Redan Beretning marts Velkommen l Redans Generalforsamling 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redan Beretning marts Velkommen l Redans Generalforsamling 2016"

Transkript

1 Redan Beretning marts Velkommen l Redans Generalforsamling 2016 Danmarks ska 壺 eminister hedder nu Karsten Lauritzen, og han har mange opgaver, blandt andet skal han finde ud af, hvorfor der er blevet udbetalt ubere 㫾 get udby 壺 e for flere milliarder kroner. Selvom den nye ska 壺 eminister har en ny par farve, ser det ud l, at han har samme holdning som de dligere ska 壺 eministre: at man gerne vil lave en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale med Spanien, men kun hvis indholdet giver Danmark beskatningsre 壺 en l pensioner, der har været ska 壺 efradrag for i Danmark. Derfor er der ikke kommet nogen ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale, såkaldt DBO, og vi ved ikke, hvordan udsigten er l, at det kommer l at ske i nærmeste frem d. For danskere i Spanien er Overgangsreglerne derfor fortsat gældende for de personer, der var lmeldt Spanien før 28. nov og havde startet pensionsudbetaling senest 31. januar 2008, samt for deres ægtefæller. Som ny formand for Redans bestyrelse har jeg fokuseret på at synliggøre Redan s arbejde ved at kontakte pressen både i Spanien og i Danmark og få publiceret ar kler, der beskriver situa onen omkring den manglende dobbeltbeskatningsa 곀 ale mellem Danmark og Spanien og konsekvenserne af opsigelsen. Det spanske skatteministerium. I det forløbne år har de spanske poli kere ha 곀 travlt med at forberede sig l valg og vores opfa 壺 else er, at de ikke har brugt megen d på at beskæ 곀 ige sig med dobbeltbeskatningsa 곀 ale med Danmark. Vi har ikke hørt noget nyt. Interview med en Journalist fra Danesa. Den 3. november 2015 havde næsჵormanden og formanden et møde med Journalist Henrik Andersen fra Danesa, hvor vi blandt andet beskrev Redans arbejde og processen omkring loven l bemyndigelsen l ska 壺 eministeren l opsigelse af dobbeltbeskatningsa 곀 alen. Ar klen blev udgivet i februar nummeret af Danesa. Jeg håber, at alle Redans medlemmer har ha 곀 lejlighed l at læse den. Som nævnt i ar klen blev folke nget fejlinformeret om følgerne af en opsigelse af dobbeltbeskatningsa 곀 alen. Danmark får ikke som det blev forudsat af Ska 壺 eminister Kris an Jensen i mill. kr. årligt i merindtægt fra beskatning af pensionister, der er bosa 壺 e i Spanien og Frankrig. I 2014 var ska 壺 eindtægterne kun

2 36 mill.kr. Godt nok er der personer, som på grund af opsigelsen har valgt ikke at fly 壺 e, men der er meget langt fra 36 l 100 mill. Ifølge informa onerne l folke nget ville opsigelsen ikke have økonomiske konsekvenser for dansk erhvervsliv. Men Dansk Industri og Dansk erhverv skønner, at danske virksomheder årligt taber et stort 3 cifret millionbeløb. Så Redan mener, at Danmark årligt taber mange millioner på, at der ikke er en dobbeltbeskatningsa곀ale mellem Danmark og Spanien og mellem Danmark og Frankrig. Konsekvenserne for spaniensdanskerne er, at færre danske pensionister kommer l Spanien og det betyder, at der bliver færre og færre medlemmer i danske foreninger. Formanden for Club Danés, Bent Flindt, udtaler sig om medlemstallet i ar klen, hvor også nogle ejendomsmæglere udtaler sig om, at der kommer flere nye ejere af ferieboliger, men de er ikke residente i Spanien. Jeg ser det som meget alvorligt for vores sociale liv, at den danske koloni bliver mindre og mindre. Det er vig gt, at vi arbejder for at vende denne udvikling, og det kan en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale medvirke l. I december udsendte vi en informa on l danske virksomheder i området for at gøre dem opmærksomme på, at Redan arbejder for, at der skal komme flere danskere l Spanien, og opfordrede virksomhederne l at stø 壺 e vores arbejde. Aktiviteter i Danmark. I slutningen af november 2015 lykkedes det Formanden og næsჵormanden at få et møde med en journalist fra Berlingske. Det førte l 2 ar kler i Berlingske. Lørdag d. 28. november var der en ar kel under overskri 곀 en Ska 壺 ekaos mellem Danmark og Spanien på o 壺 ende år. Her beskrives konsekvenserne af opsigelsen af dobbeltbeskatningsa 곀 alen i Berlingske s Business sek on i et dobbeltside opslag, som danske poli kere ikke har kunnet undgå at se. For dem som er særligt interesserede, som f.eks. ska 壺 eudvalgets medlemmer, er der også fakta, som dokumenterer, at Danmark årligt taber millioner af kroner på, at der ikke er nogen dobbeltbeskatningsa 곀 ale, blandt andet citeres Dansk Industri for, at danske virksomheder taber et trecifret millionbeløb årligt på grund af de manglende a 곀 aler. De seneste officielle tal for 2014 er, at der er bosat danske folkepensionister i Spanien, det er 50 færre end året før og der l kommer 633 før dspensionister. For Frankrig er tallene folkepensionister og 91 før dspensionister.

3 Ar klen indeholder desuden eksempler på Pensionister i Spanien, som er blevet ramt økonomisk af opsigelsen af dobbeltbeskatningsa 곀 alen. Denne ar kel blev fulgt op af en ar kel mandag d. 30. november om følgerne af opsigelsen for danske virksomheder. Det fremgår heraf, at det koster virksomhederne dyrt, og de oplever, at de i et vist omfang bliver dobbeltbeska 壺 et, fordi de pålægges nogle kildeska 壺 er, som typisk er på 20 30%. Det gør det vanskeligt for virksomhederne at være konkurrencedyg ge med f.eks. tyske virksomheder. Det koster arbejdspladser i Danmark, fordi man så bliver nødt l at fly 壺 e nogle job l andre lande. Ska 壺 eminister Karsten Lauritzen udtaler l Berlingske Business, at regeringen arbejder på at få nye dobbeltbeskatningsa 곀 aler i stand med både Frankrig og Spanien. Men der skal som bekendt 2 l tango siger han, præcis samme ord som den dligere ska 壺 eminister brugte. Hvordan skal man tolke det? samme embedsmænd. Møde med ambassadøren Den nye danske ambassadør John Nielsen var på besøg i Fuengirola rsdag d. 2. marts 2016 og jeg fik, som Formand for Redan, en samtale med ham, hvor jeg påpegede, at det er særdeles alvorligt, at der e 곀 er 8 år endnu ikke er kommet en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale. Medlemstallene l de danske foreninger og kirken går ned og den manglende lflytning truer servicefunk onerne og det danske erhvervsliv i den danske koloni, der bliver mindre og mindre. Når Danmark lmed årligt taber millioner bør der fra dansk side satses på, at der hur gst muligt etableres en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale, der giver klare regler for hvordan danskere, der fly 壺 er l Spanien vil blive beska 壺 et fremover. Det er det, der skal l for, at flere danskere vælger at fly 壺 e l Spanien. Interview og artikel i Solkysten Midt i marts 2016 fik jeg kontakt med journalist Per Ole Dønstrup fra Solkysten, som gerne ville interviewe mig og skrive en ar kel om Redans arbejde. Igen er det naturligvis de samme argumenter, der kommer l at stå i denne ar kel. E 곀 er 8 år uden dobbeltbeskatningsa 곀 ale hober de uheldige konsekvenser sig op, medlemstallene falder, den danske kirke og den danske klub er begge truet på overlevelsen på grund af manglende lfly 壺 ere. Danmark taber årligt millioner. Men også for det danske sundhedsvæsen har det uheldige konsekvenser. behandlinger og opera oner og hospitalsophold, som folk må igennem, når man kommer i repara onsalderen koster rig gt mange penge. De

4 Den danske stats egne beregninger viser at ca. 80% af pensionisterne ikke kan klare sig for deres pension alene, det danske samfund må stø 壺 e med forskellige ydelser, bolig lskud, varmehjælp m.m. TV om dobbeltbeskatningsaftalernes konsekvenser Udover at forsøge at råbe de danske poli kere op med ar kler, som dem i Berlingske har jeg taget kontakt l en journalist i TV, som har lavet udsendelser om skat. Jeg har ha 곀 telefonisk kontakt med ham og har sendt ham noget materiale udover at henvise l ar klerne i Berlingske, så nu håber vi på, at han vil lave en udsendelse om de manglende dobbeltbeskatningsa 곀 aler mellem Danmark og Spanien og Danmark og Frankrig. Det kan måske være medvirkende l, at poli kerne endelig tager fat på at få lavet nye dobbeltbeskatningsa 곀 aler. Det er vig gt, at vi får vendt retningen, så flere og ikke færre danskere kommer l Spanien, og derfor er det meget vig gt, at vi arbejder hårdt for at få en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale mellem Danmark og Spanien. Hvis der kommer en a 곀 ale med faste regler for beskatning, er vi i Redans bestyrelse overbevist om, at der kommer flere danskere og også flere danske pensionister l Spanien igen. De forskellige ar kler viser, at pressen er med os, erhvervslivet Dansk Industri og Dansk Erhverv er med os, de danske foreninger på kysten lider under mangel på medlemmer, mange af de næringsdrivende har lukket eller er måske på vej l det, alle taber, hvis det fortsæ 壺 er uden en dobbeltbeskatningsa 곀 ale. Redans bestyrelse vil fortsæ 壺 e vores dialog med poli kerne for at få en ny dobbeltbeskatningsa 곀 ale, så danskere ved præcis hvilke regler, der gælder i årene fremover. Hvis det ikke lykkes meget snart at få en ny a 곀 ale, mener jeg, at det er tvivlsomt, om Redan har nogen bere 㫾 gelse fremover. Redan har fulgt op på ar klerne, specielt ar klerne i Berlingske og bedt om et møde med ska 壺 eudvalgets formand, som har svaret, at han vil vende lbage, men endnu har vi ikke fået en mødedato. Nye DBO er For at illustrere has gheden med nye dobbeltbeskatningsa 곀 aler kan jeg nævne, at Danmark kun har indgået 2 nye DBO er i A 곀 alen med Indien blev indgået i februar 2015 og omfa 壺 er kun bestemmelser om udveksling af oplysninger. A 곀 alen med Ghana blev indgået i december 2015, den giver beskatningsret af pensioner l Danmark.

5 Der blev også indgået 2 nye a 곀 aler i Til sidst vil jeg informere om, at vi har fået 5 nye medlemmer, så Redan España har nu 277 medlemmer i form af husstande. Club Danés har igen i år s llet lokaler og udstyr vederlagsfrit l rådighed for os. Det siger vi mange tak for. Og fra mig også en meget stor tak l alle i bestyrelsen for vores gode samarbejde i det forløbne år.

Redan Beretning marts 2015. 20.03.2015

Redan Beretning marts 2015. 20.03.2015 Redan Beretning marts 2015. 20.03.2015 Velkommen til Redans Generalforsamling 2015 Siden sidste års generalforsamling har vi kun fået 1 ny skatteminister i Danmark. Benny Engelbrecht blev udnævnt til skatteminister

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

REDAN ESPAÑA Nyhedsbrev nr. 10 December 2010

REDAN ESPAÑA Nyhedsbrev nr. 10 December 2010 REDAN ESPAÑA Nyhedsbrev nr. 10 December 2010 Referat af generalforsamlingen 2010, konstituerende møde og seneste nyt På Redans generalforsamling var der fremmødt ca. 100 heraf var seks repræsenteret ved

Læs mere

Redan i Spanien. Nyhedsbrev nr. 11 - April 2011. Referat af generalforsamlingen 2011 og konstituerende møde

Redan i Spanien. Nyhedsbrev nr. 11 - April 2011. Referat af generalforsamlingen 2011 og konstituerende møde Nyhedsbrev nr. 11 - April 2011 Referat af generalforsamlingen 2011 og konstituerende møde På Redans generalforsamling 25. marts. 2011 var der fremmødt 51, heraf var 7 repræsenteret ved fuldmagt. Formanden

Læs mere

Foreningens formand Carl Erik Knutsson bød velkommen og foreslog Hans Schimmelmann som dirigent.

Foreningens formand Carl Erik Knutsson bød velkommen og foreslog Hans Schimmelmann som dirigent. Referat fra Redan Españas ordinære generalforsamling Afholdt fredag den 2. marts 2012 Foreningens formand Carl Erik Knutsson bød velkommen og foreslog Hans Schimmelmann som dirigent. Hans Schimmelmann

Læs mere

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelser af 5., 7., 8. og 14. december 2007 fra Klaus Vilner. (L 13 bilag 29, 33, 36 og 39)

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelser af 5., 7., 8. og 14. december 2007 fra Klaus Vilner. (L 13 bilag 29, 33, 36 og 39) J.nr. 2007-611-0004 Dato: 20. december 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af. dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem. henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af. dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem. henholdsvis Frankrig og Spanien Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2008-09 Fremsat den 4. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster

Læs mere

REDAN SPANIEN www.redan.es REDAN nyhedsbrev nr. 15 September 2013

REDAN SPANIEN www.redan.es REDAN nyhedsbrev nr. 15 September 2013 REDAN nyhedsbrev nr. 15 September 2013 Hermed fremsendes nyhedsbrev med referat af generalforsamlingen, konstituering af bestyrelsen og status for Redans arbejde. Referat af generalforsamling i Redan fredag

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 L 125 Bilag 55 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 L 125 Bilag 55 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 125 Bilag 55 Offentligt REDAN ESPAÑA Sendt pr. e-mail Folketingets Skatteudvalg Liza.Christensen@ft.dk Christiansborg 7. april 2009 Vedr. lovforslag L-125 om ændring af lov L 85

Læs mere

Forslag. Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien 2007/2 LSF 13 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2007-611-0004 Fremsat den 28. november 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Mestring og udfoldelse

Mestring og udfoldelse Mestring og udfoldelse Forord I Glostrup arbejder vi ud fra de to kerneopgaver: Mestring og udfoldelse. Mestring og udfoldelse er i koncentreret form det, vi skal bidrage l hos vores borgere. Vi bruger

Læs mere

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle 2015 1 Glostrup Kommune arbejder på, at alle børn og unge er en del af fællesskaber fra de starter i dag lbud l de slu er deres skolegang. Det

Læs mere

2008/1 LSF 125 (Gældende) Udskriftsdato: 1. september Fremsat den 4. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2008/1 LSF 125 (Gældende) Udskriftsdato: 1. september Fremsat den 4. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2008/1 LSF 125 (Gældende) Udskriftsdato: 1. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2009-611-0043 Fremsat den 4. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3

AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3 AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3 INSTALATIONSRET 4 TIL DIG DER FLYTTER UD 5 OPSIGELSE 5 FRAFLYTNINGSSYN 5 VEDLIGEHOLDELSESORDNINGER 6 BOLIGGARANTIBEVIS 6 TIL DIG DER

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K. Att. Formand Niels Helveg Petersen 6.8.2009. Kære Niels Helveg Petersen,

Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K. Att. Formand Niels Helveg Petersen 6.8.2009. Kære Niels Helveg Petersen, Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 378 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K Att. Formand Niels Helveg Petersen HANNE MAGNUSSEN ADVOKAT (H) HM@MAZANTI.DK TEL

Læs mere

Værd at vide! Til dig, der gerne vil være frivillig. Værdien af frivillighed! Billedet: - De frivillige her er fotografen og skyggen

Værd at vide! Til dig, der gerne vil være frivillig. Værdien af frivillighed! Billedet: - De frivillige her er fotografen og skyggen Værd at vide! Til dig, der gerne vil være frivillig Billedet: Værdien af frivillighed! - De frivillige her er fotografen og skyggen 2015 Frivillig, fordi - man gør noget for andre, som samtidig st ker

Læs mere

Tjenestemandspensionister i Frankrig

Tjenestemandspensionister i Frankrig - 1 Tjenestemandspensionister i Frankrig Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en lovændring fra 3. marts 2011 kan danskere bosat i Frankrig opnå skattelempelser af visse indkomster fra Danmark.

Læs mere

HinkeRuden. - Formanden skriver - Opgaveoversigten - Læs Skolen om: til debat på Folkemødet -- Pensionisttur Form til Immigrantmuseet

HinkeRuden. - Formanden skriver - Opgaveoversigten - Læs Skolen om: til debat på Folkemødet -- Pensionisttur Form til Immigrantmuseet HinkeRuden 11. årgang nr. 1 oktober 2015 Medlemsblad for Rudersdalkredsen Danmarks Lærerforening kreds 26 Læs om: - Formanden skriver - Opgaveoversigten - Læs Skolen om: til debat på Folkemødet -- Pensionisttur

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien Lovforslag nr. L 122 Folketinget 2010-11 Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem

Læs mere

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse - med fokus på uddannelse og beskæ igelse Januar 2015 Indhold Forord 3 Indledning 4 Mål for ungeindsatsen 5 Målgruppe 6 Ungestrategiens temaer 7 Samarbejde om og med den unge 8 Øget indsats i skolen 10

Læs mere

Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2.

Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2. 1 Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2. december 2013 Godmorgen, og også et velkommen til dette møde fra mig.

Læs mere

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel.

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Af skatteministeren

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2011

Statistik om udlandspensionister 2011 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2011 22. juni 2012 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2 mia. kroner i 2011.

Læs mere

Administra on Small Offi ce I

Administra on Small Offi ce I S O V For at kunne bruge Vikarbooking, skal du først have installeret modulet Small Office. Small Office installer sig som en knap, der kan lgås under fanebladet Administra on -> Small Office. Dere er

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI

UDVIKLINGSSTRATEGI DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE DJURSLAND UDVIKLINGSSTRATEGI 2014-2020 Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. L 13 Forslag til lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster

Folketinget - Skatteudvalget. L 13 Forslag til lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster Skatteudvalget (2. samling) L 13 - Bilag 65 Offentligt J.nr. 2007-611-0004 Dato: 8. januar 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 13 Forslag til lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

HØKERMATEMATIK. Niels Poulsen. Struer Statsgymnasium

HØKERMATEMATIK. Niels Poulsen. Struer Statsgymnasium HØKERMATEMATIK Bu k Niels Poulsen Struer Statsgymnasium Du skal nu i gang med at løse nogle opgaver, som ligner dem, du skal løse, hvis du bliver ansat i en bu k. Alle opgaverne er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave November 2011 Den ny forskudsopgørelse er udsendt fra Skat i Danmark Skat i Danmark har for nylig udsendt den ny forskudsopgørelse for året 2012 til de skatteydere,

Læs mere

Dagens program er delt op i en udviklingspolitisk del og en erhvervspolitisk del. Jeg håber ikke, at der heri ligger en antagel-

Dagens program er delt op i en udviklingspolitisk del og en erhvervspolitisk del. Jeg håber ikke, at der heri ligger en antagel- Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 641 Offentligt Tale 20. april 2015 J.nr. 15-1268014 Skatteministerens oplæg - Tale til skatteudvalgets høring om indgåelse af DBO er Indledning

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD

PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD MAJ 2016 2 3B VIL GERNE I MEDIERNE 3B vil gerne være synlig i medierne og dermed aktivt være med til at ændre det almenes image. Derfor går vi til medierne, når vi har en

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 13 - Bilag 50 Offentligt Til lovforslag nr. L 13 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2008 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

Skatteudvalget 2010-11 L 122 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget 2010-11 L 122 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2010-11 L 122 Bilag 1 Offentligt Klaus Vilner telefon nummer : +33 5 65 99 38 21 Pallies le Bourg telefax nummer : +33 5 65 99 38 21 F-12540 Le Clapier e-mail: Klaus.Vilner@wanadoo.fr France

Læs mere

GDPR RAPPORT FOR FUCH + SIDAL A/S

GDPR RAPPORT FOR FUCH + SIDAL A/S 1 af 19 22-08-2018 14:10 GDPR RAPPORT FOR FUCH + SIDAL A/S Denne rapport er udarbejdet på baggrund af indtastet oplysninger i GDPR portalen Csmart.dk. Rapporten er genereret for de nedennævnte arbejdsprocesser.

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

Til formanden for Folketingets skatteudvalg Niels Helveg Petersen, MF cc: udvalgssekretæren

Til formanden for Folketingets skatteudvalg Niels Helveg Petersen, MF cc: udvalgssekretæren Skatteudvalget 2010-11 L 122 Bilag 3 Offentligt Fra: Brückner [mailto:peter.buller@wanadoo.fr] Sendt: 31. januar 2011 13:38 Til: Niels Helveg Petersen Cc: Liza Christensen Emne: Dansk-franske skatterelationer:

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Forslag 3. Ret til at medbringe rådgiver på generalforsamlinger.

Forslag 3. Ret til at medbringe rådgiver på generalforsamlinger. Forslag til ændringer af Vedtægter for Résidence Masséna Nice A/S samt øvrige forslag til bestyrelsen på næstkommende generalforsamling. Der er taget udgangspunkt i de vedtægter der er fremlagt på Résidence

Læs mere

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE.

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE. 1 KRITISKE DISKUSSIONER Af Henrik Herløv Lund, økonom og velfærdsforsker cand. scient. adm. ikke partitilknyttet www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk Kommentar: SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Bilag 6 Interview med MF for Socialdemokraterne og formand for Udenrigspolitisk Nævn Mette Gjerskov i Deadline den 23. juli 2014.

Bilag 6 Interview med MF for Socialdemokraterne og formand for Udenrigspolitisk Nævn Mette Gjerskov i Deadline den 23. juli 2014. Bilag 6 Interview med MF for Socialdemokraterne og formand for Udenrigspolitisk Nævn Mette Gjerskov i Deadline den 23. juli 2014. Hentet fra Mediestream http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/tv/record/doms_radiotvcollection%3auuid%3a38f7

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 577 Offentligt J.nr. 2011-318-0409 Dato: 22.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011.

Læs mere

Hvad gør kinesiotape for neurologiske pa enter?

Hvad gør kinesiotape for neurologiske pa enter? PRESSEMEDDELSE Hvad gør kinesiotape for neurologiske pa enter? Forbløffende pa en orløb bør følges op, mener fysioterapeut Nels Asmussen, Helsinge - Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine år som

Læs mere

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april En beretning er faktisk et tilbage blik på året der er gået. Og det er også sådan min beretninger er. Desværre har jeg hver gang talt om den der ting der bliver kaldt krise. Det er også noget jeg vil komme

Læs mere

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen 2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen Dagsorden: Lisbeth bød velkommen og foreslog at vi sang: Når jeg ser et rødt flag smælde. 1. Valg

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1345 af 9/

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1345 af 9/ REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1345 af 9/10 2018 Skattelovforslag - ratificering af ændringer mv. af dobbeltbeskatningsoverenskomster Skatteministeren har fremsat lovforslag om ændring

Læs mere

Tisvildelejeforeningen

Tisvildelejeforeningen Dagsorden Generalforsamling Tisvildelejeforeningen 22 juni kl. 10.00 Tisvildeleje 1. Valg af dirigent og referent. Tisvildelejeforeningen 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøsek onen

Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøsek onen Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø Arbejdsmiljøsek onen Udarbejdet af AAU s arbejdsmiljøsek on, november 2015 Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø er den måde, vi omgås

Læs mere

PRIVACY POLICY. MN Retail A/S er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

PRIVACY POLICY. MN Retail A/S er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. PRIVACY POLICY 1. Dataansvar Vi tager din databesky else alvorligt. Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbesky elsespoli k, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Læs mere

KLIMAAFTALE? Præsident Emmanuel Macron HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne

KLIMAAFTALE? Præsident Emmanuel Macron HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne Præsident Emmanuel Macron Jeg er Frankrigs præsident. Jeg er leder af et land, der gerne vil vise vejen for resten af Europa. I Frankrig har vi stor fokus på klimaet, og vi arbejder på at reducere vores

Læs mere

Balle-Bredsten Antenneforening. Beretning for 2016

Balle-Bredsten Antenneforening. Beretning for 2016 Balle-Bredsten Antenneforening Beretning for 2016 Arbejdet i bestyrelsen Det har endnu en gang været et travlt år i antenneforeningen. Når regnskabet bliver gennemgået, vi I kunne se, at der er brugt lidt

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Pressepolitik og nogle gode råd

Pressepolitik og nogle gode råd Pressepolitik og nogle gode råd Juli 2014 2 3B vil gerne i medierne! 3B vil gerne være synlig i medierne og dermed aktivt være med til at ændre det almenes image. Derfor går vi til medierne, når vi har

Læs mere

37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014

37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014 37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN - MATEMATIK I MARKEN Aloe vera-planter er meget benyttet i helseprodukter, også i Indien. Så ved siden af marker med majs og

Læs mere

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top.

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top. NOTAT Statistik om udlandspensionister 2010 7. juli 2011 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 1,9 mia. kroner i 2010.

Læs mere

16. november 2017 Pres på arbejdsmarkedet i Europa

16. november 2017 Pres på arbejdsmarkedet i Europa ØKONOMISK ANALYSE 16. november 017 Pres på arbejdsmarkedet i Europa Op til finanskrisen opstod der flaskehalse på det danske arbejdsmarked, og det førte til, at arbejdskraft fra andre særligt østeuropæiske

Læs mere

Godt på vej mod fremtiden En guide til mentorforløb

Godt på vej mod fremtiden En guide til mentorforløb Godt på vej mod fremtiden En guide til mentorforløb Kolofon Godt på vej mod frem den - En guide l mentorforløb Marts 2010 Udgiver: DTL Grønningen 17 Postboks 2250 1019 København K Oplag:??? stk. Redak

Læs mere

OK 2017 Er der råd til lønstigninger?

OK 2017 Er der råd til lønstigninger? OK 2017 Er der råd til lønstigninger? Indhold OK2017: Der er 227 milliarder kr. til lønstigninger... 2 Jo større virksomhed des større er overskuddet... 4 Uhæmmet grådighed i finanssektoren... 5 Medicinalindustrien:

Læs mere

Bestyrelsens beretning til Club Danois - generalforsamling 2015

Bestyrelsens beretning til Club Danois - generalforsamling 2015 Bestyrelsens beretning til Club Danois - generalforsamling 2015 De store begivenheder på verdensplan med Frankrigs præsident i en af hovedrollerne for at søge at skaffe lidt fred i den østlige del af Europa,

Læs mere

At finde sætningsled, side 19. munding i Hudsonbugten. alle fire for at finde rødder i jorden.

At finde sætningsled, side 19. munding i Hudsonbugten. alle fire for at finde rødder i jorden. FACITLISTE At sætte tegn, side 17 A. Det regner(,) så jeg går hjem nu. B. Jeg går hjem nu(,) fordi det regner. C. Fordi det regnede, gad vi ikke mere. D. Vi løb(,) da regnen begyndte. E. Vil du ringe(,)

Læs mere

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg)

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) E erfølgende redegørelse vedrører solcelleanlæg og husstandsvindmøller med en effekt på højst 6 kw. Reglerne gælder kun anlæg, som udelukkende

Læs mere

2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar Betænkning.

2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar Betænkning. 2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar 2008 Betænkning over Forslag til lov om bemyndigelse

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en overgangsordning, der forhindrer dansk beskatning af visse personer bosiddende i Frankrig og Spanien

Forslag til folketingsbeslutning om en overgangsordning, der forhindrer dansk beskatning af visse personer bosiddende i Frankrig og Spanien Beslutningsforslag nr. B 91 Folketinget 2009-10 Fremsat den 11. december 2009 af Niels Helveg Petersen (RV), Margrethe Vestager (RV) og Morten Østergaard (RV) Forslag til folketingsbeslutning om en overgangsordning,

Læs mere

Foreningens navn er Dyrup-Sanderum Antenneforening og dens hjemsted er Odense SV.

Foreningens navn er Dyrup-Sanderum Antenneforening og dens hjemsted er Odense SV. Vedtægter i DSA: Vedtægter for 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er og dens hjemsted er Odense SV. 2 FORMÅL Foreningens formål er, som ua ængig forening, at eje og drive et bredbåndskabelanlæg med henblik

Læs mere

Øget inklusion - et fælles ansvar

Øget inklusion - et fælles ansvar Øget inklusion - et fælles ansvar Glostrup Kommune 2013 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Hvad mener vi med inklusion? 4 Hvorfor inklusion? 5 Mål for inklusion 6 Fokusområder for inklusion 7 Ledelse af inklusion

Læs mere

Antal personer der er udvandret fra Danmark

Antal personer der er udvandret fra Danmark Skatteudvalget 2008-09 L 125 Bilag 62 Offentligt Til folketingets skatteudvalg cc 2009.04.13 vedr: L125 (L85) Skatteudvalget har bedt Skatteministeren om at redegøre for virkningen af lov L85 som er opsigelsen

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Bognæs

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Bognæs De pårørende har ordet 2012 for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold

ORIENTERING. om franske forhold ORIENTERING om franske forhold Januar 2010 Hvad er udsigterne til at der kan indgås nye dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og Frankrig henholdsvis Spanien? Den 10. juni 2008 opsagde den danske

Læs mere

Skandia-modellen. Færre skal stå i skyggen

Skandia-modellen. Færre skal stå i skyggen Skandia-modellen Færre skal stå i skyggen Alle forældre har det samme håb for deres børn: At de får et rigt og meningsfuldt liv og kommer til at bidrage til fællesskabet. Og dermed også, at de ikke kommer

Læs mere

ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT. Mere respekt for hårdt arbejde

ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT. Mere respekt for hårdt arbejde ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT Mere respekt for hårdt arbejde 7. juni 2015 1 Forslaget kort fortalt Vi skal passe på de svageste i vores samfund. Derfor skal vi have et veludbygget sikkerhedsnet, der fanger

Læs mere

VMK bladet. Vallensbæk Modelskibs Klub April

VMK bladet. Vallensbæk Modelskibs Klub April Nr. 1 VMK bladet Vallensbæk Modelskibs Klub April 2010 22.årgang www.vallensbaekmodelskibsklub.dk Formand Thomas Reichert Pilehavevænge 8 2625 Vallensbæk Tele: 43 62 51 43 Arbejde: 44 87 82 92 mobil 40806444

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

Nye regler for folkepensionister

Nye regler for folkepensionister Nye regler for folkepensionister Den 1. juli 2008 trådte der to nye regler i kraft, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Ændringerne er blevet vedtaget som en del af den såkaldte

Læs mere

Bestyrelsens beretning til Club Danois generalforsamling 2011

Bestyrelsens beretning til Club Danois generalforsamling 2011 Bestyrelsens beretning til Club Danois generalforsamling 2011 Vi har nu lagt 2010 bag os og er godt i gang med 2011. De af jer der var på juleferie i Danmark har frosset og fået skovlet meget sne og nogle

Læs mere

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde 16. november ANALYSE Af Jens Troldborg & Sune Holm Pedersen Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde Aldrig før har Europas virksomheder haft så svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft

Læs mere

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG MEDLEMSFORDELE INFORMATION OM DIT FAG HK-KURSER, DER STYRKER DINE KOMPETENCER JURIDISK HJÆLP, HVIS DU FÅR BRUG FOR DET LØN FORSIKRING FOR 50 KRONER OM MÅNEDEN INDFLYDELSE

Læs mere

VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB

VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB 2015 SPONSOR & MARKEDSFØRINGSKATALOG 1 BESTYRELSE OG DAGLIG LEDELSE Klubbens bestyrelse består i henhold l klubbens vedtægter af 7 medlemmer. For 2015 består bestyrelsen

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget.

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Lige før sommerferien kunne vi læse, at det amerikanske Trendmagasin Monocle igen havde kåret København til verdens bedste. Intet år

Læs mere

VMK bladet. Vallensbæk Modelskibs Klub November 2012. www.vallensbaekmodelskibsklub.dk

VMK bladet. Vallensbæk Modelskibs Klub November 2012. www.vallensbaekmodelskibsklub.dk VMK bladet Vallensbæk Modelskibs Klub November 2012 Nr. 3 24.årgang www.vallensbaekmodelskibsklub.dk Formand Thomas Reichert Pilehavevænge 8 2625 Vallensbæk Tele: 43 62 51 43 Arbejde: 44 87 82 92 mobil

Læs mere

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Der blev som bekendt ved OK08 afsat 0,8 % til lokal lønforhandling både i 2009 og 2010. Midlerne er afsat til Sundhedskartellets basisgrupper (ikke ledere),

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes 3/2018 Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG Fællesskabet skal genskabes Peders leder Tilbagetrækning Noget for noget Arbejdergiverne siger, at de

Læs mere

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag På et møde i Statsministeriet den 28. september 2011 fik Henrik Sass Larsen af Statsministeriets og Justitsministeriets departementschefer

Læs mere

Akwamus Venner. Foreningsmeddelelse januar Kære alle. Så starter et nyt år for vores forening. Nye medlemmer.

Akwamus Venner. Foreningsmeddelelse januar Kære alle. Så starter et nyt år for vores forening. Nye medlemmer. Foreningsmeddelelse januar 2018. Kære alle. Så starter et nyt år for vores forening. Nye medlemmer. I december 2017 blev foreningen kontaktet af Hans Kjær fra Rudkøbing. Han havde været inde og se på vores

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Finanskrisen kløver Danmark i to

Finanskrisen kløver Danmark i to Finanskrisen kløver Danmark i to Finanskrisen påvirker danskerne vidt forskelligt. Mens nogle er hårdt ramt via tab af job og formue, har et flertal slet ikke mærket den økonomisk. Det viser undersøgelse

Læs mere

Velkommen som senior. DSR, Kreds Midtjylland

Velkommen som senior. DSR, Kreds Midtjylland Velkommen som senior DSR, Kreds Midtjylland Velkommen l seniorak viteter i DSR, Kreds Midtjylland Hvis du forbliver medlem af Dansk Sygeplejeråd, som ak vt eller passivt medlem, e er du er gået på e erløn

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING

REFERAT GENERALFORSAMLING REFERAT GENERALFORSAMLING 05-03-2008 1) Valg af dirigent 2) Beretning om foreningens virke i det forløbne år 3) Aflæggelse af regnskab 4) Meddelelse af bemyndigelse i h. t. 23 5) Eventuelle forslag 6)

Læs mere

Nye prognoser giver ro om pensionen

Nye prognoser giver ro om pensionen Nye prognoser giver ro om pensionen Ældre og yngre kan tage det helt roligt midterfeltet skal overveje at justere indbetalingerne Pensionsbranchen har besluttet at revidere de fælles antagelser bag beregningen

Læs mere

Skatteudvalget L 125 - Bilag 78 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. april 2009. Betænkning. over

Skatteudvalget L 125 - Bilag 78 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. april 2009. Betænkning. over Skatteudvalget L 125 - Bilag 78 Offentligt Til lovforslag nr. L 125 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. april 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om bemyndigelse

Læs mere

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed?

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Copenhagen Profit School / Symbion Science Park / Fruebjergvej 3 / 2100 København Ø / www.cps.cool Man træner ledere og medarbejdere i

Læs mere

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Årsberetning for Aulum Fritidscenter 2005 Indledning Jeg afsluttede sidste års beretning med at fortælle lidt om, hvad den nærmeste fremtid ville byde på, og helt

Læs mere

VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB

VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB VELKOMMEN TIL FREDERIKSSUND GOLFKLUB 2016 SPONSOR & MARKEDSFØRINGSKATALOG 1 BESTYRELSE OG DAGLIG LEDELSE Klubbens bestyrelse består i henhold l klubbens vedtægter af 7 medlemmer. For 2015 består bestyrelsen

Læs mere

DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND

DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND I hjertet af Jyderup ligger den historiske bygning på Skarridsøgade 37, placeret centralt midt i byen ved Jyderup Sta onen. I dag er huset beny et af biblioteket

Læs mere

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser?

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser? De spanske medier og arbejdsløsheden - Hvordan dækker de en af landets største kriser? Jeg ankom til Madrid den 14. november 2012 og blev mødt af demonstrationer, lyden af megafoner og graffiti malet over

Læs mere

Velkommen til session 5 Hvordan bliver man jobparat fra start?

Velkommen til session 5 Hvordan bliver man jobparat fra start? Velkommen til session 5 Hvordan bliver man jobparat fra start? Projektchef Anne Friis Johansen, Cabi Leder af integrationsafdelingen Søren Møller Madsen, Favrskov Kommune Ordstyrer: Kontorchef Henrik Thomassen,

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere