Udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland Kravspecifikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland Kravspecifikation"

Transkript

1 Udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland Kravspecifikation Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 1 (20)

2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning Præsentation af Region Midtjylland, herunder Præhospitalet 4 2 Samarbejdsflader via Præhospitalet AMK Vagtcentralen Beredskabs AMK Ambulancetjenesten Akut og akutlægebiler Akutlægehelikopteren førstehjælperordninger Siddende patienttransport Særlige præhospitale ordninger Regionens hospitaler Mødefora for ambulanceområdet og den liggende og hvilende sygetransport Øvrige regioner 7 3 Opgavekategorier 8 4 Generelle krav til den liggende og hvilende sygetransport Krav til enhederne Krav til materiel i køretøjer Krav vedrørende behandling med medicinsk ilt (option) 14 5 Krav vedrørende personalet Krav til uddannelse og kompetencer Krav til uniform og fodtøj 15 6 Opgavens opdeling i delaftaler Enhedernes placering 16 7 Krav til kvalitetssikring Sundhedsfaglige instrukser Utilsigtede hændelser 18 8 Større hændelser og katastrofer 18 9 Udførelse af opgaven Implementeringsplan 20 Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 2 (20)

3 1 Indledning Den liggende og hvilende sygetransport er adskilt fra ambulancetjenesten. Det sker for dels at sikre patienter og hospitaler en høj grad af rettidighed, men også for at bidrage til at gøre området tilgængeligt for tilbudsgivere, der ikke nødvendigvis har kompetencer på ambulanceområdet. Den liggende og hvilende sygetransport er omfattet af målsætningen for præhospital indsats i henhold til BEK nr af 9. december 2011, Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet og det præhospitale beredskab samt uddannelse af ambulancepersonale m.v.. Den liggende og hvilende sygetransport skal dog ikke bemandes med uddannet ambulancepersonale. Overordnet har den præhospitale indsats til formål at: Redde liv Forbedre helbredsudsigter Formindske smerter og andre symptomer Afkorte det samlede sygdomsforløb Yde omsorg og skabe tryghed Herudover ser Region Midtjylland det som en målsætning, at: Der ydes en sammenhængende og ensartet præhospital indsats af høj kvalitet til borgerne i hele regionen, som medvirker til at skabe tryghed i alle områder Den rette præhospitale hjælp sendes til den rette patient til rette tid Regionens præhospitale indsats baseres på en effektiv udnyttelse af de tilgængelige ressourcer Den præhospitale indsats medvirker til at skabe sammenhængende akutte patientforløb Region Midtjylland leverer patientbefordring i henhold til den gældende lovgivning: Sundhedsloven (lovbekendtgørelse nr. 913 af 13. juli 2010) Bekendtgørelse nr af 15. december 2012 om befordring eller befordringsgodtgørelse efter Sundhedsloven Denne kravspecifikation omfatter Region Midtjyllands krav til tilbudsgiverne i forbindelse med etablering og drift af den liggende og hvilende sygetransport. Visse krav er angivet som mindstekrav (MK) fra ordregivers side. Mindstekrav skal accepteres uden forbehold fra tilbudsgivers side. Krav (K) udtrykker ordregivers ønsker om en bestemt egenskab. Disse krav kan opfyldes helt eller delvist fra tilbudsgivers side og indgår som konkurrenceparametre i vurderingen af de indkomne tilbud, jf. i øvrigt Udbudsbetingelsernes pkt Kravenes vægt i forhold Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 3 (20)

4 til tilbudsevalueringen er angivet ved hjælp af de tre tal 1, 2 og 3. Et K1 tæller ved tilbudsevalueringen mere end et K2, som igen tæller mere end et K Præ sentation af Region Midtjyll and, herunder Præhospitalet Region Midtjyllands største opgave er drift af de somatiske og psykiatriske hospitalsenheder. Regionen tager sig også af det specialiserede socialområde, efter aftale med kommunerne, særligt børn og voksne med fysiske og psykiske handicap. Endelig sikrer og koordinerer regionen udvikling og vækst i hele det geografiske område, Region Midtjylland omfatter. Region Midtjylland har 1,2 millioner indbyggere og går lige fra Vesterhavet til Kattegat. Det vil sige omkring 200 kilometer fra den ene ende til den anden. Region Midtjylland styres af et Regionsråd, der består af 41 folkevalgte, der er valgt for fire år. Region Midtjylland har hovedadresse i Viborg. Flere informationer om Region Midtjylland kan ses på hjemmesiden: Præhospitalet er en driftsorganisation, som blev etableret i Præhospitalet har ansvaret for den præhospitale indsats, herunder ambulancer, akutlægebiler, akutbiler, liggende og siddende befordring, 112 førstehjælperordninger, akutlægehelikopter (forsøgsordning) og AMK vagtcentralen, som visiterer og disponerer alle de nævnte ordninger. Beredskabs AMK, der koordinerer sundhedsberedskabet ved store ulykker og epidemier mv., er også en del af Præhospitalet. Præhospitalet er organisatorisk indplaceret sideordnet med den somatiske og psykiatriske patientindsats i Region Midtjylland. Præhospitalet ledes af en præhospital chef og en lægelig chef. 2 Samarbejdsflader via Præhospitalet Præhospitalet er ansvarligt for alt præhospitalt arbejde, herunder samarbejdet med leverandøren i henhold til kontrakten. Alle forhold vedrørende kontrakten behandles i regi af samarbejdet mellem leverandøren og Præhospitalet. I nærværende afsnit beskrives en række samarbejdsflader, som leverandøren af den liggende og hvilende sygetransport har via Præhospitalet. Det forventes, at leverandøren i forhold til alle samarbejdsflader indgår i et tæt og konstruktivt samarbejde. 2.1 AMK Vagtcentralen AMK vagtcentralen (AMKVC) er en afdeling under Præhospitalet. Det er AMKVC, som visiterer, prioriterer og disponerer alle præhospitale ressourcer, herunder den liggende og hvilende sygetransport. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 4 (20)

5 Alle præhospitale ambulanceberedskaber i regionen skal følge instrukserne fra AMKVC, og der kan ikke gøres indsigelse mod AMKVC s disponering af en given opgave. AMKVC hastegradsvurderer alle henvendelser til AMKVC og visiterer til rette hjælp. Dette sker for at optimere ressourceudnyttelsen og højne kvaliteten, så det sikres, at det altid er de borgere, der har det mest akutte behov, der får den hurtigste og mest kvalificerede hjælp. AMKVC vil prioritere alle henvendelser efter dette princip. Det er AMKVC, som i det enkelte tilfælde afgør hastegraden og disponerer hjælpen. Det er således Præhospitalets ansvar at foretage vurdering af hastegrad, samt sikre, at responstidsmålene kan overholdes. Til brug for disponering hastegradsvurderer AMKVC opgaverne i de seks opgavekategorier A, B, C, D, E og F, jf. afsnit Beredskabs AMK Ved Beredskabs AMK forstås den funktion, der koordinerer sundhedsvæsenets samlede indsats ved større hændelser. Beredskabs AMK er i disse tilfælde indgangen til sundhedsvæsenet i Region Midtjylland for alle samarbejdsparter i alle anliggender, der vedrører det forhold, som har udløst Beredskabs AMK s aktivering. I beredskabssituationer eller ekstraordinære situationer har Beredskabs AMK den endelige beslutningsret. Beredskabs AMK er bemandet af specialuddannede læger og varetager den overordnede operationelle indsats ved større hændelser. Beredskabs AMK lægen møder i forbindelse med en aktivering oftest ind på AMK således at Region Midtjylland ved Præhospitalet kan koordinere vagtcentralen, indsatsen. 2.3 Ambulancetjenesten Ambulancetjenesten udfører årligt ca akutte og planlagte ambulancekørsler i Region Midtjylland (niveau 2012). For at udnytte ambulancekapaciteten optimalt skal ambulancerne desuden varetage en del af de kørsler, som kunne udføres som liggende eller hvilende sygetransport. Ambulancerne vil udføre den andel af disse kørsler, som Region Midtjylland finder hensigtsmæssigt. I praksis har der hidtil være tale om 30 til 40 procent. 2.4 Akut og akutlægebiler I Region Midtjylland er der etableret 3 akutbilsordninger (Ringkøbing, Tarm og Skive) og 9 akutlægebilsordninger (Holstebro, Herning, Lemvig, Viborg, Silkeborg, Randers, Grenå, Horsens og Aarhus). Akutbilerne er bemandet med akutsygeplejerske/paramediciner og ambulanceredder, mens akutlægebilerne er bemandet med anæstesilæge og lægeassistent. Akut og akutlægebilerne vil som hovedregel blive sendt ved alvorlige ulykker og sygdomstilfælde. Den liggende og hvilende sygetransport vil ligeledes have mulighed for at anmode AMK vagtcentralen om tilkald af en akut eller akutlægebil, hvis der er behov for det. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 5 (20)

6 Akut og akutlægebilerne visiteres og disponeres fra AMK vagtcentralen. 2.5 Akutlægehelikopteren Der er etableret et forsøg med akutlægehelikopterbetjening af Region Midtjylland og Region Nordjylland, som sammen står for driften af en ordning, hvor administrationen dog er forankret i Præhospitalet, Region Midtjylland. Denne ordning løber indtil, den landsdækkende akutlægehelikopterordning træder i kraft ultimo Det er besluttet at etablere en landsdækkende akutlægehelikopterordning med tre helikoptere fra ultimo Ordningerne drives af de fem regioner. Den endelige organisering er ikke fastlagt pt førstehjælperordninger I Region Midtjylland er der i dele af regionen etableret korps af frivillige 112 førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp, indtil anden hjælp, herunder ambulancer, kan være fremme. 112 førstehjælperne kaldes fra AMK vagtcentralen i situationer med mistanke om hjertestop. 2.7 S iddende patienttransport Den siddende patienttransport er befordring af patienter, som ikke er behandlingskrævende og ikke kræver observation under transport. Patienterne befordres primært mellem deres bopæl og regionens hospitaler. Der var i 2012 ca siddende patientbefordringer. De fleste af patienterne er omfattet af Bekendtgørelse om befordring eller befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven nr af 15. december Hovedparten af patienterne visiteres til kørsel i Præhospitalet af Kørselskontoret i Holstebro. 2.8 Særlige præhospitale ordninger I Region Midtjylland findes en række særlige præhospitale ordninger, som alle kaldes ud af AMK vagtcentralen. De består af: Udrykningslæger. Hjemmesygeplejerske ordninger. Ordning med psykologhjælp. Særlige ø ordninger Udrykningslæger. Udrykningslæger er praktiserende læger, som rykker ud i bil. Der er aftale med en udrykningslæge, som rykker ud på Mols og Helgenæs, samt to udrykningslæger på Samsø. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 6 (20)

7 Hjemmesygeplejerske ordninger (112 ordninger): I den vestlige del af regionen er der indgået aftale med tre kommuner om, at AMK vagtcentralen på fastlagte sundhedsfaglige kriterier kan kalde en kommunal hjemmesygeplejerske. Aftalerne omfatter de tidligere Thyborøn/Harboøre Kommune (nu Lemvig Kommune), Ulfborg Vemb Kommune (nu Holstebro Kommune) og Ikast Kommune (nu Ikast Brande Kommune). Psykologordning: Region Midtjylland har en psykologordning, der består i akut psykologhjælp til borgere og ansatte, der er involveret i traumatiske præhospitale hændelser. Psykologordningen kan aktiveres via AMK vagtcentralen. S ærlige ø ordninger: På Tunø, Anholt, Endelave og Venø findes særlige præhospitale ordninger. 2.9 Regionens hospitaler En meget vigtig samarbejdspartner for den liggende og hvilende sygetransport er personalet på ordregivers somatiske og psykiatriske hospitaler. Den liggende og hvilende sygetransport vil have et tæt samarbejde med hospitalspersonalet i forbindelse med afhentning og aflevering af patienter på hospitalerne. Der gælder særlige krav til leverandørens frigørelse fra hospitalet, jf. Kontraktens pkt. 19.c. Der gælder endvidere krav til information om ankomsttidspunkt, jf. Kontraktens pkt. 10.d Mødefora for ambulanceområdet og den liggende og hvilende sygetransport Leverandøren er forpligtiget til at indgå i et fast og konstruktivt samarbejde med Kunden. Dette samarbejde vil omfatte et overordnet mødeforum, hvor øvrige leverandører fra ambulancetjenesten og eventuelt øvrige præhospitale leverandører indgår. Dette mødeforum vil tage stilling til både konkrete sager af principiel karakter og principielle forhold omkring den samlede præhospitale indsats. Dette forum vil i starten af kontraktperioden mødes hyppigere end under den normale drift, hvor mødekadencen vil være 4 5 møder årligt. Det overordnede mødeforum vil kunne nedsætte underudvalg, alt efter behov, som leverandøren også er forpligtet til at indgå i. Der vil blive etableret et fast underudvalg på kvalitets og hygiejneområdet. Dette udvalg monitorerer og sikrer kvalitet og hygiejne i det fælles arbejde og varetager alle fælles opgaver i forhold til akkreditering og Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). Konkret vil der ud over underudvalget vedrørende kvalitets og hygiejneområdet også kunne være forskellige andre behov i kontraktperioden. Endelig kan der være behov for bilaterale møder med den enkelte leverandør om forhold, der alene vedrører denne leverandør Øvrige regioner Region Midtjylland samarbejder med de øvrige regioner i landet på en række områder. Samarbejdet på det præhospitale område betyder, at præhospitale enheder fra Region Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 7 (20)

8 Midtjylland også kan blive tilkaldt til opgaver i de øvrige regioner. Dette vil særligt gælde i grænseområderne mod Region Nordjylland og Region Syddanmark, men vil også kunne omfatte længere kørsler på tværs af landet. Ligeledes kan præhospitale enheder fra de tilstødende regioner også varetage opgaver i Region Midtjylland. Regionerne har mulighed for at låne hinandens præhospitale enheder og samarbejder særligt for at kunne undgå tomkørsel på tværs af landet, bl.a. ved at bytte patienter med andre regioner ved rendez vous. 3 Opgavekategorier Ambulancekørsel inddeles i opgavekategorierne A, B og C. Sygetransport, udført af ambulance, liggende eller hvilende sygetransport, benævnes som opgavekategori D, mens siddende sygetransport udgør opgavekategori E. Anden hjælp, der visiteres til af AMK betegnes som opgavekategori F. De enheder, der indkøbes via dette udbud, vagtcentralen, udfører opgaver i opgavekategori D. Opgavekategori Opgavekategori A Opgavekategori B Opgavekategori C Opgavekategori D Beskrivelse Opgavekategori A er den mest hastende af opgavekategorierne og anvendes ved sygdom eller tilskadekomst, der enten er livstruende eller hurtigt kan udvikle sig til en livstruende tilstand, fx større traumer, hjertestop eller svære luftvejsproblemer. Ambulancen kører altid med udrykning ved fremkørsel, og der sendes ofte også akutlæge til opgaven. Opgavekategori B vil typisk vedrøre sygdom eller tilskadekomst, der er alvorlig og akut, men uden en umiddelbar trussel mod liv eller førlighed, fx smertetilstande, opblussen i kendt kronisk sygdom mv. Ambulancen kan køre med udrykning afhængigt af den konkrete situation. Der kan sendes akutlæge til disse opgaver. Opgavekategori C omfatter øvrige ambulanceopgaver f.eks.: Bestilte kørsler, hvor der er behov for sundhedsfaglig observation eller fortsættelse af behandling. Overflytninger til andet hospital med henblik på supplerende undersøgelser. Transport til akut indlæggelse efter ordination af egen læge eller vagtlæge. Der køres som hovedregel uden udrykning. Opgavekategori D omfatter kørsler, hvor patienten skal ligge ned eller hvile under kørslen, men hvor patienten Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilen de sygetransport i Region Midtjylland side 8 (20)

9 Opgavekategori E Opgavekategori F ikke har brug for behandling udført af en sundhedsfagligt uddannet person. Patienten kan være under observation, men ikke nødvendigvis af personale med en sundhedsfaglig uddannelse. Opgavekategori E omfatter kørsel med siddende patientbefordring. Opgavekategori F omfatter anden hjælp end afsendelse af ambulance, liggende sygetransport, hvilende sygetransport eller siddende patientbefordring. Det kan bl.a. bestå i: Henvisning til vagtlæge. Henvisning til egen læge. Råd og vejledning om egen omsorg. 4 Generelle krav til den liggende og hvilende sygetransport 4.1 Krav til enhederne Ved en enhed forstås, jf. definitionen i Kontraktens pkt. 3.0: Det af leverandøren tilbudte køretøj, inkl. bemanding og udstyr. Kravnr.: 1. Type: MK Køretøjerne skal til enhver tid opfylde gældende lovgivning om indretning og færdselssikkerhed, herunder minimum EU standard DS/EN 1789:2010+ A1. 4.udg.. Der kan ses bort fra standardens krav til montering af udrykningshorn og lys, da køretøjet ikke skal anvendes til udrykningskørsel. Kravnr.: 2. Type: MK Det er et mindstekrav, at de køretøjer, der anvendes, kan indregistreres som køretøjer med en totalvægt på under 3500 kilo, svarende til kategorien M1, jf. Trafikstyrelsens Detailforskrifter for Køretøjer Kravnr.: 3. Type: MK De anvendte køretøjer, herunder reservekøretøjer, må i hele kontraktperioden maksimalt have en kilometerstand på kilometer. Kravnr.: 4. Type: MK De anvendte køretøjer, herunder reservekøretøjer, må maksimalt være seks år gamle regnet fra første registreringsdato. Kravnr.: 5. Type: MK Køretøjerne skal kunne opnå en hastighed på minimum 130 km/t. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 9 (20)

10 Kravnr.: 6. Type: MK Køretøjerne skal være hvide med røde striber. Køretøjerne skal være mærket med teksten SYGETRANSPORT, teksten Præhospitalet samt Region Midtjyllands logo. Teksten på køretøjerne skal være skrevet med Region Midtjyllands skrifttype, midtsans, jf. Teksten Præhospitalet skal placeres efter Region Midtjyllands principper for skiltning, jf. Køretøjernes udseende skal overholde Region Midtjyllands politik for køretøjers udseende, jf. Se Kontraktbilag 5 til illustration af køretøjernes udseende. Præhospitalet vil efter kontraktindgåelse fastlægge RAL farvekoderne for de røde og hvide farver, der skal anvendes. Køretøjernes udseende skal endeligt godkendes af Præhospitalet inden driftsstart. Kravnr.: 7. Type: MK De patienter, der ønskes transporteret hvilende, skal placeres i hvilestole. Kravnr.: 8. Type: MK Køretøjerne være indrettet med en patientkabine, som er adskilt fra førerkabinen, og hvor de liggende og hvilende patienter vil være placeret. Kravnr.: 9. Type: K2 Det vægtes positivt, at der vil være mulighed for at overvåge patientkabinen fra førerkabinen. Tilbudsgiver bedes beskrive, om og hvordan dette vil være muligt. Kravnr.: 10. Type: MK Der skal kunne ske samtidig transport af en liggende patient, en hvilende patient og en pårørende. Ligeledes skal der kunne ske samtidig transport af to hvilende patienter og en pårørende. Kravnr.: 11. Type: K3 Det vægtes positivt, at der vil kunne ske samtidig transport af en liggende patient, to hvilende patienter og en pårørende samtidig. Tilbudsgiver bedes beskrive, om og hvordan dette vil kunne håndteres. Kravnr.: 12. Type: K3 Der ønskes en så fleksibel patientkabine som muligt, hvor indretningen i form af stole, båre mv. kan flyttes og pakkes sammen i forhold til behovet på de enkelte transporter således, at der skabes de bedste betingelser (plads/sikkerhed) for de patienter, der transporteres. Det vægtes positivt, at båren til den liggende patient vil kunne forskydes/klappes sammen, hvis den ikke anvendes. Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan det sikres, at patientkabinen vil være fleksibelt indrettet. Kravnr.: 13. Type: K2 Det vurderes som positivt, at patienternes egne kørestole vil kunne medbringes og fastspændes. Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan køretøjet vil være indrettet i forhold til at kunne håndtere dette, herunder om køretøjet vil kunne håndtere elektriske kørestole. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 10 (20)

11 Kravnr.: 14. Type: K2 Det vægtes positivt, at der i køretøjet er let adgang til hvilestolene og til båren. Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan adgangen til hvilestolene og båren vil være. Kravnr.: 15. Type: K1 Følgende vægtes positivt vedrørende indstigningen i køretøjet: At der både kan ske indstigning i siden af køretøjet samt bagfra. At der er hjælpemidler til at lette indstigningen for gangbesværede, fx opsætning af håndtag. At der er tale om en lav indstigning (unde r 40 centimeters højde) i siden af køretøjet, fx ved brug af ekstra trin. Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan ovenstående vil blive håndteret, herunder hvor høj indstigningen vil være. Kravnr.: 16. Type: MK Sæderyggen på hvilestolene skal kunne justeres, således at den både kan være lodret og lægges ned i en vinkel på mindst 45 grader fra lodret. Justeringen skal kunne foretages elektronisk af patienten. Ved justering af sæderyggen skal en på sædet monteret fodskammel automatisk følge ryglænets bevægelse, således at patientens ben aflastes. Kravnr.: 17. Type: K2 Tilbudsgiver bedes redegøre for den vinkel, hvilestolene vil kunne justeres til i forhold til lodret position. Der er her tale om, at der er mulighed for meropfyldelse i forhold til mindstekravet på 45 grader. Det vægtes positivt, at den maksimale vinkel er stor. Ideelt set ønskes det, at patienten kan lægge stolen ned til en vinkel på 80 grader i forhold til lodret position. Redegørelsen bedes indeholde en beskrivelse af, om begge stole vil kunne lægges ned i den maksimale vinkel samtidig. Hvis ikke dette kan lade sig gøre, skal der redegøres for, hvor meget begge stole vil kunne lægges ned samtidig. Kravnr.: 18. Type: MK Der skal være elvarme i hvilestolenes sæder og ryg. Temperaturen skal kunne styres af patienten. Kravnr.: 19. Type: K3 Det vægtes positivt, at der fra førerkabinen kan indstilles en maksimumtemperatur for elvarmen i hvilestolenes sæder og ryg. Tilbudsgiver bedes redegøre for, om dette vil være tilfældet. Kravnr.: 20. Type: MK Køretøjerne skal have tonede ruder. Kravnr.: 21. Type: MK Der skal medbringes tæpper til patienterne. De afhentes på og returneres til regionens hospitaler. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 11 (20)

12 Kravnr.: 22. Type: K1 Det vægtes positivt, at patienten vil opleve transporten som komfortabel. Tilbudsgiver bedes redegøre for sine tiltag for, at patientens transport vil være komfortabel, herunder om der vil være: Mulighed for at vælge musik og/eller film på den enkelte plads. Mulighed for at tænde lys på den enkelte plads. Eksternt varme, ventilations og klimaanlæg. Luftaffjedring af køretøjet eller særlig luftaffjedring af hvilestole og båre. Kravnr.: 23. Type: MK Køretøjerne skal have en batterikapacitet og et ladekredsløb, der sikrer, at bilens til enhver tid anvendte udstyr, herunder kommunikationsudstyret, er fuldt anvendeligt og ikke aflades. Batterikapaciteten og ladekredsløbet skal for leverandørens regning kunne udvides/udskiftes, hvis det er nødvendigt for at sikre tilstrækkelig kapacitet, fx ved installation af ekstra elektronisk udstyr i køretøjet. Køretøjets elinstallationer skal dimensioneres, så der ikke forekommer spændingsfald, der forhindrer anvendelse af køretøjets udstyr, herunder det udstyr, som ordregiver ønsker indsat. Til information har det nuværende kommunikationsudstyr et maks. strømforbrug på 3,7 ampere og et standby på 2,2 3,4 ampere, mens den kommende præhospitale patientjournal (PPJ) forbrug forventes at have et strømforbrug på 2 ampere. Se kontraktens punkt 10.g vedr. PPJ. Kravnr.: 24. Type: MK Der skal være minimum et 12V udtag i patientkabinen. Kravnr.: 25. Type: MK Køretøjet skal være udstyret med stik til ekstern opladning af køretøjet. Ladekredsløbet skal udformes således, at opladning af køretøjet starter, når ekstern strøm tilsluttes. Kravnr.: 26. Type: K1 Tilbudsgiver bedes redegøre for, om denne vil kunne indsætte mere end to samtidige midlertidige enheder. Det vægtes positivt, at dette vil være tilfældet. Vilkår vedrørende midlertidige enheder er beskrevet i kontraktens pkt. 10.l Krav til materiel i køretøjer Kravnr.: 27. Type: MK Køretøjets udstyr skal til enhver tid leve op til EU standard DS/EN :2010 om udstyr til patienthåndtering i ambulancer samt minimum type A1 i DS/EN 1789:2010 om ambulancer og ambulanceudstyr. Kravnr.: 28. Type: MK Køretøjet skal som minimum være forsynet med følgende udstyr ti l transport af liggende patienter: Hovedbåre med understel til transport både i liggende og siddende stilling med fastspændingsseler. Båremadras. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 12 (20)

13 Glidelagen til skånsom flytning af patient. Kravnr.: 29. Type: MK Hvert køretøj skal være udstyret med en sammenklappelig kørestol. Kravnr.: 30. Type: K2 Det vægtes positivt, at en patient i enhedens sammenklappelige kørestol vil kunne løftes op i køretøjet uden at skulle op af kørestolen. Tilbudsgiver bedes redegøre for, om dette vil være tilfældet. Kravnr.: 31. Type: MK Køretøjerne skal være udstyret med trappetjener. En trappetjener er et mekanisk hjælpemiddel, der kan transportere en patient henholdsvis op og ned af en trappe. Trappetjeneren skal have et sæde. Køretøjets sammenklappelige kørestol skal kunne fastspændes i trappetjeneren. Kravnr.: 32. Type: MK Køretøjet skal være udstyret med håndsprit, aftørringspapir, førstehjælpskasse, brandslukker, brækposer, rengøringsmiddel og klude. Der skal desuden forefindes koldt vand i engangsflaske til patienterne. Kravnr.: 33. Type: MK Patienter skal kunne medbringe ilt i liters flasker. Leverandøren skal sikre, at køretøjet er indrettet således, at disse iltflasker kan fastspændes ved hver hvilestol og ved båren. Kravnr.: 34. Type: MK Enhederne skal være udstyret med en hjertestarter. Kravnr.: 35. Type: MK Der skal være mindst 3 frie stik i patientkabinen (230 volt med jord efter dansk standard). Kravnr.: 36. Type: MK Leverandøren skal følge Statens Serum Instituts vejledning vedr. ambulancehygiejne ( d/dk%20 %20dansk/Smitteberedskab/Infektionshygiejne/PDF/Informationsmateriale/ ashx) og skal udstyre enhederne med det beskyttelsesudstyr, der følger af vejledningen. Personalet skal være uddannet i anvendelsen af beskyttelsesudstyret. Kravnr.: 37. Type: MK Enhederne skal være udstyret med køleskab eller køleboks til opbevaring af personalets madpakker og vand til patienterne. Kravnr.: 38. Type: MK Leverandøren skal installere og bekoste en mobiltelefon med løbende abonnement i hvert køretøj, herunder reservekøretøjer. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 13 (20)

14 4.3 Krav vedrørende behandling med medicinsk ilt (option) Kravnr.: 39. Type: MK Enhederne skal medføre to iltflasker på 2,0 2,5 liter, som skal indeholde minimum 400 liter medicinsk ilt hver. Leverandøren afholder udgifterne til dette. Der skal kunne fastspændes en af iltflaskerne ved hver hvilestol og ved båren, så ilten vil kunne gives til patienter på alle køretøjets pladser, herunder under transport. Iltflaskerne skal være udstyret med et manometer, der udgør en fast del af flasken. Det skal være muligt at aflæse iltindholdet ( trykket) uden at åbne for flasken. Der skal medbringes engangsnæsebriller, som patienterne kan bruge ved behandling med ilt under transporten. Kravnr.: 40. Type: K2 Tilbudsgiver bedes redegøre for, om denne har personale, der vil kunne forestå delegering af kompetencen at give ilt til personalet samt forestå monitoreringen af personalets administration af ilt, hvis Region Midtjylland måtte ønske dette. Kravnr.: 41. Type: K3 Kunden har adgang til opbevaringsplads af ilt på regionens store hospitalsmatrikler. Ordregiver opfatter det som en fordel for driften, at der i tillæg er mulighed for at hente ilt på så mange af leverandørens baser som muligt. Tilbudsgiver bedes redegøre for sine planer for opbevaring af ilt. 5 Krav vedrørende personalet 5.1 Krav til uddannelse og kompetencer Kravnr.: 42. Type: MK Sygetransporterne skal være bemandet med to personer, én chauffør og én medhjælper. Kravnr.: 43. Type: MK Chaufførens uddannelsesniveau skal til enhver tid opfylde gældende lovkrav vedr. erhvervsmæssig personbefordring. Alle chauffører skal have et gyldig kørekort til denne transportkategori (kategori B). Kravnr.: 44. Type: MK Medhjælpere og chauffører skal have gennemgået et 12 timers førstehjælpskursus med en gyldig opdatering indenfor det seneste år fra, personalet påbegynder tjeneste i sygetransporten. Kurset skal opdateres minimum hvert andet år og dokumentation herfor skal kunne forevises Præhospitalet på forlangende. Leverandøren står endvidere selv for at sikre, at dennes mandskab er uddannet i brugen af hjertestarter, og personalet skal have vedligeholdelsesuddannelse i brugen af hjertestarter mindst én gang årligt. Præhospitalet vil til enhver tid have adgang til at se dokumentation for personalets gennemførelse af vedligeholdelsesuddannelsen. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 14 (20)

15 Kravnr.: 45. Type: MK Personalet skal kunne udføre hjerte lunge redning samt kunne betjene hjertestarteren. Kravnr.: 46. Type: K2 Tilbudsgiver bedes redegøre for sine planer for, hvordan det sikres, at personalet kan betjene det udstyr, der findes i køretøjet, herunder båre og hvilestole, men undtagen hjertestarteren, som er omfattet af mindstekravet i krav 44. Det vægtes positivt, at personalet gennemgår vedligeholdelsesuddannelse hvert år, og at tilbudsgiver har kontrolmekanismer, der sikrer, at personalet er rutineret i brugen af udstyret. Kravnr.: 47. Type: MK Arbejdssproget er dansk. Personalet skal kunne tale, skrive og forstå dansk. Kravnr.: 48. Type: K1 Det er vigtigt, at personalet er uddannet til at kunne kommunikere med alle befolkningsgrupper samt uddannet til at kunne tage hensyn til den enkelte persons specielle fysiske og psykiske situation. Det vægtes således positivt, at personalet har et overordnet kendskab til somatiske sygdomme, psykisk sygdom, handicap, aldring samt adfærdsmønstre hos mennesker med forskellig aldersmæssig, kulturel, religiøs, sproglig, social og etnisk baggrund. Dette kan sikres gennem personalets deltagelse i relevante kurser, fx TUR udvalgets kursus for liggende ikke behandlingskrævende sygetransport. Tilbudsgiver bedes redegøre for, hvordan det planlægges, at personalet får de beskrevne kompetencer. Kravnr.: 49. Type: K2 Af hensyn til akkumulering af erfaring lægger ordregiver vægt på, at personalet fastholdes på området. Tilbudsgiver bedes redegøre for sin plan for fastholdelse af personalet. Kravnr.: 50. Type: K2 Tilbudsgiver bedes redegøre for sin nyuddannelsesplan, der sikrer en stabil arbejdsstyrke, herunder hvilken årlig afgangsrate, der er kalkuleret ud fra. 5.2 Krav til uniform og fodtøj Kravnr.: 51. Type: MK Leverandøren skal udlevere uniform og fodtøj til personalet, som altid skal bære dette under tjeneste. Kravnr.: 52. Type: MK For uniformen gælder: Uniformen skal være ens for hele personalet. Uniformen skal være rød, idet skuldrene dog skal være hvide. Uniformen skal mærkes med Region Midtjyllands logo. Uniformen skal have mærkning af personalets arbejdsområde i form af teksten SYGETRANSPORT. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 15 (20)

16 Teksten på uniformen skal anvende Region Midtjyllands officielle skrifttype, midtsans, som kan findes på følgende link: Uniformen skal overholde DS/EN A1:2008 Beskyttelsesbeklædning Tydeligt synlig advarselsbeklædning til professionel brug Prøvningsmetoder og krav. Uniformen skal godkendes af Præhospitalet inden driftsstart den 1. december Kravnr.: 53. Type: MK Personalet skal bære et synligt identifikationskort med fornavn samt eventuelt tjenestenummer. Kravnr.: 54. Type: MK Der skal i hver enhed medbringes et sæt ekstra rent tøj til personalet samt poser til opbevaring af det beskidte tøj. Hvis personalets tøj bliver beskidt under opgave, skiftes til det rene tøj. 6 Opgavens opdeling i delaftaler 6.1 Enhedernes placering Kravnr.: 55. Type: MK Enhederne har en driftstid på mellem 8 og 12 timer, og der må ikke være indlagt vagtskifte i løbet af driftstiden. Kravnr.: 56. Type: MK Tilbudsgiver skal levere de nedenfor oplistede enheder, og enhederne skal møde ind på den geografiske lokalitet, der står angivet i parentes efter hver enhed nedenfor. Der er enten tale om, at enheden skal befinde sig inden for et postnummer og inden for en bygrænse eller på en konkret hospitalsmatrikel ved enhedens driftsstart. Enheden afslutter sin vagt på samme geografiske lokalitet, som den møder ind på. Kravnr.: 57. Type: MK Der er ikke krav om, at leverandøren har baser i alle de byer, hvor enheder skal møde ind. Det er alene et mindstekrav, at leverandøren for Delaftale Vest har to baser i henholdsvis Herning by og Viborg by, hvor enheder vil kunne hente utensilier, rengøringsmiddel, samt hvor enhederne vil kunne rengøres. For Delaftale Øst gælder, at der er krav om en sådan base i henholdsvis Aarhus by og Randers by. Delaftale Vest Holstebro Sygetransport hverdag (postnummer 7500 og i Holstebro by) Sygetransport hverdag (postnummer 7500 og i Holstebro by) Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 16 (20)

17 Herning Sygetransport hverdag (postnummer 7400 og i Herning by) Sygetransport hverdag (postnummer 7400 og i Herning by) Sygetransport hverdag (Regionshospitalet Herning) Sygetransport weekend (postnummer 7400 og i Herning by) Skive Sygetransport hverdag (postnummer 7800 og i Skive by) Viborg Sygetransport hverdag (postnummer 8800 og i Viborg by) Sygetransport hverdag (postnummer 8800 og i Viborg by) Silkeborg Sygetransport hverdag (postnummer 8600 og i Silkeborg by) Sygetransport hverdag (postnummer 8600 og i Silkeborg by) Delområde Øst Randers Sygetransport hverdag (postnummer 8930 og i Randers by) Sygetransport hverdag (postnummer 8930 og i Randers by) Sygetransport hverdag (Regionshospitalet Randers) Sygetransport hverdag (Regionshospitalet Randers) Sygetransport hverdag weekend (postnummer 8930 og i Randers by) Horsens Sygetransport hverdag (Regionshospitalet Horsens) Sygetransport hverdag (Regionshospitalet Horsens) A arhus Syd Sygetransport hverdag (postnummer 8260 eller 8270 og i Aarhus by) Aarhus C Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport hverdag (Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade) Sygetransport hverdag (Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade) Sygetransport hverdag (Aarhus Universitetshospital, Brendstrupgårdsvej) Sygetransport weekend (postnummer 8000 og i Aarhus by) Sygetransport weekend (postnummer 8000 og i Aarhus by) Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 17 (20)

18 7 Krav til kvalitetssikring 7.1 Sundhedsfaglige instrukser Kravnr.: 58. Type: K1 Tilbudsgiver bedes redegøre for, hvordan tilbudsgiver planlægger at sikre, at opdateringer af de gældende sundhedsfaglige instrukser til personalet kommer hurtigt frem og bliver hurtigt implementeret. Ordregiver vægter det positivt, at tilbudsgiver har et system, der via kontrolmekanismer giver sikkerhed for, at personalet hurtigt får kendskab til instrukserne. 7.2 Utilsigtede hændelser Ved en utilsigtet hændelse i den præhospitale indsats forstås en begivenhed, der er en følge af behandling i den sundhedsfaglige indsats, og som ikke skyldes patientens sygdom og som samtidig enten er skade voldende eller kunne have været skadevoldende, men forinden blev afværget eller på grund af andre omstændigheder ikke indtraf. Utilsigtede hændelser omfatter både på forhånd kendte og ukendte hændelser og fejl. Kravnr.: 59. Type: MK Det er et mindstekrav, at den del af leverandørens personale, der er uddannede sundhedspersoner, rapporterer alle utilsigtede hændelser i henhold til Bekendtgørelse nr. 925 af 14/07/2010 (eller nyere udgave) om rapportering af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet. For ikke uddannede sundhedspersoner gælder det, at der skal rapporteres, hvis der er tale om alvorlige og potentielt livstruende situationer, hvor en indberetning kan forebygge senere fejl. Rapporteringen foregår elektronisk via Kravnr.: 60. Type: K1 Håndteringen af utilsigtede hændelser med henblik på læring og forebyggelse er vigtig for patientsikkerheden og er derfor et væsentligt element i udførelsen af den udbudte opgave. Det er væsentligt for kvaliteten af opgaveløsningen, at leverandøren samarbejder med Region Midtjylland/Præhospitalet om arbejdet med utilsigtede hændelser i overensstemmelse med Præhospitalets retningslinjer. Tilbudsgiver bedes derfor beskrive, hvordan denne konkret vil håndtere utilsigtede hændelser, herunder, hvordan denne vil arbejde med at forebygge utilsigtede hændelser. Tilbudsgiver bedes bl.a. beskrive, hvordan denne vil sikre sig, at der løbende analyseres og følges op på utilsigtede hændelser med henblik på læring og forebyggelse. 8 Større hændelser og katastrofer Der henvises til kontraktens pkt. 10.m vedrørende større hændelser og katastrofer. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 18 (20)

19 Kravnr.: 61. Type: K3 Tilbudsgiver skal i tilbudsmaterialet beskrive, hvordan denne vil håndtere og organisere sin virksomhed ved større hændelser og katastrofer, herunder i forhold til indkaldelse af ekstra personale og materiel. Der lægges vægt på, at der anvendes faste procedurer, og at kontrolmekanismer sikrer, at mandskabet er bekendt med disse procedurer. 9 Udførelse af opgaven Leverandøren og leverandørens personale er forpligtet til aktivt at sikre en effektiv udførsel af opgaven med den efterspurgte kvalitet dvs. herunder at sikre, at opgaverne ikke forsinkes. Kravnr.: 62. Type: K1 Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan denne vil sikre en så effektiv opgaveløsning som mulig. Dette gælder for alle faser i opgavevaretagelsen: fra enheden modtager opgaven, transporten til patientadressen, herunder på hospitalet, transport til eller fra hospitalet, patientoverdragelse samt efterfølgende klargøring og eventuel rengøring af enheden. Det vægtes positivt, at tilbudsgiver har interne driftsprocedurer, der sikrer en effektiv opgaveløsning. Kravnr.: 63. Type: K2 Det har betydning for kvaliteten af løsningen af den udbudte opgave, at de køretøjer og det udstyr, der anvendes, altid er funktionsdygtigt og af god beskaffenhed således, at personalet og patienterne er sikret bedst muligt. Tilbudsgiver skal vedlægge tilbuddet en plan/retningslinjer for vedligeholdelse og for kontrol og rengøring. Kravnr.: 64. Type: MK Det er et mindstekrav, at leverandøren råder over reservekøretøjer, som stilles til rådighed, såfremt de primære køretøjer må tages ud af drift uanset af hvilken årsag. Der stilles krav om følgende antal reservekøretøjer: Delaftale Vest 2 reservekøretøjer Delaftale Øst 3 reservekøretøjer Kravnr.: 65. Type: K2 Tilbudsgiver bedes redegøre for, hvordan denne vil sikre, at enhederne er til rådighed i hele driftstiden. Det vægtes positivt, at tilbudsgiver har en plan, som tager højde for mange eventualiteter. Kravnr.: 66. Type: K1 For hver delaftale skal tilbudsgiver vedlægge en oversigt over disponible køretøjer, herunder reservekøretøjer. Beskrivelsen skal indeholde tekniske specifikationer på de enheder, der skal anvendes til opgaven, herunder bl.a. køretøjstype, køretøjernes alder og kilometerstand samt en udskiftningsplan for vognparken. Det vægtes positivt, at der anvendes køretøjer med så lav alder og kilometerstand som muligt. Der er her tale om mulighed for meropfyldelse i forhold til mindstekravene 3 og 4. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 19 (20)

20 Kravnr.: 67. Type: K1 Tilbudsgiver bedes redegøre for, om denne vil kunne levere faste enheder hurtigere end de seks måneder, der er angivet som tidsramme i kontrakten, jf. kontraktens pkt. 10.i. Det vægtes positivt, at dette vil kunne ske hurtigere end seks måneder. Kravnr.: 68. Type: MK Tilbudsgiver skal som minimum kunne håndtere patienter på 120 kilo med en sygetransportenhed, dvs. herunder forestå flytning af patient fra seng til båre og flytning ad en patient op eller ned af en trappe. Kravnr.: 69. Type: K1 Tilbudsgiver bedes redegøre for, om transport af patienter, der er tungere end 120 kilo, vil kunne håndteres af en sygetransportenhed. Det vægtes positivt, at der vil kunne transporteres så tunge patienter som muligt. Kravnr.: 70. Type: K1 Tilbudsgiver bedes redegøre for, hvordan børn (over 3 måneder gamle) vil kunne transporteres, herunder fastspændes, i enhederne. 10 Implementeringsplan Kravnr.: 71. Type: MK Som en del af sit tilbud skal tilbudsgiver aflevere en implementeringsplan. Denne implementeringsplan skal beskrive tilbudsgivers planlagte forberedelser frem til driftstart den 1. december Planen skal indeholde en beskrivelse af følgende: Fremskaffelse af køretøjer. Etablering af basefaciliteter. Aftaler om leverance af udstyr og utensilier til køretøjerne. Rekruttering og uddannelse af personale. Kravnr.: 72. Type: K1 Ordregiver lægger vægt på, at implementeringsplanen fremstår med robusthed og soliditet i forhold til at sikre rettidig driftsstart og tager højde for eventuelle forsinkelser. Planen vil indgå i den fælles planlægning af forberedelsen til kontraktstart, jf. Kontraktens pkt. 6.a. Kravspecifikation for udbud af liggende og hvilende sygetransport i Region Midtjylland side 20 (20)

Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning

Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning Bilag 1A Terminologi og gældende lovgivning 1. Gældende lovgivning 2. Terminologi 1. Gældende lovgivning Sundhedsloven (lovbekendtgørelse nr. 913 af 13. juli 2010) Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Læs mere

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Møde i Klyngestyregruppen i Vestklyngen 22. januar 2018 Elin Høymark, Oversygeplejerske AMK-vagtcentralen www.regionmidtjylland.dk Præhospitalet et

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

Udbud af ambulancetjenesten i Region Midtjylland Kontraktbilag 1 Kravspecifikation

Udbud af ambulancetjenesten i Region Midtjylland Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Udbud af ambulancetjenesten i Region Midtjylland Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Kravspecifikation for udbud af ambulancetjenesten i Region Midtjylland side 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Præsentation

Læs mere

KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION

KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION Kontraktbilag 1: Kravspecifikation 1. Præsentation af Præhospitalet og 112-førstehjælperordninger...3 1.1 Præhospitalet...3 1.2 112-førstehjælperordninger...3 2. Krav

Læs mere

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet BEK nr 971 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600730 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Præhospitalet. Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018

Præhospitalet. Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018 Præhospitalet Sundhedsstyregruppen den 23. maj 2018 Program Hvad er Præhospitalet? Den akutte udfordring Samarbejde i akutsystemet 2 www.regionmidtjylland.dk Hvad er Præhospitalet? Præhospitalet har ansvaret

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Koncerndirektionen Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Dato: 25. november 2008 Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Det følgende er en kort beskrivelse af resultatet af det gennemførte

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2

4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2 Afdeling: Sundhedsplanlægning Sags nr.: 18/5510 Dato: 29. maj 2018 Analyse af det præhospitale område 4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2 4. delanalyse

Læs mere

Basisinformation om præhospitalet

Basisinformation om præhospitalet Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/5510 Dato: 24. januar 2018 Udarbejdet af: Rasmus Nymand Nielsen E-mail: rnn@rsyd.dk Telefon: 29655027 Notat Basisinformation om præhospitalet

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1700450 Dok. nr.: 318538 Dato:

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse

Patienttilfredshedsundersøgelse af Flemming Bøgh Jensen og Esbern Mørck Patienttilfredshedsundersøgelse Præhospitalt Beredskab 2015 MANGE TILFREDSE PATIENTER I FORBINDELSE MED AMK-VAGTCENTRALEN, AMBULANCETJENE- STEN OG AKUTLÆGEBILERNE

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

1. Introduktion Historik og forhenværende driftsaftale Nationale målsætninger 6

1. Introduktion Historik og forhenværende driftsaftale Nationale målsætninger 6 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2 1.1. Drifts- og udviklingsaftalens formål 2 1.2. Virksomhedens rammebetingelser 2 1.2.1. Præhospitalt Centers ansvarsområder 2 1.2.2. Organisering 3 1.2.3. Økonomi

Læs mere

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Indledning Regionsrådet vedtog 21. marts 2012,

Læs mere

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning sikkerhed og arbejdsmiljø i sygetransportvogne Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet for Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Læs mere

DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE Præhospitalt Center

DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE Præhospitalt Center DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE 2018 Præhospitalt Center a 2018 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2 1.1. Drifts- og udviklingsaftalens formål 2 1.2. Virksomhedens rammebetingelser 2 1.2.1. Præhospitalt Centers

Læs mere

112-førstehjælper i Region Midtjylland

112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland Præhospitalet Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland... 3 Opgaven som 112-førstehjælper... 3 Uddannelse...

Læs mere

A B C D E F? AMK-Vagtcentral Rådgiver i Førstehjælp og henviser til hjertestarter

A B C D E F? AMK-Vagtcentral Rådgiver i Førstehjælp og henviser til hjertestarter PRAKSISDAG 24. JANUAR 2019 POUL ANDERS HANSEN PRÆHOSPITAL LÆGEFAGLIG CHEF DEN PRÆHOSPITALE VIRKSOMHED ALARMERING A B C D E F? AMK-Vagtcentral 1 1 2 Rådgiver i Førstehjælp og henviser til hjertestarter

Læs mere

Region Midtjyllands servicemål for responstider for ambulancer og liggende sygetransport

Region Midtjyllands servicemål for responstider for ambulancer og liggende sygetransport Notat Region Midtjyllands servicemål for responstider for ambulancer og liggende sygetransport Præhospitalet Aarhus Regionshuset Olof Palmes Allé 34 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4848 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Tema vedrørende Førsteindsatsen

Tema vedrørende Førsteindsatsen Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat (Perspektiveringer af den fremtidige præhospitale indsats) www.regionmidtjylland.dk Tema vedrørende Førsteindsatsen

Læs mere

Præ-hospital betyder før-hospital

Præ-hospital betyder før-hospital Overlevelseskæden - eller den præhospitale kæde og AMK-vagtcentralen Hospitalsudvalget 8. februar 2010 v/ Erika Frischknecht Christensen www.regionmidtjylland.dk Præ-hospital betyder før-hospital Bruges

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. maj - Præhospitalt Center

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. maj - Præhospitalt Center Dato: 4. august 2017 Brevid: 3335588 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. maj - Præhospitalt Center I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftsaftalen for Præhospitalt Center pr. 31. maj 2017. Der gives

Læs mere

DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE Præhospitalt Center

DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE Præhospitalt Center DRIFTS- OG UDVIKLINGSAFTALE 2019 Præhospitalt Center» Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2 1.1. Drifts- og udviklingsaftalens formål 2 1.2. Virksomhedens rammebetingelser 2 1.2.1. Præhospitalt Centers

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Lemvig d. 6. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til stede,

Læs mere

Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne

Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/5510 Dato: 29. august 2018 Notat Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne Oprettelse af flere ambulanceberedskaber Oprettelsen af et nyt ambulanceberedskab

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

Sygeplejerskebemandede liggende sygetransporter til interhospitale overførsler

Sygeplejerskebemandede liggende sygetransporter til interhospitale overførsler Projektbeskrivelse Endelig version Dato: 4-4-2016 Journalnr.: 16/6561 Sygeplejerskebemandede liggende sygetransporter til interhospitale overførsler 1. Baggrund og formål I takt med at regionens akutplan

Læs mere

Region Midtjyllands akutplan

Region Midtjyllands akutplan Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Ulfborg d. 14. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Udkast til: Notat vedrørende den præhospitale indsatskapacitet i Region Midtjylland 2012

Udkast til: Notat vedrørende den præhospitale indsatskapacitet i Region Midtjylland 2012 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 Udkast til: Notat vedrørende den præhospitale indsatskapacitet i Region Midtjylland 2012 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Responstider i Skanderborg Kommune

Responstider i Skanderborg Kommune Notat 20. marts 2019 Responstider i I notatet ses på responstid for A- og B-kørsler samt på en ny opgørelse over responstid for akutlægebiler. 1. Generelt om responstider I er det Præhospitalet, der har

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 23 Bilag: Konkrete tilretninger som følge af godkendelse

Læs mere

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Præhospitalet Aarhus Regionshuset Olof Palmes Allé 34 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4848 www.regionmidtjylland.dk Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Formålet med dette notat er at belyse

Læs mere

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem 04-07-2013 Samarbejdsaftale om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning imellem Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark Region Sjælland Region Hovedstaden 1. Baggrund og formål

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

1-1-2 opkald. 2 www.regionmidtjylland.dk

1-1-2 opkald. 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital behandling Region Midt Ambulance, Akutlægebil, Lægehelikopter Troels Martin Hansen Overlæge, Akutlægebilen Århus www.regionmidtjylland.dk 1-1-2 opkald 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital

Læs mere

Visitations- og disponeringsretningslinjer for den landsdækkende akutlægehelikopterordning i Danmark

Visitations- og disponeringsretningslinjer for den landsdækkende akutlægehelikopterordning i Danmark 20. november 2015 Visitations- og disponeringsretningslinjer for den landsdækkende akutlægehelikopterordning i Danmark Baggrund og Formål Den landsdækkende akutlægehelikopterordning med 3 beredskaber i

Læs mere

Servicemålet er gældende for regionen som helhed.

Servicemålet er gældende for regionen som helhed. Opgørelse over servicemålsoverholdelse for responstider fra 2010-2017 Vi læser din anmodning således, at du ønsker aktindsigt i servicemålsoverholdelsen for hastegrad A og B. Regionsrådet vedtog i 2007

Læs mere

DRIFTSAFTALE Præhospitalt Center

DRIFTSAFTALE Præhospitalt Center DRIFTSAFTALE 2017 Præhospitalt Center a 2017 Indholdsfortegnelse 1. Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 2 Særlige overordnede vilkår for driftsaftalen 2 2. Overordnet ramme og målsætninger for

Læs mere

1. Aktivitet på ambulancekørsel

1. Aktivitet på ambulancekørsel Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Sagsnr.: 18/5510 Dato: 16. marts 2018 Analyse af det præhospitale område - 2. delanalyse om aktivitet og kapacitetsudnyttelse Version 2 2. delanalyse

Læs mere

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN MARTS 2018 INDHOLD Den præhospitale indsats er styrket nu skal vi videre 3 Den præhospitale indsats i dag 5 Mere ensartede målsætninger på det præhospitale område 8 Ensartet opgørelse

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Der var engang. http://www.genealogy-samsoe.dk/ 2 www.regionmidtjylland.dk

Der var engang. http://www.genealogy-samsoe.dk/ 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital behandling Region Midt Ambulance, Akutlægebil, Lægehelikopter Erika Frischknecht Christensen, lægelig chef Præhospitalet www.regionmidtjylland.dk Der var engang http://www.genealogy-samsoe.dk/

Læs mere

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata

Region Hovedstaden Akutberedskab. Årsrapportdata Årsrapportdata - 2018 Indhold 1-1-2 1813 1-1-2 1-1-2 opkald er kun respons på borgere, der har ringet til 1-1-2 og ikke ambulancebestillinger, eller opkald der er viderestillet fra 1813. Grunden til at

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Hvidbjerg d. 12. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Sagsnr. 08/5078 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af bleer og inkontinensprodukter. Indholdsfortegnelse 1

Sagsnr. 08/5078 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af bleer og inkontinensprodukter. Indholdsfortegnelse 1 KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud til Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KRAVSPECIFIKATION... 2 1.1 Indledning... 2 1.2

Læs mere

Leverandør: Ordregiver: (kontrakten gælder for hver enkelt delaftale) indgået mellem. Daglig kontaktperson: Tlf. E-mail. herefter benævnt leverandøren

Leverandør: Ordregiver: (kontrakten gælder for hver enkelt delaftale) indgået mellem. Daglig kontaktperson: Tlf. E-mail. herefter benævnt leverandøren Kontrakt om bemanding af akutlægebilen i Region Hovedstaden med ambulancebehandler/paramediciner som akutlægebilsassistent (herefter kaldet lægeassistent) Delaftale [x] (kontrakten gælder for hver enkelt

Læs mere

Rammesætning for analyse af den fremskudte præhospitale indsats i Region Midtjylland

Rammesætning for analyse af den fremskudte præhospitale indsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Rammesætning for analyse af den fremskudte præhospitale indsats i Region Midtjylland Dato

Læs mere

Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Den 20. juli 2012 Ref.: KES Medlems nr.: Sagsnr.: 0802-0152 Dansk Sygeplejeråds forslag til struktur for den præhospitale indsats

Læs mere

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014)

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014) Rettelsesblad #1+2+3+4+5 1 af 14 Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014) Udbudsbetingelsernes pkt.1.10.2 Økonomisk og finansiel kapacitet Den sidste linje under

Læs mere

LEVERING AF LIGGENDE OG HVILENDE SYGETRANSPORT TIL

LEVERING AF LIGGENDE OG HVILENDE SYGETRANSPORT TIL UDKAST TIL KONTRAKT OM LEVERING AF LIGGENDE OG HVILENDE SYGETRANSPORT TIL DELAFTALE XX MELLEM XX OG Region Midtjylland Indholdsfortegnelse: 1.0 Præambel...5 2.0 Parterne...5 3.0 Definitioner...5 4.0 Kontraktens

Læs mere

DRIFTSAFTALE 2015. Præhospitalt Center

DRIFTSAFTALE 2015. Præhospitalt Center DRIFTSAFTALE 2015 Præhospitalt Center a 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 1.0 Overordnet målsætning og rammer for driftsaftalen 2 2.0 Overordnet målsætning og rammer for Præhospitalt Center

Læs mere

Sammenfatning af den præhospitale analyse, herunder delanalyser m.m.

Sammenfatning af den præhospitale analyse, herunder delanalyser m.m. Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: Dato: 29. oktober 2018 Sammenfatning af den præhospitale analyse, herunder delanalyser m.m. Baggrund I forbindelse med Budgetaftalen 2018, blev det besluttet,

Læs mere

Der var 176 UTH er i 2016 og i de første tre måneder af 2017 har der været 54 UTH er.

Der var 176 UTH er i 2016 og i de første tre måneder af 2017 har der været 54 UTH er. Dato: 9. maj 2017 Brevid: 3266579 Bilag 3 Driftsaftaleopfølgning for Præhospitalt Center pr. 31. marts 2017 I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftsaftalen for Præhospitalt Center 2016 samt

Læs mere

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen Koncern Plan og Udvikling Enhed for Akut Medicin og Sundhedsberedskab Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt

Læs mere

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012 Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget Københavns Universitet, 28. September 2012 Freddy Lippert Direktør Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet lippert@regionh.dk

Læs mere

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland.

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Byrådet vedtog med budgettet for 2015, at det skal undersøges, hvorledes der indenfor det gældende budget kan

Læs mere

Information. Præhospital forskning. - Til samarbejdspartnere

Information. Præhospital forskning. - Til samarbejdspartnere Information Præhospital forskning - Til samarbejdspartnere Sundhed og velfærd gennem viden på højt internationalt niveau et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland KÆRE Samarbejdspartner

Læs mere

Begrænset udbud nr. 2013/S Udbud af ambulancetjeneste. til. Region Midtjylland

Begrænset udbud nr. 2013/S Udbud af ambulancetjeneste. til. Region Midtjylland Udbudsmateriale - Begrænset udbud Begrænset udbud nr. 2013/S 057-093820 Udbud af ambulancetjeneste til Region Midtjylland Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 UDBUDSBETINGELSER... 2 1.1 Indledning...

Læs mere

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB December 2015 Indhold SIDE 1. OPGAVER 3 1.1 Lovgivning 3 1.2 Opgaver 3 1.3 Den kørende lægevagt 4 2. LEDELSE 4 3. ORGANISATION 4 3.1 Snitflader

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013

Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013 Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013 PPJ RSI samarbejde Som en del af RSI samarbejdet har Regionerne besluttet at samle tre fælles udbud i P-VIT (Projekt-Vagtcentral

Læs mere

BUDGET Aktivitetsudvikling, patienttransporter

BUDGET Aktivitetsudvikling, patienttransporter BUDGET 2020 14. Aktivitetsudvikling, patienttransporter Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 Den Præhospitale Virksomhed Chefkonsulent Søren Aagaard Christiansen Direkte +4597662101

Læs mere

Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011

Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011 NOTAT Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011 Baggrund og lovgrundlag KOOL funktionen er beskrevet i henholdsvis Beredskabsloven og Sundhedsloven/Den

Læs mere

Præhospitalt indsats i Region Syddanmark

Præhospitalt indsats i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 10/161 Dato: 22. august 2012 Udarbejdet af: Malene Jeppesen E mail: Malene.Jeppesen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631431 Notat Præhospitalt

Læs mere

80.000 ansatte $13,2mrd 70 land

80.000 ansatte $13,2mrd 70 land 80.000 ansatte $13,2mrd 70 land 8.000 ansatte i helsevertikalen - 100 millioner journaler, 600 kunder, 1 million sluttbrukere Clinical Suite VITAE Suite LABKAII emedlink Cross sector Prehospital October

Læs mere

Region Hovedstadens nye akutberedskab

Region Hovedstadens nye akutberedskab Region Hovedstadens nye akutberedskab Akutbehandling - når det gælder Den rigtige hjælp til den rigtige patient første gang Hovedpunkter Region Hovedstadens akutberedskab Det præhospitale område, herunder

Læs mere

Notat Status på den siddende patienttransport

Notat Status på den siddende patienttransport Notat Status på den siddende patienttransport 1. Indledning Regionsrådet besluttede på møde den 27. juni 2011 at gennemføre en ændring af organiseringen af den siddende patienttransport i Region Syddanmark,

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland????

Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland???? Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland???? Akutlægebilen er et præhospitalt tilbud, som er et supplement til ambulancen. Akutlægebilen bringer lægen

Læs mere

1.0 Overordnet målsætning og rammer for driftsaftalen 3. 2.0 Overordnet målsætning og rammer for Præhospitalt Center 4. 3.0 Enhedens profil 4

1.0 Overordnet målsætning og rammer for driftsaftalen 3. 2.0 Overordnet målsætning og rammer for Præhospitalt Center 4. 3.0 Enhedens profil 4 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Overordnet målsætning og rammer for driftsaftalen 3 2.0 Overordnet målsætning og rammer for Præhospitalt Center 4 3.0 Enhedens profil 4 4.0 Budget- og Aktivitetsmål 8 5.0 Service-

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats

Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats Region Nordjylland har den 18. februar

Læs mere

Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland

Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland Præhospitalt Beredskab Præhospital- og Beredskabsenheden Sdr. Skovvej 3E 9000 Aalborg Tlf. 9932 4449 flboj@rn.dk Maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE KØRSEL - HVEM SKAL KØRE Kørselstype Praktiserende læge og speciallæge Leverandør af befordring Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til og fra egen læge,

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB Høringsversion Juli 2015 Indhold 1. Opgaver...3 1.2 Lovgivning...3 1.2 Opgaver...3 1.3 Den kørende lægevagt...4 2. Ledelse...4 3. Organisation...4

Læs mere

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 3e Option til øvrige regioner Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med

Læs mere

Notat: Status på ambulanceområdet, januar 2010

Notat: Status på ambulanceområdet, januar 2010 Notat: Status på ambulanceområdet, januar 2010 Til møde i det særlige udvalg vedr. nye kontrakter på det præhospitale område den 1. februar 2010 Den 1.september 2009 trådte nye ambulancekontrakter og dermed

Læs mere

DK-Viborg: Ambulancetjenester 2013/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

DK-Viborg: Ambulancetjenester 2013/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/10 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:93820-2013:text:da:html DK-Viborg: Ambulancetjenester 2013/S 057-093820 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Direktiv

Læs mere

LEVERING AF AMBULANCETJENESTE TIL

LEVERING AF AMBULANCETJENESTE TIL UDKAST TIL KONTRAKT OM LEVERING AF AMBULANCETJENESTE TIL DELAFTALE XX MELLEM XX OG Region Midtjylland Indholdsfortegnelse: 1.0 Præambel... 5 2.0 Parterne... 5 3.0 Definitioner... 5 4.0 Kontraktens omfang...

Læs mere

3. september Placering af beredskaber.

3. september Placering af beredskaber. 3. september 2018 Placering af beredskaber. Hvad vil I høre om? Historisk stationsplacering v. Kim Ahlers Muligheder indenfor for rammerne v. Kim Ahlers Er ansvarsfordelingen rigtig mellem politikere og

Læs mere

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf.

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf. Ad Kontraktbilag 1 punkt 1.2.: Der stilles minimumskrav om at Leverandøren skal som minimum havde taxitilladelse i henhold til taxilovgivningen (Erhvervsmæssig personbefordring af højest 9 personer inkl.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE REGIONAL DRIFT AF ØPE DECEMBER 2018

INFORMATIONSMØDE REGIONAL DRIFT AF ØPE DECEMBER 2018 INFORMATIONSMØDE REGIONAL DRIFT AF ØPE DECEMBER 2018 HVORFOR ER VI HER I DAG? Regionens Akutlægebiler, paramedicinerbiler og akutbiler har været i udbud Regionsrådet har på baggrund af indkomne tilbud

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016.

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016. Sagsnr. 2016/S 074-128382 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 1 Udbud af Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Nr. Spørgsmål Svar Modtaget 1 Vedr. ESPD / dokumentation: Der blev stillet spørgsmål til den dokumentation,

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Fælles retningslinjer for utilsigtede hændelser på socialområdet

Fælles retningslinjer for utilsigtede hændelser på socialområdet Fælles retningslinjer for utilsigtede hændelser på socialområdet ------------------------------------------------------------- Fælles retningslinjer på socialområdet På det sociale område i Randers Kommune

Læs mere

præhospitale område 1. delanalyse

præhospitale område 1. delanalyse Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/5510 Dato: 27. februar 2018 Analyse af det præhospitale område 1. delanalyse Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Serviceniveau

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om regionernes præhospitale indsats. Januar 2014

Beretning til Statsrevisorerne om regionernes præhospitale indsats. Januar 2014 Beretning til Statsrevisorerne om regionernes præhospitale indsats Januar 2014 BERETNING OM REGIONERNES PRÆHOSPITALE INDSATS Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion... 1 II. Indledning... 3 A.

Læs mere

Rammeaftalebilag A. Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015. Myntevej 3, 8920 Randers NV H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg

Rammeaftalebilag A. Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015. Myntevej 3, 8920 Randers NV H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg Rammeaftalebilag A Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015 Side 1 af 5 1 Indledning Nærværende Rammeaftalebilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for Taxikørsel som udbudt af DanPilot. Leverandøren

Læs mere

Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11

Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11 Akutt- og katastrofemedisinsk beredskap etter hendelsene 22.07.11 Freddy Lippert Direktør, Den Præhospitale Virksomhed Akutberedskabet, København Region Hovedstaden lippert @ regionh.dk Overskrifterne

Læs mere

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål 12 Svar 12 Må der bruges en limousinetilladelse udstedt i en anden region(region

Læs mere

Rapport Aktivitet og servicemålsoverholdelse i Præhospitalet

Rapport Aktivitet og servicemålsoverholdelse i Præhospitalet Præhospitalet Aarhus Regionshuset Olof Palmes Allé 34 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4848 www.regionmidtjylland.dk Rapport Aktivitet og servicemålsoverholdelse i Præhospitalet Præhospitalet er ansvarlig

Læs mere