1 Økonomi. 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk. Juli 2012 Kære medarbejder. I dette nummer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Økonomi. 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk. Juli 2012 Kære medarbejder. I dette nummer"

Transkript

1 I dette nummer 1 Økonomi 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk Afdeling. 3 Forskning. 4 Hæmodialysepatienter har nu mulighed for at dyrke motion under dialysebehandlingen. 5 Samarbejde mellem Medicinsk og Neurologisk Afdeling. 6 Temadag om sekretærens fremtid i DNV. 7 Mailadresse til alle medarbejdere. 8 EPJ-nyt. 9 Adgang til RM s gæstenet for medarbejdere. 10 Ledernyt. Juli 2012 Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 2 i 2012 med nyt fra vores afdeling. 1 Økonomi I forbindelse med omstillingsprocessen i 2011 bl.a. med lukning af sengene i Medicinsk Afdeling i Ringkøbing var der et betydeligt sparekrav for Medicinsk Afdeling. Da en del af sparekravet blev udmøntet ved en reduktion i medarbejderstaben med opsigelsesvarsel og udbetaling af feriepenge, nåede afdelingen ikke at indhente besparelsen fuldt ud i 2011 og fik derfor overført en del af underskuddet til Der er imidlertid indgået en aftale med Hospitalsledelsen om, at der ved en øget aktivitet i Medicinsk Afdeling med en DRG-indtjening, der mindst er 5 mio. kr. over afdelingens baseline, vil kunne opnås en reduktion i det underskud, som skal hentes hjem i Der er derfor særligt fokus på DRG i Afdelingsledelsen og blandt afdelingens DRG-ressourcepersoner. Dette for at sikre korrekt kodning hos alle behandlede patienter samt anvendelse af tillægskoder i alle tilfælde, hvor det er relevant. Der er desuden fokus på afdelingens vikarforbrug, idet en reduktion heri stort set alene vil kunne indhente resten af det overførte underskud. Hertil kommer naturligvis, at driften skal være tilpasset de ressourcer, som Medicinsk Afdeling har til rådighed efter omstillingsprocessen, og foreløbig efter de første 5 måneder af 2012 er der god balance. Dette på trods af en ganske betydelig patienttilgang til afdelingen både i ambulant regi og til sengeafsnit. Fra Afdelingsledelsens side skal der lyde stor ros til hele personalet for indsatsen både med de mange patienter samtidig med et reduceret budget. 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk Afdeling Medicinsk Afdeling har i BUA 2012 (budget- og udviklingsaftalen) valgt at have et særligt fokus på at nedbringe ventetiden til undersøgelse i afdelingen, overbelægningsproblemerne og tilpasning til det nye hospital i Gødstrup.

2 SIDE 2 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE Ventetiden er for en del af de medicinske grenspecialer overordentligt lang. Inden for kardiologien er der således ventetider på over 2 år til en førstegangskontakt til ekkokardiografi. Inden for gastroenterologien er ventetiden til en førstegangskontakt ligeledes lang, nemlig over 1 år. Der er stort fokus på ventetidsproblematikken i Hospitalsledelsen og selvfølgelig også i Region Midtjylland, hvor man følger udviklingen nøje. På det kardiologiske område er der ydet et driftstilskud fra regionen, hvilket har muliggjort ansættelse af yderligere en ekkosygeplejerske, opnormering af sekretærtimer samt ansættelse af ekstra afdelingslæge og overlæge inden for specialet. Der er oprettet en arytmi-/tromboseklinik, som skal medvirke til at nedbringe ventetiden til bl.a. udredning og behandling af hjertearytmier, herunder atrieflimren. Også hjertepakkeambulatoriet vil blive opgraderet. Den nyoprettede akutte hjerteklinik kan også få indflydelse på ventetiden og kan samtidig medvirke til at nedsætte belastningen på sengekapaciteten i Hjertemedicinsk Sengeafsnit. Med hensyn til det medicinske område arbejdes der kontinuerligt på at synliggøre vores kapacitetsproblemer for bl.a. Hospitalsledelsen både hvad angår sengemassen og den ambulante funktion. I samarbejde med overlæge Niels Thorsgaard, overlæge Jens Juel Christiansen, afdelingssygeplejerske Bente Vig og ledende lægesekretær Tina Holmgaard har Afdelingsledelsen udarbejdet en beskrivelse af en diagnostisk enhed i Medicinsk Afdeling. I denne enhed vil patienter, som er mistænkt for cancersygdom men med uspecifikke symptomer, kunne udredes hurtigt og effektivt. Der er søgt om ressourcer hertil inden for både læge-, sygeplejerske- og lægesekretærområdet. Endvidere er det samtidig nødvendigt, at der sker en opgradering af det gastroenterologiske område, ligesom Afdelingsledelsen også vil arbejde på at få yderligere opnormering i speciallægestaben inden for særligt trængte områder. Der kan for både kardiologi og intern medicin, specielt gastroenterologi, blive tale om meraktivitetsaftaler for at fjerne puklen. 3 Forskning I Hospitalsenheden Vest er der nedsat et forskningsudvalg, hvor der fra Medicinsk Afdeling deltager kardiolog Ole May samt professor Erling Bjerregaard Pedersen. Herudover har en af hoveduddannelseslægerne inden for kardiologi Ashkan Eftekhari også fået en plads.

3 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 3 Forskningsudvalget skal hjælpe Hospitalsledelsen med at udvælge projekter til forskningsstøtte, når der uddeles forskningsmidler. Desuden skal udvalget medvirke til, at der kommer øget fokus på forskning og dermed også udvikling i Hospitalsenheden Vest. I Medicinsk Afdeling vil der også fremover være fokus på forskning og udvikling. Det er Afdelingsledelsens synspunkt, at forsknings- og udviklingsaktiviteter har stor rekrutteringsmæssig betydning og kan medvirke til at øge engagement og arbejdsglæde samt kvalitet i patientbehandlingen. Der vil blive sat initiativer i gang i afdelingen til at få synliggjort de forskningsaktiviteter, som foregår inden for grenspecialerne, og få disse aktiviteter formidlet til afdelingens hjemmeside. Sidstnævnte vil afdelingen få eksperthjælp til umiddelbart efter sommerferien, hvor der tilknyttes en eller flere akademikere til opgaven med at opgradere hjemmesiden for hospitalets forskellige afdelinger. 4 Hæmodialysepatienter har nu mulighed for at dyrke motion under dialysebehandlingen Motion er gavnligt for alle, da fysisk aktivitet kan medføre bl.a. bedre kondition, øget fysisk formåen, forebyggelse af livsstilssygdomme, afhjælpe træthed og ikke mindst forbedre livskvaliteten. Alt dette vil i høj grad også kunne være til glæde for hæmodialysepatienter, hvor mange har en hverdag, der er præget af deres kroniske sygdom. Der har derfor igennem længere tid været et ønske fra personalets side om at kunne tilbyde vores patienter mulighed for at dyrke motion under dialysebehandlingen. Dette blev i slutningen af 2011 muligt, da Dialyseafsnittet fik fire sengecykler af Nyreforeningen. Cyklerne bliver flittigt brugt, og afsnittet har derfor fået endnu en cykel. Fire patienter har haft til formål at Cykle til Paris en tur på ca km. De startede turen i oktober 2011 og kom i mål i januar 2012, hvor sejren blev fejret med kransekage og champagne, og der var medaljer til deltagerne. Nu er holdet på vej videre mod Malaga, hvor de vil ned at nyde varmen. Turen til Paris er også blevet gennemført af en enkelt person, og han er også allerede godt på vej videre mod Malaga. Flere patienter har givet udtryk for, at det er godt at bruge noget af tiden i dialyse på at dyrke motion, da det ikke er let at have overskud til det derhjemme. De synes, det er rart at kunne gøre noget godt for sig selv, når man nu alligevel skal ligge i sengen i fire timer 3-4 gange om ugen i forbindelse med hæmodialyse. Andre udtrykker, at det giver en større fællesskabsfølelse, hvor man kan tale om andet end dialyse og nyresygdom.

4 SIDE 4 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE Det har været en positiv oplevelse for både patienter og personale, at der nu er mulighed for at cykle under dialysebehandlingen, og den positive stemning i afsnittet er generelt øget. 5 Samarbejde mellem Medicinsk og Neurologisk Afdeling Omlægningen inden for det neurologiske område pr betyder, at patienter med apopleksi visiteres til akut apopleksienhed i enten Århus eller Holstebro. Samtidig med visitationsomlægningen er der sket en reduktion af antallet af stationære neurologiske senge med henblik på flere direkte udskrivelser via apopleksiteam (apoteam) i Holstebro og Viborg. De øvrige muligheder for udskrivning fra Neurologisk Afdeling, Holstebro er: 1. Udskrivning med eller uden genoptræningsplan (GOP) afhængig af skade ved udskrivelse. 2. Direkte overflytning til neurorehabiliteringsenhed i Region Midtjylland. 3. Overflytning til apo-senge i Viborg. 4. Overflytning til anden afdeling og herunder f.eks. også til Medicinsk Afdeling. Patienter med apopleksi, som er udskrevet direkte, kan efterfølgende via egen læge henvises til: 5. Vurderingsophold med henblik på vurdering af rehabiliteringspotentiale. De akut indlagte neurologiske patienter har således vekslende grad af neurologisk skade, men en del er karakteriseret ved at være ældre med specielt medicinsk multimorbiditet. Der afholdes derfor på hverdage 20 minutters tværfaglig konference på Neurologisk Afdeling med deltagelse af neurologiske læger, fysio- og ergoterapeuter, apoteam fra Holstebro samt to læger fra Medicinsk Afdeling, Holstebro, som er medicinsk bagvagt og læge fra Geriatrisk Team (funktionen varetages indtil videre af speciallæge i MM), med henblik på optimalt behandlings-, pleje- og rehabiliteringsniveau. Efter visitationen deltager den medicinske bagvagt i stuegang på de patienter, som er visiteret til at modtage medicinsk tilsyn alternativt fordeles tilsynene mellem de to medicinske læger. Opgaverne er hovedsageligt optimering af medicinsk behandling af samtidig kronisk sygdom, behandling af infektionstilstande og vurdering af akut opståede tilstande under den aktuelle indlæggelse. Dagligt visiteres der mellem 1-4 patienter til medicinsk tilsyn. Omfanget og varigheden af de enkelte tilsyn er vekslende.

5 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 5 Fordelen ved den nye struktur er således, at neurologiske patienter med ledsagende medicinske problemstillinger kan tilses planlagt, hvor fast kontaktlæge/personale på Neurologisk Afdeling også er til stede med henblik på fælles plan for patientforløb. Disse patienter ville tidligere være set efter akut henvisning, og der er således tale om arbejdsomlægning fra akut tilsyn til planlagt tilsyn. Trods reduceret antal stationære senge i Neurologisk Afdeling er det efter to måneder med den nuværende struktur indtrykket, at færre patienter fra Neurologisk Afdeling overflyttes til Medicinsk Afdeling, da flere kan færdigbehandles i neurologisk regi for deres medicinske sygdomme. Ved akut opståede problemer er der fortsat mulighed for akutte medicinske tilsyn som før påbegyndelse af den nuværende ordning. Det optimale er en fast tilknyttet medicinsk læge til apoteamet til varetagelse af dels de nuværende tilsyn i Neurologisk Afdeling, men i særdeleshed også til understøttelse af den udgående funktion med opfølgning i eget hjem. Der har været opslået en stilling til denne funktion med forankring i Medicinsk Afdeling, desværre uden ansøgere men der bør fremadrettet fortsat arbejdes på en sådan løsning. 6 Temadag om sekretærens fremtid i DNV Den 8. maj 2012 blev der afholdt en temadag i Aulum for alle sekretærer i Hospitalsenheden Vest med temaet Form dit fag. Temadagens første del bød på forskellige oplæg ved Ida Gøtke, overlæge Hans Jørgen Frederiksen, uddannelsespolitisk konsulent i HK Christian Nyholm og professor Henning Jørgensen. De fire oplægsholdere var enige om, at den fremadrettede funktion for sekretæren går i retning af en koordinatorfunktion i forhold til bl.a. vejledning, information, EPJ, e- dok og e-læring. Temaeftermiddagens anden del bød på workshops, hvor deltagerne kunne gå rundt til forskellige emnestationer. Der var mulighed for at deltage i diskussioner om de enkelte emner samt komme med gode ideer. Alle de gode ideer fra temadagen bliver samlet og fremsendt til de ledende lægesekretærer og TR-gruppen, som sammen skal aftale, hvordan ideerne kan blive til virkelighed.

6 SIDE 6 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE 7 Mailadresse til alle medarbejdere Afdelingsledelsen har besluttet, at alle medarbejdere i Medicinsk Afdeling skal have en mailadresse. Det er specielt inden for plejepersonalegruppen, at ikke alle hidtil har haft adgang til mailsystemet, men det vil der blive rådet bod på fremadrettet. Bestilling af mailadresser sker via de enkelte afdelingssygeplejersker. Afdelingsledelsen fremhæver, at den enkelte medarbejder selv har ansvaret for løbende at tjekke og besvare mails, og der er naturligvis truffet en ledelsesmæssig beslutning om, at dette kan foregå i arbejdstiden. 8 EPJ-nyt Man har i den regionale styregruppe for Sundheds-IT besluttet, at der skal lægges vægt på konsolidering af MidtEPJ frem for udvikling i den næstkommende tid. Man begrænser udrulning af nye funktionaliteter, så tiden kan bruges på at sikre, at det, der er i drift, virker samt en bedre generel performance og stabilitet af EPJ. Når der er kommet mere stabilitet teknisk og organisatorisk, kan der sættes yderligere ressourcer ind på udvikling af funktionalitet. Der foregår dog stadig lidt nyt og opdateringer. Status er: MADS: Det skyldes printeropsætningsproblemer, at vi endnu ikke er i gang. Der er ikke noget tidspunkt for ibrugtagning. FMK: Det er en lovbefæstet opgave at opdatere Fælles MedicinKort. Scanning: Der arbejdes på at finde en løsning i nær fremtid, så det blå chartek kan udfases. Patientlister: Mange er i gang med at tage patientlister i anvendelse. Min opgave: Er taget i brug. Kræver, at man er opmærksom på at tjekke, om der ligger opgaver læger og sekretærer 3 gange i hver vagt. Plejepersonalet 1 gang i hver vagt. RM9+10: Nye, større opdateringer var planlagt til juni (RM9) og oktober (RM10). Man valgte at dele RM9 op i to vi fik således nogle få forbedringer og rettelser ultimo juni, og i september vil sidste del af RM9 blive leveret (bl.a. håndtering af tilsyn). RM10 er udsat til januar/februar 2013 på nuværende tidspunkt ved vi, at den vil indeholde integration til digitalt dikteringssystem. Desuden er det helt store fokus generelt lagt på svartider, som man ihærdigt arbejder på at forbedre.

7 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 7 9 Adgang til Region Midtjyllands gæstenet for medarbejdere Det kan nu lade sig gøre at få adgang til regionens gæstenet. Derved kan man få vederlagsfri adgang til internettet i en afgrænset tidsperiode via egen Ipad, Iphone m.m. Regionens IT-afdeling kan ikke give garanti for dækning eller afbrudt forbindelse. Der gives ingen support til opsætning, og man skal selv sørge for sikkerhed med firewall o.a. Adgangen skal oprettes til medarbejderen personligt. Dette gøres ved at kontakte Britta Mørk (tlf ) eller Ilse Lauridsen (tlf ). 10 Ledernyt Nyansættelser: Rajesh Mohey (infektionsmedicin) er fastansat pr Lone Lemming (kardiologi) er ansat pr Anna Kulik (nefrologi) er fastansat pr Lene Helleskov Madsen (kardiologi) er ansat pr Gunvor Iversen (lungemedicin) er ansat pr Pia Dalgaard er ansat som afdelingssygeplejerske i Dialyseafsnittet pr Fratrædelser: Overlæge Hans Vejby-Christensen er gået på pension pr Temadag for gruppen af funktionsledere, fastansatte speciallæger og staben: Der er planlagt temadag den fra kl Afdelingsledelsen holder sommerferie: Bodil Overgaard: uge 29, 30 og 31. Steen Husted: uge 30, 31 og 32. Afdelingsledelsen ønsker alle medarbejdere en god sommerferie med masser af sol, afslapning og feriehygge.

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium Februar 2012 I dette nummer 1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit MM 2 Åbning af KOL-ambulatorium 3 I Patientens Fodspor 4 Tracer i Medicinsk Sengeafsnit og Sengeafsnit M2 5 EPJ-nyt 6 Anonyme henvendelser

Læs mere

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 4 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Implementering af oversigtstavler - Hjertemedicinsk Sengeafsnit - Kardiologien,

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 14.00-15.30 STED: Medicinsk konferencerum, Medicinsk lægegang, Regionshospitalet Holstebro ORDSTYRER: Randi Bligaard (RB) REFERENT: Ilse

Læs mere

Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks København C. Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA)

Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks København C. Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA) Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks 1228 900 København C Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA) Baggrund Oktober 2012 har Arbejdstilsynet besøgt Hjertemedicinsk

Læs mere

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen.

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 31. januar 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Lissi Bertelsen, Ida Bjerrum, Inge Christensen, Annette Dam, Tina Holmgaard,

Læs mere

R E F E R A T. Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning.

R E F E R A T. Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning. R E F E R A T Emne: Ordinært -møde. Tid: Torsdag den 6. september 2018, kl. 13.00 15.30. Sted: Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning. Til stede: Maja Grønbæk Andersen, Anne-Merete Andreasen,

Læs mere

R E F E R A T. Kristian Qvist Hansen, Anette Maabjerg.

R E F E R A T. Kristian Qvist Hansen, Anette Maabjerg. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 21. juni 2016, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Christina Frølich (suppleant), Henny Færge, Astrid Hindhede,

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR Onsdag den 1. november 2006 Kl. 15.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H3 Møde nr. 6 Medlemmer: Jørgen Christensen

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002299 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Svendborg Hospital Besøgsdato 15-09-2015 Temaer

Læs mere

R E F E R A T. Ad 3 Drøftelse af Spar 1519. Udleveret bilag: Spareplan 2015-2019. Dias ved offentliggørelsen den 23. juni 2015 (AL+HMU)

R E F E R A T. Ad 3 Drøftelse af Spar 1519. Udleveret bilag: Spareplan 2015-2019. Dias ved offentliggørelsen den 23. juni 2015 (AL+HMU) R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Mandag den 29. juni 2015, kl. 13.30 15.00. Sted: Udvalgsværelse 2, Herning. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard, Steen Husted, Dorte Kristiansen,

Læs mere

December I dette nummer

December I dette nummer December 2013 I dette nummer 1 Økonomi. 2 Overbelægning/udfordringer. 3 Status på handleplaner til Arbejdstilsynet. 4 Diagnostisk Enhed. 5 Trombose- og arytmiklinik (TAK) 6 Nyt fra KIT-ansvarlige. 7 Nyt

Læs mere

Godkendt. udmelding omkring bevarelse af 15 senge i RRI og kravet om besparelser.

Godkendt. udmelding omkring bevarelse af 15 senge i RRI og kravet om besparelser. Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Afdelingsledelsesmøde: 29.06.10, kl. 10-12, Holstebro samt 01.07.10, kl. 11.30-12.30, Herning Afdelingsledelsen Dato 16. august 2010 Pia Ladefoged Deltagere: Bodil

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 1 Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Stillingens art, organisatoriske indplacering, kompetence og ansvar

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu.

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Onsdag den 16. maj 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Tina Holmgaard, Steen Husted, Betina

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Til Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning 6. marts 2007 Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Nedenstående høringssvar er udformet af: Dansk Cardiologisk Selskab

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Referat af møde i LMU Onsdag d , kl Medicinsk konferencerum, Holstebro

Referat af møde i LMU Onsdag d , kl Medicinsk konferencerum, Holstebro Referat af møde i LMU Onsdag d. 14.12.11, kl. 13.00-15.30 Medicinsk konferencerum, Holstebro Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling LMU Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 7843 6375 medicinsk.afdeling@vest.rm.dk

Læs mere

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland.

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Lemvig Kommune og formand for Sygeplejeetisk Råd

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Program Diagnostisk Center, HE Midt hvad er det? Hvorfor er det svært at måle

Læs mere

Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland

Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland Regionshuset Viborg NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 87 82 44 33 www.regionmidtjylland.dk Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland Med

Læs mere

Akut Kardiologi Hvordan?

Akut Kardiologi Hvordan? Akut Kardiologi Hvordan? Klinikermøde 13. december 2016 www.regionmidtjylland.dk Vision for de akutte patientforløb Rette hjælp på rette tidspunkt en fælles opgave! De akut syge patienter får den rette

Læs mere

Specialevejledning for intern medicin: geriatri

Specialevejledning for intern medicin: geriatri j.nr. 7-203-01-90/21 Specialevejledning for intern medicin: geriatri Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Tlf. 72 22 74 00 Fax 72 22 74 19 E-post info@sst.dk Specialebeskrivelse Intern

Læs mere

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015 Hospitalsenhed Vest Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Hospitalsledelse Ida Götke, sygeplejefaglig direktør Jens Friis Bak, lægefaglig direktør Akutafdelingen Mette Norup

Læs mere

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m.

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m. Dato: 17. maj 2016 Brevid: 2963538 Opfølgning på Økonomi- og handlingsplan 2016-2018 I Økonomi og handlingsplanen indgår en række budgetinitiativer, der blev fastlagt i forbindelse med budgetlægningen

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Rapport Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Side 1/5 Baggrund Akutafdelingen har

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m.

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m. Dato: 5. august 2016 Brevid: 3017538 Opfølgning på Økonomi - og handlingsplanen 2016-2018 I Økonomi og handlingsplanen indgår en række budgetinitiativer, der blev fastlagt i forbindelse med budgetlægningen

Læs mere

Viborg den 25. april 2010

Viborg den 25. april 2010 Viborg den 25. april 2010 Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup: - Audit på standard 3 og standard 4 i Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009 2011. Regionshospitalet

Læs mere

NYHEDSBREV. Fra Hospitalsledelsen Vest. Uge

NYHEDSBREV. Fra Hospitalsledelsen Vest. Uge Uge 14-2018 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Lægepraksis og hospital løfter sammen Det Fælles Medicinkort Dialyseafsnittet fik aha-oplevelse i Gødstrup POP: Ny funktionalitet hjælper med fremadrettet

Læs mere

DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM.

DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM. DET GODE PATIENT FORLØB TILBAGE TIL HVERDAGEN MED DET UDKØRENDE APOPLEKSITEAM. BAGGRUND Hjerne-nervesygdomme senge flyttede i efteråret 2016 til Kolding Sygehus. I den forbindelse fik vi tilført midler

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen.

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen. R E F E R A T Emne: -møde (APV). Tid: Mandag den 5. november 2012, kl. 13.00 16.00. Sted: Det lille konferencelokale, RHE. Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Steen Husted, Anette Maabjerg,

Læs mere

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med.

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Mandag den 24. oktober 2016, kl. 12.30 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard,

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref) Per Østergaard Jensen, Karen Vilsgaard, Ole

Læs mere

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler

Læs mere

Geriatri Det brede intern medicinske speciale

Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatriske teams Fald-og synkopeudredning Orto-geriatri Osteoporose Polyfarmaci Demens Urinkontinens Apopleksi Udfordringer for geriatrien I de seneste år

Læs mere

R E F E R A T. Steen Husted, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen, Susanne Mejlhede, Danson Muttuvelu.

R E F E R A T. Steen Husted, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen, Susanne Mejlhede, Danson Muttuvelu. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 28. august 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Inge Christensen, Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Tina Holmgaard

Læs mere

Referat af møde i LMU Tirsdag d , kl Lille konferencerum, Herning. Ordstyrer: Lisbeth Poulsen. Deltagere

Referat af møde i LMU Tirsdag d , kl Lille konferencerum, Herning. Ordstyrer: Lisbeth Poulsen. Deltagere Referat af møde i LMU Tirsdag d. 20.09.11, kl. 13.00-15.30 Lille konferencerum, Herning Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling LMU Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 7843 6375 medicinsk.afdeling@vest.rm.dk Lægaardvej

Læs mere

Referat. Møde i MED-Nykøbing F. Sygehus Tirsdag d. 11. august 2015 Solsikken. Deltagere:

Referat. Møde i MED-Nykøbing F. Sygehus Tirsdag d. 11. august 2015 Solsikken. Deltagere: Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Sygehusdirektør Arne Cyron (formand), vicedirektør Lisbeth Lumby Rasmussen, ledende overlæge Benedicte V. Wilson (afbud), ledende chefjordemoder Karina Jensen (afbud),

Læs mere

Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling

Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling Opgavevaretagelse af Klinisk IT-kontor Medicinsk Afdeling tilknyttes Klinisk IT konsulent, sygeplejerske Dorthe Pilgaard fra det centrale KIT-kontor, som skal

Læs mere

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital.

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital Januar 2012 MidtEPJ Rul 4 WANTED Årsafslutning Uddata og forskning Ledelsesinfo Sygehussystemet og PDOK Ny funktionalitet: RM8 Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002250 Afdelingsnavn Lungemedicinsk afdeling J Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter NOTAT Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter På baggrund af samlingen af Kardiologisk Afdeling på SUH Roskilde har Hjerteforeningen rejst 12 kritikpunkter af flytningen, som SUH forholder sig til

Læs mere

MEDICINSK AFDELING BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest

MEDICINSK AFDELING BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest 2016-2017 I Hospitalsenheden Vest har vi i regi af afdelingslederkredsen og HMU udpeget 3 hovedindsatsområder for 2016-2017. Hovedindsatserne

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002325 Afdelingsnavn Fælles AkutModtagelse (FAM) Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Dagsorden til driftsrådsmøde for akutområdet

Dagsorden til driftsrådsmøde for akutområdet Dagsorden til driftsrådsmøde for akutområdet Deltagere: Jens Friis Bak, Karen Vilsgaard, Tommy Andersson, Marianne Knudsen, Hans- Jørgen Frederiksen, Bodil Overgaard, Michael L. Rasmussen, Hanne-Birgit

Læs mere

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 5 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Læs mere

Et forbedringsprojekt

Et forbedringsprojekt Et forbedringsprojekt Hvordan og hvad har vi gjort for at forbedre arbejdsgangene på Lungemedicinsk afdeling B6, for at udskrive flest mulige patienter inden kl. 12.00. 1 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

R E F E R A T. Mads Jønsson Andersen, Janni Dons, Hanne Berg Fog, Renata Kosierkiewicz, Mona Bank Olesen, Lisbeth Poulsen.

R E F E R A T. Mads Jønsson Andersen, Janni Dons, Hanne Berg Fog, Renata Kosierkiewicz, Mona Bank Olesen, Lisbeth Poulsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Torsdag den 29. august 2013, kl. 13.00 15.30. Sted: Det lille konferencerum, Herning. Til stede: Bjørn Andresen, Inge Christensen, Mette Cramer, Annette Dam, Henny Færge,

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup

Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsledelsen har drøftet hvilke principper, der skal danne grundlag for den fremtidige organisering og ledelsesstruktur på

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002344 Afdelingsnavn Geriatrisk Afdeling Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 26-03-2015

Læs mere

Finansieringsmuligheder

Finansieringsmuligheder Besparelser Lighed i sundhed er for os ikke blot et spørgsmål lom, at der skal være lighed socialt og geografisk. Det handler også om, at psykiatrien skal ligestilles med somatikken. SF mener, at vi skal

Læs mere

Center of Excellence Silkeborg

Center of Excellence Silkeborg Center of Excellence Silkeborg Fremtidens Diagnostik Diagnostisk Center i Silkeborg Ulrich Fredberg Lancet Neurol. 2009 Mar;8(3):235-43. Effect of urgent treatment of transient ischaemic attack and minor

Læs mere

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 30. september Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 30. september Udvalgte kvalitetsmål Indholdsfortegnelse 1. Afrapportering på udvalgte kvalitetsmål... 3 1.1

Læs mere

Specialeansøgning. Region Midtjylland Vedr. speciale: IM: Infektionsmedicin. Dato: 27. maj 2009

Specialeansøgning. Region Midtjylland Vedr. speciale: IM: Infektionsmedicin. Dato: 27. maj 2009 Specialeansøgning Region Midtjylland Vedr. speciale: IM: Infektionsmedicin Dato: 27. maj 2009 Specialeansøgning for Region Midtjylland vedr. IM: Infektionsmedicin 1 1 Generelle overvejelser i forhold til

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Hvordan har opfølgning på kritisk antibiotika været organiseret i RN? Ledelsesmæssig forankring og organisering Fremadrettet opfølgning på data i den

Hvordan har opfølgning på kritisk antibiotika været organiseret i RN? Ledelsesmæssig forankring og organisering Fremadrettet opfølgning på data i den FASTHOLDELSE AF LKT ANTIBIOTIKA I REGION NORDJYLLAND FOKUS PÅ LKT ANTIBIOTIKA FREMADRETTET Hvordan har opfølgning på kritisk antibiotika været organiseret i RN? Ledelsesmæssig forankring og organisering

Læs mere

Lægelig visitation. biografi: thomas gjørups adresse:

Lægelig visitation. biografi: thomas gjørups adresse: Thomas Gjørup & Jan Værnet DEN GODE AFDELING 985 Lægelig visitation Tættere samarbejde imellem praktiserende læger og hospital om akutte medicinske patienter I Medicinsk Center, H:S Amager Hospital, er

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi !!" # $ # %&$ Jf. Hospitalsplan for Region Midtjylland vil der være reumatologisk speciallægedækning på samtlige hospitaler med fælles akutmodtagelse, enten i form af en egentlig afdeling/funktion eller

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000974 Afdelingsnavn Medicinsk overafdeling Hospitalsnavn Hospitalsenheden Horsens Besøgsdato 20-09-2016 Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig

Læs mere

Temaer for mit oplæg:

Temaer for mit oplæg: Indsatser for den ældre medicinske patient Formand for Sundhedskoordinationsudvalget og regionsrådsmedlem Anders Kühnau www.regionmidtjylland.dk Temaer for mit oplæg: Hvad kendetegner sundhedsvæsenet i

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002569 Afdelingsnavn Kardiologisk Afdeling Hospitalsnavn Sjællands Universitets Hospital, Roskilde

Læs mere

Sikkertflow gruppen Køge Sygehus Brainstorm v. Marts 2014, Sikkert Patientflow: Læringsseminar 1 - Den 12. -13. marts, 2014

Sikkertflow gruppen Køge Sygehus Brainstorm v. Marts 2014, Sikkert Patientflow: Læringsseminar 1 - Den 12. -13. marts, 2014 Sikkertflow gruppen Køge Sygehus Brainstorm v. Marts 2014, Sikkert Patientflow: Læringsseminar 1 - Den 12. -13. marts, 2014 Flow Sikkert Forberedelse teamet - Køge Sygehus styregruppen: projektgruppen:

Læs mere

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Herlev og Gentofte Hospital Akutmodtagelsen Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Temadag FSOS 2018 Ledende oversygeplejerske Susanne juul Susanne Juul 1 Herlev og Gentofte Hospital

Læs mere

Informationspjece om Maksimal Medicinsk Uræmibehandling (MMU) Regionshospitalet Holstebro Nyremedicinsk Dagafsnit Sengeafsnit M3

Informationspjece om Maksimal Medicinsk Uræmibehandling (MMU) Regionshospitalet Holstebro Nyremedicinsk Dagafsnit Sengeafsnit M3 Informationspjece om Maksimal Medicinsk Uræmibehandling (MMU) Regionshospitalet Holstebro Nyremedicinsk Dagafsnit Sengeafsnit M3 Til dig der overvejer lindrende medicinsk behandling fremfor dialyse. Denne

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

BUA2010 for Ernæringsenheden

BUA2010 for Ernæringsenheden BUA2010 for Ernæringsenheden FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet Ensretning af Ernæringspjecer i Hospitalsenheden Vest. Èn fælles ernæringspjece implementeret på relevante

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 12. juni 2017 Diskretion Optimalt udskrivningstidspunkt DNV Patientens hospital www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida til 20. møde Tilbageblik på hvad vi har udrettet, hvilken

Læs mere

Udredning af det kardiologiske område. Arbejdsgruppen vedr. kardiologi

Udredning af det kardiologiske område. Arbejdsgruppen vedr. kardiologi Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Afdelingsledelsen Lægårdsvej 12 7500 Holstebro www.regionmidtjylland.dk Udredning af det kardiologiske område Arbejdsgruppen vedr. kardiologi Afdelingsledelsen

Læs mere

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering KIT-nyt Særudgave om det Fælles Medicinkort På tærsklen til det Fælles Medicinkort Resten af 2011 kommer til at stå i det Fælles Medicinkorts tegn i Hospitalsenheden Vest: I løbet af november og december

Læs mere

Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer

Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer December 2011 I dette nummer 1 Status på økonomi og aktivitet 1 Ledernyt 2 Nyt fra Kvalitetsområdet 4 Projekt PATIENTINDDRAGELSE 4 Tidsskrifter i papirudgave forsvinder 5 TULE 5 Nyt fra LMU 6 Glædelig

Læs mere

Hjertemedicinsk Afdeling

Hjertemedicinsk Afdeling Hjertemedicinsk Afdeling Mission - Vision 2015 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertemedicinsk Afdeling 2015 Vi vil med vores dreamteam og patienten i centrum være kendt for, til enhver

Læs mere

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Thomas Gjørup Klinikchef, Steno Diabetes Center Formand for Dansk Selskab for Intern Medicin Overlægeforeningens Årsmøde Frede-ricia

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K Psykiatri og Social Administrationen Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade 6 1057 København K Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde Sygehus, Holbæk Sygehus og Kalundborg Sygehus.

Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde Sygehus, Holbæk Sygehus og Kalundborg Sygehus. 1 1) Medicinsk Afdeling Region Sjælland har et befolkningsunderlag på 806.000 borgere, der betjenes af 2 somatiske sygehusenheder: Sygehus Nord og Sygehus Syd. Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere