Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 7. maj 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Tina Naldal Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr. 23 Budgetomplacering af lønsummer på folkeskoleområdet Nr. 24 Særlig efteruddannelsesindsats på folkeskoleområdet Nr. 25 Trafikfarlige vejstrækninger Nr. 26 Bevilling af buskort til skoleelever Nr. 27 Forslag til skoledistriktsgrænse i nyt lokalplanområde 9 i den sydlige del af Horsens Nr. 28 Pavillon på Hovedgård Skole Nr. 29 Puljen til folkeskolens rummelighed Nr. 30 Opgørelse over unges uddannelsesvalg 2008 Nr. 31 Alle Unge i Gang - Høringssvar Nr. 32 Undersøgelse af ryge- og alkoholvaner i 9. klasse Nr. 33 Orientering

2 Side 2 af 20

3 Side 3 af 20 ÅBEN DAGSORDEN Nr. 23 J.nr Ø09/ Budgetomplacering af lønsummer på folkeskoleområdet Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Sagsfremstilling: Arbejdet med at sammensætte og beregne det udvalg af gennemsnitslønninger, der fra budget 2008 skal danne grundlag for lønsumsberegningerne på folkeskoleområdet, er afsluttet. Lønsummerne på området er hermed fuldt harmoniserede, og der foreligger en enkel fremadrettet og enkel model for beregningerne, som muliggør en tidlig udmelding af budgettal. Da harmoniseringen sker inden for den eksisterende budgetramme på området, skal der foretages en række budgetneutrale omplaceringer mellem folkeskolernes lønsummer. Omplaceringerne fremgår af bilag 1. at budgetomplaceringerne fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet med anbefaling om godkendelse. Bilag: 1. Budgetomplaceringer af gennemsnitslønninger 2008 Budgetomplaceringer - gennemsnitslønninger 2008.xls Indstillingen tiltrådt.

4 Side 4 af 20 Nr. 24 J.nr S05/ Særlig efteruddannelsesindsats på folkeskoleområdet Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: I forbindelse med hele kvalitetsdebatten blev der i 2007 af Undervisningsministeriet afsat i alt 230 mio. kr. til støtte af efteruddannelsesindsatsen i folkeskolen. Pengene er målrettet efteruddannelse af lærere og vejledere i naturfag, matematik og engelsk, læsevejledere og skoleledere. For at få del i de centrale midler skal kommunen foretage en samlet prioritering af efteruddannelsesindsatsen med henblik på at opnå dækning fra denne pulje. Da indsatsen har til hensigt at sikre, at alle lærere efterfølgende vil have de formelle og reelle kompetencer i orden i forhold til disse fag, er det Børn og Unge områdets klare anbefaling, at alle skoler benytter de tre år til at sikre dette. Oversigt over afsatte midler fra Undervisningsministeriet til Horsens Horsens 2007* 2008* 2009 I alt Pulje 1 (liniefag) Pulje 2 (læsevejl.) Pulje 3 (ledere) * pengene kan overføres Pr. 1. august 2007 blev der iværksat følgende initiativer på de pågældende områder: - liniefag i natur/teknik (et to-årigt forløb med 20 lokale deltagere) - liniefag i matematik (et to-årigt forløb med 13 lokale deltagere) - andet år af et to-årigt forløb af læsevejledere med 24 lokale deltagere - et uddannelsesforløb for samtlige skoleledere, hvor 20 afsluttede i januar med et bestået modul i skoleledelse, og yderligere 12 er tilmeldt til afsluttende prøve i juni 2008 Uddannelserne fortsætter. Det er forsøgt at etablere en liniefagsuddannelse i geografi pr. 1. august 2008, men på grund af få tilmeldinger søges det nu etableret i samarbejde med seminariet i Århus. Det skønnes på nuværende tidspunkt, at det vil blive nødvendigt at oprette et nyt hold med natur/teknik fra 1. august Videndelingspuljen på budgettet udgør kr. i budget 2008 og kr. i budget overslagsårene at der af videndelingspuljen i 2008 frigøres det fulde budget på kr. Vedtaget som indstillet.

5 Side 5 af 20

6 Side 6 af 20 Nr. 25 J.nr P05/ Trafikfarlige vejstrækninger Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: I henhold til Folkeskolelovens 26 skal kommunalbestyrelsen sørge for befordring mellem skolen og eller i nærheden af hjemmet: 1. Børn, der har længere skolevej end 2,5 km i børnehaveklasse og på klassetrin, 6 km på klassetrin, 7 km på klassetrin og 9 km i 10. klasse. 2. Børn, der har kortere skolevej, hvis hensynet til børnenes sikkerhed i trafikken gør det særligt påkrævet. Af folkeskolelovens bemærkninger til dette punkt fremgår det, at kompetencen til at afgøre, hvorvidt en vej må betragtes som trafikfarlig, er tillagt kommunalbestyrelsen. Forinden afgørelsen træffes, er kommunen forpligtet til at indhente en udtalelse fra politiet og de lokale vejmyndigheder. Afgørelsen træffes i hvert enkelt tilfælde ud fra et skøn over de trafikmæssige forhold, barnets alder og modenhed, om barnet cykler eller går m.v. En vej er derfor ikke nødvendigvis trafikfarlig for såvel et barn i 2. klasse som et barn i 8. klasse. Hvis den nærmeste vej er trafikfarlig, er der intet til hindring for, at kommunen kan anvise en anden men længere vej, som ikke er trafikfarlig. Pligt til befordring indtræder da kun, hvis afstandskriteriet i stk. 1 nr. 1 er opfyldt. Politiets vurdering er gældende for 5 år. Vurderingerne fra gl. Brædstrup og gl. Gedved kommuner er fra 2002, hvorfor Børn og Unge har anmodet politiet samt Teknik og Miljø om nye vurderinger. Ud fra ovenstående er der af politiet foretaget en række vurderinger af udvalgte vejstrækninger i perioden november december Vejstrækningerne fremgår af bilag 1, ligesom der af bilaget fremgår for hvilke aldersgrupper og i hvilke perioder, politiet har vurderet vejstrækningen for trafikfarlig. Der ønskes stillingtagen til fremtidige retningslinier for bevilling af buskort. at der bevilges buskort efter de retningslinier, der fremgår af Folkeskolelovens 26, og at politiets vurderinger om trafikfarlighed lægges til grund for afgørelserne. at det drøftes, hvorvidt der bevilges buskort til børn, der har en skolevej på indfaldsveje, der ikke er vurderet trafikfarlig, men som ikke har decideret cykelsti (som besluttet i gl. Horsens Kommune af Skoleudvalget den 3. november 1993). at det drøftes, om børn, der er bosiddende i Vrønding inden for byskiltet, bevilges helårskort fra klassetrin (som besluttet i gl. Horsens Kommune af Børn- og Ungeudvalget den 7. august 2006).

7 Side 7 af 20 at det drøftes, om børn, der før 1. januar 2007 har valgt anden skole end distriktsskolen i gl. Brædstrup og gl. Gedved kommuner, skal bevilges buskort i den resterende skoletid. at sagen fremsendes til videre behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Undervisningsudvalget tiltrådte den 21. februar 2008 indstillingen. at der bevilges buskort efter de retningslinjer, der fremgår af Folkeskolelovens 26 og Byrådets beslutning vedrørende kategorisering af veje som trafikfarlige skoleveje. at børn, der før 1. januar 2007, som har valgt anden skole end distriktsskolen i gl. Brædstrup og gl. Gedved kommuner, bevilges buskort, indtil de forlader den skole, de valgte før 1. januar Undervisningsudvalget besluttede at udsætte beslutningen vedrørende bevilling af buskort til børn, der har skoleveje, der er indfaldsveje og samtidig ikke er erklæret trafikfarlige for skolebørn og for børn bosiddende i Vrønding til et senere møde. Lene Offersen og Jørn Steffensen deltog ikke i mødet. Økonomiudvalget vedtog den 11. marts 2008: Sagen oversendes til fornyet behandling i Undervisningsudvalget. at der bevilges buskort efter de retningslinjer, der fremgår af Folkeskolelovens 26 og Byrådets beslutning vedrørende kategorisering af veje som trafikfarlige skoleveje jf. oversigten i bilag 1. at børn, der før , har valgt anden skole end distriktsskolen i gl. Brædstrup og gl. Gedved kommuner, bevilges buskort, indtil de forlader den skole, de valgte før at sagen sendes til videre behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Bilag: 1. Politiets vurdering af trafikfarlige veje Bilag 1 - vurdering af trafikfarlige veje.xls Sagen udsat til ekstraordinært møde den 27. maj 2008.

8 Side 8 af 20 Nr. 26 J.nr A00/ Bevilling af buskort til skoleelever Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: I forlængelse af sagsfremstilling i sag nr. 25 om trafikfarlige veje foreslås det at udvide Politiets vurderinger på enkelte vejstrækninger, således at de strækninger, der ikke har decideret cykelsti, indgår i oversigten som trafikfarlig for elever på klassetrin. Aktuelt er det vejstrækningen Bollervej fra byskiltet Horsens til 9,8 mrk. Vrønding er beliggende ca. 6 km fra Lundskolen. Af Folkeskolelovens 26 fremgår, at elever på klassetrin, der har en skolevej på mere end 6 km, skal bevilges buskort. Dette betyder, at skolen har en større opgave med at opmåle hver eneste adresse i Vrønding for at kunne bevilge buskort efter reglerne. Aktuelt drejer det sig om 9 elever, der bor tæt ved hinanden, hvor 3 af dem har en skolevej på 5,9 km, og 6 elever har en skolevej på 6,0 km eller derover. at listen over trafikfarlige vejstrækninger tilrettes, så elever i årgang bevilges vinterbuskort, hvis Bollervej fra byskiltet Horsens til 9,8 mrk. indgår i skolevejen. at der bevilges helårskort til elever på klassetrin bosiddende i Vrønding inden for byskiltet. Bilag: 1. Trafikfarlige skoleveje med tilretning på strækningen Bollervej fra byskiltet til 9,8 mrk. Trafikfarlig skolevej.hs. regler.xls Sagen udsat til ekstraordinært møde den 27. maj 2008.

9 Side 9 af 20 Nr. 27 J.nr P16/ Forslag til skoledistriktsgrænse i nyt lokalplanområde 9 i den sydlige del af Horsens Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: I forbindelse med Byrådets behandling af Lokalplan 9 den 25. september 2007 er vejene Overmarksvej : vejkode Junivej : vejkode Novembervej : vejkode Decembervej : vejkode Dahliavej : vejkode Kværnbæk : vejkode blevet registreret som tilhørende Torstedskolens distrikt. Af lokalplanen fremgår, at der forventes opført ca. 335 boliger i området. Salget af parcellerne er sat i gang, og der annonceres med disse parceller som beliggende i Bankager. På baggrund af den nuværende kapacitet på Bankagerskolen og Torstedskolen inklusiv den nyeste udvidelse af Torstedskolen foreslår Børn og Unge, at området fordeles mellem de to skoler. Grænsen foreslås at være Ørnstrupvej, således at arealet nord for den kommende omfartsvej og øst for Ørnstrupvej tillægges Bankagerskolens distrikt. arealet nord for den kommende omfartsvej og vest for Ørnstrupvej tillægges Torstedskolens distrikt. Der er dermed taget hensyn til de kommende skoleelevers skolevej. at arealet nord for den kommende omfartsvej og øst for Ørnstrupvej tillægges Bankagerskolens distrikt. at arealet nord for den kommende omfartsvej og vest for Ørnstrupvej tillægges Torstedskolens distrikt. at sagen videresendes til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Indstillingen tiltrådt.

10 Side 10 af 20

11 Side 11 af 20 Nr. 28 J.nr G01/ Pavillon på Hovedgård Skole Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: Forud for kommunesammenlægningen blev børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelser visiteret til specialtilbud undervist i specialklasserne på Højvangskolen og på Hovedgård Skole. Specialklassen på Hovedgård Skole rummede desuden børn i AKT-vanskeligheder. I forbindelse med en reorganisering af specialtilbuddene er det tanken, at Højvangskolen og Hovedgård Skole fremover skal løse opgaven i et samarbejde i forhold til målgruppen børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelser, og at Hovedgård Skole ikke fremover skal løse opgaven i forhold til børn i AKT-vanskeligheder. Horsens Kommune har i forhold til denne målgruppe indgået en samarbejdsaftale med Hedensted Kommune om også at løse opgaven i forhold til børn fra Hedensted Kommune. Højvangskolen har gennem flere år været trængt lokalemæssigt i forhold til løsning af denne opgave og har haft en uhensigtsmæssig overbelastning i forhold til de fysiske rammer, og det er derfor ikke muligt at optage flere elever i klasserne her - tvært imod er der brug for, at elevtallet reduceres hensyn til opgaveløsningen. Der er derfor afsat midler i budgettet til udbygning på en anden skole end på Højvangskolen. For det kommende skoleår er der visiteret 89 elever til Højvangskolen - heraf 79 fra Horsens Kommune og 10 fra andre kommuner, og 38 elever til Hovedgård Skole - heraf 36 fra Horsens Kommune. Det giver et kapacitetsbehov på 127 elever, hvilket er mere end der p.t. kan rummes i de eksisterende fysiske rammer på Højvangskolen og Hovedgård Skole. På Højvangskolen er det optimale ca. 75 elever, og på Hovedgård Skole er der p.t. plads til i alt 28 elever. I en overgangsperiode fastholdes en vis overbelægning på Højvangskolen, og efterhånden som eleverne i AKT-vanskeligheder flytter fra specialtilbuddet i Hovedgård Skole vil kapaciteten her blive øget i forhold til målgruppen børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelse. For at kunne løse opgaven her og nu herunder også opfyldelsen af aftaler om undervisning af et antal børn fra andre kommuner, er der behov for en akut udvidelse af kapaciteten. Andre kommuners betaling for løsning af opgaven indgår i finansieringen af udvidelsen. Den pædagogiske faglige ekspertise til at løse opgaven findes kun på disse to skoler, og der er i øvrigt heller ikke andre skoler med ledig kapacitet. I budgettet er der afsat 5 mio. kr. på anlægskontoen til afhjælpning af problemet med pladsbehov på Højvangskolen. Direktionen foreslår, at der frigives midler fra dette budget til opstilling af en pavillon på Hovedgård Skole, som kan rumme 3 grupper af elever. En mere permanent løsning af problemet vedrørende den fysiske kapacitet indgår i de samlede udbygningsplaner for Hovedgård Skole. Etablering af en pavillon: Håndværkerudgifter til opstilling og nedtagning kr. Lejepris pr. måned ca kr. Hertil kommer Inventar, IT udstyr m.m.

12 Side 12 af 20 Endelige priser vil foreligge på mødet. at beløbet til etablering og drift af en pavillon på Hovedgård Skole søges frigivet. Sagen taget af dagsordenen.

13 Side 13 af 20 Nr. 29 J.nr P00/ Puljen til folkeskolens rummelighed Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: På budgettet for folkeskoleområdet er der afsat en pulje til at understøtte arbejdet med at skabe en øget rummelighed i folkeskolen. Begrundelsen for at afsætte puljen er, at der i Horsens Kommune såvel som på landsplan i flere år har været et stigende pres på specialundervisningen. De seneste aftaler mellem KL og regeringen indeholder henstillinger om at reducere udskillelsen af elever, hvilket harmonerer med de øvrige bestræbelser på undervisningsområdet. Udmøntningen af puljen sker efter følgende principper: at øge folkeskolens rummelighed og i den forbindelse se på undervisningens organisering på de enkelte skoler og i kommunen som helhed. at arbejde med overgange og faseopdeling af skolen. at give mulighed for øget holddannelse. at udbygge og opbygge ressourcecentre fælles og på de enkelte skoler. eventuelt at tage højde for en fortsat vækst i behovet for specialundervisning. Kompetencen til beslutning om udmøntning af puljen ligger hos udvalget på området. På Undervisningsudvalgets møde den 29. marts 2007 blev det vedtaget, at restbeløbene på henholdsvis kr. og kr. må anvendes til efteruddannelse af lærere på områderne, anvendelse af IT-støtteværktøjer, den første læsning og skrivning samt undervisning af børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Beløbene skulle dække samtlige udgifter til instruktører og øvrige kursusudgifter samt et mindre tilskud til lærernes timeforbrug. Kurserne er planlagt til afvikling i skoleårene 2007/08 og 2008/ Pulje til rummelighed i folkeskolen Budgetomplaceret - kr. - - kr. - Rådgivningstjeneste Bakkeskolen, (B&U 14. januar 2004) omplaceret Indskolingsrådgiver centerklasserne (B&U 5. maj 2004) Uddannelse af læsevejledere Specialundervisning (vedtaget ) AKT-kursus Rådgivningstjeneste Ungdomsskolen omplaceret Kursus med henblik på øget rummelighed I Aktivitetskataloget 2008/09 tilbydes en række kurser, der henvender sig til lærere og pædagoger med henblik på øget rummelighed i folkeskolen, f.eks. Den første læsning og skrivning, At læse for at lære læsning i alle fag, Læse Udviklings Skemaet (LUS), HVASKO pædagogik i hverdagen for børn med adfærdsvanskeligheder, Mission Possible, IT-rygsæk i klassen, Så kan de lære det! Matematik på 0.-5./6.-10.klassetrin!.

14 Side 14 af 20 For at kunne fortsætte denne udvikling ansøges der om, at restbeløbet i 2009 på kr. må anvendes til efteruddannelse af lærere på områder, der vurderes at kunne understøtte arbejdet med at skabe øget rummelighed i folkeskolen. at restbeløbene i 2009 på kr. bevilges til efteruddannelse af lærere på områder med henblik på at kunne understøtte arbejdet med at skabe øget rummelighed i folkeskolen. Vedtaget som indstillet. Udvalget besluttede at optage en sag på dagsordenen med henblik på at drøfte principperne for fremadrettet anvendelse af midlerne i rummelighedspuljen.

15 Side 15 af 20 Nr. 30 J.nr G01/ Opgørelse over unges uddannelsesvalg 2008 Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: Børn og Unge har udarbejdet en opgørelse over klasses elevers tilmelding til ungdomsuddannelserne i Opgørelsen bygger på oplysninger og tal fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Horsens/ Hedensted. Afgang fra grundskolen i 2008 Af de 809 elever fra 9. klasse i Horsens, der forlader grundskolen (inkl. privatskoler) i juni 2008, vælger 55 % at fortsætte i ungdomsuddannelsessystemet umiddelbart i forlængelse af grundskolen en stigning på 3 % i forhold til sidste år, mens 40 % har valgt at tage et 10. skoleår - i kommunen (23 %) eller på en efterskole (17 %), hvilket er 5 % lavere end i elever (incl. privatskoler) forlader 10. klasse i 2008, og 86 % fortsætter i en ungdomsuddannelse. 5 elever fra 9. klasse og 24 elever fra 10. klasse fortsætter ikke direkte i uddannelse, men har ønsket et arbejde, udenlandsophold og andet, og 13 elever har ikke udfyldt tilmeldingen på registreringstidspunktet. Den lokale overgangsfrekvens fra 9. klasse til ungdomsuddannelse (55 %) ligger betydeligt over landsgennemsnittet på 47 %, og Horsens Kommune er følgelig langt fremme i at nå regeringens målsætning om, at flere elever skal gå direkte fra 9. klasse til en ungdomsuddannelse. at orienteringen tages til efterretning. Bilag: 1. Uddannelsesønsker 2008 Uddannelsesønsker 2008.doc Taget til efterretning.

16 Side 16 af 20

17 Side 17 af 20 Nr. 31 J.nr P20/ Alle Unge i Gang - Høringssvar Kontaktperson: Anna Marie Illum Sagsfremstilling: Undervisningsudvalget og Beskæftigelsesudvalget sendte ultimo februar 2008 Høringsrapport Alle Unge i Gang (AUG) i høring i projektets referencegruppe. Referencegruppen består af uddannelsesinstitutioner, udvalgte virksomheder og organisationer. Høringsfristen udløb den 24. marts Den administrative styregruppe har gennemgået høringssvarene. som er meget forskelligartede. Et resumé af høringssvarene ses i bilag 1. På baggrund af høringssvarene har den administrative styregruppe udarbejdet en revideret Alle Unge i Gang handleplan. Den reviderede Alle Unge i Gang handleplan ses i bilag 3. I den reviderede handleplan, er den reviderede tekst markeret. I den reviderede handleplans bilag er ligeledes indarbejdet et afsnit vedrørende opfølgning på Alle Unge i Gang indsatsen. Dette afsnit blev udarbejdet i efteråret 2007, men har ikke været sendt i høring, da det ikke umiddelbart har relevans for høringsparterne, hvorledes Horsens Kommune ønsker at evaluere Alle Unge i Gang indsatsen internt. I den reviderede handleplan er der endvidere indarbejdet et bilag omhandlende kommissorium for de nedsatte arbejdsgrupper. Til orientering vil høringssvar og den reviderede Alle Unge i Gang handleplan ligeledes blive behandlet på Beskæftigelsesudvalgets møde den 20. maj samt på den politiske styregruppes møde den 19. maj. at udkastet til besvarelse af de enkelte høringssvar godkendes. at den reviderede Alle Unge i Gang handleplan godkendes og sendes til politisk behandling i Økonomiudvalget og Byrådet, når den har været behandlet af Beskæftigelsesudvalget og i den politiske styregruppe. Bilag: 1. Matrix med høringssvar og den administrative styregruppes forslag til besvarelse af den enkelte høringspart. 2. Høringssvar samt udkast til besvarelse af den enkelte høringspart. 3. Revideret Alle Unge i Gang handleplan. Matrix med høringssvar og den administrative styregruppes forslag til besvarelse af den enkelte høringspart.pdf Høringssvar samt udkast til besvarelse af den enkelte høringspart.pdf Handlingsplan - Alle Unge i Gang.doc

18 Side 18 af 20 Indstillingen tiltrådt.

19 Side 19 af 20 Nr. 32 J.nr P05/ Undersøgelse af ryge- og alkoholvaner i 9. klasse Kontaktperson: Ebbe Knabe Sagsfremstilling: Baggrund: I skoleåret 2006/07 gennemførte Kommunallægerne i Sundhedstjenesten i Horsens Kommune en anonym spørgeskemabaseret undersøgelse af ryge- og alkoholvaner hos elever i 9. klasse i gl. Horsens Kommune. Undersøgelsens resultater sammenholdes med resultaterne fra en tidligere undersøgelse i Horsens Kommune fra 2000 og med en undersøgelse foretaget af Sundhedsstyrelsen i Undersøgelsens hovedkonklusioner er, at unge mellem 14 og 17 år i Horsens Kommune både drikker og ryger mindre nu, end de gjorde i 2000, hvor sidste undersøgelse blev foretaget. I forhold til landsgennemsnittet er der dog flere daglige rygere i Horsens end på landsplan. Til gengæld er der færre, der har prøvet at være fulde. Børneudvalget vedtog den 7. april 2008: Orienteringen taget til efterretning. Ellen T. Schmidt og Bjarne Sørensen deltog ikke i mødet. Ulrik Kragh deltog ikke i behandlingen af sagen. at orienteringen tages til efterretning. Bilag: klasse elevers ryge- og alkoholvaner 2006/2007 Bilag - 9. klasse elevers ryge- og alkoholvaner pdf Taget til efterretning.

20 Side 20 af 20 Nr. 33 J.nr A14/ Orientering Status på budgetopfølgning Igangsætning af analysearbejde vedrørende ledelsesvilkår i folkeskolen Visitation til 3-årig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Lovændringer på folkeskoleområdet Der blev yderligere orienteret om: - Invitation til folkeskolekonferencen. - Pjecen "Skole IT - sådan" - Skolebiblioteksforeningens årsmøde Klage over visitation Mødet hævet kl. 15:45 Underskrifter: Lone Ørsted Lene Offersen Jørn Steffesen Helle Frost Tina Naldal Nielsen Allan Kristensen Elise Gerstrøm Dorthe Mogensen Sven Jørgensen

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 12 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 24. maj 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra: Elise Gerstrøm og Tina Naldal

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget 1. marts 2007 Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden Møde nr. 3 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 1. marts 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr. 12

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 23 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 2 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 21. februar 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Lene Offersen og Jørn Steffensen.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 Mødested : Lokale 1.238 Mødetidspunkt : onsdag den 11. juni 2008 kl. 16:00 Fraværende : Afbud fra Tina Naldal Nielsen ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Johnny Sørensen, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Deltagere: Lise-Lotte Tilsted, Finn Olsen, Svend Rosager, Jeppe Ottosen, Masoum Moradi, Curt Sørensen, Hanne Klit,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

befordring af elever i folkeskolen

befordring af elever i folkeskolen Retningslinier for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Kalundborg Kommune Godkendt af kommunalbestyrelsen den 27. april 2011 1 Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse... 3 Hvortil

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

17. Folkeskolen - Sektor 3

17. Folkeskolen - Sektor 3 17. Folkeskolen - Sektor 3 Folkeskolens opgaver Sektor 3 består af kommunens fire folkeskoler, PPR, specialundervisning, specialskoler, efterskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler og befordring af elever.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 02-03-2016 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Jan Ole Jakobsen, Inger-Marie Albertsen,

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 13. maj 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende:

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 13. maj 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende: Mødedato: 13. maj 2014 Mødelokale: Lokale 120, Tønder Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 13. maj 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Budget 2015 3 2 Inklusion 4 4

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.10 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. februar 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:00 Fraværende: Gruppemøder: 08. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 25-06-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Minna Henriksen Afbud: Tonny Gjersen, Carl Jørgen Heide Indholdsfortegnelse

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: 17.03.00.A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 17 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. september 2007 kl. 14:00 Fraværende : Dorthe Mogensen, Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 10. november 2015.

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 11-maj-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale Kultur Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt. 2008 kl. 18.30 Til stede: Elevrådsrepræsentanterne deltager til og med pkt. 5 Palle Mogensen (PM), Lisbeth Rønnow (LR), Lisbeth Pontoppidan (PO), Karen

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 2. november 2004 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 2. november 2004 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet i kælderen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 2. november 2004, kl. 13:00 Åben sag: 334. Efterretning Åben sag: 335. Budgetopfølgning

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 14 Mødested : Mødelokale 2 Mødetidspunkt : torsdag den 22. november 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 6. december 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Mødelokalet ved Spisestedet Mosen Rendsagervej 5, 2625 Vallensbæk Medlemmer: Afbud: Fraværende: Morten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 20. november 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen

Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen Notat Til Børne- og Undervisningsudvalget Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen 2014-2020 I det følgende beskrives Assens Kommunes kompetenceplan for arbejdet med kompetenceudvikling

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 5. oktober 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og Lovtidende A 2014 Udgivet den 2. juli 2014 30. juni 2014. Nr. 839. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8,

Læs mere

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget Notat Forvaltning: Økonomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. april 2013 Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den 20-12-2016 Kl. 17:00 Byrådssalen Deltagere: Lars Erik Hornemann, Birger Jensen, Mette Kristensen, Jesper Ullemose, Ulla Larsen, Ulrik Sand Larsen, Hanne Ringgaard

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld.

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld. Økonomi Elevtal Afgangsprøver NOTAT Baggrund Byrådet tiltrådte 8. februar 2011 - under punktet Struktur for dagtilbud og skoler - indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget om at: 1. at distriktsmodellen

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere