Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 18. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen. Referent:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 18. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen. Referent:"

Transkript

1 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 18. november 2014 Sted: Lokale ØSTER FARIMAGSGADE 5 BYGNING KØBENHAVN K Referent: Lasse Højmark Petersen TLF Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Finn Kjær Jensen, Gertrud Øllgaard, Ellen Lolck Madsen. Fra instituttet: Helle Samuelsen, Hanne Mogensen. Gæster: Luise Mandrup Andersen. DIR lhp@samf.ku.dk REF: LHP SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Afbud: Kristoffer Brix Bertelsen, Anne Mette Larsen, Susan Wright, Birgit Lindsnæs, Claus Jensen (udtræder af aftagerpanelet), Lone Thomsen (udtræder af aftagerpanelet), Henrik Vigh, Steffen Jöhncke. Dagsorden: Mødet indledes med en kort præsentationsrunde af mødedeltagerne: Hanne Mogensen er konstitueret Studieleder dette semester, mens Helle Bundgaard er på orlov. Luise Mandrup Andersen er ny studie- og karrierevejleder på IA. Ad 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendes uden bemærkninger.

2 Ad 2) Godkendelse af referat fra den 1. april 2014 Referatet godkendes uden bemærkninger. SIDE 2 AF 5 Ad 3) Meddelelser a) Helle Samuelsen er blevet genansat som institutleder for IA. Den nye periode løber fra 1. januar 2015 og fem år frem. Helle Samuelsen er i dialog med Dekan Troels Østergaard Sørensen om målsætningen for denne nye periode. De konkrete mål som bliver besluttet vil blive præsenteret for aftagerpanelet på næste møde. b) Vinteroptaget afskaffes på kandidatuddannelsen i antropologi. Hanne Mogensen orienterede om baggrunden for denne beslutning; vinteroptaget er svundet i størrelse, så det ikke længere giver mening at skulle udbyde alle de obligatoriske forløb to gange om året. I stedet kan ressourcerne prioriteres til et større årligt sommeroptag. c) IA er i gang med at ansætte en ny lektor. Man har haft en lektorstilling i opslag. Stillingen har været slået bredt op, og der er kommet 35 ansøgninger til stillingen. Samtalerne er i fuld gang og fortsætter i den kommende uge. d) Global Development uddannelsen er startet pr. 1. september. Takket være et bredt ansøgerfelt har man kunne optage 55 velkvalificerede studerende dette semester. Sammensætningen af studerende består af samfundsfaglige bachelorer fra antropologi, political science, økonomi, samt bachelorer fra CBS. 2/3 af de optagne studerende kommer med en bachelorgrad fra andre steder i verden. Denne brede faglige sammensætning af studerende skal igennem et studieforløb, hvor de møder undervisere fra flere forskellige fagligheder. På første semester har de studerende eksempelvis fag, hvor de to underviser er en antropologi og en økonomi, som skriftes til at forklare deres teoretiske perspektiver på forskellige emner. Thomas Roland efterlyser en senere opfølgning på erfaringerne med dette læringsforløb. Emnet vil blive taget op på aftagerpanelmøde i efteråret e) Helle Samuelsen orienterede om de nye eksternt finansierede forskningsprojekter, som IA tiltrukket finansiering til i 2014: Lektor Heiko Henkel har fået FFK midler til sit projekt Religious Citizens... Adjunkt Stine Krøijer har fået midler fra Forskningsrådet til sit projekt The Political Life of Trees. Lektor Hanne Mogensen har fået midler fra Forskningsrådet til sit projekt The Practice of Anthropology Professor Kirsten Hastrup er PI på et projekt med finansering fra Velux Fonden og Carlsbergfondet under titlen NOW (Nordic Waters) i samarbejde med Nationalmuseet og Science på Aarhus Universitet.. Derudover har vi nye ph.d projekter med ekstern finansiering; et par stykker er allerede startet og et par stykker er i støbeskeen.,

3 Ad 4) Dimensionering Helle Samuelsen præsenterede den nyeste model for dimensionering, som instituttet skal indrette sig efter. Udgangspunktet for modellen er, at uddannelserne på baggrund af ledighedstallene for dimittendernes 2. år på arbejdsmarked skal tilpasse deres optag på uddannelserne. SIDE 3 AF 5 Oprindeligt havde ministeriet meldt ud, at flere videregående uddannelser, herunder IA skulle nedjustere kandidatoptaget med 30 % frem mod Senere blev melding at nedjusteringen skulle ske frem mod 2018, og den seneste melding er nu, at nu skal man i stedet nedjustere optaget på bacheloruddannelsen fra 2015, og at kandidatoptaget ikke må øges frem til Da IA er i samme uddannelsesgruppe som Etnologi på KUA, så skal reduktionen i optaget splittes mellem de to uddannelser. Det er forventningen, at det i praksis betyder, at IA kommer til at reducere BA-optaget på omkring X pladser, og at kandidatoptaget fastsættes til 83 pladser om året. Thomas Roland påpegede, at der også er en kønsfaktor på spil i IA s ledighedstal, da 80% af IA s dimittender er kvinder, og at disse tæller som ledige, hvis de går på barsel uden at være i fast arbejde. Gertrud Øllgaard understregede, at det også er vigtigt, at man ikke ender med at uddanne for mange til arbejdsløshed, da det er en uskøn situation for dimittender at stå i. Gertrud efterlyste i denne sammenhæng beskæftigelsestal over en længere periode, således at man kunne kigge på, hvorvidt der er antropologiske jobs nok på arbejdsmarkedet. Helle Samuelsen forklarede, at man ved seneste uddannelsesakkreditering faktisk havde opgjort tal, som viste at ledighedsgraden ikke steg, fordi man øgede produktionen af kandidater i antropologi. Men der er en høj ledighedsgrad, da man dimittender fra antropologi er lidt længere tid om at finde fodfæste på arbejdsmarkedet og derfor starter i korterevarende ansættelser. Samtidig er tallene også så små, at hvorvidt IA s dimittenders ledighed er for høj eller ej reelt afhænger af, om der er 2-3 for mange arbejdsløse. Så der skal ikke mange dimittender med sygdomsforløb eller lignende forhold til at vælte statistikken. En stor udfordring her er det dårlige image, som antropologien får i den politiske debat om dimensionering. Finn Kjær Jensen fremhævede, at det må forventes, at dette ikke er den eneste gang, at dimensioneringsmodellen bruges. Derfor bør IA fremadrettet arbejde mod, at bedre beskæftigelsestallene for deres dimittender, så man ikke bliver ramt af en ny dimensionering i 2018.

4 Helle Samuelsen tilføjede, at IA netop arbejder fremadrettet med beskæftigelses- og karrierevejledning for deres studerende. Herefter gik Helle Samuelsen videre til at beskrive baggrunden for ansættelsen af studie- og karrierevejleder Luise Mandrup Andersen. Beslutningen om at ansætte en studie- og karrierevejleder bunder i det øgede behov om karriereorientering af studerende under uddannelsesforløbet, samt behovet for mere professionel vejledning i forbindelse med de mange nye regler som udløber af studiefremdriftsreformen. SIDE 4 AF 5 Luise Mandrup Andersen beskrev hendes arbejde som studie- og karrierevejleder, samt hendes arbejde som sekretær for IA s nylig konstituerede beskæftigelsesudvalg. Målsætningen med udvalgets arbejde er at få ledighedstallene for IA s dimittender ned på samme niveau, som tilsvarende samfundsfaglige uddannelser. Luise Mandrup Andersen fremhævede 5 opmærksomhedspunkter for den fremtidige beskæftigelsesindsats på IA: 1. Kulturforandring. Det er nødvendigt, at arbejdsmarkedet trækkes mere indenfor murene på uddannelserne på IA. 2. Karrierevejledning. Formidling og facilitering af tilbud til studerende. 3. Der skal arbejdes med uddannelsernes kompetenceprofiler, så dimittenderne for nogle konkrete ord på deres erhvervede kompetencer. 4. Faglige rollemodeller skal fremhæves. Dette foreslås konkret gjort gennem videopræsentation af færdiguddannede antropologer på instituttets hjemmesider m.m. 5. Bedre udnyttelse af KU s karrieretilbud. Finn Kjær Jensen roste de omtalte initiativer; han kunne nikke genkendende til behovet for, at dimittend skulle gøres bedre til kortfattet at kunne formulere deres kompetencer. Finn tilføjede dog, at han ikke mente at arbejdet med at øge beskæftigelsen for antropologer kun handlede om at klæde dimittenderne bedre på, det var også vigtigt, at man arbejdede på at kommunikere direkte til arbejdsgiverne, hvad antropologien kan bidrage til på deres arbejdspladser. Thomas Roland var dog skeptisk overfor, hvorvidt kunne lade sig gøre i praksis. Ellen Lolck Madsen fremhævede at eftervidereuddannelse og andre tilbud som introducerer ikke-antropologer for antropologien også kan være en glimrende øjenåbner til arbejdsgivere for, hvad antropologer kan bruges til. I denne forbindelse kunne Helle Samuelsen nævne, at lektor Vibeke Steffen fra IA for nyligt havde overtaget pladsen som studieleder på Antropologi ved Folkeuniversitetet København, og at der her var et potentiale for at komme ud med antropologien til mange ikke-antropologer.

5 Finn Kjær Jensen tilføjede, at et vigtigt led i at skabe et arbejdsmarked før arbejdsmarkedet er, at studerende tager praktikophold. Finn problematiserede i denne sammenhæng, at studiefremdriftsreformen betyder, at det ikke længere er praktisk muligt for Ias studerende at tage fuldtidspraktik i forårssemestret. SIDE 5 AF 5 Ad 5) Ny kandidatstudieordning for kandidatuddannelsen i Antropologi Hanne Mogensen forklarede baggrunden for udarbejdelsen af den nye studieordning for kandidatuddannelsen i Antropologi. På baggrund af studiefremdriftsreformens nye regler til uddannelserne og ønsket om forberede IA s dimittenders beskæftigelse er man gået i gang med arbejdet om en nyt fagligt forløb for de kandidatstuderende på Antropologi. Overordnet set er de konkrete ændringer på kandidatuddannelsen, at feltarbejdet nytænkes, således at det bliver et mere komprimeret antropologisk projekt på 3. semester af uddannelsen, som kan have flere former end blot det traditionelle feltarbejde. Derudover skal der introduceres mere casebaseret læring på 1. semester af uddannelsen, og arbejdes mere med formuleringen af de konkrete tillærte kompetencer i uddannelsen, Aftagerpanelet bakkede op om de foreslåede ændringer til uddannelsesforløbet på kandidatuddannelsen. Den nye kandidatuddannelse forventes at træde i kraft fra 1. september Det blev aftalt på mødet, at der vil blive fulgt op på arbejdet med den nye kandidatuddannelse på aftagerpanelets møde i foråret Ad 6) Fastsættelse af datoer for næste det næste års møder i aftagerpanelet Forslag til datoer: 24. marts 2015 og 10. november Lasse Petersen sender invitationer afsted via mail. Ad 7) Evt. Der var intet til eventuelt

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Helle Samuelsen orienterede om arbejdet med at rekruttere nye medlemmer til Aftagerpanelet. Vi har fået tilsagn fra Mikkel Brok-Kristensen fra Re-

Helle Samuelsen orienterede om arbejdet med at rekruttere nye medlemmer til Aftagerpanelet. Vi har fået tilsagn fra Mikkel Brok-Kristensen fra Re- I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 11. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Finn Kjær Jensen, Claus Larsen, Mette Larsen, Birgit Lindsnæs, Gertrud Øllgaard.

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Finn Kjær Jensen, Claus Larsen, Mette Larsen, Birgit Lindsnæs, Gertrud Øllgaard. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 03. APRIL 2014 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 20. NOVEMBER 2018 Forum Aftagerpanel på antropologi INSTITUT

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2012 Forum Aftagerpanel ved Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI,

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 7. oktober 2008 kl

Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 7. oktober 2008 kl Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 7. oktober 2008 kl. 14 16 Til stede: Claus Larsen (CL), Helle Bundgaard (HB), Karen Lisa Salamon (KLS), Birgitte Refslund Sørensen (BRS), Kristoffer Brix Bertelsen

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport Uddannelse/Uddannelser: Studieleder: Bachelor i

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017

Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017 Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017 Indledning Denne udviklingskontrakt omhandler IT-Universitetet i Københavns udvikling 2015-2017 inden for følgende områder: 1. Bedre kvalitet

Læs mere

Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 30. marts 2009 kl

Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 30. marts 2009 kl Referat af Aftagerpanelets møde tirsdag d. 30. marts 2009 kl. 14 16 Til stede: Susanne Andersen (SA), Claus Larsen (CL), John Thesmer (JT), Kristoffer Brix Bertelsen (KBB), Birgit Lindsnæs (BL), Helle

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. maj 2011 kl Sted: ØF 2A, Helle Andersen/Signe Bech. Referent:

Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. maj 2011 kl Sted: ØF 2A, Helle Andersen/Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2011 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 25. maj 2011 kl. 16-18 Sted:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Referat af møde i Aftagerpanel for Institut for Antropologi

Referat af møde i Aftagerpanel for Institut for Antropologi Referat af møde i Aftagerpanel for Institut for Antropologi Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Karen Fogh Olwig, Susanne Andersen, Kristoffer Brix-Bertelsen, Nana Hvidt, John Thesmer, Agnete

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER Mødenr.: 05-2014 Dato: 25. juni 2014 Sted: Kolding, lokale S 35 Starttidspunkt: 10.00 Sluttidspunkt: 10.55 Udsendt

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 24. marts 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Uddannelsesredegørelser for [institut]

Uddannelsesredegørelser for [institut] D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesredegørelser for [institut] Afrapportering og studieår Afrapportering 2018 for studieåret 2016-17 Institutleder

Læs mere

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn M Ø D E R E F E R A T 26.APRIL 2011 Forum Studienævnet ved Sociologisk Institut

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE

Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt.4a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 31. OKTOBER 2018 Vedr. Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Lektor Jens Auer (JA) Lektor Tønnes Bekker-Nielsen (TBN) Fraværende uden afbud:

REFERAT. Afbud fra: Lektor Jens Auer (JA) Lektor Tønnes Bekker-Nielsen (TBN) Fraværende uden afbud: REFERAT Emne: Studienævn for Historie, Klassiske studier og Marinarkæologi Dato og tidspunkt: Onsdag d. 28. januar kl. 10.01-12.20 Sted: Lysningen, stuen. Deltagere: Studieleder, lektor Per Grau Møller

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 25. AUGUST 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 17-08-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.1.21b,

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013 Referat af 8. møde 2013/2014 i Det juridiske fagstudienævn onsdag den 6. november kl. 10.00 i mødelokale 247 i bygning 1410: Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand),

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. JANUAR 2012 Forum Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 12. januar 2012 Sted: Mødelokalet 2. sal, Økonomisk

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl. 10-13 2015 Deltagende: Lise-Lotte Holmgreen, Mette Øvad Christensen, Helle Bækkelund Sørensen, Brian Billund Kallehauge

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 30. januar 2015 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Deltagere: Peder Madsen Rene Nejst Mouritzen Nicole Scott Brown Pia Stampe Kenneth Schultz Hanne Larsen Afbud: Steen Scheuer Jette Risom Niels

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2010 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH)

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) Studienævnsmøde mandag den 24. oktober 13.00-15.00 Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Deltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Bjørn

Læs mere

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016 Deltagere: Finn Reske Nielsen (FRN), Susan Vonsild (SV), Carsten Boyer Thøgersen (CBT), Lisbeth Pilegaard (LP), Camilla

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere