AFHOLDELSE AF WORKSHOP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFHOLDELSE AF WORKSHOP"

Transkript

1 Creative Idea Solution l Eventbaserede aktiviteter l Afholdelse af workshop AFHOLDELSE AF WORKSHOP Du får stillet en organiseret workshop til rådighed af kortere eller længere varighed (timer eller dage). Her skal flere eller endda mange forskellige personer indgå for at bidrage med forslag, ideer osv. Deltagerne kan være fra din egen organisation, samarbejdspartnere, kunder, leverandører osv. Derudover kan der være suppleret med eksperter, vi fremskaffer. Vi faciliterer en workshop, og alt efter antal af deltagere og opgavens kompleksitet kan der indgå en eller flere facilitatorer. Ved større workshops (og camps) indgår ofte instruerede og/eller guidede workshopledere fra Teknologisk Institut. Du får en styret og gennemført workshop, som bliver gennemført med udgangspunkt i den aktuelle teori, der findes på området. Kombineret med s mangeårige erfaring og empiri, bliver du en del af et professionelt ledet forløb med konkrete resultater som følge kr./dag pr. facilitator afhængig af deltagerantal og forarbejde.

2 Creative Idea Solution l Eventbaserede aktiviteter l Idéskabelse med udvikling IDÉSKABELSE MED UDVIKLING Du ønsker at blive præsenteret for nye ideer inden for et meget konkret område. Du får selv mulighed for at redegøre for opgaven og de udfordringer, der ligger i opgaven. Vi bearbejder og skaber løsningsforslag for disse problemer i samarbejde med forskellige eksperter fra lignende og nærliggende områder. Derved opnår du forskellige forslag, som du kan arbejde videre med, og/eller du får benchmarket allerede skabte forslag og idéer i stedet for at gennemgå en omfattende udviklingsproces. Du søger kort sagt professionel inspiration til en konkret opgave. Du får: En række input til en defineret opgave Et udvidet netværk af fageksperter Mulighed for at benchmarke egne forslag og idéer for en bredere eneretsbeskyttelse kr. På baggrund af dine beskrivelser og ønsker gennemfører vi sammen med 3-4 forskellige eksperter et konsulteret forløb. Her skaber vi en række forskellige input og ideer og udvikler disse med fokus på muligheder, som vi præsenterer for dig. Herefter drøfter vi sammen muligheder og fremtidige step.

3 Creative Idea Solution l Eventbaserede aktiviteter l Lego Seriuos Play BYG DIN VIRKSOMHEDS STRATEGI I LEGO En strategi skal være noget I lever og ikke et stykke papir, som I blot putter i skuffen. Lev jeres strategi Det er ikke en spøg, når vi beder jer om at bygge jeres virksomheds strategi i legoklodser. Alt for ofte samles vi til en strategidag og får for lidt ud af det. Der er en tendens til at strategien hurtigt bliver forældet eller hurtigt bliver glemt. LEGO SERIUOS PLAY -metoden er en medarbejderinvolverende metode, der gør det muligt at leve jeres strategi. En fælles vision LEGO SERIOUS PLAY -metoden er et strategi- og teambuildingværktøj, som bygger på forskning om læring gennem leg og inddrager flere læringsstile end nogen andre metoder. Som vi ser det, er det en utrolig alsidig, involverende og ikke mindst forankrende metode, som især viser sin styrke, når problemstillingen er kompleks, når en gruppe skal samarbejde i en proces og når der skal udjævnes intellektuelle og magtmæssige forskelle, idet alle skal lære et nyt sprog (lego). Helt konkret bygger I i fællesskab jeres virksomheds fremtidsvision i legoklodser. Forløbet Strategiprocessen består af 1-2 workshops og inkluderer:»» Introduktion og metaforbygning; vi øver os i at kommunikere gennem legoklodser.»virksomhedens» identitet; vi bygger jeres billede af virksomhedens nutidige og fremtidige situation.»strategisk» landskab; vi bygger jeres omverden og konstruerer forbindelser fra denne til jeres virksomhed.»strategisk» handlingsplan; vi identificerer og prioriterer centrale indsatsområder og aktiviteter.»» Simple Guiding Principles; vi definerer specifikke og unikke handlings- og beslutningsprincipper, der sikrer en levende strategi. Strategiprocessen involverer virksomhedens ledelse og centrale medarbejdergrupper kr. Udbyttet Med en strategiworkshop baseret på LEGO SERIOUS PLAY -metoden får I en dynamisk strategi, der kan forandre sig med omverdenen. Metoden gør det muligt at arbejde med svære og komplekse emner i en konstruktiv atmosfære gennem en åben og ligeværdig diskussion. Resultatet er en dyb fællesforståelse af virksomhedens identitet og omverden samt en strategisk handlingsplan, der sikrer en levende strategi.

4 Creative Idea Solution l Inspirationsforløb l Idékatalog IDÉKATALOG Du har en konkret opgave eller udfordring, som allerede er mere eller mindre defineret. Du ønsker at få idéer i forbindelse med denne opgave, eksempelvis for at forudse hvad andre (konkurrenter osv.) kunne finde frem til, benchmarke jeres egen idé eller få ideer, som du selv kan videreudvikle. Du behøver blot at beskrive udfordringen, eventuelt suppleret med information om, hvad I allerede gør samt oplysninger om andre særlige forhold, du gerne vil have belyst. Vi udfører dernæst arbejdet, og præsenterer resultaterne for dig, så du kun deltager minimalt i processen. Som konkret output af forløbet har du: Et idékatalog med beskrevne og bearbejdede ideer, som kan bruges til at igangsætte projekter eller som inspiration til et innovationsprojekt. Mulighed for at drøfte ideerne, og hvordan næste step sættes i værk for at sikre fremdrift kr. Vi arbejder med din fokusering og opgave ved at gennemføre en state-of-the-art* analyse samt en vurdering af situationen hos jer, på markedet og i brugsituationen. Herigennem finder vi frem til mulige paralyseringer* og/eller nye interessante antagelser, som kan udfordres. Resultatet af dette forløb vil afgøre, hvilke eksperter samt specialistbrugere, der skal bidrage til at skabe input til din opgave. Disse input bearbejder vi til idéniveau i et samlet idékatalog, som vi præsenterer for dig. Idékataloget er dit grundlag for et videre forløb alt efter grundlag for opgaven.

5 Creative Idea Solution l Inspirationsforløb l Sådan innoverer du i praksis SÅDAN INNOVERER DU I PRAKSIS Du ønsker at igangsætte et projekt eller en aktivitet, hvor du søger en mere radikal tilgang og proces til udvikling og nytænkning af jeres ydelser, produkter, markedsføring, strategi m.m. Måske har I ikke tid/ressourcer til selv at igangsætte en processen, eller måske har I idéer, som dog har tendens til at blive ens og bærer præg af, at I har svært ved at fjerne fokus fra etablerede tankemønstre. Derfor ønsker du at gennemføre en idéproces med fokus på at skabe banebrydende idéer, og samtidig vil du gerne opnå kendskab til og forståelse for, hvordan du selv kan gennemføre en dybtgående innovationsproces i din virksomhed. Du definerer opgaven, og vi præsenterer de teorier, metoder, værktøjer m.v., som vi vil bruge til at nå resultatet. På den måde får bevæger vi os sammen mod det ønskede resultat. Herefter gennemfører vi en State-of-the-Art* analyse, og vi udfordrer opgaven med og på baggrund af forskellige interessenter, for derigennem at finde paralyseringer* eller spændende antagelser, som vi kan udfordre. Dette forarbejde er nødvendigt for at definere og fremskaffe eksterne eksperter og specialistbrugere, som deltager i en konsulteret workshop med det formål at skabe input til den definerede opgave. Du deltager selv i denne workshop sammen med de eksterne eksperter og inviterede specialistbrugere, hvor også dine idéer sættes i spil. Vi bearbejder, udvikler og dokumenterer resultaterne, som vi præsenterer for jer. Du udpeger et internt team i din virksomhed/organisation, og guider jer igennem de forskellige led i processen. Endvidere formidler vi kontakt til relevante eksperter, som i samråd med dig deltager som sparringspartnere under processen. leder og styrer hele forløbet, hvor jeres team aktivt deltager i blandt andet: den indledningsvise fastlæggelse af opgaven samt præsentation af den proces, som skal gennemføres workshoppen med eksterne eksperter, hvor de forskellige input skabes præsentationen af forslag og fastlæggelse af next step. Du får værktøjer til at arbejde med radikal idéskabelse Du modtager et idékatalog over idéer dels som du har bistået ved/er i gang med, og dels som har udviklet. Du får kendskab til CIS-processens indledende faser velvidende, du ikke er i mål endnu. Ca kr.

6 Creative Idea Solution l Inspirationsforløb INSPIRATIONSFORLØB 6 FORSKELLIGE SPARRINGS- OG INSPIRATIONSFORLØB Sparringsforløb Et sparringsforløb med sikrer fremdrift i dit innovationsarbejde, da vi med faste intervaller mødes og følger op på jeres proces. Vi opsætter og følger op på milepæle, reflekterer på effekten og søger nyt potentiale i jeres virksomhed. 3 forløb á 3 timer inkl. forberedelse kr. 6 forløb á 3 timer inkl. forberedelse kr. 9 forløb á 3 timer inkl. forberedelse kr. Hands-on-input baseret på specialistbrugere På basis af definerede og fundne potentielle specialistbrugere, superbrugere (Near Lead Users) og/eller fagspecialister gennemfører vi et idéforløb, der er konsulteret på stedet. Idéforløbet baseres på specialistbrugernes egne erfaringer, observationer og potentielle ønsker. Det hele tolkes og beskrives kr. Fotosafari Som en del af et fokuseringsforløb bliver situationen belyst med muligheder, problemområder, antagelser samt potentielle paralyseringer beskrevet gennem billeder, video, tekst og/eller grafik kr. Biomimetikanalyse (fra natur til din forretning) Hvad kan du lære af naturen og millioner af års evolution? Naturens mysterier har tilvejebragt forskellige gennembrud inden for flere opgaver; Leonardo da Vinci var meget inspireret af naturen, da han skabte helikopteren fra faldende blade; en schweizisk ingeniør opfandt velcro på baggrund af burresnerrer på en klippeside m.m. Vi undersøger, hvor og hvad naturen vil kunne bidrage med i forbindelse med din opgave kr. Forretningsmodel Du har en gennemarbejdet idé, men du har ikke erfaring med, hvordan du skal komme videre med at skabe en forretningsmodel samt sikre intellektuelle rettigheder (IPR). Vi hjælper dig med at skabe én eller flere forretningsmodeller til din(e) idé(er), så du kan komme videre i processen. Kravet til idé(erne) er, at de(n) har et gennembrud, som gør den/dem unikke. Fra kr. ekskl. eksterne deltagere alt efter antal af gennembrud og ønske Scenarieplanning (Hvad nu hvis...) I et samarbejde mellem dig og eksterne kompetencer og interessenter gennemfører vi et scenarie, hvor jeres kunder/brugere og produktydelse bliver drøftet og vurderet i forhold til situationen nu og fremover. I en innovationskontekst giver det et billede og forståelse af jeres situation og forretning. Fra kr. ekskl. honorering af eksterne eksperter

7 Creative Idea Solution l Innovationsforløb l Idéudvikling l IDÉUDVIKLING INTEGRERET HORISONTAL INNOVATION Du ønsker at nytænke dine eksisterende ydelser/produkter og ønsker derfor hjælp til at sætte en innovationsproces i gang. Vi definerer et team hos jer, der som gennemgående ressource deltager i idéudviklingsforløbet inden for et specifikt område. Efter behov bliver eksterne eksperter inddraget. Ved at deltage i innovationsprocessen opnår teamets medlemmer stor erfaring med at lede og gennemføre idéudvikling i praksis og få skabt et resultat med den definerede opgave. Vi samarbejder om at beskrive opgavens fokus ud fra en besigtigelse af brugssituationen samt en diskussion af de antagelser, der ligger til grund for jeres situation. Derpå gennemfører vi en State-of-the-Art* analyse, og vi søger paralyseringer* og/eller interessante antagelser, som teamet skal udfordre. Disse elementer gør det muligt at definere og fremskaffe eksterne eksperter og specialistbrugere, herunder Near Lead Users*, videnpersoner m.m. Teamets medlemmer får til opgave at arbejde med forskellige opgaver for at søge indsigt og herigennem opnå et gennembrud. Teamet er således vigtig for hele forløbet og resultatet. På baggrund af den definerede fokusering sammensætter vi i samarbejde med jer en gruppe af eksterne eksperter, specialistbrugere og wild ghosts*, der deltager i intensive workshops, hvor vi bearbejder nye input og anskuelser. Vi registrerer alle input løbende, således at alt materiale kan dokumenteres og videreudvikles i Idea Management databasen Rosetta*. Første step i et forløb er således at skabe et team hos virksomheden (typisk 2-3 personer), som vil være de gennemgående personer i forløbet. supplerer teamet med en projektleder og projektmanager. Teamet er ansvarlig for at sikre fremdrift i forløbet via samarbejdet med. Forløbet er en vekselvirkning mellem at mødes og skabe samt at få energi og ny inspiration efterfulgt af en periode, hvor vi udforsker, analyserer indtryk og inspiration ofte som individuelt arbejde. Hvert teammedlem benytter typisk 5-8 hele arbejdsdage under forløbet. I får en række mere og mindre udviklede og perspektiverede radikale idéer I lærer at arbejde med både plausible og mindre plausible muligheder for at minimere risikoen for at lave fejl senere i processen I får skabt kimen til en innovationskultur og metode til at arbejde med åben og kontinuert innovation I får kendskab til CIS-processens indledende faser med fokus og første elementer af pre-jekt som værende grundlæggende for at kunne arbejde med kontinuerlig innovation I får et netværk af faglige eksperter samt specialistbrugere I får et idea management system tilpasset jeres virksomhed inkl. dokumentation af processens indhold (Rosetta) kr. Derudover tilgår honorering samt transportudgifter til eksterne eksperter. Hvert teammedlem arbejder med en række input og idéer med støtte fra og forskellige workshops. Til sidst bearbejder vi idéerne ud fra et strategisk potentiale og beskriver dem ud fra deres perspektiv, så de er klar til at blive præsenteret som idé for en efterfølgende projektbehandling.

8 Creative Idea Solution l Innovationsforløb l Forretningsmodellering FORRETNINGSMODELLERING INTEGRERET VERTIKAL INNOVATION Du ønsker at nytænke jeres ydelser, produkter, services, processer, m.m. og vil gerne sætte en proces i gang, hvor I deltager integreret i et forløb inden for et specifikt område. Som ved forløbet Idéudvikling skaber vi indledningsvist et team, som via en en horisontal innovationsproces udvikler en række idéer - men i dette forløb ønsker vi, at idépotentialet udvikles til forretningsmodeller. På den måde skaber vi resultater på et niveau, hvor de er klar til en beslutning om realisering i form af deciderede innovationsprojekter. Forløbet følger aktiviteterne fra Idéudvikling efterfulgt af et forløb, hvor vi skaber forretningsmodeller ud fra idékoncepter via en vertikal innovationsproces. Denne proces indeholder workshop(s) med deltagelse af personer fra jeres organisation samt eksterne eksperter inden for de områder, der vedrører skabelsen af idéer i den vertikale skabelsesproces. Vi bearbejder og positionerer resultaterne fra det vertikale forløb i forhold til hinanden. Derefter gennemfører vi en modellering for beskrivelse af potentialet i forskellige forretningsmodeller. Du får: En række mere eller mindre radikale idéer - behandlet og perspektiveret Strategisk innovation inddraget i jeres organisation En gentænkning af din virksomheds/organisations forretningsmodel eller ballast Idékoncepter bearbejdet for beskrivelse af forretningsmodeller Indsigt i både plausible og mindre plausible muligheder herunder også idéer uden umiddelbar realiseringsmulighed eller interesse, således området er stærkt belyst (risiko for senere fejl minimeres) Kendskab til CIS-processens indledende faser med fokus og første elementer om pre-jekt som værende grundlæggende for at kunne arbejde med kontinuert innovation Et udvidet netværk, idet du arbejder med åben innovation Adgang til Idea Management-systemet Rosetta med dokumentation af processens indhold kr. Derudover tilgår honorering, transport m.m. for de involverede eksperter.

9 Creative Idea Solution l Innovationsforløb l Strategisk innovation STRATEGISK INNOVATION INTEGRERET KONTINUERT INNOVATION Du ønsker at arbejde med innovation strategisk i din virksomhed/organisation som en funktion på lige fod med andre funktioner i organisationen såsom HR, markedsføring, salg, produktion, indkøb osv. Innovation skal ikke blot være et løsrevet event fra tid til andet - I skal til stadighed kunne innovere, til stadighed være på forkant og til stadighed arbejde med jeres innovation. Du ønsker derfor hjælp til at sikre, at din virksomhed/organisation både kan drifte strategisk og samtidig innovere effektivt (fokus på både operationelt-nutidsrettet og innovativtfremadrettet). Forløbet følger CIS-modellens faser. Efter pro-jekt gennemfører vi straks et nyt post-jekt (nyt fokus) samtidig med implementeringen af de igangværende projekt. Ikke som et konkurrerende forløb men parallelt og adskilt for til stadighed at udfordre din virksomheds innovation, udvikling og overlevelse. Udover at forestå/bistå et komplet innovationsforløb med post-jekt, pre-jekt og pro-jekt arbejder vi sammen om at definere og implementere rammerne, vilkårene, metoderne og organiseringen af jeres fremtidige strategiske innovation. Du får: Strategisk innovation implementeret i din virksomhed/organisation som en vital og central organisatorisk funktion med egen metode (CIS), ramme og budget En række behandlede og perspektiverede radikale idéer En gentænkning af din virksomheds eller organisations forretningsmodel eller ballast Erfaring med at arbejde med både plausible og mindre plausible muligheder herunder også ideer uden umiddelbar realiseringsmulighed eller interesse, således området er stærkt belyst (risiko for senere fejl minimeres) kr. Derudover tilgår honorering, transport m.m. for de involverede eksperter.

10 Creative Idea Solution l Innovationsforløb l Co-creation CO-CREATION INNOVATION I NETVÆRK MED 5 8 ANDRE VIRKSOMHEDER/ORGANISATIONER Du ønsker at innovere sammen med andre enten inden for samme geografiske område, samme afsætningsområde, samme størrelse, konvergerende teknologiområde, branche osv. CO-creation er innovation i din organisation, hvor læring samt en væsentlig del af ressourcetilgangen er baseret på et etableret netværk af 5-8 andre virksomheder/organisationer. Netværket kan være sammensat ud fra forskellige forhold som f.eks.: Geografisk (erhvervschefer, konsulenter) Teknologi (branche- og interesseorganisationer) Afsætning (foreninger, fremstød) For at et CO-creation netværk kan blive etableret, skal der være typisk 5-8 virksomheder/organisationer, der er trygge ved hinandens deltagelse i forhold til konkurrenceforhold, kunderelationer, osv. Ud over det netværk, som opstår ved at arbejde sammen med andre, er hvert enkelt projekt billigere for den enkelte, da der i netværket er tilgang til en lang række ressourcer. Du deltager som ressource i de andre deltageres CIS-forløb, ligesom andre deltagere i dit CIS-forløb. På den måde får alle deltagere en stor viden og erfaring både med at gennemføre og deltage i CIS-forløb. Samtidigt og parallelt gennemfører vi et læringsforløb, hvor vi udfolder framework og teori, så du er godt klædt på til innovation i din egen virksomhed. Du får: Et gennemført CIS-forløb i din virksomhed/organisation Viden om, hvordan andre gør via deltagelse i andres forløb Et stærkt netværk En række mere eller mindre radikale idéer, behandlet og perspektiveret Læring om innovation, proces og ledelse kr./per virksomhed CO-creation kan også realiseres ved et eller flere fælles projekter enten som hovedformål eller som en del af forløbet parallelt med de forskellige specifikke projekter. Det kan eksempelvis være at skabe en fælles idékapital for at initiere en fælles satsning mod et marked eller for at opnå fælles læring. Forløbet følger CIS-modellens faser, hvor du både får gennemført et CIS-forløb og får viden om det at gennemføre innovation via indlagte lærings- og reflektionsforløb.

11 Creative Idea Solution l Interim innovationsledelse l Innovationsvejledning INNOVATIONSVEJLEDNING Din virksomhed er gået i stå med et konkret innovationsprojekt og I ved ikke, hvordan I kommer i gang igen. Vi vejleder og hjælper jer til at forstå problemstillingen samtidig med, at vi hjælper jer i gang igen for at sikre fornyet progression i projektet. Vi er først ude, når I selv mener, at I er klar til at overtage processen igen. Vi indgår din højre hånd i projektet. Alt efter hvor og hvad du ønsker assistance til, bistår vi dig med gennemførelsen. Du får sat gang i din innovation med definerede milestones Du får sat teori og ord på de barrierer og situationer, du møder Du lærer via vejledningen og samarbejdet selv at gennemføre innovationsforløb kr/time

12 Creative Idea Solution l Interim innovationsledelse l Projektledelse PROJEKTLEDELSE PROJEKTLEDER TIL LEJE På baggrund af resultater fra et CIS-forløb ønsker du hjælp til at omsætte et eller flere af koncepterne til et konkret projekt og gennemføre dette projekt. s projektledelse kan også bestilles til et af jeres andre projekter, der ikke udspringer af et CIS-forløb. fungerer som projektleder på opgaven og inddrager de ressourcer og kompetencer, der er nødvendige, for at projektets aktiviteter kan gennemføres. Projektfasens elementer indgår enten som delelementer eller i sin fulde udstrækning som: Verifikation med afklaring af de grundlæggende og bagvedliggende teorier, principper og metoder, der skal tages i anvendelse, herunder kompetencer. Dette omhandler også et nyhedsaspekt med IPR-vurdering, originalitet, marked osv. Diagnose hvor vi gennemførelser en analyse af konceptets designopgaven, de kritiske operationer og den opgave, der skal gennemføres for at et resultat kan nås. Diagnosen sammenfattes i en projektplan for udviklingsopgaven med ressourcer og tid. Udvikling med gennemførelse af projektplanens elementer omhandlende detaljerede designs, udviklingsopgaven og eventuelle tests og afprøvninger. Udviklingsforløbet definerer de elementer, der skal indgå i realiseringen. Take-off med klargøring mod realisering, herunder fremskaffelse af nødvendige partnere, definering af den opgave, der skal løses samt klarlægning af de kompromis er, der nødvendigvis indgår. Du får: Et dokumenteret og klargjort koncept klar til realisering Et behandlet koncept i forhold til omverdenen, f.eks ved IPRvurdering, indleveret patent eller lovmæssige problemer Et udviklet koncept med basis i en viden omkring hele området (via fokus og pre-jekt) Input fra eksterne eksperter En stor organisatorisk forståelse for innovationsprocessens strategiske potentiale kr. Derpå ca pr/år. omhandler alene projektledelse og ikke ekstern honorering af eksperter, m.m.

13 Creative Idea Solution l Interim innovationsledelse l CIS Royal CIS ROYAL INNOVATØR OG INNOVATIONS-COACH TIL LEJE Din organisation har ikke tid eller ressourcer til at starte et innovationsprojekt velvidende, at det er afgørende for jeres fremtid, da innovation er strategisk for jer. I ønsker således at hyre en ekstern partner,, til at forestå innovationen hos jer eventuelt med et føl fra jer, som kan følge processen for at lære. Vi starter innovationsprocessen straks uden oplæring af deltagende medarbejdere, hvilket accelerer processen i praksis. Innovationsprocessen igangsættes straks Ny innovationssatsning uden ansættelser med basis i jeres organisation/virksomhed En accelereret proces, som skaber hurtige resultater In-house etablering af innovationskultur og -strategi En stor organisatorisk forståelse for innovationsprocessens strategiske potentiale Alle CIS-elementerne er sat i spil, og et resultat eller en konkret løsning fremlægges for jer som en ny mulighed udsprunget af jeres ønsker. I forløbet bliver alt klargjort til realisering med de rette medarbejdere og potentielle samarbejdspartnere. Herefter arbejder vi straks med post-jekt for at sikre kontinuerlig innovation i jeres virksomhed, så projektet ikke bliver et enkeltstående event. Fra kr./år en dækker alene projektledelse og ikke eksterne ydelser. CIS Royal, omfang, beslutningspunkter og forventninger bliver defineret og aftalt mellem jer og fra start. Ved CIS Royal foregår innovationen in-house hos jer med jeres medarbejdere og for Jer. Dog inddrager vi løbende (når det giver mening) forskellige andre personer, brugere, eksperter etc. Jeres deltagelse i forløbet aftales alt efter ønsker til mødeintervaller, løbende orientering osv.

14 Creative Idea Solution l Interim innovationsledelse l Golden Batch GOLDEN BATCH ACCELERERET INNOVATION I er allerede langt fremme med innovation, og I har forskellige kompetencer in-house - men det er som om, at innovationsprojekterne bare tager for lang tid. I ved, at innovation er vigtigt for jeres virksomhed/organisation, men I mangler tid og ressourcer. Derfor ønsker I at hyre en ekstern partner,, til at forestå eller bistå innovationen hos jer eventuelt med et føl fra jeres virksomhed/organisation, som følger processen på tæt hold. På denne måde kan vi starte innovationsprocessen straks uden oplæring. Vi indfører Golden Batch -konceptet hos jer. Det vil sige, at vi får lov til at arbejde og gå i dybden hos jer, lov til at bruge ressourcer og inddrage medarbejdere i processen, hvor vi vurderer, at det er vigtigt. Det SKAL lykkes NU. Du får: En innovationsproces, der igangsættes straks En ny innovationssatsning uden ansættelser med basis i egen organisation En accelereret innovationsproces, hvor acceleration sker på basis af organisering In-house læring til brug ved efterfølgende etablering af innovationsstrategi og/eller satsning En stor organisatorisk forståelse for innovationsprocessens strategiske potentiale Fra kr. /år en omhandler alene projektledelse og ikke eksterne ydelser. Alle CIS-elementerne er sat i spil. I forløbet klargører vi alt til realisering med de rette medarbejdere og potentielle samarbejdspartnere for at sikre hurtig realisering. aftaler med din virksomhed, hvor vi kan få udvidede beføjelser, således at processen bliver stimuleret bedst muligt. Ved Golden Batch forbliver innovationen in-house hos jer med jeres medarbejdere (og eventuelle andre alt efter vi aftaler) og for jer. Forskellen på CIS Royal og Golden Batch er således, at i CIS Royal er det jer, der bestemmer og træffer beslutninger, hvor innovationslederen i Golden Batch har Carte Blanche til at træffe beslutninger og inddrage medarbejdere m.m. for at sikre det optimale projekt.

15 Creative Idea Solution l Innovations-services INNOVATIONS-SERVICES Nyhedsundersøgelse via patentsøgning Søgning I patentlitteratur såvel som faglitteratur samt gennemgang med faglig ekspert for vurdering af, hvad der findes, hvad der er kendt samt mulighed for et kritisk perspektiv inden for den stillede opgave kr. Open Source Innovation (via innovationsportal.dk) Med basis i innovationsportal.dk skaber vi et forum for dig, hvor alle via portalen kan bidrage med ønsker, idéer, forslag osv. Vores base, aktiviteter og historik sikrer en trafik på siden. Dette forum kan ligeledes blive tilpasset specifikt til ansatte, kunder, en lukket gruppe, osv. ligesom niveauer af fortrolighed kan implementeres kr. Idea Management System - Rosetta (software) Kundespecifik version af programmet Rosetta samt 3 timers uddannelse i brugen af software-databaseprogrammet i praksis kr. Technology transfer assistance / forhandling Vi hjælper dig med at søge og forankre den specifikke viden du søger i forbindelse med eksempelvis et innovationsprojekt, herunder forhandling med potentielle partnere og licenstagere/givere kr./time Indhendtning af eksperter til workshop Du bliver sat i direkte kontakt med en række relevante eksperter, som vi søger, finder og kontakter via vores ekspertnetværk, som måler langt over nationale som internationale eksperter kr. pr. søgning ekskl. honorering af personen

16 Creative Idea Solution Diverse kurser DIVERSE KURSER Åbne og lukkede kurser Åbne kurser med tilmelding via nettet / én dag Fra kr/person Åbne kurser med tilmelding via nettet / to dage internat Fra kr/person Eksempler på kurser Idegenerering ved kreativ innovation Innovationsledelse Det innoverende team Kreativ forhandlingsteknik for udviklere Hands-on innovation Åbne kurser med tilmelding via nettet / 2½ dage internat Fra kr/person Lukkede firmatilrettede kurser / én dag Ca kr. Lukkede firmatilrettede kurser / to dage Ca kr. Lukkede firmatilrettede kurser / 2½ dage Ca kr. Længerevarende kursusforløg Efter aftale

17 Creative Idea Solution Ordforklaringer ORDFORKLARINGER CIS Creative Idea Solution framework (selve innovationsprocessen) Paralysering Områder, man er fastlåst i i forhold til den forestående opgave Fokus (postjekt) Første fase i et CIS forløb og sidste step i et kontinuert forløb Prejekt Anden fase i et CIS forløb Projekt Tredje fase i et CIS forløb State-of-the-art Leve op til nyhedskriterier Near Lead User Potentiel lead user grundet sin erfaring samt baggrund Rosetta -udviklet softwareprogram (idea management) til håndtering af input i en mange-til mange relation Wild Ghost Person, der videnmæssigt skiller sig ud fra gruppen og derved virker stimulerende Ex-ekspert Ekspert i andet område end det opgaven arbejder med Leader og manager Der sondres klart mellem at lede og sikre fremdrift, og det at manage eller styre ressourcerne.

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Innovationens Syv Cirkler

Innovationens Syv Cirkler Innovationens Syv Cirkler Med denne gennemgang får du en kort introduktion af Innovationens Syv Cirkler, en model for innovationsledelse. Dette er en beskrivelse af hvilke elementer der er betydende for

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Henning Sejer Jakobsen

Henning Sejer Jakobsen Teknologisk Institut Henning Sejer Jakobsen Teknologisk Institut Ide & Vækst sejer@teknologisk.dk The dilemma of staging innovation! Industrial progress Creative techniques and - behavior Structured innovation

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 STYRK DIG

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Virksomhedssimuleringer

Virksomhedssimuleringer Virksomhedssimuleringer IntHRface benytter sig ofte af virksomhedssimuleringer til at udforske, udvikle og kvalificere nye muligheder og løsninger til en virksomheds udfordringer. Vi benytter os af virksomhedssimuleringer

Læs mere

hub north - 3rd announcement Bliv bedre endnu!

hub north - 3rd announcement Bliv bedre endnu! hub north - 3rd announcement Bliv bedre endnu! Hub North inviterer til gratis, målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Det er sidste chance for at sikre sig en af de

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

KURSUS. MidtLab. Offentlig innovation på tværs - for innovatører i regioner og kommuner. Region Midtjylland. MidtLab

KURSUS. MidtLab. Offentlig innovation på tværs - for innovatører i regioner og kommuner. Region Midtjylland. MidtLab KURSUS Offentlig innovation på - for innovatører i regioner og kommuner MidtLab Region Midtjylland MidtLab Afdelingsnavn Afdelingsnavn Afdelingsnavn Kursus: Offentlig innovation på - for innovatører i

Læs mere

Eva Sørensen Leder af CLIPS Roskilde Universitet

Eva Sørensen Leder af CLIPS Roskilde Universitet Eva Sørensen Leder af CLIPS Roskilde Universitet Ikke bare den private sektor men også den offentlige sektor skal være innovativ Innovationsindsatsen drives af tre forskellige innovationsfortællinger:

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE INNOVATØREN Tendens #1: En kompleks verden i hastig forandring Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer på. Vi gør fuld brug af de muligheder, som teknologi

Læs mere

Kategoriseringsmodel

Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodellen er udarbejdet og udgivet af: Fonden for Entreprenørskab Ejlskovgade 3D 5000 Odense C Mail: post@ffe-ye.dk 2018 Indhold Introduktion... 5 Fagligt indhold...

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Studentervæksthus UCL. Kompasset

Studentervæksthus UCL. Kompasset Studentervæksthus UCL Introduktion I Studentervæksthus UCL Skaber du noget nyt med din profession Sætter du din faglighed i spil på nye måder Lærer du at handle på dine idéer Udfordrer du dit talent Udbygger

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER 5 FORSKELLIGE SCENARIER 1 INNOVATØREN TENDENS 1: EN KOMPLEKS VERDEN I HASTIG FORANDRING 2 INNOVATØREN VORES FORTÆLLING Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer

Læs mere

Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø

Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø Indhold: Hvorfor en innovationsmodel?...3 Hvordan definerer vi innovation i Furesø?...3 Principper for innovation...3 Innovationsmodellen

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation - værktøjer til udvikling med brugeren i centrum Det får du ud af at deltage: n Få en innovationsprofil af din virksomhed n Skab optimale produkter og processer gennem brugernes

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

CERTIFICERINGER. En verden af nye muligheder på LEGOLAND Hotel & Conference.

CERTIFICERINGER. En verden af nye muligheder på LEGOLAND Hotel & Conference. MÅLET. 2+2=7 EN HIGH PERFORMANCE VIRKSOMHED ER EN VIRKSOMHED, DER KAN OVERSKUE OG MESTRE EN KOMPLEKS VIRKSOMHEDSKONTEKST OG SKABE UNIKKE RESULTATER GENNEM ANDRE, FOR ANDRE OG SAMMEN MED ANDRE. LEGO SERIOUS

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship STUDIEORDNING for Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Revideret 3. juli 2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Kreativitetskonsulentuddannelse

Kreativitetskonsulentuddannelse Kreativitetskonsulentuddannelse Valgfagspakke til Diplom i ledelse Har du brug for at kunne levere nyskabende resultater? Skal du kunne produktudvikle og stå i spidsen for processer, hvor forskellige menneskers

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT!

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! Formålet med Lean Få styr på planlægningen Reducere spild Sikre flow og undgå flaskehalse Reducere overflødige processer Få løbende forbedringer At være på forkant Formål

Læs mere

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2)

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Gå forrest i komplekse sammenhænge Tag en overbygning på Proceskonsulentuddannelsen (PKU 1), og byg videre på dine evner som procesfacilitator med state-of-the-art

Læs mere

Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse

Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse DIGITALISERING INNOVATION SAMSKABELSE Vi skaber sammen! Leverance 1 og 2 fra Opgaveudvalget om Innovation, januar 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN LÆRINGSMÅL FOR INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB Tabellen på side 2 viser en række læringsmål for innovation og ud fra områderne: - Kreativitet

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger Open Call søger designpartnere til at facilitere designsprints med fokus på digitale løsninger Open call Vil I hjælpe med at ruste danske virksomheder til en digital fremtid? Og har I erfaring med at facilitere

Læs mere

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger.

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger. Innovation C 1. Fagets rolle Innovation C omfatter viden inden for invention, innovation og diffusion. Innovation beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner.

Læs mere

Elevguide Innovations-brobygningsopgave

Elevguide Innovations-brobygningsopgave Elevguide Innovations-brobygningsopgave IBO opgavebeskrivelse: 1. Opgaven går ud på at udvikle en ide til en modtager uden for skolen. 1. Det kan være en virksomhed, organisation, forening, kommune, borgergruppe,

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Vil du arbejde videre med dit brand?

Vil du arbejde videre med dit brand? Vil du arbejde videre med dit brand? Inspirationsforedrag Det stærke brand Den gode vision Inspiration til din kommunes vision Inspiration til realisering af dit brand Foredrag med forfatter og branding-ekspert

Læs mere

Gør jeres gode idéer til handlinger. - en vækstrejse imod en stærkere forening

Gør jeres gode idéer til handlinger. - en vækstrejse imod en stærkere forening Gør jeres gode idéer til handlinger - en vækstrejse imod en stærkere forening Min motivation og mål for dette oplæg Jeg elsker at arbejder med menneskers potentialer og de potentialer som omgiver disse

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Lederuddannelse Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Leadership Acceleration Programme Bliv klædt på til at videreudvikle din lederrolle På vores lederuddannelse Leadership Acceleration

Læs mere

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen.

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen. Vores Sydhavn Om tilbuddet: Projektet Vores Sydhavn sigter mod at implementere det digitale strategiske værktøj, www.tagdel.dk, som et permanent og digitalt samlingspunkt for alle borgere i Sydhavnen.

Læs mere

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation Præsentation af Thomas Mathiasen Faciliterer innovation Personen bag - Thomas Mathiasen Mere end 20 års erfaring inden for international produktudvikling i den bio- og levnedsmiddel teknologiske industri.

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG Januar 2011 Anders Mønsted, Teknologisk Institut Projektet er støttet af Energi & Klima Center for Køle- og Varmepumpeteknik Indholdsfortegnelse

Læs mere

NYE TIDER NYE STRATEGIER

NYE TIDER NYE STRATEGIER NYE TIDER NYE STRATEGIER Få ny retning og fremdrift gennem en handlingsorienteret strategiproces Teknologisk Institut, Center for Teknologisk Partnerskab NYE TIDER NYE STRATEGIER Nye tider skaber et naturligt

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Skab sammenhæng og synergi mellem mål, handleplan og et procesorienteret ledelsessystem Skab udvikling på baggrund af bevidst styring

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 Styrk din rådgivning Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen

Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker. Skaber energi og giver dig et grundlæggende kendskab til teorien. Uddannelsen er rettet mod praksis - hverdagen er

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Organisering. Syddjurs Kommune 1. december 2016

Organisering. Syddjurs Kommune 1. december 2016 Organisering Syddjurs Kommune 1. december 2016 1 Organisering Vi ønsker at realisere målene igennem en række netværk, initiativer og projekter, som er forankret lokalt, og som udvikles i samspil mellem

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Økonomi- og Organisationsudvikling, Organisation Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker og skaber energi, giver dig grundlæggende kendskab til teorien, muligheder for anvendelse i

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Hvad er innovation? Innovation kan være Et nyt generisk produkt En ny procedure for fremstilling Skabelse af helt nyt marked

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Præsentation af. Værdiskabende virksomheds- & IT rådgivning. Vi ta r temperaturen, stiller diagnosen og sikre korrekt behandling - af din virksomhed

Præsentation af. Værdiskabende virksomheds- & IT rådgivning. Vi ta r temperaturen, stiller diagnosen og sikre korrekt behandling - af din virksomhed Præsentation af Vi ta r temperaturen, stiller diagnosen og sikre korrekt behandling - af din virksomhed Hvem er vi? Thomas Hvass-Skovlund mail: ths@bizad.dk mobil: 2226 9228 Steen Helmer mail: steen@helmer.com

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Innovation PÅ TVÆRS Odense-Svenborg forår 2017

Innovation PÅ TVÆRS Odense-Svenborg forår 2017 Innovation PÅ TVÆRS Odense-Svenborg forår 2017 Hvad er Innovation PÅ TVÆRS i UCL? Innovation PÅ TVÆRS (IPT) er et tre ugers forløb, hvor der alle dage arbejdes med et innovationsprojekt. Innovation PÅ

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

13-09-2011. Sprogpakkens 6-dages kursus. Introduktion og præsentation 1. dag. Introduktion og præsentation. Velkomst. Sprogpakkens 6- dages kursus

13-09-2011. Sprogpakkens 6-dages kursus. Introduktion og præsentation 1. dag. Introduktion og præsentation. Velkomst. Sprogpakkens 6- dages kursus Sprogpakkens 6-dages kursus Introduktion og præsentation 1. dag 1 Introduktion og præsentation Velkomst Præsentation af deltagerne Praktiske informationer om kurset Evaluering Sprogpakkens baggrund 6-dages

Læs mere

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGSGUIDEN 2016 Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse COI Center for Offentlig Innovation Købmagergade 22 1150

Læs mere

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Toplederuddannelse Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Executive Management Programme INSEAD Opnå strategisk skarphed med den nyeste viden På vores toplederuddannelse Executive

Læs mere

Young Talented Lawyers

Young Talented Lawyers Young Talented Lawyers -et talentudviklingsprogram for advokatbranchen Detail program for Young Talented Lawyers Modul 1 - Maj (uge 21), fredag den 24 lørdag den 25. maj Akkvisition, forretning & branding

Læs mere

gør god ledelse bedre PÅ VEJ MOD LEDELSE I FOLKESKOLEN ET TALENTUDVIKLINGSPROGRAM FOR KOMMENDE SKOLELEDERE

gør god ledelse bedre PÅ VEJ MOD LEDELSE I FOLKESKOLEN ET TALENTUDVIKLINGSPROGRAM FOR KOMMENDE SKOLELEDERE gør god ledelse bedre PÅ VEJ MOD LEDELSE I FOLKESKOLEN ET TALENTUDVIKLINGSPROGRAM FOR KOMMENDE SKOLELEDERE Ved skoleledere forstår PÅ VEJ MOD LEDELSE I FOLKESKOLEN Det er gode grunde til at dyrke ledelsestalenter

Læs mere

Deltagerne vil efter endt forløb, med rette, kunne kalde sig eksperter i behovsdreven innovation til sundhedsområdet. Side 2 af 10

Deltagerne vil efter endt forløb, med rette, kunne kalde sig eksperter i behovsdreven innovation til sundhedsområdet. Side 2 af 10 BioMedical Design er en interdisciplinær og toneangivende efteruddannelse. Formålet med efteruddannelsen er, at uddanne mennesker der kan tænke og agere kreativt og løsningsorienteret samt identificere

Læs mere

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør 1 Strategi i vindervirksomheder: Rejsebeskrivelse med fire etaper Situation Ambition Must-Win- Battles Eksekvering Lægaard Management A/S tilbyder rådgivning

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj/juni 2016 HF

Læs mere

Forhandling, der skaber resultater

Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Giv dig selv et forspring til at nå dine forhandlingsmål Forhandling med gennemslagskraft Alt er under forandring og derfor er alt

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene?

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene? Helhedsplaner Afklaring Hvordan kan jeres boliger og afdeling udvikles? ALECTIA tilbyder både individuelle og standardiserede løsninger. Ideer og/eller en strategi Gennem dialog og samarbejde med beboerne,

Læs mere

Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool. Aftalen. Ansvarlig. Modtager. info@sputnik5.com www.sputnik5.com

Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool. Aftalen. Ansvarlig. Modtager. info@sputnik5.com www.sputnik5.com TELEFON MAIL WEB 52 30 20 55 info@sputnik5.com www.sputnik5.com Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool Modtager Ansvarlig Fornavn: Efternavn: Stilling: Virksomhed: Kontakt info: Martin Schorling Overgård

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Slip innovationen løs!

Slip innovationen løs! Slip innovationen løs! Workshop snapshots Indledning 8ideas er et webbaseret værktøj, som motiverer og accelererer idéudvikling og innovation i organisationer, ved at inddrage medarbejdere, netværk og

Læs mere

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE # VI OPLEVER, AT MANGE OFFENTLIGE ORGANISATIONER ER UNDER VOLDSOMT PRES. LAD OS HJÆLPE JER! 2 KOORDINERING AF KOMPLEKSE OG TVÆRGÅENDE ARBEJDSPROCESSER

Læs mere

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Ledelsesbjælken omsat til praksis for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte 1 Ledelse i praksis på leder+-niveau i HPS Indhold Politiske... 3 Strategiske... 3 Administrative... 4 Personale...

Læs mere

Young Talented Lawyers

Young Talented Lawyers Young Talented Lawyers -et talentudviklingsprogram for advokatbranchen Detail program for Young Talented Lawyers Modul 1 Akkvisition, forretning & branding Velkomst og ramme for forløbet ved Rikke Stürup

Læs mere