Dagsorden til Generalforsamling 28/ i USG. Afviklet 17:30-21:00 i August Krogh-bygningen, Universitetsparken 13. Auditorium 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden til Generalforsamling 28/ i USG. Afviklet 17:30-21:00 i August Krogh-bygningen, Universitetsparken 13. Auditorium 1."

Transkript

1 Dagsorden til Generalforsamling 28/ i USG Afviklet 17:30-21:00 i August Krogh-bygningen, Universitetsparken 13. Auditorium Valg af mødeleder og referent 2. Godkendelse af beretninger 3. Godkendelse af regnskab 4. Godkendelse af programudkast og budget, herunder fastsættelse af kontingent 5. Behandling af indkomne forslag Præsentation af opstillede hovedbestyrelseskandidater 6. Valg af motionsidrættens HB- kandidater samt valg af suppleanter 7. Vag af afdelingernes HB-kandidater samt valg af suppleanter 8. Valg af klubbernes kandidater samt valg af suppleanter 9. Valg af formand 10. Valg af registreret revisor (ekstern) 11. Eventuelt 1. Valg af mødeleder og referent ved Arne Astrup. Ulf Madsen blev foreslået og valgt som mødeleder. Marianne Johansen og Anders Boye blev foreslået og valgt som referenter. Præsentation af Hovedbestyrelsen. Alle nuværende Hovedbestyrelsesmedlemmer præsenterede kort sig selv. USGs MotionsIdrætsafdeling (UMI) Søren Hasselman (Styrketræning), Kirsten Hansen (Dans) og Jesper Tved Mortensen (Svømning)

2 Afdelinger (basket, floorball, futsal, kajak, klatring, ski, volleyball) Tayo Adetunji (Basket-afdelingen) og Tinna K. Thorgilsdottir (Futsal-afdelingen). Klubber (badminton, håndbold, svømning & vandpolo) Rasmus Rask Søndergaard (Klub-håndbold), Martin Pock (Klub-svømning), Suppleant: Daniel Holm- Petersen (Klub-badminton) Udpeget fra Københavns Universitet: Ulf Madsen, School Director, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi og Arne Astrup, Institutleder Institut for Idræt og Ernæring, og Formand for USG Studenteridræt. 2. Godkendelse af beretninger Arne Astrup (herefter AA): Der har i perioden siden sidste generalforsamling været behov for en afklaring af hvilken konstruktion, der er realistisk i forhold til at føre et USG videre i KU-regi. Sådan som der var opbakning til fra sidste års generalforsamling. Der forelægger nu et vedtægtsforslag fra Hovedbestyrelsen, som har været omkring Københavns Universitet for at sikre, at juraen i konstruktionen ikke vil skabe problemer i det kommende forløb. Hovedbestyrelsen arbejder lige nu med en model hvor foreningen i den kommende konstruktion vil fungere som en selvstændig forening, der kan godkendes af Folkeoplysnings-udvalget i Københavns Kommune (FOS). Den dialog kører lige nu og derfor er forløbet som vi kan se det lige nu, at NEXS indsender forslag til vedtægter til Københavns Kommune og viderefører dialogen med dem. Da dialogen om vedtægterne ikke er slut og da Københavns Universitet er fremkommet med nogle ændringsforslag, kan vi ikke vedtage dem i deres nuværende form i aften. Derfor står vi overfor 2 ekstraordinære generalforsamlinger, for at kunne stemme de nye vedtægter igennem. Diskussion: Steen, Svømning: Hvad er egentlig Københavns Kommunes (herefter KK) indflydelse her? AA: Det handler om den status vi har som FOS-godkendt forening.

3 Ebbe Rasmussen (herefter ER): Det har betydning for dels deltagergodtgørelsen for medlemmer under 25 og dels adgangen til de mange faciliteter, som vi får tildelt gennem kommunen. Steen, svømning: Så det går altid gennem Kommunen? ER: Ja, og foreningen skal være godkendt. AA: Dermed er der en forklaring i forhold til kommunens plads i det her forløb. Administrationens beretning ved Ebbe Rasmussen Se Administrationens beretning her: Ulf Madsen (Herefter UM): Kan beretningerne godkendes? Beretningerne blev godkendt. 3. Godkendelse af regnskab ER gennemgik regnskabet for 2015 med henvisning til at regnskabet er godkendt af den siddende hovedbestyrelse og omhandler aktiviteter afviklet i kalenderåret 2015 og altså dele af sæsonerne 14/15 og 15/16. Den følgende diskussion havde sit udgangspunkt i, at der i beretningen blev påpeget at årets budget [til behandling under pkt. 4. red] fremstilles uden kendskab til en hel del af de større poster. Derfor er der i det fremlagte budget for året et forventet underskud på kroner. Et centralt element er en forventet forhøjelse af de årlige lejeudgifter på ca kroner. Det er baggrunden for følgende diskussion: ER: Det er altså en orientering om det gamle regnskab vi er i gang med fordi vores regnskab kører på tværs af aktivitetskalenderen i USG. Diskussion: Rasmus, Formand USG Badminton Klub: Hvor passer den manglende million ind [i det fremlagte regnskab red.]?

4 Connie Hansen-Hansen, Regnskabsansvarlig USG: Som en forøgelse af Lejeudgifter og vedligeholdelse af lokaler. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Den million som NEXS forventer at det koster. Maja Puk Nielsen (herefter MPN), administrationschef, NEXS: Det er en beregning af hvad det koster at holde åbent efter kl 16:00. Og den beregning er lavet for at se på hvad det koster at kører lokalerne for. 75% af udgifterne går til KK og 25% til USG. Så det er baggrunden for beregningen. AA: Omvendt kan man sige, at KU så også betaler 2,5 af stillingerne på USG. Steen, Svømning: Hvordan er USG godkendt til FOS også i den nye konstruktion? ER: Det er forventningen at der ikke er problemer med KK. På mødet i dag [med Københavns Kommune 28/11. red] var oplevelsen af der skulle tjekkes formalia. Men at det kunne lade sig gøre. Rasmus, Formand USG Badminton Klub: Som det foregår nu; Det er her er rent USG, der ligger her? Betaler vi til KK eller hvordan fungere det? ER: Vi lejer i Remisen og Metropol, og derudover er vores lokaler hovedsageligt anvist gennem Københavns Kommune. Rasmus, Formand USG Badminton Klub: For at leje på det nuværende aktivitetsniveau skal vi så leje for ca. 1,3 millioner kroner? MPN: Ja, med mindre at OM-hallen også kan tildeles via KK. ER: Det taler direkte ind i den usikkerhed som er omkring faciliteterne. AA: Det er kompliceret NEXS er jo en del af KU. Centraladministration for KU i Nørregade har fået afklaret at den konstruktion som hidtidigt har været omkring støtten til USG har været på kant med forvaltningsloven, da KU ikke må give støtte til private foreninger, som tilgodeser andet end KU-relevante aktiviteter (i dette tilfælde studerende ved andre læreanstalter samt andre). Tilskud

5 til private foreningen kan også ses som konkurrenceforvridende. Så Nørregade har tydeliggjort, at der skal være almindelige økonomiske forhold mellem NEXS og USG. Vi er afhængige af samarbejde med KK. Og så skal vi finde en dialog med KK i forhold til alle deres andre interessenter. KK skal være tilfredse og vi skal jo også være godkendte hele vejen rundt. UM: Kan vi lukke diskussionen her, da spørgsmålene handler om mere og andet end regnskabet. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Hvordan kan vi være konkurrenceforvridende som forening? AA: Fordi kronerne kommer fra KU-midler, som ikke må bruges til selvstændige uafhængige foreninger som understøtter aktiviteter irrelevante for KU. Dermed sænkes prisen for medlemmerne og kan skabe en unfair konkurrence f.eks. over for private udbydere. Steen, Svømning: Men skal faciliteterne så stå tomme? Faciliteterne står jo ellers ubrugte. MPN: Bemandingen alle eftermiddage, aftener og weekender er en kæmpe udgift. Vand er en kæmpeudgift svømmehallen alene er en kæmpeudgift og udfordring. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Der ville ikke være lukket alligevel. MPN: Det er et realistisk alternativ at lukke ned for aktiviteter eftermiddage og aftener. AA: Vi forsøger bare at sikre den bedst mulige løsning. Vi har sandsynligvis den største vandregning i byen. Rasmus, Formand USG Badminton Klub: Hvad er balancen må vi ikke se regnskabet? ER: Processen er afviklet, så det er en kendt problematik, at vi her på generalforsamlingen må gennemgå regnskabet som et orienteringspunkt. AA: Det kunne være en mulighed i forbindelse de mange nye generalforsamlinger vi skal i gang med, at rykke generalforsamlingen, så det var muligt for generalforsamlingen at godkende årsregnskabet.

6 Red.: Det ledelses- og revisorpåtegnede regnskab blev uddelt til gennemsyn. Det blev herefter problematiseret, at regnskabet de facto ikke kan godkendes af generalforsamlingen, men skal godkendes af den af generalforsamlingen valgte hovedbestyrelse på grund af de forskellige terminer for henholdsvis USGs sæsoner og regnskabets aflæggelse i forhold til kalenderåret. Regnskabet blev godkendt. 4. Godkendelse af programudkast og budget, herunder fastsættelse af kontingent v. Ebbe Rasmussen. ER: Her kommer vi ud på usikker grund, fordi der er en hel del af budgettet, som er ubekendte i den nuværende situation. Vi er blevet enige om i HB, at vi har projekteret en almindelig sæson. Vi har forhøjet ej-stud-afgiften, så vi kan forvente en samlet deltager-betaling som den viste. Jeg nævnte en nuværende ej-stud betaling på kroner - og i dette års budget altså en forøgelse, så den matcher den million vi formentlig skal betale i husleje. Steen, Svømning: Ville man kunne trække sig ud af aftalen med KK og så kompensere de manglende FOS-midler med forøget deltagerbetaling? ER: Det ville være en stigning på ca. 150 kroner per næse med det nuværende antal medlemmer. MPN: Men det ville også koste lokaler. AA: Det er kun den ene del af forudsætningerne det er muligvis ikke en håbløs situation. Men det kræver nogle afklaringer vi desværre ikke har i dag. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Hvad er netto-tilgangen per år? ER: 50% fra sæson til sæson. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Hvor meget fylder KU-ere? ER: Der er et stigende antal fra KU.

7 Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Min tanke går så på, at der er flere ej-stud-deltagere, der så ikke kommer ind, og dermed undermineres forudsætningen for forøgelsen af indtægten. ER: Dette udkast vi skal stemme om er altså med den forudsætning at de omstændigheder som vi kender i dag, fortsættes. Herudover er der de ukendte faktorer, som jeg har refereret til. Steen, svømning: Hvilke lokaler i det nuværende set-up administreres af KK? ER: Det er lettere at tale om hvad vi ikke har gennem KK nemlig vores udendørsaktiviteter, Metropol, Kanonbådeskurene og Remisen. AA: Det er en del af det, der er tricky i det her for at få FOS-støtten, så skal vi overdrage en del af allokeringsretten. Men det er da en mulighed ikke at søge FOS-godkendelsen. Steen, Svømning: Det er da klart en god mulighed. AA: Det er de perspektiver vi pt. arbejder med vi sender vedtægtsændringerne ind og så håber på at finde den bedste løsning. Vi vil have en god aftale, hvor USG får en forrang her på faciliteterne. Budgetgennemgang, Link til fremsat budget for 2017: / ER: Så er vi nået til gennemgangen af budgettet. Martin, Håndbold: Hvad dækker den store nedgang (fra kr. til kr.) i trænerløn over [under punktet Trænerløn/klub. red]? Connie Hansen-Hansen, regnskabsansvarlig USG: At mange af udgifterne er sikrede gennem trænerløn og transport.

8 ER: Tallene er forbundne med en masse usikkerheder, men det er de præmisser som vi kan præsentere et budget under. Og det kan være at HB her må træde ind og acceptere nogle forhøjelser af priser i løbet af sæsonen. Kristine, Ballet: Hvordan fungerer det med nyindkøb i forbindelse med Balletsalen? ER: Det er specielt med Balletsalen, hvor vi måske kan risikere at den inddrages til andre formål. AA: Vi har aftalt et møde med lokaleadministrationen på KUA, så vi håber at kunne finde en god løsning. ER: Det er jo almindeligt, at der er frie timer i løbet af dagen, så balletsalen kan være udgangspunkt for dagsaktiviteter. Özlem, Ballet: Der er da mange, der gerne vil ind og danse ballet kan vi ikke åbne for flere hold? Vibeke Hesselbjerg, USG administration: Vi råder over Balletsalen fra og den er helt fyldt op. Özlem, Ballet: Priserne har et godt leje. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Hvad er den ekstra pris for ej-stud-deltagerne? Gælder den også for ej-ku-studerende? ER: Det er usikkert, hvilke konsekvens der vil være i forbindelse med den betalingsmodel, som vi ender på. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Så ikke KU-studerende skal altså matche den betaling som færdiguddannede kan løfte? Det lyder ikke rimeligt. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Vi må også gøre os klart om hvorfor vi hæver den betaling for ikke-ku-studerende? For at dække et underskud eller for at tvinge ikke-ku medlemmer væk? AA: Forøgelserne er relevante for alumner og Ph.D. og ansatte de ej-ku-studerende SKAL ikke nødvendigvis betale mere, men vi må bare ikke for KU-midler understøtte dem. Og det kan vi måske sikre gennem en graduering.

9 MPN: Vi har været ude hos de andre uddannelsesinstitutioner i to omgange og spørge efter tilskud, og de vil ikke være med. Derfor omlægges der til KU og det har nogle konsekvenser. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Det kommer til at gå ud over holdene. Vi får jo indirekte og direkte midler kan ikke forestille mig at Københavns Kommune vil være interesseret i at der forfordeles i en FOS-godkendt forening. UM: Det er endeligt Hovedbestyrelsen, der skal lave en eventuel graduering af deltagerpriserne. AA: Det er en balanceakt i det her. Der er i udgangspunkt lukket for tilgang for nye ej-ku studerende, på grund af legaliteten, så det bliver en slags selvbetaling for den gruppe. Rasmus, Formand for USG Badminton Klub: Hvor kan den forventede forhøjelse ses i budgettet er det taget ind? ER: Tallet for ej-stud-indbetalinger er forhøjet fordi vi har taget et højere tal ind for at løfte det samlede ej-stud bidrag fra de kendte til det nuværende Der er også knyttet en kommentar til beløbet i oversigten over budgetterede medlemsbetalinger om, at den hører til en forventet stigning i de indtægter der kommer fra ej-stud og ej-ku-studerende. Rasmus, Formand for USG Badminton Klub: Kan man fastsætte en grænse, så det ikke er carteblanche til at køre på med 600 kroner forhøjelse overfor ikke-ku-studerende? AA: Det lyder som om generalforsamlingen har en stærk vilje omkring det her. Det vil vi gerne give et tilsagn om, at vi vil arbejde med. Vi kan ikke garantere os imod en indtægtsnedgang eller lign., og dermed være tvunget til at agere ansvarligt, men det er hørt. ER: I skal også huske at I har to HB-medlemmer med fra klubberne som skal holde HB og administrationen i ørerne. UM: I er foreningens højeste myndighed, men der foregår virkelig meget mellem møderne. Vi kan jo afsløre at der kommer to ekstraordinære generalforsamlinger i den kommende tid, og her kan der jo også godkendes budgetter, eller revideres budgetter.

10 UM: Kan det fremlagte budget godkendes med den hensigtserklæring, at HB hører forbeholdet og at det indskrives i oversigten over budgetterede medlemsbetalinger, hvilken forventet indkomst, der kommer fra ej-ku-studerende? Forslaget blev godkendt. 5. Behandling af indkomne forslag v. Arne Astrup. AA: Der er et forslag på bordet, nemlig HB s eget forslag til vedtægtsændringer. Forslagene, der er kommet ind som ændringsforslag til de udsendte vedtægtsændringer, har alle berørt tilknytningen for ej-ku-medlemmer. Ændringsforslagene er tænkt med i den igangværende dialog i HB og vil fremgå af det vedtægtsforslag, som vil blive offentliggjort inden næste ekstraordinære generalforsamling. Der er tale om det muliges kunst her. Og hvordan det konkret kan udmøntes vil være knyttet til den forretningsorden, som skal nedskrives efter vedtægterne er på plads. AA: Nu har vi orienteret om foreslåede ændringer af vedtægterne og nu skal vi så tjekke den af i dialogen med KK og KU. Som konsekvens foreslår vi, at den siddende HB bliver siddende i den kommende periode. Dermed er der en flot repræsentation af ej-ku-studerende. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Jeg synes det er vildt ærgerligt. Der er nogle, der ville blive klemt her. Kunne der ikke være gået en besked til eksisterende og opstillede medlemmer, så folk var forberedt? UM: Det er jo enormt beklageligt, men du ville også blive fanget i kun at kunne være med i en kort periode. Rasmus, Håndbold og HB-medlem: Kan det ikke skabe problemer i forhold til åbenheden? Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Kan det løses ved at jeg trækker mig ud og giver plads til Marie? Rasmus, Håndbold og HB-medlem: Har HB undersøgt hvad det vil betyde for de klubber der deltager i DIF s turneringer?

11 AA: Nej, men det skyldes, at KK melder at de gerne vil tjekke forslagene med DIF. Det er handler om den samme betingelse som KK har om foreningens åbenhed det er nemlig parallelt med DIFs krav. Rasmus, Håndbold og HB-medlem: Så I forventer at have en afklaring på næste generalforsamling? AA: Ja, det er perspektivet. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Er der ikke et problem i forhold til det demokratisktekniske. Lige nu er det ikke os, der er den øverste myndighed. UM: Generalforsamlingen kan tage det valg at gå ud af KU-tilknytningen. Marie Lundby, Badminton og HB-kandidat: Det er ikke noget forhandlingsrum. UM: Ikke hvis vi ønsker at risikere den administrative støtte og adgangen til faciliteterne. Her blev det også diskuteret sidste år, om det kunne være interessant at være en solo-forening. AA: Det er ikke fordi det er nogle, der vil drille eller være onde. Det handler om legaliteten, og der kan vi ikke gøre så meget. Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Det er lidt en parallel til hvad vi vendte sidste år enten at blive indenfor og fortsætte i det der mest ligner det vi kender som USG eller gå underfor? Og det valg tog vi sidste år nemlig at gå KU-vejen. Özlem, Ballet: Kan vi ikke høre mere om det usikre selvstændige valg, Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Det var reelt set, hvad der var kernen sidste år. Om vi ville gå den ene vej indenfor KU med noget, der ville ligne det kendte USG, eller vi ville gå efter en model udenfor KU, og vurderingen var, at det simpelthen var usikkert at gå den anden vej. UM: Vi kan ikke starte diskussionen forfra igen så jeg bliver nødsaget til at skære igennem og sige, at vi skal slutte punktet.

12 Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Hvis vi i GF gik i mod de krav det er vel fair nok at vi har den diskussion. AA: Vi har fået det opdrag, at legaliseringen skal køre og det er det, der har tegnet arbejdet i Hovedbestyrelsen siden sidste Generalforsamling. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Som opsummering; den vej er lukket, at ej-kumedlemmer kan indgå i vedtægterne? AA: Ja. Løftet om eksisterende ej-ku-medlemmer kan fortsætte i foreningen står i referaterne fra HB og fra sidste generalforsamling. Men det kan ikke stå i vedtægterne. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Vil KK ikke have et problem i forhold til den manglende åbenhed? AA: Det er derfor afklaringen er afgørende. KK kommer til at kigge vedtægterne igennem, når vi sender dem efter mødet i dag. MPN: Vi forsøger at gøre det bredt som muligt. Det kan jo ende med noget helt andet, måske en firmaidræts-konstruktion, hvis ikke det kan hænge sammen på den nuværende måde. ER: Vi har spurgt os for alle steder i forhold til principperne for programlægningen. Vi har søgt at holde fast i så mange værdier som muligt. Özlem, Ballet: Hvad er der blevet spurgt ud til af de andre gamle uddannelsesinstitutioner? AA: Vi har hørt og tjekket alle steder og de vil ikke bruge noget økonomi på at deres studerende dyrker idræt hos USG. UM: I kraft af at der altså er tale om et varsel om de forventelige forslag til ændringer, som vi skal have lavet på det udsendte vedtægtsændrings-forslag, er der ikke afstemning om dette punkt. Ved den kommende ekstraordinære generalforsamling kan der så stemmes om de endelige vedtægtsændringer.

13 Præsentation af opstillede hovedbestyrelseskandidater v Ulf Madsen. UM: Der foreligger nu en mellemmodel hvor vi skifter Søren Haselmann med Marie Lundby, som så sidder i den periode, som der vil være frem til en vedtagelse af nye vedtægter, der muligvis vil forhindre at ej-ku-medlemmer kan sidde i Hovedbestyrelsen. Rasmus, formand USG Badminton Klub: Skal vi ikke bare køre den igennem som foreskrevet det vil have den samme effekt. UM: Jo, det bliver modellen. 6. Valg af motionsidrættens HB-kandidater samt valg af suppleanter UM: Vi kan gennemføre et fredsvalg med valg af de opstillede kandidater: Kirsten Hansen (Dans) Jesper Tved Mortensen (Svømning) Marie Lundby (Badminton) Valget blev bekræftet. 7. Valg af afdelingernes HB-kandidater samt valg af suppleanter UM: Vi kan gennemføre et fredsvalg med valg af de opstillede kandidater: Tinna K. Thorgillsdottir (Futsal K-afdelingen) Tayo Adetunji (Basket-afdelingen) Valget blev bekræftet. 8. Valg af klubbernes kandidater samt valg af suppleanter UM: Vi kan også her gennemføre et fredsvalg med valg af de opstillede kandidater.

14 Rasmus Rask Søndergaard (Klub-håndbold) Martin Polck (Klub-svømning) Valget blev bekræftet. 9. Valg af formand UM: Og så skal jeg på vegne af Hovedbestyrelsen foreslå Arne Astrup som kandidat til formandsposten for at sikre kontinuitet i den kommende proces. UM: Arne Astrup er valgt. 10. Valg af registreret revisor (ekstern) UM: Hovedbestyrelsen indstiller til en godkendelse af nuværende revisor Jeppe Søndberg. UM: Jeppe Søndberg er valgt. 11. Eventuelt Kristian, Svømning: Det er vel kommet klart på plads at vi ikke har den store indflydelse på hvad KU ønsker. Kan du forklare hvordan det vil udmønte sig for i praksis for deltagere i svømmeklubben? ER: Ja, der er for eksempel ikke en garanti for at de kan komme ind og derudover skal man niveaumæssigt kunne leve op til holdenes krav. Kristian, svømning: Er der udsolgt og en venteliste, så kan man ikke komme ind som ej-kustuderende? ER: Jeg har svært ved at forklare det på andre måder end at der er andre muligheder for at melde sig ind. Eventuelt på andre hold. Kristian, Svømning: Man kan jo godt ende med at skubbe ej-ku-studerende ud som konsekvens af forretten til KU-studerende.

15 ER: Det kan være at HB må begrænse mulighederne for ansatte eller andre, hvis vi kan se, at der reelt ikke er plads i forhold til hvad der bliver udbudt. AA: Du må stole på os i den proces, det er, som vi har refereret før, ikke en hensigt at skubbe nogle ud. ER: Dit forslag kan være med i det arbejde, der skal i gang for at skabe den forretningsorden, som ud over vedtægterne, tydeliggør rettighederne for ej-ku-studerende i den kommende konstruktion. Rasmus, Formand for USG Badminton Klub: Vil I ikke anerkende at det ikke er den samme inkluderende proces eller åbenhed overfor ej-studerende som tidligere. EB: Jeg vil ikke anerkende det, for vi har jo skabt øgede muligheder for deltagelse af ej-studerende ved at skabe et større volumen. Der er flere pladser lige nu for ej-studerende end der var, da jeg kom ind i en forening med sammenlagt 1800 medlemmer. Så numerisk er der i dag flere muligheder for ej-studerende end der var tidligere. Rasmus, Formand for USG Badminton Klub: Men så er der jo en proces, der presser ud undervejs. Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Jeg forstår den problematik og den frustration, men det er den situation, som vi står i. Du kan jo sikre kontinuiteten ved at melde dig ind på et andet hold. Jeg har ikke hørt noget om at der er nogle der skal fryses ud. Vi kan jo sikres en anden vej rundt. Det er jo åbent for alle at sikre kontinuiteten i sit medlemskab ved at tilmelde sig et hold i løbet af hver sæson. Kristian, Svømning: På tværs af klubber, motion eller afdelinger? Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Ja, KU er ikke interesseret at fryse nogle ud, men skal jo opretholde loven. AA: Nørregade går ikke i mikro-management, så de har bedt os om at sikre en model, hvor der ikke er problemer med legaliteten.

16 Kirsten Hansen, Dans og HB-medlem: Det kunne være en mulighed at være passive medlemmer i en periode. AA: Hvis I har forslag til den næste generalforsamling, så skal de jo bare komme med. Steen, Svømning: Hvem skriver forretningsordenen? AA: Det er Hovedbestyrelsen, der laver og godkender forretningsordenen. UM: Det er også vigtigt at gøre sig klart, at Generalforsamlingen ikke kan køre foreningen i det daglige. ER: Der er jo en del uopdyrket land for jer at sikre, at de vigtigste pointer kommer frem til Hovedbestyrelsen, via UMI, klub og afdelingsrepræsentanterne i Hovedbestyrelsen, eller via forslag til de kommende ekstraordinære generalforsamlinger. Søren Haselmann, Styrketræning og HB-medlem: Den her løsning kan være med til at skabe en sikkerhed. UM: Vi skal til at afslutte Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Det er jo en fundamental forandring af en næsten 100 år gammel forening. Vi er jo glade som det er. Men vi står en ny situation, hvor vi rammer godt halvdelen af medlemmerne. Vi skal være opmærksomme på at der er en udfordring i at kunne stole på jer og det gør jeg - men jeg ved jo ikke hvem der kommer i de næste år UM: Den anden vej var forsøgt udforsket sidste år op til generalforsamlingen, men der var ikke nogen, der ønskede at stille forslag om en anden konstruktion end den, vi arbejder med i dag. Martin Polck, Svømning og HB-medlem: Men vi må vel gerne udfordre det? AA: Selvfølgelig. Men der er et stykke arbejde i at udforme den forretningsorden. I vedtægterne kommer der ikke til at være en åbning overfor andre studerende. Men i udformningen af

17 forretningsordenen og i HB s eget arbejde kan vi jo gå pragmatisk til værks i forhold til eksisterende medlemmer. UM: Jeg tillader mig at afslutte diskussionen her og takke for deltagelse og indsats. Vi har den nye hovedbestyrelse på plads og vi har et stykke arbejde med at sikre en landing af nye vedtægter på de kommende ekstraordinære generalforsamlinger, hvor jeg håber at vi ser lige så mange som i aften. Tak for i dag!

Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye. Dagsorden. Velkommen. Status for KSI i året efter navneskift

Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye. Dagsorden. Velkommen. Status for KSI i året efter navneskift Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye Dagsorden Velkommen Status for KSI i året efter navneskift Status for Motionsafdelingen og talspersonens rolle. Afstemning om nye vedtægter for UMI.

Læs mere

Referat af KU Studenteridræts Generalforsamling 27/ , kl 18: Godkendelse af programudkast og budget, herunder fastsættelse af kontingent

Referat af KU Studenteridræts Generalforsamling 27/ , kl 18: Godkendelse af programudkast og budget, herunder fastsættelse af kontingent Referat af KU Studenteridræts Generalforsamling 27/11 2018, kl 18:00. Dirigent: Johs Kristensen Referent: Anders Boye Dagsorden: 1. Valg af mødeleder og referent 2. Godkendelse af beretninger 3. Godkendelse

Læs mere

Administrativ Beretning USG Generalforsamling 2015 Ebbe Rasmussen, nov

Administrativ Beretning USG Generalforsamling 2015 Ebbe Rasmussen, nov Administrativ Beretning USG Generalforsamling 2015 Ebbe Rasmussen, nov USG er og KU, Cecilie Paulsrud vandt i forgangne weekend et åbent mtb løb i Tisvilde Lige så vigtigt USG gruppen, der deltog har modtaget

Læs mere

KU Studenteridræts Generalforsamling 27. november 2018

KU Studenteridræts Generalforsamling 27. november 2018 KU Studenteridræts Generalforsamling 27. november 2018 Bemærkninger til forslag til Budget for 2019 Resultatet Et budgetteret underskud på små 2,2 millioner finder HB både ubegribeligt og voldsom, så vi

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Generalforsamling November 2017.

Generalforsamling November 2017. Generalforsamling November 2017. Afviklet tirsdag 28/11, kl. 17.30 i Store Auditorium, Nørre Allé 53. Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af mødeleder og referent 2. Godkendelse af beretninger 3. Godkendelse

Læs mere

USG s generalforsamling

USG s generalforsamling USG s generalforsamling 26. november 2015 Dias 1 Formandens beretning 2015 2015 har været et specielt år i USG måske uden den store aktivitet i form af bestyrelsesmøder. Mest aktivitet uden for møderne.

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København for foreningen Den Kreative Skole København 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Den Kreative Skole København. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 0) Indkaldelse til generalforsamling I henhold til vedtægter er generalforsamlingen ikke indkaldt rettidigt. Dette skyldes at Årskonferencen indtil

Læs mere

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse:

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse: Vedtægter for Christiansbjerg Idrætsforening Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab 4 Indmeldelse 5 Udmeldelse 6 Kontingent 7 Restance 8 Udelukkelse og eksklusion 9 Ordinær generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005

Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005 Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005 Referenter: Anette Jensen, Søren Jensen Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning om foreningens

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

Vedtægter for Multiatleterne

Vedtægter for Multiatleterne Vedtægter for Multiatleterne 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Multiatleterne. Foreningen er stiftet den 16. november 2008. Foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune, og foreningens adresse er formandens.

Læs mere

Vedtægter for Glostrup Badminton Club

Vedtægter for Glostrup Badminton Club Vedtægter for Glostrup Badminton Club 1 Navn og Hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Glostrup Badminton Club Stk. 2. Foreningens hjemsted er Glostrup Kommune. 2 Foreningens formål Stk. 1. Det er Glostrup

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted.

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Havndal -Udbyneder Idrætsforening, der er stiftet den 7-11-1962. Foreningen er hjemmehørende i Havndal, Randers

Læs mere

Vedtægter for foreningen GamMa

Vedtægter for foreningen GamMa Vedtægter for foreningen GamMa 5. udgave 14. december 2013 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Alumneforeningen GamMa, og dens hjemsted er i København. 2. Foreningens formål Foreningens

Læs mere

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Vedtægter For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Stiftet 1. januar 1962 1. Klubbens navn er Hørsholm-Usserød Idrætsklub med hjemsted i Hørsholm Kommune. Klubben anvender forkortelsen HUI og benytter som sit mærke

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Skøjteklub

Vedtægter for Aarhus Skøjteklub Vedtægter for Aarhus Skøjteklub 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab og indmeldelse 4 Udmeldelse 5 Kontingent og restance 6 Udelukkelse og eksklusion 7 Ordinær generalforsamling 8 Dagsorden for generalforsamling

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Forslag til ændring af vedtægter for Komiks.dk

Forslag til ændring af vedtægter for Komiks.dk Forslag til ændring af vedtægter for Komiks.dk 1. Foreningens navn Motivation: For en ordens skyld bringes foreningens navn ajour med sin primære aktivitet. 1. Foreningens navn, ejerforhold, art og status

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven.

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Vejledning Vedtægter - Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Den 16. maj 2000 vedtog Folketinget lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Vedtægter for multiatleterne

Vedtægter for multiatleterne 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Vedtægter for multiatleterne 1. Navn og hjemsted. Stk. 1 Foreningens navn er multiatleterne. Stk. Foreningen er stiftet den 1. november 00. Stk. Foreningen har hjemsted i Esbjerg

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30 Torsdags Bridge Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30 Læs referat sidst i filen [godkendt af dirigent] Dagsorden: 1. Valg af dirigent...

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Tirsdag d. 25.01.2010 kl. 19.00 Deltagere: Klubben har pt. 24 medlemmer. Heraf deltog 17 medlemmer i generalforsamlingen. Dagsorden. Der var

Læs mere

Tirsdag den 25. oktober 2016 kl i Werner (kantinen) Borupvang 9, Ballerup.

Tirsdag den 25. oktober 2016 kl i Werner (kantinen) Borupvang 9, Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Tirsdag den 25. oktober 2016 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Generalforsamling RIK 7. juni 2018

Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamlingens dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formanden aflægger beretning. 3. Kassereren fremlægger: a. Det reviderede regnskab til godkendelse. b. Forslag

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal.

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl. 19.00 i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

REFERAT af ORDINÆR GENERALFORSAMLING

REFERAT af ORDINÆR GENERALFORSAMLING J.nr. 955-0489 UT/JM REFERAT af ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Lyngby Boldklubs Oldboys Afdeling lørdag d. 31. marts 2012. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om det forgangne

Læs mere

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden.

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden. Generalforsamling i SAS løb og motion Onsdag den 10. februar 2010. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Åbning af mødet og godkendelse af indkaldelsen 3. Valg af mødesekretær 4. Beretning 5. Regnskab 6. Fremlæggelse

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningen

Læs mere

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening Vedtægter Nivå Gymnastikforening 1 Stk. 1 Foreningens navn er Nivå Gymnastikforening. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Fredensborg kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er: at fremme og samle interessen for

Læs mere

Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter

Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter Dagsorden: Pkt. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen havde

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Gymnastikforeningen Køge Bugt Gymnastikforeningen Køge Bugt Stiftet den 21. september 1970 Således vedtaget på generalforsamlingen den 21. september 1970 med seneste ændringer den 7. oktober 2002 4. marts 2008 4. marts 2009 4. marts

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 Der er 65 medlemmer til stede Formanden Ole Lyd Nielsen byder velkommen 1) valg af dirigent og referent - Kristian (Kiks) er dirigent.

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningens

Læs mere

Fight Center Herning. 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts.

Fight Center Herning. 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts. Fight Center Herning Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts. 2. Foreningen er hjemmehørende i Herning. Sandagervej

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Vedtægter for Danske HF & VUC

Vedtægter for Danske HF & VUC Vedtægter for Danske HF & VUC 1 Foreningens navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danske HF & VUC. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Stk. 1. Danske HF & VUC har til formål at skabe

Læs mere

Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner

Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner Vedtægter for Humlegårdens og Humlum Skoles Venner 1 Stk.1: Foreningens navn er Humlegårdens og Humlum Skoles Venner (HHSV). Foreningen hører hjemme i Humlum i Struer kommune. 2 Stk.1: Foreningens formål

Læs mere

Horsens Firma- og Familie Idræt

Horsens Firma- og Familie Idræt Referat fra REPRÆSENTANTSKABSMØDE Torsdag den 15. marts 2018. Kl. 19:30. I HFI s klubhus på Hattingvej 14. Dagsorden iflg. Vedtægterne: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede repræsentanter. 2.

Læs mere

NÆSTVED SEJLKLUB JOLLEAFDELING

NÆSTVED SEJLKLUB JOLLEAFDELING Vedtægter for Jolleafdelingen under Næstved Sejlklub 1 Jolleafdelingens formål At skabe interesse for sejlsport At dygtiggøre medlemmer i sejlsporten, herunder at opretholde ungdomsafdelingen for NSK At

Læs mere

Bibliotekarforbundet 5. januar 2015 Standardvedtægter for faggrupper. Gældende fra den 1. januar 2015.

Bibliotekarforbundet 5. januar 2015 Standardvedtægter for faggrupper. Gældende fra den 1. januar 2015. Nuværende vedtægter for Faggruppen Bibliotek & Uddannelse: Der er sket ændringer i flg. paragraffer i Standardsvedtægten: Bibliotekarforbundet 5. januar 2015 Standardvedtægter for faggrupper Gældende fra

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: FreelanceGruppen er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund.

FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: FreelanceGruppen er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund. FreelanceGruppens generalforsamling Punkt 5a FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: senest ændret 6. marts 2010 / 2014. 1 Formål FreelanceGruppen er en specialgruppe under

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Dato og Sted: Tirsdag d. 25. september 2018 kl i samlingen på skolen.

Dato og Sted: Tirsdag d. 25. september 2018 kl i samlingen på skolen. Referat fra generalforsamling for forældrekredsen på KMPS Dato og Sted: Tirsdag d. 25. september 2018 kl. 18.30-20.00 i samlingen på skolen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Henrik Søndergaard Frederiksen

Læs mere

NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi

NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi Stiftelsesdokument Mellem de gode borgere Birgitte Bonnerup, OPU, Zanne Lorenzen, Proces ApS og Steen Visholm, MPO, er

Læs mere

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole for foreningen Risskov Kreative Skole 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Risskov Kreative Skole (Foreningen RiKS). Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Bjerringbro Atletik & Motion. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro. 2. Medlemmer Som medlemmer kan optages personer,

Læs mere

Referat. 1. Valg af dirigent Ingen melder sig. Martin Pedersen påtager sig opgaven, og ingen protesterer.

Referat. 1. Valg af dirigent Ingen melder sig. Martin Pedersen påtager sig opgaven, og ingen protesterer. Referat Emne: Formål med mødet: Generalforsamling Ordinær generalforsamling Referent: Connie Sorth Dato: 11. oktober 2012 Sted: Svogerslev Kro Tilstedeværende: Antal deltagere: 20 husstande var repræsenteret.

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er: Hjørring Svømmeklub 68 forkortet S68 Hjemsted er: Hjørring kommune Klubben er stiftet 18. marts 1968 2 Formål Klubbens formål er i nærområdet at fremme kendskab

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for FORENINGEN FAABORG OUTDOOR EVENT

V E D T Æ G T E R. for FORENINGEN FAABORG OUTDOOR EVENT J.nr. 118875 hls/mg V E D T Æ G T E R for FORENINGEN FAABORG OUTDOOR EVENT 1 Navn Foreningens navn er: Faaborg Outdoor Event. 2 Hjemsted Foreningen har hjemsted i Faaborg-Midtfyn Kommune. 3 Formål Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening.

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. 1 Navn Foreningens navn er Ulfborg Idrætsforening. Foreningen er stiftet den 4. marts 1937 og har hjemsted i Holstebro Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at danne

Læs mere

Vedtægter for Tennisafdelingen i D.I.F.

Vedtægter for Tennisafdelingen i D.I.F. Vedtægter for Tennisafdelingen i D.I.F. 1 Foreningens navn er Dronninglund Idrætsforenings Tennisafdeling og har hjemsted i Dronninglund by og kommune. 2 Formål Tennisafdelingen driver og vedligeholder

Læs mere

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold Vedtægtsændringer, børnesagkyndigt selskab I samarbejde med psykologforeningens sekretariat har vi lavet et tjek af selskabets vedtægter, som på flere områder viser sig at være forældede eller forkerte

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK.

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Vedtægter for Toksværd Badminton Klub 1. Navn & hjemsted. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Klubben har registreret domænet: Stk. 3. Klubben er hjemmehørende i Næstved Kommune,

Læs mere

SIGMA SWIM ALLERØD Vedtægter

SIGMA SWIM ALLERØD Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2. Foreningens vision, målsætning og værdigrundlag. Vision: At bibeholde sin position i Svømme Danmark som førende både hvad angår bredden

Læs mere

Vedtægter for Holbæk klatreklub

Vedtægter for Holbæk klatreklub Vedtægter for Holbæk klatreklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Holbaek Klatreklub der har hjemsted i Holbæk kommune, er stiftet den 26.04.2008. Foreningen er tilsluttet Dansk Klatreforbund. 2 Formål Foreningens

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening 1 NAVN OG STATUS Stk. 1. Foreningens navn er Hovedstadens Lan Party Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Hillerød kommune. 2 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål 1.1 Foreningens navn er Periamma. Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1.2 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Periamma er en uafhængig non-profit forening. 2.2 Periammas formål

Læs mere

Vedtægter for Ledøje Pétanque Club

Vedtægter for Ledøje Pétanque Club Vedtægter for Ledøje Pétanque Club 1 Klubbens navn er Ledøje Pétanque Club (LPC). 2 LPC er hjemmehørende i Egedal Kommune med officiel adresse hos den til enhver tid valgte Le Président. LPC skal være

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

Vedtægter for Stae Borgerforening.

Vedtægter for Stae Borgerforening. Vedtægter for Stae Borgerforening. 1 Formål Stk. 1 Foreningens navn er Stae Borgerforening Stk. 2 Foreningens formål er at fremme alt, hvad der tjener byens og dermed borgernes tarv. Stk. 3 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE. Referat. Tobias Hansen

UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE. Referat. Tobias Hansen UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE Referat Tobias Hansen tobiashansen@hotmail.com Tilstedeværende* Jonas Hoff (Amager/udvalgsmedlem), Tobias Hansen (Amager), Jonas Funch (Amager), William Siefert (Køge), Henrik

Læs mere

VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE

VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE 1. Navn Foreningens navn er Andelsgaarde. 2. Formål Formålet med foreningen er at opkøbe små landbrug og sætte dem på andele i form af medlemskab af foreningen at designe

Læs mere

Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej Nykøbing F.

Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej Nykøbing F. Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej 9 4800 Nykøbing F. Generalforsamling i Bellingegård Sportsrideklub Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Bellingegård Sportsrideklub Torsdag d. 28.

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Grundejerforeningen Salvig

Grundejerforeningen Salvig Til Medlemmerne Grundejerforeningen Salvig Orø Orø, d. 15. marts 2015 Indkaldelse til generalforsamling og sammenfatning af bestyrelsens forslag: Vedlagt finder I indkaldelsen til den ordinære generalforsamling

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen. ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere)

Vedtægter for foreningen. ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) Vedtægter for foreningen ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) KAPITEL 1: NAVN OG HJEMSTED... 3 KAPITEL 2: FORMÅL... 3 KAPITEL 3: MEDLEMSKAB... 3 KAPITEL 4: GENERALFORSAMLING... 4 KAPITEL 5:

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Stiftet September 2013 Side 2 Side 11 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Solbakkens Fritidsskole, foreningen

Læs mere

Generalforsamling i Ørestad IF

Generalforsamling i Ørestad IF Generalforsamling i Ørestad IF Mandag 28. april 2014 kl. 19.30 Field s, 3. sal - ved siden af fitness dk Referat 1. Formalia a. Valg af dirigent - Lotte b. Valg af referent - Frida c. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling afholdt fredag den 19. april, 2013 kl. 18.00. i Cafe Fortegården Ellebjergvej 14 K, 8240 Risskov

Referat af ordinær generalforsamling afholdt fredag den 19. april, 2013 kl. 18.00. i Cafe Fortegården Ellebjergvej 14 K, 8240 Risskov Referat af ordinær generalforsamling afholdt fredag den 19. april, 2013 kl. 18.00. i Cafe Fortegården Ellebjergvej 14 K, 8240 Risskov Hans Egedes Vej: 34,36,38,42,50,52,54,56,60,62,64,66,68 Fridtjof Nansens

Læs mere

Ringkøbing amts Husflid. Vedtægter

Ringkøbing amts Husflid. Vedtægter Ringkøbing amts Husflid Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Ringkøbing amts Husflid og er hjemmehørende i det gamle Ringkøbing Amt. 2 Landsorganisation Foreningen er medlem af Dansk Husflidsselskab

Læs mere