Referat fra kontaktforældremødet på Rødkilde Skole d. 9. nov Referat fra kl. bordet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra kontaktforældremødet på Rødkilde Skole d. 9. nov Referat fra kl. bordet"

Transkript

1 Referat fra kontaktforældremødet på Rødkilde Skole d. 9. nov Deltagerne var 30 kontaktforældre, 6 medlemmer af skolebestyrelsen samt Anders Busk og Svend Erik Jørgensen fra skolens ledelse. Ivar Tønnesen indledte mødet med et 20 minutters foredrag om kontaktforældrenes rolle. Skolebestyrelsen vil i den kommende tid arbejde med at beskrive det nærmere i et princip, som når det er vedtaget, vil blive lagt ud på skoleporten. Der vil samtidig blive udarbejdet en kort pjece, som alle forældre fremover skal modtage inden skoleårets første forældremøde. Herefter fortalte Anders Busk om de første måneders arbejde siden han tiltrådte som skoleleder d. 1. september. Han fortalte at han er ved at samle viden om skolens stærke og svage sider. Han forventede at han efter jul kan komme med en række initiativer. For tiden var han i gang med at holde medarbejdersamtaler med hver enkelt medarbejder. Deltagerne blev herefter opdelt efter årgange i 5 grupper, som fik til opgave at give deres syn på skolen og på hvordan vi kunne styrke forældresamarbejdet. Resultatet af bordgruppernes drøftelser blev fremlagt for forsamlingen og de er gengivet nedenfor. Anders Busk kommenterede flere af forslagene, der nu vil indgå i det videre arbejde. Ivar Tønnesen Referat fra kl. bordet Opgaver for Rødkilde Skole: Gårdvagter: Selv om der tilsyneladende er mange gårdvagter kan det være svært for børnene at finde en. Der er andre skoler (fx Rådmandsgade og måske også Jagtvejen) der har frivillige gårdvagter. Der bliver samlet et team af lærere med særlig interesse i denne opgave, de får afsat timer til at holde møder, og de får et tillæg på fx 6000 kr. om året. De sørger selv for vikardækning, og for at afløse hinanden i løbet af frikvarteret så de så vidt muligt alle får pauser. Denne løsning gør det nemmere for gårdvagterne at håndtere tilbagevendende konflikter, og gør det også nemmere for børnene at forholde sig til gårdvagterne. Klassedannelse: Her havde vi to modstridende ønsker. På den ene side ville vi gerne have at den endelige klassedannelse blev udskudt til fx efter efterårsferien, så man måske kan undgå at en enkelt klasse bliver nitten som plages af elevflugt. På den anden side vil vi gerne undgå at eleverne deles på de forskellige fritidshjem, da det indskrænker deres muligheder for at danne venskaber indenfor klassen, og ødelægger lege der kan fortsætte efter skoletid. Der var flere der havde erfaringer med at der fx var ganske få piger på det ene fritidshjem og ganske få drenge på et andet fritidshjem. Der var dog også nogen der mente at det var en fordel at møde børn fra andre skoler sådan som det fx sker på Brønsparken. De ville til gengæld gerne have at de få børn der gik på Brønsparken så vidt muligt kom i samme klasse.

2 Personlige venner over årgange: Der har tidligere været et system hvor 3. klasser var venskabsklasser for 0te klasser. Det virker ikke rigtig i praksis mere. Man kunne overveje at lave personlige venskaber mellem større børn (fx 6. klasse) og børnehavebørn så de små har en stor de kan kontakte i frikvarteret hvis de har problemer, og så de store føler et ansvar for de små. Feature uger: For mange år siden var der en Rødkilde-skole-som-by feature uge hvor hele skolen var engageret i et mini-samfund. Det kunne hjælpe med at opbygge skole-ånd og igen forbedre forholdet mellem de små og de store. Kontaktforældre: Flere ville gerne have haft informationsfolderen om hvad det vil sige at være kontaktforældre FØR det første forældremøde, så man kunne læse den inden man meldte sig. Det kan dog også potentielt skræmme nogen væk som kun havde tænkt sig at hjælpe med at lave sociale arrangementer. Forældreintra: Lærerne skal vide mere om hvordan forældreintra virker. Der bliver kun sendt adviseringer ud én gang i døgnet, klokken 23. Beskederne er synlige på forældreintra så snart de bliver lagt ud, men de bliver ikke adviseret før klokken 23. Det vil være en MEGET stor fordel hvis adviseringerne kan komme oftere. (Det er måske muligt for lærere at gennemtvinge en advisering, men der er vist ikke nogen på skolen der ved hvordan). Det er også vigtigt at lærerne ved hvordan de kan se hvem der læser deres beskeder. Hvordan kan man involvere andre forældre: Ring til dem der ikke har svaret: De forældre som ikke bruger forældreintra får ikke altid de sedler børnene får med hjem. Så et manglende svar kan skyldes at de ikke ved at arrangementet er der. Karrebæk: En årlig familietur til Karrebæk med overnatning kan varmt anbefales. Det kan være svært at få fx indvandrerfamilier med til den slags (kunne man bruge indvandrerkonsulenten her?), men det er tit muligt at få børnene med. Det er derfor vigtigt at man aftaler hvordan børn kan komme med uden forældre, og ikke mindst at disse børn føler sig velkomne og accepterede. Andre opsamlingskommentarer: Elevmægling: Katja opfordrede til at forældrene fik mere at vide om elevmægling, og at de bakkede op om det så børnene får lyst til at bruge det. De store børn fra 6. klasse er virkelig dygtige til det, så alle bliver hørt og ingen bliver tromlet. Klassens time: Vi diskuterede om de små skulle deltage i elevrådet, men konkluderede i stedet at det var vigtigt at klassens time blev brugt som et mini-elevråd for den enkelte klasse. Det betyder at det er vigtigt at klassens time bliver brugt til at lade børnene komme til orde og forklare hvordan de opfatter livet i klassen. Laura, kontaktforælder i 1.X.

3 2-3. klasses kontaktforældrenes bordresume. kontakt omkring mødet var godt (i forhold til Forældreintra). Behov i forhold til at løse skolens problemer Vikardækning. Vigtigt med fokus. Meget tidsspilde Godt i nogle klasser (langtidsvikar i 2.U/3.U) Lærernes/skolens ansvar at få styr på en ensartet vikardækning Især planlagt fravær må kunne give mere kontinuitet, f.eks. i form af fast vikar. Ikke opsummeret: Information om vikardækning (eller mangel på samme) i udskolingen Kan kontaktforældre hjælpe med vikarplanlægning? Forankring i lokalområdet. Hvordan: Markedsdage, måske på en ny måde Flere traditioner Fælles oplevelser (bl.a. takt-tone uge med video på Skoleeintra) Integration Det er de samme der møder op Andre kulturer mangler Integrationskonsulent. Der er lang vej fra kontakt til handling Et mål kunne være to-sprogede forældre i skolebestyrelse (og kontaktforældregrupper) Mad/legegrupper for forældrene. Adfærdsproblemer Mange børn er ikke undervisningsparate Inddragelse af forældre, hvordan Obligatorisk fremmøde for at få forældrene på banen (Skolen/lærerne skal kræve det) De gode arrangementer giver lyst til at komme/engagere sig Skolebestyrelsen skal have en profil. Hvad vil den? Forældremøder skal have et nyt indhold, og ikke bare pkt. 1) Skoleledelsen, 2) Skoleportalen, 3) Pas på de ens forældremøder. Flergangsforældre gider ikke høre det samme igen og igen Søren Mørch Referat fra kl.-bordet hvor vi var 6 kontaktforældre. faglighed og trivsel - at udnytte de ressourcer, der er på skolen. vi vi gerne have bredden, men børnene og lærerne skal have det godt. vi ønsker ingen skelnen mellem kontaktforældrene. Vi synes trivsel og de sociale/kontaktmæssige opgaver hænger sammen. Kontaktforældrene kan skiftes til at tage møderne med SB. To kontaktforældremøder med skolebestyrelsen er nok - der er masser af andre møder, og har man flere børn, så bliver det for meget. Der skal også være "kød" på, for at det trækker, og så skal datoerne meldes ud i meget god tid.

4 Lav evt. en arbejdsdag, hvor forældrene kan byde ind med de ressourcer/kompetencer de har, hvad enten de er til at lave mad til arbejdskorpset, forestå renovering eller maling, gardinsyning etc. Nogle vil gerne være tovholdere for et område, og andre vil formentlig gerne møde op og "blive sat i gang". Børnene kan have glæde af at opleve, at skolen er vores allesammens skole, og vi passer på den. Udnyt forældrenes ressourcer opret en forældrebank. vi har tillid til skolens ledelse!!! Ida Sloth Bonnevie, 4Y Referat fra 6. klasse -bordet Kommunikation En højnelse af skolens kommunikationsniveau var ønskelig. Herunder afstemning af forventninger. Der bør være minimumskrav til eksempelvis ugeplaner. Lektiemængde Lektier i såkaldte temauger blev efterlyst. Udskoling Øget fokus på udskolingen, herunder er faglighed og tryghed nøglebegreber. Tryghed skal opfattes meget bredt. Og husk at rose skolen/fortælle den gode historie Sygdom/vikardækning Øget fokus på vikardækning/sygdom. Skovklassser/naturskole Synliggøre skovklasser, hvis de fortsat eksisterer Traditioner/profil Musical finde noget, vi kan blive kendt for Københavnske borgere skal kunne vækkes midt om natten, og alle vil vide, at Rødkilde Skole er kendt for Henrik Svendsen Referat fra klasse -bordet Vigtige tiltag ifht. udskolingen: 1. Understøtte klassesammenlægninger. Fx ved at: - Arrangere lejrskoler og ture, der ryster klassen sammen (kontaktforældrene kan være med til at arrangere. - Inddrage kontaktforældrene i udarbejdelsen af principperne for klassesammenlægningen. - Have flere timer og aktiviteter på årgangsteams, sådan at man har mange venner på årgangen. - Have klare procedurer ifht. elevudskiftninger (fx ifht. hvordan man tager imod nye elever i klassen). - Ledelsen skal tage kritiske situationer alvorligt og fx indkalde til ekstra forældremøde, hvis der forsvinder mange elever fra en klasse.

5 2. Sætte fokus på overgangen til udskolingen. Udskolingen er en ny epoke det er derfor vigtigt at gøre det tydeligt for forældrene, hvad overgangen indebære og hvad de kan forvente i udskolingen. Både fagligt og ifht. nye regler. Hvorfor må eleverne fx gå ud i frikvartererne. Der er behov for mere information om den nye situation fx en folder ( som den børnehaveklasseforældrene får) eller i form af særlige forældremøder. 3. Styrk kommunikationen med forældrene fx via SMS. Traditionel kommunikation fungerer ikke altid for teenageforældre. 4. Inddrage kontaktforældre aktivt i planlægningen af forældremøder det sker ikke id ag. Tilsvarende er det vigtigt at følge op på hvem der er ansvarlig men er det skolen eller kontaktforældrenes opgave? 5. Hæv det faglige niveau i udskolingen. Man skal være gymnasieklar, når man har gået på Rødkilde. Der er mange grunde til at det faglige niveau i dag er for lavt (lærernes ambitioner, elevsammensætninger, dårlig vikardækningen). Se på erfaringerne andre steder fra (Fredericia, Valby). Camilla Hutters

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer Kontaktforældre på Hornbæk Skole Tips, ideer og retningslinjer Forord En god skole skabes ikke kun af søde elever og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasselokaler og

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Kontaktforældre på Bagsværd Skole

Kontaktforældre på Bagsværd Skole Kontaktforældre på Bagsværd Skole På Bagsværd Skole indgår forældrene som en aktiv og bidragende del af skolens hverdag. Bagsværd skole, Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon 39 57 31 00 E-mail:

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole VELKOMMEN! Og tak fordi du har valgt at være kontaktforælder i dit barns klasse. Kontaktforældre har en central rolle i skole-hjem-samarbejdet og er med til at nære det sociale liv i en klasse - både udenfor

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 På Bavnehøj Skole vil vi sikre trivsel, så alle børn kan føle sig trygge i deres skolegang. Børn, der trives, bidrager til trivsel omkring sig og har bedre betingelser

Læs mere

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen Bliv kontaktforælder Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen 1 Hvad er en kontaktforælder? Skolebestyrelsen på Usserød Skole og skolens ledelse ser kontaktforældrene som en vigtig del i at realisere

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Referat: Dato: 30-09-2019 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Helle, Lise-Lotte, Mads Inviterede: Suppleant er indkaldt, men har desværre ikke mulighed for at deltage Mødeleder: Referent: Trine Emne og ansvarlig

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN FORMÅL Kontaktforældreordningen har til formål at lette og fremme samarbejdet mellem skolen og hjemmene. Kontaktforældreordningen skal være med til at sikre, at både skolen

Læs mere

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre Indskoling Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y Kære forældre Vi v il gerne byde jer v elkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så v i sammen kan arbejde for at

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

KÆRE KONTAKTFORÆLDRE. Allerførst tak fordi du har valgt at stille op.

KÆRE KONTAKTFORÆLDRE. Allerførst tak fordi du har valgt at stille op. KONTAKTFORÆLDRE KÆRE KONTAKTFORÆLDRE Allerførst tak fordi du har valgt at stille op. Et godt skolemiljø skabes gennem en god og åben dialog og et tæt samarbejde mellem skolens lærere, ledelse og forældre.

Læs mere

Kolind Centralskole Antimobbestrategi 2017

Kolind Centralskole Antimobbestrategi 2017 170128 Antimobbestrategi - MAXI Pagten og vores antimobbestrategi er tæt forbundet. Antimobbestrategien give pagten konkret form og anviser praktiske handlinger i hverdagen. Den er blomstens rødder. Definition:

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde 200612

Referat. Bestyrelsesmøde 200612 Referat Bestyrelsesmøde 200612 Til stede: Frida Ratzer, Camilla Hutters, Anja Berth, Lotte Franijeur, Pernille Boye Koch, Søren Andersen, Ivar Tønnesen, Majlinda Lundsberg, Svend-Erik Jørgensen, Anders

Læs mere

DIALOG # 12. Skal alle elever behandles ens?

DIALOG # 12. Skal alle elever behandles ens? DIALOG # 12 Skal alle elever behandles ens? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag d kl Mødelokalet på skolens kontor

Skolebestyrelsesmøde mandag d kl Mødelokalet på skolens kontor Skolebestyrelsesmøde mandag d. 23.01.17 kl. 19.00-21.30 Mødelokalet på skolens kontor Fremmødte: Tine, Mette, Anders, Merete, Thomas, Rasmus, John, Fredrik, Karl og Trine. Freja og Emma (elevrep.) Afbud:

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Velkommen til en perle med plads, lys og grønt på indre Nørrebro Denne folder er til forældre på Blågård Skole. Her kan du blandt andet læse om det vi tror

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Sølvgades Skole. 29. maj 2018

Sølvgades Skole. 29. maj 2018 Referat af skolebestyrelsens årsmøde d. 26. maj 2018 Årsmødet blev indledt med en velkomst af skolebestyrelsesformand Signe Christensen og en kreativ sang og optræden af 5. Klasses piger, hvor de reklamerede

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING?

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (formand) Lise Brix Pape (næstformand) Naja Sandal Legaard Rouat (forældrerepræsentant) Mai-Britt hvam

Læs mere

Forældresamarbejde på Højgårdskolen

Forældresamarbejde på Højgårdskolen Forældresamarbejde på Højgårdskolen Overordnet målsætning: Målet for forældresamarbejdet på Højgårdskolen er gennem samarbejde og dialog mellem skole og hjem at sikre det enkelte barns trivsel og udvikling.

Læs mere

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Indhold Overvejer I at blive kontaktforældre i Jeres barns klasse?... 3 Fællesskab vi rækker hånden ud... 3 Hvorfor er kontaktforældrerollen vigtig?... 3 Hvilken

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

DIALOG # 12 SKAL ALLE ELEVER BEHANDLES ENS?

DIALOG # 12 SKAL ALLE ELEVER BEHANDLES ENS? DIALOG # 12 SKAL ALLE ELEVER BEHANDLES ENS? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation,

Læs mere

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 14. februar 2017 REFERAT Formøde for forældrevalgte 18.00-18.30 Sandwich fra 18.30 19.00 Tid: Selve mødet er fra 19.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen Afbud: Kirsten

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Heibergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Det gode skole/hjem samarbejde På Ørkildskolen

Det gode skole/hjem samarbejde På Ørkildskolen Det gode skole/hjem samarbejde På Ørkildskolen Ved starten af skoleåret 2017/18 indledtes en proces med den hensigt, at afdække hvad det gode skole/hjem samarbejde på Ørkildskolen består af. Processen

Læs mere

INFORMATION & KOMMUNIKATION

INFORMATION & KOMMUNIKATION INFORMATION & KOMMUNIKATION PILEGÅRDSSKOLEN INFORMATION OG KOMMUNIKATION MELLEM SKOLE OG HJEM Denne folder er vedtaget af skolebestyrelsen og henvender sig både til personale og forældre på Pilegårdsskolen.

Læs mere

DIALOG # 15. Skal man bruge ForældreIntra, når der er konflikter?

DIALOG # 15. Skal man bruge ForældreIntra, når der er konflikter? DIALOG # 15 Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation, hvis den skulle opstå i virkeligheden.

Læs mere

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene?

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene? DIALOG # 11 Hvem skal læreren være mest loyal over for Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Kontaktforældremøde 23. november 2011 Referat

Kontaktforældremøde 23. november 2011 Referat Dato: 23. november 2011 Sted: Tilstede: Referent: Skelgårdsskolens lærerværelse 33 fremmødte kontaktforældre, skoleleder Anette Bekker Kjærgård og skolebestyrelsen Maiken Leger Andersen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01/03-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

Referat, kontaktforældremøde afholdt den 17. april 2012

Referat, kontaktforældremøde afholdt den 17. april 2012 Referat, kontaktforældremøde afholdt den 17. april 2012 1. Velkommen v/formand Michael Kjær Formanden bød velkommen og takkede for fremmødet også frem til en god og konstruktiv dialog. 2. Skolebestyrelsens

Læs mere

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder 2018-2019 Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Kontaktforældrefolder Formål med kontaktforældrefunktion: at holde fast i og understøtte kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at

Læs mere

DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER?

DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER? DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Strategien er udviklet i samarbejde med skolens børn, lærere, ledelse og skolebestyrelse. Trivsel og fællesskab Glade børn lærer bedst. Sådan siger børnene

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Lyreskovskolen. Mødedeltagere: Der indkaldes til møde i Skolebestyrelsen på Lyreskovskolen i mødelokalet ved biblioteket.

Lyreskovskolen. Mødedeltagere: Der indkaldes til møde i Skolebestyrelsen på Lyreskovskolen i mødelokalet ved biblioteket. Lyreskovskolen Der indkaldes til møde i Skolebestyrelsen på Lyreskovskolen i mødelokalet ved biblioteket. Torsdag den 08. oktober 2015 kl. 17.00-19.00 Andre inviterede: Mødedeltagere: Ulla Nissen Louise

Læs mere

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE?

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE? DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

VELKOMMEN I INDSKOLINGEN PÅ BAVNEHØJ SKOLE

VELKOMMEN I INDSKOLINGEN PÅ BAVNEHØJ SKOLE VELKOMMEN I INDSKOLINGEN PÅ BAVNEHØJ SKOLE Informationsfolder til forældre med elever i 0. 3. klasse Kundskaber, krop og kreativitet Det gode børnefællesskab Når jeres barn starter på Bavnehøj Skole, bygger

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Langå Skole Velkommen i forældrerådet Guide til arbejdet i forældrerådene Udarbejdet af skolebestyrelsen på Langå Skole August 2016 Velkommen Du sidder med denne folder, fordi du er interesseret i arbejdet

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Dialogkort om skolens forældresamarbejde

Dialogkort om skolens forældresamarbejde Program for løft af de fagligt svageste elever Intensivt læringsforløb Lærervejledning Dialogkort om skolens forældresamarbejde Dato December 2017 Udviklet for Undervisningsministeriet Udviklet af Professionshøjskolen

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde den kl (spisning fra )

Referat af Skolebestyrelsesmøde den kl (spisning fra ) Referat af Skolebestyrelsesmøde den 22.08.2018 kl. 17.00 20.00 (spisning fra 17.00 17.30) Deltagere: René Bang, Corinna Hansen, Kaspar Hviid, Bintha Andersen, Karen Sørensen, Ditte Jensen, Klarafine Lildholdt,

Læs mere

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Nymarksskolen baserer sit pædagogiske arbejde på overbevisningen om, at barnet eller den unge er et unikt menneske. Dette Menneske skal føle sig set

Læs mere

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole Skole/hjem samarbejdet og kommunikationspolitikken er formuleret for alle involverede skolens parter.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 22. JANUAR 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 22. JANUAR 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 22. JANUAR 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Lise Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Birkerød Skole Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød Tlf. 46 11 41 80 birkeroedskole@rudersdal.dk

Læs mere

Referat - NPS bestyrelsesmøde kl

Referat - NPS bestyrelsesmøde kl Referat - NPS bestyrelsesmøde 17.11.16 kl. 17-19.00 Sted: Personaleværelset på Nørrebro Park Skole. B = beslutning O = orientering D = drøftelse Punkter Motivering Referat Til stede Blerina Avdija 8a Emil

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde Tilstede: Afbud/fraværende: Forældre: Keld Hjortshøj, Rikke Hamberg Hesselø, John Robert Gjørup Kristensen, Ida Holmer, Jeanette Lundgren Jensen, Merete Aasbjerg Petersen, Lotte Bruhn Lokalt erhvervsliv:

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3 PJ Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt, Vibeke, Dorte, Sanne, Lene & Malene Ledelse: Klaus og

Læs mere

Forældre fremmer fællesskabet

Forældre fremmer fællesskabet Forældre fremmer fællesskabet Klasserådsmøde onsdag den 22. januar 2014. 60 klasserødder var mødt frem til fælles møde. Anne Gunnerud Mortensen (SSP-konsulent) indledte med et oplæg, som er vedhæftet i

Læs mere

Mødeleder : Åsa Hiller Dato: 21. juni kl Fraværende:Lenette og Peter

Mødeleder : Åsa Hiller Dato: 21. juni kl Fraværende:Lenette og Peter Dagsorden: Punkt 1. Godkendelse af referat Punkt 2. Nyt fra elevrådet Punkt 3. Årsmødet Mødet blev afholdt d. 7. juni kl. 19.00 Mødets indhold og forløb skal evalueres Punkt 4. Fravær Tallene forelægges

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ Mellemtrin indhold og fakta R Ø E N 2016/2017 N B Æ S L O Rønbækskolens kerneværdier I denne pjece vil vi fortælle dig om Rønbækskolens mellemtrin. Du vil kunne læse om vores pædagogiske værdigrundlag,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Tilstede:Helle E, Helle S, Rikke, Lars Jeppe, Helle K, Allan, Henrik, Kirsten, Thomas, Tove Fraværende:

Tilstede:Helle E, Helle S, Rikke, Lars Jeppe, Helle K, Allan, Henrik, Kirsten, Thomas, Tove Fraværende: Referat til Skole/SFO-udvalget ved Darum Børne-ungecenter Mandag den 2.juni 2008 kl. 19.00 på lærerværelset. Tilstede:Helle E, Helle S, Rikke, Lars Jeppe, Helle K, Allan, Henrik, Kirsten, Thomas, Tove

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag oktober 2010 Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag - oktober 2010 Herstedøster Skole Trippendalsvej 2 2620 Albertslund www.herstedosterskole.skoleintra.dk T 43 68 73 00 Herstedøster

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Christianshavns Skole

Christianshavns Skole Christianshavns Skole Anni Green Sandhagen Skoleleder Anders Boesen Souschef Velkommen til Christianshavns Skole Christianshavns Skole har eksisteret siden 1950. Christianshavns Skole dækker hele Christianshavn

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere