Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 12. november Sted: Annie Lumbye.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 12. november Sted: Annie Lumbye."

Transkript

1 S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til Medlemmerne af Saxo Studienævnets Aftagerpanel G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 27. JANUAR 2016 Forum Saxo Studienævnets Aftagerpanel SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt: 12. november Sted: STUDIENÆVNET KAREN BLIXENS VEJ 4, 2300 KØBENHAVN S Referent: Annie Lumbye TLF DIR Til stede: Europæisk Etnologi: Mads Biering la Cour (MBC) og Mikkel Venborg Pedersen (MVP). Forhistorisk Arkæologi: Niels Algreen Møller (NAM), Susan Pallesen (SP) og Hugo Sørensen (HS). Historie: Christoffer Emil Bruun (CEB). Klassisk Arkæologi: Anne Marie Nielsen (AMN). Græsk og Latin: Marianne Alenius (MA) og Erik Petersen (EP). Saxo Studienævnet: Lærerrepræsentanterne Søren Ivarsson (SI), Signe Mellemgaard (SM), Per Ole Rindel (POR) og Lone Wriedt Sørensen (LWS). Studenterrepræsentanterne Kristoffer Maribo E. Larsen (KMEL), Lasse Kragballe Rasmussen (LKE) og Sandi Rizvic (SR). Afbud fra: Historie: Kristian Jensen og Kirsten Kvist. Klassisk Arkæologi: Mette Fjeldhagen og Birthe Lundgreen Græsk og Latin: Jens Refslund Poulsen. Studienævnet: David Bloch og Benedicte Fonnesbech-Wulff. anlum@hum.ku.dk REF: ALU SAG: -/ALU Sagsnr. oplyses ved henv.

2 Desuden deltog: Institutleder Anders Holm Rasmussen (AHR), Taus Christiansen (TC) og Heine Hansen (HH). SIDE 2 AF 6 Der var forud for mødet udsendt følgende invitation Saxo-Instituttet prioriterer og vil gerne udbygge samarbejdet med aftagere og repræsentanter for det kommende arbejdsmarked for kandidaterne. Samarbejdet med de eksterne samarbejdspartnere antager som bekendt mange former og varierer fra fag til fag. En af de væsentligste er de forskellige fags praktikordninger, hvor studerende prøver kræfter med konkrete opgaver på det fremtidige arbejdsmarked. På fagene har vi også samarbejder om karrierearrangementer (først og fremmest i form af dimittender, der deler ud af deres erfaringer af deres fag i praksis, hvor de nu har fået ansættelse). Og endelig har vi et ret omfattende samarbejde på mange fag om undervisning i form af gæstelærere, lærerudveksling, samarbejde med arkiver og museer og andre eksterne samarbejdspartnere om enkelte moduler. Eksempler på dette er samarbejdet med arkiver om undervisningen eller dele af den på historie og etnologis første år, det begyndende samarbejde om histories didaktiske kursus på den gymnasierettede profil, samarbejdet med museer om seminargravninger eller materiale til arkæologi-studerendes BAopgaver og meget mere, og opgaver stillet af offentlige eller private opdragsgivere på kandidatuddannelsen i anvendt kulturanalyse. Vi vil gerne drøfte med jer som aftagere, i hvor høj grad og hvordan vi fortsat skal prioritere og evt. udvikle de forskellige typer af samarbejde. Fra fagenes synspunkt er samarbejdet uhyre vigtigt, og fra studenterside synes der stadig stor interesse for at gå i praktik, men også for at lave reelle projekter mm. i samarbejde med arbejdsmarkedet, som dermed i mindre grad bliver akademiske øvelser og mere noget, der måske kan bruges af nogen til noget. I hvor høj grad, vurderer I, giver praktikordninger, samarbejde med arkiver eller museer, ekskursioner osv. nyttige eller nødvendige kvalifikationer hos vores kandidater? Og i hvor høj grad kan I som aftagerpanel hjælpe os med at udvikle de dele, som I vurderer som vigtige? To ting sætter rammerne på en ny måde for disse former for samarbejde: Saxo-instituttet ser for 2015 ud til at generere et massivt underskud, og frem til 2017 kræver budgetsituationen på Saxo-instituttet tilpasninger i form af reduktion af udgifter og om muligt også øgning af indtægter. De finanslovsforhandlinger, der er i gang, og udsigten til en reform af taksametersystemet peger i retning af, at økonomien bliver mærkbart indskrænket også på længere sigt. De nye initiativer til samarbejde mellem fag og repræsentanter for

3 arbejdsmarkedet, som vi gerne vil sætte i søen, kan derfor ikke kræve øget ressourcetræk. SIDE 3 AF 6 Samtidig kræver studiefremdriftsreformen af de studerende, at de skal være tilmeldt 30 ECTS pr. semester, at de skal være det flere måneder før semestret begynder, og der er ikke mulighed for ændringer i tilmeldingen. Det betyder, at de studerende, der vil i praktik, skal være sikker på at have en praktikplads i meget god tid, og praktikopholdet skal passe til semesterstrukturen. På praktikstederne er der givetvis lignende frister mm, som skal kunne gå op. Programmet for mødet ser i år således ud: Møder mellem aftager- og studienævnsrepræsentanter for de enkelte fag. Historie: Lokale Etnologi: Lokale Forhistorisk arkæologi: 11B-1-05 Klassisk arkæologi: 13B-1-20 Græsk og Latin: 11B-1-19A Samlet drøftelse for hele aftagerpanelet og studienævnet i frokoststuen (lokale ). Vi glæder os til at høre jeres synspunkter og ideer. Institutleder Anders Holm Rasmussen bød velkommen til mødet, som allerede havde været i gang i en times tid med drøftelser på de enkelte Saxo-fag. Da der var nye medlemmer af Aftagerpanelet, foreslog Signe Mellemgaard en kort præsentationsrunde. Temaet for sektionernes drøftelse havde især været praktik. Grundet flere afbud havde Historie og Etnologi slået sig sammen. Denne fagfusion havde især diskuteret, om praktik i det hele taget nytter. Nogle mente, at det gjorde det faktisk ikke. Korte praktikophold gavnede mindst, men det afhang af praktikstedet. Man havde også drøftet forholdet mellem praktik og egentlige studenterjobs. Af hensyn til fristerne for undervisningstilmelding er det ofte nødvendigt at tilmelde sig praktik, før opslagene bliver offentliggjort. Gruppen havde også diskuteret løsere former for tilknytning til et praktiksted, hvor man fik en opgave, som man skulle løse, f.eks. i form af et lille forskningsprojekt. Det var også muligt at skrive et egentligt virksomhedsspeciale.

4 MVP mente, at mange studerende gik i praktik med henblik på senere at få et job. CEB mente, at det man som studerende havde at byde på i forhold til praktik skulle spille sammen med det, praktikstedet lavede. MBC var enig heri. SIDE 4 AF 6 MA understregede, at Museum Tusculanum havde gode erfaringer med praktikanter, som faktisk kan bruges til noget. Hun mente, at studerende har godt af at prøve det virkelige liv, hvor man ikke altid sidder med det, man er god til, eller som er ens fag. Der er ingen uddannelse, der som sådan kvalificerer til arbejdet på et forlag. LKR gjorde opmærksom på, at den tidlige undervisningstilmelding gjorde, at de studerende ofte skulle melde sig til praktik, før eventuelle praktikpladser blev slået op. POR oplyste, at forhistorisk arkæologi allerede har praktik på kandidatuddannelsen, men er på vej med praktik også på bacheloruddannelsen. Da museerne har brug for at synliggøre deres aktiviteter, forestillede han sig, at mere formelle samarbejdsaftaler kunne være vejen frem. Museerne har også et behov for efteruddannelse, men hvad var der mulighed for at deltage i, og hvad var der råd til? Man kunne overveje seminarer af en enkelt dags varighed. NAM understregede, at museerne er interesserede i, at de studerende har mest mulig praktisk erfaring. HS oplyste, at gruppen havde haft en lang drøftelse om planlægning. Det er vigtigt, at de studerende kan se, at der er projekter, man kan melde sig til op til 1½ år frem i tiden. Praktik på kandidatuddannelsen skal også forberedes i god tid, så praktikken får et indhold. POR supplerede, at netop dette også var blevet drøftet under fagets besøgsrunde på udvalgte museer i sommeren LWS oplyste, at gruppen for klassisk arkæologi kun havde bestået af 3 personer, idet 2 af de eksterne paneldeltagere havde meldt afbud til mødet. Gruppen havde især drøftet de korte frister, der gør det stort set umuligt for de studerende at planlægge. Der er ikke altid en praktikplads, når man skal bruge den. Museernes økonomiske midler bliver også beskåret fremover. AMN understregede, at hendes arbejdsplads gerne ville hjælpe, men man skulle være klar over, at det også kræver noget at være praktiksted. Det er vanskeligt med langtidsplanlægning, da den nuværende økonomiske situation har medført, at allerede planlagte udstillinger har måttet opgives. Det kunne dog stadig lade sig gøre, at de studerende kom i hold og så på genstande.

5 EP berettede fra Græsk og Latin, at hans arbejdsplads ikke ligefrem sukkede efter praktikanter, da det kan være ganske tidskrævende. Han så 2 trusler for sig: De studerende mister oplæringsmuligheder, da praktikpladser og studentermedhjælpsstillinger vanskeliggøres, samtidig med at de studerende egentlig heller ikke rigtigt har tid til det. SIDE 5 AF 6 SM indskød, at det netop er de ting, der begynder at vise sig nu, samt at alting skal være på plads langt tidligere end før. MA oplyste, at hun lige havde ansat 4 studentermedhjælpere på én gang, fordi studentermedhjælpere ikke kan være der mere end 6 timer om ugen. AHR spurgte, om studenterjobbene var det største problem? MVP påpegede, at praktik ville blive vanskeligere fremover, da det bedre kunne betale sig for institutionerne at investere i studenterjobs. HH sagde, at praktikperioden var meget kort, hvilket også gjorde den svær at planlægge. Det havde gymnasielærerne beklaget sig over sidste år. MBC mente, at vi måske ikke forstod at bruge praktikperioden rigtigt praktik kan også bruges til at finde de bedste studentermedhjælpere. HS oplyste, at hans arbejdsplads gerne ville have dem, der kunne noget. På spørgsmål fra EP blev det oplyst, at et praktikophold udløser enten 15 eller 30 ECTS. SM oplyste, at 30 ECTS gør det mere fleksibelt, men samtidig udgør det jo ¼ af hele kandidatuddannelsen. En kandidatuddannelse er kort, og praktik går fra noget andet. CEB mente, at der var to veje at gå for en studerende: Man kunne enten gå fordybelsesvejen eller virksomhedsvejen der var flere måder at blive kandidat på. EP mente, at hans eget liv ville være blevet anderledes, hvis han havde været i praktik. AHR understregede, at vi var interesserede i at holde fast i praktikken, og det var derfor værdifuldt at høre om de udfordringer, der var, på forskellige praktiksteder. SØ fortalte om historiefagets nye modul: Historiefagets didaktik, hvor faget har et tæt samarbejde med gymnasierne. Også her havde der været et ønske om, at de studerende er der i længere tid end vi egentlig havde tænkt os. HS mente, at det var vigtigt, at praktikophold blev evalueret, så der skete en opsamling af forskellige erfaringer. AHR konstaterede, at hver institution og hvert fag har sine egne udfordringer og ønsker det bliver ikke helt nemt at få det koordineret. SM mente, at nogle ting måtte klares på fagniveau, andre på institutniveau og atter andre på institutionsniveau.

6 På spørgsmål fra EP oplyste SM, at praktik kun er et obligatorisk element på Master of Applied Cultural Analysis (MACA), mens det på andre fag er frivilligt. På MACA havde man været spændt på, hvordan det ville gå med ikke-dansktalende praktikanter på dansktalende arbejdspladser, men det var gået over al forventning. SIDE 6 AF 6 SM og AHR takkede de fremmødte for de forskellige indlæg og synspunkter. Det havde været spændende, og der var kommet mange gode ting frem, som alle var blevet noteret. Annie Lumbye

Til Medlemmerne af. Saxo-Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 14. november Sted: 14. november Annie Lumbye.

Til Medlemmerne af. Saxo-Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 14. november Sted: 14. november Annie Lumbye. S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til Medlemmerne af Saxo-Studienævnets Aftagerpanel G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 24. APRIL 2013 Forum Saxo-Studienævnets

Læs mere

Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 27. november Sted: Annie Lumbye.

Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 27. november Sted: Annie Lumbye. S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Medlemmerne af Saxo Studienævnets Aftagerpanel G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 5. MAJ 2014 Forum Saxo Studienævnets Aftagerpanel

Læs mere

Saxo Studienævnets Aftagerpanel SAXO-INSTITUTTET

Saxo Studienævnets Aftagerpanel SAXO-INSTITUTTET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Til medlemmerne af Saxo Studienævnets aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T 1. MARTS 2018 Forum Saxo Studienævnets Aftagerpanel

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt: 4. december 2015 kl Sted: Annie Lumbye.

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt: 4. december 2015 kl Sted: Annie Lumbye. S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Saxo Studienævnet G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 18. JANUAR 2016 Forum Saxo Studienævnet SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt: 4.

Læs mere

Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 19. november Sted: Annie Lumbye.

Til Medlemmerne af. Saxo Studienævnets Aftagerpanel. Forum. Møde afholdt: 19. november Sted: Annie Lumbye. S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til Medlemmerne af Saxo Studienævnets Aftagerpanel G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 16. FEBRUAR 2015 Forum Saxo Studienævnets

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2017 kl Sted: Annie Lumbye. Referent:

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2017 kl Sted: Annie Lumbye. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Saxo Studienævnet G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 13.. FEBRUAR 2017 Forum Saxo Studienævnet SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt:

Læs mere

Desuden deltog: Benedicte Fonnesbech-Wulff (BFW) Anton Skovsgaard Christensen (ASC) Afbud: Sheila Aakeson, Simon Turner

Desuden deltog: Benedicte Fonnesbech-Wulff (BFW) Anton Skovsgaard Christensen (ASC) Afbud: Sheila Aakeson, Simon Turner K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 19.

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 25. januar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 25. januar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 22. JANUAR 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 25. januar

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 22. marts kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 22. marts kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 22. marts

Læs mere

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 30. august 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 30. august 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Studienævnets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 15. SEPTEMBER 2017 Forum Saxo Studienævnet SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo studienævn. Forum. Møde afholdt 20. december 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo studienævn. Forum. Møde afholdt 20. december 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 18. DECEMBER 2017 Forum Saxo studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 20. december

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. januar 2019 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. januar 2019 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 23. JANUAR 2019 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 28. januar

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 20. NOVEMBER 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 20. november

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 16. maj 2018 kl Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 16. maj 2018 kl Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 16. MAJ 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 16. maj 2018

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. september 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. september 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 27. SEPTEMBER 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 28.

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 29. november Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 29. november Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2017 Forum Saxo Studienævn. SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 29. november

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 20. februar 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 20. februar 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A X O - I N S T I T U T T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR 2017 Forum Saxo Studienævnet SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 20. februar 2017

Læs mere

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 27. januar Sted: Annie Lumbye. Referent:

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 27. januar Sted: Annie Lumbye. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Institutrådet G O D K E N D T M Ø D E R E F E R AT ( E K S T R A O R D I N Æ R T M Ø D E ) 20. FEBRUAR 2017 Forum

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 26. september 2017 (Vedhæftet) 3. Meddelelser.

1. Godkendelse af dagsordenen. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 26. september 2017 (Vedhæftet) 3. Meddelelser. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 24. OKTOBER 2017 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 25. okotber

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. april kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. april kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 10. april

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. juni kl Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. juni kl Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 11. juni kl.

Læs mere

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 20. april Sted: Mia Sullca. Referent:

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 20. april Sted: Mia Sullca. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Institutrådet M Ø D E R E F E R AT 18. MAJ 2017 Forum Institutrådet SAXO-INSTITUTTET STUDIENÆVNET Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. april 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. april 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A X O - I N S T I T U T T E T Studienævnets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2017 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 19. april 2017

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 24. august 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævnet. Forum. Møde afholdt 24. august 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 23. AUGUST 2018 Forum Saxo Studienævnet SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 24.

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. marts 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 28. marts 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A X O - I N S T I T U T T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 27. MARTS 2017 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 28. marts 2017 kl. 13-15

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Desuden deltog Sofie Lehmann Broe, Ea Feldfoss på punktet om den nye evalueringsproces

Desuden deltog Sofie Lehmann Broe, Ea Feldfoss på punktet om den nye evalueringsproces K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 23. OKTOBER 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt Onsdag

Læs mere

Studienævnets medlemmer. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 16. juni Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent

Studienævnets medlemmer. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 16. juni Sted Lokale Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A X O - I N S T I T U T T E T Studienævnets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 15. JUNI 2017 Forum Studienævnsmøde SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 16. juni 2017 STUDIENÆVNET

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 27. februar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 27. februar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 27. FEBRUAR 2018 Forum Saxo Studienævn. SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 27. februar

Læs mere

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 13. februar 2019 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævnet. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 13. februar 2019 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR 2019 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 13. februar

Læs mere

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent:

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Biblioteksudvalgsmøde M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2015 Forum Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet Møde afholdt: 2. december

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 3. december Sted: Annie Lumbye. Referent:

Til medlemmerne af Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 3. december Sted: Annie Lumbye. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Institutrådet G D O K E N D T M Ø D E R E F E R A T 27. JANUAR 2016 Forum Institutrådet SAXO-INSTITUTTET STUDIENÆVNET

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 26. september kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 26. september kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Studienævnets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 26. SEPTEMBER 2017 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE DAP // DIALOGMØDE 2 DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE TEMADRØFTELSE UDVIKLING AF ERHVERVSKANDIDAT- UDDANNELSE I ARKITEKTUR OPSTART

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. maj 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Studienævnets medlemmer. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. maj 2017 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A X O - I N S T I T U T T E T Studienævnets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 11. MAJ 2017 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 11. maj 2017 kl.

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. december 2010 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. december 2010 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 4. JANUAR 2011 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 15. december 2010 kl. 15-17.30

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 18. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen. Referent:

Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 18. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 18. november 2014 Sted: Lokale

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 Emne: Møde i aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier Dato og tidspunkt: Onsdag den 21. september

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Stig Jarl, Anne Fastrup, Maria

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT

FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT Til stede: Afbud: Claus Agø Hansen, Jannie Arge, Søren Bach-Petersen, Bonnie Blirup, Kirsten Møller Christensen, Henrik Lytsen,

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Sociologforening

Generalforsamling i Dansk Sociologforening Generalforsamling i Dansk Sociologforening Mandag d. 23. februar 2015 Kl. 19:45-21:30 på Københavns Universitet, Sociologisk Institut, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Hvad kan du bruge et projektorienteret forløb til? Studieordningen giver mulighed for at tage et

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. SEPTEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Beslutningsreferat fra studienævn for didaktiks 10. møde den 25. september 2009 REFERAT Til stede: I mødet deltog: VIP-repræsentanter: Mads Haugsted, Sven-Erik Holgersen og Pernille Rattleff Studenterrepræsentanter:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium

Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium Referat Oprettet: november 2010 Senest rev.: 110218 J.nr.: 2011-000411 Aftagerpanel møder 2011 Ref: Meo Behandlet / godkendt af: Fuzzy Aftagerpanel Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 15. maj 2018, kl. 14-16 Deltagere Til stede: Marie Nyegaard (Jysk Børneforsorg/de diakonale organisationer) Jens Medom Madsen

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 24. marts 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere