Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering"

Transkript

1 Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering i KUU-portalen Af Flemming Madsen. 1. udgave, august 2015 Vejledning til kontaktpersoner og administratorer af kombineret ungdomsuddannelse om holdoprettelse, aktivitetsoprettelse, elevens forløbsplan og fraværsregistrering i KUU-portalen Indhold Holdoprettelse... 2 Oprettelse af aktiviteter... 2 Erhvervstræningsaftalen som aktivitet... 3 Undervisningsfri aktivitet... 4 Ny elev... 4 Nyt hold... 5 Tilknytning af aktiviteter og elever til hold... 6 Elevoversigt Stamdata Forløbsplan Aktiviteter Skema Fraværsregistrering under Skema og Fravær Fravær Notater Portfolio Holdoversigt Nyt vindue Hjælp Udskrifter Udtræk elevliste Print erhvervstræningsaftale Dataudveksling med andre systemer... 20

2 Side 2 af 20 Holdoprettelse Når du skal oprette hold i KUU-portalen, bør du først oprette de aktiviteter, der skal ligge på holdene oprette de elever, der skal tilknyttes holdene og holdenes aktiviteter herefter oprette holdene med holdbetegnelse og til sidst knytte aktiviteter og den enkelte elev til et hold. I KUU-portalen kan en elev kun være tilknyttet ét hold, dog med individuelle afvigelser. Et hold er den gruppe af elever, der i høj grad følger samme undervisningsforløb, og har samme starttidspunkt på uddannelsen. Holdet har således start i august eller januar og løber over 4 uddannelsesdele svarende til skoleperioder eller semestre. Når du skal oprette hold i KUU-portalen, bør du først oprette de gruppeaktiviteter (fag), holdet skal have, hvis ikke aktivitetens betegnelse allerede er oprettet tidligere. Du opretter dermed et arkiv af aktivitetsbetegnelser, der senere skemalægges med en periode tilknyttet. En aktivitet kan være godkendte fag, som findes på et VUC eller en erhvervsskole, lokalt forankrede fag eller en aktivitet i form af erhvervstræning. Aktiviteten har alt efter type et navn efter dit eget valg, en UVM-fagkode (ved godkendte fag), en kategori (fagtype eller andet) samt eventuelt et niveau. Oprettelse af aktiviteter Gå først i Administration > Aktivitetsadministration > Ny aktivitet. Her opretter du dine fag og andre aktiviteter, som eleverne skal have. Først angiver du navnet på faget. Dette kan være identisk med betegnelsen i UVMfag eller noget mere specifikt. Navnet kan redigeres, hvis du senere finder en bedre betegnelse.

3 Side 3 af 20 Hvis aktiviteten er et fag, din institution er godkendt til at udbyde, vælger du dette under UVM-fag. Her finder du også de tre særlige KUU-fag; Arbejdspladslære, Samarbejdslære og Erhvervslære. Under Aktivitetstype vælger du enten en fagkategori eller Andet, hvis ingen af de øvrige værdier passer. Om muligt vælger du til sidst et niveau for aktiviteten. Det er også muligt at give hvert fag en farve, der bliver til en baggrundsfarve i elevens skema. Hvis denne funktion benyttes, anbefales det kun at benytte lyse farver af hensyn til læseligheden. Hvid angives som ffffff. Afslut med Gem. Funktionerne Gem, Gem og luk, og Luk findes generelt i nederste højre hjørne af vinduet, mens Slet er nederst til venstre. Det er et ønske at ændre disse placeringer til det modsatte hjørne i en kommende version af portalen for at mindste de mange scroll til siden med scrollbaren i bunden af vinduet. Erhvervstræningsaftalen som aktivitet Et erhvervstræningsforløb kan oprettes med kategorien 'Aktivitetstype: Andet' som eneste udfyldte felt ud over aktivitetsbetegnelsen under Navn. Dog skal du også tage stilling til, om erhvervstræningsaftaler er påkrævet generelt for alle de aftaler, I indgår. I givet fald kan du angive dette. Læs mere om funktionen i afsnittet Aktiviteter.

4 Side 4 af 20 Bemærk at erhvervstræningsforløbet er en individuel aktivitet modsat et fag som fx 'dansk', der gerne er en kollektiv aktivitet, der er skemalagt i en bestemt periode. Hvis ikke holdets elever skal have erhvervstræning i samme periode på samme lokation som anden almindelig undervisning, bør du overveje, om det er hensigtsmæssigt at lægge aktiviteten Erhvervstræning på hele holdets skema. På den enkelte elev under Elevoversigt kan du under elevens Aktiviteter i stedet vælge Opret plan afvigende fra hold dvs. oprette andre og individuelle aktiviteter for eleven afvigende fra alle de øvrige faste og fælles aktiviteter. Læs mere herom under afsnittet Elevoversigt. Undervisningsfri aktivitet Hvis du vil oprette en undervisningsfri aktivitet, kan du sætte flueben i Undervisningsfri. Dette medfører, at der ikke kan registreres fravær på aktiviteten. Imidlertid er tilknytningen af aktiviteter til hold bundet af en fast ugedag, dvs. man kan vælge en periode med en fast tilbagevendende ugedag, men ikke alle dage i perioden. Dette medfører, at en ferieuge skal oprettes som syv enkelte fridage. Ny elev Mulighed for at angive ferieperioder i datointervaller over flere dage eller uger er et ønske i en kommende version af portalen. Hvis du har behov for at oprette elever med grundlæggende oplysninger som navn, adresse og cpr-nummer for at få overblik over jeres optag, eller for i første omgang at kunne knytte eleverne til hold, kan du hente de mest nødvendige stamdata fra CPR-registret. Du går i Ny elev i menulinjen og indtaster CPR-nr. med flueben i CPR-opdatering. Herefter bliver du spurgt, om du vil opdatere eleven. Klik OK og du får indlæst fornavn, efternavn og bopælsadresse.

5 Side 5 af 20 Hvis det er den rigtige person, du har indlæst, afslutter du med Gem. Hvis ikke det er den rigtige, afslutter du med Luk, som lukker vinduet uden at gemme. Når du gemmer en ny elevs cpr-data, dannes fanebladene Stamdata, Forløbsplan, Aktiviteter, Skema, Fravær, Notater og Portfolio på eleven. Eleven findes samtidig under Elevoversigt i menulinjen. Du kan evt. vende tilbage til at udfylde disse fanebladsdata på den enkelte elev senere, når du har knyttet eleven til et hold. Læs mere om de enkelte faneblade på eleven under punktet Elevoversigt. Nyt hold For at oprette et nyt hold går du i Nyt hold på menulinjen eller via Holdoversigt > Nyt hold.

6 Side 6 af 20 Her opretter du dine KUU-hold, dvs. de gruppeforløb eller toårige klasser du har, med en angivelse af holdstart og det formodede antal semestre, der som udgangspunkt er 4. Holdbetegnelserne kan også indeholde angivelse af den afdeling eller skole, hvor holdet hovedsageligt hører til. Holdbetegnelserne kan senere redigeres. Tilknytning af aktiviteter og elever til hold Når du har gemt din holdbetegnelse, dannes der tre faneblade: Hold, Aktiviteter, Elever. Samtidig kan du se, hvilket hold du står på, idet det er angivet med tekst lige under fanebladene. Du kan nu knytte dine i forvejen oprettede aktivitetsbetegnelser og elever til holdet. Hvis du navigerer væk fra siden, kommer du tilbage til den via Holdoversigt i menulinjen, hvorefter du klikker på holdets navn. Under Hold Aktiviteter knytter du den enkelte aktivitet til holdet via dropdownlisten Vælg aktivitet. På listen kan du vælge blandt de aktivitetsbetegnelser, du i forvejen har oprettet under Administration > Aktivitetsadministration > Ny aktivitet.

7 Side 7 af 20 Du kan endnu ikke oprette en aktivitetsperiode (en skoleperiode) og herefter lægge en undtagelse ind i perioden (en ferie), hvor eleven ikke er til stede. Du kan derfor med fordel oprette aktiviteter fra periodestart til første ferie (fx efterårsferien) og igen fra denne ferie til næste ferie (fra efterårsferien til juleferie). Dette er af hensyn til fraværsregistreringen. Mulighed for at lægge en aktivitetsperiode over en skoleperiode med en efterfølgende undtagelse i form af en ferieperiode er et ønske til en kommende version af portalen. Dato og klokkeslæt vælges fra hhv. kalenderfunktionen og time-minut-funktionen for at få angivelsen i rette format i fra-til -felterne. Bemærk, at du kan redigere og præcisere angivelserne eller skrive dem direkte ind, fx kan et klokkeslæt være 07:55 eller 15:28.

8 Side 8 af 20 Du kan kun vælge én ugedag pr. aktivitet. Dvs. hvis aktiviteten finder sted både tirsdag og torsdag, må du oprette den to gange med hver sin ugedag. Mulighed for i én arbejdsgang at vælge, at samme aktivitet ligger på flere ugedage, er et ønske til en kommende version af portalen. Angiv Lokale, hvis du ønsker, det skal fremgå af elevens skema. CØSA formål er 331 Kombineret Ungdomsuddannelse. Lokation er den adresse eller det sted, hvor aktiviteten finder sted, dvs. undervisningsstedet eller erhvervstræningsadressen. Ansvarlig lokation er den institution (skole) eller virksomhed, der er ansvarlig for eleven under aktiviteten. Under Vælg lokation findes en dropdown-liste, hvor du finder tidligere tilføjede lokationer. Tjek først, om du finder din lokation dér. Hvis ikke den findes, kan du klikke på Opret ny lokation, for at føje nye lokationer til listen. Vælg mellem lokationstyperne Virksomhed, Institution eller Uspecificeret. Hvis lokationen er uspecificeret kan du indtaste adresseoplysninger og evt. kommentarer m.v., herefter Gem. Hvis lokationstypen er hhv. en virksomhed eller institution, får du en søgefunktion frem, hhv. Find/vælg institution og Find/vælg virksomhed, afhængig af lokaltionstype. Ved klik på denne Find/vælg får du mulighed for at fremsøge lokationen i hhv. institutionsregistret på fx institutionsnummer (udelad evt. afdelinger), eller i CVR-registret på CVR-numre (kun aktive eller alle).

9 Side 9 af 20 Klik på Søg og vælg blandt de fundne søgninger ved at klikke på den ønskede. Der vises dog maks Hvis der er over 200, bør du præcisere søgningen. Tjek, at dit valg er det ønskede og klik på Kopier oplysninger til lokation. Afslut med Gem og luk. Lokationen findes herefter på dropdown-listen som et muligt valg. Afslut alle datainput vedr. aktiviteten med klik på Tilknyt aktivitet. Herefter finder du aktiviteten på aktivitetslisten midt på oversigten. Nederst på oversigten ser du det aktivitetsskema, du er ved at opbygge. Endelig går du i fanebladet Elever og knytter elever til holdet fra dropdown-listen Tilføj elev til hold og dermed alle holdets aktiviteter. Dine valgmuligheder kommer fra Elevoversigt i menulinjen. En elev kan kun være tilknyttet ét hold.

10 Side 10 af 20 På teksten lige under fanebladene kan du se, hvilket hold du står på. Hvis ikke du kan tilføje holdet den elev, du ønsker, og eleven ikke i forvejen findes på holdets Elevliste, skal du tjekke, om han står under Elevoversigt i menulinjen. Hvis ikke, opretter du ham under Ny elev i menulinjen. Elevoversigt Elevoversigt i menulinjen rummer en liste over de elever, du har oprettet via Ny elev. På elevoversigten kan du bl.a. se, hvilket hold eleven er tilknyttet. En parentes omkring holdets navn betyder, at eleven følger en elevplan afvigende for hold dvs. eleven har fået tilføjet en individuel aktivitet.

11 Side 11 af 20 Hvis du på klikker på en elev på Elevoversigt, får du overblik over elevens stamdata, forløbsplan, aktiviteter, skema og fravær. Desuden findes faneblad til kontaktpersonens notater på eleven samt mulighed for at dokumentere elevens portfolio. Elever har ikke adgang til nuværende version af portalen, dvs. en elev kan ikke se fx sin forløbsplan eller sit skema online. Stamdata Under elevens stamdata kan du opdatere elevens navn og adresse fra CPR-registret via CPR-nummer samt angive øvrige kontaktoplysninger. Hvis du ønsker et profilbillede på eleven, benytter du Vælg fil for at uploade det fra et arkiv på den computer, du arbejder på. Du uploader det valgte billede ved blot at klikke på Gem eller Gem og luk. Dertil kan du angive, om eleven kommer fra 9. eller 10. klasse og evt. elevens seneste beskæftigelse før på begyndelse af KUU. Ved begyndelsen af elevens uddannelsesforløb skal elevens kontaktperson udarbejde en foreløbig forløbsplan for eleven. Dette skal ske på baggrund af den uddannelsesplan som Ungdommens Uddannelsesvejledning har udarbejdet for eleven og på baggrund af en kompetencevurdering af eleven. Kompetencevurderingen skal i almindelighed gennemføres inden to uger fra uddannelsens påbegyndelse. Vurderingen skal foretages på grundlag af elevens forudgående skoleundervisning, uddannelse og beskæftigelse. Vurderingen skal omfatte en konkret beskrivelse af elevens forudsætninger i forhold til det valgte erhvervstema. Denne kompetencevurdering kan du angive I skrivefeltet Kompetencevurdering inkl. forudsætninger ift. valgte erhvervstema.

12 Side 12 af 20 Bemærk, at feltet med elevens Status skal have en værdi for at eleven kan fremgå af udtrækket Udtræk elevliste under menulinjens Udskrifter. Nederst i billedet kan du angive oplysninger om afbrudt uddannelse, orlov samt frafaldskode til Ungedatabasen. Du kan også angive at frafaldet er positivt, hvis eleven fx påbegynder en EUD eller får arbejde. Forløbsplan I elevens forløbsplan angiver du som kontaktperson målet med elevens uddannelsesforløb, hvordan målet realiseres og den forventede varighed. Elevens forløbsplan skal som minimum indeholde oplysninger om følgende jf. bekendtgørelsen om Kombineret Ungdomsuddannelse: 1) Navn, bopæl og personnummer. 2) Valg af erhvervstema. 3) Mål for de faglige, personlige og sociale kompetencer, eleven skal søge at opnå under uddannelsen. 4) Uddannelsens starttidspunkt. 5) Hvorvidt uddannelsen forventes afsluttet efter 3. eller 4. del. 6) Hvordan uddannelsens enkelte dele forventes at bidrage til opfyldelse af elevens mål med uddannelsen. 7) Hvordan eleven skal arbejde med arbejdsportfolio og præsentationsportfolio. 8) Hvilke fag på minimum D-niveau, som eleven forventer at afslutte med en prøve. 9) Hvor undervisningen skal foregå. 10) Hvordan transport mellem bopæl og uddannelsessted skal foregå. 11) Hvordan eventuel transport mellem skiftende uddannelsessteder skal foregå. 12) Deltagelse i erhvervstræning. 13) Eventuel deltagelse i specialundervisning eller modtagelse af anden specialpædagogisk bistand. 14) Tidspunkt for næste samtale med kontaktpersonen.

13 Side 13 af 20 Du kan i øvrigt angive, hvilket hold eleven er tilknyttet og om eleven har fået udstedt uddannelsesbevis eller kompetencebevis. For øjeblikket er der 11 erhvervstemaer at vælge imellem samt mulighed for at angive erhvervstemaets variant under Fagområde. Sammenhængen mellem variant og erhvervstema fremgår af Instruks for tilskud til kombineret ungdomsuddannelse. Det vil blive muligt at vælge mellem alle godkendte erhvervstemaer fra en dropdown-liste og få betegnelsen på elevens eksamensbevis i en kommende version af portalen. Aktiviteter Under elevens faneblad 'Aktiviteter' kan du se, om eleven er knyttet til alle de hold, han skal have. Hvis han skal have et særligt fag eller planen skal individualiseres med en erhvervstræningsaftale, skal du klikke på 'Opret plan afvigende fra hold (som herefter skifter navn til Tilføj aktivitet til brug ved efterfølgende tilføjelser). Her kan du tilføre det ekstra fag eller anden aktivitet og redigere.

14 Side 14 af 20 Du fortryder afvigelserne igen ved klik på 'Vend tilbage til holdplan', men hermed slettes alle afvigelser fra planen (og ikke blot det senest tilføjede) uden mulighed for at fortryde valget, så dette skal ske med varsomhed. Hvis du blot ønsker at slette en enkelt afvigende aktivitet, skal du benytte funktionen Fjern ud for aktiviteten på elevens på elevens aktivitetsoversigt. Hvis du ønsker at angive, om en erhvervstræningsaftale er indgået, så det fremgår af elevens aktivitetsoversigt, skal du 1) have sat flueben ud for Erhvervstræningsaftale påkrævet i betegnelsen for erhvervstræningsaftalen under Administration > Aktivitetsadministration. 2) have sat flueben i Erhvervstræningsaftale indgået i det vindue, du skal udfylde under Opret plan afvigende for hold eller Tilføj aktivitet inde på eleven under elevens faneblad Aktiviteter. Ad 2) Hvis aktiviteten allerede er planlagt og fremgår af elevens aktivitetsliste, kan du åbne og redigere i den ved at klikke på dens betegnelse, når du senere ønsker at tilføje fluebenet i Erhvervstræningsaftale indgået. På den måde sørger du for, at portalen hjælper dig med at tjekke, om erhvervsaftalerne er indgået og underskrevet. Skema Under faneblad 'Skema' på eleven kan du se elevens skema. Skema kan printes under Udskrifter > Print elevskema. Udskriften er dynamisk, idet du kan vælge, hvor mange uger, der skal fremgå af den oversigt, du vil udskrive.

15 Side 15 af 20 Det er et ønske, at den enkelte elev skal kunne få læseadgang til sit skema via computer eller tablet i en kommende version af portalen. Fraværsregistrering under Skema og Fravær Under Skema føres desuden fravær ved klik på aktiviteten. Denne vises på fanebladet Fravær. Under Skema på den enkelte elev kan du føre fravær ved klik på aktiviteten i elevens skema. Du kan se, om du er ved at føre fravær på den rette aktivitet, da navnet på aktiviteten fremgår af det vindue, du fører fravær i. Skemaet og mulighed for fraværsregistrering svarer til dét, du med rollen som underviser kan se og redigere i portalen.

16 Side 16 af 20 Fravær Mulighed for fraværsregistrering for flere på et hold eller hele holdet i én arbejdsgang er ønsket til en kommende version af portalen. Fanebladet Fravær hænger sammen med Skema. Under fanebladet Fravær kan du se, hvor meget fravær eleven har på et fag på en dag, dels i timer, dels i procent. Du kan fjerne fraværsregistreringen hér via Fjern, hvis du har registreret forkert. Herefter kan du gå tilbage på dagen og aktiviteten under fanebladet Skema på eleven og registrere korrekt. Notater Notater giver dig som kontaktperson mulighed for at skrive notater på eleven, der angår elevens forløbsplan, aftaler med eleven eller på anden måde er relevant for, at du som kontaktperson kan planlægge, forstå og vejlede eleven bedst muligt igennem KUU-forløbet. Når du har valgt en fil, du ønsker at gemme via Vælg fil, uploader du den ved blot at klikke på Gem eller Gem og luk. Hvis du klikker på et notats titel, får du lov at redigere i det. Portfolio Som kontaktperson skal du drage omsorg for, at eleven udarbejder en arbejdsportfolio og en præsentationsportfolio.

17 Side 17 af 20 I 3. og 4. del af uddannelsen skal eleven udarbejde en præsentationsportfolio, der består af udvalgte elementer fra elevens arbejdsportfolio i form af gennemførte arbejder og opnåede resultater og eventuelt opnåede beviser eller certifikater for gennemførte uddannelseselementer. Præsentationsportfolioen dokumenterer den samlede opnåede kompetence og bedømmes ved en afsluttende prøve med bestået eller ikke bestået. Under fanebladet Portfolio kan du i samråd med eleven gemme de uddannelseselementer, der er relevante for elevens portfolio. Bemærk dog, at store filer fra fx grafiske billedprogrammer tager uforholdsmæssigt meget plads og ikke umiddelbart bør uploades hér. Når du har valgt en fil, du ønsker at gemme via Vælg fil, uploader du den ved blot at klikke på Gem eller Gem og luk. Hvis du klikker på en kommentars titel, får du lov at redigere i den. Mulighed for at kunne angive eksamensoplysninger er et ønske til en kommende version af portalen. Holdoversigt Under Holdoversigt i menulinjen ser du dine oprettede hold. Herfra kan du oprette Nyt hold eller gå ind i eksisterende hold, hvis du klikker på holdets navn. Nyt vindue Menulinjens Nyt vindue åbner et nyt vindue med Elevoversigt som ved login. Dette kan du bruge, hvis du skal sammenligne to elever eller fx kopiere data fra den elev til den anden.

18 Side 18 af 20 Hjælp Under menulinjens Hjælp finder du denne vejledning. Du kan finde flere vejledninger på KUU s nyheds- og informationsside på AdmSys under Udskrifter De udskriftmuligheder, du får under menulinjens Udskrifter, afhænger gerne af, på hvilken side du står i KUU-portalen. Fx udskriver du et holdskema fra Holdoversigt > Hold. Udskrifter der kun angår en den enkelte elev, finder du på eleven under Elevoversigt. En elevliste kan imidlertid genereres fra alle sider. Flest muligheder for udskrifter inkl. beviser finder du på den enkelte elev under Udskrifter. Herfra kan du udskrive fx en elevliste, elevens forløbsplan, en erhvervstræningsaftale, et uddannelsesbevis, kompetencebevis, stamdata, notater og elevskema. Udtræk elevliste Du har mulighed for at generere Udtræk elevliste under Udskrifter i menulinjen. Ved valg af Udtræk elevliste åbnes et vindue på skærmen med alle elever, der har en udfyldt Status på deres stamdata. Heri har du mulighed for at angive en periode og bestemte søgekriterier for at præcisere din søgning.

19 Side 19 af 20 Du kan desuden eksportere din søgning ud i et regneark, når du klikker på knappen Hent elevliste som CSV. Print erhvervstræningsaftale Du har mulighed for at udskrive en formular til en erhvervstræningsaftale fra Elevoversigt > Elev > Udskrifter, når du står inde på en elevs stamdata, forløbsplan m.v. Denne aftaleformular kan evt. scannes og uploades på eleven, når aftalen er underskrevet. Bemærk, at udformningen af portalens formular til erhvervstræningsaftale ikke er fastsat i bekendtgørelsen om kombineret ungdomsuddannelse som uddannelsesbeviset og kompetencebeviset er.

20 Side 20 af 20 Dataudveksling med andre systemer KUU-portalen kan indlæse data fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings institutionsregister (Institutionsregisteret), fra CPR-registeret (Det Centrale Personregistrer), fra CVR-registeret (Det Centrale Virksomhedsregister) og fag udmeldt som en uddannelsesmodel. Desuden sender KUU-portalen data til Ungedatabasen (Tilbagemelding.dk). KUU-portalen har ingen integration til SU (US2000), andre studieadministrative systemer eller et indberetningssystem i forbindelse med beregning af tilskud. Indberetning ifm. beregning af taxametertilskud m.v. skal ske via et af ministeriet godkendt system som fx EASY-A eller ministeriets Indberetnings- og brevportal.

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Hvordan administrerer jeg KUU-elever pr. 1. august 2015? Konferencen Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, 2. marts 2015 Side 1 Agenda Lovmæssig baggrund, målgruppe

Læs mere

Vejledning til KUU-portalen. Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade

Vejledning til KUU-portalen. Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade Vejledning til KUU-portalen Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade Vejledning til KUU-portalen Forfatter: Flemming Madsen Styrelsen for It og Læring ISBN Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

Vejledning til KUU-portalen. Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade

Vejledning til KUU-portalen. Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade Vejledning til KUU-portalen Brugerrettet vejledning til KUU-portalens brugergrænseflade Vejledning til KUU-portalen Forfatter: Flemming Madsen Styrelsen for It og Læring ISBN Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 27.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2 Bemærkningsfelt...

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter

Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter 1 Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter Praktikaktiviteter er en måde at få et overblik over, hvor eleverne er og hvad de skal arbejde med. Herunder hvilke praktikmål, de skal opnå i de enkelte

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Søren Christian Nissen

Søren Christian Nissen Fraværsprotokol Søren Christian Nissen www.sc-nissen.dk e-mail: sc.nissen@sc-nissen.dk Fraværsprotokol version 5.5-22-08-2010 Adobe InDesign CS4 2 Indholdsfortegnelse Makroer...3 Ændre makrosikkerhed...3

Læs mere

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet:

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet: Lectio EASY-Synkronisering Egym 1992-2017 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Denne vejledning

Læs mere

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Indledning Denne vejledning beskriver hvordan man som forening har mulighed for at indsætte arrangementer og nyheder på portalen

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning

Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning Maj 2013. Indholdsfortegnelse: 1: Baggrund for egu-portalen... 5 2: Adgang til portalen og førstegangs login... 5 2.1: Login...6 2.2: Mine oplysninger...6

Læs mere

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 28.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2

Læs mere

UA.DK - BRUGERVEJLEDNING AMU KOMPETENCEBEVISER

UA.DK - BRUGERVEJLEDNING AMU KOMPETENCEBEVISER Til UVM Dokumenttype Brugervejledning Dato 2009-07-02 UA.DK - BRUGERVEJLEDNING AMU KOMPETENCEBEVISER UA.DK - BRUGERVEJLEDNING AMU KOMPETENCEBEVISER Revision 1 Dato 2009-07-02 Udarbejdet af Henrik Dall

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login Import-vejledning Fra regneark til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 4. udgave, januar 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Oprettelse af regneark med persondata...

Læs mere

Import-vejledning. Fra NP Privatskole til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009

Import-vejledning. Fra NP Privatskole til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009 Import-vejledning Fra NP Privatskole til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 1. udgave, januar 2009 UNI C 2009 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Eksporter fra NP Privatskole...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til National sprogscreening af EUD-elever ved anvendelse af skolens egne logins Sprogscreeningen tilgås via et link Indhold

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 6 Udskriv PDF og Excel... 12 Min side Foreningsopgaver... 16 Håndbold app.... 18 Side 2 af 20 Foreningsopgaver Oprettelse af aktiviteter

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning

Brugervejledning Optagelse.dk. Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Brugervejledning Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Brugervejledning Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedersmedarbejdere har. Anden del indeholder

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Vejledning i UDDATA+ Kom godt i gang med en rund tur i UDDATA+

Vejledning i UDDATA+ Kom godt i gang med en rund tur i UDDATA+ Vejledning i UDDATA+ Kom godt i gang med en rund tur i UDDATA+ Indhold Skemavisning (Uge)... 2 Noter... 4 Fraværsregistrering... 5 Statistikker... 9 Aktivitetskalender... 10 Hvordan oprettes en kalender?...

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige Netprøver.dk Brugervejledning til Eksamensansvarlige 11. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Forberedelser før prøvedagen... 4 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk... 4 2.2 Sådan godkender du indlæsninger

Læs mere

Fordeling af elever på undervisningsforløb

Fordeling af elever på undervisningsforløb Fordeling af elever på undervisningsforløb Senest opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Sådan får du adgang til fordelingssiden Søg undervisningsforløb frem Søg elever frem

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Kurt Nikolajsen

Læs mere

Lectio. EASY-A Integration vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. EASY-A Integration vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio EASY-A Integration vejledning 1992-2009 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Dette

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 20.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2

Læs mere

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG OPRET ANSØGNING For at starte din ansøgning skal du vælge fanebladet Opret ansøgning. Udfyld nu felterne [Institutionsnavn] og [Uddannelsestype]

Læs mere

Tilknyt/agé r som tjénéstéydér

Tilknyt/agé r som tjénéstéydér Tilknyt/agé r som tjénéstéydér En virksomhed/klient kan vælge at tilknytte en tjenesteyder til at varetage opgaverne i LER. Tjenesteyderen kan indberette forsyningsområder og svare på graveanmodninger

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser April 2015 Version 2.0 Log ind i systemet Login i systemet 3pkontrol.sik.dk Undlad www i adressen! Log ind med din mailadresse og det password

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 08.12.2015 Indhold

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Aktivering af Avanceret Outlook integration... 2 Brugerindstillinger... 2 Brugerindstillinger; journaliseringsdialog... 3 Brugerindstillinger; filtyper der kan journaliseres... 3 Brugerindstillinger;

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle vigtige overvejelser

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Import-vejledning. Fra Edb-brugsen til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009

Import-vejledning. Fra Edb-brugsen til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009 Import-vejledning Fra Edb-brugsen til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 1. udgave, januar 2009 UNI C 2009 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Eksporter fra Edb-brugsen... 2

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk Elev vejledning Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne i din uddannelsesplan på Optagelse.dk. Vigtigt! Der er

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

1. Huskeseddel Sagsoprettelse

1. Huskeseddel Sagsoprettelse 1. Huskeseddel Sagsoprettelse Oprette en sag Vælg: Opret Sag i menuen Filer, eller brug genvejen Ctrl + N Når du opretter en sag, danner du som det første et sagsnummer. Der skal vælges en kategori, et

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser September 2016 Indholdsfortegnelse Log ind 3 Auditorer 6 Tilknyt og frigiv virksomhed 9 Søgefunktion 16 Opret rapport 19 Hent data som csv-fil

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Vejledning til Aktivfuresoe.dk

Vejledning til Aktivfuresoe.dk Vejledning til Aktivfuresoe.dk Aktivfuresoe.dk er Furesøs nye portal, som er borgernes vindue ind til Furesøs aktive foreningsliv. Portalen er målrettet borgerne, mens det er foreningerne, som skal levere

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET

UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET 1) Indholdsfortegnelse 1) Indholdsfortegnelse... 1 2) Indledning... 1 3) Hvordan kommer jeg igang?... 1 4) Eksport af elev-data til LUDUS eller EASY-A... 4 5) Hvad betyder

Læs mere

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal Brugermanual for Bygningsstyrelsens serviceportal Hvordan får jeg tilsendt login-oplysninger? Du skal bede din kollega, som allerede har login, om at oprette en anmodning på Serviceportalen om, at du skal

Læs mere

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland Tabulex Trio Grunddata Grønland Trio Grunddata Grønland Side 2 Indholdsfortegnelse Velkommen til Trio!... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Backup... 4 Dan backup... 4 Indlæs backup... 4 Send backup til

Læs mere

Frivillignet Intra kom godt i gang. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra.

Frivillignet Intra kom godt i gang. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra. Få et kodeord og log ind Adgang til Intra kræver et kodeord. For at få det, skal du være oprettet i Intra, og have oplyst

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Vejledning - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Indhold 1.0 Foreningens visitkort... 2 1.1 Rediger oplysninger... 3 1.2 Kontaktpersoner... 9 1.2.1 Opret ny eller flere

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i NP Privatskole... 3 2 Importer brugerdata... 5 3 Når du har importeret, sker

Læs mere

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Produktionsskolernes muligheder i Elevplan

Produktionsskolernes muligheder i Elevplan 1 Produktionsskolernes muligheder i Elevplan Velkomstbillede Her ses velkomstbillede for den bruger der logger ind med skolens nummer som brugernavn og med den udsendte adgangskode. Denne særlige bruger

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse 27. marts 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.2.1 Ansøgningsfrister...

Læs mere

Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY.

Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY. Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY. Dette er en køreplan brugt af SosuFyn ved oprettelse af valgfrie

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister Patientlister Tilføj / rediger eksisterende lister Patientlister benyttes til at holde styr på, hvilke patienter der f.eks. har fået lavet et implantat, skal have narkose eller på anden vis, skal figurere

Læs mere

Absalon - guide. Login. Opbygning

Absalon - guide. Login. Opbygning Absalon - guide Login Alle ansatte og studerende på Københavns Universitetet har adgang til Absalon. For at komme ind i Absalon skal du logge dig på www.kunet.dk med dit CPR nr. og din PIN-kode. Når du

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Tips & Tricks nr. 68 Prøvebeviser for gymnasiale fag V02

Tips & Tricks nr. 68 Prøvebeviser for gymnasiale fag V02 LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 68 Prøvebeviser for gymnasiale fag V02

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til administratorer 12. Marts 2018 1 Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 1. Brugere... 5 Opret brugere...

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Elevadministration i UDDATA+ august Vejledninger til administration for FGU

Elevadministration i UDDATA+ august Vejledninger til administration for FGU Elevadministration i UDDATA+ august 2019 Vejledninger til administration for FGU 1. Oprettelse af Lokationer 2. Bygninger 3. Lokaler 4. Afdelinger 5. Ringetidssystem 6. Skoledagskalender 7. Skolefag 8.

Læs mere

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Indhold Hvordan finder man en kandidat?... 2 Søg efter navn: under menuen i venstre side... 2 Find kandidaten via Kandidater-menuen... 3 Find kandidaten

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på en eller

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til dagplejere 13. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Oversigt over børnene... 4 Børn... 4 Kolonnen

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 2. Opret kompetencer, der passer til din arbejdsplads Side 3 3. Opret

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 05.01.2015 Indhold

Læs mere