Indledning: Se bilag A: Pædagogiske udvalg på Rødovre Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning: Se bilag A: Pædagogiske udvalg på Rødovre Skole"

Transkript

1 Indledning: Skolens kerneydelse er undervisnings- og fritidstilbuddet. Det er altså den professionelle diskurs, der er på dagsordenen, når personalet mødes for i fællesskab at sikre udviklingen af kvaliteten i disse tilbud. Vi har i indeværende skoleår forsøgt at skabe en bedre sammenhæng i organisering af arbejdet i de forskellige fora, der beskæftiger sig med ovenstående: pædagogisk råds møder, lærermøder og personalemøder på SFO. Se bilag A: Pædagogiske udvalg på Rødovre Skole Det er de pædagogiske udvalg, der er ansvarlige for kontinuiteten i arbejdet, og som derfor løbende tilrettelægger og samler op på møderne. PU, der består af lærere, pædagoger og ledelse mødes inden sommerferien for at afstikke indholdet på det kommende års PR-møder, hvor forhold af fælles interesse for undervisning og fritid behandles. Disse møder planlægges af lærere og pædagoger i fællesskab. PUS, (pædagogisk udvalg - skole), der består af lærere og ledelse har ansvaret for lærermøderne, og PUF, (pædagogisk udvalg - fritid), der består af pædagoger og SFO-ledelse, har ansvaret for det pædagogiske indhold på personalemøderne på SFO. Arbejdet er en løbende proces, hvor arbejdet med de enkelte indsatsområder strækker sig over flere år: fra visioner og mål/delmål til handleplaner (for investeringer, uddannelse, organisering og gennemslag i indholdet i undervisningen). Først når ny praksis er slået bredt igennem, er der tale om, at skolen som helhed har gennemgået en udvikling. Sideløbende med arbejdet med skolens samlede udvikling gennemføres til stadighed mange mindre, begrænsede projekter, der også skaber forandring og udvikling på specifikke felter: en bedre overgang fra børnehave til skole, etablering af web-site, undervisningsmiddelvalg, indkøbs-politik, bedre journalskrivning i specialundervisningen m.m.m. Men selv på de mere begrænsede indsatser kræves opfølgning og evaluering. Udviklingstempoet vil bl.a. afhænge af den økonomi og den tid, der er til rådighed - og inden for hvilke, der må prioriteres. Nærværende virksomhedsplan baserer sig på det arbejde, der foregår i de pædagogiske udvalg og fora hvad angår udviklings- og indsatsområder. Ledelsen har redigeret og forestået skrivearbejdet - og er endvidere ansvarlige for diverse faktaafsnit.

2 Afklaring af ressourcer: Personaleforhold: Rødovre Skole har i dette skoleår 29 klasser fordelt på 27 normalklasser fra børnehaveklasse til 9. klasse samt en sprogbørnehaveklasse for elever med udtalte sprogproblemer og en modtageklasse for elever, der kommer til landet uden at kunne tale dansk. Modtageklassen har elever fra børnehaveklasse til ca. 7. klasse. Sprogbørnehaveklassen og modtageklassen har elever fra hele Rødovre kommune. Det samlede elevtal er d.d. 602 og vil i næste skoleår stige med 47, idet to 9. klasser med et relativt lavt elevtal forlader skolen, mens 3 børnehaveklasser med et højt elevtal kommer til. Til at varetage normalundervisningen og specialundervisningen af disse elever er der normeret 48,63 lærerstillinger, der er fordelt på 51 ansatte lærere - heraf 32 kvinder og 19 mænd. I det kommende skoleår vil antallet af klasser stige til 30. Vi har i indeværende skoleår ansat én ny lærer samt en afdelingsleder. Desværre har vi i år haft 4 langtidssygemeldinger, der har strakt sig ud over en måned. Endvidere har vi haft en lærer på forældreorlov - og én på selvbetalt orlov. Heldigvis er det lykkedes os at ansætte kvalificeret personale, således at undervisningen er blevet varetaget på en meget tilfredsstillende måde. Økonomi: Der har i det forløbne år ligesom i de to foregående været ført en meget stram økonomisk politik på skolen. (Siden den politiske vedtagelse af Helhedsplan for ud- og ombygning på Rødovre Skole) Bl.a. har der ikke været investeret nævneværdigt i inventar, selvom alle eleverne i indskolingen trænger til nye skolemøbler, nye tavler, nye garderobefaciliteter, nye opbevaringsmøbler, EDBgrej og -møbler m.m. (Dog har de øvrige klassetrin løbende fået nye møbler, udskiftet tavler og geografiske kort m.m.). Imidlertid er der en større, flerårig ombygning/nybygning i gang på skolen. Derfor har vi ment det rimeligt at udskyde indkøbene, til ombygningen - bl.a. af indskolingen er gennemført. Dette også fordi vi i byggeperioden - næste skoleår - ikke har mulighed for på grund af pladsmangel at opbevare nyt udstyr på en hensigtsmæssig måde. Da der ikke i budgettet for ombygningen er afsat tilstrækkelige midler til inventar i det hele taget, skal det overskud, der er oparbejdet, dække en del af udgifterne hertil. Se bilag B: Årsregnskab for Rødovre Skole 2001 Se bilag C: Bemærkninger til regnskabet 2001 for Rødovre Skole Se bilag D: Vedr. anvendelse af Rødovre Skoles overskud 2001 Se bilag E: Budgetoversigt for undervisningsmidler 2002

3 Byggeri: Den helt store tidsrøver i indeværende år har været - og vil også i kommende år blive - den igangværende ombygning/nybygning på Rødovre Skole. Som en konsekvens af at faglokaleområdet for billedkunst er blevet ombygget til brug for SFO II, har det været hensigten at indrette multiværksteder - placeret i hver afdeling til brug for henholdsvis eleverne i indskolingen, mellemtrinnet og overbygningen. Mellemtrinnets faciliteter blev ombygget og indrettet sidste skoleår i det daværende håndarbejdslokale, som blev halveret, og i indeværende skoleår er overbygningens multiværkstedsområde netop blevet opbygget og indrettet i en del af skolens sløjdområde. (Indskolingen, hvor lignende værkstedsforhold bliver indtænkt, bliver ombygget i det kommende skoleår). I øjeblikket arbejder vi med tre forskellige byggerier: det pædagogiske servicecenter, hvor detailplanlægningen af indretningen netop nu er meget intens den nye personalebygning, hvor skallen er ved at blive opført og vil være under tag, så der kan holdes rejsegilde den 25. april indskolingsafsnittet, hvor projekteringsfasen i disse dage er ved at blive færdiggjort Arbejdet med at færdigindrette det pædagogiske servicecenter og personalebygningen - samt selve det praktiske arbejde med flytning resterer, men påtænkes at blive udført i indeværende skoleår. Planlægningen af den udfordring, det er at finde plads til 8 klasser i det kommende skoleår, når ombygningen af indskolingsafsnittet skal foregå, resterer - selvom vi er gået i gang med drøftelserne. Det vil blive nødvendigt at benytte de lokaler, som SFO i dag råder over - bl.a. skurvognen - ligesom det er uundgåeligt, at næsten alle skolens faglokaler inddrages til indskolingsklasserne til næste år. Der forestår et stort planlægningsarbejde - ligesom der kræves stor velvilje fra forældreside samt fleksibilitet og overskud hos personalet, hvis arbejdet i det kommende skoleår skal gennemføres tilfredsstillende. I løbet af det kommende skoleår vil det blive nødvendigt at arrangere planlægningsmøder mellem lærere og pædagoger i forhold til at forudse og planlægge en dagligdag, hvor to forskellige kulturer og professioner skal til at dele lokaler og dermed skabe en praksis, der vil blive ny og anderledes, i forhold til den, vi kender i dag. Signal til BKF og BSU: Skolen opfordrer indtrængende til, at arbejdet med at gennemføre hele ombygnings- /udbygningsplanen som skitseret i Helhedsplan for Rødovre Skole får højeste prioritet. I skoleåret 2003/2004 har vi ikke klasselokaler nok! Og med skolens nuværende, fysiske rammer for idrætsundervisningen er det ikke muligt at leve op til fagmålene.

4 Det er heller ikke muligt at gennemføre idrætsundervisning i kun én sal - med kun ét bade-/omklædningsrum, (end ikke selvom vi også i et vist omfang kan gøre brug af Rødovrehallen), når vi har 30 klasser - hvilket betyder, at vi med det aktuelle elevtal nødvendigvis må danne 32 hold drenge og piger (ud over svømmehold på 3. og 4. klassetrin), der alle har faget på skemaet i 2 lektioner om ugen. Situationen er ganske uholdbar og utilfredsstillende - især i disse år hvor børns mangel på fysisk udfoldelse og almene fysiske sundhedstilstand i det hele taget er et tilbagevendende debatemne i landet. Hertil kommer, at skolen i høj grad mangler plads til at mange kan forsamles - elever, forældre, lærere - i forskellige sammenhænge. Det praktisk, musisk, kreative element i undervisningen, som ifølge Undervisningsministeriet skal tilgodeses: hos os i høj grad bl.a. håndgribeliggjort ved gennemførelsen af teaterprojekter, mangler i voldsom grad rum til udfoldelse. Det må heller ikke glemmes, at alle skolens udearealer - bortset fra sportspladsen - er voldsomt nedslidte og skal genopbygges - forhåbentlig i umiddelbar forlængelse af diverse ombygninger?? Status, målsætninger, udviklings- og indsatsområder: Målsætning, principper og arbejdsgrundlag: I indeværende skoleår er vi blevet færdige med at transformere skolens oprindelige målsætning fra 1995, således at formen (den grafiske opsætning) er blevet funktionel i forhold til at kunne håndtere og løbende indføje og offentliggøre de justeringer og tilføjelser, der følger af, at vi er en dynamisk skole i stadig udvikling.

5 Materialet er nu også velegnet til digital publikation. Vi har i det forgangne år gjort os overvejelser over, hvordan skolens hjemmeside kunne opbygges, således at ovenstående blandt meget andet kan blive tilgængeligt på nettet. Vi anser det efterhånden for påtrængende, at få etableret en hjemmeside - men det dynamiske, levende og interessante går fløjten, hvis ikke der ofres megen tid på vedligeholdelse af en sådan. Vi prøver at finde ud af, hvordan vi får tid? til hvilke personer?, der skal varetage dette arbejde. I øjeblikket overvejer vi i det kommende skoleår at få et professionelt firma til at lave et overbevisende design, der ikke er for skabelonagtigt men alligevel tager højde for, at skolen selv kan stå for vedligeholdelse. Men går vi først i gang, mener vi, at vi skal være 100% indstillet på og gearet til at have opfølgning som én af de højeste prioriteter. Foreløbigt har vi i indeværende skoleår udstyret hver lærer med en papirudgave (et ringbind) hvori målsætninger/arbejdsgrundlag på Rødovre Skole er indeholdt. Heri fremgår bl.a. også de skriftlige resultater af indeværende skoleårs udviklingsindsatser - beslutninger der jo altså er truffet på baggrund af brede, længerevarende drøftelser og bearbejdninger i hele lærergruppen - og derfor nu skal slå igennem og blive sædvanlig praksis i undervisningen. (Det er vores opfattelse, at det er relativt let og hurtigt at producere idéer, men at gennemføre dem i praksis tager meget længere tid. Men det er praksis, der tæller, når vi taler skoleudvikling)!! Se bilag F: Rødovre Skole. Målsætninger/arbejdsgrundlag Projektarbejdsformen: Arbejdet med at skabe et grundlag for at praktisere projektarbejdsformen som metode i undervisningen igennem hele skoleforløbet på Rødovre Skole har stået på i et par år - først gennem uddannelsesforløb for lærerne og senere gennem dialoger på lærermøder og i teams. I overensstemmelse med vores handleplan indledte vi dette års pædagogisk/didaktiske arbejde med et pædagogisk arrangement, hvortil det lykkedes os at hyre en kompetent, ekstern underviser, der skulle forelæse over progressionen/faserne i arbejdsmetoden - og hvordan anvendelsen kan ske i praksis - jf. sidste års virksomhedsplan. Underviseren var Signe Holm Larsen, som er forfatter til den absolut mest kvalificerede bog på området. På baggrund af vore egne drøftelser og dette arrangement udarbejdede PUS den endelige Handleplan for projektarbejdsformen på Rødovre Skole - inddelt i 3 faser: Bh-2.klasse, 3-6.klasse og klasse. Se bilag F: Rødovre Skole. Målsætninger/arbejdsgrundlag - afsnittet: Handleplan for projektarbejdsformen (Okt. 2001) Hvilke elementer af projektarbejdsformens metoder, der indgår i arbejdet i en given klasse et givet år, skal nu fremgå af klassens årsplan, og vil herefter være genstand for evaluering på de årlige teamsamtaler mellem lærere og ledelse.

6 IT-integration: Hvad angår udviklingen af undervisningens indhold har udviklingen af IT-integrationen fortsat været i fokus i dette skoleår. Se bilag F: Rødovre Skole. Målsætninger/arbejdsgrundlag - afsnittene IT-handleplan for Rødovre Skole og Målsætning for elevernes IT-kompetencer. Der har været afsat mange ressourcer i form af tid for at understøtte udviklingen. Uddannelsen af lærerne fortsætter. Således er der igen i år 4 lærere, der er i gang med at erhverve det pædagogiske IT-kørekort. Til sommer vil antallet af lærere, der i den forløbne 4-årige indsatsperiode har fået kortet, være steget til 16. Hertil kommer, at nogle lærere har erhvervet kompetencen på anden måde. For det kommende skoleår er der ansøgt om optagelse for 5 nye lærere på kurset. Hvad angår hardware og software er handleplanen fulgt. Tilførslen af bl.a. computere fra Rødovre Kommune og skolens egen investering i projektorer, højttalere, rebornkort, opgraderinger, ramudvidelser m.m. har bevirket, at 2 ud af 3 planlagte IT-undervisningslokaler nu er fuldt monterede og fungerer meget tilfredsstillende i forhold til formål og krav. I forhold til handleplanen har skolen investeret i ekstra imac er, eksterne diskettedrev og digitale videokameraer. Dette specialudstyr er en forudsætning for, at de nye områder: videoredigering (samt billed- og lydbehandling) kan indgå i undervisningssammenhænge. (Jf. bilag E: "Budgetoversigt for undervisningsmidler 2002). Den elektroniske kommunikation er blevet livligere. Der er oprettet en del interne, lukkede konferencer - hvor stadigt flere kommunikerer i takt med stigende kompetencer, opmærksomhed på mulighederne og rutine. Megen information gives nu både på papir og elektronisk. Som tidligere nævnt arbejdes der på at få gjort informationer digitalt tilgængelige for omverdenen - i form af en web-site. For at kvalificere IT-integrationen har der været planlagt en del undervisningsprojekter i klasser, hvor skolens IT-vejledere har bistået ved målformuleringer og praktisk gennemførelse. Ikke alle projekter er gennemført endnu. De evalueres efter gennemførelsen af lærerne og IT-vejlederne i fællesskab, og ledelsen modtager det skriftlige resultat heraf. Den 7. maj evaluerer IT-udvalget og ledelsen i fællesskab alle IT-projekterne. Denne evaluering skal danne grundlag for næste års indsats på området - både i forhold til indhold og omfang. Se bilag G: "IT-projekter". Nogle af de kompetencer, der blev erhvervet ved sidste års gennemførelse af det store udviklingsprojekt, Banebryder II for Undervisningsministeriet, danner baggrund for et fornyet engagement i et stort IT-projekt, der skal strække sig over 2 år. Denne gang er der tale om et decideret forskningsprojekt under titlen: Børns fortælleuniverser. Se bilag H: Vedr. projektnummer 140. Børns fortælleuniverser. (Ansøgning). Projektet har fået tildelt 1,6 mill. kroner fra ITMF (IT, Medier og Folkeskolen) (staten). Resultatet af indsatsen bliver publiceret og vil blive tilgængeligt om godt 2 år.

7 Værdier: Arbejdet med at omsætte skolens værdisæt, som kan ses i bilag F: Rødovre Skole. Målsætninger/ arbejdsgrundlag er fortsat i dette skoleår. Værdien: ansvarlighed har været sat i fokus. Ad flere omgange har klassetrinsteamene arbejdet med at opstille mål og handleplaner for arbejdet. Det foreløbige reultat af arbejdet er sammenskrevet af PUS i oktober Se bilag F: Rødovre Skole. Målsætninger/arbejdsgrundlag - afsnittet Mål og handlinger for ansvarlighed. Som et led i den sociale træning - herunder træning i ansvarlighed - gennemfører vi i øjeblikket på hele skolen en indsats i træning i ansvarlighed over for rengøringsparathed. Indsatsen vil blive evalueret på bl.a. MED-møde den Se bilag I: Brev til elever og forældre i forbindelse med kampagne for rengøringsparathed. Til næste skoleår arbejder vi videre med værdierne - og i forlængelse af intentionerne her vil arbejdet med mål for elevernes alsidige, personlige udvikling blive omfattet. Forarbejdet til denne proces er udført i KUU - det kommunale udviklings- og uddannelsesudvalg Dette arbejde bliver begyndelsen på en flerårig arbejdsproces på skolen. Der vil blive taget udgangspunkt i de klare mål for diverse fag, der i øjeblikket opstilles og udsendes fra Undervisningsministeriet.

8 Teamsamarbejde: I indeværende skoleår har der på flere pædagogiske sammenkomster været arbejdet med at styrke trinteamsamarbejdet - bl.a. ved konsekvent at bruge disse enheder som debat-/dialogfora. Det er blevet besluttet, at næste års åbent-hus arrangement (i september 2002) skal være afslutningen på en uges tværtrins- (og tværfagligt) arbejde/samarbejde under det overordnede tema: Arbejdslivet - før, nu og i fremtiden - valgt blandt elevernes forslag. (Det konkrete planlægningsarbejde er gået i gang). Dette er et yderligere element i forsøget på at styrke trinteamsamarbejdet - nemlig at træne det nødvendige samarbejde i praksis - med udgangspunkt i et aftalt fællesprojekt. Arbejdet med en generel beskrivelse af trinteamsamarbejdets indhold er ikke færdiggjort - men fortsætter i næste skoleår. Alligevel er det en fremherskende opfattelse blandt personalet, at trinteamsamarbejdet er blevet mærkbart styrket. Men henblik på en kompetenceudvikling på det kommunikative og dialogiske felt, er det under planlægning at starte et forløb, hvor den refleksive dialog bliver sat på dagsordenen. Her bliver det nødvendigt med ekstern ekspertassistance. Det er tanken, at den intensive indsats på IT-området gradvist skal afløses af en indsats på dette felt. Da hele personalet skal inddrages i et længerevarende forløb, strækker ressourcerne kun til en art opstart til næste år. Her er altså afstukket et spor, hvis gennemløb rækker nogle år ud i fremtiden. Evaluering: Hovedformålet med evaluering på Rødovre Skole er læring. Evalueringen foregår løbende internt i alle relevante fora for at justere og kvalitetsforbedre arbejdet. Ledelsen deltager i ad-hoc evalueringer og fører årlige teamsamtaler med klassetrinsteamene. Sidste år indførtes en konsekvent brug af værktøjet Lemniskaten, som er en model, hvis grafiske udformning er et uendelighedstegn. Vi har selv kvalitetsforbedret modellen, idet vi er nået til den erkendelse, at vi skal tage udgangspunkt i vore visioner, hvis vi vil udvikle noget - og ikke som modellen lægger op til i en statusbeskrivelse, der i for høj grad lægger vægt på en mangeltankegang : det, vi ikke kan, ikke gør osv. Det er langt mere interessant at focusere på det, vi gerne vil. Den nye model vedlægges som illustration (på næste side) - og kan sammenlignes med den gamle i sidste års virksomhedsplan. Birgitte Fisker viceinspektør Hanne Bach skoleinspektør

9 Et barn har hundrede sprog men berøves nioghalvfems. Skolen og kulturen skiller hovedet fra kroppen. De tvinger een til at tænke uden krop og handle uden hoved. Legen og arbejdet, virkeligheden og fantasien videnskaben og fantasteriet det indre og det ydre gøres til hinandens modsætninger. Loris Malaguzzi

Målsætning og principper:

Målsætning og principper: Målsætning og principper: Der henvises til Rødovre Skoles målsætning, der daterer sig tilbage til april 1995. (Se bilag A: Målsætning 1995 ) Ud fra den indlysende tankegang, at en målsætning med tilhørende

Læs mere

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling:

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling: Nyttige links vedr. skoleudvikling: Undervisningsministeriet: www.uvm.dk De mange intelligenser: www.demangeintelligenser.dk Furesø Kommune www.furesoe.dk Fælles mål hos undervisningsministeriet www.faellesmaal.uvm.dk/.

Læs mere

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Søndre Skole Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Indsatsområde Teamets samarbejde om varieret skoledag Innovation og entreprenørskab (21 skills) Motion & bevægelse USU Fysiske læringsmiljøer Målet for

Læs mere

Rødovre Skole. Virksomhedsplan

Rødovre Skole. Virksomhedsplan Rødovre Skole Virksomhedsplan marts 2001 Alle fotos i denne virksomhedsplan stammer fra efterårets store, banebrydende IT-integrations/udviklingsprojekt: Banebryder II, som beskæftigede sig med Udvikling

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017

OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017 1 OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017 (Revideret 13. september 2016) Med henvisning til bilaget Evaluering af skolens samlede undervisning er det ledelsens vurdering, at skolens undervisning står mål

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015

Nyhedsbrev juni 2015 Nyhedsbrev juni 2015 Skolebestyrelsens nyhedsbrev vil denne gang omhandle nyt fra bestyrelsesmøderne i april og maj. Sidst, men ikke mindst, vil I kunne læse skolebestyrelsens behandling af evalueringen

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 I foråret 2012 startede Ørum skole forsøgsprojekt med Rullende skolestart og aldersintegreret undervisning. Målet med projektet var At skabe en

Læs mere

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger.

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger. Januar 2014. Kære forældre og elever. Den 11. august starter det nye skoleår og Skolereformen træder i kraft (den er besluttet i folketinget i dec. 2013). Det vil indebære mange spændende og mærkbare forandringer.

Læs mere

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Læsning sprog leg læring Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Indledning Københavns Kommune har med det brede forlig Faglighed for Alle skabt grundlag for en styrket indsats på blandt andet læseområdet.

Læs mere

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007 Selam Friskole Elmegårdsvej 1 8361 Hasselager Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007 Der har været gennemført tilsynsbesøg 16. november 2006 samt 8. marts 2007. Selam Friskole er oprettet i 1993.

Læs mere

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter NOTAT Indkaldelse af ansøgninger til forsøgs- og udviklingspuljen, 2013/14 16. januar 2013 Sagsbehandler: maeg Dok.nr.: 2013/0001510-1 Skoleafdelingen Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets

Læs mere

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013 Indsatsområde: IT-udvikling opfølgning og tilføjelser med rødt, den 29.juni 2013 It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det effektiv del af det udviklingsarbejde 2012-15 arbejde således

Læs mere

Selvevaluering på RpR

Selvevaluering på RpR Side 1 af 6 Selvevaluering på RpR Roskilde private Realskole er gået over til Selvevaluering. Dette erstatter det tidligere tilsyn med skolen, som en ekstern tilsynsførende har udført, og udgivet rapporter

Læs mere

Fælles indsatsområder

Fælles indsatsområder Fælles indsatsområder Her følger en beskrivelse af, hvordan vi i Sebber Landsbyordning arbejder med de fælles indsatsområder i Fælles Skolebeskrivelse. Trivsel Sebber Landsbyordning har en omsorgsplan

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Special Fritteren Indledning Pr. 1. august 2009 trådte Bekendtgørelse om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelse for skole-fritidsordninger i kraft 1. Dette

Læs mere

It. Strategi og handlingsplan 2008-10

It. Strategi og handlingsplan 2008-10 Fredericia Gymnasium 2008-10 Side 1/5 It. Strategi og handlingsplan 2008-10 1. Indledning 2. Elevernes it-kompetencer og it-færdigheder 3. Kommunikationssystemer mv. 4. Netværk, hardware, software - investeringsplan

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09

Kvalitetsrapport 2008/2009. Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09 Kvalitetsrapport 2008/2009 Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09 1 Indholdsfortegnelse. Side 3. Kapitel 1. Resumé med konklusioner. Side 4. Kapitel 2. Tal og tabeller Side 5. Kapitel 3 Fagligt niveau

Læs mere

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne?

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne? 1. Bidrager Fælles Mål (2014) positivt til dine idrætstimer? Ja, i høj grad 60 12,4% Ja, i nogen grad 198 40,8% Ja, lidt 163 33,6% Nej, mine timer påvirkes ikke af Fælles Mål 50 10,3% Nej, mine idrætstimer

Læs mere

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45942323 Fax 45942313 toftevangskolen@rudersdal.dk Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Indhold Den gode digitale skole - Toftevangskolen:...

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs Kvalitetsrapport 2009/2010 Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Kapitel 1...3

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Årsrapport 2009 for Magleblikskolen

Årsrapport 2009 for Magleblikskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 6 1. Sammendrag og SFO har i 2009 haft 9 resultatkrav, hvoraf 3 er indfriet, 6 er delvist indfriet og 1 er ikke indfriet. Arbejdet ned de 9 resultatkrav er uddybet i beskrivelsen

Læs mere

Handleplan Engelsborgskolen

Handleplan Engelsborgskolen Handleplan Engelsborgskolen Skoleåret 2018/19 Trivsel og Læring Hvad arbejder vi videre med (hovedtemaer, fokusområder m.v.) På Engelsborgskolen har vi delt arbejdet med den lokale handleplan op i to faser.

Læs mere

Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13

Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13 Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13 På Grønvangskolen har vi fra skoleåret 2011-12 indført en ny organisering med 3 aldersblandede stamspor med elever fra 0.-2. årgang. Formålet med

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse. Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006

Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse. Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006 Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006 Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion 1. (K) 2012 -? Søholmskolens virksomhedsrapport 2012-14 (K)=fælles kommunale indsatsområder (L)= lokale indsatsområder Rød skrift er justeringer juni 2013 Fortsat udvikling mod mere inklusion Ingen eller

Læs mere

Brobygning i Søndre-Hastrup Et overblik

Brobygning i Søndre-Hastrup Et overblik Brobygning i Søndre-Hastrup Et overblik Den sammenfatning du sidder med er tænkt som et overblik over det arbejde, der er startet og i gang i Søndre - Hastrup-området. Området er i en fortløbende proces,

Læs mere

Ejnar Mikkelsenila Aluarpia. fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse.

Ejnar Mikkelsenila Aluarpia. fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse. Ejnar Mikkelsenila Aluarpia Atuarfiup aqqa /skolens navn fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse Postboks 504 Atuarfiup/skolens postadresse

Læs mere

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag:

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag: Skalmejeskolen Udviklingsplan 2013/2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog

Læs mere

Den pædagogiske læreplan

Den pædagogiske læreplan Gentofte Kommune Den pædagogiske læreplan Den 1. august 2013 1 Indledning Gentofte Kommune vil have det bedste børneliv for de 0 til 6-årige. Vi vil være førende med et børneområde på forkant med den globale

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Oprettelse af indskolingsgrupper for tosprogede elever på Bagsværd Skole

Oprettelse af indskolingsgrupper for tosprogede elever på Bagsværd Skole GLADSAXE KOMMUNE Skole og Familie Bilag 1: Notat om oprettelse af indskolingsgrupper for tosprogede elever NOTAT Dato: 13. oktober 2011 Oprettelse af indskolingsgrupper for tosprogede elever på Bagsværd

Læs mere

Rødovre Skole. Virksomhedsplan

Rødovre Skole. Virksomhedsplan Rødovre Skole Virksomhedsplan oktober 2003 1 Indledning Arbejdet i forbindelse med ny- og ombygningerne på Rødovre Skole skulle i det forgangne skoleår vise sig at blive langt mere omfattende, end vi overhovedet

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

HEJNSVIG SKOLES VÆRDIER

HEJNSVIG SKOLES VÆRDIER Udviklingsplan for Hejnsvig Skole 2010-2011 HEJNSVIG SKOLES VÆRDIER Værdistjernen er udarbejdet på grundlag af drøftelse i forældrekredsen, i bestyrelse og i personalegruppen. Før skoleårets start 2010

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Fra børnehavebarn til skolebarn

Fra børnehavebarn til skolebarn Fra børnehavebarn til skolebarn - Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole Et skriv til dig, der er med til at sende børnehavebørn afsted i skole og dig, der tager imod nye skolebørn

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold er etableret er som som led led i Silkeborg i Kommunes specialstruktur og tilknyttet specialstruktur. et

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015

Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015 Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015 Hvert år opstilles en evalueringsform og metode, hvor et særligt område på Stubbekøbing efterskole evalueres. I 14/15 evaluerede

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( )

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( ) Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang (2014-15) Kultur og særkende som uddannelsessted Mørke Skole er en fuldt udbygget distriktsskole, beliggende i Mørke by, Syddjurs Kommune. Skolen

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Skole og Forældre i København Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer Nyborg Strand oktober 2013 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG Skolens praksis Skolens støttecenter varetages af skolens leder, viceskoleleder og afdelingsleder for støttecenteret. Der er tilknyttet et antal lærere til varetagelse

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato]

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato] LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 [Vælg en dato] Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Strategi for Sprog og Læsning

Strategi for Sprog og Læsning Strategi for Sprog og Læsning Forord Barnets sprog- og læseudvikling begynder allerede i spædbarnsalderen i det tætte samspil mellem barn og forældre. Sundhedspleje og dagtilbud støtter gennem bevidst

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Hovslund Børneunivers er en fællesinstitution bestående af en dagplejeafdeling for de 0 3 årige, Børnehuset for de 3 6 årige og en SFO for de 6 10 årige. Udover dette består Hovslund

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformen. Skolereformens mål 1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Tjørring Skole gode overgange

Tjørring Skole gode overgange Der er mange overgange i et barns forløb fra børnehave til skole og videre op gennem skolens afdelinger. Tjørring Skole har i dette projekt fokus på hvordan pædagoger og børnehaveklasseledere kan samarbejde

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Plan for målsætning og evaluering IKT-udvikling de fysiske rammer Udvikling af en målsætnings- og evalueringskultur Børne- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles ledelse og bestyrelse arbejdet med skolens vision. Udgangspunktet var udviklingen af en skole, som alle kan være glade for

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Vindinge Skole Visionsplan 2014

Vindinge Skole Visionsplan 2014 Vindinge Skole og SFO planlægger sin udvikling i 4-årige forløb, som er sammenfaldende med skolebestyrelsens valgperiode. Udviklingen er beskrevet i nedenstående Visionsplan, som er lavet som et samarbejde

Læs mere

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år.

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Den reviderede udgave af digitaliseringsstrategien gældende for 0-18 år for skoler, dagtilbud og klubber 2014 2017 har været

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT Februar 2017 Vi kigger frem mod kommende skoleår Selv om kalenderen og vejet fortæller os, at vi er midt i vinteren, er et af de tidlige forårstegn dukket op på Engdalskolen vi er

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune

Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune Forord I forbindelse med processen omkring implementering af Folkeskolereformen 2014 i Vordingborg Kommune har vi haft en proces i gang siden november 2013. På

Læs mere

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne.

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne. Elevernes undervisningsmiljø Skoleåret 2010/2011 Det indgående kendskab til elevernes trivsel på Højby Skole skyldes den måde lærernes frikvarterer afholdes på. Lærerne er i næsten alle frikvarterer i

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

Holdningsnotat - Folkeskolen

Holdningsnotat - Folkeskolen Holdningsnotat - Folkeskolen På alle niveauer har der været arbejdet hårdt for Skolereformens start, og nu står vi overfor at samle op på erfaringerne fra år 1. Centralt for omkring folkeskolen står stadig,

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT VI TILBYDER RÅDGIVNING, KURSER OG STØRRE KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB MED FOKUS PÅ LÆRING OG LEDELSE Vi brænder for læring og kan omsætte den

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 I skemaet kan aflæse ansøgt beløb, samt kriterie 1 (alder) og 2 (Elev pr. devise). Ansøgt beløb i kr. 2019 PC 0-3 år PC 4-5 år Pc 6 år eller ældre ipad 0-3 år ipad

Læs mere

Espe Skole. Virksomhedsplan Handleplan i relation til værdigrundlag og målsætning for Espe Skole.

Espe Skole. Virksomhedsplan Handleplan i relation til værdigrundlag og målsætning for Espe Skole. Espe Skole Virksomhedsplan 2006 Det er besluttet, at der ikke skal ske den store revision af virksomhedsplanerne i Ringe Kommune i år pga. kommunesammenlægningen. Virksomhedsplanen 2006 er derfor udarbejdet

Læs mere

Skolens handleplan for sprog og læsning

Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens handleplan for sprog og læsning Indhold Skolens handleplan for sprog- og læsning..... 3 Inspiration til skolens handleplan for sprog og læsning.... 7 2 Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens

Læs mere

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 FÅRUP SKOLE 5. FÅRUP SKOLE Skolebakken 5, 8990 Fårup Fårup Skole er beliggende i Fårup nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 270 elever

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse

Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse Sammenhæng - Hvilke værdier og prioriteringer har vi Politisk beslutning

Læs mere

Fælles dannelsesmål og handleplan for Tibberupskolen klasse

Fælles dannelsesmål og handleplan for Tibberupskolen klasse Fælles dannelsesmål og handleplan for Tibberupskolen 0. 3. klasse Side 1 af 8 Ifølge Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 154 af 1. marts 2001 1 stk. 5 skal hensynet til undervisningens fremme

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Vejledning til praktikdokumentet for 3. praktik Du er ligesom i de første praktikperioder ansvarlig for at udarbejde et praktikdokument og dine læringsmål

Læs mere

Kvalitetsrapport/Virksomhedsplan

Kvalitetsrapport/Virksomhedsplan Kvalitetsrapport/Virksomhedsplan Skolens navn: SKRILLINGESKOLEN Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af skolen 2. Forord Beskrivelse af processen og begrundelse for valg af indsatsområder 3. Indsatsområder

Læs mere

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis.

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis. Uddannelsesplan for Modul 13 - Praktikperiode 3 - DTP Institutionens navn: Børnehaven Over Vejen Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere