Odder Varmeværk A.m.b.a. Odder Kommune af 27. juni 2000 projektforslag for 6 MW halmfyret produktionsanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odder Varmeværk A.m.b.a. Odder Kommune af 27. juni 2000 projektforslag for 6 MW halmfyret produktionsanlæg"

Transkript

1 (Varmeforsyning) Odder Varmeværk A.m.b.a. over Odder Kommune af 27. juni 2000 projektforslag for 6 MW halmfyret produktionsanlæg SPR Formand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Næstformand, professor, cand.polit., Christen Sørensen Professor, dr.jur. Jens Fejø Konsulent, civiling., Knut Berge (ad hoc) Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Side 1 af 8 Sagen er indbragt for Energiklagenævnet ved brev af 11. juli 2000 fra Odder Varmeværk A.m.b.a. hvori der klages over Odder Kommunes afgørelse af 27. juni Odder Kommune giver ved afgørelsen afslag på Odder Varmeværks ansøgning om godkendelse af et projektforslag for udvidelse af kedelkapaciteten ved etablering af et 6 MW halmfyret produktionsanlæg. Klagen er sendt til Odder Kommune, som ved brev af 14. juli 2000 videresender den til Energistyrelsen, hvorfra den 14. august 2000 er fremsendt til Energiklagenævnet. Den påklagede afgørelse Fra Odder Kommunes afgørelse af 27. juni 2000 citeres: "Projektforslag for etablering af et 6 MW halmfyret produktionsanlæg. Odder Varmeværk har fremsendt ovennævnte projektforslag med anmodning om Byrådets godkendelse i h.t. varmeforsyningsloven. Projektforslagets behandling m.v. fremgår af vedlagte kopi af sagens dagsordenpunkt med sagsid Som det fremgår heraf har Byrådet i mødet den besluttet følgende: at fjernvarmeforsyningen af Odder byområde fortsat baseres på kraftvarme fra Studstrupværket via Århus Kommune, og

2 at der arbejdes videre med revision af overenskomsten med Århus Kommune i overensstemmelse med tidsplanen i referatet fra mødet den , med henblik på bortfald af afbrydelighedsbestemmelsen. På mødet den oplyste Århus Kommune, at man var villig til at løse de problemer der kunne opstå med afbrydeligheden i den kommende vinterperiode. Vi vil herfra gøre Århus Kommune opmærksom på dette løfte. [ ]" Klagen Fra Odder Varmeværks uddybende klageskrivelse af 7. september 2000 citeres: Side 2 af 8 "[ ] Sagsforløbet resumeres således: I september 1999 indsendte Varmeværket et projektforslag til Odder Kommune, hvori der blev redegjort for behovet for udvidelse af Varmeværkets kedelkapacitet. Ønsket om kapacitetsudvidelsen blev begrundet i belastningsudvidelser på ca. 10 MW, som har fundet sted igennem de seneste 10 år, og i aktuelle kommunale planer om fortsatte udvidelser af Varmeværkets forsyningsområde. Flere af Varmeværkets kedler er endvidere mere end 30 år gamle. Der er begyndende tekniske vanskeligheder ved at servicere dem og vedligeholdelsesomkostninger, som gør det tvivlsomt, om fortsat vedligeholdelse er rentabelt. Odder Varmeværk er tilsluttet Århus Kommunale Værkers kraftvarmesystem, og det fremgår af leveringsaftalen, at "Odder Kommune skal opretholde den efter eget skøn fornødne lokale varmeproduktionskapacitet til at dække det til enhver tid værende effektbehov i tilfælde af manglende leverance fra transmissionsnettet. " Ved brev dateret den 1. maj 1998 fra Odder Kommune og i Energistyrelsens brev dateret den 16. april 1998, - brevene er vedlagt som bilag 1 og 2 - blev Varmeværket anmodet om at redegøre for hvorledes, det kan sikres, at mindst 90% af den årligt anvendte varmemængde til stadighed kan tilvejebringes fra kraftvarme og andre miljøvenlige brændeler.

3 Varmeværkets projektforslag Forannævnte har været baggrunden for udarbejdelsen af projektforslaget af sept. 1999, og som det fremgår af forslaget, valgte vi halm som brændsel. Vi er klar over, at det for varmeplanmyndighedeme er afgørende, at den valgte løsning byder på samfundsøkonomiske og miljømæssige fordele. Samme målsætning har Varmeværket for så vidt selv, og vi forventede derfor, at vort ønske om udnyttelse af et lokalt biobrændsel på bekostning af kulfyring på Studstrupværket ville være i overensstemmelse med de energipolitiske målsætninger. At vi samtidig kunne opnå en tiltrængt kapacitetsudvidelse og en selskabsøkonomisk fordel, var naturligvis ikke mindre afgørende for vort valg af halm som brændsel. Side 3 af 8 Vi har på møder med vor kraftvarmeleverandør, Århus Kommunale Værker orienteret om planerne, men uden at møde megen forståelse. Denne modstand er lidt overraskende. Dels har vi ikke noget ønske om at melde os ud af kraftvarmesamarbejdet, - vi vil fortsat være den største kraftvarmeaftager efter ÅKV selv, - dels har vi selv afholdt investeringerne i opdimensionering af kraftvarmesystemet i Århus kommune og selv investeret i den del af transmissionssystemet, som er beliggende i Odder Kommune. Odder Kommunes afslag på vor ansøgning begrundes med, at Odder fortsat skal være en kraftvarmeby, og med at kapacitetsproblemerne vil blive løst ved bortforhandling af afbrydelighedsbestemmelsen i aftalen med kraftvarmeleverandøren. Vi er naturligvis bekendt med varmeplanmyndighedernes kompetence til at påbyde Varmeværket at bruge et dyrere brændsel end nødvendigt, men vi mener, at det ville være rimeligt, om et sådant påbud var begrundet i et egentligt beslutningsgrundlag eller projektforslag efter loven, således [at] konsekvenserne var klart belyst. Varmeværkets klage Med hensyn til afgørelsen om driftsfilosofi og forsyningssikkerhed kan vi ikke acceptere varmeplanmyndighedens påbud om at opgive fuld reservelastkapacitet placeret i Odder.

4 For Varmeværket - som har det direkte ansvar over for forbrugerne, og som er kontraktligt forpligtet til at opretholde en sikker og stabil forsyning i overensstemmelse med det energiaftag, der abonneres på - er det ikke tilfredsstillende, at vi ikke gives mulighed for at efterleve vore egne krav til forsyningssikkerhed. Bortforhandling af afbrydelighedsbestemmelserne sikrer ikke Odder mod hverken havari på kraftværket eller mod transmissionssvigt. Det, at hindre Varmeværket i at opretholde fornøden lokalt placeret reservelastkapacitet åbner op for nogle helt uoverskuelige konsekvenser for både ledningsnet og for udsatte dele af husinstallationerne, hvis uheldet er ude. Vi har drøftet forholdet med vort forsikringsselskab, som umiddelbart opfatter det, at undlade opretholdelse af en kedelkapacitet svarende til mindst den maximale belastning som værende uagtsomt, ansvarspådragende og et forhold, som ikke forsikringsmæssigt er dækket. Side 4 af 8 Til orientering har den hidtidige dimensionerende belastning været i størrelsesordenen 36 MW, og dertil kommer, at der i indeværende år er tilsluttet en ny skole, ca. 50 boliger og mindre industri. På Varmeværkets kedelanlæg kan der produceres ca. 33 MW. Odder Kommunes afgørelse om en spids- og reservelastfilosofi er ikke i overensstemmelse med Varmeværkets holdning og krav til forsyningssikkerhed. Dette medfører efter vor opfattelse et selvstændigt kommunalt erstatningsansvar i påkommende tilfælde. Efter et års sagsbehandling og med en ny fyringssæson foran os står vi stadigt uden afklaring af disse for os afgørende forsyningssikkerhedsmæssige spørgsmål. Vi har derfor under hensyn til Varmeværkets særlige forsyningsforpligtigelser over for Odder Sygehus, udarbejdet forholdsordrer til vagtberedskabet om frakobling af nærmere bestemte bydele ved kraftvarmesvigt under vinterforhold. Vi betragter situationen som uholdbar og unødvendig risikofyldt, og vi håber, at varmeplanmyndighederne på den ene eller anden måde giver os mulighed for at leve op til vore forpligtelser og krav til forsyningssikkerhed. Supplerende sagsfremstilling Den påklagede afgørelse er som nævnt truffet efter byrådets behandling af sagen i møde den 19. juni Fra forvaltningens oplæg til punktet citeres:

5 "Sagsfremstilling: Odder Varmeværk fremsender ovennævnte projektforslag med anmodning om godkendelse. Projektets formål er at tilpasse varmeværkets kedelkapacitet [til] belastningen, dels fra de seneste års udvidelser af distributionsnettet, dels til de kommende års udvidelser af forsyningsområdet, samt at sikre at minimum 90% af energiforsyningen tilvejebringes ved kraftvarme eller andre miljøvenlige brændsler. Projektforslaget omfatter etablering af et 6 MW halmfyret produktionsanlæg placeret i en tilbygning til den nuværende varmecentral på Skovdalsvej. Kedelanlæg og filteranlæg placeres i en bygning med forbindelse til den eksisterende kedelbygning. Side 5 af 8 Anlægsinvesteringen er beregnet til 12,5 mio. kr. excl. moms. Investeringen forudsætter finansieret ved låneoptagelse med kommunegaranti. Forvaltningens bemærkninger: Baggrunden for projektforslaget. I april 1998 godkendte Byrådet et projektforslag fra Odder Varmeværk for netudvidelse m.v. Netudvidelsen er dimensioneret til at fremføre fjernvarme fra centralen på Skovdalsvej til de kommende boligområder m.m. ved Vestermarken. Af projektforslaget fremgik, at spidslastbehovet forventes at stige fra de nuværende ca. 5 % til ca. 20% i år Til spidslast anvendes olie som brændsel. På ovennævnte baggrund har Energistyrelsen i 1998 meddelt, at man ikke havde indvendinger mod Byrådet godkendelse af projektforslaget under betingelse af, at kommunen løbende følger udviklingen i spidslastbehovet med henblik på at sikre, at forsyningen med varme fra kraftvarme og andre miljøvenlige brændsler bidrager med 90 % af den årlige anvendte varmemængde. Byrådet har ved godkendelsen af projektforslaget i 1998 over for Odder Varmeværk betinget dette. Lovgrundlag. [ ] Høring. Forvaltningen har fremsendt projektforslaget til Århus Kommunale Værker som høringsberettiget, og til Århus Amt for stillingtagen til VVM-pligt.

6 Århus Kommunale Værker meddeler ved brev af , at man ikke kan godkende projektforslaget, da det ikke er i overensstemmelse med den indgåede overenskomst. Til gengæld er man villig til at se på muligheden for forøgede kraftvarmeleverancer til Odder Varmeværk, og sammen med driftsrådet at se på et samarbejde om oliebaseret spids- og reservelastproduktion. Kopi af ÅKV's bemærkninger er udsendt til Udvalgets medlemmer. [ ] Den kommunale varmeplan. I den kommunale varmeplan fra januar 1998 er hele Odder byområde incl. byudviklingsområdet mod vest udlagt til fjernvarmeforsyning. Byområdet planlægges forsynet med kraftvarme fra Studstrupværket og MKA. Kraftvarmen påregnes at udgøre den helt overvejende energikilde i fjernvarmeforsyningen. Dog er industriområderne undtaget. Disse skal ifølge varmeplanen kollektivt forsynes med enten kraftvarme eller individuel naturgas. Side 6 af 8 Overenskomst med Århus Kommune. I 1987 har Odder Byråd indgået overenskomst med Århus Byråd om anlæg af transmissionsledning og varmeleverance. Af kontrakten fremgår, at Odder Kommune forpligter sig til at aftage den størst mulige del af årsvarmebehovet i Odder by, herunder prognoseområde 1700 (Vestermarken). Industriområderne som nævnt undtaget. Århus Kommune forpligter sig til at levere mindst 75% af årsvarmebehovet d.v.s. 300 TJ. Kontrakten forhindrer ikke, at Odder Kommune udnytter anden overskudsvarme f.eks. fra lokal fremstillingsvirksomhed, hvor en sådan leverance kan etableres med en rimelig energimæssig og økonomisk fordel. Kontrakten kan genforhandles af parterne, hvis f.eks. forholdene har forandret sig væsentligt på en måde, som ikke har kunnet forudses ved overenskomstens indgåelse. Byrådet har efterfølgende overdraget rettigheder og forpligtelser vedrørende overenskomsten til Odder Varmeværk. Forvaltningen indstiller: På baggrund af kontrakten vedrørende varmeleverance og Århus Kommunale Værkers brev af indstilles, at der optages kontakt med Århus Kommunale Værker for en nærmere drøftelse

7 af problemstillingen og med henblik på at finde en løsningsmodel." Aftaler mellem Odder og Århus kommuner samt Odder Varmeværk Odder Kommune og Århus Kommune har i februar 1987 indgået en overenskomst hvorved Århus Kommune påtager sig at levere varme fra det overordnede ledningsnet til Odder Kommune. Fra overenskomstens punkt 4 citeres: "4. Varmeaftag a. Odder Kommune forpligter sig til - i det omfang Århus kommune er i stand til at levere - at aftage den størst mulige del af årsvarmebehovet (efter eventuelle fradrag, jfr. pkt. 4 b) i energidistrikterne 1100, 1210, 1220, 1300, 1400, 1500 og 1700 som vist på vedlagte kortskitse. Odder Kommune er dog ikke på noget tidspunkt forpligtet til at aftage mere varme end det aktuelle varmebehov an veksler, det vil sige varmebehovet i området med fradrag af eventuel produktion fra andre varmeforsyningskilder, jfr. pkt. 4 b.. Odder kommune skal opretholde den efter eget skøn fornødne lokale varmeproduktionskapacitet til at dække det til enhver tid værende effektbehov i tilfælde af manglende leverance fra transmissionsnettet. Side 7 af 8 Århus kommune er forpligtet til senest ved udgangen af januar måned 1988 at levere mindst 75 % af årsvarmebehovet, det vil sige 75 % af 400 TJ d.v.s. 300 TJ. Såfremt varmeleverancen fra transmissionsledningen bliver mindre end de nævnte 300 TJ, skal Odder kommune holdes skadesløs i enhver henseende, dog kan Odder kommune ikke få dækket anlægsudgifter, som er en følge af Odder kommunes eventuelt for lave skøn med hensyn til opretholdelse af den fornødne lokale varmeproduktionskapacitet. [ ] Odder kommune har dog ikke krav på skadesløsholdelse, såfremt det måtte blive umuligt eller ekstraordinært vanskeligt for Århus kommune at overholde leveringsforpligtelsen, og dette skyldes forhold, som Århus kommune ikke er ansvarlig for. [ ] 5. Varmeprisen og dens betaling. [ ]

8 c. Såfremt Odder kommune vælger at dække en del af årsvarmebehovet med andet end kraftvarme nedsættes Århus kommunes leveringsforpligtelse jfr. pkt. 4 a tilsvarende. Denne bestemmelse gælder naturligvis ikke nødvendig reserve- og spidslastproduktion. [ ]" Odder Kommune har ved overenskomst med Odder Varmeværk A.m.b.a. fra april 1987 overdraget samtlige rettigheder og forpligtelser ifølge ovenfor citerede overenskomst med Århus Kommune til Odder Varmeværk A.m.b.a. Møde 18. april 2000 Den 18. april 2000 afholdtes der møde med deltagelse af repræsentanter for Odder Kommune (borgmester Elvin J. Hansen), Odder Varmeværk (Løgitmark og Skov), Århus Kommune (Poul B. Skou, rådmand) og Århus Kommunale Værker (N. J. Ravn Sørensen, Arne Holm Pedersen, Jan B. Willumsen). Mødet blev afholdt efter anmodning fra Odder Kommune, som ønskede en drøftelse af leveringsaftalen mellem ÅKV og Odder Varmeværk A.m.b.a. Fra det af Århus Kommunale Værker udarbejdede referat citeres: Side 8 af 8 "[ ] Arne Skov [direktør, Odder Varmeværk A.m.b.a.] lagde vægt på, at man på mødet skulle forholde sig til, at Odder Varmeværk jf. aftale er en afbrydelig kunde, at der skal ses på fornyelse af kedelkapaciteten i Odder og at etablering af halmfyning vil give en billigere varmepris for Odder. [ ] Arne Holm Pedersen [ÅKV] oplyste, at Odder de seneste år har fået en dækning på % af årsvarmebehovet og at Århus vil kunne give et leveringstilsagn svarende til Odders årsvarmebehov i år 2020 på ca. 500 TJ med en forventet dækning på mindst 95 %. Arne Skov anførte, at det ikke er et spørgsmål om dækningsgraden, som Odder Varmeværk ikke tvivler på, men om afbrydeligheden og det deraf afledte høje behov for kedelkapacitet i Odder. Odder bliver netop afbrudt ved spidslast. (når Studstrupværket ikke kan levere mere!, ref). Her ville Århus Kommune foreslå, at ÅKV's Transmissionsafdeling kommer med et forslag til revision, som forhandles på teknisk plan med nabokommunernes fjernvarmeværker. I forhandlingspe-

9 rioden inddrager fjernvarmeværkerne de respektive tekniske forvaltninger, således at de planlægningsmæssige aspekter i kommunerne bliver tilgodeset. Resultatet af forhandlingerne forelægges Driftrådet til godkendelse i foråret [ ]" Fra referatets konklusion citeres: "Elvin J. Hansen, Poul B. Skou og N. J. Ravn Sørensen konkluderede, at der skal findes praktiske løsninger, og at der skal arbejdes på at få ophævet afbrydeligheden ved en revision af nabokommunernes overenskomster. Side 9 af 8 Herudover ønskede Odder Kommune, at der ikke blev lukket for vandet til Odder i næste vinter, hvilket transmissionsafdelingen [ÅKV] var villig til at løse, hvis Odder Varmeværk skulle få problemer. Med denne konklusion ville Elvin J. Hansen nu overveje situationen." Samme møde omtales i forvaltningens oplæg til ovennævnte møde i byrådet den 19. juni Fra oplægget til byrådet citeres: "[ ] Fra mødet kan det konkluderes, at der kan findes praktiske løsninger, og at der skal arbejdes på at få ophævet afbrydeligheden ved en revision at nabokommunernes overenskomster. Endvidere var kommunale værkers transmissionsafdeling villig til at løse de problemer der kunne opstå med afbrydeligheden i den kommende vinterperiode. [ ]" Energiklagenævnets sagsbehandling og parternes senere bemærkninger Nævnet behandlede sagen på møde den 4. maj 2001 og besluttede at anmode Odder Kommune om en udtalelse vedrørende en række spørgsmål, som nævnet savnede oplysning om. Fra nævnets brev af 7. maj citeres: "Nævnet konstaterede under drøftelsen af sagen, at man savnede oplysning om det aktuelle stade for revisionen af den gældende overenskomst med Aarhus Kommune om varmeleverancer m.m. Endvidere savnede man oplysning om, på hvilken måde de af

10 værket påpegede forsyningssikkerhedsspørgsmål har indgået i den af kommunen trufne afgørelse, ligesom det ikke fremgår af sagen, at der er taget stilling efter varmeforsyningslovens 4 til den ændring af varmeværkets anlæg, som er sket i forbindelse med, at værkets kedel 8 er taget ud af drift. Nævnet ønskede med andre ord oplysning om, hvorledes kommunen ser på behovet for erstatningskapacitet bl.a. i lyset af det af værket påpegede forsyningssikkerhedsspørgsmål. Man skal herefter, forinden videre foretages, anmode kommunen om en udtalelse vedrørende de ovenfor nævnte spørgsmål. Særskilt udbeder man sig nærmere oplysning om de leverings- og afbrydelighedsklausuler, som er aftalt i forbindelse med overenskomsten med Aarhus Kommune, og om de nye bestemmelser, som måtte være fastsat i så henseende." Side 10 af 8 Fra Odder Kommunes besvarelse ved brev af 14. maj 2001 citeres: "Odder Byråd har tidligere overdraget administrationen af kraftvarmeoverenskomsten til Odder Varmeværk, og finder det derfor naturligt, at værket foretager forhandlingerne, hvorefter resultatet forelægges Odder Byråd til behandling. Ved brev af har Odder Varmeværk meddelt kommunen, at arbejdet med revision af kraftvarmeoverenskomsten ophørte på mødet den , da parterne ikke i tilstrækkeligt omfang synes at have sammenfaldende interesser. Den er der afholdt møde mellem Odder Kommune og Odder Varmeværk, for en nærmere information til kommunen om de ophørte forhandlinger. Efterfølgende har borgmester Elvin J. Hansen kontaktet rådmand Poul B. Skov for en drøftelse af problematikken. Denne drøftelse er sket den , hvor det blev aftalt, at rådmand Poul B. Skov indkalder til firepartsdrøftelse med deltagelse af Odder Varmeværk, Århus Kommunale Værker, rådmand Poul B. Skov og borgmeter Elvin J. Hansen. Formålet med denne drøftelse, er at få afklaret såvel den virksomhedsmæssige som den politiske interesse i en revision af kraftvarmeoverenskomsten, og rammerne herfor. Mødet har ikke fundet sted endnu. I forbindelse med kommunens behandling af projektforslaget fra Odder Varmeværk har Teknisk Udvalg afholdt møde med såvel

11 Odder Varmeværk som Århus Kommunale Værker som baggrund for behandlingen af projektforslaget. Spørgsmålet om afbrydeligheden er endvidere drøftet på møde den , hvor det af referatet fremgår, at i tiden indtil en ny kraftvarmeoverenskomst er aftalt vil afbrydelser ikke ske, hvis Odder Varmeværk mangler varme fra egne kedler. Dette forhold har indgået i overvejelserne ved Byrådets beslutning i mødet den I h.t. Varmeforsyningslovens 4 godkender kommunalbestyrelsen projekter for etablering af nye kollektive varmeforsyningsanlæg eller udførelsen af større ændringer i eksisterende anlæg. Almindelig vedligeholdelse af anlæg, herunder for opretholdelse af effekt forudsætter efter kommunens opfattelse ikke godkendelse af projektforslag. Side 11 af 8 Af Odder Varmeværks projektforslag af september 1999 fremgår det af punkt forsyningssikkerhed, at produktionskapasiteten udgøres af 7 oliefyrede kedelenheder med en samlet påstemplet effekt på 39 MW. Endvidere fremgår det, at den reelle effekt ikke helt svarer til den påstemplede værdi grundet kedlernes alder og tilstand. Værket har senere oplyst, at den reelle effekt er 33 MW. Endvidere har værket oplyst, at den samlede belastning primo 2001 er i størrelsesorden 38 MW. Kommunen er i sagsforløbet opmærksom på dette forhold, men finder, at dette bør afvente forhandlingerne om ny kraftvarmeoverenskomst, og afklaring af om det kan løses herigennem. Vi håber foranstående besvarer nævnets spørgsmål, og er i øvrigt til rådighed, såfremt dette ønskes." Fra Odder Varmeværks høringssvar af 22. maj 2001 over kommunens besvarelses citeres: "Foranlediget af Odder Kommunes brev dateret den 14. maj 2001 til Dem har vi følgende supplerende bemærkninger. [ ] Odder Kommune skriver, at det er aftalt, at der ikke vil ske afbrydelse af kraftvarmeforsyningen, hvis Odder Varmeværk mangler varme fra egne kedler. Vi forstår ikke, hvorledes man forestiller sig gennem aftaler at kunne sikre varmeforsyningen i Odder i tilfælde af havari på Studstrupværket eller på transmissionssystemet.

12 Efter Varmeværkets opfattelse opnås fornøden sikkerhed kun gennem opretholdelse af kedelkapacitet placeret i Odder. I kraftvarmeoverenskomstens 4 er det endvidere anført, at dette ansvar påhviler Odder Kommune. Vi kan i den forbindelse nævne, at kraftvarmeleverancen inden for sidste år har været afbrudt adskillige gange, heraf 2 gange som følge af brud på strækningen mellem Århus og Odder. I Odder kommunes brev resumeres afsluttende, at man er opmærksom på, at der er en oliefyret kapacitet på 33 MW til rådighed i Odder, men at belastningen er i størrelsesordenen 38 MW. Vi er enige i de nævnte tal, men savner i Kommunens brev en omtale af det forhold, at belastningen i en havarisituation let vil overstige belastningen på 38 MW alene af den grund, at kapaciteten i Odder ikke vil kunne sættes ind med øjeblikkeligt varsel. Side 12 af 8 Af den årsag opstår der et belastningsmæssigt efterslæb, som skal dækkes ind samtidigt med at forbrugernes krav om varmeforsyning skal tilgodeses. Odder Kommune skriver, at man er opmærksom på forholdet, men man undlader i svaret - samt ved henvendelser fra os - at udtale sig om ansvarsforholdene og den manglende forsikringsmæssige dækning der er, hvis uheldet er ude. Vi har gentagne gange orienteret Odder Kommune om de ansvars- og forsikringsmæssige problemer, som følger af denne politik og understreget, at det efter vor opfattelse er ansvarspådragende for varmeplanmyndigheden i og med, man har frataget os muligheden for at leve op til vore forpligtelser om forsyningssikkerhed. Vi savner - som Energiklagenævnet - oplysninger om Odder Kommunes beslutningsgrundlag og baggrund for de trufne afgørelser omkring forsyningssikkerheden. Vi mener, at varmeplaner opdateres/ændres gennem godkendelse af projektforslag udarbejdet i overensstemmelse med Bekendtgørelse nr. 582, og at bekendtgørelsens retningslinierer bør følges, uanset det er en Kommune eller et Varmeværk, der fremkommer med forslag til ændringer Varmeværkets projektforslag af september 1999 er bl.a. et resultat af et påbud fra varmeplanmyndigheden af 1. maj 1998, se bilag 1. Påbudets udformning medførte, at vi ikke fandt det relevant at udarbejde projektforslag med henblik på anskaffelse af supplerende oliefyret effekt.

13 Paradoksalt nok har varmeplanmyndighedens reaktion på vort projektforslag om supplerende effekt baseret på biobrændselsfyring været et pålæg om, at træffe aftale med Århus om adgang til de oliefyrede spids- og reservelastanlæg der. Vi anser løsningen for utilstrækkelig rent sikkerhedsmæssigt. En unødvendigt dyr løsning og en løsning, som er uden sammenhæng med Odder Kommunes oprindelige påbud af 1 maj Bekendtgørelse nr. 582 sikrer, at projekter kan blive vurderet i forhold til energipolitiske målsætninger, i forhold til gældende varmeplan, og at de kan blive bedømt miljømæssigt, samfundsøkonomisk, selskabsøkonomisk og brugerøkonomisk. Selv om sidstnævnte måske ikke er det afgørende, forstår vi ikke modstanden mod et biobrændselsfyret anlæg, som på en og samme tid kan give os et kapacitetsløft og en selskabs- og brugerøkonomisk fordel. Vi vil på efterårets generalforsamling orientere vore forbrugere om situationen. Side 13 af 8 Sagen udsættes I lyset af de modtagne udtalelser konstaterede nævnet i brev af 6. juli 2001 til Odder Kommune og Odder Varmeværk, at den afklaring som tilsigtedes, ikke forelå på daværende tidspunkt, ligesom nævnet fandt at der var behov for en nærmere afklaring vedrørende afbrydelighed og forsyningssikkerhed for Odder Varmeværk. Nævnet meddelte derfor parterne, at nævnet udsatte den videre behandling af klagesagen til der forelå en afgørelse fra kommunen i henhold til varmeforsyningslovens bestemmelser på et ajourført og fuldstændigt grundlag. Ved brev af 8. januar 2002 anmodede nævnet Odder Kommune om underretning om den udvikling der måtte være sket i sagen, idet nævnet ikke havde modtaget henvendelser fra parterne de seneste seks måneder. Ved brev af 11. januar 2002 meddelte Odder Kommune at der ikke var sket noget i sagen siden foregående brev fra kommunen af 14. maj 2001, idet Odder Varmeværk A.m.b.a. ikke ønskede at deltage i den aftalte firepartsdrøftelse den 26. juni Odder Varmeværk A.m.b.a. bemærkede i brev af 30. januar 2002 i sit svar på nævnets forespørgsel, at værket ikke fandt at de omtalte drøftelser kunne føre til løsninger på kapacitetsmanglen i Odder. Lovgivningen Ifølge 3, stk. 1 i varmeforsyningsloven påhviler det kommunalbestyrelsen i samarbejde med forsyningsselskaber og andre berørte parter at udføre en planlægning for varmeforsyningen i kommunen. Kommunalbestyrelsen god-

14 kender endvidere projekter for etablering af nye kollektive forsyningsanlæg eller udførelsen af større ændringer i eksisterende anlæg jf. lovens 4, stk. 1. Fra bekendtgørelse nr. 582 af 22. juni 2000 om varmeplanlægning og godkendelse af anlægsprojekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (projektbekendtgørelsen) citeres 6, stk. 1 og 11, stk. 1: " 6. Ansøgning om godkendelse af et anlægsprojekt (projektforslag) skal være skriftlig og ledsaget af følgende oplysninger i det omfang, som er nødvendigt for den godkendende myndigheds bedømmelse af projektet: 1) den eller de ansvarlige for projektet, 2) forholdet til varmeplanlægningen, herunder forsyningsforhold og varmekilder, jf. 4, samt til kommune- og lokalplaner, Side 14 af 8 3) forholdet til anden lovgivning, herunder til lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning, 4) fastlæggelse af forsyningsområder samt fastlæggelse af hvilke tekniske anlæg, herunder ledningsnet, der påtænkes etableret samt anlæggets kapacitet, forsyningssikkerhed og andre driftsforhold, 5) tidsplan for etableringen, [ ] 11. Forinden kommunalbestyrelsen kan meddele godkendelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet. Vurderingen skal ske på baggrund af planlægningen, fastsatte forudsætninger og de af Energistyrelsen evt. fastlagte vilkår for samtykke og de efter 8 modtagne bemærkninger." Energiklagenævnets bemærkninger Det fremgår af sagen, at det omhandlede projekt ved ansøgningen forudsattes finansieret ved låneoptagelse med kommunegaranti. Nævnet bemærker hertil, at beslutninger om at yde garanti ikke træffes efter varmeforsyningsloven, og at Energiklagenævnet ikke er kompetent til at tage stilling til denne del af den påklagede afgørelse. Energiklagenævnet konstaterer, at der fortsat savnes oplysninger om på hvilken måde de af værket påpegede spørgsmål vedrørende forsyningssikkerheden er vægtet og vurderet. Odder Kommune henviser i brev af 14. maj 2001 til, at det på mødet den 18. april 2000 aftaltes at afbrydelse ikke ville ske,

15 hvis Odder Varmeværk manglede varme fra egne kedler. Det bemærkes, at mødets konklusion efter referatet er, at der skal arbejdes på af få ophævet afbrydeligheden ved en revision af nabokommunernes overenskomster, ligesom nævnet bemærker, at dette endnu ikke er sket. Nævnet finder, at et løfte om ikke-afbrydelse afgivet på et møde ikke med tilstrækkelig klarhed sætter overenskomstens bestemmelser om afbrydelighed ud af kraft. Nævnet bemærker dernæst, at kommunalbestyrelsen er varmeplanmyndighed efter varmeforsyningslovens 3, stk. 1., og at indgåelsen af overenskomsterne mellem Odder Kommune og Århus Kommune samt mellem Odder Kommune og Odder Varmeværk ikke formindsker kommunalbestyrelsens pligt og kompetence efter varmeforsyningsloven. Nævnet bemærker endvidere, at hensynet til forsyningssikkerhed skal indgå i behandling af sager om godkendelse af anlægsprojekter jf. bestemmelserne i projektbekendtgørelsens 6 og 11, og at kommunalbestyrelsen kan påbyde et eksisterende kollektivt varmeforsyningsanlæg at gennemføre et projekt inden en vis frist efter varmeforsyningslovens 6, stk. 3. Nævnet finder, at dette hensyn ikke i tilstrækkeligt omfang har indgået i beslutningsgrundlaget for Odder Kommunes afgørelse af 27. juni Det vil herudover være ønskeligt, at kontrakten med Århus Kommunale Værker revideres med sigte på, at den kommer til at afspejle de senere års høje leveranceniveau. Side 15 af 8 Nævnet finder tillige, at Odder Varmeværk til Odder Kommune må oplyse om det i ansøgningen omhandlede anlæg forudsættes anvendt i grundlast eller - som det anlæg det erstatter - kun i spids- og reservelast, og at oplysning herom må indgå i kommunalbestyrelsens behandling af ansøgningen. Det er i denne forbindelse nævnets vurdering, at et 6 MW halmfyret produktionsanlæg bl.a. til erstatning af den kedelkapacitet, som nu må anses for forældet, teknisk og økonomisk ikke er egnet som spidslastanlæg, således at opretholdelsen af en høj forsyningssikkerhed forudsætter udbygning af kedelkapaciteten med et andet anlæg end det ansøgte. Nævnet finder herefter, at kommunalbestyrelsen bør genoptage behandlingen af varmeværkets ansøgning af 13. september 1999 under inddragelse af de nævnte hensyn og forhold. Energiklagenævnets afgørelse Odder Kommunes afgørelse af 27. juni 2000 hjemvises til fornyet behandling. Afgørelsen er truffet i henhold til 26 i lov om varmeforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 772 af 24. juli Den kan ikke påklages til anden administrativ myndighed.

16 En kopi af denne afgørelse er sendt til Odder Kommune. P. N. V. Jørgen Nørgaard Nævnsformand / Søren Præstholm Fuldmægtig Side 16 af 8

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0052 /JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger (Varmeforsyning) DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret.

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Faaborg Kommunes afgørelse af 29. november 2006 om afslag på projektforslag for halmvarme i Horne Energiklagenævnet modtog den 15. januar 2007 fra

Læs mere

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Grenaa Kommune af 9. juni 2005 afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen beliggende

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk

Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk Naturgas Midt-Nord I/S Vognmagervej 14 8800 Viborg Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk Sagen

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt

Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt Advokfirmaet Hviid & Frederiksen Søndergade 26 7830 Vinderup Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt til Vindblæs Kraftvarme A.m.b.a. [...] Energiklagenævnet traf den

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø (Varmeforsyning) Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007 etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse:

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse: Bodilsen A/S Industrivej 10 7900 Nykøbing M Klage over afgørelse fra Energistyrelsen Bodilsen A/S har ved brev af 9. januar 2003 til Energiklagenævnet klaget over Energistyrelsens afgørelse af 29. november

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Direktør,

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen (Varmeforsyning) DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen Solvang 18 Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen

Læs mere

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba Næstformand, professor,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Ringkøbing Kommunes afgørelse af 2. oktober 2002 om afslag på ansøgning om ophævelse af tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen [...]

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HNG I/S over Helsingør Kommune af 27. juni 2003 Godkendelse af projektforslag for [...] Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Høje-Taastrup

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet Afgørelsen og tilladelsens

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse Punkt 21. Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse 2015-032404 Miljø- og Energiudvalget indstiller til byrådet, at

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Klagen over Sorø Kommunes afgørelse behandles i nærværende sag.

Klagen over Sorø Kommunes afgørelse behandles i nærværende sag. Asa-Lift A/S Laust Sørensen Metalvej 2 4180 Sorø Energiklagenævnets afgørelse af Deres klage over Sorø Kommunes påbud af 1. juli 2002 om at udarbejde et projekt for tilslutning af virksomhedens blokvarmecentral

Læs mere

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11007 - 01 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af lokalplanområde 3-694 Seden Nord 31. august 2012 1/30 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Retsgrundlag...

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj 2005 Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning

Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning (Varmeforsyning) Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning af vaskehal Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...]

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...] Advokathuset Kongevejen 54 Att. advokat Ole Conradsen Kongevejen 54 2840 Holte Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 194 Offentligt UDKAST Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (Varmeplanlægning og forudsætninger) I

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S 7. april 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Deres klage af 13. september 2007 til Kalundborg Kommune er sålydende:

Deres klage af 13. september 2007 til Kalundborg Kommune er sålydende: Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Kalundborg Kommunes afgørelse af 28. august 2007 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hvidebæk Fjernvarmeforsyning a.m.b.a.

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. (Varmeforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S

Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet

Læs mere

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes

Læs mere

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN KOM GODT I GANG VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN i forbindelse med varmeprojekter og varmeplanlægning lokalt Udgiver: Dansk Fjernvarme Dato: Oktober 2015 Fire hæfter KOM GODT I GANG i

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven

Læs mere

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Sendes pr. mail til: [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0038 JDA A F G Ø R

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Lunden 8 DATO 5/9 2018 1/22 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER...3 2. RESUMÉ...4 3. AFGØRELSE OG TILLADELSENS VILKÅR...5 4. ODENSE KOMMUNES

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1 og 2, og

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Odder Varmeværk a.m.b.a. over Energistyrelsen af 21. juni 2005 meddelelse af afslag på samtykke til kommunens godkendelse af alternativ 2 i projektforslag af marts 2003 fra Odder Varmeværk

Læs mere

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Att.: Torkild Kjærsgaard Sagsansvarlig Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4.

Læs mere

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A. [XXX] Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

17. december 2012 J.nr SSH EKN

17. december 2012 J.nr SSH EKN Bilag 3 Retsgrundlaget for Energiklagenævnets afgørelse Kommunalbestyrelsens muligheder for at pålægge eksisterende bebyggelser tilslutningspligt fremgår af varmeforsyningslovens 12, hvoraf fremgår følgende:

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens A F G Ø R E L S E (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen,

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen, (Varmeforsyning) XXX af 15. januar 2005 over Stubbekøbing kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt til for ejendommen XXX til Stubbekøbing Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk over Furesø Kommune af 26. september 2008

Læs mere

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæggelse af tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæggelse af tilslutningspligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH 31. august 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. ANVENDT LOVGIVNING...4 Godkendelsens forhold til anden lovgivning...4 3. SAGSFREMSTILLING...4

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling.

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Aabenraa

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest Lokalplan 6-813 DATO 6/2 2019 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled

Læs mere

Ansøgningen er behandlet på følgende baggrund.

Ansøgningen er behandlet på følgende baggrund. Naturgas Midt-Nord I/S Vognmagervej 14 8800 Viborg Klage over Ringkøbing-Skjern Kommunes afgørelse af 3. juli 2007 om godkendelse af projektforslag for udnyttelse af overskudsvarme fra Troldhede Pladeindustri,

Læs mere