Indledning. Forsvarsministeriets Personalestyrelses mission og vision er:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. Forsvarsministeriets Personalestyrelses mission og vision er:"

Transkript

1 0 (n H 0 z -1-1

2 i Indledning Nærværende resultatkontrakt mellem Forsvarsministeriets departement og Forsvarsministeriets Personalestyrelse indeholder resultatkrav for Forsvarsministeriets Personalestyrelse blev oprettet 1. oktober 2014 i forbindelse med reorganise ringen af Forsvaret, I styrelsen indgår udover den tidligere Forsvarets Personeltjeneste Veteran centret og Forsvarsministeriets Center for Arbejdsmiljø1. Styrelsen er ansvarlig for HR-driften i kon cernen og bidrager til udmøntningen af Forsvarsministeriets HR-strategi. I overensstemmelse med Forsvarets virksomhedsmodel understøtter og medvirker Forsvarsministe riets Personalestyrelse til udvikling og effektivisering af koncernens opgaveløsning. Forsvarsministeriets Personalestyrelse er primært en servicemyndighed, som understøfter største delen af koncernens styrelser og myndigheder med bemanding, rekruttering, rådgivning om HR forhold, administrationsstøtte på løn-, pensions- og syge-/barselsområdet og med den konkrete ud møntning af Forsvarsministeriets Delstrategi I vedrørende organisering af HR-området. Personale styrelsen udfører endvidere visse opgaver på arbejdsskade- og erstatningsområdet, på arbejdsmil jøområdet samt på overenskomstområdet, hvor styrelsen forhandler og vejleder om overenskomster for ministerområdet. Styrelsen udmønter gennem Veterancentret den danske veteranpolitik for hele ministerområdet og det omgivende samfund. Forsvarsministeriets Personalestyrelses mission og vision er: Mission: Vi støtter chefer i at skabe succes gennem medarbejdere. Vision: Vi vil opleves som en serviceminded og professionel HR-organisation, der arbejder med kunden2 i centrum. Personalestyrelsens arbejde med HR-strategien på Forsvarsministeriets område er operationalise ret i fire strategiske målsætninger. 1. Service: Styrelsens kunder modtager den ydelse, som de gennem dialog med Person alestyrel sen har forventning om. I løbet afforligsperioden vil de tre myndigheder blive sammenlagt, hvilket blandt andet forudsætter en politisk beslut ning om Veterancentrets myndighedsstatus. 2 Kunden er defineret som hele ministerområdet, koncernen eller samfundet afhængigt af den enkelte hovedopgave.

3 Personalestyrelsen understøtter mange forskellige kunder og skal derfor have blik for den enkelte kundes behov og rolle i koncernens samlede opgaveløsning. I 2015 vil fokus være den fortsatte til pasning og udvikling af rådgivningsindsatsen, så den til enhver tid netop svarer til styrelsernes be hov i mængde og kvalitet. Den løbende forventningsafstemning foretages blandt andet gennem partnerelementernes dialog med værtsmyndigheden og gennem individuelle brugertilfredshedsun dersøgelser. 2. Professionel HR: Målsætningen er, at Personalestyrelsen leverer løsninger, der gør kunden me re effektiv i sin opgaveløsning. Personalestyrelsens HR-faglighed sikres gennem fortsat udvikling og innovation, blandt andet ved anvendelsen af nye, teknologiske løsninger. Det er en strategisk målsætning, at styrelsen både styrker rådgivningen og medvirker til frigørelse af midler til brug for styrelsernes løsning af koncer nens kerneopgaver. I 2015 vil fokus særligt være den fortsatte tilpasning og effektivisering af HRområdet med henblik på at frigøre midler primært til koncernens operative opgaveløsning. 3. Effektivitet: Målsætningen er, at opgaver smidigt dirigeres derhen i organisationen, hvor kompe tencerne til at løse dem er til stede. Forsvarsministeriets Personalestyrelse anvender ledelsesudvikling og målrettet arbejde med social kapital som redskaber til at fremme en effektiv opgaveløsning for kunderne. 4. Kommunikation: Målsætningen er at sikre, at kendskabet til strategiske initiativer som eksem pelvis HR-strategien og budskaber herom udbredes i koncernen. Forsvarsministerets HR-strategi er udtryk for nytænkning på mange områder, og stiller store krav til reftidig og konkret information til koncernens medarbejdere og chefer. Forsvarsministeriets Perso nalestyrelse spiller en afgørende rolle i denne formidlingsproces. I 2015 vil fokus således være den fortsatte kommunikation til koncernen om udmøntningen af HR-strategiens delstrategier i praksis. De 4 strategiske målsætninger er koblet til resultatkravene for Resultatkontrakten for 2015 skal omsætte de politiske og strategiske målsætninger for Forsvarsmi n isteriets koncern til konkrete resultatkrav. De primære politiske målsætninger reflekteret i Resultatkontrakt 2015 er udledt af: Aftale på forsvarsområdet Kongeriget Danmarks strategi for Arktis HR-strategi for Forsvaret Business case for Forsvarsministeriets Personalestyrelses tilpasning i forligsperioden (Fase I og 2) Veteranpolitik Anerkendelse og støtte Aftale om Styrket Veteranindsats af 3. september 2014

4 Resultatkontrakten understøtter de politiske målsætninger inden for koncernen samt de opgaver, der er fastsat i Lov om Forsvarets formål, opgaver og organisation mv. Derfor udgør resultatkontrak ten et proaktivt og handlingsorienteret styringsredskab, hvor der er fokus på om de iværksatte aktivi teter realiserer de ønskede resultater inden for den afsatte økonomiske ramme. Endvidere skal re sultatkontrakten udgøre en væsentlig del af grundlaget for en relevant ledelsesinformation til chefen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Forsvarsministeriets departement med henblik på, at den aktivitetsmæssige og økonomiske styring er tilrettelagt på betryggende vis og inden for de poli tisk fastsatte rammer. Resultatkontrakten er ikke udtømmende i forhold til Forsvarsministeriets Personalestyrelses samle de opgaveportefølje, men styringsområderne er fokuseret i forhold til de langsigtede strategiske målsætninger og koblet til de strategiske udfordringer i Resultatkravene er udarbejdet med udgangspunkt i følgende fire opgavetyper: Effekt (nytteværdi af myndighedens kerneopgave) [EJ Kvalitet (kvalitet ud fra faglige standarder) [Kl Produktivitet (forholdet mellem omkostninger og produktion) [PJ Aktivitet (output i form af fysiske mål, undersøgelser, analyser mv.) [Al Vurderingen af resultatkontraktens opfyldelse foretages minimum halvårligt af Forsvarsministeriet, hvor der både lægges vægt på, at de opstillede resultatkrav er realiseret i overensstemmelse med de ønskede resultater og inden for de afsatte økonomiske rammer3. De eksterne krav til mål- og resultatstyring i staten er fastsat i Moderniseringsstyrelsens vejlednin ger om Målbillede og Regelgrundlag af januar 2014 samt Rigsrevisionens generelle anbefalinger til mål- og resultatstyring. I efteråret 2014 har Finansministeriet offentliggjort en ny vejledning for mål- og resultatstyring i sta ten Strategisk styring med resultater i fokus. Personalestyrelsens strategiske styringsgrundlag vil for 2016 vil blive udarbejdet med udgangspunkt i denne vejledning. Forventede omkostninger tilknyttet de enkelte mål i kontrakten vil i muligt omfang blive opgjort primo 2015.

5 2 Resultatmål 2.1 Facilitering af ansættelser samt rekruttering Forsvarsministeriets Personalestyrelses opgave et at rådgive og assistere myndighederne med at finde kvalificerede medarbejdere inden for den rette tid, og uden at ansættelsesopgaven bliver for omkostningstung. Ved ansættelser af personale til koncernens myndigheder leverer Forsvarsministeriets Personalestyrelse rådgivning til både chefer og medarbejdere. Den chef, der ønsker en ledig stilling besat, henvender sig til Online Rekruttering. Herefter støtter Forsvarsministeriets Personalestyrelse chefen med eksempelvis udfærdigelse og udgivelse af stillingsopslag, screening af kandidater til ansættel sessamtale og i nogle tilfælde ved deltagelse i ansættelsesudvalg. Det er som hoved regel chefen, der vælger blandt kandidaterne eller beslutter et eventuel genops lag. Forsvarsministeriets Personalestyrelse støtter med udfærdigelse af eventuel ansættelseskon trakt, når ansættelsen er gennemført. Ansættelsesopgaven foregår således i et samarbejde mellem den ansættende chef og Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Mal Resultatkrav Opfyldelseskrav Den gennemsnitlige bemanding Opfyldt4: N 90 dage Forsvarsministeriets af en stilling skal gennemføres Personalestyrelse skal være i inden for 90 kalenderdage efter Delvist opfyldt: stand til at gennemføre en re- chefens anmodning til For- 120 N > 90 krufteringsproces i det tempo, svarsministeriets Personalesty som myndighederne efterspør- relse. Ikke opfyldt: ger. [Kl N>120 dage Forventede omkostninge N/A Perioden starter ved chefens anmodning til online-rekruttering og slutter, når medarbejderen til stillingen er udpeget.

6 hvis har Den samlede kvalitet af opgavevaretagelsen og rådgiv ningen i relation til ansæftel sesprocessen skal være på et hensigtsmæssigt niveau I forhold til den enkelte stilling, som besættes, skal omkostninger holdes på et ni veau, der matcher den efter spurgte kompetence. Der gennemføres en brugertil fredshedsundersøgelse, hvor cheferne stilles spørgsmålene: I hvilken grad opfyldte For svarsmin isteriets Personalesty relse dit behov for rådgivning i forbindelse med den gennemfør te rekruttering? og Hvordan vurderer du tidsforbru get for den gennemførte rekrut tering? Kundetilfredsheden måles på en skala fra 1 5, hvor 4 svarer til tilfredsstillende. [E] Den gennemsnitlige omkostning per ansættelsesforløb skal ned bringes til kr.6 [P] Opfyldt5: N 4,0 Delvist opfyldt: 3,0N<4,0 Ikke opfyldt: N<3 Opfyldt: N kr. Delvist opfyldt: N> kr. Ikke opfyldt: N> kr. Der spørges ved afslutning af hver konkret stillingsbesættelse. 6 Forsvarsministeriets Personalestyrelse beskriver og indfører senest ved udgangen af 2. kvartal 2015 en metode, der udskiller netop disse aktiviteter. Første rapportering på målepunktet finder sted for 2. halvår af2015. Der måles på de specifikke aktiviteter, der indgår i ansæffelsesprocessen, fra en chef sender anmodning til online rekruttering indtil medarbejderen er udpeget (og relevant godkendt en ansættelseskontrakt).

7 2.2 Rådgivning Forsvarsministeriets Personalestyrelse yder rådgivning til myndigheder, chefer og medarbejdere. Chefer og medarbejdere finder primært rådgivningen i form af oplysninger på Personalestyrelsens online HR-portal. Chefer kan desuden henvende sig til HR Service-enheden efter en call center - model. Her inddrager HR Service de relevante dele af Forsvarsministeriets Personalestyrelse og gi ver konkret og individuel rådgivning til chefen. Et antal myndigheder er desuden vært for et HR Partnerelement, der er fast placeret ved myndig heden. Det gælder Værnsfælles Forsvarskommando med underlagte myndigheder, Hjemmeværns kommandoen, Forsvarsministeriets Materiel- og lndkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Ejendomssty relse samt Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse. Partnerelementerne rådgiver cheferne for disse myndigheder, der i nogle tilfælde et styrelser. Desuden udfører elementerne løbende forventnings afstemninger mellem kunderne og Forsvarsministeriets Personalestyrelse. I rådgivningsopgaven indgår endvidere bidrag til politikudformning ved Forsvarsministeriets depar tement.

8 Mal Resultatkrav Opfyldelseskrav Brugere, der browser på HRportalen, skal opleve, at portalen er opbygget overskueligt og med relevante emner. De, der søger efter bestemte informationer på portalen, skal opleve, at de finder informationen eller bliver ledt vi dere til den rette kilde. I 2015 gennemføres en brugertil fredshedsundersøgelse blandt HR-portalens brugere: Opfyldt8: N4,0 Delvist opfyldt: 3,0N<4,0 Ikke opfyldt N<3,0 Forventede omkostninger 0) w Effektivt informationsudbud Fandt du de oplysninger, du forfor brugerne af HR Portalen ventede at finde på portalen? I hvilken grad oplevede du porta len som overskuelig? I hvilken grad satte portalen dig i stand til at finde de oplysninger, du ledte efter? 0 Brugertilfredsheden med informa tionsudbuddet skal vurderes til mindst 4 på en skala fra 1 5, hvor 4 svarer til tilfredsstillende. [E] 8 Der spørges ved den enkelte brugeres søgning/browsing på HR-portalen, idet de tekniske muligheder må sætte de nær mere grænser for tidspunkt og antal gentagelse pr. bruger, der anvender portalen.

9 God og rettidig, personlig rådgivning af chefer og ledere med personaleansvar Rettidig rådgivning af che fer og ledere med personalean svar Chefer og ledere, der henvender sig til HR-portalen for individuel rådgivning, skal opleve, at de modtager svaret hurtigt og i til fredsstillende kvalitet. I 2015 gennemføres en kundetil fredshedsundersøgelse blandt chefer og leder med følgende spørgsmål: I hvilken grad oplevede du svartiden som tilfredsstillende? I hvilken grad oplevede du kvali teten af svaret som tilfredsstillen de? Brugertilfredsheden, vurderes til mindst 4 på en skala fra 1-5. hvor 4 svarer til tilfredsstillende Der rapporteres fra 2. halvår af [E] Styrelsen skal gennemføre en nulpunktsmåling af svartider og på baggrund heraf udarbejde et mål for den acceptable, gen nem snitlige svartid for en henvendel se til HR-Rådgivningen. [A]. Opfyldte: N4,0 Delvist opfyldt: 3,0N<4,0 Ikke opfyldt: N<3,0 Målingen iværk sættes, når hen vendelsessyste met EIC er ind ført, og indgår derfor alene i re sultatet for 2. halvår af Opfyldt, når svartiderne i 2015 er dokumenteret (maksimal svartid og gennemsnitlig svartid), og der foreligger et re sultatmål for Delvist opfyldt, når svartiderne i 2015 erdoku menteret. Ellers ikke opfyldt Der spørges, når brugerens spørgsmål er besvaret af HR Servicecentret (eller den udpegede specialist).

10 2.3 Administration Forsvarsministeriets Personalestyrelse løser et antal opgaver af administrativ karakter for For svarsministeriets styrelser og deres chefer. Personalestyrelsen forestår bl.a. håndteringen af stam data og lønsagsbehandling for størstedelen af koncernens medarbejdere. Styrelsen har ansvaret for driften og vedligeholdelsen af DeMars HR-delen og gennemfører uddan nelse i systemanvendelse for personale i koncernen. Der gennemføres fysisk tilstedeværelsesun dervisning og fjernundervisning. Forventede Mål Resultatkrav Opfyldelseskrav omkostnin ger Forsvarsministeriets Perso nalestyrelse skal på tilfredsstillen de vis forestå systemvedligehol delse af DeMars HR-delen og ud dannelse af Forsvarets medarbej dere inden for personaleområdet. I 2015 gennemføres en kundetil fredshedsundersøgelse, hvor der spørges til graden af tilfredshed med tidsforbrug, information og kvalitet af undervisningen. På en skala fra 1-5 skal kundetil fredsheden mindst være 4, hvor 4 svarer til tilfredsstillende. [EJ Opfyldt: N4,0 Delvist opfyldt: 3,0N<4,0 Ikke opfyldt: N<3, Forsvarsministeriets Perso nalestyrelse behandler lønudbeta ling til koncernens medarbejdere. Totalomkostningen af ydelsen Af lønning af Forsvarets medarbejde re samt administration af stamda ta pr. ansat i Forsvaret opgjort pr. måned skal afspejle en effektiv sagsgang og må ikke overstige 225 kr. pr. ansat pr. måned. [P] Forsvarsministeriets Personalesty relse skal i 2015 udvikle en meto de til at måle omkostning for ydel sen Aflønning af koncernens medarbejdere pr. ansat pr. må ned som tilnærmelse til besvarelse af spørgsmålet hvad koster en lønseddel pr. medarbejder/ansat. Opfyldt N 225 kr. Delvist opfyldt: 230 kr. N>225 kr. Ikke opfyldt: N> 230 kr. Opfyldt: Målingen er afprøvet i 2015, og der foreligger for slag til resultatmål for Delvist opfyldt: Må lingen er afprøvet i z [A] Ikke opfyldt: Målin gen er ikke afprøvet i 2015.

11 Opfyldt: Afprøvnin Forsvarsministeriets Personalesty- gen er gennemført i relse skal i 2015 udarbejde mål for 2015, og der farekvaliteten af lønsagsbehandlingen ligger forslag til re med henblik på at etablere et re- sultatmål for sultatkrav for rigtighedsgraden af de udarbejdede lønsedler i Delvist opfyldt: Af prøvningen er gen nemført i [A] Ellers ikke opfyldt

12 2.4 Veteranstrategien Veteranstrategien skal sikre anerkendelse og støtte til veteraner og pårørende. Det skal ske gen nem en koordineret og helhedsorienteret indsats drevet af Veterancentret og i tæt samarbejde med interne og eksterne aktører. Veterancentret er ansvarlig for at udmønte og koordinere veteranpolitikken med såvel interne som eksterne aktører. Veterancentret interagerer med Forsvarets myndigheder, andre offentlige instan ser samt eksterne faglige og frivillige organisationer og har et bredt nationalt såvel som internatio nalt netværk. Veterancentret tilbyder samtaler med psykologer og socialrådgivere til alle veteraner og deres pårørende og udmønter midler til støtte af den frivillige veteranindsats. Som en del af rådgivningsindsatsen gennemfører centret uddannelsesforløb for veteraner og pårø rende, for medarbejdere som står foran udsendelse, og personale fra den centrale, regionale og lo kale administration, der særligt behandler veteranrelevante problemstillinger. Veterancentret står li geledes for at administrere og drive hovedparten af initiativerne i den politiske aftale af 3. september 2014 om en styrket indsats for danske veteraner. Aftalen har fokus på støtte til veteraner med sær lige behov, forskning, støtte til pårørende og børn samt anerkendelse af veteraners indsats. Mål Resultatkrav Opfyldelseskrav Opfyldt: Forventede omkostninger Pr. 1. juli 2015: Nulpunkts måling for rådgivnings-, re habiliterings- og behand lingsindsatsen er defineret. Veterancentret gennemfører i 2015 en nulpunktsmåling af ef Veterancentret fekten af rådgivnings-, rehabili- skal sikre en synlig effekt terings- og behandlingsindsat- af centrets arbejde. sen [Al Pr. 31. december 2015: Re sultat af nulpunktsmåling samt resultatkrav for 2016 foreligger. Resultatkrav for 2016 foreligger i udkast se nest ved udgangen af 3. kvartal. Under udar bejdelse 10 Delvist opfyldt: 31. decem ber 2015 foreligger alene resultatet af nulpunktsmå linq. 10 det omfang, de nødvendige grunddata er oversat i overensstemmelse med den nationale kvalifikationsramme.

13 Veterancentret skal sikre en synlig effekt af centrets undervis ningsforløb. Brugerne skal som konsekvens af Veterancentrets undervisning føle sig bedre rustet til at hånd tere de specifikke, veteran rela terede problemstillinger, det givne undervisningsforløb retter sig mod. I 2015 gennemføres en bruger tilfredshedsundersøgelse, hvor kursisterne spørges: I hvilken grad føler du dig rustet til at å ud o brune det du har lært Målingen følges op af et uddybende spørgeskema efter ca. 6 måneder for at sikre, at kursi sten har anvendt det lærte. Ellers ikke opfyldt. Opfyldt: N75 % Delvist opfyldt: 50 ¾ N< 75 % Ikke opfyldt: Målet er opfyldt, hvis 75 % eller flere af kursisterne vurderer, at undervisningen har været til fredsstillende. [EJ Målet er opfyldt, hvis der er indsendt minimum to artikler til peer review i løbet af 2015, og minimum en artikel Veterancentret skal som forfat- er optaget Veterancentret er ter eller medforfatter få artikler drevet kvalitets- og optaget i internationale peer re- Målet er delvist opfyldt, hvis forskn ingsmæssigt rele- viewed tidsskrifter.. vant der er indsendt to artikler til [E] peer review, mens ingen ar tikler er optaget i løbet af Ellers ikke opfyldt.

14 3 Tværgående mål 3.1 Prognosesikkerhed Prognosesikkerhed er et væsentligt element i en effektiv økonomisk styring. Rettidig information om udsving er således forudsætningen for, at der kan nå at ske en omprioritering i det igangværende år. Det er således vigtigt, at et eventuelt mindreforbrug på et område identificeres så tidligt i året som muligt, da det vil give større mulighed for at nyttiggøre ressourcerne andre steder i koncernen på relevante opgaver/projekter. Omvendt er det også af stor vigtighed, at forventede merforbrug identificeres i tide til, at der kan iværksættes korrigerende handlinger, således at Forsvarsministeriet til enhver tid kan holder sig inden for de tildelte bevillinger. Det er Forsvarsministeriets forventning, at afvigelser mellem grundbudget og prognoser bliver præ cise ved hjælp af en planlægning af aktiviteter og økonomiske afløb, der bidrager til en sikker styring af økonomien. Mål Resultatkrav Opfyldelseskrav Driftsbevillinger: Opfyldt, hvis afvigelsen hol Den kvartalvise afvigelse for des inden for 5 pct. i alle gru ndbudget (1. kvartal) og kvartaler. de løbende prognoser ( Styrket prog- kvartal) i styrelsens bidrag til Delvis opfyldt, hvis afvigelsen nosesikkerhed udgiftsopfølgninger skal mii maksimalt et kvartal over nimeres. stiger 5 pct. Forventede omkost ninger Ingen [Kl Ikke opfyldt, hvis afvigelsen i to eller flere kvartaler over stiger 5 pct.

15 Fast som og 3.2 Lønudvikling HR strategiens delstrategi 3 Løn- & Ansæftelsesstrategien består blandt andet af målsætninger ne for decentral løndannelse (ny løn). Løn skal fungere som et aktivt ledelsesværktøj, så koncernen kan rekruftere og fastholde medarbejdere med de rette kvalifikationer og kompetencer, mens for bruget af lønsum samtidig effektiviseres. Inden for den flerårige budgetramme, er den enkelte styrelse selv ansvarlig for at fastlægge beløbet til decentral løndannelse, herunder til hvor mange og til hvem midlerne skal anvendes. Forsvarsmi nisteriets Personalestyrelses ansvar er at sikre en ansvarlig lønudvikling, der ikke overstiger lønud viklingen i staten, og at midlerne anvendes prioriteret i forhold til målene om rekruttering og fasthol delse. Dermed vil Forsvarsministeriets område være i lokalt og på koncernniveau. balance med den samfundsmæssige udvikling både Mål Resultatkrav Opfyldelseskrav Forventede omkostninger Opfyldt, hvis. Lønudviklingen i fast løn11 lønudviklingen i Forsvarsministeriets overstiger ikke statens kvartal 2015 Personalestyrelses. lønudvikling. lønudvikling overstiger statens.. lønudvikling. ikke statens lønudvikling. [Kl Ingen Ellers ikke opfyldt. Det præcise begreb er Samlet Ian opgjort i simpelt gennemsnit består afbasisløn, kvalifikations- og flinktionstillæg, som udbetales løbende hver måned samt pensionsbidrag er defineret afmodemiseringsstyrelsen. Lønudviklingen i staten opgøres ved anvendelse afmodemiseringsstyrelsens database ISOLA.

16 I 3.3 Trivsel Psykisk arbejdsmiljø er udpeget som et nationalt indsatsområde i regeringens strategi for arbejds miljøindsatsen frem til år 2020 samt i Forsvarsministeriets arbejdsmiljøstrategi. Som del af den samlede arbejdsmiljøindsats arbejder Forsvarsministeriet inden for psykisk ar bejdsmiljø målrettet med trivsel. Indsatsen skal medvirke til at gøre koncernen til en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og oplever, at der er sammenhæng mellem krav, vilkår og kompetencer. Social kapital i form af tillid, retfærdighed og samarbejde er centrale begreber i dette arbejde. Trivsel blandt medarbejdere og en organisation med høj social kapital bidrager positivt til udvikling og op gaveløsning, og forventes at have et lavere sygefravær. Mål Resultatkrav Opfyldelses-krav Fon!efltede om Forsvarsministeriets Forsvarsministeriets Persona- Personalestyrelse op lestyrelse skal fastholde sin når 10,7 point i social Forsvarsministeriets sociale kapital i 2015 på det kapital i den seneste Personalestyrelse skal være højeste niveau i forhold til gennemførte HR måen attraktiv og velfungerende opgørelserne fra 2013 og ung i Ingen arbejdsplads med en høj so cial kapital.... Forsvarsministeriets Forsvarsministeriets Personalestyrelse skal være. positive en attraktiv og velfungerende. nedbringelse arbejdsplads med et lavt kort tidss efravær. fastholdelse [E] Delvist opfyldt ved 10,5 10,6. Ellers ikke opfyldt. Opfyldt12, hvis det gennemsnitlige kort Persona- tidssygefravær reduce lestyrelse skal fortsætte den res med 2 % i forhold tendens inden for til af korttidssy gefravær. Delvist opfyldt ved en af niveau- [EJ et fra Ellers ikke opfyldt. 12 Tallet vil kunne beregnes i 1. halvår af 2015, når medarbejderne er rullet ind i deres ny organisation, og FKIT har ud viklet opgørelsesværktøjet til den ny opgørelsesmetode.defte gælder hele koncernen

17 4 Påtegning Resultatkontrakten gælder for perioden 1.januar 2015 til 31. december2015. Der vil være mulighed for at genforhandle kontrakten i løbet af året, eller at genforhandle dele af kontrakten, såfremt der sker en væsentlig ændring i det grundlag, hvorpå kontrakten er udarbejdet. Resultatkontrakten udarbejdes som et samlet dokument og afrapporteres dels i midtvejsrapporten, og dels i årsrapporten. Såfremt et eller flere af resultatkravene ikke er opfyldt - eller ikke forventes opfyldt - suppleres der med en afvigeforklaring ved afrapporteringen. For Forsvarsministeriets departement: Dato: 18. december2014 For Personalestyrelsen: Dato: 16. december2014 Lars Johan Findsen departementschef Niels Henrik Bundsgaard styrelseschef

RES U LTATKO NTRAKT. FOR Forsvarsministeriets. Reg nskabsstyrelse

RES U LTATKO NTRAKT. FOR Forsvarsministeriets. Reg nskabsstyrelse RES U LTATKO NTRAKT 2015 FOR Forsvarsministeriets Reg nskabsstyrelse Indledning Nærværende resultatkontrakt mellem Forsvarsministeriets departement og Forsvarsmini steriets Regnskabsstyreise indeholder

Læs mere

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Personalestyrelse 2017 Indhold 1. Indledning...2 2. Strategisk målbillede...2 2.1 Strategiske pejlemærker...3 3. Mål for 2017...4 3.1 Mål for kerneopgaver...5

Læs mere

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 Den koncernfælles mission og vision... 4 Det strategiske målbillede... 4 2.1. Strategiske

Læs mere

Årsberetning Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Årsberetning Forsvarsministeriets Personalestyrelse Forsvarsministeriets Personalestyrelse 2 Årsberetning Forsvarsministeriets Personalestyrelse 2015 Forsvarsministeriets Personalestyrelse 1 1. Virksomhedsoplysninger 2 2. Beretning 3 2.1 Hovedformål, opgaver

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 INDLEDNING KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har eksisteret

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MÅL- OG RESULTATPLAN FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 2.1. Strategiske pejlemærker... 4 2.1.1 Kundefokus... 5 2.1.2 Omkostningsfokus...

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 5 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Side 3 af 9 Strategisk målbillede Moderniseringsstyrelsen arbejder

Læs mere

Datadrevet HR som ledelsesværktøj

Datadrevet HR som ledelsesværktøj Datadrevet HR som ledelsesværktøj Et bearbejdet og let tilgængeligt datagrundlag skal støtte Forsvarets chefer i deres HR-virke. Grundlaget skal gøre det nemmere at spotte tendenser og sætte prognoser

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Indledning Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform.

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Sagsnummer: 2017/003909 Version: 0.5 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 3 2.1 Strategiske pejlemærker...

Læs mere

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Mål- og resultatplan. for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Personalestyrelse 2018 Indhold 1. Indledning... 2 2. Strategisk målbillede... 2 2.1 Strategiske pejlemærker... 3 3. Mål for 2018... 4 3.1 Beskrivelse af de

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Driftskvalitet 7 B. Informationssikkerhed 7 C. Effektiv it-drift

Læs mere

Som følge af CPR-systemets brede anvendelse har et betydeligt antal medarbejdere hos offentlige myndigheder adgang til CPR-systemet.

Som følge af CPR-systemets brede anvendelse har et betydeligt antal medarbejdere hos offentlige myndigheder adgang til CPR-systemet. Resultatplan CPR-administrationen 2018 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til både

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om forsvarets forvaltning af lønbevilling og årsværk (beretning nr. 17/02) 1. I

Læs mere

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014 1 Strategisk styring med resultater i fokus September 2014 INDHOLD FORORD 3 RAMME FOR MÅL- OG RESULTATPLANEN 4 MÅL- OG RESULTATPLANEN 6 1. STRATEGISK MÅLBILLEDE 7 2. MÅL 8 3. OPFØLGNING 10 DEN GODE MÅL-

Læs mere

Resultatplan for CPR-administrationen 2019

Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til

Læs mere

Økonomistyring i staten

Økonomistyring i staten Økonomistyring i staten Del 1 Målbillede Version 1.0 Januar 2014 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål med vejledningen 3 1.2 Opdatering 3 1.3 Behovet for god økonomistyring i staten 3 1.4 Økonomistyring i

Læs mere

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016 Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets departement og Ankestyrelsen 2016 Resultatmål Ankestyrelsen er gennem en årrække blevet tilført opgaver, bl.a. fra den tidligere Familiestyrelsen, og

Læs mere

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Hanne Petersen StyringsAgenda 2014 18. september 1 DAGSORDEN 1. Styringsmæssige udfordringer 2. Den samlede styringsdagsorden

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere.

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere. Resultatplan CPR - 2017 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til både offentlige myndigheder

Læs mere

Resultatplan Benchmarkingenheden

Resultatplan Benchmarkingenheden Resultatplan Benchmarkingenheden - 2018 INDLEDNING Benchmarkingenheden er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform. Benchmarkingenheden arbejder systematisk med benchmarking

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration 3 6 6 8 Gyldighedsperiode og rapportering 9 Påtegning 9 Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling Guide til strategisk kompetenceudvikling Som myndighedschef er det dit ansvar at sørge for, at din myndighed har en kompetenceudviklingsstrategi. Vi har udarbejdet en guide, hvor du kan få inspiration

Læs mere

Udkast til. Veteranstrategi. Guldborgsund Kommune

Udkast til. Veteranstrategi. Guldborgsund Kommune Udkast til Veteranstrategi Guldborgsund Kommune 1 Baggrund og formål Guldborgsund Kommune ønsker med denne veteranstrategi at udtrykke sin anerkendelse for den indsats, som Danmarks veteraner har udført

Læs mere

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Finansudvalget 2014-15 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 223 Offentligt Talepapir 28. januar 2015 Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Følgende spørgsmål skal behandles

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Vejledning i etablering af forretningsoverblik. Januar 2018

Vejledning i etablering af forretningsoverblik. Januar 2018 Vejledning i etablering af forretningsoverblik Januar 2018 Indhold 1. Forretningsoverblikket 4 1.1 De interne forhold og interessenter 4 1.2 De eksterne forhold og interessenter 5 2. Kortlægning af processer

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Mål- og resultatplan mellem Indenrigs- og Socialministeriet og CPRadministrationen

Mål- og resultatplan mellem Indenrigs- og Socialministeriet og CPRadministrationen Mål- og resultatplan mellem Indenrigs- og Socialministeriet og CPRadministrationen 2016 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen

Læs mere

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse Mål- og Resultatplan Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2016 2017 Indhold 1. Indledning...1 2. Strategisk målbillede...1 2.1. Strategiske pejlemærker...2 3. Mål for 2017...4 4. Opfølgning...7 5. Påtegning...8

Læs mere

Administrativ resultatplan for DØRS 2019

Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Indledning De Økonomiske Råd (DØR) og sekretariatet (DØRS) er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern. Sekretariatet betjener De Økonomiske Råds formandskab,

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar

Læs mere

Vejledning ledelsesevaluering Ledere, der refererer til direktør eller centerchef

Vejledning ledelsesevaluering Ledere, der refererer til direktør eller centerchef Vejledning ledelsesevaluering Ledere, der refererer til direktør eller centerchef HR-Centret 03-10-2016 Vejledning - ledere - ledelsesevaluering 2016 Ledelsesevaluering er dit redskab til at udvikle din

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Forsvarsministeriets Regnskabstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Patientombuddet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

2. Fødevareministeriet er en koncern

2. Fødevareministeriet er en koncern Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi 1. Indledning 2. udgave af Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi er udarbejdet i 2007. Effektiviseringsstrategien

Læs mere

Kvalitet i opgaveløsningen

Kvalitet i opgaveløsningen Nationale opgaver 1N Støtte til Forsvaret Anmodninger fra Forsvaret skal tilfældene inden for rammerne af Forsvarskommandoens direktiv for Hjemmeværnets operative anvendelse samt respektive operative myndigheders

Læs mere

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet DIREKTØRKONTRAKT Mellem direktør Lone Møller Sørensen Statens Byggeforskningsinstitut og departementschef Michael Dithmer, Økonomi- og Erhvervsministeriet indgås følgende direktørkontrakt. Resultatmålene

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

STRATEGI 2013-15 SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS

STRATEGI 2013-15 SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS STRATEGI 2013-15 SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS FORORD Strategien for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tager afsæt i de gældende langsigtede, landsdækkende politiske aftaler, de centrale strategier

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse Mål- og Resultatplan Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2016 2018 Indhold 1. Indledning... 1 2. Strategisk målbillede... 1 2.1. Strategiske pejlemærker... 2 3. Mål for 2018... 5 4. Opfølgning... 8

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 16 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2016 3 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4 Anklagemyndighedens

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Målbillede på socialområdet

Læs mere

Organiseringen af ledelsen af forsvaret og tillæg til aftale på forsvarsområdet 2013-2017

Organiseringen af ledelsen af forsvaret og tillæg til aftale på forsvarsområdet 2013-2017 10. april 2014 Organiseringen af ledelsen af forsvaret og tillæg til aftale på forsvarsområdet 2013-2017 En ændret organisering af den øverste ledelse skal bidrage til den yderligere effektivisering af

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lemvig Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rigsrevisionens strategi

Rigsrevisionens strategi Rigsrevisionens strategi 2018-2020 Januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Rigsrevisors forord 1 Strategien et overblik 2 Værdi 3 Mission, løfter og indsatser 4 Resultatkrav 9 RIGSREVISORS FORORD 1 Rigsrevisors

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Landbrug- og Fiskeristyrelsen (NaturErhvervstyrelsen) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

gladsaxe.dk HR-strategi

gladsaxe.dk HR-strategi gladsaxe.dk HR-strategi HR-strategi Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats og har derfor formuleret en HR-strategi. Strategien skal understøtte udviklingen af organisationen,

Læs mere

Resultatkontrakt for Moderniseringsstyrelsen 2013 - Resultatkon...

Resultatkontrakt for Moderniseringsstyrelsen 2013 - Resultatkon... Resultatkontrakt for Moderniseringsstyrelsen 203 of 4 09/04/3 22.3 . Indledning Finansministeriets mission Finansministeriets vision Strategiske pejlemærker for Moderniseringsstyrelsens arbejde 2 2 of

Læs mere

Mål- og resultatplan Motorstyrelsen 2019

Mål- og resultatplan Motorstyrelsen 2019 2019 2019 2 Indholdsfortegnelse 1. Koncernfælles strategisk ramme... 3 2. Mål- og resultatstyring i Skatteministeriet... 4 2.1 Indledning... 4 2.2 Hovedformål... 5 2.3 Overblik over mål... 6 3. Opfølgning

Læs mere

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MÅL- OG RESULTATPLAN FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 2.1. Strategiske pejlemærker... 4 2.1.1. Kundefokus... 5 2.1.2. Omkostningsfokus...

Læs mere

Direktørkontrakt 2009

Direktørkontrakt 2009 Direktørkontrakt 2009 1 Finanstilsynets direktørkontrakt for 2009 Direktørkontrakten og styrelsens resultatkontrakt udgør Økonomi- og Erhvervsministeriets kontraktstyring i relation til styrelsen. Mens

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udarbejder og formidler anvendelsesorienteret forskning og analyse i relation til velfærdssamfudnets

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016 Udviklingsaftalens afgrænsning Udviklingsaftalen indgås for 2016. Udviklingsaftalen omfatter den samlede administrative opgaveportefølje samt koncernens organisation. Ved indgåelse af udviklingsaftalen

Læs mere

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet 2007-2010 1. Indledning a) Om kontrakter i ministeriet Resultatkontrakten for Arbejdstilsynet indgås mellem Beskæftigelsesministeriets departement og Arbejdstilsynet.

Læs mere

Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen

Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen Job- og kravprofilen er en uddybning af stillingen og skal være med til at sikre en fælles forståelsesramme mellem ansøger og Helsingør Kommune i

Læs mere

København december Jobprofil

København december Jobprofil København december 2018 Jobprofil PROFESSIONSHØJSKOLEN ABSALON HR-CHEF 1. Indledning Professionshøjskolen Absalon har bedt Genitor om at assistere i forbindelse med ansættelse af en ny HR-chef. Job- og

Læs mere

Resultatkontrakt mellem Økonomiog Indenrigsministeriets departement og CPR-administrationen 2014

Resultatkontrakt mellem Økonomiog Indenrigsministeriets departement og CPR-administrationen 2014 Resultatkontrakt mellem Økonomiog Indenrigsministeriets departement og CPR-administrationen 2014 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 1. Strategiske mål... 4 2. Kernefaglige

Læs mere

Veteranpolitik September 2016

Veteranpolitik September 2016 Veteranpolitik September 2016 Forord og formål Nyborg Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en veteranpolitik, som et udtryk for kommunens ønske om og vilje til at støtte Danmarks veteraner. Nyborg

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnskommandoen Hjemmeværnskommandoen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Fastlægger rammer for arbejde med mål Fastlægger mål for trivsel og sygefravær

Fastlægger rammer for arbejde med mål Fastlægger mål for trivsel og sygefravær Arbejdsmiljømål for Odder kommune 2015-2017 Hovedudvalgets medlemmer er enige om, at målene for vores arbejdsmiljø skal fastlægges på det niveau, hvor det giver bedst mening. Mangfoldigheden af arbejdspladser

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

N O TAT. KL s HR-strategi

N O TAT. KL s HR-strategi N O TAT August 2013 KL s HR-strategi KL er en moderne interesseorganisation. Vi sætter offensive dagsordner, vi gør det på en troværdig måde, og vi skaber resultater. En organisation med de mål sætter

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lemvig Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Forord og formål. Nyborg Kommune. Efteråret 2016.

Forord og formål. Nyborg Kommune. Efteråret 2016. Veteranpolitik November 2016 Forord og formål Nyborg Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en veteranpolitik, som et udtryk for kommunens ønske om og vilje til at støtte Danmarks veteraner og deres

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN A304/04

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN A304/04 RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN A304/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om søredningstjenestens effektivitet (beretning nr. 5/02) 1. I mit notat til statsrevisorerne

Læs mere

Forsvarschefen har ansvar for opstillingen af de militærfaglige krav til nyt materiel og dermed indflydelse på beslutninger om materielanskaffelser.

Forsvarschefen har ansvar for opstillingen af de militærfaglige krav til nyt materiel og dermed indflydelse på beslutninger om materielanskaffelser. Bilag 1 Forsvarschefens rolle og ansvar i forhold til materielplanlægning Forsvarschefen er ansvarlig for og godkender det såkaldte prioriteringsdirektiv på materielområdet, som prioriterer erstatningsanskaffelser

Læs mere