HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER?"

Transkript

1 FLERE SKAL MED HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER? FORMÅL Her er samlet en række lovgivningsmæssige og administrative forhold, som gør sig gældende ved brug af kombinationsmodellen, hvor ordinære løntimer/ småjobs kombineres med virksomhedspraktik på samme arbejdsplads. Formålet er at understøtte jobcentrene i at anvende kombinationsmodellen, som muliggør samtidig oplæring i virksomhedspraktik og etablering af og progression i ordinære løntimer, efterhånden som borgeren mestrer de tillærte arbejdsopgaver 1). > Se også STARs pjece: 'Hvordan opnår borgere i kanten af arbejdsmarkedet ordinære løntimer', som er tilgængelig på både Flereskalmed.dk og STAR.dk Indhold A Adskillelse af arbejdsopgaver og formål B Progression i de ordinære løntimer C Småjobs vs. fleksjob D Løn og supplerende kontanthjælp E Forhold ved sygdom F Eksempler på anvendelse af kombinationsmodellen. 1) Ordinære løntimer kan også kombineres med løntilskud. Denne kombination har kun i begrænset omfang været anvendt i JobFirst, hvorfra erfaringer til dette notat er hentet.

2 A Adskillelse af arbejdsopgaver og formål Ifølge lovgivningen skal arbejdsopgaver og formål være adskilte i hhv. virksomhedspraktik og ordinære løntimer. De ordinære løntimer afspejler virksomhedens reelle behov for arbejdskraft, og borgeren modtager løn for de timer, hvor han/hun løser arbejdsopgaver på ordinære vilkår I virksomhedspraktik udfører borgeren opgaver, som udvikler hans/hendes kompetencer eller afklarer jobmål. Under forløbet modtager borgeren supplerende kontanthjælp dvs. kontanthjælpen bliver fratrukket lønindtægten for de ordinære timer. Se afsnit om løn og supplerende kontanthjælp. Det skal være tydeligt for både borger og arbejdsgiver, at der er tale om forskellige arbejdsfunktioner. Eksempel vis kan borgeren arbejde selvstændigt med rengøring i de ordinære løntimer, mens han/hun oplæres i fx bogføring, piccoline-opgaver og telefonservice i praktikdelen. Adskillelsen kan eventuelt understøttes af, at de respektive arbejdsfunktioner ligger i forskellige afdelinger. Den klare adskillelse kan også bidrage til at synliggøre borgerens progression i forløbet, idet praktiktimer kan konverteres til ordinære løntimer, efterhånden som borgeren mestrer arbejdsopgaverne. > Se eksemplerne sidst i notatet I brug af kombinationsmodellen skal de forskellige arbejdsfunktioner i hhv. virksomhedspraktik og i de ordinære løntimer fremgå af de aftaler, som indgås omkring arbejdsforholdet hhv. praktikaftalen og ansættelseskontrakten. 2 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

3 B Progression i de ordinære løntimer I kombinationsmodellen er der som udgangspunkt tale om et begrænset ugentligt timetal, som kombineres med virksomhedspraktik. Det er vigtigt, at alle parter (borger, virksomhed og jobcenter) har vedvarende fokus på, at antallet af ordinære timer øges. "Det er sjældent sygdom, som gør, at borgerne ikke kan komme i arbejde, men deres håndtering/ mestring af sygdom og mødet med omgivelserne. Udvikling af arbejdsevnen sker i en konkret kontekst. Det at få en reel løn og dermed en tydelig anerkendelse af arbejdsindsatsen er helt afgørende for udvikling af arbejdsevnen. Men fokus skal altid være på nærmeste udviklingszone, så der tages passende skridt med den rette støtte!" Socialoverlæge i Aarhus Kommune Erfaringer fra JobFirst viser, at virksomhedsforløb ofte påbegyndes med en virksomhedspraktik på deltid. Under virksomhedspraktikken kan borgeren og virksomheden få mulighed for at se hinanden an, og borgeren kan få afklaret sine kompetencer og blive oplært i specifikke arbejdsfunktioner, som efterhånden kan konverteres til lønnede opgaver. Det forudsætter, at muligheden for lønnede timer italesættes allerede ved den indledende forventningsafstemning mellem borger, virksomhed og jobcenter, så fælles retning og formål med forløbet er klart helt fra begyndelsen. Det er kommunernes erfaring, at 225-timers reglen har været med til at understøtte, at stadig flere borgere er kommet i job på relativt få ugentlige timer. Typisk er 5-6 ordinære t/u udgangspunktet, som betyder, at borgeren undgår reduktion i ydelser. Her er det vigtigt at have kontinuerlig fokus på, at timetallet ikke stagnerer, men fortsat øges over tid. > Se også video på Youtube om 225-timers reglen Aftaler om progression i de ordinære timer kan registreres i arbejds- og opfølgningsaftalen (se startpakken til Flere skal med). 3 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

4 C Småjob vs. fleksjob Et begrænset antal ordinære løntimer er ikke det samme som et fleksjob. Det er derfor vigtigt, at de ordinære løntimer ikke får karakter af skjulte fleksjob. Borgere, som arbejder i ordinære løntimer, har en arbejdsintensitet på 100 % i de timer, som opgaveløsningen omfatter derfor betegnelsen ordinære løntimer eller småjob. Et fleksjob derimod kan tilkendes, når borgeren har en varig og væsentlig nedsat arbejdsevne, der gør sig gældende i ethvert erhverv, og har brug for skånehensyn i arbejdsforholdet. Skånehensynet betyder, at den fleksjobansatte enten arbejder på nedsat tid og/eller med nedsat intensitet i de pågældende arbejdstimer. Derudover kan der også være tale om skånehensyn i forhold til arbejdsopgaver. Ordinære løntimer kan i kombination med virksomhedspraktik anvendes som et redskab til at udvikle borgerens kompetencer eller afklare jobmål og kan samtidig bidrage til afklaring af, om der evt. på længere sigt skal indstilles til et fleksjob. I JobFirst er der flere eksempler på, at brug af kombinationsmodellen på sigt bidrager til afklaring til fleksjob. Såfremt rehabiliteringsteamet indstiller borgeren til et fleksjob, er fleksjobbet desuden hyppigt blevet etableret på den arbejdsplads, hvor afklaringen har fundet sted. 4 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

5 D Løn og supplerende kontanthjælp Borgeren i kombinationsforløb får supplerende kontanthjælp dvs. kontanthjælpen bliver fratrukket lønindtægten for de ordinære timer. Kontanthjælpen beregnes ud fra den sats, borgeren er berettiget til. Herfra trækkes lønindtægten krone for krone dog således, at der ikke sker fratræk for 26,25 kr. pr udført arbejdstime (2017 niveau). Ydelseskontoret skal i det omfang, lønoplysninger fremgår af indkomstregisteret, anvende disse oplysninger ved beregning af den supplerende kontanthjælpsydelse. I det omfang lønoplysningerne ikke fremgår af indkomstregisteret eller fremgår forsinket i forhold til det tidspunkt, hvor kontanthjælpen skal beregnes og udbetales kan Ydelseskontoret bede borgeren om lønoplysninger. Det vil således ofte være nødvendigt at bede borgeren om at indsende sin lønseddel fra arbejd giveren til Ydelseskontoret, når han/hun opnår ordinære løntimer. Erfaringerne fra JobFirst viser, at det er en rigtig god idé at sikre et godt samarbejde med Ydelseskontoret. Samarbejdet kan bl.a. understøtte, at de relevante oplysninger tilgår Ydelseskontoret i rette tid, så man undgår, at borgeren får udbetalt for megen ydelse, som senere skal betales tilbage, fx hvis lønsedlen af en eller anden årsag er forsinket. Sådan kan der etableres et godt samarbejde med Ydelseskontoret Udpeg eller udvælg en fast kontaktperson i Ydelseskontoret, som kan hjælpe med at udregne en borgers samlede indtægt, når borgeren har udsigt til at få ordinære løntimer i en virksomhed. I nogle kommuner har man udpeget en fast kontaktperson i Ydelseskontoret, der håndterer opgaven. I andre kommuner har man en aftale om, at borgeren (evt. med hjælp fra jobcentermedarbejderen) kan kontakte Ydelseskontoret og få beregnet sin samlede indtægt. Aftal med Ydelseskontoret, hvad de skal bruge af information, når en borger får ordinære løntimer. I nogle kommuner trækker Ydelseskontoret informationer fra indkomstregistret. I andre kommuner er arbejdsgangen tilrettelagt med lønsedler og en underskrevet ansættelseskontrakt med dato for ansættelse. Aftal i god tid med Ydelseskontoret, hvordan de får de rette informationer. Nogle kommuner har en kontakttelefon i Ydelseskontoret, som borgeren kan ringe til for at få vejledning. Andre kommuner har infopjecer og en mailboks, som borgeren skal benytte. Giv borgeren klare informationer om kommunens praksis, så borgeren er helt klar over, hvad han/hun selv skal gøre, når de ordinære løntimer er en realitet. Inddrag eventuelt mentor eller anden støttekontaktperson, hvis borgeren har svært ved selv at håndtere det. 5 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

6 E Forhold ved sygdom Ved sygdom er det vigtigt, at det er dokumenteret i ansættelseskontrakten, hvordan de ordinære løntimer er fordelt på ugedage. > Se eksemplerne sidst i notatet Ved sygefravær ifm. ordinære løntimer gælder følgende: Er lønmodtageren berettiget til løn under sygdom, jf. overenskomsten på arbejdspladsen, får lønmodtageren udbetalt løn under sygdom Modtager lønmodtageren ikke løn under sygdom, har lønmodtageren ret til sygedagpenge fra arbejdsgiveren i de første 30 kalenderdage, hvis han/hun opfylder beskæftigelseskravet i sygedagpengelovens 30, stk. 2 Er lønmodtageren ikke berettiget til løn under sygdom eller sygedagpenge fra arbejdsgiveren, kan lønmodtageren opnå ret til sygedagpenge fra kommunen, hvis han/hun opfylder beskæftigelseskravet i sygedagpengeloven 32, stk. 1 Har lønmodtageren ikke ret til løn under sygdom eller sygedagpenge fra hverken arbejdsgiveren eller kommunen, vil lønmodtageren modtage (supplerende) kontanthjælp ud fra den sats, som borgeren almindeligvis er berettiget til. Da borgeren ikke har indtægter på de pågældende sygedage, vil sygedagene ikke medføre fradrag i kontanthjælpen. En arbejdsgiver, der udbetaler løn under sygefraværet, kan søge om refusion for de sygedagpenge, som lønmodtageren er berettiget til hos kommunen for samme arbejdsforhold. Refusionen søges via virk.dk/ Nem refusion ganske som normalt ved andre ordinære ansættelsesforhold. 6 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

7 F 3 eksempler på brug af kombinationsmodellen EKSEMPEL 1 Kvinde i 40 erne i kombinationsforløb i et medborgerhus med køkkenleder. Kvinden begynder i virksomhedspraktik 15 t/u ligeligt fordelt på mandag, onsdag og fredag. Hun oplæres i forskellige opgaver som kassefunktion, madlavning, køkkenhjælp og rengøring. Ved første opfølgning ansættes hun som rengøringshjælp 2 ordinære t/u, hvor hun gør rent onsdag efter praktikarbejdstiden, hvor det samlede timetal reduceres til 13 t/u. Efter 2 måneder øges antallet af ordinære løntimer til 5 t/u fordelt på mandag og onsdag. Hun oplæres fortsat 10 t/u i praktik. Ved seneste opfølgning fortæller køkkenlederen, at Medborgerhuset desværre ikke har mulighed for at øge løntimerne yderligere pga. økonomiske forhold. Jobcenter og borger er derfor begyndt at søge efter en ny virksomhed, hvor yderligere progression i ordinære løntimer er muligt. 7 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

8 EKSEMPEL 2 Mand i 40 erne i kombinationsforløb i byggemarked med 19 ansatte Manden begynder i virksomhedspraktik 10 t/u, hvor han oplæres i lageropgaver. Timerne er fordelt på 4 hverdage. Efter 3 mdr. opnås de første ordinære løntimer, fordi det under oplæringen er blevet tydeligt, at han selvstændigt kan mestre udvalgte lageropgaver. Han ansættes derfor i 4 ordinære t/u, og virksomhedspraktikken reduceres til 8 t/u, hvor han nu også oplæres i at opsætte varer. Såvel ordinære løntimer som praktiktimer er fortsat ligeligt fordelt på de 4 hverdage. Ved jobcentrets næste opfølgning på arbejdspladsen aftaler borger, virksomheden og jobcentret følgende plan for den videre progression: 6 ordinære t/u, hvor han nu løser flere lageropgaver og 8 t/u i praktik, hvor han fortsat oplæres i opsætning af varer og nu også kundebetjening. Timerne er fortsat ligeligt fordelt. Næste opfølgning: 8 ordinære t/u, som nu både omfatter lageropgaver og opsætning af varer og 10 t/u i praktik med intensiv oplæring i kundeservice. Timerne er fortsat ligeligt fordelt mandag - torsdag. EKSEMPEL 3 Kvinde i 30 erne i kombinationsforløb i mindre restaurant Kvinden påbegynder forløbet i virksomhedspraktik 8 t/u, hvor hun oplæres i opsætning af buffet og andre praktiske opgaver i restauranten. Praktiktimerne er fordelt med 2 timer på 4 hverdage. Efter 9 uger opnås de første ordinære løntimer 5 t/u hvor hun selvstændigt står for at anrette buffet i restauranten. Timerne er nu ligeligt fordelt på alle ugens hverdage, og hun øger også timetallet i praktikken til 10 t/u i praktik, som nu omfatter oplæring i tilberedning af smørrebrød. Efter seneste opfølgning arbejder hun 10 ordinære t/u 2 timer pr. dag hvor hun udover buffetanretning i restauranten også anretter frokostbuffet i nabovirksomhedens kantine. Virksomhedspraktikken er fortsat 10 t/u ligeligt fordelt på de 5 hverdage med oplæring i smørrebrød. 8 FLERE SKAL MED Hvordan kombineres virksomhedspraktik og ordinære løntimer?

ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB

ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB fakta om borgerens økonomi I denne guide kan du læse: 1 H vorfor det giver mening for borgerne at få ordinære løntimer i deres ressourceforløb 2 Hvordan

Læs mere

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FLERE SKAL MED ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FORMÅL Borger, virksomhed og jobcenter skal indgå en klar aftale om timer og opgaver, opfølgning og ordinære løntimer i virksomhedsforløbet 1. Formålet med

Læs mere

ORDINÆRE LØNTIMER FOR AKTIVITETSPARATE BORGERE PÅ KONTANTHJÆLP

ORDINÆRE LØNTIMER FOR AKTIVITETSPARATE BORGERE PÅ KONTANTHJÆLP FLERE SKAL MED ORDINÆRE LØNTIMER FOR AKTIVITETSPARATE BORGERE PÅ KONTANTHJÆLP side 8 hvad det kan betyde for borgerens økonomi side 8 I denne guide kan du læse: 1 Hvorfor det giver mening for borgerne

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet Bilag 1 JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet 18. september 2015 J.nr. 15/04549 1. Baggrund Reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg Jobcenter Skanderborg Vores udgangspunkt Med udgangspunkt i JobFirst projektet løbende i perioden 01.03.2016-31.12.2017. Har vi arbejdet målrettet med etablering

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 1 / 8

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 1 / 8 1 / 8 Med reformen af fleksjob og førtidspension den 1. januar 2013 er den hidtidige fleksjobordning blevet omlagt og målrettet personer med en meget begrænset arbejdsevne. I denne forbindelse blev løn-

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel Fastholdelse af medarbejdere Overenskomsten: Socialt kapitel med hjemmel til at indgå særlige aftaler for at beskæftige medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE

FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE 1 Fastholdelsesteam Jobcenter Guldborgsund Arbejdsmarkedskonsulent Lone Hemmingsen - kontor og administration Arbejdsmarkedskonsulent Anna Fridbjørg Olsen - udkørende konsulent

Læs mere

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Torsdag 31. maj 2018 kl. 19.00 til 21.30 Kulturmaskinen i Lokale Petersen, Farvergården 7, 1. sal, 5000 Odense Relevant lovgivning ift. voksne autister og

Læs mere

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her.

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Ergoterapeutforeningen Job på særlige vilkår Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Fleksjob For dig der har begrænset arbejdsevne. Hvad

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Indsatsmodel for Flere skal med 2

Indsatsmodel for Flere skal med 2 Indsatsmodel for Flere skal med 2 Intro Indsatsmodellen i Flere skal med 2 (FSM2) bygger på viden om, hvad der virker i forhold til at hjælpe målgruppen af udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Modellen

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Skabelon for fastholdelsesplan

Skabelon for fastholdelsesplan Skabelon for fastholdelsesplan Når en medarbejder er sygemeldt i længere tid, kan han eller hun anmode sin arbejdsgiver om at få udarbejdet en fastholdelsesplan. Hvis medarbejder og arbejdsgiver bliver

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom. v/ Mie Skovbæk Mortensen

Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom. v/ Mie Skovbæk Mortensen Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom v/ Mie Skovbæk Mortensen Formålet med sygedagpengeloven At yde økonomisk kompensation ved fravær på grund af sygdom

Læs mere

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Indhold 1. Videnpilot 1 2. Fagpilot 2 3. Voksenlærling 3 4. Privat løntilskud 4 5. Virksomhedspraktik 5 6. Jobrotation 6 7. Mentorordning 7 8. Isbryderordning

Læs mere

Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar

Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar Punkt 6. Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar 2013.. 2013-14582. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender, at at status på fleksjobordningen

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Fastholdelsesplan. Arbejdsgiver og medarbejder. Nuværende situation

Fastholdelsesplan. Arbejdsgiver og medarbejder. Nuværende situation Fastholdelsesplan Når en medarbejder er sygemeldt i længere tid, kan han eller hun anmode UCL om at få udarbejdet en fastholdelsesplan. Hvis medarbejder og leder bliver enige om at lave en plan, så udarbejder

Læs mere

08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål

08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål TIL JOBCENTERMEDARBEJDERE Meningsfulde praktikbeskrivelser Vis vejen til job gennem gode praktikbeskrivelser 04 Få mål og retning i praktikbeskrivelserne 08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål 10

Læs mere

08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål

08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål TIL JOBCENTERMEDARBEJDERE Meningsfulde praktikbeskrivelser Vis vejen til job gennem gode praktikbeskrivelser 04 Få mål og retning i praktikbeskrivelserne 08 Du får, hvad du beder om lav tydelige mål 10

Læs mere

Regionale Medlemsmøder forår 2013

Regionale Medlemsmøder forår 2013 Regionale Medlemsmøder forår 2013 Introduktion til reformen Susanne Wiederquist Baggrund! Førtidspension og fleksjob er centrale dele af det sociale sikkerhedsnet i Danmark. Aftalepartierne ønsker derfor

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

HVORDAN OPNÅR BORGERE I KANTEN AF ARBEJDS MARKEDET ORDINÆRE LØNTIMER?

HVORDAN OPNÅR BORGERE I KANTEN AF ARBEJDS MARKEDET ORDINÆRE LØNTIMER? HVORDAN OPNÅR BORGERE I KANTEN AF ARBEJDS MARKEDET ORDINÆRE LØNTIMER? Eksempler fra kommuner, som arbejder målrettet med at generere ordinære løntimer til borgere i kanten af arbejdsmarkedet Hvordan opnår

Læs mere

JOBFIRST. Netværksmøde for ledere. 8. september 2016

JOBFIRST. Netværksmøde for ledere. 8. september 2016 JOBFIRST Netværksmøde for ledere 8. september 2016 Program - formiddag Velkomst, program og kort status 10.00 10.10 Velkomst v. Helle Rasmussen STAR 10.10 10.15 Kort om formål med seminaret og dagens program

Læs mere

fremsendt til Danske Handicaporganisationer fra Dansk Fibromyalgiforening.

fremsendt til Danske Handicaporganisationer fra Dansk Fibromyalgiforening. Høringssvar vedr. Lovforslag vedr. reform af førtidspension og fleksjob fremsendt til Danske Handicaporganisationer fra Dansk Fibromyalgiforening. Generelt Rehabiliteringsplan/ Ressourceforløb/Rehabiliteringsteams

Læs mere

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Tilbagevenden til arbejde efter sygemelding lovgivning og arbejdspladsens håndtering Sygefravær og tilbagevenden - Eksempler på lovgivningens muligheder Anette Larsen

Læs mere

Fleksjob. - regler om fleksjob efter 1. januar 2013

Fleksjob. - regler om fleksjob efter 1. januar 2013 Fleksjob - regler om fleksjob efter 1. januar 2013 Indhold 3 Generel information 4 Fleksjob er midlertidige (5 år) Medlemmer under/over 40 år 5 Løn og øvrige arbejdsvilkår ved fleksjob 6 Løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning.

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning. Kære Arbejdsmarkedsudvalg Kasper Pauli Pedersen har spurgt om hvordan situationen er i Ikast-Brande Kommune i relation til en lidt ældre sag fra Odense kommune som igen er blevet aktuel. I 2016 gennemgik

Læs mere

I nedenstående gives en status for fleksjobambassadørernes arbejde fra april-oktober 2013.

I nedenstående gives en status for fleksjobambassadørernes arbejde fra april-oktober 2013. 1 Status for fleksjobambassadørindsatsen Førtidspensions- og fleksjobreformen trådte i kraft d. 1. januar 2013. Hensigten med reformen er bl.a., at flest mulige skal beholde kontakten med arbejdsmarkedet

Læs mere

Gode råd om ansættelse

Gode råd om ansættelse RÅDGIVNING Gode råd om ansættelse om støtteordninger elever af og tilskud Indhold Tilskud til voksenlærlinge 3 VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) 4 Løntilskud

Læs mere

Lov om aktiv socialpolitik

Lov om aktiv socialpolitik Sagsbehandlingstid er den tid der går, fra du mundtligt eller skriftligt har bedt kommunen om at få hjælp, til der træffes en afgørelse, og du får besked om afgørelsen. Sagsbehandlingstiden svarer til

Læs mere

DANSK ERHVERV. Sygefravær juridiske udfordringer i forbindelse med fastholdelse. 10. maj 2016 Underdirektør Charlotte Vester

DANSK ERHVERV. Sygefravær juridiske udfordringer i forbindelse med fastholdelse. 10. maj 2016 Underdirektør Charlotte Vester DANSK ERHVERV Sygefravær juridiske udfordringer i forbindelse med fastholdelse 10. maj 2016 Underdirektør Charlotte Vester Udfordringer Risikoen for at miste refusionen, mens vi arbejder på fastholdelse.

Læs mere

Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed

Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed Opdateret september 2018 Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft. I dette dokument kan du få et

Læs mere

Til Folketingets beskæftigelsesudvalg

Til Folketingets beskæftigelsesudvalg Til Folketingets beskæftigelsesudvalg Oktober 2017 1 - Udmøntning af arbejdsintensiteten for personer ansat i fleksjob. I forbindelse med reformen af førtidspension og fleksjob fra januar 2013, var et

Læs mere

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet Dialog med jobcentret Rummelighed på arbejdsmarkedet Introduktion Rummelighed på arbejdsmarkedet er en vision om, at der er brug for alle på arbejdsmarkedet, og at personer med nedsat arbejdsevne får mulighed

Læs mere

Indledning: Den nye fleksjobordning:

Indledning: Den nye fleksjobordning: Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:37 af 17. April 2013 Nye regler om fleksjob Løn- og ansættelsesvilkår mv. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - 70e skal anvendes ved fastsættelse af lønog

Læs mere

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune Job med løntilskud Hvem kan få job med løntilskud Du har mulighed for at få et job med løntilskud, hvis

Læs mere

FOR GRAFISK TIMELØNNEDE AFLØSERE, DER SKAL PÅ DAGPENGE ELLER EFTERLØN. SÅDAN UDFYLDER DU DIT UDBETALINGSKORT!

FOR GRAFISK TIMELØNNEDE AFLØSERE, DER SKAL PÅ DAGPENGE ELLER EFTERLØN. SÅDAN UDFYLDER DU DIT UDBETALINGSKORT! FOR GRAFISK TIMELØNNEDE AFLØSERE, DER SKAL PÅ DAGPENGE ELLER EFTERLØN. SÅDAN UDFYLDER DU DIT UDBETALINGSKORT! INDHOLD 1. Udfyldelse af udbetalingskort (både dagpenge og efterløn) 3 2. Eksempler 3 3. Efterløn

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

Ledige fleksjobberettigede

Ledige fleksjobberettigede Ledige fleksjobberettigede Formål med pjecen: At give borger en introduktion til lovgivningen omkring pligter og rettigheder At oplyse borger om metoder til jobsøgning At oplyse borger om de individuelle

Læs mere

INSPIRATION TIL ARBEJDET MED BORGERNES CV

INSPIRATION TIL ARBEJDET MED BORGERNES CV FLERE SKAL MED INSPIRATION TIL ARBEJDET MED BORGERNES CV FORMÅL Alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i målgruppe 1 i Flere skal med skal have identificeret deres jobmål/jobområde og udarbejdet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Sygedagpengeopfølgning

Sygedagpengeopfølgning Sygedagpengeopfølgning Muligheder i sygedagpengereformen Viden om tidlig virksomhedsrettet indsats Forventningsafstemning 1. Sygedagpengereformen 2. Viden om en tidlig og aktiv virksomhedsindsats for sygemeldte

Læs mere

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer 7. november 2013 Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer Resumé Efter 18 måneder på ledighedsydelse har mange fleksjobvisiterede mistet troen på at komme i job og samtidig modtager kommunen

Læs mere

Dette sker, når Jobcentret godkender etableringen af et fleksjob til en Person, der er visiteret til fleksjob.

Dette sker, når Jobcentret godkender etableringen af et fleksjob til en Person, der er visiteret til fleksjob. NOTAT Behandling af fleksløntilskud Bemærk, at beskrivelserne omkring anvendte og anvendte pt. ikke er kvalificeret med hensyn til nuværende praksis, idet fleksløntilskud er indført januar 2013. 1. Overordnet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus,

Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus, Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus, Beskæftigelsesminister Mette Frederikssen og Medlemmer af beskæftigelsesudvalget Kommunerne spekulerer i statsrefusion

Læs mere

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune Job med løntilskud Hvem kan få job med løntilskud Du har mulighed for at få et job med løntilskud, hvis

Læs mere

Reglerne på det sociale område

Reglerne på det sociale område Reglerne på det sociale område Indhold Som arbejdsgiverrepræsentant i et koordinationsudvalg skal man ikke have kendskab til den sociale lovgivning i detaljer. Derimod kan det være en fordel at kende til

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan JOCENTER REILD LOV OM EN AKTIV ESKÆFTIGELSESINDSATS eskæftigelsesmedarbejder /virksomheds 21 b stk. 3 5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice eskæftigelsesindsats Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæf 21b, stk. 3-5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge optagelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL YDELSESKORT

VEJLEDNING TIL YDELSESKORT VEJLEDNING TIL YDELSESKORT Du skal kun udfylde ét ydelseskort, hvis du modtager dagpenge, EØS-dagpenge, midlertidig arbejdsmarkedsydelse eller efterløn. Og selvom du skifter ydelsestype midt i en periode,

Læs mere

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob (Job med løntilskud) Indledning... side 3 Beskyttet beskæftigelse iht.

Læs mere

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk Lyngby-Taarbæk Aktiv sygemelding Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver Lyngby-Taarbæk Informationspjece om ændringerne i sygedagpengeloven af 12. juni 2009 Sygefraværssamtale / Mulighedserklæring

Læs mere

Hvis du ikke er bekendt med, at medarbejderen har et handicap, er du ikke forpligtet til at lave rimelig tilpasning.

Hvis du ikke er bekendt med, at medarbejderen har et handicap, er du ikke forpligtet til at lave rimelig tilpasning. Guide Denne guide giver dig overblik over, hvad du som arbejdsgiver skal være særlig opmærksom på i forhold til Lov om forbud mod forskelsbehandling i forhold til personer med handicap. Materialet er ment

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik

Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik Indledning Helsingør Kommune ansætter vi medarbejdere i job på særlige vilkår (løntilskudsjob, fleksjob og lign.). Det er Personale Service, som er ansvarlig

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag, i denne oversigt. Du

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom behold dit job trods sygdom Bliver du sygemeldt eller er i risiko for at blive det, kan du og din arbejdsgiver i fællesskab gøre en del for at sikre, at det

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune. Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012

Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune. Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012 Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012 Fleksjob Reglerne for fleksjob Antallet af fleksjob og ventelisten til fleksjob i

Læs mere

Reform af fleksjob. BR-Nordjylland VINSA/CABI 13. marts Kontorchef Kirsten Brix Pedersen SFR

Reform af fleksjob. BR-Nordjylland VINSA/CABI 13. marts Kontorchef Kirsten Brix Pedersen SFR Reform af fleksjob BR-Nordjylland VINSA/CABI 13. marts 2013 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen SFR Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l sfr@sfr.dk Dato: 22012013

Læs mere

Reformen af sygedagpengesystemet Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats

Reformen af sygedagpengesystemet Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats Reformen af sygedagpengesystemet Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats Regeringsgrundlaget Regeringen vil føre en aktiv indsats for at nedbringe det langvarige sygefravær.

Læs mere

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Til virksomheder Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Kort om forsøgsordningen med socialt frikort Det sociale frikort skal give borgere med

Læs mere

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 22. august 2016 Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Ankestyrelsens praksisundersøgelse, marts 2016

Læs mere

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Forskellige regler før og efter 1. januar 2013

Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Forskellige regler før og efter 1. januar 2013 Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Kommunen kan yde fleksjob til personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen, som ikke er i stand til at opnå beskæftigelse på ordinære vilkår. Der er tale om en

Læs mere

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Dagens emne Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Præsentation Malene Stærmose 49 år Uddannet socialrådgiver og coach Arbejdet i kommuner og faglig organisation siden 1993 til min ansættelse i Hjerteforeningen

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke vores brand uden for kommunen.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke vores brand uden for kommunen. Driftsstrategi på fleksjobområdet Dato: 1. november 2014 1. Strategisk driftsmål 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke vores brand uden

Læs mere

Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere

Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere INDHOLD Indledning 3 Praktikpladspræmie ny ordning i 2013 3 Tilskud til voksenlærlinge 3 VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Betingelser for

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Muligheder Støtte Vejledning. J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k

Muligheder Støtte Vejledning. J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k når en medarbejder bliver syg Muligheder Støtte Vejledning J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k Hvad gør I, når en medarbejder bliver syg?

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg, Susanne K. Ellegaard, STAR Dagsorden Målgruppen

Læs mere

H v i s d u b l i v e r s y g

H v i s d u b l i v e r s y g H v i s d u b l i v e r s y g R e t t i g h e d e r P l i g t e r M u l i g h e d e r Slagelse E n t i d l i g i n d s at s va r e r l æ n g s t Indhold 2 En tidlig indsats varer længst 4 Roller og ansvarsfordeling

Læs mere

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG 1 Hvor kommer læringen fra? Empowermentprojektet Projekt for 30 kommuner, der har udviklet og afprøvet forskellige empowermentorienterede metoder og tilgange Ca. 3700 deltagere

Læs mere

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Ledigheden har været faldende og er i øjeblikket rekordlav. Ledigheden pr. den 1.10. 2008

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Betingelser: 1. punkt for at i kan få viden om, hvor i især skal være opmærksomme i det følgende

Betingelser: 1. punkt for at i kan få viden om, hvor i især skal være opmærksomme i det følgende 1 Præsentation: Helga Madsen, fagbevægelsen, rehabilitering Codan, Gigtforeningens rådgivning siden december 2016 rådgivningen 2 socialrådgivere, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske, læge, kostvejleder

Læs mere

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)]

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] Notat Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] 225-timers regel Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte (Indførelse af et nyt kontanthjælpsloft, en 225 timers regel,

Læs mere

Reform af fleksjob. intentioner, ændringer og konkret betydning for ansættelsesforholdet i virksomheden. 28. august 2013 Mia Plougmann Mønsted

Reform af fleksjob. intentioner, ændringer og konkret betydning for ansættelsesforholdet i virksomheden. 28. august 2013 Mia Plougmann Mønsted Reform af fleksjob intentioner, ændringer og konkret betydning for ansættelsesforholdet i virksomheden 28. august 2013 Mia Plougmann Mønsted Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C

Læs mere

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014 - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Hvis du bliver sygemeldt I Jobcentret står vi klar til at arbejde sammen med dig om at håndtere

Læs mere

Effekter i beskæftigelsesindsatsen

Effekter i beskæftigelsesindsatsen Effekter i beskæftigelsesindsatsen Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 4. december 2018 www.ballerup.dk Baggrund På oktober mødet blev der fremlagt en procesplan for udarbejdelse af revideret aktiveringsstrategi

Læs mere

Reformer. Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform

Reformer. Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform Reformer Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform Mogens Haulund Andersen Konsulent, underviser og socialrådgiver 1 Forsørgelse og beskæftigelse Lov om sygedagpenge

Læs mere