Handlingsplan Installation 4.0. Øvrige højt prioriterede opgaver. Installation 4.0

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan Installation 4.0. Øvrige højt prioriterede opgaver. Installation 4.0"

Transkript

1 Handlingsplan 2018 TEKNIQ vil i 2018 have særlig fokus på to områder. Det drejer sig om opfølgning på installation 4.0 og fremtidig arbejdskraft. Dertil kommer en række andre højt prioriterede aktiviteter. Installation 4.0 Digitalt byggeri Internet of Things Driftspartner Nye visioner Fremtidig arbejdskraft Ufaglært & udenlandsk arbejdskraft Lederudvikling og - uddannelse Maskinmester-, ingeniør- og installatør-uddannelserne Erhvervsuddannelser Efteruddannelse Øvrige højt prioriterede opgaver Vvs-akkord-regler Side 1/9 Paragrafferne i orden Kommunikation Branding Analyse Ny energiaftale Nyt bygningsreglement Nye gasregler Hus- og eleftersyn TEKNIQ app'en KLS-systemet Vandinstallationer Intern it & persondata Arbejdsmiljø Arbejdsform Installation 4.0 I foråret 2017 blev rapporten Installation 4.0 udarbejdet. Rapporten beskriver de seks teknologier, der forventes at få størst betydning for installationsbranchen frem mod I efteråret 2017 blev rapporten Nye muligheder i installation 4.0 udarbejdet. Denne rapport beskriver de forretningsmæssige konsekvenser af teknologiudviklingen. I 2018 vil TEKNIQ tage et spadestik dybere og udmønte rapporternes konklusioner i konkrete aktiviteter på delområder. Det drejer sig om områderne digitalt byggeri, Internet of Things og temaet driftspartner. Formålet er at give medlemsvirksomhederne dybere indsigt i teknologiudviklingen og mere konkret viden om deres anvendelsesmuligheder. Endelig vil der i 2018 ske en opdatering af Vision Digitalt byggeri Digitaliseringen af byggeriet går meget stærkt i udlandet og herhjemme. TEKNIQ vil undersøge muligheden for, at aktører, der er længst fremme, demonstrerer, hvad de kan, og hvad det betyder for deres samarbejde

2 med andre entreprenører eller rådgivere. Det kan være bygherrer, rådgivere eller entreprenører, der viser, hvor de er i øjeblikket. Det skal skabe grundlag for, at den enkelte virksomhed kan overveje sin indsats på det digitale område i forhold til sine kundesegmenter. TEKNIQ vil desuden undersøge, om der er behov for fokuserede tilbud (fra kursusudbydere eller andre) på kurser eller efteruddannelse med fokus på kompetencebehovet hos medarbejdere, projekterende, projektledere og overmontører. En måde at vise udviklingen er at få nogle af de, der er meget langt fremme til at demonstrere, hvad de kan, og hvad det betyder for deres samarbejde med andre entreprenører eller rådgivere. Det kan være bygherre, rådgivere eller entreprenører, der viser, hvor de er i øjeblikket. Det skal skabe grundlag for, at den enkelte virksomhed kan overveje sin indsats på det digitale område i forhold til sine kundesegmenter. Side 2/9 TEKNIQ vil i 2018 sørge for, at der udarbejdes relevante kursustilbud indenfor BIM til hhv. montører og projektledere. Der bør desuden udvikles et særligt initiativ af mere strategisk karakter, som har fokus på forandringer i byggeriets processer og på kravene til projektbidragene. Det kan have karakter af kursus, seminar eller lignende og bør udvikles efter drøftelse i en fokusgruppe. Internet of Things I 2018 vil TEKNIQ tage et spadestik dybere i forståelsen af internet of things og teknologiens konkrete potentiale for installationsbranchens virksomheder. TEKNIQ vil søge et bredt samarbejde med aktører, herunder leverandører, for at klarlægge teknologiens potentialer og installationsbranchens styrkepositioner. Der vil især være fokus på at formidle konkret information om, hvordan IoT kan skabe værdi for kunder, og hvordan installationsbranchens virksomheder kan omsætte data til synlige fordele. Driftspartner Installatøren er ofte med i hele processen, fra design til drift. Det gælder eksempelvis i forhold til bygninger, hvor der skal detailprojekteres de optimale tekniske løsninger, over selve opførelsen af bygningen, hvor løsningen installeres, til drift af bygningen i hele dens levetid. I driftsfasen er det afgørende, at de tekniske installationer optimeres og udskiftes, så bygningen effektivt kan udfylde det tiltænkte behov, nu og i fremtiden.

3 TEKNIQ vil sætte fokus på, hvordan installatørens rolle som driftspartner udvikler sig. Med det overordnede formål at øge branchens fokus på udviklingen af installatørens rolle som driftspartner, specielt i lyset af den øgede digitalisering og overgangen til bygninger med endnu højere intelligens. I 2018 gennemføres disse aktiviteter: Udarbejde en case-samling af eksempler på installatører i rollen som driftspartner i forskellige dele af branchen. Case-samlingen vil blive formidlet via cases og interviews på tryk eller som korte film, samt ved efterfølgende medlemsrettede arrangementer. Afholde en konference for medlemmerne med indlæg fra branchens partnere, herunder ejendomsforvaltere og -ejere, industripartnere, rådgivere m.fl., der vil belyse kundeperspektivets aktuelle syn på trends og forventninger til deres samarbejdspartner på driftsområdet. Side 3/9 Nye visioner I 2013 udarbejdede TEKNIQ en Vision for installationsbranchen. Denne bestod af en vision for elbranchen, der blev udarbejdet i samarbejde med Dansk El-Forbund, og en vision for vvs-branchen, der blev udarbejdet af TEKNIQ alene. Dansk EL-Forbund og TEKNIQ vil i 2018 opdatere den fælles vision for elbranchen, herunder særligt ift. de nye teknologier, der er beskrevet i installation 4.0. Tilsvarende gennemføres en opdatering af vvs-branchens vision Efterfølgende vil TEKNIQ gennemføre en møderække med fokus på nye teknologier og deres betydning for vvs-branchen. Formålet er at involvere installationsvirksomhederne og deres medarbejdere i en dialog om, hvordan teknologien forandrer installationsbranchen for dermed at skabe større forståelse for behovet for udvikling. Hvis muligt gennemføres denne møderække i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet. Fremtidig arbejdskraft Der er i installationsbranchen øget efterspørgsel efter arbejdskraft. Derudover, så er der også behov for fokus på, hvilke nye kompetencer og typer af medarbejdere, der er brug for i installationsbranchen i de kommende år. Det gælder både ift. ufaglærte, faglærte, installatører, maskinmestre, specialister og andre højt uddannede og ledere. Dertil kommer, at der er forhold på overenskomstområdet, der skal adresseres i det kommende år.

4 Ufaglært og udenlandsk arbejdskraft Med den lave ledighed, der er i installationsbranchen, er det nødvendigt at overveje ansættelse af arbejdskraft, som ikke har gennemgået en relevant faglig uddannelse. Alternativt at ansætte udenlandsk arbejdskraft med relevante kvalifikationer. TEKNIQ vil derfor informere medlemmerne om mulighederne for at ansætte andre typer medarbejdere, herunder i forhold til overenskomster, løndifferentiering, lokalaftaler, vikarer, akkord m.m. Informationen kan formidles dels som information på hjemmesiden, dels gennem artikler i bladene og endelig kan det overvejes at udarbejde pjecer med udvalgte temaer. Side 4/9 TEKNIQ vil desuden overveje, om virksomhedernes anvendelse af ufaglært arbejdskraft kan understøttes gennem særlige AMU-forløb for ufaglærte. Lederudvikling og -uddannelse Baseret på en undersøgelse blandt de større virksomheder i branchen ses et behov for, at den ledelsesmæssige kapacitet i branchen styrkes både kvalitativt og kvantitativt. Det vil TEKNIQ understøtte med følgende tiltag: 1. Skabe en førstelinielederuddannelse med fokus på transformationen fra medarbejder til leder, så lederne ser opgaverne i virksomhedens perspektiv, opbygger en egentlig lederidentitet, får redskaber til ledelsesmæssig gennemslagskraft, økonomiforståelse, risikohåndtering og personaleledelse. Formålet er at styrke rekrutteringen af ledere til branchen og styrke nye lederes fundament. Målet er, at 150 deltagere gennemfører uddannelsen i de kommende to år. Der afsættes midler til udvikling af uddannelsen og reduceret deltagerbetaling. 2. Opgradere egne lederuddannelser, primært for branchens projektledere, således at TEKNIQs egne uddannelser får et højere fagligt niveau og om muligt certificering. Desuden skal der inddrages e- læring, således at tidsforbruget til fysisk fremmøde kan reduceres samtidig med, at indhold og niveau øges. I 2018 vil TEKNIQ opbygge kompetencer ift. e-læringskapacitet mhp. anvendelse på især TEKNIQs lederuddannelser.

5 Maskinmester-, ingeniør- og installatøruddannelser TEKNIQ vil sikre, at erhvervsakademiuddannelserne er opdaterede ift. de nye kompetencebehov, herunder i forhold til digitalisering, IoT m.m. Der vil også være fokus på andre uddannelser, der kan være interessante for virksomhederne eksempelvis IT-teknolog. TEKNIQ vil indlede et tættere samarbejde med maskinmesterskolerne samt ingeniøruddannelser i forhold til, at nyuddannede ser installationsbranchen som et attraktivt sted at søge arbejde og gøre karriere. TEKNIQ vil understøtte virksomheder i, at kunne få dem i praktik, trainee-forløb m.v. Side 5/9 Maskinmesterskolen i Aarhus har gode erfaringer inden for e-læring, og det vil blive overvejet, om dette kan udbredes andre steder i landet. Erhvervsuddannelser Lærlingeuddannelserne er stort set opdaterede og kompetenceniveauet er så højt, at det pt. ikke er realistisk at øge det yderligere. Der kan dog også blive tale om mindre justeringer med fokus på digitale kompetencer (anvendelsen af digitale værktøjer, digitalt byggeri, BIM m.v.). TEKNIQ vil i 2018 satse på fortsat implementering af lærlingeuddannelserne og i de kommende år satse på at hæve kvaliteten samt sikre, at talentspor på både elektriker og vvs-energiuddannelsen udbydes og bliver en succes samt EUX vvs-området. I 2018 skal TEKNIQ få implementeret en model for et censorkorps, og der skal tages stilling til, hvem der skal administrere dette. TEKNIQ vil gennemføre brandingaktiviteter, der skal bidrage til, at søgningen til lærlingeuddannelserne øges, se under øvrige højt prioriterede opgaver. Efteruddannelse Medlemsvirksomhederne vurderer i en medlemsundersøgelse, at behovet for kompetenceudvikling i de kommende år stiger markant. Derfor vil TEK- NIQ arbejde for et stærkt AMU-system med et tilstrækkelig udbud og kvalitet. Ligesom det skal udnyttes, at Erhvervsakademierne får mulighed for at udbyde egentlige efteruddannelseskurser. TEKNIQ skal ad den vej sikre et udbud af teknisk-faglige kurser på et højere kompetenceniveau end AMU kan levere. Mulighederne for e-læring undersøges.

6 Øvrige højt prioriterede opgaver Foruden de to hovedindsatsområder, så vil TEKNIQ i 2018 have fokus på en række andre højt prioriterede opgaver. Vvs-akkordregler TEKNIQ vil i forlængelse af vvs-overenskomstaftalen fra marts 2017 fortsat arbejde for en modernisering af akkordreglerne på vvs-området. Paragrafferne i orden I 2018 fortsætter den ekstraordinære informationsaktivitet om persondataforordningen. På TEKNIQs hjemmeside findes en beskrivelse af, hvordan man som virksomhed kommer i gang samt en meget kortfattet gennemgang af reglerne. Hjemmesiden suppleres løbende med vejledninger fra Datatilsynet, eksempler på erklæringer og fremgangsmåder, som virksomhederne kan have glæde af. Side 6/9 Der forventes desuden et nyt AB-aftalesystem, som vil kræve en ekstraordinær informations- og kursusaktivitet, ligesom der skal udvikles en række nye produkter i tilknytning hertil. Ankenævnets praksis, herunder om el-eftersyn, skal nyttiggøres som gode råd til virksomhederne, ligesom de samlede regler om aftaler med forbrugere skal præsenteres på en ny måde. Ankenævnets hjemmeside overvejes udbygget med mere vejledning og orientering til forbrugere. Generel kommunikation Som noget nyt begyndte TEKNIQ sidste år at sætte kvantitative mål for kommunikationsindsatsen. Stort set alle målene for 2017 blev nået før årets udgang, og de er derfor opjusteret for På presseområdet er målet for 2018 således hits (omtale i artikler og indslag i eksterne medier) og 20 A-omtaler (en større artikel/indslag i lands- eller landsdelsdækkende medier). Målet for det samlede antal nyhedsbrevsmodtagere er , mens antallet af unikke besøg om måneden på er sat til På LinkedIn er målet for 2018 at nå op på følgere, på Facebook og Twitter 400. Samtidig vil brugen af video, streaming og infografik på de sociale medier og TEKNIQs egne digitale platforme blive opprioriteret for at gøre kommunikationen endnu mere nærværende og forståelig.

7 Differentieret kommunikation Den øgede specialisering, både inden for branchen og i den enkelte virksomhed, øger behovet for mere differentieret medlemskommunikation. Det betyder, at indholdet på TEKNIQs websites, nyhedsbreve og andre medier i langt højere grad skal tilpasses den enkelte bruger. Det kan blandt andet ske ved brug af medlemsdata og brugerens profiler og søgemønstre. I første omgang vil det blive afprøvet på det nye website, som i 2018 vil blive oprettet som en online-forlængelse af Dansk VVS og Electra. Desuden vil TEKNIQ i 2018 afdække behovet for flere specialiserede nyhedsbreve og samtidig sikre, at TEKNIQs eksisterende nyhedsbreve når frem til de rigtige personer i de enkelte virksomheder. Side 7/9 Branding og andre kampagner Den brede brandingkampagne Vi forbinder Danmark med fremtiden sluttede 20. november 2017, og er ved at blive evalueret med henblik på nye aktiviteter i Derudover vil TEKNIQ gennemføre en række andre kampagner med et mere snævert sigte: En brandingkampagne i samarbejde med Dansk El-Forbund, der med udgangspunkt i installation 4.0 skal vise, at el-branchen går forrest, når de nye teknologier skal føres ud i livet, og at branchen er attraktiv for fremtidens elektrikere og installatører. En rekrutteringskampagne i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet, der skal skaffe flere elever til vvs-energiuddannelsen. En kampagne med særligt fokus på blikkenslagerfaget, der skal brande de faglige kompetencer og styrke rekrutteringen. Fortsættelse af kampagnen for VE-installatørerne, der har til formål af promovere de forskellige VE-løsninger og VE-installatørernes særlige kompetencer. Analyse TEKNIQ vil prioritere arbejdet med at dokumentere og analysere branchens markedsudvikling samt fremtidige og aktuelle arbejdskraft- og kompetencebehov, herunder branchens brug af udenlandsk arbejdskraft. Der arbejdes kontinuerligt på, hvordan formen og indholdet af TEKNIQs analyser og øvrige nøgletal bedst udformes og formidles for at opnå størst mulig gennemslagskraft i pressen og tilgængelighed både internt og eksternt. Analytisk og statistisk vil fokus være på arbejdskraft, uddannelse og markedsudvikling.

8 Ny energiaftale I januar påbegyndes forhandlingerne om den kommende energiaftale, som skal gælde for perioden TEKNIQ vil udarbejde en række anbefalinger til den nye aftale, som skal markedsføres bredt. Et særligt fokuspunkt i den kommende aftale er Energispareordningen. TEKNIQ vil i januar afholde en konference om ordningen med deltagelse af ministeren og en række øvrige nøgleaktører. Nyt bygningsreglement Den 1. januar træder det nye bygningsreglement BR18 i kraft. Det nugældende BR15 gælder sideløbende i en overgangsperiode frem til 1. juli 2018, hvorefter BR18 gælder alene. TEKNIQ deltager i arbejdet med at tilvejebringe en række vejledninger til BR18 og vil i løbet af året gennemføre en møderække, så vidt muligt i samarbejde med Trafik, Bygge-, og Boligstyrelsen, hvor de væsentligste ændringer gennemgås og reglementets nye struktur forklares. Side 8/9 Nye gasregler På gasområdet er igangsat et regelforenklingsarbejde af loven og samtlige gasreglementer. Ny gaslov er pt. i høring og efterfølges af fem bekendtgørelser frem mod TEKNIQ deltager i arbejdet med nye regler og har nedsat en følgegruppe, som vi løbende rådfører os med. Når de nye regler er klar, vil TEKNIQ afholde en møderække så vidt muligt i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen. Huseftersyn/eleftersyn TEKNIQ deltager i et arbejde med Sikkerhedsstyrelsen om at forbedre hus- og eleftersynsrapporter. Arbejdet forventes afsluttet ultimo TEKNIQ App en Til vejledning om- og dimensionering af elinstallationer vil TEKNIQ app en i 2018 blive udbygget med kontrolberegninger af bla. spændingsfald og kort-slutningsbeskyttelse. Kvalitetsledelse Sikkerhedsstyrelsen har den 1. juli 2017 udstedt en ny KLSbekendtgørelse, som fremadrettet stiller færre formelle krav til KLS end tidligere. I 2018 vil TEKNIQ både gennemføre informationsaktiviteter og sætte strøm til TEKNIQs rammesystemer, så de bliver digitale og interaktive.

9 Målet er at skabe større værdi for virksomheden, så KLS-systemet ikke blot opfattes som et pålæg, men som et selvstændigt værdiskabende element i den daglige virksomhedsdrift. De nye rammesystemer samtænkes med TEKNIQ Kvalitets systemer med det formål, at der opereres på én fælles platform. Vandinstallationer TEKNIQ holdt i 2012 en række temamøder under overskriften Sikkert vand. I 2018 vil TEKNIQ afholde en ny møderække, hvor vi sætter aktuelle temaer for vand på dagsorden med henblik på at øge fokus på korrekt udførte vandinstallationer. Side 9/9 Intern it og persondata Der vil i 2018 være fokus på TEKNIQs egen overholdelse af persondatareglerne. TEKNIQ vil i 2018 digitalisere interne processer især via: En mere målrettet medlemsinformation. E-læring og webinar m.v. Digitalisering af interne administrative systemer, eksempelvis ift. Barselsfond. Arbejdsmiljø Aftale mellem arbejdsmarkedets parter og Beskæftigelsesministeriet om, at der i 2018 skal sættes fokus på de hyppigste skadesårsager i installationsbranchen. Endvidere er der i branchearbejdsmiljørådet aftalt en informationsindsats om, hvor asbest typisk optræder, og hvordan den håndteres. Arbejdsform TEKNIQ vil i sin arbejdsform fortsat have fokus på medlemssegmenter og dynamisk medlemsinddragelse.

Gulvbranchens strategiplan 2015 2019

Gulvbranchens strategiplan 2015 2019 Gulvbranchens strategiplan 2015 2019 Foto: Interface arkiv 1 Intro Gulvbranchens bestyrelse har på et strategiseminar i oktober 2014 diskuteret og sammenfattet de overordnede strategiske mål for foreningens

Læs mere

Faglærerkonference uge Juni 2017

Faglærerkonference uge Juni 2017 Faglærerkonference uge 26 28-29 Juni 2017 Installationsbranchen en vækstbranche Tre år i træk med markant vækst i aktivitet og omsætning og forventninger til at væksten fortsætter. 44.300 beskæftigede

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR BORGERGADE 111 1300 KØBENHAVN K TELEFON 7020 1271 WWW.BYGGERIETSSAMFUNDSANSVAR.DK 1 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse X Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Arbejdsmarkedet er i konstant forandring, og

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

Installationsbranchen vi har brug for dygtige lærlinge

Installationsbranchen vi har brug for dygtige lærlinge Installationsbranchen vi har brug for dygtige lærlinge Installationsbranchen Installationsbranchen har en samlet årlig omsætning på 43,1 milliarder kroner og beskæftiger 40.000 medarbejdere Vvs-branchen

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen.

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen. Aalborg Handelsskole Mål og strategier 2012-2017 Indhold 4 Vision og værdier 6 Fokusområde 1 - erhvervslivets skole 7 Fokusområde 2 - den internationalt orienterede skole 8 Fokusområde 3 - den digitale

Læs mere

TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche

TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche TEKNIQ Installatørernes Organisation er arbejdsgiver- og brancheorganisation for cirka 2.800 tekniske installatører. TEKNIQ arbejder for, at installatørerne

Læs mere

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr.

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Frontoffice NOTAT Til direktionen KFF Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation Borgerne, brugerne, tilflytterne og turisterne Hver dag har vores

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform BLIV LEVERANDØR på vores kompetenceplatform Kursus-Kompagniets One Stop Shopping portal tilbyder kompetenceudvikling og konsulentydelser til

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014

HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014 HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014 Indledning Flere af HK Kommunals medlemmer skal have uddannelse på et højere niveau. Af hensyn til den enkelte

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet En samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer IT Branchen, Prosa og IDA anbefaler, at der etableres en samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer og nedsættes et Nationalt IT Kompetence Board,

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update

KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update udbydes i samarbejde med: IBG CERTIFICERING Formål Vi ser det som vores vigtigste opgave at sikre, at vores brugere får det fulde udbytte

Læs mere

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007)

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007) Initiativer til synliggørelse af AMU systemet overfor medarbejdere, chefer/ledere og udstikkere, og initiativer til håndtering af barrierer omkring anvendelsen af AMU. Initiativer til synliggørelse af

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker Netværk for optimering af drift og vedligehold Strategi 2017-2019 fordi vedligehold er mennesker Strategi 2017-2019 Side 2 DDV strategien for 2017-2019 er en opdatering af strategien fra 2015, revideret

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN!

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! InnoBYG er udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! Om InnoBYG Byggebranchens innovationsnetværk Samler branchen på tværs af faglighed Videndeling, netværk og udvikling i branchen

Læs mere

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles udgangspunkt for gennemførelse af vurderinger og anerkendelse af realkompetencer... 3 Formål... 3 Elementer i en kompetencevurdering...

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde Projektbeskrivelse 1. Stamoplysninger Projekttitel Indsatsområde Der er pt. en række store byggeprojekter i gang eller under opstart i Nordjylland, som alle indebærer stor aktivitet og dermed behov for

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder DJØF PRIVAT Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts 2018 Djøf Privats fokusområder 2018-2020 Danmark oplever i disse år en markant vækst, og der er stor efterspørgsel efter akademisk arbejdskraft

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Adgang til data svaret på effektivt byggeri? BIM UNIVERSE 2019 Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri

Adgang til data svaret på effektivt byggeri? BIM UNIVERSE 2019 Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri Adgang til data svaret på effektivt byggeri? BIM UNIVERSE 2019 Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri Dansk Byggeri Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for knap 6.000 virksomheder inden for

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

KOMPETENCELØFT. IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update. udbydes i samarbejde med:

KOMPETENCELØFT. IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update. udbydes i samarbejde med: KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update udbydes i samarbejde med: IBG CERTIFICERING Formål Vi ser det som vores vigtigste opgave at sikre, at vores brugere får det fulde udbytte

Læs mere

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder Jobcenterleder Troels Kjærgaard Designarbejdsgruppen Virksomhedsrettede mål i Beskæftigelsesplanen 2007 2013: Årlige mål for den virksomhedsvendte indsats 2014:

Læs mere

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer 2018.01.30 Bestyrelsens strategiske fokusområder frem til 2020. Overordnet har bestyrelsen besluttet i særlig grad at gøre Social- og Sundhedsskolen Fyn til attraktiv skole for ambitiøse elever og kursister.

Læs mere

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: give virksomhederne

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2014 2018 DI ITEKs strategiplan 2014 2018 3 Ny retning for DI ITEK Vision og mission DI ITEK er et branchefællesskab, der repræsenterer virksomheder inden for it, tele, elektronik og kommunikation.

Læs mere

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen SKS system, Kvalitetsledelsessystemer og Brandsikringsanlæg Mads Risgaard Knudsen Den gode idé og de gode viljers magt i forbindelse med Stik og hugfaste krav Sikkerhedsstyrelsens (SIK) retningslinjer

Læs mere

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +!

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +! " #$% &'(% )%* * % % %+ % $ $, % + # -./, & 0 + /+-1,-2 * '/% / % $$% &', (% )3 + % + 4 # 34 3 # 5 + & 3%$ 6+ 7 3 #+ #*, + 0/ +% $* 8$%-2 * * 9$, / -2 +0 :3 + ' ;, %* (% ):/))/93 / -1 :

Læs mere

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil IT-chef Hovedstadens Beredskab Februar 2018 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Bag Rådhuset 3 1550 København V www.hbr.dk Stilling IT-chef Refererer til Direktøren Ansættelsesforhold

Læs mere

Institutioner dag De Digitale Dage

Institutioner dag De Digitale Dage Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer? DBF, 6.11.2013 Mads Carlsen Civilingeniør i byggeledelse, AAU, 2003 Konsulent i UCN act2learn Teknologi Underviser på UCN bygningskonstruktør Ekstern

Læs mere

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Præsentation af Innovation Fur Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Dagsorden Ideen bag Innovation Fur Initiativtagere Igangsætning - projektsekretariat Betydning for borgere og virksomheder på

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 1. april 2017 31. december 2019 Indhold 1 Indledning 2 2 Kompetencestrategiens kontekst 3 2.1 Styrelsens aktuelle situation 3 2.2 Kompetencebehov

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Virksomhedsservice

Job- og personprofil for leder af Virksomhedsservice Job- og personprofil for leder af Virksomhedsservice Jobcenter Horsens søger pr. 1. januar 2017 en leder til Virksomhedsservice. I denne job- og personprofil beskriver vi de nødvendige personlige og faglige

Læs mere

Arbejdsmiljørådets strategi og handlingsplan

Arbejdsmiljørådets strategi og handlingsplan Arbejdsmiljørådets strategi og handlingsplan 1. Arbejdsmiljørådets mission og vision Arbejdsmiljørådet vil frem mod 2020 både styrke og synliggøre partsindsatsen som et helt centralt element i den samlede

Læs mere

Chef for Foreningssekretariatet

Chef for Foreningssekretariatet Stillings- og personprofil Chef for Foreningssekretariatet TEKNIQ Arbejdsgiverne Juni 2019 Opdragsgiver Adresse TEKNIQ Arbejdsgiverne Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup Stilling Chef for Foreningssekretariatet

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV

FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV TEMAER Hvad er digitale kompetencer? Hvad er udfordringerne i at udvikle de digitale kompetencer? Hvordan kommer man i gang: strategisk

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA OM UDDANNELSE I ODENSE 1. Unge skal bevidst vælge ungdomsuddannelse, der fører til beskæftigelse 2.

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Denne lovpligtige redegørelse for virksomhedens samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a, er en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet for

Læs mere

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013 Indsatsområde: IT-udvikling opfølgning og tilføjelser med rødt, den 29.juni 2013 It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det effektiv del af det udviklingsarbejde 2012-15 arbejde således

Læs mere

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV Oplæg til lokal dialog Formål med oplægget Oplægget udspringer af den gennemførte proces om det gode CV, der har involveret et stort antal a-kasser og jobcentre

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

KF Handlingsplan

KF Handlingsplan KF 2017-2018 Handlingsplan Handlingsplan for Konstruktørforeningen 2017-2018 Behandles på generalforsamlingen den 29. oktober 2016 Forord Ifølge KF s love skal generalforsamlingen godkende en handlingsplan

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser 14 Hvorfor et ledelsesgrundlag? Center for Akut- og Opsøgende Indsatser består af flere forskellige afdelinger, som opererer under forskellige paragraffer

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til afdelingen Forsikrede ledige. Jobsøgende ledige og virksomheder skal opleve et Jobcenter Horsens,

Læs mere

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012 Tirsdag den 21. august 2012 Formål med etablering af VU-centrene Én indgang for virksomheder og borgere, der ønsker voksen- og efteruddannelse Skabe større fokus på kvalitet og effekt inden for voksen-

Læs mere

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 VISION FOR RYGAARDS SKOLE At sikre vores langsigtede fremtid som en enestående skole med kristne værdier, et højt fagligt niveau og en vision om, at uddannelse

Læs mere

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV Oplæg til lokal dialog Formål med oplægget Oplægget udspringer af den gennemførte proces om det gode CV, der har involveret et stort antal a-kasser og jobcentre

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

TEKNIQ Arbejdsgivernes handlingsplan for 2019

TEKNIQ Arbejdsgivernes handlingsplan for 2019 Det begynder med tenikken Industri & produktion Uddannelse & branding Særlige aktiviteter Tæt på medlemmerne TEKNIQ Arbejdsgivernes handlingsplan for 2019 Den nye organisation skal skabe værdi for medlemmerne

Læs mere

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20.

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20. EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi Styregruppemødet 20. Juni 2012 Forslag til dagsordenen 1. Status for Status quo rapporten

Læs mere

BRFkredit. Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser

BRFkredit. Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser 2011 BRFkredit Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser Oprindeligt kaldt Erhvervsadoption og senere Projekt sociale klausuler

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen.

Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen. Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen. Gruppens formål: Formålet med gruppens arbejde er at udarbejde et oplæg til en overordnet/generisk model til etablering

Læs mere

Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018

Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018 Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018 Dit rette element Jesper Harder & Michael Lysgaard 16-04-2018 Indhold Ikast Svømmecenters fokusområder...2 Strategisk afsæt...3 S2020 Vision 3 Robust økonomi og godt købmandskab...3

Læs mere

Den strategiske vision frem mod 2010

Den strategiske vision frem mod 2010 byggeri informationsteknologi Illustrationerne fra 3D cases vist i nyt og på konferencer. Et af formålene med standarder er at støtte medlemmerne i at implementere 3D arbejdsmetode og nyttiggøre BIM (Building

Læs mere

Team med fokus på. Eksterne Relationer. Hovedbestyrelsen. Program og Aktiviteter. Lederudvikling

Team med fokus på. Eksterne Relationer. Hovedbestyrelsen. Program og Aktiviteter. Lederudvikling Teambeskrivelser De grønne pigespejdere arbejder med en teamstruktur, hvor fokusteams udmønter hovedbestyrelsens beslutninger og strategiske fokus. Dette betyder at disse teams har at udvikle aktiviteter,

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014 Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen Opdateret 30. oktober 2014 Side 1 Foreløbig tidsplan EUD-reform (1/5) 1. Klare mål 2. Ungdomsuddannelsesmiljø, herunder regler om motion

Læs mere

Efteruddannelsesudvalgets

Efteruddannelsesudvalgets Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN Analyse af kompetencebehovet hos medarbejdere inden for bager- og konditorområdet Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices GENEREL INDLEDNING Den foreløbige erfaring i initiativet Udvikling af god virksomhedsservice er, at der er fire områder, der i praksis er i fokus for udviklingen af god virksomhedsservice i de seks medvirkende

Læs mere

Hvordan vinder vi kampen om de gode medarbejdere? Rekrutteringsindsats

Hvordan vinder vi kampen om de gode medarbejdere? Rekrutteringsindsats Hvordan vinder vi kampen om de gode medarbejdere? Rekrutteringsindsats 2019-2020 Professionelle rekrutteringer i Fredensborg Kommune - lokal indsats med central understøttelse Der er kommet mere gang i

Læs mere

Værdien af bedre adgang til sundhedsdata

Værdien af bedre adgang til sundhedsdata Business case for frigivelse af søkortdata Værdien af bedre adgang til sundhedsdata Data Redder Liv-konference 16. maj 2019 Danmark har attraktive sundhedsdata og en relativt moden datainfrastruktur Danske

Læs mere

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi 2016-2018. fordi vedligehold er mennesker

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi 2016-2018. fordi vedligehold er mennesker Netværk for optimering af drift og vedligehold Strategi 2016-2018 fordi vedligehold er mennesker Strategi 2016-2018 DDV strategien for 2016-2018 er en opdatering af strategien fra 2015. Den endelige udgave

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere