Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2017"

Transkript

1 Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2017

2 Indhold 1. Indledning Strategisk målbillede Strategiske pejlemærker Mål for Opfølgning Påtegning... 13

3 1. Indledning Denne mål- og resultatplan er indgået mellem Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriet. Mål- og resultatplanen træder i kraft den 1. januar 2017 og gælder ét år frem. Beredskabsstyrelsen har, i henhold til beredskabslovens formålsbestemmelse, til opgave at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder ved terror- og krigshandlinger eller overhængende fare herfor. Beredskabsstyrelsen arbejder i lyset af det aktuelle risikobillede for at styrke samfundets robusthed ved kontinuerligt at udvikle og styrke redningsberedskabet og samfundets beredskabsparathed, så ulykker og katastrofer kan forebygges og afhjælpes. Beredskabsstyrelsen er i 2016 og 2017 omfattet af stemmeaftale om udmøntning af besparelserne i redningsberedskabet indgået den 17. marts Aftalen indebærer en delvis tilbagerulning af de besparelser, som blev aftalt i forbindelse med Aftale om Vækstpakke Den politiske aftale omhandler således primært finansieringen af redningsberedskabet. 2. Strategisk målbillede Beredskabsstyrelsen arbejder inden for Forsvarsministeriets koncernfælles mission og vision: Mission: Sammen arbejder vi for Danmarks sikkerhed, interesser, og borgernes tryghed. Vision: Vi driver og udvikler opgaveløsningen, så vi får mest muligt effekt ud af de ressourcer, vi råder over. Vi er en professionel og bredt anerkendt samarbejdspartner. Vi skaber handlekraft gennem loyalt og tillidsfuldt samarbejde Beredskabsstyrelsen bidrager til samfundets sikkerhed og borgernes tryghed ved at styrke beredskabskulturen og -paratheden hos borgere, virksomheder og myndigheder, så de er handlekraftige og forberedte i tilfælde af ulykker og katastrofer. Herudover fremmes et stærkt, kompetent og velorganiseret operativt beredskab, hvor den nyeste faglige og teknologiske viden inddrages i (rednings)beredskabets udvikling og virke Strategiske pejlemærker Beredskabsstyrelsen understøtter den koncernfælles mission og vision gennem en handlekraftig, professionel og samarbejdsfokuseret varetagelse af styrelsens kerneopgaver, samt gennem en effektiv og ansvarlig ressourcestyring. Dette operationaliseres gennem følgende strategiske pejlemærker.

4 1. Beredskabsstyrelsen fremmer et trygt og sikkert samfund ved at styrke beredskabskulturen og hele samfundets beredskabsparathed Beredskabsstyrelsen vil på nationalt plan og i forhold til den enkelte borger skabe en bredere forståelse af, hvorfor det er vigtigt at tænke i beredskab i alle dele af samfundet. Dette skal ske med udgangspunkt i de risici, samfundet står over for nu og i fremtiden. Beredskabsstyrelsen vil samarbejde med samfundsvigtige offentlige og private virksomheder samt civilsamfundsorganisationer om at styrke og udvikle deres krisestyringskapacitet. Beredskabsstyrelsen vil arbejde for, at beredskabstænkningen og -kulturen forankres hos borgerne, så de bliver mere handlekraftige og selvhjulpne i forhold til at forebygge og håndtere større ulykker og kriser og derved udvikle borgernes rolle som aktive ressourcer i hele samfundets beredskab. Beredskabsstyrelsen vil i den forbindelse yde en aktiv og målrettet forebyggelsesindsats overfor borgere, virksomheder og myndigheder og herigennem styrke bevidstheden i samfundet om eget ansvar og egne muligheder i forhold til at undgå og håndtere ulykker. 2. Beredskabsstyrelsen fremmer et robust beredskab nationalt og internationalt og indgår med relevante kapaciteter i en effektiv arbejdsdeling mellem beredskabsaktørerne Beredskabsstyrelsen vil være den drivende kraft bag en styrkelse og videreudvikling af samarbejdet mellem samfundets beredskabsaktører samt arbejde for, at samspillet og arbejdsdelingen mellem de forskellige dele af det nationale operative beredskab, herunder det statslige og kommunale redningsberedskab, optimeres inden for de givne rammer. Beredskabsstyrelsen vil med udgangspunkt i det aktuelle risikobillede fremme en effektiv udnyttelse af de operative kapaciteter i samfundet ved fortsat at udvikle og styrke det statslige redningsberedskab til indsats i ind- og udland, f.eks. ved komplicerede og mandskabskrævende opgaver, samt sikre integrerede og opdaterede operative CBRNE-kapaciteter 1 med fokus på ekspertberedskaberne inden for det kemiske og nukleare område. Beredskabsstyrelsen vil yde den bedst kvalificerede beredskabsfaglige rådgivning til statslige, regionale og kommunale myndigheder og gennem et fagligt stærkt funderet tilsyn bidrage til, at de kommunale redningsberedskaber til stadighed opfylder deres beredskabsforpligtelse. Beredskabsstyrelsen vil bidrage til udviklingen af det internationale beredskabssamarbejde via det danske engagement i relevante internationale fora. Dette skal bl.a. ske igennem en stærk intern koordinering, ved national samordning mellem sektoransvarlige myndigheder og i samarbejde med internationale partnere. Beredskabsstyrelsen vil ligeledes fokusere det internationale beredskab ved at videreudvikle styrelsens samlede kapaciteter i lyset af nye internationale udfordringer, herunder gennem en stærkere koordinering og samtænkning med øvrige nationale myndigheder og aktører. 1 Chemical, Biological, Radiological, Nuclear and Explosive

5 3. Beredskabsstyrelsen bidrager til en optimal udnyttelse af ressourcerne inden for koncernen. Beredskabsstyrelsen har fokus på at fastholde og videreudvikle en høj effektivitet og omkostningsbevidsthed i løsningen af styrelsens kerneopgaver og vil i den forbindelse fokusere på at udbygge og udvikle samarbejdet med de øvrige myndigheder inden for Forsvarsministeriets koncern. Beredskabsstyrelsen vil desuden bidrage aktivt til et tættere samarbejde med resten af koncernen inden for støttevirksomheden i rammen af koncernfælles løsninger. 4. Beredskabsstyrelsen udvikler beredskabet ved anvendelse af den nyeste faglige og teknologiske viden. Beredskabsstyrelsen fremmer udviklingen af beredskabet ved målrettet og systematisk at følge den samfundsmæssige, faglige og teknologiske udvikling og facilitere, at både lokale, nationale og internationale erfaringer samt ny viden inddrages i udviklingen af redningsberedskabet og samfundets beredskabsparathed. Udviklingen af redningsberedskabets materiel, den operative opgaveløsning, de beredskabsfaglige uddannelser, det indsatstaktiske arbejde, forebyggelsesinitiativer og beredskabsplanlægningen, samt styrelsens indsats i øvrigt i forhold til udvikling af samfundets krisestyrings- og indsatskapacitet skal bygge på viden om, hvad der virker. Beredskabsstyrelsen vil desuden baseret på den nyeste viden bidrage til klare og aktuelle lovgivningsmæssige rammer for beredskabsområdet. Uddannelse, øvelser, evalueringer og videndelingsnetværk samt målrettet rådgivning og vejledning skal i dialog og samarbejde med de relevante aftagergrupper anvendes til at indarbejde ny viden og erfaringer i hele beredskabet. 3. Mål for 2017 Det strategiske målbillede er udgangspunktet for formuleringen af de konkrete mål. Sammenhængen fremgår af nedenstående figur.

6 Mål A: Styrkelse af beredskabskulturen Strategisk pejlemærke 1: Beredskabsstyrelsen fremmer et trygt og sikkert samfund ved at styrke beredskabskulturen og hele samfundets beredskabsparathed. Strategisk pejlemærke 2: Beredskabsstyrelsen fremmer et robust beredskab nationalt og internationalt og indgår med relevante kapaciteter i en effektiv arbejdsdeling mellem beredskabsaktørerne. Mål B: Styrke samfundets robusthed gennem en udvikling af rammerne og grundlaget for forebyggelse Mål C: Bidrage til en effektiv arbejdsdeling gennem styrket samarbejde med de kommunale beredskaber med udgangspunkt i faglig velfunderet rådgivning og tilsyn Mål D: Udvikling af det samlede redningsberedskab gennem inddragelse og nyttiggørelse af ny viden og praktiske erfaringer Pejlemærke 3: Beredskabsstyrelsen bidrager til en optimal udnyttelse af ressourcerne inden for koncernen. Mål E: Styrke den specialiserede faglighed ved at øge samarbejdet med de koncernfælles styrelser Mål F: Styrke en effektiv udnyttelse af de operative kapaciteter gennem et øget samarbejde med de øvrige myndigheder i koncernen inden for de operative og materielfaglige områder Strategisk pejlemærke 4: Beredskabsstyrelsen udvikler beredskabet ved anvendelse af den nyeste faglige og teknologiske viden. Mål G: Styrkelse af det statslige redningsberedskabs indsatsparathed Mål H: Fokusering og styrkelse af det internationale beredskab og samarbejde Målene for 2017 er strategisk prioriterede således, at de understøtter Beredskabsstyrelsens strategiske pejlemærker med fokus på, at Beredskabsstyrelsen arbejder for samfundets sikkerhed og borgernes tryghed ved at styrke beredskabskulturen og -paratheden i samfundet for derigennem at skabe kompetente borgere, organisationer, myndigheder og virksomheder, der kan forebygge og håndtere ulykker og kriser. Endvidere fremmes et stærkt, kompetent og velorganiseret operativt redningsberedskab med en effektiv arbejdsdeling mellem de statslige og kommunale operative kapaciteter med fokus på opdaterede og kompetente kapaciteter inden for specialberedskaberne og ved inddragelse af den nyeste faglige og teknologiske viden i videreudviklingen af (rednings)beredskabet.

7 Mål A: Styrkelse af beredskabskulturen Målet er at styrke og udvikle beredskabskulturen og krisestyringskapaciteten i samfundet gennem øget fokus på samarbejde, dialog og uddannelse. For at nå målet skal der dels være fokus på at styrke vidensdeling og erfaringsudveksling mellem beredskabsorganisationerne regionalt og lokalt, dels styrke og understøtte krisekommunikation og krisestyring målrettet myndigheder og organisationer. Der skal herudover skabes den nødvendige ramme og retning for myndighedernes krisestyring, således at hver enkelt beredskabsaktør er sin rolle og sit ansvar bevidst og har de fornødne kompetencer til at løfte det. Målet er nået, når evalueringen af de etablerede tværgående netværk for beredskabsplanlæggere viser, at deltagerne vurderer, at netværkene bidrager til en styrket erfaringsudveksling mellem de statslige, de regionale og de lokale beredskabsorganisationer. Derudover skal der udarbejdes nationale retningslinjer for krisestyring for derigennem at skabe den nødvendige ramme og retning for myndighedernes arbejde med krisestyring, ligesom der skal afholdes en konference om krisekommunikation for kommunikations- og pressechefer i de nordiske lande med henblik på at formidle ny viden samt styrke samarbejdet og udvikling af faglige netværk om krisekommunikation. Mål B: Styrke samfundets robusthed gennem en udvikling af rammerne og grundlaget for forebyggelse Målet er at styrke og sikre rammerne og grundlaget for forebyggelse gennem et opdateret og tidssvarende regelsæt og ved at skabe et fundament for et tættere tværsektorielt og tværfagligt samarbejde inden for forebyggelsesområdet. For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen iværksætte initiativer, der har til formål at forenkle og ajourføre de eksisterende regelsæt i lyset af den teknologiske udvikling for derved at skabe et mere enkelt, tidssvarende og forståeligt regelgrundlag. Endvidere skal Beredskabsstyrelsen facilitere et tættere samarbejde og dialog på tværs af sektorer og faggrupper, for derigennem at skabe rum for erfaringsudveksling og udvikling af nye initiativer i forebyggelsesindsatsen med det formål at styrke og fremme en aktiv beredskabskultur i befolkningen og derved bidrage til borgernes selvhjulpenhed under ulykker og kriser. Målet er nået, når der er sket en videreudvikling af rammerne og grundlaget for forebyggelsesindsatsen ved, at arbejdet med at forenkle og ajourføre det eksisterende regelsæt inden for brandforebyggelsesområdet er iværksat, og der er udarbejdet et paradigme og fastlagt en struktur for udkast til bekendtgørelser og dertilhørende tekniske forskrifter for den fremadrettede regulering. Der skal endvidere skabes de fornødne rammer for en styrkelse af samarbejdet mellem relevante myndigheder og aktører, herunder civilsamfundsorganisationer, gennem etablering af et nationalt inspirationsforum for forebyggelse med deltagelse af en bred kreds af myndigheder, organisationer og relevante andre aktører. Herved styrkes samarbejdet på tværs af sektorer og faggrupper, og derved grundlaget for udvikling af nye initiativer i forebyggelsesindsatsen.

8 Mål C: Bidrage til effektiv arbejdsdeling i redningsberedskabet gennem et styrket samarbejde med de kommunale beredskaber med udgangspunkt i faglig velfunderet rådgivning og tilsyn Det er målet at styrke samarbejdet og samspillet mellem det kommunale og det statslige redningsberedskab baseret på et fagligt velfunderet tilsyn og en styrket rådgivning af de kommunale beredskaber, for derved at skabe et robust samlet redningsberedskab med en effektiv arbejdsdeling mellem de forskellige aktører. For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen bidrage til at øge det indbyrdes kendskab til opgaver, kapaciteter og kompetencer på tværs af det statslige og det kommunale beredskab, således at det kan danne grundlag for en effektiv indsats og styrket samspil beredskaberne imellem. Målet er nået, når der er skabt et forbedret grundlag for en styrket samarbejdsstruktur mellem det kommunale og det statslige redningsberedskab ved gennemførelse af den i stemmeaftalen vedtagne analyse der omhandler samarbejdsstrukturerne med kommunerne, samt udarbejdelse af en række anbefalinger på baggrund heraf, ligesom der er sket en styrkelse af samarbejdet mellem de kommunale beredskaber og Beredskabsstyrelsen inden for det materiellogistiske område herunder, indkøbs- og udbudsområdet gennem indgåelse af fælles rammeaftaler. Endvidere er arbejdet med den kommunale tilsyns- og rådgivningsvirksomhed styrket gennem en erfaringsopsamling af den kommunale risikodimensionering og på baggrund af en analyse af den beredskabsfaglige del af redningsberedskabets fælles indsatslederuddannelse, er der lagt en plan for at tilpasse uddannelsen i lyset af det aktuelle risikobillede. Mål D: Udvikling af det samlede redningsberedskab gennem inddragelse og nyttiggørelse af ny viden og praktiske erfaringer Det er målet at udvikle det samlede redningsberedskab ved at sikre inddragelse og udbredelse af ny viden til beredskabet, gennem udvikling, anvendelse og undervisning i brug af ny teknologi samt gennem fokus på evaluering og analyse af data og praksiserfaring. For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen videreudvikle og formidle redskaber til databearbejdning og analyse med fokus på de kommunale beredskabers brug af det nye ODIN. Gennem udvikling af nye benchmarkingsmuligheder og en målrettet rådgivning og vejledning i anvendelsen af databearbejdningsredskaberne understøttes de kommunale redningsberedskabers anvendelse af ODINdata, herunder i forhold til at udvikle beredskabet. Endvidere gennemføres en praksisundersøgelse af kommunernes udrykningssammensætning med henblik på at afdække mulige læringspunkter og opfølgningspunkter i forhold til god praksis i redningsarbejdet, og på at anvende de dokumenterede resultater i styrelsens fremadrettede tilsyns- og rådgivningsvirksomhed, herunder særligt med henblik på videndeling og læring. Derudover vil Beredskabsstyrelsen inddrage den nyeste viden vedrørende brug af mobile platforme og sociale medier ved at udvikle et koncept for brug af digitale frivillige. Målet er nået, når Beredskabsstyrelsens har udviklet nye overbliksskabende nøgletal på grundlag af ODIN, som kan bidrage til at benchmarke, vurdere tilstanden og få overblik over udviklingen af

9 organisatoriske og geografiske enheder inden for det samlede redningsberedskab, samt 1 2 workshops målrettet de kommunale beredskaber med det formål at undervise i de nyeste databearbejdningsredskaber i det nye ODIN. Beredskabsstyrelsen gennemfører en praksisundersøgelse af de kommunale udrykningssammensætninger med det formål at anvende de dokumenterede resultater i styrelsens fremadrettede tilsyns- og rådgivningsvirksomhed og bidrager herved til styrelsens arbejde med vurdering af "forsvarlig indsats. Beredskabsstyrelsen bidrager til en udvikling af beredskabet ved inddragelse af ny viden om mobile platforme og sociale medier ved udarbejdelse af et beslutningsgrundlag for udvikling af koncept for brug af digitale frivillige. Mål E: Opnå synergigevinster ved at øge samarbejdet med koncernens støttende styrelser Det er målet, at Beredskabsstyrelsen øger samarbejdet med koncernens støttende styrelser, således at opgaverne inden for koncernen løses ved at udnytte de koncernfælles kapaciteter bedst muligt med henblik på at opnå synergieffekter. For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen bidrage til et styrket samarbejde og en øget integration med koncernens støttende styrelser inden for områderne IT, økonomi, HR, materiel og etablissementshåndtering for derved at sikre en hensigtsmæssig opgaveløsning på tværs af koncernen. Målet er nået, når der senest ved udgangen af 2017 i henhold til de vedtagne implementeringsplaner er sket en overdragelse af opgaveløsningen til koncernens støttende styrelser inden for områderne regnskab og HR, samt påbegyndt en overdragelse af opgaverne inden for etablissementshåndtering med henblik på at realisere synergigevinster inden for koncernen, jf. udarbejdede implementeringsplaner. Endvidere skal koncernens fælles ERP-system DeMars være implementeret, idet implementering af DeMars er en forudsætning for at effektiviseringsgevinsterne ved overdragelse af opgaver til de støttende styrelser, kan indfries. Mål F: Styrke en effektiv udnyttelse af de operative kapaciteter gennem et øget samarbejde med de øvrige myndigheder i koncernen inden for de operative og materielfaglige områder Det er målet, at Beredskabsstyrelsen bidrager til at udvikle og styrke samarbejdet med de øvrige myndigheder inden for koncernen inden for det operative og det materielfaglige område for derigennem at sikre en optimal udnyttelse af kapaciteterne inden for den samlede koncern. For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen ved at bidrage med beredskabsfaglig ekspertise i samarbejde med resten af koncernen medvirke til at sikre en effektiv udnyttelse af eksisterende kapaciteter med henblik på indsættelse i Danmark og Arktis. Beredskabsstyrelsen skal endvidere gennem vidensbidrag inden for Beredskabsstyrelsens fagområder brand, redning, ledelsesstøtte og CBRN/miljø, styrke samarbejdet med resten af koncernen i forbindelse med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses indgåelse af koncernfælles rammeaftaler og indkøb.

10 Målet er nået, når Beredskabsstyrelsen har styrket det operative samarbejde og den effektive udnyttelse af de eksisterende kapaciteter inden for koncernen gennem deltagelse i mindst to øvelser sammen med Forsvaret og deltagelse i Koordinationsgruppen for Arktisk Beredskabsstyrke. Herved opnås at Beredskabsstyrelsen har operative kapaciteter, der er kompetente til indsættelse i de forskellige identificerede indsatsmiljøer sammen med forsvarets styrker. Derudover skal Beredskabsstyrelsen dokumentere, at beredskabsfaglige bidrag og behov er indarbejdet og synliggjort i brugerkrav og tekniske specifikationer i forbindelse med indgåelse af nye koncernfælles rammeaftaler og indkøb inden for de områder, hvor Beredskabsstyrelsen besidder specialviden. Mål G: Styrkelse af det statslige redningsberedskabs indsatsparathed Det er målet, at Beredskabsstyrelsen skal styrke det statslige redningsberedskabs indsatsparathed ved sikre og styrke et opdateret operativt CBRNE-beredskab med fokus på det nukleare og det kemiske område. Beredskabsstyrelsen skal have fokus på, gennem øvelsesaktivitet, at styrke HAZMAT 2 -beredskabets og specialmåleholdenes indsatsparathed, samt sikre et højt niveau i opgaveløsningen, herunder detektering og kortlægning af stråling forårsaget af udslip fra kernekraftværker. Ligeledes skal Beredskabsstyrelsen styrke det kemiske beredskabs analysekapacitet med fokus på kemiske kampstoffer og eksplosivstoffer. Målet er nået, når Beredskabsstyrelsen har styrket indsatsparatheden for det statslige redningsberedskab inden for CBRNE-området ved gennemførelse af én lokal nuklear måleøvelse, herunder kortlægning af stråling forårsaget af kernekraftuheld samt deltaget i mindst en international test med det formål at styrke det kemiske beredskabs analysekapacitet med særlig fokus på eksplosivstoffer og kampstoffer. Mål H: Fokusering og styrkelse af det internationale beredskab og samarbejde Målet er, at der skal skabes et opdateret vidensmæssigt grundlag for, at Beredskabsstyrelsens internationale kapaciteter, bl.a. i lyset af den seneste sikkerhedspolitiske udvikling, kan fokuseres og prioriteres frem mod For at nå målet skal Beredskabsstyrelsen foretage en strategisk fokusering af Beredskabsstyrelsens internationale beredskab frem mod 2020, således at der er en klar sammenhæng mellem ressourcer, kapaciteter og nye internationale udfordringer. Endvidere skal Beredskabsstyrelsen udvikle rammerne for, at Beredskabsstyrelsen kan fungere som administrativ nuklear myndighed i Grønland. Målet er nået, når der er udarbejdet en plan for udviklingen af Beredskabsstyrelsens internationale beredskab frem mod 2020, og Beredskabsstyrelsen kan fungere som administrativ myndighed for sikkerhedskontrol med nukleare materialer, herunder har opbygget og implementeret et elektronisk bogholderisystem til at føre regnskab og kontrol med nukleart materiale i forbindelse med udvinding af uran i Grønland, foretage de nødvendige indberetninger til IAEA (Det internationale atomagentur), samt gennemføre tilsyn og kontrolinspektioner. 2 Harzardous Materials

11 4. Opfølgning Opfølgningen på styrelsens mål- og resultatplan foregår ved ledelsesinformation, konsolideringsmøder, midtvejsrapport, og årsrapport. Af tabellerne nedenfor fremgår hyppighed, milepæle og rapporteringssted. Beredskabsstyrelsen følger internt op på alle de eksterne mål i mål- og resultatplanen ved kvartalsmæssige ledelsesrapporteringer og efter behov. Tabel 1: Månedsvis følges op på Milepæl Mål Rapporteringssted BRS har ingen milepæle der rapporteres på månedsbasis. Tabel 2: Efter 1. kvartal følges op på Milepæl Mål Rapporteringssted Der afrapporteres ikke kvartalsmæssigt til departementet. Der følges op på alle mål i den interne ledelsesinformation, som udarbejdes kvartalsvis. Alle mål Intern kvartalsmæssig ledelsesinformation Tabel 3: Efter 2. kvartal følges op på Milepæl Mål Rapporteringssted Der afrapporteres på status på alle mål i Alle mål Midtvejsrapport/Intern kvartalsmæssig Midtvejsrapporten ledelsesinformation Efter 3. kvartal følges op på Milepæl Mål Rapporteringssted Der afrapporteres ikke kvartalsmæssigt til Departementet. Der følges op på alle mål i den interne ledelsesinformation, som udarbejdes kvartalsvis Alle mål Intern kvartalsmæssig ledelsesinformation Efter 4. kvartal følges op på Milepæl Mål Rapporteringssted Evaluering af tværgående netværk for beredskabsplanlæggere. A Udarbejdelse af retningslinjer for krisestyring. A Afholdelse af konference om krisekommu- A

12 nikation for kommunikations- og pressechefer i de nordiske lande. Fastlæggelse af en struktur for udkast til B bekendtgørelser og dertilhørende tekniske forskrifter på brandforebyggelsesområdet. Etablering af et nationalt inspirationsforum B for forebyggelse Analyse af samarbejdsstrukturer med C kommunerne. Opfølgning på det materiellogistiske samarbejde C med kommunerne Erfaringsopsamling i forbindelse med den C kommunale risikodimensionering forud for den kommende kommunale valgperiode. Serviceeftersyn af indsatslederuddannelsen C Afholdelse af workshops for kommunerne D vedr. anvendelse af redskaber tilknyttet ODIN til databearbejdning og analyse. Videreudvikling af nøgletal på grundlag af D ODIN. Rapport vedrørende de kommunale udrykningssammensætninger D Udvikling af beslutningsgrundlag for koncept D for digitale frivillige. Implementering af DeMars E Overgang til brug af de koncernfælles løsninger E indenfor Regnskab og HR Beredskabsstyrelsen har deltaget i Koordinationsgruppen F for Arktisk Beredskabsstyr- ke) Beredskabsstyrelsen har deltaget i mindst F to øvelser sammen med forsvaret. Opfølgning på hvorvidt Beredskabsstyrelsens F behov og bidrag er indarbejdet i kon- cernfælles rammeaftaler (opgøres per indgået aftale). Afholdelse af en nuklear måleøvelse. G Udarbejdelse af en strategisk plan for Beredskabsstyrelsens H internationale beredskab frem mod Etablering af et elektronisk bogholderisystem H til at føre regnskab med nukleart ma- teriale. Deltagelse i test i regi af OPCW G

13

Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2018

Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2018 Mål og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2018 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 3 2.1. Strategiske pejlemærker... 3 3. Mål for 2018... 5 4. Opfølgning... 11 5. Påtegning... 14

Læs mere

Mål- og resultatplan for Beredskabsstyrelsen

Mål- og resultatplan for Beredskabsstyrelsen Mål- og resultatplan for Beredskabsstyrelsen 2019 December 2018 Indhold Indledning 3 Det strategiske målbillede 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 6 Opfølgning 8 Påtegning 10 Indledning Denne mål-

Læs mere

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 Den koncernfælles mission og vision... 4 Det strategiske målbillede... 4 2.1. Strategiske

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Sagsnummer: 2017/003909 Version: 0.5 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 3 2.1 Strategiske pejlemærker...

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017 Sagsnummer: 2016/101549 Version: 1.0 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Strategisk målbillede...3 2.1 Strategiske pejlemærker...4

Læs mere

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse Mål- og Resultatplan Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2016 2017 Indhold 1. Indledning...1 2. Strategisk målbillede...1 2.1. Strategiske pejlemærker...2 3. Mål for 2017...4 4. Opfølgning...7 5. Påtegning...8

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018 11. december 2017 Indhold 1. Indledning... 1 2. Strategisk målbillede 2018... 2 3. Mål for 2018... 4 4. Opfølgning... 7 5. Påtegning... 8 1. Indledning

Læs mere

Årsrapport. Beredskabsstyrelsen

Årsrapport. Beredskabsstyrelsen Årsrapport Beredskabsstyrelsen 2017 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 2. Beretning 2.1. Præsentation af virksomheden 2.2. Ledelsesberetning Støtteopgaver og politisk aftale 2.3. Kerneopgaver

Læs mere

Mål- og resultatplan for Materiel- og Indkøbsstyrelsen 2019

Mål- og resultatplan for Materiel- og Indkøbsstyrelsen 2019 Mål- og resultatplan for Materiel- og Indkøbsstyrelsen 2019 Version 1.0 20.12.2018 Indhold Indledning 3 Det strategiske målbillede 3 Strategiske pejlemærker 3 Mål for 2019 5 Opfølgning 7 Påtegning 8 Indledning

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse Mål- og Resultatplan Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2016 2018 Indhold 1. Indledning... 1 2. Strategisk målbillede... 1 2.1. Strategiske pejlemærker... 2 3. Mål for 2018... 5 4. Opfølgning... 8

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2019

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2019 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2019 December 2018 Indhold Indledning 1 Det strategiske målbillede 2 Strategiske pejlemærker 2 Mål for 2019 3 Opfølgning 5 Påtegning 7 Mål-

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarskommandoen 2019

Mål- og resultatplan for Forsvarskommandoen 2019 Mål- og resultatplan for Forsvarskommandoen 2019 December 2018 Indhold Indledning 3 Det strategiske målbillede 4 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 6 Opfølgning 8 Påtegning 9 Indledning Denne mål-

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 20. december 2016 Sankelmarksvej 26 4760 Vordingborg Telefon: 72 45 20 00 Telefax: 72 45 20 01 E-mail: hjk@hjv.dk Web: www.hjv.dk CVR: 16 28 71 80 EAN:

Læs mere

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL...

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL... BEREDSKABSPOLITIK Gyldig fra d. 01-12-2017 Indhold 1 INDLEDNING... 2 1.1 FORMÅLET MED BEREDSKABSPOLITIKKEN... 2 1.2 GYLDIGHEDSOMRÅDE... 2 1.3 VÆRDIGRUNDLAG OG PRINCIPPER... 2 2 TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS

Læs mere

Ejerstrategi. TrekantBrand

Ejerstrategi. TrekantBrand Ejerstrategi TrekantBrand Formål og baggrund TrekantBrand er stiftet og ejet af Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner i fællesskab og fungerer som hele Trekantområdets sikkerhedsnet.

Læs mere

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration 3 6 6 8 Gyldighedsperiode og rapportering 9 Påtegning 9 Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet Aktuelt fra Danmark Regeringens prioriteter for beredskabet Samling af beredskab og forsvar Status på arbejdet med samlingen Fokus på udviklingen af et CBRN-institut Tværfaglig koordination ved kriser

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MÅL- OG RESULTATPLAN FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 2.1. Strategiske pejlemærker... 4 2.1.1 Kundefokus... 5 2.1.2 Omkostningsfokus...

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Driftskvalitet 7 B. Informationssikkerhed 7 C. Effektiv it-drift

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune 2014-2017 Direktionen Indledning Silkeborg Kommune har ansvaret for at drive en række kritiske funktioner med direkte påvirkning af borgere og virksomheder.

Læs mere

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Vejledning om det lokale og regionale beredskabssamarbejde i forbindelse med større ulykker og katastrofer m.v.

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 1. april 2017 31. december 2019 Indhold 1 Indledning 2 2 Kompetencestrategiens kontekst 3 2.1 Styrelsens aktuelle situation 3 2.2 Kompetencebehov

Læs mere

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling Guide til strategisk kompetenceudvikling Som myndighedschef er det dit ansvar at sørge for, at din myndighed har en kompetenceudviklingsstrategi. Vi har udarbejdet en guide, hvor du kan få inspiration

Læs mere

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg Forsvarsministeriet Finansministeriet Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg 11. oktober 2013 Baggrund Det fremgår af Aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 mellem regeringen, Venstre,

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Godkendt i Aalborg Byråd 26. november 2018 Punkt 12. Kolofon: Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Aftale om redningsberedskabet i 2013-2014

Aftale om redningsberedskabet i 2013-2014 Aftale om redningsberedskabet i 2013-2014 12. november 2012 Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti vil sikre, at Danmark har et robust og omkostningseffektivt

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsplanlægning og krisestyring Hvad er en krise? Har store konsekvenser

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune Varde Kommune Beredskabspolitik for Varde Kommune 2014-2017 Sag 13-14365 Dok 115363-13 01.10.2013 sufa/vapl Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Formålet med beredskabspolitikken...2 1.2. Værdigrundlaget

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 5 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Side 3 af 9 Strategisk målbillede Moderniseringsstyrelsen arbejder

Læs mere

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt.

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt. BM03 pkt. 2 bilag 6 Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen i ejerkommunerne. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet Hovedstadens Beredskab Vedtagelse af den

Læs mere

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2017

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2017 Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 Den koncernfælles Mission og Vision... 4 Det strategiske målbillede... 4 Værnsfælles

Læs mere

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune Beredskabspolitik for Ballerup Kommune. Beredskabspolitikkens formål er at beskrive kommunens overordnede retningslinjer for, hvordan beredskabsopgaver skal løses. Derudover skal beredskabspolitikken bidrage

Læs mere

Bilag 1: Aftale om foreningsmæssigt ståsted og sekretariatsopgaver Beredskabsforbundet er det foreningsmæssige ståsted for de frivillige i redningsber

Bilag 1: Aftale om foreningsmæssigt ståsted og sekretariatsopgaver Beredskabsforbundet er det foreningsmæssige ståsted for de frivillige i redningsber Bilag 1: Aftale om foreningsmæssigt ståsted og sekretariatsopgaver Beredskabsforbundet er det foreningsmæssige ståsted for de frivillige i redningsberedskabet. I rammeaftalen opdeles det statslige tilskud

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og 2019-2021 Indledning Holstebro, Skive, Lemvig og har ansvaret for at drive en række samfundsvigtige og kritiske funktioner med direkte påvirkning for

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK Kommunerne i Hovestadens Beredskab Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 4 Planlægningsgrundlag... 5 Forebyggelse... 5 Uddannelse... 6 Øvelser... 6 Evalueringer...

Læs mere

Beredskabspolitik. Københavns Kommune

Beredskabspolitik. Københavns Kommune Beredskabspolitik 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse.... 3 Planlægningsgrundlag... 4 Forebyggelse... 4 Uddannelse... 4 Øvelser... 4 Evalueringer... 5 Beredskabsplaner... 5 Bilag:

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner. Gyldig fra 1. januar 2018

Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner. Gyldig fra 1. januar 2018 Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner Gyldig fra 1. januar 2018 Indledning Silkeborg og Viborg kommuner har ansvaret for at drive en række samfundsvigtige og kritiske funktioner med direkte

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Ejerstrategi August 2015

Ejerstrategi August 2015 Ejerstrategi August 2015 Formål og baggrund Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Københavns og Rødovre Kommune stifter i fællesskab Hovedstadens Beredskab I/S pr. 1. januar

Læs mere

Konference om Inspire den 20. marts 2007

Konference om Inspire den 20. marts 2007 Konference om Inspire den 20. marts 2007 Digital forvaltning når det skal gå stærkt Beredskabsområdet belyst med eksempler Kontorchef Henrik G. Petersen, Beredskabsstyrelsen When Technology is Master we

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 1 Beredskabspolitik Kommunerne i Hovedstadens Beredskab 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 3 Planlægningsgrundlag...

Læs mere

Mål- og resultatplan. December 2018

Mål- og resultatplan. December 2018 Mål- og resultatplan December 2018 Indhold Strategisk målbillede for Digitaliseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 7 Gyldighedsperiode og rapportering 9 Påtegning 9 Side 3 af 10 Strategisk

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Digitaliseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og rapportering 10 Påtegning 10 Side

Læs mere

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 1 HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 2019-2021 DET ARBEJDER VI FOR vil forbedre livsvilkårene for de 5.000 danskere, der har alvorlige følger efter polio. Gennem professionel rådgivning og specialiseret

Læs mere

Mission og vision 2. Anklagemyndighedens kerneopgaver 3. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8

Mission og vision 2. Anklagemyndighedens kerneopgaver 3. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8 Indhold Mission og vision 2 Anklagemyndighedens kerneopgaver 3 Strategiske pejlemærker 3 Én stærk og fælles koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4 Effektivitet i straffesagsbehandlingen 4 Et mere

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2019

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2019 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2019 2018 Indhold Indledning 1 Det strategiske målbillede 2 Strategiske pejlemærker 2 Mål for 2019 4 Opfølgningstabel 7 Påtegning 8 Indledning Denne mål-

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord Side Om it-strategiens tilblivelse og struktur Side Visioner for it Side 33

Indholdsfortegnelse. Forord Side Om it-strategiens tilblivelse og struktur Side Visioner for it Side 33 Forsvarsministeriets it-strategi 2016-2019 Indholdsfortegnelse Forord Side 01 1 Om it-strategiens tilblivelse og struktur Side 02 2 Visioner for it Side 33 3 Igangværende it-initiativer og kommende indsatsområder

Læs mere

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen 1 Disposition Historisk overflyvning Aftale om redningsberedskabet 2012 Udvalget for budgetanalyse af redningsberedskabet 2012 Aftale om redningsberedskabet

Læs mere

POLITIK FOR FORTSAT DRIFT

POLITIK FOR FORTSAT DRIFT Version 11.01.2017 POLITIK FOR FORTSAT DRIFT for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Baggrund for politikken Når alvorlige hændelser som hackerangreb, større forsyningssvigt, forulykket skolebus,

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til national forebyggelsesstrategi

Høringssvar vedr. udkast til national forebyggelsesstrategi Beredskabsstyrelsen Høringssvar vedr. udkast til national forebyggelsesstrategi Overordnede bemærkninger Tak for udkast til forebyggelsesstrategi. Vi finder, at det er godt, at strategien har fokus på

Læs mere

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Baggrund Redningsberedskabet består i dag af et kommunalt basisberedskab og et statsligt overbygningsberedskab, der tilsammen varetager

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil IT-chef Hovedstadens Beredskab Februar 2018 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Bag Rådhuset 3 1550 København V www.hbr.dk Stilling IT-chef Refererer til Direktøren Ansættelsesforhold

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014

Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014 Regeringen Danske Regioner Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014 Nyt kapitel 4. juni 2014 God økonomistyring på sygehusene og opfølgning Som opfølgning på aftalen om regionernes økonomi for 2013

Læs mere

Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune

Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune Få mere ud af det, du har. Dette er kommunens pejlemærke for vores arbejde og de fælles initiativer, der søsættes i hvert center

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi

Geodatastyrelsens strategi Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling,

Læs mere

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet BEK nr 971 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600730 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Det nye landkort for beredskaber fra 2016 En kommune ét beredskab Beredskabet er en del af forvaltningen typisk i teknik og miljø Beredskabskommission med

Læs mere

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest Baggrund og formål Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest 2019-2022 Regeringen og KL indgik i aftalen om kommunernes økonomi for 2015, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skulle etablere op mod

Læs mere

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Personalestyrelse 2017 Indhold 1. Indledning...2 2. Strategisk målbillede...2 2.1 Strategiske pejlemærker...3 3. Mål for 2017...4 3.1 Mål for kerneopgaver...5

Læs mere

UDKAST til Beredskabspolitik for Frederiksberg Kommune

UDKAST til Beredskabspolitik for Frederiksberg Kommune Indledning Frederiksberg Kommune har ansvaret for at planlægge og drive en række samfundsvigtige opgaver både i hverdagen, og når uforudsete, større hændelser truer den fortsatte drift. Beredskabspolitikken

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

10 faglige pejlemærker for kvalitet i fysioterapi

10 faglige pejlemærker for kvalitet i fysioterapi 10 faglige pejlemærker for kvalitet i fysioterapi Kliniske retningslinjer Danske Fysioterapeuter anbefaler, at fysioterapeuten anvender kliniske retningslinjer i alle behandlingsforløb. Behandlingsplan

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation FORSLAG TIL DRØFTELSE I MED-HOVEDUDVALGET Dato: 5. november 2013 Brevid: 2190067 Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation Indledning og baggrund I januar

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik

Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik Sammenhængende børnepolitik THISTED KOMMUNE Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik 2010 Tilrettet udkast 21. maj 2007 1 Indhold: INDLEDNING...3 VÆRDIER OG BØRNESYN...3 MÅLGRUPPER...4 MÅLSÆTNINGSHIERARKIET...5

Læs mere

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 TALE ØVELSESSEMINAR 2016 Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 20160526 Velkommen til øvelsesseminar 2016. Det glæder mig, at så mange er mødt frem til dagens arrangement. Vi

Læs mere

Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014. Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne

Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014. Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014 Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne Krav og nye muligheder Beredskabsreformen stiller krav om større kommunale beredskabsenheder,

Læs mere

Ingeniørforeningen 20. maj 2014

Ingeniørforeningen 20. maj 2014 Ingeniørforeningen 20. maj 2014 Statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer Oplæg ved Gitte Korff, sekretariatschef for statsrevisorerne Lene Schmidt, kontorchef

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere