HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 16. Blidstrup Mark (se kort)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 16. Blidstrup Mark (se kort)"

Transkript

1 LAND Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 16. Blidstrup Mark (se kort) Generelt om området. Inddæmmede fjordarme med brede dalbunde og smallere mere dybtskårne dalstrøg. Området er domineret af en mosaik af natur- og halvkulturarealer bestående af moseområder, enge og dyrkede marker. I Søndervig fremstår den tidligere fjordarm i dag med åbent vandspejl. Mod øst grænser området ud mod kysten ved Sillerslev Ørding Pumpelag, hvor store sammenhængende strandengsarealer præger landskabet. Den vestlige del af landskabskarakterområdet med de inddæmmede arealer: Thissingvig, Søndervig, Porsmark og Lillevig er beliggende i Natura 2000-område nr. 28 Agger Tange m.v. Af udpegningsgrundlaget, som vurderes at være relevant i f. t. området, kan nævnes følgende: Naturtyper på land: Strandenge/ strandsump og Rigkær Naturtyper på vandsiden: Større lavvandede bugter og vige Trækfugle: Lysbuget Knortegås, Hjejle, Hvinand og Toppet Skallesluger Pattedyr: Odder og Spættet Sæl Bilag IV arter: Strandtudse Kerneområder: Ørding Strandenge (N16-1) Østvendte strandengs-/ strandsumpsarealer mellem Ørding Ferieby og Ørding Kær, som indadtil er afgrænset af den gamle kystskrænt. Området er gennemskåret af grøfter og på grund af manglende afgræsning er det under tilgroning med Tagrør. Det rummer flere karakteristiske og sjældne arter, f.eks. Eng-Troldurt, Krognæb Star, Vinget Perikon, Svømmende Sumpskærm og Krans-Tusindblad. Området er afhængigt af afgræsning.

2 Ørding Kær (N16-2) Tidligere strandengsareal, der er beliggende indenfor Sillerslev-Ørding Landvindingslag. Den yderste del af kæret har stadig strandengs-/ strandoverdrevskarakter, medens resten henligger som eng eller dyrkede arealer. På strandengsarealerne findes bl.a. Butfinnet Mangeløv og Liden Tusindgylden. Området har primært værdi, som potentielt naturområde i forbindelse med evt. fremtidig naturgenopretning. Sillerslev Øre (N16-3) Ca. 19 ha stort ugræsset strandoverdrev ved Sillerslev Øre med enkelte strandsøer. Af karakterplanter kan nævnes: Engelsk Græs, Rød Svingel, Katteskæg og Vellugtende Gulaks. Området grænser op til øens største sommerhusområde. Området er robust over for færdsel. Samtidigt er det afhængigt af afgræsning. Sillerslev Kær (N16-4) Smalt dallandskab langs med Sillerslev Å, som er beliggende indenfor Sillerslev-Ørding Landvindingslag. Dalstrøget er ca. 150 m bredt i den østlige ende med kærområde i bunden. Kærområdet er under kraftig tilgroning med Tagrør og Pilekrat. Dele af området har karakter af overgangsrigkær, der rummer flere karakteristiske og sjældne arter, f.eks. Langbladet Soldug, Kær Dunbregne, Kødfarvet Gøgeurt, Majgøgeurt og Langbladet Ranunkel. Nordsiden af kæret afgrænses af nogle meget markante tilplantede bakkedrag med enkelte rester af gammel hedeområde. Længere mod vest ændrer området karakter til et mere snævert dallandskab. Området har formentligt et meget alsidigt dyre- og fugleliv med bl.a. Rørsanger, Sivsanger og Skovhornugle. Ligesom området huser en større bestand af Rådyr. Området er robust over for færdsel; men sårbar over for yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Områdets karakter af rigkær er afhængig af afgræsning.

3 Øvre Moutrup Ådal (N16-5) Smalt dallandskab langs den øvre del af Moutrup Å og den nedre del af Centrum Bæk. Består af en blanding af enge og mosearealer i dalbunden og plantage med enkelte overdrevsarealer på dalsiderne. Det sydligste moseområde er under tilgroning med Tagrør. Overdrevsarealet på vestsiden af Moutrup Å er uden trævækst, medens overdrevsarealet på østsiden af Centrum Bæk har enkelte spredte Tjørn og Hyld. De lysåbne arealer er afhængig af afgræsning. Vejerslev Bækdalen (N16-6) Ca. 1,5 km langt og smalt dalbund langs Vejerslev Bæk bestående af enge, mosearealer, rørsump og ellekrat. Har primært værdi, som udyrket bredzone langs en af øens bedste vandløbsstrækninger. Området er robust over for færdsel; men sårbar over for yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Vejerslevlund (N16-7) Skovområde på den kuperede vestside af Vejerslev Ådal ved Vejerslev Mølle. Den sydlige del rummer øens ældste bøgebevoksning, mens den nordlige del udgøres af forskellige nåletræsbevoksninger. Skoven herudover f.eks. Druehyld, Fuglekirsebær, Majblomst og Nyrebladet Ranunkel. Skoven rummer desuden et alsidigt dyreliv med bl.a. Rådyr, Lækat og Flagermus og fugleliv med bl.a. Grønspætte, Stor Flagspætte og Spurvehøg. Området er robust overfor færdsel, men sårbare overfor større driftsændringer af løvskovspartierne.

4 Nedre Moutrup Ådal Storup Ådal (N16-8) Ca. 3 km langt og smalt dalbund langs de nedre dele af Moutrup Å og Storup Å bestående af enge, mosearealer og rørsump. Har primært værdi som bredzone langs de to vandløb samt som opholdsarealer for bl.a. Odder og sumpfugle. Området er robust over for færdsel; men sårbar over for yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Øster Assels Kær (N16-9) Ca. 1 km langt og smalt eng- og moseområde langs Sandholm Bæk. Kæret rummer flere karakteristiske og sjældne arter, f.eks. Billebo-Klasseskærm, Svømmende Sumpskærm, Vandportulak og Strudsvinge. Området er robust over for færdsel; men sårbar over for yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Emb Ådal - Mygdam (N16-10) Sammenhængende eng- og moseområde langs den nedre del af Emb Å og øvre del af Mygdam Å. Den øvre del af området ud for Emb har karakter af våd, vældpræget eng, som nærmer sig mosekarakter. Centralt i området findes et stort kær-/ moseområde med spredte pilekrat. Her findes bl.a. Engblomme og Maj-Gøgeurt. Længere mod vest har området mere karakter af våd afgræsset eng. Her ligger den ca. 2 ha store sø: Mygdam. Det centrale kærområde er ret uforstyrret og fungerer bl.a. som opholdssted for Odder og sumpfugle. Området er sårbart over for færdsel, yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Områdets botaniske interesser er truet af tilgroning, hvorfor afgræsningen så vidt muligt bør fastholdes.

5 Nørå Kær (N16-11) Sammenhængende eng- og moseområde langs med Nørå, de nedre dele af Redsted Bæk og Sindbjerg Bæk. Centralt i området findes et ca. 13 ha stort kærområde med Tagrør og Pilekrat. Kæret rummer flere karakteristiske og sjældne arter f.eks. Leverurt, Maj-Gøgeurt og Kødfarvet Gøgeurt. Kæret fungerer bl.a. som opholdssted for Odder og sumpfugle. Herudover ligger der smalle eng- og moseområder langs de tre vandløb. Disse arealer har primært værdi, som bredzoner langs med vandløbene. Områdets centrale dele er sårbar over for færdsel, yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning. Områdets botaniske interesser er truet af tilgroning, hvorfor afgræsningen så vidt muligt bør fastholdes. Thissingvig (N16-12) Ca. 86 ha stort afvandet vig, som mod nord er afgrænset af Thissingvig Landkanal. Langs nordsiden af kanalen ligger en række mindre enge og moseområder, som indadtil er afgrænset af den gamle kystskrænt, hvor der er mindre overdrevsarealer. I de senere år har vigen stået under vand i vinterperioden, hvilket har resulteret i, at Sangsvaner, Knopsvaner og et stort antal svømmeænder er flokkes ved søen. Vigen er erhvervet til naturgenopretning og vil i løbet af 2010 blive omdannet til en sø. Søndervig (N16-13) Ca. 56 ha stor ferskvandssø, som er en tidligere del af Limfjorden. Selve vigen er omgivet af et stort sammenhængende rørskovsområde. Mygdam Å løber syd om vigen. Både nord og syd for vigen findes en mosaik af enge, mose- og rørskovsområder. Søndervig er et meget værdifuldt område med flere ynglende andefugle samt fældnings- og overnatningsområde. Desuden yngler bl.a. Rørdrum, Rørhøg og Skægmejse i området. Søndervig er desuden et kerneområde for Odderen på Mors. Områdets centrale dele er sårbar over for færdsel, yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning.

6 Glomstrup Vig syd (N16-14) Ca. 2,5 km langt smalt vestvendt strandengsområde langs sydsiden af Glomstrup Vig. Området er opbygget af strandvolde med græsset strandoverdrev og har et stort islæt af strandsøer, loer og fladvandsområder. Her vokser bl.a. Engelsk Græs, Kødet Hindeknæ, Strandasters og den mere sjældne Stilket Kilebæger. Indadtil afgrænses området af kystskrænten, hvor vegetationen flere steder har karakter af overdrev. Raste- og ynglelokalitet for strandfugle og ynglelokalitet for Strandtudse. Området er robust overfor fodslid, men mere sårbar overfor uro. Overdrevspartierne og strandengene er afhængig af græsning. Glomstrup Vig nord/ Ravnsodde (N16-15) Ca. 3 km langt smalt strandengsområde langs nordsiden af Glomstrup Vig og rundt om Ravnsodde. Området veksler mellem strandeng og strandoverdrev. Stedvis er området afgrænset af den gamle kystskrænt. Øst for Ravnsodde findes n række mindre strandsøer. Området er robust overfor fodslid; men sårbar over for uro. Området er afhængigt af græsning. Porsmark (N16-16) Ca. 12 ha stort privat pumpelag på nordsiden af Glomstrup Vig. Den centrale del består af en ca. 4,5 ha stor sø, hvor der bl.a. findes Storlæbet Blærerod og Tornløs Hornblad. Resten af området består hovedsageligt af Tagrørssump med mindre vandhuller og engarealer. Hist og her vokser bl.a. Maj-Gøgeurt og Tvebo Star. Ynglelokalitet for sumpfugle og rasteområde for ande- og vadefugle. Området er sårbart over for færdsel, yderligere vandstandssænkninger og opdyrkning.

7 Lillevig (N16-17) Ca. 25 ha afvandet engområde græssende op til Søndervig. Området har primært værdi, som potentielt naturområde i forbindelse med evt. fremtidig naturgenopretning. Området er robust overfor fodslid og uro samt afhængigt af afgræsning.

8 Landskabskarakterområde Strandeng 3 (NBL) Natura2000 Overdrev 3 (NBL) Vandløb m. basismålsætn. B3 Vandløb m. basismålsætn. B2 Vandløb m lempet målsætn. Vandløb m. basismålsætn. B1 Vandløb m. basismålsætn. B4 Vandløb m. skærpet målsætn. A Sø m. basismålsætn. B Skærpet målsætning fjord Særligt beskyttelsesområde Potentielt vådområde Pumpelag SFL områder Mose 3 (NBL) Hede 3 (NBL) Ferske enge 3 (NBL) Sø 3 (NBL) Vandløb 3 (NBL) Fredskov Beskyttet dige (ML) Landskabskarakterområde 16. Blidstrup mark Natur

HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort)

HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort) LAND Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort) 19.05.2009 Generelt om området. Kystnært, storbakket og skovklædt landskab, der gennemskæres af markante erosionsdale, som

Læs mere

Færgeleje ved Feggesund (KM1) Molerværk ved Skarrehage (KM2) Skarresøerne med molerværk i baggrunden (KM3)

Færgeleje ved Feggesund (KM1) Molerværk ved Skarrehage (KM2) Skarresøerne med molerværk i baggrunden (KM3) HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND Faktablad - Kulturmiljøer LK) 1. Skarrehage/Feggeklit se kort) 06.04.2008 Færgeleje ved Feggesund KM1) Molerværk ved Skarrehage KM2) Skarresøerne med molerværk i

Læs mere

Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og

Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og Korsø Plantage (Areal nr. 71) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne til Hjardemål plantage er primært erhvervet i begyndelsen af 1900-tallet.

Læs mere

Buksør Odde (Areal nr. 28)

Buksør Odde (Areal nr. 28) Buksør Odde (Areal nr. 28) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt På den nordøstlige side af Mors finder man Buksør Odde. En godt to kilometer lange odde, hvor staten ejer den sydlige del på knapt 40 ha. Staten erhvervede

Læs mere

Morsø Kommune har den 30. august 2017 modtaget din anmeldelse om etablering af 2,36 ha løvskov på matrikel 43a Ørding By, Ørding.

Morsø Kommune har den 30. august 2017 modtaget din anmeldelse om etablering af 2,36 ha løvskov på matrikel 43a Ørding By, Ørding. Teknik og Miljø Tingstedvej 25 Ørding 7990 Øster Assels Dato: 11-09-2017 Sagsnr.: 773-2017-12346 VVM-screening af skovrejsning matrikel 43a Ørding By, Ørding Navn: Anja Sørensen Direkte tlf.nr.: 9970 7061

Læs mere

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35)

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Vangså hede er en vidstrakt klithede-slette, beliggende mellem Tvorup Plantage

Læs mere

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Biolog Tina Pedersen Hvad er natur? J.Th. Lundbye maleriet Strandbillede med kvæg fra 1835 Guldalderen har påvirket vores natursyn Hvad er natur?

Læs mere

Natura 2000 handleplaner

Natura 2000 handleplaner Natura 2000 handleplaner 2016-2021 159 Bagholt Mose Udpegningsgrundlag: Kransnålalge sø Brunvandet sø Hængesæk Skovbevokset tørvemose Elle- og askeskov Mygblomst Målsætning: At det lysåbne areal udvides

Læs mere

Bilag: Naturbesigtigelse

Bilag: Naturbesigtigelse POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 04-08-2015 Bilag: Naturbesigtigelse JOURNALNUMMER 01.05.08-P19-7-15 RÅDHUSET, PLAN OG MILJØ

Læs mere

Legind Vejle (Areal nr. 29)

Legind Vejle (Areal nr. 29) Legind Vejle (Areal nr. 29) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Legind Vejle er beliggende mellem Nykøbing Mors og Legindbjerge Plantage. Arealet gennemskæres mod øst af statsvej nr. 26. Oversigtskort 1.2 Geologi

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Smag på Landskabet - arealernes plantebestand som grundlag for vurdering af kødkvalitet

Smag på Landskabet - arealernes plantebestand som grundlag for vurdering af kødkvalitet Smag på Landskabet - arealernes plantebestand som grundlag for vurdering af kødkvalitet Anna Bodil Hald og Lisbeth Nielsen Natur & Landbrug ApS www.natlan.dk - mail@natlan.dk August 2014 Smag på Landskabet

Læs mere

Afgørelse om at naturgenopretning af Tissing Vig ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at naturgenopretning af Tissing Vig ikke er VVM-pligtigt Skov- og Naturstyrelsen, Thy Søholtvej 6 7700 Thisted Att: Hanne Stadsgaard Jensen Sendt til: sns@sns.dk Plan- og virksomhedsområdet J.nr. AAR-200-00060 Ref. surhe/olgre Den 28. april 2010 Afgørelse om

Læs mere

Hedeområder i Vester Thorup Klitplantage (Areal nr. 83)

Hedeområder i Vester Thorup Klitplantage (Areal nr. 83) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hede- og klitområderne i Vester Thorup Klitplantage ligger som en smal strimmel nord for selve plantagen ud mod Jammerbugten, og afgrænses mod vest af Bulbjerg. Mod øst støder

Læs mere

BILAG 3. Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat

BILAG 3. Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat BILAG 3 Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat 4.12.2014 Lokalitet 1 Lokalitet 1 består af et moseområde på 3,8 ha, som ligger i ådalen langs vandløbet Skinderup Bæk vest for Skinderup

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

1 Bebyggelse 1.1 Lihme landsby, beliggenhed i dalstrøg, huse med stor aldersspredning

1 Bebyggelse 1.1 Lihme landsby, beliggenhed i dalstrøg, huse med stor aldersspredning Plan09: Områdeanalyser, Skive Kommune Områdeanalysen er udført september oktober 2008 som led i Plan09-processen. Formålet er at delområderne skal være referencearealer for samtale om, forståelse, planlægning

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 112 Lillebælt Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer

Læs mere

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå Projekt: Forundersøgelse for genslyngning af Råsted Lilleå og Bavnbæk. 0774809L\G00044-1-PML Lokalitet: Sø med omgivelse ved Skærum Mølle Lokalitetsnr.: 7 Beliggenhed: Området er beliggende ca.150 m Sø

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Naturvisioner for Bøtø Plantage

Naturvisioner for Bøtø Plantage Naturvisioner for Bøtø Plantage 1 Indledning... 3 Almindelig beskrivelse... 3 Status og skovkort... 3 Offentlige reguleringer... 4 Natura 2000... 4 Naturbeskyttelseslovens 3... 4 Nøglebiotoper... 4 Bevaring

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde Om Smart Natura Smart Natura er et projekt, der gennem samarbejde og aktiv inddragelse af lodsejere skal sikre en smidig og omkostningseffektiv

Læs mere

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE I denne guide kan du læse om forskellige typer beskyttet natur, såsom søer, enge, overdrev, fortidsminder

Læs mere

FRA VIDEN TIL VIRKNING - BEDRE NATURPLEJE I LANDBRUGET

FRA VIDEN TIL VIRKNING - BEDRE NATURPLEJE I LANDBRUGET FRA VIDEN TIL VIRKNING - BEDRE NATURPLEJE I LANDBRUGET FORMÅL Fra blomstrende overdrev fyldt med sjældne dagsommerfugle til fugtige kær spækket med orkideer: ansvaret for plejen af mange af Danmarks mest

Læs mere

Naturundersøgelser byudviklingsområde ved Egedal Station

Naturundersøgelser byudviklingsområde ved Egedal Station Naturundersøgelser byudviklingsområde ved Egedal Station Notat udarbejdet for Egedal kommune af AGLAJA juni 2011 Indhold Sammenfatning...3 1. Overordnet områdebeskrivelse...3 1.1 Rammelokalplanområdet...3

Læs mere

Sundby Sø (Areal nr. 24)

Sundby Sø (Areal nr. 24) Sundby Sø (Areal nr. 24) 1 Beskrivelse Umiddelbart nordvest for Vildsund finder man de afvandede arealer i Sundby Sø og Tagkær Landvindingslag. Her er det besluttet at gennemføre et naturprojekt, der skal

Læs mere

Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156.

Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156. NOTAT Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156. Mosevegetation fra den centrale, vestlige del af matrikel 245 med Tagrør, Kær-Tidsel, Dun-Birk og Grå-Pil. Indhold Registreringer i 2018

Læs mere

Morsø Kommunes høringssvar til Forslag til Natura 2000 plan for Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg Natura område nr. 16

Morsø Kommunes høringssvar til Forslag til Natura 2000 plan for Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg Natura område nr. 16 Morsø Kommunes høringssvar til Forslag til Natura 2000 plan for Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg Natura 2000- område nr. 16 1 Generelle bemærkninger Tilbagemelding på høringssvar Kommunen vil på

Læs mere

Der er registreret 17 3 områder indenfor fredningsforslaget: 11 vandhuller, 1 mose, 2 strandenge og 3 ferske enge.

Der er registreret 17 3 områder indenfor fredningsforslaget: 11 vandhuller, 1 mose, 2 strandenge og 3 ferske enge. 1 of 5 Notat om naturinteresser indenfor forslag til fredning, Eskerod Dette notat er udarbejdet som støtte for en kommunal stillingtagen til det fredningsforslag, der i februar 2014 er udarbejdet af Danmarks

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Sydvest Mors Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Landskabskarakterområdet Sydvestmors omfatter

Læs mere

NOTAT: Natura 2000 væsentlighedsvurdering og Bilag IV-artsvurdering - Hydrologiprojekt ved Gl. Oremandsgaard

NOTAT: Natura 2000 væsentlighedsvurdering og Bilag IV-artsvurdering - Hydrologiprojekt ved Gl. Oremandsgaard NOTAT Sagsnr.: 14/10818 Dok.nr.: 95799/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Carsten Horup Bille 55 36 24 91 caho@vordingborg.dk NOTAT: Natura 2000 væsentlighedsvurdering og Bilag IV-artsvurdering

Læs mere

Naturen. omkring Korsør

Naturen. omkring Korsør Naturen omkring Korsør Fra Korsør Lystskov med høj-stammet bøgeskov og dybe moser - over de mange vandfyldte lergrave omkring det lavvandede Korsør Nor - til de åbne marker og engdrag på Frølunde Fed -

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Plejeplan for ekstremrigkær og fattigkær i Vrøgum Kær

Plejeplan for ekstremrigkær og fattigkær i Vrøgum Kær Plejeplan for ekstremrigkær og fattigkær i Vrøgum Kær Plejeplan for matr. 3a V. Vrøgum By, Ål, Blåvandshuk Kommune. Arealet er den centrale del af Vrøgum Kær. Kæret er omfattet af Overfredningsnævnets

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen ERSLEV KÆR

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen ERSLEV KÆR Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen ERSLEV KÆR Erslev Kær Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Erslev Kær strækker sig fra Dragstrup Vig i

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 17Lille Vildmose, Tofte Skov og Høstemark Skov 18Rold Skov, Lindenborg Ådal og Madum Sø 14Ålborg Bugt, Randers Fjord og Mariager Fjord 222Villestrup Ådal 201Øster

Læs mere

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse Karakterområdets placering. 28 Karakterområdets grænse Nøglekarakter: Åbent, fladt og drænet kystnært område med strandvolde og vindmøller. I området findes der også sommerhusområde og badestrand. Det

Læs mere

Bilag 3 LUGT BEREGNING

Bilag 3 LUGT BEREGNING BILAG 93 Bilag 1 94 95 Bilag 2 Bilag 3 LUGT BEREGNING For ejendommen Kanalvej 10 er udpeget følgende områder hvortil geneafstande for lugt beregnes: Nabobeboelse (Kanalvej 8) Samlet bebyggelse/rekreativt

Læs mere

Projektbeskrivelsen ændres om følger:

Projektbeskrivelsen ændres om følger: Notat Grontmij Carl Bro A/S Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 98 79 98 00 F +45 9879 9801 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Tissing Vig Rettelse til Projektbeskrivelse 23. marts 2010

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

Såfremt denne anmeldelse ikke er udnyttet fem år efter indsendelse, bortfalder den.

Såfremt denne anmeldelse ikke er udnyttet fem år efter indsendelse, bortfalder den. Teknik og Miljø Niels-Ole Søndergaard Fjordlundsvej 3 Øster Assels 7990 Øster Assels Dato: 17-08-2016 Sagsnr.: 773-2016-18524 Tilladelse til skovetablering på matrikel 1m og 1x Lund Hgd., Ø. Assels Navn:

Læs mere

Erfaringer med plejeplaner for konkrete naturområder. Peter Witt, Linnea Consult

Erfaringer med plejeplaner for konkrete naturområder. Peter Witt, Linnea Consult Erfaringer med plejeplaner for konkrete naturområder Peter Witt, Linnea Consult Hvorfor lave plejeplaner? Lovkrav (ved naturpleje på fredede, ikke statsejede naturområder) Et godt redskab i naturpleje

Læs mere

Natur og Miljø. Ny Vindenergi ApS Lise Nørgaard. Afgørelse om VVM, Kongehøjvej 21, Ørding, 7990 Ø. Assels.

Natur og Miljø. Ny Vindenergi ApS Lise Nørgaard. Afgørelse om VVM, Kongehøjvej 21, Ørding, 7990 Ø. Assels. Natur og Miljø Ny Vindenergi ApS Lise Nørgaard ln@nyvindenergi.dk Afgørelse om VVM, Kongehøjvej 21, Ørding, 7990 Ø. Assels. Dato: 19-05-2016 Sagsnr.: 773-2016-11699 Navn: Helle Thorning Bertelsen Direkte

Læs mere

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fiskbæk Å Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Danzigmand og Bløden Hale (skov nr. 13)

Danzigmand og Bløden Hale (skov nr. 13) Danzigmand og Bløden Hale (skov nr. 13) Beskrivelse Generelt Flere adskilte arealer beliggende øst og sydøst for Østerby Havn. 5 landfaste delarealer samt flere øer heraf de tre største Store Knot, Lille

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose 1 1. Beskrivelse af området Fuglebeskyttelsesområde: F69 Kogsbøl og Skast Mose 557 hektar Kogsbøl og Skast Mose ligger centralt i det åbne land mellem Ballum,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Natur og Miljø. Thy Wind Power Aps Leif Pinholt Afgørelse om VVM, Kr. Jepsensvej 11, 7970 Redsted M

Natur og Miljø. Thy Wind Power Aps Leif Pinholt Afgørelse om VVM, Kr. Jepsensvej 11, 7970 Redsted M Natur og Miljø Thy Wind Power Aps Leif Pinholt pinholtbak@gmail.com Afgørelse om VVM, Kr. Jepsensvej 11, 7970 Redsted M Dato: 24-06-2016 Sagsnr.: 773-2016-13972 Navn: Helle Thorning Bertelsen Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 14 Aalborg Bugt, Randers Fjord og Mariager Fjord Titel: Foto: Natura

Læs mere

Teknisk anvisning til luftfotoregistrering af ny og overset 3-natur

Teknisk anvisning til luftfotoregistrering af ny og overset 3-natur Afdeling for Vildtbiologi og Biodiversitet, Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet. Forfattere: Anders Juel og Bettina Nygaard Sider: 1 af 11 Dokumenttype: Teknisk anvisning Version: 1.3 Oprettet:

Læs mere

Biologiske registreringer i ledningstraché på Amager og Stamholmen 2017

Biologiske registreringer i ledningstraché på Amager og Stamholmen 2017 Biologiske registreringer i ledningstraché på Amager og Stamholmen 2017 Arbejdsnotat udarbejdet for Energinet af AGLAJA, august 2017. Feltarbejde og afrapportering: Eigil Plöger Indhold Stamholmen... 3

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 97 Frøslev Mose Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område N 41 Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent!

Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent! Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent! - eller er 9 millioner kroner for meget for at beholde 5 udpegningsarter? Kronikøren mener, at Naturstyrelsen snarest bør sætte arbejdet

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015 Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Natura 2000-planlægning Side 5 i Natura 2000 planen: EU s Natura 2000-direktiver (Fuglebeskyttelses- og Habitatdirektiverne)

Læs mere

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter,

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, at der er modtaget tilskud til rydning og hegning. De

Læs mere

Natura 2000 område nr. 30 Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested, Nørre Ådale samt Skravad Bæk

Natura 2000 område nr. 30 Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested, Nørre Ådale samt Skravad Bæk Resumé Natura 2000 område nr. 30 Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested, Nørre Ådale samt Skravad Bæk Området omfatter Habitatområde H30 og Fuglebeskyttelsesområderne F14 og F24 Områdebeskrivelse

Læs mere

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Skarrehage på Mors INDHOLD

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Skarrehage på Mors INDHOLD Notat Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Skarrehage på Mors INDHOLD 29. Oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217647443 Version

Læs mere

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen Elkjær Enge Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Skive Kommune

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen. Natura 2000-område nr. 69

Forslag til. Natura 2000-handleplan Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen. Natura 2000-område nr. 69 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen Natura 2000-område nr. 69 Habitatområde H62 Fuglebeskyttelsesområde F43 Titel: Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen Udgiver:

Læs mere

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Annette Pihl Pedersen LRØ Kort over Natura 2000 områder Forslag til Natura 2000-plan nr 56 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave 2009-2015

Læs mere

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 7 Hørbygård Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

Natur og Miljø. Afgørelse om VVM-pligt, Næssundvej 380, 7960 Karby.

Natur og Miljø. Afgørelse om VVM-pligt, Næssundvej 380, 7960 Karby. Natur og Miljø Claus Nørgaard Christensen, Næssundvej 380, V. Hvidbjerg, 7960 Karby. E-mail: claus@staalbyg-mors.dk Afgørelse om VVM-pligt, Næssundvej 380, 7960 Karby. Dato: 24-06-2016 Sagsnr.: 773-2016-13969

Læs mere

En klage har opsættende virkning, med mindre klageinstansen bestemmer andet.

En klage har opsættende virkning, med mindre klageinstansen bestemmer andet. Teknik og Miljø Dato: 10-02-2017 Sagsnr.: 773-2016-21638 VVM-screening af rydning af skovbevokset areal Navn: Anja Sørensen Direkte tlf.nr.: 9970 7061 E-mail ans@morsoe.dk Morsø Kommune har udarbejdet

Læs mere

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Annette Pihl Pedersen LRØ Kort over Natura 2000 områder Kort over Natura 2000 områder Forslag til Natura 2000-plan nr 77 Uldum Kær, Tørring Kær

Læs mere

Miljørapport for Vadehavet (N89), delområde Ballum Enge (F67).

Miljørapport for Vadehavet (N89), delområde Ballum Enge (F67). Miljørapport for Vadehavet (N89), delområde Ballum Enge (F67). Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk. Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande

TEKNIK OG MILJØ. Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk. Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande TEKNIK OG MILJØ Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Dato: 18. april 2013 Udtalelse om arealer beliggende i

Læs mere

Fremtidens natur. i Lemvig Kommune. Fremtidens natur i Lemvig Kommune 1

Fremtidens natur. i Lemvig Kommune. Fremtidens natur i Lemvig Kommune 1 Fremtidens natur i Lemvig Kommune Fremtidens natur i Lemvig Kommune 1 Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne forening. Den er stiftet i 1911 og har i dag 215 lokalkomiteer, der dækker

Læs mere

Pleje af tørre naturtyper

Pleje af tørre naturtyper Pleje af tørre naturtyper Biolog Hanne Tindal Madsen Agri Nord Natur og Miljø Natur, beskyttelse og pleje Naturtyper Beskrivelse enkelte Danmark Beskyttelse Lovgivning Administration Pleje Typer Praksis

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 3, stk. 2, nr. 4 i naturbeskyttelsesloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 3, stk. 2, nr. 4 i naturbeskyttelsesloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. september 2013 J.nr.: NMK-510-00494 Ref.: MACNI AFGØRELSE i sag om registrering af ny afgrænsning af overdrev - Lemvig

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000-område nr. 125 Vestlige del af Avernakø Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000- område nr. 125 Vestlige

Læs mere

Vigsø Rallejer (Areal nr. 55)

Vigsø Rallejer (Areal nr. 55) Vigsø Rallejer (Areal nr. 55) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Området er et tidligere grusgravningsområde, beliggende på en jævn klitslette. Området er en fortsættelse af Hanstholm Kystskrænt (se Areal nr.

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 142 Saltholm og omkringliggende hav Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin

Læs mere

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Serup Kær Teknisk forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Indledning og baggrund Forundersøgelsen af Serup Kær skal give et grundlag til at vurdere, om der kan etableres et vådområde der kan fjerne

Læs mere

Natura2000 Indsatsplan. Strandtudse

Natura2000 Indsatsplan. Strandtudse Natura2000 Indsatsplan Strandtudse Udarbejdet af miljøkonsulent Lars Hansen Kerteminde Kommune 2007 Indsatsplan for Strandtudse i Kerteminde Kommune Forekomst af Strandtudser i Kerteminde Kommune Strandtudsen

Læs mere

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund...

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund... Notat Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Ejerslev Nord INDHOLD 27. Oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217638510 Version

Læs mere

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland I første planperiode, som løber fra 2009 til 2012, skal naturtilstanden af eksisterende naturtyper og arter sikres via en naturplan for de enkelte områder.

Læs mere

Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig

Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig Afrapportering af græsningsprojekt ved Torrig Vig 1/7 Baggrund for projektet Engarealerne ved Torrig Vig også kaldet Koeng og Vigeng, er beliggende på Nordlolland lige vest for Kragenæs og Torrig Skov.

Læs mere

Slagelse Kommune Rådhuspladsen Slagelse. Dispensation og landzonetilladelse til at etablere to lavvandede søer i eng.

Slagelse Kommune Rådhuspladsen Slagelse. Dispensation og landzonetilladelse til at etablere to lavvandede søer i eng. Slagelse Kommune Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Side1/9 Center for Teknik og Miljø Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Dispensation og landzonetilladelse

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDMORS

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDMORS Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen SYDMORS Sydmors Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Sydmors strækker sig fra Glomstrup Vig i vest til

Læs mere

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG Tom Henry Jensen Lillebrændevej 3 4850 Stubbekøbing Sendt til tjtjalfe@gmail.com 25-02-2019 DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG Naturafdelingen i Center for Teknik & Miljø har modtaget

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kaløvig Natura 2000-område nr. 230 Habitatområde H230 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kalø Vig Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017

Læs mere

Teknik og Miljø. Inge Lise Nørgaard Afgørelse om VVM - Karbymark 11, Karby, 7960 Karby.

Teknik og Miljø. Inge Lise Nørgaard   Afgørelse om VVM - Karbymark 11, Karby, 7960 Karby. Teknik og Miljø Inge Lise Nørgaard E-mail: ln@nyvindenergi.dk Afgørelse om VVM - Karbymark 11, Karby, 7960 Karby. Dato: 02-11-2016 Sagsnr.: 773-2016-18156 Navn: Helle Thorning Bertelsen Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Kystbeskyttelse - Kobæk Strand

Kystbeskyttelse - Kobæk Strand Kobæk Strand kystbeskyttelsesudvalg Notat sendes med mail til hele udvalget efter aftale med Ole Holst. Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Tlf.: 58 57 36 00 chjor@slagelse.dk www.slagelse.dk 11. juni 2009

Læs mere

Foto: Søren Rask Jessen. Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Søren Rask Jessen. Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N69 Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 143 0 Sandbanker med lavvandet vedvarende Vurderet Ugunstig Genopretning af gunstig status dække af havvand Næringsstofbelastning

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen. Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen. Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø 1 Miljørapport for Natura 2000-område nr. 125 Vestlige del af Avernakø Den enkelte

Læs mere

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å midt Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Baggrund for sagen Morsø Kommune har i som led i vandplanerne udarbejdet et vådområdeprojekt i Silleslev Ørding Kær Landvindingslag med

Baggrund for sagen Morsø Kommune har i som led i vandplanerne udarbejdet et vådområdeprojekt i Silleslev Ørding Kær Landvindingslag med Sillerslev Ørding Kær vådområdeprojekt Dato 02-07-2018 Sagsnr: 773-2018-9821 Dispensation til etablering af Sillerslev Ørding Kær vådområdeprojekt Dispensationen omfatter matriklerne nr.3ab, 4f, 5b, 5q,

Læs mere

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune Habitatbekendtgørelsen, bkg. nr. 408 af 1/5-2007 6-9 stiller krav om at myndigheden skal foretage

Læs mere

Sikring af de lysåbne, plejekrævende naturtyper

Sikring af de lysåbne, plejekrævende naturtyper Sikring af de lysåbne, plejekrævende naturtyper Plejekrævende areal: Ca. 244.313 ha (excl. heder) Antal plejekrævende lokaliteter: Ca. 122.500 85 % af de plejekrævende arealer er < 5 ha Næsten 50 % af

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening

Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening 1 Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening 2 Hvordan får naturen plads? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen Bradstrup Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres vådområdeindsatsen

Læs mere

Skov 51 Tved Plantage

Skov 51 Tved Plantage Skov 51 Tved Plantage Afgrænsning mod Hanstholm Vildtreservat, oversigtskort 1. Kalkskrænt ved Sårup mm. 750abc (HED 10.5 ha, ENG 8.4 ha, ORE 2.4 ha) i alt 21.3 ha. Kreaturgræsset klithede, eng og stejl,

Læs mere