December I dette nummer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "December I dette nummer"

Transkript

1 December 2013 I dette nummer 1 Økonomi. 2 Overbelægning/udfordringer. 3 Status på handleplaner til Arbejdstilsynet. 4 Diagnostisk Enhed. 5 Trombose- og arytmiklinik (TAK) 6 Nyt fra KIT-ansvarlige. 7 Nyt fra kvalitetskoordinatoren. 8 Vores vej mod DNV Gødstrup. 9 Ansættelse af nye overlæger. 10 De gode historier. Kære medarbejder Nyhedssprøjten har haft trange kår i 2013, men som Gertrud Sand fra The Julekalender ville ha udtrykt det: vi må da håbe, det blywer bedre i morgen. Her får I en dosis nyheder på falderebet af Økonomi Baseret på en opgørelse over ressourceforbrug fra januar til begyndelsen af november 2013 anslås det, at der vil være et mindre overforbrug i Medicinsk Afdeling på ca. 4,5 mill. kr. ved udgangen af året. Set i lyset af afdelingens meget høje aktivitet på både det stationære og ambulante område (med en DRG-værdi svarende til et overskud på ca. 40 mill. kr.), er det et meget flot resultat for året. Afdelingsledelsen håber på ved en drøftelse med Hospitalsledelsen at kunne få en budgetramme for 2014, som sikrer, at der er økonomi til den meget høje aktivitet. Afdelingen er midlertidigt tilført ressourcer til 8 ekstra senge for at kunne varetage diagnostik og behandling af de mange patienter, som er i overbelægning. 2 Overbelægning/udfordringer Overbelægning har givet os alle i afdelingen store udfordringer i hele 2013, og problematikken har været til stede på begge matrikler og i samtlige sengeafsnit. Det har sat personalet under et stort pres, således at afdelingen oplevede påbud fra Arbejdstilsynet om at forbedre arbejdsmiljøet. Der har igennem hele året været mødeaktivitet med deltagelse af Hospitalsledelsen i flere spor, som har haft til hensigt at reducere presset ikke blot i Medicinsk Afdeling men også i andre afdelinger, hvor overbelægning er et problem. Der er således i et samarbejde med primærsektoren skabt mulighed for at udskrive patienter til fortsat subkutan væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling. Anvendelsen af disse to muligheder stiger stille og roligt.

2 SIDE 2 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE Medicinsk Afdeling har oplevet en stor velvillighed hos hospitalets øvrige afdelinger til at overtage medicinske patienter i spidsbelastningssituationer. Behovet for at hjælpe hinanden på tværs af afdelinger drøftes dagligt ved en konference, hvor alle afdelinger er repræsenterede. Den høje aktivitet i de stationære afsnit i Medicinsk Afdeling opleves af både personale og patienter på den måde, at patientforløbene bliver kortere, og der vil ofte være behov for opfølgning efter udskrivelsen enten i ambulant regi eller i primærsektoren. Afdelingsledelsen arbejder hele tiden på at skabe alternative og måske mere effektive patientforløb ved eksempelvis henvisning til akut ambulatorium eller Diagnostisk Enhed, hvor det er muligt. Fra Afdelingsledelsen skal lyde stor ros til jer alle for den indsats, I har ydet med at skabe gode patientforløb på trods af næsten konstant overbelægning og høj ambulant aktivitet. 3 Status på handleplaner til Arbejdstilsynet Afdelingsledelsen har som det formentlig er alle bekendt fået påbud fra Arbejdstilsynet om at forebygge, at stor arbejdsmængde og tidspres forringer medarbejdernes sikkerhed og sundhed. Der blev givet påbud i Medicinsk Modtageafsnit (MM) og i Hjertemedicinsk Sengeafsnit (HSA) i forbindelse med Arbejdstilsynets besøg i afdelingen i efteråret I begyndelsen af 2013 blev der sendt tids- og handleplaner til Arbejdstilsynet, hvor der blev beskrevet tiltag i forhold til at løse arbejdsmiljøproblemerne, og her i december 2013 er der gjort status, og der er givet tilbagemelding til Arbejdstilsynet. Du kan læse om status og tilbagemelding til Arbejdstilsynet via nedenstående link til Medicinsk Afdelings hjemmeside: arbejdsmilj%c3%b8-+og+sikkerhedsorganisationen 4 Diagnostisk Enhed I løbet af 2013 er henvisningsmåden til Diagnostisk Enhed (DE) ændret. Oprindeligt var det således, at patienter med kliniske symptomer eller biokemiske variable, der kunne være forårsaget af kræftsygdom, primært blev henvist til en CT-skanning i Røntgenafdelingen, dog med den mulighed, at egen læge også kunne henvise disse patienter direkte til DE for at få en vurdering her inden en evt. CT-skanning. Proceduren er nu ændret, således at patienter med relevante symptomer eller fund henvises til DE, hvor visitationen foregår. Herved vil nogle patienter ikke primært blive henvist til en CT-skanning men evt. en anden undersøgelse, som findes mere relevant. Unødige CT-skanninger undgås i et vist omfang, ligesom patienterne skønnes at komme hurtigere igennem undersøgelsesforløbet. Denne visitationsform har været ønsket af Medicinsk Afdeling og er således blevet besluttet i forbindelse med et møde med deltagelse af primærsektoren, Hospitalsledelsen og Røntgenafdelingen.

3 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 3 Der sker i øjeblikket en omstrukturering i Medicinsk Dagafsnit i Herning, idet en gennemgang af patientklientellet i Medicinsk Dagafsnit har vist et ganske stort antal patienter, som retteligt burde være tilknyttet DE, og en række patienter, som ville kunne håndteres i et special-ambulatorium. Det kan nævnes, at DE diagnosticerer cancersygdom i et omfang, der både står i et rimeligt forhold til det forventede i Sundhedsstyrelsens rapport om disse enheders funktion og i forhold til, hvad der gør sig gældende på andre hospitaler med en diagnostisk enhed. Heraf kan konkluderes, at det er de rigtige patienter, som får udredning i DE, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest. 5 Trombose- og arytmiklinik (TAK) Der er et stigende fokus på udredning og behandling af patienter med tromboemboliske sygdomme og kardielle arytmier, herunder atrieflimren. Samtidig er der en stigende kompleksitet i behandlingstilbuddene til disse patienter, som f.eks. et øget antal behandlingsmuligheder med nye antitrombotiske lægemidler til patienter med atrieflimren. Inden for kardiologien er der gode erfaringer med styrede pakkeforløb til patienter med stabil angina, hjertesvigt og hjerteklapsygdom. Disse pakkeforløb sikrer hurtigere og mere effektive patientforløb, hvilket giver patienterne en hurtigere diagnose og behandling. På den baggrund har der siden været oprettet et arytmipakkeforløb i Hjerteambulatoriet i Herning. Ambulatoriet varetages af 3 kardiologiske speciallæger og 4 erfarne kardiologiske sygeplejersker. Hensigten er at sikre en højere specialiseringsgrad med mulighed for en skarpere faglig profil både læge- og sygeplejefagligt og sikre færre kontakter for patienten og mere flydende overgange mellem indlagte og ambulante forløb. Aktuelt er der oprettet et ambulant lægespor 3 dage om ugen, hvor der overvejende vurderes nyhenviste patienter, der er visiteret til arytmipakkeforløb. Arytmipakken er begrænset til patienter, hvor der er begrundet mistanke om kardielt betinget lipotymi, eller der er begrundet mistanke om atrieflimren, atrieflagren eller supraventrikulær takykardi. Der stiles mod, at TAK udvides i løbet af 2014, således at trombosedelen udbygges og varetager udredning og behandling af patienter med venøs tromboemboli og yngre patienter med arteriel trombose, trombofiliudredning, opstart og monitorering af oral AK-behandling, opstart og opfølgning vedrørende selvmonitorering/-test af VKA-behandling samt varetagelse af særligt komplicerede antitrombotiske behandlingsforløb, herunder gravide med trombose eller tromboserisiko og cancerpatienter. Desuden planlægges oprettelse af sygeplejeambulatorier i TAK specielt med henblik på patientundervisning og lægevejledt justering af frekvensregulerende og antikoagulerende behandling.

4 SIDE 4 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE 6 Nyt fra KIT-ansvarlige E-dok søgefunktionen Der er sket en ændring i opsætning af dokumenter i e-dok i efteråret Som ansat i Medicinsk Afdeling er vi forpligtede i forhold til politikker, retningslinjer og instrukser udstukket fra vores egen afdeling, fra HEV-fælles og fra Region Midtjylland. Tidligere fik vi præsenteret dokumenter fra RM og HEV-fælles som links. Med ændringen skal vi nu tilføje den lokale tekst til selvsamme dokument fra RM eller HEV-fælles. Derved udfases dokumenter fra disse områder, der blot består af et link. Det vil ske løbende over tid. Det medfører, at når I fremsøger et dokument, vil der skulle angives, at I søger i Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling: Man kan angive dette på to måder: 1. Ved at logge på: så er Gældende for automatisk udfyldt med ansættelsessted. så kan I gemme en søgning og lave en hurtigsøgning senere på samme søgeord. 2. Manuelt i søgefeltet: så får I dokumenter, der gælder for Medicinsk Afdeling. Når I har fremsøgt et dokument, som er oprettet i RM eller HEV-fælles, hvor der efterfølgende er lavet en lokal tilføjelse med sigte på sådan gør vi her hos os i Medicinsk Afdeling, vil denne tilføjelse blive vist med gul baggrund i dokumentet. Af den gule farve kan du se, at tilføjelsen er godkendt af Afdelingsledelsen. Hele dokumentet er juridisk bindende for vores virksomhed. I lokale dokumenter vil du ikke finde denne gule baggrund.

5 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 5 APP Der er udviklet en APP til e-dok. Den giver en god søgefunktion. Den skal målrettes søgeområde og giver dermed hurtigt et svar på en søgning. APP en kan anvendes på smartphones/iphones og på Ipad/tablets. Den hentes gratis fra Play-butikken og fra APP-store. Læs mere her: +nyhedsbrev/visnyhed?visnyhed= Der kan etableres gæstenetadgang til HEV, hvis man ønsker at anvende teknik, som ikke automatisk er koblet på netværket. Læsekvittering Tidligere er mange dokumenter sendt ud til læsekvittering. Fremover vil vi forsøge at være skarpe på hvilke dokumenter, der sendes til læsekvittering og til hvem. Vi opfordrer til, at de dokumenter, I modtager til læsekvittering, også bliver læsekvitteret. Der er fastsat tidsfrist på 30 dage. Yderligere oplysninger kan fås hos Ilse Lauridsen på mobil Gæstenet Det er muligt at få adgang til gæstenet, så man kan koble op til internettet fra andet teknisk udstyr end det, som automatisk er koblet op i HEV. Kode kan udstedes til maks. 1 år ad gangen og kan forlænges ved behov. Kode og flere oplysninger om gæstenet kan fås hos: Ilse Lauridsen: mobil Britta Mørk: mobil Nyt fra kvalitetskoordinatoren Den Danske Kvalitetsmodel version 2 er i fuld gang med at blive implementeret i afdelingen. I september 2013 var der internt survey i alle sengeafsnit og i de fleste dagafsnit og ambulatorier. Fokus for det interne survey var på medicinstandarderne og de patientsikkerhedskritiske standarder. Læger og plejepersonalet blev bl.a. spurgt til, hvordan de i deres daglige arbejde håndterede medicinordination, -dispensering og -administration samt patientidentifikation forud for sundhedsfaglig aktivitet. Resultatet af den interne survey var meget tilfredsstillende. Der er dog fortsat nogle problematikker, bl.a. vedr. medicindispensering, der skal være løst inden akkrediteringen uge 13 i Desuden var der i enkelte afsnit indsatsområder, der er taget handling på. I uge 3 i 2014 gentages internt survey på de samme standarder som i september Resultatet heraf vil give en pejling af, om de tiltag, der er iværksat, vender i den rigtige retning. Efter nytår udkommer et udvidet nyhedsbrev, som udelukkende omhandler de indsatsområder, personalet specielt skal have fokus på frem mod akkrediteringen i uge 13.

6 SIDE 6 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE 8 Vores vej mod DNV Gødstrup I løbet af 2013 har afdelingen så småt taget hul på drøftelserne omkring udflytning til DNV og specialernes placering og sammensætning i DNV. I LMU-regi har der i oktober været afholdt en udviklingsdag, hvor emnet efter LMU s eget ønske var Vores vej mod DNV Gødstrup, ligesom der har været afholdt en temaeftermiddag i november med deltagelse af afdelingens speciallæger, afdelingssygeplejersker og ledende lægesekretærer. Temaeftermiddagen i november handlede mest om en drøftelse af ledelsesniveau 3 og vagtstrukturen, mens LMU-temadagen gav medlemmerne rig mulighed for at komme med gode idéer til, hvordan vejen til DNV gøres farbar for os alle sammen. Med baggrund i de mange gode idéer og synspunkter, som kom frem på LMU-temadagen, er der udarbejdet 3 præsentationer, som skal danne grundlag for drøftelser ude i de enkelte afsnit. Præsentationerne er sendt ud til afdelingssygeplejerskerne og LMU-medlemmerne, og der er opfordret til, at de tages op på personalemøder, lige som Afdelingsledelsen vil drøfte præsentationerne og videre handling med funktionslederne. Det er vigtigt, at vi alle får ejerskab af afdelingens vej mod DNV; en vej, som vi alle kan og skal være med til at brolægge. I LMU-sammenhæng vil der i andet kvartal 2014 blive gjort status for implementering af de 3 præsentationer, og det vil blive drøftet, hvordan vi mest hensigtsmæssigt kommer videre i det fælles arbejde med at flytte vores afdeling til DNV. Tillykke til overlæge Anne Birgitte L. Pedersen med YL s uddannelsespris Ansættelse af nye overlæger Fra 1. december 2013 er Lise Svenningsen og Afzin Moghaddam ansat som overlæger med speciale i gastroenterologi. De kommer begge fra afdelingslægestillinger i afdelingen. 10 De gode historier Reumatologisk Ambulatorium er bedst til reumatologi Reumatologisk Ambulatorium er af Dagens Medicin kåret til bedste specialiserede afdeling, som behandler gigtpatienter. Stort tillykke til personalet i Reumatologisk Ambulatorium. December-morgensang i Afsnit M2 Hver morgen kl i december synger personalet i Afsnit M2 morgensang. Sangen foregår på gangen, så også patienterne kan høre den og deltage hvis muligt. Alle, som har deres gang i Afsnit M2 omkring kl , risikerer at blive indfanget til sangtruppen. Uddannelsespris til overlæge Anne Birgitte L. Pedersen På initiativ fra Yngre Læger i Medicinsk Afdeling Holstebro er der i 2013 stiftet en uddannelsespris, som gives til en overlæge, som udviser særligt engagement og er særligt uddannelsesorienteret. Prisen blev i år overrakt til overlæge Anne Birgitte L. Pedersen med ordene fagligt stærk og nysgerrig efter nyeste viden" og "imponerende engageret". Afdelingsledelsen ønsker alle medarbejdere en glædelig jul og et godt nytår med stor tak for en kæmpe indsats i 2013.

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 4 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Implementering af oversigtstavler - Hjertemedicinsk Sengeafsnit - Kardiologien,

Læs mere

Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks København C. Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA)

Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks København C. Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA) Arbejdstilsynet Tilsynscenter Nord Postboks 1228 900 København C Tilbagemelding om efterkommelse af afgørelse på Hjertemedicinsk sengeafsnit (HSA) Baggrund Oktober 2012 har Arbejdstilsynet besøgt Hjertemedicinsk

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen.

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen. R E F E R A T Emne: -møde (APV). Tid: Mandag den 5. november 2012, kl. 13.00 16.00. Sted: Det lille konferencelokale, RHE. Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Steen Husted, Anette Maabjerg,

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Program Diagnostisk Center, HE Midt hvad er det? Hvorfor er det svært at måle

Læs mere

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 5 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Læs mere

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium Februar 2012 I dette nummer 1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit MM 2 Åbning af KOL-ambulatorium 3 I Patientens Fodspor 4 Tracer i Medicinsk Sengeafsnit og Sengeafsnit M2 5 EPJ-nyt 6 Anonyme henvendelser

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 1 Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Stillingens art, organisatoriske indplacering, kompetence og ansvar

Læs mere

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 14.00-15.30 STED: Medicinsk konferencerum, Medicinsk lægegang, Regionshospitalet Holstebro ORDSTYRER: Randi Bligaard (RB) REFERENT: Ilse

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med.

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Mandag den 24. oktober 2016, kl. 12.30 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard,

Læs mere

BUA 2010 for Akutafdelingen

BUA 2010 for Akutafdelingen for Akutafdelingen FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet, gennem monitorering af patientforløb og journalaudit Akutafdelingens primære undersøgelse, dvs. plan for det videre

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014 N o t a t Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal Dette notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale moni. kvartal. Monitoreringen gør det

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

R E F E R A T. Kristian Qvist Hansen, Anette Maabjerg.

R E F E R A T. Kristian Qvist Hansen, Anette Maabjerg. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 21. juni 2016, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Christina Frølich (suppleant), Henny Færge, Astrid Hindhede,

Læs mere

R E F E R A T. Mads Jønsson Andersen, Janni Dons, Hanne Berg Fog, Renata Kosierkiewicz, Mona Bank Olesen, Lisbeth Poulsen.

R E F E R A T. Mads Jønsson Andersen, Janni Dons, Hanne Berg Fog, Renata Kosierkiewicz, Mona Bank Olesen, Lisbeth Poulsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Torsdag den 29. august 2013, kl. 13.00 15.30. Sted: Det lille konferencerum, Herning. Til stede: Bjørn Andresen, Inge Christensen, Mette Cramer, Annette Dam, Henny Færge,

Læs mere

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland.

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Lemvig Kommune og formand for Sygeplejeetisk Råd

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Afbud: Bodil O, Else Hjortbak, Dorthe Hansen, Hanne Berg, Anne Birgitte Langsted, Troels Niemann Referent: Randi 1. Velkommen

Læs mere

1 Økonomi. 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk. Juli 2012 Kære medarbejder. I dette nummer

1 Økonomi. 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk. Juli 2012 Kære medarbejder. I dette nummer I dette nummer 1 Økonomi 2 Ventetidsproblematikken i Medicinsk Afdeling. 3 Forskning. 4 Hæmodialysepatienter har nu mulighed for at dyrke motion under dialysebehandlingen. 5 Samarbejde mellem Medicinsk

Læs mere

REGISTRERINGSVEJLEDNING

REGISTRERINGSVEJLEDNING Afdelingen for Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15300 30. november 2015 REGISTRERINGSVEJLEDNING Pakkeforløb for stabil angina pectoris Denne vejledning indeholder, efter en indledning med blandt andet beskrivelse

Læs mere

REGISTRERINGSVEJLEDNING

REGISTRERINGSVEJLEDNING Afdelingen for Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15300 30. november 2015 REGISTRERINGSVEJLEDNING Pakkeforløb for hjerteklapsygdom og hjertesvigt Denne vejledning indeholder, efter en indledning med blandt andet

Læs mere

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015 Hospitalsenhed Vest Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Hospitalsledelse Ida Götke, sygeplejefaglig direktør Jens Friis Bak, lægefaglig direktør Akutafdelingen Mette Norup

Læs mere

R E F E R A T. Henny Færge, Lise Kristensen, Hanne Sandvad

R E F E R A T. Henny Færge, Lise Kristensen, Hanne Sandvad R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Torsdag den 3. april 2014, kl. 13.00 15.30. Sted: Udvalgsværelse 2, Herning. Til stede: Kristina Buchardi, Annette Dam, Gry Høst Dørflinger, Henny Færge, Astrid Hindhede,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2013

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2013 N o t a t Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2013 Monitoreringen gør det muligt at sammenligne mellem de enkelte pakkeforløb og de enkelte regioner. 13. marts 2014

Læs mere

Center of Excellence Silkeborg

Center of Excellence Silkeborg Center of Excellence Silkeborg Fremtidens Diagnostik Diagnostisk Center i Silkeborg Ulrich Fredberg Lancet Neurol. 2009 Mar;8(3):235-43. Effect of urgent treatment of transient ischaemic attack and minor

Læs mere

Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010

Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010 N O T A T 25-11-2010 Status for pakkeforløb på hjerteområdet november 2010 Danske Regioner har udarbejdet en statusopgørelse for implementering af pakkeforløbene på hjerteområdet. Statusopgørelsen giver

Læs mere

Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne

Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne Sundhedsudvalget 2010-11 SUU alm. del Bilag 111 Offentligt 16. december 2010 Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne Ventelisteundersøgelse

Læs mere

Notat vedrørende ventelistesituationen på hjerteområdet

Notat vedrørende ventelistesituationen på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende ventelistesituationen på hjerteområdet Som opfølgning på en

Læs mere

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Rapport Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Side 1/5 Baggrund Akutafdelingen har

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 24-2008 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Overlæge ansat som lektor ved Århus Universitet Afdelingsledere med til at profilere Hospitalsenheden Vest Operation Life vi sparer liv Hospitalsøkonomi

Læs mere

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov.

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. Risskov, d. 18 maj, 2010. Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. LMU har på sit møde d. 11-5, 2010, drøftet forslag

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 10-06- e Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale monitorering af hjerteområdet for 1. kvartal. Monitoreringen

Læs mere

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen.

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 31. januar 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Lissi Bertelsen, Ida Bjerrum, Inge Christensen, Annette Dam, Tina Holmgaard,

Læs mere

Udredning af det kardiologiske område. Arbejdsgruppen vedr. kardiologi

Udredning af det kardiologiske område. Arbejdsgruppen vedr. kardiologi Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Afdelingsledelsen Lægårdsvej 12 7500 Holstebro www.regionmidtjylland.dk Udredning af det kardiologiske område Arbejdsgruppen vedr. kardiologi Afdelingsledelsen

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2015

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2015 N O T A T Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 10-03-2016 e Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale monitorering af hjerteområdet for 4. kvartal. Monitoreringen

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011.

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011. N O T A T 09-05-2011 Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet marts 2011 Danske Regioner har på baggrund af regionernes indberetninger udarbejdet en ny statusopgørelse for implementering

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Referat 26. maj Husk de gode historier!!

Referat 26. maj Husk de gode historier!! Referat 26. maj 2014 12.30 14.00 Husk de gode historier!! Dagsorden 1. Kædeikonet i editoren og lokale tilføjelser 2. App og lokale tilføjelser 3. Regionale dokumenter 4. Diverse 5. Hvad fylder i afd?

Læs mere

Baggrundsmateriale vedr. FAM

Baggrundsmateriale vedr. FAM Maj 2011 Baggrundsmateriale vedr. FAM Klinisk lektor/adjunkt på FAM, Svendborg Sygehus og University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg 2 1. Den nye Fælles Akutmodtagelse FAM Svendborg

Læs mere

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering KIT-nyt Særudgave om det Fælles Medicinkort På tærsklen til det Fælles Medicinkort Resten af 2011 kommer til at stå i det Fælles Medicinkorts tegn i Hospitalsenheden Vest: I løbet af november og december

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 TID: Tirsdag d. 7. september 2010 STED: Medicinsk Konferencerum, RHL TIL STEDE: AFBUD REFERENT: Ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard Ledende overlæge

Læs mere

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør Indhold Status på Afdeling S Hvad er egentlig SFI? Al begyndelse er svær - også MidtEPJ Cytostatika og Afd. D Trykknapsintegration til e-journal Århus Sygehus kan noget helt særligt når det kommer til

Læs mere

Resume af forløbsprogram for depression

Resume af forløbsprogram for depression Resume af forløbsprogram for depression Forløbsprogram for depression indeholder en række anbefalinger. I det følgende beskrives centrale anbefalinger. Derefter opsummeres kommunernes ansvar- og opgaver.

Læs mere

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. august 2012

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. august 2012 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienter skal have tilbudt en kontaktperson, hvis behandlingsforløbet strækker sig over mere end to dage. Tildeling af kontaktperson dokumenteres

Læs mere

Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer

Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer December 2011 I dette nummer 1 Status på økonomi og aktivitet 1 Ledernyt 2 Nyt fra Kvalitetsområdet 4 Projekt PATIENTINDDRAGELSE 4 Tidsskrifter i papirudgave forsvinder 5 TULE 5 Nyt fra LMU 6 Glædelig

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref) Per Østergaard Jensen, Karen Vilsgaard, Ole

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 4. kvartal Task Force for Patientforløb for Kræft- og Hjerteområdet har besluttet at nedlægge eksisterende pakkeforløb for hjerteområdet inklusiv tilhørende registrerings-

Læs mere

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000974 Afdelingsnavn Medicinsk overafdeling Hospitalsnavn Hospitalsenheden Horsens Besøgsdato 20-09-2016 Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2014

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2014 N o t a t Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 1. Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale moni. Monitoreringen gør det muligt at

Læs mere

Sundhedsudvalget 3. oktober 2011

Sundhedsudvalget 3. oktober 2011 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienterne skal tildeles en kontaktperson. Tildeling af kontaktperson dokumenteres i journalen og indikatoren opgøres kvartalvis efter national

Læs mere

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Waste-runder i Hjertemedicinsk

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med hjertesygdom

Anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med hjertesygdom Anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med hjertesygdom ISKÆMISK HJERTESYGDOM HJERTERYTMEFORSTYRRELSE HJERTEKLAPSYGDOM HJERTESVIGT RESUMÉ 2018 Resumé I dag lever ca. en halv million voksne

Læs mere

Informationsbrev Forflytningsorganisation

Informationsbrev Forflytningsorganisation Infobrev Ny koordinator for forflytningsorganisation side Temadag 7. november 05 side Billedbog af forflytninger Side Forflytningsulykker. halvår 05 Side 4 Undervisning som sygeplejerske og forflytningsvejleder

Læs mere

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest og almen

Læs mere

Årsrapport Akutafdelingen

Årsrapport Akutafdelingen Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Afdelingsledelsen Gl. Landevej 61 7400 Herning Tlf. 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Årsrapport 2009 Akutafdelingen April 2010 Hs/ 1 Indholdsfortegnelse. 1. Indledning.

Læs mere

Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling

Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling Klinisk IT -organisation i Medicinsk Afdeling Opgavevaretagelse af Klinisk IT-kontor Medicinsk Afdeling tilknyttes Klinisk IT konsulent, sygeplejerske Dorthe Pilgaard fra det centrale KIT-kontor, som skal

Læs mere

Referat 8. sept Næste møde: 18. nov, Holstebro

Referat 8. sept Næste møde: 18. nov, Holstebro Referat 8. sept 2014 12.30 14.00 Næste møde: 18. nov, 12.30 14.00 Holstebro Dagsorden 1. Hvad arbejdes der på regionalt 2. Forbedringsønsker mm 3. Fif: 1. Ændring af skriftstørrelse i e-dok 2. Få øverste

Læs mere

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for intern medicin: geriatri (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler

Læs mere

BUA2010 for Ernæringsenheden

BUA2010 for Ernæringsenheden BUA2010 for Ernæringsenheden FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet Ensretning af Ernæringspjecer i Hospitalsenheden Vest. Èn fælles ernæringspjece implementeret på relevante

Læs mere

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation:

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014 Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014 Referent: Randi Dagsorden: 1. Referat fra Kvalitetsrådsmøde den 29. januar 2014 v/steen Kl. 14.00-14.15 Vedhæftet som bilag med

Læs mere

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted Sammen om Fremtidens Thisted - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted 2 Et akuthospital i fortsat udvikling Akuthospitalet i Thisted består - og det gør det også fremover.

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Onkologisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 10. november 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Onkologisk afdeling

Læs mere

R E F E R A T. Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning.

R E F E R A T. Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning. R E F E R A T Emne: Ordinært -møde. Tid: Torsdag den 6. september 2018, kl. 13.00 15.30. Sted: Det lille konferencerum, Medicinsk Lægegang, Herning. Til stede: Maja Grønbæk Andersen, Anne-Merete Andreasen,

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 13. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014

Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014 Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014 Region Nordjylland ønsker at styrke den behandlingsmæssige indsats for psykiatriske patienter med samtidigt

Læs mere

REGISTRERINGSVEJLEDNING

REGISTRERINGSVEJLEDNING Afdelingen for Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15300 30. november 2015 REGISTRERINGSVEJLEDNING Pakkeforløb for ustabil angina pectoris og akut myokardieinfakt uden ST-elevation Denne vejledning indeholder,

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Patientsikkerhedstemadag 10. april 2014 10 år er gået, hva har vi nået? www.regionmidtjylland.dk Danskernes største sikkerhedsrisiko er hverken terror, vold, kriminalitet eller arbejdsløshed,

Læs mere

nyhedsbrev Glædelig jul & godt nytår! Nu er det jul igen og nu er det jul igen... Hospitalsenheden Vest Staben

nyhedsbrev Glædelig jul & godt nytår! Nu er det jul igen og nu er det jul igen... Hospitalsenheden Vest Staben nyhedsbrev Nr. 12 16. december 2013:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Glædelig jul & godt nytår! Nu er det jul igen og nu er det jul igen... Julehilsen Få ny adgangskode på SMS Brandkursus Nye takster for

Læs mere

Intern survey Survey-rapport Hospitalsenheden Vest. Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning

Intern survey Survey-rapport Hospitalsenheden Vest. Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning Dato Torsdag d. 11.11.10 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning Inge Merstrand + Charlotte Nygaard + Hanne Birgit Falkesgaard Særlige bemærkning

Læs mere

REGISTRERINGSVEJLEDNING

REGISTRERINGSVEJLEDNING Afdelingen for Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15287 26. november 2015 REGISTRERINGSVEJLEDNING Diagnostisk pakkeforløb for alvorlig sygdom Denne vejledning indeholder en indledning med blandt andet beskrivelse

Læs mere

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Hospitalsenheden Vest Aktuelle problemstillinger Demografisk udvikling Mange

Læs mere

Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor 2013

Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor 2013 Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor Spor 1 Etablering af akutambulatorium i Kirurgisk Afdeling 1. juni Kirurgisk Afdeling og Akutafdelingen Akutambulatoriet er etableret og kører

Læs mere

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status:

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status: Marianne Bille Wegmann 201111 Kirurgi Jægersborg Allé 16,1 2920 Charlottenlund har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det

Læs mere

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Til Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning 6. marts 2007 Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Nedenstående høringssvar er udformet af: Dansk Cardiologisk Selskab

Læs mere

Klinisk IT flytter til Holstebro

Klinisk IT flytter til Holstebro nyhedsbrev Nr. 4 2. marts 2012:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Klinisk IT flytter til Holstebro I forbindelse med arbejdet med samling af Stabens funktioner er der i Stabens ledelse set på muligheder for

Læs mere

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

BUA2011 for Hospitalsapoteket Enhed Vest

BUA2011 for Hospitalsapoteket Enhed Vest FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Sikre patientforløb - medicinafstemning. 1.2. Implementering af EPJ. I mindst 80 % af alle journaler er der gennemført medicinafstemning ved indlæggelse og udskrivelse.

Læs mere

Kick-off møde vedr. Forløbsprogram for lænderygsmerter 10. januar 2013

Kick-off møde vedr. Forløbsprogram for lænderygsmerter 10. januar 2013 Hospitalsenhed Midt Kick-off møde vedr. Forløbsprogram for lænderygsmerter 10. januar 2013 Indsatsen for rygpatienter i hospitalsregi Specialeansvarlig overlæge i reumatologi Søren Erik Holst Jensen Diagnostisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Samarbejdsaftale om brug af telemedicinsk sårvurdering mellem Regionshospitalet Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner og praktiserende læger 03.06.14 1 Indholdsfortegnelse: 1. Aftalens

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland.

De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland. De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland. Indledning På Sundhedsstyregruppens møde den 17. august 2015 blev det besluttet, at udskyde

Læs mere

Referat fra Patient- og Pårørenderådet

Referat fra Patient- og Pårørenderådet Dato: 2.5.2017 Referat fra Patient- og Pårørenderådet Tid: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 15.00-17.00 1. Velkomst Kort præsentationsrunde da der var et par nye ansatte i rådet. a. Godkendelse af referat

Læs mere

Informationer fra røntgenafdelingen mv.

Informationer fra røntgenafdelingen mv. Informationer fra røntgenafdelingen mv. Åbningstider Åben ambulatorium kl. 9-14. Max. 2 undersøgelser pr. patient. Patienter skal være selvhjulpne og ingen børn. (grænse 12 år) Akutte patienter alle matrikler.

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression Regionshuset Viborg Strategisk Kvalitet Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge

Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge Stillingsbetegnelse Ansættelsessted Organisatorisk placering Løn- og ansættelsesvilkår Hospitalsenheden Vest Uddannelseskoordinerende

Læs mere

Registreringsvejledning

Registreringsvejledning 14. december 2018 Sundhedsanalyser og Lægemiddelstatistik Registreringsvejledning Pakkeforløb for metastaser uden organspecifik kræfttype 1 / 14 Denne vejledning indeholder en indledning med blandt andet

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu.

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Onsdag den 16. maj 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Tina Holmgaard, Steen Husted, Betina

Læs mere