Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice"

Transkript

1 Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Med budgettet for 2014 er det besluttet at sammenlægge bibliotek og borgerservice i Ringsted Kommune. Sammenlægningen er planlagt til at kunne gennemføres fra august Åbent bibliotek Med budget 2014 er det også besluttet at indføre Åbent Bibliotek i Ringsted Kommune. Med Åbent Bibliotek vil der blive givet mulighed for, at brugerne af biblioteket får adgang til og kan anvende en lang række services, hvor der ikke er behov for personalebetjening såsom lån af bøger og andet materiale, avis- og magasinlæsning mv. I forbindelse med beslutningen i budget 2014 om at indføre Åbent Bibliotek i Ringsted Kommune er der peget på, at der kan være følgende åbningstid i det åbne bibliotek: Mandag-fredag: 8-22 Lørdag-søndag: 8-17 Det vil samlet set give adgang til ydelserne under åbent bibliotek 88 timer om ugen (mod de nuværende 47 timers åbent på Ringsted Bibliotek). Der er ikke taget beslutning om åbningstiden for Åbent Bibliotek, men åbningstids-oplægget fra budgetmaterialet for 2014 er medtaget i dette bilag for at illustrere den samlede fremtidige åbnings- og betjeningstid i det sammenlagte bibliotek og borgerservice. Åbningstiden for Åbent Bibliotek er ikke en del af denne høring. Opgaver og betjening Et af formålene med sammenlægningen af bibliotek og borgerservice er at udbrede opgave- og betjeningsvaretagelsen mellem personalet fra hhv. bibliotek og borgerservice. Den konkrete opgave- og betjeningsvaretagelsen på tværs af medarbejderne i det sammenlagte bibliotek/borgerservice skal løbende udvikles, men i første omgang vil HK-gruppen fra det eksisterende Borgerservice samt HK-gruppen på biblioteket, der varetager betjeningsopgaver i dag kunne påbegynde overlappende opgavevaretagelse. Denne medarbejdergruppe består samlet set af 14 ansatte med i alt 506 ugentlige arbejdstimer. Fremadrettet vil være behov for tre betjenings- og arbejdsrum med hver deres arbejds-, betjenings- og servicemuligheder for personalet på bibliotek/borgerservice: 1) Ekspedition (indledende ekspedition på tværs af bibliotek og borgerservice)

2 2) Sagsbehandlingsområde (myndigheds- og serviceopgaver fra borgerservice samt vejledning ved bibliotekarerne og mere krævende biblioteksassistentopgaver) 3) Administrativt arbejdsområde (tungere sagsbehandling og administrative opgaver på tværs af bibliotek/borgerservice) Inden sammenlægningen af Ringsted Bibliotek og Borgerservice har de to funktioner forskellige åbningstider: Ringsted bibliotek har åbent 47 timer om ugen, mens Borgerservice har åbent 21 timer om ugen for direkte betjening. Opgaverne i borgerservice og biblioteket, vurderingen af hvilken medarbejdergruppe som får størst opgaveoverlap, opdelingen af de tre betjenings- og arbejdsrum samt beslutningen om åbent bibliotek danner grundlaget for tre modeller til opgaveløsning og åbningstider i det kommende Bibliotek/Borgerservice:

3 Model 1: Differentierede betjeningsåbningstider 47 timer/21 timer for hhv. bibliotek og borgerservice (som nuværende åbningstider i hhv. bibliotek og borgerservice) Betjenings/arbejdsrum og Antal personer (14) Timer i alt (506) opgave Skrankebetjening 1,5 (á 47 timer) 70,5 Sagsbehandlingsområde 7 (á 21 timer) 147 Administrativt arbejdsområde 8 (á 10 timer) (8 bor) 80 Folkeregister 1 (á 34,5 timer) (1 bor) 34,5 Andre opgaver (primært bib) 139 Betalt pause 14 (á 2,5 timer) Åbningstider i model 1 Betjent tid bibliotek (47) Mandag-torsdag Fredag Lørdag Selvbetjent tid biblioteket (88) Mandag-fredag 8-22 Lørdag-søndag 8-17 Betjent tid borgerservice (21) Mandag-onsdag Torsdag Fredag Model 1-47/21 Model 1 kan beskrives som en fysisk sammenflytning af bibliotek og borgerservice på én adresse, hvor de to funktioner fastholder de betjente åbningstider, de har i dag. De to medarbejdergrupper vil i hovedsagen fastholde nuværende arbejdsfunktioner og arbejdstider, og der vil i begrænset omfang være tale om, at de to medarbejdergrupper integreres ift. overlappende opgaveløsning, betjening mv. For borgerne/brugerne vil dette betyde, at de vil blive mødt af to opdelte personalegrupper. Borgerne/brugerne vil også skulle forholde sig til to forskellige åbningstider i samme hus. Betjeningen af og med borgerne vil blive mere opdelt.

4 Model 2: Betjeningsåbent 47 timer om ugen for både bibliotek og borgerservice (fælles åbningstid som bibliotekets nuværende åbningstid) Betjenings/arbejdsrum og Antal personer (14) Timer i alt (506) opgave Skrankebetjening 1,5 (á 47 timer) 70,5 Sagsbehandlingsområde 3 (á 47 timer) 141 Administrativt arbejdsområde 8 (á 10 timer) (8 bor) 80 Folkeregister 1 (á 34,5 timer) (1 bor) 34,5 Andre opgaver (primært bib) 145 Betalt pause 14 (á 2,5 timer) Åbningstider model 2 Betjent tid bibliotek og borgerservice (47) Mandag-torsdag Fredag Lørdag Selvbetjent tid biblioteket (88) Mandag-fredag 8-22 Lørdag-søndag 8-17 Model 2-47 Model 2 kan beskrives som en egentlig fusion/sammenlægning af bibliotek og borgerservice, hvor de to funktioner får den betjente åbningstid, som biblioteket har i dag 47 timer om ugen. De to medarbejdergrupper vil indgå i fælles betjening og arbejdsopgaveløsning. Denne model vil give en markant forøget servicetid til borgerne/brugerne i forhold til de 21 timer, som Borgerservice har åbent på nuværende tidspunkt, og dette vil afspejles i, at servicen ikke kan fastholdes på samme niveau som nuværende i forhold til borgerserviceydelserne ydelserne, der leveres inden for 21 timer om ugen, skal i denne model strækkes til at kunne leveres 47 timer om ugen. Vidensdeling/løsning af opgaver på borgerserviceområdet vil desuden blive besværliggjort, når der arbejdes i ydertimerne, hvor borgerservice har brug for at koordinere og indhente oplysninger fra resten af organisationen/andre myndigheder/private virksomheder, der vil holde lukket. En række opgaver kan derfor først løses næste dag og ved flere fremmøder for borgerne/brugerne. Denne model vil i store træk fastholde den servicetid og det serviceniveau, som biblioteket har i dag i forhold til bibliotekets ydelser.

5

6 Model 3: Betjeningsåbent 35 timer om ugen for både bibliotek og borgerservice (ny fælles åbningstid for bibliotek/borgerservice) Betjenings/arbejdsrum og Antal personer (14) Timer i alt (506) opgave Skrankebetjening 2 (á 35 timer) (1 bib, 1 70 bor) Sagsbehandlingsområde 4 (á 35 timer) (4 bor) 140 Administrativt arbejdsområde 8 (á 10 timer) (8 bor) 80 Folkeregister 1 (á 34,5 timer) (1 bor) 34,5 Andre opgaver (primært bib) 146,5 Betalt pause 14 (á 2,5 timer) Betjent tid bibliotek og borgerservice (35) Mandag-torsdag Fredag Lørdag Selvbetjent tid biblioteket (88) Mandag-fredag 8-22 Lørdag-søndag 8-17 Model 3-35 Model 3 kan beskrives som en egentlig fusion/sammenlægning af bibliotek og borgerservice, hvor de to funktioner får en ny fælles betjent åbningstid på 35 timer om ugen. De to medarbejdergrupper vil indgå i fælles betjening og arbejdsopgaveløsning. Denne model vil give en forøget servicetid til borgerne/brugerne i forhold til de 21 timer, som Borgerservice har åbent på nuværende tidspunkt, og dette vil afspejles i, at ydelserne, der leveres inden for 21 timer om ugen, i denne model strækkes til at kunne leveres 35 timer om ugen. Borgerne/brugerne vil i denne model kunne forvente at få stort set alle opgaver løst i den samlede åbningstid og der vil være større mulighed for at støtte borgerne i medbetjening fx omkring digitale løsninger. Denne model vil give biblioteket en kortere betjent åbningstid med 35 timer om ugen i modsætning til 47 timer om ugen i dag. Modellen vil give borgere/brugere kortere åbningstid for biblioteksfaglig vejledning, men de overskydende timer kan fx bruges til en fyldigere bemanding i betjeningstiden end nu. Det kan give mulighed for at arbejde struktureret med borgernes informationskompetencer f.eks. i form af introduktioner til IT, IT-café, diverse formidlingstiltag og personlig betjening med tidbestilling f.eks. i forbindelse med opgaver eller som støtte og medbetjening i brug af det offentlige på nettet.

7

Strategi for borgerkommunikation

Strategi for borgerkommunikation Strategi for Borgerkommunikation, Vallensbæk Kommune Strategi for borgerkommunikation - med fokus på digitale løsninger 2013-2015 Indledning Strategi for borgerkommunikation med fokus på digitale løsninger

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

11. Forenkling på dagtilbudsområdet

11. Forenkling på dagtilbudsområdet Forenkling også et kommunalt ansvar 11. Forenkling på dagtilbudsområdet På dagtilbudsområdet er der mange små institutioner, hvilket er en udfordring, når mange administrative opgaver decentraliseres.

Læs mere

&BORGER BIBLIOTEK DU ER ALTID VELKOMMEN! KNUDSEN SYD BIBLIOTEKSCHEFFORENINGEN KULTURSTYRELSEN DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING

&BORGER BIBLIOTEK DU ER ALTID VELKOMMEN! KNUDSEN SYD BIBLIOTEKSCHEFFORENINGEN KULTURSTYRELSEN DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING BIBLIOTEK &BORGER DU ER ALTID VELKOMMEN! KNUDSEN SYD BIBLIOTEKSCHEFFORENINGEN KULTURSTYRELSEN DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING Bibliotek og Borger Du er altid velkommen! 2. rev. udgave. Udarbejdet af Hanne

Læs mere

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne:

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne: STYRK BORGERNE - gennem mere målrettet betjening, digitalisering og inddragelse i fremtidens biblioteker og borgerserviceindgange. (sagsnummer: 2014-0116363) Plan for implementering af længere åbningstider,

Læs mere

Kanalstrategi for Ballerup Kommune

Kanalstrategi for Ballerup Kommune BORGERSERVICE Dato: 26. november 2012 Tlf. dir.: 4477 2875 E-mail: hkb@balk.dk Kontakt: Hanne K. Bahnsen Sagsnr.: 2012-13478 Dok. nr.: 2012-206147 Kanalstrategi for Ballerup Kommune Strategi for effektiv

Læs mere

Undersøgelse af driftschefer/inspektørers ledelsesrolle og arbejdsbetingelser i den almene sektor

Undersøgelse af driftschefer/inspektørers ledelsesrolle og arbejdsbetingelser i den almene sektor Undersøgelse af driftschefer/inspektørers ledelsesrolle og arbejdsbetingelser i den almene sektor Indhold 1. Formålet med undersøgelsen 2. Undersøgelsesmetoden 3. Konklusion på undersøgelsen 4. Resultater

Læs mere

Folkebibliotekerne efter kommunalreformen

Folkebibliotekerne efter kommunalreformen Folkebibliotekerne efter kommunalreformen Styrelsen for Bibliotek og Medier, november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Sammenfatning...4 3. Datagrundlag...7 4. Biblioteksstruktur...8 4.1 Betjeningssteder...

Læs mere

Struer Kommunes Service- og Kanalstrategi 2012-2015. Struer skifter kanal TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Struer Kommunes Service- og Kanalstrategi 2012-2015. Struer skifter kanal TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Struer Kommunes Service- og Kanalstrategi 2012-2015 Struer skifter kanal TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR INDHOLD: Hvad er en service- og kanalstrategi Borgerne kan selv (Indledning) (Målgrupper) Derfor

Læs mere

Rammer for implementering af ny skolereform

Rammer for implementering af ny skolereform Rammer for implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: I forsommeren blev der indgået aftale om en ny skolereform, der træder i kraft pr. 1. august 2014.

Læs mere

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension.

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Indledning Den 1. januar 2013 trådte Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige

Læs mere

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Principper for optimering af arbejdsgange I samtlige kommuner, hvor Rejseholdene har arbejdet med at beskrive og forbedre arbejdsgangen for udarbejdelse af husdyrgodkendelser,

Læs mere

Status pa kommunernes implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen. Evaluering

Status pa kommunernes implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen. Evaluering 213 Status pa kommunernes implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Evaluering Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 5 2. SAMMENFATNING AF EVALUERINGENS HOVEDRESULTATER... 6 2.1. STATUS PÅ

Læs mere

Revideret hjælpeplan 2015

Revideret hjælpeplan 2015 Revideret hjælpeplan 2015 Revideret hjælpeplan for den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Med målsætningen om 80/100 pct. digital kommunikation mellem borgere/virksomheder og det offentlige, har

Læs mere

Juni 2010 EVALUERING. af model for anvendelse af trepartsmidler til kompetenceudvikling KL/KTO/SHK

Juni 2010 EVALUERING. af model for anvendelse af trepartsmidler til kompetenceudvikling KL/KTO/SHK Juni 2010 EVALUERING af model for anvendelse af trepartsmidler til Indhold Forord 3 Sammenfatning 4 Udmøntning af modellen... 4 Anvendelse af kompetencemidlerne... 5 Forslag og ønsker til fremtidig model...

Læs mere

Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland

Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland Introduktion Dette dokument beskriver aftalen mellem region og kommuner om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland.

Læs mere

Guide til god projektstyring

Guide til god projektstyring Guide til god projektstyring Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Formål med guiden... 3 1.2 Hvad kendetegner et projekt?... 3 2 Projektorganisering... 6 2.1 Projektejer... 6 2.1.1 Kommissorium... 7 2.2 Styregruppe...

Læs mere

Kanalpriser i danske kommuner 2011

Kanalpriser i danske kommuner 2011 Kanalpriser i danske kommuner 2011 Analyserapport udarbejdet i samarbejde mellem KL og Devoteam Consulting, version 1.0 30. juni 2011 CONNECTING BUSINESS & TECHNOLOGY Devoteam Consulting. Kopiering og

Læs mere

RAPPORT EVALUERING AF DEN FRIVILLIGE GÆLDS- RÅDGIVNING

RAPPORT EVALUERING AF DEN FRIVILLIGE GÆLDS- RÅDGIVNING Til Socialministeriet Dato September 2011 RAPPORT EVALUERING AF DEN FRIVILLIGE GÆLDS- RÅDGIVNING RAPPORT EVALUERING AF DEN FRIVILLIGE GÆLDSRÅDGIVNING INDHOLD 1. Indledning 1 1.1 Om evalueringen 1 1.2 Puljen

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob 1 Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står med blå skrift. Spørgsmål

Læs mere

Forhandling af specialiststillinger Efter OK-11 En vejledning til kredsene om. skolepsykologer skolekonsulenter tale-hørelærere

Forhandling af specialiststillinger Efter OK-11 En vejledning til kredsene om. skolepsykologer skolekonsulenter tale-hørelærere Forhandling af specialiststillinger Efter OK-11 En vejledning til kredsene om skolepsykologer skolekonsulenter tale-hørelærere Indhold: Konklusion side 2 Indledning side 2 Overenskomst 2011 side 4 Specialistanalysen

Læs mere

Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling

Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Frist for indsendelse af ansøgning 19. september 2014 Skemaerne sendes til FOBS@sst.dk Mrk. Familieorienteret alkoholbehandling, Hedensted

Læs mere

Bilag 3A Behovsopgørelse

Bilag 3A Behovsopgørelse Bilag 3A Behovsopgørelse Version 0.9 19-12-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 4 2 INDLEDNING... 5 2.1 UNDERBILAG... 5 2.2 FARVEANVENDELSE PÅ ARKITEKTURDIAGRAMMER... 6 3 DEN SAMLEDE FORRETNINGSMÆSSIGE

Læs mere

Forslag til effektiviseringer anbefalet af partierne bag budgetforliget - samlet sum 30,05 mio. kr.

Forslag til effektiviseringer anbefalet af partierne bag budgetforliget - samlet sum 30,05 mio. kr. Forslag til effektiviseringer anbefalet af partierne bag budgetforliget - samlet sum 30,05 mio. kr. Beskrivelse Roskilde Kommune i alt 30.050 Forslag til mere hensigtsmæssige arbejdsgange 10.300 Økonomiudvalget

Læs mere

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål.

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål. Bilag 1 Side 1 af 13 Kære respondent, Endnu en gang tak for din medvirken i vores kortlægning af danske kommuners brug af sociale medier. Afhængigt af dine svar ventes undersøgelsen at tage maksimalt ti

Læs mere

Børn og Unge. De 9 strategier

Børn og Unge. De 9 strategier Børn og Unge Børn og Unge De 9 strategier Århus Kommune Senest revideret februar 2010 Børn og Unge DE NI STRATEGIER Børn og Unge har opstillet ni strategier, der tilsammen skal sikre, at vi arbejder målrettet

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning Almindelige bemærkninger til temaindgangen der vedrører understøttende undervisning: 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres

Læs mere

Tværgående spareanbefalinger 2011-2014 T-01. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2011-2014 (2011-priser i 1.000 kr.)

Tværgående spareanbefalinger 2011-2014 T-01. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2011-2014 (2011-priser i 1.000 kr.) Tværgående spareanbefalinger 2011-2014 T-01 Anbefalingens betegnelse: Bygningsområdet Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2011-2014 (2011-priser i 1.000 kr.) Forslag 2011 2012 2013 2014 Bygningsområdet

Læs mere