Formandsberetning 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandsberetning 2013"

Transkript

1 Formandsberetning 2013 Krise er efterhånden et slidt ord, som ingen af os gider bruge mere. I stedet for bruges nu ord som: nye tider og en ny hverdag, omkring det stadig træge marked, vi befinder os i. Vi har efterhånden vænnet os til den hårde kamp om hver opgave og de lave priser, der skal afgives. Der skal løbes rigtig stærkt for at tjene penge for tiden, og langt de fleste virksomheder har også haft det svært. Alligevel viser undersøgelser, at de små og mellemstore virksomheder, kom forholdsvis helskindet ud af Og at de trods alt tror på bedre tider. For 2013 (og lidt af 2014), har det været positivt at se, at Boligjob / håndværkerordningen blev genindført, som en del af vækstplanen, og at den nu samtidig udvides til også at omfatte sommerhusene. Dette skyldes ikke mindst håndværksrådets målrettede indsats. Og det har i øvrigt vist sig at være en rigtig fornuftig beslutning til gavn for os: De små og mellemstore virksomheder. Ordningen skaber samtidig optimisme i virksomheder, - og derved flere lærepladser. Men man kunne måske nok også ønske sig, at fradraget kunne ramme langt bredere til fordel for de andre brancher ligeså. For autobranchen blev reparationsgrænsen hævet fra 65 % til 75 %. Reparationsgrænsen har tidligere været 75%, men da regeringen i 2011 sænkede grænsen for, hvornår en bil skulle skrottes, vurderes det, at det kostede autobranchen mange arbejdspladser og lærlingepladser, ikke mindst hvor det var forsikringsarbejde, man levede af.

2 Af andre tiltag i vækstplanen kan nævnes, at Selskabsskatten nu er sat ned fra 25 % til 22 % og at Momskredittiden, i hvert fald for de mellemstore virksomheder, er forlænget fra 25 dage til 60 dage. Det giver likviditet og hjælper os mod bankernes foruroligende frygt for at låne penge til små og mellemstore virksomheder. Men i 2013 var det desværre også: Et farvel til Lærlingetilskuddet. Der er ingen tvivl om, at dette vil få konsekvenser for det antal af lærlinge, som de små og mellemstore virksomheder - trods den økonomiske krise prøver at fastholde. På Bornholm ser praktikpladsantallet værre ud end nogen sinde. Og når man samtidig er bekendt med den høje gennemsnitsalder på Bornholm - og jo samtidig også på de Bornholmske håndværkere - ja, Så skal der tages lærlinge ind nu, og det er altså uanset, om der er tilskud eller ej.. I den forbindelse, kan jeg nævne, at håndværksrådet sammen med Københavns Håndværkerforening, har udarbejdet en ansættelsesguide, som giver anvisning på, hvordan man med simple og jordnære værktøjer får afstemt forventninger og krav mester og lærling imellem. På den måde kan man sikre et fornuftigt uddannelsesforløb. Alt i alt så har virksomhederne et positivt syn på fremtiden efter Det virker som om vi nu, stille og roligt, bevæger os i den rigtige retning. Håndværksrådets konjunkturanalyse fra 4. kvartal sidste år er dermed den mest positive i de sidste 6 år. Og så sent som i går, kunne man læse, at i hvert fald en af øens store banker vil bidrage til en fortsat udvikling af det bornholmske erhvervsliv.

3 2013 var også et godt år for kampen for fagentrepriser. Både nationalt, men så sandelig også lokalt, er der blevet ydet en ekstra stor indsats for at overbevise lokalpolitikerne og deres embedsmænd om fordelene ved fagentrepriser. Lige siden udbuddet af etape 1. Snorrebakken, har Rønne Håndværker- og Industriforening slået til lyd for, at Bornholms Regionskommunes byggeopgaver blev udbudt således, at vores medlemmer havde en reel mulighed for at byde ind på opgaverne. Opførelse af etape 2. Snorrebakken, blev således udbudt i fagentrepriser, og langt de fleste entrepriser udføres nu af lokale håndværksvirksomheder. Og det i en periode, hvor der flere steder er lavvande i ordrebogen. Rigtig mange kommuner, og heriblandt de 2 største kommuner i Danmark: København og Århus, har nedskrevet en udbudspolitik, hvor det fremgår, at fagentrepriser fremover vil blive prioriteret højere. Kommunerne har i den forbindelse haft dialog med de lokale Håndværkerforeninger og Håndværksrådet, for at finde de bedst egnede løsninger. De fordomme i kommunerne, der siger, at fagentrepriser er dyrere og svære at styre, er nu passe`. Kommunerne oplever nu ved fagentrepriser, at priserne er skarpere. De oplever en bedre service under og efter byggeriet, hvilket alt sammen er med til, at totalomkostningerne bliver lavere. Herudover kommer selvfølgelig fordelene i at opretholde lokal vækst, lokale arbejdspladser og lærlingeaftaler. Vi er klar over, at man ved kommunale udbud ikke kan for-prioritere bornholmske virksomheder. Men man må hos Bornholms Regionskommune alligevel kunne bruge fantasien.

4 Når det så lykkes, at vi fremover kun ser de kommunale udbud i fagentrepriser, er det også vores pligt, som lokale virksomheder, at bidrage til, at byggerierne forløber fornuftigt, ved at vise samarbejdsvilje og forståelse. På den måde opnår vi forhåbentlig også, at de private bygherrer ser de samme fordele i fagentrepriser. Vi er, i hvert fald i Rønne Håndværk og Industriforening, meget tilfredse med, at netop udbudsformer og brug af lokal arbejdskraft, var så fremherskende et tema i valgkampen. Også, at det rent faktisk havde fundet plads i stort set alle partiers valgprogram. Vi lykønskede også politikerne efter valget med et brev, hvori vi huskede dem på, at løfterne før valget gerne skulle føres ud i erhvervslivet efter valget. I forbindelse med udbud afventer vi alle stadig at få at vide, hvordan man vil udbyde Campus Bornholm. Vi tror igen på et udbud, som kan fastholde bornholmske arbejdspladser, og ikke mindst lærlingeaftaler. Det er trods alt, Bornholmske virksomheder, som skal forsyne skolen med elever fremadrettet. I februar i år, indgik folketinget en aftale om styrkelse af erhvervsuddannelserne. Der har de sidste år været alt for meget frafald på disse uddannelser. Man fandt også uddannelserne for ringe. En ny reform skal tiltrække flere dygtige unge og give bedre karrieremuligheder for faglærte. Det skal blandt gøres ved: At have adgangskrav til erhvervsuddannelserne - eleverne skal have min. 02 i dansk og matematik. At have mere og bedre undervisning via større timeantal - og bedre uddannede faglærere. At have større udbredelse af EUX-uddannelser, som giver en erhvervsuddannelse et gymnasialt niveau.

5 Med andre ord: Det bliver rent faktisk mere attraktivt at have et svendebrev. Ikke mindst som adgangsbillet til videregående uddannelser. Vi tror på, at reformen vil højne niveau og faglighed for lærlingene, men vi tror ikke nødvendigvis på, at dette giver flere praktikpladser nu og her. Det kræver desværre stadig flere opgaver i ordrebogen, før der tages lærlinge ind. For at blive ved uddannelserne, så deltog Håndværksrådet i sidste års Folkemøde. Håndværksrådet havde lejet sig ind på Statoils tankstation. Deltagelsen sigtede på at vise håndværket frem og skabe opmærksom på håndværksfagene og på erhvervsskolerne. På standen deltog både tømrere, frisører og automekanikere. Det forventes at håndværksrådet deltager igen i Pause: I 2013 er 10 medlemmer udgået af foreningen. Til gengæld er der kommet 15 nye medlemmer, så der er + på medlemskontoen. Velkommen til de nye medlemmer. Til dem kan jeg fortælle, at Rønne Håndværk og Industriforening, er en del af Håndværksrådet, som alene kæmper for, de små og mellemstore virksomheder. Det danske erhvervsliv, består langt overvejende af små og mellemstore virksomheder. Altså er det os, som skaber jobbene - og praktikpladserne. Rønne Håndværker- og Industriforening er Bornholms tværfaglige og erhvervspolitiske netværk for små og mellemstore virksomheder. Vi har over 100 medlemsvirksomheder, fordelt på over 15 brancher. Rønne Håndværk og Industriforening vil medvirke til at forbedre vilkårene for drift og udvikling af små og mellemstore virksomheder på Bornholm.

6 Jeg har lavet en opgørelse, en optælling, af medlemsvirksomhederne for at finde ud af, hvordan vores medlemsvirksomheder var fordelt. Det viste sig således på en top 5, at: Vi har flest tømrer- og snedkervirksomheder, 13 i alt. På en delt 2. plads, ligger rådgivere og ingeniører, sammen med maskinog industrivirksomheder, med henholdsvis 11 hver. På 3. pladsen, kommer malerne, med 9 virksomheder. Og på 4. pladsen, kommer flere forskellige butikker. På 5. pladsen ligger el-installatørerne. Det fortæller lidt om, hvor bred en forening vi er. Jeg skal i forbindelse med rekruttering af nye medlemmer sige stor tak til næstformanden for hans ihærdige foreningsarbejde: Uden hans ihærdige indsat havde medlemstallet ikke været stigende. Når vi snakker om plus på medlemskontoen, så kan vi også nævne plus på bankkontoen. Vores investeringer af foreningens formue har givet afkast: Hele ,- kr. er det blevet til. Rønne Håndværk og Industriforening, har således nu 4.8 mio. kr. stående, eller små kr. pr. medlem. Det kan man kalde en økonomisk solid forening. Rønne Håndværk og Industriforening modtog sidste år en ansøgning fra Bornholms Museum om tilskud til renovering af træporte og -døre, på Hjorts Fabrik. Bestyrelsen så velvilligt på henvendelsen og donerede kr.. Dette Ikke mindst på grund af det håndværksrelaterede i opgaven, men også fordi foreningen godt vil bidrage til bevaring af de flotte bygninger. Tilskuddet kom efterfølgende også til gode for en af foreningens medlemsvirksomheder.

7 Årets legater er også tildelt udvalgte ansøgere. 7 legater er blevet uddelt. I 2013 var der også plads til en studierejse. I starten af september tog vi, 50 glade mennesker, bussen mod Berlin. Med base på hotel Titanic, blev det en tur som blandt andet bød på besøg i De nordiske Ambassader, et besøg på rigsdagen, en aftentur til checkpoint Charlie, en skræmmende tur til Muren, og selvfølgelig til Brandenburger Tor og andre seværdigheder. Turen bød også på 2 forskellige byvandringer, alt efter interesse. Det var en fantastisk tur, med godt vejr og godt humør. De 50 tilmeldte havde i øvrigt meldt sig til indenfor 2 dage, og flere kom på venteliste. Turen var blandt andet refereret i Tidende og i vores eget medlemsblad. Man fristes til at spørge sig selv: Kommer der mon en rejse igen næste år? Jeg vil her i beretningen også nævne Varelotteriet og sige tak for det altid kærkomne økonomiske bidrag til vores forening via salg af varelotterisedlerne. Vi havde rent faktisk varelotteriudvalget på besøg i maj sidste år, hvor der blandt andet blev holdt et orienteringsmøde, hvor Erhvervsgruppe Øst, Hasle Turist- og Erhvervsforening, Aakirkeby Borgerforening og vores egen forening var inviteret. Det var et rigtig godt møde, hvor man fik bedre indblik i sammenhæng mellem varelotteriet og håndværksforeningerne. For hver solgt varelotteriseddel får håndværksforeningerne 9,75 øre tildelt af varelotteriet. Jeg kan kun opfordre til at få det budskab spredt, endnu en gang.

8 I juli sidste år, kunne man så læse, at en Aakirkebybo, havde vundet, intet mindre end 1 mio. kr. i Superspar. Som jeg har hørt historien, havde en lokal rejst sig fra bænken ved kirkegården og gået ind for at hente proviantere. Han blev fristet ( og vist nok også opfordret ) til at købe en varelotteriseddel. Ugen efter var han så millionær, en fantastisk historie fra det virkelige Varelotteriliv. Jeg vil også i den forbindelse ønske den tidligere direktør, Steen Frey, til lykke med sit otium og ønske den nye direktør, Anders Kristoffer Holst, til lykke med sit nye spændende job, som han tiltrådte 1. marts i år. Pause: Af foreningsarbejder i perioden kan nævnes: 1. Udarbejdelse af medlemsbladet. Bladet udkommer 4 gange om året i 150 eksemplarer, som udsendes til foreningens medlemmer. Resten sendes til personer og virksomheder, som vurderes at have interesse i vores forening. 2. Udarbejdelse af Rønne Håndværker- og Industrifoenings nye hjemmeside. Jeg synes vi har fået en flot og fortællende hjemmeside, som man kan besøge, hvis man ønsker at genlæse medlemsbladet, eller hvis man vil have adgang til Håndværksrådets rabatportal. Når man så er derinde, kan man f.eks. også tilmelde de medlemmer, man jo har skaffet. 3. Vi har fået styr på edb`en. Alle data ligger nu på nettet (eller i skyen), således at vi undgår at miste noget ved de velkendte computernedbrud eller lignende. Således har hele bestyrelsen nu direkte adgang til at se referater og alt materiale, der ligger på computeren.

9 4. Deltagelse i HIS udvalgsmøde (håndværks- og industriforeningernes samarbejdsudvalg), hvor jeg som formand for Rønne Håndværkerog Industriforening, har næstformandsposten i Region Hovedstaden. 5. Formandsmøde med deltagelse af uddannelsesminister Christine Antorini, Hvor vi fik lov til at snuse til den nye reform, og hvor der blev uddelt legater til unge dygtige håndværkere, heriblandt en kommende bornholmsk el-installatør, Benjamin Lund. 6. Deltagelse i varelotteriudvalgsmøder 7. Samt deltagelse i debatmøde i forbindelse med kommunalvalget. Til slut vil jeg sige tak til bestyrelsen, for altid at møde fuldtalligt op på vores møder. Tak for den store arbejdsindsats, der bliver klemt ind mellem arbejdsopgaverne i vores travle hverdag. Og så selvfølgelig en ligeså stor tak til jer, vores medlemmer, Det er jer som skaber foreningen.

Rønne håndværk og industri forening, Generalforsamling 2015. Formandens beretning.

Rønne håndværk og industri forening, Generalforsamling 2015. Formandens beretning. Rønne håndværk og industri forening, Generalforsamling 2015 Formandens beretning. Forleden dag, kunne man i en lokal netavis læse, at konkurser og tvangsauktioner, igen er nede på et plan, som før finanskrisen,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2016

Bestyrelsens beretning 2016 Bestyrelsens beretning 2016 Jeg vil ikke være statsminister i en regering, der ikke genindfører håndværkerfradraget! Disse ord sagde Lars Løkke, før Blå regering kom til posten, og sådan blev det heller

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2017

Nyhedsbrev marts 2017 Nyhedsbrev marts 2017 På studietur til Seoul, Sydkorea Hvert år i uge 10 har Folketinget tradition for, at forskellige udvalg tager på studietur til udlandet. Det vækker både underen og spørgsmål hos nogen.

Læs mere

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK N I N G g praktik N Y O P BrgYi G mellem teori o mere syne TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK ER SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE HVAD ER EN EUX?

Læs mere

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK NY OPBYGNING mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK HVAD ER EN EUX? EUX Byggeri og håndværk er en uddannelse, der kombinerer håndværk

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Der er kommunalvalg den 19. november 2013. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med en række Håndværker-

Læs mere

Analyse af de små og mellemstore virksomheders engagement i den regionale erhvervspolitik

Analyse af de små og mellemstore virksomheders engagement i den regionale erhvervspolitik De små og mellemstore virksomheders engagement i den regionale erhvervspolitik set i lyset Analyse af de små og mellemstore virksomheders engagement i den regionale erhvervspolitik i lyset af strukturreformen

Læs mere

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Resultat: Flere større udbud i kommunerne To tredjedele af de tekniske chefer i de kommuner, som skal lægges sammen, forventer, at

Læs mere

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN EUX åbner mange nye veje for mig. Jeg vil gerne læse til maskinmester og starter med mekanikeruddannelsen. Jeg har hele tiden gerne villet have en erhvervsuddannelse, og det er fint, at jeg har mulighed

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april En beretning er faktisk et tilbage blik på året der er gået. Og det er også sådan min beretninger er. Desværre har jeg hver gang talt om den der ting der bliver kaldt krise. Det er også noget jeg vil komme

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 14 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening

Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening Der er kommunalvalg den 19. november 2013. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med en

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary De senere års økonomiske krise i Danmark har ført til en stor mangel på praktikpladser,

Læs mere

Krisen påvirker praktikpladssituationen

Krisen påvirker praktikpladssituationen 22. marts 2010 Krisen påvirker praktikpladssituationen Praktikpladssituationen. Mulighederne for at finde beskæftigelse i regionen til lærlinge og elever er påvirket negativt af finanskrisen. 34 procent

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Der er kommunalvalg den 21. november 2017. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med Håndværker- og industriforeningen

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

Forslag til ny model for krav om lærlinge på kommunale opgaver Med udgangspunkt i ovenstående anbefales følgende principper samt model:

Forslag til ny model for krav om lærlinge på kommunale opgaver Med udgangspunkt i ovenstående anbefales følgende principper samt model: HØRINGSBREV Kommunaldirektør Stab for Økonomi, IT og Digitalisering Udbudsafdelingen REF: MARMOL SAG: 13/8541 D. 12. januar 2018 Ny model til krav om lærlinge på kommunale opgaver Svendborg Kommunes økonomiudvalg

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 712113

Læs mere

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE?

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? KFST uafhængig konkurrencemyndighed VELFUNGERENDE MARKEDER 14 218 FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført en undersøgelse af udvalgte kommuners indkøb

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen v/ole Nørvang-Holm Virksomhedscenterchef EUC Sjælland De store infrastrukturprojekter vil være dynamoen i regionens vækst, i årerne der kommer! Stor efterspørgsel

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Er det muligt at få 200 ansøgere til elevstillinger på bare et år?

Er det muligt at få 200 ansøgere til elevstillinger på bare et år? Link Link Er det muligt at få 200 ansøgere til elevstillinger på bare et år? Hvorfor elevpolitik i Arkil Fagets omdømme Frafald af elever Socialkontor Manglende struktur Forskellighed Dårlige oplevelser

Læs mere

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN Kort og godt om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN 1 Indledning Aftalen om globaliseringspuljen i forbindelse med Finanslov 2010 udløste mange midler til erhvervsuddannelserne.

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Nyhedsbrev - Maj 2018

Nyhedsbrev - Maj 2018 Nyhedsbrev - Maj 2018 Nicklas, svendeprøve 2018 Masser af elevpoint til ELINDCO I forbindelse med Trepartsaftalen i 2016 indgik parterne en aftale om at skaffe flere praktikpladser, og man indførte det

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

SMV-Konjunkturvurdering Februar 2008

SMV-Konjunkturvurdering Februar 2008 SMV-Konjunkturvurdering Februar 2008 OM HÅNDVÆRKSRÅDET Håndværksrådet arbejder for at sikre små og mellemstore virksomheder de bedste betingelser for vækst og udvikling. Vi tager os af små og mellemstore

Læs mere

Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016.

Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016. Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016. Hvis man kort og præcist skal sammenfatte det forløbne år set med Erhvervs og Industriforeningens øjne, må det være: Vi kan selv! Set med formandsbrillerne

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. JUNI 2008. Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning

REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. JUNI 2008. Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. JUNI 2008 Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning Indhold Indledning side 3 Opsigelse af aftale om kommunal anvisningsret side 3-4 Landsbyggefonden side 4 Åkirkeby sagen

Læs mere

Rønne Håndværker og Industri forening Formandens beretning

Rønne Håndværker og Industri forening Formandens beretning Rønne Håndværker og Industri forening Formandens beretning Rønne 17. marts 2017 Rønne håndværker og industri forening er medlem af håndværksrådet. Det er blandt andet gennem håndværksrådet, vi arbejder

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes 3/2018 Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG Fællesskabet skal genskabes Peders leder Tilbagetrækning Noget for noget Arbejdergiverne siger, at de

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter

Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter Formandens beretning for Aulum-Haderup Erhvervsudvikling (AHE) 2014 Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter Året 2014 har været et år hvor vi i bestyrelsen har forsøgt - at komme videre

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 2014 et år i forandringernes tegn 2014 blev for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande et år i forandringernes tegn. Først på året sagde vi farvel til Torben Henriksen efter 18 år på posten som erhvervsdirektør,

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 03-04-2014 Selandia Til stede / afbud / fraværende uden afbud Til stede: Charlotte Haslund Pet Vedel Helle Lemvig Ellis Jørgensen Niels

Læs mere

Referat af generalforsamling 2015 afholdt den 13. november på Hotel Comwell i Århus.

Referat af generalforsamling 2015 afholdt den 13. november på Hotel Comwell i Århus. Referat af generalforsamling 2015 afholdt den 13. november på Hotel Comwell i Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning om foreningens virksomhed 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn.

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Beretning 2013 2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Vi kom ud af 2012 med et lille overskud, alle bådpladser var besatte, og vi nåede ca. samme antal af gæstesejlere som de sidste

Læs mere

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER KONJUNKTURER FOR 4. KVARTAL Det ser lyst ud for de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, når de bliver spurgt om ne til årets sidste kvartal.

Læs mere

Derfor mener Radikal Ungdom, at

Derfor mener Radikal Ungdom, at Erhvervsskolerne I fremtiden kommer Danmark til at mangle erhvervsuddannede. Alligevel er optaget på de gymnasiale uddannelser vokset støt i de sidste mange år, og optagelsen på erhvervsskolerne er faldet

Læs mere

Den nye Ungeenhed i Herlev kommune. - organisering, virke og mål

Den nye Ungeenhed i Herlev kommune. - organisering, virke og mål Den nye Ungeenhed i Herlev kommune - organisering, virke og mål Den brændende platform Udannelse er et af de vigtigste udgangspunkter for unge, der skal tage ansvar for deres eget liv og skabe en tilværelse,

Læs mere

Er du dygtig nok til at blive faglært?

Er du dygtig nok til at blive faglært? 13. februar 2014 ARTIKEL Af Louise Jaaks Sletting Er du dygtig nok til at blive faglært? Opgaverne på erhvervsuddannelserne stiller allerede i dag høje faglige krav til eleverne, og kravene fortsætter

Læs mere

Det behøver ikke være enten eller...

Det behøver ikke være enten eller... Jeg har valgt EUX, fordi jeg gerne vil have en kontoruddannelse. Her kan jeg udvikle mig personligt og fagligt med de højere niveauer i fagene, og så har jeg mulighed for at læse videre senere. EUX-fag

Læs mere

Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot udsigt til Danmark!

Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot udsigt til Danmark! Embargo: Det talte ord gælder TALE AF NORDISK MINISTER MANU SAREEN TIL ØRESUNDSSEMINAR DEN 29. NOVEMBER 2012 Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Indledning Solrød Kommune, Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske

Læs mere

Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter

Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter Håndværksrådets formand Niels Techen bød gæster og repræsentanter velkommen. Herefter præsenterede han

Læs mere

FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER

FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER Det er Socialdemokratiets vision, at alle skal kunne klare sig selv og være en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet. Den globaliserede

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary Virksomhedernes tilfredshed med antallet af erhvervsskoler og deres beliggenhed er også en del

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse delaftale om Vækstplan DK Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne.

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Idékatalog Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Superbrugerkurset Hvad er et superbrugerkursus Hvordan an det forankres lokalt? At samle de administrative

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Kom i stærkt selskab

Kom i stærkt selskab Kom i stærkt selskab Du kender sikkert allerede nogen, der er medlem af Aalborg Haandværkerforening. Læs om, hvad de får ud af det. Vi arbejder for dig. Bliv medlem Vi arbejder for dig Med et medlemsnetværk

Læs mere

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Formål Projektet er et offentligt/privat samarbejde med det formål at samle Bornholms Regionskommune, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Erhvervspolitisk program

Erhvervspolitisk program Erhvervspolitisk program Indledning Gladsaxe Erhvervsråd blev stiftet i 1982, ud fra et ønske om at etablere et samarbejdsforum mellem Gladsaxe Byråd og det lokale erhvervsliv. Erhvervsrådet består af

Læs mere

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 2. kvartal 2015 Introduktion Vores analyse synes at vise, at det omsving der har været længe undervejs, efterhånden er ved at blive stabilt. Om end

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

Uddannelse er vejen til vækst

Uddannelse er vejen til vækst Uddannelsespolitisk oplæg fra Dansk Metal - juni 2010 Uddannelse er vejen til vækst Industrien er en afgørende forudsætning for vækst i Danmark. Forestillingen om, at dansk produktionsindustri er døende

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvilke uddannelser gælder det for? EUX BYGNINGSMALER (Odense og Vejle) EUX MURER (Odense

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse

EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse EUX-elektrikeruddannelsen er en forholdsvis ny uddannelse, der havde sit første optag i august 2011. Dansk El-Forbund og TEKNIQ har med en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af møde onsdag d. 28. maj 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Joan Halager-Dam, Thomas Rasmussen, Johnny Jørgensen,

Læs mere

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Alt for få unge søger i dag ind på erhvervsuddannelserne. Det betyder, at vi kommer til at mangle industriteknikere, mekanikere, kokke, kontorassistenter

Læs mere

Notat 19. august 2016 J-nr.: /

Notat 19. august 2016 J-nr.: / Notat 19. august 2016 J-nr.: 82579 / 2324233 Orientering om: Trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og om praktikpladser Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i

Læs mere

Indhold. Erhvervsstruktur 2006-2013 18.03.2014

Indhold. Erhvervsstruktur 2006-2013 18.03.2014 Indhold Indledning... 2 Beskæftigelse den generelle udvikling... 2 Jobudvikling i Holbæk Kommune... 2 Jobudvikling i hele landet... 4 Jobudvikling fordelt på sektor... 5 Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune...

Læs mere

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130 14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130 FØLG SPORET TIL DIN KARRIERE ADGANG TIL U I LOI N UNDER UDDANNELSEN FA EN HUEI DU KA I BRUGE TA I EN EUX

Læs mere

01/2016 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

01/2016 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 01/2016

Læs mere

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister i Italien Af Morten Olsen Tirsdag den 27. juni 2017 Nye tal viser, at det er sværere end nogensinde for danske virksomheder

Læs mere

www.aulumhaderup-erhverv.dk

www.aulumhaderup-erhverv.dk Formandsberetning 2009/2010 - Aulum-Haderup Erhvervsudvikling Generalforsamling den 12. april 2010 i Aulum Fritidscenter I min beretning for 2009/2010 vil jeg i år tage udgangspunkt i jeres vore medlemmers

Læs mere

FAGLÆRT FREMGANG? Flere erhvervsuddannelser på vej til yderområder Af Mathias Svane Kraft Tirsdag den 24. maj 2016, 05:00

FAGLÆRT FREMGANG? Flere erhvervsuddannelser på vej til yderområder Af Mathias Svane Kraft Tirsdag den 24. maj 2016, 05:00 FAGLÆRT FREMGANG? Flere erhvervsuddannelser på vej til yderområder Af Mathias Svane Kraft Tirsdag den 24. maj 2016, 05:00 Del: Erhvervsskolerne har søgt om at udbyde langt flere grundforløb i yderkommuner

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 98. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. Sponsorstøtte: Jeg synes at jeg i år gerne

Læs mere

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne.

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Idékatalog Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Superbrugerkurset Hvad er et superbrugerkursus Hvordan an det forankres lokalt? At samle de administrative

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK?

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? TI KE L M Ja ÅN nu ED ar r 2 EN 01 S 4 AR HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? - Statistik er som en bikini: den viser noget interessant og skjuler noget væsentligt. Af: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen,

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015 Lokal- og regionskonference Den 15. januar 2015 Status på Dansk Byggeris strategi Claus Bering, næstformand i Dansk Byggeri På kant med konkurrenceloven 25 virksomheder fik i okt. 2014 bødeforlæg på samlet

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Konjunkturer. Udsigt for 4. kvartal Analyse udarbejdet af Region Syddanmark

Konjunkturer. Udsigt for 4. kvartal Analyse udarbejdet af Region Syddanmark Konjunkturer Udsigt for 4. kvartal 2017 Analyse udarbejdet af Region Syddanmark Analysen baserer sig på data fra et repræsentativt panel af mere end 900 direktører for små og mellemstore virksomheder i

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Oktober 2014

VÆKST BAROMETER. Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Oktober 2014 VÆKST BAROMETER Oktober 2014 Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft Gennem de seneste to år er det blevet vanskeligere for de syddanske virksomheder at finde de rette medarbejdere til arbejdsopgaverne.

Læs mere

Med andre ord er der hverken defensive nedskæringer på dagsorden i virksomhederne eller offensive ansættelser. Jobmarkedet står i stampe.

Med andre ord er der hverken defensive nedskæringer på dagsorden i virksomhederne eller offensive ansættelser. Jobmarkedet står i stampe. JOBBAROMETERET Ingen nye job i sigte Virksomhederne har slået bremsen i ansættelserne. Der kommer kun få nye private job det næste halve år. Til gengæld skærer den offentlige sektor hårdt i beskæftigelsen.

Læs mere