Tech Masterclass 2, 10. august 2017 Værter: ITK og Dokk1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tech Masterclass 2, 10. august 2017 Værter: ITK og Dokk1"

Transkript

1 Tech Masterclass 2, 10. august 2017 Værter: ITK og Dokk1 Referent: Ouafa Rian It på den politiske dagsorden, at gøre os politikere klogere er også vores formål. Gennem den gode samtale! Vores 3 gæster i dag er: Morten Kjærsgaard fra Magenta Leif Sørensen fra Praqma Jon Badstue Pedersen fra Syddjurs kommune. Dagens tema er open source og kommunale/offentlige it-projekter. Flere af jer spørger hvor vi skaffer gæsterne, og det korte svar er, at vi har hørt om dem, har fået dem anbefalet af vores venner, netværk, partifæller mm. Og så mailer vi dem og spørger om de kunne tænke sig at bidrage. Og de har sagt JA! Nogen af dem har meldt sig selv, fordi de synes det er et vigtigt initiativ at få politikere og politisk interessere i tale ift. at få vendt en udvikling, hvor vi nærmest kun taler om det offentlige i forbindelse med it_projekter som noget negativt. Så de kommer med både erfaringer og ideer, samt levede erfaringer af hvad der fungerer og hvad der yderligere skal til for at vores offentlige, kommunale sektor kan være second to none på it, udvikling og digitalisering. Morten K, direktør i Open Sourcevirksomheden Magenta: Udelukkende Open Source som forretningsmodellen over dem alle. Alle i kommunen kan dele koden med andre kommuner. Vi arbejder med integrationer med kommuner. Lige nu der sker der det, at vores kommuner, er den kreds af kunder, der vokser mest. De bruger ca. 7 milliarder i runde tal om året på it-indkøb, 2,3 milliarder er på integration mellem systemer. OS2 samarbejdet det offentlige digitaliseringsfællesskab - er et netværk der deler kode. Der er 50 virksomheder med i netværket.

2 Open Source sikrer innovation, deling, Best practises, derudover udfordrer det monopol KMD/IBM virker til at have, de vinder på de kommunale områdermonopolbruddet skal gennemføres. Hvordan lever man af at give systemerne væk? Vi gør det fordi kommunerne har et andet behov end de andre, og derfor er der skræddersyninger, andre webdesigns, andre snitflader, andre integrationer, altså tilpasninger. Deling er en god ide! Giver en god fornemmelse i maven. Og er helt unik for DK. Det gør tryg! Tilliden vokser i DK. I Sverige hedder det sambruk, og er mere topstyret og meget mindre end OS2. Tesla lægger alle tegninger ud - dermed får Elon Musk hele verden til at udvikle elbiler på Tesla-platformen, han sætter retningen Holdningen til at dele grundkoderne - Formålet er at få mere der fungerer. Holdningen hos mig (Morten) er at det offentlige skal eje de systemer STORE - der udvikles, så kildekoden forbliver i offentlige eje, samt udvikle via små iterationer. Prosas retningslinjer for udvikling it, er start småt, vær ikke bange for fejl, kommunerne skal afsætte midler til en prototype, for vi kan ikke tænke alle ideerne frem med det samme, vi skal have erfaringer, andre kommuner, flere små tests og derigennem udvikling bedre systemer, så vi også imødekommer de store skandaler. At sikre os med kodegovernance, at sikre at der er en grund/basekode, som kan bruges i forskellige udgaver (ift. de særlige krav de enkelte kommuner har), kernens af systemet vokser en lille smule hver gang, vi laver tilpasninger. Det er

3 et dilemma, som vi dokumentere og lave noget erfaring omkring det. Dvs. vi opfordrer kommunerne til at bruge penge på kodegovernance. Et krav fra OS 2 er at processen skal være åben, hvis kommunerne ikke har hånd i hanke med hvad der sker. Åbne snitflader, de skal dokumenteres godt, og sikre at den der aftager systemet, det offentlige, kan arbejde vider med det selv - ellers bliver exit-omkostninger meget store - hvis koden er godt beskrevet og åben, så kan andre gå videre med den, i stedet for at smide den ud. Jon: et godt værktøj i nogle udviklingsprojekter. Open source er et middel til at få lavere priser, og styre udviklingen. 10 % kører på open source, resten kører på klassiske leverandører - vi bruger det i bestemte projekttyper, især når vi skal innovere fra bunden - det kan du ikke med større leverandører (KMD f.eks.) Open Source - at hjælpe hinanden med at udvikle hurtigere og bedre systemer - måske dette kan udvikles til andre områder f.eks. regnskaber, målet med dette skulle være gennemsigtighed. Hvorfor bliver de store systemer, der står bag skandalerne ikke lavet via open source? Fordi man køber sikkerhed - ingen er blevet fyret for at vælge IBM! Vi er en del af store netværk, globale, hvor en medarbejder hos os, bruger 10 % af sin tid på gratis at hjælpe andre, hvilket betyder vi også får hjælp år vi har brug for det. Det er igen et spørgsmål om tillid.

4 Leif Sørensen fra Praqma: Leif sidder i gruppen, der prøver at få styr på Skat! ;-) De store it-projekter! Vi sælger ekspertise til softwareudviklingsprocessen. Vores motto er: We dont chop wood. We sharpen axes Det offentlige er dårligere til at lave store it-projekter! Leverancerne og den dårlige kvalitet, derfor blev udbuddet ofte dirigeret ift. hvilke leverandører, man ikke ville have! De mekanismer i det offentlige, hvor man ikke stiller de krav, alm. Erhvervskunder stiller, ift. leverance mm.

5 Derfor stillede vi åbne protokoller, og stilede en automatiseringskvalitetsproces, for hver gang en leverandør havde opstillet en kode, hvor alle kunne gå ind og kigge. Kvalitetssikring, leverancerne kan også laves open, sammen med kodearbejdet. Dermed skærper man fokus på kvalitet. Det går galt fordi: Udbudsreglerne er begrænsende - der er andre udbudsformer - dog er det en væsentlig grund til fejlene. Verden flytter sig hurtigere med nye tools SKI (statens og kommunernes indkøbsaftale) aftalerne er ikke up to date - dog har det minimeret udbudsmaterialet. Man bestemmer selv om man vil bruge SKI. Det offentlige udbud støtter ikke en agil udviklingsproces. Ofte total afhængighed af leverandør for vedligehold og drift - Sourcekoden skal da med! Det eneste, det skaber er magt over kunden. Poul: Det virker som om det offentlige mangler nogle fagpersoner, der kan vurdere projekterne? Enig! Hvorfor kan det være så svært at få fagpersonale i stedet for jurister til at behandle udbud? 98 kommuner, med hver deres It afd. Kan vi tage magten tilbage som offentlig institution? Er man ambitiøs, tager man kontrollen tilbage: man ansæter folk og implementere egen infrastruktur og cloud - som Skat gør pt. med Dev Ops i Skat. Det er ikke let, men jeg (Leif) mener det er den rette vej at være på - problemet der skal løses er at få de store offentlige udbudssystemerne til at fungere (EFI - inddrivelsessytemet) Skat in-sourcer igen. De skal bruge 25 mand til den opgave. At hjemtage ejerskabet, dette sker også i kommunerne. Og det behøver ikke være en gigant øvelse, at ansætte nogle it-arkitekter og have ejerskabet over itarkitekturen (det er det kommunerne hjemtager).

6 De vil være dygtigere kravstillere i Skat og i kommunerne. På den måde får dansk erhvervsliv også bedre kunder! Krigen i øjeblikket er at de offentlige in-sourcer, hvor dansk industri og erhverv lige nu blander sig fordi de mister margen og indtjening. En interessant udvikling. Løsningen: agil udvikling, applikation til moderne åbne platforme, koden skal leveres, så hvem som helst kan lave ændringer, Open source-værktøjer, der understøtter et åbent paradigme med udg. pkt. i agil udvikling Jon B. Pedersen, Syddjurs kommune og bestyrelsesmedlem i OS2: Kommunale fællesskaber indenfor it og digitalisering - der er en del. F.eks.: Kommunale fællesskaber, der eksisterer i dag: nationale: KL, KOMBIT, indkøbsforeninger: FUS; KØF og JØF, og brugerklubber: SBSYS og ØS indsigt Interesseorganisationer: KITA kommunale it chefer osv. osv. osv. Hvorfor: Fællesskaberne - de store linjer sikrer: Ejerskab, markedspåvirkning, deleøkonomi, bedre og billigere løsninger, flerleverandørstrategi (vi skal op på flere CVR-numre på fakturaerne).

7 Rasmus Frey, Sekretariatschef for OS2 OS i anden - offentligt digitaliseringsfællesskab, Open source-samarbejde Det er vigtigt at vi deler viden, for at blive mere opmærksomme. 56 af 98 kommuner er med, man bidrager aktivt med ressourcer, ideer og kompetencer, videndeler og opbygger kompetencer med OS2, deler resultater åbent med fællesskabet. Løsningerne opstår fordi der er et behov, så initiativet kommer fra kommunerne selv. Ingen central økonomi i OS2. Der er et kontingent på kr om året. Økonomien ligger i projekterne. Når der er udviklet en løsning, skal den være relevant for andre, og udgives på en åben licens, så alle kan tage den i brug hvis det giver mening for dem. Som leverandør kan du også tage den ned. Der er fokus på moderskibene: KL og KOMBIT, samarbejdet bliver bedre og bedre det er et stort apparat og skal holdes til ilden. Vi har kigget på en fællesskoleplatform, men KOMBIT kom først og kommer med AULA (intra mm. - den skal erstatte intra). Vi rører ikke på ting, der er der, der skal være et hul på markedet. Der er projekt i gang om valgsystemet: OS2valghalla - der er OS2 med på råd, så der er snitflader, mm. Kombit har inviteret

8 Jon igen: 100 digitale assistenter Ordet digital står 21 gange i økonomiaftalene for kommunerne, så der er ved at komme mere fokus på det. Sammenhængende DK lokal og digital (Sophie Løhde). Lidt tal: Alle kommuner løser i gennemsnit 2600 forskellige typer opgaver (alt fra rottebekæmpelse, til skraldetømning, skoler mm.). Hver opgave har 1-20 arbejdsgange. I Syddjurs er disse 2600 opgaver understøtte af 380 systemer. Der er 3800 ansatte/2800årsværk i Syddjurs kommune. Vi vil arbejde proaktivt med at gøre organisationen kommunen i stand til at anvende ny teknologi. Det er ikke et effektiviseringsprojekt! Det er et kvalitetsløft for at yde bedre service. Vi vil tage ansvar for den digitale udvikling. Syddjurs vil arbejde for 100 digitale assistenter! En hjælper der bistår mennesker med lettere at løse faglige, regelstyrede og gentagne opgaver, så de kan fokusere mere på at yde borgerne en god service. Vi vil bruge de digitale assistenter til at automatisere rutineopgaver. De kan finde data forud for afgørelser, svar, journalisere osv. Og de ligger dem klar til medarbejdere, der skal agere som kontrolintegrator.

9 Eks på opgaver til de digitale assistenter: OS2 indberetning, ydelsesberegner, åben indsigt, software robot (det er lavet i open source værktøj;-)) Fordele for borgerne: bedre sammenhæng i den offentlige service, demokrati, afbureaukratisering, kortere svar/behandlingstid, bedre byudvikling. Vi skal have styr på sikkerheden, vi publicerer kun åbent offentligt stof - det skal kunne tåle transparens, også uden at vi bliver spurgt. I Silkeborg har de fået svartiden ned på 48 timer (mod 10 dage før!)

Fællesskabet der vil noget mere

Fællesskabet der vil noget mere Fællesskabet der vil noget mere OS2 er et Offentligt digitaliseringsfællesskab, der har fokus på åbenhed, samarbejde, deling og digital udvikling. OS2 faciliterer innovation og samarbejder om at udvikle

Læs mere

Generalforsamling 2016 Store sal, DOKK1

Generalforsamling 2016 Store sal, DOKK1 Generalforsamling 2016 Store sal, DOKK1 Dagens program 08:30 09:00 Salen er åben. Der er kaffe, te og brød 09:00 09:10 Ankomst og netværk 09:10 09:20 Velkomst 09:20 11:00 Ordinær generalforsamling 11:00

Læs mere

Hvorfor være medlem af OS2?

Hvorfor være medlem af OS2? Hvorfor være medlem af OS2? OS2 er det offentliges digitaliseringsfællesskab, hvor løsningerne udvikles på initiativ af medlemmerne, ejes af medlemmerne, og deles mellem medlemmerne. OS2 er et fællesskab,

Læs mere

Opsummering af året der er gået. Tilbageblikket skal danne grund for bestyrelsens drøftelser under seminaret.

Opsummering af året der er gået. Tilbageblikket skal danne grund for bestyrelsens drøftelser under seminaret. OS2 bestyrelsesseminar 2019 Tidspunkt: kl. 9 d. 16/1 kl. 16 d. 17/1 Mødested: Mødedeltagere: Referent: Hotel Frederiksminde, Præstø Jens Kjellerup (Ballerup) Michel van der Linden (Kalundborg) Bo Fristed

Læs mere

Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på fremtidens offentlige digitalisering

Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på fremtidens offentlige digitalisering Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på fremtidens offentlige digitalisering Jens Kjellerup jeh2@balk.dk @KjellerupJens Agenda OS2s baggrund, formål OS2s organisering OS2Kitos

Læs mere

Fællesskabet der vil noget mere

Fællesskabet der vil noget mere Fællesskabet der vil noget mere Jens Kjellerup Digitaliseringschef Ballerup Kommmune & Bestyrelsen OS 2 - Offentlig Digitaliseringsfællesskab jeh2@balk.dk Tlf. +45 2477 4242 Agenda Digitaliseringslandskabet

Læs mere

Dagsorden og referat bestyrelsesmøde den 8. april 2019

Dagsorden og referat bestyrelsesmøde den 8. april 2019 Dagsorden og referat bestyrelsesmøde den 8. april 2019 Tidspunkt: 8/4 2018 kl. 9:00-10:30. Mødested: Skype, https://meet.lync.com/aarhuskommune/rafr/i81pwa0b Mødedeltagere: Bo Fristed, Søren Ladefoged,

Læs mere

Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på den offentlige digitalisering

Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på den offentlige digitalisering Kommuner og leverandører, der gerne vil udvikle og have indflydelse på den offentlige digitalisering Formål Billigere løsninger Open Source Ejerskab Digitale løsninger Behovsstyret Open Content Kompetencer

Læs mere

Offentlig Samarbejde Open Source. Det nødvendige supplement

Offentlig Samarbejde Open Source. Det nødvendige supplement Offentlig Samarbejde Open Source Det nødvendige supplement 08/04/2016 OS2 - Offentlig Digitaliseringsfællesskab - Offentlig Samarbejde & Open Source - www.os2web.dk 1 Rasmus Frey Forretningsleder i OS2

Læs mere

OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT

OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT Agenda Hvad indeholder kravmotoren og hvordan er den bygget op? Overvejelser om at udbrede scope til funktionelle krav. Åbner OS2kravmotor muligheder

Læs mere

Rasmus Frey Forretningsleder

Rasmus Frey Forretningsleder Rasmus Frey Forretningsleder Struktur og Governance i OS2 Baggrund og Proces Organisering Spørgsmål Baggrund og Proces Generalforsamling 2015 Forslag til ændret organisering af OS2 fremlagt og vedtaget.

Læs mere

Hvorfor intranet Alfresco?

Hvorfor intranet Alfresco? Hvorfor intranet Alfresco? - en gennemtænkt tilfældighed Dagsorden Baggrund for oplæget Hensigt med oplæg: Dele vores erfaringer vedr. valg af open source og Alfresco Dele vores erfaringer vedr. udbudsproces

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Formål Leverancer Succeskriterier Moving target, men som de langt hen ad vejen er blevet kommunikeret indtil nu! Idé Fælles kommunal digitaliseringsstrategi Indsatsområde

Læs mere

Reducér tiden med Taxon

Reducér tiden med Taxon Vores manuelle processer er minimeret med 75%, og vi er gået fra 4 til 1 medarbejder til åbning, sortering og distribution af ca. 40.000 breve årligt Jon Badstue Pedersen - Afdelingsleder, HR og digitalisering

Læs mere

Fællesskabet der vil noget mere

Fællesskabet der vil noget mere Fællesskabet der vil noget mere Jon Badstue Pedersen Kommunal funktion OS2-funktion Afdelingsleder for Digitalisering Eks-bestyrelsesmedlem Syddjurs Kommune OS2 Offentligt digitaliseringsfællesskab jbp@syddjurs.dk

Læs mere

Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning

Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning 4S Leverandørforum #2 Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning Morten Kyng Koordinator 4S Professor, Institut for Datalogi, Aarhus Univeristet Chef for Health IT på Alexandra Instituttet 24. november

Læs mere

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN HVORFOR EN FÆLLESKOMMUNAL RAMME ARKITEKTUR? Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, fordi Borgerne skal møde en nær og sammenhængende

Læs mere

Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme

Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme og effektiv konkurrence Disruptionrådets sekretariat September 2018 De store globale onlineplatforme er uomgængelige handelspartnere for mange virksomheder verden

Læs mere

Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige

Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige Kompetencedeling Billigere løsninger Løsningsorienteret Resultatskabende Samarbejde Open Source Fællesskab Genbrug Ejerskab Sammenhængskraft Open

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Dagsorden Formål og Status Udbudsproces OS2KITOS version 2 Vision for den enkelte kommune At skabe et grundlag for, at både IT og forretningen kan: Skabe overblik

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk. Medlemmer.

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk. Medlemmer. Referat OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke Eriksen Fraværende Jens Kjellerup Leon K. Johansen Jon Badstue Pedersen

Læs mere

Vedtægter for OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab

Vedtægter for OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab Vedtægter for OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab 1 Fællesskabets navn og organisation 2 Historien 3 Fællesskabets filosofi, fællesskab, licensformer og formål 4 Medlemskab 5 Kontingent for medlemskab

Læs mere

Spørg mindst en gang om året om der er produkter i OS2 porteføljen der giver mening.

Spørg mindst en gang om året om der er produkter i OS2 porteføljen der giver mening. Overvej når I går med udfordringer i organisationen om i sammen med andre via OS2 kan løse jeres udfordring. Spørg mindst en gang om året om der er produkter i OS2 porteføljen der giver mening. E-mail:

Læs mere

Hesselet Manifestet. Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. DANSK IT Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal

Hesselet Manifestet. Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. DANSK IT Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal hesseletmanifestet.dk #hesseletmanifestet 2011 2017 2020 DANSK IT 2020 Hesselet Manifestet Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal Baggrund SEPTEMBER 2011

Læs mere

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog DIGITAL DIALOG Firmaprofil Etableret 2011 OffentligPrivatDialog gik live primo 2012 Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog Vinder af IKA s Dialogpris 2014 nomineret og kåret af

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Onsdag den 26. november 2014 Kl. 09:00 Telefonmøde. Medlemmer.

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Onsdag den 26. november 2014 Kl. 09:00 Telefonmøde. Medlemmer. Referat OS2-bestyrelsemøde Onsdag den 26. november 2014 Kl. 09:00 Telefonmøde Medlemmer Henrik Brix (Favrskov) Jytte Møller Christensen (Ballerup) Lars Sommer (Odense) Fraværende Jens Kjellerup (Lyngby-Taarbæk)

Læs mere

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi Notat Vedrørende: Opfølgning pr. 2016 på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnavn: Opfølgning på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnummer: 85.13.00-G01-1-16 Skrevet af: Bent Højlund E-mail: bh@randers.dk

Læs mere

OS2kravmotor søger en ekstern konsulent til kravredaktionen og organisationsimplementering

OS2kravmotor søger en ekstern konsulent til kravredaktionen og organisationsimplementering OS2 Offentligt digitaliseringsfællesskab c/o Aarhus Kommune DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2 8000 Aarhus C www.os2.eu os2@os2.eu Dato: 26/10 2018 Forfatter: Rasmus Frey, OS2 Opgaveannoncering OS2kravmotor

Læs mere

VELKOMMEN Kommunernes data- og infrastrukturdag 2019

VELKOMMEN Kommunernes data- og infrastrukturdag 2019 VELKOMMEN Kommunernes data- og infrastrukturdag 2019 Vi starter 9.00 Skab netværk og brug hinanden Har du hilst på dem, du sidder ved siden af KOMBIT eftersender link til dagens præsentationer VELKOMMEN

Læs mere

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Kommissorium for Fællesudbud Sjælland 2015 18 Fællesudbud Sjælland (FUS) er et velfungerende udbudssamarbejde mellem 16 af de 17 kommuner

Læs mere

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året.

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året. Møder med eksterne partnere den 11. januar 2017 Tidspunkt: 11/1 2017 kl. 9:30-17:00 Mødested: Hotel Kristine, Næstved SBSYS, kl. 9:30 Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og

Læs mere

VORES SYN PÅ DE IKKE-FUNKTIONELLE KRAV OG OS2KRAVMOTOR

VORES SYN PÅ DE IKKE-FUNKTIONELLE KRAV OG OS2KRAVMOTOR VORES SYN PÅ DE IKKE-FUNKTIONELLE KRAV OG OS2KRAVMOTOR KIT@ & OS2 TEMADAG OM DEN GODE IT-ANSKAFFELSE 27/6 2019 RASMUS KRIGHAAR & MARTIN BAKKEGAARD OLESEN HVEM ER VI Martin Bakkegaard Olesen Business Line

Læs mere

INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION

INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION MADE styrker økosystemet omkring dansk produktion MADE skaber og deler viden baseret på industriel forskning MADE tilbyder et åbent netværk af små

Læs mere

Dagens program. 10:00 10:05 Velkomst ved formand Michel Van der Linden. 10:05 11:00 Ordinær generalforsamling

Dagens program. 10:00 10:05 Velkomst ved formand Michel Van der Linden. 10:05 11:00 Ordinær generalforsamling Dagens program 10:00 10:05 Velkomst ved formand Michel Van der Linden 10:05 11:00 Ordinær generalforsamling 11:00 11:30 Revision og status på OS2's governancemodel 11:30 12:00 Pitch sessions, OS2forms

Læs mere

Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke. Michael Theill

Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke. Michael Theill Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke Michael Theill I industrien: Fra mennesker, der betjener maskiner 2 I industrien: Fra mennesker, der betjener

Læs mere

Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab

Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab 1 Fællesskabets navn og organisation 2 Historien 3 Fællesskabets filosofi, fællesskab, licensformer og formål 4 Medlemskab 4 Kontingent for medlemskab

Læs mere

Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter

Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter NOTAT Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter 1. Indledning Hver gang, en kommune foretager et it-udbud bør man allerede i planlægningen af udbuddet tænke frem

Læs mere

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele LEVERANCE 2.1 Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele Konceptet beskriver, hvordan koden forvaltes, og hvordan

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1 BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING Side 1 Virksomheder mener: At CSR er relevant for forretning og bundlinje. At de gerne vil videre med deres CSR-arbejde. At de kan lære noget af andre virksomheders

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Introduktionsseminar Randers d. 23/ og Rudersdal d. 31/

Introduktionsseminar Randers d. 23/ og Rudersdal d. 31/ Introduktionsseminar Randers d. 23/10-2018 og Rudersdal d. 31/10-2018 Agenda Velkomst Præsentationsrunde Introduktion til løsningen Demonstration af løsningen Anvendelses muligheder Tilslutning Spørgerunde

Læs mere

INGER TÆLL OR TIDSF FREM

INGER TÆLL OR TIDSF FREM FREMTIDSFORTÆLLINGER Når jeg står i en særlig livssituation, får jeg automatisk information, råd og vejledning fra min kommune, så jeg ikke behøver kontakte kommunen unødigt. FREMTIDSFORTÆLLING BORGEREN

Læs mere

Den digitale vej til innovation og værdiskabelse

Den digitale vej til innovation og værdiskabelse Den digitale vej til innovation og værdiskabelse INDHOLD Indledning... 2 Tema 1: Digitaliseringsprojekter der skaber værdi... 3 Tema 2: Den datadrevne kommune... 4 Tema 3: Implementering i bund... 5 Tema

Læs mere

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN GOVERNANCE, MÅL OG INDHOLD BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN Forslag vedtaget af SAGERA styregruppen 31.01.17 Vision Målbillede for den fælleskommunale rammearkitektur Rammearkitekturen

Læs mere

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Godkendt 3. oktober 2011 Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Baggrund En helt ny æra for it-understøttelsen af den kommunale sektor er indledt med salget af KMD og i forbindelse med den netop

Læs mere

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen Indholdsfortegnelse 1. AFTALENS PARTER... 2 2. OM OS2KRAVMOTOR... 2 3. BEFØJELSER... 3 4. FORPLIGTIGELSER... 3 5. ANVENDERENS OPGAVER VED I BRUGTAGNING... 4

Læs mere

PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling

PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling MODEL TIL HÅNDTERING AF FREMTIDENS DIGITALE UDFORDRINGER. UDARBEJDET I ET SAMARBEJDE MELLEM SORØ OG RINGSTED KOMMUNE. EXECUTIVE SUMMARY Et paradigmeskift er et skift

Læs mere

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen. autoproces

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen. autoproces Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen autoproces Indholdsfortegnelse 1. AFTALENS PARTER... 2 2. OM OS2AUTOPROCES... 2 3. BEFØJELSER... 3 4. FORPLIGTIGELSER... 4 5. ANVENDERENS OPGAVER VED I BRUGTAGNING...

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 18. marts 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Liga leverer software til den digitale tidsalder

Liga leverer software til den digitale tidsalder OM Liga»Vi leverer software, som hjælper virk somheder og det offentlige med at flytte sig ind i den digital tidsalder. Vi sælger vores varer i hele Norden og kun via forhandlere. Vi arbejder dagligt med

Læs mere

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense CPR Broker version 2.0 Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense Steen Deth, Chefarkitekt sde@gentofte.dk CPR data hvor svært (og interessant) kan det være? Kommune Borgerservice

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse

Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse Hvad er din titel? Student senior it-konsulent It-udviklings- og digitaliseringskonsulent Projektleder IKT-driftchef Projektleder enterprise architect Systemadministrator

Læs mere

Nu rykker robotterne ind på de offentlige kontorer

Nu rykker robotterne ind på de offentlige kontorer Nu rykker robotterne ind på de offentlige kontorer Statens Administration i tager denne måned tager hul på brugen af softwarerobotter, der kan tage sig af rutinearbejdet og mindske fejl. Forundersøgelser

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Dragør Kommune, november 2015 Digitaliseringsstrategi UDKAST Dragør Kommune 2016 2020 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Fællesoffentligt samarbejde om digitalisering - infrastrukturen...5 3. Borgerbetjening

Læs mere

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne VELKOMMEN til årsdag i DI Videnrådgiverne Program 8.00 Velkomst Søren Holm Johansen, DI Videnrådgiverne Where to play, how to win 8.30 Major themes shaping the Nordic consulting industry in 2014 Director

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering ("rammearkitekturen")

BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering (rammearkitekturen) 1 BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering ("rammearkitekturen") BRUGSVEJLEDNING Budskabspapiret er en hjælp til at sætte ord og sætninger på, når du som kommunal chef

Læs mere

OS2 Leverandørworkshop 7/12 Dokumentation

OS2 Leverandørworkshop 7/12 Dokumentation OS2 Leverandørworkshop 7/12 Dokumentation Samtalemenu 1 Ideer Hvordan bliver jeg som leverandør opmærksom på de løsninger kommunerne mangler? Hvordan sikre vi at leverandører aktivt kan bidrage med egne

Læs mere

OpenTele3 forprojekt

OpenTele3 forprojekt OpenTele3 forprojekt Proof of Concept og konkretisering Michael Christensen Koordinator for Softwaregruppen i 4S Chef Softwarearkitekt ved Health IT, Alexandra Instituttet Forprojekt: Overordnede mål Input

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Fremtidens Danmark. Teknologisk Institut, Center for Arbejdsliv - Projektchef Birgit Lübker

Fremtidens Danmark. Teknologisk Institut, Center for Arbejdsliv - Projektchef Birgit Lübker Fremtidens Danmark Vores arbejde har sigte på at udvikle teknologier og services, der faciliterer en hverdag, hvor mennesker får gode muligheder for at bo, arbejde og leve - at mestre situationen og yde

Læs mere

Hvad sker der i krydsfeltet mellem kommunerne og it-leverandørerne og hvad kan vi lære? Rasmus Frey.!

Hvad sker der i krydsfeltet mellem kommunerne og it-leverandørerne og hvad kan vi lære? Rasmus Frey.! Hvad sker der i krydsfeltet mellem kommunerne og it-leverandørerne og hvad kan vi lære? Rasmus Frey! rafr@aarhus.dk " @OS2offdig Offentligt Samarbejde Open Source Slide 4 af 13 56 af 98 kommuner er med

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2 6. marts 12 KOMBIT Nyt fælleskommunalt bibliotekssystem 1 KOMBIT Baggrund KOMBIT er kommunernes it-fællesskabl KOMBIT dannet maj 2009 i forbindelse med salg af KMD KOMBIT A/S er 100% ejet af KL KOMBIT

Læs mere

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL INDSÆT EMNE INDSÆT TITEL DAGENS PROGRAM INITIATIVER I DEN FÆLLESKOMMUNALE

Læs mere

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING OG DEN FJERDE INDUSTRIELLE REVOLUTION MAJ 2017

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING OG DEN FJERDE INDUSTRIELLE REVOLUTION MAJ 2017 MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER Derfor kombinerer altid faglig indsigt i kundernes verden med skarpe kommunikationskompetencer. Det kalder vi dobbeltkompetencer. EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING

Læs mere

Alexandra Instituttet Digitale muligheder i eget hjem

Alexandra Instituttet Digitale muligheder i eget hjem Alexandra Instituttet Digitale muligheder i eget hjem gunnar.kramp@alexandra.dk Alexandra Instituttet A/S Anvendelsesorienteret forskning Pervasive computing it i alting Viden baseret på den nyeste forskning

Læs mere

Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd

Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd / Stig Lundbech Direktør i Koncern IT og Rådsmedlem 24.08.2017 Hvad laver IT-projektrådet? Københavns Kommunes IT-projektråd blev etableret i 2014. Formålet

Læs mere

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand js@strandconsult.dk www.strandreports.com Danmark vs. Grønland Danmark 5,5 millioner mennesker 55 milliarder 12.500 ansatte Mobil basestation

Læs mere

FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN

FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN GOVERNANCE, MÅL OG INDHOLD FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN Proces for udarbejdelse af vision og målbillede for rammearkitekturen Fase 1 (november): Afklaring af vision Workshop om

Læs mere

ERFARINGER MED FÆLLES MEDICINKORT I DANMARK

ERFARINGER MED FÆLLES MEDICINKORT I DANMARK ERFARINGER MED FÆLLES MEDICINKORT I DANMARK Oplæg på Vitalis 9. april 2014 Chefkonsulent, MD Ivan Lund Pedersen Statens Serum Institut HOVED PUNKTER Lang tradition for at arbejde med e-medication i Danmark.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2019

Bestyrelsens beretning 2019 OS2 Offentligt digitaliseringsfællesskab c/o Aarhus Kommune DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2 8000 Aarhus C www.os2.eu os2@os2.eu Bestyrelsens beretning 2019 En status på årets resultater og kommende fokus

Læs mere

Til gavn for kunderne

Til gavn for kunderne Til gavn for kunderne Forenings- og medlemsstrategi for Forenet Kredit foreningen for kunderne i Nykredit og Totalkredit Indledning Vi skaber værdi for kunderne Vi er foreningen bag Nykredit og Totalkredit

Læs mere

Sagens faktiske omstændigheder Rammeaftale 02.18 er udbudt ved udbudsbekendtgørelse nr. 2008/S 9-010105 af 15. januar 2008.

Sagens faktiske omstændigheder Rammeaftale 02.18 er udbudt ved udbudsbekendtgørelse nr. 2008/S 9-010105 af 15. januar 2008. Region Midtjylland Att. Peter Nielsen Skottenborg 26 8800 Viborg 28. april 2010 Sag 4/0420-0100-0160 / KBN Deres ref. Henvendelse vedrørende SKIs anvendelse af rammeaftale 02.18 i relation til en konkret

Læs mere

ASP/Cloud Rammeaftale 02.19

ASP/Cloud Rammeaftale 02.19 ASP/Cloud Rammeaftale 02.19 12. maj 2010 Agenda Om aftalens indhold Hvad er formålet med 02.19? Hvad vil man kunne købe på 02.19? Hvordan ser det offentlige ASP/Cloud marked ud i dag? Forventede indkøbsformer

Læs mere

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018 Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski 11. november 2018 Info-møde den 8. november om aftaledækning af studieadministrative systemer Tidspunkt Indlæg

Læs mere

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Ledelsesgrundlag KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Udgivet af: Faxe Kommune 2013 Redaktion: Center for Udvikling Layout: Rune Brandt Hermannsson Foto: Colourbox.com, Faxe Kommune Tryk: HellasGrafisk www.faxekommune.dk

Læs mere

sådan kører vi processen

sådan kører vi processen VERTICA sådan kører vi processen Når du som ny kunde skal have udviklet en ny e-handelsløsning eller app til din virksomhed, kan det være svært at overskue den proces, der følger. Hos Vertica har vi været

Læs mere

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 #DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 I løbet af Digitaliseringsmessen 2015 holder Ditmer seks oplæg under navnet #DitmerTalks Du er hermed inviteret :) #DitmerTalks Vi har inviteret en række skarpe

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Indholdsfortegnelse Ekstern Kommunikation... 3 Eksempler på kommunikation med eksterne interessenter... 4 Intern Kommunikation...

Læs mere

Dagsorden. Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1...

Dagsorden. Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1... Dagsorden Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1... Katalog over mips reducerende tiltag Husker du hvad der skete i September 2011 i tidsrummet 10 12 og

Læs mere

45 minutter PERSONALEMØDE 22/6-15

45 minutter PERSONALEMØDE 22/6-15 45 minutter PERSONALEMØDE 22/6-15 Agenda 1. Vores tomgang i de seneste par måneder 2. Consultancy Services 3. Udvikling i kundetilfredshed 4. Præsentation af en mindre revitalisering af vores eget design

Læs mere

Innovative samarbejder

Innovative samarbejder Innovative samarbejder 1 Indledning 2 Afsluttende undersøgelse i Innogate-projektet Denne undersøgelse er lavet som en afslutning på Innogate- rede resultater er produktet af en lille interviewundersøgelse

Læs mere

WHITEPAPER DokumentBroker

WHITEPAPER DokumentBroker WHITEPAPER DokumentBroker Copyright 2013 DokumentBrokeren er en selvstændig arkitekturkomponent, som uafhængigt af forretningsapplikation og kontorpakke, genererer dokumenter af forskellige typer og formater,

Læs mere

...et sagsbehandlingssystem udviklet af sagsbehandlere?

...et sagsbehandlingssystem udviklet af sagsbehandlere? ...et sagsbehandlingssystem udviklet af sagsbehandlere? Brugerne tager magten Sådan bliver it bedre og billigere SBSYS ER ET KOMPLET SAGSSTYRINGS- OG DOKUMENTHÅNDTERINGSSYSTEM (ESDH) TIL EN OFFENTLIG MYNDIGHED

Læs mere

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Dagsorden 1. Velkomst 2. Selve Løsningen 3. Visionen 4. Datamodel 5. Milepæle og prøver 6. Open source 7. Praktisk information Selve

Læs mere

Rammearkitekturer der hænger sammen

Rammearkitekturer der hænger sammen FDA2018 FÆLLESOFFENTLIG DIGITAL ARKITEKTUR Rammearkitekturer der hænger sammen Erfaringer fra udrulning og implementering af rammearkitekturen i kommunerne Henrik Brix Formand for kommunernes it-arkitekturråd

Læs mere

Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT

Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT Agenda DANSK IT Danmark 3.0 IT i Praksis Offentlig digitaliseringsstrategi Hvad arbejder DIT for? Forening for IT professionelle med 7.400 medlemmer

Læs mere

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune Monopolbrudsprogrammet Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune 1 Programleder, MPP Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Direkte Telefon: 7259 6858 Mobilnummer: 7259 6858 E-mail:

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Referat: Generalforsamlingen 2016, 4. Februar 2017

Referat: Generalforsamlingen 2016, 4. Februar 2017 Referat: Generalforsamlingen 2016, 4. Februar 2017 Antal fremmødte: 17 heraf 15 medlemmer som er stemmeberettigede. Dagsorden: 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse og godkendelse af årsregnskab.

Læs mere

Bæredygtigt forbrug: Ny bæredygtig app

Bæredygtigt forbrug: Ny bæredygtig app 22. februar 2012 /cwg Sag Høringssvar: Ideer og input til national handlingsplan for 'Open Government' Erhvervsstyrelsen har ideer til tre initiativer, der kunne indgå i handlingsplanen for Open Government.

Læs mere

- Energy Saving Technology. Veje Til Vækst. 21. november 2013. ZZzero ApS, all rights reserved, Patented technology.

- Energy Saving Technology. Veje Til Vækst. 21. november 2013. ZZzero ApS, all rights reserved, Patented technology. - Energy Saving Technology Veje Til Vækst. 21. november 2013 Lars Malling Cand.merc.jur + HD(O) Praktisk ledererfaring (direktør, bestyrelse, advisory board) DK + Int. MBO + salg ( Exit ) Partner, drifter

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide Bliv leverandør til det offentlige Miniguide INDLEDNING Denne miniguide indeholder vejledning i, hvad du skal huske når du vil byde på opgaver i Gribskov Kommune. Miniguiden indeholder nogle generelle

Læs mere