Børne Basket Fonden - børn i bevægelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne Basket Fonden - børn i bevægelse"

Transkript

1 Børne Basket Fonden børn i bevægelse BørneBasketFondens Trænerguide Udviklet april 2017

2 BørneBasketFondens Trænerguide Denne trænerguide er udarbejdet af BørneBasketFonden og har til formål at give alle trænere og instruktører nogle klare guidelines til hvordan et 6 ugers skolebasket forløb kan bygges op og hvordan man sikrer den gode opstart og et godt undervisningsmiljø. BørneBasketFondens vision er at sætte fokus på gode bevægelsesvaner hos børn, og det skal sikres via inkluderende, sjove og motiverende basketballaktiviteter. Aktiviteterne skal have fokus på leg, motorik, udvikling, fællesskab og sammenspil, og skal nemt kunne tilpasses forskellige aldersgrupper og niveauer. For at sikre at udbyttet af et skoleforløb bliver så lærerigt og sjovt som muligt, er det vigtigt at 1) have et godt samarbejde med lærerne, 2) sikre en god opstart og 3) have en god opbygning og progression af øvelser og spil. Samarbejdet med lærerne Det er utrolig vigtigt at starte et godt samarbejde op med lærerne når et 6 ugers forløb starter. Det er vigtigt at udveksle kontaktinformationer med hinanden, så kommunikere ved evt. aflysninger, forsinkelser er muligt. Sørg også for at lærerne inkluderes i undervisningen. Det kan være hjælp til at opstille rækker, opretholde opmærksomheden eller måske til at vise en ny afleveringsform. Lærerne skal være aktive i undervisningen og ikke blot sidde på sidelinjen og kigge på. Husk på, at BørneBasketFonden er på besøg og at I som træner og instruktør repræsenterer fonden og er ambassadører for sporten. Det er derfor vigtigt at pointere overfor lærerne, at det er dem der skal håndtere urolige elever og stå for eventuelle konsekvenser. Lærerne kender børnene på forhånd og ved hvem der er de urolige.

3 Den gode opstart Den gode opstart er vigtig når der starter et nyt skoleforløb op på en ny skole. Kom i god tid og skab en god stemning. Den gode opstart er ikke kun på hele forløbet, men også fra gang til gang. Man sikrer en god undervisning ved at vise nærvær og samle børnene når du taler. Tal klart og tydeligt, ros børnene og giv løbende feedback/high fives. Når en ny fundamental skal trænes, så forklar om dette. Vis hvordan det korrekt udføres og forklar om reglerne. Dette er alt sammen med til at skabe et sjovt og spændende miljø, hvor undervisningen vil føles nemmere og børnene samtidig lærer mere. Opbygning af et 6 ugers forløb Da et 6 ugers forløb kan variere meget fra skole til skole, så kan nogle generelle retningsliner at tage udgangspunkt i hjælpe til med at sikre et godt og lærerigt forløb. Ved at følge nedenstående retningslinjer sikres, at børnene bliver introduceret for vigtige elementer af spillet og at hver undervisningsgang starter og slutter godt. BørneBasketFonden ser gerne at et 6 ugers forløb er bygget op omkring følgende essentielle principper, fundamentals og temaer: Intro Start hver undervisning med at samle børnene og fortæl hvad der skal ske i løbet af timen og spørg om de kan huske hvad de lavede sidste gang m.m. Outro Afslut hver time med at samle børnene. Spørg om de havde det sjovt, har lært noget nyt, glæder sig til næste gang m.m. Fundamentals Driblinger, aflevering og skud/layups er de vigtige fundamentals som børnene skal introduceres for. Dette gøres gennem sjove og inkluderende øvelser. Temaer Basket relateret spil, power lege og Kampe. Afslutningen på forløbet kan bruges på sjove basket relateret spil og lege, samt kampe. Det er vigtigt at kampene bliver afviklet så flest mulige er aktive, hvorfor 33 eller 44 er at foretrække.

4 Uge 1 Intro og Fundamentals Til den første lektion er det vigtigt at du introducerer dig selv og fortæller børnene hvorfor du er der. Fortæl om BørneBasketFonden og hvad børnene skal lære de næste 6 uger. Gør også et forsøg på at lære børnenes navne. Det har stor værdi, hvis man som træner kan navnene på eleverne og det er meget nemmere at skabe ro i undervisningen. Det er også under første lektion, at du introducerer fløjten, eller et andet signal, som bruges til at skabe ro. Spørg evt. læren om klassen i forvejen benytter en bestemt metode til dette. Første lektion bruges derefter på at introducere driblinger, afleveringer og skud/layups. På dag 1 er det driblinger der er det primære fokus. Timen afsluttes med en fælles afrunding og optakt til næste gang. Timen starter med en fælles start og intro til dagens program. Uge 2 Fundamentals Den anden lektion bruges derefter på at arbejde videre med de tre essentielle temaer og fundamentalts: drible, afleveringer og skud/layups. På dag 2 er det dog afleveringer der er det primære fokus. Timen afsluttes med en fælles afrunding og optakt til næste gang. Uge 3 Fundamentals Timen starter med en fælles start og intro til dagens program. Den tredje lektion bruges på at arbejde videre med de tre essentielle temaer og fundamentals: drible, afleveringer og skud/layups. På dag 3 er det dog skud/layups der er det primære fokus. Timen afsluttes med en fælles afrunding og optakt til næste gang.

5 Uge 4 Fundamentals Timen starter med en fælles start og intro til dagens program. Den fjerde lektion bruges på at arbejde videre med de tre essentielle temaer og fundamentals. Timen kan også bruges til at lave forskellige powerspil. Se øvelsesbeskrivelse heraf. Timen afsluttes med en fælles afrunding og optakt til næste gang. Uge 5 Basket relateret spil og intro til kampe Timen starter med en fælles start og intro til dagens program. Den femte lektion bruges til at lave sjove basket relateret spil, lege og introducere rigtige kampe for børnene. Timen afsluttes med en fælles afrunding og optakt til næste gang. Uge 6 Sidste dag er den store kampdag! Timen starter med en fælles start og intro til dagens program. Den sidste lektion er den store kampdag. Nu er det tid til at børnene kan vise at det de har lært de sidste 6 uger. Del klassen op i hold og spil måske en lille turnering. Ved at spille 33 eller 44, så sikrer man størst mulig aktivitet blandt børnene, så undgå 55. Ved de ældre klassetrin kan man overveje at lave kønsopdelte hold. Timen afsluttes med en fælles afrunding, evaluering og tak for denne gang.

6 Eksempel på et 6 ugers forløb Herunder følger et skema for hvordan man kan strukturere et 6 ugers forløb. Følgerne man nedstående tema sikrer man at læringsmålene m.m. bliver opfyldt, og at børnene bliver introduceret for basket på en god og sjov måde. Inspiration til øvelser følger på den næste sider. Uge 1 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål Uge 2 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål Uge 3 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål Uge 4 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål Uge 5 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål Uge 6 Intro Øvelse 1 Øvelse 2 Øvelse 3 Outro Læringsmål

7 Inspiration til øvelser Herunder følger nogle specifikke øvelser som kan benyttes indenfor hvert tema (drible, afleveringer, skud, basket relateret spil og kampe). Disse øvelser er alle blevet anvendt i tidligere skoleforløb og er specifikt udvalgt fordi de har fokus på leg, motorik, udvikling, fællesskab og sammenspil. For yderligere inspiration til øvelser m.m., så henvises der også til DGI Trænerguiden, som kan tilgås online og som indeholder et stort udvalg af lignende øvelser. Det er sjovere at spille basket, end jeg forventede. De andre hjalp mig, hvis der var noget, jeg ikke var god til. Jeg har bevæget mig lidt mere i dag, en jeg plejer Ida, 10 år, Ny Hollænderskolen, Frederiksberg C

8 Dribleøvelser 1. Drible knock out Lav banens størrelse på baggrund af antallet af børn (halv bane, 3 pointslinjen e.l.) Alle børn har en bold, og de skal prøve at drible rundt imellem hinanden og slå de andres bolde ud af banen. Hvis ens bold ryger ud af banen er man død. Banen justeres når antallet af børn bliver mindre. Variation: 1) I stedet for at børnene dør, så kan de lave en lille straf eller de skal score på en kurv, for så at deltage igen. Så finder man ikke en vinder, spil i stedet på tid. 2) Giv hvert barn en hale (trøje e. l. ), som du skal putte ned i deres shorts. De skal nu drible rundt og forsvare sin hale og prøve at stjæle andres haler. 2. Stå trold Alle børn har en bold. Vælg 2 til 3 fangere. Disse har ingen bold. Fangerne skal prøve fange de andre børn, som dribler rundt i hallen. Hvis man bliver fanget, så skal man holde bolden over hovedet og vente indtil en klassekamerat befrier en ved enten drible igennem benene på en eller trille bolden igennem benene. Fangerne på ikke tage nogle, som er i gang med en befrielse. Efter noget tid, så vælges nye fangere. 3. Tyv Lav banens størrelse på baggrund af antallet af børn (halv bane, 3 pointslinjen e.l.) En tredjedel har ikke nogen bold, resten har. Dem uden bold skal prøve at stjæle en bold. Hvis man mister sin bold, så skal man selv prøve at stjæle en ny. Spil på tid.

9 4. Hajer og guldfisk Banen er fra baglinje til baglinje. Alle børnene starter på den ene baglinje. Alle har en bold. Vælg 23 fangere som skal være hajer Hajerne har ingen bold. På GO skal alle prøve at drible ned til den anden baglinje, og hajerne skal prøve at fange alle guldfiskene. Hvis man bliver fanget, så skal man placere bolden mellem sine ben, og derefter prøve at fange andre guldfisk mens legen fortsætter. Hvis man er fanget må man kun bevæge sine arme, og man skal stå stille. Legen er slut når der kun er en guldfisk tilbage. 5. Togleg (Tur i Safari) Denne leg minder om Hajer og Guldfisk. Forskellen er, at fangerne (lad læren starte med at være fanger for at vise det) kun på bevæge sig til høje og venstre (slide) på en bestemt linje. Når man fanger en, så bliver den fanget ny fanger og vælger sin egen linje. For at gøre det sjovt for de yngste, så kan hver linje være et forskelligt dyr og børnene kan lave sjove dyrelyde.

10 6. Driblecirkel Træneren står i midten, og hvert barn har en bold. Træneren styrer hvilke øvelser der laves og børnene forsøger at gøre det samme. Eksempler: 1. Slå skiftevis hårdt på bolden med fald hånd. 2. Klem bolden hårdt med fingerspidserne. 3. Stå med armene som et T. Kast bold over hovedet og grib med den anden hånd. 4. Kast bolden op i luften. Klap 1 gang og grib bolden ( klap 3, 5. gange, klap bag ryggen, mellem benene osv.) 5. Hold bolden bag hovedet, tab dem og grib den bag ryggen, kun ved at flytte armene. 6. Kast bolden op i luften og grib den bag ryggen. 7. Start med bolden bag ryggen. Kan du kasten over hovedet og gribe den foran? 8. Kan du føre bolden rundt om maven i cirkler? Hvor hurtigt kan du gøre det? 9. Kan du føre bolden rundt i cirkler om det ene ben? Det andet ben bagefter. 10. Lav 8taller med bolden gennem benene. 11. Drible med højre hånd. Drible højt, drible lavt. 12. Drible med venstre hånd. Drible højt, drible lavt. 13. Drible med en hånd. Sid ned mens du dribler, lig ned mens du dribler. Luk øjnene mens du dribler. Det er kun fantasien der sætter grænserne for hvilke sjove øvelser man kan lave med bolden. 7. Sten saks papir (evolutionsleg) Håndens evolution går således: 1. Æg (en lukket hånd) 2. Ægget er knækket (en åben hånd) 3. Levende arm (arm foran brystet) 4. Vild arm (arm bevæger sig vildt foran brystet: op og ned) Alle børn har en bold og starter med at drible rundt med en lukket hånd. Man dribler rundt og finder en på samme evolutionstrin som en selv. Spiller stensakspapir mod vedkommende.

11 Vinderen af stensakspapir får lov til at udvikle sig og går videre til næste trin. Som spillet udvikler sig, så skal man hele tiden dyste mod en der har samme evolutionstrin. Målet er at komme til sidste trin og vinde en dyst. Til sidst vil der drible børn rundt på hvert trin, som ikke kan komme videre. Sjov leg. 8. Drible Kaos Et lille område på banen hvor alle børn har en bold. Det er træneren der bestemmer: Drible med højre hånd i 1 minut. Drible med venstre hånd i 1 minut. Skiftevis i 1 minut. Drible rundt og give high fives. Aflevere bolden til hinanden Variation: Når træneren fløjter så skal alle lave et jump stop en fryse, lave et jump stop og pivotere, lave et jump stop og lig bolden på jorden og find en ny bold og begynd at drible igen. 9. Dribleøvelser i par Par: Starter overfor hinanden på hver sin sidelinje: Hvert barn har en bold. De dribler mod hinanden og når de mødes: 1. Give high five og så over til modsatte sidelinje. 2. Give low five. 3. En dribler gennem benene på den anden. 4. En hopper over den anden, mens den anden ligger krøllet sammen på gulvet 5. Fantasien sætter grænsen til hvad de kan lave når de mødes. Par: Starter ved siden af hinanden: Hvert barn har en bold. 6. De holder i hånd mens de dribler til modsatte sidelinje. Byt hånd og så tilbage igen. 7. De holder i hånd, men vender hver sin vej. En dribler forlæns mens en dribler baglæns. Byt roller ved sidelinjen. 8. De holder i hånd og hopper på et ben mens de dribler. 9. En har 2 bolde og prøver at drible (eller trille) begge bolde frem og tilbage. 10. En sidder på ryggen af den anden og prøver at drible mens man sidder på ryggen. Byt ved sidelinjen.

12 10. Drible linjer Lav et lige antal grupper (34 børn) og start på baglinjen. Første barn dribler mod den anden baglinje. Ved den anden baglinje skal man udføre en lille øvelse (3 cirkler rundt om maven, måske 2 armbøjninger eller noget sjovt) Når man er færdig med denne lille øvelse, så dribler man hurtigt tilbage til start. Når man komme tilbage til start, så skal man give bolden videre til den næste i rækken. Fortsæt indtil alle have været igennem. Spil evt. til 5 point. HUSK Det er vigtigt at lave øvelser hvor børnene får lov til at lege med bolden. Det vigtigste er at børnene har det sjovt med bolden og lærer at drible igennem gode og sjove øvelser. Ved de ældre klasser kan man dog godt begynder at snakke mere om drible teknik og prøve at kigge op mens man dribler. Jo ældre børnene er, jo mere teknisk kan det blive.

13 Afleveringsøvelser 1. Afleveringer i par Del børnene op i par og stå med 23 meters afstand. Træn forskellige former for afleveringer: Brystafleveringer Studsafleveringer Skipafleveringer Hvis børnene er gode, og de har nemt ved overstående afleveringer, så kan man tilføje følgende: Ethåndsafleveringer Brystafleveringer mens man laver høje knæ Studsafleveringer mens man hopper frem og tilbage. Skipafleveringer mens man krydser benene i hop. 2. Cirkel afleveringer Børnene står i en cirkel om træneren, træneren har bolden. Træneren afleverer bolden rundt. Lige inden barnet griber bolden, så skal han/hun nå at klappe i hænderne. Træneren kan forsøge at lave finter for at gøre det svært. Hvis man glemmer at klappe, eller klapper uden at bolden bliver afleveret til én, så er man ude og skal sidde ned. Hvis man klapper og griber bolden, så afleveres der tilbage til træneren og spillet fortsætter. Vinderen er den der står tilbage alene med træneren. 3. Afleveringskaos Lav grupper af 3, hver gruppe har 1 bold. Børnene i grupperne skal have numre 1, 2 og 3. Børene skal bevæge sig rundt i hallen og aflever bolden rundt i gruppen, men i nummerorden: 1 afleverer til 2, 2 afleverer til 3, 3 afleverer til 1. Efter noget tid kan man ændre rækkefølgen for at gøre det svært.

14 4. Teknik cirkel 1/4 eller 1/3 af børnene starter i midten af cirklen med en bold. Resten laver en cirkel rundt om uden bold. Børnene med bolde skal du finde en at aflevere til, kalde navnet på personen og aflevere. Barnet som modtager bolden skal nu bytte plads med personen der afleverede ved at drible ind i midten. Derfra skal personen på ny finde en at aflevere til. Træneren skal forsøge at instruere i forskellige former for afleveringer: se øvelse bolds afleveringer 4 børn i en gruppe med 2 bolde. 3 børn står i en linje, og det 4. barn står overfor nr. 2. Formålet med denne øvelser er, at den person der stå alene ikke skal aflevere bolden til den samme person som man har modtaget bolden fra. Hver gang vil der være en person med en bold og en person som man lige har modtaget bolden fra. Personen skal nu finde den åbne person at aflevere til. Efter ca. 20 aflevering kan man rotere position. Træneren skal forsøge at instruere i forskellige former for afleveringer: se øvelse Afleveringer i grupper 4 linjer med 2 bolde (3, 4, 5 børn i hver linje). Aflever til rækken foran dig og løb til denne række. Aflever til rækken foran dig og løb diagonalt. Aflever diagonalt og løb diagonalt. Hvilke rækker når først 20 afleveringer?

15 7. Amerikansk fodbold Der laves 2 hold. Én bold og to mål, et i hver ende. Det gælder nu om at aflevere bolden rundt til sine holdkammerater og prøve at nå ned til målet. Det modsatte hold skal forsøge at stjæle bolden og score i modsatte mål. Det er ikke tilladt at løbe eller drible med bolden. Den eneste måde at flytte bolden på er ved afleveringer. 8. BooHoo afleveringer 5 eller flere børn pr. hold. Holdet stiller sig på linje og den første stiller sig overfor den forreste med 23 meters afstand. Den forreste afleverer nu bolden til første person i rækken, får den igen og afleverer til nr. 2 og så fremdeles. Når man er kommet igennem hele rækken råber helle rækken boohoo og vinder 1 point. Derefter roteres der, så en ny får lov til at aflevere igennem rækken. Træneren skal forsøge at instruere i forskellige former for afleveringer: se øvelse Bolden er helle (Bolden er farlig) Afgræns banen ud fra hvor mange børn der deltager (hel bane, halv bane etc.) Vælg 1 2 fangere og 1 2 bolde (forholdet mellem bolde og fangere skal være 1:1) Fangere må løbe frit rundt og skal forsøge at fange så mange som muligt. Har man bolden, så er man dog i helle. Det gælder om at aflevere boldene rundt til sine kammerater for at hjælpe dem hvis de bliver jagtet af fangere. Hvis man bliver fangere kan man enten bytte eller sidde ned på gulvet.

16 10. Bolden er farlig Samme setup og udgangspunkt som Bolden er helle, nu er det bare fangerne der har bolden. Fangerne skal danne et par og aflevere bolden mellem sig. Man må ikke drible eller løbe med bolden. Man kan kun fange en, hvis man har kontrol over bolden. Fangerne bliver derfor nødt til at aflevere rundt til hinanden, så de kan fange folk. Når man bliver fanget, så danner man nye par, så der til sidst er mange par og bolde til at fange med. 11. Partibold Der laves 2 hold (44, 55) alt efter hvor mange børn der er til rådighed. Der kan laves flere baner hvis man har mange børn. Spil på halv bane eller inden for 3P linjen (afhænger af størrelsen af holdet) Det gælder nu om at aflevere bolden rundt inden for sit hold. Det hold der først gennemfører 10 succesfulde afleveringer får point. Man må ikke drible eller løbe med bolden. Forsvarsholdet skal forsøge at stjæle bolden. 11. Firkantsafleveringer Opstil 4 kegler i en tilpas stor firkant. 3 personer pr. hold. Man afleverer nu bold til en af sine holdkammerater og løber hen til den åben plads, og så fremdeles. Spil evt. til første hold gennemfører 20 afleveringer. Træneren skal forsøge at instruere i forskellige former for afleveringer: se øvelse 1.

17 12. Snake (afleveringsstafet) Lav hold af 4 eller flere børn. Holdene skal stille i en række, således at alle har ryggen mod modsatte baglinje. Hvert barn står med armslængde afstand. Forreste person starter med bolden og aflevere til personen bagved. Efter man har afleveret løber man bag rækken, således at rækken bevæger sig mod baglinjen. Prøv forskellige afleveringsmetoder: o Over hovedet. o Gennem benene. o Til højre og så til venstre. o Rulle bolden igennem benene. o Der kan laves mange sjove variationer. Lav en konkurrence og se hvem der først kommer ned til modsatte baglinje. HUSK Det er vigtigt at lave øvelser hvor børnene får lov til at lege med bolden. Det vigtigste er at børnene har det sjovt med bolden og lærer at aflevere igennem gode og sjove øvelser. Ved de ældre klasser kan man dog godt begynder at snakke mere om afleveringsteknik og prøve at træne mere udfordrende typer af afleveringer. Jo ældre børnene er, jo mere teknisk kan det blive.

18 Skudøvelser 1. Lay up Opstil børnene i en række som vist på billedet. Forklar børnene de fundamentale principper ved at layup: 2 skridt, højrevenstre, ram hjørnet på den lille firkant m.m. (Hver træner har sin måde at forklare det på. Find din måde) Lav 5, 10, 15, 20 scoringer alt efter niveau. Skift side og gentag. Tilføj dribliner hvis børnene har niveau til det. 2. Skudform i par Børnene skal gå sammen i par og stå overfor hinanden med 23 meters afstand. Forklar den rigtige skudteknik og lad børnene prøve at skude bolden til sin makker. Efter noget tid, så fordel parrene ud på kurvene for at træne den rigtige skudteknik på kurvene. Efter man har skudt henter man sin egen rebound og giver bolden til sin makker. 3. Lightning/knockout En række bag straffelinjen, De 2 forreste har en bold. Den forreste skyder og lige bagefter skuder nr. 2. Det gælder nu om for nr. 2 knockoute nr. 1 ved at score først. Scorer nr. 1 først, så afleverer personen bolden til rækken og en ny person skyder og prøver at skyde personen foran sig ud.

19 Fortsættelse af Lightning/Knockout Det første skud skal være bag straffelinjen. Hvis man brænder dette skud, så kan det næste skud være tæt på kurven. Hvis personen bag dig scorer før dig er du død. Spillet fortsætter indtil der er 1 vinder. 4. Keglespil Opdel børnene i lige hold. Hvert hold har 1 bold. Hvert hold har 57 kegler, som holdet starter bagved. Ved kurven markeres 3 forskellige scoringsmuligheder, som giver 1, 2 eller 3 point. Den forreste person fra hvert hold dribler bolden hen til den scoringsmulighed man ønsker og forsøger at score. Hvis man scorer, så må man stjæle det antal kegler fra modstanderholdet, som ens scoring var værd. Efter man har scoret afleverer man bolden retur inden man stjæler kegler. Spillet slutter når et hold har alle kegler. 5. To i træk. Børnene skal gå sammen i par og stille sig på midterlinjen. 1 bold pr. par. Fordel parrene således at nogle par har front mod en kurv og andre par har front mod den anden kurv. På go dribler den med bolden ned til kurven og skyder én gang. Derefter dribles der hele vejen ned til den anden kurv og skydes igen, således at der skydes to gange i træk. Derefter dribles der tilbage til midterlinjen og bolden gives til sin makker. Hver scoring er 1 point. Alt efter niveau kan der spilles til 10, 15, 20 scoringer.

20 6. Samle keglerne Opdel børnene i 4 lige holde. Hvert hold står i en række i hvert sit hjørne. Alle børn har en bold, og der placeres kegler i midtercirklen. Der placeres ligeledes en kegle, som børnene skal drible udenom inden de skyder på kurven. Den forreste person dribler rundt om keglen og mod kurven for at score (afstanden der skydes fra kan varieres efter niveau). Den næste person starter så snart personen foran har skudt sin bold. Brænder man sit skud dribler man bag sin række. Scorer man, så dribler man op til midten og får 1 kegle til sit hold. Målet er at samle så mange kegler som muligt, og spillet slutter når der ikke er flere kegler i midtercirklen. 7. Jorden Rundt (i en hal med mange kurve) En god øvelse hvis man træner i en hal med mange kurve og børn. Opdel børnene i 45 grupper (afhænger af hvor mange børn) Hver gruppe starter med 1 bold. Første person i hver gruppe dribler ud til en kurv og forsøger at score. Derefter dribles direkte videre til næste og næste kurv indtil man har skudt på alle kurve. Efter man har skudt på alle kurve i hallen dribles der tilbage til sit hold og aflevere bolden, hvorefter den næste starter sin rundtur. For at aktivere flere børn kan der være 2 3 bolde pr. gruppe. Så er der 3 børn i gang pr. gruppe. Spil på tid og se hvilken gruppen der får flest scoringer. Variation: I stedet for drible alene fra kurv til kurv, så kan man aflevere bold rundt i par. Så kan man skiftes til at skyde på kurvene.

21 8. 21 up To hold bestående af 3 4 børn skyder på en kurv. Hvert hold har 1 bold. Den forreste person skyder. Scorer man får man 2 point. Hvis man når at gribe bolden igen inden den rammer jorden (lige gyldigt om man brænder eller scorer), så må man skyde på kurven en gang til. Dette skyd giver 1 point. I alt kan man altså max score 3 point til sit hold pr. gang. Spil indtil første hold har 21 point. 9. Jorden Rundt (i en hal med få kurve) Opdel børnene i grupper af 45 børn. Hver gruppe har 2 bolde. Der placeres 57 kegler rundt om feltet, som markerer hvor børnene skal skyde fra. Man skyder fra keglen, henter sin egen bold og afleverer tilbage i rækken. Første hold til 5 scoringer vinder, og alle rotere en position. Afstanden der skydes fra og antallet af scoringer kan varieres efter niveau.

22 10. Spillet om nummeret Opdel børnene i 4 lige hold. Tildel hvert barn et nummer: 1, 2, 3 optil det antal børn der er på holdene. Vigtigt at hvert hold har samme antal numre, så hvis et hold har en person mere, så giv 2 børn det samme nummer. Hvert hold høre hjemme i hvert sit hjørne. Den ende de sidder i, er også den kurv de skal score på. I midtercirklen er 4 bolde. Træneren råber et nummer højt (fx. 3). Alle 3 ere skal så løbe ind til midten, tage en bold og drible ned til sin kurv og skyde. Man bliver ved indtil man scorer. Når man har scoret, så dribler man bolden retur til midten og løber tilbage til sit hold. Første person tilbage til sit hold får et point. Spil til X antal point. Afstanden der skydes fra kan varieres efter niveau. HUSK Det er vigtigt at lave øvelser hvor børnene får lov til at lege med bolden. Det vigtigste er at børnene har det sjovt med bolden og lærer at skyde igennem gode og sjove øvelser. Ved de ældre klasser kan man dog godt begynder at snakke mere om korrekt skudteknik. Jo ældre børnene er, jo mere teknisk kan det blive. De yngste klasser kan godt have svært ved at score. Spil evt. med at man får point for blot at ramme ringen.

23 Basket relateret spil Her følger nogle sjove basket relateret spil, men også nogle øvelser som træner børnenes evne til selv at træffe nogle valg og beslutninger. 1. Ludo Basket Et sjovt spil som inkludere rigtig mange og skaber en god stemning. Spillet kan godt være lidt svært at få i gang i starten. En hel undervisningsgang kan bygges op omkring dette. Opdel børnene i 4 lige hold. Hvert hold har en farve og en bold. Ligesom i ludo, så gælder det om at få sine brikker (brug evt. 2 overtrækstrøjer) rundt i banen og hjem i sit hus. Banen laves ved at placere x antal kegler i en stor firkant. Fordel holdene ud på hver sin kurv og lad dem skyde fra en markeret kegle. (2 hold kan godt deles om 1 kurv). Afstanden der skydes fra kan ændres efter niveau. Scorer man må rykke sin brik et felt eller løbe ind til midten hvor der ligger en terning. Her kan man rykke de antal felter som terningen viser. Brænder man sit skud afleverer man bolden til sin række og må ikke rykke sin brik. Udvid evt. reglerne til at man kan slå hinanden hjem. Udvid evt. banen til at indeholde stjerner, globus m.m. Vinderen er det hold der først får alle sine brikker hjem. De næste øvelser er gode til at træne børns reaktionsevne og beslutsomhed. 2. Spillet om magten Det gælder om at have magten på sit hold. Opdel børnene i 4 lige hold. Tildel hvert barn et nummer: 1, 2, 3 optil det antal børn der er på holdene. 4 bolde placeres i midten af banen. For at starte øvelsen råber træneren et nummer (ligesom Spillet om nummeret ). De børn med det pågældende nummer løber ind, tager en bold og dribler ned til en kurv. Det barn som først scorer vinder magten til sit hold, og det hold har derfor magten i næste runde.

24 Fortsættelse af Spillet om magten Næste gang træneren råber et nummer, så skal børnene vente på midterlinjen indtil den person der har magten vælger at drible ned mod en kurv. Først da må de andre drible ned for at score, men de skal vælge modsatte kurv af den der har magten. Det er en fordel at have magten, da man får lov til at skyde på sin egen kurv. Den person der scorer først vinder magten til sit hold. Spil til X antal scoringer. 3. Krig Del børnene op i par. Alle har en bold. Der stilles en kegle i midten og et barn på hver sin side af keglen. I første runde for at tildele magten: Træneren instruere i en dribleøvelse (højre hånd, venstre hånd, cross over osv ) som skal udføres ved keglen. På go dribler børnene ned til hver sin kurv. Den der først scorer og kommer hurtigst tilbage og rører keglen vinder magten. Personen med magten er nu lederen og bestemmer hvilke dribleøvelser der skal laves, og bestemmer også hvornår der dribles ned for at scores. Efterfølgeren dribler ned til modsatte kurv. Skift evt. partnere efter noget tid.

25 4. Rød mod Blå Lav nogle afgrænsninger ved midterlinjen som vist på figuren. Del børnene op i par og giv hvert barn en råd eller blå kegle (evt. overtrækstrøje) Den røde kegle er lederen og den person der har magten. Den blå person er efterfølgeren. Lederen dribler rundt i det afgrænset område (højt, lavt, hurtigt osv,). Efterfølgeren følger efter. Når lederen stiller sin røde kegle på gulvet, vælger han/hun hvilken kurv han/hun vi score på. Efterfølgeren skal score på modsatte kurv. Når man har scoret må man drible tilbage til keglerne, og den der først når tilbage til den røde kegle bliver den nye leder. Skift evt. partnere efter noget tid.

26 Kampe Når der skal spilles kampe, så anbefales det at spille 3 mod 3 eller 4 mod 4. Dette er at foretrække, da det aktiverer flest mulige børn. Spil gerne på halvbane. Ved de ældre klasser kan man overveje at spille kønsopdelt. Ved de yngste klasser, hvor nogle af børnene kan have svært ved at score i kurven, kan man spille med at få point ved blot at ramme ringen. Dette giver flere succesoplevelser for de yngste og kan skabe mere spil.

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC DBBF inspirationsmateriale Type Oprindelige forfatter Opsummering Målgruppe Krav Problemområder Materialer Arbejdskraft Faciliteter Senest opdateret Basketball øvelses ABC Øvelser og beskrivelse af Fundamentals

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain) Nr.6464 Nr.6462 Blok og Rebound (Defensive Boards) angriberen, bøjet ben, hænderne oppe og bruge bagdel og skuldre til at blokere angriberen. Blokere og Afholde (Close out and Contain) Forsvaret skal sørge

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Træningsplan uge Hårlev BK

Træningsplan uge Hårlev BK Træningsplan uge 33 2018 Hårlev BK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Træningsplan Mandag den 13. August... 3 Træningsplan Onsdag den 15. August... 6 Træningsplan Mandag den 13. August Øvelser:

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

- TLF

- TLF Æggebold Freestyle / Eggball Forsøg med fødder, knæ og hoved at holde bolden i luften så længe som muligt. Det er det rene boldakrobatik. Du kan naturligvis også vælge at benytte hænderne til at holde

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Brug bolden - fra 6 til 66

Brug bolden - fra 6 til 66 Brug bolden - fra 6 til 66 1 Brug Bolden -Fra 6 til 66 er udgivet af DGI i forbindelse med Boldens Arena ved Landsstævne 2009. Idé: Bente O. Larsen, Per Baltzer, Kaj Mathiesen, Henning Olsen og Thomas

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

INSPIRATION TIL TRÆNING

INSPIRATION TIL TRÆNING TIL TRÆNERE INSPIRATION TIL TRÆNING 1 FACEBOOK.COM/PIGERAKETTEN EN DEL AF NOGET STØRRE KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger:

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger: Parbold 2 og 2 om 1 bold - 1 fanger i midten - Fangeren skal fange bolden fra et af holdene - når denne har gjort det bytter han/hun med en af dem som bolden er fanget fra. Parrene har helle udenfor stregerne,

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Klubdag. Program for klubdagen

Klubdag. Program for klubdagen Klubdag Saml spillere og forældre til en sjov dag i hallen og sæt fokus på de gode fælles oplevelser, samarbejde og klubånd. En klubdag giver mulighed for at blande spillere på tværs af køn og årgang og

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET. Nr.8846 Nr.8840 Benøvelse med Armstrækning viskestykke Fokus: Styrke, arme og core. Fokus: udholdenhed. Viskestykke eller lignende som let kan glide over trægulv. Start i armstræk position og sænk dig

Læs mere

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1.

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. 2.3. Mest for børn Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. Spillerne er sammen i par. Hvert par tager opstilling langs midterlinjen, ryg mod ryg. Alle, som kigger den ene vej, er Chip, alle, som kigger

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner Træningsplan Trænere Ung trænere Forældre hjælp Efterår 2015 (10 uger) Smedsgaard Rasmus Levin Pedersen Jørgen Hansen Borbjergaard U9 Drenge - Mejrup GU Sørensen Mathias Høy Troelsen Claus Gedved Flemming

Læs mere

Afleveringer. Variation

Afleveringer. Variation Afleveringer Der opstilles en række kegler i to forskellige farver. Der stilles en spiller ved hver kegle, resten stiller sig ved start keglen. Første spiller skal nu spille bolden frem til første spiller

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Fingerslagskast og baggerslagskast

Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast er begge forøvelser til det færdige finger- og baggerslag. Her under følger en række øvelser, hvor fokus er lagt på netop disse to

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 ØVELSER Indhold 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 Kære træner Her får du 30 øvelser, som træner trivslen. Øvelserne er udarbejdet til børn på 6-12 år og er inddelt

Læs mere

Programmet vil I også kunne finde på Falcons hjemmeside, hvor der vil være noget visuel hjælp i form af fotos og videoklip.

Programmet vil I også kunne finde på Falcons hjemmeside, hvor der vil være noget visuel hjælp i form af fotos og videoklip. Sommertræning 2006 Kære spillere på pige og juniordameholdet Så står sommeren for døren. Nogle vil rejse på ferie, andre vil blive i byen, men for alle gælder, at nu har vi ikke længere mulighed for at

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN 6MODUL 1 INTRO Din vigtigste opgave som træner er at inspirere, udvikle og underholde hver enkelt spiller alle fem dage, så de får lyst til at deltage på

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle. Nr.10328 Nr.10327 Alder: 3-6 år - Tid: 20 min. Vendeleg Fire stationer - Dribl 10 gange med højre og 10 gange med venstre. Alle. Leg og løb. A4 ark med en stjerne på, kegler eller andet der kan væltes

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen

5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen 5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen Katrine Thoe Nielsen Breddekonsulent i DHF Søren Simonsen Udviklingschef i DHF Rigtig mange børn og voksne kender til håndbold. Vi ser det i fjernsynet og rigtig

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene Credits Kære idrætslærer/idrætslærerteam Udarbejdet af: Med dette materiale i hånden får du og dine idrætskolleger nye muligheder for at samarbejde om god kvalitet i idrætsundervisningen på både den korte

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U7 U8

Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Driblinger Alle 1 bold pr. spiller Der laves en firkant hvor hver spiller har en bold, træneren tager også en bold så spiller kan se hvad der skal laves. Man starter

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget.

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Stafetter Sandwich-stafet Materialer: 1 ketsjer og bold pr. spiller. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Beskrivelse: Der skal bygges en sandwich med ketsjer og bold, og derefter løbes hurtigst

Læs mere

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed jf. Sundhedsstjernen. De ved også, at de selv kan

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Inspiration til fodboldskoler. Balkan DGI fodbold i Ferien. DGI.dk/fodbold

Inspiration til fodboldskoler. Balkan DGI fodbold i Ferien. DGI.dk/fodbold Inspiration til fodboldskoler Balkan 2007 DGI fodbold i Ferien DGI.dk/fodbold Forord Idé Fodbold i Ferien har besluttet at udgive et temahæfte som inspiration til jer som arbejder med fodboldskoler. For

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet Øvelseshæfte 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE Nr.4556 Nr.4553 Stikbold Et afgrænset område, der gradvis kan gøres mindre efterhånden som spillerne bliver ramt. Konkurrence mellem bordene straf alt efter, hvornår de ryger ud. Vinderholdet undgår straf.

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

SMART-basketball. Tilvalgsmoduler stevnsgade

SMART-basketball. Tilvalgsmoduler stevnsgade SMART-basketball Tilvalgsmoduler stevnsgade 140117 Driblinger Hvordan: 1) Benene og hoften er bøjet. Ryggen ret. 2) Bolden skubbes ned i gulvet. 3) Når bolden kommer op igen, stoppes bolden bevægelsen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver Ajax 1 Banen: 20 X 40 Øvelsen opstilles som pasnings Y, dog behøver der kun at være en kegle helt ude. Der spilles frem til midten, som ligger bolden af for første spiller, der nu spiller den helt ud.

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Bane 1 Spiller 1 (køen) Bane 2 Nr. 2 OTA Sidestep 3 meter Aflevere bold til korrekt fod Koordinationstræning - Footwork/hurtige fødder/tankegang + afleveringer + 1. berøringer

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere