NOTAT. Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / Jobcenter Ringsted. August 2008 1 NOTAT Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / 2008 Jobcenter Ringsted August 2008 2 Der har i det seneste halve år været en dramatisk stigning i antallet af sygemeldte borgere i Ringsted Kommune.

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Byrådet anmodede den 27. oktober 2011 om, at der på baggrund af ligestillingsredegørelsen udarbejdes en ligestillingspolitik.

Byrådet anmodede den 27. oktober 2011 om, at der på baggrund af ligestillingsredegørelsen udarbejdes en ligestillingspolitik. Mangfoldighedspolitik Byrådssekretariatet Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 81.00.15-P20-1-11 Ref.: Jesper Poder Olsen Direkte tlf.

Læs mere

Notat. Indledning. Ressourcer forbundet med arbejdsmiljøcertificeringen. Hovedudvalg og Områdeudvalg. HR/arbejdsmiljøkoordinator

Notat. Indledning. Ressourcer forbundet med arbejdsmiljøcertificeringen. Hovedudvalg og Områdeudvalg. HR/arbejdsmiljøkoordinator Notat Til: Hovedudvalg og Områdeudvalg Rådhusgade 3 8300 Odder Fra: Notat til sagen: HR/arbejdsmiljøkoordinator Oplæg til drøftelse af arbejdsmiljøcertificering Indledning I 2007 besluttede Hovedudvalget,

Læs mere

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Pædagogisk medarbejder -, Sekretariatet ved Børn og Skole, medio 2017 side 1/5 1. Indledning

Læs mere

Den centrale stab organisering, indsatser og proces

Den centrale stab organisering, indsatser og proces 06-05-2015 Arne Kristensen Direkte: 7257 7008 Mail: akr@jammerbugt.dk Den centrale stab organisering, indsatser og proces Baggrund Direktionen har med Økonomiudvalgets godkendelse besluttet at ændre den

Læs mere

Økonomiudvalg. Kommunaldirektør. Vicekommunaldirektør. Erhvervs- og udviklingssekr. Kommuneplan (i samarbejde

Økonomiudvalg. Kommunaldirektør. Vicekommunaldirektør. Erhvervs- og udviklingssekr. Kommuneplan (i samarbejde Økonomiudvalg Kommunaldirektør Erhvervs- og udviklingssekr. Byråds- og direktionssekr. Jura Bude/rådhusbetjente Råd og nævn Information Trykkeri Vicekommunaldirektør Kommuneplan (i samarbejde med miljø

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Baggrund Direktionen arbejder løbende med at sikre, at der i Gribskov Kommunes centerkonstruktion er tydelige roller og klare ansvarsbeskrivelser

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Holbæk Kommune Økonomi

Holbæk Kommune Økonomi BILAG I økonomiaftalen for 2013 blev det aftalt, at der i KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet fremadrettet ville have fokus på administrationsudgifterne. Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan!

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan! Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses Spørg KLK hvordan! Mange kommuner har svært ved at holde styr på økonomien på det specialiserede socialområde (børn og unge med særlige behov

Læs mere

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Dette notat beskriver direktionens forslag til Økonomiudvalget om, at Beskæftigelse og skal organiseres i en ny struktur i kommunen med virkning fra

Læs mere

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. september 2015 Tlf. dir.: 4175 0010 E-mail: lbg@balk.dk Kontakt: Lene Bækgaard Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale Kommunaldirektør

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Navn på fagudvalg: Økonomiudvalget Økonomiudvalget, 10.09.2018 Udvalget ønsker ikke at der arbejdes videre med udarbejdelse af en kompetence-

Læs mere

Høringssvar F-MED Social og Arbejdmarked

Høringssvar F-MED Social og Arbejdmarked Social og Sundhedsudvalget: Høringssvar vedr. budget 2017-2020 MED-systemet har afgivet følgende høringssvar vedrørende reduktionerne i Social og Arbejdsmarked F-MED - Social og Arbejdsmarked L-MED Visitation

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring 14. september 2016 Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring i Roskilde Kommune FMU er og OMU er, jf. tidsplan besluttet i HMU s møde d. 23. juni, inviteret til afgivelse af høringssvar vedr.

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

Kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget en handlingsplan med fem overordnede indsatsområder:

Kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget en handlingsplan med fem overordnede indsatsområder: Notat Dato: 02.02.2015 Journalnr.: 14/18269 Ny struktur på arbejdsmarkedsområdet Arbejdsmarkedsområdet, med ca. 150 kompetente og engagerede medarbejdere, har i en periode været udfordret i løsningen af

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Indhold. MED i Tønder Kommune

Indhold. MED i Tønder Kommune Indhold... 4 Formål... 4 Hvad er MED-indflydelse... 4 Hvad er MED-bestemmelse... 4 Arbejdsopgaver.... 5 MED-organisationen... 6 Flere niveauer... 7 Arbejdsmiljø... 9 Valg af tillidsrepræsentant... 9 Valg

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Udvikling i normeringer på konto 6

Udvikling i normeringer på konto 6 Udvikling i normeringer på konto 6 Udvikling i normeringer 2007-2013 Besparelser -20,17 Midlertidige stillinger 2,43 Midlertidige stillinger fra kommunesammenlægningen -5,35 Prioriteringsforslag 40,59

Læs mere

JOBPROFIL. Vicedirektør Den Sociale Virksomhed

JOBPROFIL. Vicedirektør Den Sociale Virksomhed JOBPROFIL Vicedirektør Den Sociale Virksomhed 1. Indledning Den Sociale Virksomhed, Region Hovedstaden har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en vicedirektør. Jobprofilen

Læs mere

Budgetudfordringer på genoptræningsområdet

Budgetudfordringer på genoptræningsområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 30. april 2014 Budgetudfordringer på genoptræningsområdet 1. Resume Udgifterne til genoptræning er steget, og der mangler penge til

Læs mere

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune JOBPROFIL Skolechef, Roskilde Kommune 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny skolechef. Jobprofilen er udarbejdet af Genitor ApS,

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune Regnskab 2009 Byrådsorientering d. 22. marts 2010 Randers Kommune Resultatopgørelse 2009 Mio. kr. B 2009 KB 09 R09 Afv. Skatter -3.312,4-3.313,1-3.309,1 4,0 Tilskud og udligning -1.318,5-1.360,3-1.362,5-2,2

Læs mere

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr.

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr. Vedrørende: Udgifterne på socialområdet 2011-2014 Sagsnavn: Udgiftsudviklingen på socialområdet 2011-2014 Sagsnummer: 00.30.00-G01-1-14 Skrevet af: Mette Holst-Langberg Forvaltning: Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 2. Indsatsområder under Økonomiudvalget 2.1 Rekruttere, fastholde og udvikle de rigtige medarbejdere Det er afgørende at kunne rekruttere,

Læs mere

Job- og personprofil til stillingen som sekretariatschef for Børn og Skole i Favrskov Kommune

Job- og personprofil til stillingen som sekretariatschef for Børn og Skole i Favrskov Kommune Job- og personprofil til stillingen som sekretariatschef for Børn og Skole i Favrskov Kommune 1 1. Baggrund Den tidligere sekretariatschef i Børn og Skole er blevet Centerchef for Byråd, Personale og Strategi

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Tidsplan Hvor afklares

Læs mere

Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed.

Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed. Velfærd og Sundhed Administration og Økonomi Sagsbehandler: Søren Grotkær Rådhustorvet 4 Journalnr. 00.01.00-P00-2-13 Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed. Dette notat

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Tidsplan Hvor afklares

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Bilag 1 Projektbeskrivelse Omorganisering af aftaleholderniveauet under Udarbejdet af: Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Sagsnummer.: Dato: 09032016 Projektorganisation Projektejer

Læs mere

De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark

De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark De vigtigste erfaringer med kommunesammenlægning i Danmark Kommunernes Landsforening Kontorchef Karsten Thystrup Danmark før og efter 2007 En omfattende og krævende proces At sammenlægge kommuner tager

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Faglig intro til ØKudvalgets

Faglig intro til ØKudvalgets Faglig intro til ØKudvalgets område 1 Administrativ organisation Faxe Kommunes administrative organisationsmodel er en koncernmodel med centerstruktur, som indeholder en direktion, syv centre og et sekretariat.

Læs mere

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Maj 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34

Læs mere

Kompetencefordelingsplan for ansættelse og afskedigelse mv. i Assens Kommune

Kompetencefordelingsplan for ansættelse og afskedigelse mv. i Assens Kommune Juni 2014 Kompetencefordelingsplan for ansættelse og afskedigelse mv. i Assens Kommune 1. Formål Kompetenceplanen har til formål at tydeliggøre den overordnede kompetencefordeling mellem det politiske

Læs mere

Sundhedsudvalget

Sundhedsudvalget Sundhedsudvalget 26-05-2014 Drøftelse af, hvad forslaget til økonomisk politik betyder for s økonomi og service Budget for 2015-2018 Udfordringer og effektiviseringer Udfordringer Pres udefra Genoptræning

Læs mere

Omorganisering i Social Omsorg

Omorganisering i Social Omsorg Omorganisering i Social Omsorg Social Omsorg er inde i en stor kulturudviklingsproces, hvor de politisk vedtagne Pejlemærker er sigtepunktet. Skabelse af kultur kommer af, hvad en organisation lægger vægt

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Byrådet godkendte i februar 2014 en ny administrativ organisation for Haderslev Kommune. Godkendelsen skete på baggrund af en grundig

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer: Anette Hyre-Jensen (A) Bente

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Forslag til ny organisering af stabene

Forslag til ny organisering af stabene Forslag til ny organisering af stabene 1 Indledning I forbindelse med en reduktion af antallet af direktører fra 7 til 6 skal der træffes beslutning om, hvordan opgavefordeling og ledelsesstrukturen i

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016 Notat Vedrørende: Status på sygefraværsindsatsen 2016 Sagsnavn: Sygefraværsnotat 2016 Sagsnummer: 81.28.00-A00-4-16 Skrevet af: Christina Willumsen og Bjarne Vejrup E-mail: christina.willumsen@randers.dk

Læs mere

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre NOTAT Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre Baggrund KL har tidligere orienteret om aftalen om samarbejde og samarbejdsudvalg i jobcentre på KLs hjemmeside. Selve aftalen og

Læs mere

Studiebesøg fra Aust-Agder. i Brønderslev Kommune

Studiebesøg fra Aust-Agder. i Brønderslev Kommune Studiebesøg fra Aust-Agder i Brønderslev Kommune Program Velkommen /v. Borgmester Mikael Klitgaard Baggrund for besøg /v. Fylkemann Øystein Djupedal Kort præsentation af Brønderslev Kommune/v. Kommunaldirektør

Læs mere

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

Udvikling i administrationsudgifter.

Udvikling i administrationsudgifter. Udvikling i administrationsudgifter. Dato: 27. maj 2013 Til: Økonomiudvalget Vedrørende: Input til budgetovervejelser vedr. konto 6 politikområde 1 og 2 Nedenstående analyse er udarbejdet med udgangspunkt

Læs mere

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere.

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere. Notat vedr. personalemæssige konsekvenser NOTAT HovedMed og Byrådet har i forbindelse med den igangværende drøftelse af Direktionens sparekatalog for 2011 spurgt til de mulige personalemæssige konsekvenser

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere.

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere. Notat vedr. personalemæssige konsekvenser NOTAT HovedMed og Byrådet har i forbindelse med den igangværende drøftelse af Direktionens sparekatalog for 2011 spurgt til de mulige personalemæssige konsekvenser

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: SU20. Effektivisering og styrkelse af SUFs driftsstruktur (fortroligt) Forslaget indebærer en forenkling og effektivisering af Sundheds-

Læs mere

Haderslev Kommune Ajourført november 2010. Forord: En slank og styrket organisation... 2. Den administrative organisation i ét billede...

Haderslev Kommune Ajourført november 2010. Forord: En slank og styrket organisation... 2. Den administrative organisation i ét billede... Administrativ organisation November 2010 Indholdfortegnelse Forord: En slank og styrket organisation... 2 Den administrative organisation i ét billede... 3 Den Centrale Stabsfunktion... 5 De tre serviceområder:

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

Sagsnr A Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato Revideret dato 22. september 2016 Sagsbehandler Poul Erik Sehested Kristensen

Sagsnr A Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato Revideret dato 22. september 2016 Sagsbehandler Poul Erik Sehested Kristensen Sagsnr. 00.15.00-A21-11-16 Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato 22-09-2016 Revideret dato 22. september 2016 Sagsbehandler Poul Erik Sehested Kristensen Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.)

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.) Nr. * Indsats 2019 2020 2021 2022 Anlægsinvestering Teknik- og Miljøudvalget TMU-01 Reducering af budgettet for Spildevandsplanen -0,1-0,1-0,1-0,1 TMU-02 Reducering af budgettet for Cykelhandleplanen -0,1-0,1-0,1-0,1

Læs mere

Afdelingsleder Udførerområdet

Afdelingsleder Udførerområdet Job- og personprofil Afdelingsleder Udførerområdet Børn og Familie Favrskov Kommune 1. Indledning Favrskov Kommune er en vækstkommune med 48.000 indbyggere, og væksten forventes at fortsætte de kommende

Læs mere

Dagens program. Det nye Strategiske Lederforum. Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Status på kommunens innovationsindsats

Dagens program. Det nye Strategiske Lederforum. Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Status på kommunens innovationsindsats Dagens program Kl. 12.30 Det nye Strategiske Lederforum Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Kl. 13.45 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Status på kommunens innovationsindsats Ledernetværk Mål for reduktion

Læs mere

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 8. marts 2010 TID TIL STRATEGISK TÆNKNING OG HANDLING - efter høringsrunden Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 19. februar 2010 sluttede høringsperioden vedr. vores

Læs mere

På Arbejdsmarkedsudvalgets område er der tale om budgetoverførsler på i alt 0 kr.

På Arbejdsmarkedsudvalgets område er der tale om budgetoverførsler på i alt 0 kr. Budgetoverførsler fra 2008 til 2009 Arbejdsmarkedsudvalget - budgetoverførsler fra 2008-2009 På Arbejdsmarkedsudvalgets område er der tale om budgetoverførsler på i alt 0 kr. Samtlige funktionsområder

Læs mere

Dagsorden. 1. Tidsplan for budgetproceduren 2. Lidt tal om Skive 3. Regnskab 2014 4. Udgiftsniveau i forhold til andre kommuner 5. Besparelsesforslag

Dagsorden. 1. Tidsplan for budgetproceduren 2. Lidt tal om Skive 3. Regnskab 2014 4. Udgiftsniveau i forhold til andre kommuner 5. Besparelsesforslag Dagsorden 1. Tidsplan for budgetproceduren 2. Lidt tal om Skive 3. Regnskab 2014 4. Udgiftsniveau i forhold til andre kommuner 5. Besparelsesforslag 1. Tidsplan for proceduren Budgetprocedure & tidsplan

Læs mere

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning Direktionen Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning 27-03-2019 18/27039 Den 25. marts var der frist for indkomne høringssvar vedr. det oplæg til organisationstilpasning, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Halsnæs 5,5 5,1 4,8 4,8 Halsnæs uden håndholdt 3,9 3,5 3,2 3,2 UU i alt inklusiv håndholdt og Hillerød 12,9 10,3 9,7 9,7

Halsnæs 5,5 5,1 4,8 4,8 Halsnæs uden håndholdt 3,9 3,5 3,2 3,2 UU i alt inklusiv håndholdt og Hillerød 12,9 10,3 9,7 9,7 Bilag til UUs fremtidige organisatoriske placering Styregruppen for Ungdommens Uddannelsesvejledning Halsnæs Hillerød (UUH) har løbende været orienteret om konsekvenserne af Erhvervsskolereformen. UUH

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune

Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune Juni 2013 Indhold Indledning... 3 Hvilke af nuværende afdelinger og funktioner kan indgå i Facility Management?... 3 Besparelsespotentiale...

Læs mere

Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Arbejdsmarked 5798007151300 AM Projekt - administration 5798007148317 Aktivcenter Kraghave - kantinen 5798007151386 AM projekt - Specialiseret Revalidering 5798007148324 Sprog- og

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Job- og personprofil til stillingen som barselsvikar for juridisk konsulent for Teknik og Kultur i Favrskov Kommune

Job- og personprofil til stillingen som barselsvikar for juridisk konsulent for Teknik og Kultur i Favrskov Kommune Job- og personprofil til stillingen som barselsvikar for juridisk konsulent for Teknik og Kultur i Favrskov Kommune 1 1. Favrskov Kommune Favrskov Kommune er en vækstkommune med omkring 48.000 indbyggere

Læs mere

Projekt Ny organisationsstruktur

Projekt Ny organisationsstruktur 1. Vision Kommuneqarfik Sermersooq er en kommune i fremdrift, der prioriterer udvikling, vækst og nytænkning. Med borgeren i centrum skal kommune til stadighed udvikles, således at borgerne opnår den bedst

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere