Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 14 Mødested : Mødelokale 2 Mødetidspunkt : torsdag den 22. november 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr. 82 Undervisningsudvalget budgetopfølgning pr. 31. oktober 2007 Nr. 83 Udvalgsplaner Nr. 84 Fastlæggelse af sagsbehandlingstider i 2008 Nr. 85 Forældrebetaling på Undervisningsudvalgets område Nr. 86 Kost- og motionspuljen Nr. 87 Rammer for udvidet skoledag Nr. 88 Klubtilbud på skoleområdet 07/08 Nr. 89 Forældrebetalt modermålsundervisning Nr. 90 Forskudt valg til skolebestyrelser Nr. 91 Kørselsordning i forbindelse med centralisering af den kommunale tandpleje i distrikt Gedved Nr. 92 Projekt i Ungdomsskolen Nr. 93 Orientering Nr. 94 Ændret organisering af Endelave legestue

2 Side 2 af 20

3 Side 3 af 20 ÅBEN DAGSORDEN Nr. 82 J.nr Ø09/ Undervisningsudvalget budgetopfølgning pr. 31. oktober 2007 Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Resume: Undervisningsudvalgets budgetopfølgning pr. 31. august 2007 udviste en mindreudgift på de rammebelagte områder på 0,195 mio. kr. og en mindreudgift på de delvist og ikke rammebelagte områder på 0,421 mio. kr. Revurderingen af budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2007 udviser en mindreudgift på de rammebelagte områder på 0,195 mio. kr. og en mindreudgift på de delvist og ikke rammebelagte områder på 0,741 mio. kr. På baggrund af budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2007 kan der således afleveres 0,936 mio. kr. til likvide aktiver. Byrådet behandlede den 23. oktober 2007 (sag nr. 377) fagudvalgenes budgetopfølgninger pr. 31. august Det blev besluttet, at Direktionen skulle foretage en revurdering af det forventede regnskab pr. 31. oktober Børn og Unges administration har revurderet Undervisningsudvalgets budgetopfølgning pr. 31. august 2007 på baggrund af forbrugstal pr. 31. oktober Den revurderede opfølgning er afleveret til den centrale Budgetafdeling. Man vil her fra sende en samlet sagsfremstilling til Økonomiudvalg og Byråd for alle fagudvalg. I det følgende opstilles budgetopfølgningen pr. 31. august i forhold til opfølgningen pr. 31. oktober 2007.

4 Side 4 af 20 Undervisningsudvalget, rammebelagte områder i kr. Forventet behov for tillægsbevilling på Forventet behov for tillægsbevilling på baggrund af budgetopfølgningen Ændring i forhold til budget-opfølgningen pr. 31. aug baggrund af budgetopfølgningen pr. 31. aug pr. 31. okt Rammebelagte områder Demografi Elevplaner, midtvejsregulering Kvalitetsrapporter og handlingsplaner, midtvejsregulering Test i folkeskolen, midtvejsregulering Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, midtvejsregulering Hovedgårdskole, udlejning af haller Lundagerskolen, budgetkorrektion Lundagerskolen, ekstra løn for elev med særligt vanskelige problemstillinger Rammebelagt, Undervisningsudvalget i alt Bemærkning: + angiver merudgift, - angiver mindre udgift

5 Side 5 af 20 Øvrige områder (delvist og ikke rammebelagte områder) i kr. Forventet behov Forventet behov for Ændring i forhold til for tillægsbevilling tillægsbevilling på budget-opfølgningen på baggrund af budget- pr. 31. aug baggrund af opfølgningen pr. 31. budgetopfølgningen okt pr. 31. aug Øvrige områder (delvist og ikke rammebelagte områder) Frit valg, SFO Tandplejen, merudgifter private tandlæger Folkeskoler, betalinger til og fra andre kommuner SFO, betaling til og fra andre kommuner SFO, søskendetilskud SFT. fripladstilskud Bidrag til statslige og private skoler Bidrag til staten for elever på efterskoler Elevtilskud Klubområdet, søskendetilskud Klubområdet, fripladser Undervisningsudvalget i alt, øvrige områder Bemærkning: + angiver merudgift, - angiver mindre udgift Den centrale budgetafdelings kommentarer er indarbejdet i sagsfremstillingen. De tilhørende bevillingsmæssige forhold tages op i forbindelse med regnskabsafslutningen for at Undervisningsudvalget tager resultatet af opfølgningen pr. 31. oktober 2007 til efterretning at sagen fremsendes til videre behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Indstillingen tiltrådt.

6 Side 6 af 20 Nr. 83 J.nr A00/ Udvalgsplaner Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Undervisningsudvalget fik på mødet den 27. september 2007 (punkt 68) en samlet orientering om de beslutninger, der tidligere er taget vedrørende politisk målstyring og decentral aftalestyring. Udvalgsplaner for de forskellige områder skal være færdige omkring årsskiftet, så de samlet kan behandles politisk primo Børn og Unges administration har siden mødet i september arbejdet med at indsamle og strukturere de eksisterende informationer om vision, mission, værdier, udviklings- og resultatmål m.v. - på Undervisningsudvalgets område i skabeloner, der understøtter modellerne for politisk målstyring og decentral aftalestyring. Status på det foreløbige arbejde fremlægges på mødet. at status på arbejdet med udvalgsplan på Undervisningsudvalgets område drøftes. Status på arbejdet med udvalgsplan for udvalgets område drøftet.

7 Side 7 af 20 Nr. 84 J.nr A26/ Fastlæggelse af sagsbehandlingstider i 2008 Jf. 3 i lov om retssikkerhed og administration skal kommunerne behandle alle borgerhenvendelser om hjælp så hurtigt som muligt med henblik på at afgøre, om der er ret til hjælp og i så fald hvilken. Kommunen skal fastsætte en frist for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse. Med udgangspunkt heri har direktørområderne udarbejdet forslag til sagsbehandlingstider i 2008 for det sociale område såvel som øvrige fagområder. Forslaget fremgår af vedlagte oversigt. Sagsbehandlingstiderne er angivet for de forskellige afgørelsestyper. Sagen har den 6. november 2007 været behandlet på Økonomiudvalgets møde med følgende indstilling og beslutning: at de foreslåede sagsbehandlingstider sendes i høring i fagudvalgene i november/december. at udvalgenes høringssvar behandles på Økonomiudvalgets 2. møde i december med henblik på at kunne indstille de endelige sagsbehandlingstider til Byrådets vedtagelse i mødet i december. Økonomiudvalget vedtog den 6. november 2007: Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang og Torkild Skifter deltog ikke i mødet. Bilag: 1. Forslag til sagsbehandlingstider at sagsbehandlingstiderne, som de fremgår af bilag 1 sendes til Økonomiudvalget og Byrådet med anbefaling om godkendelse. Forslag til sagsbehandlingstider for 2008.doc Indstillingen tiltrådt.

8 Side 8 af 20 Nr. 85 J.nr Ø02/ Forældrebetaling på Undervisningsudvalgets område Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Horsens Kommunes Byråd godkendte den 9. oktober 2007 (sag nr. 372), at den centrale økonomifunktion bemyndiges til i samarbejde med fagområderne at indarbejde konsekvenserne af det politiske forlig samt ændringer vedrørende forældrebetalingen på baggrund af de vedtagne ændringsforslag. Forældrebetalingen er nu indarbejdet i budget Det skal bemærkes, at taksterne for klubtilbud efter dagtilbudsloven i 2008 er beregnet ud fra Dagtilbudslovens 71: Kommunalbestyrelsen skal give forældre et tilskud pr. barn til brug for klubtilbud og anden socialpædagogisk fritidstilbud. Tilskud skal udgøre mindst 80 pct. og forældrenes egenbetaling højst 20 pct. af de budgetterede bruttodriftsudgifter ved ophold i klubtilbud. Kommunalbestyrelsens tilskud er beregnet på grundlag af de gennemsnitlige budgetterede bruttodriftsudgifter for klubtilbud af samme type i kommunen. De endelige takster for alle Undervisningsudvalgets områder kan ses af bilag 1. Forældrebetalingstaksterne skal godkendes i Byrådet inden den 1. december 2007, hvorfor de fremsendes til behandling i Økonomiudvalg og Byråd henholdsvis den 22. november og 27. november Undervisningsudvalgets næste ordinære møde er først den 22. november Som følge heraf har takstbladet været rundsendt til Undervisningsudvalgets medlemmer. Dette gav ikke anledning til indsigelser, og det er derfor aftalt med formanden for Undervisningsudvalget Lone Ørsted, at sagen efter formandsbeslutning fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling om godkendelse. Efterfølgende sendes sagen til orientering i Undervisningsudvalget. at orienteringen tages til efterretning. Bilag: 1. Budget 2008, takstblad for Undervisningsudvalgets område Budget 2008 takstblad Undervisningsudvalg.doc Taget til efterretning.

9 Side 9 af 20

10 Side 10 af 20 Nr. 86 J.nr P20/ Kost- og motionspuljen Kontaktperson: Anna Marie Illum I forbindelse med Budgetforlig 2005 blev der over en 4-årig periode afsat kr. pr. år til forsøg med initiativer vedrørende kost og motion. Børn- og Ungeudvalget, Horsens Kommune, vedtog på sit møde den 4. maj 2005 kriterier og procedurer for ansøgninger til puljen. Ansøgningsfristerne er fastsat til 15. januar, 15. maj og 15. oktober. Ved åbning af budget 2006 blev puljen sparet væk for så vidt angår 2006, men der er nu atter penge i puljen. Dette er annonceret på kommunens hjemmeside. Ved ansøgningsfristens udløb 15. oktober 2007 har Børn og Unge modtaget 9 ansøgninger. Ansøgningerne vil blive gennemgået på mødet, og der vil blive indstillet til bevilling fra puljen. at gennemgang af ansøgningerne tages til efterretning. at der bevilges beløb som ansøgt. Bilag: 1. Oversigt over ansøgninger 2. Ansøgninger til kostpuljen 3. Kriterier for ansøgning til kostpuljen besluttet på møde i Børn- og Ungeudvalget, Horsens Kommune, den 4. maj 2005 Ansøgninger til kostpuljen.pdf Bilag - Kriterier Børn- og Ungeudvalget 4. maj 2005.doc Offentlig udgave vedr bevilling 15 okt 07.doc Beløbet bevilget som indstillet med tilføjelse af, at Bankagerskolen bevilges kroner i stedet for kroner. Udvalget besluttede at revurdere kriterier og procedurer for ansøgning af midler for kost- og motionspuljen inden næste udmøntning.

11 Side 11 af 20 Nr. 87 J.nr P00/ Rammer for udvidet skoledag Kontaktperson: Anna Marie Illum I forbindelse med budgetforliget for 2007 blev der truffet beslutning om udvidet skoledag - i princippet fra kl I forbindelse med udmøntningen af denne beslutning har det vist sig, at det på flere områder vil være mere hensigtsmæssigt med en udvidet skoledag, der omfatter en tidsramme svarende til 6 lektioner dagligt. Forskellen mellem de 6 lektioner og en skoledag fra kl betyder en øget pausetid i løbet af dagen eller lektiecafé, aktivitetstid med fysisk aktivitet eller andre former for tilbud sidst på dagen. Tilbuddet er i så fald frivilligt, da en skoledag i henhold til folkeskolelovens bestemmelser ikke kan afsluttes med andet end undervisning. Det har givet uklarhed i forhold til indholdet i den udvidede skoledag og i forhold til grænsefladerne mellem undervisning og fritid. Tilbuddet varetages hovedsageligt af pædagoger. Sammenhængen til den øvrige skole vil blive bedre med en tidsramme svarende til 6 lektioner eller 5,66 time, hvilket blandt andet har betydning i forhold til tilrettelæggelsen af befordring. Overgangen mellem skole og SFO vil blive mere enkel, det vil samlet set sikre en bedre ressourceudnyttelse, det giver bedre mulighed for aktiviteter i SFO, og det vil give et mere ensartet tilbud i kommunen. Ændringen er udgiftsneutral, idet den udvidede åbningstid i SFO finansieres af reduktion i tildelingen til undervisning svarende til 3,6 lærerstilling. at den udvidede skoledag omfatter en tidsramme svarende til 6 lektioner/5,66 timer dagligt. at sagen fremsendes til videre behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Indstillingen tiltrådt.

12 Side 12 af 20 Nr. 88 J.nr G01/ Klubtilbud på skoleområdet 07/08 Kontaktperson: Anna Marie Illum På baggrund af Byrådets beslutning om reorganisering af klubområdet besluttede Undervisningsudvalget den 6. marts 2007, at de eksisterende ordninger skulle fortsætte resten af budgetåret, da den fremtidige organisering af klubområdet ikke kunne være klar til udmøntning i forbindelse med skoleåret 07/08. Det vil sige en forlængelse af dispensationen for klubordningerne efter folkeoplysningsloven i Søvind, Hovedgård, Gedved og Østbirk. fastholdelse af SFO til 4. klasse i Nim og Sdr. Vissing og SFO 2 i Brædstrup inden for det nuværende pladsantal, hvilket vil sige uden pasningsgaranti. fastholdelse af opgavesammensætningen for Fristedet, Gefionsgården, Bankager Fritidscenter og Klub Bifrost. I forbindelse med budgetforliget blev det besluttet, at der i slutningen af november skulle være en temadrøftelse for Byrådet om den fremtidige klubstruktur. Det indebærer, at der ikke kan være en ny struktur klar på området inden årsskiftet. Forlængelsen af ordningerne holdes økonomisk inden for budgettet på området. at Undervisningsudvalget træffer beslutning om, at de eksisterende ordninger fortsætter for resten af skoleåret 07/08. Vedtaget som indstillet.

13 Side 13 af 20 Nr. 89 J.nr G00 / Forældrebetalt modermålsundervisning Kontaktperson: Anna Marie Illum Folketinget besluttede den 23. maj 2002 at ophæve kommunens pligt til at yde modersmålsundervisning til to-sprogede børn i den undervisningspligtige alder - bortset fra børn fra EU-lande, EØS-lande samt Færøerne og Grønland. Loven giver mulighed for at oprette modersmålsundervisningen som forældrebetalt undervisning efter folkeskolelovens 3, stk. 3. Denne mulighed har været gældende i Gl. Horsens Kommune, men indtil nu har ingen benyttet sig af muligheden. Som baggrund for den manglende tilmelding angives forældrebetalingsdelen på 350 kr. pr. måned, hvilket er den nødvendige pris, hvis tilbuddet skal være udgiftsneutralt. Der er tale om et harmoniseringstema. At de tre gamle kommuners regelsæt på området bortfalder. at muligheden for at tilbyde forældrebetalt modersmålsundervisning tages op til drøftelse i tilfælde af konkret behov. Vedtaget som indstillet.

14 Side 14 af 20 Nr. 90 J.nr A23/ Forskudt valg til skolebestyrelser Kontaktperson: Anna Marie Illum Søvind, Hatting og Nim skoler har hidtil haft forskudt valg til skolebestyrelserne. Det er ikke blevet indskrevet i den tilrettede styrelsesvedtægt, men det indgik i diskussionen, da den blev vedtaget. Styrelsesvedtægten rettes i overensstemmelse hermed. Beslutningen om forskudt valg på Lundskolen vil også blive indskrevet i styrelsesvedtægten. at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning.

15 Side 15 af 20 Nr. 91 J.nr P00/ Kørselsordning i forbindelse med centralisering af den kommunale tandpleje i distrikt Gedved Kontaktperson: Ebbe Knabe I forbindelse med udbygning af den kommunale tandplejes klinik på Gedved Skole i løbet af vinteren 07/08 vil klinikkerne i Østbirk, Hovedgård og Søvind blive lukket. Det betyder, at de 0-17 årige i de 3 nævnte skoledistrikter fremover skal undersøges og behandles på klinikken i Gedved. I den forbindelse ønsker den kommunale tandpleje at orientere om oprettelsen af en kørselsordning for skolebørn fra 2. til 9. klasse på de tre skoler. Kørselsordningen gælder transport til og fra klinikken i Gedved i forbindelse med regelmæssige tandeftersyn. Børnene indkaldes til eftersyn med ca. 18 måneders interval. Transport til egentlig behandling dækkes ikke af ordningen. Børn fra 0 år til og med 1. klasse er ikke omfattet af ordningen, da børnene ledsages af forældrene. Det er også for de mindste skolebørn væsentligt for Tandplejen at have den direkte kontakt med forældrene omkring forebyggelse og behandling, da det er forældrene, der er ansvarlige for den daglige tandpleje. Unge på år omfattes ikke af ordningen. Den skitserede kørselsordning svarer til den eksisterende ordning vedrørende transport af skolebørn fra Sdr. Vissing Skole, Bakkelandets friskole, Tønning-Træden Skole og Nim Skole til Tandplejens klinik i Brædstrup. Kørselsordningen er et element i den omstrukturering af klinikbetjeningen i Østbirk, Hovedgård, Søvind og Gedved, som blev besluttet i forbindelse med vedtagelsen af budget Kørselsordningen er økonomisk neutral, da den finansieres over Tandplejens eksisterende budget. at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning.

16 Side 16 af 20 Nr. 92 J.nr P20/ Projekt i Ungdomsskolen Kontaktperson: Anna Marie Illum Ungdomsskolen har i maj 2007 søgt Integrationsministeriet om støtte til et SSP-orienteret projekt for unge med indvandrerbaggrund eller unge, der er i socialt truede positioner. Formålet med projektet er at introducere nye undervisningstilbud i det generelle forebyggende arbejde på en række skoler. at introducere et kognitivt undervisningsforløb for unge med adfærdsproblematik i folkeskolen. at afprøve nye former for opsøgende og støttende rollemodels-arbejde især blandt unge med anden etnisk baggrund. Samlet vil projektet give et løft til SSP-arbejdet i kommunen og være med til at give mulige strømpile for den kommende indsats på området. Projektet rummer fem elementer: 1. Forsøg med undervisning i begrebet flertalsmisforståelser/sociale overdrivelser i en række 6. klasser på Langmarkskolen, Søndermarkskolen og Vestbyskolen. 2. Forsøg med forebyggende undervisning i minimering af risikoadfærd i en række 7. klasser på Langmarkskolen, Søndermarkskolen og Vestbyskolen. 3. Forsøg med etablering af undervisningsforløb i Ny Start et adfærdsregulerende program for enkelte unge på skolerne eller i klubberne. 4. Forsøg med etablering af unge som positive rollemodeller i fritidslivet / samfundet. 5. Gennemførelse af en række debatmøder / temaaftener om forebyggelse af risikoadfærd for unge og forældre i kommunen. Ungdomsskolen og SSP i Horsens Kommune har tilsagn fra de ovennævnte skoler om medvirken i projektet, som ønskes iværksat så hurtigt som muligt. Integrationsministeriet har i august 2007 bevilget et beløb på kr. til dækning til forsøget af blandt andet lønninger og materialer. Dertil kommer en egenfinansiering fra SSP og Ungdomsskolen på kr., idet medarbejdere herfra indgår som aktører og konsulenter i projektet. Dette betyder, at medarbejderne som en del af deres daglige arbejde i projektperioden arbejder målrettet med opgaver i tilknytning til projektet. Ungdomsskolen har ansøgt Integrationsministeriet om en forlængelse af projektperioden til udgangen af 2008, idet Integrationsministeriets tilsagn kom så sent, at der ikke kunne planlægges en projektstart fra skoleårets begyndelse i august I stedet vil indsatsen kunne iværksættes fra starten af Projektet vil blive evalueret i forhold til både Integrationsministeriet og det lokale SSP-arbejde, således at de indvundne erfaringer fra projektet vil indgå i den kommende målsætning for SSP i Horsens Kommune. Projektet vil ikke medføre øgede omkostninger - hverken i projektperioden eller efterfølgende.

17 Side 17 af 20 at SSP og Ungdomsskolen iværksætter projektet med støtte fra Integrationsministeriet, således at der gives adgang til at udnytte de bevilgede midler fra ministeriet samt at bidrage med den foreslåede egenfinansiering. at SSP og Ungdomsskolen udarbejder en evaluering, som tilstilles Undervisningsudvalget efter forsøgets afslutning. at der søges tillægsbevilling på udgift kr. til , Ungdomsskolen, finansieret ved tilskud fra Integrationsministeriet på kr. på samme konto til Ungdomsskolen. at ansøgningerne om tillægsbevillinger fremsendes til videre behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Vedtaget som indstillet. Indstillingen for så vidt angår ansøgning om tillægsbevilling tiltrådt.

18 Side 18 af 20 Nr. 93 J.nr A14/ Orientering tilskud til "Er du med?" Den Grå Fabrik Taget til efterretning. Desuden orienteredes om arbejde med "Statusrapporten".

19 Side 19 af 20 Nr. 94 J.nr G01/ Ændret organisering af Endelave legestue Kontaktperson: Per Holst Mikkelsen På Endelave har der i flere år på Endelaveskolen været et legestuetilbud for øens børn. Legestuen har fungeret som det eneste tilbud til børn på Endelave for børn i alderen 0-6 år. Legestuen har hidtil opfyldt behovet for pasningstilbud til børn på øen, selvom legestuetilbuddet ikke tidligere har været et egentligt pasningstilbud. Legestuen har været organiseret under dagtilbudsområdet. I forbindelse med ønsket om en udvidelse af åbningstiden fra 1. januar 2008, er der fra Endelaveskolens skolebestyrelse kommet ansøgning om, at Endelave legestue organiseres under Endelaveskolens ledelse og under skolebestyrelsen på Endelaveskolen. Ansøgningen fra skolebestyrelsen er fremsendt i forbindelse med et lederskift i legestuen og et ønske om at kunne se legestuetilbuddet i et endnu større sammenhæng med Endelaveskolen og børnehaveklassebørnene på skolen. Børn og Unge kan oplyse, at der er mulighed for, at skolen inden for rammerne i Folkeskoleloven kan overtage ansvaret for legestuen, således at der opnås helhed i arbejdet med børn i legestuen og børnene på skolen. Hvis ansøgningen fra Endelaveskolens skolebestyrelse imødekommes, flyttes budgettet for Endelave legestue fra Børneudvalgets område til Undervisningsudvalgets område. at Endelave legestue fra 1. januar 2008 organiseres under Endelaveskolens ledelse og under skolebestyrelsen på Endelaveskolen. at budgettet for Endelave legestue flyttes fra Børneudvalgets område til Undervisningsudvalgets område. Indstillingen tiltrådt. Udvalget besluttede at fremsende sagen til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på omflytning af bevillingen til Endelave Legestue.

20 Side 20 af 20 Mødet hævet kl. 15:00 Underskrifter: Lone Ørsted Lene Offersen Jørn Steffesen Helle Frost Tina Naldal Nielsen Allan Kristensen Elise Gerstrøm Dorthe Mogensen Sven Jørgensen

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 12 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 24. maj 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra: Elise Gerstrøm og Tina Naldal

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 Mødested : Lokale 1.238 Mødetidspunkt : onsdag den 11. juni 2008 kl. 16:00 Fraværende : Afbud fra Tina Naldal Nielsen ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg Dagsorden Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 11. juni 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: ASV, Tordenskjoldsgade Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Børne- og Skoleudvalgets budgetopfølgning pr.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 17 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. september 2007 kl. 14:00 Fraværende : Dorthe Mogensen, Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge Den fulde tekst Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget 1. marts 2007 Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden Møde nr. 3 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 1. marts 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr. 12

Læs mere

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om lov om frokostmåltid i daginstitutioner mv. Folketinget har den 25. november 2008 vedtaget L 16 Forslag til lov

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Lov om kommunale internationale grundskoler

Lov om kommunale internationale grundskoler LOV nr 609 af 06/05/2015 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 025.88S.541 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1534 af 11/12/2015

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 1. Side 1 af 24

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 1. Side 1 af 24 Side 1 af 24 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 1 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 21. januar 2008 kl. 14:00 Fraværende : Bjarne Sørensen og Torben Engholm deltog i behandlingen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Nøgletal for skoler og dagtilbud

Nøgletal for skoler og dagtilbud Nøgletal for skoler og dagtilbud Følgende nøgletal giver baggrundsinformation om dagtilbud og skoler i Horsens Kommune i forhold til antal institutioner/skoler, deres størrelse, budget pr. barn/elev, og

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo januar 1. FR Afvigelse

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune 16. juni 2016 Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, at der skal foretages en vurdering

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge.

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. Pkt.nr. 2 Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar 16.30 om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 555438 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

Rammer. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato: Børne- og Skoleudvalgets ramme

Rammer. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato: Børne- og Skoleudvalgets ramme Økonomi og Administration Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:28.03.2017 Temaer til Børne- og Skoleudvalgets drøftelse af driftsbudget 2018 Som oplæg til Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Behandling af klager over mobning på skolerne

Behandling af klager over mobning på skolerne Behandling af klager over mobning på skolerne J.nr.: 17.01.00 K09 Sagsnr.: 17/28327 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. Den 1. august 2017 trådte en lovændring

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge LBK nr 144 af 03/02/2017 Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 17/01175 Senere ændringer til forskriften LOV nr 745 af 08/06/2018 LBK

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 08. oktober 2015 Side: 29 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Åben dagsorden Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

Restbevilling Netto Kr.

Restbevilling Netto Kr. Resume: Rammebelagt: Økonomiudvalget 33.230.454 Beskæftigelsesudvalget -6.005 Børne- og Skoleudvalget 28.815.137 Kulturudvalget 5.613.817 Teknik- og Miljøudvalget -4.963.651 Beredskabskommission 173.683

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug august 1. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre udvalg)

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Onsdag den 14. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget REFERAT Undervisningsudvalget Møde nr.: 1. Mødedato: 15.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.45 Dorthe Mogensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Mødested: Mødetidspunkt: 27. januar 2004, kl. 13:00

Mødested: Mødetidspunkt: 27. januar 2004, kl. 13:00 Side 1 af 8 THYHOLM KOMMUNE Referat for Kultur- og Socialudvalg Mødested: Mødelokalet i kælderen Mødetidspunkt: 27. januar 2004, kl. 13:00 Kl. 13.00 fællesmøde mellem Kultur- og Socialudvalget samt Tekniskudvalg,

Læs mere