Referat fra LMU i Onkologisk afdeling onsdag den 13. april 2016 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra LMU i Onkologisk afdeling onsdag den 13. april 2016 kl"

Transkript

1 Referat fra LMU i Onkologisk afdeling onsdag den 13. april 2016 kl Mødeleder: Pga. Malene Sørensens sygemelding er Else Folmer mødeleder Referent: Mona Kjeldsen Mødedeltagere: Karina Sejrup, Else Folmer, Hanne Linnet, Kirsten Olesen, Susanne Wedel, Line Frederiksen, Vibeke May, Pia Blindkilde, Lene Høgsberg, Halla Skuladottir Afbud: Malene Sørensen, Line Kjeldgaard (syg) Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden samt kommentering af referat fra sidst 2. Punkter fra HMU den 9. februar Hovedindsatsområder - kultur og partnerskaber som katalysator for bedringer Se punkt 13 fra HMU Følg linket: hmu/moder/dagsordner/#hovedindsatsområderfor2016og2017(kl ) 3. Arbejdsmiljø - Temaeftermiddag for hele afdelingen - LMU temadag 4. Ressourcetilpasning i afdelingen 30 min. 5. Orientering ved afdelingsledelsen 6. Hvad er vi optaget af? 7. Hjemmesiden, hvad er der af nyt? 8. Evt. Referat 1. Godkendelse af dagsorden samt kommentering af referat fra sidst AL ønsker punktet vedr. orientering fra afdelingsledelsen flyttet op som nr. 2. Kommentering af referat fra sidst (den 8. februar 2016): Under punkt 1 godkendelse af dagsorden og kommentering af referat fra sidst Under lægernes registrering af forstyrrelser mangler det at blive beskrevet, at det lægerne fik ud af registreringerne var, at det var fagligt relevante forstyrrelser og dermed ikke unødvendige forstyrrelser. Under punkt 4 punkter fra HMU: B-siden ønsker tilføjet, at sengeafsnittet er gået i gang med kompetenceprofilen i afdelingen. Under punkt 5 Arbejdsmiljø, hvordan kommer vi videre?

2 Under afsnittet: Desuden ønskes det, at der bliver set på den information, som patienten får ved 1. fremmøde. Patienterne bliver bombaderet med informationer, og det de mest er interesseret i er at komme i gang med deres behandling. Kan informationen foregå i grupper i stedet for individuelt? Det er uklart om det er A- eller B-siden der har sagt ovenstående, og ingen kan umiddelbart huske det. B-siden ønsker følgende sætning slettet: Patienterne bliver bombaderet med informationer, og det de mest er interesseret i er at komme i gang med deres behandling. Dette efterkommes. Fra sygeplejerskerne i ambulatoriet har B-siden følgende med: Det er vigtigt, at der er tid til samtale med sygeplejersken ved første fremmøde i ambulatoriet. Der skal være mulighed for at tale om personlige og individuelle emner i forhold til at skulle i gang med et behandlingsforløb. Eksempelvis i forhold til familie, arbejde, psykiske reaktioner, hjemlige forhold og behov for iværksættelse af støtte af forskellig art. Der er ligeledes ofte behov for at følge op på lægens information, da mange patienter har afklarende og uddybende spørgsmål efterfølgende. Generelt i sundhedsvæsenet bruger vi meget tid på informationsmateriale, og der er behov for at tænke i andre metoder og værktøjer. Under punkt 7 Orientering ved afdelingsledelsen Det skal udspecificeres, at det kun er i forbindelse med projekt behandlingsansvarlig læge, at der skal sendes en tværfaglig gruppe på Kon-Tiki kursus det er ikke i forbindelse med andre projekter i afdelingen. Det efterspørges, at referaterne fra funktionsledermøderne bliver sendt ud til alle ansatte, som der blev talt om ved sidste LMU. Ved sidste LMU blev det ikke besluttet, men blot diskuteret. Det bliver hermed besluttet, at referaterne fra funktionsledermøder fremover sendes rundt på mail. Referater fra funktionsledermøder har dog altid været tilgængelige på F- drevet. 2. Orientering ved afdelingsledelsen Margrethe Povlsgaard har meddelt, at hun ikke kommer tilbage som oversygeplejerske. Hun har fået lavet en fratrædelsesordning med hospitalsledelsen med udgangen af november Else Folmer s konstitution udløber med udgangen af maj måned Der arbejdes på, at oversygeplejerskestillingen slås op. 3. Punkter fra HMU den 9. februar Hovedindsatsområder kultur og partnerskaber som katalysator for forbedringer, Forskning og uddannelse, som driver for mere kvalitet, trivsel via forstærket fokus på kerneopgaven Kultur og partnerskaber: Onkologisk afdeling arbejder i forvejen meget med kultur og partnerskaber. Forskning: Afdelingen har en god og velfungerende forskningsenhed, som vi er førende med i HEV.

3 Uddannelse: Som indsatsområde ønsker afdelingsledelsen, at der er flere sygeplejersker, der har specialuddannelsen. Som det er nu, er der kun en sygeplejerske på OA samt en sygeplejerske i ambulatoriet, der har uddannelsen. Målet er, at der altid er en sygeplejerske afsted. Det er altid godt at møde nye kollegaer, få nye ideér samt skabe netværk. Ift. uddannelse opfordres alle faggrupper til at deltage i yngre lægers undervisning hver onsdag kl , hvor en speciallæge underviser i bl.a. sygdomsgruppe, bivirkninger m.v. Der har hidtil ikke deltaget så mange til undervisningen, og der ønskes mere opmærksomhed på undervisningen ved, at man f.eks. onsdag morgen planlægger, hvem der kunne gå til undervisning. Trivsel via forstærket fokus på kerneopgaven: Tidligere år har der været en formulering med trivsel, også når vi har travlt. Der har været meget drøftelse af den formulering også i HMU, og derfor er der ændret til den ovenstående. Stadigvæk handler det om, hvordan vi sikrer trivsel i et væsen, hvor kravene bliver større og vi skal levere mere for færre ressourcer. 4. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøgruppen er glade for at Lene Høgsberg er startet og glæder sig til, at hun kommer mere ind i afdelingen. Er desuden spændte på en ny oversygeplejerske og er glade for, at der bliver slået en oversygeplejerskestilling op. Temaeftermiddag for hele afdelingen: Det besluttes, at arbejdsmiljøgruppen arbejder videre med en temaeftermiddag for hele afdelingen. Det skal være en eftermiddag, hvor det skal være sjovt og være noget, hvor alle kan deltage på forskellige niveauer. Eftermiddagen sluttes af med fællesspisning om aftenen. WOW-park blev nævnt som et forslag. Det er vigtigt at præcisere, at alle kan deltage. Der planlægges med aktiviteter, hvor der ikke stilles krav om særlig fysik. LMU temadag: Der afholdes LMU-temadag den 14/ sammen med Anæstesiologisk afdeling. Mona K. tilmelder hele LMU. Ved kommende LMU-møde skal vi have en snak omkring udviklingspunkter for afdelingen, som vi kan tage med på temadagen. 5. Ressourcetilpasning i afdelingen (se vedhæftede powerpoint præsentation) Afdelingen er presset af stor lægemangel, og er et speciale der vokser med nye rekommandationer og nye behandlingsformer - vi skal lave mere for færre ressourcer. Afdelingen, har ligesom andre afdelingen i HEV, fået pålagt besparelser ifm. Spar1519 i 2016 skal vi spare kr ,- (se slides). Vedhæftet er forslag til besparelser. For at kunne efterkomme ovenstående, har AL set på personaletilpasning, hvor der skal ske opgaveflytning fra læge til sygeplejersker og opgaveflytning fra sygeplejersker til lægesekretærer, så de der er bedst egnede til opgaven udfører opgaven. For at dette kan lykkes kræver det en høj grad af medarbejderinddragelse. AL ønsker en mere fleksibel udnyttelse af personaleressourcer i afdelingen. Der ønskes ikke så mange låst fast på en funktion, da det er for sårbart.

4 Derfor er klinisk vejleder blevet bedt om at deltage i mere klinikarbejde for at kunne holde og højne det faglige niveau. Sekretær for afdelingsledelsen stillingen bliver lagt sammen med ledende lægesekretær stilling, hvor kalenderstyring for AL overgår til ledende lægesekretær. Sekretær for afdelingsledelsen bliver ansat som lægesekretær med specialfunktion, da der vil være mange specialopgaver tilknyttet denne funktion. I forhold til de fysiske rammer på afdelingen mangler vi behandlingsrum, for at kunne efterkomme det store patientflow og samtidig have patienten i fokus. Der vil blive set på kontorfaciliteter mhp. at inddrage disse til behandlingsstuer, hvor der skal etableres håndvaske, lejer m.v. Det er vigtigt, at lægen ser patienten, der hvor patienten er. Vi kan ikke fremover regne med faste kontorpladser, også med henblik på vej imod DNV. Bl.a. flytter AL ud af deres kontor, i øvrigt en beslutning der har været taget før Margrethes sygemelding mhp., at der oprettes 6 kontorpladser i tværfagligt øjemed. AL er i samarbejde med Økonomiafdelingen ved at regne på, hvilke omkostninger der er forbundet med omorganisering af kontorer til behandlingsrum. Vil derefter gå i dialog med Hospitalsledelsen. AL vil blive mere klar på, hvad der skal laves nu, og det vil blive meldt ud i hele afdelingen. Afdelingen skal blive bedre til at være generalister, så man bliver bedre til flere forskellige ting i stedet for at specialisere sig inden for et bestemt område. Der ønskes mere rotation i afdelingen f.eks. rotation mellem ambulatorium og sengeafsnit, og et forslag er at der f.eks. bliver oprettet et lungeteam, der tager sig af både amb., kemo og indlagte patienter. Dette vil højne kontaktpersonordningen. Forandringsprocessen er svær, men vi skal finde et niveau der giver mest mening for flest mulige, hvor vi kan komme i mål både fagligt og økonomisk. Ift. patient- og pårørendeinddragelse ønskes det, at vi som afdeling får mere fokus på dette. Kan vi gøre noget, så der kan foregå undervisning i grupper i stedet for individuelle samtaler? Vi kan f.eks. se, at der ved Zometa-infomøderne møder rigtig mange patienter op, hvor hovedparten tager en pårørende med. Patient- og pårørendeinddragelse kan være med til at afhjælpe de udfordringer vi står overfor, bl.a. de pladsmæssige udfordringer ved hjælp af fællesundervisning. Flere patienter giver udtryk for, at undervisning i grupper er rigtig godt, da andres spørgsmål er gode og man får flere input og har lidt at gå hjem med og reflektere over. Dog er der andre patienter der værdsætter den individuelle samtale. Vi har haft et velfungerende brugerråd i afdelingen, og der vil være evaluering af dette i den nærmeste fremtid. Der har været afholdt workshopeftermiddag med lægesekretærgruppen ifm. Mona og Henriettes afgangsprojekt på sundhedskommunomuddannelsen. Her skulle lægesekretærerne generere ideér til opgaveglidning mellem speciallæger og lægesekretærer. Her kom der rigtig mange gode ideér frem, som lægesekretærerne arbejder videre med. Der kom ideér frem som kunne løses inden for kort tid, og ideér som kræver mere inddragelse af andre faggrupper. Der er sat en meget positiv proces i gang hos lægesekretærerne, og der vil blive afholdt en opfølgende workshop senere, hvor der vil blive fulgt op på ideérne og resultaterne af afprøvningerne.

5 Ift. den behandlingsansvarlige læge er det for ca. ¾ år siden fra politisk hold besluttet, at patienterne skal have en behandlingsansvarlig læge. Vi er med i dette projekt sammen med Danske Regioner og flere instanser fra HEV. Projektet skal være klar til implementering i september Onkologisk afdeling har valgt, at ovenstående skal ske i et tværfagligt samarbejde med læge, sygeplejersker og sekretærer. Derfor sendes der et tværfagligt hold på Kon-Tiki kursus i foråret med henblik på positiv implementering i afdelingen, så vi får det løst bedst muligt, og det giver mening for patienten. Vi vil blive målt på, at patienten altid er bekendt med, hvem der er den behandlingsansvarlige læge. Ud fra ovenstående vil der blive set på, hvordan patienterne bliver booket i løbet af dagen. Derfor vil visitationsenheden blive brugt mere, hvor sekretærerne booker i tæt tværfagligt samarbejde med sygeplejerske og læge. Sekretærerne er dygtige til at booke, men de vil ikke kunne gøre det uden et tæt samarbejde med en sygeplejerske og læge. B-siden via sygeplejersker i ambulatoriet/kemoafsnittet ser det som problematisk, at sekretærerne skal booke kemopatienter, da der er flere ting, som sygeplejerskerne først ved på selve dagen f.eks. kan starte en patient op i venteværelset imens en anden patient gøres færdig på stuen. Har også fra andre Onkologiske afdelinger fået af vide, at det giver god mening, at sygeplejerskerne selv booker kemopatienterne. Med henblik på at arbejde videre med ovenstående vil der blive nedsat en arbejdsgruppe. Der er flere perspektiver på ovenstående, og ovenstående er set ud fra et sygeplejerskeperspektiv, men skal også ses ud fra et læge- og sekretærperspektiv. 6. Hvad er vi optaget af? Sygeplejerskerne i ambulatoriet: Det fylder meget, at vi er mange mennesker på meget lidt plads, og at aktivitetsniveauet er så højt. Der er fortsat en god tone med trygge rammer. Sekretærer: Er optaget af opgaveglidning på en meget positiv og spændende måde. Dejligt der bliver set på nye arbejdsgange. Har modtaget 3 nye sekretærer på 3 måneder samt 1 elev, det har fyldt meget, samtidig med er der kommet en sygemelding. Der bliver arbejdet hårdt, og det foregår fortsat i en god tone. Det har været imponerende med så mange gode forslag til opgaveglidning ved workshoppen. Palliativt team: Sygeplejerskerne i OA er gode til at komme forbi palliative sygeplejerskerne i stedet for lægen, så tingene kommer til at køre igen. Fra 1. maj 2016 har teamet 3 lægevikarer fordelt på 4 hverdage. AL: Aktiviteten skal øges med færre ressourcer, så derfor skal der ses på arbejdsgange ift. at løse opgaven. Lægerne undrer sig dog over, at når de er sat til at arbejde lange dage, at der så ikke er booket nogen patienter på til de sene tider. Det opleves, at der er mere pres på lægeprogrammerne om formiddagen, hvor der også skal være tid til opgavelister m.v. F.eks. var der sidste tirsdag Taxolaften, der var kun booket patienter til kl Dette kan dog begrundes i, at vi ikke har så mange Taxolpatienter startet op endnu, men der kunne måske have været booket Zometapatienter fra kl ? Denne arbejdsgang skal der ses på. Karina, Hanne L., Lene Høgsberg m.fl. følger op på arbejdsgangen.

6 I øvrigt er det rigtig dejligt med gode opgavelister, der er altid en læge der tømmer den. B-siden via sygeplejerskerne i ambulatoriet oplever dog, at den ikke bliver brugt så meget den anden vej dvs., at lægerne går ned og forstyrrer ambulatoriesygeplejerskerne i stedet for at bruge opgavelisten. 7. Hjemmesiden, hvad er der af nyt? Henvisningsmåden ind til Palliativt team er forkert, der sendes ny til Mona. Der ønskes Danske regioners artikel på vores egen hjemmeside, hvor der er et interview med HL. Det foreslås, at der ved tavlemøder samt funktionsledermøder bliver diskuteret nye emner til hjemmesiden, da disse møder er oftere end LMU-møderne. Dette med henblik på, at det bliver en levende hjemmeside. Vigtigt, at nyhederne er nye. Det problematiseres, at det kan være en udfordring at holde en nyhedsside aktuel, så vi skal tænke os godt om før, at vi sætter sådan i gang. 8. Evt. Intet.

Referat fra LMU i Onkologisk afdeling mandag den 24. august 2015 kl. 13.30 15.30

Referat fra LMU i Onkologisk afdeling mandag den 24. august 2015 kl. 13.30 15.30 Referat fra LMU i Onkologisk afdeling mandag den 24. august 2015 kl. 13.30 15.30 Tilstede: Line Kjeldgaard, Vibeke May, Malene Sørensen, Susanne Wedel, Karina Hjortborg, Hanne Bundgaard, Margrethe Povlsgaard,

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 8 februar 2017 Nye medlemmer De betydningsfulde pårørende www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida og medformand Birgit Hagen Præsentation af nye medlemmer og bordet rundt om

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden. Mødedeltagere: Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen Lønmedarbejder Kate Gahner Larsen Sekretær Kirsten Klejnstrup (afbud) HR-chef

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Kerneopgave Kvalitet Arbejdsmiljø www.regionmidtjylland.dk Indledende snak 2 minutter med sidemanden Hvorfor har I netop valgt denne workshop? 2 www.vest.rm.dk Vi kommer omkring... Hvorfor og hvordan Trivsel

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Kong Christian X s Gigthospital, Gråsten Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Kong Christian X s Gigthospital, Gråsten Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000329 Afdelingsnavn Reumatologisk Afdeling Hospitalsnavn Kong Christian s Gigthospital, Gråsten

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Onkologisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 10. november 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Onkologisk afdeling

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere

Kan sygeplejersken i et onkologisk sengeafsnit fremme familiemedlemmers mestring af den nye livssituation ved hjælp af planlagte samtaler?

Kan sygeplejersken i et onkologisk sengeafsnit fremme familiemedlemmers mestring af den nye livssituation ved hjælp af planlagte samtaler? Kan sygeplejersken i et onkologisk sengeafsnit fremme familiemedlemmers mestring af den nye livssituation ved hjælp af planlagte samtaler? Sygeplejerske Anne Bie Nørum Specialsygeplejerske i onkologi TanjaWendicke

Læs mere

Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl. 16.00-17.00, Regionshospitalet Herning. Deltagere

Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl. 16.00-17.00, Regionshospitalet Herning. Deltagere Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl.

Læs mere

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg Afdeling: FAM Svendborg Sygehus Udarbejdet Oversygeplejerske Anne Pedersen Valdemarsgade 53 5700 Svendborg af: E-mail: anne.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 05.01. 2013 Telefon: 21380367 Notat vedr.

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Kerneopgave Kvalitet Arbejdsmiljø www.regionmidtjylland.dk Vi kommer omkring... Hvorfor og hvordan Trivsel via forstærket fokus på, hvordan vi løser kerneopgaven Hvad har vi gjort?

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge 25. marts 2015 Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge Danske Regioner, Kræftens Bekæmpelse, Danske Patienter, Overlægeforeningen og Yngre Læger vil sammen i dette oplæg og via efterfølgende

Læs mere

MEDICINSK AFDELING BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest

MEDICINSK AFDELING BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest BUA 2017 og de 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest 2016-2017 I Hospitalsenheden Vest har vi i regi af afdelingslederkredsen og HMU udpeget 3 hovedindsatsområder for 2016-2017. Hovedindsatserne

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, OUH,

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag 13. september 2013 kl. 8.30

Læs mere

Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch,

Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch, fra møde i Patient- og pårørendepanelet Tidspunkt: Torsdag d. 18. januar 2018 kl. 15-17 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: Ortopædkirurgisk konference, stuen i Laksen Judith Bentzen, Elsebeth Helle, Find

Læs mere

Et sundhedsvæsen for patienterne

Et sundhedsvæsen for patienterne Et sundhedsvæsen for patienterne Patientsikkerhedstemadag Onsdag den 25. april www.vest.rm.dk Program for dagen Velkomst ved Ida Götke Oplæg ved Lene Pedersen mm. Kaffe drøftelser Informationer Farvel

Læs mere

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med.

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Mandag den 24. oktober 2016, kl. 12.30 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard,

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Et samarbejdsprojekt 3 Projektets overordnede formål AT OPSAMLE VIDEN OG UDVIKLE

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 7. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Borddækning mv.: Bettina Referent: Jesper Lund 1) Meddelelser fra Formanden Ingen meddelelser. Ingen meddelelser. Forældrerepræsentanterne

Læs mere

Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro

Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl. 10.00 12.30 i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Referat af. Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019

Referat af. Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019 Den 12. februar 2019 Referat af Ordinært kredsstyrelsesmøde torsdag 10. januar 2019 Afbud: Sarah Referent: Thomas Mødeleder: Flemming Kontaktpersoner: Punkter med bilag er markeret med * DAGSORDEN: Punkt

Læs mere

Deltagere: plejepersonale, afdelingsygeplejerske, elever og studerende, alle der er på arbejde den pågældende dag.

Deltagere: plejepersonale, afdelingsygeplejerske, elever og studerende, alle der er på arbejde den pågældende dag. Casestudiematrix Forskningsspørgsmål: Hvad sker der på en middagskonference? Analyseenhed: M.konference foregår dagligt fra kl. 13.15-14.00. Deltagere: plejepersonale, afdelingsygeplejerske, elever og

Læs mere

Introduktion til refleksionskort

Introduktion til refleksionskort Hospitaler Introduktion til refleksionskort VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet Hvorfor skal man inddrage brugerne? Patienters og pårørendes viden om sygdom, hverdagsliv og behandlingsforløb

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Fra praksis: Annette Dippel Larsen, Birgitte Sandahl Bogner, Stefi Olesen, Susanne Pallesen, Anne-Marie Sørensen, Vera Larsen, Ruth Schriver Fra skolen:

Læs mere

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive Årsrapport 20 0 Det palliative team Regionshospitalet Viborg, Skive Arbejdet i Palliativt Team Det palliative team har i 2010 fortsat arbejdet med lindring til alvorligt syge og deres pårørende, i tråd

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

R E F E R A T Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl Mødelokale 5, indgang K, Herning. Sted:

R E F E R A T Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl Mødelokale 5, indgang K, Herning. Sted: R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl. 12.15 14.30. Sted: Mødelokale 5, indgang K, Herning. Til stede: Annette Dam, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard, Steen

Læs mere

Skemaer for afdelingsindikatorer (testversion 1) Før test.

Skemaer for afdelingsindikatorer (testversion 1) Før test. Bilag 8. Skema til afdelingerne før test for face validity Skemaer for afdelingsindikatorer (testversion 1) Før test. Ud fra gennemførte interview med ansatte og patienter har der tegnet sig nogle strukturelle

Læs mere

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet.

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet. REFERAT Emne: Ledende lægesekretærrådsmøde Tid: Torsdag den 4.6.2015 kl. 8.30 11.30 Sted: Sal 3, Indgang U Regionshospitalet Holstebro Deltagere: Nora Jacobsen, Gurli Wolf, Birgit Sangill, Lene Krag, Berit

Læs mere

Introduktion til refleksionskort

Introduktion til refleksionskort Kommuner Introduktion til refleksionskort VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet Hvorfor skal man inddrage borgerne? Borgerens viden om egen sygdom, hverdagsliv og behandlingsforløb er vigtig

Læs mere

Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus

Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus Indhold: Velkomstbrev... 2 Præsentation af afdelingen....3-4 Mål for Klinikophold........5

Læs mere

DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA

DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA VORES SUNDHEDSVÆSEN DINE DATA VERSION 26. AUGUST 2015 DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA Materiale til intern videndeling, dialog og drøftelse blandt sundhedsprofessionelle

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Ja, det kan de Nej, men vi arbejder på det Nej det kan de ikke, men det er en god ide Ikke relevant til vore patienter Antal timer pr.

Ja, det kan de Nej, men vi arbejder på det Nej det kan de ikke, men det er en god ide Ikke relevant til vore patienter Antal timer pr. Organisationskema(udkast): Kvalitative spørgsmål, der afspejler daglig praksis og udviklingsplaner Udfyldes af ledelsen og diskuteres/justeres efter drøftelse med brugerråd og/eller MEDudvalg. (skemaet

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Vision for projektet

Vision for projektet Vision for projektet Forbedring af klinikernes arbejdsredskab så der skabes større arbejdsglæde og mindre ressourceforbrug Respekt for hinandens dokumentation 10-05-2013 www.olp.rm.dk 1 Problem der skal

Læs mere

R E F E R A T. Christian Møller Pedersen, Jeanette Pedersen, Lise Svenningsen.

R E F E R A T. Christian Møller Pedersen, Jeanette Pedersen, Lise Svenningsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Onsdag den 21. oktober 2015, kl. 13.00 15.00. Sted: Medicinsk Konferencerum, Holstebro. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd.

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd. Dagsorden og Referat Vedrørende: Referat skolebestyrelse Mødedato: 25092017 Kl. 17-20 Deltagere: Tina, Mikkel, Emil, Mette J, Mette W, Rikke, Stinne, Lars, Charlotte, Torben, Birgitte, Erik, Lene, Henrik,

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Kompetenceprofiler på SC/HN

Kompetenceprofiler på SC/HN Silkeborg Centralsygehus/Hammel Neurocenter, Løn- og personaleafdelingen Vedtaget på HMU den 7. juni 2005 Kompetenceprofiler på SC/HN 1. Indledning Kompetence er evnen til at omsætte kvalifikationer til

Læs mere

Psykiatrisk dialogforum i Vejle 3. November Åben dialog Elisabeth Ellendersen og Tone Høydalsvik

Psykiatrisk dialogforum i Vejle 3. November Åben dialog Elisabeth Ellendersen og Tone Høydalsvik Psykiatrisk dialogforum i Vejle 3. November 2014 Åben dialog Elisabeth Ellendersen og Tone Høydalsvik Program Jaakko Seikkulas 7 principper Hvad er ÅD? Hvor arbejdes der med ÅD i Region Syddanmark? Hvordan

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 31. oktober 2016 Etiske refleksioner i et sengeafsnit Brugerrådet i 2017 www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida og medformand Stig Hansen Etiske refleksioner i et sengeafsnit

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Sagsb. HL Indstilling 1. Orientering vedr. besparelser (60 min.) (Se Power Point

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra møde i Pædagogisk Forum for erhvervsuddannelser ved Hospitalsenheden Vest torsdag 9. september ) Velkommen

Referat fra møde i Pædagogisk Forum for erhvervsuddannelser ved Hospitalsenheden Vest torsdag 9. september ) Velkommen Hospitalsenheden Vest Staben HR Kate Gahner Larsen (deltog delvist) Else-Cathrine Ladefoged Martin Johansen Ida Kamp Nyborg René Edslev Rasmussen (fraværende) Erna Leth Birgit Meldgaard Peter Bjerre Vibeke

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat fra husmøde i Det Blå Hus, den , kl

Referat fra husmøde i Det Blå Hus, den , kl Referat fra husmøde i Det Blå Hus, den 14.2.2017, kl. 12.30. Valg af ordstyrer: - Jan Valg af referent: - Peter Sang: Den lille anemone, s. 13. Sang til næste husmøde? Der er noget galt i Danmark s. 19.

Læs mere

Præsentation af alle.

Præsentation af alle. Tilstede: Annette, Laila, Elisabeth, Louise, Peter, Rikke, Helle, Karina, Sussane, Tania, Solvor, Liv Afbud: Jean Referent: PB Dagsorden E696: Orientering: Velkommen til Liv og Rikke Meddelelser fra: Elevråd:

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Mou Plejecenter Plejehjemsleder: Jytte Pihl Antal plejehjemspladser: 36 Antal medarbejdere (årsværk): Antal specialpladser:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

Kriseberedskab. - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation

Kriseberedskab. - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation Kriseberedskab - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation Akutte situationer En akut situation opstår pludseligt, er uforudsigelig og svær at forberede sig

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Ergoterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Endokrinologisk Afdeling M, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Endokrinologisk Afdeling M, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Endokrinologisk Afdeling M, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Endokrinologisk Afdeling M,

Læs mere

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv LEDERRUNDER Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv Baggrund Patientoplevet kvalitet et specifikt indsatsområde på Amager og Hvidovre Hospital siden 2012. Slide 2, 23-04-2015 Baggrund

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Familiesamtaler målrettet børn

Familiesamtaler målrettet børn Familiesamtaler målrettet børn Sundhedsstyrelsen har siden 2012 haft en række anbefalinger til sundhedsprofessionelle om inddragelse af pårørende til alvorligt syge. Anbefalingerne skal sikre, at de pårørende

Læs mere

Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital.

Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital. Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital. ved afd. sygeplejerske Sanne Kjærgaard og klinisk Sygeplejerske specialist Karin Wogensen. 1 Disposition Baggrunden for ændring

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Arbejdsgruppe: Godkendt Afdeling F : Pernille Henriksen LMU d. 19.4.12 Niels-Erik Schollert Ledergruppen d. 14.6.12 Inge Hein Lis Søgaard Susanne Djernes Bird

Læs mere

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1 Projekt tidstro dokumentation Sengeafsnit, E1 Baggrund for projektet Tidstro dokumentation, ved brug af de mobile pc er hos patienterne, har mange fordele. Man har som sundhedspersonale adgang til oplysninger

Læs mere

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik.

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. SYGEFRAVÆRSINDSATS Dagsorden 1. Møde med Lederne (1. time) Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. Hvilke udfordringer er der på arbejdspladsen i forhold til sygefraværet?

Læs mere

Hospitalsmodelprojekt

Hospitalsmodelprojekt Hospitalsmodelprojekt Udvikling af den palliative indsats i onkologisk sengeafsnit vha behovsvurderingsredskabet EORTC QLQ C-30 Onkologisk sengeafsnit D1 og D3 Aalborg Sygehus 2012/2013 Baggrund Patient

Læs mere

DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP

DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP I Psykiatrien Øst satte man fokus på social kapitals betydning for det psykiske arbejdsmiljø og ord på, hvordan man fremover og på tværs af organisationen vil kommunikere,

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapiafdelingen Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Ergoterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapiafdelingen, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Deltagere: Uddannelsesregion Syd Konstitueret koordinator Elisabeth

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser

Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser Hvem henvender behandlingen sig til? Ambulatorium for Spiseforstyrrelser behandler voksne

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 25. august 2015 kl. 17.00-20.00 Borddækning mv.: Bettina Afbud: Anders & Marianne Referent: Jesper Lund 1) Meddelelser fra Formanden Ingen meddelelser Forældrerepræsentanter

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Tilsynsrapporten (hvad har vi skrevet) Socialtilsynets kommentarer (Hvad ændrer vi)

Tilsynsrapporten (hvad har vi skrevet) Socialtilsynets kommentarer (Hvad ændrer vi) Tilbuddets kommentarer (med angivelse af hvor i rapporten, side, tema, kriterium, indikator) Vi undre os over, at Tilsynet finder det nødvendigt i den samlede vurdering at videregive specifikke uddannelsesønsker

Læs mere

Ulla Rasmussen, HR Chef Helle Sørensen, udviklingskonsulent, HR Afdelingen Line Juul Christensen, specialkonsulent, HR Afdelingen

Ulla Rasmussen, HR Chef Helle Sørensen, udviklingskonsulent, HR Afdelingen Line Juul Christensen, specialkonsulent, HR Afdelingen HR Afdelingen REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse Dato: 31. januar 2017 Kl.: kl. 8.00-10.00 Sted: Kristineberg, lokale 5.01 Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef PC Glostrup

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling,

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra ekstraordinært møde den 9. januar 2008. ---- Godkendt

1. Godkendelse af referat fra ekstraordinært møde den 9. januar 2008. ---- Godkendt Hospitalsenheden Vest Teknisk Afdeling Dato: 25.02.2008 Sagsbehandler: Mona Vennersdorf E-mail: moven@ringamt.dk Side 1 / 6 Referat: Møde i Lokal-MED udvalget, Teknisk Afdeling Tirsdag den 12. februar

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat af patientfeedbackmøde vedr. patientstyrede indlæggelser (PSI)

Referat af patientfeedbackmøde vedr. patientstyrede indlæggelser (PSI) Referat af patientfeedbackmøde 25.4 2019 vedr. patientstyrede indlæggelser (PSI) Møde: Patientfeedbackmøde vedr. patientstyrede indlæggelser Dato: 25. april 2019 Kl.: 16.00 18.30 Sted: PC Nordsjælland,

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal.

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. REFERAT Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Plaep Kit Vinberg Gitte Rønman Henrik Andersen Flemming Willadsen

Læs mere

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 6. juni 2017 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 5013 Fax 38 66 53 99

Læs mere

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis.

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis. Temadag den 08.12.16 Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis 1 Udfordringer i sundhedsvæsenet Lavt fødselstal og flere ældre borgere Flere multisyge borgere Sikre at ældre forbliver raske og

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Årsrapport 2009. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive

Årsrapport 2009. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive Årsrapport 2009 Det palliative team Regionshospitalet Viborg, Skive Arbejdet i Palliativt Team I palliativt team har vi i årets løb arbejdet med etablering og videre-udvikling af vores ressourcepersonsordning.

Læs mere