BO-VEST 2.september 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BO-VEST 2.september 2017"

Transkript

1 1 BO-VEST 2.september 2017 Att: Christian Lind Bestyrelsesformand Lasse Wilson har d. 1. september videresendt BO-VEST s svarbrev på vores spørgsmål stilet til GAB d. 31.juli Forinden havde vi d. 26. august modtaget GAB s svar på de spørgsmål, som lå inden for deres kompetenceområde. Der er svar vi har modtaget med glæde, andre med undren og nogle er ubesvarede, så derfor vender vi tilbage og prøver at uddybe, hvad der får os til at spørge videre. Specielt glæder det os, at BO-VEST deler beboernes bekymringer vedr. fugtforhold i krybekældrene og tilkendegiver, at disse forhold kan arbejde imod hele intentionen i helhedsplanen og bevirke at mange andre af arbejderne i projektet ikke får den ønskede effekt. Først spørgsmålene så begrundelserne Hvorfor mener BO-VEST at der er behov for afklaring af, om de fugtige kældre påvirker indeklimaet i boligerne, når BO-VEST allerede har fået udarbejdet to rapporter om dette forhold foruden NIRAS s rapport fra 2012 NIRAS RAPPORTEN FRA OKTOBER 2012, SIDE 27 VISER EFFEKTEN AF MANGLENDE AFVANDING M.V. PÅ FUGTFORHOLD I KONSTRUKTION. UDEN FUGTSPÆRRE TRÆNGER FUGTEN HELT IND I KONSTRUKTIONEN TIL INDERVÆGGEN OG GIVER SKIMMELSVAMP. NIRAS s forbehold mht. fugtspærre og krybekælderventilation. 4.2 Sokler/krybekælder I A, B og C: Soklerne isoleres. Der foreslås en udvendig isolering med Connovate elementer bestående af forplade i højstyrkebeton støbt sammen med højisoleringsmateriale. Inkl. udgravning, tilfyldning og reetablering af haver. Isolering på soklernes indvendige side i installationskanaler/krybekælder og Isolering på underside af dæk mod krybekælder, langs ydervægge, i en bredde på ca. 1 m. Det vurderes, at hvis det sikres at krybekælderventilationen er i overensstemmelse med de generelle krav, samt at der er udlagt fugtspærre for at forhindre fugtafgivelse fra jorden, så vil det være fugtteknisk forsvarligt at foretage efterisolering af sokler og varmerør (se nedenfor).

2 2 Rapporterne fra GEO og SMBI peger entydigt på sammenhæng og anviser overordentligt klart løsninger herpå. Disse løsninger er desuden helt på linje med Statens Byggeforskningsinstituts anvisning nr GEO gentager utvetydigt sine anbefalinger på ekstraordinært beboermøde d 13. januar Citat: Desuden er fald væk fra boligerne en klar anbefaling og skal gennemføres ved de boliger, hvor der er bagfald/neutralt fald. Se HPU referat fra 13.september 2016 pkt.5 Citat: ML (Landskabsarkitekt Marianne Levinsen)og EHO (landskabsarkitekt Eva Henriette Olsen) omdelte og gennemgik et notat vedrørende løsningsmuligheder for terræn, der bl.a. er udarbejdet i.h.t. tilbagemeldingerne fra Albertslund Kommune ved mødet før sommerferien ML og EHO anbefaler løsning `B som fremgår af notatet, der vedlægges nærværende referat. NE (Niels Enevold) mener, at man efter renoveringen skal tilbageføre terrænet, som det er i dag, dog uden bagfald, dér hvor det måtte forekomme. En regulering og opretning overalt vil være en voldsom og bekostelig affære, der vil betyde ombygning af en stor del af bebyggelsen.ne bemærker også, at man må søge dialog med AK om mulig dispensation fra byggeloven, der foreskriver fald væk fra bygninger. Kommentaren hertil er, at denne løsning på ingen måde kan anbefales, idet rådgiveransvaret således træder ud af kraft f.s.v.a. denne del af projektet, og Galgebakken påtager sig selv et ansvar man formentlig ikke kan forsikre sig ud af. Denne klare udmelding fra GEO, SBMI og Marianne Levinsen fører til næste spørgsmål: Hvorfor har BO-VEST rekvireret en 3 de rapport fra firmaet BUNCH, uden at de to forudgående rapporter i deres helhed er tilgået BUNCH som det relevante baggrundsmateriale for deres rådgivning om en fugtteknisk forsvarlig løsning. Vi spørger fordi det af BUNCH s rapport fra fremgår, at Citat: 2. Baggrund Der er fremsendt følgende fra rekvirenten: Mail af vedr. rapport fra GEO omhandlende effekten af et nyt omfangsdræn. Orbicon notat af vedr. udskiftning af teknisk isolering i krybekælder 4. Omfangsdræn Jf. rapport fra GEO har det ikke kunne konkluderes, hvorvidt udførelse af nye omfangsdræn vil have tilstrækkelig effekt for bortledning af grundvand.

3 3 Det forudsættes derfor at dette ikke vil blive udført som en generel løsning, og at de nuværende fugtforhold i terræn forbliver uændret. Med andre ord er rapporterne NIRAS og fra SBMI ikke medsendt og man har heller ikke gjort opmærksom på Marianne Levinsens indsigelse mod de eksisterende bagfald mod sokler, og GEO s klare anvisninger i deres rapport som senere er gentaget på det efterfølgende beboermøde- forvanskes. M.a.o bliver BUNCH vildledt og der fremkommer en rapport på forkerte forudsætninger. Har vi misforstået noget! Med alle disse rådgivere/aktører ønsker vi klarhed over følgende: Hvem er fugtteknisk ansvarlig Ventilationsanlæg. Hvorfor etableres der yderligere prøvehuse med ventilationsanlæg, som m.h.t. størrelse, rørføringer etc. ligner de allerede eksisterende. Og stadigvæk uden at måle fugtforhold i husene (i luften og i konstruktionen) før og efter Med den berettigede bekymring som BO-VEST tilkendegiver i forhold til om fugtproblemer i krybekælder medfører, at mange af de andre arbejder i projektet ikke får den ønskede effekt, undrer det os at man gennemfører bekostelige nye prøvehuse i stedet for at afvente en endelig afklaring af Galgebakkens fugtproblemer. Vi skal også minde om, at 159 beboere ud af de 242, der havde indleveret kommentarark i forbindelse med fremvisning af prøvehusene, mente, at rådgiverne skulle arbejde videre med alternative løsninger. Efterfølgende har en gruppe beboere ultimo 2016 indsamlet 402 underskrifter fra beboere, der svarer ja på spørgsmålet- Jeg er stærkt imod et mekanisk ventilationsanlæg med rørføring i hele huset og et aggregat i enten kosteskabet eller på taget/skuret. Hele undersøgelsen er fremstillet detaljeret i Galgebakkeposten nr 411, februar Herudover har vi i Ventilatonsgruppen med støtte af Sergio Fox stillet alternative forslag i forlængelse af de mange beboerønsker. Noget tydede på, at et samarbejde mellem Orbicon og beboerne kunne etableres- Notits fra Galgebakkens hjemmeside Besked fra Bestyrelsen til alle beboere i Galgebakken: Efter forslag fra Den lille Ventilations-gruppe samt "Underskriftsgruppen" har GAB besluttet at foretage de afsluttende ventilationsforsøg i tre boliger. Der er aftalt følgende med rådgiverne i HPU: En B5 og en A5 bolig indrettes med flere små ventilationsanlæg i kombination med separat emhætte og minimal kanalføring. En B5 bolig indrettes med et enkelt emhætteanlæg uden kanaler. Forsøget skal vise, om der kan opnås tilstrækkelig reduktion af luftfugtighed i alle boligens rum. Når det endelige resultat foreligger, vil HPU og bestyrelsen orientere jer. Har I yderligere spørgsmål til ovenstående, bedes I kontakte bestyrelsesformand Lasse Wilson på maj Med venlig hilsen, Bestyrelsen i Galgebakken (2016 er formentlig en skrivefejl, skulle have været 2017)

4 4 Og- Citat fra Byggeposten april 2017 HPU s videre arbejde med Plan A og C HPU, rådgiverne og BO-VEST vil fortsat samarbejde med Sergio Fox og ventilationsgruppen bag Plan C, og informere om de tekniske detaljer i Landsbyggefondens krav til en ventilationsløsning. Der blev afholdt ét møde mellem rådgiverne og Sergio Fox, hvor det blev aftalt at gennemføre prøvehus med decentrale anlæg med minimum rørføringer. Sergio Fox blev ikke herudover inviteret til samarbejde. Og nu kan vi konstatere, at: De ny ventilationsanlæg ligger milevidt fra det annoncerede og aftalte.!! Og udgiften til prøveboligerne udgør nu i runde tal 6.5 mill. Det er uforståeligt, at BO-VEST arbejder med BUNCH s krybekælderløsning, som hverken er godkendt af LBF eller AK, når man lige har argumenteret mod en afprøvning af en alternativ ventilationsløsning med ventilationsvinduer, med det argument, at LBF alene vil godkende afprøvede og dokumenterede løsninger!! Renoveringsperioden og beboerne: Hvordan har BO-VEST tænkt sig, at beboerne kan blive boende i de måneder, det tager at renovere den enkelte bolig? Vi er opmærksomme på, at genhusning ikke indgår i budgettet, men mener at det skal gendrøftes. Christian Lind svarer på vores spørgsmål, at der tænkes at bygge støv/miljøvægge. Der er følgende hensyn til beboerne: Farlige stoffer - Citat HPU referat møde 19-4.maj 2015 FBS orienterer om de miljøundersøgelser som der er blevet foretaget i krybekældrene under prøvehuse. Der er fundet skimmelsporer i krybekælder, hvilket betyder håndværkere skal bruge åndedrætsværn, samt bly i maling og PCB terazzogulve på badeværelser. Det betyder forøgede omkostninger til bortskaffelse af byggeaffald. Citat skema A Med hensyn håndtering af PCB understreges det, at der ikke er konstateret problemer med PCB i boligernes indeklima. Men der er påvist forekomst af PCB i bløde fuger i lette facader, oprindelige termoruder og i nogen omfang i fuger mellem lette og tunge facadeelementer, hvilket medfører at der må tages særlige forholdsregler under byggearbejder for sikring af arbejdsmiljø og bortskaffelse af PCB-forurenet materiale. Citat Niras 2012 Galgebakken Side 74 Undersøgelsesrapport oktober 2012 NIRAS NOVA5 \\allkfs01\data\sag\210\359\project\supplerende undersøgelser iht. lbf\rapport\galgebakken_undersøgelsesrapport_endelig_ doc 6.9 Asbest Asbestprøver er udtaget i facadeplader i hhv. et gårdhus et rækkehus, samt fra blød fugemasse under dør til bad i et gårdhus. Prøverne er analyseret, med følgende resultat: Facadeplade, gårdhus: Indeholder asbest

5 5 Facadeplade, rækkehus: Indeholder asbest Blød fuge, bad, gårdhus: Indeholder ikke asbest Der er ikke udtaget prøver fra internitplader i lette facader, men da de er produceret i samme periode som facadepladerne vil de med sikkerhed indeholde asbest. Internitplader kan først forventes at være asbestfri efter ca Det har ikke været muligt at få en prøve fra vinylbeklædning i badeværelser i boligtype D, men det er aftalt med ejendomskontoret, at der tages en prøve i forbindelse med næste badeværelsesrenovering. Limmaterialet kan indeholde asbest, og bør derfor undersøges Konklusion, asbest Alle arbejder som involverer nedtagning af facadeplader og vindspærreplader skal udføres iht. de gældende regler på området. Såfremt der er asbest i gulvlimen i badeværelser i boligtype D, skal dette ligeledes behandles forskriftsmæssigt. Fint nok, at der tages hensyn til medarbejdere og bortskaffelse men hvad med beboerne? Støj, støv og uro der gør det umuligt at vi kan være i boligen under renoveringen vi har skrevet det før, men skal gentage det her: Det bliver umuligt for beboerne at opholde sig i husene, når der skal laves så mange og så omfattende byggearbejder det vil betyde et rend ind og ud ad dørene af forskellige håndværkere frem og tilbage. Byggearbejder til de nye badeværelser, hvor murere skal bryde de gamle terrazzogulve op de vil sandsynligt blive fræset op med en rillefræser som støver enormt meget med helt fint betonstøv, der trænger ind alle vegne selv mellem tænderne når du lægger hovedet på puden om aftenen. Så skal en VVS bryde de gamle rør ned og montere nye rør, samtidig skal der en elektriker ind og trække kabler til nye lampesteder, så kommer mureren tilbage og skal lave nye fliser på gulv og på vægge, efterfulgt af maleren og elektrikeren. Tænk på hvor mange gange koordineringen af alle disse håndværkere kan gå galt, og tænk på alle de klagesager som Galgebakken og BO-VEST bliver belastet af. Og hvis det værst tænkelige sker, at man mod beboernes ønske fastholder de ventilationsløsninger som er vist i de ny eller gamle prøvehuse! Først skal alle hullerne bores i betonvæggene til ventilationsrør, dernæst skal en ny håndværker montere alle rørene, og så skal en tømrer lave alle inddækningerne og til sidst kommer så maleren og maler alle kanalerne. Det vil sige der har været fire håndværkere ind og ud af boligen bare for at lave ventilationsrør. Genhusning? Men hvad kan man gøre for at afhjælpe generne for beboerne? Der er f.eks. mennesker, der har hjemmearbejdsplads. Hvordan skal de kunne arbejde, når der bores i beton, og der er håndværkere overalt i huset. En anden gruppe af beboere, der kommer i klemme er de folk, der er syge og handikappede og vanskeligt kan forlade boligen. Og hvad med beboere der bare er influenzaramte. Mange folk i bebyggelsen er også pensionerede, og dermed hjemme det meste af dagen. De får det heller ikke nemt, når renoveringen går i gang. Og hvad med husdyrene, hvor anbringer vi hundene? Yderligere er der problemer for folk, der lejer rævegraven ud. Hvor skal lejerne opholde sig, og kan man tillade sig at tage husleje, hvis lejligheden ikke kan bebos? Desuden bliver der problemer med flytning af tunge møbler, der hvor rørføringen/kanalerne skal anbringes. Der er ikke sat penge af til genhusning. Derfor skal der søges penge hertil. Efter sigende findes der møblerede containere, der er designet til formålet. Det bør undersøges, hvad omkostningerne er for at leje nogle af disse.

6 6 Spørgsmål til Helhedsplanens og Galgebakkens økonomi: Hvordan ser det aktuelle budget ud for Helhedsplanen, og hvad har bevirket den store stigning i det støttede budget fra 435 mill. kr. til 535 mill. kr.? Vi har anmodet BO-VEST om Helhedsplanens aktuelle budget samt om det hidtidige forbrug, og har fået sendt en opgørelse over det samlede forbrug pr Endvidere har vi fået oplyst, at det budget, som foreligger i skema A og er godkendt af LBF, ikke holder. I sit svarbrev nævner Chistian Lind at budgettet for det støttede arbejde er steget fra 435 til 565 mill. En overskridelse på 130 mill. kr., som LBF ikke umiddelbart vil give støtte til. Af nedenstående notat fremgår det, at budgettet allerede er nedbragt fra 742 mill.: LBF telefonnotat : Økonomi for helhedsplanen. Det er ikke realistisk at gennemføre en helhedsplan med en støttet andel på ca. 742 mio. kr. svarende til ca. 1,3 mio. kr. pr. bolig. Landsbyggefonden kan acceptere regulering af mængder og indeksering men kan ikke godkende, at der kommer nye arbejder i forhold til det oprindelige støttetilsagn. Det blev aftalt af Fonden og BO-VEST gennemgår det seneste budgetskema med henblik på at få en afklaring af teknik og økonomi inden for støtterammen. Hvilke udgifter er bortfaldet i differencen mellem 742 og 565 mill. Finder BO-VEST det acceptabelt, at LBF hævder, at der ikke kan tages ny nye arbejder ind, under hensyn til de forbehold der er taget i NIRAS rapport og i skema A, sammenholdt med LBF s udmelding om, at helhedsplanen netop bygger på skimmelproblematikken. Forbehold for utilstrækkelige undersøgelser: NIRAS rapporten, side 36: Det er vores vurdering, at der i forbindelse med udførelse af sokkelisolering er mulighed for at udføre en løsning som lukker eventuelle huller udefra og dermed afhjælper problematikken med kilerne, uden at skulle eftersøge kiler ved at brække alle gulve op. Dette vil ikke være en realistisk løsningsmodel, set i forhold til omkostningerne og generne som dette vil medføre. Der tages dog forbehold for videre afklaring af problemstillingen, herunder omfang af problemet, tekniske løsninger for udbedring og økonomien forbundet med afhjælpningen. I /16/ er skitseret forskellige efterisoleringsmodeller for sokler på udvendig side i kombination med isolering nødvendigt i krybekælder, på indersiden af soklen samt på undersiden af Dækket langs den ydre rand. Løsninger skal vælges efter omhyggelig analyse af de ændrede fugt- og temperaturforhold i krybekælderen, som det vil give anledning til. En løsning som omfatter det ovenfor nævnte, vil alt andet lige medføre at temperaturen i krybekælderen falder, Og løsningen skal derfor ses i relation til isolering af installationer. Det vurderes, at hvis det sikres at krybekælderventilationen er i overensstemmelse med de generelle krav, samt at der er udlagt fugtspærre for at forhindre fugtafgivelse fra jorden, så vil det være fugtteknisk forsvarligt at foretage efterisolering af sokler og varmerør. Skema A, side 2 "I forbindelse med de supplerende tekniske undersøgelser er der konstateret yderligere byggetekniske problemer mellem sokkel og terrændæk og muligvis i tage, og der tages i denne ansøgning forbehold for yderligere afdækning af de tekniske problemstillinger og løsninger til udbedring m.v Hvordan ser budgettet ud for Galgebakken som bebyggelse, og hvilken indvirkning (huslejeforhøjelse) medfører det for beboerne?

7 7 Vi er som beboere fuldt ud opmærksomme på, at der ikke er tale om et tag-selv-bord i forhold til Helhedsplanen, men at det derfor er så meget vigtigere, at der sættes fokus på at skabe sunde, langtidsholdbare boliger, som vi får råd til at blive boende i. Set i lyset af, at LBF i tlf.møde med BO-VEST den 18.maj 2017 anmoder BO-VEST om at finde besparelser, er vi bekymrede over ikke at kunne få indblik i, hvordan man påtænker at løse de økonomiske problemer i helhedsplanen, og hvilke konsekvenser, de kan få for beboerne. Det forekommer derfor rimeligt, at vi beboere får et samlet overblik over nødvendige udgifter for at opnå sunde huse, suppleret med et sparekatalog, vi som beboere kan forholde os til. Vi har senest på beboermøde den fået præsenteret den forventede huslejestigning som konsekvens af Helhedsplanen (uden budgetoverskridelser), men må som beboere også forholde os til en række udgifter, som ikke er indeholdt i Helhedsplanen, men som vil påvirke Galgebakkens fremtidige huslejeniveau. Vi ønsker derfor fortsat svar på følgende: Ny administrationsbygning hvad er budgettet og hvor meget stiger huslejen? Nye rør under vores parketgulve- hvornår skal de skiftes, hvad koster det, hvor meget stiger huslejen? Nye fjernvarmerør i krybekældre. Helhedsplanen dækker kun rør til brugsvand. Hvad med øvrige rør. Budget og huslejekonsekvenser?? Nye D-huse er i det oprindelige budget sat for lavt, og merudgiften godkendes ikke af LBF. Budget og huslejekonsekvenser?fugtige krybekældre, grundet i manglende fugtspærre mellem sokkel og betonvægge, manglende omfangsdræn, bagfald mod sokkel og facader, særlige jordbundsforhold etc. dokumenteret ved GEO og SBMI, helt i tråd med SBI anvisning 224-hvorfor er der ikke udarbejdet budget for opretning af disse forhold?? Denne opremsning af nødvendige udgifter for Galgebakkens byggeri er overvældende, og vi ønsker derfor ovennævnte udgifter belyst, så vi beboere får et overblik over den samlede forventede huslejestigning. Det er os magtpåliggende, at også LBF, VA og Albertslund kommune får dette overblik som grundlag for en revision af skema A og en revurdering af, hvad der vil være en holdbar samlet løsning for Galgebakken. Vores sidste spørgsmål/konstatering i denne omgang: Er der ikke så mange ændringer i forhold til Skema A s grundforudsætninger, at BO-VEST har underretningspligt overfor LBF?? Venlig hilsen Ventilationsgruppen Helle Damgaard, Fridtjof Herling, Janne Jørgensen, Carl Christian Kristiansen, Jesper Lohse, Aage Nissen, Jette Rank.

Afholdt den: 04. Oktober 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken.

Afholdt den: 04. Oktober 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken. Referat 14. oktober 2016 Helhedsplanudvalget møde 33 Afholdt den: 04. Oktober 2016 kl. 17.00-19.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Niels Enevold (NE)

Læs mere

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato:

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: Galgebakken Notat - Rev. A Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: 2017-06-06 Vedr.: Renovering af krybekældre 1. Resumé Der har efter det oplyste været mange tilfælde med skimmelvækst i Galgebakken

Læs mere

Afholdt den: 01. November 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken.

Afholdt den: 01. November 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken. Referat 12. december 2016 Helhedsplanudvalget møde 34 Afholdt den: 01. November 2016 kl. 17.00-19.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Niels Enevold (NE)

Læs mere

Helhedsplanen for Galgebakken

Helhedsplanen for Galgebakken December 2016 Helhedsplanen for Galgebakken 2016 går på hæld, og helhedsplanudvalget gør status på årets arbejde. I denne Byggepost har vi skrevet en historik, så alle kan blive opdaterede på de mange

Læs mere

Referat fra Helhedsplanudvalgsmøde 49

Referat fra Helhedsplanudvalgsmøde 49 Referat fra Helhedsplanudvalgsmøde 49 Afholdt den: 6.2 kl. 17-19 på Ejendomskontoret, Øster 10-7 i Galgebakken. Deltagere: Bo Ragnvald (BR) - afdelingsbestyrelsesmedlem Birthe Y. Nielsen (BYN) - afdelingsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Notat om Galgebakkens skimmelsvampproblemer.

Notat om Galgebakkens skimmelsvampproblemer. Til rette vedkommende. FORELØBIG UDGAVE. Notat om Galgebakkens skimmelsvampproblemer. ANBEFALING Jeg anbefaler at projektet - fugtteknisk - følger SBi-anvisning 224 Fugt i bygninger samt BYG-ERFAs anbefalinger

Læs mere

GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE

GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE 07.05.2019 HISTORIK 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Ventilationsudvalg Foreløbig Helhedsplan Skema A Prøvehuse/færdiggørelse Helhedsplan RÅDGIVERE TILDELES OPGAVEN (SEPT.) TLF

Læs mere

VA s bestyrelse: Vinie Hansen, Astrid Hansen, René Fuglsang Per Larsen, Erik Hansen Torben Riedel, Charlotte Birkved.

VA s bestyrelse: Vinie Hansen, Astrid Hansen, René Fuglsang Per Larsen, Erik Hansen Torben Riedel, Charlotte Birkved. VRIDSLØSELILLE ANDELSBOLIGFORENING Dato: 03.01.19 REFERAT Dialogmøde om helhedsplan i Galgebakken Deltagere VA s bestyrelse: Vinie Hansen, Astrid Hansen, René Fuglsang Per Larsen, Erik Hansen Torben Riedel,

Læs mere

Referat. 10. april Helhedsplanudvalget møde 28. Afholdt den: 6. april 2015 kl i Gl. Pub, Galgebakken.

Referat. 10. april Helhedsplanudvalget møde 28. Afholdt den: 6. april 2015 kl i Gl. Pub, Galgebakken. Referat 10. april 2016 Helhedsplanudvalget møde 28 Afholdt den: 6. april 2015 kl. 17.00-19.00 i Gl. Pub, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Jens Ellesøe (JE) - helhedsplanudvalget

Læs mere

Afholdt den: 28. februar 2016 kl :30.00 i ejendomskontoret, Galgebakken.

Afholdt den: 28. februar 2016 kl :30.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Referat Den 13. marts 2017 Helhedsplanudvalget møde 38 Afholdt den: 28. februar 2016 kl. 17.00-19:30.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Deltagere: Bibba Schwoon (BS) - HPU Niels Enevold (NE) - HPU Jens

Læs mere

Afholdt den: 13. september 2016 kl i Gl. Pub, Galgebakken.

Afholdt den: 13. september 2016 kl i Gl. Pub, Galgebakken. Referat 21. september 2016 Helhedsplanudvalget møde 32 Afholdt den: 13. september 2016 kl. 17.00-19.00 i Gl. Pub, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Jens Ellesøe (JE) - helhedsplanudvalget

Læs mere

GALGEBAKKEN ORIENTERINGSMØDE VENTILATION Foreløbigt tryk

GALGEBAKKEN ORIENTERINGSMØDE VENTILATION Foreløbigt tryk GALGEBAKKEN ORIENTERINGSMØDE VENTILATION 25.09.2017 Foreløbigt tryk HVORFOR ER DER EN HELHEDSPLAN Den foreløbige helhedslan for Galgebakken er blevet til i 2011 i et samarbejde mellem afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Afbud: Per Mogensen, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm samt 1. suppleant Per Rømer.

Afbud: Per Mogensen, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm samt 1. suppleant Per Rømer. Albertslund Boligselskab 19. september 2012 Referat fra ekstraordinært selskabsbestyrelsesmøde den 5. september 2012 kl. 17.00 Deltagere: Karl Neumann, Hans Holm, John Christiansen, Dorte Nejrup, Lars

Læs mere

Afholdt den: 06. juni 2017 kl i ejendomskontoret, Galgebakken.

Afholdt den: 06. juni 2017 kl i ejendomskontoret, Galgebakken. Referat Den 14. juni 2017 Helhedsplanudvalget møde 41 Afholdt den: 06. juni 2017 kl. 17.00-20.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - HPU Jens Ellesøe (JE) - HPU Bo Ragnvald

Læs mere

Fugt og Ventilation på Galgebakken

Fugt og Ventilation på Galgebakken Fugt og Ventilation på Galgebakken I dette nummer af Galgebakkeposten vil Den Lille Ventilationsgruppe fremlægge de overvejelser, vi har gjort os gennem de sidste 1½ år. Fridtjof Herling, Janne Jørgensen,

Læs mere

Ikke mødt: Niels Wilken (NW) - helhedsplansudvalget

Ikke mødt: Niels Wilken (NW) - helhedsplansudvalget Referat 4. maj 2015 Helhedsplanudvalget møde 19 Afholdt den: 4. maj 2015 kl. 19.00-21.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplansudvalget Niels Enevold (NE) - helhedsplansudvalget

Læs mere

Afholdt den: 07. februarr 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken.

Afholdt den: 07. februarr 2016 kl i ejendomskontoret, Galgebakken. Referat Den 14. februar 2017 Helhedsplanudvalget møde 37 Afholdt den: 07. februarr 2016 kl. 17.00-21.00 i ejendomskontoret, Galgebakken. Deltagere: Bibba Schwoon (BS) - HPU Niels Enevold (NE) - HPU Bo

Læs mere

Afholdes den: 5. februar 2018 kl på ejendomskontoret, Galgebakken

Afholdes den: 5. februar 2018 kl på ejendomskontoret, Galgebakken Dagsorden til Helhedsplanudvalgsmøde 48 Afholdes den: 5. februar 2018 kl. 17-19 på ejendomskontoret, Galgebakken Deltagere: Zahir Bashir (ZB) - afdelingsbestyrelsesmedlem Bo Ragnvald (BR) - afdelingsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Afholdt den: 7. juni 2016 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokaler, ejendomskon. Galgebakken.

Afholdt den: 7. juni 2016 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokaler, ejendomskon. Galgebakken. Referat 15. juni 2016 Helhedsplanudvalget møde 30 Afholdt den: 7. juni 2016 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokaler, ejendomskon. Galgebakken. Deltagere: Jens Ellesøe (JE) - helhedsplanudvalget Niels Enevold (NE)

Læs mere

Bunch 01 (arbejdstegning) Lodret snit i betonelement-facader Bunch 02 (arbejdstegning) Lodret snit i lette facader

Bunch 01 (arbejdstegning) Lodret snit i betonelement-facader Bunch 02 (arbejdstegning) Lodret snit i lette facader Galgebakken Renovering af facader 2620 Albertslund Notat Sag nr.: KON145-N003A Vedr.: Vurdering af sokkelisolering 1. Baggrund Efter aftale med Frank Borch Sørensen fra Nova5 arkitekter er Bunch Bygningsfysik

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN

PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN Nummer 4 september 2017 RENOVERING AFD. 21 PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN Det har været en lang rejse. Faktisk er det fem år siden, at boligselskabet første gang fik tilsagn fra beboerne på Kjeldsens Alle

Læs mere

til blokmøde Fjældevænget

til blokmøde Fjældevænget Velkommen til blokmøde Fjældevænget Tirsdag den 31. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 58. Afholdes den: 4. juni 2019 kl på ejendomskontoret, Galgebakken Øster 10-7, på det nye ejendomskontor.

Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 58. Afholdes den: 4. juni 2019 kl på ejendomskontoret, Galgebakken Øster 10-7, på det nye ejendomskontor. Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 58 Afholdes den: 4. juni 2019 kl. 17.00-19 på ejendomskontoret, Galgebakken Øster 10-7, på det nye ejendomskontor. Deltagere: Thomas R. Rasmussen - GAB Lysette Kofoed

Læs mere

til blokmøde Rydevænget

til blokmøde Rydevænget Velkommen til blokmøde Rydevænget Mandag den 30. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

Galgebakken - ekstraordinært beboermøde om helhedsplanen og prøvehusene, tirsdag den 26. april 2016

Galgebakken - ekstraordinært beboermøde om helhedsplanen og prøvehusene, tirsdag den 26. april 2016 Referat Galgebakken - ekstraordinært beboermøde om helhedsplanen og prøvehusene, tirsdag den 26. april 2016 Punkt 1. Valg af dirigent Vinie Hansen blev valgt som dirigent. Punkt 2. Valg af referent Pia

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN. Status på helhedsplanen for Hyldespjældet. Renovering af Hyldespjældet

NYT OM HELHEDSPLANEN. Status på helhedsplanen for Hyldespjældet. Renovering af Hyldespjældet Status på helhedsplanen for Hyldespjældet I januar gennemført vi en registrering af skimmelangrebene i Hyldespjældet en positiv og god proces.derudover arbejder vi videre med at samle materialerne til

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Status på helhedsplanen for Hyldespjældet Byggeudvalget, BO-VEST og COWI vil gerne invitere til informationsmøde i beboerhuset den 25.10.2017 kl. 19-21 om helhedsplanen for Hyldespjældet. På informationsmødet

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Afholdt den: 10. marts 2015 kl. 19.00-21.00 i GAB s lokale, Galgebakken.

Afholdt den: 10. marts 2015 kl. 19.00-21.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Referat 17. marts 2015 Helhedsplanudvalget møde 17 Afholdt den: 10. marts 2015 kl. 19.00-21.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplansudvalget Niels Enevold (NE) - helhedsplansudvalget

Læs mere

Skimmelsvampesager. forretningsgang for behandling af sager. om skimmelsvamp

Skimmelsvampesager. forretningsgang for behandling af sager. om skimmelsvamp Skimmelsvampesager forretningsgang for behandling af sager om skimmelsvamp side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Sagens opstart 3 Sagens forberedelse 3 Indledende undersøgelser 3 Besigtigelse

Læs mere

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND GALGEBAKKEN ALBERTSLUND Orienteringsmøde om Helhedsplanen Tirsdag d. 7. maj 2019 EKAS Rådgivende Ingeniører A/S Trørødvej 74, 2950 Vedbæk Tlf.: 45 65 01 11 e-mail: ekas@ekas.dk www.ekas.dk Dagsorden Præsensation

Læs mere

3 Termiske forhold og skimmelrisiko på ydervægge i boliger

3 Termiske forhold og skimmelrisiko på ydervægge i boliger BO-VEST AFDELING 10, HYLDESPJÆLDET INDEKLIMA VURDERING AF EKSISTERENDE FORHOLD FOR YDERVÆGGE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS

Læs mere

Afrapportering af beboerinddragelsen i Hyldespjældet fase 1 og 2. August 2011. Udarbejdet af Cowi

Afrapportering af beboerinddragelsen i Hyldespjældet fase 1 og 2. August 2011. Udarbejdet af Cowi 1 Landsbyggefonden 18/10 2011 Studiestræde 50 mek/ 1554 København K Materialet omfatter: Tekniske forundersøgelser. Trin 1. Tilstandsundersøgelse. Rev. 1. december 2010. Udarbejdet af Cowi Tekniske forundersøgelser.

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus.

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Vi inviterer til Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Her i folderen kan du læse om de udførte undersøgelser og

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om status for helhedsplanen i Åhaven: - Hvad er der sket siden sidst. - Hvad skal der ske. - Skønnet tidsplan.

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ.

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD. 47 - C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. 07.06.2018 Efter at der blev stemt nej til projektet i november 2017 samt input

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 25. maj 2016, kl. 14.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen, Formand

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

UDBEDRING AF FUGTPROBLEMER SKOVPARKEN, NÆSTVED

UDBEDRING AF FUGTPROBLEMER SKOVPARKEN, NÆSTVED UDBEDRING AF FUGTPROBLEMER SKOVPARKEN, NÆSTVED HENRIK M. TOMMERUP RAMBØLL - RENOVERING & BYGNINGSFYSIK HMT@RAMBOLL.DK SKOVPARKEN, ALMENBOLIGER Rambøll har for Lejerbo udarbejdet helhedsplan for renovering

Læs mere

Afholdt den: 2. december 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken.

Afholdt den: 2. december 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Referat 12. december 2014 Helhedsplanudvalget møde 14 Afholdt den: 2. december 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplansudvalget Niels Enevold (NE) -

Læs mere

Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. LBF Jnr. 375

Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. LBF Jnr. 375 Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Avedøre Boligselskab 3504-2/0011 Avedøre Stationsby Nord Helhedsplan Renovering af badeværelser, lejlighedssammenlægning, ombygning

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Side 1 af 3. Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 52

Side 1 af 3. Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 52 Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 52 Afholdt den: 2. oktober 2018 kl. 17.30-19 på ejendomskontoret, Galgebakken Øster 10-7, på det nye ejendomskontor. Deltagere: Birthe Y. Nielsen (BYN) - afdelingsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Notat Afdeling 22 - Beboermøde den 15.04.2015, kl. 17.00, Lindholm Søpark 2. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Notat Afdeling 22 - Beboermøde den 15.04.2015, kl. 17.00, Lindholm Søpark 2. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Side 1/6 Notat Afdeling 22 - Beboermøde den 15.04.2015, kl. 17.00, Lindholm Søpark 2. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 15 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

Ekstraordinært beboermøde Galgebakken,

Ekstraordinært beboermøde Galgebakken, Ekstraordinært beboermøde Galgebakken, 06.12.2012 DAGSORDEN: 1: Valg af dirigenter 2: Valg af stemmeudvalg 3: Referat fra budgetbeboermødet den 12.09.2012 4: Godkendelse af forretningsorden og dagsorden

Læs mere

I dette notat redegøres der for processen for Galgebakkens helhedsplan, heraf den eksterne uvildige granskning, og frem til i dag.

I dette notat redegøres der for processen for Galgebakkens helhedsplan, heraf den eksterne uvildige granskning, og frem til i dag. VA afd. 59 Galgebakken Dato: 28. november 2018 Notat om helhedsplanforløb i Galgebakken Galgebakken er en boligbebyggelse i Albertslund opført i år 1972-74. Afdelingen består i dag af 700 boliger fordelt

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

Afbud: REFERAT. Referat Punkt 1: Godkendelse af dagsorden. Punkt 2: Status for helhedsplanen REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE 08.

Afbud: REFERAT. Referat Punkt 1: Godkendelse af dagsorden. Punkt 2: Status for helhedsplanen REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE 08. REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. Afholdt den: 07.02.2019 kl.19:00 til kl. 20.30, Hyldespjældets ejendomskontor. 08. FEBRUAR 2019 /KRO Fase: Rådgiverudbud Fase 4 Sags

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

Afholdt den: 9. februar 2015 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken.

Afholdt den: 9. februar 2015 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Referat 18. februar 2016 Helhedsplanudvalget møde 26 Afholdt den: 9. februar 2015 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Niels Wilken (NW) - helhedsplanudvalget

Læs mere

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL I rækkehusene er der tegnet en trappe ned til det nederste niveau i baghaven er det muligt for kørestolsbrugere at få adgang til haven på en anden måde Nej, det er ikke

Læs mere

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET HUSK INFORMATIONSMØDE!! Torsdag d. 29 januar kl. 17-19 - mødested Rypen - kom og få mere at vide om helhedsplanen Goddag Jytte, skal vi ikke tage til informationsmødet

Læs mere

Velkommen. til infomøde. Rydevænget. Onsdag den 6. februar 2019

Velkommen. til infomøde. Rydevænget. Onsdag den 6. februar 2019 Velkommen til infomøde Rydevænget Onsdag den 6. februar 2019 Dagsorden Præsentation af vinderprojektet (Rolf/Robin) Tidsplan (Morten & Holger) Du skal bo i boligen, mens den renoveres (Morten & Holger)

Læs mere

ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS

ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS Albertslund Syd, gård- og rækkehusene, Albertslund Syd, gårdhusene, 1966 2007 løsningsforslag gårdhuse NOVA5 arkitekter as løsningsforslag gårdhuse NOVA5 arkitekter

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Att. Jan Carlsson Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk

Læs mere

Afholdt den: 3. juni 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken.

Afholdt den: 3. juni 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Referat 15. maj 2014 Helhedsplanudvalget møde 09 Afholdt den: 3. juni 2014 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplansudvalget Niels Enevold (NE) - helhedsplansudvalget

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej Ølstykke Att.: Tina Lykke Hansen E: E:

Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej Ølstykke Att.: Tina Lykke Hansen E: E: Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Att.: Tina Lykke Hansen E: tina.hansen@egekom.dk E: byggesagsafdelingen@egekom.dk 18. oktober 2018 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63

Læs mere

REFERAT 22. oktober 2009 Projekt nr. 805016 TWFI

REFERAT 22. oktober 2009 Projekt nr. 805016 TWFI REFERAT 22. oktober 2009 Projekt nr. 805016 TWFI PROJEKT : A/B Lindstrand MØDE : Byggemøde nr. 7 EMNE STED : Byggemøde : A/B Lindstrand MØDEDATO : 21.10.2009 DELTAGERE : Jan Andersen Jagtvejens VVS JA

Læs mere

Gårdhusrenovering beboermøde

Gårdhusrenovering beboermøde Gårdhusrenovering beboermøde Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Forslag om godkendelse af foreløbigt renoveringsprojekt og økonomi (skema A) som opstillet i Landsbyggefondens

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

H J O R T E G Å R D E N

H J O R T E G Å R D E N H J O R T E G Å R D E N Ekstraordinært afdelingsmøde d.10 oktober 2016 Punkt 1 - Velkommen 02 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent. herunder valg af referent og stemmetællere 2. Præsentation af beslutningsforslag

Læs mere

ASBEST METALLER - PCB

ASBEST METALLER - PCB ASBEST METALLER - PCB Gødsholmvej 1 Side 1 af 8 Rekvirent. Niels Bendtsen Tjørnevej 49 4684 Holmegaard Tlf: 22344062 Rapporten er udført af: Nicolai Ploug, tlf. 40 89 36 36 Indholdsfortegnelse: Registrering

Læs mere

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Indvendig efterisolering af kældervæg Kældervægge bør efterisoleres, hvis den samlede isoleringstykkelse svarer til 50 mm eller mindre. Efterisolering

Læs mere

Ikke mødt: Niels Wilken (NW) - helhedsplanudvalget Bo Ragnvald (BR) - helhedsplanudvalget

Ikke mødt: Niels Wilken (NW) - helhedsplanudvalget Bo Ragnvald (BR) - helhedsplanudvalget Referat 10. juni 2015 Helhedsplanudvalget møde 20 Afholdt den: 3. juni 2015 kl. 17.00-19.00 i GAB s lokale, Galgebakken. Deltagere: Biba Schwoon (BS) - helhedsplanudvalget Niels Enevold (NE) - helhedsplanudvalget

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 DAGSORDEN DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for mødet 3. Orientering om helhedsplan - herunder orientering

Læs mere

Effektiv varmeisolering. Komplet facadeisoleringssystem!

Effektiv varmeisolering. Komplet facadeisoleringssystem! Effektiv varmeisolering. Komplet facadeisoleringssystem! Med alle komponenter til facadeløsninger, der efterfølgende fremtræder med murstensoverflade. For både nybyggeri og renoveringsprojekter. Isolering

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde den 10. november 2011 i Kongsholmcentrets festsal

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde den 10. november 2011 i Kongsholmcentrets festsal Referat af ekstraordinært afdelingsmøde den 10. november 2011 i Kongsholmcentrets festsal Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Forslag omgodkendelse af foreløbigt

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund 30. juni 2018 KRO/JRA Vedrørende Vridsløselille Andelsboligforenings afd. 10, Hyldespjældet, Skema A ansøgning for helhedsplan LBF

Læs mere

Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde.

Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. REFERAT 29. september 2011 /MEK Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. Referat af: Merete Ø. Krapper Afholdt den: 22. september 2011 kl. 18:00 i Hyldespjældets beboerhus Deltagere:

Læs mere

Efter en gennemgang af programmet for aftenen, fortæller Sara Terp Uhre om status for, hvor boligselskabet står i renoveringsprojektet i dag:

Efter en gennemgang af programmet for aftenen, fortæller Sara Terp Uhre om status for, hvor boligselskabet står i renoveringsprojektet i dag: REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Torsdag den Klokken 19.00 21.20 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 21 beboere fra 19 husstande Sara Terp Uhre,

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter løsninger til energirigtig boligventilation, der

Læs mere

Rawi. Munke Mose Allé 9 5000 Odense C Tlf.: 63126500 Fax: 63126599

Rawi. Munke Mose Allé 9 5000 Odense C Tlf.: 63126500 Fax: 63126599 1. kolonne beskriver hvilken bygningsdel der undersøges Områder markeret med GULT indikere efterisoleringen. 2. kolonne beskriver ved isolering mindre end det angivet skal der efterisoleres 3. kolonne,

Læs mere

Vridsløselille Andelsboligforening - Afdeling 4 Nord og 4 Syd. Referat af informationsmøde om Helhedsplan

Vridsløselille Andelsboligforening - Afdeling 4 Nord og 4 Syd. Referat af informationsmøde om Helhedsplan Referat af informationsmøde om Helhedsplan Onsdag den 26. juni 2019 kl. 19:00 21:00 i Musikteateret, Bibliotekstorvet 1 Fremmødte: - Ca.220 beboere fra hhv. 4 nord og 4 syd. Oplægsholdere og øvrige deltagere,

Læs mere

GALGEBAKKEN HELHEDSPLANSUDVALGSMØDE

GALGEBAKKEN HELHEDSPLANSUDVALGSMØDE GALGEBAKKEN HELHEDSPLANSUDVALGSMØDE 04.07.2017 DAGSORDEN 1. GODKENDELSE AF FORRIGE REFERAT 2. KOMMUNIKATION, INFORMATION, ARRANGEMENTER MM. 3. TEKNISKE ANLIGGENDER 4. ØKONOMISKE ANLIGGENDER 5. NYT FRA

Læs mere

Penthouse / tagetage. Tag

Penthouse / tagetage. Tag Penthouse / tagetage Der er ved besigtigelse på tagetage (Ved Bellahøj Syd 11) konstateret, at der er udført udvendig efterisolering af facaden. Den eksisterende facade er (omtrentlig) blevet påbygget

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Side 1/6 Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 10 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060.

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060. Punkt 17. Sundby-Hvorup Boligselskab Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2012-47060. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt Til beboerne Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Horsens, den 18. august 2015 Helhedsplan Beringsvænget Notat om projektet og forudsætninger for ny huslejeberegning 1: Projektet Projektet

Læs mere

Det blev aftalt at næste byggepost skal være om tomgangsboliger og skimmel. Byggeposten skal omdeles inden jul.

Det blev aftalt at næste byggepost skal være om tomgangsboliger og skimmel. Byggeposten skal omdeles inden jul. Referat af Helhedsplanudvalgsmøde 53 Afholdt den: 6. november 2018 kl. 17.30-19 på ejendomskontoret, Galgebakken Øster 10-7, på det nye ejendomskontor. Deltagere: Birthe Y. Nielsen (BYN) - afdelingsbestyrelsesmedlem

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Vi inviterer til Ekstraordinært beboermøde og afstemning om helhedsplanen for Hyldespjældet onsdag den 14. marts 2018 kl. 19:00-21:00 i Hyldespjældets beboerhus. Der er digital afstemning om helhedsplanen

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 19. juni 2018, kl. 13.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen,

Læs mere

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 T13 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhuset Tranumparken 1. Som I

Læs mere

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Membran-Erfa møde om Fundamenter, sokler og kælderkonstruktioner - fugtspærrer, radonforebyggelse og geotekstiler Orientering om BR10

Læs mere

Per Carlo Nilsson Bo42. Hans Mikkelsen Michael Jensen Lars Pommerencke

Per Carlo Nilsson Bo42. Hans Mikkelsen Michael Jensen Lars Pommerencke LBF- drøftelse af afdeling Svaneke, Dato: 20.12. 2018 Sagsnummer: 103 426 Referat Emne: LBF-drøftelse af afdeling Svaneke, Mødedato: D. 13. november 2018 Mødested: Gartnervangen 20, 3700 Rønne Deltagere:

Læs mere

Referat fra GAB Bestyrelsesmøde nr. 9 d. 26. Juni 2019 Kl

Referat fra GAB Bestyrelsesmøde nr. 9 d. 26. Juni 2019 Kl Referat fra GAB Bestyrelsesmøde nr. 9 d. 26. Juni 2019 Kl.19.00 22.00 HUSK AT KIM MILTON DELTAGER FRA 19.00-19.30 Forventede deltagere: Lasse Wilson, Zahir Bashir( kom under pkt.2), Thomas Rasmussen, Maria

Læs mere

RAPPORT SUNDHEDSEFTERSYN 2014

RAPPORT SUNDHEDSEFTERSYN 2014 RAPPORT SUNDHEDSEFTERSYN 2014 Arbejdernes Andels-Boligforening Afdeling 25 13 RÆKKEHUSE Arendalsvej 4 28 Opført i 1983 Vurdering af afdeling 25, rækkehuse, Arendalsvej 4-28 Afdeling 25 består af i alt

Læs mere

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n HELHEDSPLAN M ø l l e p a r k e n Dagsorden AFDELINGSMØDE 23.10.2018 1. Velkomst ved formanden 2. Nedsættelse af stemmeudvalg 3. Gennemgang af projekt v. Jess Sørensen 4. Gennemgang af Økonomi v. projektleder

Læs mere