Skole-hjemsamarbejdet se side 4 Fagteam se side 5 Evalueringskultur se side 7 Kommunikation se side 6 Læseindsats se side 8

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skole-hjemsamarbejdet se side 4 Fagteam se side 5 Evalueringskultur se side 7 Kommunikation se side 6 Læseindsats se side 8"

Transkript

1 Udviklingsplan

2 Indhold Værdigrundlag... 2 Vision... 2 Læringssyn... 2 Status på væsentlige områder... 2 Centrale og lokale indsatsområder... 2 Udfordringer for alle... 3 Kompetenceudvikling... 3 Organisationsudvikling... 3 Forventninger til forvaltning og politikere... 3 Centralt indsatsområde Skole-hjemsamarbejde... 4 Lokalt indsatsområde Fagteam... 5 Lokalt indsatsområde Kommunikation... 6 Centralt indsatsområde Evalueringskultur... 7 Centralt indsatsområde Læseindsats... 8 Centralt indsatsområde AKT(adfærd, kontakt, trivsel)-indsats... 9 Oversigt over kompetenceudvikling Oversigt over organisationsudvikling Værdigrundlag Det er værdifuldt, hvis læringsrummet og arbejdsmiljøet er præget af engagement, tillid, respekt, samarbejde, overskuelighed samt glæde og giver mulighed for udtryk af mangesidige og forskellige holdninger det fysiske læringsrum giver mulighed for forskellige undervisningsformer og aktiviteter alle har mulighed for større indflydelse og ansvar i kraft af faglige og sociale kompetencer positiv kommunikation præger løsningen af den fælles opgave Vision Vi ønsker at skabe et læringsrum, hvor elever og lærere møder viden, færdigheder og holdninger, som indeholder overvejelser over fortid, nutid, fremtid og kultur samt giver mulighed for elevernes dannelse og medindflydelse at fremme elevernes personlige, faglige og sociale kompetencer, så eleverne kan udvikle sig til hele mennesker et fysisk læringsrum, som er tidssvarende, åbent, fleksibelt og æstetisk med mulighed for forskellige undervisningsformer- og aktiviteter. Læringssyn Vores syn på læring er, at læring skabes i et samspil mellem elevernes aktive, selvforvaltende indsats, lærernes engagerede, modige og udfordrende rammesætning samt forældrenes konstruktive opbakning. Status på væsentlige områder Arbejdet med skolens drift og udvikling er i stadig og vedvarende forandring. Skolen tilpasser sig forandringer og krav fra det omvirkende samfund ved at finde veje til at imødekomme forventninger på den bedst mulige måde indenfor de rammer, skolen har mulighed for at udnytte. Se i øvrigt Slutevaluering af udviklingsplan 2002 på Centrale og lokale indsatsområder Politikere og forvaltning har sat en række indsatsområder på dagsordenen i København. Skolens mål- og handleplaner for centrale og lokale indsatsområder er vedlagt som bilag. Centrale indsatsområder Lokale indsatsområder Skole-hjemsamarbejdet se side 4 Fagteam se side 5 Evalueringskultur se side 7 Kommunikation se side 6 Læseindsats se side 8 C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 2.

3 AKT-indsats se side 9 Udfordringer for alle Udfordringer for svage og stærke elever, mønsterbrydning og trivsel er opgaver, som til stadighed er en integreret del af teamenes tilrettelæggelse af undervisningen bl.a. via holddeling og den enkelte lærers anvendelse af undervisningsdifferentiering. Vi har i dette skoleår indført ny trivselspolitik og ordensregler se Kompetenceudvikling Skolens vision, drift og udvikling kræver udvikling af en række kompetencer, som er nødvendige, hvis forventningerne til skolen skal kunne imødekommes. Derudover opstår der til stadighed nye kompetencekrævende forventninger blandt elever og lærere i det daglige arbejde. Se Oversigt over kompetenceudvikling side 10. Organisationsudvikling Skolen har siden 1999 været i kraftig udvikling på det organisatoriske område. Lærersamarbejdet har udviklet sig fra teamdannelse omkring hver klasse til arbejde i årgangsteam og senest afdelingsteam og fagteam. Ligeledes er en servicefunktion som rengøring organiseret omkring et rengøringsteam. Skolens ledelsesstruktur er forandret fra skoleinspektør/viceskoleinspektør til ledelsesteam med strategisk leder, pædagogisk leder, leder af læringsmiljø og administrativ leder. Se Oversigt over organisationsudvikling side 11. Forventninger til forvaltning og politikere Sammenhæng mellem forventninger og rammer Skolen oplever, at politikere og forvaltning udfordrer os med mange forventninger og pludseligt opstående aktiviteter. Samtidig oplever vi, at forventningerne ønskes gennemført med et hastværk, som ikke passer ind i skolens årsplanlægning og rytme. Mulighederne for at kunne prioritere ændringerne afhænger af politiske beslutninger om økonomi og kommunale/statslige aftaler om tidsrammer, som i de senere år er blevet reduceret. Vi håber, at forvaltning og politikere vil arbejde målrettet med at skabe råderum for de nye forventninger og samtidig undgå at udhule muligheden for arbejdet med vores kerneydelse; undervisningen. Fortsat udvikling af de fysiske rammer Vi håber, at forvaltning og politikere vil sætte handling bag ordene i forliget om faglighed for alle ved at prioritere den planlagte og strengt nødvendige renovering af skolens faglokaler. Tillid til skolen Skolen oplever, at forvaltning og politikere bruger mange kræfter på at udvikle systemer til at styre skolen meget detaljeret. Denne udvikling medfører, at skolen bruger mange kræfter på at imødekomme disse systemers behov for information på bekostning af arbejdet med at udvikle undervisningen. Vi håber, at forvaltning og politikere vil vise større tillid til skolens arbejde fremover. C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 3.

4 Centralt indsatsområde Skole-hjemsamarbejde Det formaliserede skole/hjem samarbejde: 0. og 1.kl. har 2 årlige skole/hjem samtaler, heraf kan den ene samtale foregå som hjemmebesøg det er dog sjældent sket. Fra 2. klasse og opefter har vi én årlig samtale. 0. klasse har et årligt forældremøde, klasse har 2 årlige forældremøder. Det øvrige skole/hjem samarbejdet er meget forskelligt fra klasse til klasse og fra lærer til lærer. Andet eksisterende skole/hjemsamarbejde er fx. uge- og måneds breve sociale arrangementer (jule-, sommer- og klassefester) daglig kontakt kontakt via telefon eller logbog elevkontrakter/opsamlingsseddel skabe et skolehjemsamarbejde hvor forældre og elever deltager aktivt og tager ansvar få to årlige skole/hjem samtaler samt to årlige forældremøder udarbejde skabeloner til elevplaner differentieret til indskolingen, mellemtrin og udskoling udarbejde elevplan i stikordsform, som indeholder prøveresultater, fagligt og socialt standpunkt ved hver samtale fastsætte mål for eleven, læreren og forældrene for den kommende periode samt evaluere den foregående periode på baggrund af logbøger, portfolio mm. udarbejde forventningsfolder på baggrund af samarbejde med forældrene, som evalueres årligt på forældremøde udbygge forældre-intra se indsatsområde kommunikation lade klassens lærere lægge program for forældremøder samt engagere forældre til sociale arrangementer i klassen i samråd med kfr erne de udmeldte ressourcer i Faglighed for alle reelt udmøntes 80% af forældre og lærere oplever et positivt samarbejde mellem skole og hjem 80% af lærerne oplever en øget kvalitet ved skole/hjem samtalerne 80% af kfr erne deltager i planlægningen af forældrearrangementer 90% af hjemmene er repræsenteret ved forældremøder C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 4.

5 Lokalt indsatsområde Fagteam Vi er i etableringsfasen, hvor vi har etableret 5 fagteam: Dansk, matematik, naturvidenskabelige fag, skolestart og supplerende undervisning. Alle lærere deltager i et fagteam. Der er høje forventninger til videns- og erfaringsudveksling. Arbejdsform og -rammer er endnu ikke klare, men skal udvikles bl.a. afhængigt af fagenes karakter og de fremkomne ideer. give den enkelte lærer faglig inspiration skabe overblik over fagenes progression med udgangspunkt i centrale mål og målsætninger forbedre anvendelsen af undervisningsmidler forbedre grundlaget for kompetenceudvikling udarbejde en skabelon til dagsorden/referat til brug ved møderne afholde jævnlige møder ud fra en aftalt mødeplan bruge nogle af fagteammøderne i afdelingsopdelte fagteam udarbejde skitse til progressionsplan for faglige mål udvikle og udveksle materialer videreformidle kursusviden på fagteammøder lade fagteamet koordinere en ønskeliste til fagets tilsynsførende mht. indkøb af materialer ajourføre lokaler og materialers tilstand i samarbejde med de tilsynsførende etablere digital registrering af undervisningsmaterialer gøre brug af fagmapper på lærerintra til deling af undervisningsmaterialer og ideer den enkelte lærer beskriver selvproducerede undervisningsforløb og materialer, så kolleger kan have gavn af det at alle fag bliver drøftet i fagteam (hvor det er relevant) den digitale registrering af materialer på intranet er taget i brug 80 % af lærerne benytter fagmapperne på intranettet 80 % af lærerne aktivt har bidraget med et eller flere undervisningsforløb til fagmapperne 80 % af lærerne oplever en lettelse i forhold til undervisningens tilrettelæggelse 80% af lærerne oplever, at materialesamlinger er velorganiserede C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 5.

6 Lokalt indsatsområde Kommunikation Ordet kommunikation kan opfattes på flere forskellige måder: mundtlig kommunikation mellem ansatte / ledelse / elever og forældre, skriftlig kommunikation mellem skole / hjem ( se indsatsområde skole-hjem samarbejdet) samt elektronisk kommunikation generelt. Skolen har siden april 2005 haft fokus på trivsel, herunder kommunikation. Den udarbejdede trivselsplan omfatter elev/elev- og elev/ lærerkommunikation. I forbindelse med Projekt Trivsel samt kursus i konfliktløsning valgte skolen at sætte fokus på personalets trivsel herunder kommunikation. Dette har udmøntet sig i vedtagne rammer for god kommunikation. Personalet bliver hvert halve år mindet om rammerne på et pædagogisk møde og punktet er på dagsordenen på teammøder. Hvad angår elektronisk kommunikation kan vi konstatere at intranettet generelt ikke udnyttes optimalt eleverne ikke har kendskab til og dermed ikke benytter elevintranettet forældreintranettet ikke er i funktion der generelt er for ustrukturerede og for mange kommunikationsveje på skolen der er usikkerhed omkring dokumenters placering på intranettet skriftlig kommunikation / information foregår via intranettet brugen af intranettet er en del af ledelsens/ansattes, elevers og forældres dagligdag udbrede kendskabet til og anvendelsen af de vedtagne rammer for god intern mundtlig kommunikation tilbyde opdateringskursus i brugen af intranettet for alle ansatte tilbyde introkursus for nyansatte etablere elevkursus for kl. i elevintra introducere forældreintra på forældremøder gøre relevante informationer fra forvaltning/ledelse eller links hertil tilgængelige på intranettet udarbejde klare retningslinier for intranettet anskaffe minimum én bærbar computer til hver klasse skriftlig kommunikation / information i juni 2008 foregår via intranettet 85% af eleverne bruger elevintra som en del af deres dagligdag i marts % af forældrene bruger forældreintra efter hensigten i juni % af lærerne i september 2008 udtrykker tilfredshed med kommunikationen / informationerne via intranettet alle klasser har mindst en computer december 2007 alle ansatte checker intranettet mindst én gang dagligt på arbejdsdage. C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 6.

7 Centralt indsatsområde Evalueringskultur Skolen anvender evaluering på skole-, team-, lærer- og elevniveau. Vi anvender mange former for evaluering: spørgeskemaer, logbøger, elevsamtaler, test, klassebaseret dialog, skriftlige tilbagemeldinger til elever, elevsamtaleblade, bevidst og ubevidst selvrefleksion, dialog i lærerteamet, teamsamtaler med ledelsen og meget mere. Skolens personale har i år 2000 besluttet at arbejde med målsætning ud fra SMTTE-model. Skolen har behov for at udvikle systematik og klare forventninger til arbejdet med evaluering. den løbende evaluering i højere grad skal være en naturlig del af undervisningen forbedre undervisningens kvalitet have en klar struktur på skolens evaluering fokusere på den løbende evaluering ved medarbejderudviklingssamtalerne udvikle en evalueringsmappe med praktiske eksempler og evalueringsmetoder på skolens intranet udarbejde dokumentation fra hver lærer for anvendelse af to forskellige evalueringsmetoder i konkrete undervisningsforløb udarbejde årsplaner for de enkelte fag beskrive skolens testresultater samlet lade ledelsen deltage i lærernes undervisning drøfte konkrete undervisningsforløb i afdelings- og fagteam 75% af lærerne har anvendt evalueringsmappen 90% af lærerne har lagt dokumentation for evalueringsmetoder skolens samlede testresultater bliver bedre alle lærere har udarbejdet og anvender årsplaner for hvert fag ledelsen har deltaget i undervisningen hos alle lærere C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 7.

8 Centralt indsatsområde Læseindsats Vi har de sidste to år skærpet vores indsats omkring tidlig læseindlæring. På alle klassetrin tilstræbes det, at mest mulig specialundervisning lægges uden for den almindelige undervisning. Udgangspunktet for al specialundervisning er formuleret i et pædagogisk notat for den enkelte elev, hvor samarbejdet med elevens lærere og forældre også er beskrevet. Fysiske rammer: Specialcenteret er placeret længst væk fra den øvrige undervisning i en gammel og nedslidt barak uden internetforbindelse. Til tidlig læsestøtte for elever i 1. klasse benytter vi et lokale i sprogcenteret, som ligger i Villaen tættere på skolen. Derudover støtter vi elever i klasserne og bruger ledige lokaler på skolen, når disse er at finde. styrke elevernes læseindlæring så tidligt som muligt videreudvikle en skolekultur, hvor vi styrker samarbejdet omkring udnyttelsen af den enkelte elevs potentiale udvælge elever i 1. klasse, som fra jul til sommerferien får tilbudt 1 daglig lektion individuel undervisning i tidlig læsestøtte af særligt uddannede lærere etablere hold i 2. klasse, som undervises dagligt på et 6 ugers opsamlingskursus undervise små hold fra 3. og 4. klasse en lektion dagligt efter normal skoletid gennem hele skoleåret etablere tidssvarende lokaler med computere og internetadgang, så vi kan udnytte de mange muligheder, som er udviklet til specialundervisningen etablere to små lokaler tæt på 1. klasselokalerne, da vi derved kan få flere elever gennem læsestøtteprogrammet teste eleverne individuelt ved forløbenes start og afslutning målrette undervisningen i læseindsats til den enkelte elevs behov dokumentere den enkelte elevs fremskridt vi på 2., 3. og 4. klasses læseprøver tydeligt kan se, at vi har fået hævet skolens gennemsnitlige niveau færre elever på mellemtrin og i udskolingen har brug for specialundervisning C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 8.

9 Centralt indsatsområde AKT(adfærd, kontakt, trivsel)-indsats Vi er i øjeblikket ved at uddanne skolens AKT-vejleder. Da vi oplever et stadigt stigende behov for AKT-indsats, anvender vi 50% af den udmeldte 20.1 time-pulje til AKT-arbejde. Timerne bruges på opbyggende og forebyggende arbejde for de klasser eller enkelt-elever, der har størst behov. Vi har arbejdet med klasseinterventioner og observationer af klasser og elever. Mange timer går til støtte af sarte elever, der er under udredning. Endelig er der supervision af kolleger med særligt problematiske elever. Skolen har i år lagt en del timer i udskolingen i klasser med mange sociale og faglige vanskeligheder. Her kombinerer vi AKT, SSP (samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi) og specialundervisning for at sikre, at vores elever forlader skolen på de bedst mulige betingelser. Vi har siden sidste år arbejdet med elevmægling og planlægger at uddanne et hold fra skolens 6. klasser årligt. Skolens to voksenmæglere er også AKT-lærere. Vi må dog erkende, at en del af vores arbejde ofte slås i stykker af indkomne 10.2 elever og tilflyttere fra andre bydele eller kommuner. blive mere uafhængige af ekstern kompetence skabe et akt-lærerteam, der har kompetencer indenfor de forskellige spektre af akt-arbejdet (fra sociale vanskeligheder til ADHD m.m.) skabe et akt-lærerteam, der kan videreformidle viden til såvel lærere som forældre i special/akt fagteamet kortlægge vores viden (hvad kan hvem og hvad kan vi ikke) videreformidle viden til teamet og andre kolleger bruge undervisningstiden til praksistræning af såvel lærer som elev i klassen deltage i kurser og foredragsaktiviteter på de områder, hvor vi oplever mangler lave interne kurser for grupper af lærere med samme problemfelt f. eks. ADHD vi har udarbejdet en oversigt over hvilke akt-lærere, der har hvilke arbejdsspecialer 80% af lærere med akt-elever føler sig hjulpet af værktøjer, supervision eller lign. 99% af skolens akt-elever har en fremadrettet handleplan, der bliver fulgt op 99% af skolens akt-lærere føler sig kompetente til at hjælpe/støtte lærere og elever C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 9.

10 Oversigt over kompetenceudvikling På baggrund af indsatsområderne mener vi, at vi får brug for styrkelse af kompetencer til at skabe dokumenteret sammenhæng mellem overordnede mål og den daglige praksis anvende målsætningsmodel anvende forskellige evalueringsformer formidle dokumentation om undervisningspraksis til årgangsteam, afdelingsteam, fagteam, ledelse og forældre indgå konstruktivt i arbejdsgrupper og med eksterne samarbejdspartnere udnytte mødefora effektivt anvende it, herunder intranet (lærerintra, elevintra, forældreintra og skolens portal) fokusere på og prioritere mellem væsentlige arbejdsopgaver systematisere dokumentation Plan for kompetenceudvikling De enkelte tiltag for kompetenceudvikling er beskrevet i de enkelte planer for centrale og lokale indsatsområder. Herudover vil vi forsat anvende vores muligheder for kursusvirksomhed, pædagogiske dage/møder, pædagogiske rådsmøder, lærerteammøder, fagteammøder, afdelingsteammøder m.m. til at øge kompetencerne. C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 10.

11 Oversigt over organisationsudvikling Nuværende organisation Skoleinspektør Pædagogisk ansvarlig Personaleansvarlig, Administrativ ansvarlig Strategisk ledelse, team 4-6. kl. Afdelingsleder Administrativ leder Afdelingsleder Pædagogisk leder Afdelingsleder Leder af læringsrum Administration Økonomi Teknisk ejendomsleder Sekretariat Vikardækning Midlertidige ansættelser Specialcenter, sprogcenter Selvstyrende team kl. Samtænkning Pædagogisk center IT-vejledning Elevcenter Selvstyrende team kl. Selvstyrende årgangsteam Lærerne har i en årrække arbejdet i selvstyrende team efter den københavnske model 1 omkring et klassetrin. Teamet har en række kompetencer bl.a. ansvaret for placeringen af fag på ugeskema mv. Afdelingsteam Lærerne i indskolingen på mellemtrinnet og i udskolingen arbejder fra dette skoleår også i team omkring afdelingerne. Fagteam Se lokalt indsatsområde Administration Skolen har en fuldtidssekretær udover den administrative leder. Bygningsdrift Skolen har teknisk ejendomsleder og ejendomsassistent til at varetage de bygningsmæssige opgaver. Rengøringsteam Skolens rengøringsmedarbejdere er organiseret i team, hvor rengøringsarbejdet tilrettelægges. Ledelsesteam Skolen har fra skoleåret fuldt udbygget ledelsesteam. Arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø Arbejdet med personalets psykiske arbejdsmiljø indgår som en del af skolens lovpligtige arbejdspladsvurdering. Arbejdet med elevernes psykiske arbejdsmiljø indgår som en del af den lovpligtige undervisningsmiljøvurdering se skolens hjemmeside Skolen har i skoleåret 2005/2006 indført ny trivselspolitik og ordensregler samt gennemført kurser for personale i konflikthåndtering i forbindelse med det kommunale tiltag om konfliktmægling. C:\Users\Søren\Desktop\Skoleportens Dokumenter Information\Nyheder\Nyhedsarkiv\Udviklingsplan doc side 11.

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Plan for målsætning og evaluering IKT-udvikling de fysiske rammer Udvikling af en målsætnings- og evalueringskultur Børne- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Fokus på læring Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering i folkeskolen Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering er centrale

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

HVOR GOD ER VORES SKOLE?

HVOR GOD ER VORES SKOLE? Hvor god er vores skole evalueringsmodel for Fredensborg Kommune april 2009 s. 1/8 HVOR GOD ER VORES SKOLE? 1 Vores skole opfylder kriteriet til fulde 2 Vores skole opfylder kriteriet i høj grad 3 Vores

Læs mere

Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen

Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen Formålet med dette notat er formuleringen af formål, mål og succeskriterier for udviklingsprojektet Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen.

Læs mere

Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip

Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip 2011 Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering

Læs mere

Principper for den løbende evaluering

Principper for den løbende evaluering Principper for den løbende evaluering Evalueringen skal: 1. være en integreret del af undervisningen, og skal omfatte den personlige-, den sociale- og den faglige udvikling 2. Omfatte såvel lærerens som

Læs mere

Ordensregler. til SB-møde 26/5-05

Ordensregler. til SB-møde 26/5-05 Ordensregler til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for skolens orden... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Skolens område... 3 Regler... 3

Læs mere

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status:

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status: Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Alle lærere har arbejdet med Læsning i alle fag på et dagkursus og på fællesmøder. Kurset var både teoretisk og med ideer til konkrete værktøjer. Efterfølgende

Læs mere

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar. Skolens navn: Sjørslev Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning: Kvalitetsrapport Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Læs mere

Skolens værdigrundlag hviler på Gentofte Kommunes nye vision, Læring uden Grænser :

Skolens værdigrundlag hviler på Gentofte Kommunes nye vision, Læring uden Grænser : Livstrampolinen. Hellerup Skoles værdigrundlag Skolens værdigrundlag hviler på Gentofte Kommunes nye vision, Læring uden Grænser : Børn og unge lærer uden grænser - de udnytter og udvikler deres ressourcer

Læs mere

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolens værdigrundlag. Skolens værdigrundlag fungerer som pædagogisk fundament for skolens virke. Værdigrundlaget er blevet til i et tæt og konstruktivt

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE August 2014 For at give inspiration og support til teamene på skolerne har Kreds 29 samlet en række oplysninger og gode ideer til det fortsatte teamsamarbejde.

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at :

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at : kolens navn: Dybkær pecialskole Pædagogiske processer: kolens værdigrundlag/målsætning: Vision og mål Kvalitetsrapport $ kolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Dybkær pecialskole giver et individuelt

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen Læringsmiljøer i folkeskolen resultater og redskaber fra evalueringen Kort om evalueringen L Æ R I N G S S Y N E T D E F Y S I S K E R A M M E R E V A L U E R I N G S K U LT U R E N U N D E R V I S N I

Læs mere

Intranet på Kongevejens Skole

Intranet på Kongevejens Skole Intranet på Kongevejens Skole På Kongevejen Skole ønsker vi at benytte SkoleIntra som et dynamisk redskab til information, kommunikation og dialog blandt elever, medarbejdere og forældre. Målsætningen

Læs mere

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Langeskov Skole 5550 LANGESKOV Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Lovgrundlag Folkeskolelovens 13, 14, 19f+h, 55 b. Bekendtgørelse nr. 393 af 26. maj 2005 og lov nr. 313 af

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

at personale, forældre og børn skal skabe en skole, der er attraktiv for området.

at personale, forældre og børn skal skabe en skole, der er attraktiv for området. Evalueringskultur på Holluf Pile Skole 1. september 2006 Faktuelle oplysninger På skolen er der ca. 715 elever og 46 lærere. Skolen er opdelt i 3 delskoler med hver sin lærergruppe og fællesskaber. Skolen

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Søndre Skole Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Indsatsområde Teamets samarbejde om varieret skoledag Innovation og entreprenørskab (21 skills) Motion & bevægelse USU Fysiske læringsmiljøer Målet for

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011

Kvalitetsrapport 2011 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 11 Skoleåret 1-11 Delrapport fra 11 ved skoleleder Kedda Jakobsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Gennemsnittet er højnet betydeligt i

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves -

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018

Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018 Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018 Grundoplysninger Absalons Skole Absalonsgade 2 4000 Roskilde Tlf: 4631 4150 Mail: absalonsskole@roskilde.dk http://si.absalonsskole.roskilde.dk

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Indhold 1. Evalueringsformer der benyttes på skolen 2. Evaluering af den samlede undervisning i skoleåret 3. Plan for opfølgning på evalueringen

Læs mere

Den fastlagte evaluering - dansk Klasse Staveprøve Læseprøve Ansvarlig Klasselæsekonference. VM Forår: Ordkendskabsprøve 0.- LH 1.kl.

Den fastlagte evaluering - dansk Klasse Staveprøve Læseprøve Ansvarlig Klasselæsekonference. VM Forår: Ordkendskabsprøve 0.- LH 1.kl. Kapitel 2: af elevernes udbytte af undervisningen På Forberedelsesskolen er evaluering en naturlig del af undervisningen. Den foregår dels løbende og i forskellig form - dels på fastlagte tidspunkter i

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Trekronerskolen er fast praktikskole for lærerstuderende fra UCSJ. Der er ofte mange studerende på skolen og her er mange praktiklærere som gerne

Læs mere

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling:

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling: Nyttige links vedr. skoleudvikling: Undervisningsministeriet: www.uvm.dk De mange intelligenser: www.demangeintelligenser.dk Furesø Kommune www.furesoe.dk Fælles mål hos undervisningsministeriet www.faellesmaal.uvm.dk/.

Læs mere

Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017

Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017 Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017 Denne plan skal give et samlet billede af, hvordan vi på Sejergaardsskolen arbejder med evaluering, som en naturlig del af det at drive en privatskole. På Sejergaardsskolen

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Skoleevaluering af 20 skoler

Skoleevaluering af 20 skoler Skoleevaluering af 20 skoler Epinion A/S 30. oktober 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og metode...3 1.1 Formål med skoleevalueringen...3 1.2 Metoden...3 1.3 Svarprocent...4 1.4 Opbygning...4 2 Sammenfatning...5

Læs mere

Hastrupskolens uddannelsesplan

Hastrupskolens uddannelsesplan Hastrupskolens uddannelsesplan Vi har igennem mange år været praktikskole. Vi er meget stolte og glade for igennem årene at have været med til at inspirere og vejlede kommende folkeskolelærere. Vi har

Læs mere

Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13

Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13 Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13 Formålet med Sortedamsskolens ressourcecenter Formålet med at omorganisere skolens specialfunktioner er, at opnå en bedre inklusion for alle børn på skolen. Inklusion

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2009 Delrapport fra Skanderup-Hjarup Forbundsskole ved Johan W. Helms KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Forbundsskolens elevers resultater

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Med denne evalueringsplan, ønsker vi på Ryslinge Friskole, at strukturere og opkvalificere vores daglige arbejde med evaluering.

Med denne evalueringsplan, ønsker vi på Ryslinge Friskole, at strukturere og opkvalificere vores daglige arbejde med evaluering. EVALUERINGSPLAN FOR RYSLINGE FRISKOLE Med denne evalueringsplan, ønsker vi på Ryslinge Friskole, at strukturere og opkvalificere vores daglige arbejde med evaluering. Evaluering er vores interne værktøj,

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Brændkjærskolen ved Niels E. Danielsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Med udgangspunkt i Skolepasset

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Årsrapport 2009 for Magleblikskolen

Årsrapport 2009 for Magleblikskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 6 1. Sammendrag og SFO har i 2009 haft 9 resultatkrav, hvoraf 3 er indfriet, 6 er delvist indfriet og 1 er ikke indfriet. Arbejdet ned de 9 resultatkrav er uddybet i beskrivelsen

Læs mere

Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik Mål og principper for den eksterne kommunikation Kommunikation af skolens

Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik Mål og principper for den eksterne kommunikation Kommunikation af skolens Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik... 2 1. Mål og principper for den eksterne kommunikation... 2 1.1 Kommunikation af skolens overordnede rammer... 2 1.2 Skole/hjem-samarbejde og

Læs mere

Munkekærskolens uddannelsesplan

Munkekærskolens uddannelsesplan SOLRØD KOMMUNE MUNKEKÆRSKOLEN Munkekærskolens uddannelsesplan Munkekærskolen - altid på vej! Munkekærskolens grundoplysninger Munkekærskolen Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand Tlf. 56182600 E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Hastrupskolens uddannelsesplan

Hastrupskolens uddannelsesplan Hastrupskolens uddannelsesplan Vi har igennem mange år været praktikskole. Vi er meget stolte og glade for igennem årene at have været med til at inspirere og vejlede kommende folkeskolelærere. Vi har

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole På Østerbro Lilleskole har vi en bred evalueringskultur som udføres i vekselvirkning mellem den skriftlige og mundtlige dialog. Evaluering

Læs mere

Allerslev Skole uddannelsesplan

Allerslev Skole uddannelsesplan Allerslev Skole uddannelsesplan Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan praktikskolen arbejder med at uddanne den lærerstuderende. BEK nr. 1068 af 08/09/2015: 13 stk. 2 Praktikskolen

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Mål 1: Mål der knytter sig til Højere faglighed Styrke faglig læsning og skrivning (målet er 2-årigt) Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke den faglige læsning

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Hillerødsholmskolen som uddannelsessted

Hillerødsholmskolen som uddannelsessted Hillerødsholmskolen som uddannelsessted Praktikansvarlig Maria Nørholt Godtkjær Ledelsesperson Henrik Stockfleth Olsen Adresse Postnr. og by: 3400 Hillerød Fastnettelefon: 72 32 77 00 Emailadresse: hilleroedsholmskolen@hillerod.dk

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skolens skolepolitisk indsatsområder i skoleåret 2008/2009. Børn & Kultur Pædagogisk Udvikling. Vadehavsskolen august 2009

Kvalitetsrapport. Skolens skolepolitisk indsatsområder i skoleåret 2008/2009. Børn & Kultur Pædagogisk Udvikling. Vadehavsskolen august 2009 Børn & Kultur Pædagogisk Udvikling august 2009 Kvalitetsrapport Skolens skolepolitisk indsatsområder i skoleåret 2008/2009 Kommunalt indsatsområde: Kompetenceudvikling (Skolepolitik) Mål for indsatsområdet.

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn Handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionsstrategi 2016 og på baggrund af Rammenotat folkeskolereformen vs. 3.0. Jf. rammenotatet skal hver skole skal have

Læs mere

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 Gitte Jørgensen Indhold: Krav til evaluering Rammer for evaluering Evalueringsplan Opfølgningsplan Evaluering af danskundervisningen Konklusion Krav

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Mål og handleplan Korsvejens Skole 2013-2014 Sammenhæng / Status Mål Tiltag/Handleplan Tegn Evaluering - opfølgning

Mål og handleplan Korsvejens Skole 2013-2014 Sammenhæng / Status Mål Tiltag/Handleplan Tegn Evaluering - opfølgning Med udgangspunkt i Folkeskoleloven, Målsætning for Tårnby Kommunale Skolevæsen og Korsvejens Skoles værdigrundlag vil vi: Skabe et skolemiljø hvor selvværdet styrkes, og hvor arbejdsglæden bygger på fleksibilitet,

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014.

Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014. Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014. Grundoplysninger: Skole: Klarup skole Adresse: Hellasvej 17, 9270 Klarup Telefon: 9636-5500 Mail: klarupskole@aalborg.dk Webadresse: www.klarupskole.dk Kultur og

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

Heibergskolen november 2018

Heibergskolen november 2018 Heibergskolen november 2018 Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlaget beskriver den ledelse vi ønsker, der arbejdes med på Heibergskolen. Skolens pædagogiske ledelse består af en skoleleder og en souschef, derudover

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen 2018 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

Søgårdsskolens målgruppe er bred og rummer elever med særlige behov, hvor elevernes ressourcer og udfordringer kommer til udtryk på forskellig vis.

Søgårdsskolens målgruppe er bred og rummer elever med særlige behov, hvor elevernes ressourcer og udfordringer kommer til udtryk på forskellig vis. UDDANNELSESPLAN 1. Søgårdsskolen som uddannelsessted Søgårdsskolen er Gentofte kommunes specialskole for elever med særlige behov. Søgårdsskolen har nuværende 152 elever, hvoraf de 11 elever går i kompetencecenteret

Læs mere

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning EVALUERING 2016 Skolens undervisningstilbud Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning Skolens daglige

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Handleplan Engelsborgskolen

Handleplan Engelsborgskolen Handleplan Engelsborgskolen Skoleåret 2018/19 Trivsel og Læring Hvad arbejder vi videre med (hovedtemaer, fokusområder m.v.) På Engelsborgskolen har vi delt arbejdet med den lokale handleplan op i to faser.

Læs mere

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser.

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser. Skolens navn: Vestre Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Vision for Vestre Skole Kvalitetsrapport Vestre Skole består af en Undervisningsafdeling og en Fritidsafdeling. Det er

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen

Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen Kapitel 2: Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen På Hindholm Privatskole er evaluering en naturlig del af undervisningen. Den foregår dels løbende og i forskellig form - dels på fastlagte tidspunkter

Læs mere

Virksomhedsplan - Hummeltofteskolen 06-07

Virksomhedsplan - Hummeltofteskolen 06-07 1. Fælles indsatsområder 1.1.1 Teamsamarbejde i børnehaveklassen Det er et mål at understøtte teamsamarbejdet ved at personalet får afstemt forventninger i forhold til funktioner og roller. Virksomhedsplan

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Elevens faglige standpunkt og generelle udbytte af undervisningen

Elevens faglige standpunkt og generelle udbytte af undervisningen Elevens faglige standpunkt og generelle udbytte af undervisningen Formål Formålet med evalueringen er at vurdere om målene for de enkelte fag nås, om metoderne er gode nok, og om det enkelte barn udfordres

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere